#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2011 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς κτίζει μεθοδικά ένα άλλο κόμμα

«Η δημιουργία μιας ομάδας, είναι η αρχή. Η διατήρησή της, είναι πρόοδος. Η αποτελεσματική της λειτουργία, είναι επιτυχία»

Χένρυ Φορντ
Το ότι η  χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά  ήταν σημαντική αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, και από το  γεγονός ότι  η κρατική ΝΕΤ,  σε μια πρωτοφανή ενέργεια που θυμίζει τις χείριστες στιγμές του ΠΑΣΟΚ,  την «αγνόησε»!  Και αυτό έγινε τώρα που, υποτίθεται, οι «ειδήσεις επέστρεψαν  στη ΝΕΤ» με την κα. Στάη!  Μάλλον οι κακές εποχές επέστρεψαν!  Αυτή η προκλητική ενέργεια δείχνει ότι η κυβέρνηση ανησυχεί. Και όταν ανησυχεί εκτρέπεται και υιοθετεί μεθόδους …Μουμπάρακ! Ας το έχουμε υπόψιν για αυτά που έρχονται!

Η Ν.Δ. του Σαμαρά αλλάζει

Το συμπέρασμα είναι ότι ο  κ. Σαμαράς, μεθοδικά κτίζει ένα άλλο κόμμα, με βασικά χαρακτηριστικά:

-τη συγκεκριμένη ιδεολογική φυσιογνωμία

-τις ξεκάθαρες απόψεις,

- το στέρεο αντιπολιτευτικό λόγο

-τους νέους ανθρώπους

-τη συγκροτημένη στρατηγική

Ειδικότερα:

Ιδεολογική φυσιογνωμία:

Με τη χθεσινή του τοποθέτηση ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε ξεκάθαρα το ιδεολογικό στίγμα της  Ν.Δ.:

Ι.  Η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα και απευθύνεται   σε όλο το λαό, πέρα από στεγανά και  ιδεολογικά τείχη. Όπως είπε χαρακτηριστικά  «Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την Κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους

ΙΙ. Η Ν.Δ. δεν αναζητεί ένα περιστασιακό  πλειοψηφικό  ρεύμα  που θα τη φέρει στην εξουσία. Αντιθέτως «χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων, αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Νέα ατζέντα

Ο κ. Σαμαράς, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Περιέγραψε και την ατζέντα με βάση την οποία θα δημιουργήσει τη νέα κοινωνική πλειοψηφία. Ποια είναι τα βασικά σημεία αυτής της ατζέντας;

Ι  Απεμπλοκή από το μνημόνιο. Η συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει!  Αυτό αποτελεί την μεγάλη δικαίωση του κ. Σαμαρά γιατί είχε εναντιωθεί από την αρχή. Λιγότερος  από ένας χρόνος μνημονίου ήταν αρκετός, για να βυθίσει  την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε απόγνωση. Ακόμα και αυτοί  που τότε πανηγύριζαν για το μνημόνιο, σήμερα ομολογούν  ότι χρειάζεται μια άλλη  πρόταση εξόδου από την κρίση.

ΙΙ  Όμως, η κυβέρνηση πάλι οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση. Αναζητά νέα μέτρα στο πλαίσιο του μνημονίου!  Γιαυτό  η  Ν.Δ. λέει «όχι σε νέα μέτρα!» Και λέει «όχι» επειδή ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει μέτρα. Αυτό που ζητάει η Ν.Δ. είναι  διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των  δανείων, αλλά με ταυτόχρονα μέτρα Ανάπτυξης. Γιατί χωρίς ανάπτυξη η χώρα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ, όσα δάνεια και αν πάρει!

ΙΙΙ. Η Ν.Δ. λέει ναι στον  ισοσκελισμό του Προϋπολογισμού, όχι  όμως, στις  ακρότητες της άκαμπτης συνταγματικής δέσμευσης. Γιατί είναι επικίνδυνο να δεσμεύεις από τώρα το απώτερο μέλλον. Να καταργείς ουσιαστικά τα περιθώρια της διακυβέρνησης ακόμα και σε έκτακτες περιστάσεις.

IV . Η  Ν.Δ. λέει όχι  στην  συνεκμετάλλευση του Αιγαίου  και ναι  στην άμεση ανακήρυξη, δηλαδή θέσπιση, της ΑΟΖ.

V. Στο θέμα  των λαθρομεταναστών, η Ν.Δ. θα φέρει  δική της εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσει τον νόμο Ραγκούση.

VI. Η Ν.Δ. θα καταργήσει το άσυλο επειδή πλέον αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας.

VII. Στο θέμα της κάθαρσης και της ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου της χώρας, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν σαφής: «Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να ξεκινήσουμε την κάθαρση από αύριο.

Όχι στα στρογγυλεμένα λόγια

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το σύνθημα για πραγματική αντιπολίτευση. Είπε συγκεκριμένα: «Θέλω η Ν. Δ. να δίνει το «παρών» καθημερινά, παντού, σε όλα. Θέλω να απαντά συνεχώς στις προκλήσεις. Όχι μόνο στις προκλήσεις της κυβέρνησης, όπως έχουμε υποχρέωση. Αλλά και στις προκλήσεις των καιρών, όπως έχουμε καθήκον. Θέλω να παρεμβαίνετε παντού. Στο κοινοβουλευτικό έργο, στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Να μην αφήνετε τίποτε να πέσει κάτω. Να εξαντλείτε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία. Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση. Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες.»  Σε μια παράγραφο συνόψισε το διαχρονικό πρόβλημα της Ν.Δ.

