#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2010 10:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς μόνο ως πρωθυπουργός θα "κάνει κυβέρνηση"Τη στιγμή που ο ίδιος ο Σαμαράς έχει δηλώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμμετοχής της ΝΔ σε κυβερνήσεις συνεργασίας, έρχεται χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν της Κυριακής» να δώσει«πληροφορίες» περί του αντιθέτου, εμφανίζοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της ΝΔ να θέτει και «πέντε όρους» για τη συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση, εκ των οποίων ο χαρακτηριστικότερος είναι η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών από στέλεχος της ΝΔ.

Δεν γνωρίζουμε ποιος διακινεί τέτοιες «πληροφορίες», πρόκειται όμως για εξαιρετικά ύπουλο πόλεμο κατά τους Προέδρου της ΝΔ. Διότι οι δικές μας πληροφορίες είναι απόλυτα εξακριβωμένες και αξιόπιστες: Ποτέ δεν άφησε να εννοηθεί σε καμία του τοποθέτηση, ιδιωτική ή δημόσια, ο Αντώνης Σαμαράς, ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές. Ακόμη δεν λιγότερο, ποτέ δεν έθεσε τους «πέντε όρους» που υποστηρίζει το δημοσίευμα ότι έθεσε!

Πέραν από το τεράστιο ζήτημα που δημιουργείται ως προς το ποιος και με ποια σκοπιμότητα διακινεί τέτοιες πληροφορίες, θα πρέπει εμείς, από την πλευρά μας, να αναλύσουμε και για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να επιτρέψει η ΝΔ να αφεθεί η παραμικρή υπόνοια για την πιθανότητα συμμετοχής της σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Πρώτα από όλα, η ανακίνηση τέτοιου θέματος στη δεδομένη χρονική στιγμή περνάει εξαιρετικά ηττοπαθές μήνυμα στην κοινωνία (ασχέτως των ποσοστών των εν πολλοίς στημένων δημοσκοπήσεων), επειδή αυτό που περνάνε ουσιαστικά οι υποστηρικτές των σεναρίων συνεργασίας είναι το καταστροφικό μήνυμα, ότι η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της να προτείνει στους πολίτες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το δίλημμα δηλαδή που πρέπει να θέσει στους πολίτες η ΝΔ είναι “Κυβέρνηση Μνημονίου ή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο”. Αυτοί που εμφανίζουν σήμερα το Σαμαρά να μιλάει, εκ του μη όντος για συνεργασίες «για την περίπτωση που χρειαστεί», όχι μόνον δεν υπερασπίζονται την πρόταση της ΝΔ ως ρεαλιστική εναλλακτική, αλλά την εμφανίζουν, αντιθέτως, αδύναμη και απρόθυμη να κυβερνήσει!

Χώρια που παίζουν και το παιχνίδι των νταβατζήδων, εσωτερικών και εξωτερικών, για αυτό που πάντα ήθελαν: Κυβέρνηση συνεργασίας των μεγάλων κομμάτων, ώστε να περνούν εύκολα όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν με «οικουμενική» συναίνεση...

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να πλήξουν την αξιοπιστία της πρότασης Σαμαρά, τον εμφανίζουν δήθεν να εξηγεί με ποιους όρους θα έκανε κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να τον εμφανίσουν δεσμευμένο στα μάτια της κοινής γνώμης και να τον κατηγορήσουν ότι δήθεν «υπαναχωρεί» από προηγούμενη (ανύπαρκτη!) δέσμευσή του και «υπονομεύει τη 'σωτηρία της χώρας'»!

Υπάρχει όμως και μια άλλη πολύ σοβαρή πτυχή: Το δημοσίευμα, εμφανίζοντας το Σαμαρά να επιδιώκει το Υπουργείο Οικονομικών για τη ΝΔ, επιχειρεί να του φορτώσει προκαταβολικά την ευθύνη για οποιαδήποτε πολιτική ακολουθηθεί σε μια τέτοια περίπτωση. Και μάλιστα, για πολιτική που είναι εξ ορισμού βέβαιο ότι δεν θα είναι η πολιτική της ΝΔ, αλλά προϊόν συνεχών συμβιβασμών, όπου τελικά το πιθανότερο είναι να γίνεται το «χατήρι» εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Δεν θα ασκεί, δηλαδή, ο νεοδημοκράτης υπουργός την διακηρυγμένη πολιτική της ΝΔ, αλλά έναν αχταρμά που καμία σχέση δεν θα έχει με την πολιτική της ΝΔ. Παρόλα αυτά, η ΝΔ θα φέρει την πλήρη πολιτική ευθύνη για τον πολιτικό αχταρμά, αφού θα έχει εμφανιστεί ότι αυτή ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών για να «σώσει τη χώρα»! Με τα ΜΜΕ να εξακολουθούν να είναι απολύτως εχθρικά απέναντι στο Σαμαρά, είναι βέβαιο ότι ο επιδιωκόμενος στόχος θα επιτυγχανόταν στο ακέραιο!

