#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς κι οι ΙζνογκούντΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Γνωστό και παλιό το πρόβλημα. Ο αποϊδελογικοποιημένος πολιτικαντισμός, οι προσωπικές ατζέντες και η χαζοφλώρικη «πολιτική» με διαρροές, υπονοούμενα και πισώπλατες μαχαιριές. Χωρίς ίχνος συντροφικότητας, συναγωνιστικού πνεύματος. Συνήθως σε αγαστή συνεργασία με δημοσιογραφούντες μισθοφόρους επιχειρηματιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το πόση συκοφαντία παρεπιδημεί στους πολιτικούς διαδρόμους.

Στον καιρό των παχέων αγελάδων του ράλλυ του Χρηματιστηρίου, των διακοποδανείων και γαμοδανείων, που ταΐζαμε με τα δανεικά που πληρώνουμε τώρα, είχε και λίγο πλάκα ή απλά δεν δίναμε και πολύ σημασία. Το σκηνικό ήταν λίγο ή πολύ έτσι διακομματικώς. Δεν έκανε εντύπωση. Πάνω σε μια κρίσιμη στιγμή, πεταγόταν κάποιος ή κάποια, να πετάξει μια σπουδαιοφανή μπαλαφάρα, υπονομεύοντας με βρώμικο μάτι την ίδια του την παράταξη. Συνήθως οι ηττημένοι των εσωκομματικών κι οι μικρές μειοψηφίες, που παρεπιδημούν στα περισσότερα κόμματα, όταν υπάρχει μια δύσκολη στιγμή, τραβάνε μια διαφοροποίηση για τη διαφοροποίηση.

Όποτε ακούω κάποιον να δηλώνει «παραμένω απλός στρατιώτης της παράταξης κλπ», κουμπώνομαι, διότι ενίοτε ξέρω πως εντός του/της καραδοκεί ένας υπονομευτής ή ένας υποψήφιος αυτόμολος. Όμως τα «εγώ», που προτάσσουν τα συμφέροντα τους από αυτά της Πατρίδας και της μεγάλης Πατριωτικής και Δημοκρατικής παράταξης, στην ουσία είναι σπιθαμιαία.

Η ταπεινότης μου που τα γράφω αυτά, έχω εκφράσει, κυρίως μέσα από το λημέρι του Φάκτορα, το Antinews, κάποιες φορές, σε κρίσιμα ζητήματα την διαφορετική μου γνώμη, εκτός «γραμμής». Δεν διανοήθηκα όμως ποτέ η γνώμη μου να γίνει μοχλός ανατροπής, παράγοντας υπονόμευσης. Κι όταν εξηγώ γιατί κατά την άποψη μου, μία έχω κι εγώ, κάνει κάτι ο Αντώνης Σαμαράς, λέω ειλικρινά την γνώμη μου. Το είπα και το ξαναλέω: όταν λες αυτό που πραγματικά πιστεύεις είναι εύκολη δουλειά, γιατί δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες. Γι’ αυτό και συνήθως μου παίρνει το πολύ ένα σκάρτο εικοσάλεπτο να γράψω τα κείμενα μου. Και κυρίως δεν έχω, δεν διανοούμαι να έχω, προσωπική ατζέντα. Δεν με έφερε στη ΝΔ η Στρατονομία, δεμένο πισθάγκωνα. Ελεύθερα επέλεξα τον Αρχηγό μου και την παράταξη που ανήκω. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να φανταστώ την παραμονή και συμμετοχή μου ως υποκριτική αναμονή για κάτι άλλο, αντίθετο με τα συμφέροντα της Πατρίδας μου, της παράταξης μου, να σχεδιάζω κάτι για την πάρτη μου και να λειτουργώ στις δύσκολες στιγμές ως «τυφεκιοφόρος του εχθρού». Προβλήματα; Πολλά; Λάθη; Χίλια. Όποιος θέλει αλάθητο να προσχωρήσει στον καθολικισμό. Εδώ είναι Ελλάδα. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί ή όσοι αναχαράζουν κοιτώντας το ταβάνι. Αυτός που δουλεύει 20 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να βρει λύσεις στα κρισιμότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από το 1974, σίγουρα θα κάνει και λάθη. Όμως αγωνίζεται. Γι’ αυτό και θα είμαι μαζί του, ώσπου να ρίξει μαύρο χιόνι, λέγοντας πάντα την αλήθεια. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, θα τα καταφέρουμε. Θα ‘ρθει η μέρα κι όχι μακρινή, που θα βγούμε από την επιτήρηση, θα αποχαιρετήσουμε την Τρόϊκα και το Μνημόνιο και θα μπορέσουμε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να δώσουμε στον λαό μας παροχές, που δεν θα είναι από δανεικά αλλά από το ίδιο το ματωμένο υστέρημα του. Οι σαλτιμπάγκοι, που τώρα επενδύουν σε χίμαιρες αποστασίας, αυτοί που πουλάνε φούμαρα πως θα ζητήσουν νέα δανεικά από τη Μέρκελ για να κάνουν επαναπροσλήψεις και να δώσουν αυξήσεις, φέρνοντας στα τους μισθούς στα επίπεδα του 2008, λένε απλά, φαρδιά και πλατιά ψέματα. Κι ο λαός το ξέρει.

Σιγά – σιγά τελειώνει ο Νοέμβριος και τελικά το μόνο συνταρακτικό που θα γίνει, είναι πως θα ακολουθήσει ο Δεκέμβριος και ίσως αλλάξει κουπ η Τζάκρη. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψει ο Φώτης στην κυβέρνηση. Μόνος του έφυγε, για να διασώσει την αριστερή παρθενία του. Και μάλιστα με αφορμή τα μάτια του…Καλφαγιάννη. Αλλά είναι τόσο σημαντικό;

Έχουμε σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά. Κι οι πιο κακεντρεχείς ξένοι συμφωνούν πως θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο, ναι, το πλήρωσε ο λαός μας με αίμα, ιδρώτα, θυσίες και απ’ ότι φαίνεται, στενοχωριούνται κάποιοι…Έλληνες! Τους πονάει να πετύχει ο Σαμαράς, να πετύχει η Ελλάδα και να το βουλώσουν οι Κασσάνδρες. Ναι, έγινε σε έκτακτες συνθήκες, με έκτακτα μέτρα, με αδικίες, έλλειμμα παραδείγματος της πολιτικής τάξης. Όμως το πετύχαμε.

