#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2011 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν πρέπει να λυπηθεί κανένανΌχι στις παραγραφές

του Κώστα ΡοδινούΟ  κ. Σημίτης ίσως είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση, που πρόσεχε τόσο πολύ την εικόνα του, ενώ ακόμα κυβερνούσε.   Ολόκληρος "μηχανισμός ΜΜΕ", που ευνοήθηκε σκανδαλωδώς με την  ανεξέλεγκτη είσοδο  στο Χρηματιστήριο, την  ανάληψη  δημοσίων έργων,  τις κρατικές διαφημίσεις και προμήθειες, ετέθη στη διάθεσή του.

Στη συνέχεια καλλιεργήθηκαν  διάφοροι μύθοι!

-Ο μύθος του αποτελεσματικού πρωθυπουργού με το μπλοκάκι, που παρατηρούσε και ήλεγχε τους πάντες, ως αυστηρός και άτεγκτος λογιστής!

-Ο  μύθος τους αποφασιστικού ηγέτη, που ζητούσε "καθαρές λύσεις", έβαζε εκβιαστικά διλήμματα και κέρδιζε.

-Ο μύθος του εκσυγχρονιστή, που άλλαζε τις δομές τις κοινωνίας και του κράτους και οδηγούσε την Ελλάδα στον 21ο αιώνα.

-Ο μύθος του πρωθυπουργού των μεγάλων έργων και των Ολυμπιακών Αγώνων.

-Ο μύθος της ισχυρής Ελλάδας του  ευρώ!

Και επειδή προφανώς ο κ. Σημίτης ήξερε καλύτερα από τον καθένα τα ….επιτεύγματά του, όταν ήρθε η ώρα να κριθεί, ….παρέδωσε δαχτυλίδι!

Δεν τόλμησε να τεθεί στην κρίση του λαού!  Ισως γιατί πάντα περιφρονούσε αυτόν τον λαό. Μπορεί και να μην τον θεωρούσε ώριμο και ικανό για να τον κρίνει!

Το καθεστώς Σημίτη

H αλήθεια είναι ότι ο κ. Σημίτης έστησε ένα καθεστώς  διαχείρισης εξουσίας και νομής των λαφύρων της, πρωτόγνωρο μέχρι τότε.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος:

1. -Ο θανατηφόρος εναγκαλισμός του κράτους από τους μεγαλοεργολάβους.

2. -Το άθλιο σύστημα των κρατικοδίαιτων ιδιωτικών καναλιών

3.-Το μεγαλύτερο έγκλημα από συστάσεως ελληνικού κράτους με την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης μέσω  του χρηματιστηρίου. Ηταν η μεγαλύτερη  αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών.

4.-Το «πάρτυ « με τα Ολυμπιακά έργα και τις αμυντικές προμήθειες.

5.-Τα κόλπα  με τα  τις ανταλλαγές επιτοκίων, «swap» στην καθομιλουμένη.

6.-Την «τιτλοποίηση» και  προείσπραξη  μελλοντικών εσόδων του  δημοσίου.

7.-Το «άγος» των συμβασιούχων.

Και όλα αυτά, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, με αδιαφανείς διαδικασίες! Δυστυχώς, η  χώρα παραμένει ακόμα όμηρος αυτού του καθεστώτος!Η …..μεγαλοψυχία Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής, όταν εξελέγη πανίσχυρος πρωθυπουργός το 2004, θα μπορούσε,  μέσα σε  λίγους μήνες, να αποτελειώσει αυτό το  διαφθαρμένο  καθεστώς.  Να τους παραπέμψει όλους στη Δικαιοσύνη, ποινική και πολιτική και να ξεριζώσει  τα καρκινώματα.

Είχε την εντολή, είχε την πλειοψηφία και τη δικαιολογία ότι τα είχε καταγγείλει όταν ήταν αντιπολίτευση. Και το καλύτερο σύνθημα, μετά την «αλλαγή», την «επανίδρυση του κράτους».

Δυστυχώς, δεν τόλμησε!

Tι λόγους είχε η Ν.Δ. να μην αποκαλύψει το σκάνδαλο του  χρηματιστηρίου, τις προμήθειες και τα μεγάλα έργα, ή την απάτη με τα swaps; Ποτέ δεν δόθηκε μια πειστική απάντηση. Ετσι από ..κατήγοροι, βρέθηκαν κατηγορούμενοι!Ο κ. Παπανδρέου δεν αντέχει την αλήθεια Ο κ. Παπανδρέου (και το σύστημα που τον έφερε στην εξουσία), αν και είχε κάνει σημαία την σκανδαλολογία, ουδόλως ενδιαφέρεται για την ανεύρεση  της αλήθειας.  Γιατί δεν την αντέχει!  Και δεν την αντέχει επειδή είκοσι χρόνια υπουργός ήταν και γνωρίζει!

Την εξουσία ήθελε και την κατέκτησε. Τώρα χρησιμοποιεί τις εξεταστικές:

α)για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ζέουσα επικαιρότητα

β) για να παριστάνει τον αρχάγγελο της κάθαρσης του συστήματος

γ) για να συσκοτίσει την αλήθεια  και να καλύψει τους δικούς του και

δ)για να εγκλωβίσει τον κ. Σαμαρά στο παρελθόν.

Προφανώς και ήξεραν ότι τα αδικήματα ήταν παραγεγραμμένα. Παρ’ όλα αυτά προχώρησαν στις παραπομπές για να μείνει η ρετσινιά!  Ευτυχώς που αντέδρασε ο κ. Κοντός και απεκάλυψε την μικροπολιτική συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όχι στις παραγραφές

Τον κ. Παπανδρέου και την  Κυβέρνηση  βολεύουν αφάνταστα οι παραγραφές! Εκεί επενδύουν! Γιατί  έτσι γλυτώνουν όλοι! Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων τις  εισηγείται βεβαίως ο Υπουργός Αμυνας, τις τελικές αποφάσεις όμως τις παίρνει το ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ. Θέλετε να μου πείτε ότι είναι ανεύθυνος; Ότι δεν γνώριζε;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, και δεν  ήξερε για τις προμήθειες του Οργανισμού; Και έχουμε αυτόν τον άνθρωπο υπε-υπουργό Οικονομικών; Ο ίδιος επίσης συναντιόταν με τον κ. Πάπιστα (έπαιρνε έργα από τη  Ι.Μ. Βατοπεδίου) και δεν ήξερε για το Βατοπέδι;

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεν έμαθε για τις …καταθέσεις Τσουκάτου;

Ο Σαμαράς έχει το πλεονέκτημα έναντι του κ. Παπανδρέου, ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκτός συστήματος εξουσίας. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα  και τίποτα να κρύψει! Πρέπει λοιπόν να ματαιώσει την συγκάλυψη  που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ! Στους συμβιβασμούς χάνει αυτός που έχει δίκιο!

Διαφωνώ, επίσης, την για οποιουσδήποτε λόγους, ανοχή και κάλυψη των «δικών μας». Στην κακοδιαχείριση δεν υπάρχουν «δικοί τους» και «δικοί μας».

Είμαι φανατικά υπέρμαχος της ιδέας να ελεγχθούνε όλοι! Ακόμα και εκείνοι για τους οποίους  υπάρχουν «απλές ενδείξεις»!  Οποιος είναι αθώος και έχει «καθαρή τη φωλιά» και τη συνείδησή του, δεν έχει λόγο να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης! Και θα βοηθούσε τα μέγιστα αν όσοι, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ενεπλάκησαν στις υπό έρευνα υποθέσεις, αντιδράσουν όπως ο κ. Κοντός. Ενας  πολιτικός δεν πρέπει να οχυρώνεται πίσω από την παραγραφή.  Πρέπει να επιζητά την αθώωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν επικρατήσει η εντύπωση της συνδιαλλαγής και της συγκάλυψης η Ν.Δ. θα βγεί χαμένη! Και θα βγεί χαμένη όχι επειδή είναι ένοχη, αλλά γιατί αυτήν την εντύπωση θα καλλιεργήσουν και θα επιβάλλουν στην κοινή γνώμη οι γνωστές «βουβουζέλες του συστήματος».

Υ.Γ. Τελικά εκείνη η διαβόητη Εξεταστική για την Οικονομία και τα δήθεν πλαστά στοιχεία που έστελνε η Κυβέρνηση Καραμανλή στην Ε.Ε., οδεύει προς ματαίωση; Και η Ν.Δ. θα το αφήσει να περάσει έτσι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anideos avatar
  anideos 23/01/2011 16:23:18

  Συνφωνω απολυτα με τη διαφωνια σου!!!

  "Διαφωνώ, επίσης, την για οποιουσδήποτε λόγους, ανοχή και κάλυψη των «δικών μας». Στην κακοδιαχείριση δεν υπάρχουν «δικοί τους» και «δικοί μας»."

