#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2011 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με το δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς ηγέτες!

Την αντιμνημονιακή πολιτική ο  Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν! Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:

“Με τις «κατάλληλες αλλαγές» και εφόσον απευθυνθεί στα «πρόσωπα που πρέπει» η επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα καλύπτει τα αιτήματα των Ευρωπαίων, όπως σημειώνουν πηγές των Βρυξελλών. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ουσιαστικά, αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές. Κι αυτό διότι στην επιστολή προς το ΕΛΚ, ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015. 
Μάλιστα, στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι μετά την «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου» ολοκληρώσει την αποστολή της, θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.”

Είναι φανερό ότι από τον κ. Σαμαρά ζητάνε «γή και ύδωρ»!
Να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα ακολουθήσει και αυτός  απαρέγκλιτα τη πολιτική του μνημονίου. Χωρίς τροποποιήσεις, χωρίς ενστάσεις, χωρίς αλλαγές. Nα ακολουθεί και να εκτελεί εντολές και οδηγίες!

Αυτό θέλουν!

Λοιπόν, ο Σαμαράς είναι ένας …τυχερός άνθρωπος!Βρίσκεται αντιμέτωπος με το  δίλημμα που κάνει τους αρχηγούς,  ηγέτες!

Οι επιλογές είναι δύο:

Μπορεί να αναζητήσει μια συμβιβαστική φόρμουλα, να  «τροποποιήσει»  την επιστολή του, κατά τα κελεύσματα των δανειστών, να την  απευθύνει αρμοδίως και η χώρα μας να πάρει την 6η δόση.

Αποτέλεσμα: Ο μεν λαός θα ξεχάσει την …..ευεργεσία του, πολιορκημένος από μύρια προβλήματα, αλλά στο υποσυνείδητό του θα καταγράψει τον Σαμαρά ως ένα πολιτικό που δεν άντεξε στην πίεση και υποχώρησε. Συμβιβάστηκε. Μπορεί, μετά τις επόμενες  εκλογές, ακόμα και να κερδίσει, αλλά δεν θα μπορεί ούτε τη γραμματέα του να διαλέξει! Ο κ. Ραχεϊνμπάχ  δεν θα  εγκρίνει  ούτε τις δαπάνες για τις  αναχαιτίσεις της πολεμικής μας αεροπορίας. Άλλωστε στη Γερμανία δεν κάνουν…αναχαιτίσεις! Τα έξοδα είναι …περιττά!

Και ποιός ξέρει ακόμα τι θα του ζητήσουν για την 7η ή την 8η δόση…

Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός υπ’ αυτές τις συνθήκες;

Η άλλη λύση είναι να παραμείνει συνεπής  στις θέσεις του. Να προστατέψει την αξιοπρέπεια του.

Αντιλαμβάνομαι ότι θα πέσουν όλοι πάνω του.

Οι πιέσεις θα είναι αφόρητες.

Το ίδιο και οι απειλές!

Πιθανότατα  η μισή Ν.Δ. θα  έχει αντίθετη άποψη!

Ακόμα και πολλοί, που τώρα κραυγάζουν υπέρ του «όχι», αν δεν πληρωθούν χριστουγεννιάτικα,  θ’ αλλάξουν γνώμη.

Η απόσταση από το «ωσαννά» μέχρι το «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν», είναι μια δρασκελιά! Το έχουμε ξαναδεί το έργο!  Και η γνώμη του πλήθους ευμετάβλητος!

Η άποψή μου είναι η εξής:

Ο κ. Σαμαράς στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η 6η δόση. Υποτίθεται ότι μετά από αυτό εξέλιπαν οι λόγοι που καθυστερούσαν την εκταμίευση.

Όμως, η συμπεριφορά των εταίρων μας αποδεικνύεται  καταχρηστική.

Μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε για τη συνέχεια, όταν λειτουργούν  με τον τρόπο αυτό;

 Οι λύσεις είναι δύο:

Πρώτον, να κληθεί η Ολομέλεια της Βουλής και να αποφασίσει  αν πρέπει να αποσταλούν οι επιστολές των αρχηγών και μάλιστα με το περιεχόμενο που απαιτούν οι Βρυξέλλες!

Επειδή δεν ζητάνε κάτι μόνο από τον κ. Σαμαρά.

Ζητάνε να δεσμευτεί η χώρα σε μια πολιτική, που μέχρι σήμερα απεδείχθη, εκ των αποτελεσμάτων της, καταστροφική.

Απαιτούν να δεσμεύσουν το μέλλον μας και να αποδεχθούμε τετελεσμένα.

 

Δεύτερον, αφού η Κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή για την οποία σχηματίστηκε, δηλαδή, μεταξύ άλλων και  την εκταμίευση της 6ης δόσης, τότε δεν έχει λόγω ύπαρξης.

Να αποσύρει σήμερα κιόλας τους Υπουργούς της ΝΔ από την Κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδήμος διαθέτει  ισχυρή  πλειοψηφία, μπορεί να κυβερνήσει.

Και ας κυβερνήσει, αν αντέχει, μέχρι το 2013!

Την αντιμνημονιακή πολιτική ο κ.Σαμαράς να μην την εκχωρήσει σε κανέναν.

Και  όταν θέλουν να κάνουν εκλογές.

Για να μιλήσει ο λαός.

Oι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ό,τι έχουν προ πολλού υπερβεί τα εσκαμμένα.

Δεν  μας βοηθούν  στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης. Να μας καθυποτάξουν θέλουν.

Και το επιχειρούν με τρόπο βάναυσο και προκλητικό.

Επιτέλους, ας τους πεί κάποιος ο,τι η αξιοπρέπεια δεν έχει τιμή.

Κώστας Ροδινός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 22/11/2011 12:46:52

  Το απολυτο "ΕΤΣΙ"για το αρθρο.Η σταθμιση της αρνησης υπογραφης απο τον Σαμαρα,με το αποτελεσμα της αρνησης,που συνοδευεται απο μια πολυ μεγαλη αναλογια υποστηρηξης απο τους πολιτες,ειναι σαφως υπερ του προεδρου της ΝΔ.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 22/11/2011 12:48:54

  Εξαιρετικός κύριε Ροδινέ! Εξαιρετικός!

  Ο Σαμαράς είναι τυχερός όχι μόνον λόγω της ποιότητας του διλήμματος, αλλά και επειδή μέσα σε λίγες μέρες του δίνεται η δυνατότητα να ξεπλύνει τη ρετσινιά της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

  Αν κλωτσήσει και τώρα την καρδάρα με το γάλα, θα είναι άξιος της τύχης του.

  Ο Καραμανλής το 2007 κέρδισε από τις πυρκαγιές, διότι έδειξε αποφασιστικότητα απέναντι στον εχθρό που απειλούσε τη χώρα - και τον ίδιο.

  Ο ίδιος Καραμανλής το Δεκέμβριο 2008 ισοπεδώθηκε από τους υποκινούμενους εξεγερμένους του "Αλέξη" επειδή έδειξε αδυναμία. Και έχασε μετά τις εκλογές.

  Ας διαλέξει τώρα και ο Σαμαράς. Αποφασιστικότητα ή υποχώρηση;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Διογένης 22/11/2011 17:53:25

   Το καίριο σημείο είναι αυτό που δήλωσε ο Μιχελάκης (προφανώς σε συμφωνία με τον Σαμαρά) ότι δεν υπάρχει αίτημα για γραπτές δεσμεύσεις από την ΕΕ για να απαντήσουμε σ' αυτό. Προσέξετε: Τέτοιο αίτημα θεσμικά δεν μπορεί να υπάρξει! Θα ήταν αντίθετο με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Δεν μπορεί να θεωρούνται ανεπαρκείς οι διαβεβαιώσεις που έχει παράσχει μια κυβέρνηση ενός κράτους μέλους όπως η Ελλάδα από τον πλέον αρμόδιο τον τωρινό Πρωθυπουργό της (Παπαδήμο) στον οποίο έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης η ΝΔ στη βουλή. Μια υπογραφή είναι χωρίς νομική ισχύ. Έχει μόνο ψυχολογική αξία και ισοδυναμεί με αναξιοπρέπεια, εξευτελισμό, υποταγή και τελικά είναι αντιδημοκρατική.


   η μόνη θεσμική δέσμευση που είναι η έγκριση της

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/11/2011 17:56:56

    (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

    Το καίριο σημείο είναι αυτό που δήλωσε ο Μιχελάκης (προφανώς σε συμφωνία με τον Σαμαρά) ότι δεν υπάρχει αίτημα για γραπτές δεσμεύσεις από την ΕΕ για να απαντήσουμε σ’ αυτό.

    Προσέξετε:

    Τέτοιο αίτημα θεσμικά δεν μπορεί να υπάρξει! Θα ήταν αντίθετο με τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Δεν μπορεί να θεωρούνται ανεπαρκείς οι διαβεβαιώσεις που έχει παράσχει μια κυβέρνηση ενός κράτους μέλους μέσω του πλέον αρμοδίου δηλαδή του επικεφαλής του κράτους (τον τωρινό Πρωθυπουργό Παπαδήμο) στον οποίο έχει δώσει πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης το κόμμα του πολιτικού αρχηγού του οποίου η υπογραφή ζητείται αντιθεσμικά.

    Μια τέτοια υπογραφή είναι χωρίς νομική ισχύ. Έχει μόνο ψυχολογική αξία και ισοδυναμεί με αναξιοπρέπεια, εξευτελισμό, υποταγή και τελικά είναι αντίθετη με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη διότι είναι αντιδημοκρατική.

 3. andreas gr avatar
  andreas gr 22/11/2011 12:54:10

  Κυριε Ροδινε τα λεει ολα ο τιτλος του αρθρου.Πρεπει να σταματησει το παραμυθι προς τον Ελληνικο λαο του οτι δεν θα χει λεφτα το κρατος για μισθους και συνταξεις.Τα λεφτα που μας δινουν πανε στα δανεια και οχι στο λαο.Ο καιρος πλησιαζει που πρεπει να πληρωθουν υποχρεωσεις προς τους ομολογιουχους και οσο περναει τοσο πιο κοντα θα βρεθει η χωρα σε σταση πληρωμων προς τους εξω και οχι προς τους μεσα.Κρυος ιδρωτας πρεπει να τρεχει στο μετωπο αυτων που μας πιεζουν και οχι στο δικο μας.Οσο ο προεδρος αρνειται τοσο ροκανιζουμε τον χρονο που ειναι εναντιον τους και οχι εναντιον μας.Και για να λεμε και του στραβου το δικιο εμεις χαμενοι για χαμενοι ειμαστε ας πεσουμε τουλαχιστον με αξιοπρεπεια.Καλησπερα σας.

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ andreas gr 22/11/2011 13:37:48

   εκτός κι αν τα λεφτά που μαζεύουν από "μέσα" τα προορίζουν και αυτά για τους "έξω"¨και προβούν σε πραγματική στάση πληρωμών στο εσωτερικό με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες, κάτι που οφείλουμε να προτάσσουμε σαν αντίθεση, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ούτε το 41!!!!!!

   • andreas gr avatar
    andreas gr @ Christos Apostolidis 22/11/2011 14:50:39

    Καλα το σκεφτηκες.

 4. Πέτρος Κορμικιάρης avatar
  Πέτρος Κορμικιάρης 22/11/2011 12:58:52

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου.Ο Σαμαράς θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν απο τις πρόσφατες θέσεις του για την σκοπιμότητα της μεταβατικής κυβέρνησης εφόσον επιμείνει στην απόφασή του να μην υπογράψει και δεν τη νοθεύσει.

 5. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 22/11/2011 12:59:31

  Ελπίζουμε να μην σκύψει το κεφάλι ο Αντώνης στις απειλές των ξένων και γηγενών συμφερόντων που θέλουν την πλήρη καθυποταγή του περήφανου ελληνικού λαού. Το μόνο εύκολο είναι να πεις εντάξει δίκιο έχετε και να σκυψεις το κεφάλι. Αν οι αγωνιστές του 21, οι ήρωες του 40, ο Βενιζέλος στο Θέρισσο και το 12-13 έλεγαν εντάξει σε όλα στους ξένους δεν θα υπήρχε η Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα . Ασε που μας ζητάνε υποταγή για να σωθεί το ευρώ, ενώ οι ίδιοι δεν ξέρουν αν σε 2, 5 μήνες από τώρα δεν υπάρχει το ευρώ.
  ( μην το ξεχάσω οι γερμανόφιλοι του 12-13 πίεζαν το Βενιζέλο να κάνει την κότα , οι γερμανόφιλοι της ζιμενς το ίδιο κάνουν τώρα )

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Θοδωρής 22/11/2011 13:41:31

   Και γιατι δεν ζητα το δημοψηφισμα που προτεινε ο ΓΑΠ για να φυγουμε υπερηφανοι αλλα φωναζε υπερ της παραμονης στην ΕΕ και δηλωνε οτι η ΝΔ ειναι το κομμα που μας εβαλε εκει;
   Φταιει,δεν φταιει οι Ελληνες πολιτικοι θεωρουνται αναξιοπιστοι εξω με οσα εχουν γινει.

  • Γιώργος Β. avatar
   Γιώργος Β. @ Θοδωρής 22/11/2011 16:50:37

   ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. Ρίχτα. Να μην υπογράψει ο Σαμαράς και τους κάνει τη χάρη στα παλιολαμόγια! Να τους δείξει τι πάει να πει Ελληναράς! Να τους ξεφτιλίσει εντελώς! Οχι κύριε δεν υπογράφουμε εμείς. Εχουμε μπέσα. Δεν σας φθάνει το ότι το δήλωσε ο Αντώνης και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας ? Θέλετε και υπογραφές για να πειστείτε ότι το εννοεί και να μας δώσετε τα λεφτά ? Ρε ουστ από δώ! Εκβιαστές! Εδώ΄είναι Ελλάδα και έχουμε κούτελο!

   Κράτα Αντώνη! Είμαστε μαζί σου! Μην μας προδώσεις!

 6. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 13:00:05

  Kε Ροδινέ πολύ σωστά συνοψίζετε την κατάσταση.
  Εγώ όμως νομίζω, αφού οι εταίροι μας εκτός απο ανίκανοι, διεφθαρμένοι και ανόητοι αποδεικνύονται όπως σαφώς το διατυπώνετε και ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ,
  ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μπορεί να "παίξει στο δικό τους γήπεδο" αφου τέτοιοι είναι, και να τους πει υπογράφω ό,τι θέλετε αφού σ' αυτό το παιχνίδι 'όλοι είμαστε αφερέγγυοι, όμως η υπογραφή μου δεν μπορεί να με εμποδίσει να σχηματίσω κυβέρνηση πχ. με πρωθυπουργό τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!!

 7. miden_agan avatar
  miden_agan 22/11/2011 13:00:50

  Θα επανέλθω σε κάτι που λέω, σχεδόν, εξαρχής της κρίσης. Είναι σε θέση ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ να παρουσιάσουν και να στηρίξουν έναν ΑΜΕΣΑ πρωτογενώς ισοσκελισμένο προϋπολογισμό; Αν ναι τότε πάμε παρακάτω. Αν όχι τότε το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι τεράστιο. Μήπως αυτό θα πρέπει να είναι τελικά το ερώτημα ενός Δημοψηφίσματος;

  • k. avatar
   k. @ miden_agan 22/11/2011 13:06:01

   άμεσα=το μαχαίρι στο λαιμό. αυτό είναι που πρέπει να αρνηθούμε, θέλουμε χρόνο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ miden_agan 22/11/2011 13:43:11

   Δεν ειναι,Του χρονου υποτιθεται θα εχουμε πρωτογενες πλεονασμα αλλα μεχρι τωρα ολοι οι προυπολογισμοι πεφτουν εξω.

 8. Νικος avatar
  Νικος 22/11/2011 13:01:06

  Σωστά, επικροτώ!
  Αν σταματήσει όμως αυτή η φαιδρή και ύποπτη πίεση για υπογραφές, θα μπορέσει να ανακοπεί και αυτή η επιθετική πολιτική εναντίον της χώρας, της κυριαρχίας και της δημοκρατίας της;
  'Η μήπως από την ΕΕ ζητάνε τα "ακατόρθωτα" για να πάρουν απλώς, και μάλιστα εύκολα, τα πάρα πολλά;
  Η άρνηση μιάς υπογραφής -που σωστά γίνεται- μπορεί να μοιάζει απλώς σαν μια θαρραλέα άρνηση μιας υπόκλισης στους ύπατους.
  Ο σκοπός μας όμως δεν πρέπει να είναι, το να μην έχουμε καν ύπατους;
  Και τελικά, ποιός έχει μεγαλύτερη ανάγκη την 6η δόση, αυτοί ή εμείς;
  Ποιών τα σχέδια θα τινάξει στο χάος, μια άρνηση της Ελλάδας να πληρώσει τις δόσεις των δανείων που λήγουν τον Δεκέμβριο;

  Αυτός ο Παπαδήμος, που εμφανίζεται να συζητά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΕΕ, με ύφος και στυλ υπηρεσιακής διεκπεραίωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκπροσωπεί μια χώρα. Μια τράπεζα, μια εταιρεία, ένα ίδρυμα, ίσως.
  Την Ελλάδα όμως από που κι ως που;

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/11/2011 13:01:44

  +100000, ΚΡ

  και να προσθέσω ότι είναι παράλογο και ανώμαλο να ζητάει κάποιος μη εκλεγμένος γραφειοκράτης από πολτικούς άλλης χώρας (άλλη χώρα είμαστε αφού έχουμε ισοζυγια συναλλαγών) να προεξοφλέι ή να αναιρεί, εκ των προτέρων, μελλοντικά αποτελέσματα, μελλοντκών εκλογών, αν μας αφήσουν να τις κάνουμε. ΤΡΕΛΑ!!!

  Είμαι σίγουρος ότι οι Βαρβιτσιώτηδες και ο Κυριάκος διαφωνούν με την θέση μου, αλλά, σόρυ, δηλώνω αντιμνημονικός και λαϊκός (και δεξιότερα των ξεξιών και αριστερότερα των αριστερών)

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ archaeopteryx 22/11/2011 16:41:25

   Πες τα αρχαίε...

 10. Απορία avatar
  Απορία 22/11/2011 13:04:29

  Για τον Σαμαρά υπάρχουν οι ακόλουθες δύο επιλογές με τις επιπτώσεις τους:

  ΝΑΙ =
  Βραχυπρόθεσμη πολιτική επιβίωση
  Μεσο-μακροπρόθεσμος πολιτικός αφανισμός

  ΟΧΙ =
  Βραχυπρόθεσμος πολιτικός κατατρεγμός
  Μεσο-μακροπρόθεσμη πολιτική επικράτηση και κυριαρχία

  Επιβεβαιωμένο και με την ...θεωρία παιγνίων.
  (καρατσεκαρισμένο που λέμε...)

  • Manolis Papadomichelakis avatar
   Manolis Papadomichelakis @ Απορία 22/11/2011 13:40:39

   Συμφωνώ απόλυτα και απλά συμπληρώνω ότι κάπου εκεί ανάμεσα στο ΟΧΙ και το ΝΑΙ υπάρχει και η ταυτόχρονη επιλογή για τον Πρωθυπουργό του ευρώ ή τον Πρωθυπουργό της δραχμής.

   Τί προτιμάμε? Α.Σ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗΣ?

   • Απορία avatar
    Απορία @ Manolis Papadomichelakis 22/11/2011 14:03:36

    Κατ'αρχάς, φίλε μου, ψάξτο λίγο, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα να έχει ευρώ. Πάρτο απόφαση χρεωκοπήσαμε και σε λίγο θα ξανάχουμε δραχμή. Κάνε τον προγραμματισμό σου.

    Εν δευτέροις, για σκέψου λίγο.
    Στην 6η δόση σου ζητάνε να βγάλεις το μπλουζάκι, στην 7η δόση να βγάλεις το σουτιέν, στην 8η να βγάλεις την φουστίτσα, στην 9η το κυλοτάκι. Εσύ που λες να το πηγαίνουν;

    Και στο τέλος αφού "πάρει" ό,τι θελήσει ο "άτιμος" άντρας συνήθως τι κάνει;
    Αφήνει την ατιμασμένη κόρη γυμνή και φεύγει.
    Εκτός εαν εσύ πιστεύεις ότι θα την παντρευτεί...

    • m.s avatar
     m.s @ Απορία 22/11/2011 14:31:32

     @ Εσύ που λες να το πηγαίνουν;
     μήπως να μας ''φορέσουν'' κάτι δικό τους;;

     @ Εκτός εαν εσύ πιστεύεις ότι θα την παντρευτεί…
     και αν της άρεσε;; γιατί βλέπω κάτι ''άτακτες'' να μην θέλουν να εγκαταλείψουν τη πολιτική κλίνη.. συγνώμη σκηνή ήθελα να πω...

    • Y. avatar
     Y. @ Απορία 22/11/2011 18:56:08

     Αυτό δεν είναι απόδοση δόσεων. Είναι η Κιμ Μπάσιντζερ στο 9,5 εβδομάδες

   • ANGRY MAN avatar
    ANGRY MAN @ Manolis Papadomichelakis 22/11/2011 15:32:37

    Εδώ δεν βάλατε την άλλη παράμετρο: η Γερμανία θέλει τη δραχμή ή θέλει να γυρίσει σε ένα μάρκο που θα είναι σε τέτοια χαμηλή ισοτιμία με το δολλάριο, ώστεκαι ισχυρό να είναι και να μπορεί να κάνει άνετα εξαγωγές; Δεν είναι η Ελλάδα που θα καθορίσει την ύπαρξη ή μη του ευρώ. Είναι η Γερμανία, που φροντίζει να κάνει τέτοια καταστροφή στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αφενός να μην είναι ανταγωνίστριες στο μέλλον σε εξαγωγές (βλ. προβλήματα Γαλλίας που τώρα αρχίζουν) και ταυτόχρονα να τις διατηρήσει ως πελάτες τω νδικών της εξαγωγών (αφού δεν θα μπορούν να παράγουν τίποτε από μόνες τους, λόγω έλλειψης πετρελαίου και πρώτων υλών - ναριάς βιομηχανίας). Έτσι, θα έρθει στο Νότο και θα μας πει δεν έχετε χρήμα, δεν πειράζε δώστε μου το πετρτέλαιο, φυσικό σας αέριο κλπ και εγώ θα φροντίσω να έχετε λίγο ψωμί.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ANGRY MAN 22/11/2011 15:38:36

     Tι θέλει η Γερμανία;
     "Eνδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ανυπολόγιστη δευτερογενή ζημιά για την Ευρωζώνη και θα καθιστούσε λιγότερο πιθανό να πληρώσει η χώρα τα χρέη της, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank κ. Γιόζεφ 'Ακερμαν.
     Δημοσίευμα του Ρόιτερς, με τίτλο "Η κρίση χρέους απλώνεται στο κέντρο της Ευρώπης", αναφέρει ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης έχει διευρυνθεί μεταξύ των αναλυτών, κυρίως των εκτός της Ευρωζώνης, καθώς η Γερμανία έχει απορρίψει τις περισσότερες από τις προβαλλόμενες ως λύσεις για την κρίση χρέους.

     Ερωτηθείς σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BNR, αν μία διάσπαση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε μίας μεγάλης κλίμακας ύφεση, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κ. Κέες ντε Γιάγκερ απάντησε θετικά. "Αυτό μπορεί να είναι μία συνέπεια της διάσπασης της Ευρωζώνης", δήλωσε χαρακτηριστικά.

     Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο' Νιλ, δήλωσε ότι η κρίση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, σημαίνει ότι "πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις πολύ γρήγορα". "Δεν είναι προφανές σε εμένα ότι η ΟΝΕ μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ιταλία", δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσαν Βρετανοί βιομήχανοι, προσθέτοντας: "Δεν είναι προφανές σε εμένα ότι η Ιταλία μπορεί να επιβιώσει με αποδόσεις ομολόγων της τάξης του 6% έως 7%, έτσι κάτι πρέπει να γίνει πολύ σύντομα".


     Δημοσιεύματα δύο εφημερίδων αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έθεσε εβδομαδιαίο όριο 20 δισ. ευρώ για αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, ένα ποσό που σύμφωνα με τους αναλυτές δεν της επιτρέπει να έχει μία μαζική αποτρεπτική δύναμη απέναντι στις αγορές. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ, δείχνουν ότι προχώρησε σε αγορές ομολόγων ύψους 8 δισ. ευρώ στην εβδομάδα έως την περασμένη Τετάρτη, ποσό πολύ μικρότερο από το φερόμενο ως πλαφόν των 20 δισ. ευρώ. "
     από τον ΕΤ

    • Απορία avatar
     Απορία @ ANGRY MAN 22/11/2011 16:14:05

     "δώστε μου το πετρτέλαιο, φυσικό σας αέριο κλπ"

     Παιδιά, μην πολυπαραμυθιάζεστε περί "πλούτου", κρατήστε μικρό καλάθι.

     Δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι υπάρχουν σοβαρά και εξορύξιμα αποθέματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου νοτιώς του Καστελόριζου, της Κρήτης και των επτανήσων.

     • hdgr avatar
      hdgr @ Απορία 22/11/2011 16:32:53

      Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

      Μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ελλάδα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος κομίζει συγκεκριμένη ατζέντα για τον ενεργειακό τομέα η οποία μάλιστα περιλαμβάνει και συγκεκριμένα σχέδιο για κοινές έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά και την δημιουργία στην Ελλάδα διαμετακομιστικού σταθμού φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την ισραληνική ΑΟΖ σφραγίζει γεωστρατηγικές εξελίξεις γενικότερα!

      Ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές προσκείμενες στον Ν. Αγιαλόν «Η Ελλάδα είναι μια στρατηγικής σημασίας χώρα, λόγω της εγγύτητάς της σε μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως λόγω της ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα συζητήσουμε για το πώς θα αναδείξουμε την Ελλάδα και την Κύπρο σε κέντρα διανομής φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές της».

      Και όχι μόνο. Οι Ρώσοι θα μείνουν εκτός παιχνιδιού; Ας παρακολουθούμε με προσοχή
      όλη την σχετική ειδησεογραφία.
      Σιγά-σιγά όλα θα ξεκαθαρίζουν.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ ANGRY MAN 23/11/2011 07:43:23

     ANGRY MAN
     Η Γερμανία θέλει μια Ελλάδα χαμηλού κόστους.
     Να μην τους κοστίζουμε δηλαδή πολύ όσο χρόνο θα μας δανειοδοτούν και θα εξυπηρετούν το χρέος μας.
     Η επιβολή στυγνής υπακοής στα κράτη όπως η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ελλείμματος κεντρικής νομισματικής πολιτικής και αντιστοίχων οργάνων.
     Έχει πλέον δρομολογηθεί η έκδοση ευρομολόγου αλλά αμφισβητείται η βαθμολόγησή του με ΑΑΑ πράγμα που θα κοστίσει σε χώρες όπως η Γερμανία.
     Η έννοια του τελεσιγράφου προς το Σαμαρά είναι:
     "ή ακολουθείς ότι διατάσουμε ή βγαίνετε από το Ευρώ γιατί οι αγορές θέλουν το μήνυμα ότι το Ευρώ έχει κεντρική διοίκηση".
     Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Ελλάδας ούτε πιστεύουν ότι αυτό εξαρτάται από εμάς σε μια περίοδο παγκόσμιας ύφεσης.
     Εφαρμόζουν την πολιτική της εσωτερικής πτώχευσης.
     Δηλαδή το ένα από τα δύο αρχικά σενάρια.
     Ή χρεοκοπία(εξωτερική πτώχευση) ή εσωτερική πτώχευση.
     ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ;
     ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ
     Και στις δύο έξωθεν επιβαλλόμενες περιπτώσεις χαμένοι θα είναι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός ο οποίος θα παίξει το ρόλο υποποδίου για τα συμφέροντα της Γερμανίας.
     Το ΟΧΙ βέβαια θα έχει άμεσες οδυνηρές επιπτώσεις, οι όποίες έτσι κι αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη κι αν υποταχθούμε.
     Και μάλιστα χωρίς ελπίδα.
     Ανάπτυξη χωρίς ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα δεν υπάρχει.
     Λέγοντας ΟΧΙ έχουμε τουλάχιστον την ελπίδα μιας άλλης πολιτικής.

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ Manolis Papadomichelakis 22/11/2011 16:37:51

    Γιατὶ ΟΧΙ = Ἔξοδος ἀπ' τὸ Εὐρώ;

    Ἀπὸ καμμία συνθήκη δὲν συνάγεται κάτι τέτοιο.

 11. zio7 avatar
  zio7 22/11/2011 13:06:32

  έχω μια τεράστια απορία σχετικά με το ΕΛΚ, τα μέλη του και την "αλληλεγγύη" μεταξύ των.
  Μέλη λοιπόν του ΕΛΚ είναι ο Σαρκοζύ, η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Μπαρόζο! μέλη του επίσης είναι ο Μπερλουσκόνι (ήταν), ο πρωθ της Πορτογαλίας νομίζω, ο πρωθ. της Ισπανίας (πλέον), της Ιρλανδίας, κλπ.

  Σε κανένα σημείο μέχρι σήμερα, δεν έχει φανεί μια οδός συνενόησης μεταξύ τους, κάτι που θα ήταν λογικό και αναμενόμενο, ενώ παλιότερα διαβάζαμε ότι στο ΕΛΚ τα είχαν πάρει με τον Σαμαρά και την στάση του (με τον γαπ δλδ ήταν οκ?).

  Το γεγονός αυτό μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση, το ότι δλδ δεν φαίνεται από τα άλλα μέλη του ΕΛΚ καμία διάθεση συνενόησης με τη ΝΔ, αντίθετα πιέζουν και εκβιάζουν συνεχώς κυρίως τη ΝΔ για δέσμευση στην εγκληματική μέχρι σήμερα πολιτική.

  Τι έχει παιχτεί???

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ zio7 22/11/2011 13:48:35

   Εχει παιχτει το οτι στην Ελλαδα τα εχουμε κανει θαλασσα και ζουμε με περιεργες αντιληψεις.
   Τα αλλα δεξια κομματα,ακομη και των μεσογειακων χωρων,Πορτογαλιας ή Ισπανιας ειναι μνημονιακοτατα και μονο εδω απλοι οικονομικοι υπολογισμοι γινονται αντικειμενο ρομαντικων αναπολησεων του μαραθωνα η της Σαλαμινας.
   Δεν υπαρχει περιπτωση ο Κοελιο ,ο Πορτογαλος πρωθυπουργος που υπεγραψε παρομοιο γραμμα πριν τις εκλογες να μιλαει για το Βασκο ντε Γκαμα και τις ανακαλυψεις των θαλασσοπορων αντι να μιλαει για τους αριθμους του ελλειμματος ουτε οι οπαδοι του να νομιζουν οτι κανουν καποιο πολεμο και να αναφερονται στη πορτογαλικη ιστορια οταν απλως κοβουν δαπανες για να παρουν δανειο.

   • ΚΔ avatar
    ΚΔ @ ψυχραιμια 22/11/2011 19:36:04

    Μου τα χαλάς! Όχι και να συγκρίνουμε το Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα με το Βάσκο ντε Γκάμα!
    Υπάρχει διαφορά στις "αναπολήσεις" κάθε λαού....

 12. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 22/11/2011 13:07:13

  ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ: Η φύση του Χριστιανισμού είναι αντιεξουσιαστική. Ο Χριστιανός ούτε άρχοντας θέλει να γίνει και ούτε αρχόμενος. Ο Χριστιανός υπηρετεί μόνον τον Θεό, δηλαδή τον συνάνθρωπο του. Παρόμοια και τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν μόνον τον λαό. Έτσι δεν υπάρχουν εκβιαστικά διλήμματα και μόνο ένα ερώτημα υπάρχει: Τι συμφέρει τον Ελληνικό λαό; Από την απάντηση που δίνουν οι αρχηγοί σε αυτό το ερώτημα ξεχωρίζουν οι ηγέτες. Αντώνη εσύ δεν είσαι αυτός που μας είχε πει στην ΔΕΘ ότι θέλεις να κάνεις το σωστό; Τα λόγια σου τα ακούσαμε και τα χειροκροτήσαμε. Τώρα περιμένουμε να δούμε και τις πράξεις σου.

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/11/2011 13:13:23

  Η Ολομέλεια της Βουλής να κληθεί να αποφασίσει τι; Η πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ) θα πουν ότι θα πρέπει να υπογράψουν και οι τρεις αρχηγοί. Αρα, αυτή την εκδοχή δεν την κατανοώ.
  Η δεύτερη εκδοχή, δηλαδή να αποσύρει τους υπουργούς, θα στοιχίσει πάρα πολύ στον ίδιο, ίσως και στη χώρα, ενώ οι πολίτες δεν θα την κατανοήσουν. Ηθικά την θεωρώ ορθή, με την έννοια του ότι οι Γότθοι ενεργούν εξωθεσμικά εκβιάζοντας, δεν ξέρω όμως αν τελεσφορήσει.
  Πιστεύω ότι η πρέπουσα λύση είναι η εξής:
  Να θέσει ο Σαμαράς την ένστασή του υπό την κρίση και την αίρεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Και να αφεθούν ανεπηρέαστοι οι βουλευτές να επιλέξουν.
  Ας επωμιστούν και αυτοί το βάρος, είτε της κατάφασης, είτε της άρνησης. Βουλευτής είναι αυτός που βουλεύεται, που σκέπτεται.
  Και εκ των προτέρων να εξηγήσει ότι θα απευθυνθεί στους πολίτες δημοσία, μετά την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 22/11/2011 13:20:28

   Mην το θεωρείτε δεδομένο οτι η πλειοψηφία της Βουλής θα πεί ναι.
   Αλλά και αν ακόμα το πεί, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

   • Πετρος avatar
    Πετρος @ Κώστας Ροδινός 22/11/2011 14:33:12

    Βεβαίως και να αναλαβουν τισ ευθυνες τους.
    Αλλα ποιοι;
    Αυτοι που ουτως η αλλως δεν εχουν νομιμοποιηση λογω του οτι η συνθεση της παρουσας βουλης δεν εκφραζει τον λαο;
    Την δεδομενη στιγμη υπαρχουν μονο ηγετες.
    Ανθρωποι δηλαδη που βαση των θεσεων τους κρινονται και καλουνται να πρωτοστατησουν
    Οποτε το ερωτημα του αρθρου επανατιθεται και ο καθενας μπορει να κρινει σε τι διαφερει ο ηγετης απο τον αρχηγο!

 14. Η.Α avatar
  Η.Α 22/11/2011 13:14:53

  Η άποψη μου είναι ότι εγκλωβίσθηκε ο Αντώνης Σμαράς σε ένα ανύπαρκτο δίλημμα. Θεωρώ ότι αυτό το δίλημμα έχει απαντηθεί με την δήλωση ότι θα στηρίξει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Καλώς ή κακώς η Νέα Δημοκρατία θα κλυθεί να χαράξει ένα νέο πολιτικό λόγο που θα πείσει τους πολίτες ότι έχει ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση. Αντ΄ αυτού κάνει σαν την σύζυγο που έχει απτήσει τον άντρα της και προσπαθεί να τον πείσει ότι και δεν το έκανε αλλά και ότι δεν θα το ξανακάνει. Και ξέρετε συνήθως τι συμβαίνει στο τέλος. Έγκλημα πάθους. Συνοπτικά νεα πολιτική πρόταση η οποία θα καταδεινύει τα λάθη και την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία, στήριξη των αποφάσεων και οικονομική πρόταση στα πλαίσια της ΕΕ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Η.Α 22/11/2011 13:54:28

   Εχω ξαναγραψει να στειλει φωτοτυπια την ιδια επιστολη που εστειλε στο Λαικο Κομμα.
   Επειδη λεγεται οτι δηθεν στην επιστολη αυτη δεν δεσμευεται για μετα τις εκλογες ωσαν να υπαρχει δεσμευση τριων μηνων μπορει να στειλει την επιστολη γραφοντας :

   Τα οσα διαλαμβανονται στην επιστολη μου αυτη με δεσμευουν οχι μονο για τρεις μηνες αλλα και για το υπολοιπο της ζωης μου γιατι δεν συνηθιζω να λεω ψεματα.
   Στο κατω κατω αν δειτε την επιστολη ειναι αοριστα πραγματα.Ουτε αγγλικα δικαια περιλαμβανει ουτε εκποιησεις νησιων ή οικοπεδων οπως γραφονται αλλου.

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 22/11/2011 13:18:45

  Και οι απαιτήσεις των Ολλανδών:
  από το in.gr:

  Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται πλέον στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για να υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις προς τις Βρυξέλλες, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.

  Σύμφωνα με το Reuters, την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL7: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει επίσης δέσμευση από τον ηγέτη του μεγαλύτερου [ελληνικού] κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.

  »Το να λες ότι ο λόγος σου επαρκεί... έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κ. Σαμαρά. Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση».

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κώστας Ροδινός 22/11/2011 14:22:56

   Βέβαια, να αναγνωρίσουμε ότι την πλήρη εξάτμιση της φερεγγυότητας της Ελλάδας την επέφερε ο Τρελοκαταθλιπτικός του Καστρίου με το διαβόητο πλέον δημοψήφισμά του...
   Και τώρα το πλήρωνει και αυτό η χώρα.
   Οταν λέω ότι το φαιδρό αυτό και ιδεοληπτικό ανθρωπάριο θα πρέπει να το εξετάσει, εκτός από την ψυχιατρική, η ελληνική δικαιοσύνη, έχω άδικο;

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ ΒΙΣ 22/11/2011 15:15:15

    Οχι μόνο άδικο δεν έχεις, αλλά μεγάλο δίκιο!!! Οτι πιο σωστό και εύστοχο , έχω διαβάσει!!!!!!!

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ ΒΙΣ 22/11/2011 15:51:13

    Βεβαίως και έχεις άδικο. Ακόμη και σήμερα μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του και τον άνθρωπο.
    Να αναλάβει την μελέτη του το ανθρωπολογικό τμήμα του πανεπιστημίου Κολούμπια, και το τμήμα χαοτικής φυσικής του πανεπιστημίου της Μασατσούτσετς.

 16. andreas gr avatar
  andreas gr 22/11/2011 13:18:46

  Πιστευω υπαρχει και τριτη επιλογη.Ο Σαμαρας στελνει επιστολη στην οποια τους λεει οτι βαζω την υπογραφη μου εφοσον βαλετε και σεις την δικη σας και δεσμευτειται οτι τα δανεια θα τρεχουν κανονικοτατα προς την χωρα μου και δεν θα υπαρχει παζαρεμα για καθε δοση.Για να δουμε τοτε ποσο προθυμοι θα ηταν ολοι αυτοι που τον πιεζουν να βαλουν την δικη τους υπογραφη σε ενα τετοιο κειμενο.

 17. factorx avatar
  factorx 22/11/2011 13:19:32

  «Θέλουμε μια υπογραφή από ΑΥΤΟΝ τον κ. Σαμαρά, αλλιώς δεν δίνουμε χρήματα» λέει η Ολλανδία

  Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται πλέον στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για να υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις προς τις Βρυξέλλες, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.

  Σύμφωνα με το Reuters, την Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL7: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει επίσης δέσμευση από τον ηγέτη του μεγαλύτερου [ελληνικού] κόμματος της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.

  »Το να λες ότι ο λόγος σου επαρκεί... έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κ. Σαμαρά. Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση».

  • saltcity avatar
   saltcity @ factorx 22/11/2011 13:26:54

   Μας το κάνουν όσο πιο εύκολο μπορούν.
   Είναι όντως τυχερός άνθρωπος ο Αντώνης !

  • Απορία avatar
   Απορία @ factorx 22/11/2011 13:43:51

   Και εμείς θέλουμε υπογραφή από αυτόν, τον Κέες ντε Γιάγκερ, ότι ακολουθώντας τις "μεταρυθμίσεις" του, μέσα σε 4 χρόνια το χρέος της χώρας μας θα έχει πέσει τουλάχιστον στο 100% του ΑΕΠ και φυσικά ότι θα υπάρχει και το ευρώ μέχρι τότε.

   Εαν δεν επιτευχθούν αυτά που θα υπογράψει ο ολλανδός θα υπάρχει ρήτρα που θα μετακυλίει στην Ολλανδία το χρέος μας μέχρι το συμφωνημένο 100% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος της συμφωνίας μας...

   Εαν δε δεν υπογράψει να πάρει την 6η δόση του και να πάει να τη φάει στις πουτάνες που είναι γεμάτη η βαμμένη με το αίμα μαύρων της αφρικής, χώρα του.

   Αυτά θα έπρεπε να τους πει ένας πραγματικός ηγέτης αυτής της χώρας.

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ Απορία 22/11/2011 16:08:04

    Αυτή θα ήταν απάντηση!!!
    ++++e^n

  • zio7 avatar
   zio7 @ factorx 22/11/2011 13:45:18

   δλδ θα τιναχτεί στον αέρα η ΕΕ και το ευρώ αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς. Μάλιστα...

   ή μήπως αυτό θέλουν στην τελική? ή απλά ακόμα και σήμερα, δεν ξέρουν τι θέλουν?
   Ο Γιούνγκερ με την Μέρκελ συμφωνούν? δεν λύνουν αυτή τη διαφωνία πρώτα μιας και δείχνει λίιιιγο πιο σημαντική από τη γραπτή "δέσμευση" του "αυτού" του Σαμαρά?

   Δεν είναι τουλάχιστον αστείο να συντηρείται ένα μήνα τώρα το θέμα αυτό? και να εκβιάζεται έτσι μία παράταξη και ένας λαός?
   Σε αυτήν την ΕΕ θέλουμε να μείνουμε?

  • Mara avatar
   Mara @ factorx 22/11/2011 13:45:56

   Ναι... ναι... ξέρουμε...., το εμπεδώσαμε..... "Αυτόν... τον κ. Σαμαρά..." δεν τον θέλετε με αυτοδύναμη κυβέρνηση.
   Το καταλάβαμε.... μην ανησυχείτε....

   ΟΥΣΤ....

 18. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 22/11/2011 13:29:43

  +100000000000

 19. agitatoras avatar
  agitatoras 22/11/2011 13:34:45

  ‎"οἷς εἰ ξυγχωρήσετε, καὶ ἄλλο τι μεῖζον εὐθὺς ἐπιταχθήσεσθε ὡς φόβῳ καὶ τοῦτο ὑπακούσαντες· ἀπισχυρισάμενοι δὲ σαφὲς ἂν καταστήσαιτε αὐτοῖς ἀπὸ τοῦ ἴσου ὑμῖν μᾶλλον προσφέρεσθαι. " ΔΗΛΑΔΗ "Αν υποχωρήσετε, αμέσως θα προσταχτείτε κάτι άλλο μεγαλύτερο, γιατί θα νομίζουν ότι από φόβο υποκύψατε και σε κείνο. Αν όμως κοφτά αρνηθείτε, θα τους δώσετε να καταλάβουν ότι ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΙΣΟΙ ΠΡΟΣ ΙΣΟΥΣ" Μτφ. Α. Γεωργοπαπαδάκου.

 20. Ioannis avatar
  Ioannis 22/11/2011 13:37:15

  Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
  ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
  Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
  δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
  αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
  γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
  είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
  πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
  πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
  πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

  Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
  όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
  πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
  κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

  Ioannis N. Mallas

  • Ioannis avatar
   Ioannis @ Ioannis 22/11/2011 13:42:25

   Fysika ta logia einai tou K. Kavafh

   • Σωτήρης Καλαματέος avatar
    Σωτήρης Καλαματέος @ Ioannis 22/11/2011 15:00:46

    Παρακαλώ να σημειώσω ότι η ιστορική διαδρομή του κυρίου Σαμαρά τον έχει κατατάξει στους "άλλους"...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ioannis 22/11/2011 15:10:45

    Καλός ο Καβάφης, αλλά το θέμα δεν είναι να πέσουμε ηρωικώς μαχόμενοι,ούτε η τιμή κι η δόξα μας αλλά το να μη διαβούν οι "Μήδοι" δηλαδή να σωθεί ο τόπος.

 21. Mara avatar
  Mara 22/11/2011 13:41:18

  Οι πιέσεις που του ασκούνται αυτή την στιγμή, είναι στυγνός εκβιασμός.
  Εάν υποκύψει, λυπάμαι αλλά η αυτοδυναμία ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ....
  Πρέπει να τους πετάξει πίσω το μπαλάκι και επιτέλους να τους "ξεμπροστιάσει...."
  Πρέπει να μιλήσει στον Ελληνικό Λαό και να του εξηγήσει, γιατί δεν έχει το δικαίωμα να υποχωρήσει.
  Πρέπει να εξηγήσει ότι οι εκβιασμοί δεν θα έχουν τέλος....., άν τώρα δεν βάλει φρένο και χειρόφρενο μαζί.
  Δεν πρέπει να χαθεί η ελπίδα από τον κόσμο.
  Δεν έχει καν το δικαίωμα να το κάνει....
  Ποιά θα είναι η διαφορά του από την Ντόρα? Καμμία....
  Απλά η Ντόρα θα τα είχε κάνει όλα νωρίτερα.
  Το αποτέλεσμα όμως μετράει.
  Δεν στήθηκαμε στις ατελείωτες ουρές (και όχι μόνο...) στις 29/11/09, για να ψηφίσουμε Σαμαρά και μετά από δυό χρόνια να μας βγεί.... Ντόρα...

  ΟΧΙ λοιπόν, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Mara 22/11/2011 14:47:11

   ++++++++++ Ἔτσι Μάρα μου. Ἡ ἐλπίδα πού ἔδωσε ὁ ἈΣ στούς Ἕλληνες κρατᾶ ἀκόμα ὄρθιο ὅτι ἔχει ἀπομείνει ἀπό ἀξιοπρέπεια καί ἐθνική ὑπερηφάνεια. Πόσο ἐξευτελιστικό Θεέ μου ν᾿ ἀκοῦς τούς "ἑταῖρους" νά δίνουν ultimatum στόν ΑΣ καί στούς ῾Ἔλληνες. Αἷμα πού βράζει μέσα σας δέν ἔχετε συμπατριῶτες;;

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Mara 22/11/2011 16:24:25

   Μπράβο Μάρα!!!!!Ετσι!!!!!!Οι εκβιασμοί, δεν έχουν τέλος. Μετά τον πρώτο, ακολουθούν οι άλλοι. Χειρότεροι. Πιο βρώμικοι, πιο αηδιαστικοί. Ο Α.Σ. , ωφείλει στην Πατρίδα και στον εαυτό του, να μην υποχωρήσει. Δεν έχει κανένα νόημα. Δεν πρέπει να κάνει στα σκύβαλα,( ξένα και εγχώρια) , τη χάρη να τον ξεφορτωθούν, υποκύπτοντας. Αν είναι να φύγει, να φύγει με το κεφάλι ψηλά! Αλλιώς , θα το βρει μπροστά του. Και αυτό, ούτε σ'αυτόν αξίζει, ούτε και σε μας. Καιρός να πει τα πράγματα με τ'όνομά τους και ν'αναγκάσει τους εμπλεκόμενους ν'αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να κρύβονται πίσω του!

