#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2010 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καρατζαφέρης έπαιξε το παιχνίδι των ΑμερικανώνΠαρακάτω  θα καταθέσω μερικές άπλες παρατηρήσεις   και στοιχεία απο το διεθνές Ίντερνετ. Παρατηρήσεις οι οποίες θεωρώ  καλό να τεθούν στην διάθεση της κοινής γνώμης και ειδικότερα της Ελληνικής Αστικής Τάξης. Της  “φύση και θέση”  διευθύνουσας τάξης στην χώρα μας που εδώ και αιώνες έχει προσανατολιστεί προς την Ευρώπη και εσχάτως εχει μεταβληθεί σε “κολαούζο “… πνευματικά αναπήρων. πάμε λοιπόν:

Είδαμε όλοι ότι  ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποδαύλισε όσο μπορούσε τα αντί ευρωπαϊκά αισθήματα του τμήματος  της Ελληνικής κοινής γνώμης  που επηρεάζει.

Η κα Μέρκελ θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία της η Ε.Ε.

Είδαμε όλοι  ο ότι Προεδρος του ΛΑΟΣ έριξε εύφλεκτα υλικά στο  καυγά με την Γερμάνια  και  με κάθε τι ευρωπαικό που έστησε η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  και άλλων.

Είδαμε ότι στήριξε σε σημείο παρεξηγήσεως την κυβέρνηση  ακόμη και όταν  από την Ουάσιγκτον με δική της  πρωτοβουλία έβαλε  το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης και στα πόδια  μας, επισκεπτόμενη τα γραφεία του.

«Ανοιχτή γραμμή» Γ. Καρατζαφέρη με Γ. Παπανδρέου

Τον είδαμε ένα μην αντιδρά ούτε  στην καταγραφή του Παπακωνσταντίνου, ούτε  στο σχεδιασμό για δάνειο από την Κίνα,  ούτε για  την φημολογούμενη  χρηματοδότηση της χώρας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μέσω δολαριακών εκδόσεων,   ούτε  στις πρώτες  τροχειοδεικτικές βολές του ΓΑΠ του Νέου ΠΑΣΟΚ   και των πιστών οπαδών του OBAMA στην χώρα μας περί ΔΝΤ πριν απο μήνες. Μάλιστα τάχθηκε  ξεκάθαρα υπέρ:

Ο Γ. Καρατζαφέρης, που από νωρίς είχε δηλώσει υπέρ μιας υπερατλαντικής λύσης,

Προφανός λοιπον  ο ΓΑΠ τον ευχαρίστησε εδώ:

“Κύριε Καρατζαφέρη, ξέρω ότι στη μεγάλη αυτή εθνική κρίση, τηρήσατε υπεύθυνη στάση”, είπε ο πρωθυπουργός

Θα περίμενε ο κοινός μας νους,   ότι ο Καρατζαφερης θα ασχολιόνταν  περισσότερο με την προσπάθεια του να σώσει “ναυαγούς” από το Γαλάζιο ναυάγιο ή να  αλλώσει την “Γαλάζια πολυκατοικία” που συγκλονίζεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές της.   Έτσι  δημιουργεί έκπληξη το ότι δεν το κάνει και επιλέγει  αντί αυτού να στηρίξει  ΓΑΠ, χάνοντας μια ιστορική ευκαρία για το κομμα του.

Ίσως όλα να γίνονται  διότι  ο κύριος καρατζαφέρης σέβεται  υπερβολικά  το γεγονός ότι οι “ναυαγοί της Γαλάζιας πολυκατοικίας”  είναι όλοι Ντορικοί.  Μια ντόρα που μόλις  χθες  ίσως όχι τρυχαία δήλωσε  στο Σκάι:

Μπακογιάννη:  Οχι στη δαιμονοποίηση του Δ. Ν. Ταμείου

Θα έλεγε κάποιος ότι …

Μοιάζει σαν ένα μακρινό χέρι από τον την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να  επιβάλει σε κάποιες δυνάμεις   στην χώρα μας αυτή την στήριξη  στον ΓΑΠ.  Ένα μακρινό χέρι που στηρίζει πολύ ισχυρά με Βίζες και  “αλλά”  θέματα  την υπάρχουσα  κατάσταση στην Ελλάδα και τις χαρίζει επιτυχίες ακριβώς μέσα στο χαμό.

Στην εικόνα αυτή βάλτε τις πολύ καλές σχέσης του Καρατζαφέρη με τον Μητσοτάκη ο όποιος  πολύ πρόσφατα είπε:

Κ. Μητσοτάκης:. Ειδικά για τον πρωθυπουργό έκανε και θετικά σχόλια, λέγοντας ότι «είναι πεισματάρης». Οσοι θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό, εξεπλάγησαν από το θετικό αυτό σχόλιο αλλά και από την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει τελικά την κρίση.

Βάλτε ακόμη την  καθυστέρηση (για να προ-ετοιμαστεί η κοινή γνώμη) που έπαιξε ο ΓΑΠ στην λήψη μέτρων προστασίας της Ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Βάλτε την συκοφάντηση του ευρώ και την τορπίλη στα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το “καμπόικο” πιστόλι στο τραπέζι και έναν αντιευρωπαισμό που βάζει στην κουβέντα μέσα απο την απογοήτευση που σπέρνει για την ΕΕ στην χώρα μας στην πρόσφατη συνέντευξη στο Βήμα.

Παπανδρέου: “Αν από κάτι απογοητεύονται  οι Έλληνες είναι ακριβώς από την έλλειψη βούλησης να αντιμετωπίσουμε από κοινού και στον βαθμό που θα έπρεπε προβλήματα που κατά βάση καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της.”
Αλλά και  τα “δεν μας πιστεύουν δεν μας πιστεύουν ” στην ΕΕ….  (ενώ στην Αμερική προφανός μας εμπιστεύονται)


Αλλά και σήμερα στην Βουλή: Παπανδρέου: “Στην Ευρώπη η πλειοψηφία είναι συντηρητική και η επιμονή του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οδήγησε στην επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού”.

Και  βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το εάν “αι ημέτερες δυνάμεις”  οφείλουν να  συμπτυχθούν  και αμυνθούν του πατρώου εδάφους και του ευρωπαϊκού  κεκτημένου της χώρας  μας.

