#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2011 14:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ της …..κεντροδεξιάς και η στρατηγική της Ν.Δ[caption id="attachment_84472" align="alignnone" width="600" caption="Τη χρονιά του λαγού γιορτάζουν οι Κινέζοι"][/caption]

του Κώστα Ροδινού

Οσο καταρρέει η Κυβέρνηση του μνημονίου, θα επανέρχονται στο

προσκήνιο τα γνωστά σενάρια περί επανένωσης της κεντροδεξιάς.  Τι μας λένε, με απλά λόγια, οι θιασώτες της ιδέας; Αν ενωθούν όλα τα κόμματα του ευρύτερου κεντροδεξιού φάσματος, αθροίζουν υψηλότερο ποσοστό από αυτό του ΠΑΣΟΚ, άρα έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τις εκλογές.  Επειδή δημιουργούνται εντυπώσεις, θα επιχειρήσουμε να  απαντήσουμε.Πρώτον, στην πολιτική τα «μέρη αθροιζόμενα, δεν μας δίδουν το ίδιο  σύνολο ως όλον!», δηλαδή δεν πρόκειται για απλή  πρακτική αριθμητική! Δεν αποκλείεται μάλιστα η άθροιση Ν.Δ. –  ΛΑΟΣ –ΔΗΣΥ να δώσει μικρότερο σύνολο από ότι αθροίζουν ως μέρη!

Δεύτερον, ας υποθέσουμε ότι ξεπερνιούνται οι δυσκολίες, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο κάτι παρόμοιο να  επιχειρήσει και το ΠΑΣΟΚ; Και εκεί το άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο!

Τρίτον, πάνω σε ποιο πρόγραμμα μπορούν να συναντηθούν η κα Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς; Στο μνημόνιο; Στα εθνικά θέματα;  Όταν σε δύο, στρατηγικής σημασίας,  τομείς έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις,  τι είδους συνεργασία μπορεί να προκύψει; Θα πρόκειται για έναν παράταιρο γάμο. (στον κ. Καρατζαφέρη δεν αναφέρομαι για είναι γνωστή η επιδεξιότητά του στις κυβιστήσεις)

Τέταρτον, από τη στιγμή που η προγραμματική σύγκληση είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη, μιλάνε  για έναν ετερόκλητο συνασπισμό συμφερόντων και  φιλοδοξιών με στόχο την εξουσία! Λυπούμαι, που θα τους απογοητεύσω, αλλά ένα τέτοιο σχήμα είναι θνησιγενές!  Και αν ακόμα καταλάβει την εξουσία, θα είναι αδύνατον να τη διαχειριστεί αποτελεσματικά!

Πέμπτον, ένα παρόμοιο μοντέλο διακυβέρνησης επιχείρησε να εφαρμόσει ο κ. Καραμανλής. Είχε εκχωρήσει στην κα Μπακογιάννη  και στο κ. Σουφλιά σε λιγότερο βαθμό, ποσοστώσεις στα κομματικά και τα κυβερνητικά όργανα. Ετσι  έγιναν υπουργοί ο κ. Κοντογιάννης, ο κ. Βαρβιτσιώτης, η κα. Καλατζάκου, ο κ. Μπούρας, ο κ. Κιλτίδης, ο κ. Κασσίμης και πάει λέγοντας! Τα είδαμε τα αποτελέσματα! Θυμάστε και την κυβερνητική συνοχή.Έκτον, τα σενάρια αυτά θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα ηττοπάθειας στη Ν.Δ.  και να  δείξουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί μόνος του! Χρειάζεται και τα …εξαπτέρυγα!

Ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες

Είναι προφανές ότι το σενάριο διακινείται από τα εξαπτέρυγα που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Εστω και αργά  αντιλήφθηκαν ότι το μνημόνιο είναι μια αποτυχία που θα σκάσει με πάταγο.  Ξέρουν ότι και αυτοί  θα παρασυρθούν από τη λαϊκή οργή και δικαιολογημένα αναζητούν διέξοδο.  Και πού θα άλλού θα βρούν  διέξοδο, παρά μόνο στη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, που εξ αρχής είχε τοποθετηθεί εναντίον του μνημονίου και μέρα με τη μέρα δικαιώνεται στην επιλογή  αυτή.

Η Ν.Δ. ως κόμμα εξουσίας προφανώς και πρέπει να ακολουθεί  μια πολιτική ανοικτών θυρών και  όπως ορθώς επεσήμανε ο Πρόεδρός της απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Όμως, αυτοί που προτείνουν τα σενάρια της δήθεν ευρύτερης  κεντροδεξιάς θέλουν να σχηματίσουν έναν καιροσκοπικό  συνασπισμό συνεργασίας. Κάτι σαν έναν ΣΥΡΙΖΑ της κεντροδεξιάς!

Η Ν.Δ. πρέπει να απορρίψει αυτά τα σενάρια άμεσα και κατηγορηματικά. Γιατί επαναφέρουν  την εσωστρέφεια   και από-συσπειρώνουν την εκλογική της βάση. Επιπλέον, δημιουργούν  την εσφαλμένη εντύπωση ότι Ν.Δ. ,ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ είναι περίπου συγκοινωνούντα δοχεία και οι ψηφοφόροι μπορούν να μπαινοβγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο! Αυτό λειτουργεί  σε βάρος του ισχυρού! Και στον αδύναμο καλλιεργεί την ελπίδα να μοιραστεί την εξουσία μέσω συνεργασιών! Το  είπε άλλωστε η κα Μπακογιάννη με την ίδρυση του κόμματός της. Προσφέρεται ως κυβερνητικός εταίρος!

Στρατηγικός στόχος  της Ν.Δ. πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ευρύτερης  κοινωνικής πλειοψηφίας πάνω σε ξεκάθαρες προγραμματικές βάσεις. Όχι οι ευκαιριακές και ετερόκλητες συμμαχίες.

Διαβάστε κι αυτό:

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και στο MEGA ονειρεύονται τη …μεγάλη Κεντροδεξιά!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 08/02/2011 15:06:44

  Ορθότατες οι επισημάνσεις σου Κώστα. Αν οι εκλογές ήταν μηχανιστικό άθροισμα ψήφων, η Ντόρα θα είχε κερδίσει τις εσωκομματικές!!!

