#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς στη γυάλα του ΜαξίμουΟ Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα το μόνο αναγνωρισμένο από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος και της κοινωνίας Πολιτικό Κεφάλαιο της χώρας. Ο Έλληνας ψηφοφόρος, με βαθιά αρχηγικά και «μεσσιανικά» πρότυπα εντός του, θα είχε προ πολλού «παραδοθεί» στον μαυλιστικό λόγο του κ. Τσίπρα – όπως ακριβώς έκανε με τον Ανδρέα το ’81 – αν είχε πιστέψει έστω και κατ’ ελάχιστον στο ηγετικό άστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πλην όμως κάτι τέτοιο ακόμη δεν συνέβη και όπως πάνε τα πράγματα φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα συμβεί στο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως, μονάχα αν χάσει από μόνος του ο Σαμαράς, θα καταφέρει ο Τσίπρας να δει την είσοδο του Μαξίμου ως Πρωθυπουργός της χώρας.

Το κακό είναι πως η από ‘δω πλευρά, φαίνεται ως να ενεργεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να χάσει από μόνη της το σχεδόν κερδισμένο παιχνίδι της πολιτικής ηγεμονίας. Κάθε βράδυ, επίμονα, σχεδόν εμμονικά, το περιβάλλον του πρωθυπουργού (σύμβουλοι, υπουργοί, παρατρεχάμενοι, γραμματείς , αυλικοί, φαρισαίοι) του «κρύβει» επιμελώς το «κοστούμι» του Εθνικού Ηγέτη και «ξεσκονίζει» με αυταπάρνηση γερμανού θαλαμηπόλου, το στενό και παλιομοδίτικο «ρούχο» του αρχηγού ενός περιορισμένης εμβέλειας κόμματος. Ένα πολιτικό ρούχο που το φόρεσε στο απώτερο παρελθόν με ελάχιστη επιτυχία και που σίγουρα ελάχιστη σχέση έχει με την σημερινή πολιτική εικόνα του Πρωθυπουργού.

Είναι αλήθεια πως ο Πρωθυπουργός τις περισσότερες φορές καταφέρνει να βρει το κρυμμένο ρούχο και να βγαίνει στην πολιτική με το σοβαρό «κοστούμι» του ηγέτη βεληνεκούς. Εκεί όμως που πάει να πάρει κεφάλι με τον αέρα του ηγέτη που έχει την δύναμη και την ικανότητα να κόψει τον γόρδιο δεσμό της χώρας, εκεί είναι που τα ποικιλώνυμα βαρίδια που αναπόφευκτα στριμώχνονται γύρω του, τον τραβάνε και πάλι από το μανίκι και τον κρατούν διαρκώς σε μιαν διφορούμενη θέση εκκίνησης.

Πρόσφατα και χαρακτηριστικά  παραδείγματα η ΕΡΤ και η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Κορυφαία σαν πολιτική σύλληψη, ικανά από μόνα τους να του δώσουν μεγάλη εκλογική νίκη, αλλά που δύσκολα πέρασαν την βάση σαν εκτέλεση. "Όλα είναι έτοιμα Πρόεδρε" του έλεγαν οι αρμόδιοι συμβουλάτορες και υπουργοί. Οι ίδιοι που δέχονταν στη συνέχεια έκπληκτοι τις σφαλιάρες που έρχονταν από παντού.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε η ώρα να αποφασίσει αν θα παραμείνει δέσμιος αυτών των πολιτικών βαριδιών σε μια στάση μόνιμης αναμονής εκκίνησης στον βατήρα, την ώρα που ο αφέτης έχει δώσει προ πολλού το σύνθημα, ή αν θα τα αποκόψει αποφασιστικά από επάνω του για να ξεκινήσει με ένα «άλμα πιο γρήγορο από την φθορά» προς την πολιτική ηγεμονία που του γνέφει με αγωνία το κεφάλι στο τέρμα της κούρσας. Ο ελληνικός λαός, έχει ανάγκη από  ένα όραμα, από μια νέα μεγάλη ιδέα από ένα εθνικό αφήγημα για να αφυπνισθεί και να ξεκινήσει την αντίστροφη πορεία της ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα. Έχει ανάγκη από Ηγέτη, είναι ένας λαός που λειτουργεί ακόμη με κριτήρια προνεωτερικά, ο χρόνος του είναι αργός, οι προσαρμογές του δύσκολες, η πολιτική του οξυδέρκεια κατά καιρούς ελλείπουσα.

Ο Πρωθυπουργός ΕΙΝΑΙ αυτός ο Ηγέτης που ο ελληνικός λαός περιμένει. Η πλειοψηφία του λαού τον έχει ήδη αποδεχτεί, παρά τις όποιες παλινωδίες του είχε χρεώσει, όταν ακόμη δεν είχε αποδεχτεί στην πλειονότητά του την κατάρρευση του κρατικοδίαιτου πολιτικο-οικονομικού μοντέλου του άμεσου παρελθόντος. Εκείνο που περιμένει από αυτόν τώρα ο λαός, είναι να εμφανίσει αποφασιστικά και δυναμικά προς τα έξω, την εικόνα αυτού του Ηγέτη που έχει πλάσει εντός του για λογαριασμό του. Αυτό σημαίνει στην πράξη, πλήρη ρήξη με τις όποιες παλαιο-κομματικές και  νέο-αυλικές νομενκλατούρες προσπαθούν, οι μεν να διασωθούν, οι δε να υπερισχύσουν, με όχημα την δική του ηγετική εικόνα.

Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να στραφεί το συντομότερο δυνατόν στην κοινωνία, στους πολίτες, στον λαό. Η Δημοκρατία του δίνει όλα τα εργαλεία να το κάνει με συνταγματικό, άκρως δημοκρατικό τρόπο, αρκεί να υπάρχουν σχέδιο, όραμα, ιδέες, εθνικό αφήγημα ή για τους μετα-νεωτερικούς αποδέκτες, «business plan»! Αρκεί να υπάρχει αυτό που ζητούμε, συζητούμε, περιγράφουμε καιρό τώρα. Ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που να περιλαμβάνει το σύνολο των Ελλήνων και όχι μονάχα τους τυχερούς που θα καταφέρουν να επιζήσουν τελικά από την λαίλαπα της χρεοκοπίας της χώρας.

Η αδυναμία –  για όποιους λόγους – εγκαθίδρυσης τούτη την ώρα μιας πολιτικής ηγεμονίας Σαμαρά με υπερκομματικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονης δημιουργίας καινούριων πολιτικών υποκειμένων αρχών και ιδεών που θα αντικαταστήσουν τα παλαιοκομματικά μορφώματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και τροφοδοτούν με την παρουσία τους το βαθύ αντισυστημικό μένος μεγάλου μέρους της κοινωνίας, είναι κατά τη γνώμη μας η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να πορευτεί η χώρα σε συνθήκες ομαλότητας προς ένα καλύτερο μέλλον. Κάθε άλλη περίπτωση ανοίγει μπροστά μας προοπτική κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής ανωμαλίας.

Ρεπόρτερ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 07/10/2013 08:27:32

  Δηλαδή μας λέτε ότι ο Σαμαράς δεν έχει καλούς συμβούλους. Αϊντε προτείνετε ποιούς να διώξει, ποιούς να πάρει; Ποιοί είναι τα βαρίδια; Αυτός δεν παίρνει τις τελικές αποφάσεις;

  Δεν υπάρχει απάντηση αντικειμενική. Γι' αυτό καλύτερα να κρατήσουμε από το άρθρο ότι χρειαζόμαστε έναν Σαμαρά που με τις κινήσεις του θα εκφράσει ως εθνάρχης το λαό.

  Για να γίνει αυτό πρέπει να τιμωρηθούν μερικά τρανταχτά ονόματα πολιτικών και παραγόντων που έκλεψαν, τσέπωσαν, έλαβαν μίζες κλπ και ευθύνονται για την χρεοκοπία μας. Ο Τσοχατζόπουλος δεν φτάνει

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 07/10/2013 21:36:13

   @ΜΑΝΩΛΗ, δεν νομίζω ότι προκύπτει από την ανάρτηση, καθαρό υπονοούμενο για συμβούλους-βαρίδια.
   Μάλλον, "ο ρεπόρτερ", αναφέρεται στην παλαιοκομματική νοοτροπία κάποιων παραδοσιακών στελεχών,
   που θεωρούν εαυτούς οικοπεδούχους της ΝΔ,
   με αιώνια κληρονομικά δικαιώματα σε χρίσματα, κομματικά μερίσματα και άλλα ενδιαφέροντα και επωφελή για τους ίδιους (μεταξύ άλλων).
   Αυτή η νοοτροπία όμως, της πανίσχυρης κομματικής φεουδαρχίας στη ΝΔ, αποθαρρύνει κάθε υγιές στοιχείο,
   από τον κεντροδεξιό ή και τον κεντροαριστερό χώρο (και όχι μόνο),
   που θα επιθυμούσε να συνδράμει σε μια εθνική προσπάθεια,
   για την έξοδο από την κρίση, υπό την ηγεσία Σαμαρά.

 2. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 07/10/2013 08:52:48

  Αλλα λογια να αγαπιομαστε.Αν του ειχε δωσει ο λαος την δυναμη που επρεπε στης περασμενες εκλογες,αυτα που γραφεις τωρα δεν θα ειχαν κανενα λογο να γραφωνται.

  • Anonymouse avatar
   Anonymouse @ Ανδρεας45 07/10/2013 12:46:08

   Ας μην ειχε αρχισει τις κολοτουμπες απο τον Νοεμβριο του 2011 και να να το γυρνουσε απο γερμανοφαγος σε γερμανοτραφης , να επαιρνε αυτοδυναμια.

   Οι πολιτικοι ειναι που χρωσταν στο λαο , οχι το αναποδο.

