#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2011 12:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παπακωνσταντίνου και οι «χρυσοφόρες» ενεργειακές επενδύσειςΔεν ξέρω αν ξεσήκωσε τεχνογνωσία, ως υπουργός οικονομικών, κάνοντας τα…στραβά μάτια στα δυσθεώρητα χρέη του Μr Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλου, αλλά ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, αποδεικνύεται τελικά πολύ γρήγορο…πιστόλι!

Με την ίδια ταχύτητα που έστειλε την ελληνική οικονομία στην…εντατική, επιμελήθηκε την «διάσωση» εγχώριων νταβατζήδων που χαροπαλεύουν και τώρα φροντίζει για την εξυπηρέτηση των γερμανικών επιχειρηματικών επιδιώξεων στον τομέα της «πράσινης ενέργειας».

Τα κατορθώματα του ως υπουργός οικονομικών είναι γνωστά. Από το νέο του πόστο όμως, στην οδό Αμαλιάδος των Αμπελοκήπων που στεγάζεται το ΥΠΕΚΑ, συνεχίζει να καταπλήσσει το πανελλήνιο με την…αποφασιστικότητα που επιδεικνύει.

Η αρχή της…κούρσας έγινε λίγες μέρες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, όταν ένα απόγευμα Παρασκευής, αποφάσισε να…ξεμπλοκάρει τις «χρυσοφόρες» επενδύσεις του εθνικού εργολάβου στην Χαλκιδική, υπογράφοντας με μια μονοκοντυλιά τους περιβαλλοντικούς όρους και ουσιαστικά την αδειοδότηση για επέκταση των δραστηριοτήτων της European Goldfields στα ορυχεία της  Κασσάνδρας.

Η κίνηση αυτή επέτρεψε πρόσφατα την είσοδο του Κατάρ στην Κοινοπραξία με την ανάλογη ένεση ρευστότητας 96 δις στα ταμεία της παραπαίουσας  «Ελλάκτωρ»(συμφερόντων Μπόμπολα)και πλήθος υποσχέσεων για επενδύσεις μαμούθ με δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το ότι η τέως συνάδελφος του, Τίνα Μπιρμπίλη, κρατούσε δύο χρόνια παγωμένη την αδειοδότηση, δεν φάνηκε να πτοεί τον κ. Παπακωσταντίνου και οι όποιες επιφυλάξεις ήρθησαν σε χρόνο μηδέν, προς όφελος πάντα των γνωστών κρατικοδίαιτων αρπακτικών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ενώ τα μεταλλεία χρυσού πωλήθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη έναντι πινακίου φακής (11 εκατομμύρια ευρώ), με τον γνωστό τρόπο και το ελληνικό κράτος σήμερα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 15 εκατ. στις Βρυξέλλες καθώς η Επιτροπή θεώρησε την σχετική συμφωνία εικονική και…χαριστική.

Το πιο ωραίο είναι ότι ενώ οι επιχειρηματίες εγγράφουν τεράστιες υπεραξίες (χρηματιστηριακές κυρίως), χάρις και στην εκρηκτική άνοδο της τιμής του χρυσού, το δημόσιο δεν βάζει στα ταμεία του, ούτε δεκάρα τσακιστή από την εμπορική τους εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον σημερινό μεταλλευτικό νόμο δεν προβλέπονται δικαιώματα(royalties)από τα προϊόντα των εξορύξεων που στην περίπτωση του χρυσού είναι εξαιρετικά ρυπογόνες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία λόγω της εκτεταμένης χρήσης του δηλητηριώδους κυανίου. Γι αυτό και αναμένεται ξεσηκωμός της τοπικής κοινωνίας που αφήνει όμως παγερά αδιάφορο τον υπουργό, αφού…προέχει πάντα η εξυπηρέτηση των «επενδυτών»…Η συνέχεια είναι επίσης γνωστή με την τροπολογία όνειδος του περασμένου Ιουλίου εις όφελος του επιχειρηματία Μυτιληναίου και το πράσινο «μπόνους» στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, της επίσης ρυπογόνου «Αλουμίνιον της Ελλάδος».  Με μια διάταξη-φωτογραφία, ο κ. Παπακωσταντίνου εξασφάλισε εγγυημένη τιμή-δώρο και απορρόφηση κατά προτεραιότητα(σε καθεστώς ΑΠΕ!)για την εν λόγω θερμοηλεκτρική μονάδα, η οποία σημειωτέον αγοράζει το ρεύμα για την βιομηχανική της παραγωγή, πολύ φθηνότερα από την ΔΕΗ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο υπήρξαν και άλλες φωτογραφικές…διευκολύνσεις, όπως αυτή που επιτρέπει ερήμην διαγωνισμού στην «Ενεργειακή Αιγαίου»(Kavala Oil) του Μάθιου Ρήγας να προχωρήσει στα σχέδια δημιουργίας υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου,

