Ο Σαμαράς και η νέα Μεγάλη Ιδέα
09/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς και η νέα Μεγάλη Ιδέα

Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί πρέπει να δημιουργήσουν τη νέα Μεγάλη Ιδέα η οποία θα έχει ως κεντρικό στόχο μια Πατρίδα περήφανη

Όταν έσκασε το θέμα Μπαλτάκου πολλοί είπαν, μεταξύ αυτών κι εγώ, ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο θέμα το οποίο θα προκαλέσει σεισμό.

Μια πιο ψύχραιμη φωνή μου είχε πει τότε: «Να μου το θυμηθείς. Σε δύο – τρεις ημέρες το θέμα θα ξεφουσκώσει. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για άλλα ζητήματα, τον καίνε άλλα πράγματα. Πρέπει όλοι σας να το καταλάβετε».

Φαίνεται ότι είχε δίκιο κι εγώ άδικο και αυτή δεν είναι μια εξομολόγηση για «ξεκάρφωμα», δήθεν δηλαδή να δείξουμε ότι δεν μας νοιάζει η βόμβα Μπαλτάκου και οι τριγμοί που προκάλεσε.

Είναι η μοναδική αλήθεια σε μια χώρα που διψάει για καλές ειδήσεις, που καίγεται για καλύτερες ημέρες, που περιμένει πως και πώς να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και που έχει μπουχτίσει πλέον με τα πολιτικά παιχνίδια απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Είναι εντυπωσιακό αλλά η αποδοχή που έχουν οι ειδήσεις που αφορούν τη βελτίωση της οικονομίας είναι μεγάλη. Ακόμη κι αν ο κόσμος δεν βλέπει διαφορές στην τσέπη του, έχει πειστεί πλέον ότι το καράβι άλλαξε ρότα. Δείχνει να είναι περισσότερο αισιόδοξος για το φως που βλέπει στο τούνελ. Ότι δεν είναι το τρένο που έρχεται να τον πατήσει, αλλά η έξοδος από το βαθύ σκοτάδι.

Ο ελληνικός λαός διψάει για ειδήσεις όπως το κοινωνικό μέρισμα ή οι βελτιώσεις στη φορολογία. Θέλει τόσο πολύ να μάθει αν πράγματι η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι το πρώτο βήμα για ενίσχυση της ρευστότητας. Που σημαίνει περισσότερα και φθηνότερα δάνεια, αποπληρωμή των χρεών, περισσότερα λεφτά στις επιχειρήσεις, αύξηση των προσλήψεων, μείωση των απολύσεων.

Δεν είναι καθόλου ανόητοι στην κυβέρνηση που τα δίνουν όλα για την έκδοση του ομολόγου και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μποϊκοτάρει όλη αυτή την προσπάθεια, την απαξιώνει και την ευτελίζει. Διότι ξέρει κι αυτός, ξέρουν και οι σοβαροί άνθρωποι ότι έξοδος στις αγορές σημαίνει το τέλος των μνημονίων. Το τέλος των πακέτων και των εξαρτήσεων. Όλα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα. Οι πολιτικές κόντρες, οι τζάμπα μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις της κυβέρνησης, οι τελευταίοι σπασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι αοριστολογίες του Θεοδωράκη, ουδόλως απασχολούν τον κόσμο.

Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά πρέπει να κεντήσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Το πρώτο στοίχημα το κέρδισε. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, δεν ζήσαμε δραματικές στιγμές και βεβαίως δεν γίναμε τριτοκοσμική χώρα που ικετεύει για βοήθεια. Η Ελλάδα άντεξε και κέρδισε με το σπαθί της την ευκαιρία που θέλει για ρύθμιση του χρέους. Θα δείτε ότι θα το επιβεβαιώσει ακόμη και η σκληρή Μέρκελ την Παρασκευή.

Οι Έλληνες πολίτες με τις απίστευτες θυσίες που έκαναν κέρδισαν την ευκαιρία της αλλαγής σελίδας για τη χώρα.

Το νέο μεγάλο στοίχημα

[photo_1]

Τώρα, όμως, μπαίνουν νέα στοιχήματα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Βεβαίως η έξοδος στις αγορές και η συνέχιση του προγράμματος δανειοδότησης με χαμηλά επιτόκια. Ακολουθεί η συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Δεν ξέρουμε αν θα είναι απευθείας κούρεμα ή θα είναι έμμεσο με πληρωμή σε 50 χρόνια και βάλε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πλέον η χώρα κάθεται στο τραπέζι ως ισότιμο μέλος κι όχι ως παρίας της Ευρώπης και μαύρο πρόβατο.

