#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2010 12:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς πρέπει να απεγκλωβιστεί (επειγόντως)

 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκλέχθηκε από το μηχανισμό της Ρηγίλλης που δυστυχώς τον βλέπουμε και σήμερα να επιβιώνει και να ανασυντάσσεται δίπλα του, ίδιος και απαράλλακτος με πριν σε νοοτροπία και αντίληψη.

(Όσοι πίστεψαν ότι αλλάζοντας τους επικεφαλής των τομέων θα ανανέωνε και το κόμμα, είναι το ίδιο αφελείς με εκείνους που πιστεύουν ότι φτάνει να αλλάξει ο υπουργός για να καταργηθεί  και η γραφειοκρατία)

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκλέχτηκε από τους βουλευτές και τους υπουργούς που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας να υπερασπίζονται το έργο τους και την αποτυχημένη κυβέρνηση που υπηρέτησαν, εξοργίζοντας την κομματική βάση και πείθοντας το λαό ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη ΝΔ (βλ και δημοσκοπήσεις)

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε αρχηγός της ΝΔ πρώτον γιατί δεν ήταν άνθρωπος των μηχανισμών, δεύτερον γιατί έδωσε ελπίδα  μέσα από ένα λόγο καθαρό και τρίτον επειδή σε αντίθεση με τους αντιπάλους του είχε μείνει μακριά από τις κυβερνητικές πρακτικές των τελευταίων ετών, που έκαναν τους νεοδημοκράτες να ντρέπονται και να οργίζονται.

Αυτές οι 800 000 χιλιάδες που περίμεναν  ώρες  ατελείωτες για να ψηφίσουν, παραμένουν και σήμερα θυμωμένοι νεοδημοκράτες, εξοργισμένοι με εκείνους που τους ντρόπιασαν και τους πρόδωσαν.

Δεν μπορεί λοιπόν όσοι εκπροσωπούν σήμερα τη ΝΔ (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) να βγαίνουν στα κανάλια και τις εφημερίδες και να δηλώνουν «υπερήφανοι» για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. Το ίδιο δήλωνε και η Ντόρα και είδαμε που κατέληξε.

Δε θέλουμε να μειώσουμε τη συμβολή κανενός, αλλά η βάση της Ν.Δ. ψήφισε το Σαμαρά, για αυτό που ήταν και για αυτά που έλεγε. Όχι γι αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του! Αν ήταν έτσι, η Ντόρα θα είχε εκλεγεί πανηγυρικά

Δεν πρέπει λοιπόν να επαναλάβει και ο Σαμαράς το λάθος του Καραμανλή και να εγκλωβιστεί  σε σχέσεις …αντιπαροχής. Να αναθέσει ρόλους ναι. Να εκχωρήσει τιμάρια όχι!

Για τον Καραμανλή τα είπαμε χιλιάδες φορές. Συγχωροχάρτια δίνει μόνο ο  Πάπας. Κι ας βγει επιτέλους ο ίδιος να υπερασπιστεί το έργο του ( βλ και Να μιλήσει ο Καραμανλής)

Ο Σαμαράς όμως δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της εξεταστικής και να αναλωθεί υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη γι αυτήν.

Ο Σαμαράς πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Πως όμως; Είναι αλήθεια ότι πολλοί βιάζονται και θέλουν να υιοθετήσει αμέσως μια σκληρή αντιπολιτευτική τακτική. Όμως ένα κόμμα που έχασε  με 11 μονάδες διαφορά, δεν μπορεί,  ύστερα από λίγους μήνες,  ν’ αποτελέσει  αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Και θα είναι λάθος να το αποτολμήσει. Δε θα πείσει κανένα.

Πώς, λοιπόν, αντιμετωπίζεται μια  ανίκανη κυβέρνηση, που  πέφτει από γκάφα σε γκάφα και προκαλεί ζημιά στη χώρα;

Πρέπει να αντιτάξει τις  δικές του προτάσεις. Τη δική του συνολική λύση εξόδου από την  κρίση. Ο χώρος της οικονομίας είναι προνομιακός για τον Αντώνη Σαμαρά. Καιρός ν’ αρχίσει να θέτει και την ατζέντα!  Για να πείσει τον κόσμο ότι έχει να παρουσιάσει μια άλλη λύση. Γιατί την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσει πρώτα ο Σαμαράς και μετά η Ν.Δ.! Αυτή τη στιγμή το ισχυρό χαρτί της παράταξης είναι ο Σαμαράς και όχι το κόμμα! Ο κόσμος θέλει πολύ χρόνο να εμπιστευτεί ξανά τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί όμως εύκολα και γρήγορα να εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά!