Αναρωτηθείτε… Μήπως χρειάζεται ένας νέος -ευρωπαικού προσανατολισμού- Ελληνικός πατριωτισμός και μια  αντίστοιχη συσπείρωση σε νέα γραμμή άμυνας και κάτω από νέο σχήμα;

Διότι κύριοι είναι πασιφανές ότι τα  “Αμερικανάκια ” και Αμερικάνικα συμφέροντα με τους άνθρωπους και “αδύναμες ” προσωπικότητες στην  χώρα,  μας πήρανε φαλάγγι. Χρεοκοπήασμε όμως  και χρειάζεται ανασύνταξη…

http://papaioannou.wordpress.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 16/04/2010 20:14:08

  Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί λάλησαν οι Γερμανοί με την ΓΑΠια πολιτική διάλυσης της ευρωζώνης.
  Για το γιωργάκη και τους friends σημασία έχει να έχει άνοδο το αγαπημένο του 'πράσινο' χαρτονόμισμα.
  Όλα πράσινα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ popolaros 16/04/2010 20:26:06

   Όχι ακριβώς, αυτός έδωσε απλά μια σοβαρή αφορμή για το εναρκτήριο λάκτισμα.
   Υπάρχουν δομικοί λόγοι για τη στάση της Γερμανίας.
   1. Έχουν πρόβλημα με την Deutsche Bank η οποία είναι εκτεθειμένη σε ελληνικά bonds.
   Αν καταρρεύσει η DB [χρειαστεί να διασωθεί δλδ.] κλυδωνίζεται η ίδια η Γερμανία.
   2. Μάλλον βρήκαν την ευκαιρία που ενδεχομένως έψαχναν από το 2003, 2004 [είχε κάνει αναλύσεις η Morgan Stanley από τότε] για να προωθήσουν το σκληρό ΕΥΡΩΜΑΡΚΟ πιθανώς εκτός ευρωζώνης μαζί με τρεις τέσσερις άλλες ισχυρές χώρες που μπορεί να φτιάξουν ένα πυρήνα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ αλλενάκι 16/04/2010 21:09:39

    Μα και η Γαλλία η ίδια δε μπορεί να τους ακολουθήσει. Οι επιλογές που έχουν είναι 3. Ή μένουν και βάζουν πλάτη, αν και μάλλον είναι αργά πια με αυτά που έκαναν, ή φεύγουν μόνοι τους ή καταρρέουμε παρέα.

   • Rasta avatar
    Rasta @ αλλενάκι 17/04/2010 05:26:00

    O.K. έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά μετά έχασε τη μπάλα. Τελείως λέμε. Ακόμη την ψάχνει.

  • donaE avatar
   donaE @ popolaros 16/04/2010 20:33:56

   Και του πρασινου δολλαριου και του κιτρινου γουαν.Ολοι βγαλανε κατι απο εμας.Οσο αφορα τα υπολοιπα PIGS τιποτα δεν θα παθουν,προεξοφληθηκαν ολα.Συνεχιζουν κανονικα να δανειζονται.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ donaE 17/04/2010 05:32:32

    Περίμενε.
    Έτσι λεγαμε και πριν τη κρίση.
    Το παιχνίδι δεν τέλειωσε ακόμη. Αντιθέτως, τώρα άρχισε.

  • Καππαδόκης avatar
   Καππαδόκης @ popolaros 16/04/2010 20:38:31

   Καμμία αμφιβολία δεν διατηρώ επ΄αυτού.

 2. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/04/2010 20:16:17

  Ο φασισμός και η ακροδεξιά στην Ελλάδα αποτελούν παραδοσιακά αγγλοσαξονικά μαγαζάκια. Δεν ήταν ο ΙΔΕΑ, από τον οποίον αναδείχθηκε ο Παπαδόπουλος παλατιανή, τουτέστιν Αγγλόδουλη, οργάνωση; Ο κεντρικός πυρήνας των φασιστών έχει βγει από την "4η Αυγούστου". Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν όμως άνθρωπος των Άγγλων, που τον έβαλαν, που αυτοί να δείχνει δήθεν γερμανόφιλος. Η δικτατορία του αποτελούσε τέχνασμα των Άγγλων, για να αντιπαρέλθουν πραξικόπημα που ετοίμαζαν οι Ναζί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Β΄ΠΠ.
  Εάν δεν ήταν ο Καρατζαφέρης άνθρωπος των Σιωνιστών-Αγγλοσαξόνων, μόνο την Ναζιστική Διεθνή θα μπορούσε να εκπροσωπεί. Τα "παλικάρια" όμως με την σβάστικα και τα ρόπαλα δεν έχουν καμία σχέση, όπως έχω γράψει, με την Ναζιστική Διεθνή. Όταν αυτή τους φτύσει, θα πνιγούν. Γι αυτό καλό είναι να συμμαζεύονται, επιστρέφοντας την ταυτότητα στην CIA, τον εργοδότη τους.

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ Μποτίλια στο πέλαγος 17/04/2010 05:17:29

   Και μετά ξύπνησες?

   Βρε πήγαινε με καμιά γκόμενα (μιας και έχει και ωραίο όνομα...) να ξελαμπικάρεις...

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ Ελεος 17/04/2010 05:23:44

    Επιχειρήματα έχουμε ή μόνο "άγκα ούγκα γκά" ψελίζουμε?

 3. Jimbaran avatar
  Jimbaran 16/04/2010 20:40:49

  ....δεν είναι στην ερώτηση μου η διάθεση να ειρωνευθώ τον κύριο Καρατζαφέρη όμως το μαλλί το έχει βαμμένο ?και μάλιστα με απίστευτη επιτυχία μα πως τα καταφέρνει ?δεν μπορώ να μην ομολογήσω ότι ζηλεύω και ας είμαι μονο 46 ετών και με αρκετό μαλλί, bravo σας κύριε πρόεδρε και καλά στέφανα !

  • nancy avatar
   nancy @ Jimbaran 16/04/2010 21:04:40

   Τον κάψατε τον άνθρωπο κ. Jimbaran. Το Σαββατοκύριακο θα πλένει τα πιάτα με παντόφλα και φακιόλι. Χαχαχα

   • Jimbaran avatar
    Jimbaran @ nancy 16/04/2010 21:27:05

    Αγαπητη Κυρια nancy μα το ονομά σας ειναι υπέροχο, Λέτε να ασχολείται με το πλύσιμο πιάτων ο κύριος πρόεδρος? και εγώ που πίστευα ότι ήμουν ο μοναδικός αφού να σκεφθείτε μέχρι και γάντια χρησιμοποιώ στο πλύσιμο των και οχι μονον και για διαφορες ακομη εργασίες ..πάντως είναι εντυπωσιακό Αγαπητή και κοιτάξτε την χωρίστρα παραμένει ανέπαφη μα ούτε ο μακαρίτης ο Αμάραντος δεν θα του έκανε τέτοιο μαλλί.

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 16/04/2010 22:26:14

    Εννούσα για τα καλά στεφανα που λέγατε πιό πάνω. Καταλαβαίνετε, ίσως να μήν τα εγκρίνει η .. σύζυγός του.

