#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2012 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο κόμμα

Προσπάθειες ..αναστήλωσης ενός συστήματος που καταρρέει!Στο ….λιβανιστήρι που φιλοτέχνησε για τον Αντώνη Σαμαρά ο Διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ  κ. Καρακούσης την περασμένη Κυριακή, κατέληγε:

“…Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην οικονομία, θα ανοίξουν εκείνα της πολιτικής. Και δεν είναι απίθανο να δούμε πρωτοβουλίες από την πλευρά του. Μια καινούργια μεγάλη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη, λένε ορισμένοι, είναι το όνειρό του. Τώρα αν θα το πραγματοποιήσει είναι μια άλλη συζήτηση. Εξαρτάται προφανώς από τη συνέχεια, από τα μέτρα, από την πορεία της οικονομίας και της χώρας, από την παραμονή στην ευρωζώνη, από την κατάσταση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως από τις διαθέσεις της κοινωνίας, οι οποίες είναι ακόμη αδιερεύνητες και πολύ νωρίς να τις προεξοφλήσουμε. Ιδωμεν, λοιπόν...”

 

 Σε πρώτη φάση, είπαμε ότι αυτό μοιάζει με την αναγγελία ίδρυσης νέου κόμματος.

Επειδή είμαστε….ανήσυχα παιδιά, είπαμε να το ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω. Όποιος ψάχνει, βρίσκει και εμείς κατά καλή μας τύχη, πετύχαμε λαυράκι!!!

Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη αυτά που μάθαμε και απομένει να δούμε, πότε θα επιβεβαιωθούμε.

Έχουμε και λέμε:

Εκδοτικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ανησυχούν πολύ, από τις παρακάτω εξελίξεις.

Πρώτον, από το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Δεύτερον, από την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πλήρη απαξίωση του Βενιζέλου, η δημοτικότητα του οποίου κατρακυλάει σε μονοψήφια ποσοστά!

Τρίτον, από τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής,  η οποία σε μυστικές δημοσκοπήσεις καταγράφει διψήφια ποσοστά, με σταθερή ανοδική τάση.

Τέταρτον, από τον φόβο ότι όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, η μεν Ν.Δ. θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ  η δε ΔΗΜΑΡ εκείνη του Καρατζαφέρη.

Πέμπτον, από την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία το Χειμώνα μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Έκτον, από την πλήρη αδυναμία των …αστικών κομμάτων όχι μόνο να επηρεάσουν τις κοινωνικές εξελίξεις, αλλά να διατηρήσουν τις σημερινές τους δυνάμεις.

Με αυτά τα δεδομένα, αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν όπως έχουν, το σενάριο φαντάζει εφιαλτικό.

Όποιος διάβασε με προσοχή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα παρατήρησε, επίσης, ότι το πρόσωπο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αντέχει ακόμα, παρά τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που ετοιμάζονται.

Το «σύστημα», λοιπόν, σχεδιάζει μια ευρείας κλίμακας ….αναπαλαίωση για να διασωθεί!

Τι λέει αυτό το σχέδιο;

Πρώτον, όπως ακριβώς το περιγράφει στο ΒΗΜΑ ο Καρακούσης, μόλις έρθει η δόση, σωθούν οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση, και πέσει χρήμα στην αγορά, θα καταβληθεί μια συντονισμένη προσπάθεια για να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η χώρα «πέρασε τον κάβο». Η Ελλάδα σώθηκε!

Δεύτερον, επειδή όμως …διάσωση της χώρας θα έχει και συνέχεια πρέπει να …εφευρεθεί και ένας …διασώστης. Ένας πολιτικός φορέας που θα έρθει να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα φθαρμένα και καταχρεωμένα κόμματα με κάτι …νέο!

Τρίτον, οι εμπνευστές του σχεδίου λένε μάλιστα ότι ο Σαμαράς πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ΕΡΕ και τη Νέα Δημοκρατία και του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ!

Τέταρτον, απ’ ότι γνωρίζουμε οι  έχοντες το γενικό πρόσταγμα έχουν ήδη (έτσι τουλάχιστον λένε) κάνει κάποιες πρώτες διερευνητικές επαφές με κύκλους του Μαξίμου και  δεν αποθαρρύνθηκαν από τα σχέδιά τους!

Ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα;

Το νέο κόμμα θα έχει κεντροδεξιά-εκσυγχρονιστικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Επομένως, θα χωράνε μέσα όλα τα  «ορφανά» από τα δεξιά, μέχρι τα …αριστερά!

Τον πυρήνα του νέου  κόμματος εννοείται ότι θα αποτελέσουν τα στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα με το κόμμα που κληρονόμησε, θεωρεί ότι πάντα θα τον επιβουλεύεται το καραμανλικό ή μητσοτακικό παρελθόν, ενώ παράλληλα πιστεύει ότι δεν βρίσκεται  άκρη με τα οικονομικά του βάρη. Από την άλλη αισθάνεται ότι η ΝΔ ως κόμμα έχει κλείσει τον κύκλο της και τα πραγματικά της ποσοστά έχουν συρρικνωθεί στα επίπεδα του Μαΐου του 2012 και ενδεχομένως χαμηλότερα.

Για να έχει επιτυχία το εγχείρημα, λένε οι ….νονοί που το ετοιμάζουν, πρέπει να γίνει και μια διεύρυνση προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος, όπως προαναφέραμε, θεωρείται καμένο χαρτί, άρα κανένας δεν το θέλει.  Υπάρχουν, όμως, στελέχη του άλλοτε εκσυγχρονιστικού μπλόκ τα οποία ….ενδιαφέρονται! Δεν σας παραξενεύει που οι προετοιμασίες του Λοβέρδου για την ίδρυση νέου κόμματος….ατόνισαν; Ο Λοβέρδος, λοιπόν, μαζί με την (χωρίς ρόλο αυτή την περίοδο) Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊοδη και πολλούς άλλους του σημιτικού εκσυγχρονισμού, θα αποτελέσουν τον άλλο πυλώνα του νέου κόμματος.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιους απ’ αυτούς να τους δούμε και στην κυβέρνηση για να αρχίζουμε να τους ….συνηθίζουμε!

Προσκλητήριο θα απευθυνθεί και σε άλλους …παροπλισμένους του χώρου αυτού!

Ανάλογη …διεύρυνση, σχεδιάζεται να γίνει και προς τα …δεξιά! Ο Καρατζαφέρης παραμένει εκτός παιχνιδιού, αλλά δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί. Οι ..εγκέφαλοι του σχεδίου λένε ότι μέσα από τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε τα …πιστοποιητικά από το ΠΑΣΟΚ και επομένως μπορεί να φανεί χρήσιμος για να λειτουργήσει ως ανάχωμα  στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Προσκλήσεις για το νέο κόμμα θα απευθυνθούν και προς στελέχη των ΑΝΕΞΕΛ, που αισθάνονται ότι ο Καμμένος ξεφούσκωσε και θα είναι αδύνατον να δημιουργήσει ξανά δυναμική….

Εννοείται ότι το …κόμμα αυτό όταν δημιουργηθεί  θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση των νταβατζήδων και της διαπλοκής και σχεδόν του συνόλου της καταρρέουσας οικονομικής νομενκλατούρας!

Αυτά είναι τα σχέδια των διαπλεκομένων.

Θέλουμε να ελπίζουμε ό,τι αυτά δεν απηχούν τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Όχι τουλάχιστον του Σαμαρά που ξέραμε εμείς. Γιατί αυτό δεν θα είναι νέο κόμμα! Θα πρόκειται για …..αναπαλαίωση με φθαρμένα και πολυχρησιμοποιημένα υλικά!

Θα είναι ένα σχήμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συστήματος που με αγωνία αναζητά όχημα να διασωθεί.

Αυτό το σχήμα δεν είναι το νέο και ριζοσπαστικό που διακήρυξε ο Σαμαράς. Εκτιμούμε μάλιστα ότι θα έχει και το μέλλον της Ένωσης Κέντρου,  όσοι θυμούνται…

Θα πρόκειται για έναν ….συνασπισμό συμφερόντων  με περισσότερες συνιστώσες και από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ!

 Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ. Η άποψή μας παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη, η ίδια που υποστηρίξαμε όταν στηρίξαμε την εκστρατεία Σαμαρά για την ηγεσία της ΝΔ: Μόνο ένα νέο πατριωτικό κόμμα, μια νέα και μεγάλη Κεντροδεξιά μπορεί να αποτελέσει τον πόλο συσπείρωσης του χειμαζόμενου λαού και διεξόδου από την κρίση. Ένας νέος κεντροδεξιός Πατριωτικός Συναγερμός που θα σταθεί στο πλευρό πάρει των «αθώων» του αίματος. Που θα σταθεί πλάι σε αυτούς που μπορούν και θέλουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Που θα σαλπίσει προσκλητήριο μεταρρυθμιστικών και ανανεωτικών δυνάμεων. Που θα διαρρήξει τους δεσμούς της με το αμαρτωλό παρελθόν της και θα οδηγήσει σταθερά τη χώρα στις απαραίτητες βαθιές δομικές αλλαγές, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατον αυτή να ορθοποδήσει είτε με ευρώ είτε με δραχμή, είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο, είτε μέσα στην Ευρώπη είτε εκτός. Αυτή η νέα Κεντροδεξιά δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόχρονα βαθιά πατριωτική και λαϊκή επειδή εκτός των άλλων οφείλει να συσπειρώσει τις μεγάλες μάζες της λαϊκής δεξιάς που χάθηκαν το 2009 με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τώρα με την συγκυβέρνηση και το μνημόνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει λοιπόν να εξαγγείλει την υπέρβαση της ΝΔ με ένα πλατύ κεντροδεξιό πατριωτικό και κοινωνικό μέτωπο, με ένα νέο Πατριωτικό Συναγερμό, στόχος του οποίου θα είναι η παραμονή στο Ευρώ, η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς όφελος του λαού, η Ανάπτυξη και όλα τα άλλα πατριωτικά και εθνικά  στοιχεία του προγράμματος του που μπορούν να εξελιχθούν σε ένα Εθνικό Πρόγραμμα για την Έξοδο από την Κρίση και την Αναγέννηση της χώρας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολίτης avatar
  Πολίτης 17/10/2012 19:15:47

  Tώρα επαναδιαπραγμάτευση; Πόσες φορές θα φάμε το ίδιο παραμύθι; Τι άλλο μένει να δώσουμε - γιατί για να πάρουμε δεν το συζητώ...

  • ΚΩΣΤΑΣ Α. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Α. @ Πολίτης 10/11/2012 16:52:23

   το εχω επισημανει και παλι.ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ να εντοπισθουν και να δικασθουν οι κλεφτες .ΔΕΥΤΕΡΟΝ με την μηχανογραφιση να εντοπισθουν και οι μικροαπατεωνες ,και να πληρωσουν οτι τους αναλογει .και εξηγουμαι τι εννοω. ΟΛΟΙ οσοι με εναν η και με δυο μισθους ,σπουδασαν παιδια, εκαναν εξοχικο, εκαναν σπιτι στην κορη και στον γιο ,εχουν τρια αυτοκινητα στο σπιτι,και πηγαιναν και καποια ταξιδια στο εξωτερικο και στο εσωτερικο ,ε, αυτα δεν γινονται με πορδες .ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ ....Μονον ετσι θα τελειωσουμε μια για παντα μετην μαγκια στην χωρα μας !!!!!!!!!

 2. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 17/10/2012 19:18:18

  Μήπως ο Σαμαρας μόλις κλειδώσει τα νέα μέτρα θα ζητήσει νέα εντολή του ελληνικού λαού;ή μέσω Βουλής λιγότερο απο 151;

 3. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 17/10/2012 19:19:52

  Εγω αρνούμαι τη δημιουργία κόμματος μέσω εκδοτικών οργανώσεων τύπου λαμπρακη μπομολας....γιατι αυτοί μας κατέστρεψαν

 4. pasokos avatar
  pasokos 17/10/2012 19:20:59

  Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από το λιβανιστήρι στον Παπανδρέου (http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=467140). Κάτι ετοιμάζει ο κυρ Σταύρος.

 5. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 17/10/2012 19:24:18

  Γεγονός είναι ότι τό σκιώδες μας "σύστημα" έκαψε σέ χρόνο dt όλα τά 'δυνατά' χαρτιά του, τουτέστιν όλους τούς θεατροπολιτικές του φιγούρες, τού κΣαμαρά περιλαμβανομένου, καί τώρα....δέν έχει άλλους, τόσο απλά.
  Πατριωτικό-ευρωπαϊκό μέτωπο, καί δή εκσυγχρονιστικό , δέν πουλάει: Οι έννοιες είναι αφενός αντιφατικές καί αφέτέρου απωθητικές στήν συντριπτική πλεοψηφεία τών ψηφοφόρων αλλά καί στήν ελληνική κρατικοδίαιτη ελίτ (παλαιά καί κανούργια) πού κάθε άλλο παρά κόπτεται, κατά βάθος, νά βάλει ξένους-καί δή Γερμανούς-δερβέναγες στό κεφάλι της.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/10/2012 19:34:09

  Διάλυση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την εποχή θα σημάνει την πλήρη αποδέσμευση όσων επιτέλους απέμειναν να την ψηφίζουν, με αποτέλεσμα οι πειθήνιοι εφαρμοστές του Μνημονίου που θα φτιάξουν το νέο κόμμα να μείνουν μεταξύ τους.

 7. JLAL avatar
  JLAL 17/10/2012 19:39:45

  Σας διαφεύγει κάτι το εξαιρετικά σημαντικό.
  Ο Ηγέτης που θα προβεί σε τέτοιου είδους ενέργεια, πρέπει πρωτίστως να έχει "αγαπηθεί" από ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού και πάντως του παλιού κόμματός του.
  Το 'χει;

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ JLAL 18/10/2012 00:32:02

   To'χει.Αφού σου λέει οτι τα ποσοστά του αντέχουν σε αντίθεση με εκείνα του κόμματος.Και είναι απόλυτη αλήθεια.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ JLAL 18/10/2012 08:42:25

   "Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει λοιπόν να εξαγγείλει την υπέρβαση της ΝΔ με ένα πλατύ κεντροδεξιό πατριωτικό και κοινωνικό μέτωπο"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ή αλλιώς ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Και να μην ξεχνάμε τις παρατάξεις τις δημιουργούν ΗΓΕΤΕΣ!

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/10/2012 19:41:51

  Εγω οσον αφορα τον Σαμαρα παραμενω ''στο εχετε μου εμπιστοσυνη '' ! Να δουμε λοιπον τι θα κανει μιας και ειναι ο μονος που μπορει να τολμησει την δημιουργια νεου κομματος και να πετυχει ! Ενα κομμα τουρλου-τουρλου οπως το περιγραφει ο αρθρογραφος δεν θα εχει καμια τυχη και θαναι κριμα για τον Σαμαρα να εμπλακει σε τετοια περιπετεια !

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Ραβινος 18/10/2012 00:34:53

   Τα στοιχεία πάντως του νέου κόμματος είναι σωστά.Πρόσεξε πόσες φορές αναφέρεται η Πατρίδα.Ελπίζω οχι ΄γιατί πουλάει σήμερα πολύ,αλλά γιατί το εννοούν.
   Πάντως πρέπει όλοι να παραδεχτούμε πως οι ομιλίες του Σαμαρά προεκλογικά δεν θύμιζαν ΝΔ,και το λέω για καλό αυτό.

  • klik avatar
   klik @ Ραβινος 18/10/2012 01:35:13

   Ναι, το έχει κάνει με επιτυχία και στο παρελθον.

 9. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 17/10/2012 19:48:47

  Σωστός είστε Ραββινος;)

 10. kotstak avatar
  kotstak 17/10/2012 19:52:11

  Αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας, είναι ένα κόμμα που να έχει “ευφυΐα”.
  Ένα γνήσιο δεξιό φιλελεύθερο κόμμα.
  Ένα ανοιχτό κόμμα προβληματισμού, στο οποίο αυτοί που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν να μη λένε: “Που να πάω τώρα να μπλέξω με τα σούργελα”.
  Ένα κόμμα στο οποίο οι τυχοδιώχτες να μην έχουν θέση.
  Ένα κόμμα στο οποίο να αναρριχώνται οι έχοντες ευχέρεια σκέψεως και όχι οι έχοντες ευχέρεια λόγου.
  Ο “ευφυής καπιταλισμός” είναι η μορφή του καπιταλισμού με την οποία θα προοδεύσει η πατρίδα μας.

  Ο πατριωτισμός δεν είναι επιθυμία, είναι αποτέλεσμα της ευφυΐας των πολιτικών.
  Μην κάνει κάποιος το λάθος και ταυτίσει την ευφυΐα με την πονηρία.
  Η πονηρία με την ευφυΐα είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
  Ο πονηρός ενδιαφέρεται για την πάρτη του(πχ βόλεμα της κόρης), ο ευφυής για το σύνολο.

  ΥΓ. Η ευφυΐα της ΝΔ τείνει στο μηδέν. (Από πονηρία… σκίζει)
  Αποτέλεσμα αυτής είναι τα ποσοστά της αριστεράς στην Ελλάδα.
  Αποτέλεσμα αυτής είναι η κρίση στην οποία βρισκόμαστε.

  • S.R. avatar
   S.R. @ kotstak 17/10/2012 21:42:54

   Με βρισκεις απολυτα συμφωνο... Αλλα στην Ελλαδα πρεπει πρωτα να αλλαξει η νοοτροπια του κρατικοδιαιτου,,,Και αυτο θα γινει προοδευτικα, οσο το κρατος θα φτωχαινει και οι παροχες του διαρκως θα μειωνονται..

  • monomaxos avatar
   monomaxos @ kotstak 18/10/2012 12:16:59

   Αυτό που χρειάζεται η Πατρίδα είναι έναν σωστό νόμο και την εφαρμογή του, ώστε κάθε διαπλεκόμενος "βολευτής" ή καναλάρχης να μπαίνουν μέσα και να γίνονται έτσι οι πρακτικές της διαπλοκής απαγορευτικές.

   Αν αυτό γίνει, τότε πίστεψέ με όλα τα κόμματα θα είναι όπως τα περιγράφεις: εφυή, ανοιχτά, αξιοκρατικά.

   Αν ο Σαμαράς δεν δείξει ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ότι έχει τα άντερα να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής (και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να τα έχει) τότε η οποιαδήποτε δημιουργία από μέρους του ενός νέου κόμματος θα είναι ξαναζεσταμένο κουτόχορτο.

   Και πλέον ο λαός κουτόχορτο δεν μασάει.

 11. man8os avatar
  man8os 17/10/2012 19:55:30

  Ειναι αναγκη να υπαρξει εκαθαριση του πολιτικου σκηνικου απο τα ρεταλια που σαπιζουν και σαν ζομπι περιφερονται. Αυτο μπορει να γινει με την ιδρυση ενος καινουριου κομματος σε αντικατασταση της ΝΔ. Ο Σαμαρας μπορει να το κανει, και τα συγκροτηματα αυτων που κατεστρεψαν τη χωρα δεν εχουν θεση σε αυτο το εγχειρημα σωτηριας της χωρας.

 12. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 17/10/2012 20:02:56

  Πρώτα από ολα χρειάζεται μία απλή αλλαγή στον εκλογικό νόμο:
  Τις 50 έδρες μπονους δεν θα τις παίρνει το πρώτο κόμμα αλλά αναλογικά συνασπισμός κομμάτων (ή και ένα κόμμα) που θα συγκεντρώνει 101 έδρες στις πρώτες 250 και θα καταθέτει πρόθεση κυβερνητικής συνεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το Σύνταγμα θα δίνει τη δυνατότηα μέσα σε 3 ημέρες να υπάρξει αντίπαλος τυχόν συνασπισμός που θα συγκεντρώνει περισσότερες έδρες από τον πρώτο οπότε θα παίρνει αυτός εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
  Τότε θα παίζει ρόλο όχι ποιο κόμμα θα είναι πρώτο αλλά ποια κόμματα θα συνεργάζονται για να φτιάξουν πλειοψηφία 151+ τελικά. Οπότε αντί να ονειρευόμαστε "τραβεστί σχήματα" θα υπάρχει μία κεντροδεξιά (από Καρατζαφέρη μέχρι Φιλελεύθερους) και μία Κεντροαριστερά (από Σημιτικούς μέχρι Κουβέλη) που θα συνεργάζονται μεταξύ τους εφ'όσον έχουν το 40% του εκλογικού σώματος. Τα σχήματα και τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν αλλά το σκηνικό θα παραμένει ίδιο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει μαζί με τον Καμμένο 40% για να φτιάξει Κυβέρνηση πράγμα μάλλον χλωό γιατί το σύστημα εάν δεί κάμψη των σημερινών κομμάτων θα αλλάξει τις εζάντες και θα εμφανισει νέα πρόσωπα και "ιδεολογικά ρεύματα". Πάντα δε να έχουμε υπ'όψιν μας ότι ένα 15%-20% θα το έχουν η ΧΑ, το ΚΚΕ και τα "αποκόμματα" που είναι ούτως ή άλλως εκτός παιχνιδιού...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ GreekinEurope 17/10/2012 21:55:55

   Σου διαφεύγει κάτι.

