05/11/2011 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς εμμένει στις θέσεις του: παραίτηση Παπανδρέου και εκλογέςΜε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εμμένει στις θέσεις του και ζητά την διενέργεια άμεσα εκλογών επειδή για να αποκατασταθεί η ομαλότητα ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, αλλά προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός χθες ευτέλισε το κοινοβούλιο

«Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει» είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε σε νέα μέτρα σε βάρος του λαού, ούτε σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

"Το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε. Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης", είπε ακόμα και κατέληξε:

Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές! Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».

Διαβάστε όλη την δήλωση του κ. Σαμαρά που αποδομεί ένα - ένα όλα τα επιχειρήματα του Παπανδρέου και της κυβέρνησης

«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης.

Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».

Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.

Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε  με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…

Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.

Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.

Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.

Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν  – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση  Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει.

Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει

Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε.

Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…

Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.

Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.

Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.

Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…

Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:

--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!

Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…

--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται...

-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!

Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…

Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

 

Χθες στη  Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…

Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση   απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.

Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:

-Το όνομα των Σκοπίων

-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο

-Τις αποκρατικοποιήσεις

-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.

-Τα κοινοτικά κονδύλια

-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις

-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.

Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;

Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες;     Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.

Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

 

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.

Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του.

Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.

Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού.

Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.

Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος…

Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ…

Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!

Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές.

Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!

Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. smash avatar
  smash 05/11/2011 16:37:28

  Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.

 2. Alex avatar
  Alex 05/11/2011 16:37:53

  Υποκλινομαι. Υπάρχει ελπίδα.

  • Ευα avatar
   Ευα @ Alex 05/11/2011 17:07:13

   +10000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!
   ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!!!!!!!!!!

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/11/2011 16:38:36

  ΜΠΡΑΒΟ.

 4. intruder avatar
  intruder 05/11/2011 16:38:54

  Καθαρος,ειλικρινης,αληθινος.Με μια λεξη Ελληνας ηγετης.
  Ηδη τα εχουν χαμενα.Βλεπω σκαι και αρχισαν τις ιδιες αηδιες περι συμφοιτητων κ.τ.λ..Τεραστιο ηθικο πλεονεκτημα πλεον.Τεραστιο.Το οποιο θα δωσει την τελικη ωθηση.
  Χαιρομαι που εγω προσωπικα,μαζι με χιλιαδες αλλους,σου δωσαμε την δυναμη.
  Ευγε ρε !Ευγε!

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/11/2011 16:40:29

  Μεστή δήλωση. Δεν έχει τίποτε περιττό. Με αποδέκτες στο εσωτερικό και στην Ευρώπη. Ξεκαθαρίζει τη στάση του, αφαιρεί το φασιστικό άλλοθι του Παπανδρέου ότι τάχα μου πρέπει οπωσδήποτε να συναινέσει ο Σαμαράς στην πολιτική του αλλιώς τινάζονται όλα στον αέρα, έδειξε πόσο λουδοβίκεια και ηροστράτεια λογική έχει ο Παπανδρέου και ακύρωσε το λαϊκίστικο επιχείρημα των καφενείων ότι ο Σαμαράς θέλει μόνο να γίνει πρωθυπουργός και αδιαφορεί για το καλό της πατρίδας. Μπράβο

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 05/11/2011 16:40:42

  Μπράβο Πρόεδρε! Εξαιρετικός!!!
  Για όσους δεν καταλαβαίνουν και σήμερα, δεν θα καταλάβουν ποτέ!
  Άνοιγμα στην κοινωνία ΤΩΡΑ!

  • η Κατινίτσα της γειτονιάς σας avatar
   η Κατινίτσα της γειτονιάς σας @ Γιάννης 05/11/2011 17:03:24

   αχ βρε Γιάννη. πόσο θάθελα και εγώ να έχω τις ελπίδες σου, ελπίδες μου. Με ποιους βρε Γιάννη μου να πορευθεί ο ΑΣ για να εφαρμόσει την Ελληνική Πολιτική Του Αύριον (ΕΠΤΑ), που οραματιζόταν εκεί γύρω στο 85; Μέτρησες πόσα κεφάλια φλούφληδων πρέπει να κόψει ο έρμος μέσα στη ΝΔ; αχ βρε Γιάννη είναι πολλά τα φίδια της Λεαρναίας Ύδρας του ψευτοπατριωτισμού και της αρπαχτής εκεί μέσα. Δεν τα μέτρησες μόλις προχθές στη συνυπογραφή επιστολής; Όταν μέσα στη ΝΔ είναι οι Αντώναροι, οι Χατδηδάκηδες, οι κομψευόμενοι Άρηδες και τόσοι άλλοι όμοιοί τους που να χωρέσουμε εμείς;

   • andreas avatar
    andreas @ η Κατινίτσα της γειτονιάς σας 05/11/2011 17:25:45

    Κατινιτσα θα σου δωθει η δυνατοτητα μεσα απο τα ψηφοδελτια ολους αυτους που αναφερεις αν δεν θελεις να τους μαυρισεις.

    • koinos_nous avatar
     koinos_nous @ andreas 05/11/2011 18:06:19

     Βεβαιως και θα μπορει οπως και τις αλλες φορες μπορουσε.

 7. Κώστας avatar
  Κώστας 05/11/2011 16:42:35

  O Παπανδρέου παίζει το τελευταίο του χαρτί. Ξεψυχά πολιτικά. Σπαρταράει.
  Ψάχνει εναγωνίως κάποιον να παίξει το ρόλο του μακαρίτη Τζαννετάκη με τον εαυτό του στον ρόλο του Μητσοτάκη. Θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ισχυρός στο κόμμα που θα ελέγχει και θα δίνει γραμμή σε κυβέρνηση και υπουργούς. Όσο αυτεξούσιος, και αυτόφωτος το καλοκαίρι του 1989 ήταν ο μακαρίτης ο Τζαννετάκης, άλλο τόσο θα είναι και όποιος πρωθυπουργός βρει ο Παπανδρέου. Και αυτή τη φορά θα υπάρχει και το κώμικό στοιχείο: στο ρόλο του ενιαίου τότε Συνασπισμού...το ΛΑΟΣ. Οι πολιτικοί ζήτουλες υπουργείων.

  Και μόνο για τη φράση Παπανδρέου που καθόρισε εκ των προτέρων την ατζέντα της επόμενης κυβένρησης μόνος του(Σκοπιανό, γεωτρήσεις κλπ) του αξίζει να μην συναντηθεί ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός αρχηγός μαζί του.
  Είναι απόβλητος και πολιτικά λεπρός.

 8. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 05/11/2011 16:42:47

  Σωστός ο Πρόεδρος! Πιστεύω ότι έπρεπε να πει και κάτι για τους διάφορους ...Μερκοζί, ώστε να καταλάβουν ότι τους πήραμε χαμπάρι... Αποδέκτες της δήλωσής του όμως, είναι ΚΑΙ αυτοί. Ελπίζουμε να έρθουν στα συγκαλά τους. Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωζώνη, Ευρώ και κυρίως Ευρωπαίοι Πολίτες δεν είναι οι ...αγορές, ούτε οι ...επενδυτές! Είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

 9. faaithonas avatar
  faaithonas 05/11/2011 16:43:00

  Καθαρές σταράτες κουβέντες Εθνικού Ηγέτη ! Δέν επιδέχονται αμφισβήτηση . Κύριε Πρόεδρε έχετε τό λόγο . Ελληνικέ Λαέ έρχεται η ώρα σου ! " Τοιούτος έπρεπεν ημίν .."

 10. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 05/11/2011 16:44:13

  Ξεκάθαρες κουβέντες!

 11. PANOS avatar
  PANOS 05/11/2011 16:47:24

  Συγχαρητήρια Πρόεδρε! Ήσουν ειλικρινής,αληθινός.Με μια λέξη Ελληνας ηγέτης (ίσως ο μοναδικός σήμερα).
  Μπράβο είμαι υπερήφανος που είσαι Αρχηγός μας.

 12. mx avatar
  mx 05/11/2011 16:47:56

  ekloges

 13. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 05/11/2011 16:48:29

  Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή...

 14. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 05/11/2011 16:49:50

  αγαπούλα είσαι πετρελαιοπηγή

 15. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 05/11/2011 16:50:01

  Ω ΙΕΡΑ ΠΛΗΝ ΤΡΙΣΑΛΘΙΑ ΠΑΤΡΙΣ: Τον τίτλο αυτό τον βρήκα σε ένα άρθρο του κυρίου Δημητρούλη. Ο τίτλος είναι μέρος του όρκου των φιλικών και τον έβαλα για να τον θυμόμαστε όποτε κάνουμε κριτική σε πατριώτες. Όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο του κυρίου Δημητρούλη μπορεί να το διαβάσει εδώ: http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&articleid=7558

 16. katerina avatar
  katerina 05/11/2011 16:51:46

  ΣΥΓΧΑΤΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ.ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

 17. spiros avatar
  spiros 05/11/2011 16:52:11

  Ξεκάθαρες κουβέντες. Μόνο εκλογές υπό ομαλές συνθήκες.

 18. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 05/11/2011 16:53:21

  Mπράβο πρόεδρε..Κράτα γερά..

