#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2014 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ξηρός και μαθήματα απλής λογικήςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Νίκος Δένδιας, έχει τόση αρμοδιότητα για τις άδειες των κρατουμένων, όση και για την τιμή στα μπρόκολα. Δηλαδή καμία. Τις άδειες δεν τις χορηγεί η Αστυνομία, ούτε ο πολιτικός προϊστάμενος της, ούτε ζητείται η γνώμη τους.

Άδειες σε κρατούμενους και για σοβαρά αδικήματα δίνονται στις περισσότερες δυτικές χώρες. Τα δε ποσοστά των κρατουμένων που παραβιάζουν την άδεια τους και γίνονται Λούης, είναι πάνω κάτω τα ίδια σε όλη την Ευρώπη, 1 με 2%.

Οι άδειες δίνονται για λόγους ανθρωπιστικούς, επανένταξης κλπ. Η δε συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων τηρεί ευλαβικά τους όρους. Είδηση όμως δεν γίνεται αυτό. Λεζάντα γίνεται μόνο ο ένας στους εκατό που θα την κοπανήσει. Όπως δεν έγιναν ποτέ είδηση οι εκατομμύρια γαμπροί που πήγαν στον γάμο τους. Μόνο ο Παναγής από τα Μέγαρα έγινε φίρμα, που τις έστησε όλες έξω από την ίδια εκκλησία και το ‘στριψε αλά γαλλικά. Ο οποίος ήταν υπαρκτό πρόσωπο με ποινικό μητρώο ντουλάπα.

Η ευθύνη για το εάν πληροί ο κρατούμενος τις προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας, πέραν των τυπικών, της ήδη έκτισης συγκεκριμένου μέρους της ποινής, και των ουσιαστικών, ήτοι επικινδυνότητα, ύποπτος φυγής κλπ, ανήκει στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών, όπου πλην του Εισαγγελέα της περιοχής, μετέχει η Κοινωνική Υπηρεσία κλπ. Πάντως, αν θυμάμαι καλά, οι δικαστές είναι μειοψηφία.

Βέβαια, μετά την ήδη εξαγγελθείσα τροπολογία για απαγόρευση χορήγησης αδειών σε κρατουμένους για τρομοκρατία και άλλες σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, το πρώτο αποτέλεσμα της «επαναστατικότητας» του Ξηρού, είναι να τον «πιουν» αγρίως όλοι οι νυν και μελλοντικοί κρατούμενοι για τέτοια αδικήματα, που, κατά τις στατιστικές, ανήκουν στους υπόλοιπους 99, που τηρούν ευλαβικά τους όρους χορήγησης και θα επέστρεφαν. Άρα, τελικά, όχι και τόσο επαναστατική και μπεσαλίδικη η επιλογή του Χριστόδουλου, που τόσο γοήτευσε τον συνάδελφο κ. Ραγκούση.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, ας πούμε ψύχραιμα μερικά απλά πράγματα. Μερικοί θα βάζανε όλα τα λεφτά τους πως σαν καλός δεξιός θα έπρεπε κι εγώ ν’ αρχίσω να ωρύομαι «πού είναι το κράτος», «να καταργηθούν όλες οι άδειες», «να κάνουμε σκοποβολή πάνω στους κρατούμενους τρομοκράτες» κι άλλα πιασάρικα.

Αδέρφια, εσείς που φωνάζετε και θέλετε υπόγεια κελιά με πεταμένο κλειδί ή επαναφορά της θανατικής ποινής, ακούστε. Ο μεγαλύτερος ολοκληρωτισμός είναι ο φασισμός του τρομοκράτη, που με το κουμπούρι στο χέρι αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους μαυροκόκκινο φασισμό, σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας. Έχουν ήδη αφήσει παιδιά ορφανά, χήρες, συντετριμμένα αδέρφια, γονείς πουν ζουν την πιο απόλυτη κι οδυνηρή ανατροπή: να θάβει ο γονιός το παιδί του.

Η δημοκρατία μας είναι προβληματική, με τεράστιες αδικίες, διαφθορά και στρεβλώσεις. Όμως είναι ότι καλύτερο δοκιμάστηκε. Όλα τ’ άλλα που δοκιμάστηκαν οπουδήποτε στον κόσμο, μαύρα ή κόκκινα, έφεραν απείρως μεγαλύτερη αυθαιρεσία, πολλαπλάσια διαφθορά, θάνατο και μιζέρια.

Κι αυτή την κολοβή και κουτσή δημοκρατία δεν θα την προστατεύσουμε από τον ολοκληρωτισμό των αριστεριστών και των αναρχικών κουμπουροφόρων με το να την καταργήσουμε, γενόμενοι ίδιοι με τους εχθρούς της. Θυμίζω πως η διαφορά μας από αυτούς, είναι πως εμείς πιστεύουμε στο σύστημα, πιστεύουμε στο Σύνταγμα και τους Νόμους, στην δημοκρατική νομιμότητα, στο κράτος δικαίου, όσα προβλήματα κι αν αυτό έχει.

Θεωρώντας τον εαυτό μου μαχόμενο πατριώτη και στρατιώτη του Ελληνικού Τρόπου, σας θυμίζω πως αυτός ο τρόπος, το χνάρι μας στην Ιστορία, είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρικός. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι και πρέπει να είναι στο κέντρο των ιδεών και των πράξεων μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία πρέπει να διαφυλάσσουν το πρώτιστο αγαθό και δικαίωμα των πολιτών, που είναι η ασφάλεια, εξωτερική κι εσωτερική. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Όποιος προσβάλλει τα αγαθά της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών, το πολίτευμα, να συλλαμβάνεται άμεσα και να οδηγείται το συντομότερο σε δίκη.

Ναι, επίσης χρειαζόμαστε και φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους κρατούμενους και σοβαρές, αποτρεπτικές ποινές.