Ακόμη κι άσπονδοι «φίλοι» μας συμφωνούν πως το 2014 θα έχουμε σταδιακά ανάκαμψη. Η Ελλάδα θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. και ο κίνδυνος εξόδου απ’ το Ευρώ, υπέρ του οποίου στοιχηματίζανε ως πριν λίγο καιρό διάφοροι διεθνείς γύπες, είναι πλέον ανύπαρκτος. Και θυμίζω, πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας επιθυμεί την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Δεν θέλει άλμα χωρίς αλεξίπτωτο. Σε μια ασταθή περιοχή, είμαστε πλέον η πιο σταθερή χώρα. Οι θιασώτες της δραχμής, που έχουν κι από μια ηρωική θεωρία για τα πλεονεκτήματα της, είναι σε ποσοστά δέκατων του πυρετού. Κι ο Αλέξης το κατάλαβε και στο Τέξας έκανε ένα ιλιγγιώδες αεροπλανικό, που του φέρνει αναταράξεις.

Η τρομοκρατική συζήτηση για την φορολόγηση των ακινήτων θα τελειώσει με έναν λογικό, χαμηλό κι αναλογικό φόρο, που δεν θα είναι «δήμευση». Το μόνο λάθος, όπως και σε άλλα ζητήματα, ήταν ότι επιτράπηκε να σέρνεται επί μακρόν αυτή η συζήτηση, όπου ο καθένας λέει σαν Γκρούεζας το κοντό του και το μακρύ του, σπάζοντας κι άλλο το ηθικό του κόσμου. Όπως τα πουλιά φτιάχνουν φωλιές, έτσι κι οι Έλληνες φτιάχνουν από ένα σπίτι για τα παιδιά τους. Είναι στο υγιές ένστικτο του πατριώτη και νοικοκύρη. Του ίδιου που φροντίζει τις ελιές του, το περβόλι του και το πατρικό του στο χωριό. Κι αυτό το ξέρει κι η κυβέρνηση κι όποιος έχει ζήσει μαζί με τους αληθινούς ανθρώπους. Άρα ο χαμηλός αυτός φόρος, συνεισφορά στο μεγάλο μας σπίτι που είναι η Πατρίδα, δεν θα ισοδυναμεί με ενοίκιο στο κράτος και  θα τελειώσει το παραμύθι, πως «θα μας πάρουν τα σπίτια». Δεν πιστεύω πως οι φρίτσηδες ζουν με το όνειρο να αποκτήσουν κοψοχρονιά δυάρια στη Γούβα ή πανωσήκωμα στον Κορυδαλλό, ούτε θα αφήσουν τον Μέλανα Δρυμό και τα βελανίδια του για να ‘ρθουν ν’ αρπάξουν τις ελιές της μάνας μου στο Μαυρομμάτι. Θα τα λύσουμε μόνοι μας, λογικά και μετρημένα και θα συνεχίσουμε να έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης σε όλη την Ευρώπη.

Όσοι ονειρεύονται σαν τον Ιζνογκούντ πάνω στην πιο κρίσιμη μάχη κι αμολάνε αμφισβητήσεις …τιτιβίζοντας στο twitter, καλά θα κάνουν να σιωπήσουν και να κοιτάξουν λίγο τον καθρέφτη. Δεν θα πω πως «σ’ ένα πολιορκημένο κάστρο κάθε διαφωνία ισοδυναμεί με προδοσία», διότι εδώ καμιά φορά διαφωνούμε με τον εαυτό μας! Θα πω απλά, πως επειδή κανείς δεν γεννήθηκε χθες κι έχουν μερικοί την φωλιά τους χεσμένη, κι επειδή ο λαός, η χώρα κι ο Πρωθυπουργός της αγωνίζονται, ας είναι τουλάχιστον στοιχειωδώς σοβαροί. Λύση χωρίς Σαμαρά δεν υπάρχει. Το ‘πε κι ο Καραμανλής. Ας διδαχθούν λοιπόν από την μπέσα και την σοβαρότητα του. Ακόμη κι ο Τσίπρας κατά βάθος το πιστεύει, γι’ αυτό στην ουσία διεκδικεί την εξουσία ψιθυριστά...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 19/11/2013 07:46:57

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 19/11/2013 08:15:26

  Ξεκάθαρος Λόγος.

  • tinton avatar
   tinton @ ΣΟΝ ΠΕΝ 19/11/2013 09:24:49

   "συνεισφορά στο μεγάλο μας σπίτι που είναι η Πατρίδα" λολ ρε Φαήλο!! είσαι τεράστιος! Ο Αντρέας μπροστά σου φαίνεται νάνος!!Πούλα πατρίδα Φαήλο, υπάρχουν κορόιδα που ακόμα αγοράζουν

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tinton 19/11/2013 13:26:54

    Ο Τσίπρας είναι κορόϊδο που κονόμησε εσένα για ψηφοφόρο. Λέγε, σύντροφε, πόσα θα σας δώσει η Μέρκελ για να δώσετε αυξήσεις;

 3. Νίκη avatar
  Νίκη 19/11/2013 08:34:52

  Φαήλο! Είσαι χαζούλης; Το είπε και ο Καραμανλής τι το ήθελες; Τον έκαψες τον Αντώνη. Όσο για το αν διψούν για ήλιο και για Μεσόγειο θάλασσα οι Βόρειοι και ειδικά οι Γερμανοί πήγαινε στην Κρήτη και στην Μάνη. Στη Σουηδία τις ελιές και το λάδι τα θεωρούν χρυσάφι. Είναι ο Φθόνος που τρέφει τον καπιταλισμό Ηλίθιε!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Νίκη 19/11/2013 12:58:34

   "Το είπε και ο Καραμανλής τι το ήθελες;"

   Τον έκαψες τον Αντώνη. ῎Ωπα, μυῖγα σέ τζίμπισε;; :lol:

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκη 19/11/2013 13:31:45

   Είμαι λίγο χαζός. Διαβάζω "Αυγή" για να βελτιωθώ.
   Εκεί που λες τ' ακουμπάνε μερικοί Γερμανοί, λόγω θάλασσσας αλλά όχι, διεθνής συνωμοσία δεν υπάρχει κι ούτε ξαγρυπνούν από φθόνο για μας. Στο Μαυρομμάτι περνάνε οι κουτόφραγκοι αλλά αλάργα, πηγαίνοντας στους Δελφούς. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ελιές, ούτε για τα ρουμάνια και τα πουρνάρτια μας. Είναι η Πραγματικότητα Πανέξυπνη! Και τον καπιταλισμό δεν τον θρέφουν συναισθήματα, όπως η φθόνος, αλλά το κέρδος και η απληστία.