 19. Κάποιος avatar
  Κάποιος 05/11/2011 16:54:19

  "Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο Βήμαfm υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας αν δεν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, σε συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"

  Πόσο ξεφτιλισμένοι είναι ;
  Τι θέλουν, να χυθεί αίμα και να καταστραφεί η χώρα ;
  Ολα αυτά τα καθάρματα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν για όσα κάνουν.
  Η ατιμωρησία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για το μέλλον του πολιτικού συστήματος και του τόπου.

 20. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 05/11/2011 16:54:23

  Απ' ότι φαινεται παίζει πολύ και το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό προερχόμενο από Νέα Δημοκρατία, ήτοι Δήμα.

 21. mx avatar
  mx 05/11/2011 16:55:02

  ......makari na bgw pseytis alla twra ton exw ikano na prokirixei dimopsifisma gia to eyro......

 22. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 05/11/2011 16:57:06

  ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΜΠΡΆΒΟ. Μαζί μέχρι τέλος. Τελειώστε τους Προδότες και τους Δοσίλογους , ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΠΙΣΩ.

 23. PERIS avatar
  PERIS 05/11/2011 16:57:14

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΡΙΣΤΑ!!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

 24. dimis avatar
  dimis 05/11/2011 16:57:23

  Καθαρές κουβέντες

 25. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/11/2011 16:57:25

  Συμφωνίες με δοσίλογους και εθνοπροδότες δεν γίνονται.
  Η πράσινη Μαφία ψάχνει συνεργάτη για να ξεπλύνει τις ανομίες της.
  Μπράβο στον Σαμαρά.

  • ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
   ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/11/2011 20:59:58

   Συγχαριτήρια ! Τα είπες όλα με δυό κουβέντες !

 26. dimis avatar
  dimis 05/11/2011 16:58:23

  Άμεσα εκλογές. Τώρα.

 27. mx avatar
  mx 05/11/2011 16:59:37

  paraskinio.....moni lysi ekloges.  Πιέζουν τον Α.Σαμαρά για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-τρόϊκα
  05-11-2011 16:21:59


  Διάφορες πληροφορίες διαρρέουν οι κυβερνητικοί για σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος με προσωπικότητα προερχόμενη από τον συντηρητικό χώρο σε μία εξέλιξη η οποία θα διευκόλυνε τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πρακτικά προσπαθούν να σύρουν τον Α.Σαμαρά στον "χορό του Ζαλόγγου".

  Πάντως ο Ε.Βενιζέλος, εμφανίζεται οργισμένος με τον Γ.Παπανδρέου επειδή δεν παραιτείται και απειλεί να μην πάει στο Eurogroup. "Δεν είναι βέβαιο ότι την χώρα στο Eurogroup θα την εκπροσωπήσει την Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος" λένε στενοί του συνεργάτες...

  Επίσης ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε "έκκληση" προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ξανασκεφθεί τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα...

  «Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη. Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί» τόνισε ο Γ.Καρατζαφέρης.

  Είναι σαφές ότι θέλουν να βάλουν τον Α.Σαμαρά μέσα στην κυβέρνηση. Είναι ζήτημα επιβίωση της για τη Ν.Δ. να μην δεθχεί την συμμετοχή στελεχών της σε μία κυβέρνηση, ουσιαστικά, ΠΑΣΟΚ-τρόϊκας.

  Αν δεχθεί και αυτό ο Α.Σαμαράς, τότε θα έχει υπονομεύσει αυτή καθ'αυτή την πιθανότητα αυτοδυναμίας και θα διακινδυνεύσει συρρίκνωση των εκλογικών του ποσοστών πολύ κάτω από το 30%.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  • Σιωπηλός avatar
   Σιωπηλός @ mx 05/11/2011 17:09:00

   Αν παραιτηθεί ο ΓΑΠ και προταθεί για πρωθυπουργός ο Δήμας ο Σαμαράς δεν μπορεί να αρνηθεί. Θα κάνει τον ΓΑΠ να φαινεται αξιόπιστος και τη Νέα Δημοκρατία μη σοβαρή.

   • Quid avatar
    Quid @ Σιωπηλός 05/11/2011 17:16:23

    Θαυμάσια μπορεί να αρνηθεί. Με ποια λογική ανακατεύονται στα εσωτερικά του κόμματός του και υποδεικνύουν πρωθυπουργούς;

    Αν θέλει ο κος. Δήμας να γίνει πρωθυπουργός, έχει εξαιρετική ευκαιρία.

    Ο κος. Σαμαράς θα πρέπει όμως τότε να καταγγείλει τη συμπαιγνία εις βάρος του κόμματός του.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Σιωπηλός 05/11/2011 17:30:10

    Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ: Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα τον διαλέξει ο λαός μας και κανένας άλλος.

    • kostas* avatar
     kostas* @ Χρήστος Δημάρης 05/11/2011 17:46:10

     Ρε συ Αρη , Κυριακο , ειναι παραλογος ο Σαμαρας αντε δεν θα φυγετε μπας και ξεκολλησουμε απο το γαμημενο το 30%

   • Jean avatar
    Jean @ Σιωπηλός 05/11/2011 18:41:54

    Μπορεί να αρνηθεί γιατί η ουσία της πρότασης Σαμαρά είναι: 1) οι εκλογές, 2) κυβέρνηση μεταβατική με συγκεκριμένη αρμοδιότητα και ορισμένο χρόνο. Η διαπλοκή, το ΠΑΣΟΚ και οι πρόθυμοι θέλουν συγκυβέρνηση για να δέσουν χειροπόδαρα τον λαό, να ξεπλύνουν τις ανομίες τους και να ακυρώσουν την άνοδο Σαμαρά στην εξουσία. Οι δανειστές δεν ξέρουν τι θέλουν ή μάλλον θέλουν ένα πολιτικό σύστημα μαριονέτα στην Ελλάδα όπως το 1940-44. Θα χάσουν και τα λεφτά τους αν επιμένουν.
    ΥΓ: Η παρουσία των αντιπροέδρων πλάι στον Σαμαρά δεν ήταν τυχαία. Ακυρώνει τις προσπάθειες τους να προτείνουν Δήμα.

  • ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
   ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ @ mx 05/11/2011 21:05:35

   Μέχρι και ο Πρετεντέρης το είπε σε εντονότατο ύφος πριν 5 λεπτά στον Καραντζαμπούφο: " Ψ.αχνετε για κορόιδα;;;; Πάτε να πιάσετε τον Σαμαρά κορόιδπο ;;;;;;;

 28. takis11 avatar
  takis11 05/11/2011 16:59:41

  Άμεσα εκλογές. Τώρα.

 29. Wolf avatar
  Wolf 05/11/2011 17:01:08

  Τώρα πια ελπίζω ότι κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν είδε, δεν κατάλαβε!!!
  Παρερμηνείες δεν μπορούν να υπάρχουν πια.
  Ο Σαμαράς κάλυψε όλο το φάσμα των προβληματισμών που πιθανόν να είχαμε πολίτες και πολιτικοί.
  Και απάντησε σε όλα, τα έκανε ξεκάθαρα και απολύτως κατανοητά.
  Τώρα ΠΑΣΟΚ και εξαπτέρυγα θα πρέπει να αρχίσουν εκ νέου τις συνήθεις κωλοτούμπες τους.

  Συγχαρητήρια Πρόεδρε!!!
  Εξαιρετικός!!!

 30. Σ avatar
  Σ 05/11/2011 17:02:04

  Μπραβο και παλι μπραβο στον Α.Σαμαρα. Αυτη την δυσκολη περιοδο για το εθνος φανηκε οτι ειναι τελικα ηγετης και οχι διαχειριστης της εξουσιας. Ευχομαι ο Θεος να τον προστατευει γιατι τα εβαλε με τα θερια που βρισκονται μεσα και εξω απο τη χωρα. Πιστευω οτι ο λαος θα σταθει διπλα του δεν εχω πια καμια αμφιβολια.

 31. alex avatar
  alex 05/11/2011 17:04:09

  οχι σε δημα ειπε ο καρατζαφερης..καραμανλη θα ριξει στο τραπεζι..τοσο καιρο τον εκθειαζε μεσω βοριδη, και τωρα αποκαλυπτεται ο λογος..μαλλον ειναι σε ανοιχτη γραμμη με καποιους που κινουν τα νηματα στο παρασκηνιο εδω και καιρο..ευτυχως που ο καραμανλης δεν ειναι μητσοτακης..

  γινεται χοντρος εκβιασμος παντως..ολα τα τιμια μμε, τελειωνουν καθε σχολιο με 'μακαρι να τα βρουν και να παμε σε κυβερνηση συνεργασιας'.. η γραμμη εχει πεσει σε ολους, αρα εχουν διορια και αν περασει για να σωθουν θα πρεπει να πανε σε εκλογες..

 32. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 05/11/2011 17:04:39

  Πολυ καλη δήλωση,ειλικρινης, σωστή και περιεκτικη χωρις να χανεται ...στην μεταφραση...Καμια κουβεντα με τον Γαπ, μονο εκλογες η κυβερνηση που θα οδηγησει σε εκλογες μετα την εξασφαλίση της Χωρας.

 33. takis11 avatar
  takis11 05/11/2011 17:06:01

  Καμιά υποχωρηση. Εκλογες και μονο.

