#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν θα γίνει …Κοέλιο

[caption id="attachment_145483" align="alignnone" width="600" caption="Λισσαβόνα, σήμερα"][/caption]

Σύμφωνα με τις θεωρίες του αέρα που ευαγγελίζεται ο κ. Τόμσεν, το πρόγραμμα του στην Ελλάδα εκτροχιάστηκε πλήρως επειδή δεν  ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια τις προσταγές του. Λέει και άλλα, ας μείνουμε όμως, σ’ αυτό.

Σε αντιδιαστολή, υποτίθεται,  ότι το πρόγραμμα Τόμσεν …αποδίδει στην Πορτογαλία. Άρα η συνταγή είναι σωστή.

Προχθές «το spread μεταξύ των 10ετών πορτογαλικών έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ξεπέρασε χθες τις 1.500 μονάδες βάσης για πρώτη φορά στη διάρκεια του ευρώ, με την απόδοση να ξεφεύγει πάνω από το 17%, τη στιγμή που η απόδοση των διετών έφθασε μια ανάσα από το 20% και των πενταετών άγγιξε το 23%.»

Δηλαδή,  σε απλά λόγια:   « τα πορτογαλικά κρατικά ομόλογα είναι τα δεύτερα πιο ακριβά στον κόσμο ως προς την ασφάλιση, μετά τα ελληνικά, γεγονός που συνεπάγεται μια τεράστια κρίση εμπιστοσύνης στην αγορά, ενώ η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρωζώνη μετά την ελληνική και οκτώ φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των γερμανικών.»

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας ανέρχεται μόλις στο 105% του ΑΕΠ!!!

Διαβάστε περισσότερα για την αποτυχία των συνταγών του κ. Τόμσεν στην Πορτογαλία κι εδώ: Είτε είναι άσχετοι οι Ευρωπαίοι, είτε το παιχνίδι είναι στημένο 

Τι σημαίνουν όλα αυτά:

Πρώτον, οι αγορές σχεδόν προεξοφλούν ότι το πρόγραμμα του κ.Τόμσεν στην Πορτογαλία θα  ….επιτύχει όπως  και στην Ελλάδα.

Δεύτερον, η  Πορτογαλία είναι περίπου βέβαιο, ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδος, δηλαδή νέο πακέτο διάσωσης, και «αναδιάρθρωση» του χρέους.

Η Πορτογαλία, έως λίαν προσφάτως, εθεωρείτο (βοηθούντος και του Πορτογάλου κ. Μπαρόζο) ως υπόδειγμα  συμμόρφωση και συνέπειας. Το ίδιο και ο κεντροδεξιός Πρωθυπουργός κ. Κοέλιο, που κέρδισε τις εκλογές αφού η σοσιαλιστική κυβέρνηση είχε οδηγήσει ….το πλοίο στα βράχια.

Είναι πολύ πιθανό η μεγαλύτερη κρίση να σκάσει στα χέρια του.

Αντιγράφω από το άρθρο του Paul Krugman στους New York Times, με τίτλο «Ζούμε το φιάσκο του δόγματος της λιτότητας»:  «Πριν από μισό αιώνα οποιοσδήποτε οικονομολόγος - ή οποιοσδήποτε φοιτητής οικονομικών είχε διαβάσει το εγχειρίδιο του Πολ Σάμιουελσον «Οικονομικά» - θα μπορούσε να μας πει ότι η λιτότητα εν όψει ύφεσης είναι πολύ κακή ιδέα. Αλλά πολιτικοί, ειδήμονες και λυπάμαι που το λέω, πολλοί οικονομολόγοι, αποφάσισαν, κυρίως για πολιτικούς λόγους, να ξεχάσουν όσα γνώριζαν. Και εκατομμύρια εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα αυτής της σκόπιμης αμνησίας.»

Στην Ελλάδα όμως του κ. Τόμσεν και του κ. Παπαδήμου δεν καταλαβαίνουν. Την ίδια ημέρα που το ΔΝΤ δίνει στην δημοσιότητα νέα φορολογικά μέτρα φωτιά που όχι μόνο δύο μισθούς θα κόψουν αλλά θα μας αφήσουν όλους ταπί και παγωμένους ο κ. Τόμπσεν δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή και ιδού τι λέει μεταξύ άλλων (για να μην σας μένει ουδεμία αμφιβολία περί των προθέσεών του)

 ΕΡ: Ζητάτε από τους τρεις ηγέτες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση να συνυπογράψουν την όποια συμφωνία για τα μέτρα του νέου προγράμματος. Δεν είναι υπερβολικό αυτό που ζητάτε, εάν τα κόμματά τους υπερψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή;

