#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μπουτάρης, ο Κεμάλ, ο Αδόλφος και οι «προοδευτικοί»Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 Ο Falih Rıfkı Atay ήταν Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος με σημαντική επιρροή, στενά συνδεδεμένος με τον Κεμάλ Αττατούρκ και τους επιγόνους του. Τα απομνημονεύματα του με τίτλο Çankaya δημοσιεύτηκαν το 1961. Çankaya λέγεται ο λόφος στην Άγκυρα όπου χτρίστηκε το Προεδρικό Μέγαρο του Κεμάλ. Αν γνωρίζετε την γλώσσα των γενοκτόνων και πλιατσικολόγων επιγόνων του Ερτογρούλ ή την γνωρίζει κάποιος δικός σας, μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο σε φωτοτυπικό ανάτυπο από επτά διαφορετικές ιστοσελίδες, τόσες βρήκα. Στην σελίδα 319 ο Atay αναφέρει:


"Στα πεντηκοστά του γενέθλια επισκεφθήκαμε τον Χίτλερ με μια τουρκική αντιπροσωπεία. Ο Χίτλερ, κατεχόμενος από την μανιακή υπερηφάνεια του, είπε: ο Μουσταφά Κεμάλ (...) ο Mussolini ήταν ο πρώτος του μαθητής κι εγώ [ο Χίτλερ] είμαι ο δεύτερος μαθητής του".


 

Αυτά είπε ο ίδιος ο Αδόλφος στον Altay και τα άλλα μεμέτια τον Απρίλιο του1939. Την προηγούμενη χρονιά είχε ήδη καταπιεί την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία χωρίς ντουφεκιά. Την  1η Σεπτεμβρίου του 1939 όμως, με την γερμανική εισβολή στην Πολωνία, θα ξεκινούσε το τρομερότερο αιματοκύλισμα που είδε η ανθρωπότητα.

Οι δυο καλοί μαθητές του μπεκρή, φονιά γυναικόπαιδων, του διεστραμμένου γενοκτόνου Κεμάλ, θα επέδραμαν με διαφορά λίγων μηνών και στην Πατρίδα μας.

Οι Γερμανοί αλλά κι οι εξευτελισμένοι από τον Ελληνικό Στρατό Ιταλοί σκότωσαν πολλούς Έλληνες και λεηλάτησαν την χώρα μας αλλά δεν έφτασαν το ρεκόρ του πολιτικού δασκάλου τους σε Έλληνες. Ο Αδόλφος είχε άλλες προτεραιότητες. Ρεφάρισε και ξεπέρασε τον μέντορα του σκοτώνοντας κυρίως Εβραίους και Σλάβους. Οι Έλληνες δεν του έφταναν.

Η ελληνική αριστερά, η ελαφρολαϊκή «Δεξιά» και κάθε ντενεκές ξεγάνωτος που καμώνεται τον προοδευτικό, μοντέρνο και άνετο, έχει και μια καλή κουβέντα για τον Κεμάλ, ο οποίος είχε διεστραμμένα, φονικά, χούγια. Η νέα, «δημοκρατική» Τουρκία του, οικοδομήθηκε με ποταμούς αίματος Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και άλλων στα θεμέλια της. Με Γενοκτονία και λεηλασία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Κι αυτό το έκανε οργανωμένα και στις απεχθέστερες λεπτομέρειες. Η Γενοκτονία είχε λογιστική οργάνωση κι οι τοπάρχες του Κεμάλ και των προηγηθέντων Νεοτούρκων έπαιρναν ως αμοιβή ένα προκαθορισμένο μέρος

των πλιάτσικων από τις περιουσίες των ανθρώπων που έσφαξαν οι υφιστάμενοι τους. Το υπόλοιπο έπρεπε να αποδοθεί στο κράτος.

Κάποιοι λοιπόν άπληστοι πολιτικοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί και αρχηγοί τσετών, αφού κατέσφαξαν κατά χιλιάδες και με θηριώδη μαρτύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Έλληνες κι Αρμενίους κυρίως, κατακράτησαν μεγαλύτερη «αμοιβή» από τα λάφυρα της Γενοκτονίας. Παραπέμφθηκαν λοιπόν από τη νέα Τουρκία του Κεμάλ στη Δικαιοσύνη, όχι γιατί σκότωσαν αθώους ανθρώπους αλλά γιατί «έκλεψαν» το δοβλέτι του Κεμάλ κατακρατώντας περισσότερα από την προκαθορισμένη αμοιβή τους για την τέλεση της πρωτοφανούς Γενοκτονίας, της πρώτης στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, που αποτέλεσε πρότυπο για τον καλό μαθητή του Κεμάλ, τον Αδόλφο Χίτλερ.

Όλοι βέβαια οι μύστες της σκυφτής «προόδου», που χαϊδολογάνε την μνήμη του Κεμάλ, αναφέρονται που και που στον Βενιζέλο, το σύμφωνο Ελληνοτουρκικής Φιλίας του 1931 και λένε πως ο Κεμάλ ήταν …μεγάλος και να μην κολλάμε στα μίση.

Η ενδοτική φάρα, που ενδημεί σε όλα σχεδόν τα κόμματα αλλά κάνει θραύση στην Αριστερά και τους νεοφιλελεύθερους, βλέπει τον Βενιζέλο α λα καρτ. Προτιμά τον ηττημένο, «σπασμένο» Βενιζέλο από το 1922 και μετά, αυτόν που κατήντησε να προτείνει τον χασάπη Κεμάλ για …Νόμπελ Ειρήνης.

Βλέπετε ο Ελεύθεριος Βενιζέλος της πρώτης περιόδου, ο νικητής σημαιοφόρος της Μεγάλης Ιδέας τους στενεύει στις μασχάλες.

Μόνο ο ηττημένος Βενιζέλος της παρακμής και της πολιτικής εξαθλίωσης είναι χρήσιμος ως νομιμοποιητικός λόγος του ραγιάδικου ενδοτισμού και μιας ανιστόρητης και βολικής προσέγγισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε στην Τουρκία το 1935 το σπίτι που φέρεται να γεννήθηκε ο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στεγάστηκε το Τουρκικό Προξενείο επί χρόνια. Εκεί το 1955 δόθηκε η προβοκατόρικη αφορμή για τα Σεπτεμβριανά, τον αμείλικτο και αιματηρό διωγμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Ο Οκτάι Εγκίν, σπουδαστής απλό την Κομοτηνή, με εντολές του κεμαλικού κράτους τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο «σπίτι του Κεμάλ». Ορδές καθοδηγούμενες από την τουρκική κυβέρνηση, σκότωσαν, βίασαν, λεηλάτησαν στις ελληνικές συνοικίες της Πόλης. Ο Εγκίν συνελήφθη από την Ελληνική Χωροφυλακή. Μετά την απέλαση του το κεμαλικό κράτος αντάμειψε τον ρουφιάνο και προβοκάτορα, κάνοντας τον κυβερνήτη επαρχίας.

Αυτό το σπίτι, το σπίτι του δασκάλου του Μουσολίνι και του Χίτλερ, στις 16 Αυγούστου θα είναι ανακαινισμένο Μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ.

Πρωτοβουλία του Μπουτάρη φυσικά, που ήθελε να δώσει το όνομα του γενοκτόνου και σε δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Επαναφέρω λοιπόν παλαιά πρόταση μου. Να δοθεί το όνομα του Κεμάλ σε μια λεωφόρο της συμπρωτεύουσας και να καταλήγει στην Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ.

