#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2011 18:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς θα κάνει αυτό που επιτάσσουν ο πατριωτισμός και η παιδεία του

«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει ...» (Δάντης)Τις τελευταίες ώρες ζούμε τον τέλειο παραλογισμό.  Καθώς όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στις διαβουλεύσεις της Αθήνας, οι ισχυροί παίρνουν θέση και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.  Μέσα σε αυτό το ήδη φορτισμένο κλίμα, ήρθε να προστεθεί και η ιταλική τραγωδία, για να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα όλες τις ισχύουσες ισορροπίες.

Η Ιταλική συνθηκολόγηση, που αναμένεται από μέρα σε μέρα, έρχεται σαν μια ακόμα ήττα του ευρώ σε αυτόν τον άτυπο νομισματικό πόλεμο που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στις Η.Π.Α.  Μόνο που η ήττα της Ιταλίας δε μοιάζει με τις αντίστοιχες απώλειες της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.  Αυτή η ήττα έχει μια βαρύνουσα αξία στην ευρωζωνική άμυνα και αποτελεί προάγγελο δυσμενών εξελίξεων.

Η μοίρα έφερε τον ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη δίνη αυτής της τρομακτικής συγκυρίας.  Καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου της χώρας εγκαταλείπει την εξουσία με τη ρετσινιά του αποτυχημένου, όλοι κρέμονται από τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά, που έχει μείνει ουσιαστικά ο μοναδικός αξιόπιστος συνομιλητής που διαθέτει η χώρα μας και που βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα που ενδεχομένως ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Παρόλο που ο κ. Σαμαράς είναι απόλυτα σαφής ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η μεταβατική κυβέρνηση, τόσο το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή, όσο και οι ηγέτες της Ε.Ε. θεώρησαν ότι μπορούν να τον παγιδεύσουν και να απαιτήσουν περισσότερα . Τα τελεσίγραφα πέφτουν βροχή από το Βερολίνο και που αγγίζουν θέματα όπως οι εκλογές, τα μέτρα, την κυβερνητική σύνθεση κ.α.

Την ίδια στιγμή ο Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και σκέφτεται αν θα παραιτηθεί, ή θα παραδώσει. Ενώ ο υποδεικνυόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρώην τραπεζίτης ως πρωθυπουργός θέτει και προϋποθέσεις και απαιτεί περίπου ..."λευκή επιταγή" (!!!). Σε λίγο θα μας λένε και ότι πρέπει να μας κυβερνήσει μέχρι και το 2014 για να μην μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη.

Ο Σαμαράς επέλεξε για μια ακόμα φορά το μεγάλο ρίσκο, επειδή όπως έλεγε και ο Δάντης "όποιος δεν παίρνει θέση στην ζωή, θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης". Ο Σαμαράς βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα παγιδευθεί. Ό,τι κάνει το κάνει για το καλό της Ελλάδας και σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν σήμερα αν ο ξένος παράγοντας υλοποιούσε τις απειλές του, αν μας άφηναν να πέσουμε στον γκρεμό που μας οδήγησε ο Παπανδρέου.

Όμως αυτές τις ώρες πρέπει να ακούει όλα τα μηνύματα επειδή φοβούμαστε ότι οι σύμβουλοί του δεν γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους του διλήμματος.

Το δίλημμα που ζει και ζούμε όλοι μας θα φάνταζε κολασμένο, αν δεν είχε προηγηθεί η Ιταλική συνθηκολόγηση.  Γιατί η ιταλική συνθηκολόγηση βυθίζει την ίδια την Ευρωζώνη σε μια μακρά εσωστρέφεια, σε μια πολύμηνη διαδικασία διαβουλεύσεων, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος απεγκλωβισμού από τα αδιέξοδα του κοινού νομίσματος.  Το γεγονός αυτό ακυρώνει στην ουσία τους τα γερμανικά τελεσίγραφα και δίνει στη χώρα μας το πλεονέκτημα να διαπραγματευθεί από νέα βάση.

Είμαστε σίγουροι ότι ο πατριώτης Αντώνης Σαμαράς στέκεται στο ύψος των περιστάσεων , αφουγκράζεται τους πολίτες που τον στηρίζουν και τον πιστεύουν και θα πράξει αυτό για το οποίο η συνείδησή του και η ελληνική του παιδεία δε θα τον ελέγξουν στο μέλλον.

Εμείς θα είμαστε στο πλάι του και θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

(Και μην ξεχνάτε, όλα είναι μια παρτίδα σκάκι, στην οποία ο Σαμαράς κέρδισε όλους τους γύρους μέχρι τώρα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 07/11/2011 18:23:07

  Ο Θρίαμβος από την Καταστροφή απέχουν μερικές φορές ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 07/11/2011 18:59:04

   Σιγά μη τον δείρανε κιόλας.

 2. Gaetano avatar
  Gaetano 07/11/2011 18:25:38

  Στο σκάκι μετράει μόνο το τελικό "ρουά μάτ" .

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Gaetano 07/11/2011 19:01:37

   Το "ρουά ματ" δεν είναι μια άπαξ κίνηση , είναι απόρροια πολλών προηγούμενων , αλληλένδετων και πολύ προσεκτικών κινήσεων.

 3. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 18:34:27

  Πρεπει να γίνει σαφες σε όλους τους τόνους οτι ΔΕΝ συγκυβερνούμε με τον καταστροφέα της οικονομίας και της κοινωνίας. Βοηθούμε την πατρίδα μας να αποφύγει την εξοδο απο την ευρωπαική ενωση και την ευρωζώνη. Προσπαθούμε ως σανίδα σωτηρίας να διασωσουμε ο,τι απέμεινε απο τη διετή λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά έχει ευρωπαική κουλτούρα αλλά κυρίως, ελληνική ψυχή!!!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 18:42:50

   Χαιρετίζω την εισαγωγή της ΝΔ στην blogoσφαιρα.
   Η προπαγάνδα θα είναι σκληρή, γι αυτό προσέξτε

  • moriarty avatar
   moriarty @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 18:51:54

   Κυρία Βόζεμπερκ, δεχθήκατε να συγκυβερνήσετε με το κόμμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας γιατί κάποιοι μας είπαν: «σοβαρευτείτε, βρείτε τα, αλλοιώς ιδού η πόρτα (της εξόδου από το ευρώ)». Η απειλή απευθυνόταν στα δύο κόμματα, αλλά αφορά την Ελλάδα. Ο κος Παπανδρέου, ξεγαντζώθηκε από την καρέκλα. Ξεκολλήστε επιτέλους κι εσείς (για να χρησιμοποιήσω την φράση του Α. Σαμαρά) και συμφωνείστε σε μια σοβαρή κυβέρνηση. Μην παίζετε την Ελλάδα στο πόκερ. Εμπιστευτείτε τον πρωθυπουργό που επιλέξατε και δώστε του χώρο και στελέχη να κυβερνήσει. Αν δεν τα κάνει καλά, αποχωρείστε και καταψηφίστε τον. Γιατί αν μεταξύ της σήμερον και των εκλογών του Φεβρουαρίου-Μαρτίου προκύψει άτακτη χρεωκοπία, δεν σας σώζει τίποτε. Κι εσάς (τη ΝΔ) και το ΠΑΣΟΚ.

   • Στρυμών avatar
    Στρυμών @ moriarty 07/11/2011 19:09:12

    "Εμπιστευτείτε τον πρωθυπουργό που επιλέξατε και δώστε του χώρο και στελέχη να κυβερνήσει."
    Ο λαός πάλι δεν θα έχει λόγο και ευθύνη;;;
    Μια έκτακτη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί μια έκτακτη ανάγκη είναι άλλο από μια κυβέρνηση που θα πάρει αποφάσεις για πολλά χρόνια ζητήματα και προβλήματα.
    Εξάλλου , αυτό ήταν το πρόβλημα του ΓΑΠ. Δεν είχε καμιά πολιτική νομιμοποίηση γι' αυτά που έκανε.
    Έφτασε η ώρα της αλήθειας γι' όλους. Και για τον λαό και για τους πολιτικούς.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ moriarty 07/11/2011 20:13:21

    Ας είμαστε ειλικρινείς: Ο Παπαδήμος μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα από έναν Διαμαντούρο. Είδαμε τον Καμίνη, το αντίστοιχο του Διαμαντούρο, πόσο τραγικά απέτυχε στο Δήμο Αθηναίων. Θέλουμε την ίδια συνταγή για την πρωθυπουργία; Στην Αθήνα ήταν φάρσα, στην κλίμακα της Ελλάδας θα ήταν τραγωδία.
    Ο Διαμαντούρος θα διυλίζει τον κώνωπα και θα καταπίνει την κάμηλο. Μόνη του έννοια θα είναι μην ακουμπήσει ο αστυνόμος τον λάθρο και στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Θα ήταν τραγικό ένας δεύτερος Καμίνης να αναλάβει πρωθυπουργός!
    Δώστε τη δυνατότητα στον Παπαδήμο να τραβήξει και να ξεκολλήσει τη βάρκα, όσο είναι δυνατόν και όσο είναι καιρός!

    • Ετεός avatar
     Ετεός @ ΒΙΣ 07/11/2011 22:13:06

     Χωρίς να είμαι υπέρ του Διαμαντούρου ή του Παπαδήμα. Υπέρ των εκλογών είμαι για να φάει ο Παπανδρέου κλωτσά και να διαπραγματευτούμε Ελληνικά με τους (πλέον) αντιπάλους στην Ευρωζώνη .
     Σίγουρα μια βόμβα(Παπαδήμας) είναι ισχυρότερη μιας σφαίρας (Διαμαντούρος) το θέμα είναι ποιανού όπλο είναι η βόμβα. Σίγουρα υπέρ των Ελλήνων δεν θα λειτουργήσει ο Παπαδήμας αφού από Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδος 1994-2002 ως όργανο του Σημίτη καταλήστεψαν τους Έλληνες μέσω του σκανδάλου του χρηματηστηρίου. Μετά τον επιβράβευσαν για αυτά ως Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ!!! Πιστεύω θα έχεις νιώσει ήδη στο πετσί σου (στη τσέπη σου και στην ψυχη σου τι εστί ΕΚΤ). Το 2010 άφησε την θέση του και ήταν σύμβουλος του Παπανδρέου σε όσα έχουμε τραβήξει κυρίως λόγω της αστοχία των στην οικονομική πολιτική απέναντι στην κρίση και στην ύφεση. Είναι τελικά τόσο κατάλληλος ο Παπαδήμας; ή μήπως είναι η απόλυτη καταστροφή ; και καλός(δεν νομίζω) να είναι, είναι αντιπρόσωπος των αντιπάλων της Ελλάδας.
     Ο Διαμαντούρος, με τα κοινωνικά που ασχολείται θα διαπραγματευτεί με τον Τρισέ ,τον Ρεν την Μέρκελ τον Σόιμπλε και τον Σαρκοζί ; πάνε καλά αυτοί που τον πρότειναν ,τον άσχετο ο οπποίος είναι υφιστάμενος αυτών που θα αντιμετωπίσουμε ;
     Είναι τελείως τρελλά αυτά που συμβαίνουν την Ελλάδα. Το σχέδιο του Παπανδρέου(υπογραφή του νέου μνημονίου - καταστροφής ) θα εφαρμοστεί άσχετα ποιός έχει δηλωθεί ως πρωθυπουργός οπότε θα βγεί μετά νικητής. Η μόνη λύση είναι εκλογές πρίν την ψήφιση της ελεεινής συνθήκης παράδοσης της Ελλάδας.
     Το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι οι όροι της νέας συνθήκης γι'αυτό έγινε και γίνεται αυτή η φασαρία. Τι νόημα έχει να φύγει ο Παπανδρέου όταν θα βάλουν ένα άλλο ανδρείκελο θα παίξει το ρόλο του!!!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 19:02:18

   Κυρία Βόζεμπεργκ καλησπέρα,

   είναι ξεκάθαρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕΝ συγκυβερνά. Δεν το θέλει ο ίδιος και η ΝΔ. Διαφωνώ ριζικά με την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να φύγει από την ευρωζώνη.
   Έχει φανταστεί κάποιος πολιτικός τί σημαίνει "έξοδος από την ευρωζώνη;" Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη;
   Είστε μία πανέξυπνη γυναίκα και δεν θα έπρεπε ούτε να το αναφέρετε. Με όλο το σεβασμό στο προσωπό σας, θα ήταν πολύ χρήσιμο έαν συμβουλεύατε και τους συναδέλφους σας που συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις και αναλύσεις να μην το αναφέρουν καν. Το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή για σενάρια κακής ποιότητας και αποδυνάμωσης των ελληνικών προσπαθειών που θα κληθεί να καταβάλει ο Σαμαράς και η ΝΔ μετά τις εκλογές.

   Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,
   την καλησπέρα μου και πάλι από τις συννεφιασμένες Βρυξέλλες.

   Υ.Γ.: Θα ήταν πολύ χρήσιμο, εάν βλέπατε την ανησυχία ΟΛΩΝ στην Ε.Ε.

   • Greek Voter avatar
    Greek Voter @ ΑΡΚΑΣ 07/11/2011 19:18:57

    Αγαπητέ φίλε, έχεις δίκιο και το επιχείρημα σου συνάδει με την αρχική άποψη των περισσοτέρων ή όλων μας.

    Η αλήθεια είναι πως έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ από τη στάση του Σαμαρά τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να την αιτιολογήσουμε με λογικά επιχειρήματα, τα oποiα προς το παρόν δεν καθίστανται εμφανή, θεωρώντας και συνάμα ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ πως κάτι άλλο συμβαίνει το οποίο δεν γνωρίζουμε.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ ΑΡΚΑΣ 07/11/2011 19:53:49

    Έχει φανταστεί κάποιος πολιτικός τί σημαίνει “έξοδος από την ευρωζώνη;” Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη;

    Αγαπητε φιλε απο τις Βρυξελλες το ερωτημα θα ερθει αμειλικτο συντομα!
    Ισως μαθουμε πολυ γρηγορα!
    Να αρχισουμε σιγα-σιγα να μιλουμε για θεματα που θεωρουνται ταμπου!