Όμως το εξόφθαλμο ρουσφέτι υπέρ Μυτιληναίου ήταν εκείνο που προκάλεσε την μήνιν  άλλων εθνικών προμηθευτών που υπηρετούν αντίπαλα κρατικοδίαιτα συμφέροντα με αποκορύφωμα τα δηλητηριώδη σχόλια για…πάπιες και παπάκια, στις μικροπολιτικές σελίδες των ΝΕΩΝ που είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση εισαγγελέα για την διερεύνηση της σχετικής μεθόδευσης.

Άλλοι ηλεκτροπαραγωγοί όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του κ. Περιστέρη και η πλευρά της Ελλάκτωρ, θεώρησαν εαυτούς «ριγμένους», αλλά ο Γιώργος Παπακωσταντίνου απέδειξε ότι γνωρίζει να μοιράζει τα χαρτιά της τράπουλας, πάντα με τους κανόνες του επιχειρηματικού…fair play.

Με άλλη δωρο-τροπoλογία, πάλι σε άσχετο νομοσχέδιο, ο πολυμήχανος υπουργός,  κατάφερε να χρυσώσει το χάπι στους αντίπαλους του Μυτιληναίου, δίνοντας υπόσταση στα υπερφιλόδοξα(και καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον) σχέδια τους, με τα…πλωτά αιολικά πάρκα. Σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ(6 Οκτωβρίου 2011) που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Θαλάσσια Μπανανία το Αιγαίο» αναλύεται η μεθόδευση μέσω της οποία καταργείται ο νόμος(3851/2010 της Μπιρμπίλη!!!) που προέβλεπε καθορισμό «οικοπέδων» μέσα στα οποία μπορούν να δημιουργηθούν θαλάσσια αιολικά πάρκα με την διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών πλειοδοτικού χαρακτήρα.

Με τη νέα διάταξη που πέρασε σε νομοσχέδιο για την έκδοση… «οικοδομικών αδειών»(!), ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να ζητά άδεια για την εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου, στην κυριολεξία όπου του καπνίσει!

Προσθέτουμε εμείς ότι ήδη έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους για δημιουργία αιολικών πάρκων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου, από τη Νέα Μάκρη και τους Πεταλιούς, μέχρι την ακριτική Λήμνο! Και όλα αυτά σε μία θάλασσα άκρως τουριστική που αποτελεί, υποτίθεται, το πολυτιμότερο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εδώ αξίζει να διευκρινίσουμε κάτι.  Τα θαλάσσια αιολικά που ευδοκιμούν στην Βόρειο Θάλασσα έχουν γίνει σε περιοχές μηδαμινού τουριστικού ενδιαφέροντος, και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την υποθαλάσσια περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί η κατασκευή τους. Και να πεθάνουν μερικές χιλιάδες μπακαλιάροι, δεν έχει  ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία π.χ. της Δανίας. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί μόνο και μόνο για να στηριχτούν με τόνους μπετόν οι πυλώνες των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών φανταστείτε τι αναστάτωση θα υποστεί ο βυθός. Σε μία θάλασσα που διασχίζεται από εκατοντάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής τον χρόνο…

Οι αμφιλεγόμενες επενδύσεις στην…πράσινη ενέργεια που ακόμη και η «πράσινη» Τίνα δεν είχε ονειρευτεί, αποδεικνύονται πλέον ειδικότητα του «γρήγορου» Παπακωσταντίνου, στο πλαίσιο και της μνημονιακής μας ομηρίας.  Ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται η  επίσπευση της μυθικής συμφωνία «ΗΛΙΟΣ» για να βολευτούν μαζί με τους δικούς μας «επενδυτές» και οι Γερμανοί δανειστές!

Ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, από κοινού με τον Σόιμπλε και τον περίεργο Γερμανο-βιετναμέζο αντικαγκελλάριο που επισκέφτηκε προσφάτως την Αθήνα, οραματίζεται να μετατρέψει τα ηλιόλουστα χωράφια της Μακεδονίας σε ένα απέραντο φωτοβολταικό πάρκο που θα τροφοδοτεί τις σκοτεινές κεντροευρωπαικές μεγαλουπόλεις. Αστεία πράγματα, θα μου πείτε, την ώρα που το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ των «αγροτικών» φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα καταρρέει λόγω υπερκορεσμού. Και όμως όχι. Οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται τόσο για το ρεύμα, αλλά βιάζονται να σπείρουν όλη την ελληνική ύπαιθρο με τα δικά τους φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι γερμανικές εταιρείες κατασκευής τους έχουν ήδη καταρρεύσει, λόγω του κινεζικού ανταγωνισμού και αναζητούν επειγόντως φτηνό εξαγωγικό προσανατολισμό.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ότι ο υπερδραστήριος υπουργός που ετοιμάζεται να υπογράψει MOU με τους Γερμανούς πριν το τέλος του έτους(!)  μιλάει πλέον και για τιτλοποίηση εσόδων από την «πράσινη επένδυση». Να πάρει δηλαδή κάποια ασήμαντη «μπροστάτζα» από τους Γερμανούς, να την επιστρέψει…πάραυτα πίσω στους δανειστές μας «για την εξόφληση δημοσίου χρέους» και να έχει δεσμεύσει με αυτή την…προκαταβολή, τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις για την υλοποίηση του φαραωνικού σχεδίου «HELIOS».

H αφωνία…του Κυριάκου

Οι Γερμανοί έχουν ασφαλώς κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με τον πρόθυμο Έλληνα υπουργό. Η «μπροστάτζα» θα επιστρέψει αμέσως στα ταμεία τους, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν καλύψει με τεχνητή ζήτηση και τις ανάγκες της βιομηχανίας τους!Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι ο κ. Παπακωσταντίνου δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του. Προκαλεί κατάπληξη όμως, πώς όλη αυτή η  ασυνήθιστη «υπερδραστηριότητα», περνάει απαρατήρητη από τον αρμόδιο αντιπολιτευτικό τομέα της ΝΔ. Για το σχέδιο «ΗΕLIOS», είναι η αλήθεια ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι, αφού ο αρμόδιος τομεάρχης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γνωστός θιασώτης της γερμανικής επιχειρηματικότητας. Το ερώτημα όμως είναι γιατί περνούν «ασχολίαστες» και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες του κυρίου υπουργού καθώς και οι κραυγαλέες διευκολύνσεις προς εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα όπως αυτές που προαναφέραμε.

Δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτή την…επιλεκτική αφωνία στην έλλειψη εργατικότητας του κ. Μητσοτάκη. Το αντίθετο μάλιστα, αφού σε πολλά άλλα θέματα σπεύδει να τοποθετηθεί, ενίοτε ερμηνεύοντας διασταλτικά τον ρόλο του με «εισπηδήσεις» σε χωράφια άλλων τομέων πλην του περιβάλλοντος, όπως αυτός της ενέργειας.