Αφού θα τιμηθεί ο δάσκαλος, γιατί να μείνει παραπονεμένος ο μαθητής του, ωρέ Έλληνες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.Β avatar
  Μ.Β 16/08/2013 09:29:22

  Πολύ καλά κάνετε και τα υπενθυμίζετε όλα αυτά κ. Κρανιδιώτη.
  Αλλά ο φαιδρός κ. Γ. Μπουτάρης, είναι ο Δήμαρχος που η σοφή πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης, επέλεξε για να την εκπροσωπεί.
  Ο ''.................'' κ. Ν. Αναστασιάδης επίσης, είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο πρόσφατα η πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων εξέλεξε, ώστε να υπερασπιστεί έως εσχάτων τα δίκαιά του.
  Ο καθένας τελικά, ευθύνεται και πληρώνει πανάκριβα για τις επιλογές του.
  Άλλοτε με ατιμωτικούς εξευτελισμούς, άλλοτε με ολέθριες Εθνικές καταστροφές........

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Μ.Β 16/08/2013 09:36:42

   ''ώστε να υπερασπιστεί έως εσχάτων τα δίκαια του Ελληνικού Κυπριακού λαού''.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μ.Β 16/08/2013 19:40:10

   Μονο που ο Μπουταρης και ο Αναστασιαδης αν και μετριοι πολιτικοι δεν προκαλεσαν καμμια εθνικη καταστροφη.

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ ψυχραιμια 16/08/2013 23:19:32

    ....Ο μεν κ. Μπουτάρης δε θα έχει ποτέ την εξουσία για κάτι περισσότερο από ''ατιμωτικούς εξευτελισμούς'',
    ο δε κ. Αναστασιάδης θα κριθεί προσεχώς, τώρα που θα ηχήσουν τα τύμπανα των απειλών και των εκβιασμών....

   • Greg avatar
    Greg @ ψυχραιμια 20/08/2013 01:10:08

    Προλειάνουν το έδαφος όμως.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/08/2013 09:37:19

  Ἐκτός ἀπό τόν Ἀδόλφο θά μείνει παραπονεμένος καί ὁ νονός ἀγαπητέ Φαήλο.
  Προτείνω μετά τήν κεμαλική λεωφόρο πού θά καταλήγει στήν Πλατεία τοῦ Φύρερ,ἐκεῖ νά ἀνεγερθεῖ καί μιναρές μέ τό ὄνομα τοῦ μεγάλου ἀναμορφωτή τῆς Νέας Μεγάλης Ἰδέας τοῦ Ἔθνους (τῶν Τούρκων)..

 3. Πυγμαλιων avatar
  Πυγμαλιων 16/08/2013 09:56:31

  Το δυστυχημα κυριε Κρανιδιωτη ειναι οτι ο Τουρκολαγνος δημαρχος Θεσσαλονικης ειναι εκλεγμενος απο τους πολιτες και ειναι πολυ πιθανον να εκλεγει ξανα.Ολοι γνωριζαν τις αποψεις του και ομως οι Θεσσαλονικεις τον εβγαλαν και μαλιστα και με ψηφους δεξιων.

  • helios avatar
   helios @ Πυγμαλιων 16/08/2013 11:24:23

   εκλεχτηκε με διαφορα περιπου 100 ψηφων,οι αλλοδαποι λοιπον τον εβγαλαν και οχι η πλειοψηφια των των θεσσαλονικεων.
   το στε εκρινε παρανομη τη συμμετοχη αλλοδαπων στις τελευταις τοπικες εκλογες αλλα κανεις δεν ενδιαφερθηκε να ζητησει την επαναληψη των εκλογων προκειμενου να σταματησει το καταστροφικο εργο του μπουταρη.

   οσον αφορα το μουσειο ο μπουταρης μπορει να ξεκινησε τη διαδικασια το οκ ομως δοθηκε απο πιο πανω(βλεπε γαπ,δεν ξερω αν ο σαμαρας μπορουσε πλεον να το σταματησει με την εκλογη του).

   ειμαστε αξιοι της τυχης μας.
   αλλα τι να περιμενεις οταν επιτρεπεις την εγκατασταση τουρκικης τραπεζας στη θρακη και σε νησια του αιγαιου οπου θεωρουν οι τουρκαλαδες οτι υπαρχουν τουρκικες μειονοτητες.
   το σχεδιο τους για τουρκοποιηση/ισλαμοποιηση της χωρας μας μια χαρα το υλοποιουν και εμεις απλα χτυπαμε παλαμακια.
   να ειστε σιγουροι οτι μετα την πολιτιστικη και οικονομικη εισβολη θα ακολουθησει και η εγκατασταση εκατονταδων χιλιαδων(για να μην πω τιποτα αλλο)τουρκων στην πατριδα μας.

   ελατε τουρκαλαδες μου να ενισχυσετε τον ελληνικο τουρισμο που φωναζουν/σχεδον εκλιπαρουν καποιοι για να διωξετε και τους τελευταιους εναπομειναντες βορειοευρωπαιους τουριστες που τρωνε τους τουρκους ολο τον χρονο στην μαπα τους στις πατριδες τους και θελουν να ξεφυγουν απο αυτους με λιγες μερες ξεκουρασης.

   ελατε τουρκαλαδες μου που τωρα με 250000 ευρω μπορειτε να αγορασετε και τουριστικη κατοικια και να αποκτησετε και την αδεια παραμονης σας για σας και τους συγγενεις σας(νομιζετε οτι θα το αφησουν ανεκμεταλλευτο;)προκειμενου να γινει πραγματικοτητα το ονειρο του πρωην νομαρχη χιου για εποικισμο των νησιων μας απο τουρκους.

   πως καταντησαμε μα τοσο μα τοσο ξεφτιλα.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ helios 18/08/2013 13:15:05

    Αυτά πού λές @helios είναι τόσο σωστά... και γι'αυτό πονάνε πάρα πολύ...

   • helios avatar
    helios @ helios 28/08/2013 21:23:49

    http://www.capital.gr/News.asp?id=1859794

  • http://chomatery.blogspot.com avatar
   http://chomatery.blogspot.com @ Πυγμαλιων 17/08/2013 14:14:52

   και βέβαια εκλέχθηκε... Εφόσον ο Γκιουλέκας κατέβηκε με το δημοτικό συμβούλιο του Παπαγεωργόπουλου, οι Θεσσαλονικείς πως μπορούσαν να τον εμοπιστευθούν?

 4. Γιάννης Ζωγράφος avatar
  Γιάννης Ζωγράφος 16/08/2013 10:51:31

  Ο μεσάζων γιά το σύμφωνο Ελληνοτουρκικής Φιλίας του 1931 ήταν ο "μαθητής" Μουσολίνι, ο οποίος και εκείνος ήταν "προοδευτικός," οπότε οι δικοί μας Αριστεροί πρέπει να αισθάνονται κάποια ιδεολογική συγγένεια, όχι μόνο με τον "δάσκαλο," αλλά και με τους μαθητές του.
  Όσο γιά τον Αδόλφο, τον "δεύτερο μαθητή," τα Αριστερούλια είχαν συμμαχήσει μαζί του το 1939 (όπως είχαν βοηθήσει και τον Κεμάλ ενάντιον των Ελλήνων το 1921-22), αλλά τους κορόϊδεψε . . .
  Ίσως ο Μπουτάρης ακολουθεί το ίδιο σενάριο και προσπαθεί να τα βρει με τους Ισλαμοφασίστες, ...

  • Κράντωρ avatar
   Κράντωρ @ Γιάννης Ζωγράφος 16/08/2013 15:32:58

   Ο Μουσσολίνι ως στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος παραρτήματος της εβραιογενούς Β΄Διεθνούς συγκατελέγετο στους αρνησιπάτριδες Ιταλούς, αντιστοίχους με τους ημετέρους οπαδούς του ΚΚΕ και των ιδρυτών του Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης.
   Ο Μουσσολίνι διεπίστωσε την προδοτική στάση του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατά την διάρκειαν του Α΄ΠΠ , ανανήψας δε ηγήθη ιταλικού πατριωτικού κινήματος το οποίον συμπαρετάχθη όπισθεν του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος.
   Ο Τσώρτσιλ όταν επεσκέφθη το 1927 την Ιταλία για να συνομιλήση με τον Μουσσολίνι εδήλωσε : «Αν ήμουν Ιταλός, θα ήμουν φασίστας».
   Η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία συνήψε σύμφωνο μη επιθέσεως με την Σοβιετική Ένωση όταν απέτυχον οι προσπάθειες της για σύμπτυξη ενιαίου επιθετικού μετώπου των δυτικών κρατών κατά των εβραιομπολσεβίκων της Μόσχας.
   Τον Κεμάλ και τους νεοτούρκους του τους εβοήθησαν ασμένως οι εβραιομπολσεβίκοι του Λένιν διότι πάντοτε ησθάνοντο σύμμαχοι με τους Οθωμανούς και συμμέτοχοι στο κοινό μίσος κατά των Χριστιανών.