   • kat avatar
    kat @ Anonymouse 07/10/2013 23:36:31

    Οι πολιτικοι ειναι που χρωσταν στο λαο , οχι το αναποδο.Ετσι.Ελα όμως,που μόνο ο λαός πληρώνει με αίμα.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Ανδρεας45 08/10/2013 01:25:51

   Αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος.
   Στη πράξη όμως ίσως η επιλογή να ήταν ή κυβερνάς λίγο (παρέα με το πασοκιστάν) ή καθόλου (με αυτοδυναμία μεν αλλά όλο το κεντροαριστερό τόξο στο δρόμο να διαλύει το σύμπαν).
   Σκέψου ότι όλος ο "επαναστατικός" μηχανισμός των συνδικάτων και λοιπών δυνάμεων είναι κατά βάση πράσινος. Ιστορικά για θέματα μικρότερης σημασίας, αυτός ο μηχανισμός πετύχαινε πάντα δυσανάλογα μεγάλες κινητοποιήσεις. Θα άφηνε λες τώρα μια αυτοδύναμη δεξιά να περάσει μεσοπρόθεσμα και τέτοια έτσι αναίμακτα όπως έγινε με τη τρικομματική? Δε νομίζω.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/10/2013 09:04:17

  Τα βαριδια που περιγραφετε ειναι αναποοφευκτα.Απ οτι καταλαβα δεν εχετε αντιρρηση στους στοχους της επιχειρησης ΕΡΤ και στους στοχους της επιχειρησης ΧΑ.Αντιρρηση εχετε στους χειρισμους και ιδιως στα εμποδια που προεκυψαν χωρις να εχουν προβλεφθει.
  Καθε επιχειρηση ομως εχει απροβλεπτα εμποδια.Το να τα προβλεψεις και να υπερπηδησεις οσα δεν εχεις προβλεψει απαιτει ακριβως να μην προερχεσαι απο ενα λαο που λειτουργεί ακόμη με κριτήρια προνεωτερικά, ο χρόνος του είναι αργός, οι προσαρμογές του δύσκολες, η πολιτική του οξυδέρκεια κατά καιρούς ελλείπουσα.
  Τα στελεχη απο αυτο τον λαο προερχονται οποτε δεν μπορει να υπαρξει ηγετης που να δρασει χωρις αυτα.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ ψυχραιμια 07/10/2013 21:43:47

   Στη δεύτερη παράγραφο μπαίνεις στο κυρίως θέμα...και ορθώς!
   Μόνο που το πρόβλημα ταυτότητος περιεπλάκη,με κοινή ευθύνη
   των οπαδών του "διαφωτισμού" και των "ελληνορθοδόξων"...δεν
   υπήρξε συνομιλία και σύνθεση....με την πιθανή εξαίρεση της
   γενιάς του '30 που,τουλάχιστον,οι επιφανείς της εκπρόσωποι
   προσπάθησαν....πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα
   ακατανόητα που επιτείνονται στις κρίσεις...θέλει πολύ δουλειά ακόμη!

 4. ΩΡΙΩΝΑΣ avatar
  ΩΡΙΩΝΑΣ 07/10/2013 10:23:19

  "Ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε η ώρα να αποφασίσει αν θα παραμείνει δέσμιος αυτών των πολιτικών βαριδιών σε μια στάση μόνιμης αναμονής εκκίνησης στον βατήρα, την ώρα που ο αφέτης έχει δώσει προ πολλού το σύνθημα".

  Aυτή η φράση του κειμένου είναι όλη η ουσία του και την επαναλαμβάνουμε σταθερά ένα χρόνο τώρα εδώ στο antinews, ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
  Ο αφέτης έχει δώσει προ πολλού το σύνθημα, και ίσως είναι ήδη αργά. (Φτάσαμε στα 2.000.000 άνεργους και συνεχίζουν τα λουκέτα και οι αναχωρήσεις για το εξωτερικό) και ο Σαμαράς παραμένει σε μια στάση μόνιμης αναμονής εκκίνησης στον βατήρα, με αυταπάρνηση γερμανού θαλαμηπόλου, εμφανίζοντας
  " αδυναμία – για όποιους λόγους – εγκαθίδρυσης τούτη την ώρα μιας πολιτικής ηγεμονίας Σαμαρά με υπερκομματικά χαρακτηριστικά".
  Πως να αποκτήσει υπερκομματικά χαρακτηριστικά όταν προσπαθεί να μας πείσει (σαν να είμαστε πρόβατα) οτι η Αξιωματική Αντιπολίτευση του τόπου είναι μια δολοφονική οργάνωση εξ ίσου ακραία με την Χ.Α. που απο ανικανότητα δεν κατόρθωσε να της βγάλει τις κουκούλες όπως μας είχε υποσχεθεί?
  Για να γίνει Εθνικός Ηγέτης θα πρέπει πρώτα να ενώσει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και να απαρνηθεί την Πρωθυπουργική καρέκλα αφου βεβαίως ανοίξει τη λίστα Λαγκάρντ και τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους. Αλλοιώς τα περί Εθνικού ηγέτη με τα κοστούμια που του ετοιμάζουν οι μισθοφόροι "επικοινωνιολόγοι", ο λαός πλέον τα ακούει σαν ένα ακόμα επικοινωνιακό τρύκ-φούσκα αλλά ΕΡΤ και success story...