Αν όλα αυτά επιτευχθούν μέχρι το καλοκαίρι τότε πράγματι θα μιλάμε για ολοκληρωτική σωτηρία της Ελλάδας. Και το επόμενο και κρισιμότερο στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι να γίνει ο ηγέτης όλων των Ελλήνων. Όποιος ξέρει να αναλύει τα πολιτικά δεδομένα βλέπει ότι οι διαχωριστικές γραμμές έχουν πέσει και οι ιδεολογικές γραμμές διαπερασθεί επειδή αυτό που προέχει είναι η πατρίδα. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Η απομόνωση των ακραίων και μια πορεία προς την πραγματική νέα Μεταπολίτευση. Εκεί όπου πάνω από πρόσωπα και ιδεολογίες θα κυριαρχεί η πατρίδα. Με βασικό όχημα μια νέα Νέα Δημοκρατία.

Ποιος άραγε μπορεί να αρνηθεί ότι η προτεραιότητα όλων των Ελλήνων είναι τούτο το χώμα που πατάνε να μην το σκορπάει ο άνεμος; Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί πρέπει να δημιουργήσουν τη νέα Μεγάλη Ιδέα η οποία θα έχει ως κεντρικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του Έλληνα πολίτη, το νοικοκύρεμα της οικονομίας ώστε να μην ξαναζήσουμε άλλες κρίσεις, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων για τη χώρα μας. Και μια πατρίδα περήφανη η οποία θα μπορεί να υπερασπίζεται με το κεφάλι ψηλά τα εθνικά της θέματα διότι δεν θα είναι αδύναμη.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αυτονόητα ηγετική θέση σ’ αυτό το εγχείρημα και σίγουρα έχει μαζί του όλους εκείνους που αγαπούν άδολα τη χώρα και θέλουν να τη δουν να προοδεύει. Κι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα Μεγάλη Ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θεόφιλος Β avatar
  Θεόφιλος Β 09/04/2014 07:42:41

  Σωστή προσέγγιση αλλά οφείλω να επισημάνω ότι η μεγάλη ιδέα ναι μεν δεν κάνει διαχωρισμούς σε ιδεολογίες και ενώνει ,ωστόσο όμως δεν κάνει και εξισώσεις. Δεν μπορεί για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία να ξεπλύνει τις αμαρτίες του πασοκ ή να απολογείται για την δεξιά αστική της αντίληψη.Νέα ιδέα και νέο κόμμα συνεπάγεται πρώθηση ικανών και όχι παιδιών του κομματικού σωλήνα.Πάταξη των αυλών και των αυλικών ,της παρέας και των γκρουπούσκουλων.H περίπτωση Μπαλτάκου διδάσκει ότι οι υπερεξουσίες και η ανοχή σε άτομα που απλά φέρουν τον τίτλο του Σαμαρικού γεννά παρά επιλύει προβλήματα. Ο Σαμαράς δεν έχει ανάγκη από παρέες ούτε ημετέρους διότι απλά αυτοί που του κάνουν κριτική εκ των έσω μυρίζουν ναφθαλίνη και έχουν παλαιοκομματική παρωχημένη νοοτροπία. Τέρμα πιά με τους νικολόπουλους, ζώηδες, πολύδωρες κλπ και τους επί τριάντα χρόνια βουλευτές που αντί να απολογούνται για τα δεινά της Νέας Δημοκρατίας το παίζουν και τιμητές. Όμως αναγέννηση δεν γίνεται ,και συγχωρέστε με που θα αναφερθώ ονομαστικά, με Παπαμιμίκους ...Ανανέωση δεν γίνεται με δήθεν τεχνοκράτες και μεταπτυχιακούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, δεν έχουν εκτεθεί, δεν έχουν ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα αλλά εξαργυρώνουν πάντα τη συμμετοχή τους στο κόμμα με θέσεις στους δημόσιους φορείς.

