Ο Κόκκαλης Στάζι μέλι για τον ΣΥΡΙΖΑ
12/05/2014 10:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κόκκαλης Στάζι μέλι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσιπρας αγκαλιά με τα τζάκια της διαπλοκης

Μπορεί το μυστικό ραντεβού Μαρινάκη με Δούρου να μονοπώλησε το ενδιαφέρον των εξελίξεων στο χώρο της αριστεράς ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή «Στο Κόκκινο 105,5», φιλοξένησε με… χαρά τον Πέτρο Κόκκαλη.

Όχι, δεν πρόκειται για τον Πέτρο Κόκκαλη που ήταν υπουργός της κυβέρνησης του βουνού, αλλά για τον εγγονό, τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη που όπως λέει ο ίδιος δεν φταίει που γεννήθηκε πλούσιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική του σε σχέση με την ομάδα του εφοπλιστή Μαρινάκη, αγκάλιασε και τον γιο του Σωκράτη, προφανώς στο πλαίσιο της συμμαχίας για στήριξη που θα παρέχει ο ένας στον άλλο.

Σε μια έξαρση πολιτικού αριβισμού ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σφιχταγκαλιαστεί με παλιά και νέα τζάκια της Ελλάδας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, λοιπόν, που οι μόνες του επαγγελματικές επιτυχίες ήταν όταν ήταν στον Ολυμπιακό και βαλτός πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα, είπε ότι θα ψηφίσει Δρίτσα και όχι Μιχαλολιάκο.

Επιβεβαίωσε κι αυτό που όλοι ξέρουμε. Ότι δηλαδή «ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον Πειραιά». Για να μη λένε κάποιοι ότι είναι ιδέα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Μπίζνα είναι που την εκμεταλλεύονται ορισμένοι βγάζοντας χρήματα ή κερδίζοντας δημοσιότητα.

Δεν έχει όρια η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τη μια πολεμάει τα συμφέροντα και από την άλλη σφιχταγκαλιάζεται με τα επιχειρηματικά τζάκια μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εκλογές. Εκτός κι αν δούμε και το απίστευτο. Τον Μαρινάκη με τον Κόκκαλη να γίνονται… μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτή τη φορά όχι σε κυβέρνηση του βουνού.

Και καλά, δεν ξέρει τι είναι ο Μαρινάκης; Ο Κόκκαλης δεν ξέρει τι είναι και τι έχει κάνει; Για την Στάζι και τις δικαστικές διώξεις στην Ελλάδα δεν έχουν ακούσει; Ή μήπως υϊοθετούν την τακτική των τρομοκρατών και υποβαθμίζουν τα αρχεία της Στάζι; Ας διαβάσει λοιπόν για να ενημερωθεί ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ του “Στερν” για τους Έλληνες ολιγάρχες.

«Ο Κόκκαλης, μια από τις πλέον αμφισβητούμενες ολιγαρχικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, υπήρξε συνεργάτης της ανατολικογερμανικής Στάζι με τα ψευδώνυμα Κρόκους και Κασκάντε. Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου η οικογένειά του προσέφυγε το 1949 μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Ελλάδα. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι φήμες γύρω από το πρόσωπό του θα μπορούσαν να προέρχονται από κάποιο μυθιστόρημα με σπιούνους. Όταν έγινε δημοσίως γνωστό ότι η Siemens λάδωσε, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, με 100 εκατομμύρια ευρώ Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, η γερμανική εισαγγελική αρχή, ερευνώντας τα αρχεία της εταιρίας, προσέκρουσε σε ένα αμφίβολο όνομα με το κωδικό «Κύριο Κ.».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/05/2014 10:52:39

  Συγνώμη,τι είναι το παράξενο; Tα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όλα ομοιδεάτες του Κόκκαλη;Το κόμμα die Linke στο συνέδριο του οποίου ήταν χθες ο Τσίπρας και τον στηρίζει για υποψήφιο της Ευρωπαικής Αριστεράς δεν είναι γεμάτο πράκτορες της Στάζι (βασικά τους έχει όλους) και δεν είναι το παλιό ανατολικογερμανικό ΚΚ με άλλο όνομα; To πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου ειναι να είναι ο Κοκκαλης με τον ΣΥΡΙΖΑ.Σα να λέμε είναι ο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ ή ο Καραμανλής ΝΔ.Σιγά την ανακάλυψη.

