#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2011 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς δεν έχει την ανάγκη τους. Έχουν την ανάγκη του…



Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τελευταία:

Διάφορα «κέντρα» κάνουν ό,τι μπορούν να… βάλουν τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση!

Γιατί τέτοια πρεμούρα να «συγκυβερνήσουν» με τη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί η διαχείριση της ελληνικής χρεοκοπίας απαιτεί όλο και πιο δύσκολες αποφάσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Που έχει φτάσει στα όριά του. Και μοιάζει να μην αντέχει άλλο, εκτός κι αν στο εξής μοιραστεί το βάρος των…λαθών του. Και των αδιεξόδων στα οποία οδήγησε.

Πολύ περισσότερο που δικαιώνονται σήμερα οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του Μνημονίου (για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για το ανεξέλεγκτο χρέος, για την ύφεση που ακυρώνει τη μείωση του ελλείμματος…)

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο Σαμαράς δεν είναι ο «απόβλητος» του πολιτικού συστήματος, όπως προσπάθησε να τον κάνει το ΠΑΣΟΚ επί ενάμιση χρόνο περίπου…

Είναι ο «απαραίτητος εταίρος», χωρίς τον οποίο είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ την απελπισμένη πορεία του στην έρημο που το ίδιο δημιουργεί…

Πέρσι προσπαθούσαν να απομονώσουν πλήρως το Σαμαρά. Σήμερα τον πιέζουν να «συγκυβερνήσει»

Θα μπορούσε βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να προσλάβει ως ήσσονες κυβερνητικούς «εταίρους» τους γνωστούς της… «συμμαχίας των προθύμων».

Πλην αυτό δεν θα έσωζε το ΠΑΣΟΚ, θα καταβαράθρωνε του «πρόθυμους» και θα βόλευε μόνο το Σαμαρά! Διότι θα επέτρεπε στη Νέα Δημοκρατία να εισπράξει το σύνολο της κυβερνητικής φθοράς που διογκώνεται καθημερινά.

Έτσι, η «συγκυβέρνηση», για την οποία μιλούν όλοι οι αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας, έχει νόημα μόνο αν μπει και η ίδια η Νέα Δημοκρατία.

Αντί να πιέζουν το Σαμαρά, του αναγνωρίζουν ρόλο-κλειδί.

Αντί να τον περιθωριοποιούν, όπως προσπάθησαν πέρσι, αυξάνουν το ειδικό του βάρος και τον αναδεικνύουν σήμερα σε «κεντρικό παίχτη»

Δεν έχει την ανάγκη τους. Έχουν την ανάγκη του

Πολύ περισσότερο που ο Έντα Κέννυ, ο «Σαμαράς της Ιρλανδίας» πήγε στις εκλογές καταγγέλλοντας το αντίστοιχο «Μνημόνιο» εκεί (που ήταν καλύτερο από το δικό μας), βγήκε Πρωθυπουργός με σύνθημα την «αναθεώρηση του Μνημονίου» (όπως έχει κάνει και ο Σαμαράς εδώ και καιρό) και τώρα η εκεί «Τρόικα» δέχθηκε κατ’ αρχήν να αναθεωρηθούν προς το ευνοϊκότερο οι όροι του Μνημονίου!

Η Πολιτική Σαμαρά, αποδείχθηκε σωστή ως κριτική, αποδεικνύεται εύστοχη ως πρόταση, τώρα αποδεικνύεται και ρεαλιστική μετά το «προηγούμενο» της Ιρλανδίας...

Βέβαια, οι σφυγμομετρήσεις δεν έχουν δείξει ακόμα τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν δείξει όμως, πέραν πάσης αμφιβολίας, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ! Και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ οριστικά, αλλά δεν έχουν στραφεί στη Νέα Δημοκρατία ακόμα.

Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει απότομα, από τη μια στιγμή στην άλλη

Πώς; Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!