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 19:33:51

   Ναι μεν δεν συγκυβερνούμε αλλά ομιλούμε. Κανένας δεν αμφισβήτησε την Ελληνική ψυχή του κυρίου Σαμαρά,όπως και οι Παστόκοι από εχθές , αλλά για ίδιον όφελος όπως καταλαβαίνετε κυρία.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 19:34:02

   Με τον Παπαδήμο την βοηθάτε την πατρίδα; Χάρισμα σας ο Παπαδήμος!

  • anonymous avatar
   anonymous @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 19:38:41

   εξοδο απο την ευρωπαική ενωση και την ευρωζώνη.

   Η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ είναι για πολλούς και διαφόρους λόγους διαπραγματευτικό χαρτί. Κακώς λοιπόν τα παίρνουμε ως δεδομένα κι αδιαπραγμάτευτα.

  • dimi avatar
   dimi @ ελιζα βοζεμπεργκ 07/11/2011 22:00:57

   Εννοείται οτι συγκυβερνήτε με το ΠΑΣΟΚ. 1989 μέρος 2ον , και ξέρουμε πού κατέληξε το 1ο μέρος. SIEMENS με όλα τα κόμματα να τα παίρνουν, και τα τοιαύτα.

   Κάντε κλήρωση μεταξύ ΟΛΩΝ των ανωτέρων & ανωτάτων δικαστικών. ΚΛΗΡΩΣΗ. Ταχύτατη λύση με κόστος μηδέν.

  • ΚΩΣΤΑς Β avatar
   ΚΩΣΤΑς Β @ ελιζα βοζεμπεργκ 08/11/2011 00:07:48

   Δέν είναι ευρωζώνη αυτό ,είναι σχέση δανειστών και εξαθλιωμένων.Επιμένω,εάν ο Σαμαράς και κάθε άλλος ηγέτης των εξής κρατών Ιταλίας-Ποστογαλίας-Ελλάδας-Ιρλανδίας-Ουγγαρίας κλπ κλπ δεν συνασπιστούν εναντίον των ανθρωπωφάγων του Βορρά και των διεθνών τζογαδόρων ,σωτηρία για τα φτωχομεσαία ευρωπαικά στρώμματα δεν θα υπάρξει.

  • Αγγελος avatar
   Αγγελος @ ελιζα βοζεμπεργκ 08/11/2011 01:49:10

   ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΣΑΝΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣς Σ ΕΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ; ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ; ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ .Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΛΑΚΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ.ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ.ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.ΕΓΩ Ο ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΕΣΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΠΡΙΝ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣΤΕΡ.ΨΗΦΗΣΑ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ .ΕΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΜΕΣΟ ΑΣΤΟ ΜΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΑΨΗΦΗΖΟΝΤΑΣ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 .ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ; ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ;; ΤΙ ΘΑ ΛΕΩ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΣ; ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΙΩ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟ ΥΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΗΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗ ΝΕΚΑΝΑΝ ΚΕΡΑΚΙ.ΚΕΡΑΚΙ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ.ΟΛΟΙ!

  • seven avatar
   seven @ ελιζα βοζεμπεργκ 08/11/2011 14:46:47

   Χαιρετίζω την εισαγωγή των βουλευτών της ΝΔ στην blogoσφαιρα.
   Γράψτε , μιλήστε ,τρέξτε, φωνάξτε γιατί χανόμαστε

  • Κωνσταντινος avatar
   Κωνσταντινος @ ελιζα βοζεμπεργκ 08/11/2011 20:07:03

   Το θεμα ειναι ποσα ειναι διατεθειμενος να θυσιασει για την ευρωπαικη του κουλτουρα. Οχι, ελπιζω, Ευρωπη "παση θυσια". Ζησαμε για δεκαετιες εκτος ευρω, σπουδασαμε, προκοψαμε, και ποτε δεν αισθανθηκαμε τοσο ντροπιασμενοι οσο σημερα.

  • 1 2 3 avatar
   1 2 3 @ ελιζα βοζεμπεργκ 10/11/2011 19:44:23

   ναι καλά!
   Ελληνική ψυχή πουλημένη στο καπιταλισμό και στην παγκοσμιοποίηση! Δήλωνε και το Πασοκ πως έχει και είδαμε.

   Τι μας φταίει τελικά; Το ΠΑΣΟΚ ή το κοινοβουλευτικό σύστημα; Ο ρόλος της "αριστεράς"
   http://olixnos.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html

  • arhsdog avatar
   arhsdog @ ελιζα βοζεμπεργκ 11/11/2011 19:18:59

   γυρνα πλευρο κυρια βοζεμπεργκ μην πιαστεις αν πιασετε το 10% στης εκλογες ελα να με βρεις.

 4. dinos avatar
  dinos 07/11/2011 18:34:43

  Οχι λευκή επιταγη σε Παπαδημο. Αυτόν που θα διωκαμε για τα swap; Ελεοςςςς......

 5. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 07/11/2011 18:34:52

  Κρατάτε και κρατάμε μικρό καλάθι.
  Και μόνο που υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει στην ουσία με το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ήττα για τον Σαμαρά.
  Έπρεπε να επιμείνει για εκλογές και να κυβερνήσει έχοντας το πάνω χέρι.
  Τώρα είναι όμηρος και σέρνεται σε ένα παιχνίδι καταστροφής και υποταγής μη έχοντας και κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να πάρει πρωτοβουλίες.

 6. Greek Voter avatar
  Greek Voter 07/11/2011 18:35:21

  Σίγουρα ο Σαμαράς έχει μεγαλύτερη δυνατότητα αξιολόγησης των δεδομένων από εμάς, όχι μόνο λόγω πληροφόρησης, αλλά κυρίως λόγω ικανοτήτων και εμπειρίας. Κανείς, θέλω να πιστεύω, δεν το αμφισβητεί ή δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό.
  Εκφράζουμε κατά καιρούς την ανησυχία μας , αλλά κατά βάθος ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλάι του με όλες μας τις δυνάμεις.

 7. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 07/11/2011 18:35:25

  Φάκτορα,
  νιώθω την ανάγκη να ασπαστώ στο ακέραιο τις απόψεις σου για τον πρόεδρο.
  Όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω πως σήμερα το πρωί ξύπνησα με το πιο παράξενο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ.
  Μούδιασμα ανακατωμένο με αμηχανία, απογοήτευση, στεναχώρια και συνάμα να λέω και να ξαναλέω στον εαυτό μου πως ο Αντώνης ξέρει τι κάνει και πως η Πατρίδα είναι η προτεραιότητά του.
  Ο πρόεδρος σε πρόσφατη ομιλία του είπε πως δε δέχεται την καραμέλα του συστήματος πως "όλοι ίδιοι είναι".
  Νομίζω πως ήρθε η ώρα να το αποδείξει έμπρακτα σε εχθρους και φίλους.

 8. Ntinos avatar
  Ntinos 07/11/2011 18:35:38

  Να μην γελιώμαστε. ΔΣκάκι είναι και το blitz.

 9. kp8 avatar
  kp8 07/11/2011 18:35:44

  Μακάρι να έχετε δίκιο και να έχει κερδίσει όλους τους γύρους μέχρι τώρα ο Αντώνης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αισθάνομαι ότι κάπου του την έχουν φέρει και οι άλλοι, ίσως είναι εντύπωση που καλλιεργείται από τα άλλα μέσα όπως λέτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να εμμείνει στις θέσεις του ως προς τα συνοδευτικά μέτρα της συμφωνίας. Και να φροντίσει σε κάθε βήμα που γίνεται να γίνεται διαπραγμάτευση με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Ελλάδας και μόνο - οι υπόλοιποι ξέρουν καλά να μάχονται για τα δικά τους, δεν χρειάζεται να τους βοηθάμε κι εμείς. Οπως το θέμα με το ισχύον δίκαιο των ομολόγων που θίγεται σε άλλο άρθρο εδώ στο antinews, το οποίο ομοίως θίγεται σε πλείστα μέσα στο διαδίκτυο σημερα. Το παρακάτω link :
  http://xrimanews.gr/oikonomia/18693-ayto-isws-einai-to-megalytero-mystiko-ths-ellhnikhs-krishs?mid=521
  έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και μόνο σε μένα έχει έρθει με χίλιους δύο τρόπους, με mail, με κοινοποίηση στο φβ κλπ. . Προφανώς, αν έχει κάνει το γύρο στο διαδίκτυο, έχει απασχολήσει και το επιτελείο της ΝΔ. Ελπίζω η μάχη να δοθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και να μη γίνουμε οι μάρτυρες "της μεγαλύτερης κωλοτούμπας σε ευρωπαϊκό τσίρκο ever", όπως διάβασα σε κάποιο συνοδευτικό του άρθρου αυτού σχολιασμό.

 10. Ntinos avatar
  Ntinos 07/11/2011 18:37:56

  Να μην γελιώμαστε. Δεν πρόκειτια για μια παρτίδα Σκάκι. Είναι παρτίδα blitz, όπου μετράει η κίνηση και συχγρόνως ο χρόνος. Αυτό πρέπει να προσέξει ο Σαμαράς. Τον χρόνο, τη διάρκεια της παρτίδας...

 11. spirou avatar
  spirou 07/11/2011 18:40:34

  Χθές βράδυ απογοητεύτηκα. Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση και κατάλαβα. Σήμερα ακούγοντας τα ΜΜΕ κατέληγα στην άρνηση να δεχθώ κάποια αποτελέσματα. Μέχρι τώρα όμως βλέπω το αντίθετο. Ο ΑΣ όχι μόνο δεν πρόδωσε τις θέσεις του αλλά ξεδοντιάζει το ΠΑΣΟΚ. Πριν ανακοινωθούν τα τελικά δεν πιστεύω καμμιά πληροφορία από όσα διαδίδονται. Η προπαγάνδα τώρα ψυχοραγεί. Ωφείλω όμως να συγχαρώ την στάση Σας (ANTINEWS ) . Δεν βιάζεστε περιμένετε γνωρίζετε αλλά δεν γίνεστε αναμεταδότης. Ψύχραιμοι περιμένετε.

 12. eco avatar
  eco 07/11/2011 18:43:07

  Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 θα έχει λήξει η θητεία του ΓΑΠ ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Θητεία η οποία θα έπαιρνε παράταση αν ήταν πρωθυπουργός. Τώρα όμως δεν θα είναι !! Τι θα πράξουν τα στελέχη του κανταφικού Πασοκ θα τον εκλέξουν δια βοής ή μήπως δια σιωπής?

 13. Dal avatar
  Dal 07/11/2011 18:43:07

  To ξανά προτείνω. Έξοδος Ελλάδος και Ιταλίας από το Ευρώ και δημιουργία Ελληνο-Ιταλικής ένωσης. Θα είναι η αφετηρία για την ενοποίηση όλου του Ευρωαπικού νότου. Πρέπει η πρωτοβουλία να περάσει στα χέρια μας, πριν οι Βορειοι μας αποικιοποιήσουν. Ούτως η άλλως η έξοδος μας είναι δρομολογημένη. Ας τους αιφνιδιάσουμε.

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Dal 07/11/2011 18:51:26

   Μέχρι τώρα οι Ιταλοί αστοί έχουν δεσμευτεί να τσοντάρουν στη λύση των προβλημάτων της Ιταλίας αγοράζοντας το χρέος της χώρας, ενώ οι Έλληνες περιμένουν να κερδίσουν από την εξαθλίωση της χώρας.

   Πως θα επιτευχθεί τέτοια ελληνοϊταλική ένωση?

 14. andreas avatar
  andreas 07/11/2011 18:44:31

  Τα ειπες ολα στη πεμπτη παραγραφο γι αυτο και αντιδρουμε οσοι αντιδρουμε και λεμε οτι ηταν μεγα λαθος η κυβερνηση εθνικης σωτηριας.

 15. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 07/11/2011 18:52:27

  ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ;;;

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 07/11/2011 23:15:26

   Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά κάποτε επί δραχμής μαζεύαμε οικονομίες 20 χρόνων για να αγοράσουμε LADA.

 16. τινα avatar
  τινα 07/11/2011 18:52:37

  Επιτέλους!Ενα άρθρο που περιγράφει την ουσία των πραγμάτων.Κουράστηκα απο χθες να διαβάζω για την "προδοσία" Σαμαρά ο οποίος θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.Ποια σύμβαση;Αυτή που σε λίγο θα είναι παρωχημένη; Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού απο την Ελλάδα. Ακούμπησε Ιταλία άρα και Γαλλία.Εμείς ευτυχώς με την κίνηση του Σαμαρά κερδίσαμε χρόνο και έναν καναπέ να καθόμαστε να τους βλέπουμε να τρώνε τα μουστάκια τους.Και στην Ευρώπη το ξέρουν.Εψαχναν απλά για έναν αποδοπομπιαίο τράγο για την εσωτερική τους κατανάλωση.Το διακύβευμα λοιπόν δεν είναι οι όροι της σύμβασης αλλά η καλύτερη προετοιμασία της χώρας μπροστά στο ευρωπαικό χάος που έρχεται γρήγορα.Πατριώτης δεν είναι αυτός που ο μοναδικός του στόχος είναι το κομματικό όφελος αλλα η σωτηρία της χώρας.

 17. Νικήτας avatar
  Νικήτας 07/11/2011 18:52:56

  Ο Σαμαράς πράττει για το συμφέρον της Ελλάδος. Μόνο άνθρωποι με ανύπαρκτες αντιληπτικές ικανότητες δεν το βλέπουν δεν κατανοούν.

  Βέβαια, εθισμένοι τόσα χρόνια σε ανύπαρκτους πολιτικάντηδες που να αναπτύξουν αισθητήριο να ξεχωρίζουν ποιότητες. Θα το μάθουν.

  • andreas avatar
   andreas @ Νικήτας 07/11/2011 19:28:06

   Μας φτανει που τις εχεις αναπτηξει εσυ αυτες τις ικανοτητες.

 18. ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
  ΙΑΣΟΝΑΣ 07/11/2011 18:54:10

  ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
  ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ

  ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΣΕΡΝΙΚΕ
  ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ!!!!!!

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!!!

