#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2010 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να σώσει και τον λαό και το «σύστημα»Πάντα στην Ιστορία συγκρούονταν δύο αντίρροπες δυνάμεις. Έτσι και τώρα. Από την μια μεριά έχουμε το λαό με του κομμένους μισθούς, τις τσεκουρωμένες συντάξεις, τα απλήρωτα δάνεια και τα λουκέτα στα μαγαζιά και από την άλλη εκείνους που ευθύνονται για την κρίση, εκείνους που την προκάλεσαν.

Ποιοι όμως την προκάλεσαν; Μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί ότι υπήρξε σχέδιο  πολιτικής εξόντωσης του (αδύναμου) Κώστα  Καραμανλή με  στόχο την μετάλλαξη του «Γιωργάκη» σε «Γιώργο» και την ανάδειξή του τελικά σε παντοδύναμο πρωθυπουργό με μοναδικό στόχο να υποτάξει την  χώρα στο ΔΝΤ .

Η Ιστορία θα καταγράψει ασφαλώς τους εμπνευστές του σχεδίου εξόντωσης της Ελλάδος -  άλλωστε δεν είναι και τόσο δύσκολο να τους διακρίνουμε στους κύκλους της αμερικανοκινούμενης Παγκοσμιοποίησης κλπ κλπ. Προς το παρόν όμως μας φτάνει ότι γνωρίζουμε επακριβώς τους εγχώριους στυλοβάτες του σχεδίου, εκείνους χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί.

Είναι το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής εργολάβων – προμηθευτών – εκδοτών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Όλοι εκείνοι που δίνουν από τα παλάτια τους στην Εκάλη εντολές στήριξης με κάθε μέσον του Γιωργάκη που έγινε Γιώργος, στους ελεγχόμενους από αυτούς πάμπλουτους δημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων.

Αποτελεί επίσης μέγιστο αποπροσανατολισμό η απόδοση των ευθυνών της κρίσης μόνο στην «ανεπάρκεια»,  ή την «ανικανότητα» των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο «πελατειακό» πολιτικό σύστημα.

Η κρίση είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της απίστευτης διαπλοκής που κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Πόσες φορές ξεπερνάει το δημόσιο χρέος αυτά που έφαγαν οι κάθε λογής κρατικοδίαιτοι εργολάβοι και προμηθευτές μαζί με τους λαδιάρηδες πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι αυτό; Γιατί κανείς δεν λέει «φέρτε τα  λεφτά πίσω»; Γιατί δεν κατάσχεται η περιουσία της κάθε «Μήζενς»; Πόσο επί του χρέους κάνει το 2% που έδινε διαχρονικά η Ζήμενς στα κόμματα για μίζες; Σε πόσα δισεκατομμύρια ανέρχεται η περιουσία εκείνων που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους και έγιναν δυνάστες της Ελλάδας; Μήπως φτάνουν για να ισοσκελισθεί το χρέος;

Το  «σύστημα» δεν ήταν μόνο «ανεπαρκές», «ανίκανο» και «πελατειακό». Ήταν κυρίως βαθειά διαπλεγμένο και απέραντα διεφθαρμένο. Από τα λεφτά που έδινε η ΕΟΚ για ανάπτυξη και πήγαιναν στα αγροτικά μπουζούκια μέχρι τις μίζες που εισέπρατταν υπουργοί και κόμματα για να υπογράψουν συμβάσεις υπάρχει και βασιλεύει η ίδια νοοτροπία ρεμούλας

Όποιος αμφιβάλει ας αναρωτηθεί γιατί δεν εξετάστηκε ακόμα ο Σωκράτης Κόκκαλης από την Εξεταστική. Τολμάνε οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, βουλευτές να το φέρουν απέναντί τους;

Ποιος λοιπόν θα μας σώσει; Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και τα φερέφωνά τους;

Γιατί επαναλαμβάνουμε αυτά τα χιλιοειπωμένα;  Επειδή δεδομένης της ανεπάρκειας της αριστερής αντιπολίτευσης και της ένταξης του Καρατζαφέρη και των λοιπών εξαπτέρυγων στις δυνάμεις που στρέφονται κατά του λαού, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί ηγηθεί ενός παλλαϊκού κινήματος εναντίον του ΔΝΤ.

Με εξαίρεση όμως τον πολιτικό λόγο του (λόγος ανατρεπτικός και ελπιδοφόρος) η σημερινή ΝΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό καθήκον. Έγινε το Συνέδριο, άλλαξε η Ιδεολογία, ανανεώθηκαν τα όργανα, αλλά η νοοτροπία παραμένει η ίδια. Βαθειά «συστημική», των αναλύσεων και του …καναπέ.

Και τι να πούμε για όλους εκείνους που προσπαθούν εναγωνίως οι κακόμοιροι να περάσουν το «νέο μήνυμα» από τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ, την διαπλοκή με λίγα λόγια. Πετσοκόβουν τον μήνυμα του Σαμαρά, κονταίνουν καθημερινά τις ελπίδες που γέννησε η ανάδειξή του στην ηγεσία του λαού.

Απλές και καθαρές κουβέντες: Δεν μπορεί να παράγουν πολιτική στη ΝΔ όσοι ήταν υπέρ του ΔΝΤ, όσοι υπέθαλψαν του εξευμενισμό της Τουρκίας, όσοι έκαναν πολιτικές καριέρες στα σαλόνια της Εκάλης και όσοι απογοήτευσαν τον κόσμο επί προηγούμενης κυβερνήσεως.

Όσο αυτό δεν θα αλλάζει, τόσο η ΝΔ δεν θα βλέπει Θεού πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις και στον κόσμο.

Και όπως έχουμε ξαναπεί, εκείνοι που οδήγησαν την χώρα μέχρι εδώ, ποτέ δεν τον «πήγαν»  τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον «πάνε».

Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη.

Οι σύμμαχοι που θα βρει στο δρόμο είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από όσους μπορούν να του πάνε οι διάφοροι καλοθελητές που τον τριγυρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 16/07/2010 14:36:36

  Μόνο με λογική επαναστάτη μπορεί να βοηθήσει τη χώρα και την παράταξή του.
  Τόχει;
  Μπορεί ναί μπορεί όχι.
  Εάν τόχει αλλά βαστάει δυνάμεις για να κτυπήσει την ώρα που πρέπει είναι μεγάλος παίκτης.
  Εάν δεν τόχει θα γίνουμε Αλβανία.

 2. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 16/07/2010 14:40:35

  Αν υποθέσουμε ότι τα μέτρα και οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι δείγμα της νέας πολιτικής της τότε η δυσφορία της κοινωνίας στα κυβερνητικά μέτρα εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως πρόβλημα.
  Σε διαφορετική περίπτωση οι βουλευτές του πασοκ αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να βρίσκονται στους δρόμους με τους εργαζόμενους, όπως ήταν και την προηγούμενη χρονιά, δλδη πριν κερδίσει τις εκλογές του περασμένου χρόνου το πασοκ...
  Το συλλογισμό αυτό επιβεβαιώνει και η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που εν μέσω θέρους προσπαθεί να δημιουργήσει «κοινή γνώμη» με την αναβάθμιση του πολιτικού και ιδεολογικού ρόλου των ΜΜΕ.
  Η ιδεολογική στροφή του πασοκ στην νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς δείχνει ότι δεν ήταν σε θέση να δώσουν τις δικές τους λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας αλλά και γενικότερα στα κοινωνικά προβλήματα και ενήργησαν όπως ενέργησαν προεκλογικά για να ανακτήσουν την εξουσία.
  Δεν μπορεί για παράδειγμα μια χρονιά πριν να καταγγέλλεις ως υπευθύνους για την παρακμή της οικονομίας τους κερδοσκόπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την επόμενη χρονιά να ιδιωτικοποιείς τις κρατικές τράπεζες ,να ισοπεδώνεις το κοινωνικό κράτος, να διαλύεις την πραγματική οικονομία, υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων κ.α ,
  Πως, για παράδειγμα, η σοσιαλδημοκρατία για πραγματικούς όσο και συμβολικούς λόγους δέχεται οτι η ελεύθερη οικονομία πρέπει να αποκλείει την διεύρυνση του οικονομικού τομέα που ελέγχει το κράτος; και θεωρεί ουσιαστική παρέμβαση τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΔΝΤ!.
  Μήπως τελικά η “ρητορική της χρεοκοπίας’’ εξυπηρετεί και την ανάγκη να μην γίνει αντιληπτή από την κοινή γνώμη η ιδεολογική στροφή αλλά και γενικότερα η κρίση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ o βουνίσιος 16/07/2010 15:38:42

   Και πού να σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν πέρυσι μόνον, αλλά και φέτος το Φεβρουάριο, και το Μάρτιο και τον Απρίλιο, μέχρι που μας έβαλε στο ΔΝΤ... Που ελέγχεται ακριβώς από αυτούς τους κερδοσκόπους.

 3. ZARKO avatar
  ZARKO 16/07/2010 14:46:00

  Η στάση του Σαμαρά ποια ήταν στο ζήτημα των 180 βουλευτών; Αν θυμάμαι καλά δεν επικαλέστηκε αυτό το σημείο του Συντάγματος. Αν ήθελε να μην περάσουν τα μέτρα γιατί δεν το κανε;
  Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνω την ερώτηση αλλά δεν εχω πάρει απαντηση εως τώρα.

  • Misha avatar
   Misha @ ZARKO 16/07/2010 15:15:10

   Oι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το Μνημόνιο, το Ευρ.Λαϊκό Κόμμα «έκραξε» αγρίως τη ΝΔ που δε συντάχθηκε υπέρ του ΔΝΤ στην ελληνική Βουλή, ο Αβραμό είπε καλά λόγια για το μνημόνιο, το ίδιο και ο Σκυλακάκης.
   Την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου ούτε καν την υπονοεί ο Σαμαράς.Μόνο ο Καμμένος και η Αριστερά την επικαλούνται.
   Δυο καρπουζια σε μια μασχάλη δε χωράνε όπως λέει κι ο συντάκτης του άρθρου.

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ Misha 16/07/2010 15:24:42

    Και πως θα δημιουργήσει παλλαϊκό κίνημα εναντίον του ΔΝΤ τότε ο Σαμαράς, φίλε Μίσα;
    Τελικά είναι ή δεν είναι εναντίον του Μνημονίου;

   • noname avatar
    noname @ Misha 16/07/2010 15:29:31

    Τον Καμμένο γιατί τον έβαλες; Για να δώσεις σοβαρότητα στο σχόλιό σου; Δεν ειμαστε με τα καλά μας...

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 15:30:37

    O Σαμαράς είναι δεμένος χειροπόδαρα από τις ευρωλιγουρικες επιλογές του κόμματος του.Όταν έχει υπογράψει Μάαστριχτ, Σένγκεν, Δουβλίνο και Λισαβώνα πάς σαν τον σκλάβο με τη σιδερένια μπάλα δεμένη στο ποδάρι σου.
    Αν ήταν πράγματι εναντίον του μνημονίου θα έθετε την αντισυνταγματικότητα του χωρίς περιστροφές.

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ Misha 16/07/2010 15:35:41

    Άρα συμφωνούμε ότι δεν είναι εναντίον του Μνημονίου. Απλά εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να κερδίσει από την αντίδραση του κόσμου. Λάθος τακτική κατά τη γνώμη μου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 15:35:43

    Μίσα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα ή μάλλον, δεν είναι μόνον εκεί. Δες πώς το χειρίζονται Άγγλοι, Ιρλανδοί, Δανοί, Σουηδοί, Τσέχοι, Πολωνοί, σε σχέση με το εθνικό τους συμφέρον. Πώς πιέζουν για αυτά που τους καίνε. Να μην πούμε για Γάλλους και Γερμανούς. Οπωσδήποτε έχουν βάση αυτά που λες, αλλά δεν αποκλείει το ένα το άλλο, αυτό είναι το σημείο που διαφωνώ εγώ.

    Μπορείς να τα έχεις υπογράψει δηλαδή τα διάφορα Μάαστριχτ, αλλά να πατήσεις και πόδι εκεί που πρέπει και χρειάζεται στη χώρα σου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 15:36:41

    Ναι Μίσα μου , έχουν κάτι φωτογραφίες του από τότε που έτρωγε παϊδάκια στη Φοντενεμπλού και τον απειλούν με δημοσιοποίησή τους.

    Και τώρα που το θυμήθηκα , σε ρώτησα σε άλλο ποστ κάτι :

    Μήπως ξέρεις να μου πεις γιατί η Αργεντινή εδώ και μια δεκαετία (από τότε ντε που πήρε επαναστατικά ο "λαός" την εξουσία) προσπαθεί να πιάσει τους δημοσιονομικούς όρους που επιβάλει η "αγορά" για να πάει να ματαξαναδανειστεί??

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 15:43:26

    Φίλε Επώνυμε, τι ακριβώς διεκδικησαν και πέτυχαν οι Πορτογάλοι; Κι αυτή στην πρέσα δε μπηκαν με λιτότητες , περικοπές κλπ κλπ;

    Gpr , Στην Αργεντινή πήγαν πριν λίγο καιρό οι του ΔΝΤ και η πρόεδρος τους πέταξε με τις κλωτσιές.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 15:44:40

    Φίλε μου καλέ , μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την ερώτηση...

    άλλο πράγμα σε ρώτηξα.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 15:49:43

    gpr σου απάντησα αμφισβητώντας τον ισχυρισμό σου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 15:49:55

    Οι Πορτογάλοι, τίποτα. Σαν κι εμάς είναι, κότες. Δεν είπα για Πορτογάλους. Για τους άλλους:

    - Οι Άγγλοι να μείνουν έξω από το ευρώ και από το Σένγκεν και από ένα σωρό άλλες πολιτικές.

    - Οι Σουηδοί να μείνουν έξω από το ευρώ.

    - Οι Δανοί όχι μόνον να μείνουν έξω από το ευρώ, αλλά και να κερδίσουν απαγόρευση να αγοράζουν δανέζικη γη οι αλλοδαποί. Κάτι ελάχιστα γνωστό, που όμως ήταν ο βασικός λόγος που είχαν ψηφίσει όχι στη συνθήκη του Μάαστριχτ. Το βασικό τους άγχος ήταν ότι αγόραζαν οι Γερμανοί πολλή γη και ειδικά παραλιακή. Το ζήτησαν, το πέτυχαν.

    - Οι Τσέχοι, ότι δεν θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν και διεκδικήσουν γη και αποζημιώσεις οι εκδιωχθέντες μετά το Β΄ ΠΠ Γερμανοί (Σουδήτες).

    - Οι Ιρλανδοί, ότι θα είναι αιωνίως παράνομες οι αμβλώσεις στην καθολική Ιρλανδία.

    - Οι Πολωνοί δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αλλά για κάτι πίεσαν πριν από τρία τέσσερα χρόνια με βέτο και το πήραν.

    Εμείς, αντιθέτως, υποτίθεται ότι ένας βασικός λόγος που είμαστε εκεί είναι τα εθνικά θέματα, και δεχόμαστε να κάνει ενταξιακές διαπραγματεύσεις η Τουρκία χωρίς να αναγνωρίζει την κυπριακή Δημοκρατία!

    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι άλλο είναι το πρόβλημα και όχι η ίδια η Ε.Ε. Η Ε.Ε. είναι περισσότερο σύμπτωμα παρά αιτία. Είναι και αιτία, αλλά στην περιπτωση της Ελλάδας είναι κυρίως σύμπτωμα, πιστεύω. Είναι ο κομπλεξικός ευρωλιγουρισμός μας που μας οδηγεί σε σχέση ΤΕΤΟΙΑΣ υποταγής στην Ε.Ε., όχι η ίδια η Ε.Ε.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 15:54:01

    Όλο αυτό το μύθευμα με την «δημοσιονομική σταθερότητα» τα ποσοστά χρεους κλπ που καταδυναστευουν τους λαούς δεν είναι προβλέψεις των ευρωσυμφωνιων;
    Τα ξεπουλήματα του ΟΤΕ , της ΟΑ κλπ δεν είναι πολιτικές της ΕΕ;
    εΧΕΙς ΔΊΚΙΟ ΌΤΙ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΌ ΠΛΑΊΣΙΟ ΕΜΕΊς ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΌΤΕς ΛΥΡΆΤΕς.Εδώ ο Γρούιος από την Βαρντάρσκα μας κανει γιο γιο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 16:01:01

    Ξέρεις Μίσα μου , οι "αγορές" είναι μια λίγο πιο ευρεία έννοια από ότι το ΔΝΤ.

    Ξέρεις όμως να μου πεις γιατί αυτοί οι τρελοί Αργεντίνοι που καταστράφηκαν από τις αγορές θέλουν σα τρελοί να ξαναπάνε??

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 16:09:15

    gpr, το «σαν τρελοί» δεν το βλέπω.
    Η Αργεντινή παίζει τελευταία με τους Κινέζους που έχουν όλο το μαρουλόφυλλο.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 16:14:03

    Gpr
    Από το Reuters

    Argentina said it had learned "harsh lessons" from its earlier crisis and its economy was faring better because it was not obliged to follow IMF guidance.

    "If we had followed the recommendations traditionally made by (the IMF) -- which have favored opening our economies, foreign indebtedness, financial liberalization and 'unbeatable' market-oriented reforms -- the outcome would have been totally different and today we would have been embroiled in a fresh economic, social and political crisis," the statement said.

    "Therefore, we celebrate today our well-gained economic independence."

    The country also said it expects 2010 economic growth in the range of 3.5 percent to 5 percent, "tilted to the upside."

    24/4/2010

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 16:19:25

    χαχαχαχα
    Μη μου πεις ότι νομίζεις πως οι Κινέζοι είναι εκτός αγοράς!?

    Ρώτα τους Αφρικανούς να σου πουν πως διαπραγματεύονται οι Κινέζοι...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 17:01:33

    Δε λες να καταλάβεις με τίποτα ή κάνεις το χαζό?

    Το ΔΝΤ τους έλεγε να αποκρατικοποιηθούν ξεπουλώντας κι αυτοί επέλεξαν να πουν όχι.Πολύ καλά μέχρι εδώ.

    Την επόμενη δεκαετία (2000-2010) λοιπόν που ήταν ανεξάρτητοι γιατί προσπαθούν με νύχια και με δόντια (κι αυτό μεταφράζεται σε φτώχεια) να κρατήσουν τα δημοσιονομικά τους μεγέθη κοντά στα δεδομένα που ορίζει η ίδια αγορά από την οποία ζήτησαν επαναστατικά να ανεξαρτητοποιηθούν ?

    Μήπως γιατί πρέπει να ξαναπροσκυνήσουν??

    Α μη ξεχάσω να σε ενημερώσω , 5% ανάπτυξη με 25% πληθωρισμό δεν μας κάνει ακριβώς growth

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 19:31:27

    Στο ενδιάμεσοη Αργεντινή, εξαφάνισε το εξωτερικό χρέος της, αναδιάρθρωσε την παραγωγική βαση της χωρας και η οικονομία της κινείται με ίδιες δυνάμεις.
    Οι νταβατζήδες θέλησαν να την εξαντλήσουν μεσω εμπάργκο εξαγωγών κλπ.Τωρα κάνει αυτή κουμάντο δεν την ελέγχουν εξωχώριες δυνάμεις.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Misha 16/07/2010 19:37:16

    «Ή φτώχεια στη δημοκρατία είναι τόσο πολύ προτιμότερη απ' αυτή πού ονομάζεται ευδαιμονία στους τυράννους, όσο είναι προτιμότερη η ελευθερία από την δουλεία»
    (Δημόκριτος)

    Ναι, αλλά πόσοι μπορούν να το αντέξουν αυτό?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 19:43:44

    Γιάννη Φαίλτορα, δεν το έχουμε ζήσει γι' αυτό και δεν το προτιμούμε.

    Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο καλό της σκλαβιάς του ΔΝΤ. Θα εκτιμήσουμε δηλαδή την αξία του πραγματικά ελεύθερου συλλογικού βίου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 16/07/2010 20:27:47

    Τώρα συνειδητοποίησα ότι όντως δε καταλαβαίνεις που το πάω.

    Καταρχάς η Αργεντινή δεν εξαφάνισε το χρέος της , το διέγραψε μετά από πολύχορνες διαπραγματεύσεις με τους κατόχους των ομολόγων της.Της έμεινε βέβαια ένα ποσοστό.

    Δεύτερον η οικονομία της συνέχισε να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δούλευε.Δεν άλλαξε το οικονομικό της σύστημα Μίσα μου.Εκεί είναι που μπερδεύεσαι.

    Τη δεκαετία που μας πέρασε η οικονομία της Αργεντινής πασχίζει να επανέλθει και να αναπτυχθεί βάση αριθμών και μεγεθών που είναι βασιζμένοι στο ίδιο σύστημα που ήταν.
    Οι οικονομικοί στόχοι δλδ να ξαναβγεί στις αγορές δεδομένοι.Οι κοινωνικές τάξεις έχουν παραμείνει ίδιες παρόλη την μείωση της ανισότητας.