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ Θεόφιλος Β 09/04/2014 08:45:05

   Ο Σαμαρικός δεν το φωνάζει ότι αγαπάει τον Πρόεδρο και δεν λειτουργεί για τον εαυτό του αλλά για το καλό του Σαμαρά. Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σας περί στελεχών με εργασιακή εμπειρία . Είναι απαραίτητη η σχέση με την πραγματική οικονομία για όσους στελεχώσουν το σχήμα της ανάκαμψης, διότι θα χειριστούν πόρους για επενδύσεις και θα πρέπει να έχουν και μια πρακτική άποψη για το πως γίνονται δουλειές .....

   • ΝΙΚΟΣ Π avatar
    ΝΙΚΟΣ Π @ JIM BEAM 09/04/2014 10:05:38

    βεβαια περιπτωσεις επιτυχημενων ανθρωπων της αγορας οπως ο μακαριτης πρωην προεδρος του ταιπεδ ή ο πρωην προεδρος της δεη την εποχη που μπουκαρε μεσα ο φωτοπουλος δεν υποστηριχθηκαν στο βαθμο που επρεπε .

 2. Α avatar
  Α 09/04/2014 08:13:48

  O Αντώνης Σαμαράς δουλεύει πυρετωδώς μέχρις εξαντλήσεως (σωματικής) , ώστε η Ελλάδα να πετύχει. Αποδεικνύεται ότι η βαθειά του στοχοπροσήλωση έφερε θετικά αποτελέσματα. Από δω και πέρα ανοίγει το πεδίο της ανάπτυξης της οικονομίας αφού εξασφαλίζεται η ρευστότητα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Α. Σαμαρά που πλέον εδραιώνεται ως μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ, αυτόν που θα γράψει η ιστορία ότι κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του άνδρα που πετυχαίνει πολιτικά γιατί πετυχαίνει στο πεδίο της ανόδου της χώρας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους της αντιπολίτευσης, που για να πετύχουν πολιτικά θα έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει.

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 09/04/2014 08:34:31

  Η ΝΕΑ μεγάλη ιδέα είναι παλιά για τον πρωθυπουργό. Την εχει απο την εποχή της Άνοιξης, όλοι οι Ελληνες μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ θαύμα. Οι ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι ανεκτές στο συνταγματικό πλαίσιο. Τα άκρα θα απομονωθούν και θα αποδυναμωθούν. Η Ελλαδα θα παραμείνει στην Δύση και θα εξακολουθεί να μετέχει στην διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι αλλο πράγμα ο Πατριώτης και άλλο ο ναζιστής, αλλά κίνητρα εχει αυτός που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα και άλλα ο ρουφιάνος κουκουλοφόρος .

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ JIM BEAM 09/04/2014 15:27:30

   Jim Beam, ποιος θα καθορίσει τι είναι "άκρο";;; Ο παππούς μου μετά την Αλβανία και το Ρούπελ εντάχθηκε σαν μοίραρχος στην εθνική οργάνωση Χ όπου ήταν συνυπεύθυνος για την ασφάλεια των ασυρμάτων που επικοινωνούσαν με την έκπτωτη κυβέρνηση στη Μέση Ανατολή (τους μετακινούσαν συνέχεια από κρυψώνα σε κρυψώνα). Κατόπιν πήγε και ο ίδιος στη Μέση Ανατολή (πολέμησε και εκεί) και επέστρεψε μαζί με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ήταν στην ομάδα που τον έφερε ασφαλή στην Ελλάδα και τον έβαλε ασφαλή στην Αθήνα όπου τον φρουρούσε μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση (ως γνωστόν οι κομμουνιστές ήθελαν να τον απαγάγουν και να τον διαπομπεύσουν σε γάιδαρο σε αντίποινα για τη Βάρκιζα). Κατόπιν εντάχθηκε στον ΕΔΕΣ ως μοίραρχος όπου πολέμησε μέχρι το 1949 στο Γράμμο και στο Βίτσι. Έφυγε από το σπίτι το 1940 και επέστρεψε το 1949! Επί εννέα συναπτά έτη πολεμούσε Ιταλούς, Γερμανούς, Αλβανούς λιάπηδες, Βούλγαρους κομιτατζήδες, Ρώσους και φιλορώσους και γενικότερα όσους φασίστες (μαύρους και κόκκινους) επιβουλεύονταν την ελευθερία της πατρίδας μας. Σήμερα στα σχολεία στην Ελλάδα, μαθαίνουν στα παιδάκια να τον αποκαλούν αυτόν τον άνθρωπο "ρουφιάνο κουκουλοφόρο", όπως γράφεις πιο πάνω. Το "κέντρο" και η "αριστερά" (που γράφει και η ανάρτηση ότι πρέπει να συμμετάσχουν στην "μεγάλη ιδέα") τον αποκαλούν επίσης "ρουφιάνο κουκουλοφόρο"... Τι κοινό έχω εγώ με αυτούς;;;;;;