  10000000000000+

 2. Κρης avatar
  Κρης 23/01/2011 16:29:07

  Με την σκανδαλώδη πώληση των 20 τόνων χρυσού θα ασχοληθεί κάποιος ;

  δέν απέδιδε λέει και τα έκαναν .... ομόλογα

  ΄΄στις 22 Αυγούστου του 2003, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε μυστικά πουλήσει 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματά της. Όταν το θέμα αποκαλύφθηκε, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο χρυσός πουλήθηκε διότι είχε σχεδόν μηδενική απόδοση!

  Τα χρήματα που είχε εισπράξει τότε η Ελλάδα από τον χρυσό, είχαν επενδυθεί σε ευρωπαϊκά ομόλογα – για τα οποία ομόλογα ουδέποτε έγινε η παραμικρή έρευνα και των οποίων οι αποδόσεις κινούνταν μεταξύ 2% και 5%.

  Οι είκοσι τόνοι χρυσού είχαν πουληθεί έναντι 207 εκ ευρώ. Η ζημιά αυτή τη στιγμή, αφαιρουμένων των τόκων από τα ομόλογα, έχει ξεπεράσει τα 300 εκ ευρώ, καθώς στο μεταξύ η τιμή του χρυσού σχεδόν τριπλασιάστηκε.''

  το κείμενο είναι του περασμένου Νοεμβρίου

  http://www.elzoni.gr/html/ent/522/ent.3522.asp

  στα 1400 δεν εφτασε κάποια στιγμή προσφάτως ;

  @@@

 3. φωτεινη avatar
  φωτεινη 23/01/2011 16:29:59

  οπως παντα κ.Ροδινε εκφραζετε αποψεις ξεκαθαρες,λογικες,που εκφραζουν τις σκεψεις πολλων απο μας.θα ηθελα να συμπληρσω οτι ο σαμαρας δεν εχει πολλες αλλες προοπτικες ,πλην αυτων που εκφραζετε ,αν θελει να επιβιωσει.το εχει καταλαβει?και βεβαια ιδου πεδιον λαμπρο οπως λετε ,τακτικη Κοντου.

 4. kaputhellas avatar
  kaputhellas 23/01/2011 16:36:59

  Ο Σαμαράς είναι καλό παιδί και αθώος, καθαρός. Αλλά δεν θέλει ή δε μπορεί. Η ιστορία, πολύ πολύ σύντομα, θα δείξει γιατί δε θέλει ή δε μπορεί!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ kaputhellas 23/01/2011 21:41:37

   Η δική μου εκτίμηση πάντως είναι οτι και θέλει και μπορεί.

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 05:46:34

    Φίλτατε Κώστα Ροδινέ,

    ο Σαμαράς εάν ήθελε/μπορούσε να μην λυπηθεί κανέναν, θα ήταν "αλύπητος" στο σχηματισμό της σκιώδους Κυβέρνησης...
    Τα περι "τους βάζει στη δουλειά, τους ελέγχει κτλ." εγώ τα ακούω βερεσέ...
    Εδώ δεν δούλευαν οταν ήταν υπουργοί άνευ "σκιάς", τώρα θα δουλέψουν...??????

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ SPYROS T. 24/01/2011 09:49:42

     Σπύρο,
     εκ του αποτελέσματος θα κριθούν.

 5. κωστας β. avatar
  κωστας β. 23/01/2011 16:37:23

  Κώστα μέσα σε μερικές αράδες ,η 25χρονη αλήθεια.Επαναλαμβάνω,οι εποχές δεν είναι "φυσιολογικές" κι άν ο Σαμαράς "λυπηθεί" κάποιον που έχει ευθύνες,ο κόσμος αυτός που τον πιστεύει,και αυτός που διστακτικά απλά τον παρακολουθεί,θα είναι αυτός που δεν θα "λυπηθεί" κανέναν.Μέσα όμως απο την ορμή,την απείθαρχη,τη μή συντεταγμένη,την απολιτίκ,του "αίμα να ναι, κι ότι να ναι' που στοχευμένα ίσως θα τον σπρώξουν οι "αρχάγγελοι της ενημέρωσης" ,σίγουρα θα καούν και πολλά χλωρά.Πρέπει να βιαστεί, διότι η "έκρηξη" δεν προαναγγέλεται,εκτός κι άν είναι σαν αυτές των γνωστών ομάδων.

 6. Ρηγας Φερραιος avatar
  Ρηγας Φερραιος 23/01/2011 16:37:32

  Ο Σαμαράς έχει το πλεονέκτημα έναντι του κ. Παπανδρέου, ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκτός συστήματος εξουσίας. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και τίποτα να κρύψει! Πρέπει λοιπόν να ματαιώσει την συγκάλυψη που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ! Στους συμβιβασμούς χάνει αυτός που έχει δίκιο.

  Πρεπει λοιπον να εκμεταλλευθει με καθε τροπο αυτο το ηθικο πλεονεκτημα.
  Εξεταστικη για την οικονομια!!! με τι κοτσια να την συστησει η κυβερνηση; Πιστευει κανεις οτι το χαος που ζουμε δημιουργηθηκε ξαφνικα μετα το 2007;
  Αστεια πραγματα. Εαν τολμουν ας αναθεσουν σε εναν ανεξαρτητο οικο την εραυνα μετα το 1980 και βλεπουμε μετα.....ισως γελασουν οι κοτες και το παρδαλο κατσικι μαζι!!!

 7. irida avatar
  irida 23/01/2011 16:38:25

  Δεν μου άρεσε η φράση: δυστυχώς ο Καραμανλής δεν τόλμησε!! Καθαρίσαμε με αυτή τη φράση; Είναι τόσο απλό; Γιατί δεν τόλμησε; Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η απάντηση. Σίγουρα δεν θα δοθεί ποτέ. Αλλά τόσο απλό δεν είναι. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε.
  Ο Σαμαράς εκτός συστήματος. Διαρκώς εδώ μέσα λέτε αυτό. Το πιστεύετε στ αλήθεια; Ένας μόνο άνθρωπος εκτός συστήματος μπορεί να αντιταχθεί απέναντι σε ένα ακμάζον σύστημα και ταυτόχρονα να ηγείται ενός χώρου; Εγώ δεν το πιστεύω. Αντιστέκομαι στο σύτημα σημαίνει αρχίζω από την αρχή. Κι ο Σαμαράς μόνο αυτό δεν έκανε. Κατα βάση στηρίζεται σε φθαρμένα υλικά της διακυβέρνησης Καραμανλή και με αυτά πορεύεται. Τυχαίο; Δε νομίζω. πχ. Δεν είχε άλλο ικανό πλην Σπηλιωτόπουλου για τον τομέα Παιδείας; Να που σήμερα αρχίσανε τα όργανα. Και καλά κάνουνε. Μια και όλα αυτά τυχαία δεν είναι. Κι ούτε ασφαλώς το "κακό" σύστημα επιβουλεύεται ντε και καλά το Σαμαρά και κάνει σαματά ενώ δεν υπάρχει λόγος. Συνήθως μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας διαρκώς. Όχι μόνο στην πολιτική. Η ΝΔ είναι χαμένη από χέρι γιατί δεν κατόρθωσε να απαλλαγεί από φθαρμένα υλικά. Τα χει εκεί και χαίρεται γι αυτά. Κια νομίζει πως θ πορευτεί κιόλας προς την εξουσία. Ας το πάρουν χαμπάρι..το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ εφτάψυχο για να παραδώσει τόσο εύκολα την εξουσία..
  Στην πολιτική το γραψα και παλιότερα, κανείς αθώος. Κανείς άμεμπτος. Κι αν υπάρχουν κάποιοι/ες ούτε η μάνα τους δεν τους ξέρει.

  • factorx avatar
   factorx @ irida 23/01/2011 16:46:20

   Irida: πρεπει να έχεις μείνει στην εποχή Καραμανλή. δεν εξηγείτε διαφορετικά. Όλοι του συστήματος Καραμανλή είναι εκτός βασικών ρόλων στη ΝΔ του Σαμαρά ή γενικώς εκτός. Πάρε για παράδειγμα το Κυβερνητικό Συμβούλιο επί Καραμανλή. Τους βλέπεις πουθενά σήμερα;

   • irida avatar
    irida @ factorx 23/01/2011 16:56:29

    Κοίτα αν έμεινα γω σε αυτή την εποχή μικρή η ζημιά..μήπως έμεινε το κόμμα εκεί; Κι ασφαλώς δεν αναφερόμουνα στην κλειστό κυβερνητικό κύκλο του Καραμανλή. Μην αραδιάσω ονόματα..δεν χρειάζεται..