    Θέλω να πω εντός του συστήματος είναι και μάλιστα θέλει και να ξαναμπει βαθύτερα.Σαφώς πιο ορθολογικά (αφού σ'αυτό συνέβαλε κι ο οδηγός της Ιστορίας , το άδειο στομάχι που κάνει το μυαλό να δουλεύει) στο ίδιο υπερτιμημένο τουρμποσύστημα όμως.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 16/07/2010 20:55:43

    gpr

    Τα είπες μόνο σου:

    Οι αργεντίνοι

    Με τον τσαμπουκά τους γλύτωσαν από το νταβατζιλίκι του ΔΝΤ.
    Διέγραψαν ετσιοθελικά το χρέος τους.
    Επιβίωσαν με αξιοπρεπεια παρά το ιδιόμορφο εμπάργκο από τις πολυεθνικές λόγω της άρνησης του χρέους.
    Εφτιαξαν την παραγωγική βαση της χωρας σε πολλές περιπτώσεις αυτοδιαχειριζόμενοι εργοστασια και καλλιέργειες.
    Και δεν τους πήρε εναν αιωνα.6-7 χρονάκια από την χρεωκοπία σε μια υγιή παραγωγική βάση.
    Κι αυτό αποδεικνύεται από αυτό που σου είπα πριν: η προεδρος τους εστειλε στα τσακίδια μια αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.
    Ακόμα και με τους Κινέζους δεν παρακαλάνε οι αργεντίνοι.Ξερουν ότι μπορουν να επιβιώσουν και μόνοι τους.
    Τωρα για τα οικονομοτεχνικά εχουν μικρη σημασία γιατί δεν είναι αυτά που δειχνουν την ποιοτητα ζωης ενος λαού.
    Αυτά τα μετρναε οι βρυκόλακες του ΔΝΤ.
    ΛΧ αν δεις στην Κουβα θα πείς πως ζουνε με 4 δολλαρια το μηνα κατα κεφαλήν εισόδημα.
    Κι όμως ζουνε φτωχικά μεν, αλλά με υψηλής ποιοτητας δωρεάν υγεία και παιδεία , πολεις χωρις ρυπανση εγκληματικότητα ναρκωτικά κλπ και μεσο ορο ζωης υψηλοτερο από των ΗΠΑ.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ZARKO 16/07/2010 15:35:53

   Γιατί απλά τώρα είναι αντισυνταγματικό.
   Αν έθετε το ζήτημα των 180 βουλευτών τότε :
   Η θα ψηφιζόταν το Μνημόνιο και θα ήταν συνταγματικό ή
   θα οδηγούμασταν σε πτώχευση.

   • Misha avatar
    Misha @ Γιάννης 16/07/2010 15:48:15

    Και τωρα σε πτώχευση είμαστε , ελεγχόμενη για να πίνουν οι τροϊκανοί σιγά σιγά το αίμα της χώρας.Θα ξεπουληθούν και τα φιλετάκια και μετά θα ακτεβασουμε επισημως ρολά με σταση πληρωμων παντού.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γιάννης 16/07/2010 15:51:36

    Τότε οι εναλλακτικές ήταν πιο εύκολες. Ας μην ψηφιζόταν και μια χαρά θα βρίσκαμε εναλλακτική. Θα έβλεπες τη Μέρκελ να παρακαλάει να μας δανείσει με καλύτερους όρους.

    Μην τρώμε ρε παιδιά το παραμυθάκι του ΓΑΠ τόσο εύκολα, αναγνώστες και σχολιαστές του antinews είμαστε!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 16/07/2010 15:51:42

    Δυστυχώς.
    Αυτό είναι σίγουρο.
    Αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, θα πρέπει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και πότε πρέπει να το κάνεις και να το κάνεις.

   • Misha avatar
    Misha @ Γιάννης 16/07/2010 15:57:27

    Ο ΓΑΠ μας πήγε στο ΔΝΤ εκ προθέσεως και συκοφαντωντας τη χωρα με σκοπό να την απαξιωσει .κι αυτό είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας.Είναι υπέυθυνος προσωπικά και για όλους τους ανθρωπους που χανουν τις δουλειες, τις ελπίδες και τις ζωές τους εξαιτίας των ολέθριων επιλογων του.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 16/07/2010 16:03:15

    Δεν τον ενδιαφέρει.
    Τον ενδιαφέρει να μπούμε σε ένα σύστημα.(Παγκοσμιοποίηση).
    Ξέρει ότι θα υπάρξουν και απώλειες. Αλλά ξέρει όπως και όλοι που υποστηρίζουν το σύστημα ότι ο φόβος και το χρήμα υποδουλώνει όλα τα έθνη.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 16/07/2010 16:06:37

    Τώρα φοβάσε μη πτωχεύσουμε ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ
    Μετά θα κερδίζεις χρήματα. ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ

   • Misha avatar
    Misha @ Γιάννης 16/07/2010 16:07:05

    Ίσως να τον ενδιαφέρει όταν κάποιος απελπισμένος αντι να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, παρει κάποιον μεγαλοσχήμονα υπάλληλο του ΔΝΤ μαζί του, όπως έκανε τις προάλλες στην Ερέτρια ο εστιάτορας με αυτούς που πήγαν να του πάρουν το σπίτι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γιάννης 16/07/2010 16:09:25

    Πολύ μεγάλη αλήθεια είπες Γιάννη.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 16/07/2010 16:11:17

    Είναι γραφικός!!! για το σύστημα ΑΚΡΑΙΟΣ!!!
    Για τους τηλεαστέρες ΓΕΛΟΙΟΣ (ευκαιρία για νούμερα).
    Για εμάς επικίνδυνος ΜΑΚΡΙΑ.

 4. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 16/07/2010 14:50:11

  Κατά την αντίληψή μου, κάποιοι πάνε να πείσουν τον Σαμαρά πως έχει τη φήμη «ακραίου», οπότε πρέπει να γίνει πιο «μετριοπαθής» για να «συνεργαστούν» μαζί του οι «συστημικοί» που μπορούν να τον κάνουν πρωθυπουργό. Αυτές οι βλακώδεις θεωρίες που θα μπορούσε να έχει συγγράψει η μικρή Λουλού, δεν οδηγο;yν πουθενά. Ακραίο είναι το PASOK, που δεν έχει καμιά σχέση με κοινωνική και ρεαλιστική πολιτική, που μας οδηγεί σε αδιέξοδο πριν φύγει από την έξοδο κινδύνου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιάννης Σ. 16/07/2010 14:58:36

   Συμμερίζομαι την εκτίμησή σου.

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 14:57:55

  Άρθρο-σταθμός. Μπράβο Φάκτορα!

 6. undercover gpr avatar
  undercover gpr 16/07/2010 15:03:22

  Κοίτα να δεις που τελικά θα το φτιάξουμε το κόμμα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 16/07/2010 15:06:16

   Γουότ ντου γιου μην;

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ undercover gpr 16/07/2010 15:07:53

   Είναι παλιόοοο αστειάκι εδώ μέσα.

 7. donaE avatar
  donaE 16/07/2010 15:04:01

  Αψογο αρθρο.Μακαρι να διαβαστει.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 15:07:50

  Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το Κουρδιστό Πορτοκάλι, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του.

  Αν αληθεύει, τότε αποδεικνύεται ότι σε στιγμές κρίσεις φαίνεται ποιος είναι ο καθένας. Μακάρι να ισχύει.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Επώνυμος 16/07/2010 15:09:17

   Και νομίζεις ότι αν φύγει ο πρόεδρος που διαφωνεί και μπει ένας καινούργιος που συμφωνεί θα είναι καλό?

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ undercover gpr 16/07/2010 15:11:16

    Ακριβώς αυτό αγαπητέ.
    Κανείς δεν στέκεται να πολεμήσει.
    Όλοι για την υστεροφημία τους.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ undercover gpr 16/07/2010 15:12:07

    Όχι, απλώς η παραίτηση θα τους χαλάσει το στημένο σκηνικο στα σαπροκάναλα της διαπλοκής. Αν πάνε να το καλύψουν αυτό, μετά θα αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος τους, ακόμη και σε μη υποψιασμένους. Θα είναι μια τεράστια ήττα σε επικοινωνιακό πεδίο που δεν θα μπορεί να κρυφτεί.

    Επιτέλους, κανένας ανταγωνιστής του Σάλλα δεν τα ακουμπάει σε άλλους δημοσιογράφους; Όλο και κάποιον θα στείλει τότε να του πάρει συνέντευξη.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 16/07/2010 15:12:33

    Για το εφάπαξ θες να πεις. λολ

   • Wolf avatar
    Wolf @ undercover gpr 17/07/2010 09:08:04

    Δεν ισχυει η παραίτηση του Παπαδόπουλου. Δεν υπηρξε ποτέ, μαθαίνω.

 9. undercover gpr avatar
  undercover gpr 16/07/2010 15:18:16

  Ποιο σκηνικό βρε Επώνυμε μου ? Έχεις την ενύπωση πως αυτό ήταν το σκηνικό για την πώληση (ΤΤ/ΑΤΕ) και πως θα γίνει με αυτούς τους όρους ? Σε γελάσανε.

  Αυτό ήταν τα ονόματα των ηθοποιών που βγαίνουν στην αρχή της ταινίας , το σκηνικό θα το δεις εν ευθέτω χρόνο.Το πρώτο λιθαράκι ήταν αυτό για να χωνέψει το πόπολο την πώληση (ως πράξη).

  Η τιμή ή ακόμα και ο αγοραστής θα είναι άλλος αλλά δεν παίζει και τόσο ρόλο.

  It's the system stupid.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 16/07/2010 15:27:16

   Θα δείξει. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ αυτού του σεναρίου. Αλλά εγώ δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται περί αυτού.

   Αν είναι όμως έτσι, τότε αυτό το σενάριο πρέπει να καταγγελθεί πολύ πιο έντονα και τεκμηριωμένα. Αν ξέρεις εσύ κάτι περισσότερο, πρέπει να το γράψεις.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 16/07/2010 15:29:16

    Δε χρειάζεται γνώση αδερφέ , ορθολογική σκέψη χρειάζεται για να δεις πίσω από το σκηνικό.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 16/07/2010 15:41:05

    Είμαι ανίκανος στη συγγραφή μεγάλων άρθρων (αντιθέτως με εσένα) , την προσπάθειά μου την κάνω από το μπλογκάκι μου (αυτό ντε από το οποίο κρύβομαι χαχαχχα) και όποιος θέλει παίρνει ότι θέλει.

    That's the way Internet works mate.

    p.s δεν σε έκραξα βρε , αμερικάνικη έκφραση είναι.

 10. ZARKO avatar
  ZARKO 16/07/2010 15:29:50

  Τις θυμάμαι τις απορίες σου φίλε Graecus. Όπως και η δική μου παραμένουν αναπάντητες...

 11. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 15:32:35

  Ε, τότε, πρέπει να διακινηθέι περισσότερο το σενάριο, όχι κράζοντας το συσχολιαστή σου (δεν το λέω γι' αυτό, δεν έχω πρόβλημα), αλλά κάνοντάς το αυτοτελές σχόλιο, προωθώντας το καλύτερα ρε παιδί μου, πώς να το πω.

 12. Ρήγας avatar
  Ρήγας 16/07/2010 15:32:35

  Η Αθήνα πνίγεται στα σκουπίδια. Οι πλατείες και τα πάρκα (τα λιγοστά που υπάρχουν) έχουν εγκαταλειφθεί. Η δημοτική αστυνομία υπάρχει μόνο για να κόβει κλήσεις. Ο δήμαρχος είναι παρών μόνο για να ανάβει τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Α, και για να κόβει τα δέντρα στην Κυψέλη για να φτιάξει γκαράζ...

  Αυτό είναι το τεράστιο έργο του Νικήτα που τόσο πολύ εκτιμά ο Αντώνης. Γι' αυτό η προεδράρα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της δημαρχάρας. Γι' αυτό του έσφιξε το χέρι (το οποίο πριν από λίγο έτεινε προς την Ντόρα...) και του είπε να θυμηθούν τα παλιά, από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης (που έγινε βαρυχειμωνιά). Ναι, επιτέλους, ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων. Για να συνεχιστεί αυτό το τεράστιο έργο!
  Ο Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς, είπε ότι για μία ακόμη φορά διαπίστωσε τη σοβαρότητα, την ετοιμότητα και την αξιοπιστία του Κακλαμάνη, με την οποία θα διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας. «Σε αυτή την προσπάθεια, θα έχετε τη συνεργασία της ΝΔ και πιστεύω πως θα μας κάνετε να αισθανθούμε περήφανοι, συνεχίζοντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε βαρύγδουπα ο πρόεδρος της ΝΔ.
  Πήρε την πάσα ο δήμαρχος και έριξε γλείψιμο στον Σαμαρά. Το κοινωνικό έργο του δήμου είναι, ουσιαστικά, η υλοποίηση στην πράξη της βασικής αξίας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού που πρεσβεύει η ΝΔ, είπε! Και για να μας δείξει πόση ευαισθησία κρύβει μέσα του, πρότεινε στον Σαμαρά να βοηθήσει για να αποκτήσουν οι δήμοι ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, γιατί: «Με τρομάζει η ιδέα πως μπορεί να έρθουν δύσκολες μέρες»! Για ποιους Νικήτα;

  • neotera avatar
   neotera @ Ρήγας 16/07/2010 15:52:19

   Κι εγώ αυτό νομίζω. Οτι τον αντωνάκη με το Νικήτα τους ενώνει η Ντόρα. Κακά τα ψέμματα, μόνο σε μετεμψύχωση του Κάστρο όταν εγκαταλείψει κι αυτός το μάταιο τούτο κόσμο, μπορούμε να ελπίζουμε, να γίνει σε έλληνα με το γονίδιο του Αρη ...

 13. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/07/2010 16:37:00

  Factor-x

  Σωστές οι διαπιστώσεις.
  Εχουν άλλωστε πολυειπωθεί από αυτό το φιλικό μπλογκ.
  Το ζήτημα όμως είναι να πεισθεί και ο Ελληνικός λαός που δε φαίνεται ακόμη να πείθεται,όπως δύσπειστοι είμαστε και εμείς που στηρίξαμε και στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά.
  Εχει λοιπόν ο Αντώνης τα @$@&#@ να κινηθεί αντισυστημικά ή θα περιμένει τη σειρά του να επιλεγεί από το σύστημα,όταν ο σημερινός εκλεκτός εξαντλήσει τις δυνατότητές του να το υπηρετήσει?
  Το όχι στο μνημόνιο ήταν η αρχή.
  Οι προτάσεις του για έξοδο από το μνημόνιο ήταν η συνέχεια.
  Μέτρησε κανείς την υποδοχή που του έγινε από το σύστημα?
  Μονόστηλα,απαξιωτική αντιμετώπιση με επιχειρήματα της δεκάρας,και τηλεοπτικός χρόνος ανάλογος με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη επί παντος του επιστητού.
  Σήμερα όταν μιλάμε για σύστημα μιλάμε βεβαίως για εκείνους που από τα παλάτια της Εκάλης δίνουν εντολές στους μίσθαρνους δούλους τους-τους δημοσιογράφους των μεγάλων μέσων-να καθαρίζουν για πάρτη τους και το σύστημα.
  Τί κάνει γι'αυτό η Ν.Δ και ο Σαμαράς?
  Αυτό είναι το διαχρονικό ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
  Η παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού, η απαιδευσία του και το αποκοίμισμά του με κάθε είδος υποκουλτούρας.
  Κάθε σκάνδαλο,κάθε πληγή της Σημερινής άθλιας πραγματικότητας έχει ως παρανομαστή την Αθλια συνομωσία των μέσων ενημέρωσης της χώρας.
  Ακόμη και συμβόλαια πολιτικού ή ηθικού θανάτου υπογράφουν όταν αισθανθούν ότι κάποιος απειλεί τα σχέδιά τους.
  Η φαιδροποίηση των αντιπάλων του συστήματος είναι ο επιεικέστερος τρόπος.
  Τις περισσότερες φορές όταν ωοιώθουν ότι κάποιο θέμα ανησυχεί τους Ελληνες,Εθνικό,πολιτικό ή ηθικό,βγάζουν να το εκφράσει ένα "νούμερο" και αμέσως το καίνε.
  Αυτό δεν έκαναν για χρόνια με Εθνικά,θρησκευτικά θέματα ή το μεταναστευτικό?

  Αντί λοιπόν ο Σαμαράς να εκλιπαρεί τη δημοσιότητα από τα όργανα του συστήματος πρέπει ΤΩΡΑ να τα καταγγείλει.
  Με ονοματεπώνυμο.
  Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
  Δεν έχει σκελετούς στη ντουλάπα του.
  Να καλέσει το λαό να ενημερώνεται από τα βλογκ και τις μικρές εφημερίδες και κανάλια που τον παίζουν ή θα αναγκαστούν να τον παίξουν αφού θα τους εξασφαλίσει κοινό.
  Και ο Ελληνικός λαός θα τον ακούσει.
  Γιατί θα τους πει κάτι που το ξέρουν.
  Αλλά θα τους έχει πείσει ότι δεν είναι Ανθρωπος του συστήματος και θα τον ακολουθήσουν.
  Αλλά πρέπει να το κάνει τώρα,που ηγείται μιας μεγάλης παράταξης και όχι αύριο στα...σκούρα.
  Γιατί τότε δε θα τον πιστέψει κανείς.

 14. tiramola avatar
  tiramola 16/07/2010 16:50:45

  Αυτά που περιγράφονται στο καλογραμμένο ποστ ως "σύστημα" δεν αφορούν μόνο την χώρα μας αλλά όλες τις χώρες στην Ευρωζώνη.
  Όταν το κίνητρο του κέρδους είναι ο μοχλός ανάπτυξης η ύπαρξη φαινομένων διαφθοράς είναι δεδομένη.
  Διαφθοράς που έχει εισχωρήσει και στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη.Θυμηθείτε την περίπτωση siemens και την αντιμετώπισή της από τους Έλληνες δικαστές.
  Ανάλογη μεταχείρηση είχε και η εταιρεία από την Γερμανική δικαιοσύνη.
  Για την χώρα μας θα μπορούσαμε να γεμίζουμε σελίδες με παρόμοια φαινόμενα.
  Ο επιθεωρητής Ρακιτζής εξέφρασε την απορία του για την ασυλία των ισχυρών.
  Ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου όπως και όλες, μα όλες, οι ηγετικές προσωπικότητες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην Ευρώπη είναι ανίκανοι ή υπαλληλοι της δημοκρατίας των ισχυρών.
  Όπως έχω ξαναγράψει και πιστεύω ο μοναδικός σοσιαλισμός που εφαρμόζεται σήμερα στην πράξη είναι μεταξύ της παρέας της οικονομικής ελίτ.
  Για την Ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση ας πούμε όπως και αντίστοιχες ευρωπαικές, τέτοιες συμφωνίες όπως η αναμενόμενη Εργασίας-ΑΤΕ-ΤΤ αποτελούν ανακούφιση από τυχόν μελλοντικό πρόβλημα που θα έπρεπε να διαχειριστούν και για τις κυβερνήσεις αντίστοιχα αντικείμενο επικοινωνιακού κομπασμού αφού είναι καλοί οικονομικοί διαχειριστές όπως οι "ανάγκες" το επιβάλουν.
  Στην Αμερική μετά από ένα τέτοιο deal θα ακολουθούσε και χοροεσπερίδα.
  Καλόηχα ακούγεται "να πάει με το λαό και όχι με το σύστημα" αλλά μέχρις εκεί..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 16/07/2010 17:12:24

   Στην Αμερική τις χρεωκοπημένες τράπεζες ή τις εξαγόρασαν οι μη χρεωκοπημένες ή τις άφησαν να κλείσουν.

   Δεν τις έδωσαν δύο τράπεζες για δώρο, για να τις ξε-χρεωκοπήσουν!

   Διάβασε τι λέει ο δικός σας Παναγιωτακόπουλος.

   Ο Φάκτορας είπε σήμερα και πολύ σωστά ότι η στασή του καθενός απέναντι σε αυτή την ιστορία, δείχνει αν είναι διαπλεκεόμενος ή όχι.

   Μόλις ξεσκεπάστηκες.

   Κοψοχέρη μου εσύ!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 16/07/2010 18:59:33

    Sorry που θα στη χαλάσω αλλά δεν έγινε έτσι.

    Αυτές που άφησαν να κλείσουν ήταν μόνο κάτι ξεπλυμένες επενδυτικές που δεν είχαν καμία πιθανότητα να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα.

    Όσες μεγάλες κινδύνεψαν ή εξαγοράστηκαν από ξένες (βλ.Mitsubishi) ή τις πλήρωσε κα-νο-νι-κό-τα-τα το κράτος (μπορείς να το πεις και λαός).