ΑΠ: Έχετε δίκιο, αλλά χρειαζόμαστε διαβεβαιώσεις ότι όποιος θα είναι στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές -όποτε και αν γίνουν- και επιθυμεί εύλογα να κάνει κάποιες αλλαγές στην οικονομική πολιτική, αυτές θα είναι ευθυγραμμισμένες με τους στόχους και το βασικό πλαίσιο της συμφωνίας. Χρειαζόμαστε αυτές τις διαβεβαιώσεις γιατί το δάνειο θα δοθεί πριν από τις εκλογές. Τις ακριβείς λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε. Πάντως, πρόκειται για κάτι που ζητάμε πάντα όταν γίνονται εκλογές. Το κάναμε πέρυσι, πριν από τις εκλογές, στην Πορτογαλία.

Συμπέρασμα: Έχουμε όλοι καταλάβει πλέον ότι με τις συνεχείς πιέσεις και εκβιασμούς προσπαθούν να επιβάλλουν στην επόμενη κυβέρνηση την αποτυχημένη πολιτική της. Και να κάνει όλα αυτά τα μέτρα που συμφώνησαν μαζί της οι Παπανδρέου - Βενιζέλος αλλά δεν τα έκαναν μέχρι σήμερα.

Μόνο τον σκοπό αυτό εξυπηρετεί η ψήφιση μέτρων που υπερβαίνουν την εντολή της δοτής κυβέρνησης, αλλά και τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία.

Γι αυτό, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευτεί τα νέα μέτρα.

Είμαι σίγουρος ότι ο Αντώνης Σαμαράς το αντιλαμβάνεται αυτό. Και δεν θα γίνει Κοέλιο. Επειδή ,αν η ελπίδα διαψευστεί, θα μας κάτσει στο σβέρκο για δεκαετίες κάποιος Παπαδήμος και θα δίνει οδηγίες κάποιος Τόμσεν

ΚΡ

ΥΓ. Έχω επίσης την εντύπωση ότι αυτά που κάνει ο κ. Τόμπσεν είναι ο ...τελευταίος σπασμός του αποτυχημένου εγχειρήματος του. Επειδή όπως έχουμε γράψει ήδη μάλλον δρομολογείται η απομάκρυνσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 01/02/2012 13:55:36

  Από το στόμα σου και στου θεού της Ελλάδας το αυτί.

 2. Χρήστος Γεωργίου avatar
  Χρήστος Γεωργίου 01/02/2012 13:57:03

  Συμφωνώ πως ο Σαμαράς πρέπει να αντιδράσει αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει προσχώρηση στη συμμορία της δραχμής που σιγά σιγά οργανώνεται. Η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και ο ρόλος του Σαμαρά είναι να πείσει και όχι να δυναμιτίσει!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Χρήστος Γεωργίου 01/02/2012 14:31:10

   Αρκεί και οι άλλοι να είναι διατεθιμένοι να πειστούν. Οι ευρωναζί, βλέπεις να είναι;

   Όταν λοιπόν δεν είναι, τότε ναι, ας γίνεις και "μπουρλοτιέρης" για το καλό της πατρίδας!

  • Απορία avatar
   Απορία @ Χρήστος Γεωργίου 01/02/2012 15:04:31

   Ενώ η συμμορία της διολίσθησης στην εξαθλίωση είναι πατριωτική. Άσε μας ρε αδερφέ.

   Όσο συμφέρει τους έλληνες να είναι στο ευρώ θα πρέπει να μείνουμε στο ευρώ.
   Όταν συμφέρει τους έλληνες να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα θα γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα.

   Όσοι τα κονομισαν τα χρόνια του ευρώ και δεν ξέρουν τι θα τα κάνουν σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα να πάνε να κουρευτούν, αφού πρώτα όμως πληρώσουν ολους τους φόρους τους, σε ευρώ...

  • trod avatar
   trod @ Χρήστος Γεωργίου 01/02/2012 15:15:32

   Εσυ προφανως ανηκεις στην συμμορια του ευρω που θεει μισθους 300€?

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Χρήστος Γεωργίου 01/02/2012 21:15:11

   Τι σημαίνει "σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα"; Είναι η Δανία, η Μ. Βρετανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Νορβηγία ευρωπαϊκές χώρες ή όχι;

   Ο σύγχρονος μικροελλαδικός επαρχιωτισμός, που αναζητά δικαίωση μόνον στο να "γίνουμε Ευρώπη", δεν μπορεί να δει πέρα από την ευρωλιγούρικη μύτη του. Η εκ προοιμίου αποτυχία κάθε συλλογικού προτύπου της ελληνικότητας, η εκ προοιμίου απόρριψη τεσσάρων χιλιάδων χρόνων πολιτισμικής, φιλοσοφικής και ιστορικής υπεροχής.