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Μικρός Οδυσσέας 08/02/2011 17:50:41

   Πολύ σωστή προσέγγιση των πραγμάτων κ. Ροδινέ. Η ΝΔ πρέπει πάραυτα να τους κόψει το βήχα, αποκλείοντας κατηγορηματικά τα σενάρια-πόθους των προθύμων εξαπτερύγων του μνημονίου.

 2. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 08/02/2011 15:14:06

  Απόλυτα ορθή και εύστοχη τοποθέτηση των πραγμάτων.

 3. ganasta avatar
  ganasta 08/02/2011 15:14:25

  Κώστα ,
  Αυτή την ανάρτηση την προσυπογράφω λέξη προς λέξη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 08/02/2011 16:05:51

   Εχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν διαφωνούμε αγαπητέ!
   Να είσαι καλά.

 4. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 08/02/2011 15:15:20

  Το να γίνει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ της κεντροδεξιάς θα ήταν πράγματι καταστροφικό για τον τόπο και ανήθικο για ένα λαϊκό κόμμα. Εξίσου όμως καταστροφικό θα είναι να γίνει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Γιατί ναι μεν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ είναι κατά του μνημονίου αλλά για τελέιως διαφοερτικούς λόγους από τη ΝΔ. Τα αριστερά κόμματα δεν γουστάρουν το μνημόνιο γιατί γενικώς δεν γουστάρουν τίποτα πλην της ανομίας, της αρπαχτής και του δικαιώματος να βάζουν όλοι χέρι στα κρατικά ταμεία. Η ΝΔ δεν γουστάρει το μηνμόνιο γιατί πλήτει την εθνική μας ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Αυτό πρέπει να γίνει απολύτως σαφές. Η ΝΔ δεν συμπορέυεται με ΛΑΟΣ και Ντόρα. Άλλο τόσο όμως δεν συμπορεύεται με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τελεία και παύλα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αστραπόγιαννος 08/02/2011 15:39:24

   Δεν νομίζω οτι τέθηκε ποτέ θέμα συνεργασίας με τα κόμματα της αριστεράς.
   Αλλωστε αυτά, όπως ορθώς αναφέρεις, αντιτίθενται στο μνημόνιο για διαφορετικούς λόγους.

   • Αστραπόγιαννος avatar
    Αστραπόγιαννος @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 16:04:21

    Δεν εννοούσα ζήτημα εκλογικής συμμαχίας. Δυστυχώς όμως πολλές φορές εντοπίζω ζήτημα "λογικής" συμμαχίας τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Εγώ είναι ΝΔκρατης, δεξιός, πατριώτης και αστός. Αυτά τα φώναζα σε δύσκολους καιρούς, όχι τώρα που ακόμα και ο Γιωργάκης μου χρησιμοποιεί τη λέξη πατρίδα κάθε τρεις και λίγο. Συνεπώς δεν καταλαβάινω την "κατανόηση" που δέιχενει η ΝΔ σε αιτήματα ληστρικών ομάδων όπως οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί ή οι φορτηγατζήδες. Αυτή η λεκτική συνεργασία με τα κόμματα της αριστεράς είναι ιδιαίτερα απωθητική για τον αγνό, λαικό πολίτη που έχει ζήσει στο πετσί του την αυθαιρεσία των παραπάνω-και άλλων-παρόμοιων συντεχνιών. Ναι, είμαστε κατά του Μνημονίου για λόγους που εξήγησα. Ναι, πρέπει επίσης να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά για να γίνουν αυτά προσωπικά δεν είμαι διατεθιμένος να συμμαχήσω-έστω και σε επίπεδο επιχειρηματολογίας- με τον Περισσό ή την Κουμουνδούρου. Εγώ είναι ΝΔκρατης. Έχω σταθερό αξιακό πλάισιο. Με αυτό θα πορευθώ και αυτό θα κάνω κυρίραχη ιδεολογία στην ελληνική κοινωνία και ειδικά ανάμεσα στη νεολαία. Η αλήθεια είναι κρυστάλινη και αδιαπραγμάτευτη. Δεν την ξεχειλώνω ανάλογα με τις περιστάσεις. Αυτά είναι Πασοκικά κόλπα.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Αστραπόγιαννος 08/02/2011 16:13:26

     Aστραπόγιαννε,
     Ανοίγεις μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
     Μπορεί να διαφωνούμε σε επιμέρους πράγματα. Ενα, όμως, είναι το βέβαιο (κατά την κρίση μου): η μάχη κατά του μνημονίου δεν θα κερδηθεί με ευκαιριακές συμμαχίες και δεύτερον για πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική συμμαχία σε πλαίσιο αρχών,

    • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
     ΓΙΩΡΓΟΣ @ Αστραπόγιαννος 08/02/2011 23:38:54

     Η ΝΔ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΛΑΙΚΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΥΟΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ; ΠΡΟΔΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΟΣ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 16:20:57

    Δηλαδή συμφωνείτε με τον προλαλήλασαντα ότι τα αριστερά κόμματα είναι εναντίον του μνημονίου επειδή "δεν γουστάρουν τίποτα πλην της ανομίας, της αρπαχτής και του δικαιώματος να βάζουν όλοι χέρι στα κρατικά ταμεία"; Τα κρατικά ταμεία από την αριστερά έχουν υποφέρει ή από τα δύο κόμματα εξουσίας, του δικού σας συμπεριλαμβανομένου στο μερίδιο που του αναλογεί; Καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικός αγαπητέ γιατί οι μέρες που οι εξετάσεις για την ανάληψη της εξουσίας θα περιλαμβάνουν και πάλι το κριτήριο του ποιός είναι πιο σκληρός απέναντι στην αριστερά δεν αργούν. Τα της αναστολής κάποιων άρθρων του συντάγματος έχουν ακουστεί καιρό τώρα ...

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/02/2011 20:07:29

     Αν το ερώτημα απευθύνεται σε μένα, η άποψη μου είναι οτι τα κόμματα της Αριστεράς είναι εναντίον του Μνημονίου (και αυτό δεν είναι κρυφό) για ιδεολογικούς λόγους.
     Και προφανώς η αντίθεση στο μνημόνιο ούτε σημαίνει οτι συμφωνούν με τη Ν.Δ. ούτε και μεταξύ τους.
     Η συζήτηση για αναστολή άρθρων του Συντάγματος είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν νομίζω (ελπίζω) να το αποτολμήσει κανένας.