 4. Stasa avatar
  Stasa 16/04/2010 21:03:36

  " Η κα Μέρκελ θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία της η Ε.Ε." ...
  Πολλά μπορεί να σχολιάσει κανείς στο παραπάνω άρθρο.. μένω για τώρα σ αυτό!

  Μετά τους τελευταίους μήνες φρίκης, το μόνο που είδα ξεκάθαρα, είναι μια γερμανία αλαζονική, αυταρχική, χυδαία με την ΕΕ και τις χώρες του νότου. ΚΑΜΊΑ σχέση με το πνεύμα της ένωσης αυτής.. (για μένα??) ένα καρκίνωμα που κατατρώει τα πάντα.

  [και ναι, ξέρω παίδες, για τις εκλογές της 9ης Μαΐου! κτλ κτλ κτλλλ..]

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Stasa 17/04/2010 00:02:27

   Υπάρχει νομίζω επικείμενη άνοδος του Ναζισμού στην Γερμανία απλά μάλλον δεν είναι ακόμη εμφανής. Πιθανόν ως αρωγός του ρωσοφοβικού δόγματος του Αμερικάνου συμβούλου του Ομπάμα ονόματι Ζβίγκνιου Μπρεζίνσκι.
   Το μεγάλο γέλιο είναι οτι οι "αναρχικοί" απο τα φερέφωνα που κατασκευάζουν ιδεολογία στο τόπο μας ίσως στο μέλλον να παρουσιάζονται ως καλύτεροι εθνικοί προστάτες κι απο τους ακροδεξιούς ακόμη, ενω τους Δεξιούς πιθανόν απο καιρού να έχουν υπερφαλαγγίσει. θα ταιριάξει γάντι ένας όψιμος αντι γερμανισμός με μια επικείμενη αποπομπή μας απο την Ευρωζώνη και απο την Ε.Ε.
   Πιθανόν ολα αυτά να είναι κομμάτια του πάζλ Νέα Ελλάδα.

   Κοινωνική δομή σε πλήρη διάλυση χειρότερη κι απο της Αργεντινής τον καιρό που πτώχευσε.

   Στίφη Αγράμματων και αδαών Αλλοδαπών ψηφοφόρων να ψηφίζουν δαγκωτό, χωρίς να γνωρίζουν και να ενημερώνονται να επικροτούν τις καταστρεπτικές πολιτικές συγκεκριμένης πολιτικής Εξουσίας.

   Καταξεφτυλισμός της γυναικείας αξιοπρέπειας (τζούλιες καθημερινά στα ΜΜΕ) και προβολή της πορνείας, της διάλυσης της οικογένειας και των ναρκωτικών.

   Ανεγκέφαλος όχλος "υπερασπιστών" ως η μόνη προβαλλόμενη αντιπολίτευση απο τα φερέφωνα που κατασκευάζουν ιδεολογία στο τόπο μας γνωστοί και ως "αναρχικοί", μια αντιπολίτευση πλήρως ανεγκέφαλη, ανάπηρη και ανίκανη, να σερβίρεται σε έναν λοβοτομημένο λαό ως η μόνη μορφή αποτελεσματικής αντίδρασης.

   Το σχέδιο της Νέας Τάξης σε πλήρη εξέλιξη, πρώτα εδω και μετά οπουδήποτε αλλού.
   Δεν έχουμε αντιληφθεί σε τι καιρούς ζούμε. Ολα αυτά ΔΕΝ είναι συνωμοσιολογίες.
   2500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα.
   2500 χρόνια μετά συμβολικά η πλήρη υποδούλωση του Έλληνα.
   Μπορεί να μοιάζει σουρεαλιστικό αλλά αυτά ακριβώς συμβαίνουν.

 5. Tasos avatar
  Tasos 16/04/2010 21:19:20

  Μάλλον χρειάζεται ένας νέος -ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ προσανατολισμού- Ελληνικός πατριωτισμός!

  Τι να την κάνεις την "Ευρώπη" όταν δανείζει τη Λετονία με 3% κι εμάς, αφού μας βγάλει την ψυχή, με 5% ?

  Τι να την κάνουμε όταν στα δύσκολα μας έβαλαν στην άκρη και στο "φτύσιμο";

  Απλά αντί για το έγκλημα του ΔΝΤ που ετοιμάζει ο ΓΑΠ έπρεπε να πάμε σε ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, να σφίξουν λίγο οι δικοί τους .....

  Ανάλυση εδώ: www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1732.aspx

  • pizza avatar
   pizza @ Tasos 16/04/2010 23:53:37

   @Τασος..Απο περιεργεια. Αν ειχες εναν φιλο ο οποιος χρειαζοταν λεφτα, και του εδεινες, μια, δυο, τρεις, τεσσερις, πεντε.... φορες και εβλεπες οτι πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο, γιατι αντι να σου πληρωνει πισω τα χρεη του, πηγαινε στα μπουζουκια, στο καζινο, διακοπες, κλπ., θα συνεχιζες να του δινης δανεικα?

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ pizza 17/04/2010 00:17:35

    Ο "φίλος" είναι μια οντότητα με μια θεληση, μια βουληση, μια κατευθυνση.
    Ενα Κράτος έχει τεράστια διαφορά απο μια οντότητα. Τέτοια παραδείγματα είναι εντελώς ατυχή.

 6. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 16/04/2010 22:37:03

  jimbaran Οι φασίστες είχαν και έχουν πάντα κάτι το χυδαία διαστροφικό άρα αντιερωτικό, σε αντίθεση με την απελευθερωτική ελευθεριότητα,το ύφος τους και οι πράξεις τους είναι σεξιστικές..VIVA LA MUERTE έγραφαν στις σημαίες τους οι φαλαγγίτες του Φράνκο στον Ισπανικό εμφύλιο...όσον αφορά τον καρατζαφύρερ και τους "λεβέντες" του φίλοι μου,πράγματι ταγμένοι με τα παραδοσιακά αφεντικά τους, και η Ν.Τζαβέλλα βλέπεις μαζί τους είναι...η ΈΛΛΑΔΑ ειδική περίπτωση...τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά?

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ ΠΑΝΑΓΟΣ 16/04/2010 23:41:59

   Μας φόρεσε καλό καπίστρι βλέπω η Αριστερά. Αν κρίνω απο τη χρήση των λέξεων, sory το στραμπούληγμα των λέξεων ήθελα να πω.
   Θεός φυλάξει, μην τύχει και κατά λάθος χρησιμοποιήσουμε σωστά τα Ελληνικά μας, ή έστω να κάνουμε προσπάθεια να σκεφτούμε στα Ελληνικά.