    Βέβαια ο Αμερικανικός λαός δεν έμαθε ποτέ που πήγαν τα λεφτά του όταν π.χ τα έδινε στην ΑΙG που δεν είχε να πληρώσει τους κατόχους των cds που είχαν στοιχηματίσει για την πτώση της Lehman.

    Δεν έμαθαν γιατί ο υπουργός τους είπε στην ΑIG να μην αποκαλύψει ποιοι ήσαν οι κύριοι.Αν έβγαιναν τα ονόματα ίσως και να βλέπαμε αυτή τη στιγμή τις ΗΠΑ υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση χαχαχαχα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 19:06:11

    Τι να μου χαλάσεις, κατάλαβες τι είπα; Κατάλαβες τι είπε ο τιραμόλας; Θα γινόταν λέει χοροεσπερίδα με τέτοιο ντηλ, με τη διαφορά ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ τέτοιο ντηλ.

    Η βασική που έκλεισε ήταν η Lehman. Δεν σου φτάνει; Ένα σωρό άλλες εξαγοράστηκαν και όσες διασώθηκαν από το κράτος, αυτό έγινε έναντι ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του κράτους, που ορισμένες κρατικοποιήθηκαν πλήρως!

    Δεν χάρισε πουθένα υγιείς τράπεζες σε χρεωκοπημένες το αμερικανικό κράτος. Λεφτά, ναι, έδωσε, για να σώσει το σύστημα που κατέρρεε. Κι εδώ έχουμε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για αυτό ακριβώς το λόγο. Και ξένα δανεικά λεφτά μάλιστα, ούτε καν λεφτά του φορολογουμένου, οπως στις ΗΠΑ!

    Μη λέμε λοιπόν ότι θέλουμε ρε gpr!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 16/07/2010 19:18:23

    Ηρέμησε ρε αδερφάκι μου , τι πράγμα είσαι συ!!Ηφαίστειο σκέτο.

    Τον τιραμόλα δεν τον διάβασα , μόνο εσένα διάβασα και είπα να πω κι εγώ τη μλκια μου.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 17:10:14

  Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα. Είναι πια φανερό αυτό.

  Αρχίζει το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για (ανύπαρκτα) ψευδή στοιχεία Καραμανλή, δεν ασχολείται μέχρι που γίνεται το θέμα συνείδηση στον κόσμο. Έρχεται η συνέντευξη-καταπέλτης Κοντοπυράκη που αποδομεί πλήρως τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ και μπορεί μέχρι και να στείλει τον Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο και αυτός την προσπερνάει σα να μην δόθηκε ποτέ.

  Μιλάει το ΠΑΣΟΚ για την "καταστροφή της οικονομίας από τη ΝΔ", συκοφαντώντας τη χώρα απ' άκρη ως άκρη του πλανήτη και ο Σαμαράς την πάπια. Μην τυχόν και του πουν ότι ανεβάζει αυτός τα σπρεντς, την ώρα που η ελληνική πιστοληπτική ικανότητα καταρρέει κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο Παπανδρέου.

  Τελικά, εμπεδώνεται στη συνείδηση του κόσμου ότι "για όλα φταίει ο Καραμανλής", δηλαδή η ΝΔ, και αυτός αναρωτιέται αν θα πρέπει να πάει με το ρεύμα, υπονομεύοντας τη δυνατότητα της ΝΔ να γίνει πολιτικά πειστική για τον κόσμο. Τελικά κατέληξε και ο Καραμανλής, με την απαξίωσή του (για την οποία πάντως ευθύνεται και αυτός ο ίδιος), να του γίνει "βαρίδι". Και μάλιστα για κάτι (την καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας) που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη έχει το ΠΑΣΟΚ.

  Βγαίνει η ιστορία με το Τ+10, που αποδεικνύει μέχρι και δόλο της κυβέρνησης για την καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας και την έλευση του ΔΝΤ και το αφήνει αναξιοποίητο, μέχρι που το σήκωσε το θέμα το διαδίκτυο και, επανειλημμένα, η Βάσω Παπανδρέου.

  Μόλις χθες έμαθα ότι η ιστορία του Τ+10 έγινε θέμα ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ σε αίθουσα ελληνικού Πανεπιστημίου το χειμώνα, όσο αυτή συνέβαινε! Πριν δηλαδή βγει στη δημοσιότητα! Και το παρουσίασε ο καθηγητής στους φοιτητές του σαν ένα τεράστιο σκάνδαλο, αυτό δηλαδή που ήταν. Δηλαδή, το θέμα το ήξερε ένα σωρό κόσμος και η ΝΔ κοιμότανε!

  Ενδιαμέσως λέει το Όχι στο Μνημόνιο και παρουσιάζει και το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ένα όχι όμως χωρίς νεύρο (αν και αποφασιστικό) που δεν έπεισε το λαό και δεν του έδωσε δημοσκοπική αβάντα, ενώ κανονικά κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τον είχε εκτοξεύσει.

  Στη συνέχεια, ξαναβγαίνει το Τ+10 με νέα στοιχεία, πάλι από τη Βάσω Παπανδρέου, τα οποία στοιχεία είναι ισοπεδωτικά και στοιχειοθετούν ΑΝΕΤΑ εξεταστική επιτροπή για να δει κανείς τι ακριβώς έγινε. Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το σηκώνει το θέμα η ΝΔ.

  Τώρα, βγαίνει το τεράστιο θέμα με την Πειραιώς, στον κατεστημένο τύπο περνάει - χωρίς να διαψευσθεί - ότι η ΝΔ περιπου συμφωνεί, το Ίντερνετ φλέγεται, ο αρχι-Πασόκος Παναγιωτακόπουλος βγάζει ανακοίνωση που λέει όσα θα έπρεπε να λέει η αξιωματική αντιπολίτευση και στη ΝΔ απλώς λένε "να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον". Σοβαρά;

  Κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει πρόβλημα και πρόβλημα σοβαρό.

  Δεν ξέρω αν τον "κρατάνε" από κάπου - από πού; Αν είναι έτσι κρατάνε όλη τη χώρα. Πρέπει να ξεφύγει, πρέπει να ζητήσει τη δική του βοήθεια.

  Δεν ξέρω αν είναι άχρηστο το επικοινωνιακό επιτελείο. Πρέπει να τους αλλάξει αν είναι έτσι, γιατί θα πάει άκλαφτος.

  Δεν ξέρω αν φοβάται. Ποιον και τι; Τα τελειωμένα κανάλια που μάχονται με νύχια και με δόντια για την επιβιώσή τους πια;

  Αν αποκτήσει τη στήριξη του λαού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αλλά πώς θα την αποκτήσει με τέτοια άτολμη και άνευρη αντιπολίτευση;

  Στο διαδίκτυο γράφονται περιπαικτικά πλέον και μισο-σοβαρά μισο-αστεία σχόλια για "τους δύο συμμαθητές" και όσο και να θες να τον υπερασπιστείς τον Αντώνη, δεν έχεις τι να πεις!

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ ενισχύει με τις σάρκες του ελληνικού κράτους τους τελειωμένους ανθρώπους του, και ο Αντώνης κάθεται και τους κοιτάζει.

  Τι συμβαίνει; Υπάρχουν σίγουρα πολλά που δεν ξέρουμε, αλλά όλο αυτό το σκηνικό εντείνει την καχυποψία, εντείνει την αποσυσπείρωση των υποστηρικτών του.

  Πώς θα προχωρήσει έτσι; Είναι φανερό ότι δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να αλλάξει.

  Αλλιώς, η επανάσταση θα βγάλει τους δικούς της ηγέτες.

 16. xbab avatar
  xbab 16/07/2010 17:19:58

  Καλά τα λέτε, αλλά χωρίς επικοινωνία και ΜΜΕ στοιχειωδώς αντικειμενικά η ΝΔ και ο κ.Σαμαράς, δεν πρόκειται να ανακάμψουν.
  Η χώρα μας είναι υποδουλωμένη στα ΜΜΕ και στους αναδόχους του δημοσίου.
  Βιώνουμε μια συνεχή νοσηρή κατάσταση που και οι όποιες πολιτικές αποφάσεις παίρνονται από συγκεκριμένους εκδότες και εκτελούνται από τους αντ' αυτού...(ο οποίος περιοδεύει συνεχώς...και συσκέπτεται)
  Ο κ.Καραμανλής προσπάθησε, αλλά τον έφαγαν.
  Θα μπορέσει ο κ.Σαμαράς;
  Εκεί είναι το πρόβλημα της Δημοκρατίας.
  Τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα.
  Όποιος μπορέσει και σπάσει το κατεστημένο, αυτός έχει και ελπίδες να ρίξει το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα.
  Μήπως υπερβάλλω;

 17. Misha avatar
  Misha 16/07/2010 17:20:25

  Tα 110 εκ του χρέους της ΝΔ παίζουν το ρόλο τους.
  Και τα κρυφά ταμεία της Ζημενς επίσης.
  Ο Χριστοφορακος μίζαρε και τον Τσουκάτο και τον Βαρθολομαίο.
  Ο Σαμαράς είναι στο λάκκο των γουρουνιών με τις δηλητηριώδεις ουρές.

 18. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 16/07/2010 17:20:46

  Με Αβραμοπουλους, Κακλαμανηδες, Ψωμιαδηδες και αλλους παρομοιους ο κυριος Σαμαρας δεν μπορει, δυστυχως, να προχωρησει παραπερα. Και ειναι κριμα, γιατι τον εμπιστευθηκαν και πολιτες που δεν ειχαν ποτε σχεση με τη ΝΔ, αλλα ψαχνουν και αυτοι εναγωνιως για εναν εθνικο ηγετη που θα μας σωσει ολους, δεξιους, κεντρωους, αριστερους, μαζι, φυσικα, με τη χωρα και το εθνος.

 19. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/07/2010 17:21:17

  Επώνυμε,

  Γιατί με διαολίζεις τέτοιες ώρες.
  Πότε αρχίσαμε να γράφουμε για το Τ10;
  Θυμάσαι;
  Πόσες φορές γράψαμε να κατατεθεί επερώτηση στη Βουλή;
  Θυμάσαι;
  Πόσες φορές γράψαμε να κατατεθεί πρόταση μομφής;

  Λοιπόν,
  ή δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα των θεμάτων,
  ή δεν έχουν το σθένος να αντιμετωπίσουν το σύστημα
  ή έχουν συμβιβαστεί και περιμένουν τη σειρά τους.

  Οτι και να συμβαίνει κάνουν ένα τεράστιο λάθος.

  Ο κόσμος είναι πιο μποροστά!
  Και αυτά που αποκρύπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (που συντηρούνται από τις διαφημίσεις), κατακλύζουν το διαδίκτυο!

  Δε θα μπορέσουν να την κερδίσουν αυτή τη μάχη.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 16/07/2010 17:33:36

   Κώστα μου, μη χάνεις το στυλ σου. Όλα θα γίνουν. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα κόμμα που ψάχνει ακόμη "τα πατήματα του" που λέμε και στο μπάσκετ.
   Αλήθεια για τον Σπανούλη δεν έχουμε μιλήσει μ΄ αυτά και μ αυτά

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 16/07/2010 19:08:01

   Κ.Ροδινέ

   Οταν ανακοίνωσε την οικονομική του πρόταση για έξοδο από το μνημόνιο,αναρωτήθηκα για το timing.
   Ομως αναρωτιόμουν περισσότερο γιατί ήξερα ότι η πρόταση θα πάει άκλαφτη.
   Ο όλος σχεδιασμός,από την επιλογή Αβραμόπουλου ως προέδρου της οργ.επιτροπής του συνεδρίου,από την επιλογή Αγγελάκα να του οργανώσει το κόμμα(ενώ είχε τσακάλια να του το κάνουν π.χ Γ.Αναγνωστάκος κ.ά),από την εκλογή Παπαμιμίκου στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε,από την εξέλιξη ενός ανούσιου στην απόδοση πλατφόρμας αλλά αποτυχημένου ακόμη και επικοινωνιακά συνεδρίου μέχρι την εκλογή πολιτικής επιτροπής,το πράγμα μύρίζε ερασιτεχνισμό και εξασφαλισμένη αποτυχία.
   Ας μη κρυβόμαστε.
   Οταν ρωτήσεις ένα στέλεχος της Ν.Δ σήμερα,από αυτούς που στηρίζουν το Σαμαρά:"πώς πάμε" κουνάνε το κεφάλι τους,απντάνε:"δύσκολα",αποφεύγοντας να ερμηνεύσουν το φαινόμενο,γιατί ξέρουν ποιά είναι η αιτία.
   Η αναποφασιστικότητα του Προέδρου.
   Που άλλα λέει και άλλα κάνει,καταφεύγοντας στη λογική του μέσου όρου.
   Αυτά που λέμε εδώ τα διαβάζει κανείς?
   Δε φτάνουν τα ωραία λόγια,χρειάζεται και ακτιβισμός,χρειάζεται και αγκιτάτσια.
   Χρειάζεται και ο λόγος ο δικός σου και του Φαήλου.
   Χρειάζονται και πρόσωπα που να μιλήσουν έξω από τα δόντια.
   Και υπάρχουν στη Ν.Δ αλλά δεν τους αναζητά κανείς.
   Ποιός είναι ο κομματικός ρόλος του Φαήλου?
   Τον αναφέρω συχνά και δεν αναφέρω άλλους γιατί υπογράφει με το όνομά του και είναι γνωστός αλλά υπάρχουν ΄και πολλοί άλλοι στα αζήτητα.
   Για το Τ+10 και όλα τα υπόλοιπα η Ν.Δ δεν δίνει μάχες γιατί δεν έχει στις προφυλακές της τα πρόσωπα που μπορούν να τις δώσουν.
   Δεν εχει πρόσωπα που έχουν κάψει την καλύβα τους,δεν τους κρατάει το σύστημα,δεν έχουν βάλει υπογραφές την τελευταία εξαετία και έχουν αντισυστημική διάθεση.
   Τελικά μου θυμίζει η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες της Πολιτικής Ανοιξης με τα 10+10 σημεία.
   Τότε που πεισμένος ότι απομακρύνθηκε πολύ από το λιμάνι,φοβήθηκε και ανέκρουσε πρύμνα.
   Εχει τα προσόντα να περιμένει να τον επιλέξει ως διάδοχη κατάσταση το σύστημα αλλά θα έχει χάσει την ιστορική ευκαιρία να εκφράσει επιτέλους το πεπρωμένο ενός νέου Ελληνισμού.
   Ακόμη κι αν πρόκειται να χάσει τον πόλεμο,θα έχει κερδίσει μια θέση στην Ιστορία αντάξια των προγόνων μας και της οικογένειάς του.
   Κρίνοντας από τη συγκρότησή του,νομίζω και μόνο αυτό του φτάνει.

 20. ataktos avatar
  ataktos 16/07/2010 17:31:12

  factorx-μπαγάσα το έπιασες ..είσαι σαΐνι

 21. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/07/2010 17:38:54

  Ναι, να μας καταστρέψετε τελείως πρώτα για να έρθετε μετά να μας σκλαβώσετε εσείς.

  Άστο και μεταξύ δύο αφεντικών, του Μαρξ ή του Άνταμ Σμιθ, διαλέγουμε να μην έχουμε κανέναν για αφεντικό.

  Πειράζει;

  • Κάποιος που σκέφτεται... avatar
   Κάποιος που σκέφτεται... @ Επώνυμος 16/07/2010 17:44:14

   Όταν θα καταλάβεις καημένε ότι μέσω του Μαρξ (κι εγώ θα έλεγα ΚΑΙ του Ανταμ Σμιθ, του Ρικάρντο κλπ.) μάθαμε τη βαθύτερη αιτία της εκμετάλλευσης και θεμελιώθηκε επιστημονικά η δυνατότητα να ζήσουμε χωρίς αφεντικά, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά... Ούτε να σκλαβώσουμε κανέναν θέλουμε, ούτε θα το κάνουμε... Να απελευθερώσουμε τα εκατομμύρια των εργατών από το ζυγό των αφεντικών, θέλουμε... Αν είσαι και συ εργαζόμενος, μαζί μας είναι το συμφέρον σου... Ξύπνα, λέμε...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 17:46:26

   Να τα απελευθερώσετε από τους κακούς καπιταλιστές για να τα διοικήσετε εσείς οι κομμουνιστές. Δε σφάξανε. Μπορούμε και χωρίς καπιταλιστές και χωρίς κομμουνιστές.

   Όχι στον υλισμό. Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Όχι. Αφού είστε κομμουνιστές, πώς να το καταλάβετε;

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 19:45:45

    Υπάρχει και χριστιανικός κομμουνισμός , φίλε Επώνυμε.
    «Ην άπαντα αυτοίς κοινά» των Πράξεων.
    Ο π.Παΐσιος έλεγε πως οι κομμουνιστές καλά τα λένε εξόν από την αθεΐα και τον υλισμό.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 19:48:51

     Δεν είναι το ίδιο Μίσα. Στο ένα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το κάνεις επειδή θέλεις εσύ, στο άλλο υπάρχει ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ.

     Μέχρι σήμερα ακριβώς το καθεστώς που περιγράφουν οι Πράξεις εφαρμόζεται απαρέγκλιτα στα κοινόβια Ορθόδοξα Μοναστήρια.

     Αλλά υπάρχει η ελεύθερη και αυτόβουλη διάθεση των συμμετοχόντων εκεί να ζήσουν έτσι. Δεν αναγκάζουν κανέναν να το κάνει έτσι. Μεγάλη διαφορά.

     Ο Χριστός είπε "δώσε". Ο Μαρξ είπε "πάρε". Δεν είναι καθόλου το ίδιο.

     Για μένα είναι ύβρις και βλασφημία και μόνον η σύγκριση.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 19:50:10

      Και δεν ξέρω να τα έλεγε έτσι ο Γέροντας Παίσιος. Θα αντιγράψω κάποια στιγμή το σχετικό απόσπασμα να σου δείξω τι έλεγε.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 19:53:53

      Υπάρχει εξαναγκασμός και στα μοναστηρια:
      Αν δεν δουλεέυεις δεν τρως.
      Ότι δουλειά και να κάνεις δεν αμοίβεσαι παραπάνω από τους άλλους κλπ
      Μερικοί περιορισμοί και ο σχετικός έλεγχος στην κτηση και διακινηση των αγαθων θα μπορούσε να εφαρμοστει αμεσα και στην κοινωνία.
      Λχ. εισαι Ελληνας κυριε; Είχες εργοστασιο εδώ και το πήρες να το πας στη βουλγαρία αφηνοντας ανθρωπους ανεργους; ΟΚ.
      Θα ξαναδεις την ελλάδα με το κυάλι+ κατασχεση των πειουσιακων σου στοιχειων.ότι κανει ο Πουτιν στη Ρωσια και ορθοπόδησε η χωρα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 19:59:18

      Αν δεν σου αρέσει όμως σηκώνεσαι και φεύγεις. Πας σε άλλο Μοναστήρι, φεύγεις και πας σε Κελλί με άλλους ένα-δυο, πας μόνος σου ησυχαστής. Άμα θέλεις να φύγεις κι από μοναχός, κανένας δεν σε κρατάει στην είσοδο να μη φύγεις (άλλο ότι θεωρείται μεγάλο αμάρτημα, αλλά είναι ελεύθερη επιλογή σου και το αμάρτημα).

      Η μοναχική υπακοή βασίζεται στην ελεύθερη βούληση γι' αυτό και είναι πολύ υψηλής μορφής πνευματική άσκηση, επειδή ακριβώς είναι και υπακοή και ελευθερία ταυτόχρονα. Δεν γίνεται κατανοητή στους απέξω, οπότε εγώ μόνον σε όσους είναι απέξω λέω ότι αν δεν γουστάρεις δεν κάνεις απολύτως τίποτα και τελείωσε. Κανένα enforcement, αυτή είναι η τρομακτική δύναμη της Ορθοδοξίας, η απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου που τη σέβεται απεριόριστα.

      Τα άλλα που λες είναι πολιτική. Εκεί μπορούμε να σκεφτούμε διάφορα. Εκεί είμαστε στα κατ' άνθρωπον και χρειάζεται κάποιο φρένο.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 20:08:13

      Φρενο στην κερδοσκοπία χρειάζεται.Να καταργηθεί με διαταγμα το χρημα και να αντικατασταθεί με τα αρχαία ταλαντα που ζυγιζαν ένα τονο το ένα. Μας εχει φάει η απληστια και το μαμωνοκυνηγητό φίλε.
      Κι ο Μάρξ τα είπε καλά σε αυτο το σημείο.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 20:17:30

      Επί χιλιάδες χρόνια υπήρχε ελεύθερη οικονομία, αλλά δεν υπήρχε καπιταλισμός. Μπορεί να υπήρχε φεουδαρχία, αλλά υπήρχε και σημαντικότατος βαθμός ελευθερίας στις επιλογές του ατόμου.