   • Costas avatar
    Costas @ Diamond Angel 23/11/2011 09:37:06

    Τι λέτε; Είστε σοβαροί; Σε ποια πατρίδα το οφείλει; Άνθρωποι που δεν είναι πατριώτες όπως το αντιλαμβάνεστε εσείς ως έννοια δεν έχουν δικαίωμα λόγου; Ο ίδιος ο Σαμαράς θα έπρεπε να ζητήσει δημοψήφισμα πριν αρνηθεί τις υπογραφές. Έχετε επίγνωση ότι με τη στάση του ο Σαμαράς διακινδυνεύει ένα σύνολο ανθρώπων που δε συμφωνεί; Το να έχεις τη στάση ήρωα όταν από εσένα εξαρτάται ένα σύνολο ανθρώπων είναι σωστό; Το είπε κι ο Μπάμπης πριν, κάντε ένα δημοψήφισμα εκεί στη ΝΔ.

    • Mara avatar
     Mara @ Costas 23/11/2011 16:10:43

     Costas,

     H περιβόητη... υπογραφή ακόμα πιστεύεις ότι έχει να κάνει με τα λεφτά???
     Αντιλαμβάνεσαι ότι η επιμονή τους αυτή, έχει να κάνει με τον πολιτικό ευνουχισμό της χώρας, ή ούτε καν....?

 22. Kostas avatar
  Kostas 22/11/2011 13:42:52

  Έχουμε κάνει το "μη θέμα" βασικό αντικείμενο συζήτησης. Πως τα καταφέραμε να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Το θέμα όμως είναι απλό.

  Οι Ευρωπαίοι μας δίνουν 80 δισ. € μέχρι το Μάρτιο (σκεφτείτε λίγο ξανά το νούμερο και μη το προσπερνάτε έτσι απλά).

  Αν εμείς δανείζαμε σε κάποιον 80 δισ. € (και ο κάποιος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η χώρα, η Ελλάδα, όχι ο Σαμαράς, και μάλιστα μία χώρα που δύο χρόνια τώρα τους κοροϊδεύει, με ευθύνη άλλου βέβαια, αλλά οι άλλοι τη χώρα ξέρουν και δανείζουν), εμείς τι θα ζητούσαμε?

  Αν, π.χ. εμείς είμασταν οι δανειστές και δανείζαμε αυτό το ποσό (από το υστέρημα των φορολογούμενών μας) την Σλοβακία τι θα τους ζητούσαμε? (στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, για να μη ξεχνιόμαστε, αυτή η μικρή Ευρωπαϊκή χώρα με τους πάμπτωχους κατοίκους σε σχέση με τους Έλληνες δανείζει τώρα εμάς)
  Ας είμαστε ειλικρινής. Θα τους ζητούσαμε της παναγιάς τα μάτια.

  Λοιπόν αυτοί μας ζητάνε τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών. Σιγά τα αυγά. Ας κάνει ο καθένας μια επιστολή προς τον Παπούλια και τον Παπαδήμο όπου θα λένε αυτά τα οποία συμφώνησαν στο Προεδρικό (τα γνωστά δηλαδή) και ας ζητήσουν από τον Πρόεδρο ή τον Παπαδήμο να την κοινοποίησει στην Ε.Ε.

  Υπάρχουν δεκάδες ακόμη τρόποι να λυθεί το θέμα αρκεί να μην το κάνουμε σημαία, γιατί τότε το κάνουν και αυτοί σημαία και τότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδα...

  • Mara avatar
   Mara @ Kostas 22/11/2011 15:08:36

   Αγαπητέ Κώστα,

   Εάν τα εξετάζεις όλα αποσπασματικά, πολλές λογικές.... εξηγήσεις μπορείς να βρείς.
   Τα 80δις θα εξετάσουμε μόνο?
   Μήπως πρέπει κάποιος να επιβάλλει, να γίνει λογιστικός έλεγχος ολόκληρου του χρέους και τότε να δούμε τί τελικά χρωστάμε και σε ποιούς... ???
   Να πληρώσουμε αυτά που πραγματικά χρωστάμε, με τον τρόπο και τους όρους που πλήρωσε η Γερμανία μετά τον Β! παγκόσμιο πόλεμο. (Ποιόν παγκόσμιο? Δηλ. τον ευρωπαϊκό)
   Η Γερμανία βοηθήθηκε να πληρώσει όσο κανένα άλλο κράτος. Σύμφωνα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της.
   Όφειλε λοιπόν να βοηθήσει πραγματικά τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να πληρώσουνε και να ανακάμψουνε και όχι να συμπεριφέρεται σαν 4ο Ράϊχ.... με σκοπό να υποδουλώσει τους λαούς και να αρπάξει τις περιουσίες και τον πλούτο τους.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ @ Kostas 22/11/2011 15:56:05

   Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΕ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΠΟΤΈ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΑΡΚΩΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ + ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ....ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ....
   Οι Ευρωπαίοι μας δίνουν 80 δισ. € μέχρι το Μάρτιο (σκεφτείτε λίγο ξανά το νούμερο και μη το προσπερνάτε έτσι απλά).
   ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ....ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
   ΜΗΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ??? Ή ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ???? Ή ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΣΑΝ ΞΕΡΟΛΟΥΛΟΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ???
   ΤΟ ΤΥΡΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.
   ΤΗ ΦΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ????

   • Kostas avatar
    Kostas @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 22/11/2011 17:06:16

    Αγαπητοί φίλοι,

    Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να μας τα πάρουν όλα τσάμπα είναι αν χρεωκοπήσουμε -περήφανοι.

    Αντίθετα υπάρχει λύση για τη χώρα. Αρκεί φυσικά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά (και να διαπραγματευτούμε για τα σοβαρά) και όχι με τις χαζομάρες.

    Χοντρικά να πω το εξής: Αν γίνει το κούρεμα και πέσει το χρέος στα 270 δισ. και μετά ο Σαμαράς κερδίσει της εκλογές και προτείνει στους Ευρωπαίους ένα σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας μας αντίστοιχο - ανάλογο με αυτό που πρότεινε ο Μάνος - Στουρνάρνας (αν δεν το γνωρίζετε κάντε ένα search στο internet και διαβάστε το προσεκτικά) και μας κατεβάσει το χρέος σε 130-150 δισ ή και λίγο παραπάνω δηλαδή στο 70-75%% του ΑΕΠ και με πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 γινόμαστε ή δεν αρχίζουμε να γινόμαστε βιώσιμοι (οπότε μπορούν να προωθηθούν και αναπτυξιακές πολιτικές, επενδύσεις, κτλ, όπως λέει όλο αυτόν τον καιρό ο Σαμαράς).

    Για να γίνει όμως μία τέτοια διαπραγμάτευση (για την αξιοποίηση της περιουσίας) είναι απαραίτητο να μην σπαταλείτε αχρείαστα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο (του Σαμαρά αλλά και της χώρας) και κυρίως να αρχίσει να χτίζεται μία σχέση εμπιστοσύνης του Σαμαρά με τους έξω, η οποία δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

    Για αυτό λέω ας αφήσουμε τις αχρείαστες συγκρούσεις και ας επικεντρωθούμε στα σημαντικά. Στο τέλος - τέλος με τέτοια κριτήρια λειτουργεί η παγκόσμια πολιτική σκηνή.

    • ANGRY MAN avatar
     ANGRY MAN @ Kostas 23/11/2011 16:36:25

     Αν χρεωκοπήσεις, για να στα πάρει πρέπει να στείλει στρατό. Έτσι έγινε και στις προηγούμενες χρεωκοπίες. Αυτό όμως θα κοστίσει περισσότερο στους δανειστές και βέβαια τότε επειδή το θέμα θα είναι εθνικό και όχι πολιτικό, θα βρεθούν κάποιοι έντιμοι πατριώτες, πολιτικοί, στρατιωτικοί και απλός λαός και θα αντισταθούν. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να τα πάρει κανένας δανειστής. Αν η Μέρκελ δεν μπορεί σήμερα να δανειστεί 6 δις, πόσο εύκολα θα μπορέσουν οι Γερμανοί να ξεκινήσουν άλλον ένα πόλεμο και να πληρώνουν αντί να εισπράττουν; Τότε θα αποκαλυφθεί ότι αποτελούν το Δ' Ράιχ και οι υπόλοιποι λαοί που οφείλουν, θα καταλάβουν ότι θα έρθει η σειρά τους και θα αφυπνισθούν και θα αντισταθούν. Δεν είναι λοιπόν απλά τα πράγματα. Γι' αυτό πιέζουν για εθελοντική αποδοχή τοποτηρητών, γιατί ξέρουν ότι αν έρθουν να τους πληρώσουμε με το ζόρι, το πράγμα δυσκολεύει. Ήδη, παρά τις κυρώσεις στο Ιράν, εμείς αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ιράν. Αν τους πούμε, ότι δεν τους πληρώνουμε, τότε και πάλι θα βρεθούν τρόποι να έχουμε και πετρέλαιο που μας λένε ότι δεν θα έχουμε. Εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή μια πολεμική βιομηχανία με τεχνογνωσία για διάφορα συστήματα του ΝΑΤΟ (F-16, φρεγάτες και γερμανικά υποβρύχια κλπ). Κάνουμε και συμπαραγωγές τμημάτων αεροσκαφών, πλοίων κλπ. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιο βαθμό γνωρίζουμε και κάποια θέματα που αξίζουν λίγο πετρέλαιο από το Ιράν, άσε που μπορεί να τους πουλήσουμε ό,τι μπορούμε σε πλοία κλπ από παραγωγές μας. Μην κοιτάτε που μας σακάτεψαν, μέσω ΕΕ, τα ναυπηγεία μας γιατί η Γερμανία και η Γαλλία ήθελαν να πουλάνε μόνο τα δικά τους όσον αφορά τις πολεμικές παραγγελίες, και οι ιδιώτες κατασκευάζουν φθηνότερα πλοία στην Κίνα. Σε ένα είχαν δίκιο μόνο οι Γερμανοί. Γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν βάζουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, αλλά έχουν αγοράσει την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, ακόμα και την Τουρκία (η Εθνική) κλπ; Τώρα που όλες αυτές οι εταιρείες θα ξεπουληθούν, σε ποια χέρια θα βρεθούν αυτές οι επενδύσεις; Πάνε λοιπόν να το κάνουν με τη δική μας θέληση. Με το ζόρι ξέρουν ότι δεν μπορούν. Ψάχνουν Εφιάλτες ανάμεσά μας. Όποιος όμως Εφιάλτης υπογράψει δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Και Σαμαρά τι δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η βάση της ΝΔ δεύτερη φορά δεν θα σε συγχωρήσει. Έχε δε υπ' όψη σου, ότι αν δεν γίνεις αυτοδύναμος πρωθυπουργός, στις προσεχείς εκλογές, που πρέπει να είναι μέσα στο Φλεβάρη του 2012, κατά τις υποσχέσεις σου στους ψηφοφόρους του κόμματος, δεν θα γίνεις ποτέ και θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να παραδώσεις την αρχηγία.

  • φωνη avatar
   φωνη @ Kostas 22/11/2011 17:14:12

   Αν ήμασταν εμείς οι δανειστές δε θα θέλαμε τα χρήματα του λαού μας να πιάνουν τόπο; Αφού με αυτήν την πολιτική δεν πιάνουν τόπο.Γιατί να μη συζητάς τη μείωση των φόρων πχ, εφόσον το κράτος που δανείζεις δεν έχει έσοδα από την υψηλή φορολόγηση;
   Δηλαδή εσύ αν σε φορολογούσαν να δανείσεις στη Σλοβακία και επί 2 χρόνια τους επέβαλε η κυβέρνησή σου ένα πρόγραμμα που ήταν σκέτη αποτυχία και αναγκαζόσουν να δώσεις ξανά χρήματα, δε θα έλεγες να αλλάξει το πρόγραμμα; Δε θα σκεφτόσουν ότι μπορεί η κυβέρνησή μου να με φορολογεί άδικα ενώ θα μπορούσε να αλλάξει την αποτυχημένη πολιτική που εφαρμόζει στο κράτος που δανείζεται;

   • Kostas avatar
    Kostas @ φωνη 22/11/2011 17:22:33

    Για να τα εξηγήσεις αυτά και να σε καταλάβουν πρέπει πρώτα από όλα να σε εμπιστεύονται. Αλλά για να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης απαιτείται χρόνος και προσπάθεια.

    Πάντως σίγουρα η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται κάνοντας σημαία το θέμα των υπογραφών. Γιατί αυτοί αυτό το βλέπουν, είτε το θέλουμε είτε όχι, ως προσπάθειας υπεκφυγής του Σαμαρά.

    Αν δεν πάρεις την εξουσία και δεν πείσεις με πράξεις για τις προθέσεις σου δεν μπορείς να πείσεις τον άλλο. Και δυστυχώς με τέτοιες αχρείαστες συγκρούσεις το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η υπονόμευση των μελλοντικών προσπαθειών του Σαμαρά όταν θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

    Για αυτό και πρέπει άμεσα να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν (ισορροπημένη διαφυγή και για τις δύο πλευρές μπορεί εύκολα να βρεθεί - για αυτό άλλωστε υπάρχει και η διπλωματία με τις πρακτικές της).

    • φωνη avatar
     φωνη @ Kostas 22/11/2011 18:22:50

     Kostas
     Όμως ο Σαμαράς ήταν αξιόπιστος συνομιλητής όλο το διάστημα των 2 χρόνων. Τους έλεγε εξ αρχής τις θέσεις του και δεν έπραξε ποτέ διαφορετικά από αυτό που τους έλεγε. Ψήφιζε αυτά που τον έβρισκαν σύμφωνο, καταψήφιζε αυτά που δεν τον έβρισκαν, αλλά ποτέ δεν εμπόδισε την εφαρμογή του προγράμματος. Όλες οι αποτυχίες οφείλονται στο ίδιο το πρόγραμμα και στους διαχειριστές του.Δεν είναι απλά αξιόπιστος συνομιλητής είναι και πολύτιμος γιατί οι θέσεις του ποτέ δεν άλλαξαν και πάντα επιβεβαιώνονταν. Η Ευρώπη θα έπρεπε να τον είχε ακούσει. Αυτό έχει αποδειχθεί πλέον. Και μιας και μιλάμε για αξιοπιστία, δεν εμφανίζεται αξιόπιστη η Μέρκελ όταν λέει ότι απέτυχε η συμφωνία της 21ης γιατί βασιστήκαμε σε λάθος δεδομένα!!!

     Τώρα τις τελευταίες μέρες μετά την κρίση του δημοψηφισματος απέδειξε κατά τη γνώμη μου ότι υπερασπίζεται το ευρώ, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είναι υπεύθυνος απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ(δεσμεύτηκε πολιτικά ως προς τη δανειακή σύμβαση). Απέδειξε ότι είναι ένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν μπορεί η Ευρώπη να τον αμφισβητεί μετά από αυτήν την κίνηση στήριξης της μεταβατικής και της δανειακής.

     Αν πληρώνει η χώρα την αναξιοπιστία του Παπανδρέου δε θεωρείς ότι είναι υπεύθυνο το σύνολο του πολιτικού συστήματος (και όχι μόνο ο Σαμαράς) και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ να επανορθώσει το δικό του λάθος σε βάρος ΜΑΣ;

     Έχω την εντύπωση ότι ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος συκοφαντούσαν 2 χρόνια το Σαμαρά στο εξωτερικό λέγοντας πχ ότι εμποδίζει η στάση του Σαμαρά την εφαρμογή του προγράμματος!!!! Συκοφαντούσαν και όλη τη χώρα όταν είπαν ότι θέλουμε να πάμε στη δραχμή!!!! Αυτή την ανήθικη και αντεθνική πολιτική στάση δεν πρέπει να την πληρώσει ούτε η χώρα, ούτε ο Σαμαράς και πρέπει οι κυριοι να απολογηθούν για τη στάση τους και να επανορθώσουν. Αντιθέτως,όμως, νομίζω ότι έχουν βάλει το χεράκι τους στην πίεση προς Σαμαρά με το θέμα της υπογραφής. Αυτό δεν είναι θεμιτός πολιτικός ανταγωνισμός. Δεν κάνεις κακό στη χώρα σου για να πλήξεις τον πολιτικό αντίπαλο.

     Αλλά αν δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας ως προς το Σαμαρά και όλη η υπόθεση είναι μια προσπάθεια από τη Γερμανία να μην αλλάξει η πολιτική λιτότητας μετά τις εκλογές να συζητάμε γύρω από αυτό και να μη συζητάμε για την αξιοπιστία του Σαμαρά.

    • φωνη avatar
     φωνη @ Kostas 22/11/2011 18:22:50

     Kostas
     Όμως ο Σαμαράς ήταν αξιόπιστος συνομιλητής όλο το διάστημα των 2 χρόνων. Τους έλεγε εξ αρχής τις θέσεις του και δεν έπραξε ποτέ διαφορετικά από αυτό που τους έλεγε. Ψήφιζε αυτά που τον έβρισκαν σύμφωνο, καταψήφιζε αυτά που δεν τον έβρισκαν, αλλά ποτέ δεν εμπόδισε την εφαρμογή του προγράμματος. Όλες οι αποτυχίες οφείλονται στο ίδιο το πρόγραμμα και στους διαχειριστές του.Δεν είναι απλά αξιόπιστος συνομιλητής είναι και πολύτιμος γιατί οι θέσεις του ποτέ δεν άλλαξαν και πάντα επιβεβαιώνονταν. Η Ευρώπη θα έπρεπε να τον είχε ακούσει. Αυτό έχει αποδειχθεί πλέον. Και μιας και μιλάμε για αξιοπιστία, δεν εμφανίζεται αξιόπιστη η Μέρκελ όταν λέει ότι απέτυχε η συμφωνία της 21ης γιατί βασιστήκαμε σε λάθος δεδομένα!!!

     Τώρα τις τελευταίες μέρες μετά την κρίση του δημοψηφισματος απέδειξε κατά τη γνώμη μου ότι υπερασπίζεται το ευρώ, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είναι υπεύθυνος απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ(δεσμεύτηκε πολιτικά ως προς τη δανειακή σύμβαση). Απέδειξε ότι είναι ένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν μπορεί η Ευρώπη να τον αμφισβητεί μετά από αυτήν την κίνηση στήριξης της μεταβατικής και της δανειακής.

     Αν πληρώνει η χώρα την αναξιοπιστία του Παπανδρέου δε θεωρείς ότι είναι υπεύθυνο το σύνολο του πολιτικού συστήματος (και όχι μόνο ο Σαμαράς) και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ να επανορθώσει το δικό του λάθος σε βάρος ΜΑΣ;

     Έχω την εντύπωση ότι ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος συκοφαντούσαν 2 χρόνια το Σαμαρά στο εξωτερικό λέγοντας πχ ότι εμποδίζει η στάση του Σαμαρά την εφαρμογή του προγράμματος!!!! Συκοφαντούσαν και όλη τη χώρα όταν είπαν ότι θέλουμε να πάμε στη δραχμή!!!! Αυτή την ανήθικη και αντεθνική πολιτική στάση δεν πρέπει να την πληρώσει ούτε η χώρα, ούτε ο Σαμαράς και πρέπει οι κυριοι να απολογηθούν για τη στάση τους και να επανορθώσουν. Αντιθέτως,όμως, νομίζω ότι έχουν βάλει το χεράκι τους στην πίεση προς Σαμαρά με το θέμα της υπογραφής. Αυτό δεν είναι θεμιτός πολιτικός ανταγωνισμός. Δεν κάνεις κακό στη χώρα σου για να πλήξεις τον πολιτικό αντίπαλο.

     Αλλά αν δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας ως προς το Σαμαρά και όλη η υπόθεση είναι μια προσπάθεια από τη Γερμανία να μην αλλάξει η πολιτική λιτότητας μετά τις εκλογές να συζητάμε γύρω από αυτό και να μη συζητάμε για την αξιοπιστία του Σαμαρά.

 23. skpt avatar
  skpt 22/11/2011 13:48:24

  Κ. Ποδινέ, όχι απλώς συμφωνώ απολύτως, αλλά και επαυξάνω! π.χ. να τους πεί απερίφραστα : Δώστε μου πρώτα εσείς υπογραφές ότι δεν θα ξανααθετήσετε τις υποσχέσεις σας, ότι θα σέβεστε πάντα την Εθνική μας κυριαγχία κ.ο.κ. και τότε θα δώσω και εγώ την υπογραφή μου για αυτά που υποσχέθηκα παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ΚΑΙ ΜΟΝΟ !!!
  Όμως υπάρχει και μία επιφύλαξη: Μήπως εμείς που ενθουσιαζόμενοι από τον γνήσιο πατριωτισμό μας μοιάζουμε με τους .."χορευταράδες", που έξω από το χορό κανουν τις πιο εντυπωσισκές φυγούρες, αλλά άν ποτέ μπουν στο χορό, χάνουν τα βήματα;;;
  Υ.Γ Το ότι στην τελευταία πρόταση εκ παραδρομής προφανώς έγινε αναφορικό.

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ skpt 23/11/2011 16:49:33

   Σωστά. Γιατί δεν ζητάμε εμείς τότε ταυτόχρονες εγγυήσεις, ότι οι δόσεις θα πέφτουν στην ώρα τους και όχι με συνεχείς εκβιασμούς και να οριστικοποιηθούν τα μέτρα από τώρα και να μας εγγυηθούν οι ξένοι "φωστήρες" αφού είναι παντογνώστες, ότι αυτά θα αποδώσουν σίγουρα (εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς λήψη και νέων μέτφων); Γιατί έτσι που το πάνε αυτοί, εκχωρούμε εθνική κυριαρχία και εφαρμόζουμε ό,τι αυτοί μας πουν, "γιατί αυτοί ξέρουν και εμείς τα σκατώσαμε", και δεν πάμε πουθενά, γιατί συνεχώς θα μας λένε ότι φταίμε εμείς που δεν βγαίνει το πρόγραμμα, ενώ αντίθετα πρέπει να μας πουν ποια ακριβώς είναι τα μέτρα από τώρα και για το μέλλον, ώστε ξέροντας και οι αγορές ποιο είναι το "business plan" να ηρεμήσουν, γιατί θα δουν ότι το σχέδιο βγαίνει. Πρέπει επομένως, να ζητήσουμε και εμείς εγγυήσεις ότι το ολοκληρωμένο σχέδιό τους θα βγει, χωρίς όμως άλλα μέτρα πλέον των καθορισμένων από τώρα και μάλιστα να αποδεχθούν, ότι σε αντίθετη περίπτωση, που δεν βγει το πλάνο τους, θα υποστούν και αυτοί μέρος της ζημίας, γιατί εμείς αφού θα έχουμε κάνει ό,τι μας πουν, δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν ξέρω τί με περιμένει και έχω συμφωνήσει εκ των προτέρων, πού ξέρω εγώ, ότι οι Γερμανοί αύριο δεν θα μας ζητούν να βγούμε όλοι με φούστες στους δρόμους της Γερμανίας (άντρες - γυναίκες) και να προσφέρουμε αγοραίο έρωτα υπέρ του χρέους ή ότι δεν θα νομιμοποιήσουν την παιδεραστία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να χτυπήσουμε στον τομέα "ερωτικός τουρισμός" τις αντίστοιχες χώρες της Ασίας. Και πιστέψτε με έχουν κάτι ανωμαλάρες στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, που είναι οι καλύτεροι τουρίστες του είδους στις ασιατικές χώρες. Και μην μου πείτε για Σύνταγμα και νόμους που δεν το επιτρέπουν, γιατί εδώ όλοι συμφωνούμε, ότι το Σύνταγμά μας το έχουν οι ξένοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Άλλωστε, δεν θα το καταπατούν αυτοί, γιατί δεν είναι Έλληνες, αλλά εμείς, που θα τους έχουμε εκχωρήσει κυριαρχία και αποδοχή των μέτρων εκ των προτέρων, χωρίς να τα ξέρουμε και μόνο.