   Δεν είμαστε όλοι όπως εσείς. Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει άσχετα από την Ευρώπη. Και η ουσία της είναι πολύ καλύτερη. Διάβασε "τα δημόσια και τα ιδιωτικά" του Ελύτη για να μορφωθείς και να δεις τι εστί ελληνικότητα καί μετά μίλα για "συμμορίες" που το αυτονόητο (ύπαρξη εθνικού νομίσματος) το βλέπουν ως παραδοξότητα!

 3. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 01/02/2012 13:58:35

  Αρκετά αλώνισε μέχρι τώρα ο ''μπάστακας''του ΔΝΤ κ. Τόμπσεν τον οποίο μας φόρτωσε το ''παιντί''. Ο καιρός γαρ επήλθε για να πάρει κι' αυτός την ...''άγουσα'' ( κοινώς τον πούλο)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ναυαγός 01/02/2012 14:00:17

   Ας ξεκολλήσουμε από τα πρόσωπα. Και να φύγει ο Τόμσεν, θα έρθει κάποιος άλλος, "εφάμιλλός" του. Σημασία έχει να φύγουν οι ευρωναζί συνολικά.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 01/02/2012 15:13:13

    αγαπητέ φίλε Αυριανιστή,
    ξέρεις οτι σε εκτιμώ, αλλά εδώ έχει λάθος.
    Η αποπομπή Τόμσεν έχει τεράστια σημασία και όχι μόνο συμβολική.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 01/02/2012 15:35:01

     Κώστα, μακάρι να έχεις εσύ δίκιο και όχι εγώ.

     Όμως, αν δεν κάνω λάθος, γύρω στο Μάρτιο του 2011, μετά την περιβόητη συνέντευξη τύπου των τροϊκανών, αντικαταστάθηκε εκείνος -δεν θυμάμαι το όνομά του- που κουνούσε το δάχτυλο προς το φακό, και στη θέση του ήρθε ο Ματίας Μορς. Τι άλλαξε; Δεν σκλήρυνε ακόμα περισσότερο τη στάση της η τρόικα από τότε;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 01/02/2012 15:45:01

      Ο Τόμσεν είναι ο επικεφαλής και υπεύθυνος του προγράμματος.
      Είναι διαφορετικά.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Κώστας Ροδινός 01/02/2012 17:10:07

      Τείνω να συμφωνήσω! Το ευχόμαστε όλοι οι Έλληνες άλλωστε.

    • Αρματιστής avatar
     Αρματιστής @ Κώστας Ροδινός 01/02/2012 19:46:59

     Πολύ σωστά. Ο Τόμσεν πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα. Ποιος όμως θα ρίξει τη κλωτσιά; Οι πολίτες θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν, διότι το σύστημα είναι αντιπροσωπευτικό και όχι λαοκρατικό. Ο ΓΑΠ; Μα αυτός τον έφερε και μας είπε ότι είναι ευλογία. Οι ΛΟΒΕ; Μα αυτοί είναι οι άμεσοι συνεργάτες του... Ο Καραφύρερ; Μα αυτός είναι κωλοτούμπας... Η αριστερά; Θέλει αλλά δεν μπορεί. Είναι αδύναμη κοινοβουλευτικά και δεν συμμετέχει.

     Μόνο ένας μένει που μπορεί να διώξει τον Τόμσεν. Μπορεί; Για μένα σίγουρα μπορεί.
     Θέλει; Ναι.
     Θα το κάνει; Δεν ξέρω

 4. JOHN avatar
  JOHN 01/02/2012 14:00:35

  Πειραματοζωο η Ελλαδα στα πειραματα των Ευρωπαιων αποφοιτων οικονομικων παναπιστημιων που κανουν τη πρακτικη τους εξασκηση χρησιμοποιοντας κυβερνησεις οπως τις προσφατες δικες μας σαν εκτελεστες συμβολαιων θανατου των λαων τους!

 5. LAL avatar
  LAL 01/02/2012 14:06:00

  Νομίζω έχετε υπερεκτιμήσει το πολιτικό ανάστημα και την πολιτική βούληση του Σαμαρά. ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ, αλλά ο Σαμαράς δεν μου δίνει μέχρι στιγμής την εντύπωση ότι είναι διατεθειμένος να γίνει ηγέτης. Οι ηγέτες δεν ενδίδουνμ και δεν φοβούνται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ακόμα και υπό την απειλή να σκάσει στα χέρια τους η βόμβα της χρεωκοπίας.