    • λέων avatar
     λέων @ irida 23/01/2011 19:11:55

     Συμφωνώ και επαυξάνω σε όσα γράφει η irida.Φθαρμένα πρόσωπα ξανά και ξανά.Σπηλιωτόπουλος-Χατζηδάκης-Τζίμας-Πιπιλή κ.τ.λ(είναι η Φωτεινή για τομεάρχης?Αλλά ξέχασα χτυπούσε ωραία παλαμάκια στον Αντώνη,ξεφώνιζε κάθε τόσο την Μητσοτάκαινα ΤΣΟΥΠ την τσίμπησε την θεσούλα).Η μάχη δεν κερδίζεται με σκιώδεις υπουργούς και σκιώδεις κάθε τόσο ανασχηματισμούς.Σε λίγο θα πιστέψουν ότι κυβερνούν οι <>.Δεν προτίμησε ο Σαμαράς τον ένα,απέρριψε τους Καραμανλικούς ο Σαμαράς,δεν γουστάρει τον άλλο.Όλοι ασχολούντε με την <> κυβέρνηση παρά με την πραγματική όπου εκεί υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.Η μάχη δίνεται στο πεζοδρόμιο και με ταξίδια σε όλη την Ελλάδα να καταγγελθεί η άθλια σοσιαλιστική κυβέρνηση.Αλλά αντί αυτού έχουμε έναν απίστευτο νιρβάνα από την Ρηγίλης (συγνώμη από την Συγγρού).Δυστυχώς.

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ λέων 23/01/2011 21:09:34

      λέων

      εχεις δει πολλούς πολιτικούς όταν μιλάνε να σκέφτονται με την λογική του κοινού ανθρώπου όπως η Πιπιλή.

      εχεις δει πολλούς ανθρώπους να συναναστρέφονται τον καθημερινό άνθρωπο και να μαθαίνουν από αυτόν.

      Μπορείς να μας πεις γιατί δεν είναι άξια;;;

      Επειδή δεν κυνήγησε καλοπληρωμένες δημόσιες θέσεις όπως θα μπορούσε.

      Από τους ελάχιστες που αντιτάχθηκε και κατάγγειλε το σύστημα Παναγόπουλου Ρουσόπουλου στην ΕΡΤ την εποχή της παντοδυναμίας του.

      Γιατί είστε κακεντρεχείς με μια γυναίκαι που είναι πραγματικά άνετη.

     • factorx avatar
      factorx @ Aris. A 23/01/2011 21:55:42

      !!!

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ factorx 23/01/2011 22:23:34

      φακτορ

      το κακεντρεχείς πήγαινε στον λέοντα όχι στην ιστοσελίδα.

      Λάθος ο πληθυντικός.

     • loretta avatar
      loretta @ Aris. A 24/01/2011 01:18:04

      Συμφωνω και επαυξανω...αλλα δεν νομιζω να λαβεις απαντηση για την θεση σου Αris A..

      ολοι μιλαμε και κρινουμε εξ ιδιων τελικα τα αλλοτρια??

      η οπως λεω εγω....it takes one to now one..

     • loretta avatar
      loretta @ loretta 24/01/2011 01:19:07

      sorry know one...κεκτημενη ταχυτα μεπιασε ΓΑΠΙΣΜΟΣ...!!!

     • λέων avatar
      λέων @ Aris. A 24/01/2011 10:50:20

      Έρχεται το "Dancing with the stars" No2.Για όσους το καταλαβαίνουν το γράφω.......!!!!

     • λέων avatar
      λέων @ λέων 24/01/2011 11:15:21

      Να προσθέσω στον αγαπητό aris.A ότι αν θέλαμε πολιτικούς που σκέφτονται σαν απλοί πολίτες, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το χάλι.Διότι όλοι οι πολιτικοί σκέφτονται σαν μικρομεσαίοι δημόσιοι υπάλληλοι.Τον μισθουλάκο τους να παίρνουν,το παιδάκι τους να βολέψουν και έχει ο θεός. Αυτή είναι φίλε μου η απλή λογική όλων των πολιτών στη χώρα μας. Αυτή την λογική έχουν και οι πολιτικοί μας γιατί εμείς τους ψηφίσαμε. Κάτι διαφορετικό θέλει η χώρα. Όσο για τους χαρακτηρισμούς περί κακεντρέχειας στους επιστρέφω, διότι στο forum αυτό, ο καθένας μας γράφει ελεύθερα και δημοκρατικά την άποψή του ΧΩΡΙΣ να υπάρχουν προσωπικά . Απλές απόψεις ανταλλάσουμε. Μην γίνεσαι "βασιλικότερος του Βασιλέως".

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ Aris. A 24/01/2011 11:16:07

      Συμφωνώ για Πιπιλή.
      Έχει πολλές φορές τοποθετηθεί καθαρά και αντισυμβατικά. Είναι από τους λίγους που στην Α΄Αθηνών στήριξαν Σαμαρά και παρά τη συμβίωσή της στο Δήμο Αθηναίων με την Κυρία, δεν υπετάγη όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι ανεξαιρέτως.
      Δε λέει τίποτα αυτό?

     • λέων avatar
      λέων @ Aris. A 24/01/2011 11:38:20

      aris. A

      Γιατί ξορκίζεις το σύστημα Ρουσόπουλου?Δεν είναι αυτός που σήκωσε στις πλάτες του την παράταξη όταν χρειάστηκε?Και γνωρίζεις ότι ήταν πολλές οι φορές. Μην σε παραπλανούν τα ΜΜΕ, μην παίζεις άθελά σου κι εσύ το παιχνίδι τους.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ λέων 24/01/2011 12:23:09

      Αris.A
      Μην αχολείσαι με πεθαμένους.

  • Γ.Κ avatar
   Γ.Κ @ irida 23/01/2011 18:29:06

   +1ooo

 8. sawas avatar
  sawas 23/01/2011 16:48:32

  Κώστα

  Αυτά τα συζητάγαμε εδώ και αυτά ζητήσαμε από παλιά (από το 2009)

  Ζητάς από έναν άνθρωπο ο όποιος κατά τα φαινόμενα δεν είναι δέσμιος παλιών επιλογών και αποφάσεων να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μόλις ανέβει στην εξουσία.

  Το παράδοξο είναι πως βρίσκεται σήμερα στην εξουσία (αρχηγός κόμματος) ο οποίος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι όσο αναφορά το δικό του χώρο, το δικό του σπίτι, την δικια του αυλή.

  Γιατί να περιμένω από έναν άνθρωπο να αλλάξει τα πάντα (κατά τον Φαηλο) ΟΤΑΝ έρθει στην εξουσία και να μην βλέπω ΤΩΡΑ αλλαγές στο κόμμα που κυβέρνησε αυτήν την χώρα?

  Τι περιμένει?
  Γιατί να τον περιμένω?

  Η βουλιάζουμε η βουλιάξαμε, είναι πλέον το δίλλημα και αυτοί συνεχίζουν τους πολιτικούς τακτικισμους.

  Θέλει να δείξει και αυτός πως είναι διαφορετικός? Να μια ιδέα!!! Αφού μοιραστήκαν και τα 2 κόμματα 100 εκατομμύρια από την Siemens (χρηματισμός κομμάτων, δωρεές, μίζες κτλ) ας κάνει μόνος του την κάθαρση στο δικό του κόμμα, ας βρει μόνος του που πήγαν τα λεφτά (όχι μπακαλοτεφτερα τύπου ΠΑΣΟΚ) και να μην περιμένει το ΠΑΣΟΚ ή την όποια εξεταστική «προσβολή» επιτροπή.

  Θέλει να είναι διαφορετικός? Ας τολμήσει να σοκάρει το πολιτικό σύστημα! Αν μπορεί! Αν θέλει!

  Θα μου πεις όλα αυτά είναι σαν πολιτική αυτοκτονία, αλλά Κώστα, βουλιάξαμε!!!

  Όταν θα ανέβει (καιρός γαρ εγγυς) στην εξουσία θα είναι πλέον αργά, για εμάς!!!

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ sawas 24/01/2011 05:55:52

   Έτσι μπράβο Σάββα!

   Γιατί να περιμένουμε να κάνει αλλαγές ο Σαμαράς οταν γίνει Πρωθυπουργός????

   Εδώ δεν τις κάνει μέσα στο κόμμα μας τώρα που είναι αδιαφιλονίκητος αρχηγός με συνέπεια να ανακράζει ο Γιακουμάτος "εμένα δεν με κουνάει ούτε ο Ιησούς Χριστός όχι ο Αντωνάκης"...!!!

   Άμα θέλει να δε ψήφο ο Αντώνης από εμένα και την οικογένειά μου τις περιμένω ΤΩΡΑ τις αλλαγές και τα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ!!!

   ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρεία αν θέλει να δει Πρωθυπουργία από εμένα...

 9. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 23/01/2011 16:57:30

  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν χρωστάει σε κανένα από τους "καταπατητές - μιζαδόρους" της Ελλάδος. Κτύπημα αλύπητο σε όλους αυτούς για να πάμε μπροστά ως χώρα.