   • Α3 avatar
    Α3 @ Κράντωρ 18/08/2013 19:13:34

    "Η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία συνήψε σύμφωνο μη επιθέσεως με την Σοβιετική Ένωση όταν απέτυχον οι προσπάθειες της για σύμπτυξη ενιαίου επιθετικού μετώπου των δυτικών κρατών κατά των εβραιομπολσεβίκων της Μόσχας."
    ...Κάτι δεν πάει καλά με τη λογική συνέπεια των δύο προτάσεων μεταξύ τους... Δηλαδή η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία συμφώνησε τη διαίρεση της Πολωνίας με τους εβραιομπολσεβίκους της Μόσχας, και άρα την ενίσχυση τους, την ώρα που βασική της επιδίωξη ήταν η σύμπηξη μετώπου για την αντιμετώπιση του κινδύνου των εβραιομπολσεβίκων!
    Θα πρότεινα να αναθεωρήσετε τη συγκεκριμένη άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα (πλήρης τίτλος: Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών) ξεκίνησε ως μία από τις παραφυάδες της σοσιαλιστικής (μετά τη διάσπαση με τους σοσιαλδημοκράτες) αριστεράς, στη Γερμανία. Μάλιστα, δεν είχε καμία σχέση με τους Γερμανούς αυτοκρατορικούς συντηρητικούς που θαύμαζε ο Μεταξάς, όχι μόνο ως βασιλόφρων αλλά και ως απόγονος του βυζαντινού οίκου των Μεταξάδων. Εξ ου και, αν και φιλογερμανός, δε συνδέθηκε με το καθαρά σοσιαλιστικής κοπής ναζιστικό κόμμα.
    ...Αυτά τα ολίγα για να διαχωρίζουμε τις ρίζες του ελληνικού εθνικισμού από εκείνες εθνικισμών άλλων λαών. Αν θέλετε μπορώ να υπεισέλθω περαιτέρω. (Παρεμπιπτόντως ένα ερώτημα: καταλαβαίνω ένας Γερμανός να ασπάζεται το γερμανικό εθνικισμό και ένας Έλληνας τον ελληνικό (βλ. Ι. Δραγούμης και Π. Κονδύλης). Ο Έλληνας (/Γερμανός) γιατί να ασπάζεται τον γερμανικό (/ελληνικό) εθνικισμό?)

    • Γκοτζιλα avatar
     Γκοτζιλα @ Α3 18/08/2013 20:20:27

     Ειναι σαφες οτι ο Ελληνας πατριωτης ειναι, απο την φυση των πραγματων, αντιπαλος του Γερμανου εθνικιστη, οποια προβια και αν φορα ο τελευταιος. Και για να το κανει με επιτυχια αυτο ο Ελληνας πατριωτης, πρεπει να γνωριζει την ιστορια και να μην αγνοει βασικα δεδομενα. Δηλαδη οτι οι ιδρυτες του γκρουπουσκουλου Deutsche Arbeitpartai (Ergatiko Germaniko Komma) του Μοναχου (που ονομαστηκε αργοτερα Nationalsocialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP, Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργαtiko) , ηταν απο την αρχη, σφοδροι αντιπαλοι των σοσιαλιστων και των κομμουνιστων, τους οποιους πολεμησαν με οπλα, συμμαχοι των αλλων δεξιων και ακροδεξιων ομαδων, σ'εκεινη την ταραγμενη μεταπολεμικη Βαυαρια.

  • Γιωργος Μακρης avatar
   Γιωργος Μακρης @ Γιάννης Ζωγράφος 16/08/2013 16:02:24

   πληθωρα ιστορικών ανακριβειών...παρεπεμψε σε πηγες

   • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
    Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Γιωργος Μακρης 17/08/2013 10:57:17

    Ἀφοῦ θέλεις πηγές ἀλλά, προηγεῖται ἡ ἔκφρασις περί ἀνακριβειῶν ὥστε νά δημιουργηθοῦν ἐσφαλμένες ἐντυπώσεις, σέ παραπέμπω στήν βικιπαίδεια πού εἶναι εὔκολον νά ἀνατρέξης γιά τόν Μουσολίνι. <<...μεταναστεύει, λόγω έλλειψης χρημάτων για Αμερική, στην Ελβετία (1902), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ !!! ( τά θαυμαστικά καί τά κεφαλαῖα δικά μου ). Συλλαμβάνεται για αλητεία και αναρχική δράση... Στις αρχές του πολέμου της Ιταλίας ενάντια στην Τουρκία το 1911 βρίσκεται φυλακισμένος για αντιπολεμική δράση, εξ αιτίας των ΕΙΡΗΝΙΣΤΙΚΩΝ του απόψεων. Με την αποφυλάκισή του διορίζεται αρχισυντάκτης της επίσημης εφημερίδας του ιταλικού σοσιαλιστικού κόμματος Avanti! (Εμπρός!) και μετακομίζει στο Μιλάνο. Τον καιρό εκείνο στις πολιτικές του απόψεις υποχωρεί η ριζοσπαστική φιλοσοφία του Καρλ Μαρξ και αρχίζει να επηρεάζεται από τη φιλοσοφία του Φρειδερίκου Νίτσε, τις επαναστατικές πεποιθήσεις του Γάλλου ριζοσπάστη διανοητή Ωγκύστ Μπλανκί (Auguste Blanqui) και τη συνδικαλιστική θεωρία του Ζωρζ Σορέλ (Georges Sorel). Πού βλέπεις τίς ἀνακρίβειες ; Συνεχίζω, γιά τόν Τσῶρτσιλ διάβασε τό Indymedia, https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=53720 ἤ τά Νέα http://www.tanea.gr/news/greece/article/5002747/xrysh-aygh-kai-ratsistikh-bia-eisballoyn-sta-ellhnika-sxoleia/,
    γιά τό σύμφωνο Ρίμπεντροπ -Μολότωφ δέν χρειάζονται, νομίζω, πηγές. Ὅσον ἀφορᾶ τῶρα τόν ἀρχικίναιδο Κεμάλ
    <>
    http://eleftheroiellines.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3801.html . Ἄν τά θεωρεῖς ὅλα αὐτά ἀνακρίβειες, τότε τί νά πῶ...

 5. cp avatar
  cp 16/08/2013 10:57:33

  «Στον κόσμο τούτον» συλλογίζουνταν, «θά 'σαι αρνί ή λύκος - αν είσαι αρνί σε τρων - αν είσαι λύκος τρως. Θεέ μου, δεν υπάρχει ένα τρίτο ζώο, καλύτερο, δυνατότερο»; Και μια φωνή μέσα του του αποκρίνουνταν: «υπάρχει, υπάρχει, παπα-Γιάνναρε, κάνε υπομονή. Τώρα και χιλιάδες χρόνια ξεκίνησε να φτάσει, να γίνει άνθρωπος - δεν έφτασε ακόμα. Βιάζεσαι; Ο Θεός δε βιάζεται παπα-Γιάνναρε.»
  Ν.Καζαντζάκης
  Μήμπως έχουμε διαλέξει τον ρόλο του αρνιού εθνικώς?