 6. franc avatar
  franc 01/02/2012 14:19:38

  O Σαμαράς κατά τη γνώμη μου πρέπει πάλι να υπογράψει ΟΛΑ όσα προτείνει ο Κ. Τόμπσεν. Τώρα που ακόμα και ο Paul Krugman συμφώνησε μαζί του οτι η συνταγή Τόμπσεν είναι πέρα για πέρα αποτυχημένη, το να υπογράφει ότι θέλουν είναι σαν να δίνει μια επιταγή σε κάποιον, να του δίνει λόγο της τιμής του οτι είναι εντελώς άφραγκος και δεν υπάρχει καμμία περίπτωση την ακάλυπτη επιταγή που του δίνει να την πληρώσει κάποτε και αυτός παρ'ολο που καταλαβαίνει απόλυτα οτι δεν θα πληρωθεί η επιταγή, να επιμένει να την υπογράψεις για να δείξει στα αφεντικά του οτι αυτός "έκανε τη δουλειά" και άρα δεν πρέπει να του κόψουν το μισθό. Ο Σαμαράς επιμένω πρέπει να το παίζει με τη Μέρκελ Γαλιλαίος. Σου υπογράφω όσα χαρτιά θέλεις αφου κρατάς το πιστόλι, οτι η γή είναι ακίνητη, εγώ όμως θα λέω "και όμως κινείται". Η Διεθνής κοινή γνώμη έχει πλέον αντιληφθεί ποιός είναι η Ιερά εξέταση και ποιός ο Γαλλιλαίος.
  Και σίγουρα ξέρει οτι η γη κινείται...

 7. Inno avatar
  Inno 01/02/2012 14:20:36

  το κόλπο είναι γνωστό. Το γιατί βαράνε κυρίως εμάς και την Πορτογαλία έγκειται στο γεγονός ότι είμαστε οι ΜΟΝΕΣ χώρες τα δάνεια των οποίων υπάγονται κατά 70%+ στο εθνικό δίκαιο!!! Αφενός δλδ "φοβούνται" τη στάση πληρωμών και τη χασούρα λόγω του δικαίου, αφετέρου με το γύρισμα στο Αγγλικό, δένονται χειροπόδαρα και οι 2 εναπομείναντες χώρες, μαζί με τις υπόλοιπες.

  Επίσης, τα δάνεια του ESM θα είναι και αυτά στο Αγγλικό δίκαιο.

  Το θέμα λοιπόν είναι να ΜΗΝ ψηφιστεί η δανειακή, να δημιουργήσουμε έτσι τριγμούς στο 4ο Ράιχ της ανέραστης και το βασικότερο, να μας φοβούνται και άρα να μας σέβονται στο εξής, επειδή χρωστάμε ΠΟΛΛΑ.

  Αν ψηφιστεί η νέα δανειακή, κατ εμέ ΚΑΘΟΛΟΥ αναπόφευκτη, τότε η χώρα θα ξεπουληθεί.
  Γνωρίζω αρκετούς από τους κινδύνους της "αντίστασης", αλλά κάνοντάς το αυτό, μαζί με συμμάχους (Ιταλία, Πορτογαλία, κλπ), αλλάζει άρδην το σκηνικό στην Ευρώπη και ΠΟΛΛΑ σχέδια ανατρέπονται.

  Το μεγάλο κόλπο της κρίσης ήταν να μετατραπεί το ιδιωτικό χρέος σε εθνικό. Έτσι, αργά ή γρήγορα, ΟΛΗ η Ευρώπη θα πεινάσει, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Και μετά οι πήχτρα στην ρευστότητα ιδιώτες, θα αγοράζουν πλέον κράτη ολόκληρα.

  Αν συναινέσουμε στην δανειακή, τότε όποια κυβέρνηση και να βγεί, με όσες έδρες και να έχει, δεν θα κάνει τίποτα άλλο από το να σβήνει φωτιές (αληθινές) και να σκουπίζει στάχτες.

  Ένα παράπονό μου, ανάμεσα στα πολλά περί ηττοπαθούς ή έστω ελλειπούς αντιπολιτευτικής πολιτικής, είναι το ότι δεν πιέζουμε το πασοκ να πάει στο περιθώριο ή να αναστείλει τις εσωκομματικές του εξελίξεις ή να παραιτηθούν οι δελφίνοι, τη στιγμή που δεχτήκαμε εμείς παράταση στις εκλογές, επειδή "η χώρα κινδυνεύει". Δλδ, με το να παρακολουθούμε υπουργούς να ασχολούνται μόνο με το δελφινάριο, η χώρα δεν κινδυνεύει?

