#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μητσοτάκης, η Ντόρα και η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑΘυμάστε πριν από λίγες ημέρες τη Ντόρα που δήλωνε ότι «είμαι πεισματάρα και θα παλέψω για να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα», με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτηθούν αν την βάρεσε στο κεφάλι η πολιτική μοναξιά εκεί στη ΝΔ;  Κάθε άλλο παρά ..."κουζουλάθηκε" έλεγαν τότε στενοί συνεργάτες της. Και εξηγούσαν ότι η αναφορά της σε «πλειοψηφικό ρεύμα» αφορούσε την πάγια θέση της για την αναγκαιότητα ευρύτερης σύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, “αντί να σκοτώνονται τα κόμματα μεταξύ τους”.

Με άλλα λόγια πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, που έλεγε και το παλιό τραγουδάκι των Olympians. Ο Αλέξης και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις με τις οποίες η Ντόρα θέλει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Για να ανατρέψουν την σημερινή κυβέρνηση - δηλαδή τον προαιώνιο εχθρό της Αγίας Οικογένειας, τον Σαμαρά - και να σχηματισθεί μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με δυνάμεις από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ κλπ.

Δεν το πιστεύετε; Και όμως είναι αλήθεια. Λες και δεν κατάλαβαν η κ. Ντόρα και ο μπαμπάς της, που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά στην οικογένειά τους την πόρτα. Λες και πρέπει κάθε τρεις και λίγο να βλέπουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος να μας το παίζουν σωτήρες της Ελλάδας.

Με μια έννοια τα πράγματα είναι ...απλά. Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πλέον ότι δεν θα κυβερνήσει. Όχι μόνον δεν μπορεί να ξεπεράσει τη ΝΔ του Σαμαρά, παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκάσθηκε να πάρει, αλλά και όταν το καταφέρνει σε κάποιο γκάλοπ οι διαφορές είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πείσει ευρύτερες μάζες και η μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι η κόπωση του μαζικού κινήματος όπως δείχνουν όλες οι κινητοποιήσεις. Που να βρίσκεται  άραγε εκείνη η μεγάλη λαϊκή έκρηξη που υπόσχονταν για τον Σεπτέμβριο; Έτσι οι ελπίδες του Τσίπρα να κυβερνήσει κρέμονται πλέον από την ...Αγία Οικογένεια και την εκ των έσω υπονόμευση του Σαμαρά.

Θυμάσθε τις έντονες αντιδράσεις ορισμένων στη ΝΔ για την θεωρία των «δύο άκρων»; Δεν ανήκαν μόνο στον κύκλο της Αγίας Οικογένειας που της χαλούσε την σούπα, αλλά προέρχονταν και από το λεγόμενο στρατόπεδο των "καραμανλικών" , όπως ο περίφημος Αντώναρος  που ήταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων. Θα θυμάσθε εξάλλου τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη που στις αρχές Σεπτεμβρίου έθεσε από το  twitter το συγκλονιστικό ερώτημα «Τί έρχεται το Νοέμβριο;».

Δεν ξέρουμε τι θα έρθει τον Νοέμβριο και αν εννοεί μια κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας. Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι και ο Αντώναρος την προηγούμενη Κυριακή έγραφε στο twitter ότι κάτι θα γίνει τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η μία πέρασε Ευάγγελε, να περιμένουμε τις άλλες δύο ή να περάσουμε ήσυχα το τριήμερο;

Προφήτες δεν είμαστε για να ξέρουμε τι θα συμβεί. Αυτό που γνωρίζουμε σχεδόν μετά βεβαιότητας είναι ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς  «πιάσει» τον Δεκέμβριο, με πλεόνασμα και χωρίς νέα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να τον ...πιάσει κανένας. Θα ακολουθήσει η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, η αποχώρηση της Τρόϊκας με την λήξη του Μνημονίου και η απελευθέρωση της κυβέρνησης Σαμαρά για να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές.