Προτεραιότητα  του Σαμαρά  είναι να εκφράσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Να αποτελέσει το σημείο σύγκλισης όσων έχουν κουραστεί, απογοητευθεί, απελπισθεί, βαριεστηθεί από το σημερινό σύστημα προσώπων καταστάσεων και κομμάτων και θέλουν μια Νέα Μεταπολίτευση.

Η οποία είτε θα είναι μια ειρηνική επανάσταση, είτε δεν θα είναι τίποτα. Δεν μπορεί λοιπόν να κτισθεί με φθαρμένα υλικά. Όποιος από την Ρηγίλλης διαφωνεί ας καλέσει όλους του Τομεάρχες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών μια έκθεση ιδεών για το πώς αντιλαμβάνονται  αυτή τη «Νέα Μεταπολίτευση». Και όταν του τις δώσουν θα τον περιμένουμε στην γωνία με μια κούτα λεξοτανίλ.

Και θα πούμε και κάτι ακόμα: Εδώ ο Γιώργος τόλμησε και έθεσε εκτός ένα πρωθυπουργό οκταετίας. Η  Ν.Δ. το συζητάει ακόμα να στείλει σπίτι τους ορισμένους αποτυχημένους υπουργούς και βουλευτές; Ποιους εννοούμε; Δείτε με ποιους γελάει κάθε μέρα κόσμος, ή σπάει τις τηλεοράσεις του, κι αρχίστε να φτιάχνετε κατάλογο.

Η  Ν.Δ. πρέπει να  βγάλει  στην πρώτη γραμμή  νέα πρόσωπα. Με καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς αναφορές στο παρελθόν. Τα κανάλια βέβαια θα συνεχίσουν να καλούν  όσους χρειάζονται για τα παιχνίδια τους, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ποιοι μιλούν για λογαριασμό τους και ποιοι εκφράζουν την επίσημη γραμμή της Ν.Δ.

Και μέσα από αυτήν την διαδικασία ο Αντώνης πρέπει να επιλέξει και να δείξει στον κόσμο την δεκάδα με την οποία θα κυβερνήσει.

Β.Ι.Λ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 24/02/2010 12:34:07

  Εξαιρετική τοποθέτηση.
  Από το πληκτρολόγιό σας και στου Προέδρου το αυτί.

 2. Wolf avatar
  Wolf 24/02/2010 12:43:15

  Θέλει κάποιος να μου εξηγήσει, τι είναι αυτό το "νέα μεταπολίτευση"?
  Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, αυτό το σλόγκαν σημαίνει το απόλυτο τίποτα, το ολοστρόγγυλο μηδέν.
  Σημαίνει και σηματοδοτεί ότι: έρχομαι από το πουθενά και πηγαίνω στο τίποτα.
  Σαφώς περισσότερα μου λέει το Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια κλπ.
  Μήπως το έχουν χάσει εκεί στη Ρηγίλλης? Λέω μήπως?

  Ασχοληθείτε σοβαρά και δώστε νόημα στην παρουσία σας, όραμα και ελπίδα στο λαό.
  Και το σημαντικότερο να βγει ο Σαμαράς έξω, να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να του μιλήσει, να τον ακούσει, να τον αφουγκραστεί.

  Ξυπνάτε, ο χρόνος περνά και εσείς ασχολείστε με μικρά και ασήμαντα.
  Η κοινωνία τρέχει και τα προβλήματα του λαού επίσης.
  Δεν θα σας περιμένει... κανένας να σύρεται τα ράθυμα βήματα σας.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Wolf 24/02/2010 12:47:09

   Συμφωνω κι εγώ. ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα ηταν καλύτερος προσδιορισμός

  • Wolf avatar
   Wolf @ Wolf 24/02/2010 12:58:42

   Το ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, Φακτορα, είναι για τους αδαείς και τους άσχετους αυτού του τόπου.
   Οταν θες να στείλεις πολιτικο μηνυμα μεσα απο ενα σλογκαν, αυτό κατι πρεπει να εχει να πει, κάτι να προσδιορίζει, κάτι να σηματοδοτεί, κάτι να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί. Το νεα μεταπολιτευση όπως και το νεα ελλαδα, δεν λενε απολυτως τίποτα!!!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Wolf 24/02/2010 13:38:39

   ούτε οι νέες μεταπολιτεύσεις μιλάν, ούτε οι νέες ελλάδες.

