#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2011 08:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς και η πραγμάτωση του ανέφικτου«Η 29 Νοέμβρη, η ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, ήταν για την ΝΔ μια ημερομηνία ορόσημο. Όχι για το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τη διαδικασία. Για πρώτη φορά η βάση της ΝΔ προσέρχεται μόνη της, αθρόα και παίρνει μέρος στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού. Ανεπηρέαστη από κομματικούς μηχανισμούς και μιντιακά συμφέροντα κάνει τη δική της επιλογή. Γύρω στις οκτακόσιες χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, δηλώνουν ότι «θέλουμε αλλαγή πλεύσης, άλλο όραμα». Το αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε ότι η βάση είδε την αλλαγή πλεύσης και το άλλο όραμα στον Αντώνη Σαμαρά. Από τότε πέρασε ενάμιση χρόνος. Και συνέβησαν πολλά. Γι’ αυτά που έγιναν στη ΝΔ λίγο το κακό, είναι δικά τους, εσωτερικά… Γι’ αυτό που έγινε στη χώρα όμως πολύ το κακό και μας νοιάζει όλους! Είναι η Πατρίδα μας!.... Από την άλλη, το κόμμα της ΝΔ δεν φαίνεται να κατανοεί την κρισιμότητα των καταστάσεων. Δεν υπέγραψε το Μνημόνιο μεν, αλλά θα το τηρήσει δε, θα το αλλάξει, πόσο θα το αλλάξει, λίγο η πολύ, δεν έγινε ξεκάθαρο!... Δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας απλός πολίτης που πήρε μέρος τότε, στο κάλεσμα για αλλαγή πλεύσης, Όραμα και Ελπίδα! Δεν ξέρω αν θα περιμένω για πολύ ακόμη! Κουράστηκα!»

(Καλλιρόη Κρ. στην ανάρτηση Μήπως εκεί στη ΝΔ ξέχασαν ότι βρίσκονται στην αντιπολίτευση;)Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι, λίγο πολύ, λόγια σαν κι αυτά εκφράζουν τον τελευταίο καιρό τις σκέψεις και τα συναισθήματα χιλιάδων πολιτών που ενέπνευσαν οι κινηματικές διαδικασίες που οδήγησαν στην ανάδειξη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Κινηματικές διαδικασίες που χάθηκαν, είναι αλήθεια, στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε, καθώς η ανανέωση και ανασυγκρότηση της ΝΔ φαίνεται ότι παρέμεινε ζητούμενο μόνο για τον απλό κόσμο της βάσης. Πρόσωπα που δέχτηκαν τρομακτική κριτική για τα πεπραγμένα τους, ξαναβρέθηκαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις, να διαχειρίζονται τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα οποία στηλιτεύτηκαν λίγους μήνες πριν! Κάποιοι είπαν ότι δεν υπήρχαν άλλοι, κάποιοι ότι τηρήθηκαν ισορροπίες .... υψηλού κινδύνου θα πρόσθετα εγώ.

Από την άλλη, όμως, η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραπαίει, δεν πάει άλλο, δεν μπορεί παραπέρα! Ο Γιώργος Παπανδρέου έπαψε, συντομότατα, να είναι η «ελπίδα». Έσκασε στα χέρια του η βόμβα του Μνημονίου που ο ίδιος κατασκεύασε. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που ενάμιση χρόνο εξέλεξαν τον Αντώνη Σαμαρά αρχηγό, αγωνιούν και αδημονούν. Τον καλούν και πάλι. Αναζητούν σ’ αυτόν ηθικό και πολιτικό στήριγμα. Είναι η ιστορική του ευκαιρία! Ίσως και η ιστορική του ευθύνη!

Ο Ιαπετός έγραψε εδώ μέσα: “Η αναζήτηση Ηγέτη δεν είναι αναζήτηση «σωτήρα»! Είναι η συμπύκνωση όλων εκείνων τα ιστορικών προϋποθέσεων που θα κάνουν πραγματικότητα αύριο αυτό που σήμερα μοιάζει ανέφικτο. Που θα κάνουν ορατό αυτό που σήμερα μοιάζει απροσδιόριστο. Που θα κάνουν χειροπιαστό αυτό που σήμερα φαίνεται ομιχλώδες, ακόμα και σε εκείνους που το προσδοκούν…”

Αυτό, λοιπόν, αναζητά ΟΛΟΣ ο κόσμος: την πραγμάτωση του ανέφικτου!

Μακριά από “προσεκτικές”, “επιφυλακτικές”, και “υπεύθυνες” συμπεριφορές, αυτό που κάποιοι “φίλα προσκείμενοι” και άλλοι, στην Συγγρού περιφερόμενοι, ονομάζουν “πολιτικά ορθό”. Δίπλα στον απλό κόσμο, έξω από “γυάλινους πύργους”, ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει ΤΩΡΑ να αδράξει την ιστορική ευκαιρία και να προχωρήσει με γρήγορες και τολμηρές κινήσεις στην πολιτική συγκρότηση μιας πλειοψηφικής τάσης, που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και μπορεί εν δυνάμει να συμπεριλάβει από τον Γιώργο Καραμπελιά μέχρι τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο ("Προφήτης",Ο Σαμαράς δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ).

Να συσπειρώσει όλες τις πατριωτικές δυνάμεις σε ένα τίμιας και διαυγούς επωνυμίας κόμμα: το «Ευρωπαϊκόν» ή «Ελληνοκεντρικόν» (Γιανναράς)

Με ένα γνώμονα: την υπηρέτηση των συμφερόντων της Πατρίδας.

Για να γίνει κάτι παραπάνω από πολιτικός αρχηγός.

Γιατί όποιος αναλαμβάνει να σηκώσει στις πλάτες του την τιμή και την υπερηφάνεια ενός λαού δικαιώνεται πάντα και για πάντα.

Χαρά ΔραβάΥΓ: « Βαριά είναι του λαού η φωνή,/ θυμό γιομάτη ξεπληρώνει / του κόσμου την κατάρα· περιμένω / μ’ ανήσυχο το νου ν’ ακούσω / κάτι θολό, κρυμμένο στο σκοτάδι./ Γιατί απ’ το βλέμμα των θεών / τ’ άγρυπνο δεν ξεφεύγουν όσοι / θανάτωσαν πολλούς. Σαν έρθ’ η ώρα,/ μ’ ενάντιο γύρισμα της τύχης / οι μαύρες Ερινύες αφανίζουν / εκείνον που έξω απ’ το δίκιο / ζούσεν ευτυχισμένος· κι όποιος / σε τέτοιο πέσει χαλασμό,/ καμιά δεν βρίσκει σωτηρία.»