Αν κρίνουμε από  τις  ανακοινώσεις  του κ. Μιχελάκη, θα διαπιστώσουμε  ότι ο νέος αντιπολιτευτικός λόγος γίνεται ήδη πράξη

Ο Α. Σαμαράς κερδίζει το παιχνίδι

Πολλοί είχαν αμφιβολίες και επιφυλάξεις, αν ο Αντώνης Σαμαράς, μπορούσε να βάλει τάξη και να ξαναδώσει ελπίδα σ’ ένα διαλυμένο κόμμα. Και από εδώ του ασκήσαμε κριτική. Πολλές φορές αυστηρή και ενίοτε άδικη. Γιατί βλέπαμε που το πήγαινε η Κυβέρνηση και ανησυχούσαμε.

Όμως, φαίνεται ότι σταδιακά και μεθοδικά, κερδίζει το παιγνίδι.  Για αυτό και η χθεσινή πρόκληση : «Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς! Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη χώρα στα πόδια της

Αρχίζουν να τον πιστεύουν ακόμα και οι δύσπιστοι.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 04/02/2011 15:22:13

  Τους νεους ανθρωπους μενει να δουμε...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ @ Ηλίας 04/02/2011 16:38:00

   Έχουμε ήδη δει κάποιους αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους. Ο Σαμαράς πρέπει άμεσα να βγει στην κοινωνία και να βρει νέο κόσμο.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 04/02/2011 16:39:11

    Γιάννη,
    Ηδη ανακοίνωσε χθές οτι ξεκινάει περιοδείες

   • loretta avatar
    loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 04/02/2011 22:54:07

    οι νεοι θα πρεπει να μαθουν τι σημαινει meet me half way!!

 2. ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. 04/02/2011 15:33:30

  Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την προεδρία της Νεας Δημοκρατίας, όλοι είδαμε έναν εσωκομματικό διχασμό με την αποχώρηση της Ντόρας κτλ.
  Πιστεύω όμως και συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας κ Ροδινέ πως η Νεα Δημοκρατία μπαίνει σε άλλη τροχιά με σωστές κινήσεις και σχεδιασμό όπως πχ η τοποθέτηση του κ Μιχελάκη στη θέση του εκπροσώπου τύπου που τη θεωρώ άπό τις καλύτερες κινήσεισ μέχρι σήμερα.
  Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη βαρίδια τα οποία επαναλαμβάνω θα ήταν μια καλή ευκαιρία να τα ξεφορτωθεί αν και εφόσον γίνουν εκλογές με λίστα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. 05/02/2011 10:17:21

   Ποιον διχασμό αγαπητέ μου? Αφαίρεση ενός μικρού κακοήθους όγκου είχαμε μαζί με απόξεση ελαχίστων καρκινικών κυττάρων...

 3. Νικος avatar
  Νικος 04/02/2011 15:58:29

  Αυτό το άρθρο θα το κρατήσω...Για να δω αν οταν βγει ο Σαμαράς θα ακολουθήσει την ατζέντα που περιγράφει...
  Πάντα ψήφιζα ΝΔ αλλά έχω πλέον απογοητευτεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
  Η τελευταία ευκαιρία που δίνω στους πολιτικούς είναι ο Σαμαράς. Αν αποτύχει και αυτός, τότε δεν ξαναδίνω σημασία σε τίποτα και δεν θα πιστέψω ποτέ κανέναν μέχρι να κάνει πράξη τα λόγια του.Γιατί όλοι τους υπηρετούν το ίδιο σύστημα, τα ίδια αφεντικά.
  Και ο Καραμανλής είχε υποσχεθεί πολλές ουσιαστικές αλλαγές αλλά είτε μας κορόιδευε είτε δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στο σύστημα. Να δούμε αν θα μπορέσει ο Αντώνης.

  Και για να επαναλάβω ξανά αυτό που πολλοί έχουν πει..Με αυτούς που έχει τώρα θα τα κάνει όλα αυτά;Με τα ίδια λαμόγια;Δεν αρχίζουμε καλά..Ναι έχει κάνει κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα..Αλλά το μαχαιρι δεν έχει πλησιάσει καν στο κόκκαλο..

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Νικος 04/02/2011 17:59:49

   Νίκο, δεν είσαι μονος στις σκέψεις σου.......

 4. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 04/02/2011 15:59:03

  Χωρίς άμεση έξοδο από το μνημόνιο, διώξιμο του ΔΝΤ και διαγραφή χρεών, δεν γίνεται τίποτα. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς το ξέρει, το σχεδιάζει αλλά δεν μπορεί να το ανακοινώσει επίσημα, επειδή πολύ καλά κάνει και προσέχει.

 5. Aris. A avatar
  Aris. A 04/02/2011 16:00:48

  Κώστα συμφωνούμε ότι το σκορποχώρι συμφερόντων που παρέλαβε θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να αποτελέσει μαχητική ομάδα.