   • Νίκη avatar
    Νίκη @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/11/2013 15:01:01

    Αγαπητέ Φαήλο! Είσαι πανέξυπνος! Συμφωνώ ο καπιταλιστής είναι κυρίως άπληστος αλλά αυτό δεν του απαγορεύει να είναι και μοχθηρός! Δεν είναι μόνο κουτόφραγκοι είναι και μοχθηροί δανειστές και Εβραιο-Ναζί βασανιστές όπως "Ο έμπορος της Βενετίας"! Ο Ελληνισμός βασανίστηκε τόσο πολύ από την Φραγκοκρατία που έφτασε στο σημείο΄να προτιμήσει το τούρκικο σαρίκι από την παπική τιάρα. Να είσαι σίγουρος ότι στις παγωμένες νύχτες στο Βορρά όταν βλέπουν από τις οθόνες τους την ηλιόλουστη Μεσόγειο μας ...λυπούνται!

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ Νίκη 20/11/2013 01:25:38

     Μπορει καποιος να είναι Εβραιο-Ναζι?? Μαλλον Νικη εισαι απ αυτές που πιστευουν ότι το Άουσβιτς ηταν ένα ...παραμυθι. Παντως οι Σοβιετικοι ηταν αρχικα καλα φιλαράκια με τους Ναζι, και την πληρωσαν οι Πολωνοι (μην ξεχνιομαστε)

     • Νίκη avatar
      Νίκη @ Μικρασιάτης 20/11/2013 07:56:16

      Αρχηγός Νεοναζιστικού κόμματος της Ευρώπης αποκαλύφτηκε ότι ήταν Εβραίος τον έδιωξαν από το κόμμα του αλλά δεν παραδίδει την έδρα του στην Ευρωβουλή. Μην βάζεις όλους τους Εβραίους στο ίδιο σακί υπάρχουν μεταξύ τους τεράστιες διαφορές συγκρουόμενα συμφέροντα φατρίες και φυλές όπως συμβαίνει και με τους Χριστιανούς και με τους Μουσουλμάνους. Όσο θα υπάρχουν αναρχοκομουνιστές θα υπάρχουν και Εβραιοναζί!

 4. Panx Romana avatar
  Panx Romana 19/11/2013 08:59:52

  Ο φόρος στην ακίνητη περιουσία που δεν παράγει εισόδημα, δεν είναι ούτε χαμηλός, ούτε αναλογικός και σίγουρα δεν είναι λογικός.

 5. Πέτρος avatar
  Πέτρος 19/11/2013 09:11:53

  Κ. Κρανιδιώτη σε παλαιότερους σχολιασμούς, προ διμήνου περίπου, λέγατε οτι περιμένετε και θα δείτε κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα. Σας παρακαλώ και προκαλώ να μου πείτε τι πρόκειται να συμβεί ή αν τελικά και αυτή η προσδοκία αποδεικνύεται φρούδα ελπίδα.

 6. sousana avatar
  sousana 19/11/2013 09:20:25

  Μπραβο κ. Κρανιδιωτη ενα απο τα καλυτερα σας αρθρα.

 7. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 19/11/2013 09:30:22

  Σεβασμός ......

  ΥΓ: Μια μόνον - όχι διαφωνία - ενστασούλα. Μην είσθε καθόλου σίγουρος ότι το ευρω τελικώς θα εξέλθει από αυτήν την κρίση νικητής. Ο μαζικός αποπληθωρισμός που έχει κτυπήσει τις πόρτες όλων σχεδόν των χωρών της ευρωζώνης και μάλιστα αυτός που έχει ως βάση του την πτώση της ζήτησης, αν δεν αντιμετωπιστεί σε επίπεδο συμφωνιών κορυφής, ενδεχομένως αποτελέσει το κύκνειο άσμα του ενιαίου νομίσματος. Δυστυχώς, το πεπόνι και το μαχαίρι το χει η Γερμανία.....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anarcholiberal 19/11/2013 13:44:41

   Άλλο αυτό κι άλλο να πάμε να αυτοκτονήσουμε μόνοι μας.

 8. krait avatar
  krait 19/11/2013 10:21:21

  αυτη τη στιγμη η πατριδα μας αυτο μπορει να προσφερει.εσυ tinton προσφερες ποτε κατι στην πατριδα σου εκτος απο το να θεωρεις κοροιδα οσους την αγαπανε?μακαρι να ειχαμε αλλους δυο τρεις Φαηλους.και μην ξεχνας δικο σου ειναι οτι μπορεις να κρατησεις και προς μεγαλη λυπη των πανταχου αριστερων αυτη τη πατριδα την κραταμε ακομα ζωντανη.

 9. blue nile avatar
  blue nile 19/11/2013 10:23:51

  Αγαπητέ Φαήλο.
  Χαιρετώ τον μεστό σου λόγο.
  Αν ο νέος νόμος για την ακίνητη δεν ελαφρύνει ή μηδενίσει τους φόρους για ακίνητα που δεν εκμεταλεύονται, τότε δυστυχώς μιλάμε για δήμευση.
  Οι ιδιοκτήτες άντε να βρούνε τα λεφτά φέτος.
  Από του χρόνου τι θα γίνει;
  Όσο για την κυρίαρχη άποψη της κυβέρνησης για την οικονομία που λέει ότι πρώτα δημιουργώ πρωτογενές πλεόνασμα και μετά διανέμω, μπορεί να λειτουργήσει μόνο εφόσον το πλεόνασμα έχει να κάνει με παραγωγή πλούτου και όχι με τη σημερινή φοροεπιδρομή και το κατέβασμα μισθών και συντάξεων.
  Γιατί τα περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς συντελεστές προξενούν μεγαλύτερη ζημιά μακροπρόθεσμα από ότι τα τωρινά οφέλη.
  Φαήλο η αλήθεια είναι ότι παρά τους αριθμούς το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
  Γιατί όλα όσα ακούμε από κυβερνητικά χείλια απαιτουν τη δημιουργία τέτοιων πρωτογενών πλεονασμάτων που όμοια τους δεν έχουν καταφερθεί στην οικονομική ιστορία.
  Σου θυμίζω ότι πέρα του τωρινού χρηματοδοτικού κενού έχουμε υπογράψει ότι από την άνοιξη του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να πληρώσουμε πάνω από 25 δις, χρήματα που δεν θα δανειστούμε αλλά θα πρέπει να τα αντλήσουμε από την κοινωνική οικονομία.
  Όσο πιο γρήγορα το παραδεχτεί η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.
  Βλέπεις τώρα τους ευρωκράτες που μεταθέτουν την συζήτηση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για μετά τις ευρωεκλογές.
  Όμως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο και έχουν φτάσει στα όρια τους μη μπορώντας να επωμιστούν στις πλάτες τους το γεγονός ότι η χώρα ενώ έχει χρεοκοπήσει δεν το παραδέχεται...
  Αν ο Σαμαράς δεν απαιτήσει τώρα από την Μέρκελ αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής (που δεν σημαίνει νέα δανεικά αλλά τη μετατροπή του χρέους σε βιώσιμο και άρα την ελάφρυνση του Έλληνα φορολογούμενου) τότε τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
  Και οι συνιστώσες καραδοκούν για να γκρεμίσουν ότι με πολύ κόπο έχει απομείνει όρθιο...

