#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2010 13:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα και να βγει μπροστά

 

Πήξαμε στις δηλώσεις και τις αναλύσεις για το ΔΝΤ.

Κανείς όμως δεν λέει το προφανές: Ότι δηλαδή κανείς δεν θέλει να …ρίξει την κυβέρνηση.

«Άσε τους βλάκες που θέλανε εξουσία να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά…. θα τους κάνουμε μετά την χάρη να τους στείλουμε ελικόπτερο για να φύγουν νύκτα» φαίνεται να είναι το ΑΤΥΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ της αντιπολίτευσης.

Λες και το αντι- ΠΑΣΟΚ πολιτικό σύστημα συνεννοήθηκε με πρωτοβουλία του ….Καραμανλή να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να καεί στην καμένη γη που του παραδόθηκε επιτέλους κι αυτού μια φορά.

Η δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς παρακολουθεί χαιρέκακα την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ με τους χαζοχαρούμενους Νεοδημοκράτες που νόμιζαν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ.

Θα φύγουν νύχτα, χωρίς ούτε τα χαρτιά τους να μαζέψουν και μαζί τους θα καταρρεύσει όλη η πρόστυχη μπαταρισμένη παράγκα της Μεταπολίτευσης, που λέει κι ο Φαήλος (τιμή αναφοράς στα 448 σχόλια μέχρι αυτήν την στιγμή του Θα μείνουμε ακίνητοι και περιδεείς να βλέπουμε σαν γελάδια τα τρένα της Νέας Τάξης να περνάνε;)

Μέχρι όμως να ΄ρθει εκείνη η ώρα το χρέος του Σαμαρά είναι να κάνει αυτό που δεν κάνει το «νέο» ΠΑΣΟΚ κι ο θλιβερός έσχατος των Παπανδρέου: να δώσει όραμα και κουράγιο στον κόσμο.Οι Έλληνες περπατούν σκυφτοί, στέκονται μπροστά στα περίπτερα σκυθρωποί και διαβάζουν τα δυσοίωνα εξώφυλλα. Αρχίζουν τα δελτία και πέφτει σιωπή, δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει.

Οι πεθαμενατζήδες των καναλιών σπέρνουν τον πανικό και οι ανακυκλωμένοι σοσιαλιστές του σαστισμένου κωπηλάτη, τρομοκρατούν τους απλούς ανθρώπους με χυδαίες απειλές και εσχατολογικά σενάρια που αβαντάρουν τα σμήνη κορακιών – κερδοσκόπων.

Το καθεστώς θα αποπειραθεί να τον κάνει συνένοχο, ίσως ακόμη και να του ζητήσει συμμετοχή – στήριξη σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας – Τεχνοκρατών. Συμμετοχή, συνενοχή. Τα πράσινα, μπλε και ροζ παράσιτα της αυτονομημένης «πολιτικής τάξης», αφού κόντεψαν να σκοτώσουν τον ξενιστή, δηλαδή την Πατρίδα, ρουφώντας της το αίμα, θα κάνουν μια τελευταία μάχη οπισθοφυλακής.

Γιατί γνωρίζουν ότι η κατάρρευση της μεταπολιτευτικής παράγκας του Καραγκιόζη, θα φέρει και την ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τους, την πλήρη έκπτωση των «ιδεών» και των πρακτικών τους.

Οι μπεταζήδες – εκδότες – προμηθευτές και νταβαντζήδες του καθεστώτος θα θελήσουν να ελέγξουν την πτώση και τις συνέπειες της. Θα βάλουν τους λύκους τους να φυλάξουν τα πρόβατα.

Ο Σαμαράς οφείλει να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα. Να πάρει την Σημαία και να την καρφώσει στο πιο ψηλό και περήφανο βουνό. Να δείξει στους Έλληνες τον Σκοπό, εκεί ψηλά. Να τους καλέσει για τις κορυφές και τα  φωτεινά πεδία του Αγώνα κι όχι για να  λουφάξουν σε ανήλιαγα λαγούμια.

Να βγει έξω και πέρα από το σύστημα διευρύνοντας διακομματικά κι υπερκομματικά το Λαϊκό Πατριωτικό Κίνημα που σαν κύμα τον έφερε στην προεδρία και μ’ αυτό να σαρώσει τα καθεστωτικά σκύβαλα .

Ο Σαμαράς να μιλήσει στον κόσμο θετικά, δυνατά, να τον εμψυχώσει, να του πει πως θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και θα ΖΗΣΟΥΜΕ κι όχι πως θα επιζήσουμε.

Όσο τα γυαλιστερά κουστουμάκια θα μοιρολογούν και θα σκοντάφτουν, ο Σαμαράς να ψάλλει στον Λαό τον παιάνα και να δώσει το βήμα. 

Οι καιροί θέλουν Αρχηγό κι όχι πορτιέρηδες των ξένων.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lewnidas avatar
  Lewnidas 23/04/2010 13:16:10

  ειναι απο τις στιγμες που σε κοιταει η ιστορια στα ματια και σου δινει την επιλογη. ας κανει ο καθενας τις δικιες του.

 2. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 23/04/2010 13:17:16

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!! ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 3. Kennan avatar
  Kennan 23/04/2010 13:17:59

  Κοίτα που θα δικαιωθεί ο Καραμανλής!!!

  • nick avatar
   nick @ Kennan 23/04/2010 13:22:42

   Ηδη δικαιώθηκε. Και πιο σύντομα από οσο φανταζόμασταν...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Kennan 23/04/2010 14:08:36

   Η δεξιά κυβέρνηση το 2009, εν ‘όψει της οικονομικής κρίσης, που επρόκειτο να κάνει τη βόλτα της και στη χώρα, καθυστερημένα βέβαια, πάγωσε τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, έδωσε όμως 500 € εφάπαξ βοήθημα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, κινούμενη στη λογική ότι τα υψηλά εισοδήματα θα συνέχιζαν έτσι κι αλλιώς να κινούνται στην αγορά, ενώ τα χαμηλά, που είχαν το πρόβλημα, με αυτό το βοήθημα, που δόθηκε σε μία δόση και ισοδυναμούσε σχεδόν με το 75% μίας μηνιαίας χαμηλής σύνταξης ΙΚΑ ή με το 50% ενός χαμηλού μισθού του δημοσίου, θα είχαν μία σημαντική ενίσχυση στα ετήσια έσοδα (σημαντική σε σχέση με το μηνιαίο εισόδημα που ανέφερα). Αν είχε δώσει την αύξηση του 2% τότε, οι ανωτέρω κατηγορίες θα είχαν πραγματικά φράγκα στο εισόδημά τους 180 ευρώ και 280 € περίπου, ετησίως, αντίστοιχα. Tο βοήθημα αυτό ήταν αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις. Είχε όμως ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ, δεν υπολογιζόταν ως αύξηση στο μισθό. Σε περίοδο κρίσης βέβαια και με δεδομένη την ανάγκη λήψης μέτρων, οι δημοσιογράφοι-υπεροικονομολόγοι –υπερκοινωνιολόγοι της ελληνικής tv, έκριναν απολύτως αντικειμενική, χρήσιμη και ουσιαστική την ενημέρωση που βασιζόταν στην κεντρική ιδέα: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΕΙ. Και έντονος προβληματισμός, σχετικά με το ποιά θεωρούνται χαμηλά εισοδήματα και γιατί να θεωρούνται υψηλά εισοδήματα αυτά των 40.000€ και γιατί να τιμωρούνται πάντα οι μισθωτοί, σε βάρος των οποίων θησαυρίζουν οι ιδιώτες!
   Και, ω του θαύματος, οι έλληνες υπάλληλοι και συνταξιούχοι αισθάνθηκαν απείρως ζημιωμένοι και φούντωσε μέσα τους η οργή για τον εκμεταλλευτή πρωθυπουργό.
   Προεκλογικά ο υποψήφιος πλέον ΚΚ είπε μία από τα ίδια στον εξαγριωμένο φτωχόκοσμο. Ο άλλος όμως, ο σοσιαλιστής, υποσχόταν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στα όρια του πληθωρισμού, ήτοι 1,5%, αν δεν κάνω λάθος. Του έλεγε ο ΚΚ: «μα εμείς θα δώσουμε πιο πολλά στα χαμηλά εισοδήματα». «Μα κι εμείς θα δώσουμε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης», επέμενε αυτός.
   Και ήλθε η ώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης μοιράστηκε ΜΟΝΟ στις κατηγορίες που είχε μοιραστεί το προηγούμενο έτος το επίδομα θέρμανσης, προσαυξημένο βέβαια. Μάλιστα τόση ήταν η βιασύνη του πρωθυπουργού για κοινωνική πολιτική, που έσπευσε να το εγγράψει στις δαπάνες του 2009, αν και τελικά πληρώθηκε το 2010, η πρώτη δόση δηλαδή, διότι τη δεύτερη την περιμένουν ακόμη κάποιες κατηγορίες. Κα μετά μείωσε τα επιδόματα, πάγωσε τις πολυπόθητες αυξήσεις και πετσόκοψε τα δώρα. Και ενώ στην αρχή τα μέτρα θα αφορούσαν τους πλούσιους των 40000€, στο τέλος πλήρωσαν όλοι!!! ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΠΑΛΙ Ο ΚΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ. Και τώρα μπαίνουμε στο ΔΝΤ, ευτυχισμένοι για τις αυξήσεις που δεν πήραμε και εξοργισμένοι για τον δεξιό πρώην πρωθυπουργό, που δεν μας έκοψε περισσότερα όταν μπορούσε. Όλα αυτά κινούνται στο χώρο της πλήρους παράνοιας, της βλακώδους ευκολοπιστίας του λαού, της άμετρης προπαγάνδας των ΜΜΕ και του απύθμενου θράσους των κυβερνώντων. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο σοσιαλισμός, ζήτω η αύξηση 1,5%!!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ πολίτης 23/04/2010 17:47:12