Γι αυτό βλέπουμε να προκαλείται όλη αυτή η πολιτική αστάθεια αυτές τις ημέρες. Για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την συγκυβέρνηση με τα υποβρύχια, τη Ντόρα και την οικογένεια της να μας τρελαίνουν στις δηλώσεις και το ίδιο να κάνουν οι γνωστοί αντιφρονούντες της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα.

Θα θυμάστε άλλωστε τον κυρ Φώτη να δηλώνει επανειλημμένως ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αλλάξει από αυτήν την Βουλή χωρίς να γίνουν εκλογές (στις οποίες δεν θα εκλεγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας). Την θέση του αυτή υιοθέτησε πρόσφατα και ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ οπότε τι χρεία άλλων αποδείξεων έχουμε;

Έχουμε γράψει και άλλη φορά ότι τα υλικά της αποστασίας είναι παλαιά και δεν υπάρχει καμία φαντασία στη συνταγή. Ο κυρ Φώτης, αποτελεί το νέο «μάστερ σεφ» της διαπλοκής με τις προτροπές, γνωστών αρχιμαγείρων της πολιτικής.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει την πρωτοκαθεδρία και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και κυοφορούνται σχέδια για ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα εάν η κατάληξη θα είναι επιτυχής για τους μαγείρους.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή του Κουβέλη με το μητσοτακαίϊκο, αλλά και ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, συνδέεται με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, την Αλεξία.

Θυμάστε που γράφαμε ότι το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από την συγκυβέρνηση ο Κουβέλης είχε επιδιώξει να πείσει για πρωθυπουργό τον πρώην δικαστικό και πρώην Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένου. Δεν του έκατσε τότε του κυρ Φώτη, καθώς ο Πικραμμένος αρνήθηκε.

Προσέξτε κι αυτό: «Στην πολιτική ελάχιστα πράγματα αποκλείονται. Και η πιθανότητα μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέσα σ΄ αυτά. Θα πρέπει όμως να σας πω ότι πήραμε μαθήματα από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Η προγραμματική συμφωνία θα είναι πλέον για μας όρος απαράβατος. Όχι γενικότητες και εκθέσεις ιδεών αλλά σχέδιο, με χρονοδιαγράμματα και στόχους. Κι εκεί φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεργαστεί μαζί μας, θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τους σημερινούς του προσανατολισμούς, που είναι έξω από τη δική μας πολιτική σκέψη και τις πολιτικές του πρακτικές, με τις οποίες εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση. Είναι εφικτό; Για την ώρα όχι!»

Αυτή την απάντηση έδωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, στην ερώτηση αν θα συνεργάζονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης. Ήξεις αφήξεις, αλλά στην ουσία η ΔΗΜΑΡ βλέπει πλέον με καλό μάτι μια συνεργασία με τον Τσίπρα.

Κι αναρωτιόμαστε. Αν αυτό δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός τότε τι είναι; Μέχρι πριν από τρεις μήνες η ΔΗΜΑΡ συνεργάζονταν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα του κ. Κουβέλη ήταν λάβροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε τώρα και φλερτάρουν με την Κουμουνδούρου;

Αλλά έχουμε και μια απορία. Όσοι εντός της δεξιάς παράταξης εξυφαίνουν σενάρια αποστασίας και αποσταθεροποίησης έχουν καταλάβει τι πάνε να κάνουν; Δηλαδή θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τον… υποψήφιο για πρόεδρο της ΕΕ, κ. Τσίπρα και τα ακροαριστερά του γιουσουφάκια τύπου Διαμαντόπουλου;

Μήπως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης θα κάνουν και… ειδικά δικαστήρια κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως άλλωστε θέλει ο Τσίπρας;

Μήπως να μας πουν όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες ποιον θα ορίσουν για πρωθυπουργό; Διότι ακούγονται πολλά τα οποία και που τα ακούμε μας πιάνει τρέλα. Ακόμη και ο… Σημίτης που λέει ο λόγος είναι καλύτερος από τα πρόσωπα που χτίζουν πρωθυπουργικό προφίλ και την έχουν στημένη στον Σαμαρά ο οποίος τους έχει κάνει ανθρώπους.

