#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2010 21:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Στρος – Καν επιβεβαίωσε το σχέδιο πολυετούς «θεραπείας» της ΕλλάδαςΜάλλον με παρωδία και επικοινωνιακό σόου έμοιαζε όλο αυτό που στήθηκε στη Βουλή με τον... master chef Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος μαγειρεύει οικονομίες και κράτη εδώ και χρόνια, να μιλά και οι υποτακτικοί να τον ακούν.

Ο φιλέλληνας, ο γυναικάς, ο σοσιαλιστής, ο ευγενικός, ο μαλακός και ότι άλλο αηδιαστικό κοσμητικό επίθετο που χρησιμοποιήθηκε αυτές τις ημέρες για τον διευθυντή του ΔΝΤ δεν μπόρεσαν να καλύψουν αυτό που όλοι οι Ελληνες βλέπουν ξεκάθαρα. Οτι δηλαδή η χώρα είναι υπό κατοχή και όποτε θέλουν οι ξένοι κυβερνώντες θα έρχονται και θα κάνουν συστάσεις για ακόμη περισσότερα μέτρα.

Και αυτό το θέατρο του παραλόγου με βουλευτές να τοποθετούνται και τον Ντ. Στρος Καν απλά να επιβεβαιώνει ότι μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αρκεί να κάνει τη δουλειά του, ήταν αν μη τι άλλο διασκεδαστικό μέσα στη μαυρίλα μας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι μας περιμένουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται νέο “κούρεμα” σε μισθούς και συντάξεις. Αδιαφορώντας για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων ξεκαθάρισε τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να πάρουμε την τέταρτη δόση του δανείου και την επιμήκυνση που τόσο επιθυμούμε. Καθαρά εκβιαστικό δίλημμα από έναν μετρ του πολιτικο-οικονομικού εκβιασμού σε μια χώρα που κατάντησε παρίας της Ευρώπης.

Ο κ. Στρος Καν έκανε λόγο για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας η οποία όπως είπε προϋποθέτει ευθυγράμμιση των ημερομισθίων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, η απασχόληση και κατά συνέπεια η ανταγωνιστικότητα. Κλασσική συνταγή ΔΝΤ δηλαδή, δεν περιμέναμε κάτι άλλο.

Επίσης, ζήτησε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού και ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει άνοιγμα σε υπηρεσίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άρση των εμποδίων για παροχή υπηρεσιών.

Με λίγα λόγια, τα τρία μνημόνια που έχουμε υιοθετήσει σε έξι μήνες δεν αρκούν και έπονται κι άλλα.

Σε μια ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν πήγε νωρίτερα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και στυλίτευσε την αντιπολίτευση γιατί δεν συναινεί στη σφαγή των πολιτών.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμφανίστηκε θετικός στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και εξέφρασε την άποψη ότι τελικά θα γίνει. «Σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο μετά την εφαρμογή του προγράμματος είναι αλήθεια ότι είναι μάλλον δύσκολο να αποπληρωθεί το δάνειο, οπότε ευθύς εξαρχής είχαμε μιλήσει για ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου», είπε. «Βλέπω ή τουλάχιστον ελπίζω και θεωρώ ότι τελικώς θα υπάρξει μία διευθέτηση» πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι υπήρχε από την αρχή σχέδιο για πολυετή κατοχή της χώρας, σχέδιο που επιμελώς έκρυψε η κυβέρνηση η οποία παραμύθιασε τον κόσμο λέγοντας ότι σε τρία χρόνια ή και νωρίτερα θα βγούμε από την επιτήρηση.

Ολα όσα είπε στη Βουλή ο Στρος Καν πάγωσαν ασφαλώς τον ελληνικό λαό ο οποίος από πρώτο χέρι έμαθε ότι έχει μπει για τα καλά σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ας προσέχαμε που παραδίδαμε το μέλλον της χώρας. Διότι η συνταγή που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ δεν είναι πρωτόγνωρη. Δεν είναι «Αϊνστάιν» εκεί στο Ταμείο, είναι μεθοδικοί, έχουν ένα συγκεκριμένο σύστημα, “κοστούμι” που φοράνε σε κάθε χώρα που πάνε. Δεν τους αφορά αν είναι στενό η πλατύ, αυτοί ακολουθούν τυφλά την πολιτική τους.