   Για μια Άξια Ελλάδα πάμε.
   σ΄ αυτήν μόνον χωράνε μέσα και οι Αξίες και οι Άξιοι.

 3. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 24/02/2010 12:44:46

  Αν νομίζει κανείς στα ηγετικά "κλιμάκια" της ενδόξου ΝΔ ότι ο μέσος πολίτης είναι ευχαριστημένος με "κεντροδεξιούς" αστέρες τύπου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γεράσιμου Γιακουμάτου και Προκόπη Παυλόπουλου, τότε είναι μακριά νυχτωμένος.
  Καλούν τον Γιακουμάτο και εμφανίζεται σε πάνελ για το μεταναστευτικό! Έλεος! Εκτός και αν θέλει να μιλήσει για τον εθνικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι Αλβανοί που επιτηρούν τις ξαπλώστρες στη Μύκονο!
  Οι διαπλεκόμενοι τηλεδημοσιογράφοι τέτοια πρόσωπα θέλουν να καλούν για να ευτελίζεται η ΝΔ και η άποψή της για ένα τόσο κρίσιμο, εθνικής σημασίας ζήτημα.

 4. donaE avatar
  donaE 24/02/2010 12:45:19

  Οχι επειγοντως.Χθες.Αλλα μας λεγατε οτι βιαζομαστε.
  Στο μεταξυ ,δεν συμφωνω οτι εχουμε μια ανικανη κυβερνηση γκαφων,αυτο θα ηταν το ευκολο.
  Προκειται για οργανωμενη κατασταση και ειναι δυσκολο να τους αντιμετωπισει ο Σαμαρας με συπτωματικη θεραπεια.Ισως για αυτο αργει.

 5. provocateur avatar
  provocateur 24/02/2010 12:55:15

  Καλά ρε παιδιά, δεν μπορει να πουν απο την Ρηγίλλης σε αυτόν τον κακομοίρη τον Παυλόπουλο να μην βγαίνει στην τηλεόραση;

  Τι ειναι αυτοί ρε παιδί μου; Δεν μπορεί να καταλαβαίνει τουλάχιστον οτι ο πολιτικός πρέπει να μένει και λίγο στην άκρη, ειδικά όταν τα έχει κάνει μ....;

  Μαζοχιστής ειναι και θέλει να γίνεται ρεζίλι καθημερινά;

 6. trochalos avatar
  trochalos 24/02/2010 12:56:02

  Κάνετε λόιγο υπομονή και θα δείτε τι πρόεδρος είναι ο Αντώνης.

  • Wolf avatar
   Wolf @ trochalos 24/02/2010 13:00:33

   φίλε μου, εμείς ξέρουμε τι Πρόεδρος είναι ο Αντώνης ή τι πρόεδρος μπορεί να είναι. Το θέμα είναι να το μάθουν και οι άλλοι.

 7. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 24/02/2010 13:03:05

  Άν βλέπει τους κάφρους που μαζεύονται κάθε φορά στις συγκεντρώσεις του να αποθεώνουν πρώτα τον Καραμανλή μετά αυτόν δέν μπορεί να φύγει μπροστά.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Κεραυνός 24/02/2010 13:08:22

   μέχρι και ο Μαντούβαλος ήταν εκεί και διεκδικεί υποψηφιότητα για τον Πειραιά...
   τί να κάνει και ο έρμος ο Σαμαράς, μία από τα ίδια με το πασοκ έχει, αλλά ετούτα είναι και ανεπίδεκτα μαθήσεως των επικοινωνιακών κόλπων ντιπ για ντιπ...
   κρύψτε τους επιτέλους, βάλτε τους στα παρασκήνια να κάνουν τις δουλειές τους αφού δεν μπορείτε να τους ακυρώσετε..., αλλά θέλουν και δόξα βλέπεις, θέλουν και φώτα από τα φλας, α ρε ανθρώπινη ματαιοδοξία, μητέρα όλων των δεινών της ανθρωπότητας....
   Βάλτε μπροστά άγνωστα πρόσωπα, σοβαρά και μετρημένα! έχετε!!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Κεραυνός 24/02/2010 13:33:39

   Τι άγχος έχεις και εσύ με την ΝΔ ρε συ ΒΚΣ , αφού δεν την ψηφίζεις ποτέ...
   Με το κόμμα σου πότε θα ασχοληθείς?