 19. ΒΕΝ avatar
  ΒΕΝ 07/11/2011 18:55:04

  ΤΑ ΠΟΛΥ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ. ΘΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ. ΖΗΤΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 20. mx avatar
  mx 07/11/2011 19:02:54

  Προέβλεψαν τη χρεοκοπία… και αρνήθηκαν να το πιστέψουν
  Δημοσιευμένο στις 7 Νοε 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:
  Κάτι παραπάνω από 2 χρόνια πριν, το 2009, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, υπήρχε μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία. Στο προσχέδιο έκθεσης που γράφτηκε τότε, γίνεται σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.
  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε άσκησε πιέσεις για να μην βγει στην επιφάνεια η συγκεκριμένη μελέτη και δεν ήταν η μόνη που ήθελε να κλείσει τα μάτια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τραπεζίτες, πολιτικοί, πολιτικοί αναλυτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν ήθελαν να ακούσουν το οτιδήποτε αφορούσε μια πιο ρεαλιστική ματιά στην ελληνική οικονομία που τότε δεν είχε μπει στη δίνη των σύγχρονων αρνητικών εξελίξεων.
  Στο μακροσκελές άρθρο της Αμερικανικής εφημερίδας με τίτλο «Οι αρνήσεις που παγίδεψαν την Ελλάδα» ο υπότιτλος είναι σαφής «Η προειδοποίηση ήταν ξεκάθαρη: η Ελλάδα ήταν εκτός ελέγχου». Το χρονικό της κρίσης περιλαμβάνει έλληνες και ξένους αξιωματούχους που αρνούνται να δουν κατάματα το πρόβλημα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης.
  Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή αρνήθηκε τα στοιχεία της έκθεσης, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές που ήξερε ότι θα χάσει και πέταξε την καυτή πατάτα στη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου που θα έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κάτι που αργότερα παρουσίασε ως επιτυχία και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ισχυρός άνδρας κ. Τρισέ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρνήθηκε να βάλει στην ημερήσια διάταξη εξ αρχής την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αφού κάτι τέτοιο θα υπονόμευε το ευάλωτο ευρωπαϊκό τραπεζικό οικοδόμημα που μπορεί να οδηγούνταν σε κατάρρευση.
  Όπως γράφουν οι New York Times η άρνηση του ΔΝΤ να δημοσιοποιήσει το προσχέδιο της μελέτης που το ίδιο συνέταξε «ήταν μόνο ένα μικρό στοιχείο σε ένα ευρύ πλέγμα άρνησης που βοήθησε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και απειλεί να διαλύσει το ευρώ» και σημειώνουν ότι «Πολιτικοί, τραπεζίτες και αξιωματούχοι υποτίμησαν τους κινδύνους. Τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί από τους υπευθύνους πρόσφεραν λύσεις που απλά άφησαν το πρόβλημα να κακοφορμίσει».
  Ο Ζακ-Κλοντ Τρισέ, βασικός υπέρμαχος της άρνησης ήταν ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος επέμενε πως δεν επιτρέπεται σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα να πτωχεύσει.
  Όπως επισημαίνουν πολλοί ειδικοί, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δραστηριοποιούνταν πιο γρήγορα και άμεσα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, αλλά και του ιρλανδικού και του ισπανικού και του ιταλικού, η κρίση που πλήττει σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί και να είχε ήδη ξεπεραστεί.
  Ο Willem H. Buiter, επικεφαλής οικονομολόγων της Citigroup τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον κ. Τρισέ και την Ευρώπη που έκανε μια τόσο λάθος εκτίμηση… Εξαιτίας της άρνησης και των καθυστερήσεων η Ελλάδα θα χρειαστεί να κουρέψει το 85% των χρεών της, το 50 % δεν είναι πια αρκετό».
  Ο Bob M. Traa συνέταξε τη συγκεκριμένη έκθεση του ΔΝΤ το 2009 στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή. Αμέσως μετά έγραψε ένα ακόμη σχέδιο στο οποίο ήταν ακόμη πιο αυστηρός λέγοντας «Αν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση θα είχε ήδη πτωχεύσει». Μόνο εκ των υστέρων ανοίγουν τις παλιότερες εκθέσεις για να τις επαναξιολογήσουν. Παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στα πηγαδάκια των διεθνών φόρουμ, αναλυτές, πολιτικοί, και αξιωματούχοι συζητούσαν για την κρίση χρέους πολύ πριν αυτή μπει στην ημερήσια διάταξη όλων των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.
  Κατά τους New York Times, που επικαλούνται συνομιλία τραπεζίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Γ. Παπανδρέου εξέταζε από την περασμένη άνοιξη όλες τις επιλογές, ακόμη και αυτήν της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ αλλά το κούρεμα του χρέους ήταν τότε ακόμη λέξη ταμπού.
  Όταν στα τέλη Ιουνίου, ο επικεφαλής του IIF (Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών) Τσαρλς Νταλάρα συναντήθηκε με Παπανδρέου – Βενιζέλο στην Αθήνα και τούς είπε ότι θα χρειαστεί άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «εκείνοι έδειξαν έκπληκτοι και σοκαρισμένοι». Από την έκφραση στο πρόσωπο τους «έδειχναν να μην το πιστεύουν» θυμάται ο Τσαρλς Νταλάρα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ mx 07/11/2011 19:21:18

   Υπάρχει εδώ απο χθες:
   http://www.antinews.gr/2011/11/06/131944/

 21. η Dimi avatar
  η Dimi 07/11/2011 19:03:51

  "Τα δειλά των εχθρών σας πλήθη καταφρονήσατε. Tην κόμην πάντα ο Θρίαμβος στέφει των υπέρ πάτρης κινδυνευόντων" ~Ανδρέα Κάλβου "Ωδαί"

 22. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 07/11/2011 19:05:16

  Μόνος του ο Βασιλιάς το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φέρει ισσοπαλία. Ρουά ματ πάντως δεν γίνεται και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε......................

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/11/2011 19:05:29

  Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι αρκετός κόσμος είναι κουρδισμένος ή "απογοητευμένος". Και ενώ καταλαβαίνω ότι μόνο σκάκι παιζουν τα μεγάλα παιδιά αυτο τον καιρό και εμείς μπορεί και να είμαστε πιονια για θυσία ή σκετοι θεατές, αναλογίσου το εξής. Και ο ΓΑΠ σκάκι μπορεί να έπαιζε και δεν του βγήκε (και έχει γραφτεί και εδώ). Μπορεί και να παίζουν την ίδια παρτίδα, και από το ίδιο χρώμα. Και αυτό το σέβομαι.

  Ωστόσο, τα αντικειμενικά "παγκόσμια" και "ευρωπαϊκά" προβλήματα είναι αυτά που είναι, και ΔΕΝ πείθομαι για την ανάγκη να είμαι καλό παιδί, ούτε επείσθη ο ...Μεταξάς. Και θα έκανα υπομονή επ άπειρο εάν τα καθημερινά μου προβλήματα δεν γινόταν όλο και πιο δύσκολα, και εάν δεν είχα τον π΄ροσθετο φόβο ότι θα ξυπνήσω μία μέρα με την Κυβέρνσηση Χωρίς Όνομα να έχει κεχωρήσει το σπίτι μου σε κάποιον.

  Και η θέση μου προς τον Σαμαρά και προς όποιον τον πιέζει είναι ότι προτιμώ φτωχός και αξιοπρεπης παρά φτωχότερος και λιγούρης. Και το "φτωχός" δεν εξαρτάται ούτε απο την 6η δόση όύτες από πόσο κάνει ένα λαπτοπ. Φτωχός είναι να είμαι ξενητεμένος στην ίδια μου την χώρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 07/11/2011 22:03:52

   +1000

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ archaeopteryx 07/11/2011 23:04:09

   Συμφωνώ απολύτως. Προσθέτω δε ότι τα όποια παιχνίδια της τελευταίας εβδομάδας απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς στα μάτια του κόσμου και δυστυχώς και τον Αντώνη τον οποία τώρα πια τοποθετούν στο κάδρο του Μνημονίου και στη συμορία τνω προθύμων ! Δυστυχώς

 24. Ορτικι Ορτικαδ avatar
  Ορτικι Ορτικαδ 07/11/2011 19:08:50

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  Το χρονικο των ημερων εχει ως εξης:

  Οταν ο γαπ ανακοινωσε την διεξαγωγη δημοψηφισματος στην ελληνικη Βουλη αμεσως ο Αντωνης Σαμαρας Αντεδρασε και ανακοινωσε τους κινδυνους που διατρεχει η χωρα εξαιτιας του δημοψηφισματος.

  Ολοκληρος ο ελληνικος λαος εμεινε εμβροντητος αμεσως μετα τα γεγονοτα που ελεβαν χωρα στις Καννες (G20) και το κυριοτερο προβλημα ολων ηταν η ευρωπαικη θεση της χωρας οπως επιτακτικα την εθεσαν η Μερκελ και ο Σαρκοζι (εξοδος απο την ευρωζωνη).

  Ο Αντωνης Σαμαρας επαναπροσδιορισε τις προτεραιοτητες της χωρας μπροστα στα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  Πρωτο πολιτικο καθηκον και συμφερον για την χωρα ηταν ο επανακαθορισμος της σχεσης μας με την Ευρωπη.Αυτο το πετυχε με τα εξης βηματα:

  1)Ακυρωση του δημοψηφισματος

  2)Παραιτηση του Παπανδρεου που προκαλεσε αυτο τον κινδυνο

  3)Επικυρωποιηση της δανειακης συμβασης της 26ης Οκτωβριου που αποτελει οπλο αμυνας για ολοκληρη την Ευρωζωνη διατηρωντας το ΔΙΚΑΙΩΜΑ επιλογης συγκεκριμενων μετρων για την επιτευξη των δημοσιονομικων στοχων.

  4)Τεταρτο και πλεον σημαντικο ,τον ορισμο διεξαγωγης ημερονμηνιας εκλογων.


  Ο πολιτικος που εχει περισσοτερο αναγκη τον λαο απο οποιονδηποτε αλλο ειναι ο Αντωνης Σαμαρας,το ειπε καθαρα στη Βουλη: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

  Αποδειξη μεγιστη περι αυτου οτι αμεσως εδωσε οδηγιες στον Χρυσανθο Λαζαριδη και στον Χρηστο Σταικουρα να εξετασουν απο κοινου με τον Βενιζελο ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΙΣ 2:00 ΜΜ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

  Ολα αυτα αποδεικνυουν την μεγαλη αναγκη της εκφρασης του λαου για την επαννεκινηση της χωρας.Η αποκαλυψη των τελευταιων ημερων ηταν η αξια και η καθαροτητα της πολιτικης αρετης του Αντωνη Σαμαρα.

 25. Ntinos avatar
  Ntinos 07/11/2011 19:09:55

  Κάποιοι από εσάς δείχνουν να μην ξέρουν το ΠΑΣΟΚ. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο αυξημένο από εκείνο στη ΝΔ. Άρα θα πρέπει να προσέχουμε και να κρατάμε μικρό καλάθι...

 26. Οδυσσεύς avatar
  Οδυσσεύς 07/11/2011 19:16:01

  Και ενω ολοι εχουμε δωσει το αιμα μας για να διατηρησουμε ζωντανη την ελπιδα της Ελλαδος και το ΕΣΧΑΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ τον Αντωνη Σαμαρα, και ενω τα γλοιωδη ΜΜΕ ΒΗΜΑ ΕΘΝΟΣ ΝΕΑ ΜΕΓΚΑ κλπ εχουν ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ασυστολα και κραυγαλεα ψεματα τον ελληνικο λαο (μεχρι χθες διεδιδαν οτι ο Αντωνης Σαμαρας προτεινει Δημα και Αβραμοπουλο για πρωθυπουργο επειδη ηταν στο τηλεοπτικο πλανο ενω Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ βλ.ελεεινος δημοσιογραφος ΧΙΩΤΗΣ του βηματος) ενω Η ΙΔΙΑ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ,ενω,ενω,ενω,ενω.......ΑΚΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ.

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΕΝΑ
  ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ με το ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
  ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΡΕΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ..ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ μεχρι το πρωι μπορω να γραφω ποιοι...


  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΠΡΕΠΕ Να επιμείνεις ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ
  ΣΤΗΝ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

  ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΠΟΝΗΣΟ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ βλ ΜΑΡΦΙΝ. ΟΙ ΔΙΝΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΛ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ μεχρι το πρωι μπορω να γραφω επισης

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ
  ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

  ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ.

  • anaconda avatar
   anaconda @ Οδυσσεύς 07/11/2011 19:42:18

   τακ...τακ...τακ...
   Ακούει κανείς?

 27. φωνη avatar
  φωνη 07/11/2011 19:18:55

  Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε χρειάζεται δίπλα του το λαό όσο ο Σαμαράς, γιαυτό το σύστημα με την προπαγάνδα του προσπαθεί να προκαλέσει ρωγμές.

  Ο μόνος πολιτικός που δίνει αγώνα αυτή τη στιγμή για να μιλήσει ο λαός είναι ο Σαμαράς, τι να λέμε τώρα ψέματα; Ο ΓΑΠ παραδίδει μια χώρα που δεν μπορεί να πάει σε εκλογές αν και το απαιτεί η ανάγκη. Ο Σαμαράς προσπαθεί με νύχια και με δόντια για το χρόνο των εκλογών, και όλο το σύστημα κρυφογελάει δουλοπρεπώς και χαιρέκακα με το που ακούει τη Μέρκελ να βάζει εμπόδια στις εκλογές.

 28. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/11/2011 19:19:03

  +10000 για το άρθρο FX..Έτσι ακριβώς...

 29. juliet avatar
  juliet 07/11/2011 19:27:35

  Factorx,σε συγχαίρω για το άρθρο και για τον αγώνα όλες αυτές τις πονηρές μέρες.
  Σαστισμένοι απο τις κινήσεις των πράσινων ερπετών ,από τις σειρήνες των ΜΜΕ,απο τα ανθρωπάκια που προσπαθούσανε να διασπείρουν αμφιβολίες για τον Σαμαρά , όλοι πιστεύαμε ότι δεν θα μας πουλήσει.Δικαιωθήκαμε.Ολοι μαζί συσπειρωμένοι κοντά του θα ξαναναστήσουμε την Πατρίδα.Οι Ιταλοί αγωνίζονται να σώσουνε την πατρίδα τους και εμείς αγωνιζόμαστε να σώσουμε τα κλεμμένα.Αλλά υπάρχουν εκείνοι που δεν τ' 'εφαγαν με κανέναν ,εκείνοι που θα πολεμήσουνε με τον Πρόεδρο για την άλλη Ελλάδα ,την ελεύθερη ,την δική μας .Αλλά στο τέλος αυτού του ανήφορου η δικαίωση θα είναι η κάθαρση και αυτή την περιμένουμε απο τον Αντώνη Σαμαρά.Είναι η τελευταία ευκαιρία για την έρμη την Πατρίδα μας ,για την αρχόντισσα που της κουρέλιασαν την αξιοπρέπεια ανθρωποειδή που μόνο Ελληνες δεν είναι.Ολοι μαζί στρατιώτες όπως επιτάσσει το συμφέρο την Πατρίδος μας.
  Ολοι μαζί με πίστη και σύνεση για να μπορέσουμε ν΄αλλάξουμε την πορεία της καταστροφής και ν΄χαράξουμε εμείς δειλά-δειλά το μονοπάτι της αναγέννησης.