Αισχύλου Αγαμέμνων 456-467, Χορός

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. karamanlikos avatar
  karamanlikos 12/03/2011 09:29:27

  Χαρά,

  Νομίζω ότι το παράκανες!
  Πλειοψηφική τάση με Καραμπελιά, Κοτζιά και Παναγιωτακόπουλο!!!

  Λάθος! Η πλειοψηφική τάση είμαι εγώ, εσύ και όσοι άλλοι είμαστε μακριά από κόμματα ή κομματικές ομάδες, ασκώντας την κριτική μας "εξ' επαγωγής", από μπλογκς ή συζητήσεις του δρόμου ή του καφενείου.
  Όλα αυτά τα αριστερά ρετάλια ευθύνονται για τη νοοτροπία που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα.
  Εκτός αν θες να τους προσλάβεις για να έχεις την εύνοια του παρακράτους...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ karamanlikos 12/03/2011 17:20:53

   O Καραμπελιάς έχει κάνει πολύ πιο ουσιαστική κριτική στη μαρξιστική αριστερά που διαλύει την εθνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα οποιοσδήποτε βουλευτής της ΝΔ. Και καταπολεμάει τον καταστροφικό για την Ελλάδα ιστορικό υλισμό του ΠΑΣΟΚ (γράφοντας το '1204' ή συμμετέχοντας στον 'Λόγιο Ερμή') ενώ η ΝΔ εμμέσως τον προωθεί (μόλις πριν λίγους μήνες πρότεινε να βλέπουμε Μέγκα και να διαβάζουμε Τα Νέα, ΜΜΕ που είναι διαποτισμένα από τη συγκεκριμένη ιδεολογία). Είδαμε τι έκανε στην παιδεία και ο ΚΚ Β'. Όσο για τον Σαμαρά, ούτε που έχει ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα του περιεχομένου της παιδείας (να υπάρξει επιτέλους πλουραλισμός στα ελληνικά πανεπιστήμια και όχι επαναλήψεις αιωνόβιων θεωριών-δογμάτων) και του αφελληνισμού των Ελλήνων. Θέλει να φτιάξει η ΝΔ μια μεγάλη πατριωτική παράταξη αγνοώντας την ελληνική ιστορία και παράδοση. Πατριωτισμός χωρίς μνήμη, χωρίς αναφορές στο τι συνιστά την πατρίδα. Προσπάθειες χωρίς μέλλον. Έστω κι αν θα ήταν πολύ προτιμότερη τώρα μια κυβέρνηση Σαμαρά από τον ΓΑΠ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η στρατηγική της ΝΔ είναι κοντόφθαλμη και της λείπει η τόλμη.

 2. kiki avatar
  kiki 12/03/2011 09:47:20

  Αυτο ζηταμε τοσο καιρο το ανεφικτο.Εκει προσλεβουμε ολοι στο ανεφικτο.
  γιαυτο προσπαθουμε ολοι για το ανεφικτο.
  Το ερωτημα ειναι, ολοι αυτοι μπορουν ? θελουν?
  Εμεις ο λαος στην πλειοψηφια του θελει και μπορει.

 3. spiros avatar
  spiros 12/03/2011 09:49:34

  O Σαμαράς μέχρι σήμερα τίμησε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η άνοδος με την κατάρευση δεν απέχουν . Άρα οι κινήσεις πρέπει να είναι χειρουργικές . Τουλάχιστον απέδειξε ότι χειρούργος δεν είναι αλλά χειρουργικές παρεμβάσεις έκανε. Όλοι το κατηγόρησαν για το πολυπρόσωπο σχήμα μάχης που έκανε εντάσσοντας όλο σχεδόν το στελεχειακό προσωπικό ( βουλευτές και κάποιοι άλλοι ) για να κάνουν αντιπολίτευση . Μάλλον καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει στρατηγική ,ταυτότητα απόψεων και σχετική ανυπακοή στα κελεύσματα των καιρών. Σχεδον όλοι κινούντα με προσωπικές στρατηγικές . Ουδέποτε έμαθαν την ομάδα παρά τα πλείστα παραδείγματα που έχουν. Σε νευραλγικούς τομείς π.χ. υγεία και παιδεία όχι μόνο δεν κάνουν καμμιά παρουσία των θέσεων απόψεων , τακτικών αλλά μπορούμε να ισχυριστούμε ότι΄ ασκούν κυβερνητικό έργο και απολογούνται για άλλους καραγκιόζηδες. Μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίς στρατιώτες; Μάλλον είσαι χαμένος από χέρι.
  Όλοι έτρεξαν να καταλάβουν θέσεις σύμβουλοι παρασύμβουλοι και δουλειά καθόλου. Όλοι ζητούν να πληρωθούν από το καταχρεωμένο κόμμα και κάθομαι................. Δεν γίνεται να μετέχουνε σε παρουσιάσεις βιβλίων δημοσιογράφων και από πίσ όλο το πολιτικό σύστημα είναι άχρηστο . Η προσωπική προβολή διαγράφει τη αξιοπρέπια. Τότε πως μπορείς νακάνεις πολιτική. Αν δεν στείλουμε πάλι το μύνημα όπως στην εκλογή του Σαμαρά στις επερχόμενες εκλογές τότε κλάψτα χαράλαμπε.

  • Franklin S. avatar
   Franklin S. @ spiros 12/03/2011 11:28:55

   πλακα κανεις Σπυρο?
   τι μου ζητας, να ψηφισω τους ανικανους? Ενας κουκος δυστυχως, ελεγε η γιαγουλα μου, δεν φερνει την ανοιξη....

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Franklin S. 12/03/2011 21:40:43

    το μήνυμα που σου ζητάει να στείλεις είναι ακριβώς το να ΜΗΝ ψηφίσεις ανίκανους. Αν τα ψηφοδέλτια περιέχουν μόνο τέτοιους, μαύρισέ τους. Είναι στο χέρι σου να πληροφορηθείς τι καπνό φουμάρει ο κάθε υποψήφιος, πριν τον τιμήσεις με την επιλογή σου.