 8. Προεδρική Δημοκρατία avatar
  Προεδρική Δημοκρατία 24/02/2010 13:04:31

  Συμφωνώ απόλυτα με το ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να φύγει μπροστά. Όμως πραγματικά πιστέψτε με, ο οργισμένος αυτή τη στιγμή λαός και περισσότερο οι 800.000 Νεοδημοκράτες, δεν είναι σε θέση να καθίσουν και να κρίνουν νηφάλια εξειδικευμένες οικονομικές προτάσεις, όσο καλές και αν είναι. Τα κέρδη αυτής της πολιτικής τακτικής θα είναι πενιχρά και πάντως δεν θα αναδείξουν τον ηγέτη Σαμαρά.
  Ο κόσμος αναζητεί ένα άλλο όραμα, νέο άφθαρτο, μια άλλη Ελλάδα, μακριά από τη διεθνή ξεφτίλα και την εσωτερική κατάντια.
  Εγώ πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να ξαναθυμηθεί τον παλιό Αντώνη Σαμαρά, τον πολεμιστή.
  Θα πρέπει να δείξει την πηγή του κακού και θα πρέπει να προτείνει λύσεις για τη θεραπεία του.
  Η πηγή του κακού, αναμφισβήτητα είναι η ίδια που είχε καταγγείλει και τότε, δηλαδή το παλαιοκομματικό πελατειακό πολιτικό σύστημα και να προτείνει τις συνταγματικές λύσεις που είχε προτείνει και τότε.
  Εχθρός υπάρχει: Το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα που τον είχε εξάλλου αποβάλει τότε από τους κόλπους του.
  Η λύση υπάρχει: οι παλιές προτάσεις του για συνταγματική αναθεώρηση.
  Ποιές είναι αυτές;

  1) Απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό,
  2) Θέσπιση ορίου πρωθυπουργικής θητείας στα 8 χρόνια,
  3) Μείωση των βουλευτών σε 200,
  4) Διαχωρισμός εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία, μέσω της ασυμβίβαστης ιδιότητας υπουργού και βουλευτή,
  5) Συγκρότηση 15μελούς Κυβέρνησης από μη βουλευτές και ανασύνταξη των Υπουργείων.
  6) Άρση της ασυλίας των βουλευτών,
  7) Εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι από το Υπουργικό Συμβούλιο
  8) Συναίνεση για ένα νέο πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων με διαφάνεια και ευθύνη ουσιαστικής προσφοράς στο δημοκρατικό πολίτευμα.
  κ.λ.π.

  • Wolf avatar
   Wolf @ Προεδρική Δημοκρατία 24/02/2010 13:24:03

   μεγάλε βλεπω εχεις μελετήσει τις 10+10

 9. george avatar
  george 24/02/2010 13:22:31

  Πρέπει όντως να φύγει μπροστά ο Σαμαράς με δικές του και νέες ιδέες σχετικά με την οικονομία, την κρίση, τους θεσμούς κλπ. Βέβαια δεν είναι αρχηγός ενός μικρού κόμματος, αλλά ενός κόμματος εξουσίας και πρώτο μέλημα του πρέπει να είναι η στελέχωση με αξιόλογους και τίμιους ανθρώπους. Διοτί η διακυβέρνηση ενός κράτους δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογική, και διότι οι νέες ιδέες πρέπει να προέρχονται από το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών ενός κόμματος.
  Αναφορικά δε με το παρελθόν και τη διακυβέρνηση ΚΚ, δεν πρέπει να πάει σε συλλογιστική άσπρο - μαύρο. Πρέπει να στηλιτεύσει και να διαφοροποιηθεί από τα αρνητικά στοιχεία, και αντίστοιχα να αναδείξει τα όποια θετικά. Διότι αν τραβήξει μαύρη γραμμή, πρέπει να τα αλλάξει όλα ίσως ακόμα και το όνομα του κόματος, ή τις ιδεολογικές αρχές. Όμως νομίζω ότι τα αρχηγικά κόμματα έχουν παρέλθει, ενώ οι ιδεολογικές αρχές του Σαμαρά με τη ΝΔ κινούνται στον ίδιο ευρύτερο χώρο. Επιπλέον, ίσως η πλήρης απαξίωση της διακυβέρνησης του ΚΚ, προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αναξιοπιστία στις δυνατότητες της κεντροδεξιάς συνολικά, οδηγώντας την στην αφάνεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ george 24/02/2010 13:56:27