  • SAVAS avatar
   SAVAS @ Αστραπόγιαννος 08/02/2011 16:03:59

   Πάντως το μόνο σίγουρο είναι το ΚΚΕ μόνο την ανομία δεν γουστάρει και δεν ξέρω απο που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα, εγώ μάλιστα πιστεύω το τελείως αντίθετο. Και όσον αφορά το μνημόνιο, και τη στάση της ΝΔ θα έπρεπε απο την αρχή ο Σαμαράς να δείξει ανάστημα και να μην πεί: "Ότι θα τιμήσουμε τις υπογραφές μας.". Μεγάλο Λάθος.

   • Αστραπόγιαννος avatar
    Αστραπόγιαννος @ SAVAS 09/02/2011 11:56:26

    Φίλτατε Σάββα (να υποθέσω ότι είσαι και Πόντιος όπως η γυναίκα μου;) για το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ανομία δεν θα σχολιάσω τίποτα. Φαντάζομαι πως καταλαβιανόμαστε. Για το ΚΚΕ τώρα: είναι το μόνο κόμμα στέλεχος του οποίου έχει δηλώσει πως δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα. Είναι το μόνο κόμμα το οποίο έχει διατρανώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί έλεγχο στα οικονομικά του. Είναι το μόνο κόμμα συνδικαλιστές του οποίου κλείνουν, καταλαμβάνουν, μπουκάρουν σε δημόσιους χώρους ετσιθελικά προβάλοντας ως επιχέιρημα το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς, το οποίο εγώ ουδέποτε αναγνώρισα. Είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια μιλά για μαζική ανυπακοή απέναντι στο Σύνταγμα. Είναι ένα από τα δύο κόμματα που ζητά την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών. Αν όλα τα παραπάνω δεν δέιχνουν προτίμηση προς την ανομία, προφανώς βλέπουμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

    Φιλικά

    • SAVAS avatar
     SAVAS @ Αστραπόγιαννος 09/02/2011 15:02:05

     Αστραπόγιαννε ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε τους εξής διαχωρισμούς και γενικές διατυπώσεις. Βλέπεις εγώ σαν αριστερός, πιστεύω οτι είμαι στις πράξεις και όχι στα λόγια όπως οι περισσότεροι,έχουν τον εξής πρόβλημα.
     Απεχθάνομαι το καμουφλάζ στις ιδεολογιες και δεν αναφέρομαι σε σένα όπως εξηγώ παρακάτω.

     Έτσι αν και ιδεολογικά "αντίπαλος" μου σέβομαι ότι ξεκάθαρα αναφέρεις ότι είσαι δεξιός και προφανώς δέχεσαι και τις ιδεολογικές απόψεις της δεξιάς. Αυτό πρέπει κατά τη γνώμη να υπάρχει σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία, δεξιές απόψεις, ξεκάθαρα και απλά, κάτι που τα τελευταία χρόνια στο βωμό του εκλογικού βαρόμετρου είχε ξεχάσει, έτσι ώστε και εγώ να μπορώ να διακρίνω τον "ιδεολογικά" αντίπαλο.

     Το ΚΚΕ είναι καθαρά αριστερό κόμμα και το μόνο κοινοβουλευτικό αριστερό κόμμα στη χώρα με τις γνωστές του απόψεις που δεν τις μεταβάλλει για τα ψηφαλάκια, κανένα άλλο.

     Τώρα για να έρθω στο ζουμί, κάτι άλλα κόμματα που προσπαθούν να συνδυάσουν ,ανάλογα τις μάζες, το ιδεολογικό τους μανδύα όπως π.χ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αυτοί για μένα είναι μεγαλύτερος εχθρός. Στο πεδίο της ιδεολογικής μάχης αν μπορούσαμε να το πούμε έτσι, αυτοί κατέχουν το ρόλο του χαφιέ. Είναι αυτοί δηλαδή που εξυπηρετούν δεξιές πολιτικές αλλά με ένα αριστερό μανδύα προσπαθούν να δελεάσουν τις μάζες και μέχρι σήμερα το κατάφεραν όπως και η ΝΔ το κατάφερε μέχρι και πρόσφατα αλλά αυτό την οδήγησε στη καταστροφή κατά τη γνώμη μου. Η υποκρισία, και η πλάνη διοικεί αλλά ωστόσο οδηγεί και στη καταστροφή.

     Έτσι φτάσαμε σήμερα να διαθέτουμε πολίτες που να επιζητούν όλη η υπόλοιπη κοινωνία να τους φέρετε αριστερόστροφα αλλά οι ίδιοι να λειτουργούν δεξιόστροφα όπως ορίζουν οι καιροί για να επιβιώσουν. Δηλαδή μια ζούγκλα, όπου το λιοντάρι θέλει το λαγό να του κάνει παρέα όταν είναι φαγωμένο αλλά και όταν είναι πεινασμένο.

     Αυτό το φαινόμενο βέβαια είναι το κατόρθωμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που κατάφεραν να μετατρέψουν την "αριστερή" πολιτική όπως νομίζουν οι ευρωπαίοι κυρίως στο μόρφωμα που βλέπουμε σήμερα, δηλαδή πάλι στη δική τους πολιτική αλλά με τη μορφή κάτι άλλου, όπως το χαρακτηρίζουν αυτοί αριστερού (αυτή η λέξη έχει γίνει λάστιχο, όπως επίσης και το Συνταγμα που ανάφερες και αυτό οι κυβερνήσεις μας το έχουν κάνει λάστιχο)

     Δεν ξέρω αν κατάφερα να καταλάβετε ακριβώς τις σκέψεις και τις ιδέες μου ωστόσο προσπάθησα να σου απαντήσω γιατί το ΚΚΕ δεν δέχεται το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, γιατί δεν δέχεται την διακυβέρνηση αυτή καθόλου.

 5. blue nile avatar
  blue nile 08/02/2011 15:18:23

  Tελικά θα έχουμε σύντομα ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
  Η καθίζηση του ΛΑΟΣ και η μια μονάδα και κάτι της θυγατέρας δεν μπορεί να παραμείνει έτσι από τη στιγμή που η Μπακογιάννη είναι σημαντική παρουσία για το σύστημα θα θελήσουν να τη βάλουν στη βουλή.
  Τι θα λέγατε αν μετά την άρνηση του Σαμαρά να ενσωματώσει τη Ντορούλα στο κόμμα να την απολαύσουμε δίπλα στον Καρατζαφέρη?

 6. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 08/02/2011 15:20:04

  Το αδιέξοδο φαίνεται απο το παιδαριώδες επιχείρημα της πρόσθεσης.