Κι αυτό θα το κάνει, όχι «συναινώντας» στην Πολιτική του Μνημονίου, αλλά πείθοντας ότι μπορεί να το αλλάξει. Για να βγει απ’ αυτό μιαν ώρα αρχύτερα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να παίρνει νέα μέτρα, να βλέπει τις προβλέψεις του να διαψεύδονται συνεχώς και να καλείται ξανά να πάρει επί πλέον μέτρα–  περισσότερο επώδυνα και πιο αναποτελεσματικά

Ο Σαμαράς δεν έχει παρά να απορρίπτει τις προτάσεις για συγκυβέρνηση και να πείσει ότι αυτά που σωστά και έγκαιρα είπε, θα μπορέσει να τα κάνει. Και θα τον αφήσουν να τα κάνει…

Όπως συμβαίνει τώρα με τον Έντα Κέννυ της Ιρλανδίας.

Οι μόνοι που προσπαθούν να ματαιώσουν την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας είναι η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Καρατζαφέρης.

-- Η πρώτη δεν μπορεί πια να κάνει πολλά πράγματα. Μόνη της «κάηκε».

-- Ο δεύτερος καίγεται από τον ίδιο το καιροσκοπισμό του: τη μια καλεί το Σαμαρά να κατέβουν μαζί στις εκλογές. Την άλλη τον καταγγέλλει για «ανευθυνότητα»! Την επομένη τον καλεί να συγκυβερνήσει! Την επομένη τον καταγγέλλει για… «συνυπευθυνότητα» με το ΠΑΣΟΚ!

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει καταλάβει το πιο απλό:

-- Πως αν ο Σαμαράς είναι καλός και πρέπει να μπει στην κυβέρνηση «για το καλό της Ελλάδας», τότε οι οπαδοί του ΛΑΟΣ έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν απευθείας τη Νέα Δημοκρατία.

-- Αν, πάλι,  ο Σαμαράς «δεν είναι καλός», τότε δεν έχει κανένα λόγο να τον προωθεί ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης ως δικό του «εκλογικό εταίρο» ή ως «κυβερνητικό εταίρο»…

Σε κάθε περίπτωση, οι καθημερινές «κωλοτούμπες» του αρχηγού του ΛΑΟΣ δουλεύουν τελικά υπέρ του Σαμαρά.

Όμως το χειρότερο για τον Καρατζαφέρη είναι το προσωνύμιο «λαγός του ΠΑΣΟΚ» που του επιδαψίλευσε ο Σαμαράς στη Βουλή. Το οποίο θα του κολλήσει κι αυτό – κι άντε να το βγάλει – όπως του είχε κολλήσει πέρσι το «εξαπτέρυγο».

Φωνάζει, χτυπιέται, δίνει καθημερινές «παραστάσεις» στα τηλεοπτικά δελτία των οκτώ,  και το μόνο που καταφέρνει είναι να τον… «σκοτώνει» κάθε τόσο ο Σαμαράς με μια του λέξη μόνο!

Όμως, αυτά παθαίνουν οι «λαγοί» που κάνουν σαματά πίσω από τα χόρτα και δίνουν στόχο στον κυνηγό…

Ν.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 19/03/2011 16:17:01

  ποποο,χοντρος λαγος...

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 19/03/2011 16:42:48

  Απλό, θέλουν να του φορτώσουν 50% της καταστροφής που επιφέρουν στην Ελλάδα. Μ'ονο έτσι θα επιβιώσουν πολιτικά τα διαχρονικά Ελλυνωνυμα τρωκτικά.

 3. skeptomenos avatar
  skeptomenos 19/03/2011 17:04:04

  Το «σύστημα» φοβάται τον Σαμαρά. Είναι ηλίου φαεινότερο.
  Η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης, και το ΠΑΣΟΚ, είναι τα πιόνια της διαπλοκής.
  Εξυπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα, ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια.
  Ποια είναι τα αυτά?
  Δεν θέλει πολύ μυαλό, κάθε βράδυ στις 8 …..αποκαλύπτονται.