   Αυτή η "απλή" αλλαγή στον εκλογικό νόμο χρειάζεται 180 ψήφους -ή 200; Δεν είμαι σίγουρος πόσες ακριβώς- για να έχει άμεση εφαρμογή. Οπότε... όνειρα γλυκά (και "εκσυγχρονιστικά").

  • armageddon avatar
   armageddon @ GreekinEurope 18/10/2012 13:00:09

   Η Χ.Α. μόνη της θα έχει το 15

 13. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 17/10/2012 20:50:25

  Είναι ώρα για τέτοιες "αδέξιες" συζητήσεις; και ποιά η σκοπιμότητά που υπηρετούν;

  • GLAD avatar
   GLAD @ Σωκράτης 17/10/2012 21:00:12

   Όντως . Και εγώ δεν καταλαβαίνω.

   • T.V avatar
    T.V @ GLAD 18/10/2012 09:51:59

    Προφανως κανουν εσωτερικο γκαλοπ να δουν τις αντιδρασεις μας.

 14. kokoras avatar
  kokoras 17/10/2012 20:54:46

  στερεψατε και απο ιδεες βλεπω ,ενα νεο κομμα απο τα ιδια ...πιστευω οτι ολοι οι παλιοι τελος ,οταν λεμε τελος , λεμε ΤΕΛΟΣ για ολους !

 15. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 17/10/2012 20:54:49

  Στις κάλπες αν πάει και με νέο κόμμα ο μεγάλος ηγέτης σας να είστε σίγουροι ότι θα σαρώσει.Ούτε τον δικό του δεν θα βρεί. Ξυπνάτε όλοι σας που τον σπρώχνεται πάλι.Ο κόσμος τον έχει σιχαθεί και μάλιστα πολύ γρήγορα.Ένα μόνο τον σώζει αν υπάρξει γρήγορο φώς στο ΤΟΥΝΕΛ(όχι όμως με εργασιακά τριτοκοσμικά).Αλλιώς κλάψτε τον γιατί ούτε οι παπούδες δεν θα τον ψηφίσουν.Το έχω ξαναγράψει οι ΝΔ δεν είμαστε πασόκοι.

 16. panos avatar
  panos 17/10/2012 20:57:02

  Οταν η χωρα χρειαζεται μεταρρυθμιση του πολιτικου σκηνικου, αναδιοργανωση του κρατους και της οικονομιας, ποιες θα ειναι αυτες οι πολιτικες προσωπικοτητες που θα στηριξει η κοινωνια για να κατεδαφισουν τα παλαια υλικα και να αναδημιουργησουν τη χωρα? Εδω ολο το πολιτικο συστημα ειναι συνυφασμενο και ταυτισμενο με το πελατειακο κρατος, και πανω απο τη σωτηρια του Εθνους βαζει τα προσωπικα συμφεροντα, τα προνομια των συντεχνειων τους,τα προνομια των γνωστων...νταβαντζηδων και παντα ο στοχος τους ειναι τι θα πραξουν για να κερδισουν τις επομενες εκλογες. Προσωπικα πιστευω οτι μενει αλλη μια παρασταση μεχρι να κλεισει ο κυκλος της μεταπολιτευσης και τα φθαρμενα υλικα να βρουν τον τοπο που τους αξιζει στα ΜΠΑΖΑ. Ολα τα ....πολιτικα ονοματα που γραφεται στο αρθρο ειναι ηδη ληγμενα και μονο περισσοτερο κακο στη χωρα θα κανουν.

 17. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 17/10/2012 20:58:01

  "Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα με το κόμμα που κληρονόμησε, θεωρεί ότι πάντα θα τον επιβουλεύεται το καραμανλικό. . ."

  1. Γἰατί τότε ἔβαλε ὑποψηφιότητα γιά ἀρχηγός, δέν γνώριζε, δέν ρωτοῦσε;;

  2. ῎Αν δέν μέ ἀπατᾶ ἡ μνήμη μου, ἐξ αἰτίας τοῦ ΚΚ καί τῆς καραμανλικῆς ΒΑΣΗΣ κέρδισε τήν ἀρχηγία! ῾Ο κορμός τῆς ΝΔ εἰναι ἡ δεξιά καραμανλική βάση; ἐάν ἐπιθυμεῖ ἄλλη βάση τότε ἰδοῦ ἡ Ρόδος. . .

  • GO avatar
   GO @ Φωτεινή 17/10/2012 21:44:17

   Ε, λοιπόν, έχεις άριστη μνήμη.

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ Φωτεινή 18/10/2012 17:52:46

   Οι νεοδημοκράτες είναι πατριώτες δεν τους εκφράζει ο Καραμανλισμός των συνθηκών Ζυρίχης Λονδίνου, του Αττίλα 2 και του "η Κύπρος κείται μακριά"

  • Κονιορτοποιός avatar
   Κονιορτοποιός @ Φωτεινή 19/10/2012 21:26:24

   Υπέρλαμπρη,όχι απλά Φωτεινή !!! . Ακριβώς η σκέψη μου συν του ότι δεν καταλαβαινω την πραγματική χρησιμότητα τέτοιων σκέψεων ή άρθρων την δεδομένη στιγμή με τόσα ,σαφώς πιο επείγοντα, θέματα να τρέχουν .

 18. tnt avatar
  tnt 17/10/2012 21:15:28

  οχι ''τι κομμα'',αλλα με ''ποιους κομμα''...

 19. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 17/10/2012 21:42:44

  Διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες,περιοδικό εβδομαδιαίας πανελλήνιας κυκλοφορίας,νύξεις σ'εφημερίδες δημιουργούν ένα περίεργο παζλ περί του θέματος που θίγει ο αρθρογράφος της κεντρικής ανάρτησης και κατά τη προσωπική μου γνώμη πράττει ορθά.Το τι είναι αλήθεια,το τι δεν είναι και το τι,εντέλει,πρόκειται να συμβεί,θα το διαπιστώσουμε,θεωρώ,άμεσα.Από κει και πέρα:
  Η Ιστορία έχει αποδείξει πως μεγάλα,ουσιαστικά,δυναμικά βήματα έχουν συμβεί με νέα πρόσωπα που θα δίνουν τη πραγματική ''μυρωδιά'' στο κόσμο πως πλέον η πατρίδα θα βαδίσει μπροστά (προς όφελος της κοινωνίας φυσικά και όχι πχ προς όφελος αυτής της εκτρωματικής κατάστασης που βιώνουμε εδώ και 2,5 χρόνια).Το ιστορικό παρελθόν φωτίζει χαρακτηριστικά:
  Τέλη 1909 (μετά την έκρηξη του Κινήματος του ''Στρατιωτικού Συνδέσμου'' στο Γουδί) ο Ελ.Βενιζέλος είχε έρθει από τη Κρήτη,άγνωστος για πολλούς.Δεν είχε καμία πολιτική ''προϋπηρεσία'' στην εσωτερική πολιτική ζωή της Ελλάδος.Τότε κυριαρχούσαν οι Θεοτόκης,Μαυρομιχάλης,Ράλλης,Ζαΐμης και ο νεαρός Γούναρης (ο οποίος είχε κατακρημνισθεί στη συνείδηση της κοινωνίας από τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση Θεοτόκη-με μακιαβελικό τρόπο ο Θεοτόκης τον ''άδειασε'' για να τον ''εξολοθρεύσει'' πολιτικά).Στις πρώτες εκλογές οι αντίπαλοί του ούτε που τόλμησαν ν'αντιπαρατεθούν μαζί του.Απείχαν.Δύο έτη μετά,το Μάρτιο του 1912,σαρώθηκαν ξανά.Η συνέχεια γνωστή.Πρωταγωνίστησε για μια εικοσιπενταετία στη πολιτική μας ζωή.
  Το 1955,με τον θάνατο του Παπάγου,εμφανίστηκε ο Κ.Καραμανλής.Από κανένα πολιτικό τζάκι της εποχής,νέος,άφθαρτος,αδοκίμαστος,μ'επιτυχημένες θητείες σε διάφορα υπουργεία μεταπολεμικώς (με πολύ επιτυχημένη θητεία ως υπουργός Δημ.Έργων τη περίοδο 1952-55),κατόρθωσε κι έγινε πρωθυπουργός.Στις πρώτες εκλογές η νεοιδρυθείσα ΕΡΕ νίκησε το ''μέτωπο των οκτώ''.Μόνος εναντίον όλων.Δύο έτη μετά,ξανακέρδισε.Η πορεία του γνωστή,αταλάντευτη,σταθερή στα ιδεολογικά του πιστεύω.Χάρις αυτόν,η χώρα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός.
  Και ερχόμαστε στο σήμερα:Κατά τη προσωπική μου γνώμη,πάντα,ο Σαμαράς έχασε μια πρώτη,ουσιαστική,μεγάλη ευκαιρία.Τέλη Νοεμβρίου του 2009,με την εκλογή του από τη βάση,είχε μια μοναδική ευκαιρία να αναδιοργανώσει εκ βάθρων τη κεντροδεξιά παράταξη,να φτιάξει το καινούργιο που επαγγελόταν όπως εκείνος νόμιζε και να δώσει πραγματικό αέρα αλλαγής και στη παράταξη και τη χώρα.Δυστυχώς,τότε,αυτό δεν πραγματοποιήθηκε.Θα ισχυριστεί κάποιος:''Ποτέ δεν είναι αργά''.Στη πολιτική δεν είναι αργά,αλλά όταν οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές (τα τελευταία δυόμισι έτη στην Ελλάδα έγιναν απίστευτες μεταβολές),τότε πολύ φοβάμαι πως τα δεδομένα αλλάζουν και πολιτικοί(καθώς και πολιτικές) ξεπερνιούνται.Τι θέλω να πω μ'αυτό;
  Το προφίλ Σαμαρά έχει τρωθεί.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν,τώρα,πως αντέχει.Αλλά κακά τα ψέματα.Δεν έχουν εφαρμοστεί τα επώδυνα μέτρα.Μόλις αυτά αρχίσουν και λαμβάνουν ''σάρκα και οστά'' τότε θα παρουσιαστεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.
  Στον Σαμαρά δόθηκαν μεγάλες ευκαιρίες.Χρόνος υπήρξε.Το Νοέμβριο του 2009 (αναφέρθηκε παραπάνω),πριν και μετά τις περιφερειακές εκλογές του 2010,το διάστημα έως το καλοκαίρι του 2011 και φτάνουμε στο Νοέμβριο του 2011.Εκεί ήταν δύο οι επιλογές:Ή επέμενε στο συνεπή,λαϊκό,κοινωνικό,πατριωτικό και αταλάντευτο δρόμο που είχε χαράξει (και θα τον δικαίωνε) ή άλλαζε στρατηγική ολοκληρωτικά.Προτίμησε το δεύτερο,στηρίζοντας τη κυβέρνηση Παπαδήμου.Τα γεγονότα αλλεπάλληλα.Ψηφίζεται το μνημόνιο 2,διαγράφονται 21 βουλευτές τότε (οι χειρισμοί,θεωρώ,κάκιστοι),οδηγείται η χώρα σ'εκλογές και η παράταξη στραπατσαρίζεται.Κατόπιν στις νέες εκλογές η ΝΔ φτάνει,με κόπο και βάσανα,σχεδόν,το 30%.
  Τους τέσσερις τελευταίους μήνες η ΝΔ συγκυβερνά με το πασοκισμό και το δεκανίκι του τη ΔημΑρ.Αποτελέσματα;Μηδέν εις το πηλίκον.Η τιμωρία των ενόχων,προς το παρόν,''αγνοείται'',η επαναδιαπραγμάτευση που ετέθη τόσο εμφαντικά προ εκλογών και αυτή ''αγνοείται'',παντού οργή και αηδία,βουλιάζουμε άπατοι και τελικά φως στο τούνελ πουθενά...Πίσσα το σκοτάδι....
  Ο αρθρογράφος της κεντρικής ανάρτησης αναφέρει ένα επιτυχημένο υστερόγραφο.Το συνυπογράφω ανεπιφύλακτα.Όμως,μέσα μου,διατηρώ ζωηρές αμφιβολίες αν και πόσο μπορεί ο Σαμαράς να δημιουργήσει όλο αυτό που σχολιάζεται στο υστερόγραφο.Τα τελευταία έτη,στην ηγεσία της ΝΔ,έχει δείξει πως του παρουσιάστηκαν ευκαιρίες και δε τις ''άρπαξε'' από τα μαλλιά.Θα ισχυριστεί κάποιος πως ''κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό''.Πότε όμως;Ο υπέροχος κόσμος της κεντροδεξιάς είναι απογοητευμένος,εξοργισμένος,θυμωμένος με όσα συμβαίνουν.Πότε θα έρθει η ώρα;Όταν η υπομονή θα έχει σωθεί (αν δεν έχει σχεδόν σωθεί);Εδώ γκρεμίζεται συνθέμελα το σύμπαν...
  Εν κατακλείδι για να μη κουράζω εντελώς άδικα:Οι διαπιστώσεις του αρθρογράφου είναι ορθές και οι προβληματισμοί που καταθέτει είναι απόλυτα δικαιολογημένοι.'Ισως κάποιος θεωρήσει ακραίους και υπερβολικούς τους προβληματισμούς μου.Αλλά δεν παύουν να είναι προβληματισμοί τους οποίους έχει πολύς κόσμος που ανήκει στη μεγάλη παράταξη.Όλοι μας,απαντήσεις,θα λάβουμε από το μέλλον τ'οποίο κανείς δεν δύναται να προβλέψει.Εξάλλου ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός από γεγονότα και κάθε ''μελλοντολογία'',τουλάχιστον,εκ μέρους μου θα ήταν παρακινδυνευμένη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Komis Montechristo 17/10/2012 23:36:57

   Ηθελα να γράψω ένα σχόλιο, αλλά σχεδόν με κάλυψες, οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι....

  • Mara avatar
   Mara @ Komis Montechristo 18/10/2012 01:25:04

   Κόμη, εξαιρετικά εύστοχο το σχόλιο σου.

   Χάνοντας τόσες ευκαιρίες ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι ακολουθεί πλέον την στρατηγική που λέει ότι όταν δεν μπορείς ή δεν έχεις τα κότσια να πολεμήσεις ανώτερες δυνάμεις, προσπάθησε τουλάχιστον να τις "χρησιμοποιήσεις".
   Και αυτό κάνει.
   Όσον αφορά δε, το υποτιθέμενο υπό ίδρυση κόμμα, μόνο ώς ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω και μάλιστα κρύο.....
   Ηγέτης χωρίς λαϊκή απήχηση, τί είδους κόμμα μπορεί να κάνει???
   Εκτός και αν γίνει κάποια ενέργεια εξαιρετικά θεαματική - πατριωτική και φέρει τα πάνω - κάτω....

   • Φανη avatar
    Φανη @ Mara 18/10/2012 10:53:47

    Η του τυχει καποιο ραντεβου με την Ιστορια...
    Τωρα που οι δυνατοτητες κινησεων της Ελλαδας περιοριστηκαν η για να πω καλυτερα εκμηδενιστηκαν,μονο ενα τυχαιο γεγονος μπορει να αναβαπτισει το Σαμαρα και βεβαια ο χειρισμος του.Και αυτο ειναι η διαχειριση του λιμου που ερχεται η του πολεμου που ετοιμαζεται η και των δυο.

    • Mara avatar
     Mara @ Φανη 18/10/2012 15:33:36

     Φανή,
     τα "πίσω" μας τα είδαμε και δεν αλλάζουν.
     Έτσι και αλλιώς παρέμβαση στο παρελθόν δεν μπορεί να κάνει κανένας. Ούτε και ο θεός.
     Τα "μπροστά" μας τα αναμένουμε και μπορούμε να παρέμβουμε.
     Ωστόσο τα πεπραγμένα του παρελθόντος, κατά κάποιο τρόπο "χρωματίζουν" και το μέλλον.
     Κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη....
     Ίδωμεν...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Komis Montechristo 18/10/2012 01:44:16

   Αγαπητέ Κόμη, μόνο μια ασήμαντη παρατήρηση στο πολύ εύστοχο σχόλιο. Ούτε Ο Ελ. Βενιζέλος, ούτε ο Κων. Καραμανλής ο πρεσβύτερος ήρθαν ουρανοκατέβατοι στην πολιτική σκηνή. Ο πρώτος είχε της ευλογίες των Άγγλων και ο δεύτερος τις ευλογίες των Αμερικανών. Τρόπιν τινά "επεβλήθησαν" για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
   Και μια ακόμη παρατήρηση. Μεταπολεμικά δε νομίζω να "έπεσε" καμία κυβέρνηση από τη λαϊκή οργή. Όσες έπεσαν πρόωρα, έπεσαν γιατί έθιξαν κομβικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
   Λέτε να επαναληφθεί η ιστορία;

   • Στρυμών avatar
    Στρυμών @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/10/2012 14:59:48

    Σύντομες μα πολύ εύστοχες επισημάνσεις.

  • klik avatar
   klik @ Komis Montechristo 18/10/2012 01:46:28

   Όπως πάντα άψογος, Κόμη.

   " Ή επέμενε στο συνεπή,λαϊκό,κοινωνικό,πατριωτικό και αταλάντευτο δρόμο που είχε χαράξει (και θα τον δικαίωνε) ή άλλαζε στρατηγική ολοκληρωτικά "

   Άκουσε τον Χρύσανθο και χαντακώθηκε.
   Ήθελα να ήξερα, οι μεγάλοι ηγέτες έχουν "συμβούλους" ή αποφασίζουν μόνοι? Οι μεγάλοι ηγέτες δεν "συνομιλούν" μόνο με την ιστορική στιγμή?

   Μη το ζαλίζουμε άλλο, μάπα το καρπούζι.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Komis Montechristo 18/10/2012 09:19:30

   Με κάλυψες "Κόμη Μοντεχρίστο". Να πώ μόνο π ς τότε το 2009 η χώρα μας είχε πεδίο για ελιγμούς τους οποίους δεν αξιοποίησε, ενώ τώρα με την θηλιά του Αγγλικού δικαίου να υπενθυμίζει τις εκγληματικές παραλείψεις των ΓΚΑΠ, Παπαδήμου και ΣΙΑ, δεν έχει περιθώριο ελιγμών. Δυστυχώς...