 30. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 07/11/2011 19:30:38

  Διακρίνω μια παγωμάρα στο SKAI 100.3 και τον Κύριο Πορτοσάλτε.

 31. Factorx avatar
  Factorx 07/11/2011 19:33:55

  Ούτε τα προσχηματα δε κρατάτε βρε αδελφε. Χοντροκομμένη προπαγάνδα.

 32. andreas avatar
  andreas 07/11/2011 19:38:27

  Φακτορα διαβαζοντας ολα τα σχολια το 80% αυτων φερουν δυσαρεκεια η επιφυλαξη.Πως βγαινουν λοιπον τα λιγουρια τα δικα μας (οι βουλευτες) και λενε οτι τους περνει ο κοσμος στα πολιτικα τους γραφεια και τους ευχαριστουν που συμπραξανε για την χωρα,αλλος κοσμος ειναι αυτος ?Για αυτο θα τους φτυσει ο λαος γιατι συνεχιζουν να ζουν στην πραγματικοτητα τους και οχι στην πραγματικοτητα μας.

  • Factorx avatar
   Factorx @ andreas 07/11/2011 19:41:18

   πιστεύεις βουλευτές; και ποιούς;
   Ομως δεν διαβαζουν όλοι διαδίκτυο. Και μην ξεχνάς οτι η μεγάλη πλειοψηφία είναι μεσαία στρώματα. Αυτοί θα κατακρεουργούσαν την ΝΔ αν χρεοκοπούσαμε κλπ

 33. ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ avatar
  ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ 07/11/2011 19:40:58

  ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΝΤΙΝΙΟΥΖ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΡΑΧΟΥΛΕΣ

 34. aftaras avatar
  aftaras 07/11/2011 19:46:24

  ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ.
  ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ?
  ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕΣΜΕΝΟΣ ,ΠΑΡΑ ΠΑΡΟΙΚΟΣ ΓΡΕΚΥΛΟΣ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE MADE IN CHINA.ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ.

 35. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 07/11/2011 19:53:34

  Είπαμε αλλά όχι και έτσι. Απλά μετά τα χθεσινά, όσοι πιστεύαμε ότι όχι μόνο ήρθε το τέλος των νταβατζήδων του ΠΑΣΟΚ και η παραδειγματική τους τιμωρία , αλλά και το τέλος και η παραδειγματική τιμωρία των προδοτών του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τα ξεχάσουμε σύντομα δυστυχώς . Οι ''άνθρωποι'' είναι πουλημένοι και φυσικά αδίστακτοι. Δεν είναι Έλληνες.

 36. dim avatar
  dim 07/11/2011 19:58:57

  Δεν ξερω αλλα νομιζω οτι ηταν λαθος κινηση.Ισως μια αρνηση ηταν απαρχη θετικων εξελιξεων οχι μονο για την Ελλαδα αλλα και για ολη την Ευρωπη.

 37. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 07/11/2011 20:00:08

  αγαπητέ φακτορα,
  ειμαι ετοιμος να ζητήσω συγνώμη από αρούλη, κούλη, βαρβιτσιώτη ,μητσοτάκη, ντόρα ,καρατζαφέρη κι αλλες δεξιες δυνάμεις.

 38. Γιαννης Π. Μητρόπουλος avatar
  Γιαννης Π. Μητρόπουλος 07/11/2011 20:00:23

  Τίς τελευταίες ημέρες και ώρες έχουμε γίνει θεατές σημαντικότατων εξελίξεων για την τύχη της χώρας μας την τύχη όλων των Ελλήνων. Σίγουρα ίσως κάποιοι να είναι μουδιασμένοι και ίσως με διαφορετικές προσδοκίες για τίς επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.
  Φίλες και φίλοι,
  από το 1989 που είμαι κοντά στον Σαμαρά εγώ και η οικογένεια μου χωρίς ουδεμία ταλάντευση για ένα πράγμα θέλω να σας διαβεβαιώσω. Οτι δίπλα στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά με κεφαλαία γράμματα γράφεις χωρίς δισταγμούς ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
  Και πιστέψτε οτι θα είμαι ο τελευταίος που θα του χαριστεί σε οτι έχει σχέση με την Πατρίδα μας.
  Οι απόψεις, τοποθετήσεις, ερωτηματικά αλλά και η αρκετά γρήγορη θά έλεγα διάθεση για ισοπέδωση και εμπλοκή του Σαμαρά με το πολιτικό κατεστημένο το μόνο που κάνει είναι να δίνει τροφή σε όσους ισχυρίζονται οτι όλοι ίδιοι είναι και οτι ο Σαμαράς έφυγε από τίς θέσεις του, τίς θέσεις του αγνού Ελληνα Πατριώτη και υποστηρίζει άλλα.
  Φίλες και φίλοι,
  Οσοι τον ξέρουν, ξέρουν καλά πώς ο Σαμαράς δεν θα έκανε ποτέ κάτι για κάποιο προσωπικό συμφέρον ή για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα σκοτεινά ή μή. Άλλωστε η πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει οτι για αυτόν το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω από όλα.
  Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε ενέργειες ή πράξεις που μπορεί να δείχνουν αλλαγή στάσης χωρίς όμως να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν τό περιβάλλον στο οποίο διαμορφώνονται ή λαμβάνουν χώρα και την χρονική στιγμή.
  Δυστυχώς ή ευτυχώς η πολιτική σκακιέρα δέν έχει μόνο ευθείες κινήσεις. Για να επιτύχεις τούς στόχους σου πολλές φορές απαιτείται να κάνεις και βήματα πίσω.
  Δεν υποστηρίζω με την ανάλυση αυτή οτι στην Συγγρού δεν γίνονται λάθη ή οτι έχουν καταφέρει να επικοινωνούν με τούς πολίτες σωστά μεταφέροντας με σαφήνεια το κάθε τι.
  Αυτό που υποστηρίζω είναι οτι, απο τίς 29 Νοεμβρίου του 2009 που ο Σαμαράς ανέλαβε την τύχη της παράταξης έχουμε όλοι έναν στόχο. Να τόν δούμε στο τιμόνι της χώρας πιστεύοντας οτι θα αποτελέσει η παρουσία του την απαρχή του ξηλώματος του σάπιου και δύσοσμου πολιτικού συστήματος που έχει αναθρέψει πολιτικούς δοσίλογους, προδότες, που έχει αναθρέψει πολιτικά τζάκια που έχει φέρει τον περήφανο λαό μας στην δυσάρεστη αυτή θέση που βρισκόμαστε. Και για να γίνει αυτό, να μπορέσει η χώρα μας να ξαναβρεί τον βηματισμό της απαιτεί από εμάς να αναλύουμε τα γεγονότα με βάση το Όραμα που δημιούργησε η 1η εκλογή πολιτικού αρχηγού στην Ελλάδα από την βάση 800.000 πολιτών. Και σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα. Ο Πρόεδρος μας είναι ο βασικός συντελεστής παραγωγής πολιτικών και όχι μόνον εξελίξεων στην πατρίδα μας. Και φαντάζομαι οτι δέν υπάρχει κάποιος που να το αμφισβητεί αυτό. Η συμμετοχή σε ένα σχήμα μεταβατικής Κυβέρνησης νομίζω οτι δέν σημαίνει κάτι αρνητικό για την χώρα μας αφού δεν αποτελεί συγκάλυψη αλλά αποτελεί ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή η παρουσία σε κυβερνητικό σχήμα από αύριο δίνει ακριβώς την αξία που έχει ο ρόλος του της παράταξης και του Προέδρου εντός και εκτός της Ελλάδας και ταυτόχρονα καθιστά την Νέα Δημοκρατία εγγυήτρια σε ανθελληνικές ή άλλες σκοπιμότητες.
  Ετσι με την, σε δύο περίπου μήνες, ανάληψη του πλήρη ελέγχου με καθαρή εντολή του Ελληνικού λαού εκτιμώ οτι θα δούμε τόν Αντώνη Σαμαρά να οδηγεί τον Ελληνικό λαό ως γνήσιος εκφραστής, και με νωπή εντολή, του παλλαϊκού αιτήματος για μιά Ελλάδα της Ελπίδας, μια Ελλάδα των Αξιών και των Αξίων, για την Ελλάδα του Πολιτισμού, για να επιστρέψει ξανά το χαμένο φιλότιμο και ο Σεβασμός.
  Αυτόν λοιπόν τον δρόμο φίλες και φίλοι τόν δρόμο που θα μας βγάλει από την Εθνική κατάθλιψη, όπως λέι και ο ίδιος ο Σαμαράς, είναι χρέος μας να τόν διαβούμε χωρίς αμφισβητήσεις στίς ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διανύουμε δίνοντας δύναμη στον ίδιο και ταυτόχρονα κόβοντας τόν δρόμο από τα λαμόγια της πολιτικής που θέλουν να βρίσκονται δίπλα, κοντά ή και μέσα στην παράταξη.

  Φίλες και φίλοι Σύντροφοι σε τούτη την προσπάθεια ας μην αφήσουμε τίς προσδοκίες, για μια καλλίτερη Πατρίδα που θα πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας, να πάνε χαμένες. Ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης αυτής της προσπάθειας.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Γιαννης Π. Μητρόπουλος 07/11/2011 20:16:08

   Ποίος δεν συμφωνεί με αυτά που γράφεις; Όμως στην ιστορία της Ελλάδας ποτέ δεν ήρθαν καλύτερες ημέρες για τους Έλληνες εκτός εάν προηγήθηκε πόλεμος αληθινός και όχι οικονομικός. Δυστυχώς αλλά έτσι είναι. Και το ερώτημα που τίθεται είναι¨ τώρα ήταν η ώρα ή μετά την εξαθλίωση των μνημονίων; όταν η Τουρκία αυτή την στιγμή αγοράζει όπλα 20 δις ευρώ.Τι να τα κάνει; για τους Κούρδους ή για εμάς ;

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Γιαννης Π. Μητρόπουλος 07/11/2011 23:12:45

   Ο κόσμος όμως δεν πιστεύει στον Αντώνη ...
   Δεν τον ξέρει τον Αντώνη ΄΄η δεν τον θυμάται ήτον θυμάται κάτω από τον μανδύα της παραπληροφόρησης του Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ.
   Γι' αυτό και το τί είναι ο Σαμαράς πρέπει να το αποδείξει ξανά και ξανά
   όχι σε μένα ή σε σένα αλλά στην κοινωνία.
   Δυστυχώς το παλικάρι του καλοκαιριού που δεν κώλωσε στη Μέρκελ έγινε σε ένα Σ/Κ αρνάκι...
   Προσέξτε : έτσι είναι γιατί έτσι φαίνεται...
   Αν δεν είναι έτσι πρέπει και να φανεί ......

   • Γιαννης Π. Μητρόπουλος avatar
    Γιαννης Π. Μητρόπουλος @ Γιαννης Ν. 08/11/2011 10:06:51

    Αν αυτό που ονομάζεις "Κώλωσε στην Μέρκελ" είναι για το καλό τούτης της χώρας ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!! αν εσύ πιστεύεις οτι έχασε ο Σαμαράς το αναστημά του θα σου πώ πολύ απλά Περίμενε λίγο...

 39. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 07/11/2011 20:01:16

  Όσοι νόμισαν πως ο Αντώνης θα σταθεί με σταυρωμένα χέρια και θα πει "σφάξε με αγά μου να αγιάσω", πλανώνται πλάνην οικτράν!
  Ας εμπεδώσουν πως ο Αντώνης ανέλαβε την ιστορική του ευθύνη και προσπάθησε να ματαιώσει την εκτέλεση της Πατρίδας! Αυτή που είχε αποφασιστεί από τον ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγά του, εδώ και ενάμισι χρόνο. Αυτό δεν πρέπει κανείς μας να το ξεχνάει!
  Δεν κατάλαβα λοιπόν, γιατί ο κ. Παπαδήμος, λύση ανάγκης ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και μόνον, θα πρέπει να κυβερνήσει ωσάν να ήταν εκλεγμένος από τον λαό και να ριζώσει. Άλλωστε έχει φροντίσει να είναι αρκούντως γνωστός για τις επιλογές του!
  Αν κάποιοι κοντόμυαλοι θεώρησαν πως μπορεί να μεταβάλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από ατσάλι να τον κάνουν μπακίρι , σαν τα μούτρα τους, είναι τουλάχιστον αστείοι! Ίσως η παιδεία τους και η ιστορία τους δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν το πως συμπεριφέρονται εκείνοι που τις πράξεις τους τις υπαγορεύει η Εθνική τους συνείδηση. Θα το μάθουν, θέλουν δε θέλουν.

 40. Θ avatar
  Θ 07/11/2011 20:04:13

  Κατά την διάρκεια της “συνόδου Φεράρας - Φλωρεντίας ” (Βρυξέλες, 26ης Οκτωβρίου) δυό απ’ τους “βασανιζόμενους” Έλληνες διαπραγματευτές, λιποθύμησαν. Κατά την “ιερή μας παράδοση”, η σύνοδος είναι “ληστρική”, αν την απόρριψη ο λαός.

 41. ΔΙΑΣ avatar
  ΔΙΑΣ 07/11/2011 20:04:51

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ , ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ,ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ.

 42. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/11/2011 20:06:59

  Έχω την αίσθηση οτιη μαγιονέζα έκοψε πριν καν χτυπηθεί !!! Και ΠΟΛΥ καλά έκανε βέβαια διότι:

  1) Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσει ο Α.Σ μαζί τους! Θέλουν να τον χώσουν στο μαντρί για να μπορούν να λένε ότι "τη γλίτωσαν" με την εξεταστική.

  2) Ο Α.Σ γνωρίζει καλά τί συμφώνησαν οι Πασόκοι την 26 Οκτώβρη. Το Αγγλικό δίκαιο ΔΕΝ θα το δεχτεί στα ομόλογα. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΊΔΕΙ την πατρίδα και την Εθνική μας Κυριαρχία.