Είναι απόλυτη ανάγκη ο  Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, διότι, διαφορετικά, μη έχοντας στα χέρια του το κράτος (δηλαδή: τη δυνατότητα άσκησης δικής του πολιτικής και επιβολής της μέσω ελέγχου και ορθής χρήσης των εξουσιών των διωκτικών και ελεγκτικών αρχών), είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα πληγεί πολιτικά, σε βαθμό να γίνει παρένθεση στην ηγεσία της ΝΔ, όπως επιδιώκουν όλοι οι εχθροί του! Χώρα του ότι, μη έχοντας στα χέρια του το κράτος, δεν θα μπορέσει με τίποτα να τα βάλει, μόνος εναντίον όλων, με τους εγχώριους και ξένους νταβατζήδες που θα προσπαθούν συνεχώς να τον υπονομεύσουν, όπως κάνουν σήμερα και όπως έκαναν και με τον Καραμανλή.

Υπάρχει και ακόμη ένας σοβαρός κίνδυνος, στην περίπτωση που η ΝΔ συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ως δεύτερο κόμμα, σε πιθανές εκλογές. Αυτός είναι, να καταφέρουν οι εχθροί του Αντώνη να δημιουργήσουν την πεποίθηση στον κόσμο ότι τάχα δεν θα είναι η ΝΔ η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά κάποιο «άλλο» σχήμα, που θα αναδείξουν ή θα κατασκευάσουν οι νταβατζήδες στην πορεία. Το 1989-90, μπορεί η ΝΔ να συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά αυτό έγινε με τη ΝΔ να έχει ισχυρή εκλογική πλειοψηφία και ήταν εμφανές σε όλους ότι ήταν ζήτημα χρόνου η δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ.

Στην περίπτωση που, σήμερα, οι εκλογές δεν βγάλουν κανένα κόμμα αυτοδύναμο, τότε ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ δεύτερο κόμμα σε εκλογική δύναμη, θα ακυρώσει κάθε δυνατότητα δημιουργίας προσδοκίας για σύντομη ανάληψη της εξουσίας από μόνη τη ΝΔ του Σαμαρά. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αφήσει το ΓΑΠ να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά στην οποία έριξε τη χώρα με το Μνημόνιο.

Αν πάλι η ΝΔ ανατρέψει τις σημερινές δημοσκοπικές ή «δημοσκοπικές» προβλέψεις και έρθει πρώτο κόμμα, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, είναι πολιτικώς περίπου βέβαιο ότι, σε επόμενη εκλογή, θα λειτουργήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης του λαού, που λειτουργεί σχεδόν πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, και η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση σε επόμενη εκλογή.

Ούτε κάποια πολιτική τακτική συνηγορεί, συνεπώς, στο να αποδεχθεί η ΝΔ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Όλα αυτά είναι εξωφρενικές παγίδες που προσπαθεί συνεχώς να στήσει στον Αντώνη το σύστημα εξουσίας, προκειμένου να μην γίνει ποτέ ισχυρός και αυτοδύναμος πρωθυπουργός, με εξουσία στα χέρια του ικανή να ανατρέψει καταστάσεις και πράγματα. Ο,τιδήποτε άλλο βλέπουμε σήμερα, το βγάζουν οι δυνάστες της χώρας προκειμένου να ακυρώσουν τη δυναμική που με επιταχυνόμενο ρυθμό αναπτύσσει ο Αντώνης! Επειδή δεν μπορούν να τον «σκοτώσουν», του πετούν μπανανόφλουδες και του ζητούν να αυτοκτονήσει πολιτικά μόνος του. Να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους κάνει το χατίρι!

Και να είναι επίσης βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα ο Σαμαράς θα απαλλαγεί απο όλους εκείνους που δοκιμάστηκαν δίπλα του, αλλά απέτυχαν όχι να του μεταφέρουν ιδέες και συμβουλές (από αυτές να φάν΄ κι οι κότες), αλλά ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. Και θέλουν να τον κρατάνε έγκλειστο στο δικό τους μικροσυστηματάκι για να δικαιώνουν και επιβραβεύουν τους εαυτούληδές τους.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 25/10/2010 10:50:07

  Το ερώτημα είναι ποως μπορεί να απαντήσει η ΝΔ σε τέτοια δημοσιεύματα?

 2. blue nile avatar
  blue nile 25/10/2010 10:54:30

  Το ένστικτο αυτοσυντήρησης του λαού οδήγησε τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.
  Το ίδιο έσντικτο θα τον χρίσει πρωθυπουργό... και πολύ σύντομα μάλιστα.

 3. Enzo avatar
  Enzo 25/10/2010 10:58:28

  στις 15 Νοεμβριου αρχιζουμε και ζηταμε εκλογες επι καθημερινης βασεως μεχρι να φυγουν οι πρασινες ακριδες.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Enzo 25/10/2010 11:34:38

   Ὑπομονήηηηηηη... Νὰ γίνουμ' ἄνθρωποι πρῶτααααα....