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Νίκος Αργεάδης 18/10/2012 10:25:16

    Προς όλους τους καλούς φίλους που σχολίασαν το συλλογισμό μου:
    Με τα ιστορικά παραδείγματα ήθελα να καταδείξω πως μόνον με νέα πρόσωπα η χώρα αναγεννάται και βαδίζει εμπρός (τις παραπάνω πολιτικές προσωπικότητες που ανέφερα δεν τις χρησιμοποίησα τυχαία).Θα συμφωνήσω απόλυτα πως το timing στη πολιτική είναι καθοριστικό.Εάν περάσει και το τρένο φύγει,''πέταξε'' η ευκαιρία.Και εδώ (όπως ανέφερα στον αρχικό σχολιασμό μου) υπήρξαν κάμποσες και όχι μία.
    Θα ήθελα να συμπληρώσω πως οι Βενιζέλος-Καραμανλής είχαν καλλιεργήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τις Μεγ.Δυνάμεις της εποχής.Μην ξεχνούμε πως το 1910-11 η χώρα βρισκόταν παραμονές Βαλκανικών Πολέμων και χρειαζόταν,απαραίτητα,συμμαχίες.Το 1955-56 ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο ζενίθ του,η πατρίδα ειχε εξέλθει παντελώς κατεστραμμένη από τη περίοδο 1940-49 (οι πρώτες βάσεις ανασυγκρότησης είχαν τεθεί από τον Καρτάλη-υπουργό Συντονισμού επί Πλαστήρα,αλλά κυρίως από το δίδυμο Παπάγου-Μαρκεζίνη τη περίοδο της διακυβέρνησης από τον Ελ.Συναγερμό) και οι σχέσεις με την Τουρκία είχαν οξυνθεί επικίνδυνα.
    Επίσης,εκείνο που δεν πρέπει ν'αμελεί κάποιος (και αναφέρθηκε εύστοχα) είναι πως καμία κυβέρνηση ή καθεστώς δεν έπεσε από ''λαϊκή οργή''.Αυτό είναι αλήθεια.Έπεσε από εθνική τραγωδία.Το 1897 ο Δηλιγιάννης κατέρρευσε κάτω από το βάρος της ήττας του ατυχούς ελληνοτουρκικού πολέμου (το τότε πολιτικό σύστημα είχε δεχθεί τρομερό ''χαστούκι''-μετά από έντονες διεργασίες,τελικά,ενταφιάστηκε με τα γεγονότα του 1909-10),το 1922 συνέβη η Μικρασιατική Καταστροφή (ακολούθησαν η παραίτηση Κωνσταντίνου,ανάληψη κυβέρνησης από την επαναστατική τριανδρία Πλαστήρα-Γονατά-Φωκά,η δίκη των έξι,η εκτέλεσή τους,η αλλαγή πολιτεύματος και η επικύρωσή του από το δημοψήφισμα),το 1950-51 (μετά από μία συγκλονιστική δεκαετία) τα παλαιά κόμματα αποσύρονταν και αναδύονταν οι δυνάμεις του Ελ.Συναγερμού,της ΕΠΕΚ και της ΕΔΑ και το 1974,με το Κυπριακό,περάσαμε στη Μεταπολίτευση με τα γνωστά,σε όλους,γεγονότα.
    Τέλος,αναφέρω και τούτο:Πολλοί απ'αυτό το διαδικτυακό μετερίζι είχαν τονίσει την ανάγκη η χώρα να ''χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι'',εμεταλλευόμενη σε υπέρτατο βαθμό το χρόνο έως τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.Και ο γράφων το είχε σχολιάσει και ένωσε τη μικρή του φωνή μαζί τους.Κάποιος θα ισχυριστεί και δικαιολογημένα,ίσως:''Ποιο χέρι να χτυπήσουμε,είμαστε σε πλήρη αδυναμία''.Θ'απαντήσω μ'ένα παλαιό ρητό που το είχα χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν:Χαμένα χρήματα-μικρή ζημιά,χαμένη τιμή-μεγάλη ζημιά,χαμένο θάρρος-όλα χαμένα.
    Το τι θα επακολουθήσει είναι πραγματικά άγνωστο.Οψόμεθα.

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/10/2012 21:45:17

  Το πρόβλημα δεν είναι η ονομασία και η στελέχωση του κόμματος παλιού ή νέου.
  Το πρόβλημα είναι η θεσμική λειτουργία των κομμάτων στη χώρα μας.
  Να λειτουργούν με αρχές, με πιστή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, με διαφάνεια στα οικονομικά τους, να είναι ανοικτά στην κοινωνία. Να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένα μέτρα κι όχι σοσιαλιστικές ή πατριωτικές αερολογίες.
  Ένα νέο κόμμα υπό τις επικρατούσες συνθήκες απλά αναπαραγάγει τις ήδη υπάρχουσες κακοδαιμονίες.

 21. AUD avatar
  AUD 17/10/2012 21:52:25

  ωραίο και αυτό, δηλαδή θα πάρει το σάπιο οικοσύστημα εκλεκτών των νταβατζήδων και 8α το πει "νέα γενιά" ?? το σύστημα πάλι σάπιο θα είναι, και όσο δεν ρίχνει ο Α.Σ. την γροθιά στην σαπίλα, και έχει την ευκαιρία τώρα να το κάνει, γιατί ο κόσμος εχει σιχαθεί τη σαπίλα και όποιος τολμήσει να την διαλύσει στα τάρταρα δεν θέλει άλλο κόμμα για να ακούει τα ίδια κόπρανα!!

 22. Despotis avatar
  Despotis 17/10/2012 21:54:50

  Ωραιο κινημα θα ειναι αυτο. Η Ελλαδα λεει να μεινει στο ευρω, ολοι πλεον εχουν καταλαβει οτι η Ελλαδα δεν μπορει να μεινει στο ευρω... εκτος αν γινουμε Μποτσουανα. Επαναδιαπραγματευση λεει ποιο κατω, ελεος, αφου θα εχουμε εφαρμοσει τα παντα, τι να επαναδιαπραγματευτουμε μετα?

  Αλλα το καλυτερο το αφησαμε για το τελος, "και πατριωτικο και ευρωπαικο..."
  Η αντιφαση σε ολο της το μεγαλιο, σαν να λεμε, και ψηλο και κοντο, και μεγαλο και μικρο, και ασπρο και μαυρο.

  Ρε μηπως δουλευομαστε μεταξυ μας να περεσει η ωρα?

 23. Θάνος avatar
  Θάνος 17/10/2012 22:14:42

  Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μιλάει για την αναγκαιότητα ύπαρξεως ενός ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ κόμματος.

  Γιατί το πρόβλημα είναι αν θα υπάρχουμε σαν Εθνος-Κράτος σε 10 χρόνια και όχι αν θα μας σώσουν οι Αμερικάνοι ή οι Ρώσοι ή οι Ευρωπαίοι.

  Εδώ παιζεται η τύχη του Έθνους και φοβάμαι ότι όλοι μας είμαστε "αλλού".

 24. Γεωργία avatar
  Γεωργία 17/10/2012 22:18:57

  Αδέξιε Δεξιέ, είμαι κοντά στα 50, φανατική καραμανλικιά, όχι του κουρασμένου, αλλά αυτουνού που τα έβαλε με την μοναρχία και εδραίωσε την δημοκρατία στον τόπο,
  σε διαβεβαιώνω ότι ΑΠΑΞ και ψηφισθούν τα απεχθή μέτρα, η ΝΔ τελείωσε, όπως και ο Σαμαράς.

  Και πολύ φοβούμαι, ότι τελειώνει και η Δημοκρατία.

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/10/2012 22:41:34

  Εκδοτικά, τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ανησυχούν πολύ, από τις παρακάτω εξελίξεις.

  O κοσμος τα συμφεροντα αυτα και τις ανησυχιες τους τα εχει γραμμενα.

 26. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/10/2012 23:04:52

  Θα τα καταφέρει ο Σαμαράς γιατί πιστεύει αληθινά σ' αυτό το όραμα.

 27. unfair avatar
  unfair 17/10/2012 23:06:44

  Αδέξιε, αν ο κ. Σαμαράς, βγάλει την χώρα από το κώμα, ας φτιάξει κόμμα!
  Όμως, απ' ότι εμένα μου φαίνεται, είναι καλός μόνο στα λόγια ...τα προεκλογικά! που μάλιστα, όπως θέλει τ' αλλάζει! Από αντιμνημονιακός, στο ...άδεια ράφια!!!
  Αν τα μέτρα περάσουν [πολύ πιθανό βέβαια με τους βολευτές μας], η κοινωνία απλά θα μισήσει κάθε κομμάτι της ΝΔ [Σαμαρά inclusive], εννοείται, πως κ το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, θα πάνε άπατα στις επόμενες εκλογές.
  Βέβαια, ουδείς αναμάρτητος...
  Δεν πιστεύω πλέον στον Σαμαρά. Κ το δυστύχημα είναι, πως πιθανό να 'ρθει ο Τσίπρας με τις συνιστώσες ...ένα νέο σύστημα ΠΑΣΟΚ δηλαδή [πεινασμένο κιόλας!], με αντιπολίτευση το χάος της Χρυσής Αυγής!
  Μην υποτιμάται την νοημοσύνη όσων σας διαβάζουν, δεν αξίζεται αυτόν τον ρόλο, είσθε πολύ καλύτερος [ισχύει κ για σένα φάκτορα].

 28. GO avatar
  GO 17/10/2012 23:14:07

  Είστε ακριβής σχεδόν σε όλες τις επισημάνσεις σας.
  Οι ιστορικές αναφορές σας, στον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι ορθότατες.
  Αλλά, στην πολιτική το timing είναι καθοριστικό και στην προκειμένη περίπτωση χάθηκε και φοβάμαι ότι χάθηκε όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόσωπο που ούτως ή άλλως καμμία σχέση έχει με τους δύο πραγματικά μεγάλους.

 29. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 17/10/2012 23:14:57

  Ο Σαμαράς σήμερα καταβάλλει μια ΥΠΕΡ προσπάθεια μεταξύ επιβίωσης - μη επιβίωσης της χώρας, κοιτώντας κατ΄αρχήν πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει στο ΕΠΑΚΡΟ την βοήθεια οικονομική - πολιτική από την Ευρώπη που ΕΥΤΥΧΩΣ ακόμη είμαστε μέλη.
  Στη συνέχεια και αφού εξασφαλίσει το ΕΠΕΙΓΟΝ πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας, θα προχωρήσει στη μεγάλη προσπάθεια για το άλλο στοίχημα της χώρας:
  ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ , με τις ιδιωτικοποιήσεις και την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε ν΄αρθούν σιγά σιγά οι επιπτώσεις από την επιβολή της λιτότητας. Αυτό όμως προϋποθέτει να πάρουμε τα χρήματα από την δόση, να δοθεί το μήνυμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ότι η Ελλάδα δεν είναι ¨ασταθής¨χώρος για επενδύσεις, αφού παραμένει εντός ΕΕ και ευρώ.
  Όλα αυτά προηγούνται στη σκέψη ενός πολιτικά ορθώς σκεπτόμενου ηγέτη όπως είναι ο Σαμαράς. Αν είχε άλλες προτεραιότητες τότε θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
  Τώρα το κόμμα και οι άνθρωποι που το αποτελούν δεν είναι και δεν μπορεί να είναι το πρωτεύον ζήτημα σ΄αυτή τη συγκυρία. Αυτή την ώρα περιμένουμε τον Σαμαρά να λειτουργεί σαν πρωθυπουργός και όχι σαν αρχηγός κόμματος.
  Πρώτα η χώρα και οι άνθρωποί της , μετά το κόμμα σου και τέλος το προσωπικό σου κίνητρο.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Απλή σκέψη 18/10/2012 12:12:23

   Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σου, επιτέλους μια νηφάλια άποψη απαλλαγμένη από το σαράκι της κομματοκρατίας. Συμφωνώ σε όλα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Απλή σκέψη 18/10/2012 12:15:35

   Θέλω να πιστεύω ότι είναι έτσι, ελπίζω και εύχομαι να είναι έτσι.

 30. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 17/10/2012 23:22:01

  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ''ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ'' ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2009 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ giorgosalexpoli 18/10/2012 19:16:50

   Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν ένας ηγέτης ΣΕΒΑΣΤΟΣ απ'όλους, σε δύσκολες εποχές, εποχές χούντας, μοναρχίας, ψυχρού πολέμου.

   Ο κουρασμένος, ο οποίος προκλητικά δεν έχει πει λέξη για το δράμα που περνάει η χώρα και το έθνος, το μόνο που κάνει είναι διακοπές 12 μήνες το χρόνο. Είναι υπεύθυνος διότι παρέδωσε την χώρα στον ΓΑΠ. Ήξερε ότι ο ΓΑΠ συνομιλούσε με το ΔΝΤ. Άρα ήξερε την κατάσταση. Και ξέρεις, το κουρασμένος, ο ίδιος το ανέφερε, μάλλον αναφέρθηκε, και δεν διαψεύστηκε.

   Τέλος η Ελλάδα, δεν έχει πλέον τέτοιες πολιτικές εφεδρείες. Και αυτό είναι φανερό. Ειδικά στην κεντροδεξιά παράταξη.

 31. Lampros avatar
  Lampros 17/10/2012 23:22:07

  «Κοντά στα πενήντα» σημαίνει ότι όταν ο Καραμανλής τα «έβαζε με την μοναρχία» εσύ ήσουν αγένητη, και στην επταετία Καραμανλή διάβαζες Μίκι Μάους. Οπότε τι «καραμανλικιά» και μάλιστα «φανατική»; Από δεύτερο χέρι;

  Έπειτα, σιγά τον μεγάλο ηγέτη Καραμανλή. Τον κάναμε «Ντε Γκωλ» τον άνθρωπο... Ένας καράβλαχος ήτανε, ο οποίος κυβέρνησε με βία και νοθεία και των γονέων, και γύρισε μετά την επταετία να το παίξει «σοβαρός πολιτικός» και γκολφερ.

  Ο ίδιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την Αθήνα, την μπαζωμένη τερατούπολη γεμάτη αυθαίρετα. Ούτε ξεχνάει κανείς τα ένα σωρό σκάνδαλα της Καραμανλικής επταετίας, παρόλο που πράγματι το ΠΑΣΟΚ έκανε περισσότερα.

  Και η μεγάλη κινησή του, που τον δοξάζουν μερικοί ακόμα; Η ένταξη στην ΕΟΚ.

  Δηλαδή αντί να εκτιμά ο κόσμος έναν πολιτικό που έκανε τη χώρα του ισχυρότερη, που έθεσε σωστές βάσεις, κλπ, εκτιμά απλά κάποιον που υπέγραψε για να μπεί η χώρα του σε μια ομοσπονδία οικονομική, στην οποία ως μικρότερη και περιφερειακή θα ήταν πάντα το κλωτσοσκούφι.

  Με αποκορύφωμα τα όσα ζούμε τώρα με την Ε.Ε και το Ευρώ (άλλοι πανυγηρισμοί ηλιθίων και για αυτό το «κατόρθωμα» επί Σημίτη). Που όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι λένε ότι προτιμότερα να μην είχαμε μπεί ποτέ ―και τώρα καταντήσαμε να μην μπορούμε ούτε να μείνουμε, ούτε να βγούνε (και όχι, δεν φταίνε οι σπατάλες. Και πλεόνασμα να είχαμε, και μικρό δημόσιο, κλπ, πάλι σε παρόμοια χάλια θα είμασταν, όπως στα ίδια είναι όλες οι μικρές χώρες της περιφέρειας Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, έως και Ιρλανδία. Η «ευρωπαϊκή πορεία» (= ό,τι συμφέρει την οικονομία της Γερμανίας) φταίει...).

  • Φανη avatar
   Φανη @ Lampros 18/10/2012 11:15:45

   Μια χαρα ζουσαμε στη "τσιμεντουπολη" του Καραμανλη μεγαλωσαμε, παιξαμε, σπουδασαμε αλλα δεν τον ακουσαμε που ειπε οτι η πολλη δημοκρατια δεν ταιριαζει στους Ελληνες.Θελαμε ΠΑΣΟΚ για περισσοτερη ταχα μου και τα ειδαμε τα χαλια μας.Θηριευσε η διαπλοκη, αγριεψε ο Ελληνας και εμαθε στη διαφθορα, μαθαμε στον συνδικαλισμο τον τεμπελικο ακομα και στα σχολεια και καταντησαμε να αποκαλουμε ηγετη τον Αντρεα με τα δωρακια του.......Απο τοτε ξεκινησε η κατρακυλα μας και βεβαια ειμαστε και ενας λαος επιρρεπης σε τετοια.Τωρα θα λουστουμε το τιμημα της επωδυνης αλλαγης και ας ελπισουμε να εχουμε μαθει απο τα λαθη μας [;;;;;] και να παρακαλεσουμε να βαλει και ο Θεος το χερι Του γιατι οσοι εχουν μια σταλα οξυδερκεια βλεπουν τι ερχεται....

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Φανη 18/10/2012 22:24:21

    Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω Φανή!!
    Πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα, η ακροαριστερά πρώτο κόμμα και οι νεοναζί τρίτο. Και κάποιοι στο Μαξίμου ζούνε στο κόσμο τους.

 32. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 17/10/2012 23:23:33

  Μήν ἀνησυχεῖτε, ὁ κύριος Τσίπρας ἀπέταξε μετά βδελυγμίας κάθε ἀναρχοάπλυτη δημόσια εἰκόνα καί ρητορική, προσεχώρησε μέ εὐλαβικό προσκύνημα καί ὑπογραφή δήλωσης πίστης στή "λογική" του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου οἰκονομικοῦ οἰκοδομήματος καί εἶναι ὁ ἀγαπητός τῶν εἰς Δύσιν μεγάλων ἀφεντικῶν τοῦ κόσμου.
  Ἡ ἱστορία ἔχει ἐπαναληφθεῖ κάμποσες φορές στό παρελθόν. Μήν ξεχνᾶτε ὅτι στήν Ἀργεντινή, μετά τό μεγάλο ξεπούλημα τῶν πάντων, ὁ ἐκεῖ "Τσίπρας" ἔκλεισε τήν αὐλαία τοῦ δράματος τῆς χρεοκοπίας τοῦ Ἔθνους, πρός ὄφελος τῶν ἁρπακτικῶν.
  Ἐμεῖς, καί ὄχι μόνο ἐμεῖς, φτωχοί στό τερατούργημα αὐτό τῆς Νέας Τάξης.
  Κι ὅπου φτωχός, κι ἡ μοίρα του.

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Ἀντρέας 17/10/2012 23:57:09

   Βρε Αντρέα αγόρι μου που μου γράφεις και με πολυτονικό για να δείξεις πόσο "πιουρίστας" είσαι έλα σοβαρέψου δεν κυβερνάει ο Τσίπρας ούτε η Χρυσή Αυγή.
   Κυβερνούν αυτοί που εμείς ψηφήσαμε και είδαμε τα "χαήρια" μας.
   Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμηση.

 33. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 17/10/2012 23:23:43

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ?

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ giorgosalexpoli 18/10/2012 01:12:57

   Δέν προκύπτει, ὑποθέσεις κάνουν ὅλοι οἱ κρατικοδίαιτοι. . .:D

 34. xp avatar
  xp 18/10/2012 00:00:07

  Αν δεν λύσουν θέματα ,καληνυχτα......
  Με τακτικισμούς δεν λύνεται το πολιτικό πρόβλημα είναι πολύ αργά.
  Αλλο ο Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  Τότε η κοινωνία ανέβαινε και ζητούσε μια νέα ηγεσία.
  Τώρα κατεβαίνει και βρίσκεται σε απώλεια ελέγχου.
  Εαν νέο κόμμα θα είναι με υλικά του κατεδαφισμένου πολιτικού συστήματος , απλά θα είναι η παρωδία κόμματος .Κατω του 10%.

 35. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 18/10/2012 00:05:51

  Εδώ ο κόσμος χάνεται και μερικοί (αρκετοι) εδώ μέσα έχουν απορίες για το φύλο των αγγέλων. Που το πάνε;

 36. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 18/10/2012 00:29:34

  Προτείνω να το ονομάσουν Κιβωτό.

 37. Decodex avatar
  Decodex 18/10/2012 00:59:13

  Αντι να αλλαξουμε το συνταγμα και να προχωρησουμε σε νεες μορφες δημοκρατιας (αμεση κλπ) μιλαμε παλι για κομματα στα πλαισια του 50 και 60... Αντι η Ελλαδα να παραξει παλι νεες μορφες πολιτευματος, ξανα αναλωνομαστε σε συζητησεις χωρις ουσια. Αυτο ειναι το τελμα που δημιουργειται απο την ελλειψη ηγετων και πολιτικου προσωπικου που μπορει να επιφερει το paradigm shift...
  Αλλα τι λεω...

 38. dim avatar
  dim 18/10/2012 01:09:47

  Το ότι πρέπει να δημιουργηθεί κάτι νέο, σύγχρονο, στον χώρο του Ευρωπαϊκου Πατριωτικού Φιλελευθερισμού είναι δεδομένο και απολύτως αναγκαίο, αλλιώς η χώρα μας θα οδηγηθεί πολύ σύντομα σε νέο εμφύλιο (η άνοδος των εθνομηδενιστών του Σύριζα στην εξουσία, και η άνοδος της ΧΑ θα οδηγήσει σε απίστευτες συγκρούσεις, με χιλιάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές)

  Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθεί αυτό το νέο? Ο Σαμαράς, όσο και αν τον πιστεύω, τον στηρίζω, και τον θεωρώ ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα αυτή τη στιγμή, μετρήθηκε το Μάιο και βρέθηκε 18,9%, και ξαναμετρήθηκε σε συνθήκες απίστευτης κρισιμότητας τον Ιούνιο και βρέθηκε 29,8%, με το 11% που άλλαξε ψήφο στο μήνα αυτό να ψήφισε με τη λογική του μη χειρον βέλτιστο.