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/04/2010 23:16:09

  Αγαπητέ συντάκτα της ανάρτησης

  δείτε την εγχώρια παραγωγή. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, που μας κυβερνούν τόσα χρόνια πίσω από την κουρτίνα, μας θέλουν μόνο για ένα πράγμα: για καταναλωτές των προϊόντων τους. (τι απέγινε η ΙΖΟΛΑ για παράδειγμα και γιατί; με τι αναπληρώσαμε την κάθε παρόμοια επιχείρηση που έκλεισε; πόσο στήριξαν οι εγχώριες τράπεζες παρόμοιες επενδύσεις; αν δεν το έκαναν γιατί δεν το έκαναν; το δημόσιο πως προστατεύει παρόμοιες ντόπιες επιχειρήσεις; ποιον συμφέρει ένα διεφθαρμένο ελληνικό δημόσιο; Αμερικανούς ή Γερμανούς; κλπ κλπ)

  Δεν είναι καλύτεροι οι Ευρωπαίοι από τους Αμερικανούς ούτε οι Αμερικανοί από τους Ευρωπαίους.

  Την δουλειά τους κάνουν όλοι. Ψάχνοντας για υποζύγια. Εμάς δηλαδή.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • pizza avatar
   pizza @ Θραξ Αναρμόδιος 16/04/2010 23:58:29

   @Θραξ Αναρμοδιος...Ας σταματησουμε να τα ριχνουμε ολα στους Αμερικανους και τους Ευρωπαιους. Εμεις φταιμε για ολα! Το να τα ριχνουμε στους αλλους ειναι γιατι δεν θελουμε να αναλαβουμε τις ευθυνες μας. Και ο Αδαμ ειπε "Δεν φταις εγω, η γυνη με εξηπατησε". Δεν την γλυτωσε ομως.

   • paratiritis2000 avatar
    paratiritis2000 @ pizza 17/04/2010 00:28:03

    Εντάξει να αφαιρεσουμε πληρως, τους Αμερικανους, την Ε.Ε. τους Γερμανους, Τη Τουρκία, το Σημιτη, Το ΓΑΠ απο την εξίσωση.

    Ας παρατηρήσουμε την Ελλάδα, Ελληνική κοινωνία ως υποκείμενο να διαβιώνει στο ιδιο περιβάλλον απο το οποίο αφαιρέσαμε τους παραπάνω παράγοντες/πρόσωπα.

    Θα παρατηρήσουμε οτι θα σκουντουφλά σε αόρατους τοίχους και θα πράττει παράλογα, σχεδόν όλες τις φορές.

    Δεν αφαιρέσαμε την ύπουλη διακυβέρνηση Σημίτη, τα ψέματα ΓΑΠ, την εξωτερική πολιτική των Αμερικάνων και την ανάμειξη τους στα κοινά άλλων χωρών, την αδιαλλαξία της Ε.Ε. το μεγαλοϊδεατισμό της Γερμανίας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, τον μόνιμο υπαρκτό πόλεμο της Τουρκίας σε πολλά επίπεδα.

    ΟΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ!
    ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ!
    ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΉΣΕΙ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!

 8. neotera avatar
  neotera 17/04/2010 00:26:28

  Κάπου διάβασα : "Η ευρωβοήθεια με την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε αυτή την ώρα το χρεοστάσιο."

  Το χρεοστάσιο είναι η μόνη λύση, βρε (ραγιαδο)χαμένα. Γιατί να τo αποφύγουμε ? Επειδή δεν έχουμε πολιτική ηγεσία ? Εεε να την αποκτήσουμε ! Πως ??? Στήνοντας αγχόνες βρε χαμένοι !)) Στάση, ή αναστολή πληρώμών είναι η σωτηρία μας και εθνική ηγεσία η μόνη μας ασπίδα. ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΟ !!

 9. ΔΡΑΚΟΣ avatar
  ΔΡΑΚΟΣ 17/04/2010 08:35:08

  Πρέπει να τραβάτε μεγάλο ζόρι με τον Καρατζαφέρη !

  • nancy avatar
   nancy @ ΔΡΑΚΟΣ 17/04/2010 10:09:16

   O k.Καρατζαφέρεις να δείς..

 10. Aggelos avatar
  Aggelos 17/04/2010 08:36:08

  " Τι να την κάνεις την “Ευρώπη” όταν δανείζει τη Λετονία με 3% κι εμάς, αφού μας βγάλει την ψυχή, με 5% ?"

  να θυμησω πσοα τσαμπα σχεδον λεφτα σε ΚΠΣ και Εσπα τωρα μας εδωσαν οι κακοι γερμανοι-ευρωπαιοι για επενδυσεις και δεν τα αξιοποιουμε..
  χρημα τσαμπα για επενδυσεις και υποδομες μας εδωσε η Ευρωπη..

  ο γερος ο καραμανλης ηξερε ιτι ανηκουμε στην Ευρωπη και εκει ειναι το μελλον..οποιος ειναι πραγματικα νΔ κρατης και κεντροδεξιος δεν μπορει να ειναι αντιευρωπαιστης..
  ενω οι πασοκες ειναι παντα αμερικανοδουλοι ουσιαστικα και αντιευρωπαιστες..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Aggelos 17/04/2010 09:27:47

   ΠΟλυ σωστα.Να αναφερω μερικα πραγματα προς αρση παρεξηγησεων.
   Τι να την κάνεις την “Ευρώπη” όταν δανείζει τη Λετονία με 3% κι εμάς, αφού μας βγάλει την ψυχή, με 5% ?”

   Με τη διαφορα οτι η Λεττονια εχει δικο της νομισμα που το υποτιμησε ενω εμεις το ευρω και η Συνθηκη του Μααστριχτ απαγορευει τη βοηθεια απο χωρα σε χωρα του ευρω.Αρα και το 5% ηταν παραχωρηση υπερ της Ελλαδος που κανονικα δεν προβλεποταν.

   είναι μια γερμανία αλαζονική, αυταρχική, χυδαία με την ΕΕ και τις χώρες του νότου. ΚΑΜΊΑ σχέση με το πνεύμα της ένωσης αυτής.. (για μένα??) ένα καρκίνωμα που κατατρώει τα πάντα.

   Επειδη δε γνωριζεις τη συνθηκη του Μααστριχτ.Η Γερμανια υπεραμυνεται της συνθηκης και οι αλλοι θελουν να της φορτωσουν τα χρεη ολων των αποτυχημενων χωρων.Αν υπηρχαν διαφορετικα νομισματα η μεγαλυτερη παραγωγικοτητα της Γερμανιας θα οδηγουσε σε ανατιμησεις του μαρκου και η ισορροπια θα επιτυγχανοταν ετσι.
   Ομως τωρα υπαρχει κοινο νομισμα και μονο με τις ρυθμισεις αυτες μπορει μια χωρα να μη ζει εις βαρος της αλλης.

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 12:35:47

    ναι ψυχραιμια μου ναι, δεν ζει η μια χωρα σε βαρος της αλλης, αλλα η αλλη σε βαρος της μιας. αυτο, τον παλιο καλο καιρο τα λεγαμε ιμπεριαλισμο.