 24. Dark Angel avatar
  Dark Angel 22/11/2011 13:50:05

  Θυμάται κανείς που οδήγησαν οι πολιτικές κατευνασμού;
  Όσο δίνεις, τόσο ζητούν...όσο ζητούν, παίρνουν.
  Μέχρι να σπάσει η μπάρα σε κάποιο φυλάκιο...
  Υπάρχει κάποιος απόγονος του Τσάμπερλεν εν ζωή;
  Θα ήταν χρήσιμη η άποψη του...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Dark Angel 22/11/2011 16:34:03

   Κύριε συνάδελφε, συμφωνούμε!!!

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ Dark Angel 23/11/2011 16:56:16

   Η Μέρκελ εφαρμόζει ακριβώς αυτή τη στιγμή ό,τι εφάρμοζε και ο Χίτλερ. Επίσης, δείτε ποιοι είναι οι σύμμαχοί της σήμερα. Όλοι αυτοί που ήταν σύμμαχοι και του Χίτλερ και βρέθηκαν τότε στο τραπέζι από τη μεριά των ηττημένων ή μάλλον όρθιοι γιατί σε τραπέζι άνετα κάθονταν μόνο οι νικητές. Εμείς σήμερα πληρώνουμε την αντίστασή μας στο Χίτλερ που του κόστισε την καθυστέρηση έναρξης της επιχείρησης στη Ρωσσία και του κόστισε σε στρατό εφόδια και χρήμα και ουσιαστικά και τον ίδιο τον πόλεμο, γιατί μπόρεσαν οι Σοβιετικοί και αναδιοργανώθηκαν. Δεν ξέρω όμως αν θα βρεθεί κανένας Μεταξάς, κανένας Ιατρίδης, κανένας Κατσιμήτρος, κανένας κυβερνήτης ΑΔΡΙΑ ή κάποιος καπετάνιος της Εθνικής Αντίστασης για να πει σήμερα το μεγάλο ΟΧΙ ως εκφραστής του αγωνιστή και αντιστασιακού ελληνικού λαού.

 25. ktisias avatar
  ktisias 22/11/2011 13:51:09

  Δηλαδή μας λέτε εν ολίγοις, ότι ο αρχηγός της ΝΔ που συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά είναι και αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχει τουλάχιστον ένα βραχύ στρατηγικό πλάνο και πολιτεύεται βλέποντας και κάνοντας ?

 26. zio7 avatar
  zio7 22/11/2011 13:51:39

  Παπαδήμος: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διενέργεια των εκλογών.
  Δεν έχει υπάρξει ακόμη συμβιβασμός στην Ελλάδα για το θέμα των γραπτών εγγυήσεων.

  τα έλυσε όλα τα προβλήματα ο Παπαδήμιος και κολλάει τώρα στις υπογραφές.

 27. KOYKOY avatar
  KOYKOY 22/11/2011 13:53:29

  Ειμαι απο κεινες τις φωνες που εξαρχης ελεγα οτι αν δεν θελουν να καταλαβουν οτι ειναι λαθος ο τροπος και η σταση που ακολουθουν οι εταιροι απεναντι μας, και αυτα με τα οποια μας εκβιαζουν κανονικα θα επρεπε να ειναι τα οπλα για να τους εκβιαζουμε εμεις ( καποιοι μαλιστα μου ειχαν πει πως θελω να τετραγωνισω τον κυκλο) και τελικα ακομα ισχυουν τα ιδια οπλα μιας και μια ενδεχομενη αποτυχια (και συνεπως διαλυση) της ευρωζωνης θα πληξει σημαντικοτερα και ισχυροτερα τους σημερινους ισχυρους της ευρωζωνης (Γερμανια-Γαλλια).
  Η αποψη μου περι επιπλεον δεσμευσεων λοιπον που οι εταιροι (ουσιαστικα οι Γερμανοι) ζητανε, ειναι ο Σαμαρας να δεχτει να δωσει τις δεσμευσεις εαν και εφοσον υπογραψουν και οι εταιροι μας αναλογες επιπλεον δεσμευσεις που θα λενε οτι αν σε 1 χρονο απο σημερα δεν εχουν αποδωσει τα δικα τους σχεδια οπως ισχυριζονται και πιστευουν οτι θα αποδωσουν τοτε θα πρεπει αντιστοιχα και αυτοι (οι εταιροι) να ακολουθησουν τα σχεδια που θα τους υποδειξει ο Σαμαρας αυτη την φορα σε σχεση με το πως θα πρεπει να προχωρησουν τα πραγματα στην Ελλαδα για να βγει η χωρα απο την κριση.
  Αν ειναι λοιπον οι ιδιοι διαθετημενοι να παραχωρησουν τις επιπλεον δεσμευσεις ενυπογραφες τοτε να τις δωσει και ο Σαμαρας αλλιως ας την διαλυσουμε την ευρωζωνη να δουμε ποιος θα πονεσει περισσοτερο ή
  ας αφησουμε τα πραγματα να εξελιχθουν ως εχουν αυτη την στιγμη και αναλογα με το πως κινουνται κανουμε τις απαραιτητες διορθωτικες κινησεις

 28. zio7 avatar
  zio7 22/11/2011 13:53:48

  Χωρίς τη στήριξη των δεσμεύσεων της Ελλάδας από τα πολιτικά κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

  Ο ίδιος ανέφερε πως θα έχει στα χέρια του τη γραπτή δέσμευση της Ελλάδας πριν από το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την καταβολή της δόσης. Όπως είπε, αναμένει σχετική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την κοινή δέσμευση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων. Για τον Λουκά Παπαδήμο ανέφερε ειδικότερα πως είναι προσηλωμένος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

  Πηγή:www.capital.gr

 29. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 22/11/2011 13:55:08

  Άσχετο αλλά επίκαιρο. άρα όχι εντελώς άσχετο. Ο Έσσε έλεγε ότι δεν υπάρχει σωστός άνθρωπος που στη ζωή του να μην έχει εχθρούς αλλά μόνο φίλους. και τανάπαλιν.
  Κοινώς, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό ο Σαμαράς. Θα χάσει πολλούς θα κερδίσει κάποιους άλλους.
  Εάν συνεχίσει να πορεύεται σε ισορροπία τρόμου, θα πέσει στο κενό. Και θα τους χάσει όλους.

 30. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 22/11/2011 13:59:49

  O Σαμαράς πρέπει να βγεί δημόσια και να εξηγήσει στον λαό αυτά που συμβαίνουν, αυτά που θα συμβούν ώστε να γίνει κατανοητή η στάση του.
  Δεν θα κουραστώ να επαναλάβω οτι από ¨προσκυνημένους¨χορτάσαμε στα ανώτατα αξιώματα αυτής της χώρας.
  Ας διαφυλάξουμε και ΕΝΑΝ που κρατάει ψηλά το κεφάλι.

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Απλή σκέψη 22/11/2011 21:20:39

   Συμφωνώ. Αρκεί να το δω ότι κρατάει το κεφάλι ψηλά και να μην πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Προσωπικά, είχα αποφασίσει να ψηφίσω Παπαρήγα. Μετά την εκτρωματική κυβέρνηση δε, και με τα δύο χέρια. Εάν ο Σαμαράς δεν ψάξει "συμβιβαστική φόρμουλα" όπως γράφει το άρθρο σοφά, τουτέστιν " συναινώ σε όλα αλλά προς Θεού μην το πείτε στο πόπολο" τότε θα εμμείνω στην απόφασή μου για κόκκινη ψήφο κι ας με χωρίζουν πολλά με το παρελθόν των παιδιών του Στάλιν. Αν ο Σαμαράς ξεκάθαρα τους πετάξει στη μούρη υπογραφές και η υποταγές, θα τον ψηφίσω με χέρια-πόδια.

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ Απλή σκέψη 23/11/2011 17:10:03

   Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος, παγκοσμίως, του συστήματος, που θα σου εξηγήσει ποιοι πράγματι διοικούν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, από που εκπορεύεται η εξουσία τους, ποιοι είναι οι ηγέτες, οι υψηλόβαθμοι, ποια η ιεραρχία τους και η εξάρτησή τους από τους ανωτέρους τους και πώς παίρνουν εντολές, ανάλογα με τη θέση τους, τί γίνεται αν κάποιος παραβιάσει, έστω και άθελά του, την ιεραρχία και πως, αν δεν είσαι μέρος του συστήματος αυτού, δεν μπορείς να σταθείς ή ότι για να μπορέσεις να κάνεις κάτι και να γίνεις κάποιος πρέπει να είσαι μέρος του συστήματος αυτού; Περιμένεις να σου πει κανένας, ότι αν δεν κάνεις ό,τι λέει το σύστημα αυτό θα σε φάει η μαρμάγκα; Μπορεί κάποιος να σου εξηγήσει γιατί κάποιοι έχουν πάρει δάνεια εκατομμύρια ευρώ ακόμα και από ελληνικές τράπεζες μόνο με το "πρόσωπό τους" και γιατί κάποιος πολίτης που θέλει να ρυθμίσει τα χρέη από τις κάρτες του πρέπει να βάλει προσημείωση το σπίτι του; Πρέπει να σου εξηγήσει κάποιος γιατί οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ και ήταν όλοι εκτός φυλακής, με μεγάλες ακίνητες περιουσίες ακατάσαχετες και Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών, ενώ αν όφειλες λίγα ευρώ και είσαι μεροκαματιάρης χωρίς ακίνητη περιουσία ερχόταν ο δικαστικός επιμελητής να σου κατασχέσει την τραπεζαρία με τις καρέκλες της; Ποιοι ήταν αυτοί που έδιναν εντολές για τα "θαλασσοδάνεια" και την υψηλή προστασία των μεγαλοφειλετών, περιμένεις ποτέ να σου τους αποκαλύψει κάποιος;
   Ένας έμπειρος γραφολόγος θα μπορούσε να σου απαντήσει κοιτώντας τις υπογραφές και μόνο όλων αυτών.

 31. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 22/11/2011 14:04:22

  Καλά που το καταλάβαμε ότι ήτανε λάθος και η παραμικρή υποχώρηση από τις αρχικές θέσεις. Ούτε και εκλογές θα γίνουν, για να αλλάξει άρδην η κατανομή των βουλευτικών εδρών και του πολιτικού σκηνικού. Άρα τι έγινε?

  Υ.Γ: Το ότι δεν γίνονται ακόμα εκλογές αποτελεί την πιό σημαντική ασπίδα για τον ΓΑΠ, ο οποίος φαίνεται ότι ακόμα έχει ερείσματα στο κόμμα, τα οποία πειθαναγκάζουν τους υπόλοιπους. Με ένα όμως 11% μάλλον κάποιοι θα ξεπερνούσαν τις φοβίες τους και θα ξερνούσαν το μίσος τους και την αντίδρασή τους.

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ Σωτήριος Κομνηνός 23/11/2011 17:13:41

   Ακόμα στον ΓΑΠ έμεινες; Αυτόν τον έστυψε το σύστημα. Πασχίζει να επιβιώσει σε αυτό ή και μπορεί το σύστημα το ίδιο να τον διατηρεί εκεί γιατί ήταν πιστό σκυλί, μήπως και χρειαστεί να τον επανενεργοποιήσει στο μέλλον. Ολαός ξεχνά εύκολα και χειραγωγείται. Τώρα το πουλέν του συστήματος ακούει στο όνομα Παπαδήμος. Ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος. Οι ξένοι τα βρίσκουν καλύτερα με τους ανθρώπους του Γερμανοτραφούς κ. καθηγητή και υποδειγματικού λογιστή.

 32. Wolf avatar
  Wolf 22/11/2011 14:05:43

  Ζητάνε από το Σαμαρά να υπογράψει κάτι που δεν ξέρουν και οι ίδιοι, τι ακριβώς είναι αυτό, που πρέπει να υπογράψει και πολύ περισσότερο αν αυτό που θα υπογράψει θα εξασφαλίσει στη χώρα την έξοδο της από την κρίση.
  Δηλαδή του λένε: σου δίνουμε μια λευκή κόλλα χαρτί και σου ζητάμε να βάλεις την υπογραφή σου. Μετά εμείς θα συμπληρώσουμε στο λευκό χαρτί ότι εμείς θέλουμε. Βέβαια και οι ίδιοι αυτό που του ζητούν να υπογράψει δεν ξέρουν αν θα είναι αποτελεσματικό και θα δίνει λύση στα προβλήματα της χώρας.
  Και ρωτώ: υπάρχει κάποιος ανά την υφήλιο -πλην ΓΑΠ, Καρατζαφέρη, Ντόρας- που θα τους έδινε κάποιος μια λευκή κόλλα χαρτί να υπογράψουν και θα την υπέγραφε?
  Υπάρχει έστω και ένας και από αυτούς που το ζητάνε, που θα έβαζε μια τέτοια υπογραφή?
  Υπάρχει ΕΝΑΣ???

  Το παιχνίδι δεν πάει να στηθεί, είναι ήδη στημένο. Και ας μην εθελοτυφλούμε.
  Έχουν στήσει τη μηχανή για να ρίξουν το ανάθεμα της καθυστέρησης ή στάσης πληρωμών λίγου χρόνου, στο Σαμαρά.
  Γιατί ενώ όλοι λέμε και δικαίως, ότι μπορούμε να ζήσουμε με λιγότερα, αλλά δε μπορούμε να ζούμε ταπεινωμένοι, δίχως αξιοπρέπεια, όταν θα έρθει η ώρα να πάει, ο παππούς και ο μισθωτός ή όποιος άλλος, στην τράπεζα και δε βρει χρήματα για τα προς το ζην, όλοι θα στρίψουν τα χέρια με ανοιχτές παλάμες προς τον …κακό Αντώνη. Ας μην κρυβόμαστε.
  Προσωπικά, θέλω και ελπίζω ότι θα τους τρίψει στα μούτρα τις κωλο-υπογραφές που ζητάνε, μόνο και μόνο για να τον υποτάξουν και για κανέναν άλλο λόγο. Γιατί στ’ αλήθεια δεν χρειάζονται καμιά υπογραφή.
  Υποταγή του Σαμαρά θέλουν και κατ’ επέκταση της χώρας, βλέποντας στο πρόσωπο του, τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
  Να παγιδεύσουν ισόβια τον επόμενο Πρωθυπουργό και τη χώρα ζητούν.-

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Wolf 22/11/2011 16:46:50

   !!!!!!!!!!!!! Γι'αυτό πρέπει να το γυρίσει το παιχνίδι .......

  • Πέτρος Σαμαράς avatar
   Πέτρος Σαμαράς @ Wolf 23/11/2011 03:10:35

   Ως προς την τεκμηρίωση "λευκή κόλλα χαρτί" συμφωνώ απολύτως. Όμως για το αν ο Σαμαράς είναι ο "μοναδικός εναπομείνας πατριώτης πολιτικός", έχω τις ενστάσεις μου. Δεν είναι λίγα όσα θα μπορούσε να είχε κάνει με γνώμονα το "καλό του λαού". Άλλωστε τα κουκιά είναι μετρημένα στο διεθνές χρηματο-οικονομικό παιχνίδι/τζόγο. Μάλιστα, όταν οι δανειστές δανείζουν παίρνουν ρίσκο να μην τα εισπράξουν (εξ ορισμού), γι αυτό και χρεώνουν επιτόκια, γι αυτό, ακόμα περισσότερο, ανεβάζουν τα "spreads". Ποιος είναι ο ορισμός των "spreads"; Ποιος είναι ο ορισμός των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου). Δεν είναι καθόλου μα καθόλου αναξιοπρεπές να πεις "δεν τα βγάζω πέρα να σας πληρώσω. Φάτε όσα σας έδωσα ως τώρα", και ήταν πολλά, "και πάμε από την αρχή". Το πιστόλι είναι στον κρόταφο των διεθνών τοκογλύφων, κάποιας μερίδας που έχει ποντάρει στραβά αυτήν την περίοδο (σε κάθε γύρο ρουλέτας, αλλάζει και το ποντάρισμα).
   Ούτε εμείς θα δυσκολευτούμε, χωρίς τοκοχρεολύσια στον προϋπολογισμό να τα βγάλουμε πέρα, με δικό μας νόμισμα, όπως παλιά ντε! Πότε ήμασταν καλύτερα, τώρα ή προ ευρώ; Το ευρώ παραφουσκώθηκε από τα "ενημερωτικότατα" ΜΜΕ σαν πανάκεια και κότα με τα χρυσά αυγά. "Θα πάρουμε επιδοτήσεις" που πήγαν σε επίλεκτους και όχι προς όφελος του "λαουτζίκου". Αυτού του λαουτζίκου που "δεν θα καταλάβει" τις πολιτικές του Σαμαρά, ή που δεν ξέρει ο ίδιος το καλό του. Γι αυτό και "απαγορεύονται" οι εκλογές. Μην τυχόν και μιλήσει ο λαός. Το ποινικό αδίκημα της σκόπιμης παραπλάνησης και υποκλοπής ψήφου του λαού υπάρχει σε κάποιο άρθρο του ΚΠΔ. Το γνωρίζει κανείς; Για ποιο λόγο υπάρχει; Έτσι για να βρίσκεται;
   Γιατί δεν υποστηρίζει ο "πατριώτης" τις Γερμανικές αποζημιώσεις; Είναι θέμα πολιτικής ιδεολογίας οι σφαγές και το χουβαρνταλίδικο χάρισμα των αποζημιώσεων και του κλεμμένου κατοχικού δανείου;
   Γιατί δεν προκαλεί τη δημόσια νομική εξέταση της συνταγματικότητας των (καταγγελμένων από πολλούς και σοβαρούς ως) δουλικών συμβάσεων; Μήπως γιατί είναι κι αυτός σύμφωνος με την υποδούλωση; Αν είναι όλα καλά λίαν ας τις εξετάσουμε δημόσια με κάμερες να πειστεί και ο "πλανημένος" λαός.
   Απ' αυτές και ένα σωρό άλλες ανακολουθίες, ο Σαμαράς μου μοιάζει περισσότερο σαν το Plan B, C... (έχασα τον αριθμό!) της γνωστής λυκοσυμμαχίας. Θα παίξει τον πατριώτη, ώστε ακόμα κι αν δεν πετύχουν οι άλλες προσπάθειες (ΓΑΠ, Π"ΔΜ) να γελαστεί άλλη μια φορά το πόπολο και να τον φορεθεί με δήθεν εκλογές (από μπρος πατρίδα κι από πίσω πήδα). Το μάθαμε πλέον το κόλπο.
   Ο γνήσιος πατριώτης, αυτός που ονειρεύεται και πιστεύει ο Φαήλος και άλλοι, θα πρέπει να είναι πρόθυμος να δώσει ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ για την πατρίδα του. Οι φαντάροι και οι επίστρατοι που πάνε να φάνε αβέρτα σφαίρες στο μέτωπο τι είναι δηλαδή, αναλώσιμοι και κάποιοι άλλοι πολύτιμοι; Δεν το κατάλαβα... Πατριώτης ο Κώστας Καραμανλής και κουραφέξαλα!

 33. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 22/11/2011 14:08:04

  Πολύ αργά για δάκρυα.
  Η Ν.Δ. συνέπραξε με τους γάπηδες μόνο για την 6η δόση, μας είπαν.
  Για να πάρουμε τη δόση μας -και να ζήσουμε εκλιπαρώντας για την επόμενη- χρειάζεται να τα δώσουμε όλα.
  Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει, όχι ο Σαμαράς, αλλά η Ν.Δ., ως η επόμενη κυβέρνηση.
  Ο ναρκομανής για τη δόση του θα κλέψει, θα σκοτώσει, θα εκπορνευθεί.
  Η πατρίδα μας τι είναι διατεθειμένη να δώσει;
  Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι (τι μεγάλη λέξη...) σήμερα κιόλας.
  Και να μην ξεχνάμε ότι σε λίγο όλοι θα ψάχνουν τη δόση τους, όχι μόνο εμείς.
  Ο καιρός γαρ του τέλους εγγύς.
  Ιδού η Ρόδος, λοιπόν...

 34. hdgr avatar
  hdgr 22/11/2011 14:09:43

  Όσοι "κλαψουρίζουν" για την 6η δόση ας γυρίσουν στις γειτονιές να δουν "πρώην ευυπόληπτους πολίτες" να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών ξεροκόμματα επιβίωσης.

  Όσοι "σνιφάρουν" ας μετρήσουν τις αυτοκτονίες "ξεπεσμένων" μεσοαστών.

  Όσοι έχουν τρομοκρατηθεί ,υπό το κράτος του δόγματος του σοκ ,ας αναλάβουν αυτοί την διατροφή των παιδιών, που παραδίδουν οι μανάδες τους στα οικοτροφεία για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους.

  Αν αυτά συμβαίνουν σήμερα τι πρόκειται να συμβεί μέχρι το 2014 που το χρέος της
  χώρας - χμ... αυτό για το οποίο γίνονται όλα-θα βρίσκεται στο 180-200% του ΑΕΠ;
  (ωραία το αντιμετωπίζουμε αυξάνοντας το , τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα)

  Θα υπάρχει άραγε η Ευρωπαϊκή Ένωση (έστω με την σημερινή της μορφή) το 2014 ; (μάλλον το πάω και μακρυά)

  Γιατί θέλουν μια οικονομικά και πολιτικά εξαθλιωμένη , εξευτελισμένη ...και βάλε
  Ελλάδα;

  Έχει σχέση αυτό με το ενεργειακό παιχνίδι; Τι ακριβώς παίζεται στην ευρύτερη περιοχή μας ; Μήπως η "ψωροκώσταινα " πέρα από την ούτως ή άλλως στρατηγικής σημασίας θέση της αναδεικνύεται σε σημαντικότατο ενεργειακό κόμβο , δεδομένου πια του πλούτου που διαθέτει σε πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες;

  Και στην τελική ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του.
  Προσωπικά πρώτα απ' όλα θέλω να είμαι χορτάτος από Ελευθερία . Και να μου ανήκει η Πατρίδα , σε όλους μας δηλαδή , ή τουλάχιστον σε αυτούς που αισθάνονται
  ότι ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

  Και αν έχουμε στη κτήση μας αυτό που μας ανήκει να ξέρετε , την άκρη θα την βρούμε.

  Φόβος σημαίνει ΥΠΟΤΑΓΗ.

  Ο Αντώνης Σαμαράς πράγματι έχει μια μεγάλη ευκαιρία , από αυτές που ιστορικά παρουσιάζονται κυρίως σε στιγμές εθνικής κρίσης.