 34. johny avatar
  johny 05/11/2011 17:08:12

  Μπράβο Σαμαρά, είσαι σωστός τώρα

 35. Nikolaos avatar
  Nikolaos 05/11/2011 17:09:11

  Το δύσκολο είναι να αποδομήσει το επιχείρημα του Παπανδρέου ότι δεν είναι «γαντζωμένος, κολλημένος και ότι άλλο …..μενος στην καρέκλα.» . Δυστυχώς τόσο σημαντικά αξιώματα απονέμονται σε τόσο ασήμαντους ανθρώπους που για να υπεκφεύγουν μιλούν για τόσο σημαντικά ζητήματα με τόσο παιδικές εκφράσεις. Κι' αυτές οι εκφράσεις γίνονται σημαία από τους αντιπροσώπους του λαού, αλλά και από δημοσιογράφους για να μας πείσουν ότι παραιτήθηκε ή ότι θα παραιτηθεί. Αλλωστε πρόσφατα ακούσαμε από κορυφαίο θεσμικό παράγοντα και την έκφραση " να' ουμ"

 36. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 05/11/2011 17:09:54

  « Έντονη δυσφορία για τη στάση Σαμαρά εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Γερμανίας. "Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη", δήλωσε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ, καλώντας τον να αναλάβει ευθύνες.»
  Επειδή παρόμοιες θέσεις θα πληθαίνουν, καλόν θα είναι ο Σαμαράς να τους εξηγήσει πως δεν είναι δυνατόν να συνεννοηθεί με αλλοπρόσαλλο άτομο, που άλλα λέει την μια φορά και άλλα την άλλη, και αν δεν το καταλαβαίνουν να τους συστήσει να ρωτήσουν την Μερκελσαρκοζί, που άλλα συμφώνησαν την 26/10 και τελικά άλλα έκανε.
  Ίσως τότε καταλάβουν.

  • Quid avatar
   Quid @ αλλήθωρος 05/11/2011 17:14:10

   Και αυτό, τη στιγμή που έλαβαν γνώση του τι εστί Παπανδρέου!

   Τέτοια επιμονή πια! Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται; Ή μήπως δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση;

 37. koinos_nous avatar
  koinos_nous 05/11/2011 17:10:58

  Η επομενη κυβερνηση θα εχει να διαχειριστει την φτωχεια και την εξαθλιωση.
  Η κατασταση του χρονου θα ειναι σαφως χειροτερη και θα επιδεινωνεται διαρκως.
  Η κοινωνια θα βραζει και ο θεος να βαλει το χερι του (φανταστειτε λιγο Δεκεμβρη του 2008 σε αγριοτερη μορφη ειδικα αν ειναι η ΝΔ κυβερνηση) .
  Τωρα αρχιζει το "σκληρο ροκ" που θα εφαρμοστει η εφεδρεια, η περαιτερω μειωση των συνταξεων, και τα επομενα μετρα που θα παρθουν γιατι δεν θα εχουν πιαστει οι στοχοι κλπ.
  Η λυσσα των Πασοκων για "συναινεση" πηγαζει απο την απεγνωσμενη προσπαθεια τους να πεισουν τον λαο οτι και η ΝΔ να ηταν κυβερνηση τα ιδια μετρα θα επαιρνε αρα μην διαμαρτυρεστε.
  Το "δεχομαστε την δανειακη συμβαση αλλα διαφωνουμε με το μειγμα πολιτικης" δεν αγγιζει τον πολυ κοσμο.
  Η μονη ξεκαθαρη αντιθεση ειναι σταση πληρωμων του χρεους και επιστροφη σε εθνικο νομισμα.
  Μια μπλοφα στην μπλοφα και ενα ναι στο δημοψηφισμα απο τον Σαμαρα θα ξεμπροστιαζε τον παπατζη.
  Μονο και μονο στην ιδεα του δημοψηφισματος εκλασαν μεντες, γιατι ???
  Ο λαος ειναι καλος να ψηφιζει αλλα οχι καλος για δημοψηφισματα ???

 38. Quid avatar
  Quid 05/11/2011 17:12:00

  Σας προτείνω ένα απολαυστικό βιντεάκι από το Muppet Show, που θα ήθελα να το αφιερώσω στις... κοτούλες, κυρίους και κυρίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ob6TTU1knUM

  Προσέξτε στο δεύτερο μέρος της "συναυλίας" που η κότα που είναι μπροστά από τον μαέστρο - Γκόντζο, πώς προσπαθεί να χωθεί μια στην αριστερά και μια στην δεξιά της, μην τυχόν και δεν φαίνεται. Σαν κάτι να θυμίζει από τη σημερινή πραγματικότητα!

  Απολαύστε το, αξίζει τον κόπο.

 39. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/11/2011 17:14:44

  Οι πιεσεις για υποταγη φαινεται οτι ειναι τεραστιες. Ο Καρατζαφερης εχει ξεσαλωσει τωρα στο ΣΚΑΙ. Προτεινει μαλλον Καραμανλη για πρωθυπουργο κοινης αποδοχης!
  Οι στιγμες ειναι δυσκολες και απαιτουν περισυλλογη και τεραστιες αντοχες. Ο εκβιασμος ειναι, υπογραφη η καταρρευση.

 40. xzetta avatar
  xzetta 05/11/2011 17:18:53

  την δευτέρα στο eurogroup ο Βενιζέλος, εκπροσωπώντας μια κυβέρνηση που υποτίθεται οτι θα είχε παραιτηθεί, θα ξεσαλώσει εναντίον του Σαμαρά. Πρέπει η ΝΔ να φροντίσει να κοινοποιήσει παντού τις θέσεις της εγγράφως.

 41. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 05/11/2011 17:25:08

  Μπράβο Αντώνη.
  Όλοι εμείς εκφράζουμε απόψεις από την ασφάλεια του καναπέ.
  Εσύ γράφεις Ιστορία.
  Τώρα νομίζω ήρθε η στιγμή να βγάλεις και το άλλο όπλο από την φαρέτρα σου.
  Τον λαό....

 42. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/11/2011 17:33:01

  Αννουλα: Αντε Γιωργακη παραιτήσου.
  Γιωργακης: Φεεεεεετααααααα.......

 43. andreas avatar
  andreas 05/11/2011 17:34:20

  Προεδρε ΜΠΡΑΒΟ ετσι θελει ο λαος τον αυριανο πρωθυπουργο με ξεκαθαρες αποψεις και να του λεει την αληθεια.Τωρα η γνωμη μου για την επομενη μερα και επειδη το Πασοκ δεν αφηνει την εξουσια με τιποτα ειναι η αποχη πληρως ολων των κομματων απο την βουλη να τους αφησουν μονους τους να δουμε τοτε τι θα κανουν.

 44. SERTIS avatar
  SERTIS 05/11/2011 17:36:28

  ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΡΑΒΟ.....ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ......ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ....ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ......ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ......ΤΩΡΑ ΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ......ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ........

 45. Jimakos avatar
  Jimakos 05/11/2011 17:42:51

  Οι εκλογές είναι συστημικός κίνδυνος οταν τις χάνει το ΠΑΣΟΚ, ενω στην αντίθετη περίπτωση, ειναι θρίαμβος της λαικής κυριαρχίας.
  Εκλογές εγιναν, ή μπορουν χωρίς πρόβλημα να γίνουν, σε Ιρλανδια, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Ιταλία, οχι ομως στην Ελλάδα.
  Εκλογές δεν μπορούσαν να γίνουν πριν το μνημόνιο, γιατί δεν ειχαμε συναίνεση.  Δεν μπορούσαν να γινούν όμως και μετά την ψηφιση του μνημονίου γιατί επρεπε να πεσουμε με τα μούτρα στην εφαρμογή του.
  Εκλογές δεν προλαβαίνουμε με τίποτα να κάνουμε σε ένα μήνα, για δημοψηφισμα δεν υπάρχει πρόβλημα.
  Οταν υπάρχει κίνδυνος εκλογών στον ορίζοντα, τότε δημιουργούμε κίνδυνο  προς αποφυγή των εκλογών. Αν ο κίνδυνος που δημιουργήσαμε είναι μεγαλύτερος από αυτόν που πιθανόν να προκαλούσαν οι εκλογές, δεν πειράζει, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
  Ο Μπερλουσκόνι ειναι κακός και πρέπει να φύγει, αρα εκλογές. Ο ΓΑΠ είναι βολικός και πρέπει να μείνει, άρα δεν κάνουμε εκλογές.
  Εκλογές θέλει μόνο ο Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός, ο ΓΑΠ δεν έχει κόλλημα με την καρέκλα, άρα δεν κάνουμε εκλογές. 
  Εκλογές στην Ελλάδα, κάνουμε αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια, τι τους επιασε και ζητάνε εκλογές από τώρα;
  Εκλογές στην Ελλάδα γίνονται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του συμβουλίου των MEGAλοδημοσιογράφων και ΣΚΑΙλιαστών, αξιότιμων κ.κ. Γιάννη, Μανώλη, Παύλου, Ολγας, Αλέξη, Μπάμπη κλπ. Στους υπόλοιπους δεν μας πέφτει λόγος.
  Οι εκλογές δεν θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων, άρα γιατί να κάνουμε εκλογές και όχι κυβέρνηση συνασπισμού από τώρα;
  Οι πολιτικοι είναι όλοι άχρηστοι, τι να αποφασίσει ο λαός;  Άρα εκλογές δεν χρειάζεται να γίνουν.

 46. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/11/2011 17:43:06

  Αννουλα : Αντε Γιωργακη παραιτησου.
  Γιωργακη: Φεεεεεεεεταααααααα........