Επίσης τα ¾ των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί εγκληματίες κι εξ αυτών το 90% μουσουλμάνοι, άρα η λύση του λαθρομεταναστευτικού και η απέλαση όσων δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο είναι τεράστιο ζήτημα και για το σωφρονιστικό σύστημα, λόγω του υπερπληθυσμού των κρατουμένων. Σε πολλές φυλακές κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο και το φαγητό ίσα που φτάνει. Οι συνθήκες είναι για ζώα. Αποθήκες ψυχών. Συχνά δεν ξέρεις ποιον να λυπηθείς περισσότερο, τον κρατούμενο ή τον φύλακα.

Έτσι στην επιβληθείσα ποινή περιλαμβάνεται πακέτο και η άγραφη ποινή της εξαθλίωσης, που μόνο στην αποστέρηση της ανθρώπινης ιδιότητας οδηγεί κι όχι σε οποιονδήποτε σωφρονισμό. Και πριν ξεσπάσετε σε κραυγές πως πρέπει οι κακούργοι να λειώνουν, πως σιγά μην τους κάνουμε και resort για φυλακές, σας θυμίζω κάτι απλό, από ιδία γνώση κι εμπειρία. Πολλοί εξ αυτών είναι ταλαίπωρα πρεζόνια, που έκλεψαν, λήστεψαν, ναυάγια της ζωής, ξέμπαρκοι γαβριάδες. Τα παιδιά του φίλου σας, του διπλανού σας, μπορεί αύριο και τα δικά σας παιδιά, τα παιδιά οποιουδήποτε από μας.

Θυμίζω πως δεν χάσαμε το 1949 κι επομένως είμαστε ακόμη μια χριστιανική χώρα. Το λέει και το Σύνταγμα μας. Άρα, από την χώρα που στον πυρήνα του πολιτισμού της είναι ο Άνθρωπος, δεν μπορούμε να εξορίσουμε την Επιείκεια.

Ναι, χρειαζόμαστε σοβαρή καταστολή, αποτρεπτικές ποινές, φυλακές υψίστης ασφαλείας, επανεξέταση του θεσμού και των όρων χορήγησης των αδειών. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι ακόμη μεγαλύτερο εκβαρβαρισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jimakos avatar
  Jimakos 08/01/2014 10:41:32

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη, η απλή λογική λέει ότι φυσικά δίνω άδεια, αλλά χρησιμοποιώ τους νόμιμους μηχανισμούς του κράτους ώστε να έχω μάτια και αυτιά πάνω τους. Μπορούμε να είμαστε όσο δημοκράτες και καλοί χριστιανοί χρειάζεται, αλλά όχι και ηλίθιοι.

  • Panos avatar
   Panos @ Jimakos 08/01/2014 11:15:43

   Όχι αγαπητέ δεν είναι έτσι. Άδειες άμα θέλουν δίνουν. Δεν δίνουν υποχρεωτικά σε όποιον την ζητήσει.
   Όταν πρόκειται λοιπόν για έναν τόσο επικίνδυνο τρομοκράτη δεν έπρεπε να δοθεί άδεια εξ αρχής.

   Κύριε Κρανιδιώτη αδύνατον να μη γνώριζαν Δένδιας και Αθανασίου ότι ο συγκεκριμένος τρομοκράτης μπαινοβγαίνει με άδειες τόσο καιρό (αλλοίμονο άν δεν γνώριζαν). Έπρεπε να παρέμβουν και να το σταματήσουν για παν ενδεχόμενο....
   Οι καιροί είναι εξαιρετικά περίεργοι και όφειλαν να πάρουν αυστηρά μέτρα.
   Φέρουν ευθύνη όπως φέρει ευθύνη και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης που επί των ημερών του χορηγήθηκε η πρώτη άδεια.

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Panos 08/01/2014 11:57:50

    Φίλτατε άμα έχεις κράτος δίνεις και 150 αδειες, γιατί έχεις και τους ανάλογους μηχανισμους. Φυσικά και δεν ισχύει η δικαιολογία δεν ξέρω, δεν γνωρίζω. Μετά από 8-9 άδειες που δόθηκαν σε αυτόν μόνο, δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια κανένας υπουργός.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimakos 08/01/2014 13:22:03

   Όπως σωστά γράφει άλλος φίλος οι άδειες δεν είναι υποχρεωτικές.
   Για την χορήγηση τους δεν ενημερώνεται η αστυνομία, ούτε ζητείται η γνώμη της. Είναι στην κρίση του αρμοδίου συμβουλίου των φυλακών με βάση κάποια συγκεκριμένα κριοτήρια (επικινδυνότητα, ύποπτος φυγή κλπ) τα οποία εν προκειμένω τα εφάρμοσαν εγκληματικά λάθος και να τα αποτελέσματα.
   Όπως επίσης δεν έχει καμμία ευθύνη η Αστυνομία για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης που οδήγησε στην παρέλευση του 18μήνου και την υφ' όρον αποφυλάκιση των Μαζιώτη και Ρούπα.
   Τα δε προβλήματα αυτά τα έχει επανειλημμένως στο παρελθόν επισημάνει ο Δένδιας, αφού δέχεται και τις διαμαρτυρίες των στελεχών.
   Όταν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιος και πότε θα πάρει άδεια, πως θέλεις να παρακολουθήσει και ποιον η Αστυνομία;
   Η λύση, δυστυχώς, είναι η αυστηροποίηση του καθεστώτος αδειών. Τους συγκρατούμενους του "ξέσκισε" ο Ξηρός με την κοπάνα του...

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 15:06:29

    "Όταν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιος και πότε θα πάρει άδεια, πως θέλεις να παρακολουθήσει και ποιον η Αστυνομία;" Δεν το δέχομαι με τίποτα! Αστυνομία, αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ θέλουν πρωτοκολλημένο αντίγραφο της άδειας για να κάνουν τη δουλειά τους; Τι συζητάμε τώρα; Και καλά, 7-8 άδειες σε 15 μήνες;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimakos 08/01/2014 19:57:52

     Δηλαδή να παρακολουθούν κρυφά το συμβούλιο των φυλακών τα τηλέφωνα των μελών κλπ; Να σοβαρευτούμε.
     Θεσμικό είναι το θέμα.