 2. Aegean times avatar
  Aegean times 12/05/2014 11:02:13

  Γιατί πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη οι όποιοι εναγκαλισμοί του σύριζα με το κατεστημένο των επιχειρηματιών, άλλωστε είπε κανένας επιχειρηματίας ότι έχει δώσει το copyright σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ? Οχι προφανώς, η ανάγκη των μεν για την διατήρηση των προνομίων και του πλούτου τους και η ανάγκη των άλλων για ανέλκυση στην εξουσία έχουν διασταυρώσει τους δρόμους τους..... εις υγείαν των αιωνίων κορόϊδων που πιστεύουν σε ιδεολογίες και άλλα συναφή ενώ το χρήμα κυβερνά τα πάντα.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ Aegean times 12/05/2014 11:48:45

   Και δεν είναι μόνο τα διάφορα " τζάκια " που την έχουν πέσει στον σύριζα και ο σύριζα την έχει " πέσει " σε αυτά για ευνόητους λόγους, οι θεομπαίχτες μέχρι και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χρησιμοποιούν για τους σκοπούς τους, Παπαδημούλης και Σακελλαρίδης πως τον λένε την " έπεσαν " στον ηγέτη της εκκλησίας προφανώς όχι μόνο για τις ευλογίες του. Αντε μετά να πιστέψει κανείς ότι εάν γίνει ο τσύριζας κυβέρνηση θα θελήσει να βάλει τάξη στον όχι και τόσο διαφανή οίκο της εκκλησίας των ΜΚΟ κλπ.κλπ., ας μην τα λέμε τώρα.

 3. Marcelos avatar
  Marcelos 12/05/2014 15:21:43

  Ο Πέτρος Κόκκαλης ο συμμορίτης, κατέφυγε αρχικά στην Αλβανία με πολύ μεγάλο όγκο λιρών Αγγλίας όπως και πολλοί άλλοι συμμορίτες, άλλωστε γι' αυτό πολέμησαν για τη "λευτεριά" το '46-'49 στην Ελλάδα... Ο Hoxha τους βοηθούσε (με το αζημίωτο βέβαια) όπως άλλωστε βοηθούσε όλους όσους πολέμησαν εναντίον των Ελλήνων από το 1940 έως το 1949 (Ιταλούς, Γερμανούς, Βούλγαρους, Γιουγκοσλάβους του Τίτο, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Στις μάχες της Κόνιτσας όταν προσπαθούσε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ να την καταλάβει για να την κάνει πρωτεύουσα του "σοβιετικού προτεκτοράτου της Ελλάδας", όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά που πολεμούσε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ εναντίον του Ελληνικού Στρατού ερχόταν ως επί το πλείστον από την Αλβανία (αλλά και από Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία) και πληρώνονταν με λίρες Αγγλίας! Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήρθε αργότερα στην Ελλάδα με λεφτά κυρίως της Στάζι για να αναδιοργανώσει το ΚΚΕ. Αντί να ασχοληθεί με το ΚΚΕ, υπεξαίρεσε τα χρήματα και τα χρησιμοποίησε για να κάνει μπίζνες... Παρόλα αυτά, έχει ισχυρούς δεσμούς με την Αριστερά, η οποία Αριστερά άλλωστε έκανε τον πατέρα του "άνθρωπο" με εκατομμύρια λίρες Αγγλίας που εισέπραττε από τους Άγγλους για να κάνει Αντίσταση κατά των Γερμανών... Τώρα, γιατί το ΚΚΕ δεν ξόδεψε τα εκατομμύρια λίρες που έλαβε από τους Άγγλους το 1941-1945 που ήταν στην Ελλάδα οι Γερμανοί, και τα ξόδεψε κατά κόρων το 1946-1949 εναντίον του Ελληνικού στρατού (και του Ελληνικού λαού φυσικά), αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο έχει απαντήσει η ιστορία. Η αληθινή ιστορία όχι αυτή που έγραψαν στην Ελλάδα οι ηττημένοι...

  • ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ @ Marcelos 12/05/2014 15:34:48

   ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ!!

  • takis400 avatar
   takis400 @ Marcelos 12/05/2014 21:31:55

   τον παπαδοπουλο και τον μεταξα πρεπει να τους εχεις εικονισμα,ισως και τον κωσταντινο-τον μεγαλομαρτυρα εννοω

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/05/2014 18:54:51

  Μετά τον γιο της Γιάννας Αγγελοπούλου και ο γιος του Κόκκαλη με τον Αλέξη. Και μετά είναι αγνό, αριστερό κόμμα που μάχεται τη διαπλοκή...

 5. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 12/05/2014 19:09:24

  Το χρήμα , δεν έχει πατρίδα , κόμμα , πολιτική ταυτότητα . Απλά τα « λεφτά» πολεμούν «λεφτά» !! Εκείνο που προξενεί εντύπωση δεν είναι εάν ο χ επιχειρηματίας «χτίζει» ένα χ κόμμα η ένα χ πολιτικό , αλλά να βλέπεις αντιθέσεις ψηφοφόρων για τις κομματικές επιλογές τους σύμφωνα με την κοινωνική τους διαστρωμάτωση (διαχρονικά) .

 6. sofokles avatar
  sofokles 12/05/2014 22:16:24

  καλα το αλλο που κυκλοφορει πως ο μαρινακης συναντηθηκε με τη δουρου κ ήταν για ψαρι στο πειραια που παει? καλα ο μαρινακης εχει κανει αδιανοητο αυτογκολ. Που στο Πειραια να πουλαει συριζιλικι. ε ελεος ΕΛΕΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.