    • Franklin S. avatar
     Franklin S. @ δρόμος 12/03/2011 23:00:51

     Παρακατω στα σχολια καποιος παραθετει μια λιστα με ονοματα
     Αν βρεις εσυ κανενα ικανο στη λιστα να μου το πεις και μενα να τον ασπρισω!!!!!!
     ----------------------------------------------------------------------------
     Κι εγώ σου λέω οτι βγαίνει πρωθυπουργός με 155 Βουλευτές εκ των οποίων οι 10 είναι:
     -Γιακουμάτος
     -Χατζηδάκης
     -Σπηλιωτόπουλος
     -Στυλιανίδης
     -Παυλόπουλος
     -Νάκος
     -Πατριανάκου
     -Μητσοτάκης
     -Καλογιάννης
     -Κεφαλογιάννης
     -Κεφαλογιάννη
     (και είναι και κάμποσοι άλλοι “μανδαρίνοι”)…

 4. Αιμιλια Σ. avatar
  Αιμιλια Σ. 12/03/2011 09:53:56

  Σκεφτομαι οτι τα λογια της Καλλιροης Κρ. τα εχω σκεφτει και γω. Ετσι ακριβως!
  Κουραστηκα πια!!!

 5. koronakis avatar
  koronakis 12/03/2011 09:58:07

  Στο 9% εφτασε τον καρατζαφερη..ποσο ψηλα θα τον παει η απουσια αντιπολιτευσης σαμαρα????

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ koronakis 12/03/2011 10:20:31

   γιατι το λες αυτο? ο εκπροσωπος καθε μερα καταγγελει οτι δεν βγαινει το Μνημονιο

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κωσταντινος Π. 12/03/2011 10:35:56

    Υπαρχουν και αλλα πραγματα εκτος απο το μνημονιο οπως η Υπατια.Τα εχουμε πει πολλες φορες.
    Αλλα εστω : πότε ο Σαμαρας εχει κανει επερωτηση στην ωρα του πρωθυπουργου για καποιο ζητημα;
    Ολοι οι αλλοι εχουν κανει.

   • popolaros avatar
    popolaros @ Κωσταντινος Π. 12/03/2011 12:13:15

    Ισχύει τελικά αυτό που έχω ξανακούσει?
    Ότι ποτέ δεν έχει κάνει ερώτηση στην ώρα του πρωθυπουργού?
    Ούτε μια?

 6. Misha avatar
  Misha 12/03/2011 10:41:00

  Ο Σαμαράς ίσως και να θέλει , αν κρίνει κανείς από τις παρεμβάσεις του Φαήλου και του Χρύσανθου στο ΑΝΤΙ.
  Το βέβαιο είναι , κρίνοντας από τον ενάμιση χρόνο που πέρασε από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

  Δεν μπορεί ούτε ως κομματικός μηχανισμός, ούτε ως στελεχιακό δυναμικό, ούτε ως ιδεολογικό think tank να λειτουργήσει ΕΝΤΙΜΩΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ενάντια στο κατοχικό μνημόνιο.

  Δεν ξέρω αν ο Α.Σ. καταφέρει να αλλάξει τη ΝΔ των μητσοτακαίων, του Σουφλιά, του Ριρή, του Πάκη, της Έλσας και των ομοίων τους ....
  Η εικόνα που έχω (και είναι σχετικά καλή θέλω να πιστεύω) μού λέει πως μάλλον, προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας πάνω σε δύο βάρκες ενώ η φουρτούνα μαίνεται, όπως το λέει η Καλλιρόη Κρ. «Δεν υπέγραψε το Μνημόνιο μεν, αλλά θα το τηρήσει δε, θα το αλλάξει, πόσο θα το αλλάξει, λίγο η πολύ, δεν έγινε ξεκάθαρο!…»

  Πραγματικά εύχομαι ο Αντώνης Σαμαράς να ακούσει τη φωνή και αυτής της παρέμβασης και χιλιάδων άλλων παρόμοιων, και να πάρει τα απαιτούμενα ρίσκα, διατυπώνοντας μια σαφώς αντιμνημονιακή και πατριδοκεντρική πρόταση , η οποία «μπορεί εν δυνάμει να συμπεριλάβει από τον Γιώργο Καραμπελιά μέχρι τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο»

  Η χώρα βρισκεται σε έσχατη ανάγκη και έχει ανάγκη ΛΑΪΚΟΥ και ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΗΓΕΤΗ, γιατί διαφορετικά το ξέσπασμα που θα συμβει νομοτελειακά θα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό, και θα μανιπουλαριστεί από τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα και τις πρεσβείες, κατά πως έγινε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις».

  • popolaros avatar
   popolaros @ Misha 12/03/2011 12:29:23

   +1000

  • Εφιαλτης avatar
   Εφιαλτης @ Misha 12/03/2011 16:30:39

   και απο μνα +2000 ,αλλα ο κομματικος μηχανισμος οπως και η ηγεσια της ΝΔ ,μου δινει την εντυπωση ενος αδεσποτου σκυλιου που ψαχνει στην ερημο για friskies........δηλ εκτος τοπου και χρονου ...σε μια παραλληλη διασταση ισως?

 7. Νίκος Χ. avatar
  Νίκος Χ. 12/03/2011 10:43:41

  Όλοι συμφωνούμε με την Καλλιρόη.Ας σημειώσουμε όμως κάτι : τον Νοέμβριο του 2009 οι Νεοδημοκράτες προέρχονταν από μια βαριά ήττα, μια Κυβέρνηση που τους είχε απογοητεύσει και είδαν στην τόσο στην ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής στην εκλογή Προέδρου όσο και την υποψηφιότητα Σαμαρά την ελπίδα για την αναγέννηση της παράταξης η οποία θα οδηγήσει και στην αναγέννηση του τόπου. Σήμερα όμως όλοι μας έχουμε μια γενικότερη απογοήτευση από την καθημερινότητα και μια ανασφάλεια για το τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο. Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει την κατάσταση και έρχεται η κούραση και η έλλειψη υπομονής. Κι όπως λέει η παροιμιά "στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος" (ξεπετιέται ο Καρατζαφέρης). Είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη να κρατήσουμε αναμμένη τη δάδα της ελπίδας και να αντιληφθούμε ότι η λύση έχει εθνικά στοιχεία (πατριωτισμός, ενότητα, συνεργασία κι όχι υποτέλεια σε ξένες δυνάμεις,εκμετάλλευση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού) κι όχι μια μακροοικονομική έκθεση.