Και τέλος, μήπως να μας πει η Αγία Οικογένεια που σχεδιάζει τέτοιες εκτροπές, πώς θα ελέγξει στη συνέχεια τους δεξιούς ψηφοφόρους; Διότι μια σύμπραξη με τον Τσίπρα θα σημάνει τη διάλυση της ΝΔ και να μας το θυμηθείτε.

 Βασίλης Ζήσης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 20/10/2013 08:37:42

  Δεν πρόκειται να επαληθευτεί αυτό το σενάριο. Δεν αφήνουν οι τρελοί του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί θα διασπαστούν πρώτοι. Με τον καημό θα μείνει το μητσοτακαίικο και ο Κουβέλης.

 2. NEMESIS avatar
  NEMESIS 20/10/2013 08:51:54

  ΠΑΝΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΔΕΛΙΚΤΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Η θεση " και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ" παντα μου εφερνε ναυτία. Αν το κανουν αυτό να ξερετε οτι η ΧΑ θα παρει τα ποσοστα του θείου το 1974
  Ετσι απλα και χωρις πολλα λογια

 3. Αναξιμανδρος avatar
  Αναξιμανδρος 20/10/2013 10:16:22

  1) και το Μάιο λέγαμε εάν περάσει ο ιουνης απογειωνομαστε...τώρα το πήγαμε εάν πιάσουμε Δεκέμβρη...2) και μια κυβέρνηση δεν πέφτει από τους άλλους αλλά μόνο από δικά της λάθοι...3) ο κόσμος δεν είναι χαζός πλέον,αν και δεν τον απασχολούν τα μικροκομματικά παιχνίδια,καταλαβαίνει και κρίνει τους πάντες....

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Αναξιμανδρος 20/10/2013 23:52:53

   ''Ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση (σημ. 2014) . Θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.''
   Από την απογείωση του Ιουνίου 2013 στην κόλαση (έως) του Ιουνίου 2014.
   Η επιτομή του (πολιτικού) βέρτιγκο
   Τι έπεται για τον Ιούνιο 2015;

 4. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 20/10/2013 11:03:58

  H Ντόρα και η ΔΗΜΑΡ όζουν πολιτική πτωμαίνη. Ποιός ασχολείται με πολιτικές μούμιες; Μετά τις ευρωεκλογές (όπου οι 58 θα κατέβουν με δικό τους ψηφοδέλτιο) η ΔΗΜΑΡ θα βαρέσει διάλυση, μια που αντικατάσταση του κυρ Φώτη δεν παίζει καθότι το κόμμα είναι εντελώς αρχηγικό.
  Ο Σαμαράς το πάει βήμα βήμα και το πάει καλά.

  υγ: ο Αντώναρος δεν εκφράζει τον Καραμανλή. Την γραφικότητα και τα συμπλέγματά του εκφράζει.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ Κώστας ΜΠ 21/10/2013 00:24:21

   Πάλι καλά που, επιμελώς, δεν αναφέρεσθε στον Κώστα Μητσοτάκη, στην Κυβέρνηση του 48% του εκλογικού σώματος και στην Κοινοβουλευτική αυτοδυναμία των 151 (;;) βουλευτών.

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/10/2013 11:30:11

  Εύγε!
  Αν οι ελπίδες του Αλέξη εναποτέθηκαν στην Φαμίλια, τότε "αντίο Γλαρέντζα" για τους συντρόφους!
  Στο ερώτημα "Τί έρχεται το Νοέμβριο;", απαντώ: λίγο παραπάνω κρύο, βροχές και η προετοιμασία για τον Δεκέμβριο, που όπως προέβλεψε ο διορατικός Βαρουφάκης, ακολουθείται από τον Ιανουάριο.

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/10/2013 11:37:10

  Tι θα γίνει με την Ντόρα; Την μια χαριεντίζεται με την ΧΑ, την άλλη με τον Τσίπρα....

  • Eva avatar
   Eva @ Γιώργος Αχαιός 20/10/2013 20:43:38

   Να μην ξεχνάμε οτι είχε βρεί τους ΧΑυγίτες πολύ ευγενικούς...

