#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σάλλας μοίρασε την σαλάτα, το φιλέ μινιόν έπεται…Ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο, που όσο περνούν οι μέρες θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται, κρύβει η περίφημη πρόταση Σάλλα για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. Ένα παρασκήνιο στο οποίο είναι μπλεγμένοι πολιτικοί, τραπεζίτες, πρώην στελέχη τραπεζών, υπουργοί και φυσικά διαπλεκόμενα media που παίζουν εξαιρετικά ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι πολλές ενώ ορισμένα στοιχεία από το παρελθόν έρχονται να «δέσουν» σ’ αυτό το πολιτικο-οικονομικό σκηνικό που στήθηκε τα τελευταία 24ωρα και που θα κρατήσει σίγουρα αρκετούς μήνες.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο συγκλίνουν πληροφορίες από πηγές  που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα είναι ότι η κίνηση Σάλλα είναι η… σαλάτα για το… φιλέ μινιόν που θα ακολουθήσει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank με σκοπό τη δημιουργία μιας υπερτράπεζας που θα μπορεί να σταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναταράσσει  δηλαδή ο κ. Σάλλας ως ταύρος σε υαλοπωλείο το καταρρέον οικονομικό και τραπεζικό σκηνικό με την πρότασή του, κινούνται τα πράγματα (αυτό είναι καλό για να είμαστε δίκαιοι), προκαλούνται αντιδράσεις, δημιουργούνται οι συνήθεις επιτροπές και όταν εμπεδωθεί η έννοια “τραπεζικές συγχωνεύσεις” στην συνείδηση του εκλογικού ποιμνίου θα ανοίξει και ο δρόμος για να περάσει η Εθνική εκεί που θέλει η αδιάφθορη κυβέρνηση. Στο μεταξύ ο κ. Σάλλας μπορεί να αρκεστεί σε ένα μικρό κομμάτι της πίτας, ή και να μείνει με την δόξα ότι άνοιξε τον δρόμο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο «Νέστορας» των τραπεζιτών, Γ. Κωστόπουλος της Alpha Bank, έλεγε ότι η Ελλάδα αντέχει δυόμισι τράπεζες. Τις δύο μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι ιδιωτικές μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τη μισή, όμως, αν υποθέσουμε ότι γίνεται δεκτή η πρόταση Σάλλα, που θα την βρούνε ; Αφήστε που στο «Έθνος της Κυριακής», σε συνέντευξή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για διατήρηση του δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες. Τι θέλει να πει ο ποιητής;Επομένως, έχει πολύ ψωμί η υπόθεση, αλλά το σίγουρο είναι ότι μπαίνουν οι βάσεις για την προσέγγιση της Εθνικής με την τράπεζα του κ. Λάτση, ο οποίος μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχει ισχυροποιηθεί. Δικοί του άνθρωποι έχουν καταλάβει κυβερνητικές και τραπεζικές θέσεις, λες και… ήξερε εδώ και μήνες ότι το τραπεζικό πόκερ που θα παιχτεί δεν γίνεται να κερδηθεί μόνο από… ρέντα. Θέλει και τους κατάλληλους χαρτοπαίκτες. Και εξηγούμαστε για όλα:

Πριν από μερικούς μήνες το antinews ανέβασε τρία άρθρα με τίτλους:

Θα συγχωνευθεί με την Eurobank η Εθνική Τράπεζα;

Η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο κ. Ταμβακάκης

Η κυβέρνηση, ο όμιλος Λάτση και ένα προφητικό … δείπνο

Τότε απλά βλέπαμε ότι ο Λάτσης πατάει πόδι στο κράτος. Ο Χάρης Παμπούκης, ήταν όπως ευρέως λέγεται νομικός σύμβουλος της οικογένειας και τώρα είναι δεύτερος της τάξει στην κυβέρνηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απ. Ταμβακάκης, έχει συνδέσει την καριέρα του με κορυφαίες θέσεις στις εταιρείες του ομίλου Λάτση. Ο δε Νίκος Καραμούζης, κορυφαίο στέλεχος της Eurobank, είναι αυτό που λέμε «πράσινος» τραπεζίτης, πρόσφατα δε μπήκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και προαλείφεται για υψηλή θέση όταν αποχωρήσει ο Βουρλούμης. Όλοι αυτοί λοιπόν εύκολα στήνουν ένα ελεγχόμενο σκηνικό

Η δημιουργία μια Υπέρ- Εθνικής, είχε αναδειχθεί πριν από μερικές εβδομάδες και από το Βήμα της Κυριακής, όπου όπως ξέρετε, τίποτε δεν γράφεται τυχαία.