 5. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 07/10/2013 10:23:39

  Ερχεται τριμηνο φωτια.
  οι τραπεζες κοβουν μαχαιρι τις αναχρηματοδοτησεις -ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι αναχρηματοδοτησεις ΔΕΝ απαιτουν νεα κεφαλαια- και ερχονται δεκαδες χιλιαδες νεα λουκετα στην αγορα, εκτινασοντας την ανεργια πανω απο το 30%.
  Οι φοροι που βεβαιωνει καθε βδομαδα ο Θεοχαρης, εχουν γονατισει τον Λαο.
  Και ακολουθουν οι πλειστηρισμοι της πρωτης κατοικιας που απ΄οτι φαινεται τον ξεχασε στο συρταρι του ο Σαμαρα.

  Ο χρονος τελειωνει............ας το καταλαβουν...

 6. tak avatar
  tak 07/10/2013 12:21:43

  Θα συμφωνήσουμε με το (επιεικές) πνεύμα του κειμένου...
  Απλά και μόνο, να σκεφθεί κανείς το νούμερο των δημοσκοπήσεων του κόμματος της ΝΔ (από 19%+ άντε μέχρι 28%, με το ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο ακριβώς στην πλάτη) και το ποσοστό αυτών που δε θέλουν τώρα εκλογές (συνήθως 65%+ ...) και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
  Έχει εντολή από το λαό -έστω και έμμεση- για ριζοσπαστική πολιτική ο κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη Νέα Δημοκρατία αμφιβάλω...

 7. panos avatar
  panos 07/10/2013 12:38:08

  Εθνικος ηγετης καποιος που ειναι κατ' επαγγελμα πολιτικος απο τα 30ντα του και πρωτοκλασατο στελεχος ενος απο τα δυο κομματα που οδηγησαν τη χωρα στα βραχια;..Δεν νομιζω,Τακη..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ panos 09/10/2013 17:34:42

   Τότε γιατί ενώ αυτός εφαρμόζει το μνημόνιο και ο Τσίπρας υπόσχεται τα πάντα, σε ΟΛΕΣ τις μετρήσεις, καταληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς με τεράστια διαφορά; Και σε πολλές προηγείται και από την απάντηση "κανένας";

 8. PAPADIMITRIOU avatar
  PAPADIMITRIOU 07/10/2013 12:41:19

  Είναι αλήθεια ότι, με την επιχείρηση αστραπή κατά της ΧΑ, προφανώς εγκριθείσα ή/και απορρέουσα έξωθεν, ο κύριος Σαμαράς κατέστη ο μοναδικός ηγέτης στο εσωτερικο πολιτικό σκηνικό, αφαιρώντας προσώρας κάθε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραπαίει φωνασκώντας ακατάληπτα πράγματα! Αυτό που θα πρέπει ν αντιληφθεί τωρα ο Πρωθυπουργός είναι ότι, η νίκη του αυτή δεν θα κρατησει για πολύ. Πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι τα βάρη που η πλάτη μας σηκώνει προς χάριν αυτού του μαγικού "πλεονάσματος", κάποια στιγμή (πολυ συντομα) θα μας λυγίσουν εντελλώς και θα μας ρίξουν κάτω! Δεν πάει άλλο κύριε Σαμαρα.... Και μπορεί να ξετρυπώσατε το φίδι, όμως η αγανάκτηση, που το εξέθρεψε, παραμένει εκεί, δεν κουνάει, μεγαλώνει κιόλας με αποτέλεσμα κάποιο άλλο φίδι να κάνει συντομότατα την εμφάνισή του! Η φορολογία κάθε είδους κυριε Σαμαρά είναι αβάσταχτη. Αβάσταχτη... Ο συνταξιούχος πατέρας μου του ΙΚΑ, απλώς δεν μπορεί πλέον κύριε Σαμαρά. Ο συνταξιούχος του ΤΕΒΕ πεθερός μου απλώς δεν μπορεί πλέον. Προστρέχουμε και οι δυο μας και στους δυο για να κρατήσουν τα διαμερισματάκια τους στα Πατήσια ο ένας και στα Εξάρχεια ο άλλος. Ως πότε κύριε Σαμαρά;; Όχι, δεν πάει άλλο αυτη η κατάσταση κύριε Πρωθυπουργέ! Τολμήστε! Απαιτήστε!

 9. factorx avatar
  factorx 07/10/2013 12:49:31

  Ε οχι και "πρωτοκλασατο στελεχος"της ΝΔ. Στη γωνία τον είχαν αδειασμένο όλα τα χρόνια του μεγάλου φαγοπότι

 10. Albert avatar
  Albert 07/10/2013 12:56:31

  Περιμένετε! Περιμένετε, πότε ο Α.Σ. θα γίνει αυτό που φαντασιώνεστε αλλά δεν είναι. Ο άνθρωπος ήταν κυρίαρχος στο κόμμα, ανέλαβε στην πιο κρίσιμη στιγμή όταν ο ορίζοντας μετριόταν σε μήνες, και... διόρισε υπουργό εσωτερικών (!!!) τον Στυλιανίδη. Μερικά πράγματα φαίνονται απο την αρχή...

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω απο πού πηγάζει αυτή η ειδωλοποίηση του Α.Σ.

  • daresome avatar
   daresome @ Albert 07/10/2013 18:57:27

   +++1000 !!

