#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2013 14:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς διέβη τον ΡουβίκωναΗ 30Η Ιουνίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη πολλών. Ήταν η απαρχή για μια νέα αρχή στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Ο Αντώνης Σαμαράς, με καθυστέρηση περίπου τριών χρόνων, έκανε το μεγάλο άλμα. Όχι προς το κενό, αλλά προς το μέλλον, αναγγέλλοντας ουσιαστικά την ίδρυση ενός νέου κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε, ένα κόμμα που ιδρύθηκε πριν 39 χρόνια και έφθασε στο σημείο να είναι ένας νεκρός οργανισμός, ανήκει επί της ουσίας στο παρελθόν. Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες.

Στις επόμενες εκλογές, θα εμφανιστεί ένα νέο κόμμα που δεν θα έχει καμία σχέση με τη ΝΔ που ξέραμε. Σταδιακά και με διαρκή κίνηση προς την κοινωνική βάση της ευρύτερης παράταξης που ανοίγει τις πόρτες της και σε άλλα πρόσωπα και δυνάμεις, εκτός ΝΔ, θα αλλάξουν όλα: τα πρόσωπα, τα όργανα, οι διαδικασίες, η νοοτροπία και οι σχέσεις.

Όλα αυτά θα αναδειχθούν τους επόμενους μήνες σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο με σταθερό προσανατολισμό τη δημιουργία του καινούργιου. H ιδεολογία του νέου κόμματος θα έχει άξονα το νέο πατριωτισμό με σύνθημα για μια «Νέα Ελλάδα» και θα ενσωματώσει τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης, ενώ η πολιτική θα αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο με ορατούς στόχους στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πεδίο.

Ο Πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος εδώ και καιρό να διαμορφώσει έναν νέο πολιτικό οργανισμό, τελείως διαφορετικό από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης. Ήθελε τη ρήξη και θα την κάνει πράξη, αφήνοντας το στίγμα του στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.

Ο Αντ. Σαμαράς δείχνει να έχει αίσθηση αυτής της ιδιαιτερότητας του ρόλου του και σχεδιάζει το νέο κόμμα με διάθεση για επαναστατικές αλλαγές. Πολλοί αναγνωρίζουν τις παλαιότερες προτάσεις του για μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος που δεν ευδοκίμησαν, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι έλαβε τις αποφάσεις του αφού μελέτησε με προσοχή τα δεδομένα που έχουν αλλάξει μετά το μνημόνιο.

Η Ελλάδα, μετά τα τρία μνημόνια είναι τελείως διαφορετική. Τα τείχη έπεσαν. Μια νέου τύπου πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε. Η σύγκρουση είναι δεδομένη, ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και της δημιουργίας και στις δυνάμεις του σκότους και της οπισθοδρόμησης.

Τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος

Το νέο κόμμα που θα διαμορφωθεί μετά το συνέδριο θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πρώτον: Περιφερειακή συγκρότηση. Το υδροκεφαλικό μοντέλο που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ενίσχυσαν και οι άλλοι αρχηγοί συγκεντρώνοντας τις εξουσίες σε έναν στενό κύκλο προσώπων με πεδίο δράσης την Ρηγίλλης θα αντικατασταθεί με ένα κόμμα που θα μεταθέτει διαρκώς το κέντρο βάρους της δράσης του σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι έννοιες της «ηγετικής ομάδας», της «επετηρίδας» και της«κεντρικής καθοδήγησης» ατονούν και τη θέση τους θα πάρουν σύγχρονοι συντονιστικοί μηχανισμοί που δεν θα μοιάζουν με την παραδοσιακή εσωκομματική γραφειοκρατία.

Δεύτερον: Ανοιχτές διαδικασίες. Ο Αντ. Σαμαράς πίστευε από παλιά ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιείται το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος και ταυτόχρονα να ανανεώνονται τα στελέχη του είναι η διαμπερής λειτουργία σε όλα επίπεδα, που επιτρέπει σε ιδέες, πρόσωπα και πρωτοβουλίες να έρχονται σε επαφή με το κόμμα, χωρίς περιορισμούς, προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις.

Τρίτον: Νέος τρόπος εκλογής των οργάνων. H παραδοσιακή διαμόρφωση εκλεκτορικών σωμάτων, που με τη σειρά τους διαμορφώνουν τους συσχετισμούς στα πολιτικά όργανα του κόμματος, στοιχιζόμενα κατά κανόνα γύρω από πρόσωπα, θα αντικατασταθεί από τη συνεχή αναζήτηση της νομιμοποίησης στη βάση του κόμματος, ώστε όποιος μετέχει στα τοπικά, στα περιφερειακά και στα κεντρικά όργανα να έχει τη μέγιστη δυνατή δημοκρατική και κοινωνική αποδοχή. Με αυτόν τον τρόπο διαλύονται οι ενδιάμεσοι μηχανισμοί, οι «φράξιες» και οι «συσπειρώσεις» που παίζουν ρόλο διαμεσολαβητή και ενθαρρύνονται οι τάσεις και τα ρεύματα απόψεων και ιδεών.

Τέταρτον: Νέος τρόπος λήψης αποφάσεων. Ο Αντ. Σαμαράς επιδιώκει να διαμορφώσει ένα κόμμα που θα διαθέτει τη στοιχειώδη τεχνική και τεχνολογική υποδομή που θα του επιτρέπει να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή στη βάση του προτού λάβει αποφάσεις. H συμμετοχή των πολιτών στην επεξεργασία της τρέχουσας πολιτικής του, με τοπικά, περιφερειακά και εθνικά δημοψηφίσματα, ανοικτές συζητήσεις με τη συνδρομή του Διαδικτύου και άλλες μορφές άμεσης ενσωμάτωσης της λαϊκής ετυμηγορίας στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, είναι εφικτή πρακτική. Το νέο κόμμα θα την εφαρμόσει κατά τρόπο που θα επιτρέψει στην οργανωμένη βάση του να λειτουργεί ως ευρύτερη πολιτική κοινότητα και να εμπλουτίζεται με νέες δυνάμεις από τον χώρο που την περιβάλλει.

Στο προσκήνιο η νέα γενιά

Αυτό που δεν επιθυμεί ο Αντ. Σαμαράς είναι να υπάρξει ανακύκλωση προσώπων και εμπλοκή στις κομματικές διαδικασίες προσώπων που έρχονται από το χθες και την κομματική, σταλινικού τύπου, γραφειοκρατία. Βασική του επιδίωξη είναι να έρθει στο προσκήνιο τη νέα γενιά.