    Πολίτη,
    Πολύ χρήσιμες οι διευκρινίσεις σου.
    Και άκρως διαφωτιστικές.

 4. donaE avatar
  donaE 23/04/2010 13:19:46

  Aς κανει τα AYTONOHTA.

 5. Stranger avatar
  Stranger 23/04/2010 13:19:49

  Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

  Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

  Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

  Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.

  • donaE avatar
   donaE @ Stranger 23/04/2010 13:44:12

   Συμμετοχη και συνενοχη το κολπο.Ετσι πειθεται κανεις ευκολα και δεν διαμαρτυρεται.Αμα χρωστας δεν μιλας.

  • nancy avatar
   nancy @ Stranger 23/04/2010 14:07:20

   Συμφωνώ απολύτως. Ενημέρωνε.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/04/2010 13:29:04

  Στο ψητό: ανέβηκε το spread από τα 540 στα 570

  • t avatar
   t @ αλλενάκι 23/04/2010 13:57:59

   Why???

   • Ελεος avatar
    Ελεος @ t 23/04/2010 14:36:07

    Λόγω της ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗΣ και ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Σαμαρά!!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ t 23/04/2010 15:18:00

    Ρε Ἔλεος, γράψ'το σε 5-6 ἄρθρα ἀκόμα, μπας και το πιστέψεις.

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ t 23/04/2010 16:10:54

    Λόγω των δηλώσεων Μέρκελ ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα ενεργοποιηθεί μόνο αν... απειληθεί "η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του" και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα "αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα"
    http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5826.html
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ πάλι οι δεξιοί φταίνε, ε έλεος;

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ t 23/04/2010 16:25:08

    Λόγω της δήλωσης Μέρκελ ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα ενεργοποιηθεί μόνο αν... απειληθεί "η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του" και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα "αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα"
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Έλεος, πάλι οι δεξιοί φταίνε, ε;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ t 23/04/2010 17:48:38

    Μήπως επειδή καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουν στον δηλωσία του Καστελορίζου;

   • Orestios avatar
    Orestios @ t 23/04/2010 23:21:09

    Το Φιάσκο του Καστελόριζου θα μείνει στην Ιστορία. Τζίφος και πάλι από έναν ανεκδιήγητο ηθοποιό.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/04/2010 13:33:01

  Κατα τη γνωμη μου ο Σαμαρας οφειλει να καταρτισει οικονομικο προγραμμα ρεαλιστικο και εφαρμοσιμο για την οσο το δυνατον ταχυτερη εξοδο απο το ΔΝΤ και να το υποβαλλει στη κοινη γνωμη.
  Το προγραμμα πρεπει να βασιζεται στην ανταγωνιστικοτητα των επιχειρησεων και να κανει περα αριστερισμους και οικολογισμους.
  Θεωρω απιθανο να κληθει σε κυβερνηση συνασπισμου.Το ΠΑΣΟΚ εχει αναγκη ενα αντιπαλο στον οποιο θα αποδιδει τη κακοδαιμονια της Ελλαδος και αυτος δεν μπορει να ειναι αλλος απο τη ΝΔ.
  Εάν παρ ολα αυτα κληθει πρεπει ως ορος για τη συμμετοχη να τεθει η καταργηση του μεταναστευτικου και η αλλαγη εκ βαθρων του ολου συστηματος της μεταναστευσης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 23/04/2010 17:49:22

   Πέστα ρε Ψυχραιμία!
   Εχω βαρεθεί να το φωνάζω.

 8. NTINOS avatar
  NTINOS 23/04/2010 13:35:58

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

  Δημιουργήθηκε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ με συμφέροντα ΑΝΤΙΘΕΤΑ απο αυτά του ελληνικου λαου και του ΕΘΝΟΥΣ ευρυτερα παχιές μυγες στα σκατά της εξουσίας.
  Το πληρωμα του χρόνου τον δικαιωσε πλήρως και φρονώ οτι η ρηση του πρεεπι να αναρτηθει σε ολες τις αιθουσες διδασκαλιας της ελληνικης επικρατειας.

 9. donaE avatar
  donaE 23/04/2010 13:38:37

  Που ειναι η πρωτοτυπια της φρασης;Μιλαμε για την ιστορια του ελληνικου εθνους.

  • NTINOS avatar
   NTINOS @ donaE 23/04/2010 13:41:07

   Η ΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ

 10. panagiotis avatar
  panagiotis 23/04/2010 13:57:40

  O ΑΝΤΟΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.......ΜΑΖΙ ΤΟΥ....

 11. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 23/04/2010 14:04:39

  και μια 'αφελέστατη' ερώτηση:
  Στους ΡΩΣΟΥΣ απευθύνθηκε κανείς;

  • t avatar
   t @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 23/04/2010 14:17:55

   (22/4/10) Η Ρωσία δανείζεται $ 5.5 δις πρώτη φορά από το 1998
   Russia Prices $5.5 Billion of Bonds, First Since ‘98

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 23/04/2010 14:57:06

   Ο Καραμανλής.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 23/04/2010 17:51:06

   Ο Μεντβέντεφ δεν ήταν ο πρώτος που μας υπέδειξε το ΔΝΤ;
   Υστερα οι Ρώσοι δεν ξεχνάνε το ρόλο του Παπανδρέου στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Δεν τον εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό μας

   • mara avatar
    mara @ Κώστας Ροδινός 23/04/2010 22:35:16

    Έτσι απλά οι Ρώσοι θα αφήσουν την Ελλάδα, ολοκληρωτικά, στα νύχια των Αμερικανών??? (ότι συμφωνίες και αν έχουν γίνει μεταξύ τους)
    Τους συμφέρει??? (Καλά, τον Γιωργάκη αυτοί, όχι μόνο δεν τον επμιστεύονται αλλά τον απαξιώνουν για τα καλά).
    Πολλοί... δρομολογούν πολιτικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον για την χώρα μας. Για να δούμε ποιές... θα κυριαρχήσουν και το σπουδαιότερο με ποιούς.... πρωταγωνιστές.
    Μακάρι ο θεός να βάλει το χέρι του!!!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 23/04/2010 23:23:28

    Κανείς σόφρων δεν εμπιστεύεται το GAP. Ξέρουν ότι πρόκειται για αδίστακτο οπορτουνιστή.

   • adistaktos avatar
    adistaktos @ Κώστας Ροδινός 23/04/2010 23:53:33

    ΟΛΑ δείχνουν ότι βαδίζουμε προς κυβέρνηση επιχειρηματιών...
    Πιστεύετε ότι θα αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους...

    Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις...
    Έρχονται αλλαγές που ΔΕΝ θα περνάνε απ' τα ΜΜΕ τους...
    Ξαναμοιράζεται η πίτα...

    Κρατικός καπιταλισμός!