 11. Hawk avatar
  Hawk 07/10/2013 12:57:13

  Απ΄ότι φαίνεται κανένας δεν έχει την απόλυτη εντολή από τον λαό.... όλοι έχουν από λίγη, ίσως θα είναι καλό να συνηθίζουμε όλοι στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μάλλον μας τελείωσαν.

 12. Alex80 avatar
  Alex80 07/10/2013 13:12:11

  Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο την παρακάτω δημοσκόπηση απο αυτές του Πρετεντέρη. Ρε τι γίνεται...

  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/10/tromaktiko.html

 13. DI.KO avatar
  DI.KO 07/10/2013 13:37:09

  H ανάρτηση είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σωστή. Αναφέρει πράγματα που οι περισσότεροι έχουν διαπιστώσει και αναφέρει αρκετές φορές στο Αντινιους.
  Πράγματι κάποιος έχει την εντύπωση ότι ο ΑΣ είναι μακριά από την καθημερινότητα του πολίτη, ότι περιορίζεται συστηματικά από τους συμβούλους του στην επαφή του με τον κόσμο. Σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να θεωρηθεί δικό του σφάλμα, είναι δύσκολο να απαντηθεί. Υπάρχει επί πλέον η αίσθηση (εσφαλμένη ;) από μεγάλη μερίδα πολιτών ότι ο ΑΣ λειτουργεί σαν πρόεδρος της δημοκρατίας και όχι σαν πρωθυπουργός της χώρας.
  Πέρα απ’ αυτό η υιοθέτηση πολιτικών αποφάσεων όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς άμεση εναλλακτική λύση ή η συνεχώς διατυμπανιζόμενη και διχαστική, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, θεωρία των δύο άκρων δημιουργούν στους πολίτες το αίσθημα ότι οι «σύμβουλοι» στο Μαξίμου ενεργούν σπασμωδικά και χωρίς την απαραίτητη πολιτική ευαισθησία και ως εκ τούτου αρνητικά για τον ΑΣ.

 14. daresome avatar
  daresome 07/10/2013 14:06:10

  Μην αυταπατάστε. Η μόνη περίπτωση να θεωρηθεί κάποιος Ηγέτης είναι όταν θα πάψουν οι "χάρες" και τα κουκουλώματα των οφειλών των βολεμένων και των ευνοημένων κι όταν θ΄αρχίσουν να πληρώνουν αυτοί αυτά που καλείται να πληρώσει ο ανώνυμος πολίτης μέσω της επαίσχυντης φορολογίας. Το αν ο Σαμαράς είναι κλεισμένος σε γυάλα ή όχι δεν το γνωρίζω, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι και επί των ημερών του καλούμαστε να πληρώνουμε δυσανάλογα των δυνάμεών μας για να συνεχίζουν να απολαμβάνουν κάποιοι φοροασυλία, προνόμια,υπέρογκες αμοιβές και ρουσφέτια ......

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/10/2013 14:37:23

  Αν δεν διώξει τον βενιζέλο και μερικούς-ες ,άχρηστους , ανεπάγγελτους,
  κληρονόμους - ντιντίδες δεν φαίνεται προκοπή.

 16. αλ avatar
  αλ 07/10/2013 15:02:49

  Οποιοσδήποτε με ηγετικά χαρακτηριστικά , τον Στουρνάρα από τον Μάιο ,θα τον είχε μυστικοσύμβουλο, του Σταικούρα θα του είχε βάλει φερμουάρ στο στόμα να μη μιλάει, και τον Θεοχάρη κάθε πρωί πριν πάει στο αρχηγείο του στο τμήμα εσόδων , θα τον έστελνε μία βόλτα υποχρεωτικά από την Ερμού να δει την κατάσταση του εμπορίου , από μία λαική το μεσημέρι να δει αξιοπρεπείς ανθρώπους να μαζεύουν υπολείμματα,να πάρει πρωινό σε ηλικιωμένους συνταξιούχους μετά σε μία τράπεζα να ζητήσει 10.000 δάνειο,μετά στον Θέμο και τον Τριανταφυλλόπουλο να τους παρει τα 5 εκ και δέκα εκ. ευρώ πο υπιαστήκαν να μεταφέρουν.
  Τι συμπερένετε? Ηγέτης πάντως δεν είναι (κι ας τον ψήφισα στις εσωκομματικές)