 7. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 20/10/2013 11:46:25

  Κ. Ζήση, δέν ξέρω ποῦ ἀπευθύνεστε, ἀλλά γιά τήν βάση τῆς ΝΔ τά σενάρια περί "καραμανλικῆς" δεξιᾶς καί σύμπλευσης μέ ufo (:D) εἶναι φανταστικά! The "holy family" is HISTORY!!!!

 8. Μαχητής avatar
  Μαχητής 20/10/2013 12:13:52

  Εξαιρετικό άρθρο! Η Αγία Οικογένεια πρέπει να καταλάβει ότι όσο υπονομεύει την κυβέρνηση Σαμαρά τόσο χειροτερεύει την θέση της αλλά και το πολιτικό της μέλλον...

 9. guest avatar
  guest 20/10/2013 12:18:27

  Η Ντόρα έμεινε μόνη γιατί οι νεοφιλελεύθεροι έχουν πάει στο Σαμαρά

  • takis400 avatar
   takis400 @ guest 22/10/2013 22:21:22

   αυτο το λες για καλο?

 10. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 20/10/2013 12:56:30

  Το σενάριο συγκυβέρνησης ή ακόμη και αμιγούς κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα : την εξαφάνιση ΚΑΙ της αριστεράς από το πολιτικό σκηνικό. Εκτός λοιπόν από την επανασύσταση του κέντρου κάποιοι άλλοι θα επιδιώκουν πλέον την επανασύσταση της αριστεράς. Με λίγα λόγια αυτό το σενάριο ΜΟΝΟ την ακραιφνή δεξιά βολεύει. ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.

 11. αύρα avatar
  αύρα 20/10/2013 14:02:58

  ...ενώ συνεργάζεται με τον Κουβέλη και τον Σημίτη!

 12. someone avatar
  someone 20/10/2013 15:36:59

  ετσι ειναι εκλογες τωρα και αυτοδυναμη (χε χε)Ν.Δ αφου με το ΠΑΣΟΚ του 4% δεν θα τις βγαινουν τα κουκια . ΤΕΛΙΚΑ πλακα εχει

 13. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ 20/10/2013 17:01:40

  Εξαιρετικό άρθρο , από έναν μοναδικό φίλο , αλλά και υπερήφανο αληθινό δεξιό.
  Η αλήθεια είναι μια και μοναδική.Το 2009 την σκόνη του Σαμαρά κάποιοι είδαν , για αυτό ας σκεφτούν καλά πριν κάνουν κάτι , γιατί απλά ο Αντώνης ξέρει να κερδίζει !!! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
  Δέκα χρόνια πολιτική εξορεία από το σύστημα , αλλά καταφέρνει μια χώρα στον γκρεμό να την μαζέψει και πλεόνασμα φέρνει .
  ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ !!!!

  • σκεπτικιστης avatar
   σκεπτικιστης @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ 20/10/2013 19:44:25

   "....αλλά καταφέρνει μια χώρα στον γκρεμό να την μαζέψει και πλεόνασμα φέρνει ."
   Ρε φίλε πες μας και μας τι παίρνεις να δούμε κι εμείς τον κόσμο όμορφο.

 14. factorx avatar
  factorx 20/10/2013 18:01:43

  κ.Φωτεινή, η αγάπη σας για έναν Καραμανλή που κάπιτε έκανε κάποια πράγματα σας τυφλώνει και σας εμποδίζει να δείτε την πραγματικότητα. Και αν δεν κάνω λάθοςε σας οδήγησε κάποτε και στον Καμένο.

  • fch avatar
   fch @ factorx 20/10/2013 19:07:52

   ενω εσας η "αγαπη" σας για την φιλελευθερη δεξια οπως λετε και γραφετε σας οδηγησε στις τρελλες αγαπες με τον Βενιζελο?...γιατι αγριογατοι της πολιτικης σοφιας εσεις να κυβερνατε με αυτους τους λεβεντες και οι ...οποιοι αλλοι να μην εχουν το δικαιωμα ...να σωσουν και αυτοι την χωρα με τον Τσιπρα κλπ?