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι να αλλάξουμε το ΔΝΤ, αυτό δεν αλλάζει και καλά κάνει. Το θέμα είναι να αλλάξουμε τη δική μας πολιτική, την κυβέρνηση που παραδόθηκε αμαχητί και τώρα παρακολουθεί σαν κομπάρσος το έργο να εξελίσσεται. Και δεν πρόκειται για καμιά κωμωδία, αλλά για εφιαλτικό θρίλερ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/12/2010 21:49:50

  Κομπογιαννίτες τσαρλατάνοι
  Τώρα λένε πως η επιμήκυνση είναι η σωτηρία.
  Άρα το μνημόνιο ήταν καταστροφή.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Orestios 07/12/2010 22:10:57

   Δεν έχεις και πολύ άδικο όπως το θέτεις. Η δρομολόγηση της επιμήκυνσης είναι μεταξύ άλλων και μια απόδειξη ότι το μνημόνιο όπως αρχικά σχεδιάσθηκε (ο χρόνος αποπληρωμής των 110 δις είναι ουσιώδες στοιχείο του) δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ακόμα κι αυτό το κατά τη γνώμη μου προφανές δεν το ανέδειξε και δεν το εκμεταλλεύθηκε επαρκώς η ΝΔ. Εχω πάντως την αίσθηση ότι στην πορεία θα υπάρξουν και διάφορες άλλες αλλαγές στο μνημόνιο που με κάποιο άλλο ευφάνταστο όνομα θα μας κάνει παρεούλα για χρόνια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 07/12/2010 23:30:29

    Μην ψαρώνεις με την επιμήκυνση. Δεν είναι αναγκαία. Και είναι λάθος της ΝΔ που λέει "ναι".

    • firiki2010.wordpress.com avatar
     firiki2010.wordpress.com @ Επώνυμος 08/12/2010 00:39:00

     Δεν ξέρω αν είναι αναγκαία. Εμένα μου φαίνεται βολική. Κερδίζεις ως χώρα χρόνο και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι διεθνείς συνθήκες σε 1-2 χρόνια θα είναι διαφορετικές και μάλλον ευνοικότερες.
     Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος της ΝΔ να λέει "ναι". Κάθε τροποποίηση του μνημονίου δικαιώνει την αρχική θέση της περί αναποτελεσματικότητας του μνημονίου. Το θέμα είναι: Μπορεί να εκμεταλλευθεί τόσο την επιμήκυνση όσο και τις επερχόμενες αλλαγές για να αναδείξει την διαφορετικότητα της απο λοιπές "αντιμνημονιακές" αλλά και με "μνημονιακές" δυνάμεις (με τις οποίες κατηγορείται απο διαφορετικές πλευρές ότι συμπορεύεται)?

   • Orestios avatar
    Orestios @ firiki2010.wordpress.com 08/12/2010 00:19:27

    Μα τότε δεν φώναζε το GAP πως ήταν το ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας και πως είναι μονόδρομος?
    Πως προέκυψε η εναλλακτική της επιμήκυνσης?