 10. tiramola avatar
  tiramola 23/01/2011 17:18:15

  Τον περιέλαβε ο Κώστας τον Σημίτη και από αχαμνό λογιστάκο τον μετετέτρεψε σε αρχιδιαπλεκόμενο τέρας.
  Φαντάσου να είχε και μπατζανάκη εμπορικό διευθυντή επί σειρά ετών στην ζιμενς...

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 23/01/2011 17:36:37

   Και για τον Καραμανλή ανέκραξεν...α ρε Κώστα Μεγαλόψυχε, γιατί?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tiramola 23/01/2011 21:03:07

    Tiramola,
    εσύ είσαι παλιός εδώ.
    Είναι δυνατόν σε κάθε άρθρο να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια;
    Τα έχουμε πεί για τον Καραμανλή.
    Εσείς έχετε μείνει εκεί.
    Σιγά-σιγά θα του χρεώσετε και την Μικρασιατική Καταστροφή.

    • tiramola avatar
     tiramola @ Κώστας Ροδινός 23/01/2011 22:34:27

     Ξεχνάς βασικές "λεπτομέριες" φίλε Κώστα και φυσικά το σενάριο του πανίσχυρου διαπλεκόμενου κατεστημένου που είχε στήσει ο Σημίτης και που δεν μπόρεσε ο Καραμανλής είναι ελλιπές.
     Από που και ως που ας πούμε ο Ζαγοριανός οριοθέτησε την έρευνα μέχρι το 2004 προκαλώντας την απόρριψη των ευρωπαικών ενταλμάτων σύλληψης του Χριστοφοράκου?
     Μετά τον αθώωσαν οι συνάδελφοί του...
     Τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά όπως τα παρουσιάζεις.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ tiramola 23/01/2011 22:51:22

      Tiramola,
      Θα πρέπει να είσαι ο μοναδικός που αμφισβητεί το σύστημα Σημίτη!

 11. ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. avatar
  ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. 23/01/2011 17:24:21

  Κώστα,
  Ολο το αρθρο σου μπορει να το συνοψισει κανεις σε μια προταση:
  Ο Σαμαρας ειναι καθαρος και δεν πρεπει να χαριστει σε κανεναν!

 12. dinos avatar
  dinos 23/01/2011 17:29:56

  Και προπαντός να βάλει στο μάτι όσους πρόδωσαν την παράταξη.

 13. kiki avatar
  kiki 23/01/2011 17:31:25

  Κυριε ροδινε,
  εχετε απολυτο δικιο στα γραφομενα σας.
  ενω ολοι περιμεναμε την ουσιαστικη εκκαθαριση του πολιτικου βρωμικου τοπιου τιποτα δεν εγινε απο 2004 εως το τελος, ενω ολοι τους ενεπλακησαν σε αλλα επι πλεον σκανδαλα.
  Ελπιζω να μπορει και να το κανει ο τωρινος, γιατι αυτη ειναι η απαιτηση του κοσμου.διαφορετικα , σε μια κοινωνια που ηδη ειναι καχυποπτη με τους κομματικους σχηματισμους, και ειδικα με την ΝΔ, αν δεν μπει ο ιδιος μπροσταρης στην μη παραγραφη των ανομιων και το ξεκαθαρισμα του πολιτικου σκηνικου και μεσα στο κομμα , και της ανατροπης αυτης της θλιβερης κοινωνικης και οικονομικης καταστασης που μας κατατρωγει , δυστυχως θα χαθει και η τελευταια ευκαιρια υπαρξης της αξιωματικης αντιπολιτευσης.
  Δεν ειναι τυχαιο ο θαυμασμος του κοσμου και τα μπραβο στον Τζαβαρα και απο αντιπαλους κομματικους, ο κοσμος το θελει το ξεκαθαρισμα , το θεμα ειναι μπορει? θελει?

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/01/2011 18:22:09

  Αχ που είναι ξεχασμένος ο Γιώργος Πανταγιάς! Ο εξ απορρήτων και αγιογράφος του Σημίτη.

  "O Kώστας Σημίτης είναι η μόνη Nέα Ήπειρος. Eίναι αυτός που μπορεί να εκφράσει τον νέο κόσμο, όπως αναδύεται σήμερα μπροστά μας. Την ύστερη νεωτερικότητα δεν μπορεί να την εκφράσει κανείς άλλος. [...] Γι’ αυτό είναι δικό μας έργο η αναδιάταξη όλου του πολιτικού συστήματος, γνωρίζοντας ότι οι οριζόντιες γραμμές που διαπερνούν όλους τους κομματικούς χώρους διαμορφώνουν νέες συναινέσεις και νέες αντιθέσεις. Σε μια εποχή που η ελπίδα βυθίζεται, η μόνη νέα ήπειρος πρέπει και μπορεί να συγκεντρώσει γύρω της όλες τις δυνάμεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής καταβολής. O Kώστας Σημίτης αποτελεί τη σίγουρη εγγύηση ότι το πέρασμα στη νέα εποχή θα πραγματοποιηθεί με πολιτικό βηματισμό και όχι με την επικίνδυνη και μεταμοντέρνα αποδόμηση του «πολιτικού»"

  Συνέντευξη στο lifestyle περιοδικό MEN, 1999, συνέντευξη στον (guess who?) Σταύρο Θεοδωράκη. Βλέπετε πως γίνονται οι αγιογραφίες?
  Γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
  Αν ο Σαμαράς τολμήσει θα γραφτεί στην ιστορία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/01/2011 21:04:01

   Εχεις και εσύ μια μνήμη βρε Γιάννη;

 15. ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ avatar
  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ 23/01/2011 18:53:51

  Για να μην λυπηθεί κανέναν θα πρέπει πρώτα να γίνει κυβέρνηση η Δεξά - που έλεγε και ο Σημιτάνθρωπος. Αυτή τη στιγμή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κλίνει προς το ΠΑΣΟΚ κι αν γινόταν εκλογές αύριο δυστυχώς θα τις κέρδιζε αβαβά. Έχει πολύ καλούς επικοινωνιολόγους ο Γ.Α.Π. και μια στρατιά καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων που έχουν επιβάλλει τη γραμμή του και όποιος διαφωνεί λοιδορείται, χλευάζεται και θεωρείται γραφικός (βλέπε εμφάνιση Τζαβάρα στο MEGA). Ακόμη δεν έχει φτάσει το σημείο καμπής αυτής της κυβέρνησης δηλ. κάτι αντίστοιχο με τις φωτιές του 2007, την αποτυχία Kαραμανλή στη Δ.Ε.Θ. του 2008 και τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (τον οποίο
  αγιοποίησαν παρεμπιπτόντως ενώ για την έγκυο γυναίκα που εν ώρα εργασίας
  κάηκε στη MARFIN όλα τα χουντοκάναλα μόκο). Δυστυχώς ακόμη η δύναμη των καναλιών και η επιρροή που ασκούν είναι πολύ μεγάλη. Δεν ενημερώνεται ο κοσμάκης από τα blog όπου μπορεί να διαβάσει και 5 - 10 διαφορετικές απόψεις και να πάψει να βλέπει μόνο ό,τι επιλέγουν να του σερβίρουν οι καναλάρχες σε συνεργασία με το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Καληνύχτα Ελλάδα .......

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ 24/01/2011 06:31:34

   Φιλε Καταπελτη εχεις απολυτο δικιο. Επιβεβαιωση, ουτε ενας δεν σταθηκε να αναγνωρησει τις μεγαλες αληθειες που ειπες. Γιαυτο, Καληνυχτα Ελλαδα, και απο εμενα.

 16. WY avatar
  WY 23/01/2011 18:56:47

  ""Και θα βοηθούσε τα μέγιστα αν όσοι, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ενεπλάκησαν στις υπό έρευνα υποθέσεις, αντιδράσουν όπως ο κ. Κοντός. Ενας πολιτικός δεν πρέπει να οχυρώνεται πίσω από την παραγραφή. Πρέπει να επιζητά την αθώωσή του.""


  Τό παράδειγμα τού Κοντού,πρέπει νά τό ακολουθήσουν όλοι οί φερόμενοι ώς εμπλεκόμενοι,διά κάθε καταγγελόμενο σκάνδαλο καί νά μήν κρύβονται πίσω από τίς δήθεν παραγραφές,διότι ή παθητική στάση,(νά μήν παραδειγματισθούν δλδ από τήν αντίδραση τού Κοντού),δέν τούς αθωώνει αλλά αντίθετα θά μείνουν στήν συνείδηση τών πολιτών κι ιδίως τών ΝεοΔημοκρατών,ώς ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στά διαρκή αυτά ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!!!
  Εμπρός λοιπόν κ.κ. μπλέ φερόμενοι ώς εμπλεκόμενοι!!!!
  Ιδού ό ""Κόντειος(!!!)"" δρόμος,τής Αθώωσης καί τής Αποκάλυψης,στίς συνειδήσεις μας!!!!
  Ακολουθήστέ τον!!!!!
  Αναμένομεν!