Κατά καιρούς για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει παρέμβει υπέρ της απρόσκοπτης υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια. Μόνο που ο συγκεκριμένος σχεδιασμός με όλες τις γνωστές παρενέργειες(Π.χ. Κερατέα), έχει εκπονηθεί επί κυβερνήσεως Σημίτη και ευνοεί συγκεκριμένη εταιρεία και τεχνογνωσία, θυγατρικής του ομίλου  του εθνικού εργολάβου. Γι αυτό ίσως, προ εβδομάδος, είδαμε ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Κυβερνητικός υπουργός (συγκεκριμένα ο υφυπουργός εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος) να απαντά με υπαινιγμό σε γραπτή ανακοίνωση του τομεάρχη περιβάλλοντος της ΝΔ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πολλοστή φορά διερωτάτο: «τι θα γίνει με έργα που έχουν δρομολογηθεί και έχουν παγώσει και τι θα συμβεί με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που ακόμη περιμένουν την απορρόφηση τους»(σ.σ. στις τσέπες των ιδιωτών που κατασκευάζουν ή θα κατασκευάσουν τα έργα).

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος απαντά: «ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 2,5-3 ΔΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΉ;»

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τον υπαινιγμό του κ. Κουκουλόπουλου. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί ο Κυριάκος σιωπά σε εξόφθαλμα χαριστικές διευκολύνσεις της κυβέρνησης με τεράστιο μάλιστα περιβαλλοντικό κόστος. Το γεγονός περνά απαρατήρητο άραγε στη ΝΔ;...

Κ. Ενεργειακός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/10/2011 12:14:59

  εξαιρετικός, Κ. Ενεργειακέ, εξαιρετικός... Θα σε ...κλέψω

  (μου λύνονται και οι απορίες με κάτι παράδοξα θαλάσσιων αιολικών που φτιάχνονται στην ...παραλία και θα πληρώνονται θάλασσιες ταρίφες)

  Ο Παπακωνσταντίνου κανει άκομψα την πολιτική Σημίτη για μοίρασμα πίτας προς επιβίωσιν. Αλλά δεν κοιτάει τον λογαριασμό. " ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ;", θα του έλεγε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος. Αλλά να που οι νεοπασόκοι δεν έχουν καν τους παλιοπασόκους που καταλάβαιναν (μερικοί) και τι είναι άδειο πιάτο.

  Δεν είμαι κατά μερικών από τους αναφερόμενους, ή κατά μερικών "έργων". Είμαι κατά σε ό,τι ξετινάξει 11.000.000 φουκαράδες στην ΝΑ "Ευρώπη"

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/10/2011 12:22:35

  Το ζήτημα της χωροθέτησης "οικοπέδων" ανεμογεννητριών στο Αιγαίο είναι πολύ σοβαρό. Ο νόμος Μπιρμπίλη έβαζε κάποια λογικά πλαίσια, ώστε να μην έχουμε διάφορες αρπαχτές σε όποια θαλάσσια περιοχή του καπνίσει του όποιου επιχειρηματία. Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε όσους ορέγονται αρπαχτές και βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο, τον Παπακωνσταντίνου, να τους εξυπηρετήσει.
  Ισως και γι'αυτό ο "οικολογικός" Σκάι-Καθημερινή τη θάβει συχνά πυκνά τη Μπιρμπίλη (ακούσαμε και τη Δευτέρα τον Παπαχελά στη συνέντευξη Λαζαρίδη). Η ΝΔ οφείλει να το δει σοβαρά το ζήτημα, διότι ο Παπακωνσταντίνου είναι πλέον ένας συνήθης ύποπτος (και όχι μόνο...).

 3. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 13/10/2011 12:48:05

  Επειδή είμαι νέα και πολύ αθώα (δεν το λέω ειρωνικά) μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία: Ο Αντώνης τον Κυριάκο γιατί τον κρατάει ακόμα;;; σοβάρα περιμένω απάντηση...