  3) Η έξοδος της χώρας μας από το Ευρώ είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Θα συμπαρασυρθεί το σύμπαν. (Λέτε να επαληθευθεί το τέλος του κόσμου για το 2012);

  4) Ο Α.Σ δεν είναι χθεσινός. Γνωρίζει καλά το παιχνίδι της εξωτερικής πολιτικής και το έχει αποδείξει. Ξέρει λοιπόν καλά από χτυπήματα κάτω από τη μέση και ΔΕΝ μασάει.

 43. theo1611 avatar
  theo1611 07/11/2011 20:08:36

  Χωρίς καμμία άμεση συσχέτιση με το post αλλά μόνο ως ιστορική υπενθύμιση προς όλους, η νομική έννοια της εθνικής αναξιότητας όπως διατυπώθηκε το 1945 και δικάστηκε από τα Δικαστήρια της περιόδου. Μία υπόμνηση πρός όλους μας για να δούμε αν εμπίπτουμε ατομικά στους ορισμούς πριν ρίξε μου το ανάθεμα στους άλλους.


  Εθνική αναξιότηςΑπό τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδειαΜετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
  Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή. Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε "ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

  [Επεξεργασία] Ιστορία του (νομικού) όρουΑμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων "ελλήνων" που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς και Γερμανούς είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.
  Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιότυπο αδίκημα της εθνικής αναξιότητας προκειμένου να δοθεί στις επερχόμενες γενεές το παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να μένει ατιμώρητος όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εχθρό της Πατρίδας του, αλλά και ακόμη περισσότερο προς φρονηματισμό και υπόδειξη του εθνικού τους καθήκοντος σε στιγμές δοκιμασίας.
  Επί τούτου, η πρώτη ενέργεια της ελεύθερης επί ελληνικού εδάφους κυβερνητικής εξουσίας ήταν η ψήφιση της με αριθμό 1 Συντακτικής Πράξης της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό. Επειδή όμως αυτή η Πράξη ήταν πολύ γενικόλογη με κίνδυνο δημιουργίας σχετικού χάους αντικαταστάθηκε δύο μήνες αργότερα με την 6η Συντακτική Πράξη του Ιανουαρίου 1945 η οποία και προσδιόριζε επακριβώς τα στοιχεία εκείνα τα οποία και συγκροτούσαν την υπόσταση των εγκλημάτων συνεργασίας με τον εχθρό και της εθνικής αναξιότητας καθώς και τον τρόπο κολασμού αλλά και την έκταση των ποινών.

  [Επεξεργασία] Υπόσταση (στοιχεία) αδικήματοςΣύμφωνα με το 2ο νομοθέτημα διώκονταν και τιμωρούνταν:

  1.Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης.
  2.Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί.
  3.Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, έγιναν συνηδειτά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
  4.Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.
  5.Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα.
  6.Όσοι προβήκανε σε πράξεις βίας.
  7.Όσοι παρέσχον στον εχθρό πληροφορίες.
  8.Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
  9.Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό κλπ.
  10.Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.
  Τα ειδικά δικαστήρια που επελήφθησαν την εκδίκαση αυτού του ιδιότυπου αδικήματος κατά δημώδη έκφραση αποκλήθηκαν Δικαστήρια Δωσιλόγων, οι δε ένοχοι Δωσίλογοι.

 44. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ 07/11/2011 20:19:35

  Μακάρι να είχατε το ένα εκαυοστό της φιλοπατρίας του Σαμαρά !

 45. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 07/11/2011 20:28:59

  +1000

 46. Κατερινα avatar
  Κατερινα 07/11/2011 20:31:11

  Να δω αγαπητή Τίνα τι θα λες όταν αρχίσουν να υπογράφονται τα νέα μέτρα!
  Δυστυχώς μπήκαμε στο κάδρο!

 47. Νικήτας avatar
  Νικήτας 07/11/2011 20:37:38

  Σου φτάνει θες να πεις. Δεν κάνει τίποτε. Μπορώ και για σένα αφού δυσκολεύεσαι.

  • andreas avatar
   andreas @ Νικήτας 07/11/2011 21:50:07

   ΜΑΣ γιατι εισαι μεγας και μπορεις να τους προσβαλεις ολους εδω στο site.

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ andreas 07/11/2011 22:09:26

    Μην το παίρνεις/τε προσωπικά φίλτατε. Μια γενική παρατήρηση ήταν. Δεν συνηθίζω να πατρονάρω. Εάν κάτι σε ενόχλησε σε αυτή την παρατήρηση/σχόλιο
    μάλλον έχει να κάνει με σένα.

    Δεν ξέρω αν είμαι μέγας :-) αλλά σίγουρα δεν είμαι ο κανένας.
    Φιλικά πάντα.

 48. Orestios avatar
  Orestios 07/11/2011 20:38:31

  Αρχαίε, η Εθνική επιλογή είναι μια δύσκολη επιλογή, αλλά είναι η πλέον συμφέρουσα στην παρούσα φάση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Orestios 07/11/2011 21:18:35

   το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ είπε και ο Τσολάκογλου

 49. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 07/11/2011 20:42:33

  Κυρία Βοζεμπεργκ συγχαρητήρια!
  Πολύ σωστή η τοποθέτησή σας για το περιβάλλον του ANTINEWS.
  Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

 50. Θάνος ...Έλληνας avatar
  Θάνος ...Έλληνας 07/11/2011 20:43:49

  Αν η δανειακή σύμβαση περιέχει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ,η ΝΔ θα αποσυρθεί από την βουλή,όπως έκανε στην ψήφο εμπιστοσύνης;
  Και μια δεύτερη ερώτηση.
  Γιατί πρέπει ο μελλοντικός πρωθυπουργός πρέπει να είναι άνθρωπος των τραπεζών και ίσως νυν στέλεχος του ΔΝΤ;
  Και μια τρίτη ερώτηση;
  Γιατί εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, δεν πρέπει να τον αλλάξουμε,αλλά να το κάνει η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές;Και στην περίπτωση που δεν βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ,πως θα τον αλλάξει;

 51. αχιλλέας avatar
  αχιλλέας 07/11/2011 20:52:02

  Την Ελλάδα μας δεν την κατέστρεψαν ούτε τα δύο χρόνια του Κ.Καραμανλή, ούτε τα δύο χρόνια του Γ.Παπανδρέου. Είναι νάνοι για να ένα τέτοιο κατόρθωμα. Διαχρονικό και διακομματικό το έγκλημα. Ο Ελληνικός Πατριωτισμός και η Ελληνική Παιδεία, κατά την άποψή μου, συμπυκνώνεται και ανακεφαλαιώνεται στο "ΊΝΑ ΏΣΙΝ ΈΝ". Αυτό μας λείπει. Η βιωματική Ελληνικότητα της Ελληνικής Γραμματείας και της (Ελληνικής κατά βάση) Πατερικής αλληλοπεριχώρησης. Ο Ελληνοορθόδοξος δρόμος του Αγίου Νεκταρίου, του Πατροκοσμά, του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Οι "ηγέτες" μας έδωσαν αλλού όρκους και "υποσχέσεις". Είναι "ξένοι". Για αυτό αληθής ο λόγος του Α.Παπανδρέου το 74. "Αλλαγή φρουράς". Κατ' εντολήν πάντοτε των ξένων και δια χειρός των ντόπιων τοποτηρητών τους. Ο μπάρμπα Παναγιώτης δέκα χρόνια στρατιώτης στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου και στο Γράμμο και στο Βίτσι, ο γίγαντας Ελληνας που και στα ογδόντα πέντε του, λίγο πρίν την μακαρία κοιμησή του, "ανάγκαζε" την κυρά Λένη να μην φοράει το βρακάκι της το βράδυ, γιατί την άλλη μέρα θα έπρεπε να το μπαλώσει, έλεγε με πόνο. "Μας έβαλαν (οι ξένοι) να σκοτωθούμε μεταξύ μας." Και πονούσε για τα χωριστά καφενεία. Με άλλους όρους θα έλεγε."Από την Λέσχη αποφοιτούν ομοιόμορφοι εξουσιαστές που δουλεύουν για τα γνωστά-άγνωστα αφεντικά και ως ετερόχρωμοι τοιούτοι μας δουλεύουν καταστρέφοντας την Πατρίδα μου για την οποία ΜΆΤΩΣΑ." Αιωνία του η μνήμη.

 52. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 07/11/2011 20:56:06

  Τα λες αρχαίε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.
  Αλλά ποιός ακούει τα πιόνια;

 53. τινα avatar
  τινα 07/11/2011 21:02:35

  Κατερίνα,
  στο κάδρο έχουμε μπει εδώ και δυο χρόνια.Αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι οτι έχει ξεκινήσει η μεγέθυνση του.Είναι θέμα χρόνου στην εικόνα του να είμαστε απλά η λεπτομέρεια.Εύχομαι να μην κάνω λάθος,όλα έτσι δείχνουν,γιατί πέρα απο κομματικούς τακτικισμούς είναι ίσως η μοναδική μας ελπίδα να έχουμε σαν χώρα τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

 54. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 07/11/2011 21:17:37

  Πρώτα απ'όλα,θα ήθελα να γράψω πως υπάρχει,ακόμη,αρκετή ομίχλη.Μέχρι αυτή τη στιγμή,αγνοείται τ'όνομα του πρωθυπουργού.Επίσης,άγνωστο ποιοι θα στελεχώσουν τις υπουργικές θέσεις.Αυτά γι'αρχή.Πάμε στην ουσία.Τρία είναι τα κλειδιά σε αυτό το εγχείρημα.Ο χρόνος των εκλογών,η ψήφιση του μνημονίου(όχι της δανειακής σύμβασης) και η παρουσία των πολιτικών προσώπων εκ μέρους της ΝΔ ή όχι.Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο γρηγορότερα θ'απεμπλακεί ο Σαμαράς.Κατόπιν η μη ψήφιση του μνημονίου(των μέτρων που ακολουθούν) είναι βασικότατη παράμετρος και καθοριστικότατη.Ο Σαμαράς έχει επανειλημμένως δεσμευτεί πως αποκλείεται να ψηφίσει.Βέβαια,όπως ανέφερα και χθες,ο Ρεν δήλωσε πως δανειακή και μνημόνιο ''πάνε πακέτο''.Ας μην αγνοούμε αυτή τη παρέμβαση.Να δούμε πως θα ξεπεραστεί αυτή η δυσαρμονία απόψεων.Τέλος,αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα,από πλευράς ΝΔ,θα υπάρχουν πολλαπλάσια πυρά εναντίον της,απ΄αυτά που δέχεται τώρα,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Αυτές οι τρεις παράμετροι,που τόνισα,θ'αποτελέσουν τα κλειδιά της όλης υπόθεσης.Ήδη,φαίνεται η αντίδραση της ΝΔ στο πρόσωπο του Παπαδήμου διότι ζητά εξάμηνη διάρκεια κυβέρνησης και υπερεξουσίες.Διαφαίνεται,από τώρα,η προσπάθεια της ΝΔ να μην αφήσει αυτή τη κυβέρνηση να σέρνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Και κάτι ακόμη.Μίλησα με αρκετούς και εντός και εκτός του επαγγελματικού μου χώρου.Υπάρχουν αφενός μούδιασμα και σοβαρότατος προβληματισμός αφετέρου αναμονή.Προσωπικώς,θα εκφράσω την εξής γνώμη:Ας δούμε τι θα γίνει.Βιαστικά συμπεράσματα δεν ωφελούν.Οι εξελίξεις τρέχουν.Χθες γράφηκαν κάποιες απόψεις,από κάποιους που σχολιάζουν εδώ,πως ο βίος αυτής της κυβέρνησης πιθανόν είναι εξαιρετικά σύντομος και βραχύς.Μακάρι να είναι έτσι.

 55. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/11/2011 21:20:38

  Περί Σαμαρά: Μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Τον εμπιστευόμαστε και του εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες που μας έχουν απομείνει για το μέλλον των παιδιών μας.

  Περί Φάκτωρα: Σούπερ άρθρο-παρέμαβαση.

  Περί σκάκι: «Σκακιστική Νουβέλα», του Stefan Zweig.

 56. moriarty avatar
  moriarty 07/11/2011 21:27:19

  Τη νομιμοποίηση θα τη δώσει το κοινοβούλιο με την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα μπορούσαμε φυσικά να πάμε σε δημοψήφισμα, άμεσες εκλογές κλπ. Το αντέχουμε όμως να βγούμε από το ευρώ στο μεταξύ;

 57. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 07/11/2011 21:27:49

  ΤΙΠΟΤΑ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ
  ΤΙΜΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.

 58. ierofantis avatar
  ierofantis 07/11/2011 21:27:54

  Καλησπέρα,

  Μετά την αρχική παγωμάρα, ακούστηκαν απόψεις περί προδοσίας της ελπίδας, περί παραίτησης από το Όραμα, περί αποδόχή συνευθύνης και άλλα.

  Όπως είπα την Πέμπτη, σε μια μακρά μεταμεσονύκτια συνομιλία μου με κάποιους εξ υμών, τα αποτελέσματα της όλης ιστορίας αυτής θα τα κρίνω συνολικά σε μερικές εβδομάδες.

  Δύο - τρεις όμως παρατηρήσεις επί του παρόντος.

  Αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής παράδοξο. Ο Πρωθυπουργός που προχθές πήρε ψήφο εμποστοσύνης, δεν έχει μεν παραιτηθεί τύποις ακόμα, ωστόσο για όλους τους πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και εξωτερικό είναι παραιτημένος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια συνάντηση στην οποία κρατήθηκαν Πρακτικά. Πρακτικά κρατούνται ξέρετε, όχι για συνομιλίες χαλαρές, αλλά για αποφάσεις και συνομιλίες που άπτονται της λειτουργίας του πολιτεύματος. Και η τύποις παραίτηση Παπανδρέου χθές είναι ένα τέτοιο γεγονός. Τώρα αν ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να το πουν παραίτηση αλλά να το βαφτίσουν "παράδοση Κυβέρνησης", "μεταβίβαση εξουσίας", ή "ομαλή διαδοχή στην μεταβατική κυβέρνηση" εμένα προσωπικά δεν με πειράζει. Όσο δε, ακόμη ψάχνουμε τον Πρωθυπουργό, καταδεικνύεται πιο καθαρά ο εγκλωβισμός ΓΑΠ από την κίνηση Σαμαρα.