   Η ανάδειξη των θετικών της προηγούμενης κυβέρνησης πρέπει να γίνει από ανθρώπους που δεν λειτουργούν συνειρμικά ως προς τα λάθη της, διότι και τα θετικά και τα λάθη ήταν εξίσου πολλά. Εάν βγει ένας σοβαρός οικονομολόγος άγνωστος στο ευρύ κοινό και υπερασπισθεί το έργο του Αλογοσκούφη και του Παπαθανασίου δεν θα είναι όφελος για τη Νέα Δημοκρατία μόνον, αλλά και για τον Αλογοσκούφη... (αλλά που να το καταλάβει αυτό ο βλαξ που ήθελε να οικειοπηθεί κιόλας την ειλλημένη εξ ΕΕ απογραφή!)
   Ας βγει ένας σοβαρός καθηγητής πανεπιστημίου να μιλήσει για τα καλά της μεταρρύθμισης της Γιαννάκου (να μην αναφέρει όμως το ονομά της παρακαλώ!) διότι καλά είχε, αυτά τα λίγα που είχε.
   Τι να κάνει ο Σαμαράς; να τους πει μή βγαίνετε στην τηλεόραση; θα του πούνε μας καλούνε και πάμε να υπερασπισθούμε το έργο μας και με το δίκηο τους, γιατί έργο είχαν και δεν ισοπεδώνονται όλα.
   Τί να πει στους δημοσιογράφους; ζητείστε από μένα να σας στέλνω; σε ποιούς; σε αυτούς που τον πολεμήσαν λυσσαλέα πριν από ένα τρίμηνο;
   Μόνον του τον βλέπω προς το παρόν....

 10. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 24/02/2010 13:22:37

  Προσυπογράφω το άρθρο. Αλλά ας ξεκινήσουμε βήμα-βήμα. Π.χ. με ποια διαδικασία θα εκλεγούν οι σύνεδροι για το συνέδριο (ωραία ελληνικά...)

 11. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 24/02/2010 13:23:01

  Ο Σαμαράς να εμφανίζεται στην Ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή όπως κάνουν οι άλλοι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Γενικότερα χρειάζεται μεγαλύτερη εξωστρέφεια και όχι κλείσιμο στα παλαιοκομματικά γραφεία στη Ρηγίλλης. Επαφή με τον κόσμο, δημόσιες ομιλίες, περιοδείες στην επαρχία κλπ. Αντώνη πάρε μπρος..

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/02/2010 13:25:01

  1. Μεταπολίτευση εννοείται η αλλαγή πολιτεύματος.

  NEA ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει αλλαγή πολιτεύματος;

  2. Η Ν.Δ. πρέπει να βγάλει στην πρώτη γραμμή νέα πρόσωπα, δεν έχει περιθώρια να μπει στη λογική της ανακύκλωσης,
  πως όμως θα στηριχθούν οι υγιείς δυνάμεις;
  όταν είναι γνωστό ότι τα διάφορα κέντρα διαπλοκής, σε τοπικό επίπεδο, έχουν «ενσωματώσει» τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς!

  έτσι καταλήγουμε να πούμε ότι ο μοναδικός τρόπος να φύγει μπροστά η ΝΔ είναι η εσωκομματική δημοκρατία να γίνει υπόθεση των πολιτών…
  αυτό θα γίνει από τη στιγμή που η ριγηλης στείλει προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο μήνυμα.