    τωρα διϋλιζουμε τον κωνωπα και παιζουμε την τυφλομυγα

    παντως με επιτοκιο λιβυης και ιρακ θα δανειζομασταν κι εκτος ευρωζωνης.

    το θεμα ειναι οτι εκτος ευρωζωνης και με διακυβερνηση δικομματικων συνεταιρων ισον διεθνες νομισματικο ταμειο, ακομη και με ριζοσπαστικη πολιτικη του τυπου "σταση πληρωμων" οποτε μηδεν εις το πηλικΙον

    (ριζοσπαστικη πολιτικη η σταση πληρωμων; η μονη ρεαλιστικη σταση ειναι, αλλα και αυτη για να πετυχει εδω που βρισκομαστε απαιτει αριστερη διακυβερνηση)

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 17/04/2010 12:49:04

    Ριζοσπαστική η νεοφιλελεύθερη-σοσιαλιστική πρόταση του Αδριανόπουλου?
    χο! χο!
    Έχετε πολύ πλάκα στο ΠΑΣΟΚ.

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:01:30

    ποιο πασοκ βρε γκαρντασι των παπατζηδων;

    ειπαμε ο ανδριανοπουλος το προτεινει γιατι ισον δντ με το τροπο του. ( κι ακομη παραπανω: και για να μπορεις εσυ να το προβοκαρεις το προτεινει, αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο)

    "Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει μια πλατιά και ανοιχτή πολιτική καμπάνια με σύνθημα τη στάση πληρωμών και την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Καμία άλλη δανειοδότηση, και ας πάνε τα spread στις 2000 μ.
    Από κει και πέρα, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στα άμεσα ζητήματα της περιόδου : Να μπει τάξη στις υπέρογκες δαπάνες του προϋπολογισμού: κατάργηση όλων των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων και μείωση των στρατιωτικών δαπανών στο 1% του προϋπολογισμού. Καμία επιπλέον πρόσληψη στο στρατό και την αστυνομία και άμεση αύξηση του εργάσιμου βίου στα όρια που ισχύουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
    Ανώτατο πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου στα 3000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου, βουλευτών, δικαστικών, διοικητών κάθε είδους οργανισμού, όπως επίσης συνδικαλιστών και άλλων που με διάφορα κόλπα φτάνουν να αμείβονται με 100 χιλ. το χρόνο. Καμία επιπλέον αμοιβή για επιτροπές και άλλου είδους σπατάλες.
    Οποιοσδήποτε χρηματισμός, φακελάκι, μίζα και ρεμούλα να οδηγεί άμεσα σε απόλυση, δήμευση της περιουσίας, ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
    Βασικό μισθό σε όλους τους κληρικούς όλων των βαθμών. Σε κάθε άλλη περίπτωση δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας εφόσον αμείβονται από το κράτος, και δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού για την αξιοποίησή της προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού.
    Επαναφορά όλων των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων στους μισθούς προ των μέτρων και με πλαφόν πάντα τα 3000 το μήνα.
    Αν μετά από αυτά η χώρα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, πράγμα πολύ πιθανόν, τότε μαζί με την επανέκδοση νομίσματος θα πρέπει να εθνικοποιηθούν, με αποζημίωση μόνο στους μικρομετόχους, όλες οι τράπεζες και οι ΔΕΚΟ. Κάθε υποτίμηση του νομίσματος θα πρέπει να συνοδεύεται από αυτόματη αναπροσαρμογή των μισθών πράγμα που πρέπει να κατοχυρωθεί με νόμο. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι αποτυχημένοι ινστρούχτορες του νεοφιλελευθερισμού περί απαλλαγής του δημοσίου από τον ΟΣΕ και κάθε αλλά συμμετοχή του σε ΔΕΚΟ τράπεζες κλπ. το δημόσιο πρέπει να αναλάβει πλήρως της ιδιοκτησία αυτών των οργανισμών, απολύοντας όλα τα στελέχη που τους έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία. Οι οργανισμοί αυτοί χρεοκόπησαν γιατί πάνω τους στήθηκε ένα πανηγύρι από τα λαμόγια της εξουσίας, τους προμηθευτές και φυσικά δεκάδες συνδικαλιστές που αν δεν έκαναν τα στραβά μάτια έτρωγαν και αυτοί με χρυσά κουτάλια. Η αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να αφήνει όλα αυτά τα παράσιτα στο απυρόβλητο."

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:17:48

    Νεοφιλελευθερισμός και σοσιαλισμός είναι το ίδιο. Αν δεν το έμαθες μπορείς να μιλήσεις με τον Αδριανόπουλο. Θα χαρεί πολύ να αντικρίζει ομοϊδεάτες του σαν του λόγου σου.

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:21:26

    μην εισαι καθολου σιγουρος.
    ο ανδριανοπουλος αλλα και κανεις απο ολο το καθεστωτικο δικομματικο συνονθυλευμα δεν θα προσυπεγραφε ουτε 10 λεξεις απο αυτο που σου παρεθεσα παραπανω, εκτος κι αν τις ξεδιαλεγε ωστε να μην ειναι εν σειρα

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:36:13

    "Φίλε του λαού", όπως αυτοχρίζεσαι, ως πότε οι λαοί του πάνήτη, και ως πότε οι Έλληνες, θα επιτρέπουν να χαράζονται στο πετσί του τα σοσιαλιστικά οράματα? Ο 20ος αιώνας χαρακτηρίζεται από την μεγαλιώδη αποτυχία του σοσιαλισμού. Ήτοι του κομμουνισμού από την μια και του Ναζισμού-φασισμού από την άλλη.
    Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σαν παρακλάδι του σοσιαλισμού που είναι κατάφερε για μια ακόμη φορά, στις αρχές του 21ου αιώνα, να αποτύχει καθώς στηρίζεται στις ίδιες αρχές με τις προηγούμενες αποτυχημένες ιδεολογίες.
    Το δίπολο στο οποίο αναφέρεσαι είναι αυτό του σοσιαλισμού-κομμουνισμού και κανένα άλλο.
    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο Αδριανόπουλος είναι σοσιαλίσταρος που κρύβεται υπό τον μανδύα του νεοφιλελευθερισμού δεν σου φταίω.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:50:05

    Ο "σοσιαλισμός" πέθανε (ο αεί ανύπαρκτος "υπαρκτός", ντε, το 1989), ο νεοφιλελευθερισμός επίσης (πρόσφατα συνέβη το μοιραίον) και ο καπιταλισμός δεν αισθάνεται καθόλου καλά τελευταία. Ελλείψει αντικαταστάτη θα μείνει όρθιος (έστω και σαν τον Ελ Σίντ).
    Τον "σοσιαλίσταρο" πάλι, που ξέρει καλά τα πετρέλαια Ρωσίας και Κεντρικής Ασίας, βλέπω να τον θάβουν τίποτα Κινέζοι ή Γερμανοί επενδυτές, σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα, στη μπετονένια βάση κάποιας τεράστιας ανεμογεννήτριας. Οπότε, με το δίκιο του ο Αρχαιοπτέρυξ, θ' αναφωνήσει τη γνωστή κουμμουνιστική κραυγή: "Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα"!