  Παμε τώρα στην Κυβέρνηση "συνενοχής" οπως την έχουν ονομάσει πολλοί. Έχει πλάκα που βλέπω τους κυβερνητικούς και έχουν λουφάξει σε μια απίστευτα γλοιώδη δήθεν συναινετική διάθεση, προ του ξεβρακώματος μιας Κυβέρνησης που κατά τα άλλα πήρε προχθές ψήφο εμπιστοσύνης. Παρακαλάνε για συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τη Νέα Δημοκρατία και τους λένε ότι η Κυβέρνηση είναι περιορισμένου σκοπού και χρόνου. Κάνουν κινήσεις για να βρούνε κάποιες κοινές επιλογές, τους λένε να παραιτήσουν τους Υπουργούς Άμυνας, ΠΡΟΠΟ, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, και Εξωτερικών (δηλαδή τα υπουργεία ελέγχου της χώρας) πλην Οικονομικών, το οποίο το κρατάει ακόμα σαν βραδυφλεγή βόμβα ο έτερος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένυ. Μιλάνε για διευρυμένες εξουσίες και αρμοδιότητες της μεταβατικής κυβέρνησης και δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν την κουβέντα τους και τους διαβάζουν την χθεσινή ανακοίνωση που περιγράφει α) εκλογές και β) υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου (για το τί θα είναι αυτή η "υλοποίηση" αφήστε να το δούμε εν ευθέτω χρόνω. Σήμερα πάντως δεν αποτελεί κάποια συγκεκριμένη κατάσταση).

  Τέλος, είναι καταπληκτικό, που, ενώ οι κυβερνητικοί αγχώνονται για το μέλλον της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, την ίδια ώρα έχουν ανάψει φωτιές στο σπίτι του Κινήματος. Βλέπετε, το παιχνίδι της διαδοχής έχει ανάψει αφού από το καταστατικό του Κινήματος στις 11/11 μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα με πρωτοβουλία επίδοξων διαδόχων και δελφίνων οι οποίοι ίσως θεωρήσουν αδύναμη τη θέση Παπανδρέου και να επιθυμήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, έναντί του. Η εσωστρέφεια θα είναι η κατάσταση που θα βιώνεται όλο και πιο έντονα στους κυβερνητικούς που με τον τρόπο αυτό θα δηλητηριάζεται και το οικοδόμημα της νέας μεταβατικής Κυβέρνησης το οποίο πρακτικά θα αυτοακυρώνεται και θα βρίσκει τροχοπέδη.

  Συμπέρασμα.

  Μετά την αρχική παγωμάρα, έχει πλάκα. Κάνω χάζι τους Κυβερνητικούς που σαν τα ζαλισμένα κοτόπουλα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να επιτεθούν με χολή στο Σαμαρά που παραίτησε με τάκτ τον μέγα στοχαστή και τους ίδιους ή να γλύψουν για λίγη συναίνεση μπας και βάλουν στο κάδρο τους άλλους, οι οποίοι μέχρι τώρα παίζουν με τον πόνο τους και τους δηλώνουν ότι θα μείνουν απέξω.

  Η νέα μεταβατική Κυβέρνηση είναι ένα θνησιγενές μόρφωμα. Το ξέρουν όλοι. Όμως τώρα κανένας παράγοντας στο εσωτερικό ή εξωρετικό δεν μπορεί να πει τίποτα στο Σαμαρά, ή να του ασκήσει πίεση. Αυτός έχει κάνει το βήμα του. Μπρος στην εμπλοκή, όλοι θα προκρίνουν την ταχύτερη και ασφαλέστελη λύση. Εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

  Δεν ξέρω αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Το ελπίζω.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ ierofantis 07/11/2011 21:46:13

   Ιεροφάντη καλησπέρα.Ενδιαφέροντες,όπως πάντα,οι απόψεις σου.Πιστεύεις πως θα έχουμε εκλογές σύντομα πχ 19 Φεβρουαρίου,όπως συμφωνήθηκε πολύ αργά χθες;Ξέρεις γιατί σε ρωτώ;Διότι,ακόμη και για την επιλογή του πρωθυπουργού,παρατηρείται δυστοκία.Μήπως έχουμε εξελίξεις νωρίτερα;

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Komis Montechristo 07/11/2011 21:49:00

    Ενδιαφέρουσες(ορθό)

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Komis Montechristo 07/11/2011 21:58:38

    Από όσα είπα παραπάνω υπενόησα ότι η ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου ίσως αποδειχθεί πολύ αισιόδοξη για τους Κυβερνητικούς. Υποθέτω ότι αν οι ανωτέρω συλλογισμοί μου είναι ορθοί, ότι εκλογές θα έχουμε νωρίτερα. Μπορεί και εντός του αρχικού χρονοσιαγράμματος Σαμαρά...!

    • Komis Montechristo avatar
     Komis Montechristo @ ierofantis 07/11/2011 22:24:55

     Θα δούμε.Απ'ότι θα γνωρίζεις και το γράφει άλλη ανάρτηση στο antinews,ΔΝΤ και το Eurogroup ζητούν υπογραφές.Οι εξελίξεις τρέχουν και όλα είναι ρευστότατα.Αναμένουμε Ιεροφάντη.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Komis Montechristo 07/11/2011 22:32:01

      Αν ήμουν ο Σαμαράς θα τους έλεγα ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι.

      Και θα ανακοίνωνα ότι αν συνεχίζουν έτσι απροκάλυπτα να επεμβαίνουν στα εσωτεικά της χώρας θα αποσυρόμουν από την μεταβατική Κυβέρνηση.

      Χρήσιμη σημείωση. Η χώρα δεν εχει Πρωθυπουργό για μια τέτοια εξέλιξη. Η χώρα αναγκαστικά πρέπει να πάει σε εκλογές.

      Ερώτηση.

      Το γυρίζει μετά το παιχνίδι των εντυπώσεων στο εσωτερικό μέτωπο αναφορικά με την δήθεν προδοσία των θέσεών του ή όχι;

      Θα βγεί αυτοδύναμος και ενισχυμένος Κόμη.

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ ierofantis 07/11/2011 22:46:29

      Δεν διαφωνώ.Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι πρέπει να πει διότι οι ξένοι το έχουν παρακάνει,σε απίστευτο βαθμό,και ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ η αξιοπρέπεια όλων μας.Και κάτι ακόμη,επειδή παρακολουθώ τα σχόλια σου.Θυμάμαι δυο:Το πρώτο ''τικ τακ το ρολόι της Ιστορίας χτυπά'' και δεύτερο αυτό που ανέφερες πως πλησιάζει η ώρα που θα πει ο κόσμος game over.Αναφέρω τον επίλογο εκείνου του σχολίου σου.Τι συμπεραίνεται πλέον;Η κοινωνία κοχλάζει και η Ιστορία καταγράφει.Πάντως,κατά τη προσωπική μου γνώμη,οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα και ουδείς μπορεί να προβλέψει τη τελική κατάληξη.Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Komis Montechristo 07/11/2011 22:54:09

      Όντως, οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα...

      Και κάτι επί προσωπικού. Είσαι επιμελής σχολιαστής. Δεν σε γνωρίζω, αλλά με τιμά το γεγονός ότι παρακολουθείς τις αυθαίρετες όπως πάντα, απόψεις μου. Θέλω να γνωρίζεις ότι η εκτίμηση είναι αμοιβαία.

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ ierofantis 07/11/2011 23:06:40

      Ιεροφάντη,δεν γνωρίζω κανέναν εδώ.Εκτιμώ τις απόψεις όλων,ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ.Έχουμε,μεόλους,κοινές ΑΓΩΝΙΕΣ.Όσο για τις απόψεις σου,τις θεωρώ εξαιρετικά τεκμηριωμένες.Η εκτίμηση,όπως εύστοχα το τονίζεις,είναι αμοιβαία.

 59. christof avatar
  christof 07/11/2011 21:31:55

  Oσοι πιστευουν οτι παμε για συγκυβερνηση σφαλλουν.Η κυβερνηση αυτη ειναι για συγκεκριμμενες ενεργειες .Υπογραφη νεας δανειακης συμβασης και εκλογες στις 17 φεβρουαριου.-

 60. christof avatar
  christof 07/11/2011 21:31:56

  Oσοι πιστευουν οτι παμε για συγκυβερνηση σφαλλουν.Η κυβερνηση αυτη ειναι για συγκεκριμμενες ενεργειες .Υπογραφη νεας δανειακης συμβασης και εκλογες στις 17 φεβρουαριου.-

 61. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 07/11/2011 21:33:10

  Περιμένουμε κ.Βόζεμπεργκ τήν ἐλληνική ψυχή τοῦ κ. Σαμαρά ὃταν θά ἐρθει ἡ ὣρα του,νά τά δοῦμε ὃλα στήν πράξη.

 62. cobalt avatar
  cobalt 07/11/2011 21:37:18

  Κάποιοι το παρακάνουν, όμως, με τη "σκληρή" κριτική. Αν συγκαταλέγομαι σ' αυτούς ζητώ συγγνώμη.

  Αν είναι να εκμεταλλευτούμε το Antinews ως forum (με την παλιά έννοια), ας λέμε με τι συμφωνούμε ή με τι δεν συμφωνούμε, τι φοβόμαστε και τι θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ αλλά και τι δεν μπορεί να κάνει πια.
  Το να γρυλίζουμε και να καταριόμαστε που δεν κυκλοφορεί ο Σαμαράς, σαν τον Αλ Καπόνε στο Untouchables, μ' ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και να κοπανάει τους κακούς δεν είναι κριτική.
  Αν και η στάχτη στα μαλλιά είναι καλή, καλύτερη είναι λίγη στάχτη στα μυαλά. Τουτέστιν το να πιστεύουμε πως ο Σαμαράς είναι το τελευταίο χαρτί της ελεύθερης Ελλάδας και να ωρυόμαστε, μας προσβάλλει σαν 'Έλληνες. Ο άνθρωπος θα κάνει τον αγώνα του, υπέρ βωμών και εστιών και κανείς δεν αμφιβάλει για τον πατριωτισμό ή την αξιοπρέπειά του.
  Αυτό που φοβόμαστε όλοι, οι οποίοι προσβλέπουμε στον Αντώνη ως το τελευταίο οχυρό μιας πολιτισμένης λύσης του Ελληνικού προβλήματος, είναι μήπως πάει κάτι στραβά.

  Τις τελευταίες 3 μέρες η άποψή μου ανάμεσα στα "θα τα καταφέρει" - "δεν θα τα καταφέρει" και "ξέρει τι κάνει" - "δεν ξέρει τι κάνει" εναλλάσσονται πιο γρήγορα κι από υαλοκαθαριστήρα. Αν αυτό που ζούμε τις τελευταίες τρεις μέρες ήταν ταινία, θα ήταν και γ@#$ τα θρίλερ.

  Χθές το βράδυ πήγα για ύπνο με βαριά καρδιά, το πρωί ξύπνησα και πηγαίνοντας στη δουλειά είπα με το μυαλό μου "Αυτό από μόνο του σημαίνει πως κάτι πήγε καλά στην συνάντηση".
  Μετά θυμήθηκα μια λεπτομέρεια: τον Χρύσανθο να βγαίνει από τη συνάντηση με τον Μπένυ και πρόσεξα πως χαμογελούσε μέχρι και το τσαντάκι του.
  Μιλώντας με πρόσωπα που δεν συγκαταλέγονται στο δυναμικό κανενός κόμματος, εντυπωσιάστηκα που μου είπαν: "έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά"
  Αργότερα μέσα στη μέρα, διάβασα πως αρνείται, ο Σαμαράς, να βάλει στελέχη της ΝΔ στο "εθνοσωτήριο" κυβερνητικό σχήμα ενώ ο ίδιος καταφέρνει και ορίζει πρόσωπα και πάλι είπα με το μυαλό μου "μπορεί και να έχει σχέδιο" και βλέποντας ειδήσεις απόψε όπου διέκρινα τις εκφράσεις κάποιων αθλίων όπως και την Ευρωπαϊκή αρχή που συνεχίζουν την τρομοκρατία παρά τις χθεσινές χαρές, είπα "και μπορεί και να πετυχαίνει".

  Αυτό που αντιλαμβάνομαι χωρίς να έχω στοιχεία, είναι πως κάτι προσπαθεί να καταφέρει. Μπορεί να παίζει με τη φωτιά και να σχοινοβατεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, αλλά θα φανεί αν τελικά η "συγκατάθεση" Σαμαρά, ήταν το πιο πονηρό σχέδιό τους ή η μεγαλύτερη παγίδα του.

  Συνεχίζω να ελπίζω και να προσεύχομαι, για το καλό μας

 63. Aris. A avatar
  Aris. A 07/11/2011 21:37:35

  Εγώ στον Σαμαρά θα του πω να σεβαστεί τις γριές και τους γέρους που στήθηκαν επί ώρες στις ουρές για να τον ψηφίσουν.

  Τον ψήφισαν άδολα και γνήσια.

  Ούτε διορισμούς ούτε άλλες συναλλαγές περίμεναν.

  Να σεβαστεί το ένστικτο που έστειλε 800.000 καναπεδάτους να τον βγάλουν αρχηγό πιστεύοντας χωρίς να ξέρουν το γιατί ότι εκτελούν εκείνη την ημέρα αποστολή.

  Και να μην ξεχνάει ότι ο κόσμος ξέρει και κρίνει.

  Και όταν ερωτάται αποδίδει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.

  Σωστά το λέτε ας κάνει αυτό που επιβάλει πάνω από όλα ο πατριωτισμός του.

 64. akisenv avatar
  akisenv 07/11/2011 21:38:59

  Οι δανειστες και ιδιως οι Γερμανοι και το ΔΝΤ ζητους γραπτες εγγυησεις απο τους αρχηγους των μεγαλων κομματων πως θα υπογραψουν και θα εγκρινουν στην βουλη το Συνολο της νεας δανειακης συμβασης, του νεου μνημονιου και των νεων μετρων...
  Εκβιαζουν, απειλουν, απαιτουν και λοιδωρουν την πατριδα. Ελεος!!! Ακομη να τους τριψουμε τις απειλες τους στην μουρη;;;
  Απολυτη απαξιωση και προσβλολη για την Πατριδα και των λαο μας.
  Τελιωστε το αποψε! ειναι ιστορικη η ευθυνη! Εκλογες!!!!