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/10/2010 11:05:04

  Κατά τη γνώμη μου, και μόνον ο δήθεν "πέμπτος όρος" που φέρεται να θέτει ο Σαμαράς, αποδεικνύει ότι πρόκειται για ευφάνταστο σενάριο διατεταγμένων πεμπτοφαλαγγιτών. Ο πέμπτος όρος, λέει, είναι... "να επανέλθει το προσδιοριστικό Εθνικής στο υπουργείο Παιδείας"! Αν είναι δυνατόν, βρε παιδιά! Μπορεί ποτέ ο Σαμαράς να κατατρίβεται με κάτι τέτοιο σε βαθμό που να το θέτει ως "όρο" συμμετοχής σε κυβέρνηση; Λες κι αν αυτός ο όρος ικανοποιηθεί, θα σωθεί η Ελλάδα από τις συνέπειες του μνημονίου!

  Γι' αυτό σας λέω... μη δίνετε βάση σε τέτοια σενάρια. Κρίμα πάντως, γιατί από το "Παρόν" περίμενα περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη ιδιοτέλεια.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αυριανιστής 25/10/2010 11:18:17

   δεν φταίει μόνο το ΠΑΡΟΝ φίλε, την δουλειά του κάνει. Φταίνε κυρίως αυτοί που τα περνάνε και τα υποστηρίζουν κιόλας

 5. IMF avatar
  IMF 25/10/2010 11:06:40

  Ολοκληρώνοντας, η μη εκμετάλλευση των τεράστιων πλεονεκτημάτων που μας προσέφερε γενναιόδωρα η σημερινή κρίση, θα ήταν ένα πραγματικό έγκλημα – αν όχι «ηχηρή» προδοσία, εις βάρος της πατρίδας μας. Σε κάθε περίπτωση, τα συμφέροντα μας (Ελλάδα), είναι εντελώς αντίθετα από τα συμφέροντα των «εχθρών» μας (Γερμανία, ΔΝΤ, Καρτέλ).

  Εμάς μας ενδιαφέρει το δημόσιο χρέος, αφού μόνο εάν περιορισθεί δραστικά, με παράλληλη ελαχιστοποίηση των επιτοκίων, θα διατηρήσουμε την περιουσία μας, το βιοτικό μας επίπεδο, τις θέσεις εργασίας μας, τις επιχειρήσεις μας, την ποιότητα της ζωής μας και όλα τα παιδιά μας υγιή στην πατρίδα τους – αφού τότε μόνο θα αναπτυχθεί η οικονομία μας (όλα τα υπόλοιπα είναι «εκ του πονηρού»). Απλά και μόνο η ριζική μείωση των υπέρογκων τόκων (16 δις € προσεχώς), σε συνδυασμό με την ανάπτυξη, θα «εξαφανίσει» τα ελλείμματα.

  Οι εχθροί μας ενδιαφέρονται για το έλλειμμα, αφού μόνο εάν περιορισθεί, θα εισπράττουν με ασφάλεια συνεχώς αυξανόμενους τόκους διατηρώντας μας στον «ορό», θα πουλούν πανάκριβα τα όπλα τους, θα εξάγουν με κέρδος τα προϊόντα τους και θα κατασκευάζουν υπερτιμημένα έργα στη χώρα μας, διαφθείροντας ως συνήθως τους πολιτικούς μας.

  Φυσικά μας ενδιαφέρουν και εμάς τα ελλείμματα - πόσο μάλλον όταν οφείλονται στο «κομματικό» κράτος και όχι στο «κοινωνικό», το οποίο δυστυχώς καλείται να τα μηδενίσει (τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς). Υπάρχουν όμως αρκετές «ορθολογικές» λύσεις για την καταπολέμηση τους, επί πλέον της μείωσης των τόκων και της ανάπτυξης, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν (άρθρο μας).

  Εν τούτοις, εάν προηγουμένως δεν επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα του χρέους (μηδενισμός), δεν πρόκειται να υπάρξει «ελεύθερο» μέλλον για τη χώρα μας. Μεταφορικά, είναι σαν να προσθέτει κανείς νερό σε έναν σκοτεινό «λάκκο» χωρίς πυθμένα, ή σαν να προσπαθεί να κάνει οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν η τράπεζα απειλεί με πλειστηριασμό το υπερχρεωμένο σπίτι του. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους «εχθρούς» μας, τους οποίους δυστυχώς εμείς (το κομματικό κράτος) προκαλέσαμε/προσκαλέσαμε, θεωρώντας ότι οι αγνοί «λύκοι» θα λύσουν τα προβλήματα του διεφθαρμένου «κοπαδιού προβάτων».