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 13:56:23

    @ ορεστιος

    δεν μου φταις ετσι κι αλλιως βρε ορεστιε, που εισαι και πατριωτης μου.

    (ΑΛΗΘΕΙΑ, επεσε ο μεντρεσες ή ακομα κραταει;)

    ΟΜΩΣ, χωρις ετικεττες σε παρακαλω, σε αυτο που εχω πιο πανω μεσα σε εισαγωγικα, που διαφωνεις;

    @ stgm

    τρανζιτ ετσι φιλε μου, να σκασει το χειλι μας με αυτα που μπλεξαμε.

    ειδες ομως που ακομη κι αν περισσευει μονο το μπονους τους τα "ΑΓΟΡΙΑ" συνεχιζουν απτοητα;
    (ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ)..και υπαρχουν ανθρωποι που ελπιζουν πως θα εξευμενισουν "τις αγορες"!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:12:52

    Σφάζονται Φίλε του Λαού, σφάζονται οι καρχαρίες μέσα στο αίμα τους. Soros ενατίον Paulson και τούμπαλιν, ο "σοφός της Omaha" Buffet, ως σοφός και σώφρων, παρατηρεί ακόμη από την ακτή. Μερικοί θα πεθάνουν από αιμορραγία, άλλοι θα γίνουν πιό χοντροί.
    Επι τη ευκαιρία, πρώτος είχε μιλήσει για "αλληλοσφαγή καρχαριών" ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος (όταν έφυγε από τη ΝΔ). Νομίζω και μετά, εννοώντας ενδοευρωπαική αλληλοσφαγή. Όμως αλλού τα κικιρίκου, αλλού ξημέρωσε. Ο πυρήνας της κρίσης αφορά κυρίως υλικό αντικείμενο, όχι μόνον χρηματοπιστωτικά προιόντα: Την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ. Εκεί άρχισε, εκεί θα τελειώσει. Όταν τελειώσει, ο καπιταλισμός δεν θα έχει πεθάνει, αλλά θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που γνώρισε ο μετά το 1970 κόσμος.
    Είναι πολλά τα λεφτά που εξαερώνονται, Φίλε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:20:54

    "Φίλε του λαού" τα χαλάσματα πρέπει να γκρεμίζονται. Όπως και ο σοσιαλισμός.

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:25:12

    με το "εξαερωνονται",εννοεις φιλε μου οτι κατα καποιον τροπο δεν ηταν "ΑΕΡΑΣ" εξ αρχης;
    ο κοσμος βεβαια θα ειναι πολυ διαφορετικος οταν κατακατσει η σκονη, ακομη και για ελ σιντ δεν το πολυβλεπω να σου πω....

    το πιο ωραιο που επεσε στην αντιληψη μου τελευταια ειναι : "να διακρινουμε εκεινο που δεν ειναι κολαση μεσα στη κολαση και να του δινουμε εκταση και διαρκεια" (προερχεται απο τον italo calvino και το παραθετει ο bowman).
    σαν στρατηγικη επιβιωσης δεν μου ακουγεται ασχημο.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:32:40

    Φίλε μου οι αγορές μπορούν να "εξευμενιστούν" όσο μπορούσε να εξευμενιστεί και ο Χίτλερ: Θυμήσου, τόσες προσπάθειες, Μόναχο, Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ ως μάγειροι, η Αυστρία για πρωινό, η Τσεχοσλοβακία μεσημεριανό, η Πολωνία επίσημο δείπνο με τους σερβιτόρους Μολότωφ και Στάλιν φορούντες λιβρέες.
    Σκέφτομαι τη μέθοδο Stauffenberg, δηλαδή του "ξαφνικού θανάτου" (που απέτυχε στον Χίτλερ, λόγω διαβολικής μετακίνησης του χαρτοφύλακα με το μπαρούτι). Άν άλλες δυό -τρείς μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ χρεωκοπήσουν και γίνουν Ιαπωνικές ή Κινέζικες (όπως η Morgan Stanley), τα περισσότερα Ηedge funds θα πεθάνουν και τα golden boys θα γίνουν υπάλληλοι των σαμουράι και των κομφουκιανών υστερομαοιστών. Πώς θα βγάζουν τον άξιο μισθό τους τότε ... ειλικρινα δεν ξέρω!

   • l
    l' ami du peuple @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:42:40

    οι τραπεζες transit τα φορτωνουν στα κρατη, καλη ωρα...και τα χρυσοδακτυλα παιδια δεν ειναι δυτικη αποκλειστικοτητα.
    οψομεθα, μεχρι το game over εχουμε πολυ ακομη

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 17/04/2010 14:46:52

    Βασικά, ήταν εξαρχής ακίνητα υπερτιμημένα, άρα αέρας υπήρχε. Αλλά κάποιοι τρομπάρησαν το χρήμα τους, που ήλθε απο άλλες δραστηριότητες, φούσκωσε κι άλλο η φούσκα, τελικά έσκασε και τα χάσανε όλα. Προσωρινά λογιστικά κέρδη (ο πρόσθετος αέρας που μπήκε στη φούσκα) και αρχικό κεφάλαιο χάθηκαν. Αυτό εννοώ. Μηδενίστηκε.
    Τα ακίνητα είχαν συνεχώς ανοδικές αγοραίες τιμες στις ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια περίπου (βρε τι μου θυμίζει..). Στην πτώση, όπως και στην άνοδο, υπερβάλλουν.
    Έτσι, με μηχανισμό που είναι βασικά ίδιος με των μεγάλων Χρηματιστηριακών και νομισματικών κρισεων (βλ. 1929), εξαερώνεται τεράστιο ποσό ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ χρήματος. Δεν αλλάζει χέρια, γίνεται ΤΙΠΟΤΕ. Αλλά το ενεργητικό αυτών των τραπεζών και αυτών των επενδυτικών σχημάτων είναι σχεδόν αποκλειστικά λογιστικό χρήμα. Αυτός είναι ο καζινο-καπιταλισμός που πριονίζει μόνος του το κλαδί όπου στέκεται.

 11. Orestios avatar
  Orestios 17/04/2010 11:30:44

  Το GAP παίζει το παιχνίδι των Ελλήνων?
  χο! χο!

 12. χωριατης avatar
  χωριατης 17/04/2010 12:14:42

  στην οικουμενική που έρχεται η ντόρα θα είναι μέσα...