  Πολύ σωστά βάζει το ιδεολογικό πλαίσιο που απαιτείται για να πείσεις στην κοινωνία και κατεδαφίζει το εφεύρημα του μεσαίου χώρου.

  Την διαφορά όμως πάντα την κάνουν οι άνθρωποι, οι ικανότητες τους, το μεράκι τους και η αποφασιστικότητα τους.

  Εκεί είναι το δύσκολο στοίχημα του Σαμαρά να βρει να αναδείξει νέους ανθρώπους.

  Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει επιστροφή των πολιτών στα κόμματα και στην πολιτική όπου εκεί θα βρουν τις κατάλληλες δομές για να αναδειχθούν οι αξιότεροι.

  Δύσκολα πράγματα.

  Ειπαμε οι πορτιέρηδες της πολιτικής ζωής κανάλια και δημοσιογράφοι που καλώντας κάποιον πέντε φορές πριν τις εκλογές τον βγάζουν βουλευτή παραμένουν πανίσχυροι.

  Ας ελπίσουμε ότι θα βρει τον τρόπο να γεμίσει τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών με ικανούς ανθρώπους.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 04/02/2011 16:24:21

  Ακριβώς: Αψευδής απόδειξη, οτι η ομιλία ήταν καλή και οτι μέτρησε, το γεγονός, οτι αποσιωπήθηκε. Αλλά, η δικτατορική αντιμετώπιση από το καθεστώς της ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είχε τόση σημασία και αξία όση και ένα παρατημένο σκιάχτρο σε θερισμένο χωράφι, αν τα μέλη του κόμματος - τουλάχιστον αυτά και όχι μόνο οι blogers - είχαν λάβει την επόμενη μέρα από την ΝΔ στην ηλ. διεύθυνσή τους ένα ηλ. μήνυμα με τα κυριότερα αποσπάσματα του λόγου (και με την προτροπή να το προωθήσουν σε φίλους).
  Δημήτρης Κοκκαλάκης
  Λαμία

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:33:24

  Ηλία και Αρη,
  Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αρχίσω την ονοματολογία, αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει τέλος και δικαίως ο καθένας έχει τη γνώμη του.
  Εχουμε,όμως, ήδη κάποιες θετικές κινήσεις.
  Ο κ. Μιχελάκης ήδη ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών
  Ο κ. Μυταράκης στέκεται αξιοπρεπέστατα όπου καλείται.
  Η κα. Τζότζολα, αναλαμβάνει το διαδίκτυο και ήταν μια θετική εξέλιξη.
  Ο κ. Κασαπίδης που χειρίζεται τα αγροτικά είναι εξαιρετική περίπτωση.
  Ο Λαζαρίδης με τον Κρανιδιώτη κάνουν πολύ καλή δουλειά.
  Ανέφερα ενδεικτικά κάποια ονόματα.
  Ερχονται και άλλοι.
  Υπάρχουν νέοι και ικανοί άνθρωποι.
  Ο Σαμαράς μάλλον επέλεξε να τους ρίχνει σιγα-σιγά στο παιχνίδι.
  Μπορεί να έχει δίκιο.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:36:35

   Επίσης θα πρέπει να προσελκύσει και νέο κόσμο εκτός ΜΑΚΙ, ΟΝΝΕΔ και στενού πυρήνα του κόμματος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Έρεβος 04/02/2011 16:50:09

    αυτό ξαναπέστο!

  • effie B. avatar
   effie B. @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:50:11

   Αγαπητε Κωστα,
   ξεσηκωσα ενα κομματι απο αρθρο του κ. Κασιματη στην Καθημερινη που νομιζω οτι ταιριαζει απολυτα στην περιπτωση. Δεν αναφερεται καν στον Προεδρο.
   Και επειδη στην πολιτικη κρινεται το αποτελεσμα και οχι η πορεια μενει να αφησουμε τον Προεδρο απροσκοπτα να πορευτει τη μοναχικη του πορεια κοντρα στα κελευσματα του "κοσμου-οχλου" (το οχλος δεν αναφερεται υποτιμητικα)
   " Το αιώνιο πρόβλημα για την αποτελεσματική άσκηση της ηγεσίας είναι η διαρκώς ρευστή ισορροπία του ηγέτη ανάμεσα στον λαϊκισμό και τον ρεαλισμό. Κατά πόσον, δηλαδή, ακολουθεί τους πολλούς στις επιθυμίες τους και κατά πόσον τους οδηγεί προς τα εκεί όπου ο ίδιος πιστεύει βάσει της λογικής ότι πρέπει να πάνε για το συμφέρον τους. Ο αυτοσαρκασμός του Ντισραέλι, από την μία: «Πρέπει να ακολουθήσω τον κόσμο. Δεν είμαι εγώ ο ηγέτης τους;» Η απαρέγκλιτη προσήλωση της Θάτσερ στον στόχο της, από τη άλλη: «Είναι μοναχική δουλειά να είσαι πρωθυπουργός. Δεν μπορείς να ηγείσαι μέσα από το πλήθος»."