 12. mara avatar
  mara 23/04/2010 14:07:21

  Όταν ο Καραμανλής έλεγε "στηρίξτε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα τώρα που μπορεί να είναι λίγο δυσάρεστα, αλλά θα προλάβουμε το κακό που έρχεται" εκείνοι τί έκαναν??? Τί απαντούσανε??? ΟΧΙ, ΠΟΤΕ!!!! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ.... ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η "ΜΑΥΡΗ" ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ... (εδώ γελάμε πολύ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  Ωραία λοιπόν σας έκανε την χάρη... (τί άλλο μπορούσε να κάνει αφού τον είχαν τσακίσει από παντού) και βλέπουμε ποιός τελικά ήταν ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την χώρα.
  Ο Καραμανλής ούτε βλακείες τύπου "έχουμε ένα πιστόλι γεμάτο στο τραπέζι" έλεγε, ούτε για Βόρεια Μακεδονία μιλούσε, ούτε ρεζιλευόταν όταν είχε επαφές με ξένους ηγέτες, ούτε με τέτοια επιτόκια δανειζότανε η χώρα επί ημερών του και όλα αυτά δε, όταν τον πολεμούσανε νυχθημερών οι πάντες...
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ...???
  (Η εκτροπή της χώρας άρχισε ήδη. Κοιτάχτε, μήπως σε λίγο καιρό, κάποιοι...παρακαλώντας του ζητάνε να γυρίσει, μόνο που δεν θα είναι υπό ομαλές συνθήκες....)

 13. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 23/04/2010 14:13:45

  Ακουσα τις δηλώσεις Σαμαρά.
  Κριτική ενάντια στην πολιτική του Παπανδρέου και της κυβέρνησης του και ευχολόγια για έξοδο από την κρίση και το ΔΝΤ.
  Ωδινεν όρος και έτεκε μυν...

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ Κάποιος. 23/04/2010 14:37:44

   Πάλι ποιηματάκια ε'ιπε

   Τον στήριξα με ολες μου τις δυνάμεις, αλλά φάνηκε πολύ μικρός...

   • socrates avatar
    socrates @ Ελεος 23/04/2010 16:20:10

    Έλεος, έλεος.
    Αλήθεια, πόσο την πληρώνεις τη βενζίνη εσύ;
    Γιατί φοβάσαι να δείς κατάματα την αλήθεια;
    Σας κοροϊδέψανε, μη γίνεσαι πιο γραφικός από όσο χρειάζεται αυτές τις μαύρες μέρες.
    Μάλλον πρόκειται για μηχανισμό αμύνης του "ΕΓΩ", ενάντια βέβαια στην κοινή λογική.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Ελεος 23/04/2010 16:41:23

    Από που ψωμίζεσαι εσύ βρε μπαγάσικο;Δεν μπορεί,κάπου το λαδώνεις τ'αντεράκι σου.Ψήφισες και Αντωνάκι μικρό μου...κι ύστερα ξύπνησες κάθιδρος;;;;;;;Εκτός κι άν διάλεξες ν'άρθεις στο party,με καινούργια μουτσούνα.Οι άλλες βλέπεις,Jimmy L,trash direct,Chien Andalou etc,etc,τα φάγαν τα ψωμιά τους.Εγιναν αναγνωρίσιμες.Παραμένει βέβαια ακόμα κάποιος,αλλά αυτός γιά να την πουλέψει απ'τα φάσκελα, το παίζει 'απατηθείς κόρη'(να μην ξεχνάμε και τον αείμνηστο Μέντη Μποσταντζόγλου)) και μεταμεληθείσα Μαγδαληνή και κάνει κάθε μέρα,σαράντα γονυκλισίες στην Παναγιά την Πρασινοκρατούσα.Καλά,κοτζαμάν Ιπποκράτους,δεν βρήκε άλλον καλύτερο να στείλει;Εσένα προκρίνανε βρε δόλιο ;;;;ΑΧ,καημενάκι μου !

  • anetos avatar
   anetos @ Κάποιος. 24/04/2010 06:01:28

   Παναγιωτοπουλος και Αβραμο τα λενε ολα ...

 14. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 23/04/2010 14:17:30

  Η κρίση είναι θεσμική. Είναι κρίση του Συντάγματος της χώρας.

  Όπως είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, όταν λέμε πολιτικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι καρδιά αυτού του συστήματος είναι το ίδιο το συνταγματικό θεσμικό πλαίσιο της χώρας. Επομένως όταν μιλάμε για κρίση του πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε για κρίση των συνταγματικών θεσμών.
  Όταν λοιπόν συμβούν, «ό μη γένοιτο», άσχημες καταστάσεις, θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να αλλάξουμε.
  Ας δούμε ορισμένες μόνο από τις δυσλειτουργίες του Συντάγματός μας:
  1) Το πολίτευμά μας της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έχει έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τον εκάστοτε), αποψιλωμένο από οποιαδήποτε αρμοδιότητα. Δεν μπορεί ούτε ένα διάγγελμα προς το λαό να απευθύνει χωρίς την προσυπογραφή του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί από μόνος του ούτε ένα δημοψήφισμα να κηρύξει όταν κρίνει ότι πρέπει. Αν είναι δυνατόν!!! Ο Ανώτατος Άρχων, δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ουσιαστικό στη χώρα.
  Φταίει άραγε το πρόσωπο του εκάστοτε ΠτΔ ή φταίει το θεσμικό πλαίσιο;
  2) Έχουμε έναν πρωθυπουργό (τον εκάστοτε), που δεν αισθάνεται σιγουριά στην άσκηση της εξουσίας του και στη λήψη σοβαρών μέτρων, αλλά τον απασχολεί συνεχώς ο αριθμός 151 και μήπως ανατραπεί, λόγω της αρχής της εμπιστοσύνης της Βουλής.
  Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει τη σιγουριά μιας τετραετίας για να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό του έργο, αλλά είναι δέσμιος των απρόοπτων πολιτικών εξελίξεων, όπως και το φόβο της εκλογής ή μη του εκάστοτε ΠτΔ..
  Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει περιορισμένο όριο τετραετιών (π.χ. δύο), αλλά ζει με την έπαρση της ισοβιότητας και είναι ευάλωτος σε παντός είδους διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης.
  Αυτός ο ανασφαλής και ευάλωτος πρωθυπουργός όμως είναι ταυτόχρονα και ο πανίσχυρος εξουσιαστής του κράτους. Τι ζητάμε λοιπόν από το πρόσωπο του ανθρώπου πρωθυπουργού ως πολιτικού; να είναι άραγε σούπερμαν; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να δώσουμε στον άνθρωπο πολιτικό τη σιγουριά και την ελευθερία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του;
  3) Έχουμε 300 βουλευτές που είναι πειθήνια όργανα του εκάστοτε αρχηγού. Που δεν μπορούν να έχουν δική τους άποψη πέραν αυτής του αρχηγού. Που η τοποθέτησή τους στα ψηφοδέλτια και η στήριξη για την εκλογή τους εξαρτώνται από τον αρχηγό. Έχουμε 300 βουλευτές που αντί να εκπροσωπούν τη βούληση του λαού στο Κοινοβούλιο, εκπροσωπούν τη βούληση του αρχηγού και των συμφερόντων που τον στηρίζουν εναντίον του λαού. Παρέχεται όμως ταυτόχρονα και η δυνατότητα σε βουλευτές να μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό ή να ρίξουν μια κυβέρνηση.
  4) Έχουμε ταυτισμένη την εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία. Ο βουλευτής μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υπουργός και φυσικά ως άνθρωπος θα προσπαθήσει να κάνει ρουσφέτια για να έχει πολιτική δύναμη και να επανεκλέγεται εσαεί. Πως λοιπόν ζητάμε από τον άνθρωπο πολιτικό ευθύνες όταν το Σύνταγμα του επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής και υπουργός;
  5) Έχουμε ένα εκλογικό σύστημα που ανεβάζει μειοψηφικά στο λαό κόμματα στην ηγεσία της χώρας.
  6) Έχουμε μια Δικαιοσύνη που είναι εξαρτώμενη από την εκτελεστική εξουσία, αφού η ηγεσία της διορίζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, αντί να είναι ελεύθερη να κανονίσει τα του οίκου της. Τι ζητάμε λοιπόν από τους ανθρώπους δικαστές;
  Μήπως στο τέλος τέλος φίλοι μας, οποιοσδήποτε από εμάς, όταν μπει μέσα σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα δεν θα γίνει το ίδιο;
  Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;
  Ποιος φταίει λοιπόν;
  Τι πρέπει ν’ αλλάξει;

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/04/blog-post_9746.html

  • Φερώνυμος avatar
   Φερώνυμος @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 24/04/2010 06:45:41

   Φίλε σωστά επισημαίνεις ότι το πρόβλημα είναι Συνταγματικό. Ομως
   πουθενά δέν αναφέρεις το βασικό: Οτι δηλ. οι πολίτες ΔΕΝ μπορούν
   να προτείνουν νόμους ή και να ακυρώσουν νόμους μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ.
   Γιατί; Δέν σου αρέσει η ιδέα αυτή; Τότε πές μας τί είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

 15. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/04/2010 14:50:48

  Έυγε, ψηλά την Σημαία. Να την βλέπουν όλοι.

