#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2010 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ρόκκο και τ΄ αδέλφια τουΕπειδή ο κ. Σημίτης θέλει να ξεχνά του θυμίζουμε τι γινόταν επι εποχής του με τις προμήθεις του ΟΤΕ, την Δικαιοσύνη και την διαπλοκή με την ΖΗΜΕΝΣ και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Αφιερώνουμε επίσης το δημοσίευμα που ακολουθεί, από ένα παλιότερο τεύχος του «Αντί», σε όσους κόπτονται σήμερα για κάθαρση.

Πριν από δέκα χρόνια το «Αντί», ο υποφαινόμενος και η Αριστέα Μπουγάτσου είχαν οδηγήσει την υπόθεση διαπλοκή στα ποινικά δικασαστήρια χωρίς εξεταστικές, περισπούδαστες δηλώσεις και πολιτικές φανφάρες.

Αλλά για τις γνωστές «εγγενείς δυσχέρειες» χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να για να μην καταντήσει η Ελλάδα όπως κατάντησε σήμερα.

Και δυστυχώς η ευθύνη γι αυτό ανήκει και στον Κ. Καραμανλή. Που ενώ για να γίνει πρωθυπουργός έδωσε μάχη για θέματα όπως αυτά που περιγράφουμε στη συνέχεια, όταν μπήκε στο Μαξίμου τα ξέχασε.

Από το τευχος 705 του «Αντί»….Τον Ιούλιο του 1996, μια βραδυφλεγής βόμβα συγκλόνιζε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Ύστερα από δικαστική κυοφορία 18 μηνών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αποφάσιζε ομοφώνως να ασκηθεί δίωξη για το περιβόητο σκάνδαλο της ανάθεσης 1.000.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα (απάτη, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, απιστία, ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση).

Στο επίκεντρο της υπόθεσης ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Κόκκαλη που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι και ερευνούσε η ελληνική δικαιοσύνη για να διαπιστώσει ποιοι από τους υποστηρικτές του ανατολικογερμανικού εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ είχαν στην πραγματικότητα λαδωθεί.

Χρηματισμός στελεχών του ΟΤΕ έγραφε η Καθημερινή στις 12.5.96 και αποκάλυπτε οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες που αφορούσαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ. Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η δικαιοσύνη ήταν τόσο βάσιμα ώστε η Ελευθεροτυπία έγραφε για μια Ψηφιακή Καταιγίδα που απειλούσε την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ άλλες εφημερίδες έσπευσαν να διαταράξουν τον ύπνο αρκετών υπεράνω υποψίας με πρωτοσέλιδα του τύπου: Η Στάζι χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ, Ξεσκεπάστηκε το κράτος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κόκαλο ο Κόκκαλης, Πόλεμος με κασέτες για τα ψηφιακά, Ψηφιακές βόμβες κ.λπ. Η ευφορία μιας ακόμα κάθαρσης κατέλαβε μερικούς αφελείς. Η ελπίδα αποδείχθηκε φρούδα ύστερα από απίθανα δικονομικά τερτίπια. Η Ψηφιακή Καταιγίδα της Ελευθεροτυπίας εκφυλίστηκε τελικά σε μια απλή βροχόπτωση, η οποία μούσκεψε βέβαια ορισμένους, αλλά έθαψε την ουσία της υπόθεσης: την απίστευτη διαφθορά. Η ταφόπλακα μπήκε με δύο βουλεύματα (τα υπ.αρ.685/1998 και 1820/1998) του ίδιου Συμβουλίου Εφετών που είχε παραπέμψει τον Σ. Κόκκαλη. Τώρα πια που είναι γνωστό το περιεχόμενο των βουλευμάτων, προκαλώνται δικαιολογημένα ερωτηματικά σε όσους τα μελετούν.

Θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε πολλά γι' αυτά τα βουλεύματα και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων η διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου έληξε, άδοξα και περίεργα. Σήμερα θα περιοριστούμε σε δύο μόνον επισημάνσεις:

Πρώτον, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Λάμπρος Καράμπελας, που ανέλαβε να συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γεωργίου Zορμπά (ο δικαστικός που συνέδεσε για πρώτη φορά τα ψηφιακά με τους λογαριασμούς της Στάζι), διέσπασε την ενιαία δικογραφία της υπόθεσης σε δύο τμήματα, το ένα από τα οποία αφορούσε τις δωροδοκίες και το άλλο την υπογραφή αυτή καθαυτή της σύμβασης του 1994 για την ανάθεση ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Όπως επισημαίνουν σήμερα νομικοί κύκλοι, το Συμβούλιο Εφετών, με πρόεδρο τον προιστάμενο του Εφετείου κ. Σεργάκη, ευλόγησε αυτή την αυθαίρετη διάσπαση της δικογραφίας και άνοιξε το δρόμο για τα δυο απαλλακτικά βουλεύματα.

Δεύτερον, κλειδί της υπόθεσης και της δικαστικής έρευνας ήταν οι περίφημοι λογαριασμοί του κ. Σωκράτη Κόκκαλη που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι και σε ελβετικές και άλλες τράπεζες. Τι έκανε γι αυτούς η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα οι ειδικοί Εφέτες ανακριτές κ. Ναυπλιώτης και Γεωργαντόπουλος, οι οποίοι υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Καράμπελα ανέλαβαν να ολοκληρώσουν την δικογραφία μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών του 1996; Ύστερα από 16 μήνες δικαστικής έρευνας εισηγήθηκαν στο ίδιο δικαστικό σώμα και αυτό αποφάνθηκε ότι δεν είναι σοβαρές οι ενδείξεις προς παραπομπή των κατηγορούμενων στο ακροατήριο για να δικαστούν ως υπαίτιοι δωροδοκίας και δωροληψίας.Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 1996 κυρίως στην Καθημερινή, οι δωροδοκίες προς υψηλά ισταμένους του ΟΤΕ, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, είχαν διαπραχθεί μέσω του λογαριασμού με αριθμό 709 που διατηρούσε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης στην Τράπεζα Deutsche Ηandelsbank (DΗΒ) του Ανατολικού Βερολίνου. Για να ανοίξει ο λογαριασμός αυτός έπρεπε να ζητηθεί η συνδρομή του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι Εφέτες ανακριτές όχλησαν τις γερμανικές αρχές, αλλά όταν πήραν την απάντηση ότι η Deutsche Ηandelsbank δεν είναι σύμφωνη με τη διαβίβαση πληροφοριών για ποινικούς σκοπούς του Εφετείου Αθηνών πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Περίμεναν λοιπόν από την πρώην τράπεζα της Στάζι να ανοίξει, έτσι με την πρώτη, τα αρχεία της;

Πώς έκαναν δεκτή την περίεργη άποψη να αρνείται ξένη αρχή την δικαστική συνδρομή σε ανακριτικές πράξεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης με το επιχείρημα ότι επειδή η Γερμανική Εμπορική Τράπεζα δεν είναι σύμφωνη (σ.σ. η έμφαση δική μας) με τη διαβίβαση πληροφοριών για ποινικούς σκοπούς του Εφετείου Αθηνών εκφράζει η Ανεξάρτητη Επιτροπή την αδυναμία της για άμεση ανταπόκριση (σ.σ. η έμφαση δική μας) στο αίτημα... 2. Μήπως η αδυναμία άμεσης ανταπόκρισης ήταν υπεκφυγή και κωλυσιεργία της Ανεξάρτητης Επιτροπής και θα ήταν δυνατόν με μεγαλύτερη επιμονή και συνεργασία Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών με το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης να πεισθούν οι γερμανικές αρχές να συνεργαστούν σε μια έρευνα που αφορούσε ανακριτικές πράξεις σχετικά με την ενδεχόμενη τέλεση κακουργηματικών πράξεων; Διαφορετικά, είναι απορίας άξιον πώς έχει επιτευχθεί το άνοιγμα ελβετικών λογαριασμών του πρώην δικτάτορα Μάρκος ή πρόσφατα του Νιγηριανού Σάνι Αμπάτσα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ύψους δισεκατομμυρίων δραχμών στα παραπάνω ευαγή ιδρύματα.