  Μπορεί να ενώσει πραγματικά -και όχι ψευδεπίγραφα όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση Παπαδήμου- το μεγαλύτερο μέρος του λαού.

  Ο Αντώνης Σαμαράς πράγματι έχει μια μεγάλη ευκαιρία !

  Θα την αδράξει;

  Όχι για τον εαυτό του αλλά για την Πατρίδα.


  Θα την αδράξει; Θα ενώ

  • Mara avatar
   Mara @ hdgr 22/11/2011 15:33:29

   hdgr

   ++++++++++++10000000000000

 35. ageliki avatar
  ageliki 22/11/2011 14:10:45

  Σωστο απολυτα σωστο το αρθρο σας κ.Ροδινε.Φανηκε και το σχεδιο Παπανδρεου[δημοψηφισμα]που θελουν να οδηγησουν τη χωρα και τον Σαμαρα.Κριμα και για τον Παπουλια ενας πλεον ασημαντος ανθρωπος.

 36. man8os avatar
  man8os 22/11/2011 14:19:01

  Πολυ δυσκολη η κατασταση. Παρα πολυ δυσκολη. Ειναι εξαιρετικα ατυχος ο ηγετης που διαχειριζεται τετοιες κρισεις. Θα τον γραψει η ιστορια ναι. Δεν θα εχει την ευκαιρεια να κανει αλλα πραγματα που θα μπορουσαν να γινουν αν δεν προεκυπτε η κριση. Πολυ κριμα.

  Ξερω και τον εμπιστευομαι οτι θα παρει την σωστη αποφαση και δεν θα υποχωρησει σε εναν ωμο εκβιασμο. Μπραβο του για την ως τωρα πορεια του. Ηθελε τεραστιες ψυχικες δυναμεις που πολυ λιγοι τις εχουν. Πρεπει αυτο να το αναγνωρισω.

 37. Georgia avatar
  Georgia 22/11/2011 14:25:45

  Πολυ σωστοι οι Ολλανδοι!

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ @ Georgia 22/11/2011 16:15:44

   ΝΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ.
   ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
   ΑΣ ΒΓΕΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΟΡΝΕΩΝ.... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ, ΚΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ !!!!!

   • Georgia avatar
    Georgia @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 22/11/2011 16:32:48

    Και ο Γεναδιος πριν την πτωση της Πολης την ιδια εθνικα 'υπερηφανη' πολιτικη ακολουθουσε! Καλυτερα το φεσι παρα οι δυτικοι με τις υπογραφες τους!

    • ΚΔ avatar
     ΚΔ @ Georgia 22/11/2011 20:08:19

     Και η Πόλη έπεσε με αξιοπρέπεια, αντί να εξαφανιστεί μέσα στην "Ένωση". Και το Βυζάντιο έφτασε στον προορισμό του: Την Ελλάδα. Αντί να γίνει η ανατολική μεσαιωνική ανάπαυλα της Ρώμης. Και η Ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό, αντί να τον απορροφήσει η όχι και τόσο πρόθυμη αρωγός Δύση.

   • James Winona avatar
    James Winona @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 22/11/2011 17:07:28

    Me ola afta ta filia kai tis synanthseis sthn EE, ta exoda exoun yperbei ta posa ta opoia theloun na dwsoun sth Ellada.
    Balte taxeidia, xenodoxeia, menu, pota, limos kai tosa alla !!!
    Xarti kai molybi tha sas dwsei thn pragmatikothta.

 38. KOYKOY avatar
  KOYKOY 22/11/2011 14:25:47

  Απαραίτητη θεωρεί την υπογραφή του προέδρου της ΝΔ και το Βερολίνο, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, ο οποίος μίλησε με Έλληνες δημοσιογράφους.

  «Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αναμορφώσει πρακτικές και νοοτροπίες» τόνισε, αναφερόμενος στο ζήτημα της εμπιστοσύνης.

  Σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων γιατί απαιτείται η υπογραφή Σαμαρά, ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος απάντησε ότι προκαλούν ανησυχία στο Βερολίνο οι παλαιότερες δηλώσεις του κ. Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης όταν έρθει στην κυβέρνηση.

  ..............νομιζω μιλαει απο μονο του
  αν βαλεις διπλα και την τοτε γκελα του Ομπαμα με τα ανοιχτα εν αγνοια του μικροφωνα οτι ο ΓΑΠ ειναι παρανοικος οποιοσδηποτε καταλαβαινει γιατι ο Σαμαρας θελει να επαναδιαπραγματευτει αυτα που εχει συμφωνησει ενας παρανοικος

 39. ganasta avatar
  ganasta 22/11/2011 14:28:54

  Αν επιμένουν οι εταίροι στην υπογραφή Σαμαρά η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αποτύχει και επομένως δεν έχει λόγο ύπαρξης.
  Η λύση είναι μόνο μία Κώστα.
  Ο δύσκολος δρόμος της … ΔΕΥΤΕΡΗΣ
  Κάθε άλλη δεν οδηγεί πουθενά.

 40. chrisstsitos avatar
  chrisstsitos 22/11/2011 14:30:21

  Μηπως θελουνε να ξεχαρβαλωσουν και να απαξιωσουν εντελως τον Αντωνη με σκοπο να δυσκολευτει να κερδισει την πολυποθητη αυτοδυναμια και να προωθησουν το δικο τους παιδι στην ηγεσια? Ποιος ομως ειναι το δικο τους παιδι?

 41. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/11/2011 14:30:21

  Κώστα, καλησπέρα.
  Περιττεύει να συμφωνήσω με την ανάλυση σου. Η συμπεριφορά των Ευρωπαίων "εταίρων" (το ανέκδοτο της δεκαετίας) είναι απόρροια της πολιτικής Παπανδρέου όπου αντί να αλλάξουν το κράτος διέλυσαν την κοινωνία με περικοπές μόνο. Η Παπανδρεϊκή συμμορία υποσχόταν αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η επιπλέον πίεση στο Σαμαρά οφείλεται στην συνηγορία του για την κυβε΄ρνηση Παπαδήμου. Αν δεν συναινούσε δεν θα του ζητούσαν "γην και ύδωρ". Έτερον εκάτερον.

 42. m.s avatar
  m.s 22/11/2011 14:34:11

  με αυτόγραφο βολεύονται;
  Ο Αντώνης δεν θα υπογράψει και τα πακέτα θα τα πάρουμε.
  στοιχηματάκι κανείς;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ m.s 22/11/2011 16:04:17

   Βγάλε και τη απόδοση και θα γίνει χαμός....

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΕΥΑ 22/11/2011 16:05:47

    *την απόδοση...

 43. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 22/11/2011 14:36:04

  Με το ζόρι συμπεθεριό δεν γίνεται. Είτε ο Σαμαράς σήμερα κιόλας αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ζητά εκλογές ή αν δεν είναι έτοιμος ( που δεν είναι) ή δεν έχει αξιόπιστο, επικαιροποιημένο σχέδιο ( μάλλον δεν έχει) σταματά τα πείσματα και υπογράφει πάραυτα. Ήρθε ο καιρός να αναλάβει πραγματικά τις ευθύνες του. Είναι ο ισχυρότερος πολιτικός ηγέτης της χώρας και πρέπει να δράσει αναλόγως. Το βολικό "φάντασμα" του ΓΑΠ μας τελείωσε.

 44. Orestios avatar
  Orestios 22/11/2011 14:36:47

  Κώστα Ροδινε, πώς μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί σου?

  Οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Σοβιετίας συνεχίζουν να προσβάλλουν τους Έλληνες. Τί δουλειά έχουμε στην φωλιά των λύκων?

 45. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 22/11/2011 14:46:15

  Να αποσυρει ο Αντωνης Σαμαρας τους ευρωβουλευτες του απο το Ευρωπαικο Λαικο κομμα, διαμαρτυρωμενος για τις πιεσεις που δεχεται. Οπως ειχε κανει ο Κων Καραμανλης το 74 που απεσυρε την Ελλαδα απο το στρατιωτικο σκελος του Νατο.

 46. karenin avatar
  karenin 22/11/2011 14:47:45

  Κόβουν την επαναδιαπραγμάτευση πριν καν αρχίσει. Eίναι ολοφάνερο ότι τον πετσοκόβουν γιατί τον θέλουν στις εκλογές μη αυτοδύναμο, και θέλουν συγκυβέρνηση. Οι πιέσεις θα ενταθούν, και το θέμα θα τεθεί σαν δίλημα , το συμφέρον της χώρας, και το κομματικό και πρωσοπικό συμφέρον του Σαμαρά.
  Υπάρχει όμως ο κίνδυνος σε περίπτωση υπογραφής, ο λαός στις εκλογές να τους αφήσει και τους τρείς με τις επιστολές στις τσέπες, και η ευρώπη να μείνει με ακάλυπτες επιταγές.
  Ασε που ο εκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί με μια απλη ανάγνωση της επιστολής δεσμεύσεων. Εκεί τελειώνουν όλα.

 47. EvelosEvokos avatar
  EvelosEvokos 22/11/2011 14:52:02

  Ο ελληνικος λαος μπορει να ζησει φτωχος αρκει να εχει την αξιοπρεπεια και την ελευθερια του ολακερη...ο λαος βαρεθηκε απο υποτελεις πρωθυπoυργους και πολιτικους...Χρειαζεται ενα ΟΧΙ απεναντι στην δουλοπρεπεια που προσπαθουν να μας εμφυσησουν...Ελπιζω να παραμεινει ο Σαμαρας στις θεσεις του.

  Ελπιζω να μην υπογραψει την υποδουλωση μας...

 48. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/11/2011 14:54:43

  Προσπαθούν να τον εκθέσουν, να του αποσπάσουν μία ομολογία και να τον καταστήσουν αναξιόπιστο. Προβλέπεται όμως από τους θεσμούς της Ε.Ε. τέτοιου είδους απαιτήσεις για έγγραφες επιστολές, εγγυήσεις κτλ.;;

 49. andreas gr avatar
  andreas gr 22/11/2011 14:59:33

  Και δεν τους στελνει ρε παιδια ενα αυτογραφο (για παντα δικο σας Αντωνης) με την υπογραφη του να τελειωνουμε.Κι οταν θα στριβει δια του αρραβωνος θα εχει την δικαιολογια οτι τοτε που σας το εστειλα εκανα τα πρωτα μου καλλιτεχνικα βηματα,τωρα ειμαι πρωθυπουργος.

 50. Sasa avatar
  Sasa 22/11/2011 14:59:59

  Ας κρατήσει αυτό το "όχι" και τι στο κόσμο..
  Ας γίνει αυτός η εξαίρεση και ας επιβεβαιωθεί ο κανόνας των yes men...
  Ας μάθουμε πως οι κόκκινες γραμμές είναι για να τηρούνται και όχι να καταπατούνται..
  Σ'αυτή τη γραμμή κε.Σαμαρά, δεν είστε μόνος.. είναι όλοι αυτοί που σιωπηρά -προς το παρόν- υπομένουν και περιμένουν..
  Θα αντέξουμε και στα τωρινά και στα μελλοντικά.. θα αντέξουμε όχι επειδή είμαστε πιο "μάγκες" αλλά επειδή υπάρχει ακόμα -ευτυχώς- αυτό που λένε εγωισμός.. κ ο εγωισμός δεν θα μας αφήσει τώρα στα δύσκολα να το βάλουμε κάτω..
  θα παλέψουμε κ θα νικήσουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι κ να έχουμε ΗΓΕΤΕΣ κ όχι προδότες.

 51. φωνη avatar
  φωνη 22/11/2011 15:04:33

  Να σας ρωτήσω κάτι το ουσιαστικό πρόβλημα των Γερμανών με το Σαμαρά ποιό είναι;
  Τι άλλο θέλουν δηλ από έναν μελλοντικό Πρωθυπουργό που λέει συμφωνώ σε στόχους, συμφωνω με αυτά που έγιναν και πέτυχαν, εεεε δε συμφωνώ με αυτά που έγιναν και απέτυχαν. Και με ποια ευρωπαϊκή και εθνική λογική να συμφωνήσει σε αυτά που απέτυχαν;
  Τι ζόρι τραβάνε αν επαναδιαπραγματευτεί αυτά που δε δουλεύουν; Θέλουν να αποτύχει η Ελλάδα; Θέλουν να αποτύχει η Ευρώπη;

  Λειτουργούν όπως τους τοκογλύφους που μας δάνειζαν 10χρόνια ξέροντας οτι δε θα αποπληρώσουμε και γιαυτό ακριβώς μας δάνειζαν. Τώρα οι Γερμανοί δήθεν βάζουν τα χρήματά τους δήθεν θέλουν να μας σώσουν, αλλά θέλουν να αποτυγχάνουμε για να αποκτούν όλο και περισσότερα δικαιώματα μέσα στη χώρα. Θέλουν να βελτιωθεί η οικονομία της Ελλάδας, θέλουν να πετύχει το όποιο πρόγραμμα ή δε θέλουν; Θέλουν να σταματήσει η ύφεση ή δε θέλουν; Μάλλον δε θέλουν.

  Πιστεύω οτι πρέπει να αμφισβητήσει όλος ο νότος και η Γαλλία τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής λιτότητας και το κατά πόσο η Γερμανική πολιτική (που δε θέλει να κόψει χρήμα, δε θέλει το ευρωομόλογο) οφελεί την ΕΕ. 2 χρόνια διαχειρίζεται η Γερμανία την κρίση και δε θα μπορούσε να τα πάει χειρότερα. Η κρίση έχει φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης και αναγκάζεται να κάνει ωμές πολιτικές παρεμβάσεις στις χώρες μέλη για να διαχειριστεί την κρίση. Αυτά δεν είναι ένδειξη αποτυχίας εκ μέρους της Γερμανίας;Το ευρώ δέχται επίθεση μέσω των χρεών και η Γερμανία αντί να λύσει αυτό το πρόβλημα, το άφησε να μεγαλώνει να προχωράει και δημιουργεί, επιπλέον, κοινωνικά προβλήματα και πολιτικά προβλήματα. Για ποιό λόγο να συνεχίσει η Ευρώπη την πολιτική της;

 52. gio23 avatar
  gio23 22/11/2011 15:04:48

  Για ποιες ευθύνες που θα αναλάβουν μιλάτε ακριβώς?Θα ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΔΙΑ-ΠΛΑΤΙΑ.ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.Μακάρι να δικαιωθώ αλλα ξέρει για ποια Κούβα λέει ο Καρατζαφερης.Η Αριστερά θα είναι η επόμενη κυβερνηση της Ελλάδας οπως πάει το πράγμα και να μου το θυμηθείτε.

 53. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 22/11/2011 15:05:07

  Μπράβο σας Κύριε Ροδινέ!!! Ο Έλληνας ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. ΑΣ μην προδώσεις τις αξίες μας, μην προδώσεις το μέλλον μας, μην προδώσεις τούτα τα χώματα. ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ!!!!!

 54. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 15:06:03

  Kostas, Εχεις απόλυτο δίκιο. Θα μπορούσε μάλιστα ο Σαμαράς να το κάνει και λίγο θεατρικό για να τους ξεφτιλίσει τελείως. Να βγεί στα κανάλια και στο CNN πχ. και να πει οτι συγγνώμη δεν είχα καταλάβει οτι η υπογραφή που μου ζητάτε οφείλεται στό φόβο σας μπροστα στους πανούργους απόγονους του Οδυσσέα, που αφού σας φάγαμε (μαζί με τον Πάγκαλο) τα 300 δις και μας δανείσατε αφιλοκερδώς άλλα 200 δις φορτώνοντάς τα στο υστέρημα των φορολογούμενών σας, και τώρα καταλάβατε πόσο κορόιδα ήσασταν, πάρτε και μια φαρδιά πλατιά υπογραφή μου για να παρηγορήσετε τούς φορολογούμενούς σας οταν σας "φάμε" (πάλι μαζί με τον Πάγκαλο) και τα υπόλοιπα αφου ξέρετε πολύ καλά οτι εμείς 800 δις μόνο όταν πετύχει η πυρηνική σύντηξη στην Ξάνθη θα σας τα επιστρέψουμε...

 55. gio23 avatar
  gio23 22/11/2011 15:06:44

  Διόρθωση στο προηγούμενο (να μην δικαιωθω ήθελα να γράψω).

 56. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 15:09:28

  GIO23 . AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΚΟ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΦΑΕΙ" ΤΑ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 15:19:39

   Ναι,ναι! Να συγκυβερνήσει ο Σαμαράς με την Αριστερά. Και με πρωθυπουργό τον Μίκη Θεοδωράκη όπως γράφεις σε προηγούμενο σχόλιο σπυ. Τίποτε άλλο;;;;

 57. Κλεισθενης avatar
  Κλεισθενης 22/11/2011 15:27:48

  Απο τη στιγμή της συγκυβερνήσεως και έπειτα δε καταλαβαίνω που ακριβώς διαφωνεί με τους Ευρωπαίους και πως ακριβώς θα προσπαθήσει να "διαπραγματευτεί" τοποθετώντας παράλληλα την παραμονή στην ΟΝΕ και ΕΕ.

  Το αίτημα της υπογραφής δεν είναι μια επιπλέον απόφαση υποταγής του Ελληνικού δικομματισμού άλλα απαξίωσης του ακόμα και στους σκληροπυρηνικούς.

  Αν ο κ.Σαμαρας θέλει να είναι ξεκάθαρος ας μας πει τι στηρίζει: Ευρώ ή Δραχμή ; Αν υποστηρίζει το Ευρω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τερτίπια.

 58. Wolf avatar
  Wolf 22/11/2011 15:31:36

  "Για τους Έλληνες η ελευθερία είναι ζωή και ο θάνατος απλό επεισόδιο".

  Λίλαντ Στόουν

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Wolf 22/11/2011 16:00:38

   εξαιρετικό, wolf

 59. κωπηλατης avatar
  κωπηλατης 22/11/2011 15:32:56

  εδω που φτασαμε ενας διαχωρισμος υπαρχει.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απο την μια και οι εθελοδουλοι αποτην αλλη.
  Οι γενναιες αποφασεις παιρνονται απο γενναιους αντρες.
  Ετσι απλα.

 60. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 15:33:58

  ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ firiki2010 ,ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ.
  ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ?

 61. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 22/11/2011 15:36:42

  Λεφτα υπαρχουν.!!!!! Δεν υπαρχει ουτε μια στις 10001 πιθανοτητες να μην παρουμε την 6 και μετα την 7 ....8.....9.... δοση.!!!!!
  Αμην, να μας αφησουν να κοιταξουμε και προς καποια αλλη πλευρα(Ρωσια,Κινα).
  ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ.!!!
  Αν δεν τους αρεσει ας παμε σε εκλογες, λιγες μερες πριν τα Χριστουγεννα.!!!!

 62. Γιάννης Φαλκονάκης avatar
  Γιάννης Φαλκονάκης 22/11/2011 15:37:31

  "Εδώ και μερικούς μήνες πλακώνομαι καθημερινά ΟΧΙ με Πασόκους, ούτε με Αριστερούς αλλα με Νεοδημοκράτες φίλους μου που υπεραγαπώ, για το εαν ο Κωσταντίνος Καραμανλής ήταν "Αριστερός "ή εαν ο Ράλλης ήταν "Μαλάκας" ή εάν ο Μητσοτάκης ήταν "Αποστάτης" ή εάν ο Έβερτ "πριόνησε ύπουλα" τον Μητσοτάκη ή εαν ο Καραμανλής ο 2ος ήταν "Τεμπέλης" ή εαν ο Σαμαράς ήταν "Προδότης" .

  Με αυτά και με αυτά το ΠΑΣΟΚ, μας έχει καθήσει στον σβέρκο εδώ και 30 χρόνια καταστρέφοντας συνειδητά την Ελλάδα και εαν δεν βάλουμε μυαλό θα συνεχίσει να το κάνει με άλλη προβιά για άλλα 30 χρόνια.
  Δεν λέω, ό,ποτε ο λαός ειπε να μας δώσει μια ευκαιρία, τα κάναμε σκατά γιατί σκατάδες ειμαστε, οι Δεξιοί εννοώ.
  Πάντα βρίσκουμε μια δικαιολογία που μας βολεύει για να αποκαθηλώσουμε αυτόν πού εμεις οι ίδιοι επιλέξαμε. Και πάντα το ΠΑΣΟΚ παραμόνευε για να μας πάρει την μπουκιά μέσα απο το στόμα. Και πάντα το κατάφερνε.

  Εδώ και δύο χρόνια καλώς ή κακώς το κόμμα μας (εμεις δηλαδη) επέλεξε με δημοκρατικά άψογες διαδικασίες για νεο Αρχηγό τον Σαμαρά. Και αντι να σηκώσουμε τα μανίκια και να τον στηρίξουμε μπάς και πάρουμε πίσω την εξουσία πού οι ίδιοι χάσαμε με τις μαλακίες μας,απο την επόμενη κι'όλας μέρα χωριστήκαμε σε Σαμαρικούς και Ντορικούς και αρχίσαμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.Πρόσφατα δε ανακαλύψαμε και τούς "Φιλελευθερους" κόντρα στους "Λαικούς".

  Το οτι κατάφερε ο Καρατζαφέρης να βάλει στη Βουλή το 2007, 10 Βουλευτες και το 2009, άλλους 5, πάλι από δική μας μας μαλακία τα κατάφερε.Ένας απο αυτούς ήμουν και εγώ. Απλά πολύ γρήγορα και μεσα σε 9 μόλις μήνες και αφού ειχε προλάβει (χωρίς να το έχω ζητήσει) να με χρήσει Γραμματέα,Υποψήφιο Ευρωβουλευτη και στη συνέχεια υποψήφιο Βουλευτη στην Α' Αθηνών, κατόρθωσα να καταλάβω το πόσο επικίνδυνος ήταν και συνεχίζει να ειναι και να επιστρέψω στο μαντρί.

  Επι 30 χρόνια πού παρακολουθώ και εν δυνάμει συμμετέχω στα πολιτικά δρώμενα, ΠΟΤΕ μου δεν τσακώθηκα με Πασόκο φίλο μου.Εδώ και δύο χρόνια πλακώνομαι συνέχεια με Δεξιούς φίλους μου για το εάν ο Σαμαράς ειναι"προδότης","λαικιστής","καιροσκόπος","ματαιόδοξος","αριβίστας","επικίνδυνος"κλπ.
  Το μόνο πού δεν εχω ακούσει ακόμα ειναι το "Ανθέλληνας",αλλα πολύ φοβάμαι οτι θα το ακούσω και αυτό.

  Ευχομαι οι σημερινοί Δεξιοί να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν την ευθύνη τους απέναντι στην Πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα άνεργα ή ξενητεμένα παιδιά τους και να πράξουν το καθήκον τους για να στείλουν αυτο το άθλιο πολιτικο μόρφωμα του Ανδρέα και των επιγόνων του ενός αδίσταχτου πολιτικού και της φατρίας του αποτελούμενης απο ενα τσούρμο πολιτικών απατεώνων πού εγκαστεστησαν και διαχειρίστηκαν τη χειρότερη μορφή συγκεκαλυμμένης Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας όλων των εποχών απο ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους στον καιάδα για πάντα ".

  • skpt avatar
   skpt @ Γιάννης Φαλκονάκης 23/11/2011 14:27:50

   Επίτρεψέ μου λεβέντη Γιάννη να σου σφύξω το χαίρι ! Αυτό είναι το .."δείγμα" του Έλληνα, που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι 100 φορές πιο χρήσιμος για την πατρίδα και μάλιστα σε πριόδους κρίσεως από τον ...."αλάνθαστο" !!