  Στόχος της ΝΔ θεωρώ ότι δεν είναι η πτώση του ΓΑΠ μόνο (όχι μόνο πτώση, αλλά και τιμωρία) αλλά πρωτίστως η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 8. Αρης avatar
  Αρης 01/02/2012 14:21:54

  Ακουσα τον Δένδια σήμερα στο Ράδιο κι ήταν πιο μνημονιακός από τον Αδωνι.

  Ετσι που πάεη η ΝΔ, ο Σαμαράς δεν θα γίνει Κοέλιο, αλλά σίγουρα, αν συνεχίσει, θα γίνει.... Τρεμόπουλος στο 3%.

  • Δεξιός μπακ avatar
   Δεξιός μπακ @ Αρης 01/02/2012 14:51:51

   Ο Σαμαράς κράτησε τη Νέα Δημοκρατία μετά από μια δύσκολη ήττα με σωστές κινήσεις και αποφάσεις, όπως το Όχι στο Μνημόνιο. Έτσι και τώρα θα πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για το καλό της χώρας. Απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρχηγό. Έχει καλύτερη οπτική των δεδομένων.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Αρης 01/02/2012 15:05:47

   Και συ τον άκουσες;Γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω πως ζούσα παραισθήσεις μετά από χρήση ουσιών.Τους άλλους τους μαζέψανε.Τον Νικολόπουλο τον Μηταράκη τον Σταικούρα που πρίν την σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας χτυπούσαν το χέρι τους στο τραπέζι και δεν συζητούσαν νέα μέτρα λέει γιατί δεν ήταν αρμοδιότητα αυτής της κυβέρνησης, αλλά της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ μετά τις εκλογές.
   Φυσικά από αυτά που είπε ο κύριος αυτός το έχουν πάρει απόφαση ότι ούτε για αστείο παίζει κάτι τέτοιο και άρχισε τα διάφορα.
   Αν λέει ο Ελληνικός λαός θέλει να εμπιστευτεί την αριστερά ας το κάνει αλλά ας μην ξεχνάει ότι οι υποσχέσεις για πολιτικές σαν του λεφτά υπάρχουν μας έφεραν εδώ.
   Πωπωπω τι κωλοτούμπες είναι αυτές;Νομίζω πως βλέπω αγώνες ενόργανης γυμανστικής.Συναγωνισμός για το ποιός θα πάρει το δεκάρι.

   • Λίνα avatar
    Λίνα @ Ταραχή 01/02/2012 19:00:27

    Εδώ συζητούν το φορολογικό, που αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει καμία σχέση ούτε με το PSI ούτε με τη δανειακή για τα οποία διορίστηκε η κυβέρνηση! Και αναρρωτιέμαι γιατί αυτή η βιασύνη, εφόσον τα φορολογικά ήταν ύψιστης σημασίας για τη ΝΔ και αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Ζαππείου 1 και 2. Κρίμα...

 9. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 01/02/2012 14:24:18

  Εσύ τώρα που είδες τον Σαμαρά να ενδίδει και να φοβάται; Σε άλλο πλανήτη ζεις;

  • noldor avatar
   noldor @ Χαλκιδέος 01/02/2012 15:28:39

   Στην συγκυβέρνηση, μήπως;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ noldor 01/02/2012 17:11:32

    Θα ήθελες χθες να περάσει το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των κακούργων και να γίνουμε σα την Αλβανία του Μπερίσα όταν άνοιξε τις φυλακές και έτσουξε που βρήκαν τοίχο τον ΑΣ έτσι;

 10. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 01/02/2012 14:46:11

  Πάντως ο κόσμος της ΝΔ είναι πολύ παγωμένος και μοιάζει να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σαμαρά. Ευελπιστώ στη ΝΔ να μην υποπέσουν στο τραγικό ολίσθημα να υπογράψουν οτιδήποτε υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Ο ΑΣ έχει την εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθεί στον Ηγέτη που αναζητά τόσα χρόνια εναγωνίως ο Λαός. Είναι στο χέρι του να μην την χαραμίσει και όχι μόνο εμείς αλλά το σύνολο της κοινωνίας θα είναι στο πλευρό του, ακούραστοι πολεμιστές και πιστοί συνοδοιπόροι. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να γίνει ένας ηχηρός τακτικός ελιγμός( ακόμα και αποχώρηση από την Κυβέρνηση Κουίσλινγκ) για να αναθερμανθεί το πληγωμένο ηθικό της βάσης.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Ερωτοφωτόσχιστος 01/02/2012 15:06:49

   It's too late now!!!!!!