  Επομένως, μόνο εκείνη η κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να μας υποσχεθεί ότι θα αγωνισθεί για το μηδενισμό του δημοσίου χρέους, καθώς επίσης για το άνοιγμα νέων αγορών για τα προϊόντα μας (Κίνα, Ρωσία κλπ), αξίζει την ψήφο μας – σε καμία περίπτωση αυτή που θα μας μιλάει για περιορισμό των ελλειμμάτων, με φόρους και θυσίες προς όφελος των δανειστών μας.
  Από το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2216.aspx

 6. nick avatar
  nick 25/10/2010 11:23:19

  Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι ο Α. Σαμαράς είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Όλα αυτό δείχνουν. Ο κόσμος θέλει ελπίδα και ο Σαμαράς του τη δίνει.
  Να δείτε μετά τον πανωλεθρίαμβο της κυβέρνησης του μνημονίου, πως θα αλλάξει με μιας η παράσταση νίκης για τις βουλευτικές.
  Αρχίζει να γίνεται αυτό που έγινε στις εσωκομματικές της ΝΔ. Είμαστε ακριβώς σε αυτό το οριακό σημείο όπου το ρυάκι γίνεται ποτάμι. Αλλά αυτό το ποτάμι θα απαρτίζεται από όλες τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού λαού.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ nick 25/10/2010 11:37:15

   Θα χρειαστεί όμως συνεχής εγρήγορση και προσοχή. Μην ξεχνάμε τι στραπάτσο είχε πάθει ο αχαμνός λογιστάκος τόσο στις δημοτικές του '98, όσο και στις ευρωεκλογές του '99, και παρ' όλα αυτά οι νταβατζήδες, συνεπικουρούμενοι και από τη φούσκα του χρηματιστηρίου, κατάφεραν λίγους μήνες μετά να τον ξαναβγάλουν πρωθυπουργό.

   • nick avatar
    nick @ Αυριανιστής 25/10/2010 11:52:14

    Θέλει όντως συνεχή προσοχή και επαγρύπνιση...
    Οι τότε συνθήκες όμως ήταν πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν τώρα πολύ πιο γρήγορα.
    Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 1 χρόνο έχει συσσωρεύσει φθορά 4ετούς (και παραπάνω) θητείας. Κανένα μπουκωμένο ΜΜΕ της διαπλοκής δε μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα προς το ζειν. Κανενός δημοσιοκάφρου τα ψέματα δεν πιάνουν πια.
    Αυτό που ξεκίνησε από την παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ δε σταματάει με τίποτα και έχει μόνο μια κατάληξη: Την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία...

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Αυριανιστής 25/10/2010 12:45:17

    ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΔΟΥ-ΝΟΥ-ΤΟΨΥΧΟΣ ΠΙΝΟΚΙΟ-ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ:


    «Αϊντε γερόντια στην προεκλογική πασαρέλα του εξευτελισμού των επιδομάτων της «εφ' άπαξ» ενίσχυσης! Αϊντε συνταξιούχοι στην ουρά για την είσπραξη του γραμματίου, καλύτερα την προεξόφληση της αθλιότητας στην κάλπη!
    Πετσοκόβουν 13η σύνταξη από την πείνα, προς τα κάτω, τόσο ώς τη ζητιανιά. Το ίδιο και την άδεια και το δώρο Πάσχα. Το κατοχυρωμένο δικαίωμα αποκεφαλίζεται. (…)
    Κι ύστερα εμφανίζεται το αφεντικό της πολυεθνικής των δανειστών, ο εκκαθαριστής των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ως φιλεύσπλαχνος και ελεήμων θεός - πρωθυπουργός. Και τι λέει ο αθεόφοβος; Οσοι επιζείτε τώρα, «εφ' άπαξ» της λαίλαπας, επειδή μετά τις εκλογές φοβάστε ότι θάρθει κι άλλη φάπα μέτρων, πάρτε ένα δυό κατοστάρικα, σκάστε και ψηφίστε μας!...
    Το δικαίωμα μετατρέπεται σε «εφ' άπαξ» βοήθημα κι ο δήμιος, ο Δου Νου Τόψυχος σε Αη - Βασίλη. Με καμιά, εξηνταριά εκατομμύρια ευρώ, θα στηριχθεί η μνημειώδης εξευτελιστική αντιμετώπιση των πολιτών - ψηφοφόρων. … «

    (Λιάνα Κανέλλη, «Πατριδογνωμόνιο»)

   • Enzo avatar
    Enzo @ Αυριανιστής 25/10/2010 12:51:02

    κανεις λαθος, στις εκλογες του '00 πηγε η νοθεια συννεφο και το κουνουπι ατσαλι.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Αυριανιστής 25/10/2010 12:57:10

    Ναι Έντζο, έτσι είναι –κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για εγρήγορση σε όλα τα μέτωπα: Μαυρογιαλουρισμός, νταβατζήδες, νοθεία….

 7. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/10/2010 11:28:22

  Ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος μας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 8. Χαράλαμπος avatar
  Χαράλαμπος 25/10/2010 12:06:18

  ναι επειγόντως να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και το τρομερό γαλάζιο επιτελείο του και ιδού ο λόγος..

  89,5 δισ. € το "καπέλο" της γαλάζιας διακυβέρνησης

  Στα 89,5 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες το 2009, τη στιγμή που το 2004 ήταν 59,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που πιστοποιούνται από τα αντίστοιχα της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (25/10), το 2009 σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, που αποδίδεται σε 103.771 "γαλάζια ρουσφέτια", μισθούς, επιδόματα και οδοιπορικά, επιδοτήσεις αγροτών, σπατάλη δισ. ευρώ στις ΔΕΚΟ, στις περιφέρειες και στους δήμους και στο μεγάλο “φαγοπότι” στον χώρο της Υγείας.
  Ακόμη πιο συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά, που έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις- τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο- οι δαπάνες εκτοξεύτηκαν στα 89,5 δισ. ευρώ, όταν το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν 59,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2008, οπότε και οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είχαν διαμορφωθεί στα 75,6 δισ. ευρώ, η ελληνική οικονομία βρισκόταν ακόμη σε ανοδική τροχιά.

  Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία

  Αυτό που αποκαλύπτεται όμως από τη σε βάθος πέντε ετών εξέταση των ταμειακών στοιχείων, είναι ότι :

  Τον Ιούνιο του 2004 ο αριθμός των υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης, δηλαδή των υπουργείων, των νοσοκομείων, της Αστυνομίας, των νομαρχιών και των περιφερειών, ήταν 447.520 άτομα εκ των οποίων μόνο 2.600 συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τον Ιούνιο του 2009 ο αριθμός των υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα ανέβηκε σε 511.913 άτομα, εκ των οποίων 36.823 ήταν συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

  Δηλαδή, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 15% ή κατά 64.393 άτομα, ενώ ο αριθμός των συμβασιούχων, ανάμεσά τους και όσοι απασχολούνταν στα stage, αυξήθηκε κατά 34.223 άτομα.

  Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται βέβαια οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που ανέρχονται σε 23.000 άτομα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα εκατοντάδες Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στις περίπου 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις που στήθηκαν δίπλα από τους δήμους και τις κοινότητες σε όλη την Ελλάδα και πλέον με τον «Καλλικράτη» θα περιοριστούν στο ένα τρίτο.

  Αυτή την πραγματικότητα αποκάλυψε η απογραφή προσωπικού στο Δημόσιο που απαίτησε η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και ανέβασε τον αριθμό των εργαζομένων που πληρώνονται από το κράτος σε 768.009 υπαλλήλους.

  Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, μέσα σε 5 χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των συνταξιοδοτηθέντων από το Δημόσιο κατά 39.378 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι, συνολικά διορίστηκαν 103.771 άτομα, καθώς καλύφθηκαν όλες οι θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων και ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 64.393 άτομα.

  Ο συνολικός αριθμός συνταξιούχων του Δημοσίου πέρυσι τον Ιούνιο ήταν 403.033 άτομα από 363.655 άτομα τον Ιούνιο του 2004 και πλέον λόγω του κύματος φυγής που προκάλεσε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει ξεπεράσει τα 450.000 άτομα.

  • nick avatar
   nick @ Χαράλαμπος 25/10/2010 12:13:29

   Θα σου περάσει... Μέχρι τότε όμως, τσίμπα το ΔΝΤ σου και χαλάρωσε....

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Χαράλαμπος 25/10/2010 12:49:14

   Χαραλάμπη
   φερέφωνο του ΔΟΛ και τον Βήματος
   Υιοθετείς ένα αρθρο για χαχόλους ..ασύντακτο!
   Βοήθειά σου!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Χαράλαμπος 25/10/2010 12:51:04

   Αυτά τα αποκαλύπτουν τα στοιχεία της εφημερίδας “Το Βήμα”;
   Ε, τότε ακριβώς έτσι θα είναι…. :)

  • Enzo avatar
   Enzo @ Χαράλαμπος 25/10/2010 12:53:23

   ποιος διοριστικε ρε πρασινοφρουρακο?
   γιαυτο βγαζετε σε ολα τα συνδικαλιστικα οργανα στο δημοσιο ποσοστα τσαουσεσκου ανω του 70%?
   αυτη ειναι η κομματικη πελατεια του Πασοκ, το ΔΗΜΟΣΙΟ!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Χαράλαμπος 25/10/2010 13:18:49

   ΧαραΓΑΠ

  • Gabi avatar
   Gabi @ Χαράλαμπος 25/10/2010 14:01:13

   το δημοσιο γεμισε επι Α. Παπανδρεου. αυτο μπορεις να το δεις και στις εκλογες που γινονται για τα συνδικαλιστικα οργανα στο δημοσιο

  • johnnythespecs avatar
   johnnythespecs @ Χαράλαμπος 25/10/2010 17:23:46

   "...Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” (25/10),..."

   -Νάσαι καλά καλέ μου, μας άνοιξες τα μάτια!!!

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ Χαράλαμπος 25/10/2010 19:15:50

   Ρε έλληνα σκοταδόψυχε πασοκτσή, ξέχασες να αναφέρεις κάτι που δεν σε συμφέρει: Από τα 89,5 δισ. € που δανείστηκε η γαλάζια διακυβέρνηση, τα 65,3 δισ € πληρώθηκαν για τα ομολογιακά δάνεια που έλαβαν ο πατέρας παπανδρέου(που άφησε κληρονομιά στη χώρα αυτό το μεγαθήριο της πολιτικής) και ο κινέζος Φούρναρης.
   Πρώτα ρώτα και μετά ξεστόμιζε μπαρούφες................

 9. nick avatar
  nick 25/10/2010 12:12:23

  Θα σου περάσει... Μέχρι τότε όμως, τσίμπα το ΔΝΤ σου και χαλάρωσε...