      Η αρχαία Ελλάδα ήταν μια κοινωνία του ήθους και της ηθικής. Το ίδιο και το Βυζάντιο. Και οι ελληνικές κοινότητες στην τουρκοκρατία.

      Το κλειδί είναι όντως η συσσώρευση του πλούτου. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα υπάρχει και η τεχνολογία και αν θέλεις να επιβιώσεις, τότε χρειάζεσαι τεχνολογία, που είναι ακριβή και δεν ξέρω πώς μπορείς να την έχεις χωρίς συσσώρευση πλούτου.

      Σίγουρα θα υπάρχει μια λύση, αλλά προς το παρόν εγώ δεν τη γνωρίζω.

      Πάσα πρότασις δεκτή προς συζήτηση. Αλλά να περιλαμβάνει τις εξής βασικές παραμέτρους: α) ελευθερία του ατόμου που μόνο αυτή μπορεί να δώσει μακροχρόνια βιωσιμότητα στο σύστημα - η δημοκρατία δεν είναι προϋπόθεση βιωσιμότητας, μιλούμε για την ατομική ελευθερία που δεν συνδυάζεται απαραίτητα και με δημοκρατία, β) απαγόρευση (νομική ή ηθική/κοινωνική δεν έχει τόση σημασία) της υπερβολής συσσώρευσης πλούτου και γ) κατοχή τεχνολογίας από την κοινωνία, τέτοιας που να μπορεί να αυτοπροστατεύεται (στρατιωτικά μιλάμε) και να μην μένει πίσω οικονομικά σε σχέση με τα άλλα κράτη.

      Τα δύο από τα τρία έχουν επιτευχθεί σε διάφορες κοινωνίες, αλλά και τα τρία μαζί δεν ξέρω. Ίσως το Βυζάντιο του Ιουστινιανού και του Βουλγαροκτόνου, η Γερμανία του Βίσμαρκ και η Αμερική του Ουάσινγκτον, κι εκεί πάλι προσωρινά.

      Σήμερα που έχουμε και την πανίσχυρη Νέα Τάξη απέναντι μας, είναι το ερώτημα, τι κάνουμε.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 21:01:06

      Φίλε Επώνυμε η ελευθερία του ατόμου έχει αξία στα πλαισια της βιωσιμότητας της κοινωνίας.
      Ο παιδόφιλος δε μπορεί να διεκδικει ελευθερία για το βίτσιο του.Το ίδιο και ο τοκιστής-κερδοσκόπος.
      Τη φεουδαρχία τι την ηθελες; Είναι η πιο μαυρη περίοδος της ανθρωπινης ιστορίας: φεουδαρχια, αποικιοκρατία-δουλεμπόριο-ρατσισμός.
      Αν αυριο το πρωι απαγορευθεί δια νομου ο τοκισμός επι ποινή θανάτου θα ξημερώσει αυτόματα μια καλύτερη κοινωνία.Μέσα σε μια μέρα θα έχουν εξαφανιστεί τα λαμόγια κατα 95%.Οι υπόλοιποι θα κρυβονται οπως κρυβονται σημερα οι εμποροι ναρκωτικών.

     • neotera avatar
      neotera @ Επώνυμος 16/07/2010 22:38:46

      Τους φοβίζουμε, ενημερώνουμε περί τίνος πρόκειται. Αναδεικνυόμαστε καλυτεροι ενημερωτές και αναλυτές της συγκυρίας από τους χρυσωμένους που έχουν στη δούλεψή τους. Τι άλλο? Αυτές είναι οι αρμοδιότητές μας, αυτό γνωρίζουμε να κάνουμε.

  • Κάποιος που σκέφτεται... avatar
   Κάποιος που σκέφτεται... @ Επώνυμος 16/07/2010 17:49:49

   Η εργατική εξουσία, επώνυμε, είναι η εξουσία των ίδιων των εργατών. Το κόμμα μας θέλουμε να είναι κόμμα των ίδιων των εργατών και να αλληλεπιδρά μαζί τους. Ξεκόλλα, εμείς δε θέλουμε να κάνουμε μόνοι μας τίποτα - δε μπορούμε άλλωστε. Εσένα - και εκατομμύρια σαν και εσένα - καλούμε να βγεις μπροστά. Οι μάζες γράφουν την ιστορία, ξεκόλλα...

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ Κάποιος που σκέφτεται... 16/07/2010 18:33:09

    Αν δεν έστελνε ο Κάιζερ τον θείο Λένιν στη Ρωσία για να εντείνει τις εσωτερικές ταραχές και να απεμπλακεί ο Τσάρος από τον πόλεμο θα σου βλέπαμε τι γράφουν οι μάζες. Αλλά με ''αν'' δεν γράφεται ιστορία και έχετε και σεις οι κομ/στες τους μύθους σας...

   • ZARKO avatar
    ZARKO @ Κάποιος που σκέφτεται... 16/07/2010 18:33:48

    Αν δεν έστελνε ο Κάιζερ τον θείο Λένιν στη Ρωσία για να εντείνει τις εσωτερικές ταραχές και να απεμπλακεί ο Τσάρος από τον πόλεμο θα σου βλέπαμε τι γράφουν οι μάζες. Αλλά με ”αν” δεν γράφεται ιστορία και έχετε και σεις οι κομ/στες τους μύθους σας

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Κάποιος που σκέφτεται... 16/07/2010 22:29:56

    Οι εργάτες μόνο για την κατανάλωση ενδιαφέρονται. Οπως όλοι. Δώσε στον εργάτη (αλήθεια, υπάρχουν πολλοί ακόμα με την έννοια που είχε ο όρος παλιά) ένα καλό σπίτι και ένα ακόμα καλύτερο αμάξι και ούτε που θα θέλει να ακούει για κομμουνισμό. Είναι κομμουνιστής από φθόνο.
    Κρίμα που είστε τόσο τυφλά υλιστές που δεν το καταλαβαίνετε αυτό, ότι οι εργάτες "σας" είναι ακόμα πιο χυδαίοι υλιστές από εσάς.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Κάποιος που σκέφτεται... 17/07/2010 09:35:11

    Τίποτε δεν υπάρχει "με την έννοια που είχε παλιά". Ολα αλλάζουν και κινούνται. Κιαν δεν γινόταν έτσι, εγώ τουλάχιστον, πολύ θα βαριόμουνα.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 17:52:17

   Οι μάζες χωρίς ηγεσία δεν αυτο-οργανώνονται, Κάποιε, τι έλεγε ο Λένιν, μας τα γυρίζετε τώρα; Ποια θα είναι η ηγεσία των εργατών αν δεν οργανόνται μόνοι τους; Μα το κόμμα φυσικά. Το κόμμα πώς δεν θα γίνει κομματική νομενκλατούρα;

   Έχετε υποκαταστήσει την αρετή με το ψευδο-υποκατάστατο του σοσιαλισμού. Αλλά η αρετή είναι το ζητούμενο, όχι ο σοσιαλισμός.

  • Κάποιος που σκέφτεται... avatar
   Κάποιος που σκέφτεται... @ Επώνυμος 16/07/2010 18:02:05

   εγώ δεν είπα ότι δε θα'χουν ηγεσία... είπα, όμως, ότι αν εμείς δεν τις πείσουμε για τον ηγετικό μας ρόλο, θα πάει στράφι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός. Θα την κερδίσουμε την ηγεμονία, δε θα μας τη χαρίσει κανένας. Τώρα, επειδή μίλησες για αρετή, αυτή δε μπορεί να υπάρξει στην κοινωνία της ατομικής ιδιοκτησίας, των τάξεων και της εκμετάλλευσης. Χιλιάδες χρόνια ιστορίας των ταξικών κοινωνιών, δε σε δίδαξαν γι αυτό; Καλά τα χριστιανικά κηρύγματα για τους άμβωνες των εκκλησιών την Κυριακή, αλλά το καλαμπούρι αυτό πια έχει τελειώσει προ πολλού...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 18:08:41

   Τι να πείσετε, το θέμα είναι το μετά τι κάνετε. Μετά γίνεστε νομενκλατούρα και αρχίζετε να υλοποιείτε το γνωστό ανέκδοτο: "ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο".

   Ξεχάσατε τη βασική παράμετρο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Κάποιε και αυτή η παράμετρος ήταν που σας έπνιξε και σας έστειλε στον αγύριστο της ιστορίας.

   Και όσο για "καλαμπούρια", πού να δεις για το κομμουνιστικό καλαμπούρι πώς τελείωσε. Δεν τελείωσε δηλαδή απλώς, κατέρρευσε σούμπιτο χωρίς να καταλάβει τι έγινε. Ενώ το άλλο "καλαμπούρι" 2000 χρόνια συνεχίζεται και συνεχίζει να βγάζει αγίους, αγίους πραγματικούς σαν κι αυτούς του ευαγγελίου, που κάνουν θαύματα, θεραπεύουν τον κόσμο, έχουν το προορατικό χάρισμα.

   Ένας από αυτούς, ο Γέροντας Παϊσιος, μάλιστα, προείπε, αρκετά χρόνια πριν, την οριστική διάλυση της ΕΣΣΔ το 1992.

   Αγωνιστείτε, αγωνιστείτε, στο τέλος δεν θα σας μείνει παρά μόνον η μαρξιστική σκλαβιά. Μπορεί να πετάξετε τις αλυσίδες των καπιταλιστών, αλλά θα είστε για πάντα σκλάβοι του κόμματος.

 22. ataktos avatar
  ataktos 16/07/2010 17:42:07

  όντως ...φαίνεσαι πολύ.... σκεπτόμενος

  • Κάποιος που σκέφτεται... avatar
   Κάποιος που σκέφτεται... @ ataktos 16/07/2010 17:47:26

   Αντί για ειρωνείες και τζάμπα διαδικτυακές μαγκιές, μήπως σου βρίσκονται τίποτα επιχειρήματα;;; Εκτός και αν κάνω λάθος, δηλαδή και τα εννοείς, οπότε συγγνώμη...

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/07/2010 17:45:02

  ο Αντωνης ν ανεβασει τα db >130.

  ΠΠ

  • ataktos avatar
   ataktos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/07/2010 17:46:50

   τώρα ειδικά ..που προώθησε τον Πανικά ..ξεγυμνώθηκε τελείως

 24. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/07/2010 17:47:08

  Γιατι δεν παιρνει τα στοιχεια που βγαζουν οι Καμμενος και Τζαβαρας στην εξεταστικη να ξεσκονισει τον ΓΑΠ/Σημιτη κλπ ??? να τους κανει να κλαψουν να πληρωσουν και να μην ξαναβγουν απ τα σπιτια τους???

  ΠΠ

 25. Polux avatar
  Polux 16/07/2010 17:48:25

  Ο κύριος Σαμαράς μοιάζει να βαδίζει με το ρυθμό των καιρών και να παίρνει μέρος, εκών άκων, στην κωμωδία που απατά και απατάται… Τα ελληνικά πολιτικἀ σχήματα έχουν έλθει στο τέλος της "ιστορικής τους αλήθειας" και εγκαταλείπουν την σκήνη βουλιάζοντας μέσα στα ψέμματα, τον κυνισμό, την διαφθορά, τις συγκαλύψεις, την δολοπλοκία… Εξ άλλου εδώ και δεκαετίες πληρούν μόνο ένα κενό. "Κάθε εξουσία παραπέμπει διαρκώς στο κενό και το κενό αυτό οδηγεί στον θάνατο της εξουσίας" μας θυμίζει ο Κώστας Αξελός.
  Ας το έχει υπ´όψιν του.

 26. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 16/07/2010 17:58:09

  Κάποιε που σκέφτεσαι, σκέψου λίγο περισσότερο. Ξέρεις, κάποιοι από αυτούς που βλέπεις να επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου, είναι κανονικοί πολίτες. Από αυτούς που δεν αποδέχονται τον σταλινισμό και ψάχνουν λύσεις όπου και όπως μπορούν.

 27. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/07/2010 18:45:09

  To θεμα της διαπλοκης λυνεται με νομο αντιστροφο του βασικου μετοχου.
  Οχι δηλαδη να ελεγχονται οι εταιριες δημοσιων εργων αν εχουν και τηλεοπτικα καναλια αλλα να διδονται οι ΑΔΕΙΕΣ των καναλιων απο το ΕΣΡ με υπευθυνη δηλωση οτι οι ιδιοκτητες τους δεν εχουν εργοληπτικες εταιριες.
  Η ΕΕ δεν επεμβαινει στις αδειες των καναλιων - ο Μπερλουσκονι στην Ιταλια εχει βγαλει αδειες μονο στον εαυτο του - και ειναι πολυ πιο απλος ο ελεγχος.
  ΤΩρα γιατι αυτο δεν το σκεφθηκαν,ο ευρων αμειφθησεται.Εδω δεν εχουν δωσει ακομη αδειες.
  Οσο για το Σαμαρα το πιθανοτερο ειναι οτι περιμενει να παρει ολα τα μετρα ο Γιωργος.Ξερετε ποσα λεφτα διαχρονικα γλυτωνει το κρατος απο τις περικοπες των συνταξεων;Φθανει μεχρι 4% του ΑΕΠ σε λιγα χρονια.
  Για ιστορικους λογους μονο το ΠΑΣΟΚ μπορουσε να κανει τετοιο τσεκουρωμα.
  Hταν ομως αναγκαιο το τσεκουρωμα;Ισως οχι τοσο πολυ αλλα με μια απολυτη προυποθεση : οτι η Ελλαδα θα συνεχιζε στο αρμα της Γερμανιας οπως επι Καραμανλη που καλυπτε την κατασταση και εκανε και στραβα ματια.Απο τη στιγμη που ο Γιωργος τα εσπασε και επαιξε αλλο παιγνιδι δεν υπαρχει δρομος επιστροφης-εκτος φυσικα και αν τα ακινητα του σχεδιου Σαμαρα πιασουν καλη τιμη αλλα και παλι η ντολτσε βιτα της μεταπολιτευσης δεν ξαναρχεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 16/07/2010 18:53:09

   Μα ποια στραβά μάτια Ψυχραιμία; Αναρωτιέμαι συνέχεια και δεν έχω πάρει απάντηση, ποια στο καλό ήταν τα περίφημα "ψευδή στοιχεία". Υπήρχαν ψευδή στοιχεία; Αν ναι, ποια ήταν τα αληθή; Ο Αλογοσκούφης έκανε απογραφή, μας είπε, κύριοι, τόσο δείχνανε, τόσο ήταν πραγματικά. Εδώ τώρα, δεν μας είπαν ποτέ τίποτα για το ποια ήταν τα ψεύδη, ώστε να είναι "ψευδή" τα στοιχεία.

   Και κάτι άλλο: υπάρχει τρομερή κακοδιοίκηση. Μόνον οι νεκροί που "εισπράττουν" συντάξεις (τα παιδιά τους δηλαδή) υπολογίζονται σε 60 χιλιάδες! Βάλε μέσο όρο 10.000 σύνταξη το χρόνο, να 600 εκ. το χρόνο στο ασφασλιστικό σύστημα! Λίγη τάξη να έμπαινε, θα εξοικονομούνταν ένα σωρό χρήματα.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ ψυχραιμια 16/07/2010 22:34:47

   Εύκολο. Το ΜΜΕ στη θυγατέρα, η κατασκευαστική στον πατέρα, η ΜΚΟ στη μητέρα.

 28. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/07/2010 19:12:07

  "Ο Σαμαράς δεν μπορεί να σώσει και τον λαό και το «σύστημα»"

  "Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς."

  Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή αυτό. Κι όχι πια ότι είπα και καμμιά σοφία.
  Μόνο με τον λαό.

  Και δεν νομίζω ότι του φταίνε τα βαρίδια, που έχει στο κόμμα του πολλά, ή οι "κακοί συμβουλάτορες". Ελέγχει απόλυτα σχεδόν το κόμμα. Σ' αυτόν μένει να αποφασίσει.

  Κιαν δεν το ελέγχει το κόμμα, ας φωνάξει τον λαό.

  Αλλά το να βγει εκτός συστήματος ένας πολιτικός του συστήματος δεν είναι ούτε εύκολο πράγμα, ψυχολογικά κλπ κλπ, ούτε ακίνδυνο. Εγώ δεν θα θελα με τίποτε να είμαι στη θέση του.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ελπίζω πάντως εσείς του antinews να του θυμίζετε συχνά ότι μόνο με τον λαό μπορεί. Κι ότι αν δεν καλέσει τον λαό θα καταλήξει σαν ένας από τους πολλούς που έχουμε δει κι έχουμε δει. Και "τζάμπα η τσόχα, τζάμπα και τα ραφτικά".

  • armatistis avatar
   armatistis @ Θραξ Αναρμόδιος 16/07/2010 21:21:28

   Καλησπέρα Θραξ αναρμόδιε

   Διάβασα το σχόλιό σου για τις εκατέρωθεν βρισιές με τον Επώνυμο και ζητώ συγνώμη που δεν σου απάντησα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά για κάποιους η ελεύθερη έκφραση της γνώμης απαγορεύεται και αν δεν συμορφώνεσαι, επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα, αντίστοιχα κάποιων άλλων εποχών, όταν κάποιοι άνθρωποι χαρακτηρίζονταν προδότες έτσι για πλάκα, ή κατηγορούνταν ότι με τις ενέργειές τους μεταδίδουν μυστικά της χώρας στον ερυθρό συνασπισμό.

   Ξέρεις, δεν έχω πολύ χρόνο και έτσι δεν προλαβαίνω να δω τις αναρτήσεις του μπλογκ.

   Συμφωνώ μαζί σου, ότι ο Σαμαράς πρέπει να στηριχτεί στο λαό. Το έχω γράψει αρκετές φορές. Τον ψήφισα γιατί νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Φοβάμαι όμως. Βλέπω ότι αργεί και δεν παίρνει καθαρές θέσεις. Δεν ακούει τα μηνύματα των καιρών. Τι θέση θα πάρει στο νταβατζηλίκι του Σάλα και όσων βρίσκονται πίσω του; Τι σημαίνει ΑΤΕ, όσο αφορά τα περιουσιακά της; Θα πληρώσουμε εμείς το Σάλα και όλους αυτούς που κρύβονται πίσω του, προκείμένου να αγοράσουν την περιουσία μας;;; Είναι δυνατό;;;

   Επίσης αργεί ο Σαμαράς να καταγγείλει το Μνημονίο ως απαράδεκτο πρωτόκολλο κατοχής, που καταργεί την κυριαρχία, το σύνταγμα και την έννομη τάξη της πατρίδας μας. Δεν με ενδιαφέρει το σχέδιό του για έξοδο από το μνημόνιο. Με ενδιαφέρει να μη οδηγηθεί η πατρίδα μου σε αυτά που αναφέρονται στην παρακάτω ανάρτηση αυτού του μπλογκ, την οποία παρά πολλοί Ελληναράδες που γράφουν εδώ, απέφυγαν να τη σχολιάσουν. Μόλις 31 σχόλια.

   ***************************

   "Μια βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης που δεν έχει προηγούμενο, έβαλαν την Πέμπτη το βράδυ πανεπιστημιακοί καθηγητές οι οποίοι δεν θα λέγαμε ότι είναι αντικυβερνητικοί, το αντίθετο μάλιστα.

   Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η «βόμβα» ρίχθηκε σε ημερίδα με θέμα το Μνημόνιο της ντροπής και τους όρους που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση στο δάνειο που πήρε. Εκεί, λοιπόν βρέθηκαν και μίλησαν πολύ σοβαροί άνθρωποι, καθηγητές του Πανεπιστημίου με περγαμηνές όπως ο Κασιμάτης, ο Χρυσόγονος, ο Μπέης, ο Μαριάς. Αυτόπτης μάρτυρας μας έλεγε ότι αυτά που είπαν αποτελούν κόλαφος για την κυβέρνηση και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα. Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά, αν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και υπέγραφε αυτό το Μνημόνιο κι έβγαιναν επιστήμονες να το αναλύσουν και να το κατακρίνουν με τέτοιο τρόπο, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια ημέρα.

   Οι καθηγητές μίλησαν για πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για δουλοπαρική σύμβαση και το σοβαρότερο, για αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου διότι έπρεπε να έχει ψηφιστεί από 180 βουλευτές, κι όχι από απλή πλειοψηφία, όπως αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.

   Χαρακτήρισαν κατοχή νέου τύπου την παρουσία της Τρόικας και είπαν ότι θα υπάρξουν προσφυγές στα ανώτατα δικαστήρια.

   Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση ήταν η επιμονή τους στο κίνδυνο να υπάρξει κατάσχεση της περιουσίας του κράτους σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους. Ανέφεραν δε ότι ο τρόπος που συντάχθηκε το κείμενο επιτρέπει στους ξένους κυρίαρχους να συμπεριφερθούν στους υποτελείς τους όπως μια τράπεζα που μπαίνει σ’ ένα σπίτι στην Αμερική και πετά με τις κλωτσιές τον ιδιοκτήτη.