   • factorx avatar
    factorx @ fch 20/10/2013 23:01:33

    Ποιούς "εμάς" κουμπάρε; Με είδες να συμφωνώ πουθενά με την συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο ή τον Παπαδήμο; Και στο κάτω-κατω η δεξιά είναι κυρίαρχη στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Και όπως δείχνουν δεκάδες καθημερινά παραδείγματα (τελευταίο το επεισόδιο Αβραμόπουλου - Βενιζελου) πρόκειται περί αναγκαστικής συμμαχίας για να έχει η χώρα κυβέρνηση. Τι σχέση έχει με όλα αυτά η ανατροπή Σαμαρά εκ των έσω με μοναδικό σκοπό να κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα άλλα περί πολιτικής σοφίας δείχνουν μόνο ελειψη επιχειρημάτων

  • yiannos avatar
   yiannos @ factorx 20/10/2013 22:17:20

   «Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν οι συντεχνίες κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη στα πράγματα ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση έχουν ήσυχο το κεφάλι τους».

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ factorx 21/10/2013 00:25:06

   factorx,

   Καμμένο, ἐγώ;;; Μήπως μιλᾶτε γιά συνώνυμη, προσφάτως μεταπηδήσασα στήν ΧΑ;;

   In any event, I appreciate both, Karamanlis and Samaras, just the same. IMHO, they are both truly patriots!!

 15. Αρκτική avatar
  Αρκτική 20/10/2013 18:06:36

  Γιατί αλήθεια δικαιούται να έχει...πολιτικό μέλλον; Καιρός να εξαφανιστούν οι άχρηστοι γόνοι και οι ανάξιοι απόγονοι.

  • Μαχητής avatar
   Μαχητής @ Αρκτική 20/10/2013 20:17:48

   Μακάρι οι δοκιμασίες που περάσαμε τα τελευταία χρόνια τελικά να αυξήσουν την πολιτική μας κρίση και να υποστούν τέτοιου είδους τζάκια τις συνέπειες των επιλογών τους...

 16. Αρκτική avatar
  Αρκτική 20/10/2013 18:08:30

  ''ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.''
  Τυφλή εμπιστοσύνη στη μαντεψιά του Μάντη Κάλχα (για μία και μόνη φορά!)

 17. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 20/10/2013 18:58:46

  εκαψες το σεναριο!!!

 18. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 20/10/2013 19:02:33

  Κυριε ζηση για τους κρατικοδιαιτους διαπλεκομενους νταβαντζηδες δεν μας ανεφερες τιποτα......Ελπιζω ο Αντωνης Σαμαρας να μην παει τελικα καθολου στον ....πρετεντερη του μεγαλου καναλιου......

  • factorx avatar
   factorx @ Σαρακατσανος 20/10/2013 20:12:16

   Είπαμε κ. Σαρακατσάνε μου να σχολιάζουμε, να μην πετέμε απο τον σορό. Δεν κάνει να λες σ΄εμένα για τους νταβατζήδες που πλήρωσα και πληρώνω την αρθρογραφία μου εναντίον τους. Όσο για το που θα μιλησει ο Σαμαράς πες μου με πιον συμφωνεις να του το πω

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Σαρακατσανος 23/10/2013 00:14:44

   Κε Σαρακατσανε μαλλον εισαστε θυμα της Συριζαιας προπαγανδας. Γελοιος Πρετεντερης, Μπαμπης, Καψης , Παπαχελας . Δεν τους γνωριζω τους κυριους αλλα δεν μπορω να πω οτι ο Λυγερος , ο Χατζηνικολαου, ο Τραγκας και οι αλλοι καλοβολεμενοι αντιμνημονιακοι ειναι καλλιτεροι. Ας μη μιλσουμε δε για τον Μπαξεβανη. Πουλανε πονο για να εισπαρζουν τηλεθεασεις και ακροαματικοτητες.