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 21:11:23

      Γιατι κανετε πως δεν καταλαβαινετε; Δεν πρεπει οι υπηρεσιες να παρακολουθουν τους κατ εξοχην υποπτους; Προσπαθειτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα για τις απαραδεκτες αβλεψιες κρατικων λειτουργων, αλλα και ειδικοτερα του συναφιου σας, σαν δικηγορος που ειστε.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimakos 09/01/2014 01:14:23

      Ήθελες να γράψω ψέματα πως τις άδειες τις χορηγεί το Υπ.ΔημΤάξης;
      Το πρόβλημα είναι να ΜΗΝ χορηγείται σε όσους είναι επικίνδυνοι και ύποπτοι φυγής. Μην τρελλαθούμε τώρα. Λίγες βδομάδες πριν είχε βγάλει κείμενο "επαναστατρικό προσκλητήριο". Κι αυτά περί συναφιού "πατάτα" να το λες σε μένα.

   • papadopoulos ilias avatar
    papadopoulos ilias @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 16:13:30

    Τι δεν γνώριζε η αστυνομία? αφου έχουν υποχρέωση να παρουσιάζοντε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής!! δηλ πάει ο κρατούμενος και λέει "γειά σας ήρθα"?

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ papadopoulos ilias 08/01/2014 19:56:44

     Αφού δοθεί η άδεια.

   • και πες και πες και ψ ψ π avatar
    και πες και πες και ψ ψ π @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/01/2014 03:14:25

    @Τα δε προβλήματα αυτά τα έχει επανειλημμένως στο παρελθόν επισημάνει ο Δένδιας...

    οι εισαγγελείς του απάντησαν, αφού τα ήξερε, γιατί δεν τα άλλαξε, όταν ήταν υπουργός δικαιοσύνης

 2. NK avatar
  NK 08/01/2014 10:43:30

  Όχι αλλά λόγια και, βασικότερο, όχι άλλους νόμους. Τα έχει πει ο Ροΐδης.

  Ώρες ώρες νομίζω πως η σύγκριση των Γερμανών αδικεί το Αφγανιστάν.

 3. Asxetos avatar
  Asxetos 08/01/2014 10:44:32

  Υπενθυμίζω έχει περάσει μία ημέρα χωρίς την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού και την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων της επιτροπής που έδωσε τις άδειες στον Ξηρό. Αν δεν έχουν χαμηλό IQ είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία.
  Ας ψάξει επιτέλους κανένας εισαγγελέας αν οι άδειες Ξηρού συμπίπτουν με τρομοκρατικά κτυπήματα.
  Μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα κτυπήσει τα δύο άκρα, πώς αφήνοντας ακροαριστερούς φονιάδες ελεύθερους; ΥΠΑΡΧΕΙ και πολιτική ευθύνη που κάποιος πρέπει επιτέλους να την αναλάβει.
  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Asxetos 08/01/2014 15:09:34

   Με βάση τα λεγόμενα των αρχών, αφού δεν ξέρουν και δεν φροντίζουν να μάθουν που είναι ο καθένας τους ανα πάσα στιγμή, είναι δεδομένο οτι δεν γνωρίζουν που είναι και όταν γίνονται τρομοκρατικά χτυπήματα.

 4. partyman avatar
  partyman 08/01/2014 10:54:46

  ναι καλά, δεν φταίει ο Δένδιας, δεν φταίνε οι φύλακες, δεν φταίνε οι δικαστές, η αστυνομία καμμία ευθύνη..

  κανείς ποτέ δεν φταίει σε αυτή την χώρα, πόσο μάλλον αν είναι από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που τυγχάνει να είμαστε και υποστηρικτές, έτσι?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ partyman 08/01/2014 13:30:06

   Ο Δένδιας δεν φταίει γιατί δεν έχει καμμία αρμοδιότητα.
   Φταίει το συμβούλιο της φυλακής που χορήγησε την άδεια.
   Σε άλλες δε περιπτώσεις φταίνε κάποιοι δικαστές που θα έπρεπε με μεγαλύτερη περίσκεψη να χορηγούν αποφυλάκιση με όρους.
   Στο θέμα της παρέλευσης του 18μηνου κύρια ευθύνη έχει η έλλειψη δικαστών και γραμματυέων, που οδηγεί σε συσσώρευση υποθέσεων και μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.
   Πριν πει κάποιος εξυπνάεδες ας πάει στα ΤΡιμελή και Πενταμελή Εφετεία Κακουργημάτων να δει στα εκθέματα να στοιβάζονται 25 και 30 υποθέσεις. Πως να δικαστούν;
   Χρειάζονται περισσότερες συνθέσεις.
   Έχω άποψη, μη δημοφιλή στους δικαστές: αμιγώς ορκωτά αλά Αμέρικα. 12 λαϊκοί δικαστές, δηλαδή ένορκοι με συμβολική ημερήσια αποζημίωση και 1 επαγγελματίας δικαστής που θα διευθύνει την διαδικασία.
   Συγκρότησηξ πολλών τέτοιων δικαστηρίων κι έτσι θα δικάζονται σύντομα οι υποθέσεις αλλά όχι επιπόλαια.
   ΟΙ δικαστές δεν είναι κομμένοι από ειδικό μέταλλο. Μπορούν να διευθύνουν την διαδικασία και να κρίνουν οι ένορκοι.

   • Γιαννης Ζ. avatar
    Γιαννης Ζ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 16:35:03

    "....αμιγώς ορκωτά αλά Αμέρικα.........."
    Παρα πολυ σωστη αποψη και...παλαια ! Αλλα δεν συμφερει το δικαστικο συστημα στην Ελλαδα...!!! Θα ειχαμε καθαρισει τις περισσοτερες δικες και αμεσα...αλλα "τα καλα και συμφεροντα ταις ψυχαις ημων τω Κυριω"

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 17:00:20

    "Φταίει το συμβούλιο της φυλακής που χορήγησε την άδεια."
    Φἰλικά προσκείμενοι σέ ὡρισμένο κόμμα καί διορισμένοι ἀπό τόν τέως ὑπουργό δικαιοσύνης; Ποιοί ἀποτελοῦν αὐτό τό συμβούλιο, τί γνώσεις καί εἰδικότητες ἔχουν;; Ρωτῶ ἐγώ ἡ ἀφελής, ἁπλή πολῖτις, κ. Κρανιδιώτη. ῾Υπάρχει καί τό βαθύ κράτος ἐπί δεκαετίες. . .