Με τον τρόπο που ενήργησαν οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί χάθηκε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση και απονομή δικαιοσύνης.

Η υπόθεση των ψηφιακών είναι πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το 2000 δεν είναι 1988. Άλλωστε, ο Γιώργος Κοσκωτάς είναι ...Κακομοίρογλου συγκρινόμενος με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Εκείνο το οποίο στην υπόθεση Κοσκωτά ήταν ένα εσωτερικό σκανδαλάκι της Ελλάδας δεν ισχύει στην υπόθεση των ψηφιακών, η οποία λόγω των διασυνδέσεων με την Στάζι παίρνει διεθνή διάσταση ως μια ακόμα επιχείρηση διείσδυσης την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Στην Γερμανία, οι κυβερνητικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τα χιλιόμετρα των μυστικών αρχείων που βρέθηκαν στα υπόγεια της Στάζι, έσπασαν ύστερα από προσπάθειες ετών τον κώδικα με τον οποίο είχαν αποθηκευθεί σε μαγνητικές ταινίες τα ονόματα χιλιάδων μυστικών πρακτόρων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, στις ταινίες είχαν αποθηκευθεί τα ονόματα 15.000 πρακτόρων της Στάζι, μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης για 30.000 μυστικές επιχειρήσεις. Οι στόχοι των επιχειρήσεων αυτών ήταν γύρω στους 1.500 και περιλαμβάνονταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, κόμματα και επιχειρηματίες και από τις δυο πλευρές του Τείχους. Σε περίοπτη θέση, στους στόχους της Στάζι, ήταν και η Ελλάδα, ο αδύνατος κρίκος του ΝΑΤΟ.

Τα νέα στοιχεία προστίθενται σε όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί στο παρελθόν για τις σχέσεις Σ. Κόκκαλη-Στάζι και επιτρέπουν σήμερα να καταγραφεί με εναργέστερο τρόπο η σταδιοδρομία του προέδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στους σκοτεινούς διαδρόμους και, μαζί με αυτήν, η διαδρομή των τραπεζικών λογαριασμών.

ΔωροδοκιεςΜεταξύ αυτών που κατέθεσαν στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι και ο Dr. Βeil (Μπάιλ), πρώην υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Αν. Γερμανίας την κρίσιμη εποχή διείσδυσης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στον ΟΤΕ (1981-1989), ο οποίος δήλωσε ότι διοχετεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο ΠΑΣΟΚ.

Η κατάθεση του Μπάιλ συνδυάζεται με ένα πολύ σημαντικό έγγραφο της έρευνας για τα ψηφιακά, που αποκαλύπτει σήμερα το Αντί. Πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο σήμα της Στάζι και  αφορά μεταξύ των άλλων, την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού κόμματος ΠΑΣΟΚ για τη βελτίωση των συναλλαγών. Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά για την κατάθεση σε εκείνη τη φάση 400.000 συνολικά γερμανικών μάρκων σε ελβετική τράπεζα. Το σημαντικό αυτό έγγραφο συνδυάζεται με την πληθώρα των άλλων στοιχείων που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι για την άλωση του ΟΤΕ από την Ιντρακόμ και για πρώτη φορά επιβεβαιώνουν αυτό που τόσα χρόνια ήταν προφανές για όσους ασχολήθηκαν με τα σκάνδαλα των ψηφιακών.

Οι περισσότερες δωροδοκίες έγιναν μέσω του λογαριασμού 709 που, όπως αποκάλυψε ήδη στο παρελθόν η Καθημερινή, διατηρούσε ο Σωκράτης Κόκκαλης στην Deutsche Ηandelsbank ΗΒ.