   • dim avatar
    dim @ Marcelos 09/04/2014 18:34:36

    Το τι είναι άκρο προσδιορίζεται από το πλαίσιο μέσα στο οποίο συζητάς. Αν το πλαίσιο είναι η "δημοκρατία", τότε αυτή έχει κάποιους θεμελιώδεις κανόνες, όπως η ελευθερία λόγου, η παραδοχή ότι η μόνη νόμιμη βία ασκείται από το ίδιο το κράτος και μάλιστα με συγκεκριμένους κανόνες κλπ. Για μια δημοκρατία λοιπόν, άκρο θεωρείται κάθε σχηματισμός που προτρέπει ή υποστηρίζει τον ολοκληρωτισμό (κομμουνιστική ιδεολογία - ΚΚΕ, φασιστική ιδεολογία - ΧΑ). Επίσης, εδώ ανήκουν (στο άκρο δηλαδή) και πολλές από τις συνιστώσες (τις κομμουνιστικές) του Σύριζα. Επίσης άκρο για μια δημοκρατία είναι και όποιος ασκεί ή προτρέπει σε βία. Με αυτό το κριτήριο, άκρο είναι και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Σύριζα, και φυσικά και πάλι η ΧΑ, το ΠΑΜΕ (και κατ' επέκταση το ΚΚΕ που του δίνει κάλυψη), και φυσικά η ηγεσία των ΑΝΕΛ, ειδικά όλοι αυτοί που μιλάνε για προδότες, για κρεμάλες, για λιντσαρίσματα κλπ. Προφανώς αν το δεις από την άλλη σκοπιά, πχ από την σκοπιά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, ακραίος για αυτούς θα είναι ο κάθε ένας που αντιδρά και ζητά ελευθερία λόγου, έκφρασης, και άρση απαγορεύσεων διαφόρων τύπου που το ολοκληρωτικό καθεστώς θα του έχει επιβάλλει. Για τον καθεστώς αυτό, αυτός ο «φιλελεύθερος», ο «δημοκράτης» θα είναι «ακραίος». Σε ένα καθεστώς ολοκληρωτικό λοιπόν, ακραίοι θα είναι όλοι αυτοί που επιζητούν δημοκρατία και ελευθερίες κλπ. Σε ένα καθεστώς δημοκρατικό όμως, ακραίοι είναι αυτοί που επιδιώκουν ολοκληρωτισμό, και δικαιολογούν ή προτρέπουν ή ασκούν βία. Για να συνεννοούμαστε επομένως, για το πολίτευμα μας, για τη δημοκρατία μας, τα άκρα και οι ακραίοι έχουν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, και είναι προφανές ποιοι είναι.

 4. Pro avatar
  Pro 09/04/2014 08:39:19

  O Μεγαλοιδεατισμός πάντα κρύβει τα προβλήματα κάτω απο το χαλί. Η ουσία και η αξία του άρθρου θα κριθεί στις 26 Μάη.

  • Decimus Maximus avatar
   Decimus Maximus @ Pro 09/04/2014 09:16:38

   Ζήτημα να κατάλαβες λέξη απο το κείμενο...

 5. Λούκιος avatar
  Λούκιος 09/04/2014 09:21:28

  Φαήλο αν κατάλαβες εμπόδιζες το κτίσιμο της ''νέας περήφανης Ελλάδας''.