Επομένως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόταση Σάλλα έγινε για να ξεκινήσει το πραγματικά μεγάλο παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 18/07/2010 07:52:23

  Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κάπιος πλουτίζει κάποιος άλλος φτωχαίνει.
  Εάν ο πρώτος παίζει το παιγνίδι τίμια και δίκαια με γειά του με χαρά του.
  Εάν το παίζει βρώμικα είναι απατεώνας και πρέπει να απομονώνεται.
  Σίγουρα αυτός που συντονίζει τις τραπεζικές εξελίξεις είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου και με ουρά του τον Παπακωνσταντίνου.
  Πάντως τα "δεν ήξερα¨, "δεν κατάλαβα", φταίνει οι κερδοσκόποι, οι γερμανοί, η Νέα Δημοκρατία έχουν τελειώσει για τον Παπανδρέου.
  Καλά θα κάνει να σταματήσει να μοιράζει την περιουσία του Ελληνικού λαού για ένα κομμάτι ψωμί σε διάφορους Σάλλες, Άρες, Μάρες και το κακό συναπάντημα.
  Μπορεί να υπάρχουν ελικόπτερα αλλά υπάρχει και η ιντερπόλ.

  • maestros avatar
   maestros @ μας δουλεύουν 18/07/2010 14:43:02

   ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/07/blog-post_9838.html

 2. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ avatar
  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ 18/07/2010 07:56:21

  Αγαπητοί φίλοι, αντιγράφω τον ευατό μου από κείμενο που ανήρτησα στο capital.gr σχολιάζοντας τον κ.Μαυρίδη (δημοσιογράφο). Τέτοια χυδαία προπαγάνδα δεν αντεχεται!! Ας δούμε λοιπόν κάποια απλά στοιχεία και όσων ο εγκέφαλος δεν έχει πάθει απόλυτη βλάβη από τις ανοήσιες και την χυδαία προπαγάνδα που γίνεται απο τηλεοράσεως (κυρίως), ραδιόφωνο, πιθανόν απο κάτι που μας ρίχνουν στο νερό …. ή μας ψεκάζουν, ας τα μελετήσει, ελέγξει την ορθότητά τους και ας βγάλει συμπερασματα. θα το παρουσίαζω (το κείμενο) όπου μπορώ! Λοιπόν ξεκινάμε….

  H ΑΤΕ ανάμεσα στ’ άλλα κατέχει το 93% της Αγροτικής Ασφαλιστικής (ΑΓΡΑΣ). Τον Δεκέμβριο του 2008 (στην πορεία κορύφωσης της διεθνούς κρίσης – σημαντική λεπτομέρεια) η διοίκηση της ΑΤΕ ήθελε να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο της ΑΓΡΑΣ στην Groupama πρός 6-7 ΕΥΡΩ/μετοχή (αποτίμηση εταιρείας 160-192 εκ. ΕΥΡΩ – σύνολο μετοχών ΑΓΡΑΣ 27.318.000). Η αντίδραση των συνδικαλιστών και της κας Κατσέλη λυσσώδης. Η κα Κατσέλη να καταγγέλει ξεπούλημα (!!) της εταιρείας. Η πώληση δεν έγινε ποτέ. Ο κ.Σάλλας αποτιμά το 100% της ΑΤΕ στα 474 εκ. Ευρώ!!!!!!! Ταυτοχρόνως με 700 εκ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα 4,5-5 δισ ΚΑΘΑΡΑ ρευστά διαθέσιμα (καταθέσεις-δάνεια) του ΤΤ!!! Μία μόνιμη πηγή χρηματοδότησης (έστω και μέσω της διατραπεζικής) για την Πειραιώς!!!! Η ΑΤΕ είναι μέτοχος και στις παρακάτω εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρειες (31/12/2009): ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (!!!!!!) 2%, ΕΥΔΑΠ 10% (!!!), Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) 20% (!!!), ΟΤΕ 0,9%, Ελληνικά Πετρέλαια 2,65% (!!!), Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) 4,5 %.
  ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ 12ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (Και για όλες από τις άνω εταιρείες ΑΠΟΛΥΤΑ ιστορικά χαμηλα – πλην από ΕΧΑΕ που όμως είναι κοντά, ΕΧΑΕ
  το μέγιστο σκάνδαλο/πώληση το 2003 για όσους ξέρουν και θυμούνται) οι αποτιμήσεις των παραπάνω συμμετοχών (με τιμή κλεισίματος 16/07/2010) ανέρχεται στα 240 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!!!! ΚΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΣΑΛΛΑΣ ΑΠΟΤΙΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΕ 474 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η ΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ 2010 (ΚΥΡΙΩΣ) – Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ; Με την πολιτική αυτή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για την ΑΤΕ ανέρχονται πλεον στο 7,8% και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο 5,8% (εκτίμηση της UBS gia το 2010)!!
  Α ΡΕ ΜΑΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΣΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ;