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 08/01/2014 11:00:34

  Ο τύπος ήταν αμετανοητος για τις πράξης του άλλωστε αρθογραφουσε στον ζούγκλα υπέρ τις τρομοκρατίας δεν μπορεί οι υπεύθυνοι χορήγησης αδειών να μην το είδαν

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Διηνεκης 08/01/2014 12:06:27

   Είμαι σίγουρος οτι και να το είδαν δεν ήταν σε θέση να το αξιολογήσουν. Μιλάμε για Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους και για ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση.

 6. πΔπ avatar
  πΔπ 08/01/2014 11:03:26

  "...Ναι, χρειαζόμαστε σοβαρή καταστολή, αποτρεπτικές ποινές, φυλακές υψίστης ασφαλείας, επανεξέταση του θεσμού και των όρων χορήγησης των αδειών. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι ακόμη μεγαλύτερο εκβαρβαρισμό του σωφρονιστικού συστήματος..."

  Μπαρμπούτσαλα Φαήλε!
  Το μόνο το οποίο χρειάζονται οι "τρομοκράτες" των δεξιών και αριστερών άκρων είναι μία σφαίρα στο κεφάλι!
  Το ελάχιστο κόστος με την μέγιστη αποτελεσματικότητα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ πΔπ 08/01/2014 13:31:06

   Δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά.
   Ηρέμησε και σκέψου.
   Άλλο αυστηρότητα κι άλλο βαρβαρότητα.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 08/01/2014 11:21:58

  Ο απόστολος Παύλος παραγγέλλει στους χριστιανούς "το επιεικές υμών γνωσθήτω πάσιν ανθρώποις". Και αυτός πρέπει να είναι ο κανόνας προσωπικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, από τον οποίο ούτε οι κακοποιοί δεν εξαιρούνται, ό,τι και να έχουν κάνει. Πλην όμως, άδειες για εγκληματίες του τύπου καταδικασμένος για παιδεραστία καταλήγουν σε περιπτώσεις όπως αυτού του παιδεραστή που πριν λίγα χρόνια, σε άδεια ευρισκόμενος, πήγε να κακοποιήσει κοριτσάκι. Άρα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με χριστιανική επιείκεια, αλλά με αντικοινωνική βλακεία, ίσως μάλιστα και με εσκεμμένη αντικοινωνική εμπάθεια που αφορμάται από τις αρχές του κυρίαρχου ιδεολογικά "πολιτισμικού μαρξισμού". Ασφαλώς τα έργα του "πολιτισμικού μαρξιστή" Υπουργού Δικαιοσύνης Κουβελάκη επί ημερών Σημίτη τα γνωρίζεις αγαπητέ Φαήλο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 08/01/2014 13:39:16

   Το σχόλιο μου αυτό απευθυνόταν σε όσους αντιδρώντας με το θυμικό τους θέλουν να τους σκοτώνουμε, να τους θάψουμε στο υπόγειο κλπ.
   Η άδεια στον συγκεκριμένο δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί και θα ελεγχθεί το συμβούλιο που το έκανε, ενώ λίγες εβδομάδες πριν ο κρατούμενος είχε δημοσιεύσει και επαναστατικό φετφά.
   Τα προβλήματα όμως του σωφρονιστικού συστήματος είναι τεράστια και δεν λύνονται απλά με γενική αυστηροποίηση.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 08/01/2014 14:27:39

   Δέ χωρεῖ χριστιανική ἐπιείκεια σέ μή μεταμεληθέντες τρομοκράτες,γιατί ὁ Χριστόδουλος τέτοιος ἦταν. Κι ὁ Χριστός εἶχε ἐξαπολύσει τά ουαί στούς ἀμετανόητους Φαρισαίους χωρίς καμμία ἐπιείκεια...

 8. Zugzwang avatar
  Zugzwang 08/01/2014 11:41:41

  Μην υποτιματε τοσο πολυ την νοημοσυνη μας. Σε ποιο σοβαρο κρατος θα εδιναν αδεια σε κρατουμενο τοσο υψηλης επικινδυνοτητας και οι αρμόδιες υπηρεσιες ασφαλειας και πληροφοριων θα τον αφηναν χωρις παρακολουθηση;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 08/01/2014 13:15:04

   Αυτό κατάλαβες ότι είπα; Φυσικά και δεν έπρεπε να του δώσουν όταν μά;λιστα προ εβδομάδων δημοσίευσε επαναστατικό φετφά από τις φυλακές.
   Η συζήτηση όμως δεν πρέπει να γίνεται βεπί αληθούς βάσεως; Ε, ΔΕΝ χορηγεί τις άδειες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ούτε η Αστυνομία, τι να κάνουμε;
   Ούτε απάντηση στο πρόβλημα είναι το "το μια σφαίρα στο κεφάλι σε κάθε τρομοκράτη", που έγραψε παραπάνω κάποιος.
   Άλλο η αυστηρότητα κι άλλο η βαρβαρότητα.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 15:21:10

    Mπορεί να μην είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης υπεύθυνος για τις άδειες αλλά δεν είναι υπεύθυνες οι υπηρεσίες του για το πρόβλημα Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας που θα προκαλούσε η δραπέτευσή του;
    Είναι δυνατόν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας υπεύθυνος να είναι μόνο το συμβούλιο της Φυλακής;
    Ποιός έπρεπε να προνοήσει για το ενδεχόμενο;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 20:04:29

     Χρόνια Πολλά αδερφέ Σον. Χαθήκαμε.

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/01/2014 13:46:32

      Καλή Χρονιά, Αφεντικό.