 11. ikaros avatar
  ikaros 01/02/2012 15:18:14

  Ο Σαμαράς και η ΝΔ αν ψηφίσουν αυτά που ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες θα εξαϋλωθούν...

 12. ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ avatar
  ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ 01/02/2012 15:21:48

  ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΕΛΙΟ.
  ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.

 13. STEVE avatar
  STEVE 01/02/2012 15:23:50

  καλησπέρα σας

  όπως λεει και μια σοφή λαϊκή παροιμία.....

  "ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ"

  άρα λοιπόν ίδωμεν τι είναι το μνημόνιο , τι μέτρα περιλαμβάνει, και τι λέει ο καθένας από τους "εκπροσώπους του Λαου" και μετά να "μιλήσει" ο ΛΑΟΣ ο ίδιος ....

  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ....

 14. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 01/02/2012 15:53:32

  Αυτά που λέει ο Paul Krugman, λένε και οι μονεταριστές Νεοφιλελεύθεροι, όπως ο Milton Friedman. Στο βιβλίο του “Free to Choose” στο κεφάλαιο “The Anatomy of Crisis” όπου αναλύει τις απόψεις του για τις αιτίες τις μεγάλης κατάρρευσης του 1929, θεωρεί ως βασική αιτία την πολιτική περιορισμού της ροής χρήματος από την τότε FED, κάτι παρόμοιο που κάνουν και οι φωστήρες τις τρόικα στην Ελλάδα σήμερα.

  Περιπίπτοντος το βιβλίο αυτό άρχισα να το διαβάζω μετά το Βιβλίο της Naomi Klein «Το Δόγμα του ΣΟΚ». Πολλοί το θεωρούν ως τη Βίβλο των νεοφιλελευθέρων. Δεν έχει μεταφρασθεί στα Ελληνικά, αν και κυκλοφορεί σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα δεν έχει ποτέ κυκλοφορήσει μεταφρασμένο. Πέρα από δογματισμούς και φανατισμούς που χαρακτηρίζουν τη σκέψη των Νεοελλήνων, το βιβλίο αυτό λέει μερικές πικρές αλήθειες, που αν τις είχαμε εφαρμόσει στη χώρα μας, στη χώρα της αριστεράς και της προόδου, της διαπλοκής και της λαμογιάς παντός είδους, δεν θα είχαμε φθάσει εκεί που φτάσαμε σήμερα, περίγελος όλου του κόσμου, ακόμη και των Βουλγάρων και Σκοπιανών. Για ανοιχτά μυαλά το συνιστώ για μελέτη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Σταματάκης 01/02/2012 16:49:27

   Το βιβλίο του Friedman "Free to Choose" είναι κλασσικό, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει να βάζουμε ταμπέλες και να απορρίπτουμε, χωρίς να διαβάζουμε. Αγνοούσα οτι δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά

 15. andreas avatar
  andreas 01/02/2012 16:28:16

  ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ
  ΓΙΑ ΚΟΥΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΤΕ?

 16. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 01/02/2012 17:23:31

  Βρισκόμαστε στη δύση μιας τροχιάς .Για να ξανάρθει η αυγή χρειάζεται η αρετή η τόλμη και το όραμα . Και αυτό επιτυγχάνεται με γενική αναδιάρθρωση.Ο τολμών νικά .Ας σηκώσει επιτέλους κάποιος τη σπάθα να κόψει το γόρδιο δεσμό. Παγιωμένες συμπεριφορές δύσκολα ξηλώνονται .Ξηλώνεις το παλιό και φτιάχνεις το καινούριο με νέα υλικά .Κρατάς όμως τη μαγιά για να πήξει το τυρί .

 17. βαγγελης θεοδωρουλακης avatar
  βαγγελης θεοδωρουλακης 01/02/2012 17:31:08

  Η λυση κυριοι ειναι η ματαιωση του PSI και η ΜΗ υπογραφη της νεας δανειακης συμβασης και ακολουθως η ευλαβικη προσεγγιση στον Κευνς... Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε και γυρισουμε την πλατη σε ολους τους υππαλληλακους της διεθνους χρηματοπιστωτικης δικτατοριας, τοσο πιο πολλες πιθανοτητες εχουμε να επιβιωσουμε...