 10. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 19/11/2013 10:32:46

  Επιπλέον: να καταλάβω το δεξιό που του ανάβουν τα λαμπάκια με την υπερφορολόγηση, να τον καταλάβω. Τον αριστερό / αναρχικό όμως, αδυνατώ. Η ιδιοκτησία είναι ιδιοκτησία, είτε μικρή, είτε μεγάλη. Ο Proudhon δεν έλεγε ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή; Σε τι στο διάολο τελικά πιστεύουν; Θα μας τρελλάνουν εντελώς;*_Κ.Π.
  *αν και μεταξύ μας, αρχίζει να εδραιώνεται μέσα μου η πεποίθηση ότι απλώς είναι... αδιάβαστοι, εξ' ου και ήταν γενικώς αποδεκτό το μοντέλο του σινιέ αριστερού.

 11. sender avatar
  sender 19/11/2013 11:05:36

  Την Ελλάδα την πούλησαν ως ενέχυρο τις προηγούμενες δεκαετίες,ενώ παρουσίαζαν στους ανόητους πολίτες της την εικονική πραγματικότητα του κράτους παροχών και προσλήψεων των νοικοκυρών στο Δημόσιο[ν.Κουτσόγιωργα].Οπως φαίνεται,προ των πυλών,βρίσκεται η πιο ιδιότυπη επανάσταση της υφηλίου μιας μοναδικής καινοφανούς οικονομικής τάξης,δηλαδή αυτή των δημοσίων υπαλλήλων και των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.Και είναι πολλοί και αγριεμένοι.Και έχουν βρεί και τον πατερούλη τους.Είναι όλα μάταια και αηδιαστικά.Αλίμονο στους αθώους και νηφάλιους.Που καταλαβαίνουν ότι οι κατακτητές,μπροστά στο κέρδος τους,παίζουν και αλλάζουν τα πολιτικά πρόσωπα σαν τραπουλόχαρτα.Δουλειά εύκολη όταν έχουν απέναντί τους τον συγκεκριμένο λαό.Εναν λαό ελαφρόμυαλο,χωρίς πολιτικό ήθος και κουλτούρα.Που ακόμα και τώρα,στα χρόνια του ολοκαυτώματος,κάθε μέρα στα δελτία των 8,με καμάρι προβάλλει τα αμέτρητα λαμόγια του,που συνεχίζουν αυτιστικά το πλιάτσικο.

 12. Hawk avatar
  Hawk 19/11/2013 11:11:30

  Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι αλλά..... όταν η κυβέρνηση 6 μήνες τώρα δεν μπορεί να ξαναστήσει την δημόσια τηλεόραση, όταν δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα πανεπιστήμια, όταν το σύστημα υγείας καθημερινά καταρρέει και κανένας δεν ξέρει ποιόν και τι να πιστέψει, όταν για τις αμυντικές μας εταιρείες γίνονται τόσα πίσω μπρός, όταν ο ρημάδης ο φόρος ακινήτων έχει γίνει ένα κακό τουρκομπαρόκ σίριαλ, όταν, όταν... ε, ναι δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε κάπως καλά ή τέλος πάντων ότι είμαστε σε ένα σωστό δρόμο.

 13. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 19/11/2013 13:34:48

  Το πολιτικό σκηνικό, αλλά κι η γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε, νομίζω πως εκφράζεται επακριβώς, από το θαυμάσιο ποίημα του Κώστα Βάρναλη :
  Ἀνάσταση
  Νὰ τ᾿ ἡ μεγάλη νύχτα! Καλὴ νύχτα!
  Ψηλὰ τὸ κυπαρίσσι σὲ καλεῖ.
  - Ἔλα, δὲν ἔχεις τίποτα νὰ χάσεις
  μάιδε νὰ θυμηθεῖς καὶ νὰ ξεχάσεις.

  Πατρίδα; Πουλημένη στὸ σφυρί!
  Λευτεριά; Μὲ χαλκᾶδες δὲν μπορεῖ!
  Παιδιά; Ποῦ τὰ χεῖ ἂς κλαίει μέχρι θανάτου,
  θά ῾ναι σκλαβ᾿ ἢ προδότες τὰ ὀρφανά του!

  Εἰσ᾿ ἄδειος ἤσκιος μέσα σ᾿ ὅλα τ᾿ ἄδεια.
  Δὲν εἶναι τόσο μάβρα τὰ σκοτάδια
  τοῦ τάφου, ὅσο τὰ φέγγῃ τῆς ἡμέρας,
  τὰ φέγγῃ τῆς σκλαβιᾶς καὶ τῆς φοβέρας.

  Πιὸ σίχαμ᾿ ἀπ᾿ τὸ κάθε γῆς σκουλῆκι,
  οἱ θεόμορφοι δυνάστες σου καὶ λύκοι.
  Μὴ λὲς ἀφανισμὸ τὸ θάνατό σου,
  ἀφοῦ δὲ ζοῦσες γιὰ τὸν ἐαυτό σου.

  Ἂν ἔκανες τὸ χρέος σου στὸ λαό,
  σὰν ξεχυθεῖ μὲ πάθος παλαιὸ
  τὴν πᾶσαν ἀτιμία νὰ συνεπάρει,
  μ᾿ ἄλλους πολλοὺς θά ῾χει κ᾿ ἐσὲ μπροστάρη.