 7. man8os avatar
  man8os 08/02/2011 15:34:14

  Τελικα η Δεξια αρχιζει να μοιαζει υπερβολικα στην αριστερα
  ΝΔ με ΠΑΣΟΚ
  ΚΚΕ με ΛΑΟΣ
  ΣΥΝ με ΔΗΣΥ

  • Πάνος avatar
   Πάνος @ man8os 09/02/2011 21:09:23

   καλή παρατήρηση, αυτό μάλλον γίνεται γιατί τα σημερινά κόμματα δεν έχουν πραγματικά καμιά ιδεολογία παρά μόνο δίψα για εξουσία και τα ακόλουθα αυτής όπως είναι και η διαφθορά που συντηρούν τόσα χρόνια.

 8. Καράφλας avatar
  Καράφλας 08/02/2011 15:45:24

  Σε οποιαδήποτε μορφής συμμαχία ο κάθε ανένταχτος ψηφοφόρος πολύ απλά θα αναγνωρίσει ποιοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να μείνουν προσκολημένοι στην εξουσία και την κουτάλα χωρίς ίχνος θέλησης για αγώνα ενάντια στα συμφέροντα που μας έριξαν στον γκρεμό.
  Όσο πιο σκληρός και ιδεολογικά μοναχικός ο αγώνας, τόσο περισσότεροι θα τον πιστέψουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Καράφλας 08/02/2011 15:59:26

   Η τελευταία πρόταση είναι εξαιρετική.

   • man8os avatar
    man8os @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 16:08:08

    Χωρις να θελω να σας στενοχωρησω, αυτο δεν κανει το ΚΚΕ?
    Χρειαζεται να βρουμε κοινωνικες συμμαχιες. Αυτες βεβαια δεν μπορει να ειναι με την Ντορα η αλλο κομμα.
    Μπορουν να ειναι ομως ολες οι κοινωνικες ομαδες που πλητωνται απο το μνημονιο.
    Αυτο προυποθετει υπερδραστηριοτητα, ωστε να πεισθουν ολοι οτι εμεις ημαστε η καλιτερη λυση, και οτι μπορουν να βρουν το δικιο τους, ψηφιζοντας Αντωνη Σαμαρα (και οχι ΝΔ γιατι πολλοι παπουδες αρνουνται να ψηφισουν δεξια).

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ man8os 08/02/2011 16:20:06

     Το μνημόνιο πλήττει τη μεσαία τάξη στο σύνολό της. Και την πλήττει σφοδρότερα απο οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ψηφοφόρων.
     Να, λοιπόν, ένα πεδίον δόξης λαμπρό!

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 16:24:41

      Το να πεισεις την μεσσαι ταξη και οχι μονο αυτη, αλλα και τους αγροτες, τους κτηνοτροφους και τους φτωχους μπορει να γινει μονο με την δραστηριοποιηση της ΝΔ.
      Και κατι ακομη. Οι βουλευτες ολων των κομματων στην πλεοψηφια τους εχουν χασει την λαμψη τους. Δεν αρκει μια εξορμηση των βουλευτων στην περιφερεια για να πεισει τον κοσμο. Ο κοσμος θελει να δει και να γνωρισει τον προεδρο, η εστω τον αντιπροεδρο.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ man8os 08/02/2011 16:28:32

      Τη μεσαία τάξη την ανέφερα ενδεικτικά επειδή πλήττεται περισσότερο.

     • man8os avatar
      man8os @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 16:48:46

      Ολοι πληττωνται. Η μεσσαια ταξη πιεζεται να γινει μικρομεσσαια.
      Οι μικρομεσσαιοι ξαφνικα συνειδητοποιουν οτι γινονται πραγματικα φτωχοι.
      Και οι φτωχοι γινονται μπουρλοτο.

     • Καράφλας avatar
      Καράφλας @ man8os 08/02/2011 16:58:29

      man8os
      Εάν στόχος του Σαμαρά είναι η εξουσία για την εξουσία και μόνο, χωρίς θέληση δλδ για ρήξη με το βρώμικο παρελθόν τότε οι όποιες συμμαχίες είναι φυσικά καλοδεχούμενες και μέρος της στρατηγικής.
      Εάν όμως θέλει να πείσει τους μικρομεσαίους ότι θέλει να προσπαθήσει τότε ο φύρερ και η Θοδώρα δεν εχουν θέση.Καθαρές λύσεις και οχι μαγειρέματα ψάχνει να δει ο κόσμος.
      Γνώμη μου.

     • man8os avatar
      man8os @ Καράφλας 08/02/2011 17:31:13

      Συμφωνω.
      Δεν εχει καμια δουλεια να συνεργαστει με αυτους.
      Αλλα πρεπει να σταθει διπλα στους μικρομεσσαιους και σε ολες τις αλλες κοινωνικες ομαδες που υποβαθμιζονται, δηλαδη τους ιδιωτικους υπαλληλους, τους ανεργους κτλ

     • Καράφλας avatar
      Καράφλας @ Καράφλας 08/02/2011 18:36:48

      +1

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 08/02/2011 15:47:58

  ο Ψωμιαδης ειναι υπερ της ενωσης κεντροδεξιας κλπ..
  κριμα και τον νομιζα πατριωτη,,τωρα πραγματικα δεν ξερω τι βρωμικο παιχνιδια παιζει..

  ο Χατζηλαλακης κλπ ξεχνανε κατι στα περι επανενωσης.και θα επρεπε να γραφτει και στο αρθρο ισως

  οτι κεντροδεξια ειναι μονο η ΝΔ.. η Ντορα δησυ κλπ ειναι ΚΕΝΤΡΟ οπως δηλωσε και η ιδια στον Χατζηλαλακη,και το Λαος ειναι ακροδεξιο ή σκετο δεξιο,,το αντιπαλο δεος του κκΕ ενα πραγμα..

  οποτε κεντροδεξια ειναι μονο ΜΙΑ η ΝΔ,,οι αλλοι ειναι αριστεροτερα ή δεξιοτερα.. σε ολη την ευρωπη ετσι ειναι..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aggelos 08/02/2011 20:09:04

   Αγγελε,
   λυπούμαι αν σε απογοητεύσω, αλλά κατά τη γνώμη μου, ο Ψωμιάδης παίζει το παιχνίδι του ...εαυτού του!