 17. Οι Απέναντι avatar
  Οι Απέναντι 07/10/2013 15:04:45

  ''Ο ελληνικός λαός, έχει ανάγκη από ένα όραμα, από μια νέα μεγάλη ιδέα από ένα εθνικό αφήγημα για να αφυπνισθεί και να ξεκινήσει την αντίστροφη πορεία της ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα. Έχει ανάγκη από Ηγέτη...''
  Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη πρωτίστως από εργασία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια, παιδεία, Δικαιοσύνη. Θέλει πίσω τη ζωή του που την ισοπέδωσαν τα Μνημόνια, οι συμβιβασμοί, η απληστία των ολιγαρχών και η αδίστακτη βία των κατακτητών. Ο Ελληνικός λαός είναι ικανός για θυσίες, αλλά πρέπει να γίνονται άμεσα ορατά τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών του και όχι να αισθάνεται πως τον παραπλανούν με υπεραισιόδοξες εξαγγελίες και ανυπόστατες υποσχέσεις, που διαλύονται στην πρώτη επίσκεψη των ….τοκογλύφων-δανειστών.
  Ο ηγέτης οφείλει να συγκρούεται και να ρισκάρει, να δημιουργεί διέξοδο εκεί που οι άλλοι πανικοβάλλονται και παραιτούνται. Να επαναστατεί εκεί που οι άλλοι δειλιάζουνε και συνθηκολογούν.
  Οι άνθρωποι που περιβάλλουνε τον κ. Αντώνη Σαμαρά, δε χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί έχουν συμφέρον να προσπαθούν να τον κρατάνε στο ύψος που εξυπηρετεί τη μετριότητά τους. Αυτοί είναι απολύτως κατανοητό τι ακριβώς υπερασπίζονται, σκοπεύοντας στο μίνιμουμ. Εκείνος όμως, είναι εντελώς ακατανόητο γιατί επιτρέπει σε ατάλαντους, σε εμπαθείς και μειωμένης ικανότητας ΄΄αξιωματούχους’’, να τον χρεώνουν με την κραυγαλέα κι επαναλαμβανόμενη ανεπάρκειά τους!
  Τα τρία ‘’Ταυ’’ της επιτυχίας (κατά Ελύτη), είναι : Ταλέντο, Τύχη, Τόλμη!
  Μόνο ο ΤΟΛΜΩΝ λοιπόν δικαιούται να ηγηθεί, γιατί μονάχα αυτός θα έχει πιθανότητες και να ΝΙΚΗΣΕΙ……

 18. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 07/10/2013 15:23:04

  Οσες και καλες.......προθεσεις να εχει ο Α.Σαμαρας και οσο τον στηριξαμε και τον στηριζουμε εχει κανει τα δικα του λαθη....αλλωστε ουδεις αλανθαστος. Δεν δεχομαι για καποιους κοινους εγκληματιες πολιτικους(οι πιο πολλοι πασοκοι) να κανουμε.....γαργαρα τα ΟΡΓΙΑ κλεψιας και λεηλασιας του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. Ο ΑΚΗΣ ειναι παρωνυχιδα μπροστα τους, αλλα λογω συγκυβερνησης δεν αλλαζουμε σελιδα προεδρε....και πηγαινουμε παρακατω με καποιον ανεκδιηγητο ΘΕΟΧΑΡΗ πασοκο που τελευταια ανακαλυψε τις εταιρειες που εκλεισαν εδω και 30 χρονια και ζηταει 400αρια.....αν ειναι δυνατον. Ποιος μεσαιος- μικρομεσαιος πλεον θα στηριξει ΣΑΜΑΡΑ με αυτα τα ατοπηματα. Το καινουργιο ΦΡΟΥΤΟ της φορολησταρχιας στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ειναι η φορολογια απο 20 παει στο 26 και χαρατσομπικτικη απο μηδεν εισοδημα.....αυτα για το 2014, οπου απο τον ιδιωτικο τομεα δεν θα μεινει τιποτα ΟΡΘΙΟ, και να δω μετα ποιος θα πληρωνει τον κομματικο στρατο του δημοσιου και των ΔΕΚΟ που ειναι κοντα στο 1 μυριο.....Βλεπω οτι το οικονομικο επιτελειο ψαχνει.....μονο αριθμους, αλλα με αριθμους σε ευημερια και ολοι να φτοχωπιουνται ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ και ουτε επενδυσεις σε ενα βρωμικο και σκαρτο απο ολες τις αποψεις ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ που εχει τις γνωστες αρωστιες της ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο καιρος περναει και καθενας πλεον στην πραξη δεν βλεπει βελτιωση του βιοτικου του επιπεδου(το οικονομικο εχει καταρρευσει), ουτε μειωση της ανεργιας ουτε σοβαρες μεταρρυθμισεις. Το κυριοτερο που πρεπει να κανει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι να αλλαξει τη δομη του ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που υπαρχει δυστυχως ακομη και σημερα. Δεν θα αναφερω ονοματα συνεργατων- υπουργων του προεδρου, αλλα καποιοι δεν κανουν ουτε για περιπτεραδες.......αν και καποιοι που ειναι ΑΞΙΟΙ εχουν φυγει γιατι τους τρωει....το συστημα και τα συμφεροντα του πελατειακου και παρασιτικου κρατους. Ο χρονος δυστυχως ειναι αμειληκτος και οι αντοχες του υγειους κομματιου της κοινωνιας(δεν μιλαω για χορτατους βολεμενους) εχει φτασει πλεον στα ΟΡΙΑ ΤΟΥ.

  • Νηλέας avatar
   Νηλέας @ Σαρακατσανος 07/10/2013 18:55:56

   Αυτή η ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ φταίει γιά όλα .Και την περίοδο 07-09 το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε μέσω του ΑΣΤΟΓΙΑΡΓΟΤΕΡΑ. Δεν είδες πως προστάτευε τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ?(ακόμα και τον άκη προστάτευε)Φως φανάρι που λέμε. Ο τότε πρωθυπουργός -αλήθεια τι γίνεται αυτή η ψυχή-Γιά να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα και να κλείσει τους κλέφτες φυλακή έκλεισε τη βουλή δυό τρείς φορές .Τώρα αν αυτό έγινε αιτία παραγραφής κάποιων...φιλαράκων ..είναι απλά σύμπτωση.