  • loretta avatar
   loretta @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 22:58:34

   φυσικα και εχει δικιο κυριε ροδινε οταν εχει να αντιμετωπισει ενα τοσο εχθρικο και δυσπιστο κοινο που εχει απαξιωσει τους παντες(μερικως δικαιολογημενα)..τοτε σιγουρα θα χρειαστει ενα ευολογο χρονικο διαστημα να παρουσιασει νεα προσωπα χωρις αυτα να πεσουν στην ιδια λογικη της απαξιωσης απο μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων ακριβως επειδη ειναι νεοι στον χωρο...για πολλους απο εμας.

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 04/02/2011 22:59:45

    και σε μας της καποιας ηλικιας δηλ των 40 και ανω θα πρεπει να ισχυσει το meet me half way.

 8. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 04/02/2011 16:34:47

  Όλα αυτά καλά είναι και θα μπορούσαν να έχουν αξία άν μιλούσαμε για μια συνηθισμένη πολιτική κατάσταση. Σε εποχή που ξεπουλέται το σύμπαν σε εποχή που αναστέλεται στην ουσία το Σύνταγμα δε διάφορα τερτίπια , σε εποχή που οι Τούρκοι κάνουν βόλτες μέσα στο Αιγαίο και επάνω από το Αιγαίο ανενόχλητοι , σε εποχή πού έστω και για καλαμπούρι (ενώ δεν είναι) γίνεται δεκτή από το δικαστήριο καταγγελία κατά της κυβέρνησης για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, που είναι και αλήθεια οι παραπάνω κινήσεις της ΝΔ θυμίζουν αυτό που λένε "εδώ δεν είχαμε παντελόνια να βάλουμε και εμείς νοιαζόμαστε για τα σκουλαρίκια" Ποιά ειναι αλήθεια η θέση της ΝΔ για το φορολογικό; Που είναι χειρότερο από το Τούρκικο ΧΑΡΑΤΣΙ; ούτε επι κατοχής δεν υπήρξε τέτοια ξεφτίλα. Το δεν το ψηφίζουμε στην Βουλή δεν αρκεί.

  • Factorx avatar
   Factorx @ SXOLIASTHS 04/02/2011 16:46:18

   Κάτι παρόμοια λέει και νη επαναστατική και η καθεστωτικη αριστερα. Και τι καταφερνει; Ριχνει λάδι στο μύλο του συστήματος. Θέλει συστημα και υπομονη η ανατροπή και οχι απελπισμένες κραυγές εξοργισμένων καταναλωτων

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SXOLIASTHS 04/02/2011 16:53:38

   Σχολιαστή,
   για όλα αυτά που αναφέρεις, ο κ. Σαμαράς θέση.
   Για το Αιγαίο είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγος που μίλησε για "Γαλάζιες γραμμές".
   Την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Το είπε και χτές.
   Είναι εναντίον του μνημονίου και από τότε που έγινε αρχηγός ζητάει αναπτυξιακά μέτρα.
   Πρωθυπουργός είναι ο Παπανδρέου.
   Μη το ξεχνάμε.

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:39:52

  Νίκο,
  και πολύ καλά θα κάνεις να κατήσεις την ομιλία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:40:16

   διόρθωση: να κρατήσεις

 10. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 04/02/2011 16:49:58

  Ο πρώτος μετά τον Αβέρωφ(τι κρίμα που δεν του δόθηκε πίστωση χρόνου απο το αδημονών να επανέλθει στην εξουσία κομματικό ακροατήριο), που λέει τα πράγματα με το ονομά τους.
  Φαίνεται πλέον ότι προσπαθεί να κτίσει παράταξη με ισχυρές βάσεις.

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ δημητρης μαλαμουλης 04/02/2011 22:33:53

   @δημήτρης μαλαμούλης
   Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτήθηκε από μόνος του από την ηγεσία διότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
   Δεν χρειάστηκε πίστωση χρόνου γιατί δε τη χρειαζόταν ο ίδιος.

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 16:57:56

  Αιώνιο δίλλημα!
  Ομως, πάντα προτιμώ τους ηγέτες που έχουν την δύναμη να πάνε κόντρα στο ρεύμα αν αυτό επιβάλλουν τα πιστεύω τους.
  Και πάλι, εξαιρετικό το άρθρο για την Παιδεία,
  Να γράφεις πιο συχνά.

  • effie B. avatar
   effie B. @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 17:19:55

   Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Θα γραφω πιο συχνα...

 12. man8os avatar
  man8os 04/02/2011 17:10:47

  Να καταργησει τον λαθρονομο και να μην τον αντικαταστησει με τιποτα. Δε χρειαζομαστε αλλο 1,500,000 συμπολιτες.

 13. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 04/02/2011 17:30:06

  Kώστα εξαιρετικό τό άρθρο σου για αλλή μια φορά.Τελικά σ¨ανακάλυψαν ,ποιός είσαι.Τις εκλογές θα τις κερδίσει αυτός που θα πείσει τους σημερινούς τριαντάρηδες νέους πτυχιούχους, που σιγά σιγά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάποιοι υπονόμευσαν το μέλλον τους.Αυτή η γενιά θα είναι που θα καθορίσει τα επόμενα χρόνια τις εξελίξεις.Νομίζω δε,ότι όποιος τους αγνοήσει θα τιμωρηθεί,πολιτικά.Όσο για την ΝΔ συμφωνώ με τον aris.A.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kώστας β. 04/02/2011 19:13:36

   Kώστα,
   ελπίζω στον τομέα αυτό να κάνει καλή δουλειά η Τζότζολα που ανέλαβε το διαδίκτυο.