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Νίκος Χ. 12/03/2011 11:12:47

   Αγαπητε Νικο Χ.
   απο το σχολιο σου καταλαβαινω οτι μιλαμε την ιδια γλωσσα. Αυτα τα της βαριας ηττας και της ανασυγκροτησης τα εχουμε ακουσει συνεχεια και συνεχεια. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ τι κανουν εκει στη ΝΔ. Εγω αυριο πολυ πιθανον να χασω τη δουλεια μου (ειμαι αοριστου χρονου). Τον τελευταιο καιρο ειλικρινα ξυπναω το βραδυ στον υπνο μου και γυροφερνω το σπιτι!!!
   Εγω θελω καποιον να μου πει ενα πλανο. Ασ ειναι σκληρο, ας ειναι λιτοδιαιτο. Δεν με πειραζει. Θελω ενα σχεδιο να μπορω και γω να σχεδιασω τη ζωη μου.
   Και αυτα τα πατριωτικα που περιγραφεις για δαδες και ελπιδες, και αυτα τα ηρωικα που περιγραφει η κ. Δραβα στο αρθρο, εμενα μου ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!
   Πως το ειπε η σχολιαστρια πιο πανω? ετσι ακριβως: ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αιμιλια Σ. 12/03/2011 21:55:51

    αχ αιμιλία ... μεγάλος και αγιάτρευτος καημός η εξάρτηση, άλλος να ορίζει την τύχη και το μέλλον σου ...
    Θέλεις ένα σκληρό, μα σίγουρα λυτρωτικό πλάνο? Σκέψου σε τι είσαι καλή, κάνε το επάγγελμα, προώθησέ το μόνη σου και μην περιμένεις βοήθεια από κανέναν. Στηρίξου ολοκληρωτικά στις ικανότητές σου (και στο διαδίκτυο για ενημέρωση των τρίτων για την προσπάθειά σου). Πολύ γρήγορα θα σου περάσει εντελώς το άγχος, και είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρεις και θα είσαι περήφανη γιαυτό. Και πολύ-πολύ ευτυχής.

    • Αιμιλια Σ. avatar
     Αιμιλια Σ. @ δρόμος 12/03/2011 23:04:27

     ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες
     αλλα περα απο αυτα που κανω εγω και σε διαβεβαιω τα κανω πολυ καλα, θελω και ενα σταθερο περιβαλλον
     εκτος και αν εννοεις οτι ολα καλα σημερα, οποτε μαλλον ζουμε σε διαφορετικες χωρες

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Αιμιλια Σ. 12/03/2011 23:20:09

      όχι, δεν λέω ότι όλα είναι καλά σήμερα, και χαίρομαι που έχεις αυτοπεποίθηση στο αντικείμενο της δουλειάς σου: δεν μπορείς να το εξασκήσεις για δικό σου λογαριασμό? Είναι η μόνη δυνατότητα να γίνει το περιβάλλον σταθερό, γιατί θα εξαρτάται από τη δική σου προσπάθεια και μόνο.
      Εδώ ζω κι εγώ, τις συμβουλές που δίνω τις έχω δοκιμάσει στο πετσί μου, και όχι χωρίς δυσκολίες. Το έργο το βλέπω προς τα πίσω τώρα, γιαυτό και επιτρέπω στον εαυτό μου κάποιες μεταφορές εμπειριών. Σε βεβαιώνω ότι η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική.

 8. ΧΟΡΧΕ avatar
  ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 10:52:52

  θα πω κατι πολυ σκληρο που διαβασα ομως εδω μεσα: "δυστυχως η ΝΔ θα αλλαξει το Σαμαρα πριν αυτος προλαβει την αλλαξει"

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 11:08:12

   Ο Σαμαρας ηταν απο τα πιο παλια στελεχη της ΝΔ.Διαφωνησε και εφυγε για ενα συγκεκριμενο ζητημα - μακεδονικο.
   Δεν εχει λογους να αλλαξει σε κατι που ηταν παντα.

   • ΧΟΡΧΕ avatar
    ΧΟΡΧΕ @ ψυχραιμια 12/03/2011 11:14:36

    τωρα αυτο το εγραψες για να με φτιαξεις πρωι-πρωι σαββατο μερα, η το πιστευεις αληθεια?

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 12/03/2011 11:21:24

    Α, ρε προβοκάτορα Ψυχραιμία

    Τον ΟΤΕ γιατί τον ξεχνάς ; Δε συμφέρει το δρακουλόσογο ;

 9. anonymous avatar
  anonymous 12/03/2011 11:01:34

  Για να καταλάβουμε τι έγινε στην ΕΕ αρκει να καταλάβουμε ότι ο ΓΑΠ έδωσε 50 δις και ποιος ξέρει τι άλλο για να πάρει 6. Δηλαδή -44. Αντώνη ηρθε η ώρα βγάλε τον κόσμο στο δρόμο δεν αντέχουμε άλλο.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/03/2011 11:06:26

  Ο Σαμαρας θα εξαγγειλει το νεο οικονομικο του προγραμμα οταν ολοκληρωθουν οι συζητησεις μετα την 25η Μαρτιου,αρχες Απριλιου.
  Οσοι περιμενουν οτι μπορει να εχει καποια σχεση με τις ιδεες του Παναγιωτακοπουλου ή του Καραμπελια ειναι τελειως εξω.

 11. Χριστινα Μελ. avatar
  Χριστινα Μελ. 12/03/2011 11:20:00

  να το δουμε τι θα παρουσιασει! Πως το ειπαν την τελευταια φορα bridge κατι... καθαρα με ελληνικοτατους ορους που τους καταλαβαν ολοι εκει στην ελληνικη περιφερεια!!!
  και να πω και κατι, ολοι κρινομαστε τελικα και να μην μας θεωρουν και δεδομενους, προβατακια που σερνονται απο τον λαιμο

 12. anonymous avatar
  anonymous 12/03/2011 11:31:07

  Αμεση εκδίωξη των κοινοτικών από την Ελλάδα. Ελλάδα αυτοδύναμη ισχυρή ανεξάρτητη με δική της οικονομία. Κοιτάξτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας μια κουτσουλιά τους έφτυσε. Μόνο ο δικός μας αιώνιος yesman.

 13. an.vorinos avatar
  an.vorinos 12/03/2011 11:38:21

  O κοσμος της ΝΔ ειναι απαιτητικος με την ηγεσια του , αναμενει τα παντα ολα απο τον Αργηγο . Σαλονατοι και καναπεδοκαθημενοι τα περιμενουν ολα απο εναν .Δεν κοιταμε τι γινεται στο Πασοκ . Εκανε αργηγο και πρωθυπουργο ενα ατομο με εγνωσμενες δυνατοτητες . Ο κος Σαμαρας αδυνατει μονος να τραβηξει το καρο της ΝΔ ,που ειναι γεματο κυριως μπαζα, θελει βοηθεια,και αντι βοηθειας συναντα προβληματα. Εκτο του οτι εζυγισθη εμετρηθη και ευρεθη στο 20%.