  • sender avatar
   sender @ cp 16/08/2013 11:29:12

   Σωστά,cp.Απέναντι στην κτηνώδη βία,τι να αντιτάξεις;Ηρωες,θύματα,ένδοξες σελίδες αγώνων ανεξαρτησίας,κατοχές,μεγάλα ιδανικά,προδοσίες,και σήμερα ηττοπάθεια,εθνική κόπωση,εκφύλιση και μια γενικευμένη αίσθηση ματαιότητας,αναμένοντας κάποιον νέο ''σωτήρα''.Η μοίρα ενός έθνους που βρίσκεται πάνω στο σταυροδρόμι αντικρουομένων πολιτισμών είναι,να σηκώνει εσαεί έναν σταυρό και να κυνηγά τυχοδιωκτικά ανεμόμυλους.Τουλάχιστον είναι ποιητικό.

 6. Nik avatar
  Nik 16/08/2013 11:09:47

  Αποκαλυπτικά για την κουλτούρα των γειτόνων δεν είναι μόνο τα στιγμιότυπα των μαχών του 1974. Οταν κατάρρευσε το μέτωπο στην Μεσαορία τα μεχμετζίκ προέλασαν χωρία καμία αντίσταση. Το τι έκαναν στους άμαχους της Καρπασίας δεν θα το βρείτε σε ελληνικά έντυπα. Ψάξτε στους Sunday Times της εποχής, το ρεπορτάζ έχει τίτλο "Something Terrible happened here", κάτι τρομερό συνέβη εδώ. Η πρώτη μεγάλη φωτογραφία είναι του εκτελεσμένου εν ψυχρώ μαραγκού του Αη Σέργη. Αποκορύφωμα οι 120 μαχαιριές στο σώμα της Αντρούλλας Χριστοδούλου.

  Αυτοί είναι οι φίλοι σας οι Τούρκοι. Ετσι συμπεριφέρονται όταν έχουν το πάνω χέρι.

 7. popaia avatar
  popaia 16/08/2013 11:13:20

  Άνευ λόγου νομίζετε είχε ο Αντ1 τον Κανάκη κι όλο το κουαρτέτο; Πλακατζίδικη εκπομπή τάχα. Αθώα καλαμπούρια. Κι η προπαγάνδα πήγαινε σύννεφο. Είχανε λυσσάξει με τον Μπουτάρη. Ομοϊδεάτες, νεοταξίτες γαρ. Της σχολής "σκέψης" Γιωργάκη, τί περίμενες; Μήπως αυτοί θα πληρώσουν τα σπασμένα; Αυτοί μόνο πληρώνονται.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ popaia 16/08/2013 11:26:34

   Αλλη μια πολυ σωστη σου επισημανση popaia!
   Φαηλε ολα τελικα ξεκινανε απο τη παιδεια που προσφερουμε στη νεολαια μας. Η αδιαφορια σ αυτον τον τομεα δειχνει τα αποτελεσματα της δυστυχως μετα απο χρονια....

 8. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 16/08/2013 13:04:10

  Εὔγε Φαῆλε, πέστα ὅλα.
  Ό ἀρχιφασίστας δολοφόνος Κεμάλ τιμᾶται σήμερα ἀπό τήν Ἑλληνικὴ Δημοκρατία, μήπως οἱ τιμῶντες ἀσεβοῦν καὶ προσβάλλουν τήν μνήμη τῶν νεκρῶν Ἑλλήνων τῆς Ἀνατολῆς;
  Ποῦ εἶναι ὁ εἰσαγγελέας καὶ οἱ κρατικὲς ἀρχὲς γιὰ νά μαζέψουν ἕναν ἐκλεγμένο ἄρχοντα που προσβάλλει τήν Ἑλλάδα!!
  Που εἶναι οἱ εὐαίσθητοι γιά τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα δημοκράτες να ξεσηκώσουν το κόσμο με τίς φωνὲς τους.
  ΔΕΝ βλέπω ἀπό τά συντηρητικά καί πατριωτικά κόμματα ἀντίδραση, αὐτός εὶναι ἕνας ἀπό τοὺς λόγους ἀνόδου τῆς Χ.Α. (μαζί με την χλιαρή πολιτικὴ ἒναντι τῶν λαθρομεταναστῶν)
  Γιατί ΔΕΝ ὑπάρχει ἐπίσημη καταγγελία ἀπό την Ν.Δ. καί παράλληλα κυβερνητικὲς ἐνέργειες για την προστασία τοῦ Ἑλληνικοῦ δημοσίου συμφέροντος; Μήπως εἶναι πρός το δημόσιο συμφέρον η κατασκευὴ ισλαμικοῦ τεμένους στήν καρδιὰ τῆς ἱερῆς γῆς τῶν Ἀθηνῶν; ΕΛΕΟΣ ἂς πάψουμε ἐπιτἐλους να εἲμαστε ὓποκριτές καί ἂς σκεφθοῦμε το ἒθνος μας.

  • sender avatar
   sender @ Νεστωρίδης 17/08/2013 01:20:09

   Που είναι οι απόγονοι των Ελλήνων της Ανατολής;Ενας,κάποιος Μπουτάρης,τους πετάει κατάμουτρα[ακόμα μια φορά],μια μεγάλη προσβολή.Και σιγοντάρουν και κυβερνητικοί,εν αγαστή συνεργασία.Ποικιλότροπη επίθεση δεχόμαστε,μια ύπουλη επίθεση,που σιγά,σιγά υποσκάπτει την ψυχολογία μας.Και όλα γίνονται σε καιρούς,που τα αντανακλαστικά εθνικής αξιοπρέπειας είναι μειωμένα.Η συνέχεια στις οθόνες μας.Κάτι είχε πει πρόσφατα και ο Βενιζέλος για κυριαρχικά δικαιώματα.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Νεστωρίδης 18/08/2013 13:41:09

   Να σας πώ κάτι , αγαπητοί σχολιαστές, πού σκέφθηκα διαβάζοντας περί Κεμάλ, Μουσείου του κλπ.;
   Οτι είναι σαν να στήσεις μνημείο τού Χίτλερ στην Ιερουσαλήμ...
   Τι να πώ περισσότερο;
   Είμαστε ανεκδιήγητοι.

   • sender avatar
    sender @ je ne regrette rien 18/08/2013 17:24:27

    Είτε Μουσείο στον Πόντο και την Σμύρνη,γενοκτονίας Ελλήνων.Στην Σμύρνη να είναι αφιερωμένο στον μάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο Καλαφάτη.Ετσι,για να δούμε αντιδράσεις.

 9. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 16/08/2013 13:13:22

  Αν επιθυμειτε λυστε μια απορια κ. Κρανιδιωτη: ως ποτε θα ανεχομαστε τη δημοκρατικη και προοδευτικη συφιλη να κατατρωει τον κοινωνικό ιστο; Ως ποτε οι φυσικοι και πολιτικοι απογονοι των μητραλοιων της αριστερας θα αφηνονται ανεμποδιστα να καταστρεφουν το Εθνος στο οποιο αλλωστε δεν ανηκουν μια και ειναι κατα των Εθνων; Ως ποτε οι πασοκτζηδες θα κυκλοφορουν ελευθεροι, θα κυβερνουν και θα παίρνουν κλεμμενες απο τον Λαο συντάξεις;

 10. Κεραμυδόγατος avatar
  Κεραμυδόγατος 16/08/2013 13:22:59

  Μπραβο Φαηλο, πολυ σωστα τα λες αλλα με λογια δε γινεται τιποτα. Εχεις πολλακις μιλησει για την επιτακτικη αναγκη αναπτυξης ενος συστηματος παιδειας ελληνοκεντρικου και πατριωτικου. Σκοπευει η κυβερνηση τιποτα τετοιο η μπαααα; 'Η φοβαται μηπως θιχτουν οι ΠΑΣΟΚαρες;

 11. Zugzwang avatar
  Zugzwang 16/08/2013 13:30:25

  Αν ψαξουμε καλυτερα την ιδιωτικη ζωη του γενοκτονου Κεμαλ ισως καταλαβουμε γιατι τουν αγαπoun τοσο πολυ οι "προοδευτικοι"...

  .

  • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
   Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Zugzwang 17/08/2013 11:00:24

   Ἄν καί λακωνικός καί σιβυλλικός, σωστότατος. Εὖγε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σπῦρος Μαυροειδῆς 17/08/2013 19:45:50

    Στην Τουρκία πασίγνωστο το θέμα. Είναι από χρόνια κρεμασμένα του κουδούνια του Μουσταφά Κεμάλ. Και δεν έχουν τόσο να κάνουν με την ιδιαιτερότητα του αλλά με το ότι αυτή συνδυαζόταν με φονική βία.

 12. Νικήτας avatar
  Νικήτας 16/08/2013 13:49:19

  Κεμαλισμός - Σταλινισμός - Ναζισμός.
  Οι φασισμοί του 20 αιώνα με εκατομμύρια αθώα θύματα .
  Ο ένας μαθητής του άλλου και όλοι τους
  με διαβολικό μίσος απέναντι στον άνθρωπο .

  Οι Έλληνες ανήκουν στους λαούς που πλήρωσαν και τους τρείς
  και επειδή αυτό το πικρό προνόμιο γεννάει βράχους
  οι κότες που βρίσκονται στα πράματα εδώ και δεκαετίες
  φροντίσανε να εξαφανιστούν όλα αυτά απο την ιστορία
  και να προκύψουν όλοι αυτοί οι άνευροι φλώροι που στο όνομα της ελευθερίας είναι ξεφτυλισμένοι δούλοι σε κάθε πάθος , δηλαδή στην αγία εικόνα τους.

  Είναι το τίμημα της κουλτούρας που επικράτησε στα πράματα απο τους ξύπνιους αντιστασιακούς του πολυτεχνείου που θεμελιώνοντας στο ψέμα ψεύτισε τα πάντα .
  Τα πράματα πιά δεν λέγονται με το ονομά τους αλλά με την λέξη που βολεύει τον κάθε ανώμαλο .

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/08/2013 13:58:29

  Γερμανοί και τούρκοι παραδοσιακά σύμμαχοι και μεγάλοι εγκληματίες από ανέκαθεν.
  Οι γερμανοί δίδαξαν και δοκίμασαν πρώτα στην τουρκία τον εκτοπισμό, την αναγκαστική εργασία και τους θαλάμους αερίων ως μέθοδο μαζικής εξοντώσεως ανθρώπων.

 14. MCA avatar
  MCA 16/08/2013 14:02:16

  Ο Μπουτάρης είναι φανατικός ακραίος ιδεολόγος. Πλασάρεται ως πρακτικός άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό ο οποίος με διάφορους τρόπους, όπως η οργάνωση εκδηλώσεων, προσπαθεί να δημιουργήσει τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία και την Παγκόσμια gay κοινότητα, φέρνοντας έτσι χρήμα στην αγορά της Θεσ/νίκης. Κατά σύμπτωση ξεχνάει όμως τους Έλληνες πελάτες. Έτσι όταν έγιναν εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης για την απελευθέρωση της πόλης πριν 100 χρόνια οι οποίες μάζεψαν χιλιάδες κόσμου, αυτός τις απαξίωσε χαρακτηρίζοντας τες κιτς και γραφικές. Είναι δηλαδή, κιτς η γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης και δεν είναι το gay parade;Το ότι μαζεύτηκε κόσμος στην δοκιμαζόμενη αγορά του κέντρου, που έχει χτυπηθεί λόγω της κρίσης, της κατασκευής του μετρό και των περιφερειακών εμπορικών κέντρων και πολυχόρων, αυτό δεν είχε καμία σημασία για τον κύριο Δήμαρχο. Όλος αυτός ο κόσμος δεν ήταν υποψήφιοι πελάτες για τα μαγαζιά του κέντρου;
  Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, ότι το οικονομικό είναι το πρόσχημα. Στην πραγματικότητα, μέσω της εξουσίας που διαθέτει ως Δήμαρχος θέλει να περάσει στον κόσμο της Θεσσαλονίκης τα ατομικά του πιστεύω. Δεν φταίνε όμως οι Θεσσαλονικείς να τρώνε στην μάπα τις ιδεολογικές, υπαρξιακές, ανησυχίες, αναζητήσεις, που έχει ο κύριος Μπουτάρης στα γεράματα του.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ MCA 16/08/2013 19:44:04

   Ο Μπουταρης εχει τις δικες του εμμονες που ειναι επισης αστειες.Το καλυτερο που εχουν να κανουν οι Θεσσαλονικεις ειναι να τον καταψηφισουν για να μας αφησει ησυχους.

 15. Anast.t avatar
  Anast.t 16/08/2013 15:19:57

  Αγαπητέ κ.Κρανιδιώτη, δυστυχώς, είστε φωνή βοώντος εν τη πολιτική ερήμω.
  Στείλτε το παραπάνω κείμενο, στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ.Γεροντόπουλο, που έκανε τα εγκαίνια του "μουσείου" του σφαγέα των αδελφών μας.
  Μην περιμένετε απάντηση, απλώς στείλτε το, αγαπητέ.
  Τα γραπτά μένουν.
  Δεν ξεχνώ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Anast.t 16/08/2013 21:06:19

   Μην ανησυχεις, ο φιλος Ακης διαβαζει antinews...

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/08/2013 23:29:32

    το ποιον και τις αποψεις του μπουταρη τις ξέρουμε φαήλο.
    ο '' φίλος'' ακης τι δουλειά είχε στα εγκάινια του κολόσπιτου ( γενικά τι δουλειά έχει εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους να τιμάει αυτό το μογγόλικο καθίκι)?
    αγαπητέ φαήλο εσύ τα λες αλλά οι πράξεις και οι πολιτικες που εφαρμοζει η κυβερνηση είναι χειρότερες από των αριστερών

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kostas nikolaou 17/08/2013 19:47:46

     Ρώτα τον ίδιο τον Άκη.
     Θα πω πάντως πως το ζήτημα το "παρέλαβε" η κυβέρνηση Σαμαρά τετελεσμένο.
     Γνώμη μου; Δεν έπρεπε να πάει κανείς εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας. Ούτε αδέσποτος σκύλος.

 16. NIKOS avatar
  NIKOS 16/08/2013 15:33:34

  Σε σημερινά πλάνα του Megkλa channel από το "μουσείο" του σφαγέα ψυχών, έλεγε μια ταμπέλα ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε εδώ αλλά πέθανε στην....Ιστανμπουλ.
  Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ NIKOS 16/08/2013 21:08:37

   Μπορεις να ξερασεις, οπως κι εγω.

  • Ασχετος... avatar
   Ασχετος... @ NIKOS 17/08/2013 20:49:08

   οχι ο κεμαλ! προσεχε! ο ατατουρκ! ο πατερας των τουρκων!
   Χρησιμοποιηθηκε ο τιτλος ως υπενθυμηση του προσωπου!
   Ουτε καν ο Κεμαλ Ατατουρκ!
   ...δουλοφροσυνη
   ...αφροσυνη
   που γεννα περιφρονηση!

 17. GR74 avatar
  GR74 16/08/2013 19:08:40

  ο κος Γεροντοπουλος εκ των ιδρυτικών στελεχων της ΠΟΛΑΝ και στενός συνεργάτης του κου Σαμαρά,μας έδειξε πως θα κοπεί το χέρι όσων επιβουλευόνται την Θράκη.Κάποιο σχόλιο κε Κρανιδιώτη επ'αυτού;

 18. πΔπ avatar
  πΔπ 16/08/2013 19:57:34

  Φαήλο, το Μουσείο του Κεμάλ το οποίο εγκαινίασε σήμερα ο Άκης Γεροντόπουλος, στον 1ο όροφο θα έχει εκθέματα από την πολιτική και στρατιωτική δράση του Κεμάλ.

  Γράφε εσύ για το Ύψωμα 190 και τους υπερασπιστές του...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ πΔπ 17/08/2013 19:49:04

   Εγώ θα γράφω αυτά που πρέπει και θα βάζω ψηλά τον πήχυ..
   Ανάλογες και οι πράξεις μου.
   Οι άλλοι ας φροντίζουν περί των ιδίων.