 14. thanasis avatar
  thanasis 04/02/2011 17:36:08

  επιτελους ενας αρχηγος που ειναι ενας απο εμας περα
  απο αγκυλωσεις του παρελθοντος και μακρυα απο
  διαπλεκομενα και καμαριλες. ενας αρχηγος που θα δωσει ελπιδα
  στον ανωνυμμο οπαδο της μεγαλής μας παραταξης. ας
  σαλπισει τον αερα της ανανεωσης παντου διοτι θελουμε
  μια νεα νεα μεταπολιτευση μακρυα απο το
  συνδρομα του παρελθοντος

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 17:41:13

  Eπειδή σ' ένα άρθρο δεν χωράνε όλα, τρείς ακόμα κινήσεις που υποδηλώνουν πολλά:

  1. Από το Κυβερνητικό μέτωπο:
  -ο κ. Καστανίδης βρίσκει θετικά στην πρόταση του κ. Σαμαρά για αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχεν όσω διετέλεσαν υπουργοί από το 1974
  -ο κ. Παπουτσής ανακάλυψε αίφνης ότι το μεταναστευτικό είναι "βόμβα" στα θεμέλια της χώρας.
  -Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξετάζει την πρόταση Σαμαρά για συμψηφισμό οφειλών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

  2. Από τη ΔΗΣΥ λένε πλέον ευθέως οτι δεν θα έλεγαν όχι σε μια συνεργασία με τη ΝΔ!

  3. Ο κ. Καρατζαφέρης, "κατηγορεί" την Ν.Δ. οτι τον αντιγράφει!

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 21:39:49

   Καλησπέρα κ. Ροδινέ.

   Ειδικά ως προς το 3., πληροφορούμαι από "γνωστό", παραπολιτικό, ηλεκτρονικό στέκι, ότι εκτός από κατηγορίες έχει και κάποια άγχη, διότι κάποιοι κομμάντος από τα Αντινέα (ονόματα δεν λέω), επιχειρούν λέει, ανορθόδοξο πόλεμο στα στελέχη του...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ierofantis 04/02/2011 21:48:18

    Ierofantis,
    Τους έχει κατακυριεύσει το άγχος και θα κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

 16. G.C. avatar
  G.C. 04/02/2011 18:19:12

  ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ.
  ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ?

  • Misha avatar
   Misha @ G.C. 04/02/2011 18:57:16

   Η ΝΔ είναι απολύτως υπεύθυνη καθώς με την ιστορία του βασικού μετόχου φάνηκε πως οι νταβατζήδες δεν ορρωδούν προ ουδενός και έχουν τους πρωθυπουργούς για δεκατιανό, ούτε καν για πρωινό...

   Ο Μιχελάκης δειχνει να έχει τσαγανό, ο Σαμαράς μπορεί και πρέπει να τους τσακίσει τα κόκκαλα.Δεν έχει τίποτα να χάσει, μονο να κερδίσει σε αξιοπιστία και συμπάθεια των πολιτων. Ετσι κι αλλιώς τα κατοχικά ΜΜΕ έχουν παραχωρήσει από ένα μόνιμο ανάκλιντρο στον Κωλοτούμπα και την μανδάμ Τυσσώ, τον Σαμαρά δεν το χωνεύουν και το δείχνουν.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Misha 04/02/2011 19:05:28

    Σωστός για τον βασικό μέτοχο και για τον Μιχελάκη

   • man8os avatar
    man8os @ Misha 04/02/2011 19:08:48

    Και για τα ΜΜΕ. Πολυ σωστη αναλυση.

  • factorx avatar
   factorx @ G.C. 04/02/2011 22:09:57

   τι θα έλεγε ο Καραισκάκης; "στον μπούτζον μου τα κανάλια"

 17. miden_agan avatar
  miden_agan 04/02/2011 18:26:52

  Χωρίς να θέλω να μεμψιμοιρήσω, η εποχή απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα. Ο κ Σαμαράς είναι πολύ καλύτερος, σε όλα τα επίπεδα, από τον ΓΑΠ, όμως αυτό δεν φτάνει. Ειδικά στο τρέχον περιβάλλον που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα η πρότασή του για έλεγχο όλων των Π.Ε. τωνπολιτικών από το 1974 είναι εξεραιτική. Από τη μια μεριά όμως τα ΜΜΕ δεν την "παίζουν" από την άλλη οι πολίτες δεν πιστεύουν. Το πραγματικά ριζοσπαστικό θα ήταν να προχωρήσει έστω και μόνος του, για όλα τα ενεργά στελέχη της ΝΔ ή έστω της ΚΟ.