Στην ουσία θέλει να αναδείξει και νέα γενιά στελεχών και έχει κατά νου να δημιουργήσει όρους που θα αναδεικνύουν - τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια - πρόσωπα και νοοτροπίες που μπορεί να προκαλέσουν «σοκ και δέος» στην αρχή, αλλά εν συνεχεία θα γίνουν αποδεκτά, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής.

Η πεποίθησή του ότι το κομματικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης εξεμέτρησε το ζην τον οδηγεί σε τολμηρούς σχεδιασμούς, που δεν θυμίζουν τα ιεραρχικά μοντέλα κομματικής οργάνωσης στα οποία αναδείχθηκαν κατά κανόνα τα περισσότερα από τα σημερινά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μάλλον δυσκολεύονται να φανταστούν την πολιτική χωρίς ένα κόμμα με «όργανα» και κλειστές «καθοδηγητικές» ομάδες.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PELIAS avatar
  PELIAS 01/07/2013 14:15:13

  ...........Όχι προς το κενό, αλλά προς το μέλλον, αναγγέλλοντας ουσιαστικά την ίδρυση ενός νέου κόμματος............
  Αν υπάρχει πραγματική βούληση θα τον ακολουθήσει σύμπας ο λογικός κόσμος αν όχι λυπάμαι.

  • Aρχιμήδης1 avatar
   Aρχιμήδης1 @ PELIAS 01/07/2013 14:59:58

   Ισχύει και αντιστρόφως αυτό πουλές αγαπητέ PELIAS .
   Nα δούμε θα τον ακολουθήσει σύμπας ο λογικός κόσμος?

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Aρχιμήδης1 01/07/2013 18:29:38

    Και επιπλέον πόσος κόσμος είναι λογικός ώστε να καταλάβει τι γίνεται; Η μεγάλη ουσία που χάσαμε στην Ελλάδα. Η Λογική!

    • Καλοπροαίρετος avatar
     Καλοπροαίρετος @ Γεώργιος Τ. 02/07/2013 10:45:41

     Δεν είναι λίγο αυτάρεσκο, κύριε, να μονοπωλείτε την λογική; Εκτός αν θεωρείτε και τον εαυτό σας παράλογο, οπότε αυτό που λέτε δεν στέκει.

  • periopos avatar
   periopos @ PELIAS 01/07/2013 16:00:23

   Να λυπάσαι για άλλα πράγματα και όχι για την βούληση του κόσμου.

 2. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 01/07/2013 15:07:39

  ο Καραμανλης που θα παει;

  • Aρχιμήδης1 avatar
   Aρχιμήδης1 @ ελλην-1821 01/07/2013 15:32:09

   Κι η Ντόρα?

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Aρχιμήδης1 01/07/2013 16:13:04

    Αυτή, για ...βρούβες.

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ Απείθεια 01/07/2013 16:13:53

     Απ΄το 2009 ! Τι τώρα;

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ ελλην-1821 01/07/2013 15:47:00

   ΜΕΤΑ απο Ιωάννινα , Πρέβεζα& Λευκάδα.

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 01/07/2013 16:12:34

    Που θα πάει; ....Για μπάνια, βόλτες, εκδρομές και τσιμπούσια. Έχει κάνει τις επιλογές του ο άνθρωπος, προ πολλού.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Απείθεια 01/07/2013 18:24:58

     Καλλίτερα χαμηλοί τόνοι γιά τόν Καραμανλῆ, ᾿Απείθια! :sad:

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Φωτεινή 01/07/2013 18:46:18

      Γιατί αγαπητή μου Φωτεινή; Δεν είδατε τις κραυγαλέες διαφορές; Ο ένας έτοιμος να καταρρεύσει απ΄την υπερπροσπάθεια, το άγχος, την πίεση (έστω και αν κινείται κατά τη γνώμη μου σε λάθος κατεύθυνση, να υπερβάλλει συνεχώς εαυτόν γι αυτό που πιστεύει ''Σωστό''), κι ο μπούλης τροφαντός, αδιάφορος και μαυρισμένος από την καλοπέραση και τα μπάνια, μια ζωή ευτυχής στην καρακοσμάρα του !!! Σα να μην έφταιξε για τίποτε ο Μέγας!! Τι να πώ; Η αναισθησία προσθέτει χρόνια ζωής!!! Μη θυμώνετε, αυτή είναι η αλήθεια. :-) Διαπιστώσεις κάνουμε.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Απείθεια 01/07/2013 19:01:14

      Εἰσθε πολύ ἄδικη, εἶμαι σίγουρη ὅτι διαφωνεῖ μαζί σας ὁ ΑΣ (τουλάχιστον ἀπό ὅτι λέει καί δείχνει).

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Φωτεινή 01/07/2013 21:06:57

      :-) Σας συμπαθώ πολύ αγαπητή Φωτεινή και δε θέλω να στεναχωριέστε. Όσο και να...διαφωνεί μαζί μου όμως ο ΑΣ από ευγένεια, δυστυχώς, μιλούν τα γεγονότα. Αν ο αμελής κι αδιάφορος Κώστας Καραμανλής διέθετε το 1/10 της ευσυνειδησίας του ΑΣ, δε θα μας είχε (τουλάχιστον)παραδώσει στον ΓΑΠ, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.... Τώρα όλοι oι συνυπεύθυνοι της συμφοράς από μακριά κι αραχτοί, παρακολουθούνε αμέτοχοι τα δρώμενα ως επιφανείς...guest stars! Δείτε το για να΄στε δίκαιη, παρά την αγάπη σας.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Απείθεια 02/07/2013 01:14:51

      δε θα μας είχε (τουλάχιστον)παραδώσει στον ΓΑΠ,

      ῾Ο ἡττημένος στίς ἐκλογές πάντα παραδίνει τήν ἐξουσία στόν νικητή, τουλάχιστον ἀπ᾿ ὅτι γνωρίζω. Εἶσθε πολύ ἔξυπνη γιά νά γράφετε ὅπως τά ἐπί πληρωμῆ παιδαρέλια τοῦ διαδικτύου. Βέβαια παραλείψατε καί ἄλλες "ἀσήμαντες" λεπτομέρειες γιά τήν "παράδοση" τῆς ἐξουσίας στόν γαπ καί τήν ἐκλογή ΑΣ στήν ἀρχηγία, ἀλλά ὡς τετριμένα θά τά προσπεράσω.