    Αναρωτιέμαι πόσες εναλλακτικές υπήρχαν και ψευδώς με δόλο η κυβέρνηση προτίμησε αυτή που μας χρεώνει περισσότερο για να κερδίζουν ακόμη περισσότερο κάποιοι γνωστοί λαμογιοτραπεζίτες

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/12/2010 21:58:56

  Ο αναισθησιολόγος και ο Dr Frankestein

 3. trans avatar
  trans 07/12/2010 22:02:59

  Η κατάσταση είναι τραγική και ακόμα περισσότερο το πώς μας την παρουσιάζουν
  http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/167752-Παπούλιας-Η-Γερμανία-έχει-στηλώσει-τα-πόδια-Στρος-Καν-Να-πληρώσουν-κι-οι-πλούσιοι

 4. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 22:04:17

  Για ανάγκη «ευθυγράμμισης μισθών και παραγωγικότητας» μίλησε o " master chef " Ντομινίκ Στρος Καν, για ανάγκη ευθυγράμμισης μισθών –τιμών όμως δεν μίλησε.
  βλέπεις, η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια δεν θα παράγει τίποτα, γεγονός που, θα τροφοδοτεί την επέκταση του χρέους και τα ελλείμματα του ισοζυγίου πληρωμών.
  επειδή όμως όλα θα τα εισάγουμε, πρέπει να τα πληρώνουμε ακριβά…

  Μια χαρά λογική,,, εμείς όμως γιατί ακόμη τους ακούμε…

 5. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 07/12/2010 22:15:21

  Συγγνώμη, αλλά αν δεν πρόκειται να παράγεις τίποτα δεν σου φταίει Ντομινίκ Στρως Καν. Κι αν θέλει να επιβιώνεις χωρίς να παράγεις τίποτα....έχασες (και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λυπάμαι).

  • Orestios avatar
   Orestios @ firiki2010.wordpress.com 08/12/2010 00:21:11

   Και ποιός επιδοτεί για να μην παράγουμε?

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Orestios 08/12/2010 15:45:29

    Πες τα! Οι σειρήνες των επιδοτήσεων πλάνεψαν τους παραγωγούς, τους έκαναν να σταματήσουν να σκέφτονται. Κι εδώ δε βρέθηκε κανείς πολιτικός να τους ξυπνήσει.

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 22:28:49

  @firiki2010.wordpress.com
  Όταν το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ εξαιτίας της ύφεσης μειώνεται είναι φυσικό να μειώνεται και η παραγωγικότητα ως εξέλιξη, δημιουργεί εξάρτηση από τις εξαγωγές.
  Σε μια τέτοια περίπτωση οι τιμές των αγαθών δεν υπόκεινται σε εσωτερικούς κανόνες, ακολουθούν την πορεία που τους δίνει η «μητρική χώρα» και η δυναμική του ευρώ!.

  είναι δλδη μια κατάσταση όπως ήταν τα free shops στις κομουνιστικές χώρες.
  μια κολόνια σε αυτά τα καταστήματα κόστιζε όσο ένας μέσος μισθός.
  σε αυτή την κατάσταση θα έρθει η χώρα τα επόμενα χρόνια…

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ o βουνίσιος 07/12/2010 22:53:08

   Eχω την αίσθηση ότι βάζεις το κάρο μπροστά από τα βόδια. Η αύξηση της παραγωγικότητας (και η μείωση των μισθών δεν είναι ο μόνος δρόμος, αλλά υπό προυποθέσεις μπορεί να βοηθήσει) δεν βοηθάει στο ξεπέρασμα της ύφεσης?

 7. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 07/12/2010 22:39:43

  Ασθενή έχομεν είς το γύψο τον εβάλαμεν!!!

 8. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/12/2010 23:11:33

  @firiki2010
  Η ανάπτυξη της παραγωγικότητας εξαρτάται από μια σειρα παραγωντων, όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα οδηγούν σε επιβράδυνση της παραγωγικότητας, επενδύσεις από το ντόπιο πληθυσμό δεν υπάρχουν το κράτος μειώνει τις δαπάνες, ο μικρομεσαίος τελειώνει, ο νέος μένει αμόρφωτος κ.α.
  ποιος θα κάνει επενδύσεις από δω και πέρα;
  το ξένο κεφάλαιο φυσικα,
  θα κατασκευάσουν από ένα εμπορικό κέντρο σε κάθε μεγάλη πόλη, θα αγοράσουν τα πάντα, θα κλείσουν την ντόπια αγορά και, θα έχουν τους Έλληνες, εργάτες για 150 ευρώ το μήνα.
  αν χρειαστεί να αυξήσουν τα κέρδη τους ,θα φέρουν ξένους τουρίστες, εργαζόμενους, κατοίκους, σιγά- σιγά η Ελλάδα μετεξελιχθεί από χώρα σε χώρο.