 65. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/11/2011 21:39:14

  Σύμφωνα με σενέντευξη του Καθηγητή του Δικαίου της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, καθηγητή ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet Παναγιώτη Κανελλόπουλου στη Μαρίνα Κουρμπέλα ( δημοσιεύθηκε στην Ημερήσια Οικονομική Εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» στις 5 Νοεμβρίου 2011) αποβολή κράτους μέλους από την Ευρωζώνη χωρίς τη θέλησή του δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες, επομένως δεν επιτρέπεται.

  Ετσι, με βάση τη Συνθήκη, (το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), μια χώρα μέλος τής Ευρωζώνης βγαίνει από αυτήν, μόνο άν το θελήσει. Τοτε όμως, φεύγει και από ολόκληρη την Ευρωπαϊκη Ένωσης.

  Όπως επισημαίνει ο κ. Κανελλόπουλος, «δε μπορεί ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης να αποχωρήσει οικειοθελώς από το κοινό νόμισμα, διότι η συμμετοχή των κρατών μελών της Ένωσης στο κοινό νόμισμα αποτελεί υποχρέωση των κρατών μελών πηγάζουσα από τη Συνθήκη. Εάν το κράτος μέλος θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ πρέπει να αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΕΕ».

  Σε μια τέτοια περίπτωση, στην περίπτωση, δηλαδή, πού ένα από τά είκοσι επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφασίσει να αποχωρήσει από τήν ΕΕ, ο Καθηγητής κ. Κανελλόπουλος αναφέρει, πώς «Σύμφωνα με το άρθρο 50 της Συνθήκης ΕΕ, κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση, σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες. Το κράτος αυτό γνωστοποιεί την πρόθεσή του περί αποχώρησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

  Στην περίπτωση, όμως αυτή, «το κράτος μέλος αποχωρεί από όλες τις δράσεις και πολιτικές της Ένωσης μεταξύ των οποίων και από την ενιαία νομισματική πολιτική αυτής καθώς και από το κοινό νόμισμα.»

 66. Μαρια-Μαρια avatar
  Μαρια-Μαρια 07/11/2011 21:39:14

  Ερωτηση για οποιον μπορει να απαντησει.

  1. Τωρα ποιος θα κανει αντιπολιτευση? ΚΚΕ, Συριζα , ΛΑΟΣ ? Αν ο Σαμαρας συνκυβερνα, πώς θα προστατευει το συμφερον της Ελλαδας μια και ξερουμε ποιο ειναι αυτο ?

  2. Πιστευετε οτι θα μας αφησουν να κανουμε εκλογες μεσα στον Φεβρουαριο ? χλωμο το βλεπω , αλλα το πιστευετε?

  3. Γιατι ειστε τοσο σιγουροι οτι ο Σαμαρας δεν θα ενδωσει στο ξεπουλημα της χωρας? Μπορει να τον απειλησουν ακομα και με τον εσχατο τροπο.....

  Γιατι δεχτηκε αυτες τις αντισυνταγματικες κουλαμαρες?

  Εως τωρα ψηφιζα ΝΔ , αν ο Σαμαρας ενδωσει , δεν υπαρχει περιπτωση να τον ψηφισω, γιατι απλουστατα θα θεωρηθει αυτοματως οπως και ο ΓΑΠ προδοτης. Οι Ελληνες δεν δινουν πλεον ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .
  Ευχομαι να μην το κανει , να τρεναρει οσο μπορει γιατι αυτο που χρειαζεται η χωρα ειναι χρονος.

  Κυρια Βοσενμπεργκ ,
  με ολο τον σεβασμο , συμφωνω με προηγουμενο σχολιαστη, μην αναφερετε οτι θα μας πεταξουν εξω απο το ευρω , υποτιματε πολυ τους ιντερνετικους ψηφοφορους σας.....

 67. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 07/11/2011 21:44:46

  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΣΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ?
  ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?

 68. JOHN avatar
  JOHN 07/11/2011 21:54:41

  ......¨Ο Σαμαρας κερδισε ολους τους γυρους μεχρι τωρα¨.Εισαι σιγουρος οτι κερδισε και δεν συμβιβαστικε;

 69. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 07/11/2011 22:05:47

  Καλό το απόσπασμα του Δάντη φτάνει μόνο να μη βουτήξεις από την αρχή κατευθείαν στο καζάνι. Κρίμα,κρίμα,κρίμα.Παρακολουθούμε από χθες την ακατανόητη volte-face (μεταστροφή) του Σαμαρά και αδυνατούμε να την εξηγήσουμε με όρους λογικής και πολιτικής. Είχαμε την ελπίδα ότι θα άντεχε στις πιέσεις που όντως φαίνεται ότι ήταν μεγάλες αλλά τελικά δεν άντεξε. Ο κόσμος ειδικά της Ν.Δ έχει παγώσει. Αν τελικά αποφάσισα να σχολιάσω ήταν από την παρέμβαση της κας Βόζεμπεργκ που τη θεωρώ όντως αξιόλογη με παιδεία και πολιτική σκέψη και όχι σαν κάτι απίθανους μαϊντανούς που βγαίνουν στα κανάλια και προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Τελικά ο ΓΑΠ είναι ο μεγάλος κερδισμένος. Κατόρθωσε να βγει αλώβητος από την κρίση που δημιούργησε(αν σκεφτούμε σε τι σημείο είχε περιέλθει), υποτίθεται ότι συμβάλλει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ως πρόεδρος του πασόκ θα παρεμβαίνει και θα ασκεί αφ΄υψηλού κριτική στα τεκταινόμενα. Θα ξεπλυθούν όλες οι αμαρτίες και τα λάθη της κυβέρνησής του στο πλυντήριο της νέας κυβέρνησης και θα επικαλείται για όλες τις αστοχίες τη μη συμμετοχή μέχρι τώρα της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. τα χάνει όλα(τα αυγά και τα πασχάλια). Έχασε την ευκαιρία να συσπειρώσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού ακόμη και κόσμο που δεν ανήκουν στην παράταξη(και από την αριστερά) και προσδοκούσε στο Σαμαρά ως μια εναλλακτική λύση από τη λαίλαπα του πασόκ. Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο διάφοροι υπαλληλίσκοι των Βρυξελλών να υπαγορεύουν απροκάλυπτα πλέον τις εντολές τους. Είναι ακατανόητη η εμμονή τους να εκθέσουν και να ταπεινώσουν τη Ν.Δ. και το Σαμαρά υποχρεώνοντας τη σύμπραξη με το πασόκ. Δεν βλέπουν ότι με τις ενέργειές τους θα στρέψουν τον κόσμο προς τα κόμματα της Αριστεράς που θα φτάσει σε τεράστια ποσοστά. Εκτός αν αυτό επιδιώκουν για τους δικούς τους λόγους. Πάντως οι πιέσεις δεν αποτελούν δικαιολογία.Οι ΗΓΕΤΕΣ εκεί φαίνονται. Τα ναι λέγονται από όλους.Τα ΟΧΙ από λίγους.Γι΄αυτό ξεχωρίζουν. Ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος γι΄αυτό έγραψε ιστορία. Στάθηκε σε όλες τις πιέσεις ακλόνητος και έβαλε την Κύπρο στο δρόμο που είναι σήμερα. Και κάτι επιπλέον.Οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. με τόσα χρόνια εμπειρία στις ευρωπαϊκές θέσεις τι κάνουν; Όφειλαν με κατάλληλες παρεμβάσεις τους να είχαν αντιστρέψει το κλίμα για το κόμμα τους. Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν.

 70. Y. avatar
  Y. 07/11/2011 22:07:46

  ...Ώρα 10.03μμ: πρωθυπουργός της χώρας ακόμα ο ΓΑΠ

  Αν αυτοί βρουν πρωθυπουργό να αναλάβει, να μου τρυπήσετε τη μύτη
  Ο Αντώνης ρουά ματ με μιά κίνηση. Την υπογραφή των συμφωνηθέντων με τον γκαγκα ΓΑΠ, χθες βράδυ...ε ρε γέλια...χαχαχα
  (...για να τιμήσω ναι τη φωτό της ανάρτησης)

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Y. 07/11/2011 22:14:50

   Φανταστικός διάλογος...

   -Γιώργος (3 το μεσημέρι). Αντώνη τί λες για τον Παπαδήμο;
   -Αντώνης (3 και 3ο το μεσημέρι). Καλός είναι, έχει τραπεζική εμπειρία αλλά του λείπει η απαραίτητη ευελιξία για την πρωθυπουργία.
   -Γιώργος. Καλά θα το σκεφτώ και θα σου πω...
   -Γιώργος (5 το απόγευμα). Αντώνη τι λές για τον Ταλιαδούρο;
   -Αντώνης (5 και 30 το απόγευμα). Ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα. Άριστος καθηγητής, Obundsman, αλλά ρε παιδί μου δεν έχει γνώσεις οικονομικών.
   -Γιώργος. Καλά θα δω τι θα σκεφτώ...
   - Γιώργος (8 το βράδυ). Αντώνη λέω να προτείνω τον Χατζαπετρή.
   -Αντώνης (8 και 30 το βράδυ). Μπά, δεν κάνει το παιδί, θα τον φάει μια χαψιά η Γερμανίδα...

   Και η ιστορία συνεχίζεται....

   Στο βάθος, εκλογές!

 71. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 07/11/2011 22:12:56

  Παράτα τα όλα και φύγε Σαμαρά.
  Ελεος, σε καταστρέφουν, δεν το βλέπεις;
  Φτύσε την διαπλοκή και το βρώμικο πασοκικό σύστημα μαζί με τους τοκογλύφους και κήρυξε εκλογές.
  ΕΣΎ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ

 72. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 07/11/2011 22:13:01

  Εμπιστοσυνη.Ειναι η λεξη-κλειδι.Καλη δυναμη Αντωνη.

 73. cobalt avatar
  cobalt 07/11/2011 22:20:49

  Τώρα λένε θα μπλοκάρουν την 6η δόση, γιατί ούτε αυτοί καταλαβαίνουν τι γίνεται μάλλον.
  Μπορεί κάποιος να προκαλεί πανικό που θα αναγκαστούν ή να επαναφέρουν την προηγούμενη κατάσταση μετά απο ασυμφωνία χαρακτήρων ή κάποιος θα τα τους αναγκάσει να τα αναλάβει όλα νόμιμα.

  Ποιός είχε πεί κάποτε εδώ μέσα πως θα παρακαλάνε το Αντώνη ν' αναλάβει;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ cobalt 07/11/2011 22:24:22

   Ο ίδιος το είχε πει το Σεπτέμβρη του 2010 στη ΔΕΘ.

   Μια - δυο φορές το είχα επαναλάβει και εγώ σε κάποια σχόλιά μου σε ανύποπτο χρόνο.

   • cobalt avatar
    cobalt @ ierofantis 07/11/2011 22:33:10

    Κι αν αποδειχτεί πως έχεις το κληρονομικό;

  • Y. avatar
   Y. @ cobalt 07/11/2011 22:39:00

   Πάω στοίχημα ότι ανεξάρτητα το μπάχαλο που αυτοί βλέπουν και όχι εμείς (...εμείς είμαστε πολιτικά όντα 2500 χρόνια τώρα, άρα ξέρουμε τα μπάχαλα), τη έκτη δόση θα μας τη δώσουνε γ..μάτα
   Ειδάλως θα ψάχνονται από το Νοε έως το Μάρτη (μεσολαβούν και οι γιορτές)

 74. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 07/11/2011 22:25:15

  Μάλλον ξεπερνιέται από πολλούς ελαφρά τη καρδία το τί σημαίνει κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου από την, κατά άλλα, "μεταβατική" κυβέρνηση.
  Οι ξένοι και εντόπιοι, που επιθυμούσαν και επέβαλαν αυτή την κυβέρνηση, περιμένουν να υλοποιήσει αυτή την πλήρη φωτοχοποίηση και υποταγή μας. Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 θα είναι πλέον αργά, για όποιον συμμετείχε ή παρέσχε υποστήριξη (άμεση ή έμμεση) στη "μεταβατική" κυβέρνηση να κάνει ο,τιδήποτε. Θα έχει να διαχειρισθεί συντρίμια Ελληνικά συντρίμια. Θα έχει απόλυτη ισχύ το: "η πόλις εάλω".
  Εάν ο Σαμαράς θέλει να εξιλεωθεί από τη μεγάλη "κωλοτούμπα", να κάνει σήμερα πίσω και ας τον πιέσουν και τον ψέξουν ή του διασπάσουν το κόμμα.
  Διαφορετικά, θα θεωρείται ότι συνήργησε (ο βαθμός συνέργειας ή συμμετοχής δεν είναι το κύριον) στην πλήρη παράδοσή μας.
  Αυτά που γράφονται αποτελούν αβάσιμες δικαιολογίες για το unfair, το μέγα ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε, είναι αναισθητικά για το μελλοθάνατο.

  • cobalt avatar
   cobalt @ Γιαγκούλας 07/11/2011 22:53:27

   Αυτό όμως που βλέπεις τώρα δεν είναι ούτε “μεταβατική” κυβέρνηση, ούτε υπάρχει κάποια τέτοια στον ορίζοντα, ούτε μπορεί να κυρώσει καμία σύμβαση.
   Έγινε το χατήρι για "συναίνεση" των σκοτεινών ανθρώπων η οποία αποδεικνύεται μια φούσκα, τελικά.
   Ζητάνε γραπτές εγγυήσεις τώρα και απειλούν πως δεν θα δώσουν τη δόση και κλαψ κλαψ κλαψ. Ταυτόχρονα το "όλον ΠΑΣΟΚ" γελοιοποιείται και διαλύεται.

   Ο Σαμαράς παίζει χοντρό παιχνίδι μάλλον, πίσω απ' τις κουρτίνες.
   Όλα για όλα.
   Μακάρι να του βγει. Τι να πώ.

 75. ierofantis avatar
  ierofantis 07/11/2011 22:38:06

  Μπά, είχε προηγηθεί ο Αντώνης.

  Εγώ απλώς προσπαθούσα να ερμηνεύσω αυτό που είχε πει, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.

  Ιεροφάντης είμαι, όχι ... Προφήτης (που να 'ναι αυτή η ψυχή...)