     • Foufoutos avatar
      Foufoutos @ Απείθεια 02/07/2013 09:39:20

      Εσύ αν κινδύνευαν τα παιδιά σου τι θα έκανες;

     • Απείθια avatar
      Απείθια @ Απείθεια 02/07/2013 12:14:05

      Φούφουτε, ωραίες οι δικαιολογίες και οι λαϊκοί μύθοι, αλλά ''όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται'' εξ΄αρχής κι αφήνει ελεύθερο το χώρο, μήπως υπάρξει κανένας περισσότερο...ριψοκίνδυνος!! Δεν κατσικώνεται στο θρόνο αφήνοντας τη χώρα να κατρακυλάει στο βάραθρο και στη χειρότερη στιγμή, για κανένα λόγο απολύτως (ούτε και για τα παιδιά του ακόμη, μιας και υπερασπίζεται από τη θέση του τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων), ΔΕΝ παραδίδει στον ΠΡΟΔΟΤΗ. Μην αυτοκοροϊδεύεστε λοιπόν. Μικρότερος των περιστάσεων....

     • GO avatar
      GO @ Απείθεια 02/07/2013 12:44:24

      Τι εννοείς "δεν παραδίδει στον προδότη";
      Βάζεις καινούργιους κανόνες στο παιχνίδι;
      Τα 'χουμε ξαναπεί, είσαι εμπαθής με τον Κώστα. Δεν του πρέπει.
      Και αφού επιμένεις, επιμένω κι εγώ και ξαναγράφω:
      Ο Κώστας Καραμανλής, κόντρα σε όλη την αντιπολίτευση και τους Τατούλη, Μανώλη και τ΄ άλλα παιδιά, στο τέλος με 151 βουλευτές, τον Παυλίδη να του κουνά απειλητικά το δάκτυλό του και με διαφόρους άλλους μιντιάρχες να του κατασκευάζουν ... Βατοπέδια:
      Άσκησε εξωτερική πολιτική που μας έκανε όλους υπερήφανους.
      Έφερε στην Ελλάδα σημαντικές επενδύσεις.
      Άφησε τον κατώτατο μισθό στα 780€, την ανεργία στο 7%, την βενζίνη στα 0,90€/lt και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,40€/lt (τα νούμερα είναι στο περίπου) και... και... και...
      Έπεισε τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια και συμφώνησαν να λάβει μέτρα ήπιου χαρακτήρα προκειμένου να συμμαζευτεί το, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, διογκωμένο (το παρέδωσε <9%) έλλειμμα. Τονίζεται ότι παρόμοια υψηλά ελλείμματα είχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
      Πήρε ορισμένα από τα μέτρα και επαναστάτησε, αλλά πραγματικά επαναστάτησε, το σύμπαν.
      Ο Γιωργάκης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγούσε την χώρα σε εκλογές.
      Ήταν πρακτικά αδύνατο (λόγω κοινοβουλευτικής αδυναμίας, κοινωνικής αναταραχής και με τον Γιωργάκη να μας πηγαίνει σε εκλογές) να εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
      Επειδή πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και επειδή ο Καραμανλής δεν ήταν ο Μπάτμαν στην Γκόθαμ Σίτι, ούτε ο Σούπερμαν στην Σμόλβιλ Τάουν, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος που είχε καθήκον να ασκήσει πολιτική προς όφελος της χώρας και τα εμπόδια που είχε μπροστά του ήταν ανυπέρβλητα, έπραξε ότι το δημοκρατικότερο. Προσέφυγε στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
      Και πώς ανταποκρίθηκε ο λαός τον Σεπτέμβριο του 2009; Πίστεψε τον Γιωργάκη και τα “λεφτά υπάρχουν” ή πήγε για μπάνιο. Σεβαστό, τότε, Εφιαλτικό, τώρα.
      Άρα, ο Κώστας Καραμανλής δεν εγκατάλειψε τίποτα απολύτως.
      Έδωσε την τελευταία μάχη του και την έχασε. Αλίμονό μας!

     • GO avatar
      GO @ Απείθεια 02/07/2013 12:53:05

      Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην πιο έξυπνη, στην πιο πλήρη, στην πιο εντυπωσιακή παρουσίαση θέσεων κόμματος, στην σύγχρονη πολιτική ιστορία μας, το "ΖΑΠΠΕΙΟ Ι".

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 02/07/2013 14:00:52

      Αγαπητή μου Φωτεινή, ας φρεσκάρουμε τη μνή μη μας : '' Ο Κώστας Καραμανλής, το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, διαδεχόμενος τον Κώστα Σημίτη, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές του 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε τη 2η θέση με ποσοστό 33,48% των ψήφων και 91 έδρες στη νέα Βουλή. '' Η κυβέρνηση της ΝΔ, είχε 2007-2009 διανύσει τα 2 ΜΟΝΟΝ από τα 4 χρόνια της θητείας της σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ο Κώστας Κ., γνώριζε πολύ νωρίτερα από το 2009 που προκάλεσε ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές, τι ακριβώς ερχόταν ...καταπάνω μας. Πρώτον δεν μας ενημέρωσε ως όφειλε, δεύτερον δεν έκανε τίποτε για να το εμποδίσει και τρίτον για να γλιτώσει από τις ευθύνες, προχώρησε σε πρόωρες εκλογές ώστε να αποδράσει. (Έτσι πέσαμε στο ΓΑΠ) Μετά, έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει από το 2007 και που ίσως μας είχε γλιτώσει από τα χειρότερα. Παραχώρησε (πολύ ΑΡΓΑ), την Προεδρία στον ΑΣ. Άργησε Φωτεινή μου να παραδεχτεί με γενναιότητα την αδυναμία του εγκαίρως και να αποχωρήσει όταν κάτι μπορούσε ίσως ακόμη να σωθεί. Ψύχραιμα, ρεαλιστικά και αντικειμενικά.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Απείθεια 02/07/2013 15:11:02

      ᾿Αρχίζω να πιστεύω ὅτι διεκδικεῖτε τό ἀλάθητο τοῦ Πάπα, ἀγαπητή ᾿Απείθεια! Κατά τ᾿ ἄλλα ἐπιθυμεῖτε διακαῶς τήν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καί τῶν συνιστωσῶν, τῶν ἀνθελλήνων καί τῶν καί καταληψιῶν τῆς ῾Υπατίας μέ τήν ΝΔ. Δέν αμφισβητῶ τόν πατριωτισμός σας, ὅμως ἐπιτρέψτε μου ν᾿ ἀμβισβητῶ τήν λογική σας γιά σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ (ἀλέξη)-ΝΔ. Μ᾿ ἐκτίμηση, πάντα. :D

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 02/07/2013 15:46:11

      :-) Πολύ αγαπητή μου Φωτεινή, πάω κόντρα στην αιθεροβάμoνα φύση μου και προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια. Αυτή τη στιγμή ΝΔ-Σύριζα αν προσθέσουμε τα ποσοστά αλλά και τις κοινωνικές δυνάμεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του Ελληνικού δόρατος, ενάντια στις έξωθεν πολύμορφες και πολυπλόκαμες επιβουλές. Όσο λοιπόν και να μοιάζει ...αδύνατον, γιατί να μην το ...οραματιστώ μιας και με πείθει ως προς τη δυναμική του; ( ΟΣύριζα δε θα μπορεί να εφαρμόσει τα ''τρελλά'' του και η ΝΔ δε θα μπορεί να κολλήσει στα συντηρητικά της. Ιδανικό κοκτέιλ!!) Το ...αλάθητο δεν το διεκδικώ φυσικά, υπερασπίζομαι μόνο τη γνώμη μου. Με πάθος και με καλή πίστη φυσικά. Και απέναντί σας, πάντα με πολλή συμπάθεια :-).