   • Γιάννης Φαλκονάκης avatar
    Γιάννης Φαλκονάκης @ skpt 23/11/2011 16:37:10

    skpt,Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.!!

 63. anonymous avatar
  anonymous 22/11/2011 15:41:55

  Σε κάποιες αναρτήσεις το In.gr έχει επιτρέψει τα σχόλια. Το τι διαβάζω δεν περιγράφεται. Επιτίθενται στο Σαμαρά διότι δεν υπογράφει την επιστολή της υποταγής και υποδούλωσης της χώρας. Αυτό από το 90% των σχολιαστών. Ήθελα να ήξερα αυτοί τουρκόσποροι είναι;

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ anonymous 22/11/2011 17:10:45

   Οχι , κάτι χειρότερο : εμπαθείς βλάκες.

 64. anonymous avatar
  anonymous 22/11/2011 15:43:06

  Η χώρα δε μπορεί να υποθηκευτεί για να μας δώσουν τα χρήματα για να πληρώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ.

  Παύση πληρωμών έναντι των δανειστών τώρα.

 65. Απορία avatar
  Απορία 22/11/2011 15:57:53

  "Ακόμα και πολλοί, που τώρα κραυγάζουν υπέρ του «όχι», αν δεν πληρωθούν χριστουγεννιάτικα, θ’ αλλάξουν γνώμη.?"

  Ο λαός εαν δει φως στο τούνελ θα κάνει υπομονή εαν χρειαστεί.

  Πρέπει ο Σαμαράς να βγει στα κανάλια και να πει στον λαό τι συμβαίνει και που το πάνε οι "εταίροι" μας.
  Να μιλήσει ευθέως για κατάλυση της δημοκρατιάς μας και να μαζέψει τους υπουργούς της ΝΔ από την κυβέρνηση Παπαδήμου εαν χρειαστεί.

  Επίσης πρέπει να απευθυνθεί στους εταιρους μας και να τους ζητήσει γραπτές εγγυησεις για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων που μας ζητούν.
  Μέχρι στιγμής τίποτε από αυτά που μας ζήτησαν δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πως λοιπόν απαιτούν από εμάς να δεσμευθούμε για 4 χρόνια να εκτελούμε "μεταρρυθμίσεις" που πιθανόν να χειροτερέψουν την κατάσταση της χώρας.

  Ο Σαμαράς μπορεί και τώρα να δείξει ότι είναι ηγέτης της Ελλάδας και όχι αχυράνθρωπος των τραπεζών.

  Αν διαλέξει τον δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας και του εθνικού συμφέροντος δεν θα γράψει ιστορία μόνον στο εσωτερικό της χώρας αλλά και παγκοσμίως.

  Η κίνησή του αυτή μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις προς την θετική κατεύθυνση λύσης του οικονομικού προβλήματος παγκοσμίως, όντας ο πρώτος ηγέτης χώρας που στήλωσε τα πόδια μπρος στο τραπεζιτικό κατεστημένο (γιατί περί αυτού πρόκειται).

  Λίγοι πολιτικοί στην ιστορία είχαν αυτήν την ευκαιρία.

 66. antanistimi avatar
  antanistimi 22/11/2011 15:59:34

  Ο Αντωνης Σαμαρας γνωριζει οτι δεν ειναι το προβλημα η υπογραφη του.
  Η οικονομικη μας κατασταση καθε μερα γινεται και χειροτερη και τα
  δημοσιονομικα ειναι σε ραγδαια επιδεινωση.Το 50% κουρεμα πλεον δεν κανει το χρεος βιωσιμο και οι εκλογες ειναι ο μπαμπουλας των τοκογλυφων και των διαχειριστων των δυο μνημονιακων χρονων που περασαμε.Αληθεια μηπως γνωριζετε ποσο αυξηθηκε το δημοσιο χρεος τα δυο αυτα τελευταια χρονια?
  Καποιοι θελουν να παγιδεψουν τον Σαμαρα και να τελειωνουν μια και καλη
  μαζι μας.Δεν θα τους κανει τη χαρη.

 67. GIANNIS avatar
  GIANNIS 22/11/2011 16:01:28

  θα υπογράψει και θα πει και ένα τραγούδι. Αρκετά κράτησε η κοροιδία. Καιρός να σοβαρευτεί μήπως και σωθούμε.
  Αρκετά επιτέλους και με κάποιους αφελείς που λένε να δανειστούμε από Κίνα-Ρωσία. Δεν δίνει δραχμή κανένας πάρτε το χαμπάρι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ GIANNIS 22/11/2011 21:50:34

   Πήγαινε για βρούβες υποταγμένο ανθρωπάκι! Εδώ φωνές δειλών ή εγκάθετων θα χτυπιούνται αλύπητα. Και μη μας πεις τι εθνικότητα έχει η καρδιά σου. Ελληνική δεν είναι σίγουρα...

 68. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 22/11/2011 16:10:58

  τον ΑΝΤΙNEWS επέστρεψε ... και επιτέλους ξανά λέει τα πράγματα ως έχουν και όχι ως θα θέλαΝε να έχουν !!! ... από μένα ούτε σημείο στίξεως δε χρειάζεται να προστεθεί στην αρχική δημοσίευση !!!

  P.s. όσο και να προσπαθούν μερικές αλαφούζειες και μπομπόλειες φωνές να τρομοκρατήσουν για 2η φορά τον κόσμο πιστέυω το παραμύθι

  "γίνε φουκαράς για να έχεις να φας" ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ

 69. Mara avatar
  Mara 22/11/2011 16:11:04

  Πώ... πώ... και τί κριτική? Υψηλού επιπέδου..., πανίσχυρων επιχειρημάτων.... και εκπληκτικής ανάλυσης...
  Υποκλίνομαι... Καρατζαφεράκια...

 70. Θεσσαλονικιά avatar
  Θεσσαλονικιά 22/11/2011 16:11:34

  Ρε, με το στανιό να μας σώσουν και με το στανιό να βάλει ο Σαμαράς υπογραφή.

  Με το στανιό να μας δανείσουν.

  Είδαμε χαΐρι με τα δανεικά μέχρι τώρα; ΟΧΙ

  Αν δεν είναι αυτή τακτική τοκογλύφων τότε ποιά είναι;

  Μήπως χωρίς υπογραφή δεν θα μπορούν να βαράνε τα ΜΑΤ τους ανυπάκοους πολίτες που θα διαμαρτύρονται γιατί δεν θα είναι νόμιμο;

  Μήπως χωρίς υπογραφή έχουμε δικαιώματα τα οποία απεμπολούμε και φυσικά κανένας δεν λέει αλλά θα τα μάθουμε μετά;

  Μήπως χωρίς υπογραφή δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση Παπαδήμου για να μας πάρει τα μέτρα για το φέρετρο και θα μπορούμε αργότερα να προσφύγουμε σε δικαστήρια;

  Πως μπορεί έλληνας πολιτικός να βάλει την υπογραφή του για να ταφούν ολόκληρες γενειές ελλήνων που δεν γεννήθηκαν καν;

  Ποιός είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς καμμία εντολή;

  Η Μέρκελ αποφασίζει λαμβάνοντας υπό όψη το συμφέρον του λαού της, υπάρχει περίπτωση να έκανε τέτοια πράγματα στην Γερμανία σαν αυτά που κάνουν οι έλληνες πολιτικοί σε εμάς;

  Αν φοβήθηκαν τον κόσμο την 28η Οκτωβρίου που βγήκε στους δρόμους και τους έστειλε σπίτι τους όλους τους πολιτικούς, τώρα δεν φοβούνται που η οργή θα ξεχυλήσει και θα χυθεί αίμα;

  Ο κόσμος είναι απελπισμένος, όχι απλώς αγανακτησμένος.

  Οι απελπισμένοι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν και να παλέψουν παρά μόνο την αξιοπρέπειά τους.

  Η βάση της Ν.Δ. είναι άνθρωποι νοικοκύρηδες με αρχές και ιδανικά, που πιστεύουν στον εαυτό τους και στην αξιοσύνη τους. Δεν περιμένουν από το κράτος να τους ταίσει. Περιμένουν όμως οργάνωση, δικαιοσύνη, καλή διαχείρηση και αξιοπρέπεια ότι δηλαδή θέλει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα για το σπίτι του. Ποιός θα τολμήσει αυτά να τα τσαλαπατήσει;

  Και που θα στηριχτεί η αναδιάρθρωση της χώρας, σε ποιούς αυτούς που οι πολιτικοί εξαπάτησαν? Με ποιό όραμα? Την ευημερία των Γερμανών και λοιπών εταίρων μας;

  Γιατί η Ελλάδα θα είναι και ξεπουλημένη και ατιμασμένη.

  Θα την απαξιώνουν και οι ξένοι γιατί πριν από όλους θα την έχουμε απαξιώσει εμείς.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ

  οι φράγκοι μπορούν ;

 71. giannis avatar
  giannis 22/11/2011 16:25:02

  Διάγγελμα απο τον Σαμαρά προς τον Ελληνικό λαό και ξεμπρόστιασμα των διεθνών τοκογλύφων που απαιτούν γή και ύδωρ...Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την κατά μέτωπο επίθεση.

 72. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 22/11/2011 16:27:03

  Αυτοί έχουν ξεσαλώσει πια! Εντάξει το παιχνίδι είναι καθαρό πια και η μόνη απάντηση είναι όχι. Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί όσο χοντραίνουν το παιχνίδι τόσο αποκαλύπτονται πως βλέπουν την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση". Και αυτός κανένας Σαμαράς σε καμμία χώρα και κανένας λαός δεν θα το δεχτεί.

  Και μη ξεχνάμε και "κάποιες άλλες μικρές γεωπολιτικές λεπτομέρειες". Όπως ότι η Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν τα σύνορα της Ευρώπης σε μια αποκάτω ασταθή και σημαντική περιοχή, το ότι πνιγόμαστε στους λαθρομετανάστες και στο κόστος να συγκρατήσουμε αυτό το ρεύμα για να μη φτάσουν στα σύνορα των ευγενών Ευρωπαίων, ότι η Γερμανία δεν έχει στρατό κλπ. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο καιρό μπορούν να το παίζουν παγκόσμιοι παίκτες χωρίς στρατιωτική μηχανή. Αυτό θα είναι παγκόσμια πρώτη!

  Κατά τ' άλλα "buckle up for the ride", γιατί το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι άγριο για λίγο ακόμη και το παίζουν σε όλες τις χώρες. Να δούμε που θα σκάσει στα μούτρα τους. Γιατί το παρήγορο είναι ότι το παιχνίδι: οικονομική= γεωπολιτική ισχύς έχει το όριο του (χωρίς στρατό, πολιτική και ιδεολογική διείσδυση κλπ.) και αυτοί δεν έχουν ιδέα ότι το ξεπεράσαν.

 73. Kάποιος avatar
  Kάποιος 22/11/2011 16:32:33

  Το αν θα υπογράψει ή όχι ο Σαμαράς είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την αξιοπιστία και το ίματζ του ιδίου.
  Από την στιγμή που δέχθηκε και συμμετέχει στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων, της οποίας η θητεία μόνο βραχύβια δεν δείχνει, η αντιλαϊκή, φορομπηχτική, ενδοτική και αντεθνική μνημονιακή πολιτική της τρόικας, του ΔΝΤ και των προθύμων πολιτικών μας, συνεχίζει να εφαρμόζεται βάναυσα πάνω στον ελληνικό λαό.
  Ανεξάρτητα αν υπογράφει η όχι ο Σαμαράς, τα χαράτσια εισπράττονται, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, η ανεργία καλπάζει, η οικονομία καταρρέει, οι πολίτες εξαθλιώνονται και η χώρα βουλιάζει.

 74. Νίκος Γκ. avatar
  Νίκος Γκ. 22/11/2011 16:32:36

  Che fece .... il gran rifiuto

  Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
  που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
  να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
  έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

  πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
  Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
  όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
  εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

  Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1901)

  • skpt avatar
   skpt @ Νίκος Γκ. 23/11/2011 14:34:08

   Πολύ καλό και προ παντός επίκαιρο!

 75. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 22/11/2011 16:33:23

  Κανένας πρωθυπουργὸς δὲν μπορεῖ νὰ βάλει τοὺς δανειστὲς πάνω ἀπ' τὴν χώρα του. Ἂν ἡ ἀνεργία φθάσει τὸ 30% καὶ τὸ κράτος καταλυθεῖ, μὲ ὑπογραφὴ ἢ χωρὶς ὑπογραφή... οὐκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος.

  Οἱ λαοὶ δὲν ἑνώνονται μὲ ἐκβιασμούς.

 76. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/11/2011 17:04:17

  Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι το παιχνίδι όλο είναι η υποταγή του νέου πρωθυπουργού Σαμαρά μετά την 19η Φεβρουαρίου 2012. Αυτό σημαίνει ότι:

  1) Οι γραφειοκράτες-παπαγαλάκια των γερμανών και δευτερευόντως των γάλλων θα τον πιέζουν για εκ των προτέρων δεσμεύσεις ότι δεν θα θίξει την πολιτική του Μνημονίου που φτιάχτηκε για να προστατεύει τα συμφέροντα των δανειστών. Το Μνημόνιο όπως είναι σήμερα είναι εγγύηση για διαρκή ελλείμματα και τα ελλείμματα τα δικά μας ως γνωστόν είναι τα πλεονάσματα των εισαγωγέων μας δηλαδή κατά βάση της Γερμανίας. Τροποποίηση του μνημονίου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης δεν τη θέλουν. Είναι θλιβερό αλλά αυτό ισχύει προς το παρόν (ελπίζουμε ότι θα τους αλλάξουμε γνώμη στο μέλλον).

  2) Τα ΜΜΕ θα τον πολεμάνε μέχρι να καταρρεύσουν.

  3) θα ενεργοποιήσουν με τους πράκτορές τους την τρομοκρατία. Μπορεί να στραφούν και εναντίον του.

  4) Το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν να βάλουν φωτιές σε όλη τη χώρα όπως τότε με τον Καραμανλή. Συνεργάτες φανατικούς στην Ελλάδα, βολεμένους αντιδεξιούς έχουν και πολλούς πράκτορες που έχουν εισέλθει ως λαθρομετανάστες ή και "νόμιμα". Και γενικά θα προβούνε σε όποια δολιοφθορά μπορούν χωρίς να αποκλείεται και θερμό επεισόδιο με τους τούρκους.

  Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά χρειάζονται ψυχωμένοι άνθρωποι, όλοι εμείς δηλαδή να αποκτήσουμε θάρρος και να υποστηρίξουμε τον μελλοντικό πρωθυπουργό μέχρι τέλους γιατί έτσι υποστηρίζουμε την αξιοπρέπειά μας. Χρειάζεται αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση. Χρειάζεται ταχύτατη αναδιάρθρωση των Σωμάτων Ασφαλείας για να δημιουργηθούν στεγανά με τους πράκτορες ξένων συμφερόντων και για την οριστική πάταξη της τρομοκρατίας. Χρειάζεται να κινηθούμε άμεσα σε μια αναπτυξιακή λογική για την οικονομία της χώρας. Έτσι θα αποκτήσουμε ισχύ στο εσωτερικό μας και θα αποπνέουμε αποφασιστικότητα στο εξωτερικό. Μόνο έτσι οι γερμανοί και οι υπόλοιποι "εταίροι" δεν θα μας βλέπουν σαν "εταίρα" αλλά θα μας σέβονται κατά τον απαράβατο νόμο των διεθνών σχέσεων ότι ο σεβασμός που δείχνει ένα ξένο κράτος προς εσένα το άλλο κράτος είναι ευθέως ανάλογος της ισχύος που έχεις.

 77. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/11/2011 17:10:50

  Προσυπογραφω με μια προυποθεση να ζητησουν γραπτως απο τον Σαμαρα αυτο που διαλλαλουν προφορικα τα παπαγαλακια και οι κατα το BBC ηλιθιοι των Βρυξελλων τυπου εκπροσωπου του Ολι Ρεν ..Αλταφαζ !

 78. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 22/11/2011 17:17:17

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΛΗΘΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ!!!!!

 79. Kaptain avatar
  Kaptain 22/11/2011 17:26:38

  Συμφωνώ με την άποψη ότι αφού ο παπαδήμας δε μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή που του ανατέθηκε (6η δόση), η ΝΔ να αποσύρει τη στήριξη της. ο παπαδημας απέτυχε στα στοιχειώδη.

 80. Γιάννης avatar
  Γιάννης 22/11/2011 17:27:05

  Ανήκω στην φιλελευθερη αστικη αριστερα που εκπροσώπητε από τον Φώτη Κουβέλη. Ο τρόπος που συμπεριφερθηκαν στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάνες και τώρα στον Αντώνη Σαμαρά είναι απαράδεκτος. Όχι σε τετράχρονη υπογραφή παράδοσης δικαιώματος άσκησης οικονομικής πολιτικής και επιτροπειας στα υπουργεία.

 81. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 22/11/2011 17:31:08

  Αν αρνηθουν να μας καταβαλουν την 6 δοση τοτε ο Αντωνης Σαμαρας πρεπει να
  αποσυρει αμεσως ολα τα στελεχη του απο αυτην την κυβερνηση-μαριονετα και να επιδιωξει
  με οποιοδηποτε τροπο εκλογες
  Αν κανει τα παραπανω ειμαι απολυτα σιγουρος οτι οι τυχες του Εθνους μετα τις εκλογες θα ειναι στα χερια του
  Και γιατι οχι μια συγκυβερνηση με ολα τα αντιμνημονιακα κομματα που στηριζουν το δικαιο του λαου και οχι των μεγαλων αφεντικων...
  ..αυτοι εχουν το δικο τους νεοφιλελευθερο υπηρετικο προσωπικο.
  Τωρα οσο αναφορα τα σημερινα δημοσιευματα περι καλιεργειας
  ατμοσφαιρας αοριστης αναβολης των εκλογων
  εχω να πω οτι ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ... ΟΛΟΥ
  ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ...
  ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
  ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ
  ΚΑΘΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΟΣΟ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ
  Η 28 ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
  Η μηπως πιστευουν καποιοι οτι ο ΚΑΝΤΑΦΙ ηταν τοσο ισχυρος
  που ηταν τοσο απαραιτητο η διμηνης διαρκειας επεμβαση ξενων δυναμεων
  εναντιων του?
  Αν ΟΛΟΣ ο λαος της Λιβυης δεν ηθελε τον Κανταφι τοτε αυτος
  θα επεφτε ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ οσα οπλα χρημα και δυναμη διεθετε.

 82. marilou avatar
  marilou 22/11/2011 17:46:57

  Να μην δεχτει να υπογραψει!ετσι κ αλλιως κ αυτην την δοση να παρουμε αλλη δεν εχει...οποτε με το κεφαλι ψηλα ας τους στειλει στον διαολο να τελειωνουμε και να δουμε μετα τι θα κανουμε με τον ψυχακια που κυκλοφορει εξω κ εφερε την χωρα σ αυτο το χαλι..

 83. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/11/2011 17:48:50

  Ας τους αποσύρει αγαπητέ Κώστα.
  Έχει μια ευκαιρία.
  Ούτε PSI δεν έχει προχωρήσει ακόμα.
  Προς το παρόν έχει υπογραφεί μόνο η μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, στις 4 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το διάταγμα και τη λίστα όσων περιουσιακών στοιχείων μεταβιβάζονται.

 84. "Stonewall"Jackson avatar
  "Stonewall"Jackson 22/11/2011 17:51:36

  Είναι κρίμα και κατάντια για την Ευρώπη, που έβγαλε πολιτικούς υψηλού διαμετρήματος όπως Ζισκαρ Ντ'Εστέν, Μιτερράν, Ντελόρ, Χέλμουτ Κολ, Κωννος Καραμανλής, να εκπροσωπείται σήμερα από πολιτικούς νάνους όπως Ρομπάϊ, Μέρκελ, Μπαρόζο και να αποδέχεται εμετικές δηλώσεις του παγκοσμίως άγνωστου Ολλανδού Υπ.Οικ.

  Μετά από όλα αυτά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού. Πρέπει να βγεί ο Σαμαράς να μιλήσει στο λαό και να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους.Είτε είναι εντός είτε είναι εκτός. Ο λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια, να βγεί από το σκοτάδι των ψευδαισθήσεων ώστε να προετοιμαστεί ανάλογα για αυτά που έρχονται.

  Δεν είναι το θέμα απλά η πληρωμή μισθών και συντάξεων.Αν το διακύβευμα ήταν αυτό η στάση ίσως ήταν διαφορετική. Το διακύβευμα είναι αυτά που έπονται ως συνέπεια την εν λευκό επιταγής που απαιτούν να υπογράψει και τα οποία ίσως και ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.

  Ζούμε ιστορικές μέρες, απαιτούνται ιστορικές αποφάσεις.

 85. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 22/11/2011 17:56:56

  Ο Σαμαράς θα πρέπει να γνωρίζει ότι αρνούμενος να υπογράψει, θα έχει και την ηθική στήριξη του προέδρου της Βουλής, ο οποίος την 1/7/2011, υποδεχόμενος τον σύντροφό του Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας κ. Eero Heinaluoma,
  υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των εταίρων της Ε.Ε –συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας– στη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλει για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματός της και τη δημοσιονομική και διαρθρωτική εξυγίανση της χώρας. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί όροι και πρόσθετες ειδικές εγγυήσεις που φθάνουν στα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας.

  http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Deltia-Typou/?press=d5ba2da6-06fb-4107-b4f2-ec22da797165

 86. Μαριλενα avatar
  Μαριλενα 22/11/2011 17:59:30

  Η ιστορια γραφεται με ΟΧΙ..να μην υπογραψει.
  κ επιτελους κατι πρεπει να γινει κ με τον ψυχακια του καστριου που εφερε την χωρα εδω!

 87. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/11/2011 18:00:51

  Αγαπητέ Πρόεδρε,
  κάθε μέρα που ξημερώνει είναι και μία νέα πρόκληση στον Ελληνικό Λαό και το πολιτικό σύστημα. Οι NYT έγραψαν μάλιστα το δικό μας: “ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”! Ποιό; το πραξικόπημα στο οποίο χωθήκαμε για χάρην της 6ης δόσης την οποία την περιμένουμε από τον περασμένο Μάϊο και ακόμη να έρθει. Και κάθε μέρα μας θέτουν και έναν ακόμη εκβιασμό και πάει λέγοντας. Ο δε λόγος των εταίρων μας, μόνον συμβόλαιο δεν είναι με όλα αυτά που ζητούν προκειμένου να εκταμιευτεί η αναθεματισμένη η δόση. Οι δε μισθοί και συντάξεις όλους αυτούς τους μήνες τελειώνουν από μέρα σε μέρα και κάθε βράδυ ένα μαγικό τζίνι γεμίζει τα ταμεία του κράτους και τελικά πληρώνονται κανονικά!!!
  Τελικά Πρόεδρε πότε θα κόψουν όλοι αυτοί το δούλεμα; Κάνουμε υπομονή, το διασκεδάζουμε ενίοτε – για να μην κλαίμε με την κατάντια μας δηλαδή – γράφουμε σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο τον πόνο μας, τις ιδέες μας, την κριτική μας, και αυτό όμως μέχρι πότε;
  Πρόεδρε, όταν βλέπεις ότι το δούλεμα πέφτει σύνεφο και ότι ο χρόνος δουλεύει ανάποδα πλέον – επικοινωνιακά – για σενα, τότε πρέπει να πάρεις και άλλη πρωτοβουλία. Πρέπει να τους ξεμπροστιάσεις και να βγεις στην ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Με άλλα λόγια λες:

  “Κύριοι της Ευρώπης κι εσύ κυρία Κυβέρνησή μας, τόσο καιρό μας λέτε για την 6η δόση η οποία δεν λέει να ξεμπλοκαριστεί. Μάλιστα μόλις τώρα λέτε ότι εφόσον αυτή (η δόση) δεν ξεμπλοκάρει, συμπαρασύρει και την ημερομηνία των εκλογών για αργότερα. Λοιπόν Κύριοι της Ευρώπης και εσύ Κυρία Κυβέρνηση, δίνω συνέντευξη τύπου και σας εκθέτω στα μάτια του Ελληνικού Λαού ως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ και ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ εκλογές, και ΑΠΟΣΥΡΩ την εμπιστοσύνη που σας έδωσα γιατί η ευκαιρία μία φορά δίνεται και το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και mea maxima culpa η αποδοχή μου να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το καλό της Χώρας. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων, όταν δεν χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι Κυρία Κυβέρνηση, να απαιτήσετε την δηλαδή την καταβολή της 6ης δόσης, χωρίς άλλα τερτίπια, διαφορετικά Κυρήσσουμε παύση πληρωμών και τα ξαναλέμε όταν βάλετε μυαλό”.