 47. Y. avatar
  Y. 05/11/2011 17:51:42

  Μπράβο Πρόεδρε!!!

 48. ΦΟΙΒΟΣ avatar
  ΦΟΙΒΟΣ 05/11/2011 17:52:38

  Ο κ. Σαμαράς με την κίνησή του πέτυχε και έβαλε στην ατζέντα:

  Πρώτον: Την ακύρωση του εγκληματικού δημοψηφίσματος, που έβαζε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

  Δεύτερον: Την «καθαρή λύση» της προσφυγής στις κάλπες.

  Τρίτον: Τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής και περιορισμένης χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση δηλαδή με οικουμενική κυβέρνηση.

  Τέταρτον: Την εξασφάλιση της 6ης δόσης, ώστε να αποφευχθεί στάση πληρωμών.

  Πέμπτον: Η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας για τη δανειακή σύμβαση να ολοκληρωθεί από την παρούσα Βουλή.

  Κάποιοι όμως πιάστηκαν επ' αυτοφώρω «πρόθυμοι» της ΝΔ να «συνωμοτούν»

  Τι ρόλο παίζουν;

 49. Mara avatar
  Mara 05/11/2011 17:53:50

  Αυτό είναι!!! Ξεκάθαρες δηλώσεις!!!

  Τρεχάτε τώρα όλοι μαζί να κάνετε κυβέρνηση "Εθνικής Συμμορίας...." Άντε ντε.... Δίνουμε και μιά καλή πεντάδα... από την Ν.Δ. για ενίσχυση.

 50. dimis avatar
  dimis 05/11/2011 17:55:10

  Υπαρχει ελπις

 51. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
  ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 05/11/2011 17:59:15

  Μπραβο προεδρε . Τωρα στο ΣΚΑΙ ,στα ελληνικα νομιζω ,ο Χατζημαρκακης και προτρεπει βουλευτες της ΝΔ να μπουνε σε κυβερνηση συνεργασιας και φυσικα δεν θελει εκλογες. Μονη λυση ολαος στους δρομους για να τελειωνουμε με τους φαυλους

  • mx avatar
   mx @ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 05/11/2011 18:12:25

   achtung achtung.....!!!

  • Κώστας Τσίπας avatar
   Κώστας Τσίπας @ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 05/11/2011 18:13:45

   Προτροπή σε εκτροπή από Έλληνα συνεργάτη των Γερμανών!Κάποτε η αποστασία έγινε από μυστικές υπηρεσίες,τώρα επιχειρείται φανερά και δεν συγκινείται κανείς δημοκράτης!

 52. Anatoli avatar
  Anatoli 05/11/2011 18:01:02

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, είσθε υψιπέτης Αετός!

 53. Orestios avatar
  Orestios 05/11/2011 18:04:47

  Το Ευρωπαϊκό Όραμα συμπυκνώνονται στις προτάσεις και τον σχεδιασμό του Παπανδρέου.
  Είναι η ώρα των Ελλήνων.
  Σύγκρουση και ριζοσπαστική ανατροπή μιας ανθελληνικής Ευρωπαϊκής πολιτικής.

 54. Nikolaos avatar
  Nikolaos 05/11/2011 18:08:45

  Ντροπή. Αυτή τη στιγμή στο ΣΚΑΙ γερμανός(-έλληνας?) ευρωβουλευτής ενώπιον ενός έλληνα κυβερνητικού βουλευτή ζήτησε από βουλευτές της αξιωμ. αντιπολίτευσης να αποστατήσουν. Ο δικός μας βουλευτής τον άκουσε χωρίς να αντιδράσει. Απλώς είπε ότι ο Σαμαράς πρέπει να ενδώσει στις απαιτήσεις εκείνου που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής με τις πρόσφατε χαζαμάρες του και ο οποίος παριστάνει ακόμη τον πρωθυπουργό.

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Nikolaos 05/11/2011 19:23:19

   Καλά, δε βρέθηκε ένας να ρωτήσει τον γενίτσαρο Χατζημαρκάκη γιατί του αφήρεσαν το διδακτορικό τίτλο;

 55. eipa kai elalisa avatar
  eipa kai elalisa 05/11/2011 18:11:13

  Μπράβο Αντώνη!!!

  Παραλίγο να με στείλεις στον Τσίπρα χθες. Σήμερα είσαι σαφής με ξεκάθαρο λόγο που απευθύνεται στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θεωρούν την εθνική ανεξαρτησία ύψιστο ιδανικό.

 56. Jean avatar
  Jean 05/11/2011 18:24:21

  Ειλικρινά έχει καταλάβει κανένας από τους δανειστές, τους διαπλεκόμενους, τους παπαγάλους των media οι από τους περισσότερους των βουλευτών τι γίνεται; Την οργή του κόσμου την έχει καταλάβει κανένας ή νομίζουν ότι μπορούν να τιθασεύσουν τον κόσμο με μαϊμού συγκυβερνήσεις; Δηλαδή αν πάει ο Σαμαράς και κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τους πρόθυμους ο κόσμος θα ησυχάσει; Δεν καταλαβαίνουν δανειστές κι ανεπρόκοποι διαχειριστές ότι η πολιτική τους γεννά την οργή; Άμα ο καθένας χάσει την ζωή και το μέλλον των παιδιών του θα συμφωνήσει με παρασκηνιακές κινήσεις. Πόσο μαθαίνουν από την ιστορία του ελληνικού λαού; Όταν το 1965 προσπάθησαν να βάλουν τον λαό στην γωνία σηκώθηκαν κι οι πέτρες. Δεν ήμαστε γερμανοί Έλληνες ήμαστε. Προσπάθησαν να μας επιβάλουν φασισμούς, κατοχές, δικτατορίες, εκτροπές κι όλα τα καλούδια τους και σ' όλα αντιδράσαμε. Ακόμα και στο πόλεμο που έκαναν στην Σερβία αντιδράσαμε. Τι θέλουν να διαλύσουν ακόμα και το αστικό σύστημα στην Ελλάδα; Υπάρχει ο Σαμαράς ένας έντιμος, σοβαρός, και ειλικρινής αστός πολιτικός που υπόσχεται ότι θα προσπαθήσει να σώσει ότι σώζεται και να κατανείμει τα βάρη δίκαια. Τι θέλουν δηλαδή να τον κάψουν κι αυτόν μαζί με τα ανδρείκελα του 'σοσιαλισμού', τους πρόθυμους, τους προσκυνημένους και τους διαπλεκόμενους; Θέλουν από υπηρεσιακή κυβέρνηση να υπογράψει υποταγή για 20 χρόνια χωρίς εκλογές; Ας προσέξουν γιατί με το να ζητάν τα πάντα δεν θα πάρουν στο τέλος μία. Ο Έλληνας την φτώχεια μπορεί να την αντέξει, την υποτέλεια ποτέ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

 57. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 05/11/2011 18:35:58

  Με εκβιαστικό δίλημμα την εκταμίευση της 6ης δόσης, και όχι μόνον, προσπαθούν να στήσουν ¨συναινετική" κυβέρνηση. Οποιαδήποτε "κυβέρνηση" χωρίς λαϊκή εντολή θα ισοδυναμεί με χούντα. Προσπαθούν να μας φορέσουν τετράμηνη (τουλάχιστον) χούντα.

 58. anaconda avatar
  anaconda 05/11/2011 18:36:59

  Μπράβο, Μεγάλε!
  Δώστα όλα και μην κάνεις πίσω, ότι και να λένε τα παπαγαλάκια και οι δοσίλογοι!

  Υπέρ της Πατρίδος και των Ελλήνων!
  Αυτοί να αποφασίσουν την τύχη τους!

  Μάλλον, θα μείνεις στην ιστορία, ως μεγάλος ηγέτης!

 59. Loretta avatar
  Loretta 05/11/2011 18:41:40

  O γιωργακης απο τον παππου του κληρονομησε ενα ρολοι...απο τον Μπαμπα του την Μανουλα του και το επιθετο του..!!

  ΕΥΤΗΧΩΣ ο Αντωνης κληρονομησε KOXONES!!

  Νασαι καλα Προεδρε !!!

  • Y. avatar
   Y. @ Loretta 06/11/2011 03:15:50

   Πάντως του την είπε ο Καρατζαφύρερ από Βουλής, και μπράβο του!!
   (..δύο μόνο θαυμαστικά, μη παίρνουμε και θάρος)
   Γειά σου Λ

 60. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 05/11/2011 18:49:30

  ΑΝΤΩΝΗ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!
  ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ!
  "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ "ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΙ" ΔΟΥΛΟΙ!

 61. Silence t. avatar
  Silence t. 05/11/2011 18:49:39

  Παιδιά δεν θέλω να σας στεναχωρήσω , αλλά υπάρχουν συγκλονιστικές εξελίξεις .

  Ο Παπανδρέου με αφορμή το ότι η κινδυνεύει η Δημοκρατία, λόγο των τερτιπιών την αντιπολίτευσης πρότεινε στον Παπούλια ( χωρίς το Κύριο , χωρίς τον Πρόεδρο) κάποιες μικρές συνταγματικές αλλαγές και τροποποιήσεις , πιο συγκεκριμένα πρότεινε τα εξής :

  1.Η διάρκεια που θα κυβερνάει το κυβερνών κόμμα απο τετραετούς διάρκειας να γίνει δωδεκαετούς , αρχής γενομένης απο σήμερα .
  Δηλαδή υπολείπονται 10 ακόμη χρονάκια για τον Γιώργη να μεγαλουργήσει .