 19. Zame avatar
  Zame 16/08/2013 20:20:22

  σύμφωνα με το "σαβουάρ-Βιρ" τού πολιτικού καθωσπρεπισμού..
  πρώτα εξιδανικεύτηκε η λαμογια..
  μετά επιβραβεύτηκαν τα λαμογια..
  τώρα ήρθε η σειρά να μουσείο-ποιηθούν οι ..
  εκκαθαριστές, οραματιστές, σφαγεις ?

  & αν στο πνευμα της πολύ-πολιτισμικοτητας..κλπ.
  ποιά η αντίστοιχη ανταλλαγή & ανταποδοτικότητα των γειτονων ?

  ισως- ασχετο- αλλα κάπου πήρε το αυτί μου πως οι του ολοκαύτωματος..
  έχουν " υπόλοιπα ικανοποίησης" να λαβαίνουν επιπλεον.. μερικα δις..?

 20. Ένας τύπος avatar
  Ένας τύπος 16/08/2013 21:27:59

  Tι να πει κανείς για ένα κράτος που τιμά τους σφαγείς του λαού του, τα λόγια δεν αρκουν για να περιγράψουν την ντροπή που νιώθω σαν Έλλην πατριώτης και Σμυρνιός κατά το ήμισυ.
  Είθε η τίσις να βρει το δρόμο της μετά από αυτή την βαρύτατη ύβρι.
  Για τους κυβερνώντες τι να πει κανείς, θέλει πολλά κιλά πολιτικού παχυδερμισμού για να κόβεις κορδέλες για τον Κεμάλ και να το παίζεις Δεξιά.

 21. konstantinos avatar
  konstantinos 16/08/2013 22:01:45

  Ο Μπουτάρης βγήκε και με την στήριξη της κ. Μπακογιάννη εκτός των άλλων!!!Πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος και θα στείλουν τον κύριο αυτό στο σπίτι του.
  Ειδικά ο ποντιακός Ελληνισμός που τόσο έχει προσβάλει.
  Επιτέλους οποίος υπερασπίζεται την Ελλάδα και τους Ελληνες δεν είναι φασίστας!!!
  Οποίος θέλει να τιμήσει τον σφαγέα των Ελλήνων της Μίκρας Ασίας και του Πόντου θα πρέπει να πάρει το μύνημα από τους αγνούς Ελληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τιμούν τους προγόνους τους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ konstantinos 16/08/2013 23:21:40

   Όποιος πολιτικός υποστήριξε τους Μπουταροκαμίνηδες, θα το βρει μπροστά του στην κάλπη. Παραδείγματα σχετικά πρόσφατα υπήρξαν άλλωστε.

 22. everythingisgreece avatar
  everythingisgreece 17/08/2013 00:34:30

  Για το σπίτι του ¨πατερούλη¨δείτε ενα ενδιαφέρον άρθρο http://everythingisgreece.blogspot.com/2010/05/blog-post_5407.html

 23. sender avatar
  sender 17/08/2013 02:37:23

  διόρθ.είχε πεί[ο Βενιζέλος ]το σιβυλλικόν,περί αλλαγής των γεωγραφικών δεδομένων, με τους αγωγούς.

 24. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/08/2013 03:03:00

  Τους απογονους των δολοφονων του φασιστα Κ. Ατατουρκ θα τους τιμωρησει σκληρα η πραγματικοτητα που ερχεται καλπαζοντας, χωρις να χρειαστει να εμπλακει η Ελλαδα. Ηδη και μεσα στην ιδια τους τη χωρα, οι Κεμαλικοι διωκονται. Οι καταρες των Μικρασιατων θα τους σβησουν απ το χαρτη.

 25. Scarface avatar
  Scarface 17/08/2013 09:14:29

  Το "σπιτι του κεμαλ" ειναι το ιδιο που ειχε χρησιμοποιηθει σαν αφορμη για το πογκρομ κατα των ελληνων το σεπτεμβριο του '55? Και αν ναι, που ειναι οι κωνσταντινοπουλιτες να αντιδρασουν για αυτη την προκληση? Μηπως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας?

 26. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 17/08/2013 09:18:31

  ...και ενώ εσείς θεωρητικολογείτε,
  εγώ σας λέω πως από ΣΗΜΕΡΑ, σε ελληνικό μουσείο, επί ελληνικού εδάφους,
  η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται ως Ισταμπούλ.

  Τώρα τί είπε ο Χίτλερ πολύ παλιά, ή ξέρω 'γω ο ...Μητσοτάκης νεώτερα, άστα βράστα...

  • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
   Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Ρύκιος 17/08/2013 11:07:59

   Φίλτατε, τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων, ἡμεῖς ἄδεται... Κατά τά ἄλλα Ἰσταμπούλ. Ἄ ρέ βρεγμένη σανῖδα πού χρειάζεται.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρύκιος 18/08/2013 12:14:58

   Δεν είναι ελληνικό το μουσείο.

   • Σπῦρος Μαυροειδῆς avatar
    Σπῦρος Μαυροειδῆς @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2013 19:06:24

    Καί βέβαια Φαῆλο μου, φαντάζομαι ὅτι δέχεσαι τόν ἑνικό λόγω διαφορᾶς ἀναθεματισμένης ἡλικίας, δέν εἶναι Ἑλληνικό, ἀλλά ἡ ἐπιγραφή εἶναι καί στά Ἑλληνικά καί τά ἐγκαίνια ἔγιναν παρουσία τοῦ Ἔλληνα ὑφ. ΥΠΕΞ. Ὁλίγη ἁβρότης ἀπό μέρους τῶν σφαγέων τοῦ Ἑλληνισμοῦ δέν θά ἔβλαπτε. Ἀλλά θά μοῦ πῆς πάλι τί ζητῶ. Βλέπεις τούς ἔχουμε συνηθίσει νά εἴμαστε, πάντα τά νεώτερα χρόνια, αὐχενοκῦπτες. Ἡ πέννα σου, ἐπέτρεψέ μου, φλογερή καί πατριωτική.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σπῦρος Μαυροειδῆς 19/08/2013 00:01:27

     Αγαπητέ Σπύρο,
     Σ' ευχαριστώ. Δεν έπρεπε να πάει ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ. Τελεία και παύλα. Από αυτούς απέναντι δεν περιμένω αβρότητες, όμως οι ημέτεροι οφείλουν να προσέχουν.

 27. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 17/08/2013 11:30:20

  Το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας το οποίο υπογράφτηκε το 1930 αποτέλεσε μέρος μιας προσπάθειας της Ελλάδας να επιλύσει οριστικά τις εκκρεμότητες με την Τουρκία μετά την Μικρασιατική καταστροφή και να ασχοληθεί με την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινωνίας , την ανασυγκρότηση του Ελληνικού κράτους απερίσπαστη απο τον φόβο εξωτερικών κινδύνων. Ταυτόχρονα αποτέλεσε όμως τον ενταφιασμό κάθε προσδοκίας των προσφύγων επανόδου στα πάτρια εδάφη.

  Στην συνέχεια το 1934 είχαμε την επιστολή του Ελευθέριου Βενιζέλου προς τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" προκειμένου να του αποδοθεί το βραβείο Νόμπελ.Προεόρτια της προσπάθειας Ελληνοτουρκικής προσέγγισης θα πρέπει να θεωρηθεί η διακοπή απο την αστυνομία της θείας λειτουργίας στην Μητρόπολη Αθηνών το 1923 πρός τιμήν των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής .Το 1938 με αφορμή τον Θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ ο τότε δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς μετονομάζει την οδο Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Παράλληλα το ελληνικό δημόσιο χρήμα αγόραζε από τον ιδιώτη που το κατείχε το σπίτι όπου υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο Κεμάλ και το χάριζε στο τουρκικό κράτος. Αυτό που σήμερα είναι το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.Τη μετονομασία αυτή αποδέχτηκαν και σεβάστηκαν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, εμφυλιακές και μετεμφυλιακές. Η οδός Κεμάλ Ατατούρκ θα ξαναπάρει το παλιό της όνομα μετά τα Σεπτεμβριανά του '55, δηλαδή μετά το πογκρόμ που οργανώθηκε κατά της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό Βαθύ Κράτος.