 14. patriotis avatar
  patriotis 19/11/2013 14:19:38

  Το πιο βασικό είναι να κάνει κάτι η κυβέρνηση να μειωθεί η ανέργια που ανεβαίνει συνεχώς και να δει ο κόσμος προοπτικές ανάπτυξης για να σταμάτησει ο κίνδυνος ανάληψης της εξουσίας απο τα αριστερά,πρων πασοκικά,ανθελληνικά,τρομολαγνικά αποβράσματα...

 15. Magganas avatar
  Magganas 19/11/2013 14:57:38

  Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη,

  εκτιμώ ιδιαίτερα τον ξεκάθαρο λόγο σας.
  Όμως θα διαφωνήσω με μία φράση του άρθρου σας συγκεκριμένα:

  "Φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά."

  Κι εξηγώ:

  1.) Μπήκαμε στο μνημόνιο με ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους που "κληρονομήσαμε" από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και από τη "βαθιά Ν.Δ". Ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν χρειαζόμαστε πάνω από 300.000 (και προπάντων δεν μπορούμε να πληρώσουμε πάνω από 300.000), εμείς δεν έχουμε καταφέρει να απολύσουμε ούτε καν 2.000 επίορκους μερικοί εκ των οποίων είναι σε αργία από το 2007 (δηλαδή τους πληρώνουμε 6 χρόνια χωρίς να δουλεύουν!!!). Πληρώνει ΌΛΟΣ ο λαός χαράτσια για να πληρώνονται ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι στην ώρα τους και οι υπόλοιποι ας τους φάνε τα σκυλιά...

  2.) Δεν έγινε ούτε μία ιδιωτικοποίηση (για να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και καμιά ΔΕΚΟ). Ένα χρόνο τσακώνονται ποιος θα είναι πρόεδρος του "οργανισμού"... ΔΕΚΟ οι οποίες δεν προσφέρουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ στον πολίτη και βάζουν μέσα το κράτος πολλά εκατομμύρια Ευρώ ημερησίως (ΟΣΕ), συνεχίζουν να "ελέγχονται" από 50 αληταράδες του ΠΑΜΕ.

  3.) Τα κλειστά επαγγέλματα δεν άνοιξαν. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου όποιος σπουδάζει π.χ. φαρμακοποιός και θέλει να ανοίξει φαρμακείο, θα πρέπει είτε να "κληρονομήσει" μία άδεια (!!!) είτε να αγοράσει μία με τίμημα γύρω στα 400 χιλιάρικα (αυτά δεν γινόταν ούτε πίσω από το παραπέτασμα)...

  4.) Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι υπό πλήρη ΟΜΗΡΙΑ. Έρμαιο στα χέρια της άκρας Αριστεράς (χειρότερα κι από τα ναυπηγεία). Όπως ήταν πριν 30 χρόνια που ήμασταν εμείς φοιτητές έτσι ακριβώς είναι και τώρα. Κάτι πήγε να γίνει με την κατάργηση του ασύλου αλλά έχει μείνει στα χαρτιά. Διαβάζω σήμερα ότι 50 διοικητικοί υπάλληλοι σχολής, παρεμποδίζουν 2.000 φοιτητές να μπούνε για μάθημα...

  5.) Μπήκαμε στο μνημόνιο με φοροδιαφυγή επιπέδου ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ και βρισκόμαστε τώρα σε επίπεδα ΣΙΕΡΡΑΣ ΛΕΟΝΕ... Πηγαίνουν να κάνουν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και τους δέρνουν στα μαγαζιά! Η φοροδιαφυγή αναλόγως τον επαγγελματικό κλάδο και την περιοχή, κυμαίνεται μεταξύ 60% και 100%!!! Από τον υδραυλικό της γειτονιάς έως τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ΚΛΕΒΟΥΝ όλοι συστηματικά την εφορία. Τώρα μάλιστα βρήκαν και "πάτημα" ότι τάχα κλέβουν λόγω της κρίσης... Οι μόνοι που δεν κλέβουν είναι οι υπάλληλοι διότι δεν μπορούν...

  Συγγνώμη φίλτατε κ. Κρανιδιώτη αλλά διαφωνώ ότι "φάγαμε το γάιδαρο κι έμεινε η ουρά".
  Ο Γάιδαρος είναι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ακριβώς όπως όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και αντί να τρώμε εμείς αυτόν, τρώει αυτός εμάς...

  Χρειάζονται ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και ΤΟΜΕΣ. Όχι ημίμετρα και αλχημείες...
  Όλο το κουμπί είναι να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι ΔΕΝ μπορεί να είναι κριτήριο για κάποιο νομοσχέδιο η αντίδραση του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ του ΕΜΠ και του ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων!
  Αυτά ήταν τα κριτήρια από το 1981 μέχρι και το 2010. Για αυτό οδηγηθήκαμε σαν χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

  • yiannos avatar
   yiannos @ Magganas 19/11/2013 23:42:28

   Παρακαλώ για περισσότερο σεβασμό στη φίλη χώρα El Salvador.

 16. δημης avatar
  δημης 19/11/2013 15:15:39

  ++++++++++++++++++++++
  Γιά αυτό είστε ΦΙΛΟΣ και όχι ΚΟΛΑΚΑΣ..

 17. Vesper avatar
  Vesper 19/11/2013 16:15:48

  Φαήλο μαζί σου.
  Όμως πόσο να αντέξει στο χαράκωμα κι άλλος ο τυφεκιοφόρος, αυτός της Παράταξης, όταν μαθαίνει ότι το νοσοκομείο δεν έχει γάζες για τη νοσηλευόμενη μάνα του κι από την άλλη η Πατρίδα ξοδεύει 150 χιλιάδες ευρώ για γραβάτες-σουβενίρ της προεδρίας.
  Με 150 χιλιάδες ευρώ πόσες γάζες θα αγοράζαμε;
  Όχι ότι θα το σώζαμε αλλά ας μη το κάναμε;
  Κι επειδή οι άλλοι δίνουν γραβάτες, όταν κάνουν προεδρία, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς; Αφού δεν έχει βρακί ο κόλος μας.