 6. Sabmarine avatar
  Sabmarine 09/04/2014 09:30:23

  Καλα οσο κυβερναει το ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζελο ,εμεις θα μεινουμε με την μεγαλη ιδεα

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Sabmarine 10/04/2014 01:42:53

   Αυτος ήταν ο στοχος?οχι βέβαια και ξέρεις τι μου θυμίζει Την παραβολή του Χριστού που είπε για τον Βασιλέα εκείνον που έστειλε να καλέσουν στον γάμο όλους τους εκλεκτούς,ΑΛΛΑ οι "κεκλημένοι ουκ ήσαν άξιοι" ο γάμος επειδή ήταν έτοιμος εκλήθησαν όσοι στους οδούς ευρέθησαν "πονηρούς και αγαθούς και επλήσθη ο γάμος ανακειμένων"Δηλαδή έγινε η κυβέρνηση με οτι ευρέθη ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ,και να μην εκβιαζει ο αντιπρόεδρος για το ποιους θα βάλομε στο ευρωψηφοδέλτιο

 7. Naruto avatar
  Naruto 09/04/2014 10:23:39

  Ο νέος πατριωτισμός είναι να αγοράζουμε ελληνικά προιόντα από ελληνικά καταστήματα ακόμα και αν είναι ακριβότερα απο τα ξένα.Ετσι θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και κατ` επέκταση η σωτηρία τής Ελλαδας.Μιά εκκαθάριση του πολιτεύματος με διαχωρισμό νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ειναι και αυτή απαραίτητη.Για να καταλαγιάσουν τα πολιτικά παθη θα μπορούσαμενα εισάγουμε στη διαδικασία εκλογής βουλευτών καποια μορφή κλήρωσης και ο βουλευτής να ειναι καπως ανεξάρτητος από το κόμμα.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Naruto 09/04/2014 15:28:46

   Naruto, οι τιμές είναι ακριβές γιατί υπάρχουν οι μεσάζοντες! Το να τα πληρώνουμε πιο ακριβά δεν σημαίνει ότι ενισχύεται αυτός που τα παρήγαγε!

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 09/04/2014 10:40:17

  Αυτές τις δυό λέξεις, μπορούσαν άφοβα να τις εκστομίζουν οι κεντρώοι φιλελεύθεροι-βενιζελικοί,μέχρι τον Αύγουστο του 1920-συνθήκη των Σεβρών...είχαν αγγίξει τη "μεγάλη ιδέα"!..έκτοτε,ουδείς! Η επανάληψη τους σήμερα ακούγεται παράταιρα... μπορούμε να έχουμε μετριοπαθέστερους στόχους: ανάκαμψη,μίνιμουμ συναίνεση,εθνική ενότητα,κοινωνική δικαιοσύνη,θεσμούς... η "μεγάλη ιδέα" θάφτηκε απο αυτούς,που συνέχισαν έκτοτε να διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στη ρητορική και τα "πρακτικά" της αποτελέσματα...!

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ βαγόνι 09/04/2014 12:24:24

   ++++++++++ σωστότερα δεν γίνεται.

 9. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/04/2014 11:15:39

  Ωραία,το καράβι άλλαξε ρότα,βγαίνουμε από το τούνελ,μια Μεγάλη Ιδέα να φυσήξει λίγο (ούριος άνεμος),και όλα-πιστεύουμε- θα πάνε καλύτερα. Όμως,διαφορές στην τσέπη όπως προαναγγέλεται, θα αργήσουμε να δούμε,σωστές βέβαια κινήσεις,πρός τη σωστή κατεύθυνση γίνονται,αλλά για να βελτιωθούν τα πράγματα στην καθημερινότητά μας,πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Πρέπει να γίνει πραγματική μείωση στη φορολογία,πασαλείματα,τύπου μείωση φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα άνω των 1929 κ.κ.,ή μείωση των τεκμηρίων,καλά αλλά δέν φτάνουν. Επαναφορά αφορολογήτου ορίου στη φορολόγηση και για τα τέκνα,οριστικοποίηση του τρόπου και του χρόνου καταβολής των διαφόρων επιδομάτων,ξεκαθάρισμα του ποσοστού μείωσης του φόρου από τις αποδείξεις,και διάφορα άλλα πού θα βοηθήσουν να ανασάνουμε λίγο,αυτά χρειάζονται πιστεύω. Πολύ σωστό και αναγκαίο μέτρο είναι βέβαια η απόδοση του ΦΠΑ όταν αυτό καταβάλλεται,έπρεπε από καιρό να έχει ρυθμιστεί...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Κυθήριος 09/04/2014 12:06:16