  Τι θέλω να πω με αυτό? Ότι μια τέτοια κίνηση, δε μπορεί να έρθει με πρωτοβουλία Σαμαρά. Αλλά μπορεί ο Σαμαράς, κεφαλαιοποιώντας την πατριωτική και υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει, να αναμετρηθεί εκ νέου στις εσωκομματικές εκλογές αυτού του νέου, που όμως θα δημιουργηθεί από τη βάση, με πολλές για εμένα πιθανότητες να επικρατήσει άνετα, και με μεγάλη ξανά διαφορά από τον δεύτερο (με τη προϋπόθεση να μην είναι ανάμεσα στους διεκδικητές ο Καραμανλής)

  Όσοι επομένως θεωρούν ότι έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και κινούνται στο μεν οικονομικό άξονα από το εκσυγχρονιστικό κέντρο, το κοινωνικό φιλελευθερισμό έως τις παρυφές του νεοφιλελευθερισμού, και στον εθνικο-κοινωνικό άξονα από το μετριοπαθείς φιλελεύθερες κεντρώες απόψεις, έως συντηρητικές απόψεις και πατριωτικές θέσεις που δεν φθάνουν στα όρια του εθνικισμού (απο το 1 έως 10 δηλαδή, να αυτοπροσδιορίζονται και στους δύο άξονες από το 5 ώς το 8), πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους...

  Μόνο από τη βάση μπορεί να δημιουργηθεί το κάτι νέο. Ας ξεκινήσει από το internet μια τέτοια πρωτοβουλία, να γίνουν και συναντήσεις, να καθοριστούν τα διαδικαστικά, και ας βρεθούν 300 – 500 πχ νέα άτομα που θα συντονίσουν όλο αυτό, εξηγώντας τον σκοπό και το πλαίσιο, με μοναδικό σκοπό την προεγγραφή μελών σε κάθε νομό, και ρητή δέσμευση ότι μόλις οι προεγγραφές φθάσουν το 1.000.000, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι έχουν 1 μήνα να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους, συνοδευόμενη από μια λίστα 1000 ατόμων του συνδυασμού τους (20 πχ ανά νομό). Το 1.000.000 (που μπορεί στο μεσοδιάστημα να έχει γίνει και 2.000.000) ψηφίζει, και στέλνει αναλογικά τον κάθε συνδυασμό στο συνέδριο, όπου εκεί αποφασίζεται το ποιος θα είναι ο αρχηγός, αντιπρόεδροι, καταστατικό, όνομα, σύμβολα κλπ. Θητείες συγκεκριμένες, όλοι οι υποψήφιοι ελεγμένο πόθεν έσχες κλπ κλπ κλπ.

  Το εγχείρημα για να πετύχει πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση. Αν ξεκινήσει από πηγαδάκια πολιτικών, για μια νέα κινηση, τι σκέπτεται ο Σαμαράς, τι θα κάνει ο Καρατζαφέρης, τι είπε ο Λοβέρδος με το Φλωρίδη, τι θέλουν οι εργολάβοι κλπ κλπ, θα εισπράξει την αδιαφορία του κουρασμένου από κούφια λόγια λαού. Αν ξεκινήσει από τη βάση και φθάσει το 1 εκατομμύριο, τότε όλοι οι άξιοι θα έρθουν να βάλουν υποψηφιότητα (και μέσα σε αυτους είμαι σίγουρος θα είναι και ο Σαμαράς), και σε εμάς εναπόκειται μετά να επιλέξουμε τον πιο άξιο από αυτους. Αν δεν μαζέψει η πρωτοβουλία αυτή 1.000.000 προεγγραφές, τότε σημαίνει ότι η βάση δε διψάει για κάτι νέο, και βολεύεται με τους υπάρχοντες σχηματισμούς, οπότε ας μην γκρινιάζει μετά και παραπονιέται... Αλλά προσοχή,μόνο με 1.000.0000 και πάνω, και σε σύντομο και συγκεριμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς αυτοδιαλύεται η πρωτοβουλία, δεν είναι να ασχολούμαστε με μικρότερες συμμετοχές, γιατί τότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι και κατευθυνόμενες από συγκεκριμένους χώρους....

  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε εσωκομματικές κατάφεραν να προσελκύσουν 800.000 μέλη, αν δεν μπορεί αυτό το νέο, το άφθαρτο, το ελπιδοφόρο, από τη βάση, να μαζέψει άνω του 1 εκατομμυρίου προεγγραφές, τότε καθίστε όπως κάθεστε και μη διαμαρτύρεστε άλλο. Δαγκωτό στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά που είναι ό,τι καλύτερο από τους υπάρχοντες σχηματισμούς, αλλιώς αν οι «υπερπατριώτες» κάνουν το λάθος και δώσουν τα νούμερα που ακούγονται στη ΧΑ (15% - 20%), τότε σημαίνει άνετη επικράτηση με 35% του Σύριζα (η δεξαμενή των κεντρο-δεξιών ψήφων δεν υπερβαίνει ποτέ το 48%, άρα η ΝΔ δεν θα μπορεί με τίποτα να ξεπεράσει το 28%), και επομένως με ακροαριστερά στην εξουσια, και ακροδεξιά στο 20% πάμε ολοταχώς για εμφύλιο.... Παραταγμένοι οι Συριζαίοι, οι Ανταρσία, οι Αναρχικοί και με την ευγενική συμβολή και 100.000 λαθρομεταναστών στην Ομόνοια, και 100.000 Χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα, να κατεβαίνουν σε στρατιωτικό σχηματισμό, έτοιμοι για ξεκοιλιάσματα, έτοιμοι να πεθάνουν για το "έθνος" οι δεύτεροι, για την "ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" οι πρώτοι....

  • arion avatar
   arion @ dim 18/10/2012 09:54:18

   " επομένως με ακροαριστερά στην εξουσια, και ακροδεξιά στο 20% πάμε ολοταχώς για εμφύλιο"….

   Αγαπητε/ή dim κάνεις το μόνιμο λάθος των νέων. Κανένα κόμμα στον 21ο αιώνα οταν φτάνει στο 20% δεν παραμένει "ακραίο". Η εξουσία είναι σαν την Κίρκη. Οσο οι πολιτικοί την πλησιάζουν, απο οιανδήποτε πλευρά προερχόμενοι, αρχίζουν σταδιακά να μετατρέπονται σε γουρούνια. Πρόσεξες πχ. τον Μπαρμπαρούση με τι καμάρι φόρεσε το κοστούμι και τη γραβάτα (για πρώτη φορά στη ζωή του) και άρχισε να δέχεται τις "υπηρεσίες" των "αυλοκολάκων" του? Πως έπλυνε και την αγέρωχη Ακαρνανική κόμη του? Ο "φευγάτος" με την Μεξικάνα και τη harley?
   Aν ποτέ φτάσει η Χ.Α. στο 20% δεν θα είναι ακρο. Θα είναι απλά δεξιά και θα συνεργάζεται στα πλαίσια του συντάγματος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ανήκουν απο κοινού στο αντιμνημονιακό μέτωπο κατά των Τραπεζιτών.
   Μην ανυσυχείς για τη Χ.Α. λοιπόν. Για τους Τραπεζίτες και την αφαίμαξή μας να ανησυχούμε όλοι...

   • dim avatar
    dim @ arion 18/10/2012 13:36:40

    Και ο Χίτλερ έφτασε στο 35%, αλλά είδες τι έκανε μετά...

    Ρισκάρεις να το αφήσεις να συμβεί, για να δεις μετά αν θα "συνεργαστεί" ή αν θα έχουμε εμφύλιο? Ηδη χθες ο Παναγιώταρος έκανε δηλώσεις, ονειρεύονται εμφύλιο και αν τους δώσετε δύναμη, θα τον πετύχουν....

    • avax avatar
     avax @ dim 18/10/2012 15:02:47

     Η λογική να μην ψηφίσουμε Τσίπρα για να μη βγεί η Χ.Α. μου φαίνεται λιγώτερο πειστική απ' το να πούμε Σαμαράς ή τάνκς....
     Η άποψή μου για τους φασίστες είναι οτι κακώς τους δίκασαν στη Νυρεμβέργη. Επρεπε αμέσως να τους είχαν κάνει σαπούνι στα κρεματόρια για να χρησιμέψουν τουλάχιστο στο να πλένονται οι Εβραίοι και τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού. Επίσης πιστεύω οτι πριν μπούν στο κοινοβούλιο ώφειλαν να δηλώσουν κατηγορηματικά οτι αποκυρήσσουν μετα βδελυγμίας τον φασισμό και να τους αφαιρείται η βουλευτική έδρα αν με τις πράξεις τους αποδείχνουν το αντίθετο.
     Ο Φασισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ απο το Ελληνικό Σύνταγμα το οποίο είναι σαφώς κατα των διακρίσεων πάσης φύσεως μεταξύ των πολιτών..

     • dim avatar
      dim @ avax 18/10/2012 19:19:21

      Δεν είπα να μη ψηφίσετε Τσίπρα όσοι έχετε αριστερές καταβολές... Για τους δεξιούς είπα, ότι αν δώσουνε τα ποσοστά που ακούγονται στη ΧΑ, και άρα αφού η δεξαμενή των κέντρο-δεξιών ψηφοφόρων είναι δεδομένη (48% max), θα είναι μικρότερα τα ποσοστά της ΝΔ και άρα θα βγει ο Τσίπρας, και με τη δύναμη και το θάρρος που θα έχει πάρει η ΧΑ, πάμε ολοταχώς για εμφύλιο. Αυτό πλέον είναι δεδομένο, αυτή την ευκαιρία ονειρεύεται η ΧΑ, το είπε εξάλλου και ο Παναγιώταρος. Να κόψει ψήφους από τη ΝΔ, ώστε να ανέβουν οι εθνομηδενιστές του Σύριζα στην εξουσία για να αρχίσει μετά ο εμφύλιος… Παρατεταγμένοι στην Ομόνοια χιλιάδες Συριζαίοι, Ανταρσία, Αναρχικοί και λαθρομετανάστες με βαρύ οπλισμό, και στο Σύνταγμα Χρυσαυγίτες παρατεταγμένοι σε φάλαγγα, να ανεβαίνουν τη Πανεπιστημίου οι μέν, να την κατεβαίνουν οι δε, και να αρχίζει η σφαγή του αιώνα… με το πρόσχημα ότι υπερασπίζονται την ελευθερία του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα οι μέν, και το έθνος οι δε….

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ dim 18/10/2012 10:06:51

   ". . .(με τη προϋπόθεση να μην είναι ανάμεσα στους διεκδικητές ο Καραμανλής)"

   ᾿Ανάλυσε το, παρακαλῶ!

 39. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 18/10/2012 01:52:02

  Καποιοι θα μεινουμε στη ΝΔ οτι κι αν γινει, αλλωστε καποιοι ποτε ΔΕΝ φυγαμε. Οσοι θελουν, ανοιχτη η πορτα και καλη τυχη..

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Μικρασιάτης 18/10/2012 10:11:42

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 40. stls avatar
  stls 18/10/2012 02:13:24

  Παρ"όλο που δεν θεωρούμε και δεξιός,πιστεύω ότι ο Σαμαράς έχει αντίκρυσμα στον κόσμο.Όμως να μην ασχοληθεί καθόλου με τους δήθεν ανανεωτικούς πασόκους τύπου Λοβέρδου κλπ.Στην επαρχία αυτοί δεν έχουν αντίκρυσμα,στην δε Αθήνα ειναι εκτεθημένοι λόγω παρεμβάσεων σε ζωτικούς τομείς των πυλόνων ενός κράτους,που έστω έγιναν για καλό,ομως θα περάσει καιρος για να δούμε αποτέλεσμα και πολύς κόσμος υποφέρει μέχρις οτου δεί αποτέλεσμα κι αν δεί.
  Από την άλλη πάλι με κριτήρια διαπλοκής ετοιμάζουν κάτι καινούργιο?
  Μυαλό δεν θα βάλουν!
  Και η αριστερά τι θα κάνει,πλέει τα λίσθια,οι βουλευτές της καρπόθηκαν τα benefits για τόσα χρόνια στην εξουσία μόνο και μόνο να εμφανίζονται στην t.v.να λένε τα ιδια και τα ίδια (τι καταφεραν τελικά)ενα 4%στο τέλος.Ζητάν την ψήφο του κόσμου για να λύσουν τα προβλήματα των μεταναστών,αυτό μένει στόν κόσμο απο τις ιδέες τους.
  Ακουγα σ'ένα πανελ μια κυρία να μιλάει και να λέει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τούς refugies,ματανάστες,ή πως αλλιώς και κάποιος του Συριζα της έλεγε οτι δέν είναι έτσι είναι αλλιώς,αυτός ξέρει και δεν ξέρει αυτή που βιώνει το πρόβλημα.Μα τώρα...!
  Πάντως εγώ οτι και να κάνουν οι δεξιοί,ή οι αριστεροί,θα ψηφίσω ένα λαικίστικο κόμα που λέει οτι θέλει ν'ακούσει ο κόσμος, έξω γενικώς.έξω οι τροικανοί,έξω οι αμερικανοί, έξω οι ευρωπαίοι,τα πέοι,μή με πείτε και ρατσιστή......
  .

 41. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 18/10/2012 03:31:09

  Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδης, Καρατζαφέρης, στενός κύκλος Σαμαρά.
  Το 10% ταβάνι + μίνιμουμ 1000και βάλε γιαούρτια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

  Σαμαράς, συμφέροντα. Μάλιστα.
  Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με τι κριτήρια επελέγη ως υποψήφιος βουλευτής ο κ. Ψυχάρης? Ποια η προσφορά του στην κοινωνία δλδ, τα ιδιαίτερα προσόντα του, τι τον έκανε ξεχωριστό σε σχέση με άλλους ώστε να επιλεγεί?

  Επίσης με τι προσόντα επιλέχθηκε για Υπουργός (!) Πολιτισμού της προηγούμενης κυβέρνησης της χώρας μια σκηνοθέτιδα τηλεοπτικών παραγωγών και της εκπομπής 'Πρωταγωνιστές' του Mega? Από όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού τι είχε παραπάνω ώστε να της προταθεί τέτοια θέση?

  Μόνο η πραγματική σύγκρουση νταβατζήδων - λαού μπορεί να θεωρηθεί ελπίδα για κάτι πιο αγνό.

 42. eliza avatar
  eliza 18/10/2012 07:30:12

  Ο Αντώνης Σαμαράς ανέκαθεν αποκήρυττε μετά βδελυγμίας την οικογενειοκρατία και τη διαπλοκή. Με τον ίδιο τρόπο το μνημόνιο ήταν γι αυτόν η απολυτα καταστροφική, θνησιγενής και ανθρωποκτόνα για τη χώρα λύση και αντιμετώπιση της κρίσης! Είναι γνωστή τόσο η αιφνίδια μεταστροφή του, ένα μιά νυκτί, ως προς την πολιτική του μνημονίου,που οδήγησε τη ΝΔ σε ποσοστό 18,80, όσο και το γεγονός ότι σφιχταγγάλιασε γόνους διαπλεκομένων και των γνωστών πολιτικών τζακιών αδιακρίτως! Τί συζητούμε τώρα;

  • avax avatar
   avax @ eliza 18/10/2012 14:25:55

   Aγαπητή Ελιζα ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

 43. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 18/10/2012 08:46:44

  Αγαπητέ Αδέξιε Δεξιέ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο οτι ''Το «σύστημα», σχεδιάζει μια ευρείας κλίμακας ….αναπαλαίωση για να διασωθεί! '' και τα σενάρια που αναφέρετε είναι μεν για όλους εμάς εξόχως εφιαλτικά και προκαταδικασμένα,αλλά για τους εμπνευστές τους, οπωσδήποτε αποτελούν το ευκταίον. Αυτό που ΔΕΝ κολλάει με τίποτε, είναι το οτι ΕΑΝ ο κ. Αντώνης Σαμαράς αποδεχτεί κι αναλάβει έναν τόσο άχαρο, κατάπτυστο και ρυπαρό ρόλο, θα προδώσει ανεπιστρεπτί τον εαυτό του και αυτό που σήμερα αντιπροσωπεύει στη συνείδηση των Ελλήνων (ακόμη και των μη δεξιών), δηλαδή έναν πολιτικό με ήθος, συνέπεια και ποιότητα εντελώς διαφορετική από των απατεώνων προκατόχων, του λειτουργήματος που σήμερα ασκεί. Αυτό που σχεδιάζουν και περιγράφετε, αποτελεί μιά άθλια κουρελού, μία δυσώδη χωματερή, αποτελούμενη απ΄τα αποβράσματα του πολιτικάντικου προσωπικού, που τίποτε δεν έχουν φυσικά να ....προσφέρουν και κανέναν δεν είναι ικανά να.....παρασύρουν. Γιατί να εγκληματήσει έτσι αισχρά εναντίον τού εαυτού του ο κ. Α.Σαμαράς; Δεν έχει απολύτως κανένα λόγο και δε μιλάμε για ένα άπειρο μικρό ...παιδί. Εάν επιθυμεί και κρίνει οτι αξίζει να προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος (μιας και τα υπάρχοντα είναι ήδη τελειωμένα), γιατί όχι;;;; Αλλά με νέους ανθρώπους, άφθαρτους, καθαρούς και διατεθειμένους να συγκρουστούν με τα κατεστημένα και να ανοίξουν καινούργιους δρόμους. Με βρωμερά υλικά κατεδαφίσεως, δε γίνεται να κτίσουμε το μέλλον. Όταν όλοι σε μετράνε για...Μέσι και αυτοϋπονομεύεσαι καταδεχόμενος να παίζεις σαν τον Νίνη, είναι απλά απογοητευτικό. Όμως όταν όλοι σε υπολογίζουνε για...Μέσι και μεταλλάσσεσαι ξάφνου σε....Πίου, τότε μιλάμε για την πλήρη απαξίωση και το διασυρμό. Εύχομαι και πιστεύω πως ποτέ δε θα επιτρέψει, να τον καταναλώσουνε και να τον παγιδεύσουν σε αυτοκαταστροφικά σενάρια, οι αισχροί ......

 44. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 09:53:50

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ : ^τερμα στη διαπλοκη^, ^διαφανεια ψυχαρης κ σια ^,^μαχαιρι στο κοκκαλο^,^ οποιος εχει στοιχεια να παει στον εισαγγελεα^,
  ^megaλη δημοκρατια^

 45. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 09:58:16

  απλη ερωτηση : εχετε επιχειριση, θα παιρνατε ποτε καποιον απο τους πολιτικους μας να δουλεψει για σας?

  • panos avatar
   panos @ θησεας 18/10/2012 10:36:38

   Φιλε θησεα επειδη ειμαι μελος της ΓΣΕΒΕΕ θα σου πω οτι ο Αντωνης πριν γινει κυβερνηση συνομιλουσε αρκετα με εμας για τα ζητηματα της αγορας γενικοτερα.Μαλιστα ηθελε στη μετεπειτα κυβερνηση καποια στελεχη απο εμας, ωστε να προσφερουμε στον τομεα που ειμαστε με την εμπειρια μας στα θεματα της οικονομιας. Μετα τις εκλογες μας αγνοει συνεχως, ενω θα μπορουσαμε να ειμαστε ιδιαιτερα χρησιμοι σε πολλα θεματα. Προφανως ειναι πιο καταλληλοι οι ανεπαγγελτοι καθηγητες που δεν εχουν ουτε...μισο ενσημο,γιατι αυτοι μιλανε την ιδια γλωσσα με τη τροικα.

  • Geros avatar
   Geros @ θησεας 18/10/2012 10:57:41

   Η ερώτηση σας είναι μια διαφορετική διατύπωση του γνωστού "ούτε περίπτερο δεν θα τους έδινα να δουλέψουν". Ας δούμε λοιπόν αν είναι έτσι.
   Οι πολιτικοί που θα μπορούσαν να δουλέψουν για εσάς ή να κουμαντάρουν ένα περίπτερο είναι πολλοί , αν πάρουμε την τελευταία τριακονταετία είναι πολλά τα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό αλλά θα αναφερθώ σε αυτούς που είναι ή παρόντες σήμερα ή πολύ πρόσφατο παρελθόν.

   Ο Στέφανος Μάνος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση σε δύσκολη κατάσταση και στα χρόνια που την διοίκησε κατάφερε να την αναμορφώσει πλήρως , να εισαγάγει καινούργια πετυχημένα προϊόντα και τελικά την μοσχοπούλησε ασχολούμενος με το ψώνιο του την πολιτική. Επειδή ο κόσμος δεν ανέχεται όμως την επιτυχία του διπλανού του έχει αντικαταστήσει την αληθινή επιχειρηματική πορεία του Μάνου με έναν απόλυτα ψευδή αστικό μύθο ότι δήθεν φούνταρε την επιχείρηση που κληρονόμησε , μετατρέποντας τον στο μυαλό του από πετυχημένο σε ανίκανο να διοικήσει περίπτερο.