  Αυτές, για ‘μένα είναι καθαρές κουβέντες και όλα τα άλλα είναι πλέον χάσιμο πολύτιμου χρόνου, φθορά για ‘σενα και το κόμμα και κάθε μέρα θα μετράς απώλειες αξιοπιστίας για το πρόσωπό σου Πρόεδρε. Βγες καβάλα στο άλογο τώρα και πάρε κεφάλια. Σου ροκανίζουν το χρόνο και την αξιοπιστία την δική σου και της παράταξης. Μην αφήσεις να πιστεύει ο Ελληνικό λαός ότι θα είσαι ο μόνος υπεύθυνος στην περίπτωση που δεν δοθούν μισθοί και συντάξεις.
  Να θέσεις ΕΣΥ το δίλημμα στον Ελληνικό Λαό μέσα από τον λόγο σου και να δώσεις στο λαό την αλήθεια της σημασίας που έχει η υπογραφή σου.

  ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΖΑΠΕΙΟ ΙΙΙ !!!!!! ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!! ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ή ΗΓΕΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ. ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ !!!

 88. JOHN avatar
  JOHN 22/11/2011 18:25:52

  Οι κινησεις του υπουργου οικονιμικων ειναι κινησεις πανικου.Δεν μπορεις εσαει να ζητας φορους απο αδειες τσεπες,δεν εχει νοημα,τη στιγμη μαλιστα που δεν υπαρχει αναπτυξη.Το ΟΧΙ ειναι μονοδρομος γιατι τις οικονομικες συνεπειες τις βιωνουμε ηδη,τι χειροτερο μπορει ν ακολουθεισει.Απο τη μια μας τα δινουν και απο την αλλη μας τα παιρνουν πολλαπλασια.Θα τους τσουξει πολυ το ΟΧΙ,γιατι το κενο που θ αφεισουν αυτοι καποιοι αλλοι ειναι προθυμοι να το αναπληρωσουν,αρκει να τους πλησιασουμε και να τους το ζητησουμε.Δεν ανοικουμε πουθενα,παρα μονο στους εαυτους μας,και στην αναγκη συνεργαζομαστε με οποιονδηποτε εχει προθεση να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ και οχι να ΥΠΟΤΑΞΕΙ.Και κατι τελευταιο,μην υποτιμουμε και τοσο τις δυναμεις μας,αρκει να τις αξιοποιησουμε σωστα.

 89. κώστας avatar
  κώστας 22/11/2011 18:28:34

  Ο κύριος Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει και για έναν ακόμη λόγο: μετά θα ζητηθούν υπογραφές (πολιτικών φρονημάτων) από το 40% του ελληνικού λαού ότι θα ψηφίσει τον κύριο Σαμαρά ώστε να κυβερνήσει και να κάνει πράξη υποτίθεται όσα θα είχε υπογράψει. Τον στηρίζουμε τώρα για να μας στηρίξει μετά.

 90. BlueSky avatar
  BlueSky 22/11/2011 18:31:19

  Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός σε μια χώρα που έκανε επέλαση το πασόκ και τα διέλυσε όλα;
  Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός σε μια χώρα που οι πολίτες της τείνουν να έχουν μνήμη χρυσόψαρου;
  Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός όταν αυτή διοικείται από τσοντοκάναλα, που κάνουν το άσπρο μαύρο;
  Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός όταν δεν θα μπορεί να αποφασίζει και θα υπογράφει αντ' αυτού;
  Έχει νόημα να είναι κανένας πρωθυπουργός, σε μια χώρα που ο βασικός του αντίπαλος παρέδωσε γη και ύδωρ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επενδύσεις αδερφών, αλλά και να εξυπηρετήσει τους φίλους της μάνας του;
  Δεν ξέρω πρόεδρε, υπάρχει νόημα;

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ BlueSky 22/11/2011 19:55:24

   Αν δεν υπάρχει νόημα και δεν γίνει αυτός πρωθυπουργός, τότε φίλε Μπλε Ουρανέ ξέχνα την Ελλάδα που ήξερες!
   Είναι η μόνη ελπίδα επιστροφής σε όσα αγαπάμε και σε όσα μας έκαναν περήφανους, ως τα τώρα!
   Το ερώτημα είναι προς εμάς: Έχουμε το σθένος να υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια;

 91. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 22/11/2011 18:42:24

  Χθές έγραψα ότι η λέξη κλειδί, είναι η "επαναδιαπραγμάτευση".
  Σήμερα λοιπόν, μας το είπανε στα ίσια ότι δεν θέλουν επαναδιαπραγμάτευση!
  Διάβασα λοιπόν όλα τα σχόλια... ποιήματα, την βασκανία και... προτάσεις.
  Ας μείνουμε στίς προτάσεις.
  Θα μπορούσε να συνταχτή μία πρόταση που να τους λέμε.
  Εν τάξει κύριοι, δεσμευόμαστε να "συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις", (αυτό θέλουν, καθαρά φασιστική νοοτροπία), για μιά εύλογη και σύντομη χρονική περίοδο, π.χ. έξη μηνών, και εάν δούμε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και ο λαός αντέχει, δεν έχουμε αντίρρηση να συνεχίσουμε σε αυτό το βιολί. Εαν όμως αποδειχθεί ότι η συνταγή είναι λάθος (εξακολουθεί και είναι λάθος) και ο λαός δεν αντέχει, τότε δικαιούμαστε να λάβουμε τα διορθωτικά μέτρα που εμείς θεωρούμε κατάλληλα, ώστε να διορθωθή η κατάσταση, για ακόμη ένα εύλογο χρονικό διάστημα π.χ. άλλων έξη μηνών, με τελικό πάντα στόχο την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας σε συνδιασμό με την εξόφληση των διεθνών μας υποχρεώσεων. Εάν με την πάροδο και αυτής της περιόδου, δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε διατηρούμε το δικαίωμα ως Έθνος την επαναδιαπραγμάτευση όλων των πολιτικών.-
  Για να μην έρθουν σε δύο, τρία, πέντε τελος πάντων χρόνια να μας πουν ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσεν....
  Και δυο λόγια γι' αυτούς που διαμαρτύρονται ότι δεν έχει ο Α.Σ. και η Ν.Δ. υποστήρηξη από το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, να υπενθυμίζω ότι η πολιτική του παγκόσμιου συστήματος, δηλαδή της παγκοσμιοποίησης, είναι η κατάργηση των έθνών και όσο οι ηγεσίες δεν είναι αντίθετες με αυτή την πολιτική, τότε καλώς παίζουν το παιχνίδι. Όταν λοιπόν φανεί κάποιος ηγέτης που νομίσουν ότι έχει εθνικιστικές τάσεις, τότε πολύ απλά πρέπει να φύγει από το παιχνίδι.
  Τους διαφεύγει όμως μια λεπτομέρεια που ισχύει σε χώρες με μακραίωνη ιστορία όπως η πατρίδα μας η Ελλάδα. Τους ηγέτες τους ακολουθεί και ένα πολύ μεγάλο πλήθος λαού, που σε στιγμές δύσκολες πολλαπλασιάζετε! Δεν τους μένει λοιπόν, παρά μαζί με τον ηγέτη να ξεφορτωθούν και τον λαό που τον υποστηρίζει και τον ακολουθεί... Είναι κι' αυτό μια λύση... Μπορούν...?
  Μολών λαβέ!
  Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος ούτε πολιτικός για να γνωρίζω λεπτομέρειες, απλά έχω χάσει την ηρεμία μου με όλη αυτή την κατάσταση. Ούτε καν εθνικιστής με την κακή έννοια του όρου. Απλά, αγαπάω την πατρίδα μου!
  Απλός... ραδιοτεχνίτης, ηλεκτρολόγος και... ναυτικός του παλιού καιρού είμαι...
  Γενικά, παλιάνθρωπος!

 92. Mak avatar
  Mak 22/11/2011 19:19:07

  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ"!

 93. ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΣΑΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 22/11/2011 19:29:05

  Το έχω ξαναγράψει παλιότερα:Πρόεδρε, είσαι ψυχικά έτοιμος ν'αναδειχθείς σε νέο Παπάγο;Είσαι έτοιμος για ολική ρήξη με τη σαπίλα της "Μεταπολίτευσης"; Είσαι έτοιμος να εκτοξεύσεις την Ελλάδα στα ύψη;Εμείς και τα κουράγια έχουμε, και την καρτερία και την επιμονή.Εμπα μπροστά και μη φοβάσαι τίποτα και κανέναν.Πίσω σου θ'ακολουθήσουν εκατομμύρια σ'Ελλάδα και εξωτερικό.Οπως είπες:είμαστε η φλόγα που δεν σβήνει ποτέ.Βάλε τη δάδα κι' άσε μας να αναπνεύσουμε λεύτεροι και να ξαναδημιουργήσουμε ΠΑΤΡΙΔΑ.

 94. Στρυμών avatar
  Στρυμών 22/11/2011 19:32:50

  +++10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 95. Y. avatar
  Y. 22/11/2011 19:48:20

  Αντώνη Σαμαρά
  Όλοι εμείς ήμαστε μαζί σου. Δείξε μας ότι, και εσύ είσαι μαζί μας

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Y. 22/11/2011 21:30:08

   Το πιο ουσιαστικό σχόλιο που διάβασα ως τώρα.
   Μπράβο ρε Υ.
   Με συγκίνησες.

 96. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 22/11/2011 19:50:20

  Αντώνη Σαμαρά μείνε ακλόνητος στη θέση σου.Είσαι η μόνη ελπίδα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας του Ελληνα. Μην επιτρέψεις σε κανένα να σε παρομοιάσει με τον ολίγιστο Παπανδρέου και τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη.Η Μέρκελ και το συνάφι της δεν έχουν τα...καρύδια να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Το μυστικό είναι να μην επιτρέψεις να φας την πρώτη καρπαζιά,
  μετά οι άλλες καρπαζιές έρχονται χωρίς να σε ρωτήσουν ( 7η-8η δόση κλπ).
  ΑΝΤΕΞΕ !!!!!

 97. theo1611 avatar
  theo1611 22/11/2011 20:01:40

  Αν έχεις σφυγμομετρήσει τον κόσμο την απόφαση την παίρνεις και στο γραφείο σου.
  ΥΓ: Η σφυγμομέτρηση δεν αφορά εκλογική στρατηγική και τακτική, η σφυγμομέτρηση αφορά ηγετική επιλογή.

 98. Y. avatar
  Y. 22/11/2011 20:02:03

  Αντώνη, καμιά υπογραφή όπως τη θέλουν. Κι αν το τραβήξουν, τράβα το και εσύ και, γαία πυρί μυχθήτω

 99. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 22/11/2011 20:20:17

  Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς ο Αντώνης Σαμαράς!! κι ας μην πάρουμε δώρο, θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα!! αλλιώς κάθε μέρα μεγάλη εβδομάδα χωρίς Ανάσταση στον ορίζοντα!!

 100. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 22/11/2011 20:41:48

  Ζητούν την απόσυρση της επαναδιαπραγμάτευσης.
  Ζητούν υποταγή στον μονόδρομο της καταστροφής .
  Ζητούν την κατάργηση της πολιτικής και των κομμάτων
  Ζητούν την αυτοακύρωση του ΑΣ

  Αν συμβεί :.
  Τι νόημα έχει να γίνουν εκλογές;
  Αντώνη.
  Γιατί θα καλέσεις τότε το λαό να σε ψηφίσει;
  Για να εφαρμόσεις κάτι που θεωρείς αδιέξοδο και καταστροφικό;
  Μα τότε γιατί να ψηφίσουν εσένα και όχι τους άλλους που τουλάχιστον θα εφαρμόσουν κάτι με το οποίο συμφωνούν;

  Αντώνη είναι μονόδρομος η σύγκρουση.
  Είτε σοβαρολογούν είτε μπλοφάρουν...

 101. Aggelos avatar
  Aggelos 22/11/2011 20:53:05

  η ΝΔ ελπιζει οτι με του δεξιους σε Ισπανια πορτογαλια να γινει ενα μετωπο για οχι αλλη λιτοτητα και αλλαγη σε αναπτυξη
  απεναντι στον αλαζονικο βορρα..

  να δουμε ,,μακαρι..

 102. Κρίτων avatar
  Κρίτων 22/11/2011 20:53:42

  ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗ (ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ;ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ!!)ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΑΛΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ.
  Υ.Γ. 1)Μήπως η επανεμφάνιση του Γιωργάκη είναι γιατί περιμένει κάτι;Μία αποτυχία που θα φορτωθεί στον Σαμαρά;
  2) Ο συντονισμός ΟΛΩΝ εναντίον του είναι τυχαίος;

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Κρίτων 22/11/2011 21:28:59

   Μόνο μια μεγάλη γεωπολιτική στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ακολουθεί η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια θα μπορούσε να την διασώσει, αλλά κάτι τέτοιο θέλει ΗΓΕΤΕΣ με ελληνική ψυχή. Όχι υπαλλήλους που απλά μιλάνε ελληνικά.

   defencenet

 103. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 20:59:35

  AΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,
  ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΕΓΓΟΝΕ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ, Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ.
  Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ...ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ?
  ΑΝ ΝΑΙ, ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ KAI ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
  «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην-να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτσον».

  Στρατηγός Γεώργιος Καραισκάκης (1782-1827).
  ΝΑ'ΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΧΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ "ΒΑΣΙΛΙΑ"...
  Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ. ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΑΝ ΤΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ. ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.

 104. tiramola avatar
  tiramola 22/11/2011 21:03:46

  Χάσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα οι "εταίροι" μας ζητούν γραπτές εγγυήσεις επειδή τόλμησε ο Παπανδρέου να σκεφτεί να κάνει δημοψήφισμα ώστε να αποφανθούν οι Έλληνες πολίτες περί αποδοχής ή όχι της "σωτήριας" δανειακής σύμβασης.Απίστευτο?
  Και να συμφωνούν και οι τηλεπαραθυράτοι αναλυτές-ειδικοί!
  "Δεν πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες, είναι μ....., δεν τους κόβει"
  Και έρχεται και σε δύσκολη θέση ο Σαμαράς που είχε κηρύξει ανένδοτο κατά του δημοψηφίσματος...

  Έχει και ένα καλό όμως η ιστορία.Κανένας πλέον πολιτικός δεν μπορεί να κοροιδέψει κανέναν!

  • monson avatar
   monson @ tiramola 23/11/2011 00:30:58

   βρε καλως την περδικα.....!!! για πες μας...και λιγο για το υποτιθεμενο πραξικοπιμα που προεκυψε ..για να προκυψει το δημοψηφισμα..για πες μας για το αδειασμα του σαρκοζι προς τον ΓΑΠ.....και για πες μας για τα μπινελικια που εριξε ο σαρκοζι στον ΓΑΠ...και αφου μας τα πεις ολα αυτα με τα δικα σου λογια θα σου πουμε εμεις ολοι πολυ απλα ΟΧΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ !!

   και μετα...πες μας και αλλα...!!
   Τιραμολα ελεος.!!

 105. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/11/2011 21:05:16

  Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ επιτυχημένος ο τίτλος της κεντρικής ανάρτησης και συγχαίρω τον κύριο Ροδινό.Πράγματι έτσι είναι.Το μυαλό μου,διαβάζοντας το αρχικό κείμενο,έχει πάει πολύ πίσω.Ως γνωστόν,το παρελθόν φωτίζει το παρόν και καθοδηγεί το μέλλον.Ας προχωρήσω,λοιπόν,τη σκέψη μου.Το 1909 είχε γίνει το περίφημο Κίνημα στο Γουδί.Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος είχε ως επικεφαλή τον Ν.Ζορμπά.Τότε ο Ζορμπάς,ως στρατιωτικός,ήθελε ο Στρατ.Σύνδεσμος να έχει και πολιτική εκπροσώπηση στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με το Στέμμα και ειδικότερα με τον Γεώργιο Α'.Το κλίμα εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά βαρύ έως εκρηκτικό.Οι Έλληνες πολίτες,στη συντριπτική πλειοψηφία τους,απηυδισμένοι αφενός από τα τερτίπια των παλαιών κομμάτων αφετέρου από τις παρεμβάσεις του Θρόνου,ανέμεναν τον πολιτικό που θα ηγηθεί της ανόρθωσης της χώρας,με βάση τα αιτήματα του Στρατ.Συνδέσμου.Πρώτα,ο Ζορμπάς απευθύνθηκε στον Δ.Γούναρη.Ο Γούναρης ήταν γνωστός από την ''Ομάδα των Ιαπώνων''.Βέβαια,λίγο μετά,δέχθηκε τη πρόταση του Θεοτόκη και εισήλθε ως υπουργός Οικονομικών,χωρίς να δει πως ο Θεοτόκης τον τοποθέτησε με σκοπό να τον φθείρει και να τον εκμηδενίσει πολιτικά.Λίγους μήνες μετά,ως γνωστόν,παραιτήθηκε,αντιλαμβανόμενος τη παγίδα που του στήθηκε αλλά η πολιτική του φθορά ήταν τεράστια.Παρ'όλα αυτά ο Γούναρης,λόγω του ριζοσπαστικού παρελθόντός του στην ''Ομάδα των Ιαπώνων'',διέθετε ακόμη πολιτική κεφάλαιο.Ο Ζορμπάς,λοιπόν,πήγε στον Γούναρη.Αλλά ο Γούναρης δείλιασε...Ίσως φοβήθηκε,ίσως συμβιβάστηκε πια,άγνωστο,αλλά ΔΕΝ τόλμησε να δεχθεί τη πρόταση του Στρ.Συνδέσμου.Κατόπιν,ο Ζορμπάς απευθύνθηκε στον Ελ.Βενιζέλο.Ο Βενιζέλος ήταν γνωστός στο πανελλήνιο εκείνη την εποχή,από τους αγώνες στη Κρήτη και την επανάσταση στο Θέρισο.Και τελικά,ο Κρητικός πολιτικός δέχθηκε....Και έτσι ξεκίνησε η πασίγνωστη μεγάλη πορεία του.Και όπως γράφει ο ιστορικός ''ο πρώτος αντιβενιζελικός πριν ακόμη πατήσει ο Βενιζέλος το πόδι του στην Ελλάδα ήταν ο Γούναρης''.Τι θέλω να τονίσω με αυτό το ιστορικό παράδειγμα;;Ο πολιτικός γίνεται ηγέτης μέσα από διλήμματα,όπως ΕΥΣΤΟΧΑ αναφέρει ο τίτλος του κεντρικού κειμένου.Βέβαια,ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί πως άλλες εκείνες οι εποχές,άλλες οι συνθήκες,άλλοι οι πολιτικοί.Δεν διαφωνώ.ΟΜΩΣ,οι μεγάλες αποφάσεις παραμένουν μεγάλες όταν υπάρχουν τα μεγάλα διλήμματα...Αλλιώς οι πολιτικοί ποτέ δεν θα γίνονταν ηγέτες.....Όλοι γνωρίζουν τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.Το Βερολίνο θέλει τη πολιτική ηγεσία της ΝΔ ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένη.Σε ΑΥΤΟ το σημείο οι ευθύνες Παπαδήμου είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ.Τον άκουσα προ ολίγου,το έγραψα και χθες.Κρατά μεσοβέζικη στάση που οδηγεί τον καθένα μας σε μεγάλες υποψίες....Είμαστε σε ΠΟΛΥ κρίσιμο σταυροδρόμι.Και κάτι τελευταίο.ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα,εκτός ΝΔ φυσικά,πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι σ'αυτή τη ΚΡΙΣΙΜΗ ιστορική συγκυρία και ο καθένας τους ας αναλάβει τις ευθύνες του.Και μέσα από συζήτηση στη Βουλή,που ΠΡΕΠΕΙ να διεξαχθεί ΑΜΕΣΑ,να παρθούν αποφάσεις.Έτσι αφενός θα ξεμπροστιαστούν όλοι αφετέρου ο Σαμαράς θα δει ποιοι είναι δίπλα του και ποιοι απέναντι του.Η κατάσταση ΔΕΝ είναι παίξε-γέλασε...ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με τις σκέψεις του κ.Ροδινού και πως τις αναπτύσσει μέσα από το κείμενό του.Και ΑΝ ο Σαμαράς δει πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ΔΕΝ στέκεται ΔΙΠΛΑ του,ΠΟΙΟΣ ο λόγος να στηρίζει αυτή τη κυβέρνηση;;Εξάλλου,ο Σαμαράς έδειξε ΠΟΛΥ καλή διάθεση και έχει κάνει υποχωρήσεις για πολλά.ΩΣ ΕΔΩ!!!Πλέον,η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση...Κάποτε,ο στρατηγός Φος,αρχηγός των γαλλικών δυνάμεων στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πει το εξής ΠΕΡΙΦΗΜΟ και ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ:''Η δεξιά μου κάμπτεται,η αριστερή μου υποχωρεί,άρα ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ''......

 106. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/11/2011 21:08:15

  Αντωνη κρατα!!!Ειμαστε στο πλευρο σου!Οι Αληθηνοι Ελληνες τρεφονται με Ελευθερια και Αξιοπρεπεια!Και θυσιαζονται για αυτα,αμα χρειαστει!!!