 19. JayAr avatar
  JayAr 07/10/2013 15:40:06

  Its not the fall that hurts, its when you hit the ground. 'Ετσι λένε οι Βρεττανοί και έχουν απόλυτο δίκιο. Ο Αντώνης επαναπαύεται στη τεχνιτή θαλπωρή που του παράσχουν το Μέγκα, οι Πρετεντέρηδες και όλος ο εσμός του πασοκικού διεφθαρμένου "εκσυχρονισμού". Αυτοί οι ίδιοι θα είναι που θα τον "γδάρουν" ζωντανό (πολιτικά) στη πλατεία όταν πια θα είναι στιμμένη λεμονόκουπα. Η "ελιά" που οραματίζονται δεν έχει μέσα ΝΔ και προπαντός Σαμαρά.

 20. JayAr avatar
  JayAr 07/10/2013 15:53:25

  Η ΝΔ τελείωσε κύριοι. Η ευκαιρία ήταν για εκλογές καπάκι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τώρα πέταξε το πουλάκι.

 21. Αρκάς avatar
  Αρκάς 07/10/2013 17:53:32

  Αγαπητοί μου ηγέτης με το ...ζόρι δεν γίνεσαι.
  Ο Σαμαράς είναι ένας άριστος τεχνοκράτης αλλά ...μόνο αυτό.
  Εξ αρχής όλες οι ενέργειες του ήταν φοβικές και δυστυχώς αυτές περνούσαν στο κόσμο μεγαλώνοντας την δυσαρέσκεια εναντίον του. Όταν έβγαινε από την γυάλα και αντιλαμβανόταν την κατάσταση, βλέποντας τα σκούρα προέβαινε σε παρορμητικές και αψυχολόγητες κινήσεις μήπως και γυρίσει το κλίμα χωρίς φυσικά να του βγαίνει.
  Τώρα πιά είναι αργά για να αντιστρέψει το κλίμα.
  Οι ευθύνες του είναι τεράστιες για την άνοδο της ΧΑ, την δημιουργία ΑΝΕλ και την εκτόξευση του Σύριζα.

 22. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 07/10/2013 19:47:28

  ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
  ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙ "ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ"... ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ!!!
  ΕΥΧΟΜΑΙ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ- ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!!!

 23. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 07/10/2013 20:53:24

  Το πάρτι καλά κρατάει: Σύνταξη από τα 50 για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/10/50-100000.html

 24. Πρόκληση avatar
  Πρόκληση 07/10/2013 20:53:43

  Άσε στην άκρη τους ....συμβούλους, τους ψεύτες πραιτοριανούς και τους κόλακες.
  Αντώνη τι θα έλεγες να πάμε ….εκλογές;
  Αν το ρισκάρεις, θα είναι η πιο επαναστατική σου κίνηση....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πρόκληση 09/10/2013 17:36:12

   Την έκανε με δική του πίεση 2 φορές πέρυσι και δε του βγήκε αυτοδυναμία. Βλέπεις κάποια βελτίωση στην ψυχολογία του λαού που να του δώσει κάτι παραπάνω στις εκλογές; Μία από τα ίδια θα έχουμε. Άρα, άνευ νοήματος θα είναι. Χαμένος χρόνος και χρήμα.

 25. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 07/10/2013 20:55:30

  Για την περίπτωση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής φρόνιμο είναι να προστεθεί η οπτική του προαπαιτούμενου. Οι Τεκτονικές αλλαγές στην περιοχή μας επέβαλλαν την διάλυση ενός μορφώματος το οποίο το ίδιο το πολιτικό σύστημα είχε εκθρέψει και είχε χρησιμοποιήσει ως βραχίονα του.Το Δεύτερο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον έπρεπε να συνδυαστεί και με την υλοποίηση της επιταγής της Ε.Ε. αναφορικά με την ανάληψη της Προεδρίας το πρώτο Εξάμηνο αλλά και των ΗΠΑ για διάλυση του μορφώματος το οποίο αποκτούσε ηγεμονικό ρόλο στον Δεξιό χώρο και το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή κοινωνική αναταραχή.

  Η Συντηρητική Δεξιά αντιδρά γιατί βλέπει να προωθείται ταχύτητα πρώτον η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με στροφή προς την Κεντροαριστερά και δεύτερον γιατί η σταθεροποίηση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο επιτάσσει ένα τριγωνικό υποσύστημα ασφαλείας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ- Κύπρου, αλλά και ένα μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας-Κουρδιστάν. Τα δύο αυτά υποσυστήματα έχουν ως κοινό στοιχείο κομβικής παραμέτρου στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου. Η Αμερικανική εντολή πρός όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ανοίξει το σύνολο των θεμάτων αλλά και να κλείσουν με αμοιβαίες παραχωρήσεις, προκαλεί ίλιγγο σε όσους είχαν επενδύσει πολιτικά σε φοβικά σύνδρομα. Το φοβικό δε σύνδρομο αποτελούσε ιδεολογικό, πολιτικό και οικονομικό στήριγμα διαχρονικά, δεκανίκι για κάθε είδους "πατριωτική" λογική