  Δεκαετίες τώρα έχουμε γίνει μάρτυρες μια στρεβλής προσπάθειας αποκατάστασης της φιλίας των λαών Τουρκίας και Ελλάδας αλλά και μιας ιστορικής παραχάραξης η οποία στοχεύει στο να εγκλωβίσει την αποκατάσταση αυτή στα πολιτικά όρια εκτός της Δεξιάς. Ισως να αγνοούν ότι η βασιλομήτωρ και μέλος της Χιτλερικής Νεολαία Φρειδερίκη στις 15 Αυγούστου 1952, με το νομοθετικό διάταγμα 2203, επί κυβερνήσεως Νικολάου Πλαστήρα, ιδρύει ιδιωτικό σχολείο στην Κομοτηνή, με την επωνυμία «Γυμνάσιον Τζελάλ Μπαγιάρ»- Ποιός ήταν ο Νεότουρκος Τζελάλ Μπαγιάρ στενός συνεργάτης του Μουσταφά Κεμάλ ο οποίος και θεωρούσε απο το 1910 τους Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως «εσωτερικά καρκινώματα» και ο οποίος πρωτοστάτησε στις σφαγές Χριστιανών και Πομάκων το 1913 στην Θράκη

  Στέκομαι στην φράση του υφυπουργού Εξωτερικών, Ακη Γεροντόπουλο, «εμείς οι Ελληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν». Στέκομαι στην εκδοχή της σημαντικής συνεισφοράς του τουρκικού τουρισμού στην Ελληνική οικονομία και δη στην Πόλη της Θεσσαλονίκης.Στέκομαι στους πατριώτες που ξιφουλκούν υπέρ της "ιστορικής μνήμης".

  Δυστυχώς φαίνεται πως η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας αγνοεί την τέχνη της εξουδετέρωσης της απειλής οι όποιες τέτοιες ενέργειες να αποτελέσουν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να οικοδομήσει το προφίλ της ήπιας δύναμης σε περιφερειακό επίπεδο βασισμένη στην ήπια ισχύ της και να προωθήσει τα νεοοθωμανικά της όνειρα ως επίγονος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .Δυστυχώς στην Ελληνική πολιτική σκέψη σε όλα τα επίπεδα της η Ιστορική μνήμη αντί να αποτελεί μια συνειδητή προσπάθεια ώστε να καταστεί η ιστορία μας πυξίδα για την πορεία στο μέλλον μας εξαντλείται σε μια παρωχημένη φρασεολογία μίσους. Κατά συνέπεια χάνει κάθε δυναμικό της στοιχείο, υπηρετεί και εξυπηρετεί άλλες μεθοδεύσεις και στοχεύσεις


  Πολύ απλα το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους άλλους φορείς θα μπορούσαν να δώσουν μια πιο περίοπτη θέση στην επέτειο της γενοκτονίας του Μικρασιαστικού Ελληνισμού, του Ποντιακού Ελληνισμού της Αρμενικής Γενοκτονίας τέτοια που να επιτρέπει στην Εθνική μας συνείδηση να κατανοήσει τόσο την ιστορική πορεία του Ελληνισμού όσο και το χρέος μας απέναντι της . Για την Κουρδική γενοκτονία δεν μιλώ καθώς στα πλαίσια της Τουρκοκουρδικής σύμπραξης ήταν βολικό να ξεχαστεί ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι.

  Πολύ σοφά λοιπόν χωρίς οι επέτειοι ιστορικών γεγονότων να καθίστανται γιορτές μίσους πετυχαίνεις τα μέγιστα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δρόλαπας 18/08/2013 18:51:25

   Δεν υπηρχε καμμια περιπτωση επανοδου των προσφυγων.Η συνθηκη της Λωζαννης προβλεπε την αντααλλαγη των πληθυσμων και την απαγορευση επιστροφης.Οσοι καλλιεργουσαν "προσδοκιες" ελεγαν ψεματα.
   Η πολιτικη ελληνοτουρκικης φιλιας ηταν πολιτικη ολων των ελληνικων κομματων,βενιζελικων και βασιλικων στο μεσοπολεμο.Τα κρατη δεν κρατουν μνησικακιες και δεν κανουν πολιτικη με βαση παρελθοντες πολεμους αλλα το μελλον.Απειλη δεν ηταν η Τουρκια αλλά η Βουλγαρια και η Ιταλια και αυτο φανηκε το 1940.Ολα τα οχυρα της γραμμης Μεταξα κοιταζουν προς βορραν και απο εκει ηλθε η επιθεση.Τα ανατολικα συνορα εμειναν ηρεμα ακομη και οταν ησαν αδεια απο στρατο που ηταν ολος στην Αλβανια.
   Αναποφευκτα οι ελληνοτουρκικες σχεσεις ξαναχαλασαν λογω του κυπριακου.Αλλά απο το 1923 εως το 1955 δεν ειχαν προβλημα.

 28. dimitra passali avatar
  dimitra passali 17/08/2013 16:06:39

  Ο Μπουτάρης θυμίζει τον Στεργιάδη στην αλύτρωτη πατρίδα της Ιωνίας που χαστούκισε τον Γρηγόριο Κυδωνιών σε μια συνέλευση και αφού έκανε όσα έκανε έγινε λαγός γιατί οι δύστυχοι πρόσφυγες γύρευαν να τον σκοτώσουν. Παντού και πάντα ίδιοι .

 29. Defencegreece avatar
  Defencegreece 17/08/2013 17:52:22

  Συνδυάστε το μουσείο του Κεμάλ Ατατουρκ με την ισχυρή παρουσία της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία και την εγγύτητα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής στην Θεσσαλονίκη.
  Θα τους στέλνουν για κατήχηση όσους πιστεύουν στην προπαγάνδα του προξενείου στη Θράκη.
  Για το μουσείο-σπίτι του Κεμάλ Ατατουρκ η χώρα μας τι πήρε σαν αντάλλαγμα?
  Απάντηση : Τίποτα !
  Αυτό δε λέγεται διπλωματία, παράδοση άνευ όρων λέγεται!!
  Φαίνεται πως το κέρινο ομοίωμα του Κεμάλ έχει περισσότερα !@!@ (κότσια) από ορισμένους.

  • Ασχετος... avatar
   Ασχετος... @ Defencegreece 17/08/2013 20:38:48

   πως δεν πηρε φιλε μου ανταλλαγμα η Ελλαδα! Πηρε! Δρομος στη Σμυρνη ονομαστηκε "Χαρουλας Αλεξιου γκαλντεριμ"!
   Αμ πως!

  • Ασχετος... avatar
   Ασχετος... @ Defencegreece 17/08/2013 20:44:40

   http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2463

   να το ανταλλαγμα αγαπητε!

   • Zame avatar
    Zame @ Ασχετος... 19/08/2013 11:34:15

    ..& το γενναιόδωρο ανταλαγμα..χαρακτηριζεται απο μεγαλα χουβαρδαλικια..αφου
    Σ'ένα προάστιο 15 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης , με οκτώ χιλιάδες κατοίκους.
    (οπου από εκεί καταγόταν ο παππούς της ερμηνεύτριας, Γιάννης Σαρρής & που η απογραφή που έγινε τον Οκτώβριο του 1921 από την Υπατη Αρμοστεία της Σμύρνης αναφέρει:
    8000 κάτοικοι εκ των οποίων
    7955 Ελληνες,
    20 Τούρκοι,
    20 Αρμένιοι,
    5 Ευρωπαίοι.
    Σήμερα λέγεται Γκαζί-εμίρ και έχει 150.000 κατοίκους.
    ..μμμμμμαλιστα.