 19. AUCHENTOSHAN avatar
  AUCHENTOSHAN 20/10/2013 19:19:55

  Μια χαρά έχετε αποδεχθεί την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που αν και πολιτικά και κοινωνικά εξαφανισμένο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..
  Σύντομα οι ίδιοι θα αρθρογραφείτε για την αναγκαιότητα συγκυβέρνησης με τον Αλέξη προφασιζόμενοι την εθνική σωτηρία..
  Πρός τι λοιπόν οι αφορισμοί ??
  Κρατάτε και καμμία πισινή , όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά για να μην τραβάτε τα μαλλιά σας..

 20. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 20/10/2013 19:57:04

  ....χαθηκε και ο Φαηλος...ή μου φαινεται...!!!

 21. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 20/10/2013 20:07:18

  Η ΝΤΟΡΑ ΕΧΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑ- ΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜ ΜΑ- ΧΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΙΑΒΟΛΟ", ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ? ΔΕΝ ΕΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ? ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ?
  ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΑΙΔΟΥΛΕΣ, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΝΤΟΡΑ.

 22. factorx avatar
  factorx 20/10/2013 20:09:27

  http://www.antinews.gr/2013/10/19/231139/

  • Γιαννης Ζ. avatar
   Γιαννης Ζ. @ factorx 21/10/2013 15:05:47

   Ευχαριστω...το ειδα

 23. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 20/10/2013 20:20:49

  Για ποιό λόγο γίνεται χαμός στην πολιτική ζωή ενός πάμφτωχου κράτους;
  Θυμίζω αυτό που όλοι συζητόυσαμε στις παρέες μας ΠΡΙΝ την κρίση: το Ελληνικό κράτος είναι πάμφτωχο, αλλά οι Έλληνες πλούσιοι.
  Άρα, για ποιό λόγο όλοι οι Έλληνες πολιτικοί σκίζονται για τον έλεγχο της εξουσίας ενός πάμφτωχου κατά τα άλλα κράτους;
  Π.χ., θα σκιζόσαστε σε έναν πλειστηριασμό να αποκτήσετε ένα σαραβαλάκι αυτοκίνητο που σέρνεται στο δρόμο;
  Μάλλον όχι...
  Τότε, ποιό το διακύβευμα;
  Ποιό το τρόπαιο;
  Τί κρύβει το "σαραβαλάκι" κάτω από το καπώ του;

  Όταν απαντήσετε, όχι σε μένα (ποιός είμαι εγώ; η τελευταία τρύπα της φλογέρας είμαι), στον εαυτό σας να απαντήσετε, και θα καταλάβετε...

 24. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/10/2013 20:36:07

  Πολλές φορές έχω γράψει ότι το διακύβευμα στην πολιτική δεν είναι η οικονομική πολιτική πλέον, αλλά το αν ένα κόμμα είναι διεθνιστικό ή πατριωτικό. Από την άποψη αυτή, είναι λογικό οι διάφοροι μη αριστεροί φιλελεύθεροι να συμμαχήσουν με μία μετριοπαθή διεθνιστική Αριστερά. Ο Σύριζα, αποβάλλοντας τα ακραία του στοιχεία, θα γίνει μία πιο αριστερή ΔημΑρ, η ΔημΑρ θα πάει για βρούβες, εντασσόμενη με ένα νέο Κεντροαριστερό σχήμα και ορίστε η ένωση. Θα δείτε τότε τους διάφορους φιλελέ της ΝΔ (και κάτι αυτοσυστηνόμενους ως "καραμανλικούς") πώς θα αρχίσουν να πηδάνε σαν τους αρουραίους από το καράβι.
  Η θεωρία περί ξενιστή (συντηρητικού δεξιού κόμματος) και ξενιζόμενου (φιλελεύθερων) θα επιβεβαιωθεί. Το ζήτημα είναι ότι αναδιάρθρωση του πατριωτικού χώρου με μία τωρινή ΝΔ δεν γίνεται.

  • Σ Μ avatar
   Σ Μ @ ΒΙΣ 21/10/2013 00:38:13

   ΒΙΣ ἅμα μπορεῖς στεῖλε μου τὸ μέηλ σου. Τὸ δικό μου θὰ τὸ βρεῖς ἀπὸ τὴ σελίδα μου στὸ academia.