   Ο Θάνος Τζήμερος ήταν κορυφαίο στέλεχος διαφημιστικών εταιριών μέχρι που παραιτήθηκε και ίδρυσε την δική του διαφημιστική η οποία δεν είναι η κορυφαία αλλα έχει πολύ σοβαρή πορεία μέχρι σήμερα στον κλάδο. Σε αντίθεση με τον Μάνο δεν κληρονόμησε τίποτα , τα έκανε μόνος του. Στην αντίληψη του κόσμου είναι κάτι σαν πράκτωρ Θου Βου της πολιτικής μας σκηνής , πλήρως αναξιόπιστος , αναγκασμένος να δικαιολογείται κάθε φορά ότι δεν είναι ελέφαντας με τους αστικούς μύθους που ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια για το πρόσωπο του (Ιεχωβάς, κρατικοδίαιτος , αμόρφωτος , πράκτορας...)

   Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα στον τραπεζιτικό τομέα και θα του έδινα ανεπιφύλακτα να διοικήσει όχι μόνο το περίπτερο αλλά τα πάντα. Είναι φυσικά φυτευτός χωρίς να έχει εκτεθεί στην λαϊκή ψήφο μια και περισσότερες πιθανότητες έχει να εκλεγεί στην βουλή ο Δημοσθένης Βεργής παρά τύποι σαν τον Στουρνάρα. Το τι λέγεται για αυτόν από τον κόσμο τα ακούμε κάθε μέρα.

   Για να απαντήσω στην ερώτηση σας , όντως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας είναι ανίκανη να εργαστεί σε μια φυσιολογική δουλειά αλλά είναι επιτυχημένοι στην πολιτική ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Τους επιλέξαμε για αυτή τους την ποιότητα να μην μπορούν να κοιτάξουν τα νούμερα και για να διοικήσεις ακόμα και περίπτερο πρέπει να κοιτάς τα νούμερα, αυτούς δε που φοβόμαστε ότι αν έρθουν τα πράγματα θα κοιτάξουν τα νούμερα τους τοποθετούμε στο περιθώριο.

   • arion avatar
    arion @ Geros 18/10/2012 13:48:44

    @Geros: "Τους επιλέξαμε για αυτή τους την ποιότητα να μην μπορούν να κοιτάξουν τα νούμερα και για να διοικήσεις ακόμα και περίπτερο πρέπει να κοιτάς τα νούμερα, αυτούς δε που φοβόμαστε ότι αν έρθουν τα πράγματα θα κοιτάξουν τα νούμερα τους τοποθετούμε στο περιθώριο."

    Aν όντως τους επιλέξατε ενσυνείδητα για τους λόγους που αναφέρεις, καλά να πάθετε.
    Εγώ μόνο τον Στέφανο Μάνο επέλεξα και ψήφισα απ' όλους αυτούς και δεν το μετάνοιωσα μέχρι που έφυγε. Οταν όμως έγινε κι αυτός ΠΑΣΟΚ έπαψα να τον ψηφίζω. (Μάλλον η ηλικία του δημιούργησε κάποια προβλήματα, εύχομαι όχι σοβαρά).

 46. Χριστίνα avatar
  Χριστίνα 18/10/2012 10:49:07

  Για να βγει μια χώρα απο το κώμα και να ξαναγίνει χώρα και όχι χώρος ή χορός αναλόγως ο καθένας πως τοποθετείται θα πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι οι Ελληνες. Μέχρι σήμερα δεν δείχνουν να θέλουν να βγει η χώρα απο το κώμα αλλά μάλλον να βάλει τελεία.
  Οσο για τον Σαμαρά για να κάνει κόμμα ή κίνημα ή ανταύγεια ή ότι άλλο θέλει θα πρέπει να έχει και λαό να τον ακολουθήσει και εδώ οι απόψεις διίστανται.

 47. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/10/2012 11:24:36

  Ένα τέτοιο "κόμμα", τόοοοοοοοοοοσο πολυσυλλεκτικό, λαικίστικο και καισαρικό, "με μέσα όλα τα «ορφανά» από τα δεξιά, μέχρι τα …αριστερά", είναι αδύνατο να (ξανα)δημιουργηθεί και να σταθεί. Δεν υπάρχει πιά πουθενά στην Ευρώπη.
  Το "κόμμα" αυτό θα ήταν κάτι σαν αραβικό "Μπάαθ" ή σαν το κόμμα του Μπουμπάρακ. Άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ (στην αρχική φάση) είχε πολλά τέτοια καισαρικά χαρακτηριστικά ("η Ελλάδα στους Έλληνες", τα "εθνικολαικά" του "θείου βρέφους" κτλ).
  Το πολιτικό φάσμα στο Ευρωπαικό σκηνικό ορίζεται από τις βασικές "συντεταγμένες", δημοκρατική "συντηρητική" Κεντροδεξιά (ΕΛΚ) - Φιλελεύθεροι - Κεντροαριστερά (Σοσιαλδημοκρατία) - Πράσινοι - Ευρωπαική Αριστερά, και την "ανταγωνιστική συνεργασία" τους, σύνήθως ανά 2 ή 3 οταν φθάνει σε κυβερνητικό επίπεδο. Μαζί με τις εξωσυστημικές (οριακά ή κραυγαλέα) δυνάμεις, δηλ. την ακραία "δεξιά" και ακροδεξιά σε διάφορες παραλλαγές και την συμμερική της ακρο"αριστερά" (πάντα Ευρώφοβες), σχηματίζουν ένα κυκλικό πολιτικό τόξο, όπου αποδεικνύεται μέσω συγκρούσεων η ανεκτικότητα και ανθεκτικότητα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα ούτε σπιθαμή έδαφος για ρετρό "δεξιό ΠΑΣΟΚ", και ακόμη λιγότερο για εκσυγχρονιστικό -πατριωτικό "Μπάαθ" Βαλκανικού τύπου. Η "ανταγωνιστική συνεργασία" σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ευτυχώς θα συνεχισθεί

 48. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/10/2012 11:40:06

  Και κάτι άλλο: Οι εγχώριοι "διαπλεκόμενοι" (ώχ τι κακόηχη λέξη εφεύρες κ. Κώστα Μητσοτάκη) επιχειρηματίες "χάνουν ενέργεια".
  Όπως θα έλεγε ο Jedi Δάσκαλος Γιόντα "Always two there are, no more, no less: a master and an apprentice."
  Mετατοπίζεται η Δύναμη, μάλλον oι masters από Βρυξέλλες - Παρίσι - Βερολίνο δεν θέλουν τέτοιους apprentices χωμένους στα πόδια τους.

 49. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 18/10/2012 11:46:26

  Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με ΛΙΣΤΑ.
  Τα κόμματα θα αναδιοργανωθούν με βάση τις ΛΙΣΤΕΣ.
  Κάποιοι Λιστές θα δοθούν βορά στα σκυλιά των ΜΜΕ, οι Λίσταρχοι θα γλυτώσουν φυσικά γιατί πρέπει να στηριχθεί το νέο καθεστώς .
  Οχι μόνο ο Σαμαράς, αλλά όλοι θα είναι σε νέα κόμματα.Αφού δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε πρόσωπα ,υποχρεωτικά θα αλλάξουμε κόμματα λεβέντες.
  Τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην μετά ΔΝΤ Ελλάδα.
  Οι Λίστες επεξεργάζονται δεόντως, τα μηνύματα δίδονται αρμοδίως και καταλλήλως, οι συμφωνίες και οι συμβιβασμοί έχουν κλείσει, το νέο σκηνικό είναι έτοιμο ,μετά απο 2-3 χρόνια θα ζητωκραυγάζουμε ,οι ευτυχείς θνητοί.
  Οι εποχές άλλαξαν, οι καιροί επίσης όμως οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι με τις αδυναμίες και τις ελπίδες τους.

  Το κλίμα αλλάζει,εξαποδώ αλλά και μέσα στην χώρα μας.Ακόμη δεν φάνηκαν τα αποτελέσματα όμως τα υπόγεια ρεύματα και οι ισχυροί παίκτες αρχίζουν να συντάσονται στην σωστή πλευρά,γιατί τα αστεία τελείωσαν.
  Ο οργανισμός διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων 2004 θα κλείσει...Το πήραν απόφαση οι δικοί μας.
  Ξαναστήνεται το μαγαζί Ελλάδα για τα επόμενα 30-40 χρόνια και όποιος μείνει απέξω χάθηκε...Τραπεζίτες, μιντιάρχες,νταβατζήδες, όλοι θα τρέξουν να στηρίξουν τον ισχυρό εκπρόσωπο των εξαποδώ που θα κυριαρχεί και θα διαμορφώσει το παιχνίδι.
  Ο μικρός αλέξης δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε ή δεν ήταν η ώρα του .Ο Αντώνης είναι αυτός που θα μοιράζει τα χαρτιά , οι υπόλοιποι απλά περιμένουν φύλλο.
  Οποιος φύγει απο το τραπέζι της νέας εξουσίας έχει τελειώσει.
  Οπως τελείωσε και το παλιο σύστημα εξουσίας.
  Θα δούμε πολλά.
  Βαριές ομπρέλες μπορει να χρειαστούν για τις ανθρωποβροχες απο τα σύννεφα,αν οι δικοί μας ψευτόμαγκες επιμείνουν ακόμη.
  Αν συμβιβαστούν, που μάλλον αυτό φαίνεται, θα έχουμε μεμονωμένες μπόρες και λίγες ψιχάλες.
  Υμνοι και διθύραμβοι θα έρθουν πρώτα απο εξαποδώ για το ελληνικόν θαύμα...Πόσο θέλει για να το πιστέψουμε και εμείς?
  Εδώ πανυγηρίζαμε το 1974 ενώ χάναμε την Κύπρο, τώρα θα στεναχωρηθούμε για τους λεβέντες του οργανισμού διεκδίκησης ολυπιακών αγώνων 2004 και μερικούς ταξιτζήδες?

  • arion avatar
   arion @ ορεσείβιος 18/10/2012 14:05:08

   "Ξαναστήνεται το μαγαζί Ελλάδα για τα επόμενα 30-40 χρόνια και όποιος μείνει απέξω χάθηκε…Τραπεζίτες, μιντιάρχες,νταβατζήδες, όλοι θα τρέξουν να στηρίξουν τον ισχυρό εκπρόσωπο των εξαποδώ που θα κυριαρχεί και θα διαμορφώσει το παιχνίδι.......Ο Αντώνης είναι αυτός που θα μοιράζει τα χαρτιά , οι υπόλοιποι απλά περιμένουν φύλλο."

   Επομένως αγαπητέ ορεσείβιε,
   Βλέπεις απο κεί πάνου απ' τις περήφανες κορφές των Τζουμέρκων οτι αυτά που λέει ο συντοπίτης σου ο Θείος, πως τάχα μου τέρμα η χλίδα για τους εγχώριους νταβατζήδες είναι αέρας κοπανιστός και παραμύθια?
   Η νέα εποχή της χλίδας έρχεται δριμύτερη απ' την παληά?
   Με ύμνους και διθύραμβους που θα έρθουν πρώτα απο εξαποδώ για το ελληνικόν θαύμα?
   Οι δικοί μας ψευτόμαγκες είναι ο οργανισμός διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων 2004? Και θα τον κλείσει ο Σαμαράς και "καθαρίσαμε"?
   Εγώ οπως σου είπα είμαι εδώ στον χαμηλό βάλτο με τον αδελφό Φράνκ που ζήλεψε τη δίξα του Φραγκίσκου και δεν τα βλέπω τόσο καθαρά, αλλά μάλλον αυτά που λες πρέπει νάναι...

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ arion 18/10/2012 17:57:47

    Ορεσείβιε και Θείε: από...Τζουμέρκα;;;;
    Ενδιαφέρον...
    όπως είπε και ο Ελ. Βενιζέλος: "οι Ηπειρώτες, οι αώνιοι Έλληνες"...

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ arion 18/10/2012 23:00:45

    Τα τζουμέρκα πέφτουν μακρά .

    Ποιός είπε ότι η χλίδα θα σταματήσει για τους δικούς μας...Ετοιμάζονται να αρπάξουν, αν μπορέσουν, τήν νέα εξωτερική βοήθεια που θα πέσει ,υποχρεωτικά.
    Μόνο που αυτή την φορά θα είναι αυτοί οι κρυόκωλοι γερμανοί στο ταμείο και αυτοί δεν ανοίγουν εύκολα τα πορτοφόλια..Λίγο ζόρικα μοιάζει .

    Αν νομίζεις ότι ο υπερήφανος λαός ,μόνος του, έφερε το γέρο καραμανλή ή τον ανδρέα ,πάω πάσο.
    Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο αντώνης αυτή την εποχή,αφού ο γιώργος λάκισε, ο βούς ΚΚ ούτε καν σκέφτηκε να προσπαθήσει, έχει επιφορτιστεί να αλλάξει το γωνιακό μαγαζί ελλάς.
    Μόνος του αποκλείεται να τα καταφέρει, ακόμη και αν έβγαιναν 1-2 εκατομμύρια κόσμος στους δρόμους όπως εύχονται μερικοί εδώ μέσα.
    Δεν θα τον αφήσουν οι εξαποδώ να πέσει τώρα που δείχνει σημάδια ότι θα μπορέσουν μαυτόν να κάνουν δουλειές εδώ στην γωνιά μας.
    ο χοντρός βαγγέλης σκύλιασε να είναι παρόν στις κουβέντες με την μέρκελ ,όπου προφανώς κρίθηκαν και ρυθμίστηκαν όλα, με τον χοντρό να είναι απέξω ...Χαμένος ,και το ξέρει.
    Ο κυρ Φώτης δεν θα χαθεί...Δείχνει σοβαρότητα και συνεργασία, είναι ιδανικός π.χ.για πρόεδρος της δημοκρατίας . Να σηματοδοτεί και την νέα νέα μεταπολίτευση.

    Δεν αντιλαμβάνεσαι όμως τον συμβολισμό, τόσο στα κείμενα μου ,όσο και στην πραγματική ζωή αυτού του περισπούδαστου οργανισμού που παραμένέι ακόμη..Μια χίμαιρα ? Οταν αποφασίσουν και ανακοινώσουν ότι κλείνει, δεν είναι τα 50 άτομα που χάνουν την δουλειά τους είναι το νέο καθεστώς λειτουργίας που μας φοράνε οι γερμανοί ,όχι εξαποδώ .
    Το ότι είναι πιό σωστό αυτό απο το δικό μας μπαχαλιστάν είναι το τραγικόν της ιστορίας ...Η βαυαροκρατία δοκιμάζει για δεύτερη (και μισή)φορά να βάλει τάξη στους ατίθασους των βαλκανίων.
    Στον πόλεμο πάντως, του 1940-45, η μόνη χώρα που δεν έστειλε στρατό ή εθελοντές στο ρωσικό μέτωπο να σκοτωθούν τζάμπα ήταν ...ξέρεις πιά.Παρόλο που είχε και εδώ συνεργάτες,ταγματασφαλίτες ,εθνικιστές,αντικομουνιστές κλπ.
    Δεν είμαστε ευκολοδιαχείριστος λαός εμείς.Το ξέρουν.
    Θέλουν δεν θέλουν θα ανοίξουν το πορτοφόλι.Ομως αυτοί θα αποφασίσουν ποιός απο τους εδω θα τα μοιράσει,και εδώ οι δικοί μας τρελαίνονται,όταν μείνουν στην απέξω.Γιαυτό θα τρέξουν όλοι μόλις δούν το χρώμα του χρήματος και μυριστούν ευρά.
    Δεν νομίζω ότι πιστεύεις στα αλήθεια οι κρυόκωλοι γερμανοί να έδιναν το πορτοφόλι τους στον λαφαζάνη και στον στρατούλη που υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση.

 50. GO avatar
  GO 18/10/2012 12:02:38

  Διπλή γιορτή σήμερα, 18 Οκτωβρίου.
  18-10-1981, το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία.
  18-10-1918, ο Κώστας Μητσοτάκης γεννιέται.
  Το απόλυτο ...μπρρρρρ!!!

 51. Στρυμών avatar
  Στρυμών 18/10/2012 12:14:58

  Τζουμ ταρά τα τζουμ!!!

 52. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/10/2012 12:16:17

  Ό,τι και να γίνει, η ουσία είναι πως κάποια στιγμή, μεσοπρόθεσμα ίσως, θα καλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κυβέρνηση....καθώς το ρεύμα είναι μη αναστρέψιμο. Ίσως δεν θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά σίγουρα ο Τρίπρας Πρωθυπουργός θα γίνει...θα κυβερνήσει, και αναλόγως του τί θα πράξει (*), θα εξαρτηθεί αν θα πέσει και αυτός σύντομα ή θα παραμείνει για πολλά χρόνια στην εξουσία...δεν γνωρίζω τί ποσοστά θα πάρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές...το σίγουρο είναι πως οι μεθεπόμενες ελογές θα γίνουν χωρίς την παρουσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...κάπου εκεί θα ισορροπήσει το σύστημα...
  Κόμματα με ανθρώπους όπως π.χ. Διαμαντοπούλου κλπ. (αλήθεια πότε δούλεψε αυτή στη ζωή της; από τα 22 της την είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ ...Νομάρχη...) δεν ευδοκιμούν...

  (*) οι πολιτικές κινήσεις του Τσίπρα ως Πρωθυπουργός θα επιβληθούν από έξωθεν...π.χ. τί θα κάνει σχετικά με τον ορυκτό πλούτο; Θα προσπαθήσει να εφαρμόσει το μοντέλο Τσάβες (Κρατικό Καπιταλισμό-State Capitalism) Αν το κάνει, τότε θα πέσει και αυτός συντομότατα...εν ριπεί οφθαλμού...και υπ'όψιν, πως τα κρατικά χρέη, είναι λογιστικά...αποτελούν άϋλη αξία...αντίθετα, τα πετρέλαια και το φυσικό άεριο έχουν πραγματική αξία...για τους έξω...γι'αυτούς δηλαδή που ενδιαφέρονται για τις γεωπολιτκές ανακατατάξεις στην περιοχή...που βλέπουν τη Μεγάλη Εικόνα...

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Τί να λέμε; 18/10/2012 18:02:42

   Α, να μη ξενχώ και τους "αγαπημένους" μου Ηπειρώτες βουλευτάδες: Καλογιάννηδες (Φεουδάρχες), Φούσας, Τασούλα, αλλά και τον Βλάχο τον Καχριμάνη: πολιτικό επίγονο του Αβέρωφ...) και τον εκ Ηγουμενίτσας Καραμανλικό υφυπουργό, που έκανε αγωγή στον Ελληνικό λαό επειδή τον ψήφισαν...(για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ Ηπειρώτες δεν λυπάμαι καθόλου: ας φάνε το σκατό τους...): αν στοχεύει ο κύριος Σαμαράς να κάνει κόμμα με τους προαναφερόμενους...άστα βράστα...

 53. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/10/2012 12:28:05

  Γνώμη μου είναι ούτως ή άλλως, να μην επενδύουμε πολύ "φαντασιακό" σε πετρέλαια και φυσικό αέριο. Ίσως απογοητευτούμε σκληρά.
  Αλλού βρίσκονται τα προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, μπροστά μας είναι και "φωνάζουν".
  Τι κι άν τελικά αποδειχθεί ότι δεν έχουμε πετρέλαιο, έχουμε άφθονο αλουμίνιο, νικέλιο...
  Τι κι άν τελικά αποδειχθεί ότι δεν έχουμε φυσικό αέριο, έχουμε άφθονο ήλιο, άνεμο...
  Τι κι άν τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ποτέ θα γίνει η Θεσσαλία σιτοβολώνας τύπου Μινεσσότα εκτρέποντας τον Αχελώο, αφού λόγω βιοποικιλότητας μπορούμε (άν θελήσουμε) να βγάλουμε τα καλύτερα γεωργικά προιόντα του κόσμου...
  Τι κι άν τελικά κατέρρευσε το όνειρο του μαζικού θερινού τουρισμού τύπου Ισπανίας, αφού μπορούμε να έχουμε τουρισμό 12 μήνες, με Κέρκυρα, Σαντορίνη, Ζαγοροχώρια, Πίνδο και Ροδόπη...
  Δυστυχώς ιδεοληψίες και στερεότυπα εγκλωβίζουν τον τρόπο σκέψης μας εκέι όπου ήμασταν εγκλωβισμένοι επί 60 χρόνια.