 10. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 08/02/2011 15:48:05

  Κώστα Ροδινέ,

  ο Καρατζαφέρης είτε 6% είναι, είτε 5%, είτε 4,5%, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μεγάλο ποσοστό που μας δυσκολεύει να γίνουμε Κυβέρνηση με τέτοια άρνηση που υπάρχει από τον κόσμο να προσέλθει να ψηφίσει...

  Πρέπει να το προσεγγίσουμε εάν θέλουμε να γίνουμε Κυβέρνηση.

  Αυτό το ξέρουν καλά και στη ΝΔ.

  Πρέπει να γίνουμε επιτέλους ΔΕΞΙΟ κόμμα!

  Ας βγει ο Πρόεδρος και ας σκληρύνει τη στάση του για ΛΑΘΡΟμετανάστες, πανεπιστημιακό άσυλο (και κάθε είδους άσυλο), εγκληματικότητα, γκεϋοποίηση της Κοινωνίας κτλ.

  Δεν θα πάθει τίποτε...

  Είναι περισσότεροι αυτοί που θα κερδίσει από τους "προοδευτικούς κεντροδεξιούς" που θα χάσει...

  • anonymous avatar
   anonymous @ SPYROS T. 08/02/2011 15:57:49

   Ο Πρόεδρος και το κόμμα γενικότερα καλά θα κάνουν να καταθέσουν νομοσχέδια για το κάθε σοβαρό θέμα.
   Ας απορριφθούν. Δεν πειράζει. Θα είναι όμως ξεκάθαρες οι απόψεις του κόμματος και το πως θα κυβερνήσει.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ anonymous 08/02/2011 20:09:49

    Anonymous
    Σ' αυτό με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SPYROS T. 08/02/2011 16:04:25

   Πρώτον, δεν είναι βέβαιο οτι όλοι αυτοί που ψηφίζουν Καρατζαφέρη θα ψήφιζαν και Ν.Δ.! Το μεγαλύτερο ποσοστό εκτιμώ πώς οχι.
   Δεύτερον, το θέμα του ασύλου το είχε πρωτοθέσει ο Σαμαράς σε ανύποπτο χρόνο.
   Θα συμφωνούσα, όμως, μαζί σου οτι πρέπει να ενταθεί η αντιπολιτευτική κριτική.

 11. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 08/02/2011 16:09:46

  στην πολιτική τα «μέρη αθροιζόμενα, δεν μας δίδουν το ίδιο σύνολο ως όλον!», δηλαδή δεν πρόκειται για απλή πρακτική αριθμητική! Δεν αποκλείεται μάλιστα η άθροιση Ν.Δ. – ΛΑΟΣ –ΔΗΣΥ να δώσει μικρότερο σύνολο από ότι αθροίζουν ως μέρη!

  Κώστα, αυτό και μόνον είναι αρκετό. Θεώρησε ότι μεγάλο μέρος του "μη παραδοσιακού" μέρους του εκλογικού σώματος θα "σιχαινόταν" οποιαδήποτε συνεργασία με αυτοσκοπό την εξουσία και απλά θα έγερνε προς την "άλλη" πλευρά, μαζί τους κι εγώ.
  Και αυτούς χρειάζεται η Ν.Δ. προκειμένου να κάνει την υπέρβαση, διότι είναι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι, με πολιτική κρίση, ανώτατης εκπαίδευσης στην πλειοψηφία τους, με κατασταλαγμένες ηθικές αρχές και με συναίσθηση της ευθύνης της ψήφου τους.

 12. Έρεβος avatar
  Έρεβος 08/02/2011 16:14:48

  Το ζητούμενο στη ΝΔ είναι να κρατήσει ένα ρυθμό ανανέωσης τέτοιον που να μην προκαλεί "σοκ" στον πυρήνα των ήδη ψηφοφόρων και μελών της αλλά και που να είναι εμφανής στους εν δυνάμει μελλοντικούς ψηφοφόρους της.

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ Έρεβος 08/02/2011 16:34:29

   Αυτό λέγεται "τήρηση ισορροπιών" και, πίστεψέ με, μόνο οι "παραδοσιακοί ψηφοφόροι" της Ν.Δ. μπορούν να το ανεχτούν.
   Αν είναι το "σοκ" να διώξει μερικά "πρόβατα" από το κοπάδι, στο καλό να πάνε. Όμως, για κάθε χαμένο άβουλο και άχρηστο πρόβατο η Ν.Δ. θα κερδίσει 2 και 3 συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους που δεν πρόκειται στην πρώτη δυσκολία να κραυγάσουν "δεν πληρώνω". Εκτός κι αν στην Ν.Δ. τους φοβίζουν αυτού του είδους οι ψηφοφόροι, οπότε ας τα βρούνε με τους "τσομπάνηδες" και τις ισορροπίες τους.

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/02/2011 17:02:11

  σωστό άρθρο

 14. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 08/02/2011 17:09:14

  Να λοιπόν που θα διαφωνήσουμε και μια φορά Κώστα (παρ΄ ολίγον να γράψω "Χρύσανθε")
  Κατ΄ αρχήν είμαι απόλυτα σύμφωνος με την θέση σου ότι τα μέρη αθροζόμενα μπορεί να δίδουν... μικρότερο από το αναμενόμενο σύνολο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα μέρη δεν είναι απλώς "μέρη" χωρίς βαθύτερη σχέση μεταξύ τους. Σε επίπεδο απλών δυνητικών ψηφοφόρων οι διαφορες μεταξύ αυτών που επιλέγουν κάτι μεταξύ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ είναι απειροελάχιστυες και καθόλου πολιτικές. Οι διαφορές που αναφέρεις δεν θεωρώ ότι είναι τεράστιες .Η στάση απέναντι στο μνημόνιο θεωρώ ότι είναι μια διαφορά τακτικής και στα εθνικά θέματα να επισημάνω ότι 1 διαφορετικές οπτικές υπάρχουν και εντός της ΝΔ (πιθανώς και εντός των άλλων δύο) και 2 οι διεθνείς συσχετισμοί δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια διαφορετικών επιλογών. Και εν πάση περιπτώσει σ΄ ένα μεγάλο κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν και αποκλίνουσες απόψεις (Πόση σχέση έχει ο Λοβέρδος με τον Καρχιμάκη και η Κατσέλη με την Διαμαντοπούλου?)
  Πολύ σωστά η ΝΔ προσπαθεί να ασκήσει πολιτική ανοικτων θυρών, πολύ σωστά απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας, αλλά πρακτικά το ερώτημα είναι αν έστω με 5-6% απώλειες ένθεν κι ένθεν, τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της σε μεγάλο βαθμό αποστασιοποιημένους και τη βάση της όχι ενθουσιασμένη μπορεί να κερδίσει εκλογές.
  Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία "βίαια " επανασυγκόλληση ούτε φυσικά θέλω καν να φανταστώ κάποιου είδους καιροσκοπική συμμαχία κάποιων αυτόνομημένων "συνιστωσών". Θεωρώ όμως ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας πρέπει να έχουμε ( και κυρίως να έχουν οι αρμόδιοι) ότι μπορεί κάποια στιγμή η επανένωση , απορρόφηση, ανασύσταση -όπως θέλεις πες την- μπορεί να προκύψει. Και να πορευόμαστε και να πορεύονται αναλογα.