 3. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 18/07/2010 08:21:33

  Αυτό που ακουγόταν μετά βεβαιότητος εδώ και καιρό, περί συγχωνεύσεως Πειραιώς με Εθνική, να υποθέσουμε, ότι δεν παίζει πιά;

 4. anonymous avatar
  anonymous 18/07/2010 08:33:20

  Αν τους κομπιναδόρους ΠΑΣΟΚους τους ενδιέφερε η δημιουργία υπερτράπεζας τότε γιατί δε συγχώνευαν όλες τις κρατικές υπό την εθνική; Γιατί δε συγχωνεύουν την Εθνική με την ΑΤΕ και το ΤΤ; Έχει πουληθεί η Ιονική στον Κωστόπουλο αντί να συγχωνευθεί μαζί με την Εμπορική. Μετά πούλησε ο Αλογο την Εμπορική στους Γάλλους αντί να τη συγχωνεύσει με την Αγροτική.

  Προφανώς τα οφθαλμοφανή δεν τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν να φάνε τις τράπεζες μαζί με τους δικούς τους.

  Σαφώς και υπάρχει χώρος για 2,5 τράπεζες. Για 2 κρατικές και μισή ιδιωτική. Ας πάει ο Σάλλας, ο Λάτσης και ο Κωστόπουλος να συγχωνευθούν μεταξύ τους και ας αφήσουν τους υπόλοιπους ήσυχους.

 5. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 18/07/2010 10:21:12

  Πρέπει να γίνει μία δυνατή κρατική τράπεζα με τη συμμετοχή της Αγροτικής,
  του Τ.Τ., της τράπεζας Αττικής και με τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων και της εκκλησίας από την Εθνική στη νέα κρατική τράπεζα. Οι ιδιώτες ας κάνουν ότι γουστάρουν.

 6. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 18/07/2010 12:36:01

  Κατα την γνωμη μου, οι εξέλιξεις στην υπο διαμόρφωση τραπεζικη αγορά, θα λάβουν την παρακάτω μορφη και σειρά υλοποίησης :

  1) Δημιουργία μιας αμιγως κρατικης υπερ-τραπεζας με την τετραπλη συγχώνευση που προτείνει ο Παντελάκης (ΑΤΕ/ΤΑΧ.ΤΑΜ./ΤΑΜ.ΠΑΡΑΚ./ΑΤΤΙΚΗΣ).

  2) Δημιουργία μιας υπερ-τράπεζας με την συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-EUROBANK.

  3) Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ τα βρίσκει με τον Βγενόπουλο και τον Ομιλο ΜΑΡΦΙΝ (ήλθαν πολύ κοντά στο παρελθόν)

  4) Η ALPHA τα βρισκει με την ΚΎΠΡΟΥ (γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους αφού απο κοινού (50-50) ίδρυσαν πριν 15 χρόνια την πρώτη εταιρεία factoring στην Ελλάδα, την ABC Factors και παρέμειναν συνεταιροι στο σχήμα μέχρι και το 2008.

  5) Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ μάλλον τα βρίσκει με την ΓΕΝΙΚΗ (γαλλοι μέτοχοι, άρα ίδια τραπεζικη κουλτούρα). Αν δεν προκυψει αυτο το σχήμα, τοτε

  5) το νέο σχήμα απο την ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ΜΑΡΦΙΝ τα βρίσκει με την ΕΜΠΟΡΙΚΗ και δημιουργείται μία επιπλεον υπερ-τραπεζα.

  6) Οσες απομένουν είτε συγχωνεύονται μεταξύ τους είτε απορροφούνται με τον ενα η αλλο τροπο απο τα παραπάνω σχήματα.