 9. azxc avatar
  azxc 08/12/2010 00:03:17

  Από την έξοδο από το μνημόνιο...στην αποδοχή της επιμήκυνσης υπό τον όρο της διατήρησης των όρων του μνημονίου...ενώ το μνημόνιο εδράζεται σε άκυρη-μη ισχυρή-μη κυρωθείσα σύμβαση...η ΝΔ όπισθεν ολοταχώς...
  Παρακολουθείσθε τώρα στη Βουλή τον αγωνιστή Ανδρουλάκη να έρπει μπροστά στον Εκατόνταρχο των Αγορών...

  • Orestios avatar
   Orestios @ azxc 08/12/2010 01:05:00

   Ανδρουλάκης? ewwwwww!

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 08/12/2010 00:07:59

  Εμ, γιατί λέω εγώ ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τι καλύπτει η δέσμευσή της για "τήρηση της υπογραφής του κράτους". Αυτοί θα μας δέσουν για δυο δεκαετίες. Τώρα υπογράφει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Αυτές τις υπογραφές θα αναγνωρίσει η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ;

  Θραξ Αναρμόδιος

 11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 08/12/2010 00:09:12

  Νομίζω πως το βίντεο από το taxalia πρέπει να γίνει σημαία όλων μας.
  h++p://www.youtube.com/watch?v=JiBV79w_5dc&feature=player_embedded#!

 12. gloup avatar
  gloup 08/12/2010 00:41:45

  είναι απελπιστικό να βλέπεις κάτι φιγούρες του πολιτικού θεάτρου σκιών να αποφασίζουν για την τύχη σου (ο Mr GAP, ο Mr Strauss-Kahn και ο θλιβερός πλέον Mr Πρόεδρος). Τον Mr Strauss-Kahn για χρόνια οι γάλλοι τον είχαν στα γιούχα. Και à propos, τα γαλλάκια προτίμησαν να ψηφίσουν Le Pen για να διώξουν τον Jospen και την παλιοπαρέα του Mr Strauss-Kahn όταν τους έπνιξε η θηλιά της προπαγάνδας. Που τέτοια στην Ελλάδα. Είμαστε με τη θέλησή μας δεύτερης κατηγορίας χώρα.

 13. SERT avatar
  SERT 08/12/2010 00:44:25

  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΥ ΣΤΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ......ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.
  ΗΜΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΚΟΥΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ......ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ,ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ!

  ΑΠΟ ΜΕΝΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΟΧΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.....ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΔ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ....