 16. t avatar
  t 23/04/2010 15:11:27

  Who Pays What for Greece

  Country as % billions of euros

  Germany 27.92 8.4
  France 20.97 6.3
  Italy 18.42 5.5
  Spain 12.24 3.7
  Netherlands 5.88 1.8
  Belgium 3.58 1.1
  Austria 2.86 0.9
  Portugal 2.58 0.8
  Finland 1.85 0.6
  Ireland 1.64 0.5
  Slovakia 1.02 0.3
  Solvenia 0.48 0.1
  Luxembourg 0.26 0.1
  Cyprus 0.20 0.1
  Malta 0.09 0.0
  Total 100.00 30.0

  Sources: BNP Paribas

 17. t avatar
  t 23/04/2010 15:23:29

  Η επιστολή της Ελλάδος στην ΕΕ

  Αγαπητοί Κύριοι,
  Σύμφωνα με την Απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 25ης Μαρτίου 2010 για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, όταν χρειαστεί, και την επακόλουθη Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010, η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
  Με εκτίμηση

  Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 18. sirmar avatar
  sirmar 23/04/2010 15:24:25

  Ο Σαμαράς πρέπει να βγει μπροστάρης και να αρχίσει από το κώμα να τους ξεσκονίζει και όποιος έφαγε μέσα .
  Εδώ που φτάσαμε μονό το ΔΝΤ θα μας βάλει σε τάξη . μη ξεχνάτε όλοι λαμογια είναι
  Αυτοί που φωνάζουν είναι όλοι βουλεμένοι αυτούς θα διώξει και θα βάλουν τάξη οι ελεγκτές. Όλοι οι τριπλοσυνταξιουχη που είναι κολλητήρια του κάθε κώματος και μόνο την τσέπη τους βλέπουν.
  Το είπα έλεγχο και οι συγγενής α βαθμού βουλευτή συνδικαλιστή και γενικού γραμματέα έξω αυτοί έχουν λεφτά να φανέ και τα τρισέγγονα. Δημόσιοι υπάλληλοι από τα επιστημονικά επίπεδα πόθεν εσχες . έτσι θα δουλέψει και ο αβόλευτος και θα φαί μια μπουκιά ψωμί.
  Τώρα θα δούμε τα πράγματα και της αλήθειες να πάνε μέσα αρκετοί.
  Κόψτε τα πάντα από τους εργατοπατέρες αυτοί ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΤΕΕ κλ του πάμε όλοι είναι στο δημόσιο και μόνο τάφους σκάβουν το 2000 που έκλειναν της πύλες στην ναυπηγοσκευαστη ζώνη τους έλεγα σε λίγα χρόνια θα πεθάνει η ζώνη και πράγματι έτσι έγινε οι εφοπλιστές τα πήραν και πήγαν σε γειτονικές χώρες
  Έτσι και τώρα με τον τουρισμό πάνε να τον πεθάνουν οι τούρκοι άλλο που δεν θέλουν.
  Ο Αντώνης καλά τα είπε στην ανακοίνωση αλλά χρειάζονται έργα και κ Σαμαρά περιμένουμε και μην υπολογίζεις το πολιτικό κόστος

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/04/2010 15:27:48

  Το έγραψα και σε άλλη ανάρτηση η χώρα τώρα απώλεσε εθνική κυριαρχία είναι υπό οικονομική κατοχή και πρέπει και ο κ Σαμαράς και ο καθένας να καταλάβει: είμαστε εμείς και οι άλλοι, η ανοχή είναι συνενοχή.
  Θα πρέπει να πάψουν ορισμένοι να ονειρεύονται ώριμα φρούτα και καρέκλες
  Θα πρέπει κάποιοι να διαγραφούν ...χθες και ας κάνουν ότι θέλουν
  Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η χώρα τελεί πλέον υπό οικονομική κατοχή και σε "... μια αχρεία γενιά από Quislings" ή είσαι απέναντι σε "πόλεμο" μαζί τους ή είσαι μαζί τους.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Ο Ιθαγενής 23/04/2010 15:44:47

   Πάντως μην πιστεύεις πως το έχει συνειδητοποίηση πολύ και ο Πρόεδρος Παπουλιας και πρόκειται να λάβει καμιά ενέργεια .Αυτός θα επικαλείται την αναθεώρηση του 1985 που ο ίδιος ψήφησε και του αφαίρεσε της αρμοδιότητες .Τώρα τι ρόλο βαράει δεν γνωρίζω .

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ ataktos 23/04/2010 16:01:22

    Δηλαδη τι ειναι αυτο που μπορει να κανει ο συμπαθης "δανειστης"?Αυτος συμμετειχε επισημα σε μια απατη οταν ο Ανδρεας εχτιζε το κολοσπιτο,και υπεγραψε δηθεν δανειο μαζι με τον εμπορο οπλων.Δεν μαθαμε ποτε εαν τελικα του επεστραφη το ποσον του δανειπυ.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ataktos 23/04/2010 17:16:53

    -να παραιτηθεί ίσως για να εγκρίνει ο Ελληνικός λαός αν δέχεται ή όχι την οικονομική κατοχή

 20. denkserotipota avatar
  denkserotipota 23/04/2010 15:39:17

  αν και... denkserotipota, ΞΥΠΝΗΣΤΕ και μην ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ στους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Θα πέσουν εν μία νυκτί!
  Εγρήγορση και πίστη στην ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, όσοι υπάρχουμε ακόμα.

 21. fatfat avatar
  fatfat 23/04/2010 15:48:13

  αφού διαφωνεί ο κύριος Σαμαράς με την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης(όπου συμμετέχει μειοψηφικά και το ΔΝΤ),γιατί στις σημερινές δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά (για να εκθέσει την κυβέρνηση) στα μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η χώρα μας για να μην αναγκαστεί να προσφύγει στον προαναφερόμενο μηχανισμό?

  Γιατί περιορίστηκε μόνο στην δήλωση "όταν γίνουμε κυβέρνηση θα βγάλουμε την χώρα από το ΔΝΤ"?

  Μήπως γιατί δεν έχει η ΝΔ αυτή την στιγμή εναλλακτικό,αξιόπιστο και βιώσιμα σχέδιο δράσης για την οικονομία?

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ fatfat 23/04/2010 19:24:38

   ”Η εμπλοκή της ΕΕ είναι πολύ υποβοηθητική. Εμείς τώρα αρχίζουμε τις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, η οποία είναι μέλος του ΔΝΤ. Η ΕΕ δεν είναι μέλος
   Έχουμε συνεργαστεί με χώρες της ΕΕ, όπως τις Λετονία, Ουγγαρία, Ρουμανία. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΔΝΤ και δε θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδος.»
   Αυτά φέρεται να δήλωσε ένας άσχετος, που λέγεται Στρος Καν.
   ΦΑΤΦΑΤ, ποιος είναι ο κύριος; Δεν ξέρει ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ; ΤΙ ΧΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ; Πες του σε παρακαλώ την αλήθεια, να ξέρει πού πατάει ο άνθρωπος, μην έρχεται τζάμπα…

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ fatfat 23/04/2010 19:32:17

   Η κυβέρνηση με την πολιτική της διαμόρφωσε την κατάσταση έτσι ώστε ως μονη λύση να φαίνεται η αυτοκτονία. Φωνάζατε για έναν πρωθυπουργό ου εφέρετο ως κουρασμένος μετά από 5 έτη και μας φέρατε έναν που από τους πρώτους 6 μήνες έβαλε τα κλάματα. Δε θα υπερασπιστώ εγώ τον Σαμαρά, αλλά από αυτό που διαθέτουμε ο,τιδήποτε άλλο είναι προτιμότερο.
   Άσε που επιμένω ότι πρέπει να διευκρινιστεί η ύπαρξη ή μη του δόλου. Γιατί τα πράγματα αυτό δείχνουν.

 22. Giorgos avatar
  Giorgos 23/04/2010 16:19:29

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να κάνει το μόνο που μπορεί. Να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές. Αλλιώς πρέπει να αναλάβει κυβέρνηση εθνικής ενότητας μήπως και περισώσουμε κάτι.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Giorgos 23/04/2010 21:10:06

   Καλά τα λες, αλλά που να βρεθεί φιλότιμο!

 23. neos agrotis avatar
  neos agrotis 23/04/2010 16:42:55

  Θα έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει καθώς αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Mark Mobius, πρόεδρος της Templeton Asset Management, στη σλοβένικη εφημερίδα Finance, μεταδίδει το Bloomberg.