   • Panos avatar
    Panos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 15:37:22

    Δεν τις χορηγεί ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Κρανιδιώτη, αλλά μπορεί με την παρέμβαση του να τις απαγορεύσει και θα έπρεπε να το είχε κάνει.
    Όπως βέβαια και ο υπουργός Δικαιοσύνης το ίδιο.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 16:16:57

    Δεν απαντησες στην ερωτηση μου κ. Κρανιδιωτη. Την επαναλαμβανω λοιπον και ελπιζω να μου απαντησεις αυτη την φορα.
    Σε ποιο σοβαρο κρατος δινουν αδεια σε κρατουμενο τοσο υψηλης επικινδυνοτητας και δεν τον παρακολουθουν διακριτικα εξω οι αρμοδιες υπηρεσιες (των οποιων στην Ελλαδα ηγειται ο Δενδιας)??? Και μη μου πεις οτι δεν υπαρχει το νομικο πλαισιο γιατι θα ειναι σαν να κοροιδεuεις τον αναγνωστη σου.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 08/01/2014 20:03:43

     Έχω απαντήσει παραπάνω. Η Αστυνομία μαθαίνει την χορήγηση της άδειας μετά, όταν έρθει το έγγραφο για το παρών.
     Αγαπητέ άπαξ κι ο άλλος είναι έξω, κλάφτα Χαράλαμπε. Από την παρακολούθηση εύκολα την κοπανάς.

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 08/01/2014 11:53:36

  Βαρέθηκα τα λόγια ,έστω και τα καλογραμμένα.

  Βαρέθηκα να διαβάζω τι χρειαζόμαστε., τι "πρέπει"

  Θέλω κάποιον επιτέλους που θα τα κάνει αυτά που χρειαζόμαστε!

 10. alex avatar
  alex 08/01/2014 13:02:34

  φυσικα και να δινεται αδεια, σε δημοκρατια ζουμε, αλλα η κοινη λογικη λεει οτι δινεται σε οσους εχουν δωσει απτα δειγματα μεταμελειας

  για να μην το περιορισουμε στην τρομοκρατια, δεν ειναι δυνατον πχ να δωθει αδεια σε παιδεραστη που πιστευει οτι ειναι σωστο αυτο που κανει, μονο και μονο επειδη ειναι ησυχος στην φυλακη..αυτο ειναι ανικανοτητα κρισης των ανθρωπων που αποφασιζουν ή χρηματισμος τους..

  ας ειμαστε ομως και ρεαλιστες, εν οψει και του μετρου του ηλεκτρονικου βραχιολιου... αυτος που θα θελει να εξαφανιστει απο τον νομο θα το παιξει μετανιωμενος, θα φορεσει το ηλεκτρονικο βραχιολι, θα βγει εξω, θα το απενεργοποιησει γιατι αυτο ειναι τεχνικα εφικτο και θα εξαφανιστει σαν κυριος.. οτι μετρα και να παρεις αν ειναι αποφασισμενος να το σκασει, απο την στιγμη που ειναι εκτος φυλακης θα βρει τον τροπο ..

 11. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 13:11:23

  Μήπως διάβασες άλλο άρθρο;

 12. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 13:52:36

  Εντάξει Φαήλο.
  Εκείνη όμως η ριμάδα η επιτροπή φυλακών δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ποιόν των κρατουμένων?
  Εν προκειμένω ο Ξηρός αρθρογραφούσε στο "ζούγκλα" χωρίς καμιά μεταμέλεια.
  Αν συλληφθεί πάλι ο Παλαιοκώστας θα πρέπει να ξαναπάρει άδεια?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 20:11:43

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Άλλωστε η επικινδυνότητα και το ύποπτος φυγής είναι από τα κριτήρια που εξετάζει η φυλακή. Γι' αυτό και θα ελεγχθεί το συμβούλιο.

 13. ricasso avatar
  ricasso 08/01/2014 14:16:42

  "...Θυμίζω πως δεν χάσαμε το 1949 .." Δεν τελείωσε το '49. Τελείωσε το '81 και ναι χάσαμε.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ricasso 08/01/2014 15:21:23

   how true...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΣΤΕΛΙΟΣ 08/01/2014 17:05:43

    Πάντα ἁμυνόμενοι, δυστυχῶς!!!!!!!!!!!!

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 08/01/2014 14:29:10

  Κάτι διαδίδεται ὅτι καί ὁ ἀδελφός του ὁ Βασίλης διαφεύγει,ἀληθεύει;

  • Γιαννης Ζ. avatar
   Γιαννης Ζ. @ Κυθήριος 08/01/2014 16:39:33

   Εχει αποφυλακισθει κανονικα...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Γιαννης Ζ. 08/01/2014 19:30:17

    Δέν τό ἤξερα.

 15. Νικος Λαμπροπουλος.. avatar
  Νικος Λαμπροπουλος.. 08/01/2014 15:03:21

  ......ολα καλα ρε παιδια.....
  εγω κατ'αρχην εχω μια ενσταση ....
  γιατι ολοι σχολιαζετε κρυμενοι πισω απο ψευδωνυμα "η αρχικα..????
  ....σε καποιον που βγαινει επωνυμα??? ΟΧΙ πως συμφωνω μαζι του σε ολα.....
  ΑΛΛΑ.....................................................

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Νικος Λαμπροπουλος.. 08/01/2014 16:33:03

   O κύριος Κρανιδιώτης πολιτεύεται, του είναι χρήσιμο και απαραίτητο να το κάνει.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimakos 08/01/2014 20:26:51

    Μεγάλε, κι όταν δεν πολιτευόμουν με το όνομα μου έγραφα. Χρόνια τώρα. Αν δεν μπορείς να πεις την άποψη σου με τ' όνομα σου... Εκτός αν πχ είσαι δημόσιος υπάλληλος κλπ.