   Η απόδοση του ΦΠΑ όταν εισπράτεται είναι το αυτονόητο.Δεν μπορεί τό κράτος να ζητάει τον ΦΠΑ απο τιμολόγια προς το δημόσιο χωρίς το ίδιο να τα έχει εξοφλησει , δηλαδή ο παραλογισμός σε ολο του το μεγαλείο. Κάποτε αναγκάστηκα να πληρώσω τον φορο γιά αγορά ακινήτου δυο φορές γιατί εκ παραδρομής την πρώτη φορά το ποσό υπολογίσθηκε κατα 24 euro υψηλότερο.Πλήρωσα ξανά ολο το σωστό ποσο και περίμενα τεσσερις μήνες να μου επιστραφεί το πρώτο.Αυτό λεγεται εκδίκηση και είναι απαράδεκτο.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Naruto 09/04/2014 15:32:35

    Εδώ πληρώνουμε ΦΠΑ για τιμολόγια που δεν έχουμε καν εισπράξει (παγκόσμια πρωτοτυπία!!!), για το αν μας χρωστάει το κράτος λες εσύ αγαπητέ Naruto;; Στο εξωτερικό στις πολιτισμένες χώρες, για τιμολόγιο που δεν έχει εισπραχθεί ΔΕΝ αποδίδεις το ΦΠΑ, πολύ απλά γιατί δεν έχεις εισπράξει τα χρήματα.

  • john  r avatar
   john r @ Κυθήριος 11/04/2014 23:26:03

   όταν θα κανεισ τη φορολογικη σου δηλωση του 13 θα δεισ τη ροτα!!!!!!!!!!!!

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 09/04/2014 13:03:27

  “Σπάνιος θησαυρός του 12ου αιώνα επιστρέφει στην Ελλάδα MSN Ψυχαγωγία/Εικαστικά | Τετάρτη 09 Απριλίου 2014 | 08.00 GMT (από clickatlife)| Το αμερικανικό μουσείο ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το κειμήλιο «εθελοντικά», καθώς πληροφορήθηκε ότι είχε μετακινηθεί παράνομα από το μοναστήρι για περισσότερα από 50 χρόνια. Το Μουσείο Ζαν Πολ Γκετί μας δίνει πίσω μια χειρόγραφη Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα, η οποία είχε κλαπεί κατά τη δεκαετία του '60 από τη Μονή Διονυσίου του Αγίου Ορους. Το αμερικανικό μουσείο ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το κειμήλιο «εθελοντικά», καθώς πληροφορήθηκε ότι είχε μετακινηθεί παράνομα από το μοναστήρι για περισσότερα από 50 χρόνια. Πηγές του μουσείου ανέφεραν στους Times του Los Angeles ότι το χειρόγραφο αποκτήθηκε το 1983, ως μέρος «μιας μεγάλης και καλά τεκμηριωμένης συλλογής». Τώρα παρουσιάζεται στην έκθεση «Ουρανός και Γη» για το Βυζάντιο που έστειλε η χώρα μας στις ΗΠΑ. Έτσι και εντοπίστηκε από τη χώρα μας.” ♠ Συγχαρητήρια! Είθε 'Ολοι οι Πολιτιστικοί Θησαυροί της Ελλάδας. σύντομα να επιστρέψουν "Στο Σπίτι Τους".

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 09/04/2014 17:27:06

   Υahoo! News: Μια πλούσια αγορά κρασιού που η Ελλάδα αγνοεί http://bit.ly/1ixb8vH Λαμπρή ευκαιρία όχι μόνο για τους επώνυμους μεγάλους, αλλά και για τα μικρά οινοποιεία (small wineries), που μπορούν να εξάγουν τα με προσωπική φροντίδα άριστα προσεγμένα, ντόπια εκλεκτά κρασιά τους, στη τεράστια αγορά του «1.3 δις καταναλωτών που τους αρέσει το κρασί. Η κατανάλωση κρασιού στη Κίνα εκτοξεύτηκε πάνω από 140% μέσα σε 4 χρόνια. Όσο η μεσαία τάξη της χώρας γίνεται πιο δυνατή, οι οινοπαραγωγοί αποκτούν όλο και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.» Είθε σύντομα ο Αγαπητός, ο Ελληνικός Οίνος ο Εκλεκτός, να κατακτήσει τους (απαιτητικούς) κινέζους γευσιγνώστες.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 09/04/2014 18:47:50

    "O Ελληνικός Τουρισμός αναμένεται να καταρρίψει και φέτος ακόμα μία χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με αρμόδιο όργανο του κλάδου" http://www.bloomberg.com/news/2014-02-25/greek-tourism-set-for-another-record-year-industry-body-says.html