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 19/03/2011 17:10:58

  Και καλά η Φίλη Χριστοφοράκου, αφηνίασε σήμερα με τον συμμαχητή "Στάθη Θεοχάρη"-ηθοποιό Γιώργο Βασιλείου( "σοφές" επιλογές Κ.Καραμανλή, μπράβο!)στην πρώτη σειρά, δίπλα σε άλλους ογκόλιθους τύπου Μαρκογιαννάκη, Αυγενάκη κλπ και από πίσω μια καραβιά μυστακοφόρων συνταξιούχων, όλοι όλοι καμιά διακοσιαριά. Λογικό να αφηνιάσει αφού στις εκλογές-αν κατέβει τελικά- θα γνωρίσει πρωτοφανή πολιτικό εξευτελισμό.
  Και καλά να αφηνιάζει ο Καρατζαφέρης, αφού το μόρφωμά του λειτουργεί σαν αράχνη για παραπλανημένους συνταξιούχους και λοιπούς αφελείς, αλλά ο ορθός λόγος του Σαμαρά και της ΝΔ διαφωτίζουν καθημερινά τα θέματα και διαλύουν τον ιστό της πατριδεμπορίας, της μπαρούφας και του εξυπνακισμού που χτίζει ο τηλεπρόεδρος από το παρακμιακό κανάλι του.

  Αλλά το μένος των ΜΜΕ δεν μπορεί να εξηγηθεί, όσο και αν ο ρόλος τους είναι γνωστός και είναι μερικά εξ αυτών σεσημασμένοι έμποροι του αποτυχημένου μνημονίου. Σε μια κοινωνία που βράζει από αντιμνημονιακή οργή(από όποια αφετηρία και αν ξεκινά αυτή), δεν διστάζουν να τα παίξουν όλα για όλα σπαταλώντας και τα ψήγματα σοβαρότητας που τους απέμειναν.
  ΜEGA, Καθημερινή ,ΣΚΑΙ κλπ(τον ΔΟΛ δεν τον βάζω μέσα, γιατί ούτε οι ίδοι δεν πιστεύουν τις ασυναρτησίες τους)δίνουν καθημερινά μάχες υπεράσπισης του Μνημονίου. Για την Ιρλανδία και την διαφαινόμενη νίκη της; Άκρα του τάφου σιωπή. Για τις "ιρλανδικές" θέσεις Σαμαρά; Αφού τις διαστρέβλωσαν, τώρα τις αποκρύπτουν και τις θολώνουν από τα παράθυρα της σαχλαμάρας των 8μμ.
  Αλλά δεν υπολόγισαν κάτι. Τον παράγοντα χρόνο. Ο χρόνος δουλεύει εναντίον τους καθότι το ψέμμα του Εθνοσωτήριου Μνημονίου ξεφτίζει και κανένας Παπαχελάς δεν μπορεί να το φτιασιδώσει πλέον. Και η αποκαμωμένη από την ανικανότητα και ανεπάρκεια των πολιτικών κοινωνία θα ακούσει θέλουν δεν θέλουν το μήνυμα Σαμαρά. Γιατί "δεν είναι όλοι ίδιοι". Ποτέ δεν ήταν και πάντοτε υπήρχαν πολιτικοί, σε όλες τις χώρες και σε όλες τις ιστορικές περιόδους που ξεχώριζαν.

  • antonis avatar
   antonis @ Κώστας 20/03/2011 21:50:40

   ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΥΣΕΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ. ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 5. spiros avatar
  spiros 19/03/2011 17:20:56

  Από το πολύ τρέξιμο θα αδυνατίσει ο ΛΑΓΟΣ και άντε μετά να τον μαγιρέψουνε.
  Πολύ καλή ανάλυση. Θα μου επιτρέψεις να αναφέρω σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν την αντεπίθεση γρήγορα να μην ανχώνονται . Το timing πλησιάζει.