 17. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/01/2011 19:09:06

  Αγαπητέ Κώστα τα είπες όλα...

  Γράφεις και για τα εξοπλιστικά. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Σημίτη ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ελληνικού κράτους και είναι όλο διάτρητο. Στηρίζεται κατά βάση σε απ' ευθείας αναθέσεις και βαρύνεται με άπειρα προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις. Ακόμα και σήμερα, παρά τη παρέλευση δεκαετίας από την υπογραφή των συμβάσεων, μεγάλα προγράμματα ακόμ δεν έχουν ολοκληρωθεί, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν, όπως:

  1) Το πρόγρμμα εκσυγχρονισμού των Υ/Β τύπου "ΩΚΕΑΝΟΣ"
  2) Τα Υ/Β τύπου "Παπανικολής" που ακόμη δεν έχουν παραληφθεί.
  3) Οι τορπίλες των παραπάνω Υ/Β που ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός.
  4) Τα συστήματα αυτοπροστασίας των 60 μαχητικών F-16 bock 52, που ακόμη δεν έχουν εγκατασταθεί στα Α/Φ.
  5) Τα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 που ακόμη δεν έχουν παραληφθεί.
  6) Τα μεταφορικά αεροσκάφη C-27 που παρουσιάζουν χαμηλή διαθεσιμότητα
  7) Τα πυρομαχικά των 370 περίπου αρμάτων Λέοπαρντ-2 που ακόμη δεν έχουν παραληφθεί.

  Ας σταματήσω εδώ.
  Όλα αυτά τα προβλήματα η ΝΔ τα έκανε γαργάρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αρματιστής 24/01/2011 09:47:49

   Αρματιστή,
   δεν είμαι ειδικός επί του θέματος.
   Τα γενικά γνωρίζω.
   Οπως βλέπω υπάρχουν και πολλές άγνωστες πτυχές.
   Μάλλον πρέπει να αναφερθείς αμοδίως.

 18. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 23/01/2011 19:15:47

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!.ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΘΑΡΟ!!!,ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΙΔΩΜΕΝ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 23/01/2011 22:24:42

   αυτό προϋποθέτει αναθεώρηση του Συντάγματος, διαφορετικά θα φανεί οτι λαϊκίζει.
   Κατά τη γνώμη μου μπορεί να κάνει κάτι απλούστερο.
   Να απαιτήσει την διαλεύκανση όλων των επίμαχων υποθέσεων από τη δικαιοσύνη.

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Κώστας Ροδινός 23/01/2011 23:22:38

    Κύριε Ροδινέ

    Πρίν ζητήσουμε την βοήθεια της "τυφλής" δικαιοσύνης, ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να κάνει το εξής απλό, ρίχνοντας ταυτόγχρονα και το γάντι στο ΠΑΣΟΚ (και στα άλλα κόμματα):

    α) Αναλυτική, και δημόσια, καταγραφή του πόθεν έσχες όλων των (μη αποκυρηγμένων) στελεχών του τα οποία είναι ή ήταν βουλευτές, κυβερνητικοί ή κατείχαν διορισμένες κρατικές θέσεις
    β) Πλήρη τεκμηρίωση των οικονομικών συναλλαγών της ΝΔ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου

    Το, ουσιαστικό όσο και σημειολογικό, αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης (ή της αποφυγής της) νομίζω ότι είναι παραπάνω από προφανές, δεν έχουμε πιά την πολυτέλεια για μισόλογα σ' αυτό τον τόπο

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Στάθης Δ 24/01/2011 09:46:24

     Εννοείται οτι συμφωνώ με την πρόταση.

 19. stoxastis avatar
  stoxastis 23/01/2011 19:26:24

  ο Σαμαράς είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να πετάξει από πάνω του τίς αριστερού τύπου ιδεοληψίες, τίς ¨δεξιού¨ τύπου επιταγές, τόν φόβο της ¨Ανοιξης¨ και να ΔΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ που τόν ψήφισε και αφησε πάνω του τίς ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ για κατι διαφορετικό και ξεχωριστό από τό βρώμικο, τόν παλαιοκομματισμό,την διαπλοκή και δεν ξέρω τι άλλο τρισάθλιο κουβαλάει αυτό τό κόμμα που ¨ειδικοί¨ το φτιασιδώνουν!!!!.
  Έλεος ο απλός πολίτης κατι άλλο ψάχνει. κανείς εκεί στήν Συγγρού - στήν Ρηγίλλης δέν το παίρνει χαμπάρι?
  Φίλοι μου ΄ριξτε μιά ματιά στήν σημερινή ¨Επιφυλλίδα¨ του Χρ. Γιανναρά στην Καθημερινή.
  Για ακόμη μιά φορά θα πώ: ¨ο Σαμαράς είναι η τελευταία ευκαιρεία¨.
  Αν δεν το καταλάβει, αν δέν διώξει τόν φόβο των εσωτερικών απειλών και αν δέν οδηγήσει, ως χαρισματικός ηγέτης, τόν κόσμο που τόν εμπιστεύτηκε σε ¨Γαλάζιους Ωκεανούς¨ η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί του.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ stoxastis 23/01/2011 20:17:22

   Ο Σαμαράς φοβάμαι ότι δεν αντιλαμβάνεται τη μεταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και τις αποστάσεις που έχουν πάρει οι πολίτες από τη συνήθη πρακτική των κομμάτων.
   Είναι μοιραίο εφόσον περιστοιχίζεται από τους συνήθεις κομματικούς να μην παίρνει κατάλληλες εισηγήσεις.
   Ποιός θα εισηγηθεί την κατάργησή του.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2011 22:25:39

    Τι εννοείς;

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 07:59:36

     Εννοώ ότι αυτοί που τον πλαισιώνουν του δημιουργούν μια μαγική εικόνα που τους βολεύει για να διατηρηθούν στις θέσεις τους.
     Γιατί η αλλαγή πολιτικής απαιτεί αλλαγή προσώπων.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/01/2011 09:45:26

      Σωστό αυτό.
      Αυλοκόλακες υπάρχουν παντου και πάντοτε, αλλά δεν νομίζω οτι στη σημερινή Ν.Δ. επηρεάζουν την πορεία των πραγμάτων.

 20. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2011 20:11:44

  Κ.Ροδινέ

  'Ετσι ακριβώς είναι σε γενικές γραμμές με εξαίρεση την αθωοτική για τον Καραμανλή αναφορά σου ως περίπου πταίσμα για τη μη παραπομπή για τα ΠΑΣΟΚικά σκάνδαλα.
  Αλλά ας είναι και έτσι.
  Για τα υπόλοιπα, δηλαδή για τη στάση της Ν.Δ σήμερα ποια δικαιολογία θα βρούμε αν συμβούν τα αντίθετα?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2011 22:26:56

   ΣΟΝ ΠΕΝ,
   Εγω δεν απονέμω ...δικαιοσύνη.
   Απλώς επιχειρώ να αναλύσω τα γεγονότα.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 08:02:30

    Αντιλαμβάνομαι
    αλλά φοβάμαι ότι η υπερβολική ανοχή σε πράγματα που δεν γίνονται σήμερα και η σιγουριά ότι θα γίνουν αύριο, μειώνει τις πιθανότητες.

 21. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 23/01/2011 20:13:51

  κ. Ροδινέ θερμά συγχαριτήρια για τις ξεκάθαρες και εύστοχες θέσεις σας !
  Θυμάστε όμως τι λέγαμε για πολλά χρόνια μετά την πτώση της χούντας ;
  Μιλούσαμε για ....".σταγονίδια".
  Έ λοιπόν , δεν το βλέπετε ότι έχετε να κάνετε με " Ντορικά σταγονίδια" ; Είναι ολοφάνερο, όσο κι αν δεν έχουν το θάρρος να το πούν ευθέως, ότι η 'χολή" κατά του Σαμαρά εκβράζεται από παρωχημένους- αν όχι αρρωστημένους - εραστές του ηττημένου Ντορισμού;;;;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αγρινιώτης 24/01/2011 09:43:42

   "Εραστές του ηττημένου Ντορισμού"!
   Καλό αυτό!