 11. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/04/2014 13:56:44

  Η Μεγάλη Ιδέα είναι απαραίτητη: βοηθά τον πεινασμένο να ξανασηκώσει τα μανίκια. Αρκεί να μην καραδοκεί ο Χάρης Θεοχάρης για να τον "στραγγίξει". Αν ο Πρόεδρος θέλει να σηκώσει την πατριωτική σημαία, ας εξαγγείλει δραστικές φοροαπαλλαγές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (και ακόμα μεγαλύτερες σε εξαγωγικές) από 1-1-15. Αν του ζητήσουν ισοδύναμα μέτρα: από το πρωτογεννές πλεόνασμα. Να δούμε τότε πώς παίρνει μπρος η οικονομία... Και η ΝΔ στην εξουσία για 20 χρόνια.

 12. ΓΒ avatar
  ΓΒ 09/04/2014 15:13:46

  Δηλαδή εάν ο Φαήλος Κρανιδιώτης παρέμενε τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο, δεν θα ξεχνιόταν το θέμα Μπαλτάκου σε λίγες ημέρες? Κάνω αυτή τη ρητορική ερώτηση, γιατί τελικά για άλλη μία φορά διαφαίνεται ότι κουμάντο κάνουν οι ανεπάγγελτοι. Κρίμα γιατί στην προσπάθεια της γέννησης της "Μεγάλης Ιδέας", αλλά και της γενικότερης ανασυγκρότησης της παράταξης και της χώρας, ο λόγος, η μόρφωση και η αξιοσύνη του κ. Κρανιδιώτη θα είχαν μεγάλη συνεισφορά. Σε συνθήκες αξιοκρατίας, επιβάλλεται να προβάλλονται τέτοιες προσωπικότητες. Αλήθεια υπάρχει αξιοκρατία στις επιλογές και με τι κριτήρια γίνονται? Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα μου πείτε...

 13. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 09/04/2014 21:17:18

  Πολλοί, φύση-θέση, υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή τη νέα (όχι γι΄αυτούς) Μεγάλη Ιδέα....παρ΄ όλο που πολλοί τους "πολεμούσαν" και "πολεμούν"...ακόμα και σήμερα, με κύρια πρόθεση την καταδίκη σε εξαθλίωση και εξόντωση ...Μήπως η έλλειψη αγάπης και η αδιαφορία από και για τον συνάνθρωπο,η έλλειψη Δικαίου, Ισονομίας, η μορφωτική ανθοφορία (=απόκτηση τίτλων και περγαμηνών (αρκετών προσώπων αλλά άνευ ικανοτήτων) όχι συνδυασμένη, όμως, με την καλλιέργεια ψυχής, ήθους .... από ανθρώπους του χώρου της πολιτικής και γραμμάτων, ο εγωισμός αλλά και ο ανταγωνισμός τους...., κάθε πράξη προς ιδίων όφελος , ο ασύδοτος πλουτισμός όλων των υπαιτίων που δημιούργησαν/-ούν - υποστήριξαν/-ουν και προστάτευαν/-ουν εαυτούς και του υπηρετούντες τους με νομοθετικές ρυθμίσεις, η προκλητική ατιμωρισία όλων αυτών και η ασυλία, η μορφωτική ανεπάρκεια πολλών, η μωρία του απλού λαού (μη εξαιρουμένης και της λαϊκής δεισιδαιμονίας)...και εν κατακλείδι, η ανθρωπόμορφη απανθρωπιά, η διαφθορά των ηθών είναι τα συστατικά που αναχαιτίζουν ό,τι οδηγεί στην υλοποίηση του στόχου/οράματος της νέας Μεγάλης Ιδέας του Ηγέτη Αντώνη Σαμαρά, με βασικό όχημα τη νέα Νέα Δημοκρατία....και με "ποιούς" όμως συνοδηγούς;... ΥΓ: Επιτρέψτε μου να παραθέσω απόσπασμα σχολίου που διάβασα τυχαία: "Σοσιαλιστικών πεποιθήσεων (γεγονός που ενοχλεί και αποφεύγεται η σημείωσή του από πολλούς), μέγας και πρωτοπόρος «θεμελιωτής» του κριτικού κοινωνικού ρεαλισμού, ο Ερρίκος Ιψεν, αν ζούσε σήμερα θα βίωνε την τυραννία του ανθρωποφαγικού καπιταλισμού ( και σοσιαλισμού και όλων των ανθρωποφαγικών πολιτικών συστημάτων με την "όποια" χρήση εξουσίας -είτε κυβέρνησαν είτε όχι- κατ΄εμέ), την αχαλίνωτη υπερσυσσώρευση πλούτου του χρηματιστηριακού – τραπεζικού, βιομηχανικού – εφοπλιστικού κεφαλαίου, την καταδίκη πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων με την καταλήστευση των οικονομιών τους και των ασφαλιστικών ταμείων τους με την αρπαγή των αποθεματικών τους και τα βρώμικα παιχνίδια των ομολόγων, την άγρια ανακατανομή του πλούτου, το μεγαλύτερο ψάρι να τρώει τα μικρότερα.
  Στο πρόσωπο του Μπόργκμαν...., ο Ιψεν αποτύπωσε την απάνθρωπη, σκληρή, κυνική, ανήθικη «λογική» και εξουσία του κεφαλαίου. ............... Μεγάλη η διαχρονική αλλά και εξαιρετικά επίκαιρη αξία του έργου.
  Και αμείλικτη η αλήθεια του για τα δεινά, τη δυστυχία, τα ανθρώπινα θύματα που εκ της φύσεώς του προκαλεί ο ασύδοτος πλουτισμός και η ανήθικη εξουσία του κεφαλαίου."..... Και μάλλον των ανθρώπων που παρεκτρέπονται όχι από τη χρήση εξουσίας αλλά την κατάχρηση της "όποιας μορφής" εξουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.....