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 02/07/2013 15:51:09

      @ Go : Κι εμείς ….αγαπήσαμε, αλλά ανοίγουμε και τα μάτια μας κάπου κάπου αγαπητέ!!! Ο ''τα πάντα εν σοφία ποιήσας'', είναι μόνιμος κάτοικος των ουρανών, να σας θυμήσω… :-)

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 02/07/2013 16:27:56

      @ Go @ Φωτεινή : Μόλις τώρα διάβασα οτι ο απεχθέστατος Πάγκαλος, ανέλαβε ...εργολαβικά να ... ''υμνήσει'' ΚΑΙ τον Κώστα Κ. και γι αυτό εγώ σταματάω ακριβώς εδώ. Ότι είπα, είπα. Καμία ταύτιση με τον αισχρό Ιπποπόταμο. (Και μία ορθογραφική διόρθωση από τα προηγούμενα : να θυμΙσω και όχι να θυμήσω...)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Απείθεια 02/07/2013 18:55:50

      ᾿Απείθεια,

      ῾Ο ἀπεχθέστατος ὅπως σωστά τόν ἀποκαλεῖτε Πάγκαλος εἶναι ἕνα πολιτικό ρετάλι πού οὐδείς θέλει ν᾿ ἀγοράση!

      Θέλω ὅλους τούς λάθρο ἔξω ἀπό τήν ῾Ελλάδα, ἄν συμφωνεῖτε, τότε θά μπορούσαμε νά συννενοηθοῦμε καλλίτερα γιά τόν "γάμο" πού θέλετε νά συνάψουν. . .

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 02/07/2013 20:16:40

      Φυσικά και συμφωνώ αγαπητή Φωτεινή. Ποσόστωση στην απορρόφηση των
      (λαθρο)μεταναστών. Εμείς έως 200.000 δυνάμεθα να ''απορροφήσουμε'' κι αυτές με δυσκολία. Προτιμώνται οι έχοντες ανάγκη παραχώρησης πολιτικού ασύλου. Οι υπόλοιποι, δυστυχώς, επιστροφή στις χώρες προέλευσής τους. Όσο και να θέλουν οι επιλεκτικά...πονόψυχοι συνΈλληνες, δεν είναι εφικτό να συνδράμουμε όλης της γης τους δυστυχισμένους!

     • GO avatar
      GO @ Απείθεια 03/07/2013 07:14:38

      @Απείθεια
      Πώς να πείσω μιαν Απείθεια; Γίνεται; Εμ, δεν γίνεται!
      Όμως, προς χάριν του αντινιοζικού (sic) παιγνίου, θα περίμενα να μου πεις:
      Βρε “αγαπητέ” (μπρρρ) για να υπερασπιστείς τον Καραμανλή μου παραθέτεις ένα, δύο... είκοσι στοιχεία. Επ' αυτών, εγώ σου αντιτείνω πρώτον, δεύτερον... εικοστόν.
      Δεν το κάνεις και θεωρητικολογείς φθάνοντας στο απίθανο “ΔΕΝ παραδίδει στον ΠΡΟΔΟΤΗ”.
      Ε, δεν είναι εμπάθεια, αυτό;
      Κι άλλοι αντιπαθήσαμε και μάλιστα πολύ αλλά δεν κάναμε έτσι.

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 03/07/2013 07:47:28

      @ Go :-) Εμπάθεια φυσικά και δεν υπάρχει, ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου είναι σχεδόν συμπαθής. Απλά εν αντιθέσει μ΄εσάς, εγώ δεν βλέπω τα...ταλέντα του που θα τον βοηθούσαν να εξυπηρετήσει τον Πρωθυπουργικό ρόλο. Δεν βλέπω κυρίως τις ψυχικές δυνάμεις, το πάθος, το πείσμα, την αυτοθυσία, την επιμονή (έστω και στη λάθος πίστη για το σωστό). Δεν έχει νόημα να παραθέσω σειρά επιλογών του ως αντεπιχειρημάτων όπως εσείς. Πάω από άλλον δρόμο, ερμηνεύοντας την απουσία χαρακτηριστικών που είναι απαραίτητα για να ηγηθεί κανείς και να μην καταλήξει Εθνικά επιζήμιος.

     • GO avatar
      GO @ Απείθεια 03/07/2013 08:24:20

      Άλλα λόγια βρε Απείθεια.
      Τι είπες; Εθνικά επιζήμιος;
      Για πες αλεύρι. Ο Μπους και ο 'Αναν σε γυρεύει!

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Απείθεια 03/07/2013 17:39:15

      @Go : Εθνικά επιζήμιο, σε καθιστούν κι οι εγκληματικές σου παραλείψεις. Μην εθελοτυφλείτε αγαπητέ.

     • GO avatar
      GO @ Απείθεια 04/07/2013 07:10:56

      @Απείθεια
      Πρώτον, δεύτερον...εικοστόν;
      Μούγκααα;!

 3. ΑΖ avatar
  ΑΖ 01/07/2013 15:55:59

  Η δεξια οφειλει να πει στον Ελληνικο λαο την αληθεια.
  Πρεπει να του πει οτι η χωρα εκβιαζεται να παραδοσει τα πετρελαια της στους Ευρωπαιους και τους Αμερικανους.
  Οτι τα μετρα εφαρμοζονται κατοπιν εκβιασμου με σκοπο την διαλυση της οικονομιας της χωρας.
  Ο καθηγητης Φωσκολος εχει εξηγησει με στοιχεια γιατι η Ευρωπη το 2020 θα εχει τεραστιο ενεργειακο προβλημα εκτος εαν βαλει χερι στα κοιτασματα της Μεσογειου (Ελλαδα, Κυπρος, Ισραηλ, και Αιγυπτος, Λιβυη).
  Η παραγωγη των υπαρχοντων προμηθευτων μειωνεται οπως και ταυτοχρονα η ιδιες αναγκες τους αυξανονται. Το 2020 Γαλλοι, Γερμανοι, Ιταλοι κλπ. Ευρωπαιοι δεν θα εχουν προσβαση σε επαρκη αποθεματα πετρελαιου.
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ
  Ο ΓΑΠ να εκτελει σχεδιο εξαθλιωσης της Ελλαδας το οποιο αναγκαστικα εφαρμοζει ο Σαμαρας.