  ‘’Αν διοχετεύσουμε τόνους ρευστού σε μια χώρα που η διαφθορά φτάνει στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, δεν θα δούμε καμία μεταρρύθμιση,’’ υποστηρίζει.

  ‘’Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα με τους πιστωτές να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, ώστε οι χώρες να βοηθούν αυτούς να περιορίζουν τις ζημίες και όχι την Ελλάδα,’’ τονίζει ο Mobius.

 24. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/04/2010 16:56:43

  Eλεος@
  Τελικά γίναμε όλοι μανιοκαταδιωκτικοί! Πότε πρόλαβε και φάνηκε μικρός? Ακόμα παλεύει με το παλαιοπαραγοντικό Κόμμα.Αφού ακόμα και οι δηλωθέντες Σαμαρικοί που πήραν προσωρινές (παρακαλώ!) θέσεις συμπεριφέρονται σαν μεγαλοπαραγοντες αγνοοώντας τις υποδείξεις του. Ας βάλουμε ένα χεράκι ν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ρε παιδιά! Ας κάνουμε κάποια αυτοκριτική! Ολοι μέσα μας έχουμε σαν πετυχημένο μοντέλο τον Πρασινοφρουρό-η τον Κεφαλογιάννη.Ας ξεμπλοκάρουμε κι ας κάνουμε προσωπικές υπερβάσεις βάζοντας πάνω απο όλα το συμφέρον της πατρίδας.Ας δίνουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε. Κι ας δώσουμε τον χρόνο σε κάποιον να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του.

 25. dim avatar
  dim 23/04/2010 17:33:58

  Ασχετο.
  Να βγούν και ο ΑΚΗΣ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ απο το μέγαρο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου των 4,300.000.000 δρχ
  και ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ απο την έπαυλη της Σύρου, άλλα τόσα
  και να να κάνουν δηλώσεις
  ΤΩΡΑ............

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ dim 23/04/2010 17:36:00

   Όταν θα κοντέυουμε να πιάσουμ πάτο, και ο κόσμος είναι έξαλλος, τότε θέλει δημοσίευση όλη η λίστα. Σε χαρτί μοιρασμένο σε πλατείες, σε παραλίες, σε χωριά, σε διόδια. Τότε θα έχει ... αντίκτυπο.

 26. dim avatar
  dim 23/04/2010 17:42:36

  σωστός....
  να αρχίσουν να πέφτουν καρπαζιές και μπουρλότα

 27. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 23/04/2010 18:21:59

  Για ακόμη μια φορά προτρέπει το blog τον Σαμαρά να ενεργοποιηθεί. 5 μήνες τώρα το ίδιο βιολί.
  Ο Σαμαράς είναι συνένοχος λόγω απουσίας της ΝΔ από την πολιτική σκηνή.
  Οι ερασιτέχνες αυτοδίδακτοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ αλωνίζουν και ο κόσμος μουδιασμένος - αποχαυνωμένος παρακολουθεί μή έχοντας πουθενά να ελπίζει.
  Δηλώσεις του τύπου “όταν γίνουμε κυβέρνηση θα βγάλουμε την χώρα από το ΔΝΤ” είναι αστείες και απευθύνονται σε μωρούς. Λες και το ΔΝΤ είναι η αλάνα της γειτονιάς που όποτε θέλω μπαίνω να παίξω μπάλα και όποτε δε γουστάρω βγαίνω.
  Μάλλον υπάρχει πρόβλημα με αδαείς συμβούλους ή τάχει συμφωνημένα με το ΓΑΠ.

  • lampros avatar
   lampros @ Βρασίδας 24/04/2010 14:07:24

   Θα φτάσουμε στο 2014 και ακόμα θα προτρέπουν τον Σαμαρά να βγεί μπροστά από το μπλόγκιον....

 28. Green St avatar
  Green St 23/04/2010 18:51:14

  Ο αντικειμενικός Κος Χατζηνικολάου

  Ο έμπειρος δημοσιογράφος σήμερα στο δελτίο του Alter, ανέφερε τις αντιδράσεις όλης της Αριστεράς ως προς την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και τον Ευρωπαικό Μηχανισμό.
  Και ενώ παρουσίασε τον κο Τσίπρα, τον κο Καρατζαφέρη, τον εκπρόσωπο τύπου του ΚΚΕ από την ΝΔ δεν παρουσίασε την επίσημη θέση του κόμματος, είτε με την δήλωση που έκανε σήμερα ο κος Σαμαράς, είτε δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ αλλά του κου Σκυλάκη Ευρωβουλευτή που διαφωνεί με την επίσημη θέση του κόμματος του. Και ο οποίος κος Σκυλάκης όπως παραδέχτηκε ο κος Χατζηνικολάου πρόσκειτε στην κα Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτή είναι η αντικειμενική ενημέρωση που υπερασπίζεται ο κος Χατζηνικολάου;; Να φιμώνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;; Παίζουν παιχνίδια ακόμα και σήμερα;; Μάλιστα νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κος Χατζηνικολάου. Ομάδες πολιτών δηλαδή που θεωρούν ότι παίζει παίχνιδια εξουσίας. Εσπευσε ο κος Χατζηνικολάου σήμερα το απόγευμα να τους δικαιώσει.
  Δεν αξίζει κε Χατζηνικολάου να μάθει ο ελληνικός λαός την επίσημη θέση της ΝΔ;; Γιατί τέτοια φίμωση;;

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Green St 23/04/2010 19:05:37

   Green St,είσαι τόόόόόόσο αφελής;;;Δηλαδή περίμενες καλλιγραφίες απ'της μυλωνούς τον κ....λο;;;;Αυτός είναι ο βλαχομπαρόκ Χατζηλαλάκης!Τώρα θα τον μάθεις;

   • Green St avatar
    Green St @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/04/2010 19:43:18

    Oχι αλλά επειδή το κουπί στο κανό που λέγεται Ελλάδα θα το τραβήξω εγώ και εσύ, πλέον δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο. Τίποτα δεν θα πέφτει κάτω. Και το πρώτο σημείο που πρέπει να χτυπήσουμε είναι τα καθστωτικά ΜΜΕ.
    Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτή την χώρα πρέπει να δράσουμε όλοι. Δεν πρέπει να αφήνουμε καμία τέτοια πρόκληση από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Green St 23/04/2010 20:40:01

   Γιατί είναι ένα τυπικό δείγμα νεόπλουτου ιδιοκτήτη ΜΜΕ και γιατί είναι ένα καθαρόαιμο δεκανίκι της «ψηλής»! Τι θέλατε να κάνει ο άνθρωπος; Να μην βγάζει καθημερινά τον ομογάλακτο αδελφό της κ.Καρατζαφέρη, να μην βγάλει και το φερέφωνό της κ.Σκυλακάκη, να μην φιμώσει τη Ν.Δ. "στραγγαλίζοντας" τη φωνή του Αντώνη;
   Δεν θα ήταν συνεπής με τις "πεποιθήσεις" του και τις «δεσμεύσεις» του! Έμπειρος ασφαλώς είναι, ως Αντικειμενικός είναι τελειωμένος εδώ και πολύ καιρό!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Green St 24/04/2010 09:18:57

   Χατζημινέρβας ο Βουτυράτος.

 29. Κώστας avatar
  Κώστας 23/04/2010 19:21:53

  Διαγραφή ΤΩΡΑ του Σκυλακάκη!
  Και εξηγούμαι: το ΟΧΙ της ΝΔ στην προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης δεν είναι μια τεχνοκρατική απάντηση. Στις Δημοκρατίες κυβερνούν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις. Αυτές αποφασίζουν. Η εκάστοτε Αξιωματική Αντιπολίτευση δικαιούται να προσδίδει στις αποφάσεις ένα γενικώτερο πολιτικό πλαίσιο . Στην προκειμένη περίπτωση το ΟΧΙ της ΝΔ στην προσφυγή(σε περίπτωση που το θέμα πάει στη Βουλή) υποδηλώνει την κριτική του κόμματος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο τελευταίο κρίσιμο 6μηνο. Ενα τυχόν "Ναι" θα ακύρωνε όλη την δικαιολογημένη και θεμελιωμένη με επιχειρήματα και παραδείγματα κριτική της ΝΔ στις παλινωδίες, τις καθυστερήσεις και τα λάθη της κυβέρνησης. Η ΝΔ διακαιούται και υποχρεούται να πει ένα Όχι στην προσφυγή στο μηχανισμό, σηματοδοτώντας και συμβολίζοντας την βαριά ευθύνη που έχουν οι κυβερνώντες στην διαχείριση της κρίσης δανεισμού. Εκτός όλων των άλλων ένα Οχι της αξ.αντιπολιτευσης ενδυναμώνει και την διαπραγματευτική δυνατότητα-που είναι ελάχιστη- της χώρας απέναντι σε τυχόν εξωφρενικές απαιτήσεις των τεχνοκρατών του ΔΝΤ.