 10. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/10/2010 12:50:35

  Γιά να επιχειρήσουμε μία πρόγνωση του τί θα σήμαινε συμμετοχή της ΝΔ σε κυβέρνηση συνασπισμού από την θέση του δεύτερου κόμματος, μπορούμε να δούμε ποιά αποτελέσματα είχε γιά το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα η συμμετοχή του - ως δευτέρου κόμματος - στον μεγάλο συνασπισμό από το 2005 έως το 2009. Καταποντισμός! Αν και είχε τον υπουργό των οικονομικών (Στάϊνμπρουκ) - εκείνον που τα είχε πεί στον Παπανδρέου γιά την οικονομία και τον εξέθεσε στα απομνημονεύματά του - ο οποίος μάλιστα αντιμετώπισε επιτυχώς την μεγάλη κρίση του 2008 - 2009 και στον οποίο αναγνωρίζεται η θωράκιση της γερμανικής οικονομίας, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα χρεώθηκε όλη την δυσαρέσκεια του κόσμου γιά κάθε αρνητικό της τετραετίας. Στριμωγμένο ως κόμμα ανάμεσα στην συνταγματική και πολιτική πρωτοκαθεδρία του καγκελαρίου (σε εμάς πρωθυπουργού) και την υποχρέωση κυβερνητικής αλληλεγγύης - πειθαρχίας από την μία, και στις αντίθετες πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις προς την κοινωνία από την άλλη, βρέθηκε να μην έχει στήριγμα ούτε εντός του συνασπισμού (λογικό, αφού ο εταίρος είναι ταυτόχρονα και πολιτικός αντίπαλος) ούτε στους πολίτες (που του χρέωσαν την εγκατάλειψη των σταθερών πολιτικών και ιδεολογικών θέσεών του χάριν της εφήμερης εξουσίας). Αποδείχθηκε δηλαδή τελικά, οτι το SPD έπαιξε τον ρόλο των "χρήσιμων ηλίθιων", όπως έλεγε ο Λένιν γιά τους σοσιαλδημοκράτες. Γι΄ αυτό και προφανώς ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να υπονομεύσει τον εαυτό του και την Παράταξη γιά να κάνει το χατήρι στο σάπιο και ανήσυχο (απ΄ ό, τι φαίνεται από τις αντιδράσεις) σύστημα που έχει χαντακώσει την Χώρα.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.
  Λαμία.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 25/10/2010 16:02:11

   Μα φυσικό δεν ήταν, αφού σε περίοδο κρίσεως συνεισέφεραν τον Υπουργό Οικονομικών, που έκανε αναπόδραστα "συντηρητική" πολιτική, να χάσουν αυτοί, ως Σοσιαλιστές; Ουσιαστικά, επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα των θέσεων των αντιπάλων τους και εξευτέλισαν τις δικές τους!
   Πάντως και εγώ δεν θα ήθελα να δώ τον Σαμαρά σε συγκυβέρνηση, αλλά σε κυβέρνηση, ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ (που για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν το κατάφερε).

 11. aengus avatar
  aengus 25/10/2010 13:11:54

  Σήμερα το βράδυ θα στηθεί άλλη μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον γνωστό μας GAP, που κάποιοι, άγνωστο γιατί, εξακολουθούν να του προσδίδουν την ιδιότητα του πρωθυπουργού! Θα έχει παρτενέρ τον μπούλη της φαιοπράσινης προπαγάνδας και φυσικά γνωστούς … δημοσιογράφους !
  Ίσως «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ».
  Να την απολαύσουμε, μια και προβλέπεται η οργή να είναι ανάμεικτη με πολύ αυθόρμητο γέλιο…. :)

 12. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/10/2010 13:46:54

  Οσο το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται και το μήνυμα του κ. Σαμαρά βρίσκει ανταπόκριση, τα σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν.
  Θα κάνουν ότι μπορούν για να βρούν συνενόχους και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

  Το σενάριο της συγκυβέρνησης βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας.
  Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει πρόθυμους εταίρους, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, Δημαράς,Τατούλης, Κουβέλης κ.λ.π.

  Τι να τον κάνει τον κ. Σαμαρά...

  • ganasta avatar
   ganasta @ Κώστας Ροδινός 25/10/2010 13:59:44

   Και να συμπληρώσω Κώστα, ότι ο Σαμαράς ΠΟΤΕ δεν ενέταξε τον εαυτό του στη συμμαχία των προθύμων!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ganasta 25/10/2010 14:39:35

    Εχεις δίκιο.

 13. thanos avatar
  thanos 25/10/2010 13:59:01

  όλα τα επιχειρήματα που αναφέρονται στο άρθρο είναι σωστά. Το κυριότερο που πρέπει να σκεφτεί ο πολίτης είναι ότι ανάληψη της κυβέρνησης δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα, αλλά κυρίως αυτό που χρειάζεται η πατρίδα.
  Υ.Γ. Μας έχουν διαψεύσει όλοι όσοι έχουν αναλάβει έως τώρα (Πρωθυπουργοί).
  Σίγουρα ο Σαμαράς χρειάζεται την ευκαιρία να δείξει αν θα είναι ένας από αυτούς ή θα ΔΙΑΦΕΡΕΙ, όπως πιστεύω.