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ ΑΖ 02/07/2013 04:16:08

   Εμπα αγαπητε ΑΖ στο σιτε του Νικου Λυγερου και δες μερικα βιντεο σχετικα με την ΑΟΖ και τα ποσοστα πετρλαιου και αεριου που θα λαβη η πατριδα οταν θα γινη η αντλησι τους. Ενδεικτικα επι λεξει αναφερει 80% εμεις, 20% η εταιρια και μπορει να αλλαξουν προς το καλλιτερο αν η αντλησις ειναι ευκολοτερη η το αντιθετο αν η αντλησις ειναι δυσκολη. Ολοι ανοιγετε το στομα σας και λετε κουταμαρες,σαν τους χριστιανους που χψρις να εχουν διαβασει ουτε την βιβλο σου κανουν μαθηματα περι χριστιανισμου.Αρκετα πια.

   • Καλοπροαίρετος avatar
    Καλοπροαίρετος @ Ανδρεας45 02/07/2013 10:50:06

    Μ' αρέσει η ευκολία με την οποίαν αναφέρεσθε στην ευκολία ή δυσκολία της αντλήσεως. Μα... εκεί βρίσκεται όλη η ουσία! Αν οι τιμές του πετρελαίου πέσουν (και αυτό είναι πιθανότατο να συμβεί με την παραγωγή του σχιστολιθικής προελεύσεως πετρελαίου των ΗΠΑ) τότε δεν θα έχει οικονομικό νόημα να αντλήσει κανείς πετρέλαιο πανάκριβα από τον βυθό της Μεσογείου!

    • Ανδρεας45 avatar
     Ανδρεας45 @ Καλοπροαίρετος 02/07/2013 14:49:03

     Αυτα Καλοπροαιρετε δεν τα λεω εγω! Πηγαινε στο
     YouTUBE τις 21/06/2013 στην εκπομπη "ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" του Γιωργου Σαχινη ΚΡΗΤΗ ΤΒ να τα ακουσης απο το στομα του Νικου Λυγερου με ολες τις λεπτομεριες.

 4. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 01/07/2013 15:59:54

  μαζί του, εννοείται...

 5. loyal subject avatar
  loyal subject 01/07/2013 16:02:45

  Δεν καταλαβα, το νεο κομμα δε θα λέγεται νδ..;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ loyal subject 01/07/2013 17:02:42

   Όπως και να λέγεται, θα είναι κι αυτό ένα κόμμα. Τίποτε άλλο, από ένα κόμμα. Η χώρα δεν σώζεται με καινούρια κόμματα, αφού αυτά την κατέστρεψαν. Οι ίδιοι και οι ίδιοι εδώ και 39 χρόνια και ιδού η κατάντια μας.

   • Καλοπροαίρετος avatar
    Καλοπροαίρετος @ Επισκέπτης 02/07/2013 10:50:37

    Πόσο δίκιο έχετε!

 6. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 01/07/2013 16:24:44

  παρεπιπτόντως όλη η διαδικασία επιλογής της ΠΕ είναι προβληματική και μη αντιπροσωπευτική, επιβάλλεται να γίνεται σε επίπεδο περιφερειών!

 7. Lestrange avatar
  Lestrange 01/07/2013 16:30:04

  Αυτό με την νεολαία να βγαίνει στο προσκήνιο χρειάζεται προετοιμασία.

  Αν θέλει ο κ. Σαμαράς να κάνει άνοιγμα προς την νεολαία και να ζητήσει την υποστήριξη της, να φροντίσει πρώτα να κρατήσει τα ανοιχτόμυαλα και ικανά παιδιά μέσα στην χώρα.

  Να ξεκινήσει, λοιπόν, με άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων ΤΩΡΑ.

  Αν δεν το καταφέρει σε αυτή τη συνταγματική αναθεώρηση, οτιδήποτε σχετικό με την νεολαία θα πέφτει πάνω σε κλειστά αυτιά.

 8. Jim Bim avatar
  Jim Bim 01/07/2013 17:32:27

  Δεν μιλάμε πλέον για «δεξιούς» και «αριστερούς». Δεν μιλάμε για «φιλελεύθερους» και «σοσιαλιστές». Δεν μιλάμε καν για «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς». Μιλάμε για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αυτής της χώρας.

  Ο Εκσυγχρονισμός δεν προϋποθέτει τη Συρρίκνωση, όπως η Ανάπτυξη δεν προϋποθέτει την Αδικία, όπως η Πολιτική δεν στηρίζεται στον Κυνισμό και την Εξαπάτηση. Ο Εκσυγχρονισμός είναι απολύτως συμβατός με την Εθνική επιβίωση, όπως η Ανάπτυξη είναι απολύτως συμβατή με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, όπως η Πολιτική είναι απολύτως συμβατή με την Αξιοπρέπεια και την Αξιοπιστία.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Jim Bim 01/07/2013 18:30:01

   Ολοι οι οι Ελληνες είπατε Jim Bim μαζί με :

   Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Δούκας, Λιάπης, Παυλίδης και Λαλιώτης.
   Εχουν πείρα...

   ...και φυσικά Γεώργιος Παπανδρέου ?

 9. άστα να πάνε avatar
  άστα να πάνε 01/07/2013 17:37:26

  Ρε παιδιά, ο Φαήλος εκλέχτηκε;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ άστα να πάνε 01/07/2013 18:30:55

   Κι εγώ αυτό περιμένω να μάθω...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 01/07/2013 18:39:43

    ΝΑΙ!!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 01/07/2013 21:03:07

     Ελπίζω να εννοείς πως εξελέγη και όχι ότι συμφωνείς με την ερώτηση... Χαίρομαι πολύ αν ισχύει το πρώτο πάντως και ευχαριστώ για την πληροφορία. Τον πάω με χίλια ως ειλικρινή και τίμιο άντρα. Χρειάζονται τέτοιοι παντού. Έστω και αν χαλάει τον καθωσπρεπισμό των μοσχαναθρεμένων και τραβάει την προσοχή εύκολα. Μαγκιά του και αναλαμβάνει την ευθύνησ όσων λέει και έχει επιχειρήματα, όχι κραυγές...

 10. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 01/07/2013 17:45:49

  Παρεπιπτόντως πέρα τα νέα ονόματα, κάποιο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης υπάρχει διαθέσιμο?

 11. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 01/07/2013 17:48:45

  Πρός όσους τον ψήφισαν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας: Φανταζόσασταν ότι θα πάρει μια ιστορική ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα την μετατρέψει σε ...ΠΟΛΑΝ?
  Ξαναρωτώ: καμιά ψηφοφορία στη βάση θα γίνει, να δούμε πόσοι θέλουν την κατάργηση της ΝΔ από τον "πρόεδρο" της?