 18. dk avatar
  dk 04/02/2011 19:02:02

  Θα πρέπει, ωστόσο, να ομολογηθεί ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή και οι μέθοδοί της είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Γιατί αν κυβερνήσει ποτέ ο Σαμαράς, αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη μέριμνά του, να μην μοιάσει στη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ dk 04/02/2011 19:09:45

   επειδη το νικ αυτο το εχει αλλος πριν απο εσας εχοντας δημοσιευσει και αναρτησεις, αν εχετε την καλοσυνη να τροποποιησετε λιγο το νικ σας

   dk

 19. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 04/02/2011 19:15:43

  κ. ΡΟΔΙΝΕ εντάξει ,άντε και ο ΣΑΜΑΡΑΣ καταφέρει να πάρει την εξουσία ,μόνος απέναντι στα Μ.Μ. παραπληροφόρησης,κοματάκι δύσκολο για μένα ,αλλά τέλος πάντων να σου κάνω το χατήρι.
  Πόσο χρόνο νομίζεις ότι μπορεί να κρατηθεί στην εξουσία όταν όλα τα αρπαχτικά τα οποία θα έχουν χάσει την εξουσία άρα και την μάσα θα πέσουν επάνω του να τον ξεσκίσουν ,ξέρεις πόσα Βατοπέδια θα του δημιουργήσουν πόσους ΖΑΧΌΠΟΥΛΟΥΣ ,πόσα σκισμένα Κοράνια και πόσους Δεκέμβρηδες.
  Μιά είναι η λύση να εξηγήσει ο Σαμαράς τι έλεγε η πρόταση Νόμου που προσπάθησε να περάσει ανεπιτυχώς οΚ.Κ. περί Βασικού Μετόχου και όταν πάρει την εξουσία να τον ψηφίσει γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τις ενστάσεις των Ευρωπαίων και των ντόπιων λακέδων τους .
  Άν δεν φύγουν οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι από τα Μ.Μ.Ε. ο Σαμαράς δεν βλέπει εξουσία η θα την δεί για λίγο καιρό.

  • factorx avatar
   factorx @ Αντάμ Παπαντάμ 04/02/2011 19:31:35

   Γι αυτό ο Σαμαράς δεν βιάζεται να ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές. Επιδιώκει πρόσφατα να κτίσει ένα αξιόπιστο κόμμα και ευρύτερες συμμαχίες στήριξης. Πρόσεξε και την χθεσινή ομιλία του και τα ζητήματα συμμαχιών που θέτει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αντάμ Παπαντάμ 04/02/2011 21:05:08

   Aντε παλι με τους κακους Ευρωπαιους και το βασικο μετοχο.Τον Μπερλουσκονι που ελεγχει ολη την ιταλικη τηλεοραση γιατι δεν μπορουν να τον ελεγξουν;
   Η αληθεια εναι οτι η επεμβαση της ΕΕ εγινε γιατι ο νομος Παυλοπουλου ζητουσε απο εταιριες προμηθευτων και εργολαβων και τους συγγενεις τους να μην εχουν καναλια,πραγμα που αντικειτο στους κανονες ελευθερου ανταγωνισμου για ολους.
   Η λυση ειναι πολυ απλουστερη : να θεσπισει το ΕΣΡ κανονες για να εχει καποιος αδεια καναλιου και να αποκλεισει εργολαβους και οχι το αντιθετο.
   Η ΕΕ δεν επεμβαινει στο πως μοιραζει τις αδειες καναλιων καθε κρατος - μελος,αποδειξη η περιπτωση Μπερλουσκονι.Αλλα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν καν αδειες.
   Αν λοιπον ο Καραμανλης ηθελε να αλλαξουν τα πραγματα αντι να κανει νομους αμφιβολους μπορουσε να θεσπισει νομο για τις αδειες των καναλιων και οχι να ζηταει πιστοποιητικα απο εταιριες οτι δεν εχουν καναλια που ετσι κι αλλιως ειναι νομικα ξεκρεμαστα στην Ελλαδα.

   • factorx avatar
    factorx @ ψυχραιμια 04/02/2011 22:10:44

    Ψυχραιμία, που τον θυμήθηκες τον Καραμανλή;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ factorx 04/02/2011 22:38:17

     Tον θυμηθηκε ο Ανταμ απο πανω και απαντησα σε αυτον οτι ο βασικος μετοχος ηταν λαθος απο την αρχη.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 04/02/2011 22:41:28

      Ψυχραιμία.

      Ο βασικός μέτοχος δεν ήταν λάθος.
      Το λάθος ήταν που εγκαταλήφθηκε!

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 05/02/2011 15:04:06

      Με τη βοήθεια του Θοδωρή που έτσι αναβαθμίστηκε.

   • Αντάμ Παπαντάμ avatar
    Αντάμ Παπαντάμ @ ψυχραιμια 04/02/2011 22:44:19

    ψυχραιμία ,μάλλον έχεις δίκιο έτσι όπως το θέτεις για τον Βασικό Μέτοχο

    • man8os avatar
     man8os @ Αντάμ Παπαντάμ 04/02/2011 23:04:37

     Μη σε παρασυρει. Δεν εχει δικιο και το ξερει.
     Ο Ορμπαν θεσπισε νομο περι τηλεοπτικων και ραδιοφωνικων σταθμων. Ολοι τον απειλησαν, αλλα κατα τα αλλα τιποτα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Αντάμ Παπαντάμ 05/02/2011 10:27:30

   Το έχουμε ξαναπεί, το παιχνίδι χάθηκε στον λάθος χειρισμό του συγκεκριμένου νόμου, ο Παυλόπουλος τα έκανε σαλάτα με το Ευρωπαικό δίκαιο, αλλά ο Όρμπαν από ότι κατάλαβα τους την έχει φέρει, για αυτό κρώζουν, δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Όλα είναι θέμα διατύπωσης του νόμου και διαδικασιών/διαδρομών που ακολουθούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει ελπίδα στο συγκεκριμένο θέμα. Η επιτυχία εξαρτάται από το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, αλλά ας μην τους "ξυπνήσει" ακόμα ο Αντωνης.