 14. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 14:30:09

  1) Ας δούμε μια εντελώς θεωρητική υπόθεση εργασίας.......η ΝΔ θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό όρους.....

  Για να γίνει όμως - έστω και υποθετικά κάτι τέτοιο -, πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

  Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ δεν θέλει, ούτε πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, γιατί αν υποθετικά τις κερδίσει, θα πρέπει να λάβει μέτρα σκληρά και επώδυνα, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της?

  Κάτι παρόμοιο δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ που από τις προεκλογικές εξαγγελίες του στυλ”υπάρχουν λεφτά”,”όχι στην αύξηση του ΦΠΑ” πέρασε μετεκλογικά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ?

  Όλοι μας ξέρουμε - συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ - ότι τα μέλη της ευρωζώνης που είναι δανειστές μας (κυρίως μάλιστα η Γερμανία) και η τρόικα δεν θέλουν ούτε για αστείο να ακούσουν για πρόωρες εκλογές…..πόσο μάλλον να τις δεχτούν ή να τις εγκρίνουν.

  Για αυτό και η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ζητήσει πρόωρες εκλογές -ακόμα και αν το αποτέλεσμα των εκλογών την ευνοεί.

  2) Ας δούμε μια άλλη εντελώς θεωρητική υπόθεση εργασίας.

  Η κυβέρνηση σκέφτεται και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

  ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!!!!!!

  α) Η κυβέρνηση ξέρει ότι σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών προσομοιάζει περισσότερο "σε ρώσικη ρουλέτα".

  Ασφαλώς και θα προτιμά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η ελληνική οικονομική και γενικότερα το οικονομικό κλίμα.

  β) Η κυβέρνηση ξέρει ότι οι δανειστές μας δεν παίζουν και δεν κάνουν πλάκα και δεν πρόκειται να αφήσουν την Ελλάδα να παρεκκλίνει από την δύσκολη πορεία της δημοσιονομικής πειθαρχίας.....δηλαδή η Ε.Ε δεν πρόκειται να αφήσει την κυβέρνηση να επωμισθεί τέτοιο ρίσκο, που μπορεί ενδεχομένως να εκτροχιάσει πλήρως την προσπάθεια επιβολής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

  γ) Η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι έθεσε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας δεχόμενη τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο,δεν θα μπορεί πολιτικά και επικοινωνιακά να δικαιολογήσει-αιτιολογίσει το ρίσκο των πρόωρων εκλογών, που μπορεί να ανοίξει τους "ασκούς του Αιόλου" και να συμπαρασύρει την χώρα σε μια αξεπέραστη δίνη (οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει τις 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990, ούτε την "οικουμενική")

  Οπότε τι μένει?

  Ότι ο κύριος Παπανδρέου είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το "χαρτί των πρόωρων εκλογών", θέλοντας να θέσει ένα δίλημμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με απώτερο και αποκλειστικό σκοπό :

  - την συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος του και την στήριξη των υποψηφίων που πρόσκεινται σε αυτό στις επικείμενες εκλογές.
  Η προσδοκώμενη-επιθυμητή,από τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει σαφώς μικρότερη ήττα (μπορεί και κάτι περισσότερο) και όχι σίγουρα καταποντισμό και συντριβή του ΠΑΣΟΚ.

  Και όσο μικρότερη η ήττα,τόσο αυξάνονται τα περιθώρια ελιγμών και οι δικαιολογίες για το εκλογικό αποτέλεσμα(π.χ φυσιολογική φθορά από την διακυβέρνηση της χώρας και τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λήφθηκαν).

 15. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 25/10/2010 15:20:22

  Παρακολουθώ τον σχολιασμό κι αναρωτιέμαι: Μήπως η συζήτηση μοιάζει λιγάκι με συζήτηση "περι του φύλου των αγγέλων"?
  Ενα "ρεπορτάζ" που ο κάθε μ ....πίτουρας μπορεί να γράψει απ ΄ το σαλόνι του σπιτιού του παρακολουθώντας τηλεόραση και ενεργοποιώντας λιγάκι τη νοσηρή φαντασία του!

 16. vardarskian avatar
  vardarskian 25/10/2010 15:23:22

  αληθεύει ότι θα μας τιμήσει στη γιορτή του Πολιούχου μας αύριο;;;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ vardarskian 25/10/2010 15:34:00

   Αύριο στις 9 το πρωί ο Αντώνης θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέα με τον Γκιουλέκα.

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 25/10/2010 15:33:12

  Γράφει σήμερα στο statesmen.gr ο Φίλ. Σαρρής: Ο Σαμαράς μετά τις εκλογές πρέπει να ξεκινήσει μεθοδικά την «στρατολόγηση» καταξιωμένων ατόμων, όπου κι αν ανήκουν, που θα στελεχώσουν τη διοίκηση της δικής του διακυβέρνησης. Τα νέα στελέχη αυτά πρέπει να αποτελέσουν τον πυρήνα της μελέτης, όλων των πτυχών της κοινωνικής πολιτικής, με προτάσεις και ιδέες. Παράλληλα, να προχωρήσει στις αρχές του 2011 στη δημιουργία «σκιώδους κυβέρνησης», όπου αυτοί που θα επιλέξει να βρίσκονται σε πολιτική εγρήγορση με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου, και συνεχή επαφή με τον κόσμο.