  • helios avatar
   helios @ Defencegreece 18/08/2013 17:07:18

   ''Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονία ''

   Εκτός από τούρκους ''τουρίστες'' δεν θα μου κάνει εντύπωση αν φέρνει και λαθρομετανάστες που μας μένουν μετά στην Ελλάδα.
   Ας γίνει μια έρευνα και αν επαληθευτεί να απαγορευτεί η προσγείωση των Turkish Airlines σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.
   Να τελειώνουμε με τους τσαμπουκάδες τους τώρα πριν είναι πολύ αργά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Defencegreece 18/08/2013 18:53:42

   Το ανταλλαγμα εχει ηδη δοθει το 1938 οταν το σπιτι αυτο δοθηκε απο το Μεταξα στους Τουρκους.Δυο χρονια αργοτερα εστειλε ολο το στρατο στην Αλβανια χωρις να χρειαζεται να ανησυχει για τα ανατολικα συνορα.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 19/08/2013 12:07:08

    Παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί σου. Όταν εισέβαλαν οι Ιταλοί, ο Μεταξάς δεν χρειαζόταν να ανησυχεί για τα ανατολικά σύνορα όχι επειδή έδωσε το παλιόσπιτο στους Τούρκους αλλά απλούστατα γιατί, άν ο Κεμάλ έκανε τέτοια κίνηση, θα έβγαινε από την ουδετερότητα και θα ερχόταν αντιμέτωπος με τους Συμμάχους. Άρα, δεν τον έπαιρνε.

 30. Ασχετος... avatar
  Ασχετος... 17/08/2013 20:34:14

  και ποσαι ακομα!
  ανακαινισαμε το σπιτι που εζησε καποια χρονια ο μουσταφα κεμαλ, που μας ταπριξαν χθες αναφεροντας τον ως κεμαλ Ατατουρκ!, και που εγινε αφορμη για τα τραγικα γεγονοτα του 55 στην Κωνσταντινουπολη. Η τουρκικη προβοκατσια με την χειροβομβιδα ξεριζωσε οριστικα τον Ελληνισμο της Πολης.
  Αχ ρε κοντνημονα Ελληνα!

  Μπραβο καμΑρη μας!

  Α ρε Αντωνη, α ρε Αντωνη!
  Εμενα δε με νοιαζουν τα οικονομικα σου! Δε πα στο διατανο, παντα μετρημενα ηταν, παντα λιγοστα!
  Εκεινο που με πονα ειναι οτι θα εισαι εκει οταν Λιγοστεψει η Πατριδα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ασχετος... 18/08/2013 12:14:10

   Μια μικρή διευκρίνιση. Απ' όσο ξέρω οι Τούρκοι το ανακαίνισαν, όχι εμείς.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/08/2013 14:37:50

    Και λοιπόν; Αυτό δά έλειπε, Φαήλο,
    να πληρώναμε και από πάνω !!!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ je ne regrette rien 18/08/2013 23:58:47

     Συνεννοούμαστε; Έχεις καταλάβει την άποψη μου;

 31. stamoschios avatar
  stamoschios 17/08/2013 22:09:04

  Κύριε Κρανιδιώτη Εύγε να αγιάσει η χειρ σας και δη η δεξιά για όσα γράψατε.

 32. παπαδοπουλος ιωαννης avatar
  παπαδοπουλος ιωαννης 18/08/2013 18:27:28

  Η αναγκαστικη απαλλοτριωση του οικηματος του κεμαλ εγινε το 1937 επι Ι.Μεταξα και δωθηκε στα πλαισια της ελληνοτουρκικης φιλιας που ειχε υπογραφει επι Ε.Βενιζελου πριν και η σημερινη οδος Απ.Παυλου ονομαστηκε οδος Κ.Ατατουρκ το 1938 επι Μεταξα μετα τον θανατο του Ατατουρκ.Επιλεκτικες αληθειες απο τον κ Φ.Κρανιδιωτη η αγνοια δεν γνωριζω,ωφειλει να ειναι ενημερος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ παπαδοπουλος ιωαννης 18/08/2013 23:58:04

   Ποια είναι η "επιλεκτική αλήθεια";
   Τι από αυτά που γράφεις διαψεύδει ότι ο Κεμάλ ήταν γενοκτόνος και ο Χίτλερ μαθητής του;
   Στα πόσα εκατομμύρια σφαγέντων Ελλήνων κι Αρμενίων θα σας ενοχλούσε το Μουσείο; Γιατί φαίνεται πως τα θύματα της Γενοκτονίας δεν είναι αρκετά για να ξυπνήσει η συνείδηση σας.
   Δεκάρα δεν δίνω αν ο Μεταξάς είχε κάνει τέτοια αθλιότητα. Στον κουβά κι αυτός.

 33. Χριστινα avatar
  Χριστινα 18/08/2013 18:49:17

  Πολύ σωστά, από τη στιγμή που δεν είναι ελληνικό το μουσείο δεν είχε καμιά δουλειά εκεί ο υφ.Εξωτερικών, εύγε κ.Κρανιδιώτη.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Χριστινα 19/08/2013 09:41:32

   Παρεμπιπτόντως ο Μπουτάρης, την "έκανε" από τα εγκαίνια, αφήνοντας τον Γεροντόπουλο να "καθαρίσει"...Αλλά σε κοτζάμ ΥπΕξ ΔΕΝ υπήρξε κάποιος υποψιασμένος σύμβουλος?...

 34. roadrunner avatar
  roadrunner 19/08/2013 00:45:23

  Για ποιους λόγους οι «τουρκολάγνοι συν-έλληνες» της συνομοταξίας Μπουτάρη και λοιπών, ξεδιάντροπα «φτύνουν πάνω στο αίμα και τη μνήμη των νεκρών μας» ;
  Η απάντηση που μου έδωσε σήμερα μια Πόντια θεία:
  «Ούτε αυτούς, ούτε τους γονείς τους, ούτε τους παππούδες τους, τους κυνήγησαν από τα πατρογονικά εδάφη, τους ξερίζωσαν, τους κατέκλεψαν το βιος τους, τους αφαίρεσαν τη ζωή. Για το λόγο αυτό δεν νοιάζονται, αν σπιλώνουν τη μνήμη των νεκρών...».

 35. sakis avatar
  sakis 19/08/2013 21:40:19

  Ρε ''πανέξυπνε'' Μπουτάρη ξέρεις πόσα εκατομμύρια νεοναζί υπάρχουν στον κόσμο που υμνούν τον μεγάλο τους ηγέτη τον ΦΥΡΕΡ.Πάρα πολλοί γιατί δεν φτιάχνεις και για αυτούς ρε μεγάλε και ένα μνημείο του Χίτλερ στη Θεσσαλονίκη και τα ''κατορθώματα'' των ναζί όταν εισέβαλαν στην Ελλάδα ώστε να προσελκυσεις ξένο τουρισμό και να αφήσουν τα καλά τους τα λεφτά στην Ελλάδα.Θα μου πεις θα σου κάνουν ντα οι Εβραίοι που θα αντιδράσουν αλλά για τις αντιδράσεις εκατομμύρίων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν οι παππούδες τους απο τον γενοκτόνο-μακελάρη Κεμάλ που ήθελε και αυτός μια καθαρη Εθνικά Τουρκία σιγά μην ασχοληθείς μωρέ.Ετσι και αλλιώς ο Κεμάλ έσφαζε ''δημοκρατικά'' ενώ ο Χίτλερ φασιστικά.
  ΥΓ:Και η φάση είναι ότι αυτοι που βρίζουν τους Χρυσαυγήτες ως φασίστες που υμνούν τον Χίτλερ επειδή έσφαξε εκατοντάδες χιλιαδες Έλληνες είναι αυτοί που κάνουν μόκο στην διατήρηση του μνημείου του αρχιφασίστα και γενοκτόνου εκατομμυρίων Ελλήνων Κεμάλ(Και ο οποίος είναι και δάσκαλος του αδόλφου αφού είναι ο πρώτος που εφάρμοσε συστηματική γενοκτονία ανθρώπων)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.