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ρύκιος 01/07/2013 18:30:23

   ᾿Εγώ πάντως θά παραμείνω στήν ΝΔ, ἐκτός καί ἄν συμφωνεῖ γιά τήν ἀλλαγή ὀνόματος ὁ ΚΚ. Εἶμαι σίγουρη ὅτι ἡ καραμανλική πλειοψηφοῦσα βάση θά συμφωνεῖ μαζί μου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρύκιος 01/07/2013 18:32:32

   Μόνο και μόνο που από τους ψηφίσαντες ΝΔ το 2003, ξαναψήφισαν μόνο το 60% και άφησαν τον ΓΑΠ να έχει 1750 βουλευτές και να περνάει τα μνημόνια αέρα, μη λέμε και πολλά για βάσεις και αηδίες. Αυτοί που τον ψήφισαν για Πρόεδρο θέλουν νέα πράγματα για τον τόπο πρώτιστα και δεν ήταν όλοι νεοδημοκράτες...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 01/07/2013 18:56:42

    "Αυτοί που τον ψήφισαν για Πρόεδρο θέλουν νέα πράγματα για τον τόπο. . ."

    Συμπεριλαμβάνεται καί τό νέο ὄνομα;;; ᾿Εγώ καί ἡ οἰκογένεια μου τόν ψήφισε γιά ἀρχηγό τῆς ΝΔ καί ὄχι γιά ἀρχηγό ἄλλου κόμματος. ᾿Εάν θέλει νά ἱκανοποιήση τούς ἀριστερούς (ἀποτάσουν μέ βγδελυμίας τό ὄνομα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ) πού τόν ψήφισαν καί ὄχι τούς δεδομένους ΝΔς, νά μᾶς τό πῆ.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 01/07/2013 21:07:42

     Ποιοι αριστεροί ψήφισαν Σαμαρά; Μα ο Σαμαράς έχει συμβούλους τύπου Λαζαρίδη που ξόρκισαν άπαξ διαπαντός το θέμα. Έχει Κρανιδιώτη που συγκρίνει απευθείας Στάλιν-Χίτλερ ως σφαγείς ίδου διαμετρήματος (και έχει απόλυτο δίκιο). Η αριστερά στην Ελλάδα δεν ψηφίζεται από κόσμο που πιστεύει στις τρέλες της αλλά από φτωχό λαό που δεν πιστεύει πως η δεξιά θα τον ακούσει ποτέ. Και αυτό ενδιαφέρεται να αλλάξει ο Σαμαράς. Την προκατάληψη και τον χαζό διαχωρισμό αριστερών-δεξιών, σε πατριώτες, επικίνδυνους τυχοδιώκτες και λαϊκιστές. Εκεί που είναι η ουσία δηλαδή. Τα ονόματα είναι άχρηστα αν δε τα υπολογίζει κανείς και φέρουν βάρη παλαιών αμαρτιών που εμποδίζουν πολυ κόσμο να βλέπει αντικειμενικά. Γιατί ο Σαμαράς να φορτώνεται τόσες αμαρτίες άλλων τόσον καιρό; Να τα αλλάξει ΟΛΑ και πρώτα εκεί λοιπόν.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 02/07/2013 01:20:16

      Ποιοι αριστεροί ψήφισαν Σαμαρά

      Πολλοί σχολιαστές σ᾿ αὐτήν τήν ἱστοσελίδα.

 12. perastikos avatar
  perastikos 01/07/2013 18:48:51

  Αφού οι Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν χέρι στα πετρέλαια κλπ εμείς γιατι τους προσκυναμε;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ perastikos 01/07/2013 21:11:16

   Γιατί από την άλλη οι ΗΠΑ δεν είναι ευγενικές. Θα σου στείλουν τους Τούρκους για πόλεμο και όταν θα εξαντληθούμε και οι 2 μετά από 1 εβδομάδα με χιλιάδες νεκρούς και μεγάλη ζημιά. θα μοιράσουν το Αιγαίο στη μέση ή θα γίνει ουδέτερη ζώνη που θα κάνουν εξόρυξη οι εταιρίες τους και θα δίνουν σε εμάς και τους απέναντι ψίχουλά με σκοπό να μην έχουμε προστριβές. Ενώ στην ΕΕ, αυτή τη στιγμή οι Γάλλοι σε στηρίζουν με σχεδόν δωρεά φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής περιπολίας, μπλοκάρουν την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, σου δανείζουν χρήμα (όχι με καλούς όρους εννοείται). Το μη χείρον βέλτιστον. Έχεις καλύτερη λύση για το παρόν;

 13. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 01/07/2013 23:23:56

  Αν ο Σαμαρας συνεχισει να κτιζει το μελλον (οπως λετε...) με τα φθαρμενα υλικα που εχει, τοτε, αλλοιμονο μας...
  Αν ο Σαμαρας δεν αποκοπει απο Ντορες, Κωστακηδες, τους Τιποτα (Αβραμοπουλο και Παναγιωτοπουλο...κλπ), τοτε, αλλοιμονο μας
  Αν ο Σαμαρας συνεχισει να διοριζει ολους τους αποτυχημενους πολιτευτες σε διαφορες θεσεις ωστε να εξυπηρετει να εσωκομματικα συμφεροντα και ισορροπιες, τοτε, αλλοιμονο μας...
  Αν ο Σαμαρας ενδωσει στις πιεσεις των μεγαλοκαρχαριων, διαφορων ΜΜΕ και στα διαφορα συμφεροντα, τοτε, αλλοιμονο μας...
  Οποτε αγαπητοι μου ας κρατησουμε μικρο καλαθι...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Γιαννης Ζ. 02/07/2013 02:43:57

   Αστο φιλε, δες καλυτερα τι θα κανετε εσεις με τις συνιστωσες σας, κι ασε τον Α.Σ και τη Ν.Δ να πορευτουν οπως νομιζουν.

   • Γιαννης Ζ. avatar
    Γιαννης Ζ. @ Μικρασιάτης 02/07/2013 18:44:28

    Μικρασιατη μου ελπιζω να μην εννοεις εμενα...μακρυα απο εμενα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας...απο την αλλη ομως δεν μπορω να μη λεω τα αυτονοητα και να μη δεχομαι την πραγματικοτητα

 14. τοξο avatar
  τοξο 01/07/2013 23:49:48

  Όταν ένας υποψήφιος της Ν.Δ. δέν εκλεγεί με 20 χιλιάδες σταυρούς θεωρείται αποτυχημένος και ένας υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ ή τηςΧ.Α. με 500 ή 600 σταυρούς εκλέγεται και θεωρείται επιτυχημένος,μήπως ο κρίνων δεν είναι καλός κριτής;

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 02/07/2013 00:05:43

  ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ........ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΕ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΝΟΙΡΕΥΕΣΤΕ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.........ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΜΠΑΖΑ......ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ???