  Σχεδόν μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, να στριμώξει την κυβέρνηση, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό σε διακαναλική συνέντευξη, ως ύστατο μέτρο σωτηρίας του. Από εδώ και πέρα όμως, μόνος δεν μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία. Και, κυρίως, μόνος δεν μπορεί να κυβερνήσει. Κάτι που είναι πλέον ορατό.

 18. S.R. avatar
  S.R. 25/10/2010 15:53:00

  Δεν μας λες ρε φιλε,μηπως διαβασες στο Βημα η σε οποιοδηποτε αλλο Ποσοκικο εντυπο η καναλι,οτι ο Αντρεας Παπανδρεου βρηκε ελλειμμα 28
  δις και το εκανε 112 σε 8 χρονια (εχοντας δωσει στις ΔΕΚΟ του αλλα 31 υπο μορφη εγγυησεων, που τελικα κατεπεσαν, βεβαια ).Εγκαινιασε το πολιτικα απατεωνιστικο, αλλα αποδοτικο “δανειζομαι και διοριζω”,
  και διαπλεκομαι με “νεα τζακια” μεχρι εκει που δεν παιρνει…
  Ων συνενοχος στον οποιο βαθμο, ειναι θρασος να τολμας να μιλας…
  Γιατι θα ειχες δικαιωμα να σχολιασεις τα οποια κακως κειμενα της προηγουμενης κυβερνησης, αν πρωτα αποκηρυττες τον αρχικο Μεγαλο Απατεωνα…..

 19. GAETANO avatar
  GAETANO 25/10/2010 16:16:43

  O Σαμαρας θα κερδισει μονος του . Κανενας απο τους παλαιοπολιτικους που ειναι διπλα του δεν θα βοηθησε . Πρεπει ολοι να φανε ποδι .

  Η θεση σου factorx πολυ σωστη . Πρωθυπουργος με ολες τις εξουσιες η τιποτα . Ας τα βγαλουν τα καστανα απο την φωτια μονοι τους .

 20. αντισταση avatar
  αντισταση 25/10/2010 16:24:24

  http://www.youtube.com/watch?v=M1XhPsx9x4E
  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ
  Προσέξτε τι έχει να γίνει στην ΠΑΙΔΕΙΑ....ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!!
  Ψίχουλα στην Παιδεία.Να χαρώ τον Καλλικράτη.
  Και προσεξτε ρε σεις πώς το λέει,με τι ύφος.Εμ βέβαια,τι τους νοιάζει;
  Αυτοί τα παιδιά τους ταχουν στα καλύτερα σχολεία.
  Επίσης πόσο βλάκες μας θεωρεί πηγαίνοντας να μας περάσει πως δεν προκειται για πτώχευση λέει.
  Επίσης μας λεει πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξεπληρωσουμε τα χρέη μας.Ναι!Αν πεθάνουμε ολοι,ναι!
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

 21. Michal V. avatar
  Michal V. 25/10/2010 18:06:59

  Ως προς το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ":(Κουρής γαρ και από κάπου τα πήρε για να δημοσιεύει τέτοια παραμύθια. Σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ο άνθρωπος και τη δουλειά του κάνει και μάλιστα καλά).

  Όμως,που είναι η αντίδραση του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ.; Σήμερα ακόμακαι με πληρωμένες καταχωρήσεις (γιατί διαφορετικά δεν γίνεται τίποτε) και όχι στα συγκροτήματα ΔΟΛίων...και λοιπών γιατί αυτοί έχουν άφθονο πασοκικό χρήμα και δεν δέχονται ανακοινώσεις της Ν.Δ.
  Αυτοί που διοχεχετεύουν στον τύπο τέτοια σενάρια,μόνο ένα πράγμα καταλαβαίνουν: Μηνύσεις γιαδιασπορά ψευδών ειδήσεων και κυρίως με αγωγές πολλών εκατομμυρίων €, για να βάλλουν μυλό. Άλλωστε οι αγωγές δεν είναι εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ και του αλήστου μνήμης ανεκδιήγητου Υπουργού Δικαιοσύνης;

 22. A.M. avatar
  A.M. 26/10/2010 16:37:54

  Ελπίζω και πιστεύω ότι ο τίτλος του άθρου θα αποδειχτεί σωστός.
  Γιατί διαφορετικά θα αποδειχτεί και ο Αντώνης «μία απ τα ίδια».
  Και μετά ο κόσμος δεν πρόκειται να πηγαίνει ούτε κάν στην κάλπη.
  Θα πηγαίνουν μόνο τα κάθε χρώματος κομματόσκυλα και όσοι αποβλέπουν σε ίδιον όφελος οι γνωστοί μας και μη εξαιρεταίοι παρτάκηδες (πασίγνωστη φυλή στην μεταπολιτευτική Ελλάδα χρώματος γκρίζου).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.