  Νέοι άνθρωποι με πολιτικό λόγο και διαδρομή, όχι ανακυκλώσεις

 13. Dimi avatar
  Dimi 24/02/2010 13:27:43

  H βάση της Νέας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στηρίζει, υποστηρίζει και ζητά από τον Αγαπητό Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, να επιλέξει στελέχη νέα, άφθαρτα, μέ πίστη και αγάπη για την Ελλάδα και την Παράταξη. Με πολιτικό ήθος, όρεξη για δουλειά, δεξιότητες και όράματα που θα ΕΜΠΝΕΟΥΝ τους Ελληνες Πολίτες. H βάση της Νέας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ζητά Νέα Πολιτικά Στελέχη, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα και πάλι νικηφόρα στη Κορυφή του Ευρωπαϊκού Γίγνεσθαι, που δικαιωματικά της ανήκει.

  Κύριε Πρόεδρε, η βάση της Νέας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σάς παρακαλεί ν’απαλλάξετε τη Παράταξη οριστικά και αμετάκλητα από τις βαρωνίες και τους πολιτικούς σκελετούς που ροκάνισαν τα έργα της ΝΔ πρός ίδιον όφελος. Είναι αυτοί οι ίδιοι σκελετοί που στις 21/2/2010, άγονταν, φέρονταν, φωτογραφίζονταν ανερυθρίαστα, αμετανόητοι και ατιμώρητοι μέχρι σήμερα.

  Αναφορικά με τον κύριο Παναγιωτόπουλο-Λαλαούνη, ο παλαιάς κοπής άοσμος, άγευστος, μαλθακός λόγος του μάς εξοργίζει, μάς προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς και μάς υποχρεώνει να κλείνουμε τους δέκτες.

  Η Νέα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χρειάζεται νέο, άφθαρτο, δυνό ρήτορα Εκπρόσωπο.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/02/2010 13:28:30

  Το είδαμε κι' αυτό, ενας Βλαντιμιρ Ιλιτς Λενιν Β.Ι.Λ. να συμβουλεύει τη Νέα Δημοκρατία να φύγει μπροστά.
  :)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 24/02/2010 13:47:07

   ααα! :)

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 24/02/2010 13:53:54

   Του λόγου μου πάντως, τον μνημόνευσα χθές προχθές, προσφωνώντας τον Ελληνιστί αλλά κατά τον Ρωσικό οικείο τρόπο: Βλαδίμηρο, γιό του Ηλία. Έχω δυό τρείς φίλους Ρώσους καί τα "Γιούρι Βασίλιεβιτς" και "Βαλεντίνα Γκρηγκόριεβνα" μου είναι πολύ οικεία στον ουρανίσκο, έστω και με το υπόλοιπο της φράσης στα Αγγλικά ή Γερμανικά.
   Προτείνω στους φίλους νεοδημοκράτες επίσης να εξοικειωθούν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 24/02/2010 14:57:25

   Μη λες τέτοια θα "εξαγριωθεί" ο Ψυχραιμία.
   Low and Order!

 15. kanis avatar
  kanis 24/02/2010 13:38:22

  Ας εξηγήσει ο Αντώνης σε απλά ελληνικά, τι εννοεί με τον όρο του "Κοινωνικός φιλελευθερισμός".
  Ας εξηγήσει, πως κάτι τέτοιο εφαρμόζεται σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
  Ας ξυπνήσει την ελπίδα στον έλληνα πολυφορολογούμενο, που κατακρεουργείται, για να διασωθούν οι καταδότες φεουδάρχες!!!

 16. Απέραντο Αιγαίο avatar
  Απέραντο Αιγαίο 24/02/2010 13:41:43

  Νομίζω οτι η ώρα για τομές & ρίξεις ήρθε στήν Ν.Δ τον Νοέμβριο, αρκετό διάστημα πέρασε, στόν Φεβρουάριο φτάσαμε!!!
  Πρέπει εδώ & τώρα να ανοίξουν όλοι οι λογαργιασμοί των βουλευτών καθώς οι δηλώσεις των περουσιακών τους στοιχείων & πότε αυτά αποκτήθησαν,όλα αυτά δε να αναρτηθούν στό Διαδύκτιο έτσι ώστε ολοι εμείς τα απλά μέλη του κόμματος να μάθουμε επιτέλους με ποιούς έχουμε να κάνουμε.
  Όσοι τυχών αρνηθούν να πάνε σπίτια τους.
  Η ιστορία δέν γράφεται με ισοροπίες, καταλάβετε το ....έχομε χάσει την εμπιστοσύνη μας πρός όλου σας.