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΙΚΗ 13/10/2011 13:33:17

   Για να τον έχει αντίβαρο στην αδερφή του στη Β' Αθηνών. Υποθέτω ότι για όλα αυτά η οικογένεια έχει κάνει δημοσκοπήσεις ότι η δύναμή της είναι περί το 3% συνολικά και δε σχεδιάζουν στον αέρα. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται μεταξύ Κυριάκου και Ντόρας διότι οι πολλοί Μητσοτακικοί θα ψηφίσουν ΝΔ και Κυριάκο. Αν όμως ο Κυριάκος πάει με τη Ντόρα τότε όλοι οι Μητσοτακικοί θα ψηφίσουν Ντόρα. Αν ο Κυριάκος πάει Ντόρα παίζεται να πάρει η Ντόρα περί το 3% και να μπει στη Βουλή. Κάνε τώρα λογαριασμό. 8% ο Καρατζαφέρης και 3% η Ντόρα, η δεξιά παράταξη διασπάται, η ΝΔ δεν παίρνει αυτοδυναμία και ο Σαμαράς ή δε θα γίνει πρωθυπουργός ή θα αναγκαστεί να συνεργαστεί. Και θα κάτσουν στο τραπέζι ως ισότιμοι συνομιλητές ο Καρατζαφέρης (άνθρωπος του Μητσοτάκη) και η οικογένεια Μητσοτάκη. Για τους παραπάνω λόγους κυκλοφόρησε ότι έγινε σύσκεψη στην οικία της οικογένειας και ότι πιέζεται ο Κυριάκος να προκαλέσει τη διαγραφή του.

   • ΝΙΚΗ avatar
    ΝΙΚΗ @ anonymous 13/10/2011 14:02:03

    anonymous respect για την ανάλυση! ευχαριστώ!

 4. βισάλτης avatar
  βισάλτης 13/10/2011 12:56:38

  Kαλά επένδυση είναι να έλθει κάποιος και να αξορρύξει χρυσό από την χώρα σου χωρίς να αναγκάζεται να καταβάλει ποσοστά επι του εξωρυσσόμενου μεταλεύματος και φόρους; Θα μας τρελλάνετε τελικά...δηλαδή οι ισπανοί ήταν επενδυτές στην λατινική αμερική ......
  Τότε ποιό είναι το ξεπούλημα ; Μερικοί θέλουν να μας κάνουν ρουμανία με άφθονο πετρέλαιο και εξαθλιωμένες μάζες.... θα τους αφήσουμε;

 5. sitting duck avatar
  sitting duck 13/10/2011 13:00:53

  Πολύ τεκμηριωμένη...σούμα των κατορθωμάτων Παπακωσταντίνου, μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Κάτι δεν πάρει καλά με αυτόν τον...clean look τύπο. Παρα είναι πολλές οι...δωρο-εξυπηρετήσεις για να υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεται μόνον για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Το ερώτημα είναι αφού είναι τόσο αποτελεσματικός στο να κάνει ταμείο(με "επενδύσεις")πώς τα θαλάσσωσε τόσο πολύ ως υπουργός οικονομίας. Η μήπως αυτή ήταν η αποστολή του την οποία και εκτέλεσε με ακρίβεια;...

 6. wraia ta leme avatar
  wraia ta leme 13/10/2011 13:03:16

  Παπακωσταντίνου-Κυριάκος: Μήπως...βίοι παράλληλοι; Από το ίδιο υλικό είναι πλασμένα τα παιδιά...

 7. akrovolistis avatar
  akrovolistis 13/10/2011 13:05:24

  Βαρύς ο υπαινιγμός Κουκουλόπουλου. Οτι δηλαδή προωθεί συγκεκριμένες "επενδύσεις" με εξαιρετικά υψηλό κόστος. Ο κύριος Κυριάκος τι απάντησε; Εχω την αίσθηση ότι έβγαλε μία ανακοίνωση χωρίς ούτε μία αναφορά στη...ταμπακιερα!

 8. dorothea avatar
  dorothea 13/10/2011 13:07:57

  Στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν πάρει είδηση την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη; Από τη μία χαρίζει το αυτοκίνητο(τρομάρα του...)και από την άλλη γίνεται ατζέντης συμφερόντων. Ας πάει να συναντήσει την αδελφούλα του που έχει διαπιστωμένα...επιχειρηματικό πνεύμα. Ρωτήστε και τον κ. Χριστοφοράκο, αν τον βρείτε, στο Μόναχο.