  Σε αυτό το πλαίσιο η αυριανή συνέντευξη του πολιτικά ανύπαρκτου ευρωβουλευτή Σκυλακάκη στον Επενδυτή είναι εκτός γραμμής, υπονομευτική και ύπουλη.
  Να διαγραφεί ΤΩΡΑ!

 30. 13 avatar
  13 23/04/2010 19:37:37

  Απο τις μεγαλες φωτιες και το σπασιμο της Αθηνας κραταει αυτο το βρωμικο και δολιο σχεδιο.Κανει μπαμ απο το χιλιομετρο που λεμε.Οτι καπου το πανε καποιοι (το Εξυπνο Χρημα αλλως Νεα Ταξη) βρε αδερφε...Ο πατος του βαρελιου εχει πλεον σπασει.Μιλαμε για ελευθερη πτωση.Υπαρχει σχεδιο.. καλο!

 31. mara avatar
  mara 23/04/2010 19:49:28

  Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε.. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού- 15 000 παγκοσμίως

  Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε.

  Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.

  Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτιμωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα…

  « Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρεωστάει και κοιτάξει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά.

  Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παΐδια του.. τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλεία θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων.

  ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.

  Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειόνων τα ετήσια έξοδα. $135 000 000. Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο

  Ελάττωση του μισθού μου – 75%

  Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%

  Ελάττωση γενικών διευθυντών – 40%

  ΚΤΛ

  Καμία απόλυση…

  Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.»

  Σηκώθηκε και έφυγε.. όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο « κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι παιδία.»

  Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ‘ αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.

  Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες – τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν¨

  « Ακουστέ μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.

  Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.

  Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις.

  Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή άρχετε όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει.»

  Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας ( άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες ) του Όμπυα..

  Γιατί το έγραψα;

  Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν

  για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),

  ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)

  αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ..

  Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα Φυσικά είναι για τις αλλαγές – ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μονό προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ( σας θυμίζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους.

  Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεφτόμενοι, συμπεριφέροντε. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.

  Από το Olympia.gr

  • l
   l' ami du peuple @ mara 23/04/2010 20:08:02

   «Τα νέα είναι θετικά. Όπου έχει πάει το ΔΝΤ, τα χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά. Το ΔΝΤ θα προσφέρει χρηματοδότηση με χαμηλότερο επιτόκιο, περίπου 3,75%, ενώ οι χώρες τις ευρωζώνης με 5% - πολύ καλύτερα από το 7% των αγορών. Αυτό θα βοηθήσει να αμβλυνθούν οι πιέσεις στον προϋπολογισμό και τις τράπεζες. Το ΔΝΤ έχει τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσουν τα υπουργεία να περιορίσουν τις δαπάνες. Οι εκθέσεις που θα δημοσιοποιήσει θα παρέχουν μία αξιόπιστη αξιολόγηση της οικονομίας, που θα καθησυχάσει τις αγορές».

   χε,χε,χε...

 32. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 23/04/2010 19:54:11

  Τί περιμένετε από όλους αυτούς τους πολιτικούς που ΠΟΤΕ δέν τοποθετήθηκαν
  στο καίριο θέμα της συνταγματικής κατοχύρωσης νομοθετικής πρωτοβουλίας των
  πολιτών μέσω δημοψηφίσματος; (Εξηγώ: Το υπάρχον Σύνταγμα Αρθρο 73 πργ 1 και
  44 πργ 2 ουσιαστικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τή διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέ πρωτοβουλία
  πολιτών) Εάν ο κ. Α. Σαμαρά ήταν με το μέρος των πολιτών θα έπρεπε να είχε
  κάνει προμετωπίδα το αίτημα για παραχώρήση στους πολίτες νομοθετικής εξουσίας
  όπως συμβαίνει π.χ. στην Ελβετία όπου άν το ζητήσουν 100 000 πολίτες εγείρουν
  δημοψήφισμα. Η Ελληνική «δημοκρατία» της μεταπολίτευσης φρόντισε να απαλείψει
  τη λέξη δημοψήφισμα και όλα τα κόμματα το θεώρησαν «δευτερεύον» ζήτημα γιατί αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν μερίδιο εξουσίας.
  Τώρα γευόμαστε την «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» και μερικοί έχουν ακόμα
  ελπίδες σε πρόσωπα που δέν έχουν κάν αναφέρει το παραπάνω θέμα.
  Δυστυχώς 35 χρόνια αντιδημοκρατικής συνολικά παιδείας οδήγησε στη νέα
  χούντα του ΔΝΤ. Ο κάθε λαός έχει τις κυβερνήσεις που του αρμόζουν!

 33. Νίκος avatar
  Νίκος 23/04/2010 19:56:12

  NTINO, Λεγεται Νίκος αυτος που το φωναααζει! εδω και εναμισυ χρονο εδω στα ΑΝΤΙνεα.
  Μπορει βεβαια να το ειπαν και αλλοι, αλλα δεν το ξερω.
  Βy the way (στην επισημη μας), Παραγοντες, γιατι δεν μετονομαζετε το ΑΝΤΙνιουζ σε ΑΝΤΙνεα; Τι ψωνιο ειναι αυτο με τα Αγγλικα;

 34. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 23/04/2010 19:56:57

  Ο Αντώνης είχε ένα ραντεβού με την Ιστορία το 92’ και όλοι ξέρουμε σήμερα πως δικαιώθηκε! Το τί και το πώς έχουν διεκδικήσει έκτοτε οι Σκοπιανοί είναι πασίγνωστο, καθώς και το ποιοί είναι εκείνοι οι «συμπατριώτες» μας που τους στήριξαν εξόφθαλμα. Παρότι πολεμήθηκε όσο λίγοι και έμεινε στην αφάνεια για τόσα πολλά χρόνια, η τότε στάση του τον δικαίωσε πανηγυρικά!
  Τώρα καλείται σε ένα νέο ραντεβού μαζί της, πολύ σημαντικό και καθοριστικό για το μέλλον μας. Γιατί τώρα δεν κινδυνεύει μόνο η Μακεδονία μας, αλλά ολόκληρη η Πατρίδα!
  Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί στην ώρα του εκεί, για να δώσει ξανά την Ελπίδα, που ψάχνουμε και δεν τη βλέπουμε, όσο δεν βγαίνει κάποιος μπροστά.
  «Αντώνη μπορείς να κάνεις την εξαίρεση του κανόνα, που κάτι υποτιμητικό λέει για τους σύγχρονους έλληνες πολιτικούς! Αυτή είναι η προσδοκία όχι μόνον των ψηφοφόρων του κόμματος, toy οποίου επάξια ηγείσαι, αλλά και πολλών άλλων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι αλλού! Δεν μας λείπουν οι πατριώτες ως απλοί πολίτες και υπάρχουν κι άλλοι τόσοι έξω από τα όρια της Πατρίδας σαν Απόδημοι. Ξεσήκωσέ μας όλους και δώσε μας ελπίδα προοπτικής»!

 35. Σταύρος Πετρολέκας avatar
  Σταύρος Πετρολέκας 23/04/2010 20:14:30

  Πολύ σωστά λές κα Ψυχραιμία,

  "Κατα τη γνωμη μου ο Σαμαρας οφειλει να καταρτισει οικονομικο προγραμμα ρεαλιστικο και εφαρμοσιμο για την οσο το δυνατον ταχυτερη εξοδο απο το ΔΝΤ και να το υποβαλλει στη κοινη γνωμη."

  Να ξεκινήσει λοιπόν, εδώ και τώρα, από το αυτονόητο:

  Να συνεννοηθεί με τον κ. Παπανδρέου την άμεση περικοπή κρατικών δαπανών ύψους τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη καλύτερα μάλιστα, αν μπορέσει να τον πείσει γιά περικοπές 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  Σε τρία χρόνια θα είμεθα εκτός της ταπεινωτικής κηδεμονίας ΔΝΤ. Ολά τ’αλλα είναι λόγια και φούμαρα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σταύρος Πετρολέκας 23/04/2010 23:36:47

   Aναρωτιεμαι τι ποσοστο μισθων Δημοσιου και συνταξεων ειναι αυτα τα 5 δις.Αν με κοψιμο 10% σε ολες τις αποδοχες πανω απο 1000 ευρω βγαινει μπορει να γινει.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 24/04/2010 00:02:45

    Ο ιθαγενής έχει πει σωστά ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά τα λεφτά που κλέβουν με διάφορους τρόπους.