 18. Vesper avatar
  Vesper 19/11/2013 16:56:13

  Και κάτι ακόμη:
  Αύριο βγαίνουν στο σφυρί από ιδιωτική συλλογή, 2 επιστολές του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Αυτή με την οποία στις 15 Ιουνίου 1822 απευθύνθηκε στους κατοίκους χωριών της περιοχής προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας (με τη θρυλική φράση "... φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους") και μια άλλη.
  Θα τις αγοράσει κάποιος ιδιώτης, διότι κανένας κρατικός φορέας δεν προθυμοποιήθηκε να διαθέσει περίπου 5 με 8 χιλιάδες δραχμές που υπολογίζεται ότι θα φθάσει η κάθε επιστολή. Ίσως και να μην περισσεύουν ίσως και να μη διακρίνουν τι σημαίνει "σπατάλη" και τι όχι (έτσι όπως γίναμε μαλιά κουβάρια).
  Για δαπάνες όμως σαν τις γραβάτες της προεδρίας (τα 150 χιλιάρικα) βρίσκουν αμέσως.
  Για να παίζει τον χαλίφη ο Βενιζέλος και να φουσκώνει λέγοντας αριστερά και δεξιά πως «δεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά τον τόπο» και πως η ΝΔ "προσχώρησε" στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
  Κι εγώ να μη μπορώ να τον στείλω στο σιχτίρι και γι όλα αυτά και για τα άλλα (υποβρύχια), τον άθλιο του ΠΑΣΟΚ της εποχής των Παπανδρέου.
  Ραγιά με κάνατε ρε Φαήλο. Και ραγιάς θα μείνω ελπίζοντας μόνο στον Αντώνη Σαμαρά και σε κανέναν άλλο.
  ΚΟΨΤΕ τους όμως λίγο το βήχα ρε Φαήλο. ΕΛΕΟΣ !!!!

  • Magganas avatar
   Magganas @ Vesper 19/11/2013 18:50:39

   Δεν μπορούν να τους κόψουν το βήχα αγαπητέ διότι θα πέσει η κυβέρνηση και μετά θα πάνε στράφι όλα.
   Όσο και να λέμε ότι δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, ένα 6%-7% θα το πάρει και θα είναι πάλι "ρυθμιστής" στη Βουλή. Όσο και να "καταποντιστεί" το ΠΑΣΟΚ, χειρότερα από τις τελευταίες εκλογές δεν θα πάει. Ο Βενιζέλος πάλι βουλευτής θα είναι έστω και με το ΠΑΣΟΚ στο 4%-5%... Ούτως ή άλλως ξέρει ότι αυτά είναι τα ποσοστά του.

   Εμείς όμως;;;

   Εμείς όμως που θα μπούμε με ένα "περήφανο" 25% στην Αντιπολίτευση και θα δούμε να κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο, τη ΔΗΜΑΡ και ίσως και με το ΚΚΕ υπό προϋποθέσεις (Horror in broad daylight);;;

   Για αυτό άσε τον Βενιζέλο εκεί στην κυβέρνηση να λέει τις παπαριές του μπας και κάνει καμιά μεταρρύθμιση ο Σαμαράς, πάρουμε τα πάνω μας και αντιστραφεί το κλίμα.

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Vesper 20/11/2013 13:20:41

   Δεν περισσεύουν λεφτά για το γράμμα του Κολοκοτρώνη.
   Βγήκαν κάτι έκτακτα έξοδα για γραβάτες και φουλάρια.

  • Vesper avatar
   Vesper @ Vesper 20/11/2013 19:45:14

   Ευτυχώς. Τις τελευταίες ώρες το Υπουργείο πολιτισμού κινητοποιήθηκε. Δεν ξέρω αν το antinews έπαιξε ρόλο. Έμαθα όμως τη θετική εξέλιξη και οφείλω να τη συμπεριλάβω στο διάλογο. Ιδού: http://www.antinews.gr/2013/11/20/235121/

 19. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/11/2013 19:49:51

  Αντιγράφω τό σχόλιο τού «Ιουλιανού» από τό Capital, αναρτημένο στό άρθρο τού Θανάση Μαυρίδη μέ τίτλο «Τι αμαρτίες πληρώνουμε;», χωρίς κανένα άλλο σχολιασμό:

  Η ελληνική αριστερά πάσχει από εκείνο το είδος της σεμνοτυφίας που χαρακτηρίζει όλους τους φανατικούς: τη δυσανεξία. Προσέξτε για λίγο τα πρόσωπα των τευτόνων ιπποτών που επιτίθενται και εξαφανίζουν από προσώπου γης την ιστορική πόλη του Μίνσκ στην ταινία του Αϊζενστάιν "Αλέξανδρος Νιέφσκυ". Είναι σοβαροφανή, ανέκφραστα, σαν νεκρά. Τόσο λευκά που λες, δεν μπορεί, αυτοί δεν είναι ζωντανοί άνθρωποι, με σάρκα, οστά, αισθήματα. Μάλλον για φαντάσματα πρόκειται. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε μία ακόμη ταινία: τη "Δίκη της Ζαν ντ' Αρκ" του μεγάλου δασκάλου του παγκοσμίου κινηματογράφου Κάρλ-Τέοντορ Ντράγιερ. Αν προσέξετε τα πρόσωπα των ιερωμένων που συμμετέχουν στη σύνθεση του "δικαστηρίου" το οποίο καταδίκασε την "Παρθένα της Ορλεάνης" θα συναντήσετε πάλι την ίδια εικόνα. Την εικόνα ανθρώπων που πιστεύουν ότι οι ίδιοι ενσαρκώνουν τη μία και μόνη, την απόλυτη αλήθεια και που όλοι οι άλλοι, όσοι "αποκλίνουν" πρέπει να καούν στις φλόγες της κολάσεως ή, εν ανάγκη, της πυράς που θα ανάψουν οι ίδιοι.