 16. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 02/07/2013 00:45:58

  Δεν ταυτιζομαι ουτε με προσωπα,ουτε με ονοματα.Η ιδεολογια μετραει για μενα,η ταυτοτητα,η πορεια προς τον κοινο στοχο.Θα ψηφιζα πατριωτικη Δεξια οπως και αν λεγοταν,οποιος και να ηταν αρχηγος.
  Στον Σαμαρα αναγνωριζω την προσπαθεια,το οραμα,την μαγκια.Την μαγκια να μην φοβηθει χαρακτηρισμους,να μην βαλει νερο στο κρασι του,να γκρεμισει καστρα δεκαετιων για το κοινο συμφερον.
  Εγω θα συνεχισω να πιστευω και θα συνεχισω να κρινω...

 17. sender avatar
  sender 02/07/2013 01:51:12

  Τα κόμματα φιλοξενούν τους προέδρους τους ή οι πρόεδροι τα κόμματα;Κρατείστε χαμηλούς τόνους,ο Ρουβίκων είναι μπροστά,τι θριαμβολογείτε;τι κερδίσατε και δεν το κατάλαβα;Εκτιμούμε την εργατικότητα και το χαμηλό προφίλ του κ.Σαμαρά.Ελπίζουμε,να μην επηρεάσουν την κοινή γνώμη,οι βασιλικότεροι του βασιλέως,που βιάζονται να βάλουν διαχωριστικά τείχη,σ'ένα κόμμα,που είτε το θέλουμε είτε όχι,έχει παρελθόν,παρόν και πιστεύω μέλλον.Take your time!

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ sender 02/07/2013 09:20:45

   ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.
   ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ, ΑΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ 2013 Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
   ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ.
   ΝΙΚΟΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ

 18. kostas nikolaou avatar
  kostas nikolaou 02/07/2013 02:22:59

  Η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε, ένα κόμμα που ιδρύθηκε πριν 39 χρόνια και έφθασε στο σημείο να είναι ένας νεκρός οργανισμός, ανήκει επί της ουσίας στο παρελθόν.

  δηλαδή πέρισυ πετάξαμε την ψήφο μας σε ενα νεκρό οργάνισμό? αλλιώς τα θυμάμαι εγώ. για παραταξη ευθύνης μιλούσατε όλοι, για κόμμα που θα σώσει την πατρίδα
  Δεν πειράζει , στις επόμενες θα είμαι πιο προσεκτικός. δεν πρόκειται να πετάξω πάντως την ψήφο μου σε κόμμα που θα έχει μαζέψει, αθωωσει και καθαγιάσει έστω και ένα από τα πασοκολαμόγια.
  βγάλτε ότι όνομα θέλετε στο νεο κόμμα σας, αφήστε πάντως την πατρίδα και το όνομα της εκτός. ΕΛΛΑΣ είναι μια και είναι παντοτινή. ουτε νεα , ούτε παλια

 19. Απείθεια avatar
  Απείθεια 02/07/2013 08:02:48

  ''Η αριστερά στην Ελλάδα ψηφίζεται από το φτωχό λαό που δεν πιστεύει πως η δεξιά θα τον ακούσει ποτέ.''
  Ο διαχωρισμός είναι ταξικός κι όσο τα τροϊκανομνημόνια θα δημιουργούν ορδές ανέργων, νεόπτωχων κι απελπισμένων δούλων που θα παρακαλούν για 400 €, οι λοιπές ετικέτες και οι προσπάθειες ''πολυτελών'' διαφοροποιήσεων, θα πίπτουν στο κενό. Ο ...πατριωτισμός ως συνδετικός κρίκος και τα προσκλητήρια ενότητας έχουν περιεχόμενο, όταν στο πλούσιο γιορταστικό τραπέζι χωράνε να καθίσουν όλοι και το μενού που σερβίρεται, είναι το ίδιο για όλους. Όχι οι ...άρχοντες χαβιάρι και η ... πλέμπα λαπά. Όταν και αν μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή του πλούτου ή και της φτώχειας, ίσως όλα ν΄αλλάξουν. Τα λόγια δεν αρκούν και δεν κοστίζουν τίποτε στους έχοντες, που συνεχίζουν την αμέριμνη ζωή τους, σαν να μην έγινε τεκτονικός σεισμός στη χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, όσο η αστική τάξη μένει στο απυρόβλητο και στο ...αφορολόγητο, η ψυχική ενότητα θα είναι μόνο δυό κενές λέξεις....

  • Ο Κηφισεύς avatar
   Ο Κηφισεύς @ Απείθεια 03/07/2013 00:41:52

   @ Απείθεια
   δε θα μας είχε (τουλάχιστον)παραδώσει στον ΓΑΠ

   Αγαπητή απείθεια,
   Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και βρές την απάντηση στην παρακάτω ερώτηση.

   ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ
   ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ;

   Οτι συμπέρασμα κι αν βγάλεις κάντο φυλαχτό σου και μη μας το πεις,
   αλλά να θυμάσαι μια σωστή ρήση,

   "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
   ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΤΗ"

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Ο Κηφισεύς 03/07/2013 20:07:38

    Εγώ ξέρω οτι ο Κώστας Κ. κοιμόταν αγαπητέ ύπνο βαθύ επί 2 χρόνια ενώ τα ...λεφτά τελείωναν και τα περιθώρια αντιμετώπισης των τραγικών μας προβλημάτων, στένευαν δραματικά!! Δεν έπρεπε λοιπόν ποτέ και για κανέναν λόγο να παραδώσει την εξουσία για να γλιτώσει από τις βαριές ευθύνες. Αυτό ΔΕΝ είναι αξιοπρεπές. Είναι θρασύδειλο. Φυλακτό μου δε, δεν κάνω ποτέ απλοϊκές απαντήσεις σε αφελή-βολικά-αθωωτικά ερωτήματα πιστών. Φυλακτό μου δέχομαι να κάνω το σχετικό : ''Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του 'χει από μιας αρχής δοθεί;''
    Οδυσσέας Ελύτης

 20. Greg avatar
  Greg 02/07/2013 08:07:31

  Οι λόγοι είναι άλλοι, οικονομικοί.