 9. Lampros avatar
  Lampros 13/10/2011 13:25:14

  Η συμπεριφορά του Παπακωνσταντίνου μου θυμίζει τον Παπαντωνίου. Την Παρασκευη υπογραφει νέα εξπλιστικά προγράμματα ως υπουργός οικονομίας, και μετα ... αναλαμβάνει Υπουργός Αμυνης για να παραλάβει την πασα που εστειλε... στον εαυτό του...!
  Ο Κυριάκος, πάει να γλύψει το κοκκαλάκι που θα του αφήσουν οι Πασόκοι, και μετα θα βρεθει μπλεγμένος με μια καφετιέρα siemens

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/10/2011 14:37:58

  σχολιάζοντας την ανάρτηση που "έκλεψα" από εδώ, μου ήρθε μιά αυθόρμητη ιδέα.

  Χώρια την πλάκα (μαύρη πλάκα δηλαδή, γιατι δεν ρωτάει κάποιον τον Κυριάκο "παιδί μου τι κάνεις"; να δούμε τι θα πει... Έτσι, σκέτο.

  Καλό παιδί, δεν αμφισβητώ την καλωσύνη...

  Δηλαδή κάτι που τρώει τόσο καιρό, ως πότε βρε παλικάρια θα υφιστάμεθα το τίποτα; Έτσι φτιάχνονται οι πολυσυλλεκτικές πλατφόρμες; Μήπως για αυτό βυθίζεται το μαγαζί;

 11. dorothea avatar
  dorothea 13/10/2011 14:48:36

  Aριστη η ανάρτηση του "ανώνυμου" για τα σχέδια της οικογένειας Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος εξετάζει σενάριο αποχώρηση του από τη ΝΔ, σε λογική "σύγκρουσης απόψεων" με φωνές της λαικής δεξιάς, π.χ. όπως του Γιάννη Μανώλη. Ας πάει στο καλό μία ώρα αρχίτερα.

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/10/2011 14:55:48

  Σωστός ως προς την κριτική για το helios και τα θαλάσσια αιολικά. Έτσι κι ακόμα χειρότερα. Και για τον χρυσό έχω την αίσθηση.

  Για μερικά άλλα, είναι πιο απλό από έναν Παπακωνσταντίνου και το τι θέλει. Δεν λέω ότι δεν θέλει να "βοηθήσει" αναλόγως την περίσταση, λέω ότι δεν είναι τόσο απλό.

  Για το helios έχει γίνει κριτική από Καλαφάτη, υπεύθυνο ενέργειας της νδ. Κομψά, γιατί το σχέδιο να λέμε και του στραβού, διαφημίζεται, αλλά τι ακριβώς είναι δεν έχουν πει.

 13. akrovolistis avatar
  akrovolistis 13/10/2011 15:23:35

  O Kαλαφάτης με την βοήθεια των δύο τεχνοκρατών του τομέα που είναι προσωπικές επιλογές του προέδρου, μια χαρά κάνει την δουλειά του. Το πρόβλημα είναι ότι ο Κυριάκος θέλει να...χώνεται ΚΑΙ στα θέματα ενέργειας, καθώς εκεί θεωρεί ότι βρίσκεται το ψωμί!

 14. Λαπίθης avatar
  Λαπίθης 13/10/2011 15:41:17

  Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και εξηγήσεις διάβασα σ' αυτή τη σελίδα και σας ευχαριστώ όλους. Ξαναζώ σε αρκετές σελίδες αυτού του μπλογκ τις παλιές καλές ημέρες του έντυπου ημερήσιου ή περιοδικού τύπου που γνώρισα πριν από πολλές δεκαετίες. Και σήμερα η έγκυρη ενημέρωση πετυχαίνεται από απλούς πολίτες, εύθυνους όμως. Θεωρώ το γεγονός ως κινητοποιό αρχή μιας νέας ελεύθερης προβληματικής για τα δεινά του τόπου και το ξεπέρασμά τους. Τα μεγάλα πράγματα έτσι απλά ξεκινούν κάποτε και στην αρχή φαίνονται ασήμαντα.