    Λένε ότι θα απολύσουν 300.000x20.000 κόστος το χρόνο ο καθένας =6.000.000.000 εξοικονόμηση χρημάτων ανά έτος. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτά είναι ψιλοπράγματα και οδηγούν σε εξαθλίωση τον κόσμο.
    Με όλες τις περικοπές άντε να μαζέψει 20 δις, που δεν το κόβω. Λάθρο, επιδόματα, ανεμογεννήτριες, spreads κλπ. έχουν ήδη κοστίσει περισσότερο.

    Βάλε ένα πράγμα στο μυαλό σου. Στα δικά τους λεφτά και στις δικές τους πηγές εισοδήματος δεν έκαναν καμιά μείωση. Θα συνεχίσουν να κλέβουν ασύστολα.

 36. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/04/2010 20:28:00

  Mara@
  Στην Ελλάδα έχουμε ένα τόσο τονισμένο εγώ (χωρίς να το προσδιορίζουμε επαρκώς)που δεν θεωρούμε απλώς οτι οι ανάγκες μας έχουν προτεραιότητα-πιστεύουμε οτι είναι η ΜΟΝΗ προτεραιότητα.
  Εξω απο το στενό μας προσωπικό χώρο δεν υπάρχει ζωή και μας είναι αδιάφορο αν οι άλλοι επιβιώνουν και πως:αυτό θα πληρώσουμε.
  Τρανό παράδειγμα το οτι τα σπίτια μας είναι πεντακάθαρα αλλά οι δρόμοι και τα πάρκα μας όχι.Πετάμε τα σκουπίδια οπουδήποτε αρκεί να μην είναι στην αυλή μας.
  Γι αυτό και ο Πρόεδρός σας ήταν Πρόεδρος σε μια εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς κι όχι βουλευτής στο Ελληνικό Κυνοβούλιο.

  • spartaner avatar
   spartaner @ ευτυχια 23/04/2010 21:48:35

   @ευτυχία..

   Λές τόσο πικρές αλήθειες αλλά τα λές αυτά σε ώτα μη ακουόντων. Ισως τώρα μερικοί στο φορουμ να λένε τι σχέση εχει ο ατομισμός με το σημερινό πρόβλημα της χρεοκοπίας της χώρας μας. Μα ακριβώς αυτος ο ατομισμός ο ωχαδελφισμός η πάρτι μας και γενικά ο μικροκοσμος μας. Αν δεν φτείαξουμε εμείς τους εαυτούς μας πρώτα δεν θα έλθει απο κανένα η σωτηρία. Για σκεφθείτε αν..
   α)Κανένας απο μας δεν φοροδιάφευγε.
   β)Κανένας απο μας δεν (εγλειφε) για μια θεσούλα στο δημόσιο.
   γ)Αν οι πολιτικοί μας ειχαν το σθένος να λένε ΟΧΙ στα παράλογα αιτήματα τών οπαδών τους.
   δ)Αν είχαμε μικρώτερο δημόσιο..
   ε)Αν είχαμε ποινικοποιήσεη τη φοροδιαφυγή.. (Γιατί το έχει κάνει αυτό η Ιταλία ..η Σοφία Λορεν ειχε παει φυλακή.. και να μην το κάνει Ελλάδα..
   και ..και και..ποσο διαφορετική θα ηταν η χώρα μας....
   Καλο βράδυ.

   • Φτωχοέλληνας avatar
    Φτωχοέλληνας @ spartaner 23/04/2010 22:02:15

    οι παλιοδημόσιοι υπαλληλίσκοι
    ου να μου χαθούν αυτοί που τα έφαγαν όλα
    και χρεωκόπησαν την χώρα μας
    και μεγάλοι φοροφυγάδες βρε παιδί μου

    γιατί να μην είναι η Ελλάδα μόνον ιδιώτες που δεν κλέβουν, που κόβουν πάντα αποδείξεις, που που

    Στην κρεμάλα οι δημόσιοι υπάλληλοι

    ας καληνυχτίσω κι εγώ λέγοντας οτι από τα τρία πακέτα τσιγαρότσιχλες που αγόραζα, αγοράζω εδώ και καιρό ένα.
    Λες να χάσουν μόνον οι δημόσιοι;

 37. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/04/2010 20:34:16

  Εγω θα μιλησω εξω απ τα δοντια, αρκετα με τη σταχτη..

  Ο Σαμαρας να γαυγιζει χωρις κορωνες Εθνικα επικινδυνες.

  ΝΑ αφησει το ΓΑΠ να παρει τα κοκοβια μας μπλε και πρασινα που ηθελε με Πασοκικα κολπα και ψεμματα να παρε την εξουσια κοροιδευοντας τυς παντες.

  ΝΑ καθρισει το κομμα απο η Θοδωρα κι τα Θοδωρακια και τα λοιπα βαριδια σε 1 χρονο.

  ΝΑ καθησει με νεους και εμπειους ανθρωπους να αναλυσουν τι θα κανουν σε περιπτωση α. Συγκυβερνησης β. Αναληψη Εξουσιας

  ΝΑ βαλει τα κομματκυλα των Υπουργειων και Φορεων να παρακολουθουν τους ΠΑΟΚΟΥΣ και τουςεπισκεπτες απο κοντα και να δινιυν ρεπορταζ καθημερινο στον κοσμο.

  ΕΑΝ φερει ο ΓΑΠ το θεμα μηχανισμου-γρυλου στη Βουλη να ειναι ετοιμος για ολα.

  ΝΑ ζητησει συνταγματικη αναθεωρηση για το νομο περι ευθυνης υπουργων και αναρδομικα. Οχι απο Ctrl Alt Del και μετα !!!!! Αυτο να το κανει με διακαναλικο διαγγελμα ΑΜΕΣΑ.

  ΝΑ οργανωσει τους συνδικαλιστες της ΝΔ, σχεικα με τα νεα μετρα-κουστυμια ΔΝΤ..

  ΤΕΛΟΣ με το διαγγελμα πιο πανω ν αλλαξει και το ονομα του κομματος.

  ΤΕΡΜΑ η πλακα. Οποιος καθεται σκονταυτει πλεον.


  ΠΠ

 38. t avatar
  t 23/04/2010 21:50:02

  Στα 566,9 έκλεισε το spread του 10ετούς ομολόγου, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης.

  Αναλυτικότερα, το spread του 10ετούς, μετά από ισχυρή υποχώρηση αμέσως μετά την είδηση του ελληνικού αιτήματος, διετυρύνθηκε και πάλι εν μέσω μεταβλητότητας. Το spread στο 10ετές υποχώρησε έως τις 511 μονάδες (από 585 μονάδες νωρίς το πρωί), για να διευρυνθεί εκ νέου στη συνέχεια, έως τα επίπεδα των 567 μονάδων.

  Εν τω μεταξύ, ενισχύθηκαν σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, τα spreads των βραχυχρόνιων εκδόσεων, με το spread του 2ετούς να διαμορφώνεται στις 958 μονάδες και του 3ετούς στις 942 μονάδες.

  Στο πενταετές, η διαφορά απόδοσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου ανήλθε στις 739,4 μονάδες βάσης.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ t 23/04/2010 22:10:49

   Οτι λεμε δηλαδη.. μπρος οχια και πισω ορκα. Ειδικα στην περιπτωση μας ερπετα και θηλαστικα ( αρπακτικα ) ταιζονται απ τον ιδιο θηριοδαμαστη. Σε μας θα κανουν τη χαρη η σ αυτον ?? χαχαα

   Εχουμε πλακα ωρες ωρες και ειδικα οι Δημοσιοκαφροι της ΤιΒι π ειναι παπιες λειρατες.

   ΠΠ

 39. MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  MΑΝΩΛΗΣ Μ 23/04/2010 22:08:21

  Ο Καραμανλής και ο Σαμαράς είναι οι μόνοι που ΔΕΝ έχουν γίνει ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ. Ένα σενάριο, όχι ευφάνταστο νομίζω, είναι: Το χειμώνα του 2010 ο Παπανδρεόυ δεν θα μπορεί να αντέξει άλλο τις κοινωνικές αντιδράσεις. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ΠΑΣΟΚ γύρω στο 20%. Για το λόγο αυτό θα ζητήσει τον σχηματισμό "οικουμενικής" κυβέρνησης ήγουν κυβέρνσησης προγραμματικής τάχα μου συνεργασίας χωρίς να κάνει εκλογές και μάλλον θα φτιάξει ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-Ντόρας-ΛΑΟΣ-Κύρκου. Το σχήμα αυτό θα έχει ορίζοντα έξι (6) μηνών ή ενός έτους και θα προγραμματιστούν εκλογές μετά το πέρας του διαστήματος αυτού. Ο Παπανδρέου θα χάσει και ο λαός θα φέρει τον Σαμαρά και την νέα ΝΔ στην κυβέρνηση. Μετά τον Παπούλια είναι η σειρά του Καραμανλή για Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού θα τον υποστηρίξει η κυβέρνηση Σαμαρά.