   Υποστήριξαν ότι οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν, κυβερνητικά κτίρια, τη Βουλή και υπουργεία, οπλικά συστήματα και αεροπλάνα της Αεροπορίας, νησιά ή ακόμη και τον χρυσό που έχει η Ελλάδα απόθεμα στην Αμερική. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να διεκδικήσουν οι ξένοι ακόμη και τον Παρθενώνα.

   Τέλος, μίλησαν για φοβικούς και ανάξιους πολιτικούς που οδηγούν το λαό στην απόλυτη υποδούλωση.

   Αν όλα αυτά δεν είναι κόλαφος για την κυβέρνηση τότε τι είναι. Φυσικά το ΜΜΕ που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου θα σιωπήσουν για ακόμη μια φορά."
   ************************************

   Αγαπητέ Θραξ αναρμόδιε κάπου θα συναντηθούμε

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ armatistis 17/07/2010 11:03:38

    @armatistis

    Νομίζω ότι οι περισσότεροι σχολιαστές σε αυτό το ιστολόγιο έχουν καλές προθέσεις. Σχεδόν όλοι. Σε αυτή την κατηγορία των καλών προθέσεων βάζω και εσένα και τον Επώνυμο.

    Διαβάζω και εσένα Βασίλη και κάποιους άλλους που φαίνεται να έχετε μια ειδική γνώση σε κάποια θέματα με προσοχή για να μαθαίνω πράγματα που αγνοώ. Είσαι μάλλον λίγο μεγαλύτερος από μένα και δεν είχα ούτε έχω εδώ πρόθεση "να σε συμβουλέψω". Αλλά θλίβομαι πολύ διότι όταν φθάσει η αντιπαράθεση να γίνει "επί προσωπικού", δημιουργούνται αντιπαλότητες που φοβάμαι ότι συμπαρασύρουν και τους αναγνώστες τους υπόλοιπους σε "στρατόπεδα". Το ίντερνετ και η επικοινωνία μέσω γραπτού λόγου μας βοηθάει να μην εκφραζόμαστε εν θερμώ. Μπορουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να κερδίσουμε.

    Αυτή την είδηση με την ημερίδα των πανεπιστημιακών για το Μνημόνιο καθως και την άλλη με το μάθημα σε πανεπιστημιακή αίθουσα για το T10 πριν την δημοσίευσή του, τα είδα κι εγώ. Βλέπουμε και ακούμε καθημερινά τα πιο κραυγαλέα πράγματα. Εμείς οι παλιότεροι θα περιμέναμε να ξεσηκωθεί ο κόσμος τουλάχιστον με τα μισά από αυτά. Η κοινωνία όμως δεν αντιδρά όπως θα ευχόμασταν. Αυτό συμφωνώ μαζί σου είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.

    Για τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ δεν τρέφω κι εγώ μεγάλες ελπίδες. Από την αρχή το δήλωσα. Μπορεί να ήταν εκτός συστήματος για καιρό, τιμωρημένος ή τι άλλο, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος αυτού του συστήματος. Και δύσκολα θα του πάει κόντρα. Απλώς ίσως, όπως ελπίζουμε θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Αλλά δεν φτάνει αυτό.

    Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα σοκ. Ο κόσμος όλος δηλαδή το χρειάζεται. Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά και να παίξουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα. Και να αλλάξουν πράγματα. Οχι αλλαγή στα λόγια. Μαζί με τον λαό φυσικά αλλιώς δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Να πάνε την χώρα σε αληθινή δημοκρατία. Οχι βουλευτές και υπουργοί που νομοθετημένα έχουν ασυλία ενώ βοά ο τόπος.

    Στα στρατιωτικά σε παρακολουθώ και συμφωνώ σε πολλά μαζί σου. Εχω και μια μικρή εμπειρία καθώς ήμουν έφεδρος αξιωματικός του πεζικού (διμοιρίτης τυφεκιοφόρων) και υπηρέτησα 28 μήνες τω καιρώ εκείνω. Σαν καμπίσιος δεν ήξερα από βουνά και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που η θητεία μου με συνέδεσε με όλη αυτή την ελληνική ομορφιά. Εχω εμπιστοσύνη στον απλό άνθρωπο και στον έλληνα. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο παιδευτικό-διαπαιδαγωγητικό όπλο είναι η ευθύνη. Στρώνει χαρακτήρες. Και το χειρότερο ο φανατισμός και η εμπάθεια. Δώστου την ευθύνη για κάτι και θα τον κάνεις καλύτερο άνθρωπο. Φανάτισέ τον και θα έχεις το χειρότερο αποτέλεσμα.

    Μακάρι να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί, σ' ένα μεγάλο τραπέζι χαρούμενο. Και παρά τα ισχνά οικονομικά μου υπόσχομαι ότι αρκετοί γύροι στην παρέα θα είναι δικοί μου. Εξάλλου οι άνθρωποι όσο γνωρίζονται γίνονται φίλοι. Κι αυτό δεν πληρώνεται με τίποτε.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ armatistis 17/07/2010 11:56:39

    @ Θραξ Αναρμόδιε

    Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις, αλλά και για τα καλά σου λόγια.

    Λυπάμαι και εγώ για ότι έγραψα για τον Επώνυμο, αλλά δεν μου αρέσει να προκαλούμαι. Ξέρεις ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι αναρτημένο στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Είναι όλα γνωστά. Το πρόβλημα με τα πυρομαχικά των αρμάτων έχει συζητηθεί διακαναλικά. Είναι ακόμα μια από τις τραγικές ανεπάρκειες του πολιτικού προσωπικού. Μόνο τα σχέδια και οι προθέσεις θεωρούνται μυστικά και πρέπει να ευχόμαστε και πραγματικά να είναι. Για μένα ότι ειπώθηκε θεωρείται λήξαν. Πιστεύω το ίδιο να ισχύει και για τον Επώνυμο, με τον οποίο μπορεί να διαφωνώ σε κάποια ζητήματα, αλλά γνωρίζει, έχει άποψη, επιχειρήματα και καλή πένα.

    Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς; Θα μιλήσει στη καρδιά και τη ψυχή του λαού; Αργεί πολύ.
    Φοβάμαι πολύ για αυτά που έρχονται. Δεν ξέρω που θα φθάσει το ξεπούλημα. Τι έχει σειρά; Φοβάμαι τα νταβατζιλίκια του κάθε Σάλα. Τη πρόταση του, για εξαγορά του ΤΤ και της ΑΤΕ, την εισπράττω «ότι μας προτείνει να τον πληρώσουμε για να μας αγοράσει». Έτσι αντιλαμβάνομαι και το σύστημα του δήθεν μηχανισμού βοήθειας της οικονομίας μας, ότι τελικά «θα τους πληρώσουμε για να μας αγοράσουν» και στο τέλος θα τους χρωστάμε και επειδή δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο για να πάρουν, θα αφαιρέσουν την ψυχή μας.

    Είμαι ένας πολίτης με καθαρό πολιτικό προσανατολισμό, αλλά πότε και λόγω ιδιότητας δεν ήμουν ενταγμένος. Έκανα αίτηση εγγραφής στη Νέα Δημοκρατία μόλις ο Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Περιμένω πολλά και θέλω να ελπίζω ακόμα.

    Οπωσδήποτε χαίρομαι για την επικοινωνία που είχαμε και εδώ είμαστε.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Θραξ Αναρμόδιος 17/07/2010 11:59:20

   @ Βασίλης armatistis

   ΕΩΣ ΑΝ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟΝ ΠΡΟΠΕΣΕΙΝ

 29. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/07/2010 19:43:24

  Το θέμα δεν είναι τι μπορεί να κάνει ο Σαμαράς που θα κριθεί στην πράξη αλλά πότε θα μας αφήσει για ο ανεκδιήγητος.

 30. Misha avatar
  Misha 16/07/2010 19:56:42

  Για μένα χέρι που δεν κάνει το σταυρό, είτε «δεξιό» είτε «αριστερό»... το ΙΔΙΟ είναι. Δεν έχουν καμία διαφορά.

  ...Να κοιτάτε να μαθαίνετε ποιοι είναι τίμιοι άνθρωποι, δίκαιοι και αυτούς να ψηφίζετε. Σήμερα έχουμε ανάγκη όχι από έξυπνους αλλά από τίμιους ανθρώπους.

  Εγώ, αν οι κομμουνιστές δεν ήταν άθεοι, και δεν κυνηγούσαν τον Χριστό, θα συμφωνούσα μαζί τους.

  Καλό είναι τα χωράφια, τα εργοστάσια να ανήκουν σε όλους...

  Όχι κάποιος να πεινάει και κάποιος να πετάει.

  Αν τα υλικά πράγματα δε μοιράζονται με το Ευαγγέλιο, στο τέλος θα μοιραστούν με το μαχαίρι.

  Απόσπασμα από το βιβλίο: "Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε" του Αθ. Ρακοβαλή, Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη", σελ. 84 - 89

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 20:00:42

   Θα σου γράψω και μερικά άλλα καλύτερα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 16/07/2010 21:50:34

   Γέροντος Παϊσίου για το Μαρξισμό, από το βιβλίο "Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ Πνευματική Αφύπνιση. Σελίδα 289-290, παραθέτει ο Γέροντας σχετικά εκτενή συζήτησή του με μαρξιστές και καταλήγει ως εξής: "Μετά μου είπαν: 'Γιατί πάνε οι Άγιοι στους καλόγηρους και δεν πάνε να βοηθήσουν το λαό που έχει ανάγκη;'. 'Με τι ήρθατε εδώ παλληκάρια;' τα ρώτησα. 'Με το αεροπλάνο;'. 'Όχι, με το αυτοκίνητο', μου λένε. 'Εντάξει. Στο δρόμο που ερχόσασταν, πόσα προσκυνητάρια είδατε; Αυτά δεν φύτρωσαν με τα πρωτοβρόχια. Βοηθήθηκαν οι άνθρωποι από τους Αγίους και από ευλάβεια τα έφτιαξαν, και ανάβουν και τα κανδήλια. Οι πνευματικοί άνθρωποι, όσοι πετούν υλικά, τόσο ανεβαίνουν. Οι υλιστές, και αυτοί κάτι απολαμβάνουν. Φτιάχνουν π.χ. τόσα κύπελλα, παίρνουν τόσα χρήματα. Άμα φτιάξουν περισσότερο, παίρνουν περισσότερα. Εσείς μόνον την προπαγάνδα κάνετε και σταματάτε εκεί. Δεν έχετε τίποτε να απολαύσετε. Είστε οι πιο ταλαίπωροι, διότι, όταν πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν θα έχετε κανένα άλλο ιδανικό, μόνον το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς'."

   Ο Γέροντας μπορεί να είπε από συγκατάβαση σε κάποιον συνομιλητή του ότι "αν δεν ήταν άθεοι και δεν κυνηγούσαν τον Χριστό θα συμφωνούσα μαζί τους", αλλά σε καμία περιπτωση δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει οποιαδήποτε συμφωνία του Γέροντα με αυτό το απάνθρωπο σύστημα. Αν δεν ήταν άθεοι οι κομμουνιστές και δεν κυνηγούσαν το Χριστό, δεν θα ήταν κομμουνιστές. Θα αναγνώριζαν την ελευθερία του ανθρώπου και δεν προσπαθούσαν να επιβάλουν με τη βία τίποτα. Είτε τύπου ΠΑΜΕ είτε τύπου προλεταριακής επανάστασης.

   Αυτό πάντως που μου κάνει διαρκή εντύπωση είναι η διαρκής προσπάθεια του κομμουνισμού να αντλήσει ηθική νομιμοποίηση από το Χριστιανισμό. Δεν αντιλαμβάνονται φαίνεται ότι αυτό δείχενι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κομμουνισμός δεν έχει αυτοδύναμη αξία, αλλά ψάχνει να δικαιωθεί δήθεν μέσα από το χριστιανικο κήρυγμα. Κατά βάθος, αυτό είναι και η καλύτερη απόδειξη για την ηθική ανεπάρκεια του κομμουνισμού.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 21:59:40

    Φίλε Επώνυμε, ο κομμουνισμός ακόμα και το όνομα του το πήρε από τις Πράξεις των Αποστόλων , από την φράση «και ην αυτοίς άπαντα κοινά».
    Αλλο οι αθεομαρξιστικές εμμονές και άλλο ο κομμουνισμός στο οικονομικό σκέλος, το οποίο δικαιολογείται απολύτως με βαση το Ευαγγέλιο.

    «Κι ήταν όλοι ευλογημένοι, μια και κανενός δεν του έλειπε τίποτε, αφού όλοι τους συνεισέφεραν εθελοντικά, ώστε να μην υπάρχουν φτωχοί. Κι αυτό, γιατί δεν έδιναν ένα μέρος μόνο, κρατώντας το άλλο για τον εαυτό τους, έδιναν όλα όσα είχαν. Ανάμεσά τους δεν υπήρχε ανισότητα και ζούσαν σε μεγάλη αφθονία, κι όλα αυτά γίνονταν κατά τον πιο αξιέπαινο τρόπο. Δεν τολμούσαν να δώσουν την προσφορά τους στους ίδιους, που είχαν ανάγκη, ούτε και με αίσθημα αφ’ υψηλού συγκαταβατικότητας, αλλά κατέθεταν τις προσφορές τους στα πόδια των αποστόλων και άφηναν σ’ αυτούς να αποφασίσουν, πώς θα μοιρασθούν τα δώρα. Κι ότι χρειαζόταν καθένας το έπαιρνε τότε από το ταμείο της κοινότητας κι όχι από την ιδιωτική περιουσία των άλλων. Με τον τρόπο αυτό και οι δωρητές δεν γίνονταν υπεροπτικοί.

    Κι αν κάνουμε σήμερα ότι μπορούμε, όλοι μας θα ζούμε πιο ευτυχισμένοι, το ίδιο οι πλούσιοι όπως και οι φτωχοί. Κι οι φτωχοί δεν θα κέρδιζαν περισσότερα από τους πλούσιους… γιατί αυτοί που εδώρησαν δεν έγιναν φτωχοί, αλλά έκαναν τους φτωχούς επίσης πλούσιους.
    Ας φανταστούμε για μια στιγμή ότι συμβαίνουν τα παρακάτω: Όλοι δίνουν όλα όσα έχουν σ’ ένα κοινό ταμείο. Κανέναν δεν θα απασχολούσε ιδιαίτερα το ζήτημα αυτό, ούτε τους πλούσιους, αλλά ούτε και τους φτωχούς. Πόσα λεφτά νομίζετε ότι θα μαζεύονταν; Υπολογίζω – κι αυτό γιατί δεν μπορώ να είμαι βέβαιος – πως αν ο καθένας δώσει όλα τα λεφτά του, τα κτήματά του και τα σπίτια του (δεν θα μιλήσω για δούλους, γιατί οι πρώτοι Χριστιανοί δεν είχαν δούλους, επειδή τους άφηναν ελεύθερους), τότε θα μαζεύονταν ένα εκατομμύριο φούντια χρυσάφι, και πολύ πιθανό ίσως και δυο – τρεις φορές η ποσότητα αυτή. Και τότε πέστε μου, πόσους κατοίκους έχει η πόλη μας (η Κωνσταντινούπολη); Πόσους Χριστιανούς; Δεν θα είναι κάπου εκατό χιλιάδες; Και πόσοι εθνικοί και Εβραίοι; Πόσες χιλιάδες φούντια χρυσάφι θα μαζεύονταν!! Και πόσους φτωχούς έχουμε; Αμφιβάλλω αν θα είναι περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες. Τι θα χρειάζονταν για να τους τρέφουμε καθημερινά; Αν όλοι τους έτρωγαν σε κοινό τραπέζι, τότε δεν θα στοίχιζε και πολύ ακριβά. Και τι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον τεράστιο μας θησαυρό!

    Φαντάζεσθε πώς θα μπορούσαμε ποτέ να τον εξαντλήσουμε! Και μήπως η ευλογία του Θεού, δεν θα μας κάνει χίλιες φορές πιο πλούσιους; Δεν θα μεταφέρουμε την ουράνια ζωή στη Γη; Κι αν όλα αυτά είχαν σημειώσει τόση επιτυχία με τις τρεις ως πέντε χιλιάδες (τους πρώτους Χριστιανούς), ώστε κανένας να μη βρίσκεται σε ανάγκη, πόσα περισσότερα θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς, πόσα περισσότερα θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς, που είμαστε τόσοι πολλοί; Και μήπως κάθε καινούργιος, που θα έρχεται δεν θα προσθέτει κι αυτός κάτι ακόμα; Η κατανομή της ιδιοκτησίας είναι η αιτία, που προκαλεί περισσότερα έξοδα και μαζί μ’ αυτά και την φτώχεια».

    Τα παραπάνω κομμουνιστικά που θα κάνουν πολλους δεξιούς να ανατριχιάσουν τα έγραψε ο αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος.Γι αυτό και τον έφαγαν λάχανο οι βασιλιάδες κι οι παπάδες-αυλικοί τους.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/07/2010 22:11:34

    Τίποτε "δεν δικαιολογείται με βάση το Ευαγγέλιο", εφόσον έχει το στοιχείο του καταναγκασμού μέσα του.

    Δεν έχετε καταλάβει το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού, που είναι η απολύτη ελευθερία του ανθρώπου. Ο σεβασμός που δείχνει ο ίδιος ο Θεός στην ελευθερία του ανθρώπου. Του επιτρέπει του ανθρώπου να μην ακολουθήσει το Θείο θέλημα.

    Ο κομμουνισμός αντιθέτως δεν του επιτρέπει να μην ακολουθήσει το κομμουνιστικό κήρυγμα.

    Και όσα λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν τα λέει ως καταναγκασμό, αλλά ως προτροπή για ελεύθερη ενέργεια από την πλευρά των ανθρώπων. Όχι να πάνε με το ζόρι όλοι να το κάνουμε.

    Αν ήταν έτσι, ο άνθρωπος να κάνει το καλό με το ζόρι, ο Θεός ήξερε να το κάνει κι από μόνος Του, δεν χρειαζόταν εμάς τους πανέξυπνους να το σκεφτούμε. Αλλά τότε ο άνθρωπος, αν δεν είχε ελευθερία, δεν θα ήταν Πρόσωπο κατ' εικόνα Θεού, αλλά φυσικός νόμος. Θα ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του.

    Αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από την υπόλοιπη κτίση είναι ακριβώς η ελευθερία. Μια ιδιότητα που κανένα άλλο πλάσμα δεν έχει (όντας δέσμιο των ενστίκτων του) και που αποτελεί θεϊκή ιδιότητα που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο με το κατ' εικόνα.

    Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αφού ο Χριστιανισμός είναι το αρχέτυπό σας, έχω μια απορία: Γιατί δεν εφαρμόζετε απευθείας το Χριστιανισμό και χρειάζεστε και το μαρξισμό; Δεν σας κάνει ο Χριστιανισμός; Και αν δεν σας κάνει, γιατί τον επικαλείστε τότε;

    Προτιμώ τη ρήαλ θινγκ, το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Μου δίνει ελευθερία. Μου δίνει αγάπη. Μου δίνει σεβασμό ακόμη και σε αυτόν που μου κάνει κακό. Μου λέει δώσε και όχι πάρε. Μεγάλη υπόθεση.

    Αν ήξερε ο κόσμος τι είναι ακριβώς ο Χριστιανισμός, θα απορούσε και μόνον που τολμούν οι μαρξιστές και συγκρίνουν το μαρξισμό με τον κομμουνισμό. Τρομακτικά επιφανειακή προσέγγιση.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 22:20:39

    Να σου πω.Κάθε ιδεολογία που δεν αντιμετωπίζει το υπαρξιακό ερώτημα του νοήματος της ζωής πάσχει.Αλλά και κάθε πίστη που αφήνει ανέγγιχτη την διαχρονική αδικία των πλουσιων σε βάρος των φτωχών είναι απλά ένα ακόμα όργανο πειθαναγκασμού των ισχυρων σε βάρος των αδυναμων.
    Ετσι καταντησαν το Ευαγγέλιο στη διαρκεια των περασμένων αιωνων πολλά λαμόγια , πολιτικοί και παπάδες, ανατολής και δύσης.Τα γραφει ο Φιοντόρ στον Ιεροεξεταστη αυτά μια χαρά.

    Το Ευαγγέλιο έχει ένα σαφέστατο όρο, απαράβατο όσο και οι εντολές «ου κλεψεις» , «ου φονεύσεις» «ου μοιχεύσεις».Κι αυτός είναι η απαγόρευση του τοκισμού για τους Χριστιανούς και τα κρατη τους.Αυτη η επαναστατική πρακτική θα άλλαζε σε μια μέρα το προσωπο της κοινωνίας αν επιβαλλόταν δια νόμου.Κατι τετοιο δεν ειναι καταναγκασμός, είναι κανόνας λειτουργίας της κοινωνίας , όπως είναι το «απαγορευεται να περνά με κόκκινο».