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ χωριατης 17/04/2010 14:44:18

   δεν αντέχω να το δω: Θα προεδρεύει ο αγράμματος ηλίθιος? Ή θα φέρουν κανένα Νέο Τζανετάκη θεός σχωρέστον... Θέλω και την Αλέκα μέσα, και τον Τσίπρα. Θα αγοράσουμε και αεροπλάνα?

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/04/2010 15:18:42

  Ο Μποτίλιας να ανακαλέσει! Τουλάχιστον ο Μεταξάς έχει αποδείξει (εξοπλισμός, οργάνωση, πολιτικό σύστημα, συμμαχίες, πράξεις εξωτερικής πολιτικής, εκτεταμένες συνεντεύξεις, ημερολόγιο κ.ά.) ότι, δεν ήταν ούτε Αγγλόφιλος, ούτε Γερμανόφιλος, αλλά καθαρός Έλληνας, Εθνιστής κατά την ορολογία του Δραγούμη. Και του χρωστάμε πολλά, πέρα από το Όχι. Και παρά την επαγγελματική πρεμούρα των Κοινοβουλευτικών, είναι δυσανάλογα πολλοί αυτοί που σέβονται την μνήμη του. Η άποψη ότι ήταν "πράκτορας των Αγγλοαμερικάνων" είναι εμετική. Ας μην τους ισοπεδώνουμε όλους, τώρα που, κατά την ανάρτηση, μπαίνουμε σε νέες ατραπούς. Μπορεί να τους χρειαστούμε, να μας δίνει κουράγιο η μνήμη τους...

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΠΗΛΕΑΣ 18/04/2010 18:08:29

   Για τον Ι.Μεταξά μιλάμε, ενός εκ των πρωταιτίων του εθνικού διχασμού, φιλοβασιλικό με αγαστές σχέσεις με τ'ανάκτόρα, που το κόμμα του οι "ελευθερόφρονες" δεν ψηφίστηκαν ποτέ από τον ελληνικό λαό και έσπευσε σε συνεργασία με τον Γεώργιο Β να διαλύσει τον κοινοβουλευτισμό και το δημοκρατικό πολίτευμα την 4η Αυγούστου 1936 ώστε να προαχθεί σε δικτάτορα.
   Αυτόν που δημιούργησε την φασιστική νεολαία ΕΟΝ που χαιρετούσε με το χαρακτηριστικό ναζιστικό τρόπο, την αστυνομική τρομοκρατία, τις σκληρές διώξεις αντιφρονούντων, τους βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα, την συρρίκνωση και στρατικοποίηση της εκπαίδευσης και το ιδεολογικό-θρησκευτικό έκτρωμα του Γ' ελληνικού πολιτισμού που προωθούσε.
   Οσον αφορά τις προθέσεις σχετικά με την αντίσταση ή όχι κατά των δυνάμεων του Αξονα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά(πχ αναβλητικότητα στο να αντιδράσει στις ιταλικές προκλήσεις με τον τορπιλισμό της Ελλης, τους βομβαρδισμούς ελληνικών πλοίων απο ιταλικά αεροπλάνα κτλ).
   Το μονο σίγουρο είναι ότι το ΟΧΙ θα το έλεγε ήθελε, δεν ήθελε, υπό την πίεση του ελληνικού λαού, παραμερίζοντας τα φιλογερμανικά του αισθήματα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κάποιος. 18/04/2010 21:51:22

    Καλά έκανε σε όλα. Σας είδαμε και μετά το 74 που ρημάξατε εσείς οι αριστεροί τη χώρα. Όλο βόμβες και δολοφονίες.

 14. Kapoios allos avatar
  Kapoios allos 18/04/2010 19:52:59

  Από το 1932, -λίγο πριν ο Βενιζέλος είχε "φτιάξει" το Ιδιώνυμο-, να ένα κείμενο που δείχνει εναργέστατα το "γιατί" o ...αρχοντας του Φασισμού Μεταξάς, αντιπάλεψε τα όργανα του ...Δημοκρατισμού του σφυροδρέπανου και τα ιδεολογικά του ερίσματα στην Ματωμένη Ελλάδα. Που λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του, έκαναν ότι μπορούσαν για να την μοιράσουν και να την κληρώσουν στους συμμάχους τους. Δοξα τω θεώ δεν πεθάναμε ακόμα!
  Κι ερχόμαστε σήμερα να πληρώνουμε εκείνη την προδοσία...Που την συνεχίζουν σήμερα, κατω από την σκέπη εκείνων που τους πέταγαν τις Ναπαλμ στα βουνά της Φλώρινας, στο Γράμμο και στο Βίτσι. Εκείνων που σήμερα ξεπληρώνουν τις επιταγές τους!
  Αμα έπρεπε να υπερασπίσουμε το θέμα της ΜΑκεδονίας έπρεπε κάποιοι να ζητήσουν συγνώμη ΚΑΙ γι αυτά. Επρεπε να αποκυρήξουν γενιές ηγετών και παραπλανημένων ή μή στελεχών και οπαδών.
  Παραμύθιασαν με τις εμμονές τους γενιές και γενιές σε όλα τα επιπεδα, ταμπeλιάζοντας ώς εθνικιστική και φασιστική την αλήθεια και την ιστορία.. Οι γεωγραφητές της ψυχής μας....

  Eπισυνάπτω το φύλλο της Εφημερίδας που αναφέρεται το θέμα. Αλλά αν δεν εμπιστεύεστε, κατεβάστε το μόνοι σας.
  http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html

  Εθνική Βιβλιοθήκη
  Επιλέγεις εφημερίδα Ριζοσπάστη
  πληκρολογεις ημερομηνία 6/3/1932
  διαλέγεις σελίδα 4 "Αποφάσεις της VI ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλαδος"(ακόμα δεν είχε γίνει Ελλάδας...)
  πάς στο μεση-τέλος και στην απόφαση 10.

  Και διαβάζεις τί ακριβώς λέει το κείμενο.