  2. Κατά την διάρκεια της δωδεκαετίας θα μπορεί να αλλάξει όσους πρωθυπουργούς γουστάρει (να ούμαι) , αρκεί να τους έχει δηλώσει στην δεκαοκτάδα (επιτρέπονται δύο ξένοι , ένας ομογενής και ένας Κινέζος) .

  3.Απαγορεύεται στην αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική , να ασκεί βέτο , να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης (τι νόημα έχει εξάλλου) , να κάνει παρεμβάσεις και γενικά να ταλαιπωρεί τα μέλη της κυβέρνησης που εργάζονται νυχθημερόν για την σωτηρία της πατρίδας .

  4.Θεσπίζεται ένα τριήμερο κάθε μήνα με την κωδική ονομασία ''τρομοκρατίας και πανικού'' κατά την οποία , θα βγαίνει ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βενιζέλος και θα χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως , ''καταστρέφεται η χώρα'' , ''βγαίνουμε από το ευρώ'' , ''καταρρέουν οι αγορές'' , ''τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες'' , ''ώρα μηδέν για την Ελλάδα'' και άλλες τέτοιες πατριωτικές εκφράσεις , είτε συντρέχει λόγος είτε όχι , (γιατί που λέει και ο λαός , μάτια που δεν βλέπονται εύκολα ξεχνιούνται ) χαρακτηρισμοί όπως ''μπαίνουν οι Τούρκοι'' , ''μας βομβαρδίζουν οι Γερμανοί'' , μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν και ανάλογα πάντα με το τι μέτρα και τροποποιήσεις θέλουμε να περάσουμε .

  5.Η παράγραφος του άρθρου που λέει ότι χρειάζονται 151 βουλευτές για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο , καταργείτε ως αναχρονιστική , ντεμοντέ και ξεπερασμένη που το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την Δημοκρατία .
  Πλέον θα αρκούν ανάλογα με την κρισιμότητα (προσέξτε το επίθετο που χρησιμοποιείτε) και 131 και 121 και όλοι οι λήγοντες σε ένα βουλευτές για να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί κάποιο νομοσχέδιο , εννοείτε δε ότι σε πολύ , πολύ έκτακτες περιπτώσεις θα αποφασίζει μόνος του ο πρωθυπουργός , δηλαδή εγώ .

  6.Τέλος με δεδομένο ότι ο κόσμος αλλάζει , ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι και η ζωή συνεχίζεται , αποφασίσαμε να αλλάξουμε το σύνταγμα και ήδη οι έγκριτοι συνταγματολόγοι της κυβέρνησης εργάζονται επάνω σε αυτό το θέμα.
  Πλέον το όνομα του θα είναι ''Ωροσκόπιο Καζαμίας Ελλάδα Καληνύχτα- Ω.Κ.Ε.Κ) και θα είναι Kinder έκπληξη , θα επηρεάζεται (όπως καταλαβαίνει κανένας) απο τον Ερμή των ανάδρομο , τον καιρό (όπου φυσήξει ο άνεμος) , κοινωνικές εκδηλώσεις , ρουσφέτια , αγοραπωλησίες κλπ .

  Τελευταία σημείωση είναι το γεγονός ότι όλες οι παραπάνω αλλαγές λόγο , ανωτέρας βίας , κρισιμότητας , οδύνης , λύπης και στεναγμού , εγκρίνονται από τον ίδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος .

 62. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/11/2011 18:53:09

  Ελπίζω - όσο - να είναι ειλικρινής, ξεκάθαρος να μας πει τα ομόλογα που δεν θα υποστούν το κούρεμα ιδιαίτερα των ιδιωτών θα υπόκεινται στο Ελληνικό δίκαιο ή στο βρετανικό

 63. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 05/11/2011 18:55:11

  Γιατί ρε γ.. οι Γερμανοί βγαίνουν και λένε ότι δεν είναι δυνατόν ο Σαμαράς να μη ψηφίζει τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Αυτό είπε ο Σαμαράς? Τι γίνεται, βαλτούς πασόκους μεταφραστές έχουν εκεί και τους μεταφράζουν τα αντίθετα? Θα τρελλαθούμε τελείως.

 64. ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ avatar
  ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 05/11/2011 18:56:09

  Μπράβο και συνέχισε έτσι πρόεδρε!!!Μας δίνεις ελπίδα!!!Και εγώ, όπως ανάφερε κάποιος πριν από μένα, χθες λίγο ήθελα να γίνω από δεξιός αριστερός στα γεράματα!!!

 65. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/11/2011 18:59:29

  Ἡ ἀπόλυτη ἀναγκαιότητα τῆς πρότασης Σαμαρᾶ

  http://antistachef.files.wordpress.com/2011/10/vasojunkie.jpg

  Ἡ κατάσταση ἔχει πλέον πραγματικὰ φτάσει στὸ ἀπροχώρητο. Ἡ ἀντίληψη τῆς κοινωνίας γιὰ τὰ τεκταινόμενα εἶναι δύσκολο νὰ διατυπωθεῖ χωρὶς ἀπρεπεῖς λέξεις, γύρω ἀπὸ τὴν ἀναμενόμενη δανειακὴ δόση ἔχει στηθεῖ ἕνα ἀπίστευτο παραπολιτικὸ παλκοσένικο καὶ τὰ λοιπὰ καὶ τὰ λοιπὰ ποὺ ὅλοι σας γνωρίζετε. Στὸ διὰ ταῦτα:

   Εἶναι ἀπολύτως σαφὲς ὅτι ὅποιο κυβερνητικὸ σχῆμα κι ἂν προκύψει ἀπὸ τὰ γελοῖα μαγειρέματα ποὺ λαμβάνουν χώρα στὴ χώρα (α) κατ’ οὐσίαν δὲ θὰ διοικεῖ, ἀφοῦ θὰ κληθεῖ νὰ ἀποτελέσει τὴν παράταση μέχρι τὶς ἐκλογὲς (β) δὲν θὰ μπορεῖ νὰ συνομιλήσει μὲ ἀξιοπιστία στὸ ἐξωτερικό, ἀφοῦ θὰ πρόκειται γιὰ κυβερνητικὸ σχῆμα καὶ προσωρινὸ καὶ μὴ ὑποστηριζόμενο ἀπὸ ὅλες τὶς πολιτικὲς δυνάμεις, ἰδίᾳ δὲ ἀπὸ αὐτὲς ποὺ θὰ κυβερνήσουν τὴ χώρα μετὰ τὶς ἐκλογές.

   Ἡ πρόταση Σαμαρᾶ σημαίνει: ἐκλογὲς ΓΡΗΓΟΡΑ. Ὄχι σὲ ἕξι μῆνες. Ὄχι σὲ τέσσερις μῆνες. Ὄχι σὲ τρεῖς μῆνες. Ἀμέσως, ὅσο τὸ δυνατὸν γρηγορότερα! Ἡ χώρα δὲν μπορεῖ νὰ ἀντέξει μιὰ συνθήκη οὐσιαστικῆς ἀκυβερνησίας ἐν ἀναμονῇ ἐκλογῶν μέχρι τὸν Φεβρουάριο- γιὰ νὰ μὴ μιλήσω γιὰ τὴν κατάσταση στὴν ὁποία θὰ βρεθεῖ ἡ οὔτως ἢ ἄλλως σαβανωμένη οἰκονομία.


   Μὲ τὴν πρόταση Σαμαρᾶ, τὴν χώρα μέχρι αὐτὲς τὶς ταχύτατες ἐκλογὲς δὲν θὰ τὴν «τρέξει» οὔτε ἡ γνωστὴ συμ-μωρία, οὔτε κάποιο ἄλλο ἀνόσιο μεῖγμα πολιτικῶν δυνάμεων. Τὴν διαχείριση θὰ ἀναλάβει ὑπηρεσιακὰ μιὰ κυβέρνηση ριζικὰ ἄσχετη μὲ τὶς πολιτικὲς δοσοληψίες, ἀλλὰ ἀπολύτως σχετικὴ μὲ τὴν ἴδια τὴ διαχείριση. Μιὰ κυβέρνηση τεχνοκρατῶν. Ξαναλέμε: ὑπηρεσιακή! Γιὰ μιὰ χούφτα βδομάδες, τέσσερις ἢ πέντε!

   Σ’ αὐτὴν τὴν περίπτωση, ἡ μεταβατικὴ κυβέρνηση θὰ ἀποτελεῖ παράγοντα καὶ ἐγγυητὴ ὁμαλότητας καὶ σταθερότητας μέσα στὸ περιβάλλον χάος, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ μπορεῖ νὰ σταθεῖ σὲ διεθνεῖς συνομιλίες. Ἀφοῦ θὰ στηρίζεται καὶ ἀπὸ τὶς δύο παρατάξεις καὶ θὰ ἔχει ἐλάχιστη διάρκεια ζωῆς. Ἄρα, γιὰ τὸ ἐλάχιστο χρονικό της διάστημα, καὶ θὰ διοικεῖ (στὸ βαθμὸ ποὺ εἶναι ἐξουσιοδοτημένη) καὶ θὰ συνομιλεῖ (στὸ βαθμὸ ποὺ χρειάζεται). Σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ ἐπερχόμενο τουρλοὺ τοῦ Γιώργου, τοῦ Βαγγέλη καὶ τῶν ἄλλων τῶν παιδιῶν. Mutatis mutandis βέβαια, ἀφοῦ τὸ χρονικὸ διάστημα εἶναι σημαντικώτατος παράγων καὶ ἀλλάζει τὸ σκηνικό: ἄλλες ἀπαιτήσεις ἔχουμε ἀπὸ ἕνα σχῆμα ποὺ πρέπει νὰ κρατήσει τὴ χώρα ὄρθια γιὰ 4 βδομάδες καὶ ἄλλες ἀπὸ ἕνα ποὺ θὰ «κυβερνᾶ» γιὰ 4 ἢ 6 μῆνες.