 20. Greco avatar
  Greco 04/02/2011 19:41:56

  προσωπικα συνεχιζω να πιστευω οτι καποια συμφωνια εχει παιχτει μεταξυ σαμαρα και γαπ

  μη μου κανεις σκληρη αντιπολιτευση για να παρθουν τα μετρα που χρειαζονται για τη χωρα (εξου και η light αντιπολιτευση απτη νδ), πριν τις εκλογες παραδιδω το πασοκ σε καποιον αλλον, εγω την κανω για καποιο διεθνη οργανισμο, και εσυ βγαινεις πρωθυπουργος

  τωρα οσον αφορα το κομμα, γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να τελειωνει με την "καραμανλικη" παραδοση. Εκει ειναι το ζουμι.
  Η δεξια δεν μπορει να ναι καραμανλικο τσιφλικι.
  Ακομα και σημερα ακουμε "ο Καραμανλης θα μιλησει, δεν τελειωσε κτλ"
  Πρεπει να κοπουνε αυτα.

  Δηλαδη τι επρεπε, να βομβαδισει τη χωρα ο κωστακης για να ολοκληρωσει το εργο του? 5,5 χρονια περασαν στον αυτοματο πιλοτο με μια μεταλλαγμενη δηθεν παραταξη

  • factorx avatar
   factorx @ Greco 04/02/2011 19:54:32

   Έχεις σίγουρες πληροφορίες; Ή άκουσες κάπου - κάποιον να το λέει; Στη συμφωνία Αντώνη - ΓΑΠ περιλαμβάνεται και το κίοψιμο του πρώτου απο τα κρατικά ΜΜΕ; Συμμετέει (στη συμφωνία) και το Μεγάλο Κανάλι που θάβει τη ΝΔ και βρίζει τους βουλευτές της;

   Μάθημα πρώτον: η εξουσία είναι αδιαίρετη. Κανένας πολιτικός που έχει στόχο την εξουσία δεν κάνει τέτοιες συμφωνίες

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Greco 04/02/2011 21:30:47

   Αυτά περί συμφωνίας βρίσκονται στη σφαίρα της ουτοπίας.

   • factorx avatar
    factorx @ Κώστας Ροδινός 04/02/2011 22:11:14

    Στην Βουκουρεστίου που συχνάεις δεν τα λένε αυτα;

  • tiramola avatar
   tiramola @ Greco 04/02/2011 22:36:30

   Η συμφωνία είναι δεδομένη είτε έχει γίνει, είτε όχι.
   Για τον απλούστατο λόγο ότι η συνταγή είναι μία και δεν αλλάζει γιατί σε αυτήν πιστεύουν καλώς ή κακώς και τα δύο κόμματα.
   Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για να περνούν την ώρα τους οι οπαδοί.
   Το μόνο που αλλάζει είναι ότι κάποιοι είναι εργατικοί και κάποιοι τεμπέληδες.
   Είναι τέτοιο βέβαια το μέγεθος της κοροιδίας που ακόμα και σήμερα κάποιοι, και είναι πολλοί αυτοί, στην ΝΔ κάνουν λόγο για μελλοντική αξιοποίηση του Καραμανλή γιατί είναι λέει "πολιτικό κεφάλαιο" για τη χώρα...
   Εξωφρενικό?
   Θέλεις και άλλα εξωφρενικά?
   Ο επόμενοι υπουργοί να είναι ο Αβραμόπουλος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Μαρκόπουλος και μόνιμος υφυπουργός rotation ο Γιακουμάτος.
   Δεν γίνονται αυτά όπως καταλαβαίνεις και αν ποτέ συμβεί θα αργήσει πολύ...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ tiramola 05/02/2011 15:07:15

    Τώρα τί του απαντάνε του Τιραμόλα?

 21. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 04/02/2011 21:38:45

  Με τις καλλικρατικές εκλογές, ψιλο-ζορίστηκα με τον Σαμαρά...
  περίμενα ανανέωση και φρέσκο "αίμα", άφθαρτο υλικό, όχι μόνο σε ηλικίες και πρόσωπα, αλλά και σε συμπεριφορές...
  Περιμένω το μέλλον, η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο παΣΟΚ...

  Υ.Γ. Μακάρι να είναι έτσι όπως περιγράφονται στο άρθρο, τα πράγματα
  Υ.Γ. 2. θέλω ξεκάθαρη στάση στο μεταναστευτικό και την οικονομική ανάπτυξη, ο κόσμος υποφέρει..

 22. ierofantis avatar
  ierofantis 04/02/2011 21:54:09

  Έχουν ήδη αρχίσει τα λάθη και τους παραλογισμούς...