 25. Κώστας ,Πεύκη avatar
  Κώστας ,Πεύκη 20/10/2013 20:41:12

  Ας γίνει αυτό και το ΚΚΕ θα βρεθεί στο 14 % από το 4 %. Και ας γίνει για να δούμε αν τελικά μια οικουμενική μπορεί να σώσει τη χώρα, ή όλα αυτά είναι αστικές ανοησίες για να διατηρείται το μαγαζάκι των τραπεζιτών-εφοπλιστών και Τρόικας.

 26. Citizen_D avatar
  Citizen_D 20/10/2013 21:44:23

  Το άρθρο περιγράφει ένα σενάριο που επιδιώκουν πολλοί, όλοι οι αναφερόμενοι σε αυτό αλλά και άλλοι.
  Βεβαίως οι επιθυμίες δεν πραγματοποιούνται πάντα, ιδίως όταν τις εκφράζουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα γύρο τους.
  Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων είναι:
  H Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου (ακόμη δεν κατάλαβε πως έχασε την αρχηγία της ΝΔ με τους συνεργάτες της Κασίμη και Σκυλακάκη) και
  2. O Φώτης-Φανούρης Κουβέλης (προκάλεσε τις δεύτερες εκλογές του 2012, ο λαός τον ψήφισε για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αυτός την έστριψε για να μην πάρει καμμιά απόφαση).

  Σε περίπτωση επιτυχίας του σεναρίου (μπρρρρ!!!) ενδιαφέρον θα είχε ποιός/ποιά θα ήταν πρωθυπουργός και από πού, ΝΔ, Σύριζα, άλλο
  κόμμα, μη πολιτικός.

 27. factorx avatar
  factorx 20/10/2013 23:05:28

  Πειράζει που με την τακτική αυτή δεν θα μείνει τίποτα απο το ΠΑΣΟΚ στο τέλος; Ενω αν ακούγαμε τα ηρωϊκά κάποιων σαν κι εσένα θα είχαμε ακόμα τον ΓΑΠ;

 28. factorx avatar
  factorx 20/10/2013 23:09:35

  Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προβλέποντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.!!!!

  Και ύστερα ορισμένοι μου λενε οτι γράφω σενάρια φαντασίας

 29. θεσσαλονικιος avatar
  θεσσαλονικιος 20/10/2013 23:44:06

  ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΟΜΗ .ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΟΠΩΣ Η ΖΩΗ ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.

 30. rally monkey avatar
  rally monkey 21/10/2013 00:06:21

  για να γυρίσεις θρίλερ χρειάζεσαι οπωσδήποτε τέρας ..
  και το know how του Μητσοτακέικου στον τομέα είναι μακράν εκτός συναγωνισμού

 31. factorx avatar
  factorx 21/10/2013 09:17:11

  Τότε μάλλον εννοώ την ,,, άλλη

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ factorx 21/10/2013 11:31:45

   ῾Η σύγχυση ὑπῆρξε καί παλαιότερα. :D

 32. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/10/2013 10:06:06

  Αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας .Αναγαγετε ο,τι μπουρδα λεει ο Τσιπροσυριζαυγητης σε θεσφατο πχ ''οτι η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και αποτελει αυτο σημειο αναφορας οτι ετσι θα γινει .Πορω απεχει η μπυρδα που λεει ο Τσιπροσαλιαρης απο το να γινει πραγματικοτητα .Περαν αυτου υπαρχειμια εμμονη στον κακοχαρακτηρισμο των λεγομενων καραμανλικων και των φιλελευθερων της ΝΔ .Δεν το καταλαβαινω και αυτη η εμμονη γινεται ενοχλητικη μιας και η ΝΔ δεν ειναι ουτε καραμανλικη , ουτε σαμαρικη, ουτε μητσοτακικη .Εδω ο συριζοσυμφερτος εχει ενα 30 % καταγεγραμμνεο λαφαζανεικο τσουρμο που εκφραζει την παλαβη αριστερα και δεν μιλαει κανεις και μας ενοχλει εμας εαν καποιος εκφραζει την εκτιμηση του στην Ντορα η τον Καραμανλη.Ας μην ξεχναμε οτι ο Α.Σαμαρας βγηκε απο την ναφταλινη απο τον Καραμανλη ο οποιος τον στηριζει σταθερα χωρις αστερισκους και προαπαιτουμενα{Το οτι ασχολειστε με τους απεχθεστατους Αντωναρους ,Σπηλιωτοπουλους ,Πακηδες κλπ μαλλον τιμη τους κανετε μιας και δεν αξιζουν ουτε απλη αναφορα του ονοματος τους } .Λιγος σεβασμος λοιπον των εκτιμησεων των ΝΔκρατων δεν βλαπτει πολυ περισσοτερο που χωρις τους Καραμανλικους η Ντορικους η δεν ξερω ποιους αλλους περιθωριοποιειτε η ΝΔ ειναι αδειο πουκαμισο .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ραβινος 21/10/2013 15:50:41