Τα νέα στοιχεία που αποκωδικοποιήθηκαν στη Γερμανία διευκρινίζουν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο λογαριασμούς, τον 0709-60-011-205 σε γερμανικά μάρκα και τον 0709-85-011-025 σε αμερικανικά δολάρια. Οι αποστολές χρηματικών ποσών για δωροδοκίες μέσω των λογαριασμών αυτών αφορούν κυρίως τη χρονική περίοδο 1984-1990, την περίοδο δηλαδή άλωσης του ΟΤΕ από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Το μεγάλο μυστικό του Κόκκαλη και πιθανώς όλη η αλήθεια για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ κρύβεται στα εμβάσματα του Κόκκαλη σε  τρεις ελβετικές τράπεζες και αντίστοιχους λογαριασμούς:
Την United Οverseas Βank και αρ. λογαριασμού b 8785.Την Chemical Βank και αριθμό λογαριασμού g 2209.Την Credit Suisse και αριθμό λογαριασμού  0998512-1.Στους τρεις αυτούς λογαριασμούς μεταβιβάστηκαν περισσότερα από 5.000.000 γερμανικά μάρκα σε μια περίοδο τεσσάρων ετών. Σε ποιους πήγαν τα ποσά αυτά; Είναι βέβαιο ότι την απάντηση όφειλε να δώσει από το 1998 η ελληνική δικαιοσύνη.

Η ιστορία των δωροδοκιών ρίχνει σήμερα φως στην μεθόδευση μέσω της οποίας το ΠΑΣΟΚ χάρισε στον Κόκκαλη τον ΟΤΕ και ακόμα περισσότερο πώς, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στελέχη του, μετέτρεψαν με αριστοτεχνικές, είναι αλήθεια, κινήσεις την εταιρεία του κ. Κόκκαλη από μια μικρή αντιπροσωπεία ξένων οίκων ειδικά ανατολικογερμανικών στο σημερινό μεγαθήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 29/05/2010 14:45:22

  Στην ταινία του Visconti, με τον αυτό τίτλο, πρωταγωνιστούσαν κι οι Κατίνα Παξινού, Σπύρος Φωκάς αλλά και Alain Delon....

  Εναγωνίως αναμένονται, οι, στα καθ΄υμάς ταυτοποιήσεις των προσώπων...!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ χελιδόνι 29/05/2010 14:54:23

   Οι καθ`ημάς λαμόγιοι φέρνουν φατσικά πιο πολύ στους ήρωες της ταινίας Goodfellas. Ήσε πργματικές φάτσες των οικογενειών Gambino, Bonano, Luchesse κλπ.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Strange Attractor 29/05/2010 15:13:20

    ...ομως ακόμη κι ο Robert De Niro στο Analyze that στον Billy Crystal του ...κρεμάστηκε!

 2. thanos avatar
  thanos 29/05/2010 14:48:15

  Αν και πολύ νέος τότε την θυμάμαι την υπόθεση.
  Συγχαρητήρια για το άρθρο σήμερα αλλά κυρίως για την προηγούμενή σου ¨ενασχόληση¨.
  Αυτό για εμένα που δε σε γνωρίζω σημαίνει ότι αφού γνωρίζεις τόσα πολλά, οφείλεις και έχεις ΕΥΘΥΝΗ να συνεχίσεις να πληροφορείς τους νεότερους.
  Όχι για αυτό το θέμα μονάχα, για όλα όσα έχεις γνώση πρέπει να μιλήσεις.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 29/05/2010 14:52:37

  Αρα;

  Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία φαντάζομαι θα έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη και ο κ. Μαντέλης και ο κ. Σημίτης, έδρασε ως ενισχυτικό της πρωθυπουργικής αμνησίας που λέτε.

  Δικαιούται να υποπτεύεται ο, ως οφείλει να είναι, καχύποπτος πολίτης, ότι ίσως να μην πάει καλά κάτι και με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;

  Μήπως δεν το δικαιούται;

  Θραξ Αναρμόδιος

 4. thanos avatar
  thanos 29/05/2010 15:09:52

  Σωστός!

 5. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 29/05/2010 16:02:36

  Ηρθε η ώρα για μεγάλες ανατροπές.Ο λαός έχει ήδη βγεί από τον λήθαργό του, όταν άρχισαν να του θίγουν τα λιγοστά του δικαιώματα.Ολοι αυτοί που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια(1980-2009),οι ίδιοι πάντα είναι,δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει.Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το "τσουνάμι" που έρχεται να πνίξει τα πάντα.Να δούμε τότε Λαλιώτηδες-Μαντέληδες-Παπαντωνίου-Τσοχατζόπουλους-Λιάνηδες που θα κρυφτούν.