 14. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 08/12/2010 01:10:56

  Fast Στρος Καν

  Όσο η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει όλα δείχνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ελευθερία των πολιτών.
  Τόσο το εθνικό κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες της χώρας μετεξελίσσονται σε απλοί θεατές της εγκαθίδρυσης και εδραίωσης μιας άλλης μορφής διακυβέρνησης που δεν επηρεάζεται κατά τη λήψη των αποφάσεων από τον εσωτερικό παράγοντα.
  Η επιμήκυνση του χρέους, πιο πριν το μνημόνιο ως πειθαρχικός μηχανισμός, είναι αποφάσεις που ελήφθησαν χωρίς κανένας στη χώρα να ρωτηθεί, με μεγάλο απών την κοινωνία των πολιτών.
  Tην ίδια στιγμή η αναπτυξιακή στρατηγική που υιοθετήθηκε από το ΔΝΤ και την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του χρέους, γεγονός που αποδεικνύεται και από την απόφαση να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής, αλλά οδηγεί την ελληνική οικονομία σε μεγάλες περιπέτειες. Η ταχεία επιδείνωση του χρέους τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της διάρθρωσης της παραγωγής, της ύφεσης και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών μειώνουν σημαντικά το βαθμό αυτονομίας του κράτους, υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και δημιουργούν μια κοινωνία καταναλωτών χωρίς παραγωγική βάση. Την ιδία στιγμή ο συνδυασμός, ύφεσης, η απουσία ρευστότητας και οι ανεμπόδιστες ροές κεφαλαίων από το εξωτερικό, λόγω της συγκυρίας και τις ρυθμίσεις του Fast Track ως εργαλείου διευκόλυνσης για τους στρατηγικούς επενδυτές αφαιρούν από την ελληνική κοινωνία τη δυνατότητα να ανακάμψει με ίδια μέσα.
  Οι παραπάνω εξελίξεις, το χάσμα που δημιουργούν μεταξύ Ελλάδας -ΕΕ και οι ζοφερές μελλοντικές προοπτικές δημιουργούν δημογραφικές και κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που θα επηρεάσουν προς το χειρότερο το γεωπολιτικό status της χώρας και τη ζωή όλων μας.
  Σε κάθε περίπτωση, η κουλτούρα που αναπτύσσεται μέσω όσων συμβαίνουν καθιερώνει αρχές και πρακτικές δράσης.
  To γεγονός ότι, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν μέσα από φαινομενικά διαδικασίες ρουτίνας εξήρε τη στάση του ελληνικού λαού, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειές του και την αποδοχή» των μέτρων μέσω των πρόσφατων αυτοδιοικτηικών εκλογών δείχνει ότι θέλει να επιβάλει ως κυρίαρχη κουλτούρα τις αξίες και τις πεποιθήσεις που απαρτίζουν την κουλτούρα του ΔΝΤ..
  Το ζήτημα εδώ είναι αν η Ελλάδα έχει τα περιθώρια να δεχτεί την αυτοδιάλυσή της;

 15. Maya avatar
  Maya 08/12/2010 02:21:29

  Έχει δίκιο ο wanna be πρόεδρος των Γάλλων Στρος-Καν, σοσιαλιστής κατά τα λοιπά βεβαίως βεβαίως κι αυτός. Ο @@άρας ο ΓΑΠ τον φώναξε.
  Και κανένα μα ΚΑΝΕΝΑ άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε να μπουν οι υπεύθυνοι της χρεωκοπίας φυλακή. Να στηθούν δίκες και κρεμάλες για να μάθουμε πού πήγαν τα λεφτά και να συζητήσουμε με άλλους, καθαρούς πια όρους τι εστί "χρέος".

  Η κρίση δανεισμού προέκυψε έτσι ξαφνικά.
  Οπότε... περαστικά.


  Ω ελληνάρα του Ιχώρ... μη ξεχάσεις μόνο να μας πεις πώς θα τελειώσουν οι "Χίλιες και μία νύχτες".

 16. panagiotis avatar
  panagiotis 08/12/2010 09:06:58

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΤΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΟΛΑ. ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΑΡΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!!!! ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ -- ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ !!!!!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!!

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/12/2010 11:54:07

  Αυτος ο ορος "αυξηση παραγωγης" εχει φερει την ανθρωποτητα εδω σημερα. Δεν κανω αναλυση μα μην κουρασω, αλλα ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτια των δεινων ολων των λαων ! Εξαναγκαζονται να καταναλωνουν την αυξημενη παραγωγη..για να γραφουν στους ισολογισμους τα κρατη "αναπτυξη". Την ιδια στιγμη στεγνωνει η αγορα απο ρευστο και διαθεση. Ερχεται η καταθλιψη, και κανουν παρτυ ολοι οι Δανειστες. Εμπορικες Τραπεζες και Διεθνεις Δανειστες.

  Δε μασαμε.