    • Jimakos avatar
     Jimakos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/01/2014 21:24:21

     Για οποιον ενδιαφερεται να ασχοληθει με τα κοινα, ειναι απολυτα κατανοητο και θεμιτο να προβαλει το ονομα του. Δεν εξεφρασα καμια μομφη η ειρωνια και εξαλλου οι περισσοτερες αναρτησεις στο antinews ειναι με ψευδωνυμα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Jimakos 09/01/2014 01:24:14

      Μα δεν παρεξήγησα, εξήγησα.

 16. Δημήτριος Στρέμπας avatar
  Δημήτριος Στρέμπας 08/01/2014 17:07:42

  Αξιότιμε κ. Κρανιδιώτη,
  Απευθύνομαι προσωπικά,μιας κ το άρθρο είναι δικό σας κ
  με το οποίο συμφωνώ απόλυτα ( όπως με όλα όσα, με ευφυή
  τρόπο, εκάστοτε δημοσιεύετε),κ σας παρακαλώ,να χαρακτηρισετε την
  συνολική τοποθέτηση του κ.Ραγκούση,για την σημειολογία της
  απόδρασης του Ξηρού,χωρίς υπεκφυγές αλλά με το θάρρος το
  οποίο σας διακρίνει. Γιατι,για μένα,συγνώμη κιόλας,μου φάνηκε
  οτι μίλησε ως "εκπρόσωπος τύπου" του αποδρασαντος κ η όλη
  τοποθέτησή του μου έμοιαζε σαν μια ,δίκην προκήρυξης,ανάλυση
  της ενέργειας κ των επιδιωκόμενων σκοπών του τρομοκράτη.
  Ετσι δεν είναι η κάνω τόσο μεγάλο λάθος γι'αυτό;
  Απαντήσετε σας παρακαλώ.
  (Αλήθεια πως τα ξέρει αυτά; Κ αν τα έλεγε άλλος θα είχε καμμιά
  επίπτωση;)
  Σας ευχαριστώ πολύ
  ΚΟΥΡΙΑΛΟΣ
  (Πρώην συνάδελφος...)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημήτριος Στρέμπας 08/01/2014 20:21:44

   Ο συνάδελφος κ. Ραγκούσης έχει γνωστές απόψεις. Για όποιον ξέρει δεν ήταν έκπληξη.
   Δεν συμφωνώ όμως πως θα έπρεπε να έχει συνέπειες. Αυτή είναι η άποψη του. Λυπάμαι γι' αυτήν, διαφωμώ κάθετα αλλά αυτή την άποψη έχει.
   Κυρίως δεν σκέφτηκε ότι ο πελάτης του με την πράξη του και την συνεπακόλουθη αυστηροποίηση των αδειών, θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την ζωή των άλλων κρατουμένων, που η συντριπτική πλειοψηφία τους τηρεί τους όρους.

 17. guest avatar
  guest 08/01/2014 17:25:08

  Με όσα έχουμε δει και έχουμε ζήσει σ΄ αυτή τη χωρα έχουμε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι. Δε μπορώ να πιστέψω οτι καταδικασμένος για τρομοκρατία βγαίνει με άδεια ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΑΙ (!!!) . Μήπως λοιπόν ξέρουν που βρίσκεται και θα τον συλλάβουν πριν τις εκλογές για να θαυμάσουμε (όσοι τσιμπήσουν) την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ?

 18. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 19:00:58

  Στη Δημόσια Τηλεόραση ειπώθηκε ότι η αρχές των Φυλακών ειδοποιούσαν πάντοτε την ηγεσία της ΕΛΑΣ για τις άδειες του Ξηρού.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/01/2014 20:17:12

   Προφανώς μετά την χορήγηση για το "παρών".

 19. roadrunner avatar
  roadrunner 08/01/2014 20:41:07

  "Επίσης τα ¾ των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί εγκληματίες κι εξ αυτών το 90% μουσουλμάνοι, άρα η λύση του λαθρομεταναστευτικού και η απέλαση όσων δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο είναι τεράστιο ζήτημα και για το σωφρονιστικό σύστημα, λόγω του υπερπληθυσμού των κρατουμένων. "
  Πολύ ουσία και επίκαιρη, σε αυτή τη φράση.

 20. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου avatar
  Κωνσταντῖνος Ρούμογλου 08/01/2014 21:06:14

  ἀπλῶς, ἐξαιρετικὸ ἄρθρο! Εὔγε!
  Εὐχαριστοῦμε κ. Κρανιδιώτη, ποὺ θυμίζετε στοὺς ἀναγνώστες μας ὅτι εἴμαστε μιὰ ὀρθόδοξη χώρα καὶ ὄχι ἰσλαμική, ἰνδουστικὴ ἢ προτεστανική.
  Ἀριστοτέλης:
  "Ἐπιείκεια εἶναι προτιμότερη ἀπὸ τὴν δικαιοσύνη."

 21. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 08/01/2014 22:21:53

  Γιατί να μην φοράνε το "βραχιολάκι" εντοπισμού όπως γίνεται στις άλλες σύγχρονες χώρες;
  Πόσο πιο ακριβό είναι το σύστημα αυτό, από το κόστος να παίζουν "κλέφτες και αστυνόμους" κάθε τρεις και λίγο, να δυσφημίζουν την χώρα και να δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία;
  Οι σύγχρονες ιδέες δεν θα πρέπει να συνοδεύονται από σύγχρονη τεχνολογία εφαρμογής;

 22. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 08/01/2014 22:27:20

  Σωστά τα έγραψες, αλλά υποβάθμισες μια λέξη: Τρομοκράτης! Δηλαδή ιδεολογικά στρατευμένος να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσον και συμπεριφορά (πχ το σύνηθες: θρασύ ψεύδος, άνανδρη συμπεριφορά) προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν την τεταγμένη αποστολή τους.
  Ένα εδάφιο λίγων λέξεων αρκούσε "Εξαιρούνται οι καταδικασθέντες για τρομοκρατικές ενέργειες".

  Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το Σύστημα δεν αφήνει το "δικαίωμα του τρομοκράτη στην μεταμέλεια" σαν δική του οψιόν.... Φαίνεσαι οξυδερκής. Εσύ τι λες;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 09/01/2014 01:09:58

   Αυτή η αλλαγή ήδη ανακοινώθηκε.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/01/2014 17:04:45

    Η σφαλιάρα όμως σε όσους αποφάσιζαν να μην υστερήσουν σε προοδευτικότητα, ανοίγοντας την πόρτα στον λεβέντη, δεν ακούστηκε....
    Η αλλαγή εσφαλμένων αποφάσεων οφείλει να συνοδεύεται και με αλλαγή των τποστηρικτών τους, όταν το σφάλμα είναι εμφανές και η βλάβη σε επίπεδο εγκλήματος,

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΗΛΕΑΣ 12/01/2014 01:02:39

     Ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος.

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/01/2014 23:02:04

  Εθελοτυφλούμε, αν νομίζουμε πως αλλάζοντας υπουργούς πετυχαίνουμε τίποτα.
  Όσο το Κράτος μας λειτουργεί χωρίς θεσμοθετιμένες, σύμφωνες με τις επιταγές των καιρών και των καταστάσεων, διαδικασίες θα κάνουμε ανθρωποθυσίες και στο τέλος θα μας μένουν τα κάρβουνα.

 24. CHRIS avatar
  CHRIS 08/01/2014 23:55:40

  H Αστυνομία, όπως προκύπτει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ορίζει ο Νόμος, ήταν ενήμερη για την άδεια του Χ. Ξηρού.

 25. θεσσαλονικιος avatar
  θεσσαλονικιος 09/01/2014 00:41:24

  Ολα οσα εγιναν και γινονται για τους αδειουχους φυλακισμενους ειναι νομοθετημενα και τηρουνται γραπτως και κατα γραμμα, ειδικα δε στην περιπτωση Ξηρου φρονω πως υπαρχει φακελλος με λεπτομερειες, που θα εξετασθει κατα την διοικητικη και ενδεχομενως δικαστικη ερευνα, εφοσον διαπιστωθουν παρανομιες , παρατυπιες , αμελειες κλπ.Φυσικα το νομοθετημενο δεν ειναι και το αριστο, γιαυτο και βελτιωνεται, αναλογως βεβαιως με το πνευμα -βουληση του νομοθετη.Επομενως φρονιμο θα ηταν αντι ο κ. συντακτης να γραφει και ολοι να σχολιαζουμε να παραθεσει αντιγραφα των εισηγησεων, της αδειας του Ξηρου και τις κοινοποιησεις της σε υπηρεσιες και ποιες.Παντως ειναι μεγα διοικητικο λαθος να αντιδικουν και μαλιστα με ανωνυμους κυκλους κρατικες υπηρεσιες , οπως εδω οι αστυνομικες με τις δικαστικες , στις οποιες προιστανται δικαστικοι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ , τους οποιους απορω πως δεν υποληπτεται ο συναδελφος τους εν επιστημαις κ. συντακτης.Αποψη μου ειναι πως επρεπε ο κ. Πρωθυπουργος η ο αναπλ.Πρωθυπουργος, οπως τον απεκαλεσε ο κ. Ρομπαι της Ε Ε να ''βαρεσουν σιωπητηριο'' στους αντιδικουντες , ανωνυμως και δημοσιως δε, για να παυσουν οριστικα τεταια φαινομενα επιπολοαιοτητος και διασπορας ευθυνων, που δεν συνιστουν σοβαρο κρατος και που ολοι θελουμε τουλαχιστον τωρα με την κριση να δημιουργηθει.Τετοια φαινομενα δεν αντεχουν ουτε στην επικοινωνιακη τακτικη, αν εντασσονται και αυτα , γιατι η ζημια τους ειναι απειρως μεγαλυτερη.Κρειττον του σιγαν , λοιπον, ΟΛΟΙ.

 26. Tonia G. avatar
  Tonia G. 09/01/2014 02:34:18

  Φαήλο,
  επί Γιωργάκη και ημερών του τρισκατάρατου ΠΑΣΟΚ άλλα λέγαμε. Λέγαμε ότι αυτά που ζούμε γίνονταν επειδή η ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ είχε διαλύσει τα πάντα εντός και εκτός φυλακών. Ζητούσαμε παριατήσεις των υπουργών που "αφηναν" αποδράσεις και "αδειοδοτήσεις"¨ανεξέλεγκτες... Προσωπικά έχω σοκαριστεί που επί Κυβερνήσεως Α. Σαμαρά συνέβει το αδιανόητο. Φονιάδες της αριστερής τρομοκρατίας όχι δραπέτευσαν αλλά επανηλλειμένως αδειοδοτούνταν κάθε δυο μήνες να αλλαζουν το αέρα τους...
  Φαήλο τα αστεία έχουν και όρια... η γελοιότις επίσης!
  Ο Αθανασίου έπρεπε να είχε παραιτηθεί επιτόπου με την αποκάλυψη της είδησης ότι ο καταδικασθείς με 6 φορές ισόβια πήρε 7 πολυημερεςε άδειες μέσα σε διάστημα 17 μηνών. Ο φονιάς δεκάδων ανθρώπων που άδειες ζητούν μόνο από τον ?Παντοδύναμο πλέον.
  Ο Δένδιας έπρεπε να παραιτηθεί μόλις έγινε γνωστό ότι τα Τμήματα Ασφαλείας Καλλικρατειας και Κορυδαλλού είχαν έγγραφη ενημέρωση εγκαίρως για το ότι ο Χρ. Ξηρός θα έβγαινε με άδεια.
  Τελεία. Αν στην Μ. Βρετανία δίνανε άδεια στους τρομοκράτες του ΙΡΑ τη δεκαετία του 80 , δεν θα χε μείνει γειτονιά στη Β. Ιρλανδία χωρίς μάχη...
  Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ζητά το "σκοτεινό χέρι"; Να χυθεί κι άλλο αίμα; Nα δημιουργηθεί τρομοκρατία κι από την άλλη πλευρά μήπως και να γίνει της κολάσεως;