 15. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 08/02/2011 17:36:38

  Ας ονειρεύονται ότι θέλουν λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να ξαναγίνουν αν δεν τους αρέσει ας ψηφίσουν Γιωργάκη και λεφτά υπάρχουν.

 16. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 08/02/2011 18:15:44

  Κε Ροδινέ,
  εξαιρετικά εύστοχο άρθρο.
  Θα ήταν καταστροφικό για την Νεα Δημοκρατία να επιχειρήση οποιαδήποτε
  μικροπολιτική συγκόλληση οροφής.

  Ομως την ίδια στιγμή τα υπαρκτά πολιτικά κόμματα αδυνατούν πλέον να εκφράσουν την κοινωνία .
  Η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει ξεκολλήσει από τα μεταπολιτευτικά κομματικά στερεοτυπα.
  Πρώτο κόμμα καταγράφεται διαρκώς και αυξανόμενα ο ...κανένας.
  Κάνέναν δεν συγκινεί ο ένας ηττημενος να διακυρήσσει την υπεροχή του έναντι των άλλων ηττημενων επίσης.

  Οποιος τολμήσει να κάνει την τομή στην απαξιωμένη πλέον μεταπολιτευτική κομματική πραγματικότητα κέρδισε.

  Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει.
  Δεν τον βοηθά να διεκδικεί τον τίτλο του μονόφθαλμου
  μετάξύ τυφλών
  Γιατί δεν έχει κανένα λόγο να χρεώνεται το παλιό.
  Γιατί δεν το έφτιαξε ούτε το διαχειρίστηκε αυτός.
  Ο μεγάλος ηγέτης τολμά.

  Νεα Μεταπολίτευση τώρα.
  Ανοιχτή προσκληση στην κοινωνία βάσει αρχών χωρίς αποκλεισμούς.
  Ισχυρό κόμμα με παρουσία και δράση στη κοινωνία , ιδεολογικά συμπαγές, οργανωτικά σύγχρονο.
  Νέο Οραμα ,νέο Ονομα, νέα Πρόσωπα.

  Κατα την αποψή μου δεν είναι ρίσκο, είναι απαίτηση.
  Αλλιώς όλοι μάζί θα μετράνε αν ξεπερνούν το 50%....

 17. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 08/02/2011 18:19:41

  Κύριε Ροδινέ,
  Τα θερμά μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο αυριανός ηγέτης της Ελλάδος μας.

 18. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 08/02/2011 18:42:10

  Σε συνάντηση γνωριμίας της Ντόρας Μπακογιάννη με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Δημοκρατικής Συμμαχίας, χαρακτήρισε πολιτικές και όχι προσωπικές τις διαφορές της με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ εμφανίστηκε και αποτρεπτική, αναφορικά με το ενδεχόμενο να επανενωθεί στο μέλλον η κεντροδεξιά, κάτω από την ίδια κομματική στέγη, δηλώνοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει προγραμματική σύγκληση ανάμεσα στη ΔΗ. ΣΥ. και τη σημερινή Ν.Δ, απορρίπτοντας τα σενάρια περί μελλοντικής συνεργασίας των δυο κομμάτων.
  Μακάρι ο Θεός να της δίνει φώτιση να μένει αλάργα!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ αλλήθωρος 08/02/2011 20:11:24

   ενώ τις προηγούμενες μέρες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο!
   Θα τ'άκούμε συνέχεια αυτά.

 19. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 08/02/2011 18:49:38

  Μωρέ καλά όλα αυτά και με την επιχειρηματολογία του Κώστα Ροδινού, συμφωνώ απόλυτα.
  Αλλού εντοπίζεται το πρόβλημα...

  1. Γιατί να μην υπάρξει σύγκλιση σε θέματα πλουτοπαραγωγικών πηγών, αναφορικά με το φυσικό αέριο και την Αποκλ. Οικονομ. Ζώνη;;;
  2. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο με το μεταναστευτικό-εθνικό (πλέον) πρόβλημα;;
  3.Γιατί να μην συζητηθεί η αναπροσαρμογή των καταχρηστικών απέναντι στους πολίτες ,όρων του μνημονίου;;;

  Προσωπικά είμαι υπέρ μιας ενωμένης κεντροδεξιάς, όχι ως άθροισμα μεριδίων εξουσίας, αλλά ως εθνική υποχρέωση...
  Με αμοιβαίες παραχωρήσεις και συγκλίσεις η λύση θα βρεθεί, έτσι πιστεύω...

  Κατά την άποψή μου προέχει η εθνική σωτηρία και η οικονομική και κοινωνική συνοχή των πολιτών, τα άλλα τα θεωρώ προφάσεις εν αμαρτίαις, εδώ τα βρίσκουν αλλού και αλλού...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιώργος Μεσσηνία 08/02/2011 20:12:37

   Γιώργο,
   Πιστεύει οτι με Καρατζαφέρη και Μπακογιάννη, είναι εφικτή μια τέτοια σύγκληση;
   Κατά τη γνώμη μου όχι!