 22. thanasis avatar
  thanasis 23/01/2011 20:17:06

  επιτελους ας γινει μια καθαρση στην πολιτικη οπως εγινε και
  αλλα και να μην μας κυβερνουν οι ανεπαγγελτοι αλλα οι
  ανθρωποι περα απο τα τζακια.διοτι οπως λεει το
  ακροτελευτιο αρθρο του συνταγματος ολοι οι
  πολιτες ειμαστε ισοι εναντι του νομου και
  συμπληρωνω ολοι οι πολιτες εχουμε ισα δικαιωματα
  στην πολιτικη ειτε εισαι γιος πλουσιου
  ειτε εισαι γυιος χτιστη

 23. http://chomatery.blogspot.com avatar
  http://chomatery.blogspot.com 23/01/2011 21:22:19

  O Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να ξαναστήσει από την αρχή, ρεαλιστικά και τίμια, ένα «Λαϊκό» κόμμα. Επιστρατεύοντας ανθρώπινη ποιότητα άλλη από αυτή των αθυρμάτων της μικροκομματικής, ψυχοπαθολογικής μονοτροπίας. Όμως τέτοια τολμήματα δεν υπαγορεύονται από άλλους, κυοφορούνται και γεννιούνται στον χαρισματικό ηγέτη, προϋποθέτουν προσωπικό πάθος για το όραμα. H πολιτική παράταξη, της οποίας ηγείται ο A. Σαμαράς, δεν έπεισε ποτέ ότι εκπροσωπεί στόχους κοινωνικούς διαφορετικούς από τον Ιστορικό Υλισμό του χυδαίου καταναλωτισμού. Οι επαγγελίες της διανθίζονταν κάποτε με ιδεαλιστικές φιοριτούρες «ελληνοχριστιανικών αξιών» εισαγόμενες από τη Βάδη και τη Χαϊδελβέργη, άσχετες και με την ελληνικότητα της ζωντανής ιστορικής συνέχειας και με την εκκλησιαστική σάρκα της λαϊκής παράδοσης.

 24. Aris. A avatar
  Aris. A 23/01/2011 21:27:22

  Κώστα

  δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος δεξιός ή αριστερός που να μην αναγνωρίζει επί ημερών Σημίτη έγιναν τα μεγαλύτερα αίσχη της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

  Και μόνο το γεγονός ότι είναι ο περισσότερο προστατευμένος πολιτικός από τα γνωστά ΜΜΕ φτάνει για να καταλάβουμε επί ημερών του τι λουλούδια άνθησαν.

  Από εκεί και πέρα ο Καραμανλής ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε.

  Πρώτον δεν ήταν ο χαρακτήρας που χρειαζόνταν για να τα βάλει με τέτοια θηρία.
  Δεν ήταν ιδιαίτερα εργατικός δεν είχε σχέδιο και δεν είχε το μεράκι να αφήσει την στάμπα του.

  Σαν άνθρωπος τους φόβιζε γιατί δεν συνανστρέφονταν μαζί τους. Για αυτό στήθηκαν οι υποκλοπές για να του βρουν αδύνατα σημεία.
  Και δες ποιοί είναι μπλεγμένοι στις υποκλοπές.

  Η εταιρεία που είχε μιζάρει όλο το πολιτκό σύστημα και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που μαζί με την μεγάλη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού ήταν κώλος και βρακί.

  Δεύτερον ο Καραμανλής δεν είχε συνεργάτες για να δώσει τέτοιον πόλεμο και γενικά η ΝΔ δεν έχει μαχητικά στελέχη.

  Δες σε ποιό απλά πράγματα για να καταλάβεις.

  Από την Πέμπτη πόσοι βουλευτές έχουν βγει στα κανάλια για να υποστηρίξουν τον συναδελφό τους Τζαβάρα ;

  Κανείς αντί να τον υποστηρίξουν είμαι σίγουρος ότι με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση σε επόμενη εκπομπή του Πρετεντέρη θα τον ειρωνευτούν και θα τον αποδοκιμάσουν.

  Τι πόλεμο να έκανε ο Καραμανλής με ποιούς.

  Τα 2/3 του υπουργικού του συμβουλίου έδινε ραπόρτο στην Αραβαντινού και το άλλο 1/3 ήταν κρεμασμένο καθημερινά στα μανταλάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

  Οι άνθρωποι που είχε δίπλα του ήταν τόσο ηλίθιοι που ούτε έναν έμπιστο διοικητή της ΕΥΠ δεν μπορούσαν να βρουν.

  Ηξερε ο Καρατζαφέρης τα πάντα.

  Τέλος ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

  Η εξουσία και τα μεγάλα κόμματα έχουν την δική τους λογική.

  Είναι πολύ soft πολιτικοί για να τα βάλουν με θεούς και δαίμονες.

  Και ο Σαμαράς δεν έχει στελέχη.

  Με αυτή την μετριότητα που έχει η ΝΔ τι πόλεμο να κάνεις.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 23/01/2011 22:48:52

   Οι υποκλοπές ήταν όντως κομβικό σημείο.
   Απο εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, έγιναν τα εξής λάθη:
   1. Η ....συγκυβέρνηση με τη Μπακογιάννη, παρέλυσε την κυβέρνηση και διέλυσε το κόμμα.

   2. Βασικοί υπουργοί του Καραμανλή απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων.

   3. Ο ίδιος ο Καραμανλή υιοθέτησε ένα μοντέλο διοίκησης το οποίο ήταν αποτυχημένο.

   4. Τα στελέχη που κατέλαβαν δημόσια αξιώματα σύντομα υιοθέτησαν πρακτικές και συμπεριφορές των προηγουμένων.

   Τέλος, η κολοβή πλειοψηφία του 2007.
   Υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν γράφονται.

   Οσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά.
   Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι οτι δεν υπάρχουν στελέχη.
   Ανθρωποι ικανοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους.
   Τα κόμματα έχουν την διάθεση να τους αξιοποιήσουν;'
   Αν έχουν, ας ψάξουν να τους βρούν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 02:51:22

    +1000

 25. Kostas D avatar
  Kostas D 23/01/2011 22:08:57

  Αρη,
  "Από την Πέμπτη πόσοι βουλευτές έχουν βγει στα κανάλια για να υποστηρίξουν τον συναδελφό τους Τζαβάρα ;"

  Ετσι ακριβως.....
  Γι αυτο και πιστευω πως ο Τζαβαρας ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ απο τον ελληνικο λαο, που συμμεριζεται την αγωνια του, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.....ενω οι ντιντηδες πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μην ξαναμπουνε στη βουλη....
  ΑΡΚΕΤΑ εχουμε ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ κανουν ζημια στη χωρα, μιας και ειναι γλειωδεις, αλλα και ΜΕΓΙΣΤΗ ζημια στην παραταξη, μιας και ειναι απωθητικοι
  κι αντιπαθεις πια στους γαλαζιους αλλα και αλλους ψηφοφορους..
  Τη στιγμη που η παραταξη μας ειναι Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ στη λαιλαπα του πασοκ-τροικας..!!!!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Kostas D 23/01/2011 22:10:53

   Επισης καθολου τυχαιο οτι πολλοι ντιντηδες δεν επιθυμουν εκλογες....γιατι ξερουν οτι ο λαος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τους ξαναεκλεξει....
   Ακομα και την υστατη αυτη στιγμη για τη χωρα, σκεφτονται την ...."καρεκλα "
   και μονο...

 26. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 23/01/2011 23:41:25

  κ. Ροδινέ, μήπως θάπρεπε να διαθέτετε μια χωματερή, ώστε να απαλλασόμαστε από κάθε "homateri-blogspot", που μας ζαλίζει το έρωτα με εξυπναδίστικες ...τιποτολογίες ;;;;;

 27. nai avatar
  nai 23/01/2011 23:59:51

  ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΞΕΡΕΤΕ ...ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

 28. Δημ Βας avatar
  Δημ Βας 24/01/2011 00:00:50

  Συμπληρώνοντας τον Αρματιστή ίσως κάποιος πρέπει να ψάξει και άλλες αναθέσεις εξοπλισμών όπως το πετρελαιοφόρο του Στόλου (Προμηθεύς) ή οι Πυραυλάκατοι του ΠΝ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας "ψηφοθηρικού" ενδιαφέροντος Πάγκαλου και των Συνδικαλισταράδων φίλων του...

 29. Μάρκος avatar
  Μάρκος 24/01/2011 00:57:11

  Η πρόθεση του Καραμανλή να μην πειράξει ούτε μια πράσινη τρίχα από τους ΠΑΣΟΚους, είχε φανεί ήδη από την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε την νοθεία των εκλογών του 2000. Αλήθεια, γι'αυτή την υπόθεση, δεν θα επιληφθεί κανείς ποτέ;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Μάρκος 24/01/2011 02:31:25

   Αυτο να το ξαναπεις!!!
   Η ΝΟΘΕΙΑ των εκλογων του 2000??????
   Ετσι ατιμωρητη θα μεινει??