 17. effie B. avatar
  effie B. 24/02/2010 13:43:18

  Αγαπητο αλλενακι,
  Το σωστο ειναι Βλαντιμιρ Ιλιτς Ουλιανοφ. Το Λενιν αντικαθιστα ολα τα προηγουμενα. Ετσι, γιατι σ'αυτο το σαιτ γραφονται ολα σωστα!!

 18. DrNo avatar
  DrNo 24/02/2010 13:44:30

  Ο ΓΑΠ έμεινε αντιπολίτευση 5,5 χρόνια και ενώ καθάριζε το κόμμα από διάφορους (Δρυς, Βερελής, Νεονάκης κλπ), μέχρι τον τελευταίο χρόνο ήταν 12 μονάδες πίσω από τον Καραμανλή.
  Μην έχετε ελπίδα για θεαματικές εξελίξεις στη ΝΔ, εκτός: α) εάν βγει κανένα σκάνδαλο μεγέθους "βατοπέδι". Τα σκανδαλάκια ΤΕΡΝΑ-ΥΠΕΚΑ κλπ δεν αρκούν και φοβάμαι πως ο λαός θα δώσει στο ΓΑΠ 2η ευκαιρία (θα βγει και με πολλές έδρες χάρις τον εκλογικό νόμο της ΝΔ!)
  β) Εάν πτωχεύσει επισήμως η χώρα , οποτε μάλλον θα πάμε σε οικουμενική Κυβέρνηση.

 19. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 24/02/2010 14:11:21

  Είμαι επιφυλακτικός απέναντι σε μάλλον μεγαλόστομες φράσεις του τύπου "Νέα Μεταπολίτευση", "Επανίδρυση του Κράτους" κ.λπ., γιατί συνήθως η αδήριτη ελληνική πραγματικότητα τις μετατρέπει σε...ανέκδοτα. Οπότε, εντάξει, ειπώθηκε μία φορά το "Νέα Μεταπολίτευση", καλό είναι να μην επαναλαμβάνεται. Μένει να δούμε μία πραγματική αλλαγή πλεύσης πορείας στη ΝΔ υπό τον νέο αρχηγό και οι τίτλοι θα βρεθούν στη συνέχεια.

 20. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/02/2010 17:01:25

  Νομίζω πως ο Βγενό παρέθεσε προχτές ένα έτοιμο σετ θέσεων που ασμένως πιστεύω θα ακολουθούσαμε πολλοί από κάθε ιδεολογική προέλευση. Καταλαβαίνω το τακτικώς άτοπο να ριζοσπαστικοποιήσει την παράταξη με καταγγελτικό λόγο όταν έχει 11 μονάδες διαφορά μόλις 4 μήνες πριν. Αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Ο γιωργάκης λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός για την Ευρωζώνη για λογαριασμό των αγγλοαμερικάνων και των "περιούσιων" διεθνών οίκων. Αυτό φαίνεται από την περιγραφή της κατάστασης και των προοπτικών που κάνουν οι αναλυτές από τις ελληνικές τράπεζες.
  http://neotera.wordpress.com/

 21. Factorx avatar
  Factorx 24/02/2010 17:17:31

  @Wolf. Εχεις δίκαιο το "νεα Ελλάδα" ειναι για τους αδαεις, οι οποίοι δεν ψηφίζουν. Ενω όλοι εκείνοι που ψηφίζουν είναι πολύ ενημερωμένοι, σπουδαγμένοι και σοφιστικέ

 22. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/02/2010 17:23:28

  Kώστα,

  Το είπα και παραπάνω. Αυτό είναι παιχνίδι των ΜΜΕ.
  Οπως καταλαβαίνεις το κάνουν από άδολη αγάπη προς τη Ν.Δ. και λατρεία προς τον Α.Σαμαρά.
  Πρέπει να το συνηθίσουμε.
  Εκείνο που έχει σημασία είναι να ξεκαθαρίσει η Ν.Δ. ποιοί μιλούν για λογαριασμό τους και ποιοί εκφράζουν τις απόψεις του Α. Σαμαρά.
  Και όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.