  Επ' ευκαιρία των όσων σχολίων αναγράφονται πιο πάνω, θα επαναλάβω ένα διαπόρημά μου που ανέγραψα σε άλλη σελίδα. Είναι δυνατόν το σύστημα, που προετοιμάζει μεθοδικά τα τελευταία 60 χρόνια τους επαγγελματίες πολιτικούς που θα καθέξουν τα ύψιστα αξιώματα τα επόμενα χρόνια, να έχει τόσες και τέτοιες ατέλειες που να διαλάθει του ελέγχου του ότι μια σωρεία των σημερινών ηγετών της αντιπολίτευσης έχει ξεφύγει από την χειραγώγησή του;

  Εάν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί είναι όντως ελεύθεροι από δεσμεύσεις και διαθέτουν ανάλογο φρόνημα υπάρχουν ελπίδες ανάστασης γι' αυτόν τον τόπο, ειδάλλως υπάρχει αδιέξοδο. Και ας πάψουν οι κύριοι αυτοί στα φληναφήματά τους και στις ναρκισσιστικές πομφολυγώδεις ανακοινώσεις τους να λένε πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πόσοι απ΄αυτούς προέβλεψαν την κατάλυση της δημοκρατίας το 67, για να διείδουν ανάλογα σημερινά φαινόμενα
  επιβολής μιας νέας δικτατορίας με νέο πρόσωπο;

  Οδηγούμαι σ' αυτές τις σκέψεις από τη μελέτη των συμβαινόντων τον τελευταίο καιρό. Καλά λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια σάπια κυβέρνηση και ένα αχυράνθρωπο πρόεδρο-- που θυμίζω ότι τον κάλεσαν το 81 από τουριστική μουσικάντικη περιοδεία στην Αμερική να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού-- που έχουν βγάλει σαν γυρολόγοι στο ξεπούλημα τον πλούτο αυτού του τόπου. Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης τι μας αποκαλύπτουν για όλα αυτά; Φοβούνται και αυτοί τη γνώση γιατί η γνώση είναι δύναμη; Τι κάνουν για να μας συνεγείρουν και να βγούμε μαζί στους δρόμους και τις πλατείες; Για να σταματήσουμε το κακό, για να ανασκομποθούμε και να παλαίψουμε για να ανεβάσουμε τον ήλιο πιο ψηλά. Όλα λοιπόν μεθοδευμένα;

  Αν είναι έτσι, τότε χρειαζόμαστε την αδέσμευτη αλληλοενημερωσή μας μέσα απ' αυτές τις σελίδες, την αναζήτηση νέων εργαλείων ανάλυσης των πολιτικών δρώμενων, αλλά προπάντων ο τόπος έχει ανάγκη δρώντων θαρραλέων ελευθέρων πολιτών.

 15. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/10/2011 15:44:31

  Το άρθρο τείνει στο ότι το πρόβλημα είναι πως 'δεν' χώνεται.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ victoria (true) 13/10/2011 15:45:01

   @akrovolisti

 16. Nik avatar
  Nik 13/10/2011 15:55:51

  Τα ίδια έκανε και η Μπιρμπίλη αλλά με άλλον αποδέκτη ωφελημάτων: τις προσφιλείς της ΜΚΟ.

  Αυτό που δεν λέγεται σχετικά με την εξόρυξη χρυσού είναι ότι μια σημαντική μερίδα κατοίκων της περιοχής την θέλουν διότι θα δουλέψουν στα ορυχεία. Και καλό είναι να μην μπλέκουμε το κυάνιο με το υδροκυάνιο!

  Οι ΑΠΕ, από την άλλη, δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας παρά σε ελάχιστους συντηρητές. Ενώ για την επιβιωση τους χρειάζεται ΣΥΝΕΧΗΣ επιδότηση από τον φορολογούμενο. Το bottom line που λέμε ελληνικά είναι υποβάθμιση του περιβάλλοντος, απώλεια καλλιργήσιμης γης, ζημία στη ΔΕΗ και φόρος στη ράχη μας.

  Οσο για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη, υπολογίστε ότι το συνολικό μας ΑΕΠ είναι λιγότερο από 3 τοις εκατό του Ευρωπαϊκού συνόλου. Ακόμη και να κλείσουμε όλες τις επιχειρήσεις μας, δεν θα κάνουμε καμία διαφορά στην Υπερθέρμανση, αν αυτή όντως είναι αληθινή και όχι μια ακόμη πράσινη κομπίνα.