 14. Διογένης avatar
  Διογένης 09/04/2014 21:58:27

  Σήμερα ξεκίνησε η νέα μεταπολίτευση. Ίσως να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως, αλλά η μελλοντική ιστορική σημασία της 9ης Απριλίου 2014 θα είναι αντίστοιχη με αυτή της 24ης Ιουλίου 1974. Πριν από μερικές εβδομάδες ο Σαμαράς είπε μια φράση που πέρασε σχετικά απαρατήρητη: ότι η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο θα είναι μια Ελλάδα "πολύ πιο ανεξάρτητη από ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν". Αυτή θα είναι η νέα Μεταπολίτευση. Δεν είναι ένα άθλιο κλεπτοκρατικό καθεστώς που ενδύθηκε το μανδύα μια ψευτοδημοκρατίας που μονίμως αρνιόταν να υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες αυτού του λαού. Αλλά μόνον αρκούνταν στο να τον ποτίζει όπιο, είτε υπό τη μορφή "κοινωνικών παροχών", είτε υπό τη μορφή φαντασμαγορικών σόου τύπου Ολυμπιακών Αγώνων. "Άρτο και θεάματα" δηλαδή, για να μπορούμε να γκριζάρουμε το Αιγαίο με την ησυχία μας. Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα της νέας μας αυτής ανεξαρτησίας. Ναι, χρειάζεται μια νέα Μεγάλη Ιδέα και αυτή δεν μπορεί να είναι μόνον οικονομική. Δεν χρειάζεται να είναι σαν την παλαιού τύπου. Χρειάζεται όμως να είναι οραματική. Να μπορεί να συναρπάσει. Άρα, χρειάζονται συλλογικά ιδεώδη, διότι τα ατομιστικά ιδεώδη δεν μπορούν να συναρπάσουν. Θα τη βρούμε τη νέα αυτή Μεγάλη Ιδέα. Ήδη το Μνημόνιο μας άφησε πίσω του πολύ υλικό για σκέψη. Να καθήσουμε και να αναρωτηθούμε τι πήγε στραβά. Όχι αυτά που μας έλεγαν τα μνημονιακά σκουλήκια στην αρχή του Μνημονίου. Αλλά αυτά που καλά γνωρίζουμε μέσα μας ότι ήταν τα λάθη μας. Όλα θα πάνε καλύτερα από εδώ και μπρος. Θα υπάρξουν και σκαμπανεβάσματα, αλλά θα το δείτε ότι η νέα Μεγάλη Ιδέα κατά βάθος είναι εδώ.

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 09/04/2014 22:16:57

  "The grateful mind is constantly fixed upon the best. Therefore it tends to become the best. It takes the form or character of the best, and will receive the best!" ~Wallace D. Wattles: “The Science of Getting Rich” (1910)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.