   Καὶ φυσικά, ἀπὸ τὶς ἐκλογὲς τοῦ Δεκεμβρίου θὰ προκύψει ἡ ἑπόμενη πραγματικὴ κυβέρνηση, ἡ ὁποία θὰ ἔχει ὡς πηγὴ τὴν λαϊκὴ βούληση καὶ ὄχι τὰ μαγειρέματα τῆς κομματικῆς κουζίνας, πρὶν τὸ 2012- καὶ ὄχι «κάποτε», ὅταν τοὺς φέξει.

  Οἱ βουλευτὲς τοῦ ΠΑΣΟΚ ἀπεδείχθησαν ἀνίκανοι ὄχι μόνον νὰ θέσουν τὸ ἐθνικὸ συμφέρον πάνω ἀπ’ τὸ τομαρικό, ἀλλὰ νὰ τηρήσουν τὸν ἀπὸ τοῦ βήματος τῆς Βουλῆς λόγο τους τῶν τελευταίων ἡμερῶν. Ἢ ἔστω νὰ κοιτάξουν στὰ σοβαρὰ τὸ τομαρικό τους συμφέρον, τὸ ὁποῖο σαφῶς καὶ δὲν προστάζει τὴν ὑπερψήφιση ἑνὸς ἐπικίνδυνου Γιώργου στὰ τελευταῖα του, τὴν ὥρα ποὺ ἡ κοινωνία κραδαίνει στὶς διαδηλώσεις ἀγχόνες πού, ὅσο νά’ναι, ἀγχώνουν. Ὁ αὐτεξευτελισμός τους μᾶς ἐνδιαφέρει ἐλάχιστα, τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι διαπιστώνονται ἀνίκανοι νὰ «σφυρίξουν» τὸ τέλος τοῦ δράματος ποὺ οἱ ἴδιοι διαπιστώνουν καὶ διατυπώνουν, ἔτι καὶ ἔτι. Ὁ ΠτΔ εἶναι ἐλάχιστα ἐχέμυθος γιὰ τὶς καθαρὰ κομματικές του -πλέον- προτιμήσεις καὶ δὲν διαφαίνεται κάποια πρόθεσή του νὰ δώσει τέλος στὸ ἀδιέξοδο.

  Ἡ ἐναλλακτικὴ τοῦ ΠΑΣΟΚ στὴν πρόταση Σαμαρᾶ εἶναι αὐτὴ ποὺ περιγράψαμε: κυβέρνηση-χαρτοκοπτική, ἀνίκανη νὰ κυβερνήσει, ἡ ὁποία θὰ κάνει τὸν διαιτητὴ σὲ μιὰ τεράστια προεκλογικὴ περίοδο. Τὸ ξαναλέμε: ἡ τετράμηνη-ἑξάμηνη προεκλογικὴ περίοδος θὰ σημάνει τὴν καταστροφή. Καθαρὰ καὶ ξάστερα.

  Ἄρα; Ἄρα, τί;

  Δυστυχῶς, ὁ Σαμαρᾶς δὲν ἔχει τὴ θεσμικὴ δυνατότητα νὰ ἐπιβάλλει τὴν πραγματοποίηση τῆς πρότασής του. Ὡς ἐκ τούτου, τὰ πράγματα εἶναι πολὺ μαῦρα.

  Τὸ μόνο ποὺ μπορεῖ νὰ μᾶς σώσει εἶναι ἡ ἀχαλίνωτη, ὀργιώδης ἐξουσιολαγνεία τοῦ συνταγματολόγου ὑπουργοῦ οἰκονομικῶν. Μήπως καὶ μέσα στὴν ὀργή του ρίξει τὴν κυβέρνηση, μόλις καταλάβει ὅτι δὲν θὰ πάρει ὅση ἐξουσία φαντασιωνόταν, μέσα στὶς ἑπόμενες μέρες. «Καλτσοδέτα ὠρυομένη»: τὸ νέο hit τοῦ Βαγγέλη, σύντομα στὰ ἕδρανά σας.

  (ΥΓ1: Φῆμες λένε ὅτι ἡ δανειακὴ σύμβαση θὰ προβλέπει τὴν ἀλλαγὴ τῆς ἁρμοδίας νομοθεσίας, ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴ στὴν ἀγγλική, καὶ γιὰ παλαιότερα δάνεια ἀπὸ ἰδιωτικοὺς φορεῖς. Κάτι τέτοιο πρέπει νὰ καταψηφιστεῖ πάσῃ θυσίᾳ!)
  (ΥΓ2: Ὁ Πάγκαλος ἁπλῶς κόβει βόλτες καὶ διατάζει «συλλάβετέ τον» γιὰ ὁποιονδήποτε πολίτη τὸν κοιτάει στραβά. Αὐτὰ εἶναι!)

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/11/2011 19:53:03

   Πολυτονικό !!!!Μας έστειλες!

 66. dracon avatar
  dracon 05/11/2011 19:03:32

  Ο ΓΑΠ ,επειδή δεν είναι κολλημένος με τη καρέκλα του, γι αυτό δεν κάνει εκλογές ,από φόβο μήπως ο λαός τον ξαναψηφίσει...... πρωθυπουργό.
  Ακόμη διαρρεεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ,ότι ο γιωργάκης θα προτείνει ,σαν ρεαλιστική λύση στη διαδοχή του ,την υποψηφιότητα ως πρωθυπουργού ....................του πατέρα του Ανδρέα ,τον οποίο θα αναπληρώνει ο ίδιος όταν ο Α.Π. θα κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του,υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες θυσίες μόνο αυτός ξέρει να κάνει για το καλό της πατρίδας .
  Επίσης διαρρέεται ότι στα υπουργικά πόστα θα προτείνει προσωπικότητες κοινής αποδοχής όπως τη κ.Μέρκελ,τον κ.Σαρκοζύ,τον κ.Μπαρόζο,τον κ.Σόιμπλε αποκαθιστώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα του σύμπαντος,αφού στο εξής αυτοί θα αμοίβονται από τον κρατικό προυπολογισμό και όχι αργόμισθοι σαν τον Βενιζέλο,τον Παπακωνσταντίνοου ,τον Μπεγλίτη κ.λ.π.
  Για τη νέα κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα πάρει ψόφο εμπιστοσύνης όπως προκύπτει από δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας ,που έγινε για λογαριασμό του Μεγκα και του Σκαι ,μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
  Η νέα κυβέρνηση θα τιτλοφορείται Κυβέρνηση Εθνικής Εξόντωσης και τα μέλη της θα φέρουν τον τίτλο TERMINATORS

 67. Thor avatar
  Thor 05/11/2011 19:04:28

  ''Αλλά εάν ο Λυκούργος επέτυχε να πείσει τους πτωχούς, δεν τα κατάφερε και με τους πλούσιους, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να τον εμποδίσουν. Ένας νεαρός, ονόματι Άλκανδρος, προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ράβδο του στην αγορά, αλλά όταν ο Λυκούργος γύρισε το κεφάλι του, το ραβδί τον χτύπησε στο μάτι και του το έβγαλε. Ο Λυκούργος δεν τον πέρασε από δίκη, αλλά τον πήρε σαν ακόλουθο, δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει τον χαρακτήρα του. Πράγματι ο Άλκανδρος έγινε αργότερα αφοσιωμένος μαθητής του.'' ......"Τα τελευταία χαρακτηριστικά αναδεικνύονται μέσα από το περιστατικό του άγνωστου άνδρα που άρχισε να βρίζει τον Περικλή. Ο άνδρας τον ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας μάλιστα μέχρι έξω από το σπίτι του. Παρ’ όλα αυτά ο Περικλής δεν απάντησε στις βαριές κατηγορίες αλλά αντίθετα όταν έπεσε το σκοτάδι υπέδειξε σε έναν υπηρέτη του να συνοδεύσει τον υβριστή στο σπίτι του ασφαλή"

 68. seven avatar
  seven 05/11/2011 19:08:54

  Πολλά τα παίγνια των ευρωπαίων με την Ελλάδα. Χρειάζεται ψυχραιμία "αν δεν μπορείς να εφορμήσεις τότε προκάλεσε την λάθος κίνηση του αντιπάλου" .Αυτό πρέπει να κάνει και κάνει ο ΑΣ. Στο τέλος της ημέρας θα ήταν καλή περίπτωση ο ΚΚ για την θέση του πρωθυπουργού. Θα εγγυηθεί τις εξελίξεις και θα είναι ένα αξιόπιστο άτομο με γνώσεις σε όλες τις αποφάσεις - υπογραφές αυτής της "κυβέρνησης".Τελος αν έχω διαβάσει καλά τα wiki-leaks τον ψιλο-φοβούνται κιόλας.