   ῎Εγραψες, Ραβῖνε! Δέν καταλαβαίνω ποῦ ἀποσκοποῦν οἱ διάφορες ταμπέλες! Μία εἶναι ἡ παράταξη, ἡ ΝΔ. ῞Οποιου δέν ἀρέσει τό ὄνομα, ἄρον τά μπογαλάκια του καί ἄς κάνει δικό του κόμμα, ἐξ ἄλλου εἶναι πολύ τρέντυ τώρα τελευτέα!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 21/10/2013 17:25:46

    τελευταῖα vs. "τελευτέα"

 33. apostolis kastoria avatar
  apostolis kastoria 22/10/2013 09:31:05

  Βρε παιδιά η Ντόρα και το Μητσοτακέικο (Κωνσταντίνος - Κυριάκος - Μπακογιάννης κ.λ.π.) στην ΝΔ - ελέω Σαμαρά - δεν ανήκουν ??? Δεν ήταν η πολλών μεγατόνων μεταγραφή των προηγούμενων εκλογών ? Να την χαίρεστε και αυτήν και όλο της το σόι . Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνει ο Σαμαράς και κανέναν άλλο υπουργό από το Μητσοτακέικο ?
  Αποκατάσταση εδώ και τώρα στον αγωνιστή και επιτυχημένο συνεργάτη του Giorgo , Παμπούκη (εκτός θέματος , αλλά εντός των σεναρίων που παίζουν) . Καλή μέρα

 34. L K avatar
  L K 23/10/2013 08:49:47

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΣΤΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΩΣΤΟΣΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ (ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΛΛΗΣ ΣΚΑΪ, ΔΤ-ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΑΛΦΑ-ΜΑΝΕΣΗΣ, ΑΝΤ1-ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ. ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.

 35. apostolis avatar
  apostolis 10/11/2013 19:15:00

  Την Φαμίλια κ. Φαήλο την έχετε συνεταιράκι , την κυρία Ντόρα την ξαναφέρατε με βάια και δάφνες στο μαντρί , τον Κυριάκο τον κάνατε Υπουργό και τον υιόν της κυρίας Ντόρας Δήμαρχο Καρπενησίου !!! Με τέτοια στελέχη ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ !!!

 36. ΑNTILOGOS avatar
  ΑNTILOGOS 18/11/2013 17:57:52

  Δηλαδή στη Γερμανία που συνεργάστηκε η Δεξιά με τους Σοσιαλιστές έχασε? θα σταματήσουμε κάποτε να συμπεριφερόμαστε σαν υποανάπτυκτος λαός , και να κοιτάξουμε πρώτα την Ελλάδα και μετά το κόμμα? Κάποτε τον Μητσοτακη το κατηγορουσαμε, συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος, αλλα αν είχαμε εφαρμόσει αυτά που έλεγε το 1990 ίσως σημερα να είχαμε αποφύγει τη καταστροφή. Αντί λοιπόν να κατηγορούμε τους μεν και τους δε, ας τους εξαναγκαςουμε να καθησουν όλοι κάτω ΜΑΖΙ, και να δουν πως θα σώσουν το λαό.

 37. GIORGIOS avatar
  GIORGIOS 06/12/2013 23:19:08

  EXOYN AΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ''ΕΠΙΤΗΜΟ''.....ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.