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μάρκος 24/01/2011 11:39:38

   Οχι,κανεις.Επιληφθηκε ομως ο Καρατζαφερης.Αυτος ειναι ο λογος που ιδρυσε το κομμα του,ασχετα με το τι κανει τωρα.
   Και κατι αλλο γιατι υπαρχουν μερικοι που εχουν ψευδαισθησεις για τον Καραμνλη.Η νοθεια εγινε με βαση την Κυπρο απ οπου ξεκινουσαν τα τσαρτερ των περιεργων ψηφοφορων την οποια κυβερνουσε τοτε το "αδελφο κομμα" της ΝΔ,ο ΔΗΣΥ.Ειδατε εσεις καμμια διαταραξη των σχεσεων ΝΔ - ΔΗΣΥ επειδη διευκολυνε τη νοθεια υπερ του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες του 2000;Εγω δεν ειδα,δεν τρεχει τιποτα.
   Γιατι ομως το εκανε αυτο ο Κληριδης;Eπειδη ειχε συμφωνησει με τους Σημιτη Παπανδρεου το σχεδιο Αναν και τους ηθελε στην Ελλαδα για να το προχωρησει.Ο Καραμανλης εκανε οτι δεν καταλαβε τη συνεννοηση και οταν ανελαβε το 2004 κλεισθηκε στο Μπουργκενστοκ και εβαλε το Μολυβιατη να πει σε οποιον ενδιαφεροταν "μη με ανακατευετε".
   Τελικα το σχεδιο Αναν δεν περασε αλλα η συμβολη του Καραμανλη εχει υπερεκτιμηθει.Απλως δεν πιεσε.

 30. Orestios avatar
  Orestios 24/01/2011 01:13:49

  Συμφωνώ μαζί σου Κώστα Ροδινέ.
  Καμία λύπηση. Υπάρχουν αυτοί που φταίνε και πρέπει να αποδωθεί δικαιοσύνη.
  Για να λειτουργήσει η Δημοκρατία. Αλλιώς δεν θα λέμε πως έχουμε Δημοκρατία και θα αναζητήσουμε τρόπους να την αποκτήσουμε.

  • kaτσεβρεστος avatar
   kaτσεβρεστος @ Orestios 24/01/2011 07:49:29

   δημοκρατια;
   τι ιδος δημοκρατιας εχουμε;
   εχουμε -δημο.....κρατια;
   απο που κε ως που;
   την στιγμη που ο καθε πολιτος αρχηγος
   διαλεγη τα τσιρακια του για βουλευτες
   αυτο το συστημα μαλον πρεπει να λεγεται
   αρχηγοκρατια
   -απο αυστραλια-

 31. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/01/2011 08:09:47

  Ακριβώς
  Και επειδή "εξ όνυχος τον λέοντα", υπάρχει ο Γ.Αναγνωστάκος, πρώην Γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, που η γενιά του αναφέρεται σε αυτόν για την ακεραιότητα και την αγωνιστικότητά του.
  Έτρεξε πρώτος στην εσωκομματική εκλογή και είχε μετακομίσει για ένα μήνα στην Πελοπόννησο για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Δράκου.
  Αμοίφθηκε με απομάκρυνση αντί της αναβάθμισης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/01/2011 09:42:35

   Για τον Αναγνωστάκο επειδή έχω ιδίαν αντίληψη έχεις απόλυτο δίκιο.

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 16:05:56

    Στην Ήπειρο "επεβλήθη" (από τον Καλογιάννη) στο ψηφοδέλτιο Καχριμάνη η αδερφή του Καλογιάννη Θεοδώρα η οποία είναι συνιδιοκτήτης 5-6 Κατασκευαστικών και για την οποία βωά ο τόπος στα Γιάννενα...

    Η Καλογιάννη Θεοδώρα σφόδρα Ντορική επέβαλλε κι άλλους 3-4 Ντορικούς...

    Οι ζυμώσεις έγιναν το διήμερο που ήταν ο Σαμαράς στα Γιάννενα (ενώπιόν του!!!) και έδινε το χρίσμα σε Γκόντα και Καχριμάνη...

    Ο Καλογιάννης (υφυπουργός και δεξί χέρι του Σουφλιά) επέβαλλε την αδερφή του απειλώντας οτι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβαινε ο ίδιος υποψήφιος και θα δίχαζε την παράταξη με συνέπεια να χαθεί η περιφέρεια...!!!

    Προχθες λοιπόν που μοιράστηκαν οι ρόλοι, η Θεοδώρα Καλογιάννη εχρίσθη αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Έργων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μάλιστα...

    Ανάπτυξης και Έργων η συνιδιοκτήτρια 5-6 Κατασκευαστικών......

    Αυτή είναι η Κάθαρση στη ΝΔ...

    Εμ Κάθαρση με "τήρηση ισορροπιών" δεν γίνεται ρε παιδιά...

    Απορώ που απορείτε οταν βλέπετε να είμαστε 10 μονάδες πίσω...

    Τί νομίζετε, δεν τα βλέπει ο κόσμος αυτά...????

    • SPYROS T. avatar
     SPYROS T. @ SPYROS T. 24/01/2011 16:13:19

     Το λινκ ειναι απο αντινεοδημοκρατικό μπλογκ αλλά το παρέθεσα για να δείτε τα γεγονότα όχι τις κρίσεις των γράφοντων...

    • SPYROS T. avatar
     SPYROS T. @ SPYROS T. 24/01/2011 16:14:50

     Τις αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Συγκεκριμένα στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκτός των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία, οργάνωση, συντονισμό και την εποπτεία των Υπηρεσιών της Π.Ε., μεταβιβάστηκαν οι εξής αρμοδιότητες:

     * Στον κ. Ιωάννου Ευστράτιο τα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
     * Στην κ. Καλογιάννη Θεοδώρα (Τατιάνα) τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου.
     * Στον κ. Παππά Κωνσταντίνο τα θέματα Γεωργίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
     * Στον κ. Πιτούλη Θωμά, τα θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου.

 32. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 24/01/2011 08:24:51

  Φίλοι μου χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν, θα κάνω μερικές υπενθυμίσεις και αλήθειες. (κατα την γνώμη μου).
  1. Ζούμε στην Ελλάδα και οι πιό πολλοί γνωρίζουμε ότι από την κατοχή του 41:
  α) Βρισκόμαστε υπό οικονομική, πολιτική, αλλά και εδαφική κατοχή με την πλήρη σημασία της λέξεως.
  β) Όλοι οι κυβερνήτες μας ήταν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από τούς κατακτητές. Και αυτοί που δεν μας κυβέρνησαν, ήθελαν απλώς να αλλάξουμε κατακτητή... Προσπάθειες απεγκλωβισμού από τον ΚΚ απέτυχαν διότι δεν του συμπαραστάθηκε ούτε το ίδιο του το κόμμα, και καταλήξαμε στο "ανήκομεν εις την δύσιν". Και το... άλλο, του ΑΠ, "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" ηταν τόσο... μαϊμού που βγάζει μάτι.
  γ) Η Ελληνική κοινωνία διεφθάρη και έννοιες όπως Πατρίδα, αλληλεγγύη, οικογένεια, τιμιότητα, άντε να βάλω και την θρησκεία (που δεν είμαι οπαδός της), έχουν με τα χρόνια χάσει τις έννοιές τους, και έχουν αντικατασταθεί με έννοιες όπως "παγκοσμιοποίηση", "μακάριοι οι έχοντες", "από δω πάν κι' οι άλλοι", "πουστιά" και "business" αντιστοίχως. Κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει και πολλές ακόμη. Και η διαφθορά συνεχίζεται...
  Θα μπορούσα να προσθέσω την παροιμία "ενός κακού μύρια έπονται"...
  δ) Όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας δεν πρόκειται να πληρώσει. Κι' αν κάποιος, λέω για το 1 τοις χιλίοις, πάει φυλακή, στα ταμεία του κράτους δεν πρόκειται να μπεί φράγκο. Θα τον ταϊζουμε και τζάμπα. Για να σφίξουν οι κόλοι, πρέπει εκατοντάδες η και κανα-δυό χιλιάδες να πάνε φυλακή, από πολιτικούς και βιομηχάνους, μέχρι συνδικαλιστές και δημοσίους υπαλλήλους.

  Και ρωτώ σαν απάντηση στο σχόλιο του φίλου ΚΡ.

  Είναι δυνατόν μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Σαμαράς, ο οποιοσδήποτε Σαμαράς, να ευδοκιμήσει?
  Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
  Και δεν θα φταίει ο Σαμαράς για την αποτυχία. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, άντε και με άλλους 160 κούκους... (αυθαίρετος ο αριθμός). Χρειάζονται εκατομμύρια κούκοι, μια πραγματική επανάσταση, για να έρθει η άνοιξη και να αποτινάξουμε τον ζυγό, να ξαναγεννηθούμε!
  Μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας επανάστασης? Χλωμό μου φαίνεται...
  Το μόνο που ελπίζω είναι μια πιο καλή διαχείρηση των πραγμάτων πρός όφελος των πολλών... Τουλάχιστον το εύχομαι...
  Φιλικά

  Χαρίλαος

 33. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 24/01/2011 08:27:06

  Πρίν απο το ... Είναι δυνατόν βάλτε ένα 2)

 34. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/01/2011 09:41:16

  Αγρινιώτη,
  είμαι της γνώμης οτι ο καθένας άναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του και κρινόμεθα όλοι.