 21. ioannis avatar
  ioannis 02/07/2013 12:41:51

  Πώς όμως μπρορεί να γίνει ένα νέο κόμμα χωρίς νέο αρχηγό, χωρίς θητεία για όλους του αξιωματούχους του κόμματος, χωρίς προκριματικές εκλογές για την εκλογή των υποψήφιων βουλευτών, χωρίς ποσοστόσεις για τη συμμετοχή νέων και γυναικών στα ψηφοδέλτια, χωρίς τοποθέτηση τομεαρχών με την κατάλληλη εκπαιδευτική κατάρτιστη στο αντικείμενο που θα παρακολουθούν.
  Οι περισσότεροι είστε βολεμένοι και γεμάτοι με παρωπίδες. Μάθετε να ακούτε και λίγο τον παλμό του κόσμου που αγωνίζεται για την επιβιωσή του.

 22. Εξ Αμάξης avatar
  Εξ Αμάξης 03/07/2013 00:59:38

  Η "πολιτική" λογική δεν είναι ούτε τέχνη ούτε επιστήμη
  ειναι ένα απλό ανευ εξακριβώσεων παιχνίδι
  με το οποίο προσθέτουμε πεποίθηση σε ότι μας συμφέρει.

 23. roadrunner avatar
  roadrunner 03/07/2013 08:15:40

  "...Σταδιακά και με διαρκή κίνηση προς την κοινωνική βάση της ευρύτερης παράταξης που ανοίγει τις πόρτες της και σε άλλα πρόσωπα και δυνάμεις, εκτός ΝΔ...."
  Σωστή η προοπτική και ίσως μονόδρομος. Υπάρχουν πολλά περιθώρια ανανέωσης και απαλλαγής από παρασιτικά πρόσωπα και μηχανισμούς, που δρούσαν εις βάρος της υγιούς λειτουργίας του κόμματος της ΝΔ.
  Ελπίζω, όμως, να μην φτάσουμε και στην αντίπερα όχθη. Δηλαδή,
  να μην θεωρηθούν ως πανάκεια, οι δυνάμεις εκτός ΝΔ, και να μην βιαστούν να εντάξουν άκριτα και αναιτιολόγητα κάθε τέτοια δύναμη, στο νέο πολιτικό σχηματισμό. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε δηλαδή, ότι, οι εκτός ΝΔ περιβάλλοντες χώροι (ειδικά το παλιό ΠΑΣΟΚ, σημερινό Σύριζα) παρουσίαζαν συνήθως τις ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης και εξάπλωσης, του σάπιου παρασιτισμού και της διαφθοράς....
  Η πρώτη και βασικότερη προϋπόθεση όμως, είναι ότι από την πολιτική ηγεσία ενός νέου τέτοιου κόμματος, θα πρέπει να εκλείπει παντελώς, όλη η κλίκα των βουλευτών ή γραφειοκρατών/τεχνοκρατών (Βενιζέλου και ΓΑΠ προεξαρχόντων), που στελέχωσαν τις κυβερνήσεις των ΑΓΠ και ΓΑΠ και η οποία, είναι στιγματισμένη με την σιδηροδέσμια παράδοση της Ελλάδας στους διεθνής μηχανισμούς τοκογλυφίας.

 24. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 03/07/2013 11:59:52

  Όταν ο Αλέξανδρος διέβη τον Γρανικό, χωρίς να ξεκουράσει τον στρατό του, όρμησε χωρίς χρονοτριβή και με ασίγαστο πάθος ενάντια στα στίφη των Περσών και τους κατανίκησε.
  Εδώ μετά τη διάβαση του Ρουβίκωνα, όπως το παρουσιάζει το άρθρο, ο Πρωθυπουργός, αντί να καταγάγει ένδοξες νίκες κατά της φοροδιαφυγής και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του Δημόσιου Τομέα, συναντιέται για φωτογραφίες με τον συμπαθή συμπατριώτη μας Αντενοκούμπο !!!
  κ. Σαμαρά : "Οι καιροί ου μενετοί".
  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
  Μέσα στο καλοκαίρι, με ανοιχτή τη Βουλή, το Σεπτέμβρη η χώρα να είναι διαφορετική : χωρίς νόμο για ασυλία βουλευτών και πρόσθετων αποζημιώσεων, με ΝΕΡΙΤ λειτουργούσα με 20 άτομα, μέχρι να ετοιμασθεί ένα αξιοπρεπές σχέδιο λειτουργίας και προσλήψεις ΑΣΕΠ και όχι η κοροιδία των 2000 έκτακτων από τους 2500 απολυμένους, με 12.500 εκτός δημοσίου τώρα, με ένα σοβαρό και αξιόπιστο φορολογικό νόμο, που δεν θα κοροιδεύει τους μικροσυνταξιούχους και θα "τα παίρνει" και από τους πλούσιους, με επάνδρωση ΔΕΚΟ και δημόσιων οργανισμών χωρίς νεποτισμό και μικροκομματικά ή τοπικιστικά συμφέροντα, που προκαλούν τεράστιες τρύπες και ζημιές, που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι φτωχοί.
  ΑΥΤΑ περιμένει ο κόσμος, που δεν έχει κομματικές ετικέτες, που αδυνατεί να πληρώσει όλα αυτά τα χαράτσια που έρχονται ΣΙΩΠΗΛΑ το ένα μετά το άλλο και περιμένει κάποια βελτίωση στις συνθήκες ζωής του.
  Ιδού ο πραγματικός Ρουβίκωνας. Ιδού πεδίο δόξας λαμπρό.

 25. Ρουβικωνας avatar
  Ρουβικωνας 08/07/2013 16:04:39

  Αν υιοθετει αν καταλαβα καλα απο το δρεπανυφορο διπτυχο που μαστιζει τον Ελληνισμο και τα δυο κοπτερα οδοντωτα δρεπανια πολυ φοβουμαι οτι το νεο εγχειρημα τα γινει διδυμο αδερφακι του παλαι ποτε κραταιου ΠΑΣΟΚ και στα δημοσκοπικα χαρακτηριστικα.
  Επεξηγω.
  Το δρεπαυφορο διπτυχο για οσους δεν καταλαβαν ειναι
  ΜΝΗΜΟΜΙΑ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  Πριν 2 χρονια ηταν ΟΧΙ και στα μνημονια ΟΧΙ και στους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  Μετα μετην κυβερνηση παπαδημου εγινε ΝΑΙ στα μνημονια αλλα παρεμεινε το ΟΧΙ στους λαθρομεταναστες.
  Και απο την 30Η Ιουνιου οταν εμεινε μονος με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια εχουμε πληρη μεταστροφη στο ΝΑΙ στα μνημονια - ΝΑΙ στους λαθρομεταναστες.

  Αυτο ομως ειναι το δογμα του ΠΑΣΟΚ.
  Μηπως δεν αντιλαμβανονται μερικοι ο,τι ετσι θα ακολουθησει το ΠΑΣΟΚ στο 3%.. ;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.