 6. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 29/05/2010 16:03:04

  Δεν εφτανε το ΑΝΤΙ,γιατι ηταν μονο του.
  Η Ελευθεροτυπια ( λεμε τωρα..)μετα τις αψιμαχιες τυπου "Κοκκαλινο" και "Κοκαινο" εκανε αυτο που εκανε καθε φορα:κατελαβε το ζωτικο της χωρο και επιδοθηκε απερισπαστη στο χτισιμο του σοσιαλισμου...
  Η Αυριανη με το περιβοητο εξωφυλλο περι 2% εστειλε το μηνυμα στο στρουμφακι της Αρκαδιας και συνεχισε να μασουλαει.
  Ετσι εζησαν ολοι τους πολυ καλα,γερασε κι ο Κασκαντερ,θα βγουν και δυο τρια πραγματακια για να γινουν οι αφελεις ντιπ καταντιπ αφελεις για να φτασουμε να δουμε και την Αλεκα σε κανενα μνημοσυνο να κλαιει και να μιλαει για το εργο που αφησε πισω του, "ο γιος του Πετρου"...
  Ποσο χοντρο δουλεμα σηκωνει ακομα το πετσι μας;

 7. Άνθρωπος τις avatar
  Άνθρωπος τις 29/05/2010 16:20:38

  Κάπου είχα διαβάσει το ψευδώνυμο του γιου του Πέτρου πριν γυρίσει στην Ελλάδα. Να δεις ποιο ήταν...

 8. Factorx avatar
  Factorx 29/05/2010 17:15:07

  Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά σας πληροφορω οτι ακόμα να ξετινάξω την λάσπη που μου πετάξαν. Αλλοι είχαν την χάρη, εμένα κατηγορούσαν.

  Ερώτημα προς βουλευτά της εξεταστικής: Με εκινα τα απαλλακτικά βουλεύματα τι θα γίνει;

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 29/05/2010 17:33:53

  Το θέμα τι συμφώνησε το 1991-1993 ο Κ. Μητσοτάκης με τον Χ. Κόλ για το κλείσιμο της υπόθεσης Κόκκαλη στο Γερμανικό κοινοβούλιο.

  Τότε που οι γερμανοί διεκδικούσαν την Intrakom σαν περιουσιακό τους στοιχείο , βάση της αρχής της διαδοχής των κρατών ( ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας ). Ο μακαρίτης Λυκούργος Κομίνης είχε γράψει στην ¨Επικαιρότητα¨ ότι έγινε και ένας ¨συμψηφισμός¨ του τύπου να μην διεκδικηθούν οι Γερμανικές Αποζημιώσεις από την Ελλάδα και η Intrakom από την Γερμανία.

  Την ίδια περίοδο (1993-1994 ) οι Αμερικάνοι οι οποίοι από το 1989 είχαν αποσπάσει τον βασικό κατάλογο πρακτόρων της Στάζι ( αρχείο ¨Rosenbund" που μόλις πρόσφατα παρέδωσαν φωτοαντίγραφα του στις γερμανικές υπηρεσίες ) είχαν επισκεφτεί τον Κόκκαλη ( εάν θυμάμαι ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ ) και είχαν συναποφασίσει να ανατεθεί στην Ιντρακόμ , στα πλαίσια αντισταθμικών έργων , η συμπαραγωγή ηλεκτρονικού υλικού σε οπλικά συστήματα που θα προμήθευαν στην Ελλάδα .

  Την ίδια περίοδο επίσης είχαμε την ίδρυση του " Ιδρύματος Κόκκαλη ¨ στις Η.Π.Α. με σκοπό την ¨εκπαίδευση μελλοντικών πολιτικών ηγετών για τα Βαλκάνια¨ , όπως και συνέβη με κάποιες προσωπικότητες της Π.Γ.Δ.Μ.

  Από εκείνη την περίοδο μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι οι ¨μετεγγραφές¨, με τις οποίες έτσι και αλλιώς ασχολείται ο κ. Κόκκαλης στον Ολυμπιακό , δεν γίνονται μόνο στις ¨Π.Α.Ε. ¨.