 40. Νίκος avatar
  Νίκος 23/04/2010 22:11:04

  Παπανδρέου: Στόχος μας να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από τις επιτηρήσεις.
  Αυτός ο τίτλος υπήρχε στα νταβατζοΜΜΕ, σαν συνοδεία της εικόνας του ΓΑΠ να αναγγέλλει από το Καστελόριζο την υπαγωγή μας στην μητέρα των επιτηρήσεων.
  Αλήθεια έχουμε πέσει τόσο χαμηλά σαν λαός, σαν κοινωνία, σαν Πατρίδα;
  Είναι οδύνη να συνειδητοποιείς ότι η Πατρίδα μας είναι ένα προτεκτοράτο, με φυτευτές ηγεσίες και μέσα ενημέρωσης εξαγορασμένα ομαδικά και ολοκληρωτικά από την Πρεσβεία.
  Τόσο απελπιστικά ρηχή η Δημοκρατία μας 43 χρόνια μετά την χούντα (έκαναν δειλά και αφιερώματα προχτές) και 37 χρόνια μετά την ‘φωνή’ του Πολυτεχνείου;
  Αυτό ήταν το αποτέλεσμα; Η ξεδιάντροπη,ολοφάνερη πρακτορική δράση σε όλα τα επίπεδα;
  Και πώς να μην είναι ρηχή (ανύπαρκτη καλύτερα) η Δημοκρατία, όταν η ενημέρωση, ψυχή της Δημοκρατίας, είναι αυτό που παρακολουθούμε όλοι μας.
  Το μόνο που δεν μας είπαν ακόμα ήταν ότι είχαμε μία Κυβέρνηση που μοίραζε αφειδώς αυξήσεις και μια αντιπολίτευση που μάταια την καλούσε να συγκρατηθεί. Και ο λαός, τιμώντας την υπευθυνότητά τους, τους ψήφισε.
  Όταν ενημέρωση είναι τα διατεταγμένα νταβατζοΜΜΕ να ξεσκίζουν τον Καραμανλή (ενοχλούσε πολλούς και πολύ έ;) και τώρα αυτός ο εμετός.
  Αλήθεια ψάχνουν τώρα να βρούν μήπως κάποιος Υπουργός έχει ανασφάλιστο Ινδό κηπουρό να μάς το κάνουν μονοθεματικό δελτίο για μια βδομάδα ή αν κάποιος Γενικός γραμματέας Υπουργείου έχει σχέση με καμιά εποχιακή να μας το κάνουν μονοθεματικά δελτία για δύο μήνες (τον υιό Διώτη πάντως ούτε μονόστηλο του αφιέρωσαν). Στις πρόσφατες συλλήψεις γιατί δεν μιλούν για ‘συνήθεις υπόπτους’ και ‘κατασκευές της αστυνομίας’;
  Στα 100000 € του Παυλίδη αφιέρωσαν ένα μήνα, στα 50 εκατ. δραχμές του Σηφουνάκη ούτε λεπτό;

 41. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/04/2010 22:12:13

  spartaner@
  Μην υποτιμάς καθόλου τα ωτα.Σχεδόν όλοι μας έχουμε κάνει κάτι εις βάρος του συνόλου, όταν όμως στρατευόμαστε σε μιά ιδέα, τα καταφέρνουμε μια χαρα. Παράδειγμα:πολλοι απο μας είναι διατεθιμένοι να περπατήσουν πολλά τετράγωνα για να πετάξουν σπουπίδια στην ανακύκλωση γιατί το θεωρούν σωστό.Αυτό δεν συνέβαινε απο την αρχή.
  Πιστεύω οτι έχουμε ανάγκη απο εμπνευσμένη ηγεσία (οπως περιέγραψε πολύ εύστοχα ο Mara)και ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου.Κι αυτό όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιό επιτακτικό. Γιατί αν οι ηγέτες δεν δώσουν αίμα στον Λαο, ο Λαός θα το πάρει μόνος του εκθετικά.Και τότε δεν θα ελέγχεται η κατάσταση.
  Το να αποφασίσεις να ζείς στην σημερινή Ελλάδα χωρίς να προσαρμόζεσαι στο σύστημα (χωρίς να δωροδοκείς, να κλέβεις, να παρανομείς κλπ) σημαίνει οτι αποφασίζεις οτι θα ζείς σαν παρίας, σαν γραφικός κλοσάρ. Σημαίνει οτι αποφασίζεις να ζήσεις μια εξαιρετικά δύσκολη ζωή χωρίς καμμιά αποδοχή:ακόμη και τα παιδιά σου θα σε θεωρούν ανίκανο και βλάκα.Αν όμως η απόφασή σου μοιράζεται με κάποιους άλλους, τότε γίνεται κίνημα

 42. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/04/2010 22:19:17

  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ@
  Καλέ μου, Μανώλη. Συνεχίζεις να σκέφτεσαι με όρους προ ΔΝΤ.Νομίζω πως οι εξελίξεις θα είναι τόσο καταιγιστικές που θα μιλήσει μόνο η Ιστορία.Πιστεύω οτι θα εμφανιστούν ηγέτες και σχήματα απο το πουθενά και τυποι σαν τον Καρατζαφέρη θα πάνε εκεί που ανήκουν και που μετά τραβάς το καζανάκι για νασαι σίγουρος οτι δεν θα σε ξαναενοχλήσουν.
  Υ.Γ.Τον Κύρκο που τον θυμήθηκες?Φαντάζομαι οτι, αν σε διάβασε, θα κουράστηκε μόνο στη σκέψη.

 43. Νίκος avatar
  Νίκος 23/04/2010 22:25:42

  Ευτυχία
  Σ' ευχαριστώ για την τελευταία παράγραφο.

 44. t avatar
  t 23/04/2010 22:33:55

  Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα δημιουργήσουν ένα μηχανισμό δεικτών με βάση τους οποίους θα αξιολογείται η Ελλάδα σε μηνιαία βάση.

 45. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/04/2010 07:50:53

  adistaktos@
  Μα για ποια Κυβέρνηση επιχειρηματιών μιλάνε όλοι?Ποιών επιχειρηματιών? Οι επιχειρηματίες της Χώρας μας είναι υβριδικά κατασκευάσματα που Συστήματος που στο εξωτερικό δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε καρφίτσα.Οι ίδιοι είναι κάτι σαν δημόσιοι υπάλληλοι.Δεν χρειάζεται ταλέντο να δωροδοκήσεις δυό διευθυντές υπουργείων η έναν στρατηγό για να επιτυχήχεις τον σκοπό σου.Απλώς πρέπει νάσαι αρκετά αδίστακτος. Αυτή η στρέβλωση είναι που μας ταλαιπωρεί. Αν είχαμε όλοι τον ίδιο βαθμό διαφθοράς, τα πράγματα θα ήταν ίσως καλύτερα. Αλλά εδώ μιλάμε για μιά απολύτως στρβλή κατάσταση όπου το μέγεθος της επιτυχίας σου εξαρτάται απο το πόσο αδίστακτος είσαι.Αρα σε παγκόσμιες συνθήκες δεν θα γινόσουν ούτε κλητήρας στην Coca-Cola ενω εδω μπορεί να είσαι μεγαλοεργολαβος η εκδότης. Μην περιμένετε το φως απο τις επιχειρήσεις.Προσωπικά το περιμένω απο τους πιτσιρικάδες που ίσως τα πάρουν και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

 46. ευτυχια avatar
  ευτυχια 24/04/2010 09:21:11

  Φαήλος Κ.@
  Παρακαλώ? Are you talking to me?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ευτυχια 24/04/2010 20:10:05

   Ευτυχία, συγγνώμη αλλά μου διαφεύγει κάτι;

 47. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/04/2010 12:35:49

  Kαλές οι παρεναίσεις οιωνεί ευχολόγια,να βγει στην κορυφή στο πιό ψηλό βουνό.
  Τί να κάνει ακριβώς θα μας πεις?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.