  • xp avatar
   xp @ Ο Θείος 18/10/2012 12:37:36

   Συμφωνώ .Αλλά θέλει προώθηση και διαφήμηση.
   Μην ξεχνουμε και τον λιγνίτη. Με τις συγχρονες τεχνολογίες συμβιώνει με το περιβάλλον!

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Ο Θείος 18/10/2012 12:44:32

   Συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερες. Ωστόσο, εάν πείσουμε τους εαυτούς μας πως ΔΕΝ έχουμε ορυκτό πλούτο, τότε ΔΕΝ θα τον ψάξουμε. Εάν δεν τον ψάξουμε δεν θα τον βρούμε. Αυτή η φράση αποτελεί τη βασική αρχή εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου παγκοσμίως. Μαζί με όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες ανάπτυξης που ανέφερες...Ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι από το '60...αν δεν το πίστευε δεν θα το έκανε....

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 18/10/2012 13:00:56

   ".....εκέι όπου ήμασταν εγκλωβισμένοι επί 60 χρόνια."

   Νεοευρωσκεπτικιστής καί κρυπτοδραχμολάγνος;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 18/10/2012 14:12:39

    Δυστυχώς, μετά το 81 είμαστε "τω σώματι και τω πουγγίω εν Ευρώπη" (σούμπιτοι), αλλά με την ψυχή αλλού...
    Οπότε αυτό που επείγει είναι ο ψυχικός ο απεγκλωβισμός, το τέλος της Βαβυλώνειας αιχμαλωσίας...
    Σ' αυτό είμαστε όπως οι Εβραίοι, πέρασαν 2500 χρόνια αλλά ακόμη τους στοιχειώνει ψυχικά η Βαβυλώνεια αιχμαλωσία...
    Έτσι και εμείς, σαν "νεότεροι Εβραίοι", άν και πέρασαν σχεδόν 200 χρόνια απο το '21, ακόμη μας στοιχειώνει ψυχικά η Οθωμανική Αιχμαλωσία 400 χρόνων. Ζόρικο είναι.
    Η Βαβυλωνεια ούτε 100 δεν κράτησε...

  • Φανη avatar
   Φανη @ Ο Θείος 18/10/2012 14:01:13

   πολυ σωστα και γλυτωνουμε και τις θαλασσες μας και τον τουρισμο. Οσο για την Ισπανια τι να πω για τις ακτες της....απ εξω καθονται ολοι και ψηνουνε σαρδελες σουβλακι γιατι μεσα ειναι ψυγειο, εκτος κι αν οι βορειοι μονο ηλιο θελουν κι οχι θαλασσα.

 54. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 18/10/2012 12:40:45

  Α, ξέχασα τον Μιχαλολιάκο. Αυτόν θα τον κρατούσα να ντουμπλάρει τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά (φοβερή ομοιότης), σε παραστάσεις επιθεωρήσεων στο Δελφινάριο.

 55. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/10/2012 12:46:49

  Κόμματα με ανθρώπους οι οποίοι:
  α) δεν είχαν προβλέψει την Αραβική Άνοιξη πριν αυτή συμβεί,
  β) δεν είχαν αντιληφθεί τις αλλαγές που ετοιμάζονταν λόγω του παγκόσμιου ενεργειακού διακυβεύματος,
  γ) δεν είχαν αντιληφθεί τη μεγάλη εικόνα, ειδικά της περιοχής της Κρήτης,
  δ) δεν είχαν αντιληφθεί τη σημασία του ελληνικού ορυκτού πλούτου και το ενδιαφέρον που θα έδειχναν οι έξω για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου,
  ε) δεν είχαν αντιληφθεί από το 2006 την κρισιμότητα του ελληνικού χρέους,
  στ) δεν είχαν ερμηνεύσει πολιτικά αυτή την κρισιμότητα εγκαίρως (από το 2007) και τις κοινωνικές του διαστάσεις (π.χ. αυτοκτονίες),
  ...δηλαδή κόμματα με ανθρώπους που δεν έχουν ικανότητα να κοιτούν μπροστά, μακροπρόθεσμα, με χρονικό ορίζοντα 50-60 ετών δεν γίνονται...αυτοί οι άνθρωποι δεν συχνάζουν στα κομματικά γραφεία...αυτοί οι άνθρωποι κοιτούν τη δουλειά τους...και το σύστημα τους είχε εκτοπίσει.......αν τους βρείτε, και τους πείσετε να ασχοληθούν, κάντε κόμμα...θα το ψηφίσω...

 56. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 18/10/2012 12:52:47

  Είναι αστείο να υπολογίζουμε σε κυβέρνηση αλέξη με την ρόζα και τα άλλα παιδιά.
  Ετσι όπως είναι ο σύριζα, ούτε τραπέζι σε ταβέρνα δεν μπορούν να διαχειριστούν και να συμφωνήσουν όχι να κυβερνήσουν και μάλιστα την ελλάδα.
  Τα περιθώρεια κινήσεων και ελιγμων του έλληνα πρωθυπουργού, αν φύγουμε απο τις κουβέντες των καφενείων, είναι ελάχιστα αν όχι μηδαμινά.
  Εκτός αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την κούβα της μεσογείου, και να ζούμε με οράματα και θάματα για τα πετρέλαια τα αέρια και τα καλά κρασιά.
  Μια ματιά στον περίγυρο μας δείχνει ξεκάθαρα το μέλλον όσων πίστεψαν ή βγήκαν εκτός συμφωνιών και συστήματος παγκόσμιας κυριαρχίας.
  Αύριο να πέφτανε τα δις με το τσουβάλι, πετρέλαιο θα βλέπαμε μετά απο δέκα χρονια, αν υπάρχει και αέριο μετά απο άλλα τόσα.
  Είναι τόσα πολλά τα τεχνικά ζητήματα των υποθέσεων αυτών, χώρια τα πολιτικά και οικονομικά που το καθιστούν όνειρο.
  Εναν αγωγό μεταφοράς δοκιμάσαμε να φτιάξουμε και ακόμη στα σχέδια είναι.
  Μεγάλα κόλπα για μεγάλα παιδιά και κράτη είναι αυτά λεβέντες και ξεπερνούν τους ηρωισμούς του στρατούλη και του λαφαζανη , που και αυτοί δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους, (ο τσίπρας που άραγε δούλεψε που απο μαθητής γυμνασίου πέρασε στην...εν αναμονή πρωθυπουργία?)
  Στήνεται μια νέα χωρα. Η ελλάδα του 1950 σε τίποτε δεν έμοιαζε με την ελλάδα του 1940. Κοινωνία, οικονομία, δομές, τζάκια και εξουσίες...Ολα έγιναν απο την αρχή με την υψηή εποπτεία του καραμανλή που έμεινε μόνος του.
  Κάπως μοιάζει και σήμερα, ο γιωργάκης έχει τελειώσει, έπαιξε και έχασε.ο αντώνης δοκιμάζεται , αν πετύχει εδραιώθηκε ,αν χάσει δυστυχώς χανόμαστε όλοι.
  Δεν υπάρχει πλάνο Β, ούτε καν αεροπλάνο για να φύγουμε αδέρφια.
  Θέλουμε δεν θέλουμε, μένουμε στο ευρώ και στην ευρώπη ,εκεί μας θέλουν οι εξαποδώ, όλοι.
  Ποτέ δεν υπήρχε περίοδος ιστορική στην ελλάδα που να κινήθηκε κόντρα στα συμφέροντα των εξαποδώ, γιαυτό και επιβιώσαμε μέχρι τώρα.
  Το ίδιο θα γίνει και τώρα.
  Θα τους φάμε καμιά πενηντάρα δίς ακόμησε χρέος που θα σβυστεί, άλλα τόσα σε σχέδια μάρσαλ για να ξαναστηθεί το μαγαζί και έχει ο θεός...Της ελλάδας.
  Το να ξεφουσκώσει ο αλέξης είναι υπόθεση μερικών μηνών...Της χρυσαφένιας κόρης είναι μερικών εβδομάδων...
  Οσο είναι χρήσιμοι ,ας υπάρχουν.
  Τα σκιάχτρα για να φοβίσουν και να παίξουν τον ρόλο τους πρέπει να είναι χοντροκομμένα και άξεστα.
  Μόλις μαζευτεί η σοδειά , τα μαζεύουμε απο το χωράφι, τελείωσε το πανηγύρι.

  • Φανη avatar
   Φανη @ ορεσείβιος 18/10/2012 14:19:17

   Ναι αλλα ποιανου θαναι τωρα το μαγαζι; του ιδιοκτητη η των εξαποδω;μηπως αποφασισαν το μεγαλο βημα που δεκαετιες τωρα δεν το αποτολμουσαν;και λεω μηπως, μηπως τους προλαβει κατι αλλο πιο μεγαλο και πιο ....παγκοσμιο;

 57. armageddon avatar
  armageddon 18/10/2012 12:58:19

  Στο νέο κόμμα θα είναι ο Λοβέρδος,ο Χρυσοχοίδης,η Διαμαντοπούλου μαζί με τον Α.Σαμαρά...

 58. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 18/10/2012 13:02:08

  Μ'αρέσεις Ορεσείβιε...ίσως επειδή είμαι κι εγώ από τα βουνά...τό 'χουν οι ορεσείβιοι να βλέπουν την καθαρή εικόνα...πάνω από τα σύννεφα...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Τί να λέμε; 18/10/2012 13:07:14

   Χα χα,

   "Εδώ απάνω στα βουνά
   δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή
   Για ό,τι έχει κερδηθεί
   για ό,τι έχει πια χαθεί
   ......
   Θα υπάρχει μια διέξοδος,
   είπε ο παλιάτσος στο ληστή
   Κι αν σου 'χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
   δώσε λιγάκι προσοχή"

   (Dylan - Σαββόπουλος,
   και για την αντιγραφή, ένας ακόμη ορεινός)

 59. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 18/10/2012 13:03:09

  Αυτού του τύπου ο αχταρμάς θα φέρει ένα κόμμα του 17% πολύ απλά . Αυτό θα καταφέρουν να φτιάξουν ενώνοντας ότι σαβούρα υπάρχει από πασόκ και ολίγον δεξιούς . Θα κάνει μια τρύπα στο νερό ο Αντώνης έτσι . Μόνη λύση , οι δεξιοί να τα βρουν σε κυβέρνηση δεξιού συνασπισμού . έχουν όλοι μαζί 50% αυτή τη στιγμή , αν δεν κυβερνήσουν τώρα για πολλά χρόνια ,δεν θα μπορέσουν ξανά να χουν τέτοια ευκαιρία σύντομα .

 60. Θεοδωρος avatar
  Θεοδωρος 18/10/2012 13:30:36

  Οτι κ να πουμε για τον Σαμαρα το σιγουρο ειναι οτι λειτουργει με σχεδιο παντα.
  Εφαγε τον Παππανδρεου,εφαγε τον Μητσοτακη κ την κορη του,τωρα τρωει κ τον Βενιζελο .Ητανε με την πλατη στον τοιχο πριν ενα χρονο κ τωρα φαινεται με ανεβασμενες μετοχες.
  Το μονο σεναριο που βλεπω ειναι μετα την δοση να ζητησει με 151 ψηφο εμπιστοσυνης κ μολις αρχισει να κυλαει το νερο στο αυλακι κ να παιρνει μπροστα η οικονομια να ξεφορτωθει τον Βενιζελο κ τον Κουβελη που στεκονται εμποδιο με τις σοσιαλιστικοαριστερες τους αποψεις.
  Εχετε εμπιστοσυνη στον Αντωνη γιατι λειτουργει μεθοδικα.Τον εχω κατακρινει κ εγω μεσοπροθεσμα αλλα φαινεται οτι παντα εχει σχεδιο στο τελος.
  Αλλωστε πρεπει να δουμε κ που θα κατσει η σκονη απο τα βουβαλια που μαλωνουνε(ΔΝΤ-Γερμανια) για να αποφασισουμε κ εμεις οι βατραχοι.

  • noldor avatar
   noldor @ Θεοδωρος 18/10/2012 13:41:06

   Αν έπρεπε να φάει τον ελληνικό λαό για να φαγωθούν αυτοί λες τότε μπράβο του είναι μεγάλος ηγέτης.

   Τον Παπανδρέου τον έφαγε ο Βενιζέλος και τον στήριξε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος αυτοφαγώθηκε από την λαιμαργία του και ο Μητσοτάκης δεν τρώγεται ... με τίποτα

  • arion avatar
   arion @ Θεοδωρος 18/10/2012 14:23:21

   @Θεοδωρος "εφαγε τον Μητσοτακη κ την κορη του?"
   Μη λες τέτοια και σε διαβάσει η Ντόρα και τον ρίξει αύριο...

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ arion 18/10/2012 18:04:59

    @arion,
    Αυτή ασχολείται με τη μπουγάδα...έχει πολλά ρούχα από το πλυντήριο να απλώσει....

  • Φανη avatar
   Φανη @ Θεοδωρος 18/10/2012 14:26:13

   Λες ο πονηροκαλαματιανος; το ειπε αλλωστε-εχετε μου εμπιστοσυνη.....
   Ελπιζουμε να ζησουμε για να μας το αποδειξει και δεν αστειευομαι.

 61. dim avatar
  dim 18/10/2012 13:45:23

  Αντλούν από την ίδια δεξαμενή, συντηρητικών ψηφοφόρων της πατριωτικής δεξιάς και με οικονομική ιδεολογία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Οπότε αν πχ υπάρξει πρωτοβουλία για να φέρει τον Καραμανλή να ηγηθεί του νέου αυτου ξεκινήματος, η δεξαμενή θα μοιραστεί στα 2.... και άρα η επικράτηση δεν θα είναι άνετη...

  Αυτό που λέω με απλά λόγια, είναι ότι εκτός από το Καραμανλή, όποιος άλλος και να κατέβει για υποψήφιος, θα χάσει άνετα από τον Σαμαρά... Γιατί αν κατέβει ένας μόνο υποψήφιος του συντηρητικού χώρου (πχ μόνο ο Σαμαράς ή μόνο ο Καραμανλής), επειδή αυτός ο χώρος εκφράζει και τη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της παράταξης, θα επικρατήσει άνετα, έναντι των άλλων υποψηφίων της κεντρώας πτέρυγας, της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας ή της υπερπατριωτικής πτέρυγας....

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ dim 18/10/2012 15:04:11

   Καλά έχει μέλλον ο "κουρασμένος" που έτρωγε συνεχώς και έπαιζε games:

   • dim avatar
    dim @ Νίκος Α 18/10/2012 15:53:31

    Τα περι game είναι αστεία, ο ίδιος μάλιστα εμφανώς απορημένος, ρωτησε συνεργάτες τους τι είναι αυτα τα παιχνίδια που διαβάζει ότι δήθεν παίζει. Το περί "κουρασμένου" προφανώς το είπε, αλλά αυτό μπορεί να είναι και υπέρ του, αν σκεφτείς τελικά πόσο σάπιο είναι το όλο σύστημα, και κάθε φορά που κάποιος πήγαινε να κάνει μια τομή, του την έπεφταν όλοι...

    Εγω δεν λέω ποιον θα προτιμούσα σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά λέω να μην αμφιβάλλει κανείς πόσο ρεύμα έχει ο Καραμανλής, και πως αν κατέβαινε πχ σε μια εκλογή από τη βάση, θα έπαιρνε πολύ μεγάλα ποσοστά

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ dim 18/10/2012 15:19:21

   dim,

   Εὐχαριστῶ. Πάντως ἐγώ πιστεύω καί ἐκτιμῶ καί τούς δύο. ῾Ο ΚΚ δέν ἔχει δώσει δείγματα γιά ἐπιστροφή καί διεκδίκηση ἀρχηγίας. ᾿Αντιθέτως ἔχει στηρίξει καί στηρίζει τόν ΑΣ. ᾿Ελπίζω νά μήν μᾶς βάλουν σέ διλλήματα γιατί ὅπως σωστά τό θέτεις θά ὑπάρξη διαμελισμός τῆς βάσης. Τελικά, μήπως αὐτό εἶναι τό σενάριο πού προωθοῦν οἱ "νταβατζῆδες";;;

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Φωτεινή 19/10/2012 00:25:23

    Φωτεινή
    Για σένα περίμενα πως είναι φανερός ο υπαινιγμός του σχολίου μου.
    O dim είναι, ίσως. νέος σχολιαστής.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Νίκος Α 20/10/2012 11:52:06

     Φυσικά, Νῖκο, γνωρίζω ὅτι ἦταν ὑπαινιγμός! :D

 62. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 14:15:37

  1.στεφανος Μανος αυτοδημιουργητος2.τζημερος πετυχημενος αλλα οχι πολιτικος 3.Στουρναρας που ειναι επιτυχημενος ? ως συμβουλος του κινεζου, σε τραπεζες μετα τις γνωριμιες του ως συμβουλος του Σημιτη ?, η στο Ιοβε ? δημ.υπαλληλος δηλαδη ! εχει δουλεψει στον Ι.τομεα γιατι οι οικ.συμβουλοι τυπου στουρναρα ζουν σε εικονικηπραγματικοτητα .Θυμησου τιι εχει πει ο επιτυχημενος Στουρναρας τα τελευταια χρονια (κοιτα ytube).αληθεια θα τον επαιρνες μετα απο ολα αυτα !!εισαι μεγαλη καρδια !

 63. Tassos avatar
  Tassos 18/10/2012 14:26:43

  Αυτή η εξέγερση που προβλέπουν οι διάφοροι αστείοι ήταν για τις αρχές Σεπτέμβρη. Αναβάλλεται συνέχεια, φτάσαμε Νοέμβρη. Την βλέπω κατά τις 31 Φλεβάρη. Ρε άντε σοβαρευτείτε που θα εξεγερθεί ο κόσμος επειδή οι μισθοί θα φτάσουν στο επίπεδο του 2004. Οι άνεργοι έχουν ελπίδα μόνο αν ανοίξουν δουλειές. Οχι αν συνεχίσουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν 3-4 χιλιάρικα, όχι αν φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Tassos 18/10/2012 14:49:39

   Οι μισθοί είναι πολύ κάτω από το 2004. Και ξέχασες επίσης ότι οι τιμές έχουν «κολλήσει» στο 2008 (ή έχουν αυξηθεί κιόλας), οι φόροι έχουν χτυπήσει ταβάνι και η ψυχολογία (τόσο η ανθρώπινη όσο και των αγορών) είναι κι αυτή στο ναδίρ. Δεν βλέπω εξέγερση αλλά βλέπω άλλου είδους δεινά. Τέλος πάντων, τέτοια ακραία και προβοκατόρικα σχόλια, μόνο κάποιος που θέλει να καλλιεργήσει αποστροφή προς την ΝΔ (προς όφελος του συριζαριού) θα μπορούσε να τα κάνει. Δεν είσαι δεξιός εσύ.

   • Tassos avatar
    Tassos @ ΚΜ 18/10/2012 15:29:36

    Δεξιός δεν είμαι αλλά είμαι φόλα Σαμαρικός. Και λυπάμαι αλλά είσαι αστοιχείωτος. Οι μισθοί δεν έχουν φθάσει, ΘΑ φθάσουν με την εφαρμογή των μέτρων στο 2004 σύμφωνα με την τρόϊκα και την ΕΛΣΤΑΤ. Τώρα είμαστε ακόμα καλύτερα. Δες κανένα στοιχείο και μετά μίλα.

 64. tas avatar
  tas 18/10/2012 14:42:51

  Σαμαράς σκέψεις για νέο κόμμα. Βενιζέλος συνέδριο τον Φεβρουάριο για επαναπροσδιορισμό του Πασοκ. Αλέξης διακύρηξη και συνέδριο νομίζω κατά τον Απρίλιο και αυτός.

  Συμπέρασμα....

  Εκτός του ότι όλοι θέλουν να μας παρουσιάσουν το ίδιο σαν καινούργιο, διαφαίνεται και ένας χρονικός προσδιορισμός εκεί... την άνοιξη. Γιατί τι θα γίνει ή θα έχει συμβεί μέχρι την άνοιξη? Θα έχουμε εκλογές? Θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε από το ευρώ? Θα είμαστε στα πρόθυρα του διαφαινόμενου πολέμου?

 65. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 18/10/2012 14:49:57

  Νέο κόμμα, με ανθρώπους που δεν υπηρέτησαν σε δημόσιες θέσεις, ακόμη κ αν υπηρέτησαν άριστα, με πρώτη προτεραιότητα τη συλλογική ευφυΐα, την εργατικότητα και την εθνική συνείδηση στο κεφάλι του καθενός , όχι ανακάτεμα της υπάρχουσας τράπουλας, που δίνει την ευκαιρία να ξεφορτωθούν ορισμένοι όσους άλλους δε χωνεύουν και το χαρμάνι να παραμένει ίδιο.
  Σε τέτοια περίπτωση ο Σαμαράς θα μας έχει όλους εκεί και οι λόγοι φανεροί.