 18. Πετρος avatar
  Πετρος 01/02/2012 17:42:40

  Αγαπητέ Κύριε Ροδινέ, Αρχισα να σας διαβαζω απο τέλος Οκτωβριου διοτι στις σελιδες του Antinews βρηκα την χαμενη ελπιδα, μια ελπιδα που λειπει απο τους περισσοτερους Ελληνες πλεον. Ακομη και οταν αποφασισε να συναινεσει στην νεα κυβερνηση παρολο που διαφωνουσα σας πιστεψα και τον πιστεψα οτι εχει σχεδιο οτι ξερει να βαδιζει αλλα πλεον νομιζω πωσς εχει χασει τον βηματισμο του και θα πρεπει εσεις πανω απο ολα και εμεις οι απλοι blogger να τον βοηθησουμε να τον βρει. Καταλαβαινω οτι πολλες φορες πρεπει να σκυψεις το κεφαλι να μην γινεσαι αντιληπτος να ανασυνταχθεις και στην συνεχεια να επιτεθεις -ανηκω στον επιχειρηματικο στιβο και το καταννοω απολυτα - ποτε εν βρασμω και ποτε οταν σε περιμενουν. Αλλα παραλληλα ειναι καλο να ξεκαθαριζεις και καποιες καταστασεις ουτως ωστε να ελαφρυνεις τη θεση σου και παραλληλα να δημιουργεις συνεργειες και συνεργασιες που θα σε βοηθησουν στην επιθεση αργοτερα. Δεδομενου οτι βρισκομαστε σε ενα πλαισιο ΕΕ δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να κοιταμε και τι γινεται παραδιπλα μας και πολλες φορες να χρησιμοποιουμε και ανηθικα μεσα να πετυχουμε το στοχο μας διοτι τις περισοτερρες φορες οταν λυνεις οικονομικα προβληματα υπαρχουν συνηθως 3 λυσεις (η σωστη, η λαθος και η νομιμη) και σχεδον παντα η 3η ειναι και η ανηθικη οπου καθε μερος χρησιμοποιωντας τα νομιμα και οχι ηθικα μεσα που διαθετει προσπαθει να παρει οτι μπορει.Στην δικη μας περπτωση (ελλαδα) η λυση του ΓΑΠ ηταν η λαθος αρα η πρεπει τωρα να ακολουθησουμε τη σωστη που εκπροσωπει η ΝΔ και ο Κος Σαμαρας η πρεπει να κολουθησουμε την νομιμη που εκπροσωπει η (ΕΕ και η τροικα) η οποια ομως ειναι και ανηθικη-εξαρχης ηταν ανηθικη διοτι παντα βασιζοταν σε νομικες δεσμευσεις χανωντας την ουσια. Πλεον ομως τα περιθωρια εχουν στενεψει και ο Ελληνικος Λαος αυτος, που ειναι και ο κυριαρχος δεν αντεχει αλλα ψεματα και ανηθικοτητες θελει απλα και μονο την αληθεια. Η αληθεια θα του δωσει ελπιδα, θα τον ενδυναμωσει και θα τον κανει να θυμηθει αυτο που δεν εχει κανενας αλλος λαος και προσπαθουν με τροπο να του το υφαρπαξουν με ενοχες και αυτο δεν ειναι τιποτε παραπανω απο το ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Κυριε Ροδινε θυμηστε μας τι σημαινει ΦΙΛΟΤΙΜΟ και δωστε την ευκαιρια σε ολους μας να το θυμηθουμε αλλα να το διδαξουμε σε ολους

 19. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 01/02/2012 19:57:35

  Καλησπέρα μχ.Μετά τήν μελέτη τών ανωτέρω νομίζω ο,τι δέν υπάρχει λόγος καί χρόνος νά ασχοληθούμε άλλο μέ τό σημερινό πολιτικό σκηνικό πού μάς κυβερνά. Είναι ώρα νά προχωρήσουμε παρακάτω. Θά ήταν ευχής έργω μυαλό σάν τού κυρίου Μαρκεζίνη νά ήθελε νά ασχοληθεί μέ τό πρόβλημα τής Ελλάδος.

 20. Pluto avatar
  Pluto 01/02/2012 20:22:22

  Τα άρθρα των Κασιμάτη-Μαρκεζίνη είναι όλο το ζουμί!
  Τα πράγματα γιά τον Αντώνη είναι πολύ απλά: αν δεν θέλει να γίνει "Κοέλιο" ας προκαλέσει άμεσα εκλογές,παραπέμποντας PSI,νέα δανειακή καί νέα μέτρα σε απ` ευθείας (καί όχι μέσω παρενθέτων τραπεζιτών) διαπραγμάτευση με την μελλοντική δική του Κυβέρνηση .
  Γιά όσους ανησυχούν ,σπεύδω να διευκρινίσω ότι τα 15 δισ . του ομολόγου που λήγει στις 20/3 θα σπεύσουν να τα προκαταβάλουν (αφαιρώντας τα από τη νέα δανειακή) οι Γαλλο-Γερμανοί δανειστές μας ,διότι έχουν ζωτικό συμφέρον ν` αποφύγουν ασύντακτη Ελληνική χρεοκοπία στις 21/3 που θα συμπαρέσυρε όλο το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ,προκαλώντας καί σοβαρές υπερ-Ατλαντικές επιπτώσεις.
  Απαραίτητος όρος, για να μπορεί να διαπραγματευθεί μετεκλογικά ο Α.Σαμαράς με τους δανειστές ,είναι να φροντίσει στη νέα Βουλή να υπάρχουν Μαρκεζίνηδες ...
  Γιατί αν περιμένει να στηριχθεί --διεκδικώντας π.χ. την προάσπιση καί αξιοποίηση του εθνικού πλόυτου της ΑΟΖ--σε Ψυχάρηδες, τότε "κλάφτα Χαράλαμπε!"