  Κανείς δεν γνωρίζει τα ανταλλάγματα σε τέτοιες ¨συναλλαγές¨ , αλλά έκτοτε, από τότε δηλαδή που "σίγησαν" οι γερμανοί σχετικά με τον Κόκκαλη και τον ¨συγχώρεσαν" οι αμερικανοί κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει εάν η Ιντρακόμ είναι θυγατρική της Siemens ή η Siemens θυγατρική της Ιντρακόμ... στα Βαλκάνια.

  Γεγονός είναι πάντως ότι οι μεγάλες πολυεθνικές θέλουν να αποκρύβουν την έδρα τους , ιδίως εάν πρόκειται για χώρες με εγνωσμένη αποικιοκρατική ιστορία , και προτιμούν ¨αχυροεταιρείες¨ και ¨αχυρανθρώπους¨ με ελληνικά και άλλα ¨αθώα¨ ονόματα για να προωθούν τα συμφέροντα τους στους ¨κάφρους των Βαλκανίων ¨ και των αναπτυσσόμενων χωρών...

  Κανείς δεν γνωρίζει επίσης εάν το ομώνυμο Ιδρυμα στις ΗΠΑ προωθεί τα συμφέροντα μιας ¨ελληνικής¨ εταιρείας ή τα συμφέροντα της χώρας που εδρεύει... Αλλά προφανώς και ο Σ. Κόκκαλης πρέπει να καταβάλει κάποια ¨αντισταθμικά λύτρα" απο ευγνωμοσύνη για το ότι του επιτρέπουν , ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΉ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ¨ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , να υπάρχει ¨αλώβητος".

  Το γεγονός επίσης ότι η Γερμανία δεν επέτρεψε την ¨δικαστική συνδρομή" σχετικά με τους λογαριασμούς του Σ. Κόκκαλη στην Εμπορική Τράπεζα της Ανατολικής Γερμανίας , αποδεικνύει ότι η χώρα αυτή λειτουργεί διαχρονικά πάνω στο ίδιο πνεύμα σε σχέση με την προστασία των κρατικών της συμφερόντων , ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ " ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ".

  Το 1960 σταμάτησε την έρευνα του Σπήγκελ σχετικά με τις καταγγελίες Μάξ Μέρτεν για συνεργασία Κ. Καραμανλή ( του ¨εθνάρχη" που μας έβαλε στην Ε.Ε. για να απολαμβάνουμε σήμερα την πλήρη διάλυση της Ελλάδας )με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής , με την παρατήρηση ότι" δεν επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσουμε μια χώρα που μας εξυπηρετεί μέσω του ΝΑΤΟ " ...

  Τώρα θα ανοίξουν και τους φακέλους της οικογένειας Λάτση , γνώριμης τους από την περίοδο της κατοχής , επειδή προφανώς ¨δεν τα βρήκαν¨ και τους κάνει ¨τσαλίμια¨ στις μοιρασιές ο υιός ( που έφερε πρώτος την Deutsche Bank στην Ελλάδα... ) .

  Και έχουν πολλούς ¨φακέλους¨ ακόμα οι Γερμανοί για κατοχικές και μετακατοχικές συνεργασίες..., εάν δεν εισπράξουν τους τόκους τους ΚΑΙ ΤΙΣ ¨ΑΝΑΕΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ¨ + ΔΕΗ...

  Και το 2009 αποφάσισε να κρατήσει στο απυρόβλητο σαν ¨λάφυρο¨ τον πολίτη της Μ. Χριστοφοράκο , με σκοπό να κρατήσει σε ομηρία και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας με το οποίο έκανε ¨χρυσές δουλειές¨.

  Η διατήρηση " αρχείων" και ¨φακέλων¨ για όλο το ¨πολιτικό προσωπικό" που διατηρούν οι μητροπολιτικές ιμπεριαλιστικές χώρες , η πολιτική ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ , ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ...