  Επικαλούνται συνεχώς ανθρωπιστικές ιδέες και τα δίκαια των αδυνάτων. Το οξύμωρο είναι ότι πάνω στα "δίκαια των αδυνάτων" χτίζουν σκληρούς, άκαμπτους, κατασταλτικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς όπου δεν χωρούν το γέλιο, το κλάμα, τα κοινά ανθρώπινα αισθήματα, αλλά μόνον ο λόγος του κομισάριου. Η γλώσσα που μιλούν είναι στριφνή, σχεδόν όπως η γλώσσα των θεολόγων όταν αναφέρονται στις "ιδιότητες" του Θεού ωσάν να τους τις αποκάλυψε ο ίδιος ως προνομιακός συνομιλητής. Είναι φανατικοί. Φανατικοί με τους εαυτούς τους. Το φαινόμενο στο παρελθόν αποκλήθηκε προσωπολατρεία. Με ψυχολογικούς όρους θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς υπεδιογκωμένο εγώ. Είναι άτομα νευρωτικά, χωρίς καμία αίσθηση του (καλού) χιούμορ. Το δικό τους "χιούμορ" είναι ό,τι μπορεί να γίνει ανεκτό από τους ίδιους. Είναι χοντροκομμένο. Μονοκόμματο. Αυτοναφορικό. Όπως και οι ίδιοι. Αλήθεια, που χωρούν σ' αυτό το παγωμένο εσωτερικό τοπίο τα "δίκαια των αδυνάτων"; Πού το πηγαίο λαϊκό χωρατό; Πού η αριστοφανική καυστική σάτιρα; Πρόκειται για μισάνθρωπους που έχουν ενδυθεί τον μανδύα του φιλάνθρωπου.

  Το πρότυπο του αριστερού κομισάριου, ως εξαρτήματος ενός συστήματος ανέλεγκτης και αυταρχικής εξουσίας είναι χειρότερο ακόμη και από εκείνο του φασίστα. Ο φασίστας λειτουργεί περισσότερο ενστικτωδώς. Υπό μιαν έννοια πρόκειται για μια "ποιητική" μορφή, η οποία εμφανίζεται και χάνεται ανάμεσα σε βαγκνερικούς μύθους. Είναι ασυνεχής. Η επικινδυνότητά του πηγάζει από τις εξάψεις και τις ιδεοληψίες του. Δεν είναι όμως συνεχώς παρούσα. Επιτρέπει, κατά διαστήματα, τις αναπνοές. Άρα και την αντίδραση. Δεν έχει βάθος. Η δε επιφάνειά του παρουσιάζει συχνά αναταράξεις. Δεν μπορεί να κρύβει επί μακρόν το ποιόν του. Η δραματικότητα που υπάρχει μέσα του το αποκαλύπτει. Και η αποκάλυψή του τον καθιστά εντέλει λιγότερο επικίνδυνο. Τα όριά του είναι πιο σαφή. Πιο απροκάλυπτα. Αδυνατούν να παραμείνουν "όρια". Γίνονται καταστροφική πράξη. Αντίθετα, ο κομισάριος ζαλίζει το κοινό του με την απραξία του. Με τη συντήρηση ενός τίποτα μέσα από μια δήθεν "επιστημονική" γλώσσα και ανάλυση. Αν ο κοινός παρονομαστής είναι σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο ίδιος, ο αριθμητής διαφέρει σημαντικά. Ο κομισάριος δεν έχει τίποτα το μεσιανικό ή το σωτηριολογικό. Διαχειρίζεται μια "τέλεια" αλήθεια. Ο άλλος βάζει μόνος του φωτιά στις δικές του "αλήθειες", τις οποίες δεν αντέχει για πολύ ούτε ο ίδιος. Το ένα άκρο διαφέρει σημαντικά από το άλλο. Αν αυτό δεν συνέβαινε, δεν θα επρόκειτο για δυο διακριτά μεταξύ τους άκρα αλλά για μια αδιευκρίνιστη σιδηρά περίμετρο.

  Αν η αστική υποκρισία και παρακμή, η καταλήγουσα στον απατεωνίστικο, αντιφατικό καπιταλισμό, αποτελεί εύκολο στόχο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα άκρα. Και τούτο διότι κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να φανταστεί τι μπορεί να υπάρχει πέρα από τα άκρα. Ίσως την απάντηση έχουν ο Σουητώνιος και ο Αλμπέρ Καμύ στο πρόσωπο του Καλιγούλα, του ανθρώπου που δεν είχε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό φραγμό στην επιβολή της "τρέλας" του στους άλλους. Σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για τον παραλογισμό και τη λιγότερο προφανή και σκληρή περίμετρό του. Δηλαδή για καταστάσεις που αντιστρατεύονται το μέτρο και τη διαλεκτική. Δηλαδή για μεθόδους αλλοίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας που αναιρούν την ουσία της δημοκρατίας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ιαπετός 19/11/2013 22:34:37

   Μια μικρή διόρθωση: Στην ταινία «Αλέξανδρος Νέφσκυ» παρουσιάζεται (αριστοτεχνικά!) το ιστορικό γεγονός του αφανισμού του Ψκωφ (και όχι του Μινσκ) από τους ελεεινούς Τεύτονες «σταυροφόρους» (και νυν εταίρους μας). Η ταινία υπάρχει ολόκληρη στο Γιουτιούμπ οπότε προτείνω, όποιος δεν την έχει δει, να ρίξει μια ματιά στην επίμαχη σκηνή (21:00-29:00 περίπου - ούτε μετάφραση χρειαζεται ούτε τίποτα), ούτως ώστε να κατανοήσει την παρομοίωση του κειμένου.

 20. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 19/11/2013 21:09:27

  Κυριε Κρανιδιωτη τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ τον στηριξαμε και τον στηριζουμε, αλλα εχει πεσει και αυτος ΘΥΜΑ του κρατισμου και του κρατους πατερουλη σε σοβιετικα προτυπα και εχει πλεον σηκωσει τα χερια......και εκλιπαρει τις φιλιες δυναμεις να σωσουν την παρτιδα. Προσωπικα φοβαμαι οτι με τις....υποχωρησεις της κυβερνησης στρωνουμε το χαλι στους νοσταλγους του ΧΤΕΣ στους καθε λογης ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥΣ που περιμενουν πως και πως να συνεχισουν το ΠΑΣΟΚΙΚΟ κρατος της σοβιετιας. Ακομη προστατεουμε το σαπιο και αθλιο κρατος και τους εκαστοτε φοροφυγαδες που κανουν παρτυ...Να ρωτησω γιατι ο Προεδρος αφηνει ανενοχλητους τους γραμματεις και φαρισαιους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ να κανουν οτι γουσταρουν και να εμποδιζουν καθε μεταρρυθμιση??? Γιατι δεν ξηλωνει το ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ που ευθυνεται για την καταντια μας και υποχωρει στους ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ??? Ο Λαος πλεον δεν μπορει να περιμενει τη στιγμη που βλεπει οτι ολα τα κρατικοδιαιτα λαμογια ειναι στη θεση τους οπως παλαια και θελει πλεον εναν ΗΓΕΤΗ να παρει το ρισκο για μεταρρυθμισεις και οχι να κρυβεται πισω απο την καθε ΤΡΟΙΚΑ.