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Επώνυμος 16/07/2010 22:21:43

    Επώνυμε, όσοι φλερτάρουν με τον κομμουνισμό, είτε θέλουν να λέγονται χριστιανοί, είτε όχι, στην πραγματικότητα περιφρονούν την ανθρώπινη ελευθερία και θέλουν να επιβάλουν στην κοινωνία ένα στυγνό ολοκληρωτισμό. Λίγο με ενδιαφέρει αν στα λόγια το αρνιούνται, άμα το ψάξεις λίγο παραπάνω, αυτό επιδιώκουν. Κομμουνισμός και ελευθερία είναι πράγματα ασύμβατα.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 22:28:30

    Ψυλλιασμένε, σήμερα απολαμβάνουμε την «ελευθερία των νομιμων τοκογλύφων».Χίλιες φορές προτιμότερη η απολυταρχία από την «ελευθερία» του παιδόφιλου και του τοκογλύφου να κταστρεφουν ανθρωπους και κοινωνίες.

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Επώνυμος 16/07/2010 22:37:30

    Ποιος μίλησε για παιδόφιλους και για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές σε μία ελεύθερη κοινωνία; Σου αρέσουν οι απλουστεύσεις για να συνθηματολογείς και να διαστρέφεις τα λεγόμενα των άλλων.
    Είναι γεγονός ότι θέλεις να αποφύγεις τον σκόπελο: Την αποδοχή του ολοκληρωτισμού ως εκ των ων ουκ άνευ συστατικό στοιχείο του κομμουνισμού.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 16/07/2010 22:42:21

    Όσο ανήθικη είναι η παιδοφιλία άλλο τόσο ανήθικη είναι και η τοκογλυφία, της νομιμης περιλαμβανομένης.
    Σε μια κοινωνία που θέλει να διατηρεί ενα επίπεδο αυτοσεβασμού και ο τοκισμός και η παιδοφιλία είναι το ίδιο αξιοκατάκριτες και κολάσιμες πράξεις

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 17/07/2010 11:44:16

    Μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα Μίσα. Για την Ορθοδοξία, κράτος και Εκκλησία είναι δύο απολύτως διαφορετικά πράγματα. Δεν πάει να κάνει κουμάντο η Εκκλησία στο πώς αντιμετωπίζονται σε κρατικό επίπεδο τα πράγματα.

    Παραδείγματος χάρη: Στο "ου φονεύσεις", τι απαντά η Εκκλησία, αν κάποιος παραβεί την εντολή και φονεύσει; Η Εκκλησία απαντά με τη συγχώρεση και την προσευχή για τον αμαρτωλό, το φονιά δηλαδή. Το κράτος όμως δεν μπορεί να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο, γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Όσο και να μετανιώσει ο φονιάς μετά, τη φυλακή δεν τη γλιτώνει. Ενώ η μετάνοια έχει πάντοτε τη συγχώρεση από την Εκκλησία.

    Γίνεται λοιπόν φανερό ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της Εκκλησίας και άλλες οι προτεραιότητες του κράτους. Το κράτος έχει ως αποστολή την επιβολή, επαναλαμβάνω την ΕΠΙΒΟΛΗ κάποιων κοινών κανόνων σε όλη την κοινωνία. Η Εκκλησία έχει ως αποστολή τη σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου.

    Από αυτή την άποψη είναι απολύτως άσχετο με το Χριστιανικό κήρυγμα, το αν υπάρχει διαχρονική αδικία των πλούσιων σε βάρος των φτωχών. Το Χριστιανιμό δεν τον ενδιαφέρει να το ΑΛΛΑΞΕΙ αυτό. Τον ενδιαφέρει να σωθεί η ψυχή του αμαρτωλού. Ας δούμε το ληστή πάνω στο σταυρό. Είχε κλέψει, είχε σκοτώσει, είχε κακοποιήσει, είχε κάνει ένα σωρό εγκλήματα. Ήταν ενδεχομένως "ο πλοόυσιος που αδικούσε το φτωχό". Και την τελευταία στιγμή ειπε "ήμαρτον" και σώθηκε. Παρέβλεψε δηλαδή ο Χριστός την άδικη ζωή που έζησε, μόνο και μόνο επειδή ο άδικος αυτός άνθρωπος βίωσε μία μόνον στιγμή μετανοίας την ώρα της εκτέλεσης της θανατικής του καταδίκης. Να το πούμε με άλλα λόγια: Δεν είναι η προτεραιότητα του Θεού να φτιάξει ένα "δίκαιο κοινωικό σύστημα". Θεός είναι, δεν μπορούσε να το κάνει; σιγά το πράγμα. Το είχε φτιάξει δηλαδή, στον Παράδεισο, πολύ τελειότερο από όσο μπορούμε να σκεφτούμε εμείς, αλλά ο άνθρωπος το κατέστρεψε. Μπορούσε ο Θεός να το αποκαταστήσει, αλλά τότε θα παραβίαζε την ελευθερία του ανθρώπου.

    Αυτή ακριβώς την ελευθερία του ανθρώπου είναι που σέβεται ο Θεός δεν "μπορεί" να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Θέλει να δώσει σε κάθε άνθρωπο την ευκαιρία της μετανοίας, της αυτόβουλης μετανοίας, και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν αλλάξει πρώτα γνώμη ο άνθρωπος ΕΛΕΥΘΕΡΑ το κακό που έχει κάνει. Να μετα-νοήσει, να αλλάξει γνώμη δηλαδή, να αλλάξει προσέγγιση απέναντι στο κακό. "Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των Ουρανών", είναι το Χριστιανικό μήνυμα και όχι η κοινωνική μεταβολή, όχι η "υποχρεωτική" ανόρθωση της αδικίας. Ο Θεός ξέρει ότι υπάρχει η άλλη ζωή και εκεί θα διορθώσει πολλά που δεν διορθώνει εδώ από σεβασμό στην ελευθερία του ανθρώπου. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλη ζωή και κάνουμε σαν να τελειώνουν όλα εδώ.

    Στην πραγματικότητα, ο Θεός μας έδειξε ότι αυτός ο κόσμος ΔΕΝ διορθώνεται (λόγω ακριβώς της ελευθερίας του ανθρώπου) και ότι, αντιθέτως, θα μας φτιάξει άλλον καλύτερο, προσερχόμενος ο ίδιος ελεύθερα και αυτόβουλα στη Σταύρωση και στην Ανάσταση. Οι Φαρισαίοι έλεγαν στο Χριστό όταν ήταν στο Σταυρό "κατέβα κάτω να πιστέψουμε". Λογικό; Ίσως, αλλά το θεϊκό σχέδιο ήταν άλλο, συνολικότερο και ήταν η νίκη επί του θανάτου, με σεβασμό στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν θέλει να "εξαναγκάσει" την πίστη ο Χριστός ούτε με ένα θαύμα τόσο οφθαλμονφανές, που θα κάνει "υποχρεωτική" την πίστη. Αν είχε κατεβεί ο Χριστός από το σταυρό, θα ήταν "υποχρεωτικό" να πιστέψουν οι Φαρισαίοι. Έγινε η Ανάσταση, δεν το αμφισβήτησαν ότι έγινε (είπαν στους στρατιώτες που τους το ανήγγειλαν "καλά, πείτε εσείς ότι κοιμόσασταν και θα τα κανονίσουμε με τον Πιλάτο", δηλαδή καθόλου δεν αμφισβήτησαν το συμβάν!), αλλά πάλι δεν πίστεψαν. Ο Θεός δίνει αυτή τη λεπτή διαχωριστή γραμμή ισορροπίας μεταξύ ευκαιρίας, ανθρώπινης ελευθερίας και έλλειψης οποιουδήποτε καταναγκασμού, και αυτό είναι πολύ σύνθετο και ο βαθύτερος λόγος που δεν μπορούμε εμείς τις περισσότερες φορές να καταλάβουμε "πώς ενεργεί ο Θεός".

    Κάποτε ένας δυτικοευρωπαίος φίλος μου με ρώτησε γιατί δεν γράφομαι στη Διεθνή Αμνηστία "αφού είμαι Χριστιανός και θα έπρεπε να υποστηρίζω δράσεις που συμβάλλουν στην κατάργηση της θανατικής ποινής". Του απάντησα ότι ο Χριστός ήρθε στη γή, όχι για να καταργήσει τη θανατική ποινή, αλλά για να την υποστεί! Όχι για να καταργήσει την αδικία, αλλά για να την υποστεί.

    Το ίδιο λοιπόν είναι και το θέμα της κατάργησης της αδικίας. Το να εξαλειφθεί η αδικία από προσώπου γης, είναι ένας κομμουνιστικός στόχος, που ακούγεται καλός, φαίνεται να μοιάζει με το Χριστιανισμό, αλλά ΔΕΝ είναι γνήσιος χριστιανικός στόχος. Στόχος του Χριστιανισμού είναι σωτηρία και η θέωση του ανθρώπου, να κάνει δηλαδή τον άνθρωπο κατά Χάρι θεό. Μέσο για αυτό, που γίνεται ενδιάμεσος στόχος για την επί γης ζωή μας, είναι η μετάνοια. Αν απολυτοποιήσουμε ως στόχο την επί γης άρση των αδικιών (κάτι το οποίο ΔΕΝ έκανε ο Χριστός), τότε χάνουμε το βασικό μας στόχο, που είναι η ατομική μας μετάνοια. Και για τους υπόλοιπους, για αυτούς που αδικούνται, έχει ο Θεός. Όχι ως σχήμα λόγου, αλλά ως βαθύτατη πίστη στην πρόνοια και το έλεος του Θεού. Δεν θα είχαν δηλαδή οι Χριστιανοί πρόβλημα με την πλήρη κατάργηση της αδικίας (εννοείται!), απλώς ξέρουμε ότι, από τη στιγμή που δεν το έχει ήδη κάνει ο Θεός (που θα ήταν πανεύκολο για Αυτόν), είναι κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί σε αυτή τη ζωή. Οπότε, ξέρουμε ότι κατά βάθος ματαιοπονούμε. Και περιμένουμε από το κράτος, το όποιο κράτος, καπιταλιστικό, κομμουνστικό, δημοκρατικό, φιλελέυθερο, δικτατορικό και λοιπά, να συμβάλει με ανθρώπινα μέσα και ανθρώπινες μεθόδους στην κατά το δυνατόν, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, μείωση της αδικίας, που είναι ένας "καλός" στόχος, αλλά, είπαμε, δεν είναι γνήσια χριστιανικός στόχος. Που ο γνήσια χριστιανικός στόχος σε αυτή τη ζωή είναι μόνον η μετάνοια του κάθε ανθρώπου. Τα κοινωνικά συστήματα δεν αφορούν το Χριστιανισμό, ούτε επιτρέπεται να τα συγχέει κανείς με το Χριστιανισμό.

    Αυτά όλα όπως καταλαβαίνεις, αυτή η προσέγγιση, δεν έχει καμία σχέση με την κομμουνιστική προσέγγιση. Η οποία κοιτάζει απλώς να ανα

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Misha 17/07/2010 10:09:42

   @Misha says:
   16/07/2010 at 21:56

   "
   Για μένα χέρι που δεν κάνει το σταυρό, είτε «δεξιό» είτε «αριστερό»… το ΙΔΙΟ είναι. Δεν έχουν καμία διαφορά.

   …Να κοιτάτε να μαθαίνετε ποιοι είναι τίμιοι άνθρωποι, δίκαιοι και αυτούς να ψηφίζετε. Σήμερα έχουμε ανάγκη όχι από έξυπνους αλλά από τίμιους ανθρώπους.

   Εγώ, αν οι κομμουνιστές δεν ήταν άθεοι, και δεν κυνηγούσαν τον Χριστό, θα συμφωνούσα μαζί τους.

   Καλό είναι τα χωράφια, τα εργοστάσια να ανήκουν σε όλους…

   Όχι κάποιος να πεινάει και κάποιος να πετάει.

   Αν τα υλικά πράγματα δε μοιράζονται με το Ευαγγέλιο, στο τέλος θα μοιραστούν με το μαχαίρι.

   Απόσπασμα από το βιβλίο: “Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε” του Αθ. Ρακοβαλή, Εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”, σελ. 84 – 89
   "

   Αυτές οι ιδέες υπάρχουν και εκφράζονται ακόμη από κάποιες μειοψηφίες θεωρητικών του χριστιανισμού, ίσα-ίσα για να θυμίζουν από τι απομακρύνθηκε ο χριστιανισμός, από τον 4ο αιώνα και μετά, που η ιεραρχία του συνεταιρίστηκε με τους αυτοκράτορες, την κοσμική εξουσία, και συμπόρευσε με την αγριότητα και την βαρβαρότητα των αυτοκρατόρων.

   Εκτοτε, μετά δηλαδή τους τρεις πρώτες χριστιανικούς αιώνες, ο ανώτερος κλήρος, όπως έγινε και με τις άλλες μεγάλες θρησκείες, ενδύθηκε βασιλικά ενδύματα, οι επίσκοποι έπαψαν να εκλέγονται από τους πιστους, απόκτησαν τεράστιες περιουσίες, περνούσαν τρεις βαθμούς σε μια μέρα, συμμάχησαν με τους χειρότερους ηγεμόνες, αγιοποίησαν παιδοκτόνους, οδήγησαν την ανθρωπότητα πίσω στα επιστημονικά σκοτάδια, ευλόγησαν αιματηρότατους πολέμους, και δεν τους είδα να συγκινούνται ιδιαίτερα με τον ανθρώπινο πόνο. Ιδίως των αλλοθρήσκων αλλά όχι μόνο. Εν σπέρματι βέβαια αυτή η στάση υπάρχει μέχρι και στις επιστολές του Απ. Παύλου, όταν συμβουλεύει τους δούλους να υποτάσσονται στον αφέντη, κλπ κλπ.

   Ο "πρωτόγονος" και επαναστατικός χριστιανισμός, ο κοινοτικός, αυτός που κέρδισε τις εξαθλιωμένες μάζες των μεγαλουπόλεων της Μικράς Ασίας (διότι στην δυτική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή είχε ελάχιστη διάδοση) με το κήρυγμα για δικαιοσύνη και λύτρωση από τον πόνο ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ, δηλαδή ο χριστιανισμός του Πέτρου και του Ιωάννη, έχασε τελικώς την μεγάλη μάχη. Εδωσε όμως πολλά άλλοθι στη συνέχεια την ιστορική στους αποστάτες της χριστιανικής διδασκαλίας.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Misha avatar
    Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 17/07/2010 10:34:25

    Aγαπητέ Θράκα, ο κοινοτισμός των χριστιανών περιγράφεται από τον απ.Λουκά στις Πράξεις των Αποστόλων.Ο απ.Λουκάς ήταν εκ των στενοτέρων συνεργατων του απ.Παύλου.
    Ο ίδιος ο απ΄Παύλος έλεγε πως ενω θα είχε κάθε δικαίωμα να εξασφαλίζει τα λίγα έξοδα της διαβίωσης του από τις κοινότητες των χριστιανών τους οποίους υπηρετούσε, εν τουτοις εργαζόταν ως σκηνοποιός για να μην επιβαρύνει κανέναν και να μη δημιουργεί σκανδαλισμό σε οποιονδήποτε.

    Η αλλάγή επί Μ.Κωνσταντίνου είχε σε κάποιο βαθμό τις συνέπειες της εκκοσμίκευσης που περιγράφεις.Ωστόσο και κατ΄εκείνη και στις μετέπειτα εποχές υπήρξαν διαπρύσιοι κήρυκες του χριστιανικού κοινοτισμού .Από τον Μ.Βασίλειο με την πόλη της Βασιλειάδας, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο ο οποίος πουλούσε μέχρι και τα μάραμαρα των εκκλησιών για να θρέψει αναγκεμένους, μέχρι τον παπα Γιώργη Πυρουνάκη, τον ρακοσυλλέκτη της αγάπης παπα Γιωργη Δημητριάδη, τον Ραούλ Φολλερω των λεπρών και τον αββά Πιέρ των άστεγων.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 17/07/2010 12:06:32

   Kάνεις λάθος φίλε Επώνυμε.Καίριο λάθος. Ο λόγος του Χριστού αλλάζει πρόσωπα , κοινωνίες , κράτη και τον κόσμο ολόκληρο αν τηρηθεί.
   Δεν είναι ατομική υπόθεση.Βιώνεται και δοκιμάζεται μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων.Τα λένε αυτά οι πατέρες από την εποχή των Μεγάλων Καππαδοκών ήδη.Υπάρχουν παρα πάρα πολλά για το ζήτημα.Εχει εκδοθεί και τρίτομο έργο για την κοινωνική διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας.
   Παράδειγμα οι κοσμογονικές αλλαγές που έγιναν μετά την παύση των διωγμών στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
   Ακόμη και στην τιμωρία του φονιά έχει λόγο η Εκκλησία:σταμάτησαν οι εκτελέσεις για ψύλλου πήδημα , οι θηριομαχίες, οι κρατικές ανθρωποθυσίες κλπ
   Τα έχει πει και γράψει ολα αυτά κι ο μακαρίτης ο κυρ Νίκος Ψαρουδάκης.Καταλήγω με μια παρατηρηση για να δεις πόσο μεγάλη είναι η παρανόηση.Γραφεις ότι ο Χριστός δε νοιάστηκε να αλλάξει την αδικία.Ο Χριστός όμως σε διαψεύδει: «ευκολότερο είναι να περάσει ένα καραβόσκοινο από τη τρυπα της βελόνας παρά να πάει ένας πλουσιος στον Παράδεισο».
   Επαναλαμβάνω :Μια και μόνη κίνηση, η απαγόρευση δια νόμου του τοκισμού (όπως απαγορεύεται να περνάς με κόκκινο) δημιουργεί εναν καινουριο κόσμο. Όχι Παράδεισο, αλλά με καλυτερες προοπτικές για τους πιο δυσκολεμένους.

 31. popolaros avatar
  popolaros 16/07/2010 20:03:20

  "Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη."
  ---

  Τα παραπάνω είναι το κλειδί για να φύγει μπροστά ο Σαμαράς.
  Μέχρι στιγμής φαίνεται εγκλωβισμένος στα οργανωτικά της ΝΔ.
  Έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις και πρέπει να βγει μπροστά από το κόμμα.
  Μέχρι τώρα είναι από πίσω.

  Γιατί όμως δεν βγαίνει και τι περιμένει?
  Έξυπνος είναι και αποκλείεται να μην το κάνει συνειδητά.
  Δείχνει να αδιαφορεί για τον ρυθμό των εξελίξεων και να κοιτάει μόνο το δικό του πολιτικό ρολόι.
  Δείχνει να έχει κάνει κάποιο deal και να περιμένει απλώς την σειρά του....όταν έρθει νομοτελειακά.

  Αντώνη,στα έχουμε ξαναπεί και βαρέθηκα, κοίτα το μεγάλο λαικό ρολόι, πριν είναι αργά.
  Τρέχει απίστευτα γρήγορα.
  Αφουγκράσου τον λαό!

  Αν νομίζεις ότι θα γίνεις πρωθυπουργός με τον ίδιο τρόπο που έγινες πρόεδρος, ξέχασε το.
  Το κόλπο δεν πιάνει δεύτερη φορά.
  Η φθορά έχει ακουμπήσει και εσένα γιατί τώρα έχεις θεσμικό ρόλο αντιπολίτευσης.

  Παίξε μπάλλα!!!!

  • Wolf avatar
   Wolf @ popolaros 17/07/2010 09:21:09

   "Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε", λέγανε οι παλιοί και ο Αντώνης το ξερει αυτό.
   Άρα πρέπει να κάνει τις επιλογές του, χθές!!!
   Ο χρόνος τρέχει και τα γεγονότα θα τον ξεπεράσουν κι αυτον.
   Ο λαός πια δεν περιμένει κανέναν.
   Ή περπατάς μαζί του και σου ανηγει το δρόμο ή σε συντρίβει στο περασμά του, σε ποδοπατά!!!
   Η γνώμη μου είναι ότι, -αν θέλει να γίνει κάποια στιγμή ο ηγέτης της χώρας- δεν έχει πολλές επιλογές, παρά μόνο να οδηγήσει και να στηριχτεί στους 800.000 που τον ψήφισαν, δηλαδή στο λαό.
   Μακριά από τον κομματικό σωλήνα, τους διαδρομιστές και το σύστημα, όσο έχεις ακόμη χρόνο, Πρόεδρε...