 69. μαρικα avatar
  μαρικα 05/11/2011 19:14:57

  Ο κυριος Σαμαρας πρεπει οποσδοιποτε να ενημερωσει τους αρχηγους του λαικου κομματος στην Ευρωπη για τα τεκτενομενα γιατι πολλα λενε εδω εξω που δεν ειναι αληθεια.

 70. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 05/11/2011 19:17:13

  Υπάρχει ακόμη ελπίδα.Ελπίζουμε να αντέξει μέχρι τέλος.Οι πιέσεις είναι μεγάλες εντός και εκτός Ελλάδος.Ο κόσμος καταλαβαίνει και στηρίζει τη στάση του Σαμαρά. Στο σκαυ τ.β. ο περιβόητος Χατζημαρκάκης καλεί ανοιχτά τους βουλευτές της Ν.Δ. να φύγουν και να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας.Έχουν αρχίσει προπαγάνδα για να φοβίσουν τον κόσμο ότι αν δεν γίνει κυβέρνηση συνεργασίας θα φύγει η Ελλάδα από την Ευροζώνη. Όπως και με το σχέδιο Ανάν ποντάρουν στο φόβο. Τότε ο αείμνηστος Τάσος έδειξε το δρόμο. Τα ναι τα λένε όλοι. Τα ΟΧΙ λίγοι, αυτοί που μπορούν,οι Ηγέτες.Και καλά οι εντός της Χώρας. Οι Ευρωπαίοι γιατί επιμένουν να εκθέσουν τη αξ/κή αντιπολίτευση που στο κάτω-κάτω αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση στην αστική δημοκρατία. Τι θέλουν δηλαδή να στρέψουν τον κόσμο προς την αριστερά.Τόση τύφλα έχουν; Τι να πει κανείς; Ελπίζουμε να αντέξει ο Σαμαράς μέχρι τέλους και να τους εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Αλήθεια οι αντιπρόεδροι που τους είχε δίπλα τι κάνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τι κλίμα περνάνε; Τόσα χρόνια στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις δεν είναι ικανοί να περάσουν τη γραμμή της Ν.Δ. Και κάτι ακόμα. Τουλάχιστον να γίνουν ορισμένα μαθήματα επικοινωνίας σε αυτούς που βγαίνουν και μιλάνε στα κανάλια αφού οι περισσότεροι μη έχοντας και μέτρο αυτογνωσίας λένε άσχετα ή παγιδεύονται από τους καλά εκπαιδευμένους του πασόκ. Εκλογές λοιπόν αμέσως. Οψόμεθα.

 71. p.platanitis avatar
  p.platanitis 05/11/2011 19:19:27

  Πρόεδρε Αντώνη Σαμαρά, είμαι σίγουρος ότι δεν θα ενδώσεις σε κανένα εκβιασμό, θα οδηγήσεις την παράταξη με όσους θέλουν να πορευτούν τον δρόμο που εσύ πολύ καλά ξέρεις , τον δρόμο της Ελλάδας, το δρόμο της αντίστασης στις εσωτερικές και εξωτερικές μεθοδεύσεις. Κάποιες παραφωνίες, παγίδες, δούρειοι ίπποι ίσως της αμαρτωλής οικογένειας και λοιπών βαρόνων (δεν αναφέρω το όνομα γιατί στο άκουσμα και μόνον οι Έλληνες βγάζουν σπυράκια) που υπάρχουν στο κόμμα εσύ ξέρεις να τους βάλεις στη θέση που τους αρμόζει. Ας φύγουν όσοι θέλουν, να εξυπηρετήσουν αλλότριους και δόλιους σκοπούς. Είναι σίγουρο αυτοί στο τέλος θα αχρηστευθούν και θα αυτοκτονήσουν πολιτικά.
  Το σημαντικό είναι ότι οι απλοί άνθρωποι είναι μαζί σου να σε στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους και σύντομα θα αναλάβεις τη διακυβέρνηση της χώρας.
  Υπάρχει καταστατικός χάρτης της χώρας το Σύνταγμα, εσύ ξέρεις πολύ καλά να το τηρείς. Ας αφήσουμε τον Παπανδρέου να το ποδοπατά και να το εξευτελίζει με τα καμώματά του.
  Σύμφωνα με το Σύνταγμα αναγκαία προϋπόθεση πρώτα παραίτηση του Πρωθυπουργού Παπανδρέου και της Κυβέρνησης, στη συνέχεια υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαβούλευση Πολιτικών αρχηγών για Κυβέρνηση που θα στηριχτεί τον απόλυτο αναγκαίο χρόνο και να πράξει τα απολύτως αναγκαία που απαιτούνται για να μην χρεοκοπήσει η Χώρα και αμέσως να μιλήσει ο λαός με εκλογές??? εκλογές??? εκλογές???
  ΟΛΟΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

  YΓ. Είναι δυνατόν να εμπιστευθεί κανείς τον Παπανδρέου χωρίς να ανατρέξουμε στο εγγύς και προγενέστερο χρόνο και μόνον από τα ατελείωτα ψέματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ????
  Είναι απολύτως αναξιόπιστος ακόμη στους Υπουργούς του και το ίδιο του το κόμμα????

 72. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/11/2011 19:53:19

  ΣΗΚΩ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2011 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ -ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ …

  ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ …

  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΦΩΝΗΣΕΙ …

  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ;

  Κριτική στον Αντ. Σαμαρά, από τον Ελ. Μπροκ

  [Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011]

  Ο Έλμαρ Μπροκ γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άσκησε σήμερα κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κρατά απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.

  Ο Μπροκ, που είναι συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη στάση του Σαμαρά απέναντι στην Ελλάδα "ανεύθυνη", ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

  "Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πλήρη ευθύνη", υπογράμμισε ο γερμανός ευρωβουλευτής.

  Εξάλλου ο Μπροκ ζήτησε από τον Σαμαρά να υποστηρίξει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει τίποτε προς επαναδιαπραγμάτευση".

  http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=3169&title=%25CE%259A%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD%2520%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584.%2520%25CE%25A3%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AC%252C%2520%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C%2520%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD%2520%25CE%2595%25CE%25BB.%2520%25CE%259C%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25BA

  Ας πιεστεί επιτέλους από όλα τα κόμματα το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει Ανακοίνωση - με το οποίο :

  ¨... θα καταδικάζεται κάθε προσπάθεια διεθνών παραγόντων να παρεμβαίνουν , να νουθετούν και να απειλούν στις ¨εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας ¨ . ας τονισθεί πως αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυση των προβλημάτων του είναι ο Ελληνικός λαός και πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις , ακόμα και όταν γίνονται με τις ¨καλλίτερες προθέσεις¨ , αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις , θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις μεταξύ των κρατών και δηλητηριάζουν την φιλία των λαών και παραβιάζουν , όταν γίνονται με συστηματικό και επαναλαμβανόμενο φορτικό τρόπο από τα διεθνή Μ.Μ.Ε . , τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. , των Συνθηκών του Ελσίνσκι και του ΟΑΣΕ σχετικά με την μη - ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και την μη άσκηση εκβιαστικής πίεσης μεταξύ δυνατότερων και αδυνατότερων χωρών από άποψη οικονομικής , στρατιωτικής και πληθυσμιακής δύναμης...¨

  ¨ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΟΤΑ ¨

  ΕΚ ΤΟΥ ¨ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΤΑΝΤΟΝ ¨

  Η ίδια δήλωση θα μπορούσε να εκδοθεί και σαν ¨Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων ¨ προς τους Λαούς και της Κυβερνήσεις του Κόσμου¨

  Διαφωνείτε ; Τότε τα κόμματα της ¨Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ¨ ας κάνουν κάτι παρεμφερές.

 73. letta avatar
  letta 05/11/2011 20:00:30

  ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ. ΑΥΤΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ . ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!!!!!!!!!!

 74. Lynx avatar
  Lynx 05/11/2011 20:03:49

  Ο Σαμαράς είναι ο αδιαφιλονίκητος ΗΓΕΤΗΣ, έσωσε την χώρα από τον ψυχο-ΓΑΠ ακόμα και ως αντιπολίτευση!
  Πάντως με την τρέλλα του ΓΑΠ, φάνηκε η τρομερή ισχύς και ο φόβος παγκοσμίως για το ενδεχόμενο Ελληνικής χρεοκοπίας...
  Εάν ο Παπανδρέου παραιτηθεί και προκυρηχθούν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου θα κάνει μεγάλο καλό στην χώρα, γιατί καθησυχάζοντας τους ξένους ο Σαμαράς, θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί από το μηδέν τους όρους του Μνημονίου!

  Τα καθάρματα παπαγαλάκια άρχισαν να διαλαλάνε περί αποστασίας 10 βουλευτών από ΝΔ για κυβέρνηση συνεργασίας εάν ο Σαμαράς δεν δεχθεί!

  Το ποτάμι ΔΕΝ γυρίζει πίσω, Πρόεδρε, ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ!