 14. αχ κουλα!! avatar
  αχ κουλα!! 12/03/2011 11:48:07

  η Καλλιροη που λεει το αρθρο κουραστηκε να περιμενει. Εγω κουραστηκα να φωναζω αει στο καλο ολοι αυτοι που με εκνευριζουν καθε φορα που τους βλεπω στο γυαλι, και δεν εννοω αυτους που πανε ετσι και αλλιως για συνταξη. Εννοω αυτους τους "νεους" που δεν ξερουν να πουν τα στραβα τους και ο κοσμος τα φορτωνει ολα στο Σαμαρα. Ο Σαμαρας και σχεδιο εχει, και προγραμμα αλλα ποιος να το πει παρα εξω?

 15. ΧΟΡΧΕ avatar
  ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 12:03:43

  διαβασα πριν λιγο στο καρφι οτι ο Κακλαμανης θα κατεβει ξανα στην Α' Αθηνας μετα απο συνενοηση με τον Σαμαρα, οπως και ο Αντωναρος και η Γιαννακου. Και μη μου πειτε καλα καρφι διαβαζεις γιατι τα ιδια λεει και το παραπολιτικα το επισημο σαιτ του κομματος.
  εγω λοιπον αν ετσι εχουν τα πραματα, αντε γειαααααααααα

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 22:06:02

   τα παραπολιτικά είναι το επίσημο σάιτ του κόμματος ? Τίνος κόμματος?????

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 12/03/2011 22:09:45

    για δοκίμασε και το beta.nd.gr ..... προς ενημέρωσίν σου

 16. Δαυίδ Νιάρχος avatar
  Δαυίδ Νιάρχος 12/03/2011 12:12:54

  Πολύ φοβάμαι αγαπητοί φίλοι, πως ο Σαμαράς και η ηγετική ομάδα της ΝΔ, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  Τι παθητική αντιπολίτευση είναι αυτή;
  Αν δεν υπήρχε και το antinews δεν θα είχαμε καμία ελπίδα...Κρίμα. Τι μας κρύβουν;
  Γιατί δεν μιλάει για το σκάνδαλο της Siemens ο αρχηγός μας;
  Γιατί τόση ανεπάρκεια;

 17. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 12/03/2011 12:17:48

  σημερα στην Καθημερινη ο Λακασας αναφερεται στα επαγγελματα των πολιτικων-βουλευτων και στις σπουδες των πολιτικων αρχηγων. Για τον Σαμαρα αναφερει μονο το πτυχιο του απο το Πανεπιστημιο Amherst της Μασαχουσέτης αποσιωποντας το ΜΒΑ απο το Harvard, που εδω που τα λεμε δεν ειναι οτι κ'οτι...
  Φτηνη δημοσιογραφια απο μια δυστυχως για την ιστορια της απαξιωμενη εφημεριδα.
  Ομως θα ηθελα να ξερω το πηρε μυρουδια κανεις εκει στο κομμα, να τους πει κατι?
  ποιος ειναι υπευθυνος, η Βασιλικουλα?

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Κωσταντινος Π. 12/03/2011 12:44:02

   Δημοσιογραφία ψεκασμένη με άφθονο Αλαφουζόλ...

 18. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 12/03/2011 12:19:55

  O ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ, τα κανάλια των νταβατζήδων, ΛΑΟΣ, Κουβέλης κ.λ. πανηγυρίζουν από τις 02:45' τα ξημερώματα για τη σύνοδο και η επίσημη θέση της Ν.Δ είναι:

  "Περιμ,ένουμε τα επίσημα 'έγγραφα και θα τοποθετηθούμε εντός της ημέρας"...

  Καληνύχτα σας κύριοι της Συγγρού...

 19. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 12/03/2011 12:37:36

  Πρέπει οι Νεοδημοκράτες να καταλάβουμε ότι μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Αντώνης είναι υποχρεωμένος όσον αφορά τα ενδοκομματικά, να λειτουργεί κατ εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Υστερα βλέπει και βλέπουμε.

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ ΙΩΝΑΣ 12/03/2011 12:52:32

   Ιωνά μου,

   έχω πει και του Φάκτορα πολλές φορές που γράφει οτι ο Σαμαράς πρώτα θα βγει πρωθυπουργός και μετά θα τα αλλάξει όλα:

   ΔΕΝ πρόκειται να έχει την ευκαιρεία να τα αλλάξει όλα γιατί ΔΕΝ θα τον ψηφίσει ο κόσμος για πρωθυπουργό με αυτήν την ομάδα!

   Όσο και στημένα να είναι τα γκαλοπ και οι δημοσκοπήσεις, αντε το -10% να είναι στην πραγματικότητα -5%. Άντε το -5% να είναι -2%.
   Πάντως +5% και +10% δεν είναι και απορώ πως δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος ο Σαμαράς...

   Μα δεν βλέπει οτι οι τομεάρχες του τρώνε κράξιμο οπουδήποτε εμφανιστούν (ενίοτε και ξύλο όπως ο Χατζηδάκης);;;

   Γράφεις οτι πρέπει να τους ανεχτεί εως τις εκλογές.

   Και μετά τί θα γίνει Ιωνά μου;;;

   Κι εγώ σου λέω οτι βγαίνει πρωθυπουργός με 155 Βουλευτές εκ των οποίων οι 10 είναι:
   -Γιακουμάτος
   -Χατζηδάκης
   -Σπηλιωτόπουλος
   -Στυλιανίδης
   -Παυλόπουλος
   -Νάκος
   -Πατριανάκου
   -Μητσοτάκης
   -Καλογιάννης
   -Κεφαλογιάννης
   -Κεφαλογιάννη
   (και είναι και κάμποσοι άλλοι "μανδαρίνοι")...

   Πώς θα κυβερνήσει μετά;;;;;;;;;;;;;;;;

   Εάν τους "φοβάται" τώρα, οτι π.χ. μπορούνε να πάνε στο ΛΑΟΣ ή στο ΔΗΣΥ κτλ., τί θα γίνει οταν θα είναι κυβέρνηση και μπορούνε να τον "ρίξουνε" οποιαδήποτε στιγμή;;;;;;;;;;;;;;;

   Ή τους αλλάζει τώρα για να δώσει και το έναυσμα ή βουλιάζει μαζί με αυτούς...