  Αυτό το κατάλαβε ο ελληνικός λαός και το 1965 όταν ο ¨Εαμικός-Σοσιαλιστής" Ιωάννης Τσιριμώκος να προσχωρήσει στην βασιλική κυβέρνηση αποστατών . Εάν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς , προφανώς το άνοιγμα ενός τεράστιου φακέλου της " Ιντέλιτζενς" από την κατοχή και τα Δεκεμβριανά θα τον περίμενε , πιο βαρύς από αυτόν που βρέθηκε για τον " μαύρο καβαλάρη" ( Πλαστήρα ) ...

  Το ερώτημα είναι , και ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες για την χυδαιολογία μου , απ΄όλη αυτή την Μπουρδελοιστορία της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού κόσμου που ιδεολογικά - ταξικά ανήκει σε αυτήν με το αζημίωτο , ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ , ΠΈΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ " EURO-VISION " ;;;

  Άντε παιδιά , σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα - ¨και με την Νίκη...¨ !

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 29/05/2010 17:58:50

   Νταντόν, μου έκανες την καρδιά περιβόλι...

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΝΤΑΝΤΟΝ 29/05/2010 20:29:21

   Άψογο κείμενο, καημένη Ελλάδα.

  • Λάκωνας avatar
   Λάκωνας @ ΝΤΑΝΤΟΝ 29/05/2010 21:25:32

   λυπάμαι που τα θεωρώ αλήθειες κ συμφωνώ με τα γραφόμενά σου

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ ΝΤΑΝΤΟΝ 29/05/2010 23:43:29

   Εξ ου κι οι γόνοι,καταδοτών της κατοχής, σημερα νάχουν ..υπουργεία;

 10. Tassos avatar
  Tassos 29/05/2010 17:38:56

  Ρε Φάκτορα, η Μπουγάτσου τί μέρος του λόγου είναι? Δεν είμαι Αθηναίος και δεν διαβάζω "Ε"

  • Factorx avatar
   Factorx @ Tassos 29/05/2010 17:49:49

   Ανεξάρτητη, αδέσμευτη και Θεόμουρλη

 11. αkis avatar
  αkis 29/05/2010 18:46:08

  εντάξυ άρχησε η ανθρωποφαγία των ανεπιθύμητων λαμόγιων πολιτικών και οι δημοσιογράφοι μέσω των εντύπων ιδιοκτησίας των γνωστών νταβατζίδων κάνουν πάρτυ και πυροβολούν
  κανένας όμως δεν αναφέρει για
  την αφύσικα τεραστια περιούσία των κουρήδων,τα χρέη και τα εικονικά τιμολόγια
  τα χρήματα που διακινούσε σε πλαστικές σακούλες ο θέμος και η τράπεζα στο κολωνάκι που δέχονταν μαυρα χρήματα ως καταθέσεις
  πως ο νίκος έχει βίλα 3 εκατομ ευρώ και πόρσε
  πως ο μάκης βρέθηκε στην Εκάλη και καγιέν
  πως ο γιώργος έγινε καναλάρχης ,εκδότης κλπ
  πως ο νικος της τατιάνα
  πως ο.........πως ο.........κλπ κλπ κλπ

  ας πάει και εκεί το πόθεν έσχες να δούμε και αν οι ανθρωποι τα κάνανε με την δουλεία τους ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ και μάλον τότε κάναμε λάθος επάγγελμα

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ αkis 29/05/2010 20:32:47

   εδώ ο κανελλάκης διάβασα οτι δήλωσε φόρα παρτίδα σε εκπομπή του EXTRA, οτι λαμβάνει 50.000 ευρώ (ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΕΪ ΓΙΟΥΡΟΣ) κάθε μήνα ώς αμοιβή απο το κανάλι του.