 75. Μολών Λαβέ avatar
  Μολών Λαβέ 05/11/2011 20:16:52

  Τραγικό λάθος αν συμφωνήσει ο Σαμαράς σε κυβέρνηση συνεργασίας.
  Θα υποστεί φθορά πριν τις εκλογές και θα υποχρεωθεί να πάρει αποφάσεις για καίρια ζητήματα, όπως: "όνομα Σκοπίων, ιδιωτικοποιήσεις, γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, αξιοποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας!!;, "κ.α.
  Σε καμία περίπτωση κυβέρνηση συνεργασίας.
  Λάθος επίσης, θα ήταν και η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ιδιαίτερα όταν η πρώτη έφερε τόσο τραγικά αποτελέσματα στη χώρα!!!

 76. mixalhs avatar
  mixalhs 05/11/2011 20:32:12

  ΛΙΓΟ ΑΠΟ 1984(ΤΖ.ΟΡΓΟΥΕΛ) ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΠΟΛΥ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ.
  ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΡΑΝ "ΛΗΓΜΕΝΑ" ΕΙΝΑΙ.Κ.ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ,ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΤΖΕΦΡΥ,Ο ΜΠΕΝΥ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ.

 77. Silverakos avatar
  Silverakos 05/11/2011 20:57:35

  Η εκτίμησή μου για τον Αντώνη όσον αφορά τον πατριωτισμό του και το ήθος του είναι μεγάλη και τον εμπιστεύομαι, αλλά φρονώ ότι οι χειρισμοί του ήταν λάθος τις προηγούμενες μέρες. Και εξηγούμαι:
  Έχασε τη μοναδική ευκαιρία να ξεπαστρέψει μια και καλή αυτό προδοτικό κτήνος ονόματι παπανδρέου. Πρώτα από όλα άργησε πάρα πολύ να παρέμβει όταν για περίπου ένα 24ωρό η χώρα ήταν πρακτικά ακυβέρνητη. Τότε που οι Έλληνες αποσβολωμένοι παρατηρούσαν τον Παπανδρέου να μας ξεφτιλίζει έπρεπε να εμφανιστεί ως δύναμη σταθερότητας και Ευρωπαϊκής προσήλωσης και να βασίσει το λόγο του όχι στην στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης αλλά 1) στην μη πραγματοποίηση κανενός δημοψηφίσματος
  2) στην εκδίωξη του παπανδρέου από πρωθυπουργού. Εκείνες τις ώρες χρειαζόταν ένα σύνθημα πχ όπως όχι στον παπανδρέου και το δημοψήφισμά του ναι στην Ευρώπη και τη σταθερότητα.
  Με την ομιλία του στη Βουλή και την πρωτοβουλία του για κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς δεν άφησε χώρο ελιγμού στους βουλευτές του πασοκ και στην ουσία τους συσπείρωσε ώστε να μην έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Γιατί πραγματικά ποια θα ήταν η μοίρα τους, αν έριχναν τον παπανδρέου, άλλη από το να πάνε ντροπιασμένοι σε εκλογές και να συντριβούν. Άθελά του τους οδηγούσε στην ίδια μοίρα με τον αρχηγό τους και συνεπώς τους ξύπνησε όλα τα ένστικτα αυτοσυντήρησης. Αντίθετα η στιγμή ήταν ιδανική για πλευροκόπηση του Πασοκ και διάσπασή του. Θα μπορούσε να καλέσει σε συνεργασία όσους αντιτάχθηκαν στο δημοψήφισμα, να προτείνει ακόμα να διατηρήσουν και τις θέσεις τους στην κυβέρνησή εθνικής ενότητας (με όφελος την άμεση λειτουργικότητα της μεταβατικής κυβέρνησης και δέλεαρ για συμμετοχή την πολιτική τους επιβίωση) αλλά με την προϋπόθεση να φύγει το επικίνδυνο ηγετικό δίδυμο παπανδρέου-βενιζέλος και να αντικατασταθεί από πρόσωπό κοινής αποδοχής. Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: 1) σταθερότητα-λειτουργική κυβέρνηση εθνικής ενότητας 2)εξουδετέρωση παπανδρέου (μια και καλή)-διάσπαση πασοκ 3) προφίλ ενωτικού-υπεύθυνου ηγέτη. Πραγματικά πόσο καιρό θα έκανε να σχηματιστεί και πως θα λειτουργούσε η κυβέρνηση τεχνοκρατών? Όντως μια τέτοια μη δοκιμασμένη πρόταση εμπεριείχε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, κίνδυνος θανάσιμος που δυστυχώς αντιλήφθηκε και χρησιμοποίησε για να απειλήσει ο παπανδρέου τους βουλευτές του. Και γιατί να καθοριστεί από πριν ένα τόσο σύντομο χρονικό περιθώριο λειτουργίας της?
  Από την άλλη πλευρά υπάρχει στο βάθος του ορίζοντα και το εξής: Όταν με το καλό ο Αντώνης γίνει αρχηγός του πρώτου κόμματος στη Βουλή δεν θα πρέπει να έχει και κάποιους διαύλους επικοινωνίας με το πασοκ κυρίως για το καλό της χώρας. Είτε μας αρέσει είτε όχι καμία αλλαγή δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα χωρίς να υπάρχει κάποια πρόσβαση στο βαθύ πασοκ, καθότι αυτό στην ουσία είναι το ελληνικό κράτος. Τρέμω στην ιδέα της ΝΔ που μόνη- αποκομμένη από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις κόντρα στα συμφέροντα αυτών των χαραμοφάηδων που τόσα χρόνια λυμαίνονται τη χώρα. Τον εχθρό σου πρέπει να τον έχεις από κοντά.
  Άλλο μεγάλο λάθος ήταν η αποχώρηση από τη Βουλή. Άφησε τον παπανδρέου να κάνει το παιχνίδι του. Ο Αντώνης έπρεπε να μείνει και σε κάθε τριτο-τεταρτο λογία του να χτυπάει συνεχώς και να υπενθυμίζει πόσο ανίκανος και επικίνδυνος είναι ο παπανδρέου και να απευθύνεται στους βουλευτές του να τον ρίξουν για σωθεί η χώρα.
  Γενικά ο Αντώνης είναι εξαιρετικός ομιλήτης εντούτοις κάνει ένα λάθος δεν συμπυκνώνει την ομιλία σε ένα -δύο βασικά μηνύματα προς το λαό. Αυτές τις μέρες το μήνυμα που έπρεπε να περάσει ήταν: 1) επικίνδυνε-ανίκανε παπανδρέου 2) ναι στην ευρώπη όχι στο δημοψήφισμα.
  Δυστυχώς μετά από αυτά που περάσαμε αυτό που έμεινε ήταν: Ο σαμαράς άλλαξε στάση σε υποστηρικτής του μνημονίου-τρόικας (που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στη σκέψη του λαού με τα βάσανα που περνάει) και ότι ο παπανδρέου είναι ο εγγυητής της σταθερότητας επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης ο παπανδρέου πέτυχε το αδιανόητο: να εκβιάσει άλλη μια φορά τους Έλληνες αλλά και την αντιπολίτευση με το δίλημμα Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ αλλά από τα χείλη τών Σαρκοζί-Μέρκελ και αυτός να βγει λάδι. Παρουσιάζεται εγγυητής της σταθερότητας στην κρίση που ο ίδιος δημιούργησε.
  Πραγματικά κρίμα.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Silverakos 05/11/2011 21:37:59

   Η τελευταια σου παραγραφος βρισκει την αναλυση της στην πονηρια και επιτηδειοτητα των συστημικων.
   Σου παραθετω ομως και μια αλλη οψη της πραγματικοτητας,λυτρωτικη και ακραια αληθινη:
   ''Ἂν ὁ βλὰξ καταφεύγει εἰς τὴν ἐπιτηδειότητα λόγω τῶν πενιχρῶν πνευματικῶν τοῦ μέσων ἐκ τῆς αὐτῆς ἐλλείψεως ἀνωτέρων πνευματικῶν μέσων ὠθεῖται καὶ πρὸς τὴν ἀπάτην. Ἀπάτη εἶναι ὡς γνωστὸν ἡ ἀποσιώπησις τῆς ἀληθείας ἢ ἡ παράστασις ψευδῶν πραγμάτων ὡς ἀληθῶν.''Ε.Λ.

   • Silverakos avatar
    Silverakos @ Δικερως 05/11/2011 22:56:26

    Η απάτη και η πολιτική ήταν συνυφασμένες από τα αρχαία χρόνια. Ο Θεμιστοκλής εξαπάτησε τους υπόλοιπους Έλληνες και επετεύχθη η νίκη στη Σαλαμίνα. Σίγουρα δεν ήταν βλάκας.
    Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι οι στόχοι του πολιτικού, που θέλει τελικά να οδηγήσει το λαό.

 78. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 06/11/2011 11:39:11

  Η Κοραή γράφει στο τουίτερ της "Το κλίμα για τον Σαμαρά έχει αλλάξει δραματικά..Και στον κόσμο και στη ΝΔ. Το ξέρει και ετοιμάζεται να βάλει νερό στο κρασί του..."

  Ελπίζω να είναι μούφα

 79. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 06/11/2011 12:24:06

  Και μία ερώτηση:

  Ο Πρωθυπουργός συγκαλεί Υπουργικό. Με ποιά ιδιότητα; Αφού δε μας λένε πως έχει 'παραιτηθεί"; Αυτό δεν είναι Υπουργικό απογευματινό τσάϊ είναι, μη θεσμικό.

 80. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 06/11/2011 16:39:59

  Μπράβο, Αντώνη! Να πέσει πρώτα και μετά συζητάμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.