   • Γιώργος Μεσσηνία avatar
    Γιώργος Μεσσηνία @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 20:52:29

    Δεν έχεις άδικο, απλά θεωρώ πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατό περιθώριο, προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα, για τα οποία αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ σκοπεύει παρά να τα καμουφλάρει με βαρύγδουπες δηλώσεις και θεατρινισμούς και στο τέλος να τα πετάξει κάτω από το χαλί...
    Ούτε εμένα μου αρέσει η εικόνα του Άδωνις ή η προκλητική πολιτική φιλαυτία της Ντόρας, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης για εθνικούς καθαρά λόγους και αυτό απαιτεί λεπτούς πολιτικά χειρισμούς.
    Και η ΝΔ του Σαμαρά πιστεύω πως έχει τη ποιότητα και τις προδιαγραφές να διαχειριστεί κρίσεις και να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων.
    Από εκεί και πέρα εκτός από καραγκιόζηδες υπάρχουν και σοβαροί δεξιοί πολιτικοί από τα άλλα δύο κόμματα κυρίως του καρατζαφέρη(πχ Πολατίδης, Βελλόπουλος), ας ψηφίσουμε και εμείς με σύνεση και η σαπίλα θα την "κάνει" με ελαφρά πηδηματάκια, δεν φταίνε πάντα οι πολιτικοί!
    αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη...

 20. Aris. A avatar
  Aris. A 08/02/2011 19:00:46

  Κώστα

  Προσωπικά για μένα που ψηφίζω ΝΔ η κατάληψη της εξουσίας δεν είναι αυτοσκοπός.

  Εχει νόημα να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση μόνο αν πραγματικά μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην χώρα.

  Είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο λάθος του Καραμανλή ήταν η εξουσία που έδωσε σε κέντρα και παράκεντρα για να αγοράσει την ησυχία του και στο τέλος το μόνο που κατάφερε ήταν και λουρίδες να τον κόψουν τα ΜΜΕ με τα καρφώματα με από τους δικούς του και έργο να μην παράγει γιατί ο καθένας δούλευε για πάρτη του.

  Οσοι εντός ΝΔ ζητάνε επανένωση της κετροδεξιάς είναι επειδή νοιώθουν ανίσχυροι και θέλουν να επιστρέψουν και οι εκτός ώστε να στηθούν και ισχυροποιηθούν οι παλιές κλίκες για να διαφεντεύουν για αυτούς και τα παιδιά τους ένα ιστορικό κόμμα.

  Οσοι εκτός ΝΔ θέλουν επανένωση είναι γιατί βλέπουν ότι αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους βγήκαν. Είναι βαριά η καλογερική Ντορούλα άντε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

  Πέρα από την πλευρά κομματικών υπολογισμών υπάρχουν και τα πρόσωπα.

  Πολλές φορές στην ζωή "μικρές ιδέες" τις μεγαλούργησαν μεγάλοι άνθρωποι.

  Μετά τα όσα έχουν συμβεί υπάρχει κάποιος Νεοδημοκράτης που έχει κάτι κοινό με τον Καρατζαφέρη, τον Σκυλλακάκη, τον Γεωργιάδη κα από πλευράς ύφους και ήθους.

  Ενας διευθυντής μου κάποτε μου είχε πει ότι το σημαντικό δεν είναι να κερδίσεις μόνο έναν αγώνα αλλά να τον κερδίσεις με τους όρους σου και με αξιοπρέπεια.

  Το ίδιο θα έλεγα και στον Σαμαρά.

  Αμα είναι να γίνεις πρωθυπουργός για να γίνεις κουβερνάντα των παρεών κάτσε εκεί που είσαι.

  Πηγαινέτο όπως το πας από τον δρόμο τον δύσκολο τουλάχιστον όταν γίνεις να έχεις και κάποιες προυποθέσεις επιτυχίας.

  Επειδή πιστεύω ότι όσοι ψηφίζουμε ΝΔ ή ψηφίζαμε και τώρα είμαστε στο δεν ξέρω δεν απαντώ τον δημοσκοπήσεων αυτό περιμένουμε από τον Σαμαρά.

  Δείγματα έργου ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα διαφορετικά από τους προκατόχους του.

  Ουτε διορισμούς ούτε κρατική εύννοια περιμένουμε.

  Απαιτούμε κυβερνήτες και κράτος που θα σέβεται τον αγώνα μας.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Aris. A 08/02/2011 19:21:51

   Είσαι άδικος φίλε, προσωπικά "σκοτίστηκα" για τον γελοίο τον ..Άδωνις ή τον τυχοδιώκτη τον Σκυλακάκη και δεν με απασχολεί καμία κλίκα...
   Καλά τα λες για τον Καραμανλή και την εξαγορά ησυχίας που τελικά τον κατατρόπωσε, απλά υπάρχουν εθνικές αναγκαιότητες που αυτή η κ@λ@κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις, και όσο παραμένουν αυτοί επάνω, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα για τον απλό πολίτη.
   Όσο για το αν νιώθω ανίσχυρος, εδώ έπεσες μέσα, και αυτό είναι αλήθεια γιατί μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι πιο άοσμη από ποτέ...
   Η χειρότερη μεταπολιτευτικά κυβέρνηση μετά του Σημίτη είναι αυτή και η ΝΔ στέκεται παγωμένη και άνευρη!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 08/02/2011 21:25:51

   Αρη,
   για να έχει νόημα η άσκηση της εξουσίας η Ν.Δ. πρέπει να δημιουργήσει μια κοινωνική πλειοψηφία που να αποδέχεται τις βασικές προγραμματικές της επιλογές.
   Διαφορετικά θα έχουμε μια από τα ίδια.

 21. spiros avatar
  spiros 08/02/2011 19:40:21

  Τα τεχνάσματα αυτά πιστεύουν ότι θα συσπειρώσει τις μη κεντροδεξιούς ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ. Εκεί εντάσσεται και η προσπάθεια του ΜΕΓΑ να χαρακτηρίσει τον αγώνα του ιατρικού κόσμου κομματικοποιημένο και υποκοινούμενο από την δεξιά. Προσπαθούν να μετρήσουν την αντίδραση του κόσμου με το φίλτρο του αντι-δεξιού. Εκτιμώ ότι πολύ γρηγορα θα το εγκαλείψουν αφού δεν ικανοποιούν στην μέτρηση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ spiros 08/02/2011 21:18:18

   To δελτίο του MEGA τα δίνει όλα για να στηρίξει την κυβέρνηση.
   Χρειάζονται απελπισμένα την κρατική διαφήμιση.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/02/2011 19:49:46

  Eκεινο που θα πρεπει να σκεφθουν στη ΝΔ ειναι η περιπτωση μη αυτοδυναμης πλειοψηφιας και ο σχηματισμος συμμαχικων κυβερνησεων εξ αναγκης.
  Αυτο ουδεποτε απασχολησε τη ΝΔ παλια γιατι ειχε ενα μετωπο ΠΑΣΟΚ και αριστερας απεναντι και ηταν ο μοναδικος φορεας της κεντροδεξιας.
  Οι εποχες αυτες περασαν ομως και αν η κριση των μεγαλων κομματων,τοσο του ΠΑΣΟΚ οσο της ΝΔ οδηγησουν σε μη αυτοδυναμη πλειοψηφια το θεμα των κυβερνησεων συνεργασιας θα τεθει απο τα πραγματα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 08/02/2011 20:24:14

   Ψυχραιμία,
   αυτά τα σενάρια όπως ξέρεις τα συζητάς μετά τις εκλογές.
   Αν το κάνεις προεκλογικά στέλνεις μηνύματα ηττοπάθειας.