   Αυτή είναι η άποψή μου...

   • Franklin S. avatar
    Franklin S. @ SPYROS T. 12/03/2011 13:00:30

    το αλλαζουμε η βουλιαζουμε των εφημεριδων, να υποθεσω απευθυνεται και, η μαλλον κυριως, στο Σαμαρα, ως εναλλακτικη προταση εξουσιας, οψεποτε ............. (οι πολλες τελειες δειχνουν το βαθος του οψεποτε!)

    • SPYROS T. avatar
     SPYROS T. @ Franklin S. 12/03/2011 13:05:23

     Franklin,

     εγώ είμαι παλιός εδώ αλλά καί στο κόμμα καί στο κόμμα του Σαμαρά (άντε να στο πω κι έτσι)...

     Επίτηδες χρησιμοποίησα τον όρο βουλιάζουμε γιατί τα ονόματα που ανέγραψα είναι καθαρά για να βουλιάξουν τη βάρκα!

     Για τα ονόματα δεν βλέπω να τοποθετήθηκες...

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ SPYROS T. 12/03/2011 13:02:52

    Υ.Γ.:

    από οτι διάβασα στο διαδίκτυο (εύχομαι να είναι ψέμα), η λίστα των ονομάτων που ανέγραψα πιο πάνω εμπλουτίζεται με Νικήτα Κακλαμάνη, Αντώναρο, Γιαννάκου-Κουτσίκου κτλ. και μάλιστα με κατόπιν συνεννοήσεως με την ηγεσία του κόμματος...!!!!!!!!!!!

    Μάλιστα....

    Τελικά, θα μείνει με την "ισορροπία" στο χέρι ο Σαμαράς...

    • Franklin S. avatar
     Franklin S. @ SPYROS T. 12/03/2011 13:17:10

     τωρα που συμπληρωσες τη λιστα να τοποθετηθω.
     αν με αυτην την ομαδα φτασουν το 15% να λενε και μεγαλο ευχαριστω!!
     Θα ξεχωρισω ομως την Ολγα μας. Ανεβασμενη πολυ την βλεπω τελευταια. Ντυσιμο, αερας αθηναικος. Τωρα που ανεβηκε στην πρωτευουσα εχασε και αυτο το επαρχιωτικο βρε παιδι μου!!
     Ειδες τιμες ομως το κομμα, ολοκληρη δηλωση εκπροσωπου εγινε για την υποδοχη...Δελτιο τυπου, χαιλικια

     ουτε ποδι δεν θα μεινει φιλε μου με τετοια ομαδα....

 20. Franklin S. avatar
  Franklin S. 12/03/2011 12:47:27

  τοτε πριν, πως θελετε να προσελκυσετε κοσμο να ερθει στις εκλογες και να σας ψηφισει? γιατι εσεις οπως λετε οι Νεοδημοκρατες εχετε διπλο προβλημα, ενα να σηκωσετε τον κοσμο και δευτετρο να σας ψηφισει...

 21. popolaros avatar
  popolaros 12/03/2011 13:06:00

  Ο Α.Σ εκλέχθηκε από τον Λαό και όχι από το κόμμα και τα στελέχη!!
  Το κόμμα και τα στελέχη αλληθώριζαν αλλού.

  Από τότε δυστυχώς ασχολείται περισσότερο με αυτούς που τον είχαν απορρίψει στα εσωκομματικά, παρά με το πραγματικό του στήριγμα..τον Λαό.

  Στην πιθανή προσπάθεια του να κερδίσει το κόμμα, καλωπίζοντας το... θα χάσει το Λαό. Σε ένα βαθμό συμβαίνει ήδη.

  Θα πρέπει να συμπεριφέρεται περισσότερο ως εν-δυνάμει πρωθυπουργός παρά ως πρόεδρος ενός ακόμα κόμματος της αντιπολίτευσης.
  Κόμματος που δεν τον 'έπαιζε' για καιρό.

  Εκτός εάν δεν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός.
  Εάν δεν θέλει η νύφη και ο γαμπρός...γάμος τσου.
  Η νύφη (Ελλάδα) δείχνει να θέλει, ο γαμπρός (Αντώνης) δείχνει να το σκέφτεται.
  Εν τω μεταξύ η Ελλάδα γκρεμίζεται.

  Εδώ ο Καρατζαφέρης σε λίγο θα μας πείσει ότι δεν ψήφισε το μνημόνιο και ότι κάνει αντιπολίτευση στον ΓΑΠ.
  Ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ που είπε Όχι στο μνημόνιο, φαίνεται σαν να το στηρίζει σιωπηλά.
  Όλα τα κόμματα αντιπολίτευσης κάτι κερδίσουν εκλογικά, Πλην της ΝΔ.
  Γιατί?

  Πιστεύω ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος, αδιαφορεί για το εάν άλλαξε κτίρια η ΝΔ, εάν άλλαξε σήμα, κάνει εγκαίνια, εκδηλώσεις, δεν ξέρω τι άλλο.
  Ιδίως τώρα που χτυπιέται από παντού και ζει μέσα στο φόβο του αύριο.

  Τώρα τελευταία η επιλογή Μιχελάκη, κάτι άλλαξε προς το μαχητικότερο, στο επικοινωνιακό κομμάτι.
  Μένει να το δούμε να συμβαίνει και ουσιαστικά.

  Αυτά τα ολίγα από κάποιον που τον είχε ακολουθήσει στο παρελθόν και θα ήθελε να δει Ανοιξιάτικες μέρες μέσα στο κακό χειμώνα που ζούμε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ popolaros 12/03/2011 14:03:30

   Το προβλημα του ειναι οτι ποτε δεν ξεκαθαρισε ωστε να το καταλαβει ο κοσμος τι ακριβως ειναι η αντιμνημονιακη πολιτικη.
   Επρεπε καθε μερα να δηλωνει οτι ειναι ΚΑΤΑ της χρεωκοπιας ΚΑΤΑ της στασης πληρωμων KATA της εξοδου απο το ευρω και ΥΠΕΡ της πληρωμης των χρεων με αλλη οικονομικη πολιτικη.
   Θα μου πεις δεν ειναι;Ειναι αλλα οταν δεν το λες συνεχεια και αφηνεις τη φωνη σου να μπλεκεται με αριστερες κραυγες δημιουργεις συγχυση.
   Αν δεις τα σχολια εδω υπαρχουν πολλοι νεοδημοκρατες που νομιζουν οτι θεση του κομματος ειναι το "δεν πληρωνω".
   ΤΗ συγχυση αυτη την πληρωνει και θα την πληρωσει η ΝΔ.
   Ελπιζω τον Απριλιο να ξεκαθαρισει στο Ζαππειο πληρως το ζητημα.