  • Magganas avatar
   Magganas @ Σαρακατσανος 20/11/2013 03:11:34

   Σωστός!!!

 21. Harry the Great avatar
  Harry the Great 19/11/2013 23:01:39

  Ο Σαμαράς δεν βάλλεται ούτε εκ των εσω, ούτε είναι δυνατόν να βληθεί από την καφενειακή ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ...

 22. tsakali avatar
  tsakali 19/11/2013 23:33:39

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ! ΘΕΛΕΙ κ δεύτερη κ τρίτη ανάγνωση. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

 23. Arion avatar
  Arion 20/11/2013 05:54:30

  κ.Κρανιδιώτη είμαι φοιτητητής του ΕΜΠ,οταν βρίσκω ελευθερο χρονο καταθέτω την αποψή μου και στο antnews.Δεν ταυτίζομαι ιδειλογικα μαζι σας αλλά σεβομαι την διαφορετικότητα της αποψης και γιαυτο και σας διαβάζω και γράφω.Ομως σας ερωτω γιατί εγώ ακολουθώ θετικες επιστήμες και δεν γνωρίζω νομικά.
  Εχει ευθύνες ο πρωθυπουργος για την κατάσταση στο ΕΜΠ και το Κ.Π.Α;
  Επρεπε να περάσουν δυομιση μήνες για να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ο κ.Αρβανιτόπουλος ή επειδη έιναι πανεπιστημιακός δεν επιθυμεί σύγκρουση με ανθρώπους του επαγγελματικου του περιβαλλοντος, τους διοικητικούς;
  Τι σημαίνει για εναν πολιτη που απειθαρχεί σε δικαστιή απόφαση μια και δυο φορές;
  Εγω δεν υποστηριζω επεμβαση των ΜΑΤ και δεν πρεπει να γίνει αλλά με τα λιγα νομικα που ακουω μπορουσε απο την αρχη να εχει ληξει το θέμα με την κληση σε απολογια απο τον ανακριτή ενος εκάστου των διοικητικων για σειρά παρανομων ενεργειων τους και ας μην προσερχονταν, ο Νόμος νομίζω προβλεπει σχετικά.
  Φυσικα αν και μη εργαζομενος ακόμη θεωρώ τραγωδία να χανει ενας εργαζόμενος την εργασία του αλλά πιστέψτε με εδω στο ΕΜΠ πολλοί εργαζομενοι είναι άεργοι άρα χωρις διαθεσιμοτητες και άλλες φαιδρές επινοήσεις μπορουσαν ,νομίζω να τους μετακινήσουν μεσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε αλλες δημοσιες υπηρεσίες.
  Τίποτα εξ αυτών δεν εφάρμοσαν και ο κ.Σαμαράς ,θα μου πειτε ασχολειται με σοβαρα θέματα αλλά δεν είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει στα Πανεπιστήμια;
  Ξέρετε πόσα μαθήματα και ποσες εργαστηρικες εργασίες έχω χάσει, πότε θα τα αναπληρώσω αυτά; Σας λέω ποτέ.
  Κανένας καθηγητής δεν εχει διάθεση να μας κάνει συμπληρωματικές διδιακτικές ώρες,αλλα και αν το κα΄νουν δεν είμαστε ηλεκτρονικοι υπολογιστες, εχει και η δεκτικοτητα της γνώσης τα όρια της, δεν γινεται σε μια εβδομαδα να ολοκληρωσουμε κυκλο σπουδων τριων μηνών.
  Αρα η αποψη μου ειναι τραγικός ο ανικανος υπουργος Παιδείας, εκτελεστης της νεας γενιας ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
  Σας ευχαριστω.

 24. ΑNTILOGOS avatar
  ΑNTILOGOS 20/11/2013 07:48:55

  Τα ποιο συνήθη χαρακτηριστικά του Ελληνα. Αποποίηση ευθυνών, φταίνε οι άλλοι,όλοι συνομωτουν εναντίον της Ελλάδας. Υπάρχει ενα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αναφέρεται η ανταλλαγη επιστολών μεταξύ του Ρωμαίου Ιππαρχου της Αθήνας και του Ιππαρχου της Αλεξάνδρειας. Γράφει ο Ιππαρχος της Αλεξάνδρειας στον Ιππαρχο της Αθήνας. Παράξενος λαός αυτοί οι Έλληνες. Όλοι θέλουν να εχουν μεγάλα σπίτια, μεγάλη άμαξα, να μην πληρώνουν φόρους και να μη πηγαίνουν στο στρατό. Σας θυμίζει τίποτα? Ας κοιτάξουμε κάποια στιγμή τον εαυτόν μας στο καθρέφτη και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

 25. Vesper avatar
  Vesper 21/11/2013 19:31:43

  Φαήλο,
  μας απευθύνθηκες και ανταποκριθήκαμε.
  Θα σχολιάσεις επί των όσων...;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Vesper 22/11/2013 08:05:39

   Καλημέρα.
   Είδες ότι βιάστηκες να κατακρίνεις την Πολιτεία για τις επιστολές του Κολοκοτρώνη;
   Για τα άλλα θα σχολιάσω αργότερα γιατί φεύγω τρέχοντας για ακροατήριο.

   • Vesper avatar
    Vesper @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/11/2013 14:50:35

    Μωρέ δεν βιάστηκα. Ούτε το έκανα μίζερα. Όταν το έγραφα δεν κουνιόταν φύλλο. Μετά όντως η Πολιτεία κινητοποιήθηκε και το αναγνώρισα εδώ, ενώπιον όλων.

    ΥΓ
    Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να ησυχάσουμε και από τα μικρά της καθημερινότητας. Αυτά να ξεπερνούσαμε τουλάχιστον. Για παράδειγμα τώρα μας προέκυψε και η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ. Με ποια λογική ο καφές του φαντάρου μέσα στο στρατόπεδο θα κοστίζει 6 φορές περισσότερο από όσο κοστίζει ο καφές του βουλευτή μέσα στη Βουλή (1,80 ευρώ ο στρατιωτικός, 0,30 ευρώ ο βουλευτικός) ;
    Ο συγκεκριμένος -επι των στρατιωτικών- "ιζνογκούντ" τι λέει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.