 32. ataktos avatar
  ataktos 16/07/2010 20:17:50

  Ναι ε;
  Αφορμή αυτών των απλών σκέψεων στον ωκεανό ανάλογων από άλλους, είναι δύο φράσεις. Δυο ανθρώπων. Η μια του Πρωθυπουργού που είπε, “Η δικαιοσύνη είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ό,τι θέλει”. Η άλλη του κ. Σαμαρά που είπε ότι «κοινωνικά επτωχεύσαμε».
  Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη; Να κάνει ποιανού τα θελήματα; Είναι εξοργιστικό ενώ όλος ο κόσμος ξέρει τι γίνεται και στην Δικαιοσύνη και αυτό που βλέπει να είναι μόνο ακούσματα σε συνεντεύξεις, σε ημερίδες και συμπόσια, περι ανεξαρτησίας και λειτουργήματος. Συνεχίζεται η Βυζαντινολογία, ενώ φτάσαμε στο δεν πάει παραπέρα. Και βέβαια η Δικαιοσύνη δεν κάνει ότι θέλει. Πάντα έχει χώρο για το τι λέει ένας Υπουργός, ένας Βουλευτής, Νομάρχης, Δήμαρχος ή οικονομικός παράγοντας. Αλήθεια, κανείς από τους πολιτικούς δεν ξέρει ότι αυτό γίνεται έναντι ανταλλαγμάτων; Επίκαιρη ακόμη μια φορά, η πρόσφατη φράση του κ. Ρακιτζή των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: «Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου» και μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα». Εάν δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Ρακιτζής, που σίγουρα μπορεί, μπορούν οι διωκόμενοι. Αυτοί που μπροστά στο δήθεν «σεβαστό Δικαστήριον», ακούνε καταδικαστικές αποφάσεις φάρσες. Ακούνε τοποθετήσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και η οργή τους, ξεχειλίζει. Βλέπουν υποθέσεις για σπουδαίους της πολιτικής και του χρήματος, να είναι για χρόνια σε… προκαταρτική εξέταση και οι υποθέσεις των «ενοχλητικών», να εκδικάζονται σε χρόνο μηδέν. Οι διωκόμενοι και κάθε ανώνυμος πολίτης, διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πουθενά να απευθυνθούν. Ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Αστυνομία, ούτε πολιτικό. Και ω του θαύματος ο ανώνυμος πολίτης, συνήθισε την βρώμα του νεκρού εδώ και χρόνια, σάπιου γουρουνιού, που το ονομάζουν οργανωμένο κράτος. Συνήθισε από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης , μη τυχόν και δεν γλυτώσει, από τα κοράκια που τάχα δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Ρακιτζής και δεν έχουν ιδέα οι πολιτικοί. Ναι όμως, αυτό που συνάγει κάποιος από τις φράσεις αυτών των δύο κορυφαίων παραγόντων του τόπου μας είναι ότι, κάποιοι ανήθικα, προωθούν τα συμφέροντά τους. Αν είναι έτσι, που λένε κάποιοι ότι έτσι είναι πράγματι, τότε θα πρέπει να ανοίξουμε ένα λεξικό της Ελληνικής. Στη λέξη «συμμορία», θα διαβάσουμε ότι είναι «ομάδα ατόμων, τα οποία με ανήθικα μέσα προσπαθούν να πετύχουν άνομους ιδιοτελείς σκοπούς».
  Ταύτιση λοιπόν, κάποιων χαρακτήρων. Πάμε παρακάτω. Μια συμμορία, ξεκαθαρίστηκε νομίζω τι είναι συμμορία, δρά συντονισμένα και πολύπλευρα. Πρώτα από όλα, βαφτίζει το θύμα ένοχο και τον θύτη διώκτη της ανομίας. Φροντίζει τα μέλη της να μην τους λείπει τίποτε. Φροντίζει να έχει πολιτική εξουσία, κεντρικά και Περιφερειακά. Συμμορία χωρίς «Δημοκρατικά» εκλεγμένους και … τιμημένους από τον λαό γίνεται; Αυτοί οι τιμημένοι από τον λαό δεν είναι που μεταθέτουν ή αποστρατεύουν αναλόγως, υπαλλήλους, Δικαστικούς, Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς; Αυτοί δεν έχουν τον πρώτο λόγο σε εφόρους και διαχειριστικές αρχές; Αυτοί δεν καθορίζουν σε ποιόν θα πάνε τα «πακέτα» Ευρωπαϊκά και Εθνικά, για δήθεν επενδύσεις; Αυτοί δεν κανονίζουν για Διευθυντές Νοσοκομείων και άλλων Οργανισμών; Μια αξιοπρεπής και επιτυχημένη συμμορία, πρέπει να τα φροντίζει όλα. Στη συμμορία, τίποτε δεν είναι απαγορευμένο. Φορολογικά στοιχεία οποιουδήποτε; Μα έχουν τον δικό τους στη κατάλληλη θέση. Αυτοί τον διόρισαν. Προσωπικά δεδομένα του πολίτη και άλλες φαιδρότητες, είναι άθλιες αναφορές από ψεύτες και μέλη της συμμορίας. Μιας συμμορίας που δεκαετίες τώρα, καταλήστευσε τον πλούτο και αξίες μιας ολόκληρης χώρας. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον κ. Σαμαρά: «κοινωνικά επτωχεύσαμε». Αλήθεια πότε έγινε αυτό; Μήπως την Παρασκευή που μας πέρασε; Τόσα χρόνια πολιτικός, δεν κατάλαβε τίποτε; Μήπως ζούσε στο δέλτα του Δούναβη και δεν είδε τίποτε; Όχι. Πολιτικά επτωχεύσαμε και κοινωνικά συνθλιβήκαμε από τους πολιτικά πτωχούς.
  Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι διάφοροι, όπως και ο κ. Ρακιτζής, τα λένε κατά τις ακροάσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άκου να δε΄΄ις επιτροπή! Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Τα μέλη αυτής της επιτροπής, κατοικούσαν μέχρι πρότινος, στο δέλτα του Νίγηρα και ήρθαν εδώ για να μάθουν τι δεν πάει καλά. Τίποτε δεν ξέρουν. Τους ετίμησε με την ψήφο του ο λαός και ορκίζονται ότι δεν ξέρουν κανέναν Μπόμπολα, Λαμπράκη, Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη και πλήθος άλλων. Εντέλλονται να συνθλίψουν την συμμορία που άρπαξε πλούτο και έκλεψε αξιοπρέπεια. Και θα το κάνουν διότι έχουν το κληρονομικό χάρισμα. Είναι μέρος αυτών που εξασφάλισαν τα πάντα για την πάρτη τους και ένα μεγάλο κενό για την χώρα. Πάντα νουθετούν με ύφος, τι πρέπει να κάνει ο Δικαστής , ο γιατρός , ο πολιτικός. Και πως γίνεται, κανείς να μην κάνει αυτό που πρέπει;
  Τέλος πάντων. Σε δυο αράδες, δεν μπορείς να βγάλεις όλη την οργή, ούτε να δώσεις όλη την εικόνα. Που να πιάσεις τώρα τα περί Εθνικής ανεξαρτησίας, εξωτερική πολιτική κλπ. Όπως τα κάνανε εσωτερικά, έτσι τα κάνανε και εξωτερικά. Αυτοί κλέβανε και όλοι μας κοιτούσαμε γιατί έδιναν και σε μας να γλύψουμε το κόκαλο. Και τώρα όλοι εμείς οι γλοιώδεις μέσοι πολίτες, φωνάζουμε που οι κλέφτες είναι ανάμεσά μας. Σπουδαίοι και πρωτοκλασάτοι. Ετοιμάζουν τους νέους μετόχους της συμμορίας που θα τους τιμήσει ο λαός με την ψήφο του. Και μέσα σε όλα αυτά, εγώ θα πρέπει να μιλώ και να γράφω πολιτισμένα, να καταθέτω τις απόψεις μου σε επίσημα όργανα (μάλλον γενετησία εννοούν). Η συμμορία θα ανοίγει νταμάρια παντού κι εγώ ως ενεργός πολίτης, με ξεσκονόπανο και πούπουλα θα καθαρίζω τη σκόνη. Δε σφάξανε και δεν ξέρω αν καταλάβαμε περι τίνος πρόκειται. Όταν μιλάμε για συμμορία, μιλάμε για ότι κατακάθι περισσεύει. Ηθική, κοινωνική και πολιτική σκουριά. Δεν πρόκειται για ζώα αλλά για τα κόπρανά τους. Πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης κυριολεκτικά.
  Ένα άνοιγμα λεξικού θα σας πείσει, όταν τα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία, τα βλέπουμε εδώ και χρόνια παντού.  ΥΓ. Ασφαλώς και οι παραπάνω επικρίσεις δεν αφορούν όλους. Αφορά μόνον το 99,9%.

  ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  • beniz avatar
   beniz @ ataktos 17/07/2010 11:23:43

   Εξαιρετικό.....Ετσι είναι!!!

 33. victoria avatar
  victoria 16/07/2010 20:58:59

  Να καταθέσω κι εγώ τη συμφωνία μου με το άρθρο, ελπίζω να μας ακούν εκεί που πρέπει.

  Ούτε η ανθρωποφαγία είναι πανάκεια, ούτε όλοι οι νέοι έχουν το αλάθητο και το άμεμπτο. Ας διαλέξει όσους είναι μαζί του στο ταξίδι ο Σαμαράς και ας προχωρήσει να τελειώνουμε (ποιος τρελαίνεται για τον Αβραμό.. αλλά να πάμε παρακάτω κάποια στιγμή).
  Κι ας μας πει τη θέση του σε αυτά που συζητάμε τις τελευταίες μέρες, γιατί εμείς είμαστε μαζί του στο ταξίδι, και δεν θέλουμε κάποια στιγμή να γυρίσουμε το κεφάλι και να δούμε ότι αρμενίζουμε μόνοι μας.

  ΥΓ Ο κομμουνισμός λένε είναι κοινοκτημοσύνη (βλ. σχόλια πιο πάνω), ίσως και σε αυτή τη θεωρία ένα από τα προβλήματα ήταν ο τρόπος εφαρμογής.

 34. Αγανακτισμένος Ελληνας avatar
  Αγανακτισμένος Ελληνας 16/07/2010 21:28:23

  Μόνο το κόμμα που θα κάνει ασυμβίβαστο αγώνα διαρκείας, μπορεί να σώσει την Ελλάδα.
  Θα πρέπει να μπούν όλοι οι κλέφτες τους Ελληνικού πλούτου στη φυλακή, διαφορετικά η πατρίδα μας δεν έχει μέλλον με τα ήδη χρεωκοπημένα πολιτικά κόμματα, αφού δεν έχουν λόγο υπάρξεως.

 35. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 16/07/2010 21:29:22

  Χειρότερο και από το να μην μπορεί, είναι το να μην θέλει να κάνει
  το πρώτο, για χάρη του δεύτερου.

 36. anonymos avatar
  anonymos 16/07/2010 21:34:49

  Σαμαρά ή με μας ή με την τροικα διαλεξε

 37. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 16/07/2010 21:59:41

  http://christoskapoutsis.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html
  Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη,  την  πλήρη  παρακμή των Εθνικών κρατών.
  Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,  στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας,  ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν.
  Όμως, η   κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ .............................................................

  ____________________________________________

  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατάφερε σήμερα να πραγματοποιήσει επτά θεμελιώδεις ιδιωτικοποιήσεις, σε επτά στρατηγικούς τομείς για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, των τηλεφωνικών εταιριών, των διοδίων, σιδηροδρόμων, του ραδιοφώνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
  Δεν σώθηκε τίποτα. Άσχετα με το τι ήταν ή πόσο κόστιζε, ή αν χρειαζόταν να πουληθεί.
  Με τη μέθοδο περασμένων αιώνων, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ήταν προέκταση της αποικιακής εκμετάλλευσης.
  Αρχικά απογυμνώθηκε το υπέδαφος από τα πολύτιμα μέταλλα.
  Στη συνέχεια καταληστεύθηκαν το πετρέλαιο, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες.
  Οι ξένες εταιρίες έκαναν στη χώρα μας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν στις δικές τους.

  ____________________________________________


  Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

  Πρώτον,
  στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

  α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
  β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
  γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

  και δεύτερον,
  στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

  Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

  Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

  Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

  Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

  Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

 38. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 16/07/2010 22:04:22

  Ο μεταμοντέρνος ατομοκεντρικός πολτισμός όπως ξεπήδησε μέσω του Διαφωτισμού με αιματοβαμμένη μήτρα τη Γαλλική επανάσταση κυριάρχησε στο δυτικό κόσμο με βασικό πρόταγμα την ατομική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν η φυσιολογική αντίδραση σε αιώνες φεουδαρχικής καταπίεσης των ηγεμόνων της Δυτικής Ευρώπης. (Ο Βυζαντινός κόσμος δεν ήταν ούτε φεουδαρχικός ούτε σκοταδιστικός όπως διαδίδεται από τους αμαθείς).
  Αυτός ο μοντέρνος κόσμος κυριαρχήθηκε από τον τεχνολογκό μεσσιανισμό και από την πτώση του Θεού. Μετά από δεκάδες χρόνια εξέλιξης, δύο αιματηρότατους παγκοσμίους πολέμους και μέσα από τον ανταγωνισμό δύο "ιδεολογιών" οι οποίες πρόσφεραν τη Βασιλεία της Υλικής Ευημερίας μέσω δύο διαφορετικών θεωρήσεων της ιστορίας και της κοινωνίας, αυτός ο κόσμος έφτασε πέχρι τη δεκαετία του 60. Τότε γεννήθηκε ο μεταμοντέρνος άνθρωπος ο οποίος κυριαρχεί μέχρι τις μέρες μας. Ενώ ο μοντέρνος άνθρωπος, παρόλο που έβαζε πάνω απ' όλα την ατομική του ελευθερία, διατηρούσε στο σύστημα αξιών του κάποιο σεβασμό για έννοιες όπως η ιεραρχία, η αξιοκρατία, συλλογικότητα. Ο σύγχρονος μεταμοντέρνος άνθρωπος είναι μηδενιστής. Δεν πιστεύει σε τίποτα. Τα πράγματα δεν έχουν αξία παρά μόνο τιμή. Τα μόνα πράγματα που λατρεύει είναι ο Θεός Εαυτός του και το χρήμα. Με αυτό μπορεί να αγοράζει τους ναούς και τη κειμήλια της προσωπικής του αυτοθέωσης (σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, εξουσία, δύναμη κλπ). Όμως αυτός ο άνθρωπος έχει φτάσει στα όριά του. Τι θα επακολουθήσει από την πτώση του δεν ξέρω.
  Όταν παρήκμασε ο πρώτος ανθρωποκεντρικός πολιτισμός της ιστορίας, είχαμε μια ανάλογη ανθρωπολογική πτώση. Τότε ήρθε ο χριστιανσμός και περάσαμε από το πίπτων αρχαιοελλεηνικό Άτομο στο αναβαπτισμένο άνθρωπο του Προσώπου (του καθ' εικόνα και ομοίωση). Έτσι πυρηνώθηκε ο Βυζαντινός κόσμος κι έζησε χίλια χρόνια.
  Ο δικός μας κόσμος του ηδονισμού και του μηδενισμού των πάντων αργοπεθαίνει. Τι θα γεννηθεί δεν ξέρω. Δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα.
  Μάλλον αναζητείται το νέο Πρόσωπο.

  ΥΓ. Για τους εξουσιαστές:
  Ὦ τρισανόητοι, ἐσεῖς ποὺ ἔχετε τὴν ἰδέα πὼς εἴσαστε κι ἄξιοι νὰ γίνετε ὁδηγοὶ τοῦ κόσμου! Γιὰ λίγα χρόνια μιᾶς ζωῆς, ποὺ εἶναι κι αὐτὰ γεμάτα ταραχή, ἀνησυχία, κι ἀπελπισία, γεμάτα πολέμους καὶ ἐγκλήματα, γι᾿ αὐτὲς τὶς λίγες μέρες, λοιπόν, κάνετε τόση φασαρία, γι᾿ αὐτὲς φτιάνετε τόσες θεωρίες, γι᾿ αὐτὲς πνίγετε στὸ αἷμα τὴν ἀνθρωπότητα, γι᾿ αὐτὲς τὶς λίγες στιγμὲς τὴν ἀφιονάζετε μ᾿ ἕνα πλῆθος ὄνειρα γιὰ εὐτυχία, ποὺ τὸ τέλος τους θά ᾿ναι τὸ τίποτα; Ἀληθινὰ εἴσαστε τρελοί, καὶ κακοὶ τρελοί, σατανᾶδες τῆς ἀπάτης.

  Φώτης Κόνοτγλου

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 08:22:02

   Γιάννη Φαίλτωρ

   ΑΡΙΣΤΑ!!!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/07/2010 08:54:32

    Ευχαριστώ ΣΟΝ ΠΕΝ!
    Το Σκοτεινό Ποτάμι είναι απο τις αγαπημένες μου ταινίες.

 39. Βασίλης avatar
  Βασίλης 17/07/2010 09:14:00

  Αγαπητοί φίλοι καλημέρα

  Ο τίτλος του άρθρου αυτής της ανάρτησης, είναι:
  [Ο Σαμαράς δεν μπορεί να σώσει και τον λαό και το «σύστημα»]

  Και το βασικό συμπέρασμα του άρθρου είναι:
  «Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη.
  Οι σύμμαχοι που θα βρει στο δρόμο είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από όσους μπορούν να του πάνε οι διάφοροι καλοθελητές που τον τριγυρίζουν.»

  Βεβαίως τα μπλογκς και ειδικά αυτό που μας φιλοξενεί, είναι ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης γνώμης, ένα βήμα ακηδεμόνευτου δημοκρατικού διαλόγου, ελεύθερων πολιτών. Πιστεύω όμως, ότι η συζήτηση θα έπρεπε μάλλον να επικεντρωθεί σε αυτά που μας λέει ο «ποιητής» του άρθρου και τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά. Βρήκα κάποια ελάχιστα σχετικά σχόλια και τα παραθέτω παρακάτω. Από τα σχόλια διαπιστώνεται ότι είναι πολλοί αυτοί που επικροτούν το άρθρο.

  Εγώ πιστεύω ότι το πολιτικό κεφάλαιο Αντώνης Σαμαράς, απομειώνεται γρήγορα. Αν ο Αντώνης που τον ψήφισαν 800.000 πολίτες, δεν αλλάξει αμέσως τακτική, αν δεν κατέβει στο λαό και δεν σαλπίσει ρήξεις και ανατροπές, αν δεν καταγγείλει τα κακώς κείμενα και ειδικά συμπεριφορές που έχουν πικράνει, αν δεν καταγγείλει την ολέθρια πολιτική που ακολουθείται, αν δεν απαρνηθεί το μνημόνιο, ……. αν δεν ακούσει το κάλεσμα και το πόνο των Ελλήνων, θα χάσει σύντομα το τραίνο και μάλιστα πολύ γρήγορα. Θα χάσει και η πατρίδα όμως, διότι δεν υπάρχει λύση.

  Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αναδειχτεί. Πρέπει η φωνή όσων νοιάζονται και πονάνε, να φθάσει στα αυτιά του Αντώνη.

  Μερικά από τα σχόλια που αναφέρονται στο πρόβλημα…..


  ZARKO says: 16/07/2010 at 16:46
  Η στάση του Σαμαρά ποια ήταν στο ζήτημα των 180 βουλευτών; Αν θυμάμαι καλά δεν επικαλέστηκε αυτό το σημείο του Συντάγματος. Αν ήθελε να μην περάσουν τα μέτρα γιατί δεν το κανε;
  Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνω την ερώτηση αλλά δεν εχω πάρει απαντηση εως τώρα.

  Misha 16/07/2010 at 17:15
  Oι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν το Μνημόνιο, το Ευρ.Λαϊκό Κόμμα «έκραξε» αγρίως τη ΝΔ που δε συντάχθηκε υπέρ του ΔΝΤ στην ελληνική Βουλή, ο Αβραμό είπε καλά λόγια για το μνημόνιο, το ίδιο και ο Σκυλακάκης.
  Την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου ούτε καν την υπονοεί ο Σαμαράς.Μόνο ο Καμμένος και η Αριστερά την επικαλούνται.

  ZARKO says: 16/07/2010 at 17:24
  Και πως θα δημιουργήσει παλλαϊκό κίνημα εναντίον του ΔΝΤ τότε ο Σαμαράς, φίλε Μίσα;
  Τελικά είναι ή δεν είναι εναντίον του Μνημονίου;

  Γιάννης Φαίλτωρ says: 16/07/2010 at 21:37
  «Ή φτώχεια στη δημοκρατία είναι τόσο πολύ προτιμότερη απ’ αυτή πού ονομάζεται ευδαιμονία στους τυράννους, όσο είναι προτιμότερη η ελευθερία από την δουλεία»
  (Δημόκριτος)

  ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

  Επώνυμος says: 16/07/2010 at 19:10
  Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα. Είναι πια φανερό αυτό.
  Κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει πρόβλημα και πρόβλημα σοβαρό.
  Δεν ξέρω αν τον “κρατάνε” από κάπου – από πού; Αν είναι έτσι κρατάνε όλη τη χώρα. Πρέπει να ξεφύγει, πρέπει να ζητήσει τη δική του βοήθεια.
  Δεν ξέρω αν είναι άχρηστο το επικοινωνιακό επιτελείο. Πρέπει να τους αλλάξει αν είναι έτσι, γιατί θα πάει άκλαφτος.
  Δεν ξέρω αν φοβάται. Ποιον και τι; Τα τελειωμένα κανάλια που μάχονται με νύχια και με δόντια για την επιβιώσή τους πια;
  Αν αποκτήσει τη στήριξη του λαού, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αλλά πώς θα την αποκτήσει με τέτοια άτολμη και άνευρη αντιπολίτευση;
  Στο διαδίκτυο γράφονται περιπαικτικά πλέον και μισο-σοβαρά μισο-αστεία σχόλια για “τους δύο συμμαθητές” και όσο και να θες να τον υπερασπιστείς τον Αντώνη, δεν έχεις τι να πεις!