 66. Νιόβη avatar
  Νιόβη 18/10/2012 15:04:34

  «Μια καινούργια μεγάλη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη, λένε ορισμένοι, είναι το όνειρό του».

  «Πατριωτική» και «Ευρωπαϊκή» δεν πάνε μαζί. Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι η εθελούσια από μέρους των Μελών απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί πολιτιστική ομογενοποίηση ή τουλάχιστον ουδετεροποίηση. Θα πρέπει να ξεχαστούν πολλά, κυρίως η Ιστορία. Για τον λόγο αυτό πήρε και η Γερμανία συγχωροχάρτι και για τον λόγο αυτό εντός της Ευρώπης υποκρινόμαστε και φερόμαστε σάμπως και η Γερμανία δεν έπραξε ποτέ ό,τι έπραξε. Δεν γίνεται να έχεις ομοσπονδία κρατών όταν τα κράτη εμμένουν να θυμούνται τι τα έφερε αντιμέτωπα στο παρελθόν διότι δυσπιστούν (και δικαίως, όπως αποδεικνύεται) για τις προθέσεις του ενός έναντι του άλλου. Οπωσδήποτε δεν γίνεται να έχεις ομοσπονδία κρατών αν επιτρέψεις στα κράτη αυτά να συντηρούν τις εθνικές και πολιτιστικές διαφορές τους διότι έτσι θυμούνται ότι είναι διαφορετικές εθνικές οντότητες και επιθυμούν να διατηρηθούν και διοικητικά αυτόνομες.

  Άρα, λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς ή τουλάχιστον ρεαλιστές: ή Ευρώπη ή πατρίδα. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν πατριώτη να αποκηρύσσει τη σημαία της χώρας του για μια καινούρια αστερόεσσα και δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν αυτοπροσδιοριζόμενο ως πολίτη της ΕΕ να σκέφτεται και να πράττει ωσάν πολίτης υπερεθνικής ομοσπονδίας αν και όσο θυμάται την εθνική του καταγωγή (και το εθνικό παρελθόν του διπλανού του).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Νιόβη 18/10/2012 15:31:08

   Άλλο παραχώρηση στοιχείων εθνικής κυριαρχίας σε Ομοσπονδία, εντελώς άλλο πολιτιστική ομογενοποίηση.
   Ο Καταλανός απο πολιτιστική, γλωσσική και ιστορική άποψη κάθε άλλο παρά κεντρο-Ισπανός Καστιλλιάνος είναι.
   Τον Βαλλόνο και τον Φλαμανδό του Βελγίου τους χωρίζει χάσμα πολιτιστικής ταυτότητας.
   Ο Τσέχος και ο Σλοβάκος 60 χρόνια στο ίδιο Ομοσπονδιακό κράτος ποτέ δεν έγινε "πολιτιστικά Τσεχοσλοβάκος".
   Ο Ρώσος, ο Εσθονός, ο Γεωργιανός και ο Αρμένιος δεν έγιναν "πολιτισμικά Σοβιετικοί", 70 χρόνια στο ίδιο Ομοσπονδιακό κράτος.
   Ο Σέρβος, ο Κροάτης, ο Σλοβένος, ο Μαυροβούνιος και ο FYROMιος, 70 χρόνια στο "Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων" και μετά στην Γιουγκοσλαβία, ήταν όλοι οικονομικά, πολιτικά και συνταγματικά Γιουγκοσλάβοι, αλλά "πολιτισμικά Γιουγκοσλάβοι" δεν έγιναν ποτέ. Δεν υπήρξε τέτοια πολιτιστική ταυτοτητα, γλώσσα και παιδεία.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 18/10/2012 15:39:08

    Οι Σέρβοι, οι Κροάτες, οι Μαυροβούνιοι και οι Βόσνιοι έχουν μάλιστα την ίδια σχεδόν γλώσσα, με τοπικές διαλέκτους. Ακόμη και πάρα πολλά άλλα κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Αλλά όπως ακριβώς οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι γερμανόφωνοι Ελβετοί, παρά την κοινή γλώσσα, ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά έθνη. "Αισθάνονται" πίσω τους την διαφορετική ιστορία τους και δεν "βλέπουν" κοινό πεπρωμένο.
    Εθνική ταυτότητα είναι ακριβώς αυτό.

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Ο Θείος 18/10/2012 16:04:46

     Θα συνεχίσω τον συλλογισμό σας για να καταλήξω στον αρχικό δικό μου. Το έθνος δημιουργείται από έναν συγκερασμό πολιτιστικών στοιχείων. Δεν αρκεί, φυσικά, όπως σωστά λέτε κι ο ίδιος, μόνο η κοινή γλώσσα για να αισθανθούν ομοεθνείς οι Γερμανοί με τους Γερμανόφωνους Ελβετούς. Όμως, κοινή γλώσσα, ιστορία, θρησκεία, ήθη, συνήθειες, παρελθόν (πολιτιστικά στοιχεία) προσδίδουν μια ορισμένη πολιτιστική ταυτότητα που συγκροτεί μια ομάδα, της οποίας η βούληση για διάρκεια συγκροτεί ένα έθνος, στο οποίο πάνω θα στηθεί ένα κράτος. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Ελλάδα μετά την Τουρκοκρατία. Η πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων είχε προ πολλού συγκροτήσει το έθνος των Ελλήνων, το οποίο αναζήτησε την εδαφική επικυριαρχία του και την αναγόρευσή του σε «κράτος».

     Από αυτήν τη βάση ταυτίζω τον συγκερασμό των επί μέρους πολιτιστικών στοιχείων με την έννοια του έθνους. Η αποδυνάμωσή τους θα καταλήξει μαθηματικά στην αποδυνάμωση της εθνικής συνείδησης που θεμελιώνει την επιθυμία για εθνική διοικητική αυτονομία (διατήρηση του κράτους και της εθνικής ανεξαρτησίας).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Νιόβη 18/10/2012 16:28:48

      Οι Σλοβένοι μάλιστα (σε αντίθεση με τα μεσαιωνικά κράτη που ίδρυσαν οι Σέρβοι, οι Κροάτες και οι Βόσνιοι) δεν είχαν ποτέ, μα ποτέ στην ιστορία κράτος. Πρώτη φορά έφτιαξαν κράτος μετά τον "επταήμερο" ενδογιουγκοσλαβικό πόλεμο του 1992.
      Είναι έθνος 2 εκατομμυρίων ανθρώπων και (ξεχωριστός) πολιτισμός, που φτιάχθηκε και διατηρήθηκε επί 14 αιώνες χωρίς κράτος, μόνον με την γλώσσα, την λογοτεχνία, τις λαικές παραδόσεις και γενικά των πολιτισμό, ζώντας διαρκώς μέσα σε πολυεθνικά κράτη. Της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας (μέχρι το 1918), μετά της Γιουγκοσλαβίας.

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Ο Θείος 18/10/2012 15:52:04

    Η θέση μου είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας εάν δεν έχουν προηγουμένως εκλείψει οι λόγοι εκείνοι που θα εμπόδιζαν τους λαούς να την επιτρέψουν. Η πολιτιστική ταυτότητα είναι ένα από τα στοιχεία που θυμίζουν στους λαούς (όχι στους αδαείς και συνάμα αλαζόνες γραφειοκράτες της ΕΕ) την εθνική τους ταυτότητα. Είναι μέρος αυτής και όσο υπάρχει ενισχύει την εθνική συνείδηση των λαών και δεν τους αφήνει να συναινέσουν στην εξάλειψή της προς όφελος της συμμετοχής τους σε υπερεθνικές ομοσπονδίες. Συγχρόνως, όσο οι λαοί συνεχίζουν να έχουν γνώση της εθνικής τους συνείδησης και δεν συναινούν στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, η ΕΕ είναι καταδικασμένη να παραμείνει στο επίπεδο της ενιαίας αγοράς χωρίς άλλες βλέψεις για περαιτέρω Ευρωπαϊκή ενοποίηση (βλέπε «εμβάθυνση»).

    Η πολιτιστική ομογενοποίηση ή ουδετεροποίηση, όπως έγραψα, είναι κυρίαρχης σημασίας για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτό που δεν κατανοούν οι γραφειοκράτες της ΕΕ είναι αυτό που κατανοείτε και περιγράφετε εσείς: ότι αυτή η ομογενοποίηση (ή ουδετεροποίηση) είναι ανέφικτη αν αποπειραθεί σε βάθος λίγων δεκαετιών και αδιαφορώντας για τη συναίνεση των λαών δεδομένου ότι η πολιτιστική διαφοροποίηση είναι προϊόν αιώνων. Οι λαοί θα αντιδράσουν. Το ότι όμως δεν κατανοούν το σφάλμα τους και δεν διδάσκονται από την Ιστορία δεν σημαίνει ότι δεν επιζητούν και την υλοποίησή του εσφαλμένου και ανέφικτου στόχου τους, ακόμα και διακινδυνεύοντας την εκ διαμέτρου αντίθετη αντίδραση (οι πρόσφατες κρίσεις αυτονόμησης Βενετίας, Καταλονίας και Σκωτίας αλλά και οι ακροδεξιές τάσεις που έχουν αναδυθεί εντός της Ευρώπης είναι η απόδειξη της επικινδυνότητας αυτού του εγχειρήματος). Αυτό όμως που λέτε εσείς (και που ομοίως, αλλά από άλλη σκοπιά, υποστηρίζω κι εγώ) πρέπει να το καταλάβουν οι ανιστόρητοι χαρτογιακάδες του χαρτοβασιλείου. Όσο δεν το κατανοούν, θα γινόμαστε μάρτυρες της βίαιης αποδυνάμωσης εθνικών στοιχείων που με τη σειρά τους θα γεννούν την ακραία και επίσης βίαιη συστράτευση για την προάσπισή τους.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Νιόβη 18/10/2012 16:35:03

     Άν δεν το κατανοήσουν, σίγουρα η ΕΕ δεν θα μακροημερεύσει.
     Δυστυχώς μετά το 1980 και την "νεοφιλελεύθερη επανάσταση", τον τόνο δίνουν στην ΕΕ οι με την οικονομία ασχολούμενοι και οι νεότεροι πολιτικοί λειτουργούν ως υπηρέτες τους.
     Η παλιότερη γενιά πολιτικών, από τους Ρομπέρ Σουμάν, Ντε Γκώλ και Αντενάουερ μέχρι τον Ντελόρ, Μιτεράν ακόμη και Κόλ, μελετούσε ιστορία και κοινωνιολογία. Οι νεότεροι δεν έχουν την ανάλογη παιδεία.
     Άς ελπίσουμε, η κρίση να διαλύσει τις οικονομικο-τεχνικές αυταπάτες και ανέφικτες νεοφιλελεύθερες ουτοπίες.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Ο Θείος 18/10/2012 17:27:24

      Είναι προσωπική μου γνώμη ότι θα είναι καλύτερα αν η ΕΕ δεν μακροημερεύσει, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που φαντασιώνονται οι γραφειοκράτες της και οι πολιτικοί-υποχείρια των αγορών. Πιστεύω ότι η αμάθεια, η ατσαλοσύνη τους και η λατρεία των ουτοπιών, στις οποίες αναφέρεστε κι εσείς, ωθούν ποικιλοτρόπως τα κράτη-μέλη να διαβούν την κόκκινη γραμμή της πολύ λεπτής ισορροπίας που είχε επιτευχθεί μέχρι τώρα. Είναι άποψή μου ότι η Ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να σταματήσει στο επίπεδο της ενιαίας αγοράς εντός της οποίας οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια και να εγκαταλείψει τους επικίνδυνους μεγαλοϊδεατισμούς. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανόν όχι μόνο να μην επιτευχθεί η ενοποίηση, αλλά και να καταρρεύσει και το οικοδόμημα έως εκεί που πρόφθασαν να το χτίσουν. Τα σημάδια είναι πολύ ανησυχητικά.

 67. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 18/10/2012 15:18:33

  ... Αχ ναι !!! Τι καλά, ξανά στη ζωή μας ο ανθρωπιστής Ανδρέας Λοβέρδος ο ...συνταξιουχο-φάγος (ζουν πολύ πανάθεμάτοι), το καταπληκτικό (λαοφιλές) Σημιτοκόριτσο και fotocopy girl (φωτοτυπίες αντί βιβλίων) Άννα Διαμαντοπούλου και κυρίως ο ατρόμητος, επιτυχημένος και πολυάσχολος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που παρέλειψε να ....διαβάσει το Μνημόνιο .... Αυτό βρε παιδί μου δε θα είναι κόμμα!!!!!! Η χωματερή Λιοσίων θα είναι. Και το ''succes story'' Αντώνη, τι;;;; Αυτοί θα μας το εξασφαλίσουν;;; Μα ετούτοι είναι οι αισχροί αυτουργοί του ''extreme wild wild S E X story'', που βιώνουμε παρά τη θέλησή μας δυό χρόνια τώρα, γι αυτό τους περιμένουμε ανυπόμονα και στη γωνία, για να τους.......ανταμείψουμε καταλλήλως !!! Τι δουλειά μπορεί να έχεις αλήθεια μαζί τους;;;; Ποιά κοινά...ιδανικά θα σας ...ενώσουν;;; Πες πως είναι κακόγουστο αστείο .......

 68. Αετιδευς avatar
  Αετιδευς 18/10/2012 16:11:26

  "Οποιος ψαχνει βρισκει κι εμεις πετυχαμε λαυρακι." Επεσα κι εγω με τα μουτρα στην αναγνωση να δω το λαυρακι. Ομως πουθενα λαυρακι. Σεναρια της φαντασιας του συγγραφεα ηταν και ως τετοια βεβαια δεν χρειαζοντουσαν τεκμηριωση. Περισσοτερο εμοιαζαν με προσπαθεια να τεκμηριωσουν το μακροσκελες υστερογραφο. οπου εξεθετε ενδιαφερουσες αποψεις ο συντακτης.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Αετιδευς 18/10/2012 16:22:04

   http://www.epikaira.gr/home.html

 69. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/10/2012 16:16:26

  Η κρίση έχει δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές και νέα διακυβεύματα. Νέα πεδία αντιπαράθεσης. Είναι μάλλον φυσιολογική μια αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Δεν είναι θέμα του Σαμαρά ή του όποιου Σαμαρά. Το απαιτεί η πραγματικότητα κι αν δεν το απαιτεί τώρα με μεγάλη ένταση είναι επειδή υπάρχει ως προτεραιότητα το να "σωθούμε", να βρούμε ένα καινούργιο σημείο ισορροπίας.
  Το καινούργιο πολιτικό σκηνικό θα περιλαμβάνει και συμμαχίες που πριν 5-10 χρόνια θα μας φαινόταν ανίερες και καιροσκοπικές. Φυσικά θα υπάρχουν και τέτοιες, αλλά οι νέες συσσωματώσεις δεν μπορεί παρά να είναι προσαρμοσμένες στις καινούργιες διαφορετικές συνθήκες. Η τρικομματική διακυβέρνηση μας δίνει κάποια ιδέα.

 70. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/10/2012 16:21:28

  Η ιστορία δείχνει πάντως συστηματικά το αντίθετο: Η συνύπαρξη δεν αποδυναμώνει την πολιτιστική ταυτότητα και την εθνική συνείδηση, μάλλον την ενισχύει.
  Οι Καταλανοί και οι Καστιλλιάνοι, μετά από αιώνες συνύπαρξης σε "κοινό σπίτι" ως Ισπανοί, είναι πολιτιστικά πολύ πιό απομακρυσμένοι μεταξύ τους απ' όσο ήταν στην εποχή του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας (1450 μ.Χ.)
  Ρώσοι και Γεωργιανοί ή Λετονοί το ίδιο. Για να μη πώ Ρώσοι με τους πολύ πιό συγγενείς Ουκρανούς.
  Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο από την ιστορική όσο και από την πολιτική-κοινωνιολογική οπτική.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Ο Θείος 18/10/2012 18:24:51

   «Η ιστορία δείχνει πάντως συστηματικά το αντίθετο: Η συνύπαρξη δεν αποδυναμώνει την πολιτιστική ταυτότητα και την εθνική συνείδηση, μάλλον την ενισχύει».

   Συμφωνώ μαζί σας, ειδικά όταν η όσμωση επιχειρείται δια της πίεσης, όπως γίνεται τώρα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα στοιχεία εκείνα που διαφοροποιούν τους λαούς ή ερμηνεύοντάς τα κατά το δοκούν. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που βρέθηκε (και ίσως βρίσκεται ακόμα) πολύ κοντά στο να ξεχάσει ποιά και τι είναι μπροστά στη συντονισμένη πίεση που δέχτηκε. Χρειάστηκε η οικονομική κρίση και ο επερχόμενος οικονομικός όλεθρος για να αναρωτηθεί (ένα μέρος της τουλάχιστον) μήπως ήταν σφάλμα η παράδοσή της άνευ όρων στο όραμα της «Ευρωπαιοποίησης».

   Το οποίο «όραμα» συνεχίζεται ερήμην της, δια της επιβολής νοοτροπιών που δεν συνάδουν με την ταυτότητά της. Δεν θα αναφερθώ στα προφανή (ιστορία, παρελθόν, κλπ.), θα πω κάτι πολύ απλούστερο που, επειδή είναι τόσο απλό, δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη βαρύτητα που του αρμόζει:

   Οι Έλληνες, για παράδειγμα, αποκαλούνται τεμπέληδες γιατί γεμίζουν τις παραλίες το καλοκαίρι. Για χάρη της επικράτησης αυτού του στερεότυπου, το οποίο ορισμένοι ευαγγελίζονται ότι θα πείσει τους Έλληνες να γίνουν «Γερμανοί», αποκρύπτονται πολλά (πέραν των επίσημων στοιχείων που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από πολλούς Ευρωπαίους). Μεταξύ άλλων, αποκρύπτεται ένας βασικός παράγοντας: το κλίμα. Οι Έλληνες διαβιούν σε συνθήκες σχεδόν Σαχάριων θερμοκρασιών τέσσερις μήνες το χρόνο. Αυτή δεν είναι ασήμαντη παράμετρος και όποιος θέλει πραγματική εργασιακή μεταρρύθμιση που θα αντέξει στον χρόνο οφείλει να τη λάβει υπ᾽ όψιν του. Αν κάποιος ήθελε να απαντήσει σοβαρά στις γελοιότητες του Δανού Τόμσεν που ζητάει εργασιακό εξαήμερο για την Ελλάδα, όταν ο ίδιος έρχεται από μια χώρα που έχει θεσμοθετήσει ετήσια άδεια διακοπών διάρκειας έξι εβδομάδων(!), δεν θα χρειαζόταν να πάει πολύ παραπέρα. Θα μπορούσε να αντιτάξει ότι και πάλι πολύ εργάζονται οι Έλληνες όταν υποχρεούνται να ζήσουν στους 40 βαθμούς για τρεις και τέσσερις μήνες, κι ότι ήδη τα εργασιακά τους ήθη (δεκαπενθήμερη καλοκαιρινή άδεια) είναι από ακατάλληλα έως απάνθρωπα για τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες.

   Το επιχείρημα φαίνεται απλοϊκό, αλλά, πιστέψτε με, δεν είναι. Η γεωγραφία και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι σπουδαίοι σφυρηλάτες της πολιτιστικής (και εθνικής) ταυτότητας. Δεν είναι αμέτοχο το κλίμα στην προσωπικότητα των λαών. Η κουρδισμένη ζωή των Βορειοευρωπαίων έχει ως άξονα και το κλίμα των χωρών αυτών, τους βαρείς χειμώνες, τις μακριές νύχτες και την έλλειψη ηλιοφάνειας. Η γεωγραφία, πάλι, παίζει σπουδαίο ρόλο στη συγκρότηση ταυτότητας και στο γράψιμο της Ιστορίας. Η Δανία, για παράδειγμα, δεν αντιστάθηκε στους Ναζί, αλλά παραδόθηκε αμαχητί. Όποιος την έχει επισκεφθεί, μπορεί να καταλάβει γιατί: εκτός από μικροσκοπική είναι και μια χώρα επίπεδη. Κανένα βουνό, κανένα φαράγγι, καμιά σπηλιά δεν θα μπορούσε να προστατέψει στρατό ή αντιστασιακούς. Η Ελλάδα, πάλι, αντιστάθηκε. Όχι μόνο επειδή το είχε στο αίμα της, αλλά και επειδή η γεωγραφία της το επέτρεπε και το επέβαλε.