 107. Αριστοκλής avatar
  Αριστοκλής 22/11/2011 21:10:26

  Καλά τα γράφεις εσύ.Το θέμα είναι αν σε διαβάζουν στη Συγγρού. Και αν ναι τα κατανοούν;

 108. KOYKOY avatar
  KOYKOY 22/11/2011 21:16:51

  Η Γερμανια μπορει να αρεσκετε να λειτουργει ως υπερδυναμη ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι, ακομα και οι μεχρι προτεινως υπερδυναμεις αποδεικνυοντε σιγα σιγα χαρτινοι πυργοι, οσο για τις αναπτυσομενες οικονομιες της ομαδας G βασιζουν την αναπτυξη τους στα πολυ χαμηλου εργατικου κοστους χερια που αναμενομενα αν συνεχιστει η κερδοφορια θα χρειαστει αναβαθμιση βιοτικου επιπεδου η οποια ομως αν τελικα συμβει θα τους καταστρεψει ταχυτατα γιατι μιλαμε για πολυ μεγαλο αριθμο ανθρωπων. Παραλληλα τωρα με απλα μαθηματικα το ολο σκηνικο σε παγκοσμια κλιμακα ειναι εντελως παραλογο απο οποια πλευρα και να το δεις (ακομα και απο αυτη των ελαχιστων ζαμπλουτων ανα τον κοσμο με ισχυρες επιρροες σε οποιοδηποτε φασμα- ακομα δηλαδη κι αν εχουν την δυναμη να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις σε ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΗ) και εξηγουμαι....
  ολα τα παραγωγικα αγαθα αυτου του κοσμου (καταναλωτικα-ενεργειακα-οπλικα κτλ) για να αποφερουν κερδος θα πρεπει να υπαρχουν καταναλωτες που θα πληρωνουν γι'αυτα διαφορετικα καταληγουν ανουσια,
  οι αναπτυσομενες οικονομικες υπερδυναμεις δεν μπορουν να ειναι ταυτοχρονα και οι κυριοι καταναλωτες αυτων των προιοντων γιατι με απλα μαθηματικα αν σε αυτες τις χωρες ανεβει το βιοτικο επιπεδο των εκει ανθρωπων εστω και ενα μολις επιπεδο λογω του υπερμετρου αριθμου του πληθυσμου δεν θα αρκει για να τους καλυψει ολος ο παγκοσμιος πλουτος, συνεπως το μονο που μενει ειναι αυτο που ισχυε εως σημερα δηλαδη κυριοι καταναλωτες αυτων των προιοντων να παραμεινουν οι ΗΠΑ και Ευρωπη οι οποιοι ειμαστε μολις το 10% του παγκοσμιου πληθυσμου....
  το παραλογο τωρα της ολης ιστοριας ειναι να εχουν καταφερει για οποιοδηποτε λογο να παιζεται η καταρρευση της παγκοσμιας οικονομιας απο τους εγωισμους της κ. Μερκελ περι της υπογραφης του κ. Σαμαρα
  γιατι επι της ουσιας αν η Ελλαδα βγει απο την ευρωζωνη ή χρεοκωπησει τοτε θα πεσει και η ευρωζωνη και μετα κατα συνεπεια θα μεταδωθει το προβλημα στις ΗΠΑ (ΑΚΕΡΜΑΝ: "Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ" «Την βλέπαμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης, διευκρινίζοντας ότι «όλοι είχαμε υποτιμήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης». Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα είχε λυθεί ευκολότερα, υποστήριξε ο κ. Άκερμαν.)........... επομενως κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη δυο τινα μπορει να συμβαινουν, ειτε ειναι προσχεδιασμενη απο καποιους μια παγκοσμια οικονομικη καταρρευση για να βγουμε απο το αδιεξοδο που μας εχουν φερει οι αγορες σε παγκοσμιο επιπεδο και παραλληλα κατω απο αυτο το φοβο να επελθουν τροποι ελεγχου και υποταγης του κοσμου ολου που σημερα δεν θα ηταν δεκτοι απο την παγκοσμια πλειοψηφια ή οπως εχουν πει και καποιοι χριστιανοι γεροντες και αγιοι ( Παισιος, Ιωσηφ Βατοπεδινος, Κοσμας Αιτωλος και οποιοι αλλοι δεν ξερω) "αγγελος εξ' ουρανου θα εμφανιστει και θα επιβαλλει μεθη στους ηγετες για να φαγωθουν μεταξυ τους και μετα να επελθει παλι μεσω αγγελου εξ' ουρανου η σωστη και θεια ταξη των πραγματων" ........ ............ οτι σας κανει διαλεχτε

 109. Έλληνας φορολογούμενος avatar
  Έλληνας φορολογούμενος 22/11/2011 21:28:54

  Δεν γνωρίζω κατά πόσον αληθεύει ούτε είμαι οπαδός του Σαμαρά. Αλίευσα όμως αυτό από ένα site κάτι το οποίο εμένα μου φαίνεται λογικό. Οι Μέρκελ - Σαρκοζύ θέλουν τον Σαμαρά να υπογράψει ώστε να εξασφαλίσουν συμφωνία για εξοπλιστικά ύψους 10 δις+ που έκαναν με τον Παπανδρέου. Γράφω το λινκ με κάθε επιφύλαξη : http://www.neurope.eu/article/merkel-and-sarkozy-want-samaras-sign-secure-leopard-and-rafale-sales

 110. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 22/11/2011 21:32:04

  Αντωνη κρατα γερα...μη μασας!

 111. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/11/2011 21:55:18

  Οι τούρκοι 400 χρόνια κάποια απομεινάρια του αίσχους τους θα έχουν αφήσει. Ή τουλάχιστον μια νοοτροπία υποταγμένων νενέκων. Αλλιώς είναι πληρωμένοι Εφιάλτες. Απλά μη Έλληνες...

  ΑΝΤΩΝΗ γερά όπως ο Λεωνίδας. Είναστε μαζί σου. Και ποτέ δεν ψήφισα ΝΔ, ΛΑΟΣ...

 112. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 22/11/2011 21:58:56

  Y, λόγια αληθινά , της ψυχής!!!!!

 113. Orestios avatar
  Orestios 22/11/2011 22:10:00

  +1000000000000000000000000

 114. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 22/11/2011 22:18:17

  TI ENNOΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ...
  ΟΙ ΕΥΡΩΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΨΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ , ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. Ή ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ, Ή ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΗΞΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ' ΑΦΗΣΕΙ.
  ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΞΙΟΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ, PLAN B.
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ.

 115. Σοφια Γιαννατου avatar
  Σοφια Γιαννατου 22/11/2011 22:26:56

  ιδου η ευκαιρια σου Αντωνη!!!

 116. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 22/11/2011 22:32:55

  Μεσο-μακροπρόθεσμη πολιτική επικράτηση και κυριαρχία
  Ολα για το κόμμα.Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο δυό μήνες το χρόνο στα μέλη του μόνο.Νομίζω πως το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει εσωτερικό,στη Ν.Δ.

  • Costas avatar
   Costas @ Μπαμπης 23/11/2011 09:28:36

   Και σε αυτό παίρνουν μαζί τους τις τύχες ενός ολόκληρου λαού οι "πατριώτες".

 117. Vaggelis avatar
  Vaggelis 22/11/2011 22:33:59

  Ο εθνικά περήφανος μάλλον θα παραιτηθεί.

 118. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 22/11/2011 22:52:04

  Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα παραπάνω σχόλια.
  Η γνώμη μου είναι ό,τι ο Σαμαράς πρέπει αν αποσύρει την στήριξη στην κυβέρνηση του τραπεζίτη και να τραβήξει και το καζανάκι από πάνω να φύγει η σαβούρα.

 119. KOYKOY avatar
  KOYKOY 22/11/2011 23:03:11

  πολυ καλο το ψαρεμα "ελληνα φορολογουμενε" και εξηγει παρα πολλα για παρα πολλα........... διαβαστε το αξιζει..........
  κι ας βγει αν μπορει καποιος που αμφιβαλλει να το διαψευσει με αποδειξεις ομως............

 120. lornion avatar
  lornion 22/11/2011 23:04:25

  Κύριε Σαμαρά να μη ενδώσετε στον εκβιασμό. Το αποτέλεσμα θα είναι και την δόση να δώσουν κατά τα συμπεφωνημένα , και την αποδοχή της επιστολής σας σαν οδηγού-ντοκουμέντου πορείας για το μέλλον του τόπου, άλλως θα έχουν περισσότερες περιπλοκές και πρόβλημα εντός και εκτός της ΕΕ, επίσης παράλληλα θα εχετε ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

 121. Mara avatar
  Mara 22/11/2011 23:05:04

  Φωτεινή, Διαμαντένιε Άγγελε και Στρυμών,

  Οι αστρολογικές του όψεις, περίπου στα τέλη Νοεμβρίου αλλά και αρχές Δεκεμβρίου, είναι μοναδικές....

  Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ.....

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Mara 22/11/2011 23:44:13

   Ε αφού το λένε τα άστρα!

 122. antanistimi avatar
  antanistimi 22/11/2011 23:07:34

  θα το γραψω οπως το νιωθω ...ισως ειναι η μοναδικη φορα στην παγκοσμια ιστορια που ενας Ελληνας
  εχει την ευκαιρια να'' οδηγησει'' τις παγκοσμιες εξελιξεις και να δειξει τον Ελληνικο τροπο.............
  ..........να σακατεψει τους νομους και το παγκοσμιο συστημα των τοκογλυφων,να δωσει ανασα στους αποσβωλομενους λαους
  και νοημα ξανα στις λεξεις...ηθικη,αληθεια,ανθρωπια............ΑΕΡΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ..............ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΑΣ

 123. BlueSky avatar
  BlueSky 22/11/2011 23:18:11

  Σε χαιρετώ Αφροδίτη!

 124. Mara avatar
  Mara 22/11/2011 23:18:38

  Ποιά διαπραγμάτευση αγαπητέ μου?
  Δεν άκουσες τους Ευρωπαίους σήμερα?
  Να παραιτηθεί θέλουν και από το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης.
  Έχεις καταλάβει με τί είδους ανθρώπους... έχουμε να κάνουμε???

  • Costas avatar
   Costas @ Mara 23/11/2011 09:47:10

   Α ρε περήφανη πτώχευση που σας χρειάζεται..Πραγματικά αν πτωχεύσουμε, τουλάχιστον σκέφτομαι σαν παρηγοριά όλους αυτούς που θα βλέπω να πονάνε αλλά να προσπαθούν αν μη το δείξουν επειδή θα θέλουν να δικαιώσουν τα προλεγόμενά τους. Πόσο γέλιο έχει να πέσει.

 125. rally monkey avatar
  rally monkey 22/11/2011 23:25:39

  Η Ελλάδα θα παραμένει αναξιόπιστη μεχρι την ημέρα που
  ο Γ. Παπανδρεου και οι συνεργοι του θα οδηγηθουν θεσμικα και συντεταγμένα στην δικαιοσύνη.
  Οσο τους επιτρεπουμε να κυκλοφορούν ελευθεροι ο τοπος δεν έχει ελπίδα.

 126. NONOS avatar
  NONOS 22/11/2011 23:35:31

  Τελικα ειναι πολυ ..βαριά η υπογραφή του Σαμαρα,τοσο βαρια οσο για να μη μπει η χωρα στον τειρεσία της ΕΕ. Ρε δε πανε στον εξ'απο δώ ολοι τους αυτοι οπως πανε οχι εκχωριση εθνικης κυριαρχείας θα μας ζητησουν στο τελος θα μας ζητησουν και κ@λο ,το θεμα ειναι οτι εχουν καταλαβει οτι ο Σαμαρας ειναι ο επόμενος πρωθυπουργός και θελουν να τον δεσουν εκ των προτερων ελα ομως που δε μασαει και καλα κανει απο τετοια ο Καλαματιανός. Δηλαδη τι θα κανουν δε θα δοσουν τη δοση ,θα ξεσηκωθει ο κοσμακης ,να τυπωσουν ενα χρημα τι θαναι αυτο δε ξερω,θ'αρχισει το νταλαβερι αλα αρζεντίνα θα σπρωξει και λιγο ο βλαδιμηρος μαυρα ρουβλια για το ..Αγιο Ορος...τι θα κανουν οι μα@@@κες της ΕΕ θα καταλαβουν οτι ο Ελληνας αμα του θηξεις την τιμη θα σε ξεσκισει κι ο Παπαδημας με το Βενιζελο και το κωλοτουμπα ας πανε να υπογραψουν 800 τσιγγινα γραμματια ,αει στο καλο μας πρηξανε ...Αντωνη μην υπογραφεις την πολιτικη σου καταδίκη ,η καλυτερη υπογαρφή ειναι ο ΛΑΒΩΝ και συ θα τη βαλλεις στο χαρτι του Ελληνικου Λαού οταν θα κανεις τη σουμα το βραδυ των εκλογων..........

 127. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 22/11/2011 23:38:42

  ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ!
  ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

 128. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 22/11/2011 23:41:16

  Να σε δω πατριωταρά μου όταν θα μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί οι Ρώσσοι και οι Κινέζοι.Αλλά ξέχασα αυτοί θα φερθούν με έλεος και όχι με όρους ισχύος απέναντι σε μια χρεωκοπημένη χώρα.Και κούνα λίγο το κεφάλι σου,μη βαφτίζεις νενέκο και προδότη όποιον δε συμφωνεί μαζί σου.Ο δρόμος για την πρόοδο ατομική ή συλλογική περνάει από μια μαγική λεξούλα που τη λένε αμφισβήτηση και ξεκινάει από τους ίδιους μας τους εαυτούς.Αμφισβήτησε και λίγο αυτά που πιστεύεις,που ξέρεις μπορεί να τα στεριώσεις ακόμα καλύτερα και να γίνεις και καλύτερος άνθρωπος.Αυτά από ένα τύπο που δέχεται σαν κοπλιμέντο το χαρακτηρισμό νενέκος από τύπους σαν εσένα.

 129. Aris. A avatar
  Aris. A 22/11/2011 23:53:38

  Κώστα καλησπέρα.

  Στον στρατό αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα μεγαλύτερα κωλόπαιδα είμαστε οι θεωρητικά μορφωμένοι με πτυχία τα παιδιά των πόλεων.

  Οσο ανέβαινε το οικονομικό επίπεδο του καθενός τόσο ποιο πολύ λούφα βύσματα και ψεύτικες αναρρωτικές έβλεπες.

  Ολοι όταν ήταν να φυλάξουν σκοπιά ή να πάνε αγγαρεία είχαν ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα.

  Το βράδυ βέβαια τα σπάγανε στα μπαράκια.

  Στον στρατό θαύμασα ιδιαίτερα τα παιδιά από την επαρχία τους βλάχους όπως τους αποκαλούμε.

  Δεν κώλοναν ούτε στις αγγαρείες ούτε στις πορείες ούτε στις σκοπιές και ήταν πάντα με το χαμόγελο.

  Εκεί συνειδητοποίησα ότι την τιμή της χώρας πάντα την έσωζαν και την σώζουν οι φτωχοί και οι κατατρεγμένοι.

  Κοίτα γύρω σου ποιοι δεν έχουν πρόβλημα με τον εξευτελισμό που περνάει η χώρα.

  Ολοι οι λομπίστες κρατικοδίαιτοι κονομημένοι από το κλέψιμο του δημοσίου ταμείου πιέζουν τον Σαμαρά να πει ναι.

  Ποτέ δεν τους ενδιέφερε πραγματικά η χώρα.

  Να υπάρχουν δάνεια να χλαπακιάζουν ήταν το μόνο που τους απασχολούσε.

  Η λύση είναι μόνο το όχι υπογραφή και ότι θέλει ας γίνει.

  Αν είναι να βγούμε από το ευρώ για ένα καπρίτσιο των Γερμανώνγια μια υπογραφή δεν τρέχει τίποτα ούτως ή άλλος θα μας βγάζανε τι είχαμε τι χάσαμε.

  Οχι λοιπόν και ίσως τρέξουν και οι εξελίξεις και δεν χάσουμε χρόνο με αυτή την γελοία όπως θα αποδειχθεί κυβέρνηση Παπαδήμου.

  Αλήθεια ο άνθρωπος τι πήγε να συζητήσει στο εξωτερικό;;

  Πρωθυπουργό για διαπραγμάτευση και όχι τεχνικό σύμβουλο θέλουμε.

  Αν πιστεύει κάποιος ότι θα παράξει έργο είναι βαθειά νυχτωμένος.

  ΥΓ. Οταν η κυρία Μπακογιάννη έκανε αυτές τις εμμετικές δηλώσεις σήμερα την κουκούλα που της άφησε ο μππαμπάς της από το 40 την είχε στην τσέπη ήτην φόραγε.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Aris. A 23/11/2011 00:42:38

   Α,βρε Αρη Α, θα μπορούσα να συζητάω ώρες γι'αυτό........Πόσο δίκιο έχεις....!!

 130. andreas gr avatar
  andreas gr 23/11/2011 00:00:24

  Φακτορα ακουσα ενα ωραιο περα απο το σοβαρο της καταστασης στο comedy lamb.Υπογραφει λεει ο Σαμαρας περνουμε εμεις τα λεφτα και μετα βαζει αλλον πανω,να δουμε τοτε τι θα την κανουν την υπογραφη του.Καλο?

 131. victoria (true) avatar
  victoria (true) 23/11/2011 00:07:36

  Ο Σαμαράς δεν δέχθηκε το δημοψήφισμα όχι επειδή δεν είναι δημοκρατικό, που δεν το χάψαμε ότι έπαθε ο δικός σου κρίση δημοκρατικότητας -ας ρωτούσε και για το μνημόνιο και την πρώτη δανειακή τότε-, αλλά επειδή δημοψήφισμα σε τρομοκρατημένο, καθοδηγούμενο από τα στημένα μμε λαό από τη μία, ή απηυδισμένο και εξοργισμένο στην καλύτερη, δεν κάνεις, εκτός αν θες να στήσεις το αποτέλεσμα. Και να το χρησιμοποιήσεις.

  Ξεχνάς επίσης πως το ερώτημα το έθεσαν τελικώς οι έξω. Και δεν θα ήταν για καλό μας... όπως και ΑΝ εκφραζόμασταν.

  Ο Σαμαράς δεν θα υπογράψει αυτά που θέλουν. Ας ξεμπροστιαστούν να πουν τι θέλουν λοιπόν.

 132. monson avatar
  monson 23/11/2011 00:14:27

  ...παρακαλω καλεστε το μηδεν...μπιπ!!!

 133. Θετταλός avatar
  Θετταλός 23/11/2011 00:17:15

  Άλλη μια μπλόφα των γνωστών κύκλων της ανωμαλίας που θέλουν να εμφανίσουν τον Σαμαρά ως τον κακό της παρέας, που αν δεν υπογράψει χανόμαστε.

  Η υπογραφή του Σαμαρά δεν είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην πτώχευση. Η υπογραφή του όμως θα σημαίνει το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε καθεστώς πτώχευσης.

  Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με τον δανεισμό που έχει και αναγκαστικά θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, φροντίζουν με την υπογραφή του Σαμαρά, να δεσμεύσουν τόσο την ιδιωτική, όσο και την δημόσια περιουσία, προς εγγύηση του χρέους.

 134. σπ avatar
  σπ 23/11/2011 00:53:37

  αφου εκβιαζουν απροκαλυπτα οι ευρωπαιοι τοτε ας αποσυρει την στηριξη στον ΠΑΠΑΔΗΜΟ και να τους αφησει να κυβερνησουν οσο αντεξουν και να υπογραψουν αυτοι αντι γιαυτον ( παπ και καρατζαφερης -εχουν την πλειοψηφια ) στο κατω κατω της γραφης ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν φερει καμια ευθυνη για την τραγικη κατασταση της
  χωρας , αυτο πουθενα δεν το αναφερει κανεις

 135. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 23/11/2011 00:56:00

  +1000000000000000000000000

 136. μαρια τσωνη avatar
  μαρια τσωνη 23/11/2011 01:05:41

  Ο Σαμαρας δεν υπογραφει για την εκτη δοση αλλα εστειλε ,οπως λενε 5 υπογραφες με πανομοιοτυπο περιεχομενο και υπεγραψε για να δανειστει η Ν.Δ. τα λεφτα της επιχορηγησης μεχρι το 2016.Τελικα νομιζω οτι μας κοροιδευουν

 137. dimitris avatar
  dimitris 23/11/2011 01:14:10

  Ο ΕΝΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ...Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΣΥΛΛΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
  ΠΡΟΕΔΡΕ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ

 138. Tolis avatar
  Tolis 23/11/2011 01:39:41

  «Θέλουμε μια υπογραφή από ΑΥΤΟΝ τον κ. Σαμαρά, αλλιώς δεν δίνουμε χρήματα» λέει η Ολλανδία

  το ΑΥΤΟΝ δεν ειναι σωστο,
  εγω ακουσα τον Ολλανδο υπουργο να μιλαει........
  τα Ολλανδικα μου ειναι τελεια!!!!
  Τα μιντια στην Ελλαδα ειπαν ετσι.

 139. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 23/11/2011 01:46:51

  Αντώνη ο λαός είναι εδώ, να μας έχεις εμπιστοσύνη!

 140. energia avatar
  energia 23/11/2011 01:48:46

  καλησπερα. ειμαι φανατικος υποστηρικτής του αντωνη ομως φοβαμαι πως τελικα θα υπογραψει. δυστυχως εβαλε τον εαυτο του σε ενα παιχνιδι που δεν ειχε απολυτως κανενα λογο να το κανει. επρεπε να μεινει στο εκλογες εδω και τωρα.
  μοναδικη ελπιδα πια ειναι η κατάρρευση της ευροζωνης. διαφορετικα GAME OVER.

 141. Διογένης avatar
  Διογένης 23/11/2011 01:55:03

  Χωρίς Θερμοπύλες δεν γεννιούνται Σαλαμίνες.

 142. a.p. avatar
  a.p. 23/11/2011 02:26:58

  Τωρα αληθινα πιστευουν στην Ευρωπη οτι αν υπογραψει ο Σαμαρας θα σωθει το ευρω ; Και πως θα συνεχισει να μας δανιζει π.χ. η Ιταλια οταν αυτη θα δανιζεται με επιτοκιο 7% ; Γιατι δεν μας λενε επιτελους τι ακριβως ζητανε να υπογραψει ο Σαμαρας . Μηπως θελουν να τους παραδωσει τη χωρα;
  Προεδρε θα το ξαναπω : Στην Ιστορια εχουν θεση μονο αυτοι που ξερουν να λενε "ΟΧΙ" εσυ αποφασιζεις ....

 143. epsa2011 avatar
  epsa2011 23/11/2011 04:14:16

  Να μην υπογράψει τίποτε ο Σαμαράς !

  Τα χρήματα (8 δις ευρώ) θα μας παρακαλάνε σε λίγες ημέρες να τα πάρουμε !

  Δεν έχουν οι φίλοι μας ευρωπαίοι τοκογλύφοι άλλη επιλογή .

  Αν δεν μας τα δώσουν , δεν θα πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν και αυτό
  ενδέχεται να θεωρηθεί "στάση πληρωμών" . Σε μιά τέτοια περίπτωση θα
  καταρρεύσουν οι αγορές ομολόγων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας ,
  και θα πτωχεύσουν πολλές Ισπανικές τράπεζες που είναι πολύ εκτεθειμένες
  στα πορτογαλικά ομόλογα.

  Κάτι τέτοιο είναι το μόνο που δεν θέλουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ, διότι τότε
  το ντόμινο θα εξελιχθεί ανεξέλεγκτα !

  το

 144. lazaros avatar
  lazaros 23/11/2011 05:10:37

  αν ο αντωνης υπογραψει, τελειωσε και αυτος αλλα και η πατριδα. ας προχωρησει λοιπον και μην τους αφησει να μας παρουν και την ελπιδα οτι τα παιδια μας μπορει να ζησουν ελευθερα ( γιατι εμεις δεν το αξιζουμε)

 145. Georgios Vlachopoulos avatar
  Georgios Vlachopoulos 29/11/2011 11:09:42

  Ο Αντωνης Σαμαρας δεν έχει να αντιμετωπίσει δύο επιλογές. Λόγω ήθους και παιδείας έχει μόνο μία. Την ελληνική, περήφανη απάντηση του ΟΧΙ. Μετα την Παπαδημο εποχή θα χρειαστούμε ηγετες που να μην εχουν φθαρεί. Και τότε θα έρθει η σειρά του, για την πραγματική πολιτική ΄Ανοιξη της Ελλάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.