  Οι δε ανακοινώσεις τους, είναι για ψυχιατρείο. Καταφέρονται οψίμως κατά του μνημονίου λές και ήλθε χωρίς τη δική τους θετική ψήφο. Τί να πει κανείς...!

 23. factorx avatar
  factorx 04/02/2011 22:09:06

  ποια νούμερα είναι αυτά;

 24. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/02/2011 22:10:19

  Αυτό που αποδεικνύεται συνεχώς είναι η μεθοδικότητα του ανδρός. Με λίγες κινήσεις, ανανεώθηκε το επικοινωνιακό επιτελείο το οποίο πραγματικά φείνεται ότι δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω. Η ομιλία την κοινοβουλευτική ομάδα (την οποία παρακολουθήσαμε σε εκτενή αποσπάσματα από την ΥΕΝΕΡΤ) ήταν, ίσως, από τις καλύτερες που έχει κάνει, από πλευράς ουσίας και κρυστάλλινων θέσεων.
  Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο χρόνος τρέχει αμείληκτα και δεν είναι βέβαιο τι είδους συμφωνίες θα κληθεί να διαχειριστεί ως πρωθυπουργός. Η χώρα κινδυνεύει να δεθεί χειροπόδαρα για μια τουλάχιστον γενιά. Η μόνη του σταθερή και αμετάβλητη και ακαταγώνιστη δύναμη είναι οι απλοί άνθρωποι. Αυτούς πρέπει να προσεγγίσει και να πείσει.
  Τέλος, μη δίνουμε μεγάλη σημασία στα μεγάλα κανάλια γιατί πλέον τα εμνπιστεύονται όλο και λιγότεροι. Και στις δυναμικές ομάδες της κοινωνίας κυριαρχεί η πλήρης απαξίωσή τους.

  • man8os avatar
   man8os @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/02/2011 22:16:12

   +++

 25. ierofantis avatar
  ierofantis 04/02/2011 22:21:46

  Διάβασε πιο προσεκτικά την πρώτη γραμμή του σχολίου μου και θα καταλάβεις ποιοι έχουν αναρτήσει, αυτά που μεταφέρω...

  • factorx avatar
   factorx @ ierofantis 04/02/2011 22:26:52

   στειλε μου το λινγκ στο μειλ, με έσκασες

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ factorx 04/02/2011 23:01:44

    Σου έστειλα p.m.

 26. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 22:28:48

  Αμα παίρνουμε σοβαρά όσα λέγονται εκεί....

 27. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/02/2011 22:30:21

  μη πάθεις τίποτα!
  Ο Καρατζαφέρης λέει οτι ο Φαήλος διεμβολίζει τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ!

 28. Orestios avatar
  Orestios 04/02/2011 23:09:49

  Οι νέοι είμαστε με τον Σαμαρά.

 29. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 05/02/2011 00:32:20

  Μακάρι Παναγία μου!

 30. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 05/02/2011 06:11:32

  Κύριοι Factor και Ροδινέ, το "πολιτικώς ορθόν" είναι ένα "παιχνιδάκι " για άλλες εποχές ή για άλλες χώρες. Οταν τα πάντα καταρρέουν άλλες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνονται.... Οσο για τα υπόλοιπα... Ισως κατί να ξέρει καλύτερο η αριστερά από την Ν.Δ για "ανατροπές" . Μην ξεχνάς ότι ακόμη καρτερούμε την "επανιδρυση τοθυ κράτους" Το πολύ σύστημα μας έφαγε... Οσο για το ποιός είναι ο "πρωθυπουργός κύριε Ροδινέ... ας μην το κουβεντιάσουμε εδώ. Το μόνο που μπορώ όμως να πώ είναι ότι ΑΝ ειναι ο ΓΑΠ τότε θα ΕΠΑΥΕ να είναι ΑΝ ΝΔ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΟ ....Πριν παρετηθεί η ΕΛΛΑΔΑ ως χώρα . Εθνικά κυριαρχή; (Τέλος πάντων)
  Το timing ήταν πάντα ένα πρόβλημα με το κόμα αυτο....

  • SXOLIASTHS avatar
   SXOLIASTHS @ SXOLIASTHS 05/02/2011 06:16:31

   * παραιτείτο και πηγαίναμε για εκλογές. Πριν συντελεστεί η καταστροφή. Γιατί τα περί "καμμένης γης" μετά δεν πιάνουν πλέον και ειδικά όταν έχεις αφήσει να καεί....η γη.....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SXOLIASTHS 05/02/2011 09:22:12

   Το "politically correct" δεν ήταν ποτέ η επιθυμητέα πολιτική επιλογή για μένα. Και θα συμφωνούσα μαζί σας οτι ειδικά στη Ν.Δ. είχαν πάντα ένα πρόβλημα με το timing.
   Ομως, ένα κόμμα που προέρχεται απο μια ήττα με διαφορά 10 μονάδες, θέλει χρόνο για να το εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία.
   Αν αυτό το παραβλέπουμε, απλώς εθελοτυφλούμε.

 31. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 05/02/2011 09:09:14

  Ωραία όλα αυτά!

  Αντιπολίτευση πότε θα κάνει???

  Χαρίλαος

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Χαρίλαος 05/02/2011 21:39:23

   Χαριλαε..για μετα τις εκλογες το βλεπω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.