 6. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 19/03/2011 18:17:37

  Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Επισημαίνει στο καίριο σημείο.

 7. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 19/03/2011 19:00:10

  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!
  Αν (και όταν) αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά να «μαρσάρει»!

  NA ΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ !

  • thanasis avatar
   thanasis @ netakias.wordpress.com 23/03/2011 21:10:29

   σαμαρα παρε φραγκελιο και καθαρισε την παραταξη απο τα
   μιασματα και τοου αιτιους της ηττας

 8. popolaros avatar
  popolaros 19/03/2011 20:14:11

  Μετά το 'Όλοι μαζί τα Φάγαμε'...'Όλοι μαζί σας πήγαμε στο ΔΝΤ'.

 9. Orestios avatar
  Orestios 19/03/2011 22:47:59

  Συμφωνώ τόσο με τον τίτλο όσο και με το πνεύμα του άρθρου.
  Ο Σαμαράς έχει αναστατώσει το βρώμικο καθεστώς που λυσομανά να τον εντάξει στο φαύλο κύκλο της μειοδοσίας.
  Δεν τους βγαίνει όμως.

 10. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 19/03/2011 22:49:59

  Συνέχιση της τακτικής ΣΑΜΑΡΑ μεχρι τέλος: αναδιαπραγμάτευση των ορων του μνημονιου με σκοπό την απαλλαγή μας από αυτό. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ για την τελική νίκη. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΛΟΓΟ. ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ!

 11. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 19/03/2011 23:59:03

  Αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι ο Σαμαράς θέλει πρώτα να αποκτήσει ιπποδύναμη και μετά να μαρσάρει...εξάλλου έχει και τόσο "νεκρό φορτίο" να αδειάσει...
  Αυτό εξηγεί την φαινομενική καθυστέρηση..

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Φακ Κωστας 20/03/2011 02:45:28

   Κι όταν λες ιπποδύναμη, τι εννοείς δηλαδή; Και πως αποκτάται αυτή; Και πόσο χρόνο παίρνει; Γιατί εγώ θυμάμαι τον Αβέρωφ να κλείνει στο μισό τη διαφορά της ήττας του 81, στις Ευρωεκλογές του 84, 3 χρόνια μόλις μετά δηλαδή...Εμείς, πότε;

 12. eva avatar
  eva 20/03/2011 13:11:59

  ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ Κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΘΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ...

 13. charoulisN avatar
  charoulisN 21/03/2011 17:12:25

  O πρόεδρος της Ν.Δ. πέρα από πολιτικο-γεωγραφικούς προσδιορισμούς (δεξιά-κεντροδεξιά) που επί της ουσίας δεν απαντούν στο ιδεολογικό κενό καθώς αποπροσανατολίζουν, πρέπει να αποκαλύψει τους ιδεολογικούς αντιπάλους της πατρίδας μας που σαν ιερή συμμαχία κατακεραυνώνουν κάθε αντίθετη άποψη καθώς ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης.
  Να δώσει όραμα στην ελληνική κοινωνία, στόχους, στρατηγική. Η ευρωπαϊκή ένωση απέτυχε να ενωθεί ιδεολογικά-πολιτικά λόγω ενδοκρατικών αντιθέσεων και την έκαναν σάκο του μποξ απέναντι σε Αμερικανούς, Ρώσους και Κινέζους.
  Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αυτόνομη δυναμική. Να αυτοπροσδιορίσει μακροχρόνιους εθνικούς στόχους, λαμβάνοντας υπ' όψιν την σημερινή της οικονομική κατάσταση, τρόπους διεξόδου λαμβάνοντας υπ' όψι όταν παραμένουμε όσο και αν κάποιοι δεν το ξέρουν σοβαρός παίκτης στη περιοχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.