 21. sxolioblog avatar
  sxolioblog 01/02/2012 21:00:02

  Αγαπητε κ. Ροδινε

  Σας διαβαζω συχνα μ'ευχαριστηση και ενιοτε με πειθω. Συγνωμη και για το ατονικο δεν εχω καταλληλο πληκτρολογιο.

  Αλλα παρολο που συμφωνω μαζι σας γιατι και η συμβολικη αποπομπη εχει το γουστο της και τη σημασια της θα το ξαναπω αλλη μια φορα αν κι εχει μαλλιασει η γλωσσα μου.

  ΕΙΝΑΙ απολυτο λαθος να λεμε οτι το μνημονιο ου κ. Τομσεν και του ΔΝΤ κλπ κλπ ταπετυχε. Δεν απετυχε καθολου διοτι απλουστατα ο στοχος του δεν ηταν, δεν ειναι και δεν θα ειναι ποτε να βοηθησει μια χωρα η να οδηγησει σε αναπτυξη.

  Πετυχε μια χαρα γιατι ο στοχος του ηταν και ειναι μια οσο το δυνατον μεγαλυτερη μεταφορα πορων απο τους ελληνες στους δανειστες, απο τη χωρα στο εξωτερικο, απο την πραγματικη οικονομια στις τραπεζες, βαπτιζομενες αγορες ...

  Δεν εγινε και δεν γινεται αυτο ? δεν λειτουργει τοσο καιρο ?

  Δεν απετυχε, πετυχε μια χαρα για αυτο πρεπει ν α φυγεθ και ο Τομσεν και το μνημονιο. Οχι γιατι απετυχαν αλλα γιατι πετυχαν μια χαρα στη λεηλασια και γιατι προσπαθουν να την νομιμοποησουν να την θεσμοθετησουν και να εγγραψουν οσο γινεται περισσοτρο σ' αυτο το τοπιο καταστροφης και το Σαμαρα.

  Δεν λεω οτι ολα γινονται απο τη μια μερα στην αλλη. δεν λεω οτι θα γινει επανασταση, δεν λεω οτι εχουμε πολλες αλλες ευκολες επιλογες, αλλα μην εχουμε και ψευδαισθησεις ως προς τους στοχους των μνημονιων, εδω η στην Πορτογαλλια...

  Δεν θα μας βοηθησει για τις δυσκολες κυβερνητικες μερες που θα ερθουν ..

  Δυστυχως ο κ. Τομσεν μια χαρα πετυχαινει τους στοχους του


  Φιλικα

 22. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 03/02/2012 05:13:09

  Οι διάφοροι κύριοι Τόμσεν, είναι οι μεταΚεϋνσιανιστές "οικονομολόγοι" που επιχειρούν να συγκεράσουν τις απόψεις περί κατευθυνόμενης οικονομίας με εκείνες του σκληρού φιλελευθερισμού, σε μια προσπάθεια εγκατάστασης ενός πλήρως ελεγχόμενου από εξωθεσμικούς παράγοντες καθεστώτος.
  Μπορεί να μας μοιάζει περίεργος αυτός ο συγκερασμός υποτιθέμενα διαφορετικών σχολών οικονομικής σκέψης, αλλά στην πραγματικότητα μια προσεκτική ανάγνωση καταδεικνύει την εις βάθος ταυτότητα τους.
  Αμφότερες, επιδιώκουν την εγκατάσταση πρωτίστως πολιτικού ελέγχου στο σύνολο της κοινωνίας, εν ονόματι της όποιας επαγγελλόμενης οικονομικής επιτυχίας' που ουδέποτε έρχεται, αφού δεν πρέπει να έρθει σε αυτό το μοντέλο, προκειμένου να συνεχίζεται η επ΄άπειρον "κατάσταση ανάγκης' και ο συνεπαγόμενος εξουσιασμός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.