  (Διατηρω το copyright της πρόβλεψης με ορίζοντα υλοποίησης το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2011)

 7. tiramola avatar
  tiramola 18/07/2010 13:27:15

  Τρεχάματα για τον Βγενόπουλο μες το κατακαλόκαιρο.
  Εξελίξεις που εμπλέκουν την τράπεζα στο σκάνδαλο Βατοπέδι και ανακατατάξεις και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.
  Διαβάστε στο ΒΗΜΑ που επενδύθηκαν τα χρήματα του δανείου από την ΜΑΡΦΙΝ προς την μονή Βατοπεδίου, δάνειο το οποίο πήρε η μονή για "επενδυτικές της ανάγκες".

  • ataktos avatar
   ataktos @ tiramola 18/07/2010 13:53:58

   tiramola- εχεις να μας πεις τίποτα ποιο σοβαρό .. έπεσες στα κουτσομπολιά μπαγάσα

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ tiramola 19/07/2010 07:37:12

   Ρε παιδιά το'παμε, γιατί δε σας βάζουν ΥΦΥΠ ή ΓΓ; Αφού έχετε περισσότερο νιονιό από εκείνους, χαραμίζεστε μπροστά στα λαπτοπια Σαββατοκύριακα και βράδια. Δηλαδή πέστε μου, θα σας χάλαγε ο Τιραμόλα κυβ. εκπρ. αντί του Gummy Bear Πεταλωτή;

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/07/2010 13:42:49

  "Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία".

  25/9/2009
  και μετά από 10 μήνες η τράπεζα που έχει πάρει 5,9 δις για να σωθεί χρήμα κρατικό θέλει να αγοράσει κρατική περιουσία: το ΤΤ με 4 δις καθαρά στα ταμεία του, που δάνεισε τον προηγούμενο μήνα την εν λόγω τράπεζα για να έχει ρευστότητα... και την ΑΓΡΟΤΙΚΗ που πέρα από την ακίνητη περιουσία έχει και ΔΕΚΟ και περιουσία και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες γεωργούς και κτηνοτρόφους στο χέρι...

  Αλλά δεν τρέχει τίποτα, είναι φυσιολογικό στη χώρα της προεκλογικής παραμύθας και μετεκλογικής ...συνέπειας

 9. undercover gpr avatar
  undercover gpr 18/07/2010 14:18:31

  Το θέμα είναι παγκοσμίου ενδιαφέροντος νομίζω.
  Το ερώτημα είναι ποιος θα ελέγχει την επιτοκιακή πολιτική της χώρας.

  Φανταστείτε τις Εθνική-"κι όποιον πάρει ο χάρος" υπό μάνατζμεντ του δημοσίου και τις ΤΤ-ΑΤΕ-"κι όποιον πάρει ο χάρος" υπό μάνατζμεντ του δημοσίου.

  Ποιος θα ελέγχει την επιτοκιακή πολιτική στη χώρα με τη μορφή ιδιωτικών εταιριών εισπράττοντας και μέρος των κερδών οεο?

 10. bgtrottel avatar
  bgtrottel 18/07/2010 14:23:02

  Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι καταλαβαίνω τα πάντα ούτε οτι γνωρίζω το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. Για ένα όμως, εξ ιδίας πείρας, είμαι σίγουρος. Ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο τοκογλυφικό σύστημα παγκοσμίως.

 11. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 18/07/2010 16:53:52

  Αυτά είναι ψιλά γράκκατα για το πόπολο και δεν πρόκειται ν'ασχοληθεί κανένας σε βάθος γιατί δε διαθέτει το ανάλογο βαθυσκάφος.
  Το ζήτημα είναι αν διαθέτουμε την Εθνική πολιτική ηγεσία να επιτηρήσει τις διαδικασίες να καταλήξουν προς όφελος της Εθνικής οικονομίας και των πολιτών.
  Τέρμα η σπέκουλα στη βάση αντικαπιταλιστικών ορμέμφυτων και δήθεν φιλολαϊκών αφορισμών ,επειδή κάποιοι κερδίζουν.
  Τέρμα οι αντιδράσεις των αρχισυνδικαλιστικών πατέρων που νέμονται εξουσία στις κρατικές τράπεζες και συνδιοικούν.
  Ας ξέρουν όμως όλοι ότι θα κριθούν από το αποτέλεσμα.
  Και επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει,υπάρχει σκοινί για όλους.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 18/07/2010 16:54:39

   Ασφαλώς...γράμματα.

 12. Greg avatar
  Greg 18/07/2010 23:51:01

  Η επιτοκιακή πολιτική μπορεί να ελεγχθεί από το κράτος αρκεί να έχει υπό έλεγχο μόνο μια τράπεζα. Ποιο το συμφέρον του πολίτη από τη διατήρηση διαφόρων τραπεζών από το δημόσιο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.