  Ο Αντίπαλος για το όποιο Δημοκρατικό μόρφωμα είναι η κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική συμπεριφορά και τα παραγόμενα τους.Εχθρός για κάθε φασίζουσα λογική είναι ο Πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος ο οποίος στο όνομα ιδεολογικών , πολιτικών και κοινωνικών αγκυλώσεων παραδίδει τα ιερά και όσια της πατρίδας.Ενας πολιτικός και ιδεολογικός εχθρός ο οποίος και δεν αντιλαμβάνεται ότι ελληνι­σμός είναι το κέντρο του κόσμου, ότι ως φυλή είμαστε ανωτέρα όλων , ότι κάθε εθνική καταστροφή υποκρύπτει και μια τουλάχιστον ξένη δύναμη που μας υπονομεύει. O Εχθρός φυσικά και είναι και προδότης και δεν διεξάγει αγώνα μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες και χρησιμοποιεί βρώμικα όπλα, ασχέτως αν σε τελική ανάλυση υπάρχει διασπορά τέτοιων όπλων σε όλο το πολιτικό φάσμα

  Επι του δημοκρατικού διαλόγου λοιπόν τα επιχειρήματα σας,επιχειρήματα που θα στοχεύουν στο να αποκτήσει τούτη η χώρα την βασική προϋπόθεση για να καταστεί ισότιμος συνομιλητής και να απαιτήσει σοβαρές υποχωρήσεις κα ιαπο τις ΗΠΑ και απο το Ισραήλ και απο την Τουρκία, ενισχυμένη κοινωνική συνοχή.Θυμηθείτε κράτος ως ισχυρό κέντρο αξιόπιστο αποτελεσματικό , το οποίο να ενώσει τον απανταχού Ελληνισμό και ταυτόχρονα να επιτύχει την απόλυτη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την απόλυτη κινητοποίηση των παραγωγικών συντελεστών που διαθέτει η Ελλάδα.Φυσικά δεν ειπώθηκε απο τον "Εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλα απο τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο .Θυμηθείτε βασική παράμετρος για την άσκηση σοβαρής αξιόπιστης Εξωτερικής πολιτικής η οποία αποτελεί και αναγωγή της εσωτερικής πολιτικής είναι το μέγιστο της κοινωνικής συναίνεσης το μέγιστο της Κοινωνικής συνοχής

  Ποιοι και πως υπηρετούν τα ανωτέρω απο τον Χωρο της Σκληροπυρηνικής Δεξιάς ;

  • Albert avatar
   Albert @ Δρόλαπας 08/10/2013 10:44:20

   Πολύ σημαντικά αυτά που γράφετε. Κρίμα που θα περάσουν στο ντούκου.
   Με τον "ίλιγγο σε όσους είχαν επενδύσει πολιτικά σε φοβικά σύνδρομα" δε φαντάζομαι να εννοείτε την δεξιά του σαμαρικού περιβάλλοντος!? Ε?

 26. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 08/10/2013 00:11:20

  Kαι μετά ξυπνήσατε.
  Ιδια δημοσκόπηση σχεδόν όπως αυτή πριν τις εκλογές
  που έδειχνε ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ευσεβείς πόθοι.

 27. Π avatar
  Π 08/10/2013 11:22:29

  Την δήλωση του Γιακουμάτου για τον Κρανιδιώτη την ακούσατε???

  • Ο κακός ο Λύκος avatar
   Ο κακός ο Λύκος @ Π 09/10/2013 16:58:23

   ....Πώς τον είπαμε; Γιακουμάτο; Καλά αν το είπε αυτός, δεν πειράζει....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ο κακός ο Λύκος 09/10/2013 17:36:57

    Συμφωνώ απόλυτα!

 28. LamprosM avatar
  LamprosM 08/10/2013 14:21:43

  εξαιρετικο αρθρο, με πολυ καιριους συμβολισμους.
  Ο Σαμαρας να διαβάσει ή καλυτερα να ανατρεξει στο "παραμυθι χωρις όνομα". Ειμαι σιγουρος καπου θα εχει ενα αντιτυπο με εφιέρωση στην βιβλιοθηκη του. Εκει θα βρει τι πρεπει να κανει για να κανει το βασιλειο του μεγαλο...

 29. τρογλωδυτης avatar
  τρογλωδυτης 08/10/2013 22:03:35

  ολα καλα...............

 30. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 09/10/2013 02:52:18

  Προεδρε προσεξε τα φορολογικα που αφορουν τη μεσαια Ταξη, σε επιπεδο μισθων εως 25 χιλ, συνταξεων, ακινητης περιουσιας εως 500 χιλ αντικειμενικη, μικρων επιχειρησεων. Μην κανεις αλλες περικοπες στις μεσαιες συνταξιμες αποδοχες, απο 12-24 χιλ το χρονο, κι ο κοσμος θα το εκτιμησει πολυ. Τη Χ.Α ορθως τη θετεις στο περιθωριο, γιατι με αυτα που εκανε εκει ανηκει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.