  • Χριστινα Μελ. avatar
   Χριστινα Μελ. @ popolaros 12/03/2011 14:06:25

   εμενα και πολλους αλλους εδω μεσα, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ, δεν με νοιαζουν τα εσωκομματικα σας. εγω θελω εναν, οποιον δεν με νοιαζει, που να τον εμπιστευομαι και να τον πιστεψω. Προχθες απο οταν αρχισε αυτο το γαιτανακι με το mail για τις τραπεζες, τρελλαθηκαμε παλι, οπως και περυσι τετοιον καιρο. τηλεφωνα απο δω, πανικος απο κει. ακουμε οτι φευγουμε απο το ευρω, θα γινει σταση πληρωμων, θα απολυθουν οι μισοι δημοσιοι υπαλληλοι, θα πουληθουν τα νοσοκομεια
   κανενα δε θελουμε, κανενα,
   και οποιος δεν ακουει το λαο....

 22. Χριστινα Μελ. avatar
  Χριστινα Μελ. 12/03/2011 13:08:07

  Γραφει ο Σπυρος παραπανω
  Κι εγώ σου λέω οτι βγαίνει πρωθυπουργός με 155 Βουλευτές εκ των οποίων οι 10 είναι:
  -Γιακουμάτος
  -Χατζηδάκης
  -Σπηλιωτόπουλος
  -Στυλιανίδης
  -Παυλόπουλος
  -Νάκος
  -Πατριανάκου
  -Μητσοτάκης
  -Καλογιάννης
  -Κεφαλογιάννης
  -Κεφαλογιάννη
  τους διαλεξες εναν-εναν Σπυρο μου? Εχεις και πιο εφιαλτικο σεναριο????
  γιατι κατι λες και για αλλους μανδαρινους...
  εγω παντως προσωπικα εχω μια αδυναμια στην κα. Σκουπιδοτενεκεδες Φ. Πατριανακου. Τετοια ευστοχια αυτη η γυναικα, απολυτη ταυτιση του επαγγελματος της με την πολιτικη της!!!

 23. Shaman G. avatar
  Shaman G. 12/03/2011 13:36:01

  Χαρα,
  ασε τα ηρωικα εμβατηρια. Σαν το Ροδινο και συ. Μπορειται, επικοινωνηστε etc.etc
  Δεν ακουνε οι ανθρωποι, δεν το καταλαβαινεις.

  Τα φορτωσαν ολα σε εναν και κεινοι αλλου για αλλου.
  εδω στη Θεσσαλονικη που ηρθε ο Σαμαρας προχθες τιποτα, χαος απο οργανωση.
  μονο η καημενη η Ραπτη, και το λεω πολυ σοβαρα, ειχε ετοιμασει μια αξιοπρεπη εκδηλωση. Ολα τα αλλα ασε καλυτερα, το ελεγαν και μετα..

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Shaman G. 12/03/2011 22:21:07

   αυτό που εσύ θεωρείς κακό νέο, εγώ το ακούω με χαρά: μακάρι να δει και να συνειδητοποιήσει ο Α.Σ. σε τι οργανωτικό χάλι βρίσκεται η ΝΔ. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να το αντιληφθεί εντός των τειχών, στην πρωτεύουσα.

   • Shaman G. avatar
    Shaman G. @ δρόμος 12/03/2011 23:14:34

    εσυ βλεπεις να το συνειδητοποιει?
    γιατι εγω βλεπω χαος και με πειραζει πολυ

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Shaman G. 12/03/2011 23:35:40

     πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσει "εντός των τειχών", γιατί τα σαίνια έχουν τον τρόπο τους στο να παραπληροφορούν. Μακάρι η επίσκεψη στη Β. Ελλάδα να είναι διαφωτιστική.

 24. brankaleon avatar
  brankaleon 12/03/2011 15:42:17

  Τώρα που αισίως (γι' άλλους) και ετέρους "αισίως" έκλεισε η Μεταπολίτευση (και ποιά ; μεταπολίτευση), ετοιμάζεται μια "μεταπολίτευση", ή μια Μεταπολίτευση.
  Η πρόκληση για τον Α. Σαμαρά είναι μεγάλη αν κατορθώσει να ηγηθεί ως ηγέτης ενός δυναμικού και μιας προοπτικής, πέρα από τις μέχρι τώρα οριοθετήσεις και ταμπέλες.
  Ο κόσμος της ζωντανής εργασίας αναρωτιέται και δυσπιστεί μή πως όλα αποβούν μάταια ή φενάκη και χρειασθεί να προετοιμάζεται να το πάει πιο μακριά και αλλού.
  Θα τολμούσα να πω ότι η αστική ολοκλήρωση ιστορικά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
  Ακόμα συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε "θαύματα" και "μήπως αλλοιώς".
  Το πότε θα γίνουν έτοιμα τα πράγματα, ακόμη δεν ξέρω.
  Θα μπορέσουμε τελικά εκτός των αριθμών να παράξουμε πραγματικό πλούτο;
  Αυτό θα είναι και το πλέον δυνατό χαρτί του Α. Σαμαρά.

 25. Νίκος Χ. avatar
  Νίκος Χ. 12/03/2011 16:08:44

  Ευχαριστώ την Αιμιλία για το σχόλιο της αναφορικά με "τα πατριωτικά λόγια".
  Η αλήθεια είναι ότι στην καθημερινότητα που ζούμε όλοι μπορεί να ακούγονται υπερβολές ή ακόμη και κορώνες. Όμως αν συμφωνήσουμε ότι για να ανατραπεί η κατάσταση θέλουμε πλάνο, όπως αναφέρει η Αιμιλία, το πλάνο πρέπει να μην έχει τη λογική της επόμενης δόσης του ΔΝΤ. Θέλουμε μια πρόταση συνολική και τα εθνικά στοιχεία είναι απαραίτητα ώστε να ανατρέψουμε καθετί σάπιο. Οφείλουμε να αναδείξουμε και να επενδύσουμε σε ενότητα, σ.ε οποιασδήποτε μορφής πόρους μας έχουν μείνει και να τους αξιοποιήσουμε. Ας θυμηθούμε ότι η επίφαση όλης της κρίσης (οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική) ξεκίνησε από τότε που απαξιώσαμε θεμελιώδεις αρχές όπως η πατρίδα, η οικογένεια για να υιοθετήσουμ το σύγχρονο life style και τον ατομισμό. Επειδή η κρίση χτυπάει όλους καλό είναι να σκεφτούμε συλλογικά

  • Αιμιλια Σ. avatar
   Αιμιλια Σ. @ Νίκος Χ. 12/03/2011 17:08:38

   Νικος Χ.
   για ολα τα παραπανω που λετε παρακαλω διαβαστε την δηλωση του αν. τομεαρχη οικονομικων του κομματος της ΝΔ.
   Αν αυτο εσας σας ακουγεται διαφορετικο απο το λογο του Πασοκ, εγω περισσευω
   παντως σε καμμια περιπτωση η λογικη του εκπροσωπου δεν συμπιπτει με την δικη σας λογικη

 26. android.K. avatar
  android.K. 12/03/2011 17:03:20

  Ξυπνα, Χαρα, ξυπνα!!!!!!!!!