 76. mpampis avatar
  mpampis 07/11/2011 22:43:06

  Νέο φαβορί για πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Το σκάνδαλο Κοσκωτά τώρα δικαιώνεται... χα χα χα να σας δω να συγκυβερνήσετε με εμπλεκόμενο στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ Κοσκωτά κι ας πεθάνω... και μην μου πείτε ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ γιατί όλοι θυμόμαστε πως την φυγαδεύτηκε για την Ευρωβουλή που δεν ήρε την ασυλία του

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ mpampis 07/11/2011 22:56:27

   Μπάμπη, ευτυχώς θα ζήσεις...!

 77. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 07/11/2011 22:56:01

  Δυστυχώς χάσαμε......
  σώσαμε τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ από διάλυση !
  Μπήκαμε στο κάδρο του Μνημονίου !
  Πρέπει να εξηγήσουμε πειστικά γιατί χρειαζόταν αλλαγή κυβέρνησης αφού η ΝΔ δεν θέλει να συμμετάσχει (με στελέχη) .
  Ο κόσμος θεωρεί ότι όλα έγιναν για την καρέκλα και οι Νεοδημοκράτες έχουν μουδιάσει.
  Αισθάνομαι να μου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι!!!!!
  Δυστυχώς υπέτημεν ήττα...... Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πόλεμο

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Γιαννης Ν. 07/11/2011 23:04:26

   Άντε πάλιιιιιιιιι… Ρε καθίστε να δούμε τι θα γίνει την ηττοπάθειά μου μέσα(η καλοπροαίρετη ανάγνωση είναι αυτή)! Εδώ όλα είναι ρευστά και οι άλλους γράφουν επικήδειους!

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Τιγράνης 07/11/2011 23:04:50

    άλλοι

 78. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 07/11/2011 22:56:45

  Δεν μας ενδιαφέρει ποιός θα είναι πρωθυπουργός.
  Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αν θα υπογραφεί η σύμβαση κατοχής και πείνας.
  Δ
  Τιμούμε τους 15 βουλευτές της ΝΔ που αντιστέκονται και δεν θα ψηφίσουν.
  Αυτοί είναι πραγματικοί πατριώτες

 79. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/11/2011 22:59:24

  Από τη στιγμή που κατω απο τη διεθνή πίεση η ΝΔ επέλεξε την κυβέρνηση 3-4 μηνών ( και όχι 5-6 εβδομάδων) προκειμένου να σωθεί ο τόπος καλό θα είναι σε αυτή τη συγκυβέρνηση (μην κοροϊδευόμαστε... συγκυβέρνηση θα είναι !) να συμμετάσχει ουσιαστικά και να μην εμφανίζεται διαρκώς συρόμενη. Θα είναι καταστροφικό αν κάθε λίγο και λιγάκι κατω απο την ευρωπαϊκή πίεση (ο Γιούνκερ ήδη ζήτησε γραπτή δέσμευση των κομμάτων για την τήρηση της συμφωνίας της 27/10) η ΝΔ να κάνει μικρά βηματάκια προς τα πίσω. Κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε αναξιόπιστη στα μάτια των Ευρωπαίων ακριβώς τη στιγμή που η Ευρώπη έχει καταλάβει πόσο τσαρλατάνος ήταν ο Παπανδρέου. Αν η ΝΔ στη προσπάθεια να μείνει "εκτός κάδρου" οδηγηθεί σε συνεχείς υποχωρήσεις γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς , ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στη καινούργια κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ στις επόμενες εκλογές.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ firiki2010 07/11/2011 23:09:50

   Καλά όλα αυτά, αλλά να μη ξεχνάμε ότι την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 153 βουλευτές την διαθέτει το ΠΑΣΟΚ.

   Εκείνο είναι που πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση. Η ΝΔ δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, δεν δήλωσε ότι θα συγκροτήσει η ίδια κυβέρνηση μειοψηφίας με στήριξη των πλειοψηφούντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Είπαμε, να πάρουμε ευθύνη, αλλά να έχουμε και την δεδηλωμένη. Εδώ δεδηλωμένη έχει ένας παραιτημένος με την κυβέρνησή του που επίσης είναι παραιτημένη. Μιλάμε το Σύνταγμα το έχουν κάνει ελατήριο. Καλές οι πιέσεις, αλλά άμα είναι να τα διαλύσουμε όλα στη χώρα γιατί μας το λένε οι Ευρωπαίοι, καλύτερα να καταργήσουμε Σύνταγμα, εκλογές, κόμματα, διαδικασίες και να τελείωνουμε.

   Υ.Σ. Τίποτα το προσωπικό μαζί σου. Απλώς μέχρι χθες διαολίζαμε όλοι που υπόχωρησε ο Σαμαράς, έτσι όπως νομίσαμε ότι υποχώρησε. Σήμερα τον καλούμε να συμβιβαστεί έτι περαιτέρω;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ierofantis 08/11/2011 00:04:28

    Υπαρκτά τα προβλήματα που αναφέρεις.
    Δεν ανήκω σ΄ συτούς που "διαολίζανε" τον Σαμαρά επειδή "υποχώρησε", γιατί δεν μπορώ παρά να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι θεώρησε πως οι ευρωπαίκές πιέσεις δεν ήταν κάποιου είδους μπλόφα αλλά συνιστούσαν πραγματική απειλή για την χώρα. Επομένως θεωρώ- με βάση τα όσα καταλαβαίνω - ότι καλά έκανε.
    Αυτό που φοβάμαι και πρεπει όπως ο διάολος το λιβάνι να αοφύγει είναι οι κάτω απο την διεθνηή πίεση μικρές βημα -βήμα "υποχωρήσεις". Από το να γίνουν αυτές κάποια στιγμή αναπόφευκτες προτιμότερο θα ήταν η ΝΔ να επαναπροσδιορίσει εγκαιρα τον ρόλο της σ΄ αυτή τη συγκυβέρνηση ( ή "συγκυβέρνηση").

  • Μαρια-Μαρια avatar
   Μαρια-Μαρια @ firiki2010 07/11/2011 23:18:08

   Τί να περιμενουμε και ποσο να περιμενουμε?

 80. Tassos avatar
  Tassos 07/11/2011 23:13:50

  Το γράφω εδώ γιατί δεν ξέρω πού να το γράψω. Συνασπίζονται εναντίον της ΝΔ διάφοροι με διάφορα συμφέροντα. Ο Λάλας σκυλόβριζε σε προσωπικό επίπεδο τον Σαμαρά. Το ίδιο και όλο το προσωπικό του Real FM (Τράγκες, Χατζηνικολάκηδες, Κοτρώτσοι). Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των τύπων (βάλε μέσα και Κουρή) είναι ότι φέσωσαν τράπεζες και εργαζόμενούς τους. Χρωστάν άπειρα λεφτά και ελπίζουν να γίνει η Ελλάδα μπ----έλλο για να μην πλερώσουν. Θα ήθελαν να φαληρίσει η Ελλάδα για να κονομήσουν ή να μην τους βάλουν μέσα. Να φανεί άτεγκτος ο Σαμαράς σαν Πρωθυπουργός και να σέρνει με περιλαίμιο στους δρόμους των Αθηνών όλους τους μεγαλοσχήμονες που παίρναν θαλασσοδάνεια.

 81. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 07/11/2011 23:40:19

  Δυστυχώς υπέκυψε στους φλούφληδες.Η διαπλοκή τον εγκλώβισε(τουλάχιστον αυτό φαίνεται προς τον απλό Λαό εκ πρώτης όψεως).Ας ψάξει τώρα για ψήφους.Εγώ πάντως(30 χρόνια ΝΔ) όπως διαμορφώνεται το σκηνικό δεν ξαναψηφίζω, εκτός και αν κρατάει άσσους στο μανίκι του για το τέλος.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Βαγγέλης 07/11/2011 23:45:15

   Δηλαδή τι θα κάνεις; Θα ψηφίσεις την Ντόρα ή το ΛΑΟΣ;
   Και αν τυχόν βγάλει άσσο από το μανίκι του θα τον ψηφίσεις;
   Για μάγους ψάχνεις;
   Τελικά ο Σαμαράς πιο πολλές ψήφους θα πάρει από μη νεοδημοκράτες, παρά από νεοδημοκράτες που περιμένουν άσσους και μπιχλιμπίδια που να γυαλίζουν για να τον ψηφίσουν.
   Και ίσως αυτή να είναι και η πραγματική ισχύς του.

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Strange Attractor 08/11/2011 00:25:19

    +1000000000000

 82. michel platini avatar
  michel platini 07/11/2011 23:40:46

  ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΟΙ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΝΝΥ.
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ
  ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ .

 83. Deksios avatar
  Deksios 08/11/2011 01:06:42

  ΈΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Deksios 08/11/2011 01:49:07

   Φίλε μου, σε παραδέχομαι...

 84. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/11/2011 02:22:46

  Ο Σαμαράς άκουσε τα αποκαίδια της κυβέρνησης Καραμανλή και σύρθηκε μαζί τους και μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο άρμα του μνημονίου. Ως τώρα έτρεχαν να κρυφθούν οι πασόκοι από την οργή του κόσμου σε λίγο καιρό θα τρέχουν και της ΝΔ. Δεν λυπάμαι για τους ηλιοκαμένους της Μυκόνου ούτε για τους αποτυχημένους υποψηφίους δημάρχους ούτε για τους βαψομαλιάδες αυτοί γιαούρτομα θέλουν έτσι και αλλιώς λυπάμαι για τον κόσμο της ΝΔ που από ότι φαίνεται για μια ακόμη φορά θα προδοθεί

 85. Georgios Vlachopoulos avatar
  Georgios Vlachopoulos 08/11/2011 11:14:54

  Αγαπητέ Πρόεδρε,
  φίλε Αντώνη,

  έρχονται στιγμές που στην ζωή σου έρχεται στιγμή να πείς το μεγάλο ΟΧΙ, σαν τον Μεταξά κάποτε, που έξέφρασε την ψυχή του ελληνικού λαού.

  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. ΄Οπως και ο αείμνηστος και αγνός πατριώτης Τάσσος Παπαδόπουλος, καλείσαι πιστός στο ήθος, την παράδοση σου, τις αρχές σου να πείς ΟΧΙ και να μην δώσεις γη και ύδωρ στους "μηδίζοντες" ευρωλιγούρηδες. Οι ευθύνες της παράταξής σου πολλές, αυτά άλλωστε σου κτυπάνε και οι ομογάλακτοι ευρωπαίοι των λαϊκών - δήθεν - ευρωπσΐκών κομμάτων, αφού και αυτοί στην ουσία τώρα μόνο για την μείωση των δικών τους χρεών νοιάζονται.

  Μην παρασύρεσαι απο τις ευρωσειρήνες των δήθεν "συμμάχων". Δεν υπάρχουν σύμμαχοι στον αγώνα του ελληνικού λαού. Παντα μόνοι είμασταν, ανάδελφοι, ταξιδιώτες στην απέραντη μοναξιά της Ιστορίας. Αλλά οι μόνοι γράφουν Ιστορία, οι πολλοί απλά καρπώνονται την θυσία των ολίγων. Αποφάσισε λοιπόν να "θυσιαστείς" σάν Αρχηγός, σαν Παράταξη, και να μη θυσιάσεις το λαό μας. Μη φοβηθείς αυτόν που εστήριξε , στην πίστη επάνω την ελπίδα....τον είδα στη ζωή να μάχεται, μα πάντα ανίκητο τον είδα.

  Είναι αλήθεια, πως και εσύ δεν έχεις έτοιμη λύση. Αυτή μπορεί να βρεθεί μόνο με ομόνοια, όχι όμως εν μέσω σιωπής των αμνών και σκυψίματος του τράχηλου, αλλά αφού πρώτα ανορθώσεις το ανάστημα της περηφάνειας, της στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Ηδη οι ευρωταγοί, τρέμοντας την οργή του λαού, άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις . Δεν έχουν άλλη επιλογή και άν επιθμούν να συζητούν μαζί μας με εκβιασμό, η απάντηση θα πρέπει να είναι παρόμοια με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν: ΟΧΙ στο άλλοθι της ντροπης και του διασυρμού.

  Ξέρω, οι ώρες σου είναι δύσκολες. Αλλά πιό δύσκολες είναι οι ώρες που βιώνει ο λαός μας. Οτι περίλυπος εστί η ψυχή σου......το ξέρω. Αλλά δεν είσαι μόνος. Ενας λαός περήφανος, προδωμένος, στέκεται πίσω σου και περιμένει την στιγμή να σε κατακρημνίσει στον Καιάδα των πολιτικών απορριμάτων ή να σταθεί πλάΙ σου - άσχετα με το άν συμφωνούσε πάντα μαζί σου ή όχι - σύμψυχος, τό έν φρονών. Είναι ίσως η τελευταία σου ευκαιρία , να σώσεις εσύ όχι την Ελλάδα, αυτή θα την σώσει το φιλότιμο, το πείσμα του περήφανου λαού μας. Αλλά μπορείς να σώσεις τις τελευταίες ρανίδες εμπιστοσύνης που θα χρειαστεί η πατρίδα μας την επόμενη ημέρα , την ημέρα της ανατολής ενός νέου πνευματικού και πολιτικού περιβάλλοντος.

  Μη ζητάς λοιπόν να παρέλθει απο εσου το Ποτήριον τούτο. Το οφείλεις στους προγόνους μας. Σε κοιτούν. Ελπίζουν ότι είσαι εκεί για να τους τιμήσεις. "Στήθι εδραιος", λοιπόν, όπως τονίζει και ο μάρτυρας Αγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, "ως άκμων τυπτόμενος. Μεγάλου γαρ αθλητού ίδιον, το δέρεσθαι και νικάν".

  Με αγάπη συμπάσχων
  Ενας αποδημος και αμόναχος μοναχός εν Μονάχω

  Γιώργος Βλαχόπουλος

 86. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 08/11/2011 12:30:28

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
  ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
  ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ , ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΖΗΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ.

 87. παντελης μαυροπουλος avatar
  παντελης μαυροπουλος 09/11/2011 16:58:36

  Αν ο Σαμαρας παει κατα του μνημονιου και δεν υπογραψει,εγω θα τον ψηφιζω και νεκρος!!!!!!φοβαμαι ομως οτι...........................

 88. anastos avatar
  anastos 11/11/2011 11:06:17

  H OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ..........Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..............Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...........ΜΕΤΑΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ..............ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ..................Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ..............ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ...............ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ................ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ...............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.