   Δεν μπορείς να προχωρήσεις χέρι-χέρι με κανέναν που επιμένει να αγνοεί στοιχεία σαν κι αυτά και να πιστεύει ότι μπορεί ή ότι πρέπει να τα καταπνίξει. Η διάσπαση θα έρθει μοιραία.

 71. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 18/10/2012 16:44:17

  ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ(ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 3 ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ).
  ΟΛΑ ΔΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ''ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΓΝΗΣΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΓΟΙ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.

 72. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 17:05:57

  Factor: Παρακαλείσαι να μην βάζεις το antinews στο πεδίο url. Άστο κενό.

 73. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 18/10/2012 18:16:29

  Πως ακριβως ενα οποιοδηποτε κομμα (νεο, παλιο, αναπαλαιωμενο, διατηρητεο,κτλ) θα αντεξει 12 χρονια λιτοτητας και υφεσης που χρειαζονται ωστε ελλειμμα< 3% ΑΕΠ, οπου θα καταληξουν σε κατα κεφαλην ΑΕΠ=Ονδουρας;

  Και ποτε επιτελους θα σταματησουμε να διαβαζουμε τα σχολια ΗΠΑτζιδων οτι ο Ευρωπαϊκος νοτος διαλυεται επειδη τα παντα ειναι τζαμπα, οι φοροι μεγαλοι και ως γνωστον ο σοσιαλισμος αποτυγχανει, κτλ, κτλ;

 74. lornion avatar
  lornion 18/10/2012 19:23:28

  αν δεν ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που γίνηκε συστατικό του είναι μας σίγουρα θα κοιμηθούμε σαν φυλή και χώρα.

 75. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 19:56:02

  factorx@, βοηθα με λιγο...

  • VENI VIDI VICI avatar
   VENI VIDI VICI @ θησεας 18/10/2012 20:40:52

   @ Θησέας : Επάνω από το πινακάκι όπου γράφετε το σχόλιό σας υπάρχουν τα εξής : 1 ) Στη θέση Όνομα * = Θησέας 2) Στη θέση Εmail = το e-mail σας 3) Στη θέση Website -= απολύτως Τ Ι Π Ο Τ Ε -ΚΕΝΟ

  • Factorx avatar
   Factorx @ θησεας 18/10/2012 20:55:10

   Αν βαζεις στο url το www.antinews.gr , φαίνεται σαν να σχολιαζω εγώ με άλλο ψυεδώνυμο

 76. avax avatar
  avax 18/10/2012 21:03:21

  Σ' αυτή την περίπτωση με ποιόν θα πάει η Δεξιά?

  • dim avatar
   dim @ avax 18/10/2012 22:31:16

   Το θέμα είναι να μην φτάσουμε ως εκεί, εκεί δηλαδή ακριβώς που ονειρεύεται ο Παναγιώταρος αλλά και όλη η ηγεσία της ΧΑ.

   Όταν ανάμεσα στα εκατοντάδες ξεκοιλιασμένα κορμιά στη Πανεπιστημίου, και των από εδώ και των από εκει, μπορεί να βρίσκονται και τα παιδιά τα δικά σου ή τα δικά μου, παρασυρμένα από το τυφλό μίσος που καλλιεργούν και τα δύο άκρα, έχει καμιά σημασία μετά ποίον θα υποστήριζε ο γνήσιος πατριώτης δεξιός? Η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, τα προβλήματα λύνονται μέσα από νόμους και πολιτικές, όχι με τη βία... Η μόνη επιτρεπτή βία, είναι η έννομη βία που ασκείται από την αστυνομία, και αυτή μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι....

 77. Α avatar
  Α 18/10/2012 21:15:41

  Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά ο Κ.Κ. έφυγε άρον άρον αρνούμενος να δώσει τη μάχη. Δεν μπορώ να πω τίποτα για κανέναν, ο καθένας έχει τις προσωπικές αντοχές του.
  Εδώ όμως και αυτή η δύσκολη κατάσταση απαιτεί άνθρωπο με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, που δεν τα έχει ο ΚΚ.
  Δεν μπορεί ο καπετάνιος να εγκαταλείπει .... και να θέλουμε να ξαναγίνει καπετάνιος. Απλά δεν το έχει.

  • mixalis avatar
   mixalis @ Α 18/10/2012 21:34:37

   ο καραμανλης ειπε την αληθειατο 2009 και το πληρωσε!!ο σαμαρας αν ελεγε αυτα που κανει τωρα σιγουρα δεν θα ηταν πρωθυπουργος το να λες την αληθεια θελει μεγαλα ψυχικα αποθεματα που εχει ο καραμανλης γιατι ηταν ηγετης.ενω το να κοροιδευεις εν ψυχρω προεκλογικα τον κοσμο μονο ηγετης δεν εισαι κατι που ποτε δεν ηταν ο σαμαρας!

  • GO avatar
   GO @ Α 19/10/2012 09:37:43

   Ο Κώστας Καραμανλής, κόντρα σε όλη την αντιπολίτευση και τους Τατούλη, Μανώλη και τ΄ άλλα παιδιά, στο τέλος με 151 βουλευτές, τον Παυλίδη να του κουνά απειλητικά το δάκτυλό του και με διαφόρους άλλους μιντιάρχες να του κατασκευάζουν ... Βατοπέδια:
   Άσκησε εξωτερική πολιτική που μας έκανε όλους υπερήφανους.
   Έφερε στην Ελλάδα σημαντικές επενδύσεις.
   Άφησε τον κατώτατο μισθό στα 780€, την ανεργία στο 7%, την βενζίνη στα 0,90€/lt και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,40€/lt (τα νούμερα είναι στο περίπου) και... και... και...
   Έπεισε τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια και συμφώνησαν να λάβει μέτρα ήπιου χαρακτήρα προκειμένου να συμμαζευτεί το, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, διογκωμένο (το παρέδωσε <9%) έλλειμμα. Τονίζεται ότι παρόμοια υψηλά ελλείμματα είχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
   Πήρε ορισμένα από τα μέτρα και επαναστάτησε, αλλά πραγματικά επαναστάτησε, το σύμπαν.
   Ο Γιωργάκης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγούσε την χώρα σε εκλογές.
   Ήταν πρακτικά αδύνατο (λόγω κοινοβουλευτικής αδυναμίας, κοινωνικής αναταραχής και με τον Γιωργάκη να μας πηγαίνει σε εκλογές) να εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
   Επειδή πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και επειδή ο Καραμανλής δεν ήταν ο Μπάτμαν στην Γκόθαμ Σίτι, ούτε ο Σούπερμαν στην Σμόλβιλ Τάουν, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος που είχε καθήκον να ασκήσει πολιτική προς όφελος της χώρας και τα εμπόδια που είχε μπροστά του ήταν ανυπέρβλητα, έπραξε ότι το δημοκρατικότερο. Προσέφυγε στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
   Και πώς ανταποκρίθηκε ο λαός τον Σεπτέμβριο του 2009; Πίστεψε τον Γιωργάκη και τα “λεφτά υπάρχουν” ή πήγε για μπάνιο. Σεβαστό, τότε, εφιαλτικό, τώρα.

   Άρα, ο Κώστας Καραμανλής δεν εγκατάλειψε τίποτα απολύτως.
   Έδωσε την τελευταία μάχη του και την έχασε. Αλίμονο σε μας!!!

   • πολιτης avatar
    πολιτης @ GO 19/10/2012 10:24:28

    σωστος

   • Α avatar
    Α @ GO 19/10/2012 10:37:27

    Για να εξηγηθώ, γιατί μάλλον η συζήτηση ξέφυγε από την αρχική διαπίστωση.
    Το αρχικό μου σχόλιο αναφερόταν σε σχόλιο κάποιου άλλου σχολιαστή (το οποίο κόπηκε), που έλεγε στον Κ.Κ. να επανέλθει στη θέση που είχε , για να ενώσει το κόμμα κλπ...
    Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω από την πλευρά μου είναι ότι ο Κ.Κ. και ο Σαμαράς δεν είχαν ποτέ αντιπαλότητα μεταξύ τους, ότι και οι δύο έχουν την ίδια εξωτερική πολιτική.
    Τι συνέβει όμως: Όταν η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές ως προς την μείωση του κράτους, τον έλεγχο των δημοσιονομικών, τότε την κρίσιμη στιγμή ο Κ.Κ. πήρε την λάθος απόφαση να προχωρήσει σε εκλογές και να παραδώσει τη χώρα στα χέρια του ανεκδιήγητου ΓΑΠ.
    Έπρεπε να παραμείνει σταθερά στην καρέκλα του πρωθυπουργού, παρόλο τον πόλεμο που δεχόταν, μέχρι τέλους, προσπαθώντας να κάνει αυτά που πίστευε κι΄ας τον έριχναν. Πάντως θα είχε προσπαθήσει.
    Τώρα ερχόμαστε στον Σαμαρά. Η μία και σπουδαιότερη διαφορά είναι ότι ο Σαμαράς κάθησε στην ¨ηλεκτρική ¨καρέκλα της πρωθυπουργίας και δίνει την μάχη αγόγγυστα και θα την δώσει μέχρις εσχάτων. Δεν θα αφήσει το τιμόνι σε χέρια ανάξια , θα το πολεμήσει με νύχια και με δόντια κι ας τον ρίξουν , όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Πάντως μόνος του και με δική του θέληση, δεν θα εγκαταλείψει ΠΟΤΕ, το χρέος του που του ανέθεσε ο Ελληνικός λαός. Ο Σαμαράς προχωράει δυναμικά, είναι ο άνθρωπος της πράξης, έχει την επιμονή και την υπομονή να υπηρετήσει τον στόχο του.
    Όλα αυτά ισχύουν, μέσα στο πλαίσιο των καλών σχέσεων των δύο ανδρών.

    • GO avatar
     GO @ Α 19/10/2012 11:20:46

     Διατηρώ τις απόψεις μου στο ακέραιο.
     Δεν υπάρχει φυγή, δεν υπάρχει εγκατάλειψη.
     Η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού, όταν πρέπει να λυθούν τέτοια θεμελιώδη ζητήματα, είναι η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία.
     Ματαιοδοξία, θεσιθηρία, αγκίστρωση στον πρωθυπουργικό θώκο κλπ "ανθρώπινες" πολιτικές αδυναμίες δεν χωρούν, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας σου και δεν σου είναι δυνατόν να ασκήσεις πολιτική.
     Ας το καταλάβουμε όλοι μας, ότι το πολίτευμά μας είναι η Δημοκρατία και οι πολιτικοί άνδρες με ...κότσια, "παίζουν" με τους κανόνες της, χωρίς καμμία, μα καμμία παρέκλιση.-

     • GO avatar
      GO @ GO 19/10/2012 11:44:21

      Συγγνώμη... παρέκκλιση.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ GO 19/10/2012 10:52:02

    Ο Καραμανλής ήταν το τελευταίο ανάχωμα που "εμπόδιζε" την κρίση, χε,χε.
    Μαζί με τον οικονομολόγο Αλογογκούφη που νόμιζε ότι οι κύκλοι Κοντράτιεφ - Σουμπέτερ είναι ευθεία, μόνιμα ανοδικοί. Και τον διάδοχό του έμπορο που εξαπέλυσε το ...τριετές ομόλογο jumbo 27 δις Μάρτιο του 2009: Τα δύο μεγαλύτερα μαθηματικά μυαλά της υφηλίου μετά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν (ως γνωστόν, εκείνος μετέτρεψε το Πεντάγωνο σε Τετράγωνο).
    Είχε και τον "σαρακατσάνο" που έβγαζε από το τσεπάκι μαγικούς μαθηματικούς τύπους για τα Δημόσια έργα: Ρίχνεις στο πληκτρολόγιο χώμα και σου βγάζει εκατομμύρια.
    Είχε τον μεγαλύτερο θαυματοποιό real estate manager Βαλκανίων, Ανατολικής Μεσογείου και πασών των Ρωσιών. Με "θεική" εξουσιοδότηση να μετατρέπει κέφαλους πόρτο λάγος σε Ολυμπιακά ακίνητα.
    Και τον Αίολο αυτοπροσώπως, να φυσά το φυσερό σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Ευβοια...
    Μετά ήρθε ο άλλος και έφερε τα λεφτά που υπήρχαν...

    • GO avatar
     GO @ Ο Θείος 19/10/2012 13:23:13

     Γλαφυρός είστε, ακριβής δεν είστε.

 78. θησεας avatar
  θησεας 18/10/2012 23:47:53

  @factorx,thanks and sorry

 79. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 20/10/2012 08:17:54

  http://fimotro.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8648.html
  Αν δεν ξεφορτωθεί μιάς κι έξω τους Μητσοτάκηδες και τους Καραμανλήδες δεν θα δούμε προκοπή σ'αυτόν τον τόπο. Μετά τη Ντόρα και ο γιός της...επίσης ετοιμάζεται κ Κώστας Καραμανλής ο Γ' ...διώξαμε την πρώην βασιλικής οικογένεια και μας προέκυψαν τρεις νέες βασιλικές οικογένειες...με τα πριγκιπόπουλά τους...
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Σαμαράς σκοπεύει να βάλει και αυτός τα παιδιά του στην πολιτική για να κυβερνούν τα δικά μας παιδιά εσαεί;;;; Μάλλον όχι...δεν φαίνεται τέτοιος άνθρωπος...γιατί, τότε αφήνει χώρο στις δύο Φεουδαρχικές οικογένειες...να μη νοιώσει οίκτο για δαύτες...αρκετά πια. Να τις τελειώσει.
  Προς τη ΝΔ και τα στελέχη της: κύριοι, κάποτε υπήρξαμε δεξιοί.
  Σήμερα όμως, μ@@@@@ς δεν είμαστε.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Τί να λέμε; 20/10/2012 14:17:20

   ". . .κύριοι, κάποτε υπήρξαμε δεξιοί."

   Καί ᾿γώ ὁ Γκαγκάρην! :lol:

 80. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 20/10/2012 17:43:39

  Διάλεξες βλέπω Σοβιετικό αστροναύτη βλέπω...όχι τυχαία μάλλον..
  Ας εξηγηθώ τί εννοώ:
  Ας δούμε ποιοί ήσαν οι πραγματικοί δεξιοί:
  Ποιός ήταν πρωθυπουργός στα Δεκεμβριανά; Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Πρεσβύτερος..ο γέρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έσωσε την Αστική Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο οποίος ήταν και μέλος της κυβένρησης εθνικής νότητας στο 47-49 και κατά τη διάρκεια των εκκαθαρτιστικών επιχειρήσεων στο Γράμμο.
  Αντίθετα:
  Ποιός νομιμοποίησε το ΚΚΕ (το alter ego σλημερα της ΧΑ); Ο Καραμανλής...
  Ποιόε διόριζε ένα σωρό κομμουνισ΄τες στο δημόσιο μεταξύ 74-81; Ο Καραμανλής...(γι'αυτό το 1981 η πλειοχηφία των συνδικαλιστών ήταν αριστεροί...ποιός τους διόριζε όλους αυτούς πριον το 1981; Ο φούφουτος;)
  Ποιός συγκυβέρνησε με το ΚΚΕ; Ο...Μητσοτάκης...
  Αυτά.
  Εμένα ο παππούς μου καταδικάστηκε σε θάνατο από τους ΕΛΑΣΙΤΕΣ επειδή ήταν στο Γράμμο με το Ζέρβα...Εσένα η οικογένειά σου πολέμησε στο Γράμμο; Ξέρεις που στο διάολο είναι ο Γράμμος; ή μήπως είσαι διορισμένη από τον Καραμανλή;;; Όπως πολλοί αριστεροί...
  Γι' αυτό σου αρέσει ο Γκαγκάρην;
  Μούγκα.

  • GO avatar
   GO @ Τί να λέμε; 20/10/2012 20:16:06

   Και ο Ζέρβας και ο Γράμμος και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ και ο διορισμός του κάθε 'Ελληνα (χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων κατά τον αστικό μύθο), ενέργειες υπεράσπισης και καθιέρωσης της Δημοκρατίας είναι!!!
   Γι' αυτά και γι' άλλα πολλά είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας.
   Τι να λέμε;

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ GO 21/10/2012 08:41:03

    Ε, τότε στα πλαίσια της Δημοκρατίας, η ΝΔ ας ζητήσει την ψήφο και τη στήριξη των αριστερών (μέσω των διορισμών τους...ελέω Τρόϊκας)...αν την βρει τα ξαναλέμε...οι δεξιοί ξύπνησαν...

    • GO avatar
     GO @ Τί να λέμε; 21/10/2012 14:08:19

     Τόσο δύσκολη υπόθεση είναι για σας η Δημοκρατία;

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ GO 21/10/2012 19:25:47

      Είναι όντως πολύ δύσκολη υπόθεση η Δημοκρατία.

     • GO avatar
      GO @ Τί να λέμε; 21/10/2012 21:06:57

      Στη γυμναστική σας, λοιπόν.

     • Τί να λέμε; avatar
      Τί να λέμε; @ GO 21/10/2012 23:47:48

      Για την πραγματική Δημοκρατία γράφω. Όχι για τη "δημοκρατία" των 70 χρόνων μία οικογένειας: των Καραμανλήδων...αυτή την ψεύτικη δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ΜΙΑΣ και μοναδικής ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ οικογένειας(μη ξεχνάμε ποιό είναι το επάγγελμα της οικογένειας Καραμανλή: εργολαβίες όπως και ο Μπόμπολας)...απορώ πως ανέχεσαι να σε κυβερνά 70 χρόνια μία εργολαβική οικογένεια (άντε βάλε και τις άλλες δύο...)...σ' έχουν βολέψει μάλλον...είπαμε: με την κρίση θα γνωριστούμε όλοι καλύτερα. Θα ειπωθούν αλήθειες...

 81. GO avatar
  GO 22/10/2012 08:38:08

  Η πολιτική ιστορία της χώρας μας έχει γράψει με χρυσά γράμματα την πολιτεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  Η τεράστια πλειοψηφία του λαού, ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έχει παραδεχτεί και αποδεχτεί την προσφορά του στο έθνος (και βέβαια όχι του Μπόμπολα).
  Υπάρχει, όμως, πράγματι, μια κατηγορία ελλήνων (ισχνότατη μειοψηφία) η οποία δεν χάνει ευκαιρία να τον ψέξει. Οι βασιλοχουντικοί, τα σταγονίδια, οι νοσταλγοί, οι εθνικοπαράφρονες.
  Περιλαμβάνεστε σ' αυτήν; Μάλλον ναι;

 82. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/10/2012 10:30:17

  "Ο Σαμαράς ετοιμάζει νέο κόμμα". Και πολύ καλά το κάνει. Να βιαστεί κιόλας.

 83. DAVY JONES avatar
  DAVY JONES 28/10/2012 09:20:29

  "δήλον ουν ότι κατασκευάζειν μόνον εκ του ήττον εστίν".(Αριστοτέλης Τοπικά)
  Όταν πέφτει μια πολυκατοικία από σεισμό δεν κάθεσαι από κάτω να κοιτάζεις, θα σε χτυπήσει καμμιά πέτρα! Απομακρύνεσαι και όταν συντελεστεί η κατάρρευση προσπαθείς να μαζέψεις τα συντρίμμια. Χώρια ότι όσο μεγάλη είναι η κατάρρευση τόσο τα κομμάτια μοιάζουν με ΣΚΟΝΗ !
  Εγώ συμφωνώ με την άποψη ότι ΜΟΝΟ ένας Ηγέτης μπορεί να μας επαναφέρει στο ΚΟΙΝΟΝ συμφέρον.Και προς το παρόν είναι αυτός που θα μας βγάλει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.
  Εκτός από το απόσπασμα του Αριστοτέλη θα σας αναφέρω και ένα σύγχρονο παράδειγμα από την Βιολογία-Ιατρική. Όταν ο Άνθρωπος αποσταθεροποιείται σε αυτοάνοσα νοσήματα μεγάλο ρόλο παίζει το Πρωτεινικό Συμπλήρωμα C1-C9.
  Αυτό λειτουργεί σαν ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, όσο πιό κοντά στην βλάβη C1 είναι τότε οι βλάβες είναι ανεπανόρθωτες !!!
  ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ γιατί αρχίζουν να καταστρέφονται και αδιαπραγμάτευτες αξίες, από αυτούς που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ και δεν ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!
  Αυτά προς το παρόν .

 84. korneliuss avatar
  korneliuss 28/10/2012 13:31:56

  ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.