  Μετα τις δηλωσεις Σταικουρα να δεις ποσο ΑΝΕΦΙΚΤΟ ειναι!!!!!!!!!!!!!!

 27. Νίκος Χ. avatar
  Νίκος Χ. 12/03/2011 20:41:12

  Αιμιλία
  προφανώς και διαβάσαμε όλοι τη θέση της Ν.Δ η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της κυρίως για τη μείωση του επιτόκιου και τηρεί στάση αναμονής για το ποιά μορφής θα είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να βρεθούν τα 50 δις. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο ούτε στην ορθότητα ούτε στην αποτελεσματικότητα αλλά για να έχουμε μια πιο ουσιαστική ματιά στο θέμα μήπως αξίζει να θυμηθούμε ότι και πέρσι κάποιοι πίστευαν ότι η εφαρμογή των όρων του μνημονίου έγινε χωρίς την απαιτούμενη διαπραγμάτευση; Και το πιο σημαντικό είναι να πείσουν ότι απαιτείται εκποίηση-αξιοποίηση της δημ.περιουσίας αυτοί που έκλειναν το λιμάνι και δεσμεύονταν για ανάκληση της σύμβασης της Cosco.

 28. ΧΟΡΧΕ avatar
  ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 23:10:27

  του δικου σας προφανως!!
  εννοω το παραπολιτικο σας site! εκει που διοχετευετε τις "αποκλειστικες' ειδησεις, που θα κατεβει ποιος, πως εσωσε ο Σαμαρας το 1% επιτοκιο και αλλα πολυ ενδιαφεροντα για το κομμα σας!!!
  αν δεν το επισκεφτεστε συχνα, μου ειστε απληροφορητος και δεν κανει
  μπορω να σας δωσω και την ακριβη διευθυνση αν θελετε!!!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΧΟΡΧΕ 12/03/2011 23:30:50

   ή κομματάκι μπερδεμένος είσαι, ή πράκτορας της ...δύσης, αγαπητέ, και σίγουρα μακρυά νυχτωμένος ....

   • ΧΟΡΧΕ avatar
    ΧΟΡΧΕ @ δρόμος 13/03/2011 00:09:37

    μηπως ειστε εσεις νυχτωμενος αγαπητε μου?
    δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν κανουμε κριτικη αμεσως βαζετε ταμπελες!
    τελειως εξω πεσατε, απεχω τουλαχιστον τις δυο τελευταιες αναμετρησεις

 29. δρόμος avatar
  δρόμος 12/03/2011 23:11:28

  Η λίστα είναι ενδεικτική, και σίγουρα δεν είναι αυτή της εκλογικής σου περιφέρειας! Επιπλέον, ας περιμένουμε να τις δούμε τις λίστες, πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα!

  • Franklin S. avatar
   Franklin S. @ δρόμος 12/03/2011 23:58:12

   το αν ειναι της περιφερειας μου πειραξε η τα ονοματα που εμφανιζονται
   και να περιμενουμε να δουμε τι?
   καπου διαβασα παρακατω αλλα το θυμηθηκα και γω, που μεσα στον κακο χαμο του Μνημονιου κλπ ο εκπροσωπος τυπου εκανε ολοκληρη δηλωση και εβγαλε και δελτιο τυπου για την μετακινηση της Κεφαλογιαννη απο τα Χανια στην Αθηνα.
   Δεν θελω να γινω κυνικος, και με συγχωρεις πολυ, αλλα με προκαλεις, προφανως εχετε μεγαλη αναγκη απο χρηματα στο κομμα!!!!!!!

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Franklin S. 13/03/2011 03:17:48

    Σε ΠΡΩΤΗ φαση θα ψηφισεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αρκει
    να φυγει ο παπανδρεου....
    Σε δευτερη φαση, θα σκεφτουμε τα εσωκομματικα
    ΑΛΛΙΩΣ θα αναγκαστεις ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, εστω και αργα να ψηφισεις Νεα Δημοκρατια, αλλα εκεινη τη στιγμη θα εισαι ξυπολητος και ξεβρακωτος..

 30. highlander avatar
  highlander 13/03/2011 07:47:52

  το πρόβλημα της ΝΔ είναι δομικό. Ο Σαμαράς θέλει και πιστεύει στην Ελλάδα, η γενικότερη κουλτούρα της ΝΔ ως κόμματος, ως σώμα έχει πρόβλημα, μπορεί να τον ψήφισε η βάση κληρονόμησε όμως μια κοινοβουλευτική ομάδα από πριν που είναι δύσκολο να πάει σπίτι της και είναι προϊόντα άυτής της εσωτερικής κουλτούρας του κόμματος. Η ΝΔ δύσκολα θα βρει φόρμουλες και αυτοανανεωτικές πολιτικές όπως του ΠΑΣΟΚ γιατί απλά η κουλτούρα των στελεχών και οπαδών της, τα δομικά του στοιχεία είναι διαφορετικα με τις ΝΔ των τζακιών, των ντιντήδων, των ανεπάγγελτων. Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε στην επιφάνεια ένα σωρό κόσμο 30 χρόνια από το πουθενά χωρίς σόγια, οικογένειες, λεφτά κλπ Στη ΝΔ να προωθηθείς θα πρέπει ή να έχεις μπάρμπα στην κορώνη, ή πολλά λεφτά ή τοπικά να είσαι κάποιος σπάνια αγωνιστές από τα σπλάχνα της κοινωνίας ευδοκίμησαν στο κόμμα γι΄αυτό σας λέω ότι το πρόβλημα δεν είναι του αρχηγού είναι δομικό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.