  ΠΠ

  • sawas avatar
   sawas @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/12/2010 12:59:18

   Όχι "η αύξηση της παραγωγής......" αυτό είναι θεμιτό.
   Αυτό που αποκρύβεται ή που κάνει την διάφορα είναι: η αχαλίνωτη αύξηση παράγωγης, η μεγιστοποίηση του κέρδους ως αυτοσκοπός, ο turbo-καπιταλισμός ως στόχος.

   Ενδεχομένως και άλλοι παράγοντες που με διαφεύγουν

   Υπάρχει η ΙΔΑΝΙΚΗ (optimum) ανάπτυξη στην οποία δεν αναφέρεται κανένας (και ούτε πρόκειται). Λογικό (σαν σκέψη), αν έχεις 10% για ποιον λόγο να θέλεις 4% ανάπτυξη.

   Αλλά όπως είχαν πει πριν ~2500 χρόνια: «Όλα με μέτρο». Στην έλλειψη μέτρου βρίσκονται τα δεινά όπως αναφέρεις.

 18. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 08/12/2010 12:24:28

  Η μεγάλη των νεοσοσιαλιστών σχολή.

 19. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 08/12/2010 13:06:18

  Όλες αυτές οι συζητήσεις για επιμήκυνση η όχι είναι άνευ σημασίας.
  Το σημαντικό για την χώρα μας είναι να περάσουμε από λεπίδι όλους αυτούς τους μασόνους - προδότες πολιτικούς μας, οι οποίοι κατέστρεψαν την χώρα εκτελώντας οδηγίες από τα αφεντικά τους, δηλ.τους σιωνιστές τραπεζίτες
  οι οποίοι είναι πίσω από όλα αυτά τα "πιστωτικά" ιδρύματα όπως :
  Bank usa reserve, goldman sachs, ΔΝΤ, Chase Manhatan, JP Morgan, Deatche Bank, Moodys και άλλοι πολλοί σιωνιστικοί οίκοι οι οποίοι αφού δημιουργήσουν το πρόβλημα και το επιτείνουν, μέσω των δικών τους οίκων αξιολόγησης, έρχονται στο τέλος μέσω του ΔΝΤ να σου δώσουν την χαριστική βολή !!!!
  Θάνατος στους αρχιδοσίλογους πολιτικούς μας που σαν μασόνοι που είναι, όχι μόνο αδυνατούν να βοηθήσουν την χώρα, άλλα συμβάλλουν ώστε να "τελειώσει" μία ώρα νωρίτερα.

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 08/12/2010 13:38:32

  Τους IMF-Bilderbergs, τους νεοταξίτες εξουσιαστές και πολυεπίπεδους και πολυμορφικούς κοινωνικούς αποδόμους της Ελλάδας, ερωτώ:

  Ποιά είναι η Θέση της Ελλάδας στη κοσμογονία η οποία συντελείται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως;; http://bit.ly/13skh

 21. none avatar
  none 08/12/2010 15:31:10

  Παρακολούθησα την συνέντευξη του κου.Κοέν (Καν).
  Ένα πράγμα μου έμεινε στα σίγουρα...
  ό,τι είπε αυτός ο άνθρωπος ήταν μεθοδευμένος Λαϊκισμός για να "μιλήσει τη γλώσσα του ελληνικού λαού".
  Είναι όπως όταν οι εταιρείες μαζικά διαφήμιζαν με το σλόγκαν "με την καρδιά σας" (φάτε με την καρδιά σας, διασκεδάστε με την καρδιά σας, χέστε με την καρδιά σας κτλπ) ή το άλλο χαζό της "ζωής" (ψωμί ζωής, γάλα ζωής και πάει λέγοντας).
  Δε θα ξεχάσω επίσης τον ΓΑΠ που έλεγε στους ξένους για το "filotimo".
  Ε λοιπόν αυτό ακριβώς έγινε εχθές.
  Ένα μείγμα διαφημιστικής παραπλάνησης, λαϊκισμού που χτυπά τον κάθε Ψωροκότσο στο φιλότιμο και στοχευμένης κοροϊδίας βγαλμένη από ανθρώπους εντός των τειχών και όχι εκτός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.