  • Petros avatar
   Petros @ ψυχραιμια 09/02/2011 00:17:15

   Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένα και καλώς ,απορρίψει τέτοιο ενδεχόμενο.
   Αυτό θα ήταν χειρότερο και από τις ετερόκλητες προεκλογικές συνεργασίες.
   Ο απόλυτος βιασμός της λαϊκής θέλησης.
   Κυβέρνησή ισορροπιών.
   Η κυριαρχία της διαπλοκής.
   Απορώ κύριε Ροδινέ που το συζητάτε.

 23. RYaN avatar
  RYaN 08/02/2011 19:50:13

  Μην ξεχνάτε τον ΚΑΝΕΝΑ !!! Έχει φοβερά ποσοστά και θα ξεδιπλωθεί στην ώρα του! Το τί θα πράξει όμως την ώρα εκείνη εξαρτάται από πολλά...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ RYaN 08/02/2011 20:22:42

   O "κανένας" προκαλεί το σύστημα να ανανεωθεί!
   Και τα κόμματα επίσης.

 24. victoria avatar
  victoria 08/02/2011 20:01:25

  'Μες στο ολικό ποσό δεν αριθμήθηκα κι αυτή η χαρά μ'αρκεί'.

  Αν είναι να αθροιστούμε με ΛΑΟΣ και Ντόρα, βάλτε κι άλλο ένα μείον τουλάχιστον στη ΝΔ, εμένα. Αλλά δεν νομίζω Τάκη!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ victoria 08/02/2011 20:14:34

   Victoria,
   Κάτι μου θυμίζει αυτή η ρήση.
   Είναι ....

   • victoria avatar
    victoria @ Κώστας Ροδινός 08/02/2011 20:45:17

    Καβάφης
    (μετά έριξα το επίπεδο με τη διαφήμιση, αλλά μου πήγαινε στο νόημα!)

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ victoria 08/02/2011 21:15:58

     thanks

 25. Aris. A avatar
  Aris. A 08/02/2011 21:40:37

  Κώστα

  Υπάρχει κόσμος που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για να τα φέρει έντιμα πέρα και με ειλικρίνεια και δεν τον ενδιαφέρει η μικροπολιτική.

  Δυστυχώς αυτόν τον κόσμο τον υγιή κατάφεραν τα ΜΜΕ με την προπαγάνδα όλοι ίδιοι είναι να τον έχουν στην γωνία και στην αποχή.

  Αυτούς τους πολίτες θέλουμε αυτή είναι οι κοινωνική συμφωνία που θέλουμε για να χτίσουμε και να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας.

 26. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 08/02/2011 22:26:34

  Χαίρομαι για την απάντησή σας αλλά επαναλαμβάνω, αν επικρατήσει στην κοινωνία η συγκεκριμένη άποψη που προπαγανδίζει ο συνομιλητής σας, δηλαδή ότι τα κόμματα της αριστεράς "γενικώς δεν γουστάρουν τίποτα πλην της ανομίας, της αρπαχτής και του δικαιώματος να βάζουν όλοι χέρι στα κρατικά ταμεία" δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα και για την αριστερά και για τη χώρα. Καλό θα ήταν να αποδοκιμάζονται τέτοιες αστήρικτες κατηγορίες, στις οποίες εσχάτως επιδίδεται με επιτυχία ο Πάγκαλος και άλλοι παρόμοιοι για προφανείς λόγους (υποστήριξης του μνημονίου).

 27. Alter ego avatar
  Alter ego 08/02/2011 23:31:33

  ''Μες στο ολικό ποσό δεν αριθμήθηκα κι αυτή η χαρά μ’αρκεί’.
  Πολύ καλό ! Μήπως σας λέει κάτι κύριοι του 48% ;

 28. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 09/02/2011 01:18:56

  H Nτόρα Μπακογιάννη δεν είναι μόνο υπέρμαχος του μνημονίου,είναι και υπέρμαχος της πολιτικής που δημιούργησε την κρίση.Το alter ego του Παπανδρέου, άλλου χώρου ,της ίδιας συνομοταξίας,με ίδιους 'χορηγούς' και βασικούς μετόχους.Είναι οι πολιτικοί ευφευρέτες της "δήθεν" κρίσης που ποτέ όμως δεν την ονόμασαν και δεν την ανέλυσαν .Όπως και να το κάνουμε ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός πάντα θα δημιουργεί πλεονάσματα στους λίγους και ισχυρούς και ελλείμματα στους πολλούς και αδύνατους.Η εν λόγω κυρία μαζί με όλους τους γόνους των τζακιών ποτέ δεν απόκτησαν κάτι με πραγματικούς αγώνες,όλα τους προσφέρθηκαν,και για αυτό ακολουθούν την πιό εύκολη πολιτική,αυτή δηλαδή το να αφήνουμε μόνη της την αγορά να επιβάλλει κανόνες .Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει ,όχι μόνο αυτή,καμμία σχέση με την σημερινή ΝΔ,η οποία βέβαια πρέπει να κατανοήσει ότι οι συνθήκες δεν ομαλές,είναι 'πολεμικές".Ενα είναι σίγουρο,ότι σε πόλεμο,κερδίζει ο πειθαρχημένος,ο εκπαιδευμένος,ο ιεραρχημένος,και προπαντώς αυτός που ΓΝΩΡΙΖΕΙ τον εχθρό.Κι ο 'εχθρός" σε ένα λαικό κόμμα είναι αυτός που δημιουργεί πρόβλημα στην μικρομεσαία κοινωνία.Εάν δεν εντοπιστούν οι "δυνάστες' της νευρικής κατα τα άλλα κοινωνίας,τότε πολύ εύκολα απο θύτες κάποιοι άδοξα να γίνουν θύματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.