 27. Ασχετος avatar
  Ασχετος 09/01/2014 15:55:46

  Ακόμη ΔΕΝ έχει παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός.
  Αφού σας αρέσει το μπάχαλο και οι δολοφόνοι πρέπει να μένουν μέχρι 16 χρόνια φυλακή τότε γιατί ΔΕΝ δίνεται και βραβείο στους δολοφόνους, ΝΤΡΟΠΗ
  Αισθάνομαι ντροπή και οργή για το πολιτικό μας σύστημα που διαλύει το κράτος και εννοεί το οργανωμένο έγκλημα με τους ανήθικους νόμους που ψηφίζει. Αισθάνομαι ντροπή και για τους νομικούς μας που δεν σταματούν τον κατήφορο της δικαιοσύνης. ΔΕΝ γνωρίζω τι επιστήμη υπηρετούν στις τρείς νομικές σχολές (ποιό δίκαιο;)
  Δώστε και άλλη επιδότηση στον Ξηρό απο τα ΠΣΕΑ, μπορεί να μην ασχοληθεί μαζί σας.
  Μας χρειάζεται τρόϊκα σε καθε υπουργείο

 28. Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης avatar
  Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης 09/01/2014 17:00:42

  Αγαπητε, αν δεν γνωριζεις, μην σχολιαζεις 'η πρωτα να ρωτας. Με ποιους "ημερτερους" ν' αντικατασταθουν; Στο συμβουλιο συμμετεχουν συγκεκριμενοι ex officio, ητοι ο εισαγγελεας, ο διευθυντης των φυλακων κλπ. Δεν ειναι "εξωτερικοι συνεργατες" ουτε και υποβαλλουν τις αποφασεις περι αδειων στον Υπουργο Δικαιοσυνης 'η Δημοσιαες Ταξης για εγκριση..
  Οποτε ατυχη και τα υπολοιπα που απευθυνεις ειδικα σε μενα. Κατα τα λοιπα ξαναδιαβασε νηφαλια το αρθρο μου.
  ΥΓ. Συγγνωμη για το ατονικο. Φταιει το κινητο.

 29. Πτήση avatar
  Πτήση 10/01/2014 07:09:18

  - '' Όποιος προσβάλλει τα αγαθά της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών, το πολίτευμα, να συλλαμβάνεται άμεσα και να οδηγείται το συντομότερο σε δίκη.''
  Πολύ σωστά. Σε δίκη άμεσα οι νεκροθάφτες της τιμής και της ζωής μας, που τις καταρρακώσανε με τα υποτακτικά τους ''Ναι σε όλα'' εδώ και τρία ολόkληρα χρόνια.
  - '' Θυμίζω πως δεν χάσαμε το 1949 ''... Το 1949 καταλάβετέ το πια, χάσαμε ΟΛΟΙ και σαν έθνος και σαν Χριστιανική χώρα, γιατί οι πολίτες μας αλληλοσφάχτηκαν παρασυρόμενοι από πονηρούς.
  Στα λοιπά γραφόμενα και στο γενικό πνεύμα, συμφωνούμε απολύτως.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πτήση 12/01/2014 01:01:30

   Αν χάναμε, τότε θα καταλάβαινες την διαφορά. Πίστεψε με...

 30. apatsi avatar
  apatsi 10/01/2014 19:44:36

  Όταν λέμε ισόβια, η λέξη έχει ΜΙΑ εννοια. Ισόβια. Διότι, δεν καταδικάστηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά για φόνους εκ προμελέτης.
  Και δεν καταλαβαίνω γιατί όταν μιλάμε για σφαίρες τις αστυνομίας εν ώρα καθήκοντος, τυχόν θανάσιμος τραυματισμός του δραπέτη κρίνετε ως βαρβαρότητα. Μήπως κάπου χάσαμε τη μπάλλα?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ apatsi 12/01/2014 01:00:37

   Δεν υπάρχουν πια ισόβια. Και 6000 χρόνια να σου βάλουν ανώτατη εκτιτέα ποινή είναι τα 25 χρόνια.

 31. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 11/01/2014 21:18:34

  Kάνετε όλοι ένα μεγάλο λάθος η εσκεμμένη παραλειψη με πρώτο τον κ. Κρανιδιώτη.Εάν το Συμβούλιο σε άιτηση ενος οποιουδήποτε κακοποιού με βαριά εγκλήματα αποφάσιζε να μη του δοθεί άδεια κανείς δεν θα το γνώριζε μόνο ο ίδιος και ο δικηγόρος του και όποιες διαμαρτυρίες δεν θα έφθαναν ποτέ στα ΜΜΕ κανείς δεν ασχολείται. Στην περίπτωση του τρομοκράτη -δολοφόνου Ξηρού τυχόν απόρριψη θα ξεσήκωνε όλη την Αριστερά (δείτε τι έγινε για τον Σ Ξηρό), θα υπήρχαν δηλώσεις , άρθρα στον αριστερό τύπο για την καταπάτηση δικαιωμάτων και λοιπές μπουρδολογίες και συνθήματα και το κυριώτερο-ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥς ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ KΩΣΤΑΣ 12/01/2014 00:59:36

   Κι αυτό τι σημαίνει; Πως πρέπει τα συμβούλια να υποκύπτουν;
   Δεν πάμε καθόλου καλά...

 32. Πτήση avatar
  Πτήση 12/01/2014 07:14:50

  Το πόσο και τι χάσαμε, το διαπιστώνουμε καθημερινά. Εκατό χρόνια πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη μείναμε, αμόρφωτοι, άξεστοι, πειναλέοι. Υποτελείς και ελεγχόμενοι γίναμε, διαιρεμένοι, πληγωμένοι και κατευθυνόμενοι από ορδές χυδαίων Μαυρογιαλούρων. Έτσι είμαστε ακόμη. Βυθισμένοι στην παρακμή μας.
  Η νέα απελευθέρωση είναι το σύγχρονο όραμα πια.
  Τέλος στους πονηρούς διαχωρισμούς και το διχασμό, που προσφέρει πολύτιμο άλλοθι στους ντόπιους και ξένους εγκληματίες να ασελγούν επί της πατρίδας και των ζωών μας. Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί. Καιρός να φερθούμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.