   Λογικό είναι να τους χρυσώνουν όσους έχουν ώς υπηρεσία να κάνουν το μαύρο άσπρο και ανάποδα.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Ευθύμης 29/05/2010 23:52:34

    Δηλαδή η Τρέμη κι ο Πρετεντέρης, πόσα εισπράτουν για να διαβάζουν ειδήσεις και να λοιδορούν παν τι το καραμανλικόν;

 12. neotera avatar
  neotera 29/05/2010 19:31:57

  Θέατρο παίζουν την Κάθαρση, μοιράζουν τους ίδιους ρόλους σε στελέχη Πασόκ ΝΔ, κατάσταση τάλε κουάλε με το βρώμικο 89. Η διαφορά είναι πως το ζητούν πιεστικά και οι δανειστές φοβούμενοι μη χάσουν τον έλεγχο από τη λαϊκή οργή. Νομίζω πως θα καθησυχαστούν οι ανησυχίες τους. Κάποια στιγμή θα ξεμείνουν πάλι από καύσιμα, θα σταματήσουν τα επιτελεία να τροφοδοτούν με στοιχεία και ...τούβλα!
  Οχι τόσο γρήγορα κι απότομα πάντως όπως έγινε με τη βίλα της Μιμής(...).

 13. 3
  3'nthecoocker 30/05/2010 00:53:22

  ok!
  με το μαντελι (βλεπε του κινέζου σουλτάνου) το οποιο ξεκινησε την βουλευτική του καριέρα λόγω της ενισχυμένης αναλογικής, διεδρική κεφαλληνίας τότε, αυτοδίκαιη εκλογή του μακαρίτη Τρίτση και τσουπ στην δευτερη ή τρίτη κατανομή μας προκύπτει και ο λεβέντης ο Τάσος...

  Για την σχέση της φαμίλιας του μητσοδρακουμελέικου με τα της ζύμενς -ΚΟΥΒΕΝΤΑ... για τον τρόπο πλουτισμού της φαμίλιας των καραμανλοπλαι ιστέσιον ΚΟΥΒΕΝΤΑ, για τους κουμπάρους που φτιαχτήκανε με τα λεφτα των ταμείων ΜΑΣ - ΚΟΥΒΕΝΤΑ,... για το χρήμα που σπαταλάει η ενταγμένη στην Ευρώπη ψωροκώσταινα για οπλικές προμήθειες -ΚΟΥΒΕΝΤΑ (αλήθεια έχει σχέση το χρέος με την ψυχροπολεμική απάιτηση να διατηρεί ένα τεράστιο στρατό ή ελλαδίτσα;) για τα 50 δισ. των olymPigs -ΚΟΥΒΕΝΤΑ... για το ευρώ που εισήχθηκε σε μια κυμπαροχώρα ως αποτέλεσμα της δημιουργικής λογιστικής -ΚΟΥΒΕΝΤΑ,... και για το πάμε πιο μακριά για την μετεξέλιξη των παραστρατιωτικών τμημάτων της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των οθωμανικών νταβατζήδων βλέπε κλέφτες - αρματωλοί και προεστοί - κοτζαμπάσηδες -ΚΟΥΒΕΝΤΑ...

  και λοιπά και λοιπά... άξιοι της μοίρας μας...
  μάλλον μας πρέπει να φάμε το παραμύθι
  και να μας κόψουνε ότι μας έκοψαν
  και έρπεται συνέχεια...

  http://www.youtube.com/watch?v=-HXjskb2EMY&feature=player_embedded#!

 14. O Chazos tou choriou avatar
  O Chazos tou choriou 30/05/2010 01:39:53

  Schetika me ta 3 emvasmata 1984-1990 stin U.O.B. aftou tou typou tous logariasmous tous diakinousse enas Vrazilianos. Stin idia trapeza eichan katatethei kai mizes apo tin Matra pou proorizotan - legetai -gia ton Giorgo Louvari.

  Stin de Chemical ta diachireizotan enas Ellinas - simera syndaxiouchos - o opoios dyo chronia meta allaxe trapeza pairnontas mazi tou schedon olo to pelatologio tou...

  Stin Credit Suisse den gnorizo...

  Gia na doume ti tha doume afti tin fora ! Makari, alla...

 15. Χάρης avatar
  Χάρης 30/05/2010 01:46:35

  Παιδιά, αφήστε τα.... Δικαιοσύνη της πλάκας έχουμε. Απολύτως αλωμένη από τη διαφθορά και την κομματοκρατία...

 16. perastikos avatar
  perastikos 30/05/2010 20:05:37

  Λετε γι' αυτο τρεχει να την κανει οπως-οπως ο Κοκκαλινος απο τον Ολυμπιακο? Βλεπει να σφίγγουν τα πραγματα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.