  Νικ

 17. akrovolistis avatar
  akrovolistis 13/10/2011 17:48:10

  Aγαπητή Victoria(True), επειδή το παρακολουθώ από κοντά το θέμα, εννοώ το εξής: Ο αντιπολιτευτικός τομέας περιβάλλοντος της ΝΔ, αντιστοιχεί μόνον στα θέματα περιβάλλοντος με τα οποία καταπιάνεται το νεοσυσταθέν ΥΠΕΚΑ, ήτοι, φυσικός πλούτος, δάση, ρύπανση, οικολογικά ζητήματα. Ούτε στην ενέργεια, ούτε στην χωροταξία που παρακολουθούνται μέσα από άλλους ανεξάρτητους τομείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο εν λόγω όμως, έχει την τάση να ερμηνεύει...διασταλτικά τον ρόλο του, εκεί που μυρίζεται "ενδιαφέρον". Στο παρελθόν δε, είχε ανάγει σε τέχνη τις "κοινές ανακοινώσεις τομέων", π.χ. με τον Χατζηδάκη του Ανάπτυξης, για να χώνει την μουσούδα του σε κεφάλαια συγκεκριμένου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και να "πουλάει υπηρεσίες", του τύπου: "Ειδατε; Εβγαλα ανακοίνωση για το θέμα σας". Αυτή βεβαίως η πολυπραγμοσύνη, εξαφανίζεται όταν έρχεται η ώρα να σχολιάσει καραμπινάτες "διευκολύνσεις", για να μην τις πώ αλλιώς, όπως αυτές που αναφέρει το εξαίρετο άρθρο. Αυτό λοιπόν εννοώ. Επιλεκτική ευαισθησία εκεί που του υπαγορεύει το συμφέρον του και...αφωνία εκεί που θα έπρεπε να έχει σηκώσει τον κόσμο...

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ akrovolistis 13/10/2011 19:30:47

   Δεν παίρνω θέση.
   Απλώς επισημαίνω πως αν κατηγορούμε για αφωνία τον αναρμόδιο, θα πρέπει να κατηγορούμε για αφωνία και τον αρμόδιο. Ή να δεχτούμε πως όπου ο αρμόδιος δεν μίλησε, καλά έκανε και δεν μίλησε. Οπότε το ίδιο θα ισχύει και για τον αναρμόδιο.

   Καταλάβατε φίλε akrovolisti γιατί δεν παίρνω θέση; Μπλέξιμο... οι ιδιοκτησιακές νοοτροπίες, είτε για καλό, ή για κακό. Κι άλλωστε όλα είναι τόσο εφήμερα...

 18. arris avatar
  arris 13/10/2011 18:57:38

  Sorry αλλά το πόσο σχετικό είναι το άρθρο του κενεργειακού φαίνεται από το ότι άλλος είναι ο τομεάρχης ενέργειας ( Καλαφάτης ) και ότι ο Μητσοτάκ τζούνιορ είναι τομεάρχης περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου δικαιολογείται πλήρως το γεγονός ότι μιλά για τα σκουπίδια (θέμα καθαρά του παλιού ΥΠΕΧΩΔΕ) και όχι για την ενέργεια (παλιό ΥΠΑΝ), ώστε να μην μπαίνει στα χωράφια του Σταύρου και ορθά.

 19. VforMalakas avatar
  VforMalakas 13/10/2011 21:53:43

  γι αυτό η Μπατζελή κάνει ημερίδα για τη γεωθερμία αύριο στα Καμένα Βούρλα (το μόνο ταιριαστό) γιατί το Γαλήνη (το ξενοδοχείο) δεν τόχουν. Αθάνατοι κηπουροί του ΓΑΠ

 20. Pluto avatar
  Pluto 14/10/2011 06:08:41

  Toυς συνδικαλιστές, πολύ σωστα, "ας μην μας ψηφίσουν ποτέ" ! Γιατί δεν ισχύει καί το ίδιο για τους Μητσοτακαίους καί τους ψηφοφόρους τους;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.