  ΣΟΝ ΠΕΝ says: 16/07/2010 at 21:08
  Κ.Ροδινέ
  Ας μη κρυβόμαστε.
  Οταν ρωτήσεις ένα στέλεχος της Ν.Δ σήμερα,από αυτούς που στηρίζουν το Σαμαρά:”πώς πάμε” κουνάνε το κεφάλι τους,απντάνε:”δύσκολα”,αποφεύγοντας να ερμηνεύσουν το φαινόμενο,γιατί ξέρουν ποιά είναι η αιτία.
  Η αναποφασιστικότητα του Προέδρου.
  Που άλλα λέει και άλλα κάνει,καταφεύγοντας στη λογική του μέσου όρου.
  Αυτά που λέμε εδώ τα διαβάζει κανείς?
  Δε φτάνουν τα ωραία λόγια,χρειάζεται και ακτιβισμός,χρειάζεται και αγκιτάτσια.
  Χρειάζεται και ο λόγος ο δικός σου και του Φαήλου.

  xenitemenos21 says: 16/07/2010 at 19:20
  Με Αβραμοπουλους, Κακλαμανηδες, Ψωμιαδηδες και αλλους παρομοιους ο κυριος Σαμαρας δεν μπορει, δυστυχως, να προχωρησει παραπερα. Και ειναι κριμα, γιατι τον εμπιστευθηκαν και πολιτες που δεν ειχαν ποτε σχεση με τη ΝΔ, αλλα ψαχνουν και αυτοι εναγωνιως για εναν εθνικο ηγετη που θα μας σωσει ολους, δεξιους, κεντρωους, αριστερους, μαζι, φυσικα, με τη χωρα και το εθνος

  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ says: 16/07/2010 at 19:45
  ο Αντωνης ν ανεβασει τα db >130.

  ataktos says: 16/07/2010 at 19:46
  τώρα ειδικά ..που προώθησε τον Πανικά ..ξεγυμνώθηκε τελείως

  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ says: 16/07/2010 at 19:47
  Γιατι δεν παιρνει τα στοιχεια που βγαζουν οι Καμμενος και Τζαβαρας στην εξεταστικη να ξεσκονισει τον ΓΑΠ/Σημιτη κλπ ??? να τους κανει να κλαψουν να πληρωσουν και να μην ξαναβγουν απ τα σπιτια τους???

  Polux says: 16/07/2010 at 19:48
  Ο κύριος Σαμαράς μοιάζει να βαδίζει με το ρυθμό των καιρών και να παίρνει μέρος, εκών άκων, στην κωμωδία που απατά και απατάται… Τα ελληνικά πολιτικἀ σχήματα έχουν έλθει στο τέλος της “ιστορικής τους αλήθειας” και εγκαταλείπουν την σκήνη βουλιάζοντας μέσα στα ψέμματα, τον κυνισμό, την διαφθορά, τις συγκαλύψεις, την δολοπλοκία…

  Θραξ Αναρμόδιος says: 16/07/2010 at 21:12
  “Ο Σαμαράς δεν μπορεί να σώσει και τον λαό και το «σύστημα»”
  “Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς.”
  Εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή αυτό. Κι όχι πια ότι είπα και καμμιά σοφία.
  Μόνο με τον λαό.
  Και δεν νομίζω ότι του φταίνε τα βαρίδια, που έχει στο κόμμα του πολλά, ή οι “κακοί συμβουλάτορες”. Ελέγχει απόλυτα σχεδόν το κόμμα. Σ’ αυτόν μένει να αποφασίσει.
  Κιαν δεν το ελέγχει το κόμμα, ας φωνάξει τον λαό.
  ΥΓ. Ελπίζω πάντως εσείς του antinews να του θυμίζετε συχνά ότι μόνο με τον λαό μπορεί. Κι ότι αν δεν καλέσει τον λαό θα καταλήξει σαν ένας από τους πολλούς που έχουμε δει κι έχουμε δει. Και “τζάμπα η τσόχα, τζάμπα και τα ραφτικά”.

  popolaros says: 16/07/2010 at 22:03
  “Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη.”

  Αγανακτισμένος Ελληνας says: 16/07/2010 at 23:28
  Μόνο το κόμμα που θα κάνει ασυμβίβαστο αγώνα διαρκείας, μπορεί να σώσει την Ελλάδα.

  anonymos says: 16/07/2010 at 23:34
  Σαμαρά ή με μας ή με την τροικα διαλεξε

 40. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/07/2010 09:31:33

  Γιάννη Φαίλτορα, νομίζω ότι το κείμενό σου αναδκεινύει τη σύγκρουση που υπάρχει στο κυοφορούμενο σκάνδαλο της Πειραιώς.

  Κάπου λέει ο Φάκτορας το πολύ σημαντικό ότι εδώ φαίνεται ποιος είναι διαπλεκόμενος και ποιος όχι. Ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα και ποιος όχι.

  Όπως με το σχέδιο Ανάν μετρούσαμε στα δημόσια πρόσωπα τους εχθρούς και τους φίλους της Ελλάδας, έτσι κι εδώ, σε αυτό το σχέδιο αρπαγής του δημοσιου πλούτου, μετρούμε επίσης εχθρούς και φίλους της Ελλάδας. Παρτάκηδες ή καθημερινούς ήρωες που δεν τους νοιάζει πρωταρχικά να πλουτίσουν οι ίδιοι, αλλά βάζουν το κοινό συμφέρον μπροστά και βλέπουν το δικό τους συμφέρον μέσα από το κοινό συμφέρον. Μακρυγιάννεια αντίληψη δηλαδή (αν ευημερεί η χώρα μου ευημερώ κι εγώ, αν δεν ευημερεί η χώρα μου, δεν ευημερώ κι εγώ).

  Στην πραγματικότητα, η σύγκρουση είναι μεταξύ ατομοκεντρικού μηδενισμού και συλλογικών αξιών της κοινωνίας. Οι συλλογικές αυτές αξίες περιλαμβάνουν και την υπεράσπιση του εθνικού χώρου, αλλά βέβαια και την υπεράσπιση του εθνικού πλούτου.

  Κάποιοι εδώ έρχονται και μας εγκαλούν και μας λένε: καλά, κομμουνιστές είστε και θέλετε να μείνει η κρατική περιουσία στο κράτος;

  Καιρός να ξεφύγουμε από αυτά τα κλισέ, τα οποία δεν έχουν άλλη χρησιμότητα, παρά να αφήνουν τα διαφόρων ειδών λ@μόγια να κάνουν τη δουλειά τους.

  Τα πράγματα δεν ερμηνεύονται με το μανιχαϊσμό του άσπρο-μαύρο. Στη δεκαετία του 1980 ο Ανδρέας κρατικοποίησε ένα σωρό χρεωκοπημένες ιδιωτικές εταιρίες, χρεώνοντας το λογαριασμό της χρεωκοπίας τους στον ελληνικό λαό, αλλά και αποτρέποντας τις υγιείς επιχειρήσεις-ανταγωνιστές τους να περάσουν μπροστά στον ανταγωνισμό.

  Καλώς ή κακώς, η χρεωκοπία είναι μια φυσιολογική διεργασία αποβολής των οικονομικών μονάδων που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σωστά στο οικονομικό γίγνεσθαι. Είτε λόγω ασωτίας των αφεντικών τους, είτε λόγω τεχνολογικών εξελίξεων, είτε λόγω εξωγενών συνθηκών, είτε λόγω ανοήτων ή διεθαρμένων συνδικαλιστών η χρησιμότητα πολλών επιχειρήσεων στο όλο αόρατο σύστημα παραγωγής και διανομής αγαθών/υπηρεσιών παύει να υπάρχει. Εκεί, αποβάλλονται από μόνες τους κλείνοντας, χρεωκοπόντας. Αυτό πρέπει να έχει μια ρύθμιση, επειδή δημιουργούνται διάφορα ζητήματα απατών κλπ. Όμως η διεργασία της χρεωκοπίας, του ξεπεράσματος δηλαδή της χρησιμότητας μιας επιχείρησης, δρα ανανεωτικά για την οικονομία και η σωστή λειτουργία της αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ.

  Η υγιής αυτή διεργασία νοθεύτηκε λοιπόν από τον Ανδρέα και έπρεπε να τελειώνουμε κάποτε με αυτή τη νόθευση. Τη δουλειά αυτή ανέλαβε να την κάνει η ΝΔ του Μητσοτάκη, δεν την έκανε και τόσο καλά όμως και την τελείωσε έτσι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει το φαύλο κύκλο των κρατικοποιήσεων. Επειδή ο Μητσοτάκης ήταν νεοφιλεύθερος και επειδή ο νεοφιλελευθερισμός μοιάζει να έχει κάποια κοινά σημεία στα ιδεολογικά του πιστεύω με αυτό που χρειαζόταν να κάνει η ελληνική οικονομία για να γλιτώσει από το βραχνά των κρατικοποιήσεων, αυτή η πολιτική ορίστηκε ως "νεοφιλελεύθερη", ενώ η αντίθετη πολιτική, επειδή έμοιαζε λίγο με την κραιτκά κατευθυνόμενη οικονομία του σοσιαλισμού ορίστηκε ως "σοσιαλιστική".

  Έτσι φτιάξαμε ιδεολογικά στρατόπεδα με οπαδούς και κλισέ, σε κάτι που κανονικά θα έπρεπε να κατευθύνεται μόνον με την κοινή λογική.

  Εδώ είναι που χτυπιέμαι για το ότι η οικονομία ΕΙΝΑΙ αυστηρή επιστήμη. Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για το ποιο ήταν το σωστό και ποιο ήταν το λάθος στη δεκαετία του 1980. Όμως αναπτυσσόταν επιστημονικοφανή επιχειρήματα, τα οποία να στηρίξουν αυτή την έωλη και φαύλη πολιτική.

  Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα.

  Ενώ οι ιδιαιτερότητες της αγροτικής οικονομίας απαιτούν μια τραπεζική πολιτική όχι αυστηρά προσανατολισμένη στο κέρδος της τράπεζας και, άρα, απαιτούν δημόσιο έλεγχο στην Αγροτική Τράπεζα, ερχόμαστε και κάνουμε αυτήν ειδικά την τράπεζα αντικείμενο ιδιωτικοποίησης.

  Ενώ η σημασία του τραπεζικού συστήματος για την όλη οικονομία απαιτούν να είναι μια τράπεζα όπως το ΤΤ σε δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να υπάρχουν εργαλεία παρέμβασης του κράτους στο τραπεζικό σύστημα, όταν αυτό χρειάζεται, σήμερα ερχόμαστε και ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής αυτό το υπερπολύτιμο εργαλείο.

  Ενώ η φυσιολογική πορεία μιας τράπεζας όπως η Πειραιώς, που γιγαντώθηκα χάρη στην άφρονα πολιτική επέκτασης των εργασιών της σε καιρούς παχιών αγελάδων, είναι να αντιμετωπίσει τώρα προβλήματα και ίσως και να χρεωκοπήσει/σωθεί/αλλάξει ιδιοκτήτη που θα την εξυγιάνει, προς γνώση και συμμόρφωση όσων μελλοντικά θελήσουν να κάνουν το ίδιο, ερχόμαστε και της χαρίζουμε κρατικό πλούτο και εργαλεία ρευστότητας, πλήττοντας την υγεία του τραπεζικού συστήματος και σώζοντας τελικά, όχι την τράπεζα, αλλά τους ιδιοκτήτες της.

  ΔΕΝ είναι όλα αυτά ζητήματα ιδεολογίας. Είναι ΟΛΑ ζητήματα κοινής λογικής.

  Επίσης, είναι και ζητήματα δημόσιου ήθους. Ζητήματα αντιστάσεων και αντίληψης για τα κοινά. Ζητήματα σαν κι αυτά που θέτεις, Γιάννη Φαίλτορα, στο σχόλιό σου.

  Γι' αυτό και τελικά αυτή η υπόθεση ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα σε σχέση με το ποιος είναι ποιος στο ελληνικό οικονομικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό κλπ. σύστημα, όπως ακριβώς συνέβη με το σχέδιο Ανάν, το Μνημόνιο και άλλες πολλές περιπτώσεις επίθεσης διαφόρων συμφερόντων κατά της χώρας.

  ΔΕΝ πρέπει να παρασύρεται κανείς (ούτε ο Σαμαράς) από τυχόν επιχειρήματα του τύπου "να τα πάρει ο Σάλλας για να μην τα πάρουν οι ξένοι". Γιατί ντε και καλά πρέπει να τα πάρει κάποιος; Αυτές οι δύο τράπεζες πρέπει να μείνουν σε δημόσιο έλεγχο. Όχι γιατί είμαστε "κομμουνιστές", αλλά επειδή αυτό επιτάσσει η κοινή λογική και το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας.

  Η Πειραιώς πρέπει να σωθεί με άλλους τρόπους. Να εξαγοραστεί ή, σε τελική ανάλυση, να αφεθεί να κλείσει. Προτιμότερη μια χρεωκοπία τράπεζας, που θα είναι ζόρικη εξυγίανση του συστήματος, παρά να αρρωστήσουμε το ήδη ετοιμοθάνατο, σάπιο σύστημα κι άλλο.

  Στο κάτω κάτω, υπάρχει και το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Για αυτό δεν έγινε; Για αυτό δεν μπήκαμε στο ΔΝΤ; Έστω αυτά τα ελάχιστα θετικά που μπορεί να βρει κανείς από το ΔΝΤ η Ελλάδα τα παρατάει και κρατάει μόνον τα αρνητικά! Αδιανόητο!

  Αλλά, είπαμε. Η Πειραιώς είναι ένα μεγάλο πλυντήριο. Προτεραιότητα είναι να κρατήσουν αυτό το πλυντήριο. Να μην το χάσουν. Όσοι λοιπόν εδώ αφήνουν να περάσει "του Σάλλα", στην πραγματικότητα ευνοούν τη διατήρηση αυτού του μεγάλου πλυντηρίου.

  Το θέλουμε αυτό ως χώρα;

  Η απάντηση δεν μπορεί, παρά να είναι όχι.

 41. Wolf avatar
  Wolf 17/07/2010 09:49:52

  Ο κόσμος της ΝΔ, πριν μερικούς μήνες, έδωσε απλόχερα στο Σαμαρά, τη στήριξή του. Έκανε την επιλογή του, δίνοντας την ευκαιρία στον Αντώνη και λέγοντας παράλληλα "κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε με όλους εκείνους που χρόνια τωρα παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη μας. Νοιώθουμε αηδία, για όλους αυτούς, που μας κρατάνε δέσμιους με κάθε δυνατό τρόπο."
  Πλέον οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν περιθώρια. Τον δρόμο πλεόν τον δείχνει ο κόσμος, ο λαός. Το βήμα δεν το δείνουν οι πολιτικοί, ούτε το σύστημα. Και όσοι δεν είναι στο πλάϊ του κόσμου, θα βρεθούν γρήγορα απέναντι του.

  Ο Σαμαράς πρέπει να βγεί στο λαό τώρα, χθές!!!
  Και μην ακούσω διάφορα τυπάκια να μας μιλανε για τη θερινή ραστώνη και δεν είναι ώρα τωρα και άλλα τέτοια. Αν θέλει, ο Σαμαράς να βγεί στο λαό μπορεί μια χαρά να το κάνει, αρκεί να το σχεδιάσει σωστά. Αν κάθεται και ακούει τους βολεψάκιδες αυλοκόλακες, είναι βέβαιο ότι θα τον πιάσει η "θερινή ραστώνη".
  Πρέπει να βγεί εξω και να επιλέξει να συνοδεύεται από νέες (όχι κατά ανάγκη ηλικιακά), καθαρές, άξιες φάτσες. Να βγάλει νέο αίμα στην πολιτική αγορά. Με τους δεινόσαυρους που γυρίζουμε κανάλι, όταν τους βλέπουμε, δεν περπατάει το πράγμα.
  Παραγωγή νέων στελεχών που έχουν αποδείξει πράγματα στη ζωή τους και κουβαλάνε και το πολιτικό ζωό μεσα τους χρειάζεται τώρα ο Αντώνης, μια νέα νοοτροπία με καθαρή περπατησιά.

  Πρόεδρος έγινε, ιδεολογικό στίγμα έδωσε, το Συνέδριο το κέρδισε, το μαγαζί το ελέγχει και τέλος ο ίδιος έχει τα ...γόνατα να κάνει αυτό που πρέπει.
  Τα ψέματα πια και οι όποιες δικαιολογίες τελείωσαν.
  Τώρα είναι η ώρα για πράξεις, για έργα, χρόνος μετράει ανάποδα πιά.
  Οι εξελίξεις τρέχουν και αν δεν τρέξουμε θα μας προλάβουν -αν δεν έχει γίνει ήδη- και θα μας ξεπεράσουν.

 42. Βασίλης avatar
  Βασίλης 17/07/2010 09:53:30

  Δεν γνωρίζω και αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει

  Ποια είναι η μετοχική σύνθεση της ΤΤ; Ποια είναι τα αφεντικά πίσω από την κουρτίνα;

  Υπάρχει κάποια αποτίμηση των παγίων της ΑΤΕ; Οικόπεδα, χωράφια, εργοστάσια, κτίρια, νησιά, εργοστάσια που έκλεισαν; Υπάρχουν φιλέτα, ιδιαίτερης αξίας;;

  Αληθεύει ότι η ΠΠ είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΜΜΕ;;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Βασίλης 17/07/2010 09:55:42

   Η μετοχική σύνθεση του ΤΤ εδώ:

   h**p://www.irwebpage.com/ttbank/greek/shareholder_structure.php

 43. Βασίλης avatar
  Βασίλης 17/07/2010 11:19:14

  Γιάννη ευχαριστώ

  Η ερώτησή μου όμως διατυπώθηκε λάθος. Ήθελα να ρωτήσω για τη μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Πειραιώς (ΤΠ);;

  Επίσης λάθος και η τρίτη ερώτηση. Το σωστο είναι:
  Αληθεύει ότι η Τράπεζα Πειραιώς (ΤΠ) είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΜΜΕ;;

  Ανεξάρτητα από τα λάθη μου όμως, ευχαριστώ.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Βασίλης 17/07/2010 11:24:58

   Για την ΤΠ βασικοί μέτοχοι νομίζω είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο Βασιλάκης (Aegean) και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 12:02:46

    Να ξέρω ποιους θα πληρώσω για να με αγοράσουν.....

    Εγώ δεν θα πάω διακοπές.

 44. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 17/07/2010 11:32:22

  Δεξιοί σταματήστε την αποσταθεροποίηση της χώρας. Παλέψτε αν θέλετε και μπορείτε με μέσα πολιτικά. Αφήστε τους εμπρησμούς!!! Μην προσπαθείτε να αποσταθεροποίησετε την κυβέρνηση και το έργο σας. Είδατε ότι δεν μπορείτε να αρθρώσετε λόγο πολιτικό και βάζετε φωτιές σε δάση!!! Ντροπή !!!

  • Νασος avatar
   Νασος @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 17/07/2010 11:39:28

   Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απωλέσει!!
   Τι λές ρε σαχλαμάρα??

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Νασος 17/07/2010 12:12:09

    Ο Γιωργάκης, αυτός το παιδί το υπέροχο αγόρι, μας έχει πει ότι στη ζωή του έχει κάνει πολλές δουλειές.

    Θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε σε ποια Επιλαρχία έκανε στρατιώτης, γιατί τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη μονάδα, τι συνέδεε το διοικητή της μονάδας με τον πατέρα του, πόσο υπηρέτησε και τι καθήκοντα είχε.

    Προκαταβολικά, κανένα καθήκον στο στρατό δεν είναι υποδεέστερο κάποιου άλλου. Αλλά ρε παιδί μου δίνει μια εικόνα. Ξέρουμε πχ ότι ο Ράλης και ο Μητσοτάκης ήταν έφεδροι Ανθυπολοχαγοί το 1940. Κάτι είναι και αυτό. Δείχνει ότι μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα με κάποια διαφορετική οπτική. Ας πούμε όχι κοσμοπολίτικα, ή δεν θα μιλάς με τέτοια ευκολία για παγκόσμια διακυβέρνηση.

 45. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 17/07/2010 11:36:05

  dont feed the troll

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.