 35. Misha avatar
  Misha 24/01/2011 09:54:46

  Ποιο αποτελεσμα;
  Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς τι αποτελέσματα θα φέρει ο Μητσοτάκης, ο Χατζηδάκης, ο Άρης;
  Εχει δικιο ο Σπύρος...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Misha 24/01/2011 10:09:56

   Γιατί είναι κακό να δίνεις σε μερικούς την ευκαιρία να ...εκτεθούν;
   Για να μη λένε οτι δήθεν....αγνοούνται;

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 12:59:58

    Αγαπητέ κε Ροδινέ
    Διαφωνώ μαζί σας και να γιατί:

    Η μεγάλη ευκαιρία για τη ΝΔ (και πιθανόν για την Ελλάδα) χάθηκε αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2009. Αμέσως μετά, κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να ακολουθήσει μία "νύκτα των κρυστάλλων" (ή του "Αγίου Βαρθολομαίου αν προτιμάτε) στη Νέα Δημοκρατία. Αρκετοί έπρεπε να δουν την έξοδο από το κόμμα, όσο ήταν ακόμα νωρίς. Κάθε ημέρα καθυστέρησης έδινε ανάσα στους αντιπάλους του Σαμαρά μέσα στο κόμμα και σταδιακά του στερούσε τη δυνατότητα για ένα αστραπιαίο ξεκαθάρισμα.

    Σίγουρα θα επικρατούσε πανικός, δημόσιες γκρίνιες, προβολή των "αδικημένων", συρρίκνωση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις (πραγματική ή "τεχνητή") κτλ.

    Αλλά τώρα θα είχε περάσει 1,5 χρόνος από τότε και θα είχε εμπεδωθεί ότι "δεν μασάει ο Αντώνης" και ότι όντως κάτι καινούριο γίνετια στη ΝΔ. Επίσης θα υπήρχε πολύς χρόνος για την επανατοποθέτηση του κόμματος στο πολιτικό φάσμα, την τριβή των νέων πολιτικών στελεχών με τις καθημερινότητες στη λειτουργία ενός κόμματος, το βάπτισμα του πυρός κτλ.

    Εάν είχαν συμβεί αυτά, δεν θα υπήρχε ανάγκη για μερικούς να "εκτεθούν" ούτε να ουρλιάζουν ότι "δήθεν....αγνοούνται" γιατί απλούστατα δεν θα ήταν στη Νέα Δημοκρατία !!!

    Τώρα φοβάμαι ότι είναι αργά. Αντί η ΝΔ να βγει μπροστά φρέσκια και ανανεωμένη, ανακυκλώνει ό,τι έχει και δίνει την εντύπωση ότι το μόνο νέο είναι το αποτυχημένο (κατ΄εμέ) λογότυπό της. Αντε να γυρίσει και ο Ρ...ς να γελάσει κάθε πικραμένος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 24/01/2011 13:56:22

    A.K.
    Mπορεί και να συμφωνούμε, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.
    Αρκεί να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια.

 36. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 24/01/2011 10:09:36

  Πρέπει να γίνει και η εξεταστική για την οικονομία. Για να καταρρεύσουν και εκεί τα φοβερά επιχειρήματα της κυβέρνησης

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 24/01/2011 16:16:37

   Συμφωνώ απολύτως Μικρέ Οδυσσέα για αυτό κατά τη γνώμη μου και η Ν.Δ. πρέπει να επιμείνει στο θέμα.

 37. tiramola avatar
  tiramola 24/01/2011 11:24:46

  Κώστα στο υστερόγραφο δεν πρόκειται για δήθεν αλλά για καραμπινάτα πλαστά στοιχεία.
  Τώρα θέλεις το κόμμα σου να ζητήσει και τα ρέστα...
  Η κυβέρνηση την πάτησε στο θέμα των εξεταστικών αφού και το Βατοπέδι και η Ζιμενς εξελίχθηκαν σε φιάσκο.
  Το γιατί εξελίχθηκαν σε φιάσκο το γνωρίζει κάθε νοήμων έλληνας πολίτης.
  Το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο αφού το υπάρχον συνταγματικό και νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει σε αυτή τη χρονική στιγμή καταδίκες.
  Σε προηγούμενη χρονική στιγμή επέτρεπε, αλλά τότε κυβερνούσαν οι μεγαλόψυχοι...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 24/01/2011 13:59:42

   Tiramola
   Αν τα στοιχεία ήταν "καραμπινάτα πλαστά" εγώ δεν έχω καμμιά αντίρρηση να γίνουν και μια και δυό και τρείς εξεταστικές για την Οικονομία.
   Γιατί δεν τις κάνει ο ...στοχαστής;

 38. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 24/01/2011 15:47:41

  Επειδή αν γινόταν (τότε) ή, έστω τώρα πραγματική κάθαρση δεν θα μπορεί κανείς επόμενος να πράξει παρόμοια και τότε τί να προσφέρει η κατάληψη της εξουσίας. Μόνον η (εφήμερη) δόξα δεν αρκεί.

 39. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 24/01/2011 22:11:24

  κ "Μ" μην κοθράζεσαι . δεν χρειάζεται να γράψεις μία ολόκληρη σελίδα . Μας έγωσες να καταλάβουνε απ΄την αρχή , ότι είσαι ....... φιλοντορικό." σταγωνίδιο " !

 40. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 24/01/2011 22:14:27

  Για την ιστορία ¨"σταγωνίδια" ήθιστε να λέγονται τα ..υπολείματα μιας πολιτικής θέσης !

 41. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 24/01/2011 22:15:19

  Για την ιστορία ¨"σταγωνίδια" είθισται να λέγονται τα ..υπολείματα μιας πολιτικής θέσης !

 42. M avatar
  M 25/01/2011 00:11:02

  @Αγρινιώτης

  Σελίδα; ποιά σελίδα;
  ...φιλοντορικό σταγονίδιο;
  moi?
  (θα σούλεγα ξαναδιάβασε το κείμενο, αλλά το έφαγε η μαρμάγκα, δεν πειράζει!!)

 43. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/01/2011 00:19:26

  Τι έγινε παιδιά;
  Για ποια σταγονίδια μιλάτε;

 44. ANNITA avatar
  ANNITA 25/01/2011 09:24:03

  θα συμφωνήσω με τον Ροδινό ότι στους συμβιβασμούς χάνει αυτός που έχει δίκιο.Δεν πρέπει ο Σαμαράς να δεχθεί συμβιβασμούς από κανέναν και για κανένα λόγο.Σίγουρα οι συμβιβασμοί κρύβουν παγίδες. Θα παγιδευτεί με δήθεν δίκαιες και συμφέρουσες λ΄υσεις που πιθανόν του προτείνουν και φυσικά θα είναι δύσκολο κατόπιν εορτής να αποδεσαμευθεί. Κάτι παρόμοιο που γίνεται με το μνημόνιο. Λοιπόν δεν πρέπει να υποχωρήσει για κανένα λόγο.Πράγματι είναι καλό το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια απείχε από το πολιτικό σύστημα, οπότε δεν έχουν να του προσάψουν τίποτα.Εύχομαι να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε με την ίδια στρατηγική.

 45. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 25/01/2011 10:12:12

  Προς κ . Κ. Ροδινό
  "Tι λόγους είχε η Ν.Δ. να μην αποκαλύψει το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τις προμήθειες και τα μεγάλα έργα, ή την απάτη με τα swaps; Ποτέ δεν δόθηκε μια πειστική απάντηση. Ετσι από ..κατήγοροι, βρέθηκαν κατηγορούμενοι!"
  Εσείς κύριε Ροδινέ τι απάντηση δίνετε ? Δίνετε άλλη από τον τίτλο του άρθρου ?σας

 46. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 25/01/2011 10:13:06

  ...του άρθρου σας ?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΝΑΥΤΗΣ 25/01/2011 11:57:36

   Ναύτη,
   Τις απαντήσεις μου τις έχω δώσει από καιρό.
   Και αν θέλεις να τις επαναλάβω, δεν έχω καμιά αντίρρηση.
   Η Ν.Δ. δεν τόλμησε γιατί ήξερε ή έστω έμαθε αργότερα οτι αν γινόταν πραγματικός έλεγχος για τα πεπραγμένα του Χρηματιστηρίου θα κατέερρε το σύστημα.
   Και είναι αδικαιολόγητη που δεν το τόλμησε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.