  "......
  10. Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατεικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) , που τις καταπιέζει και τις υποβαλλει σε μια αποικιακή εκμετάλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις μειονότητες (Εβραίοι).Το ΚΚ της Ελλάδος διακηρύττει έν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη το το σύνθημα του δικαιώματος της α υ τ ο δ ι α θ ε σ η ς μ έ χ ρ ι π λ ή ρ ο υ ς α υ τ ο δ ι ά θ ε σ η ς α π ο χ ω ρ ι σ μ ο ύ α π ό τ ο Ε λ λ η ν ι κ ό Κ ρ ά τ ο ς, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος, πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στα στο ματωμένο καθεστώς στο οποίο υποβάλλεται ο πληθυσμός των περιφερειών αυτών από μερους της κεφαλαιοκρατίας και του Ελληνικού Κράτους. ενάντια σε όλες σε όλες τις εκδηλώσεις καταπίεσης και εθνικής υποδούλωσης, για την υπεράσπιση των αγωνιστών της εθνικής απελευθέρωσης που υποβάλονται στις πιο άγριες καταδιώξεις. Επίσης το Κόμμα πρέπει να διεξαγάγει μια ακατάπαυστη πάλη ενάντια στο εξαιρετικό καθεστώς εναντίον του Εβραικού πληθυσμού, ενάντια στις καταδιώξεις που φτάνουν μέχρι τα αιματηρά πογκόμ και να πάρει δραστήρια μέρος στην οργάνωση της α υ τ ο ά μ υ ν α ς του εργαζόμενου Εβραικού πληθυσμού.
  Το Κόμμα θεωρώντας το εθνικοεπαναστατικό κίνημα για την απελευθέρωση των υποδουλωμένων και καταπιεζομένων εθνοτήτων από μερους του Ελληνικού ιμπεριαλισμού σαν το φυσικό του σύμμαχο στη πάλη κατά του ιμπεριαλισμού αυτού, παίρνοντας υπ όψη τη βαρύτητα του κινήματος αυτού μπροστά στις πολεμικές περιπέτειες που προετοιμάζονται, πρεπει να διεξάγει μια αμείλικτη πάλη μέσα στις γραμμές του ενάντια σε κάθε υποτίμηση της δικής του δουλειάς ανάμεσα στις καταπιεζόμενες εθνότητες και να θεωρήσει μια τέτοια υποτίμηση σαν σύμπτωμα της σωβινιστικής επίδρασης του κυριαρχούντος έθνους."

  http://3.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R_FVKczis5I/AAAAAAAAAHU/gBt-vRdF_9s/s1600-h/rizo1.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/R_FVA8zis4I/AAAAAAAAAHM/95geTVE-N9Q/s1600-h/rizos2.jpg

  Αν ΚΑΠΟΙΟΣ τόλμαγε να συνομολογήσει την ίδια λογική στη μητερούλα Σοβιετία με τους άπειρους υποταμένους λαούς, το ΚΤΗΝΟΣ που την διοικούσε και έστειλε στην εξορία και τον θάνατο τους όμόδοξούς σου κυρ ΚΑΠΟΙΕ, θα ζούσε δεύτερο λεπτό να το ξανασκεφτεί;;;;
  Αντε να παραμυθιάσετε κανα πιτσιρίκι που νομίζει την ζωή σαν Τσούλια κι άσε την ιστορία για τους ζωντανούς και τους νοήμονες!

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kapoios allos 18/04/2010 20:49:42

   Γιατί "Kapoios allos" μου απαντάς λες και είμαι κομμουνιστής ;
   Το κοινοβούλιο και την δημοκρατία υποστήριξα ότι κατήργησε ο Μεταξάς συνεπικουρούμενος από τα ανακτόρα υπό τον φόβο των Βενιζελικών.
   Αυτό με κατατάσσει στους οπαδούς του ΚΚΕ ;
   Αλλωστε διώξεις,φυλακίσεις και βασανισμούς δεν υπέστησαν μόνο οι κομμουνιστές αλλά και πολλοί δημοκράτες αντιφρονούντες.

   Και κάτι ακόμα όσον αφορά τον Μεταξά.
   Γνωρίζεις ποιος έδωσε το 1916 εντολή να παραδοθεί αμαχητί το οχυρό του Ρούπελ στα γερμανοβουλγαρικά στρατεύματα μετά από εντολή του βασιλιά σε μια από τις μελανότερες σελίδες της στρατιωτικής μας ιστορίας ;
   Ο μετέπειτα δικτάτορας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κάποιος. 18/04/2010 21:15:31

    Δηλαδη ποιος δεν ηταν δικτατορας;O Παγκαλος ή ο ΠΛαστηρας που εκανε πραξικοπημα οποτε εχανε τις εκλογες;

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 18/04/2010 21:30:22

    Γιατί δήλωσα υπέρμαχος του Πάγκαλου ή του Πλαστήρα και πρέπει να απολογηθώ γι΄αυτούς ;
    Για όσους ωστόσο έχουν ασθενή μνήμη τα κινήματα αυτά που πλήγωσαν τον τόπο και την δημοκρατία ξεκίνησαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή της οποίας κύριως πρωταίτιος ήταν ο βασιλιάς και η αυλή του.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 18/04/2010 21:31:22

    διόρΘωση:...κύριος πρωταίτιος...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κάποιος. 18/04/2010 21:41:33

    Εννοω οτι επι της ουσιας δεν υπηρχε κανεις δημοκρατης την εποχη εκεινη.Ολοι οταν τους επαιρνε εκαναν κινηματα.
    Μοναδικη εξαιρεση ο Τσαλδαρης και το Λαικο Κομμα.Αυτη ειναι και η διαφορα των δυο παραταξεων : τα βενιζελικα κινηματα ξεκινουσαν απο τους αρχηγους της παραταξης ενω το μεταξικο οχι.

 15. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 18/04/2010 20:20:55

  Αυτό το κατασκευασμένο εκ των υστέρων παραμύθι ότι "θα έλεγε το όχι υπό την πίεση του ελληνικού λαού", ας τελειώνει κάποτε. Κανένας λαός δεν λέει "ναι" ή "όχι", από μόνος του. Συντάσσεται πάντοτε πίσω από μια ηγεσία - καλή ή κακή, ως προς τα άλλα - στις κρίσιμες ιστορικά στιγμές.
  Όπου ειπώθηκε "ναι", στην υπόλοιπη Ευρώπη, κανένας λαός δεν είπε το αντίθετο και δεν πίεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας του να αντισταθεί.
  Μόνο στην Ελλάδα γίνονται πιστευτές και κυρίαρχες τέτοιες ανοησίες.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ καθρέφτης 18/04/2010 21:00:05

   Ο τορπιλισμός της Ελλης ήταν μύθος, οι βομβαρδισμοί από ιταλικά αεροπλάνα και οι υπερπτήσεις στον ελλαδικό χώρο ήταν μύθος, οι εισβολή των Iταλών στην Aλβανία ήταν μύθος, ή μήπως ήταν μύθος ότι ο γερμανόφιλος και θαυμαστής των φασιστικών καθεστώτων Μεταξάς, μέχρι να πάρει το τελεσίγραφο των Ιταλών τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου, δεν είχε βάλει την Ελλάδα στον πόλεμο προσπαθώντας να τηρήσει ουδετερότητα ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ καθρέφτης 18/04/2010 21:13:02

   Ουρανομηκεις ανοησιες της αριστερας.Κατ αρχην αν δεν υπηρχε ο Μεταξας δεν θα ειχε καμμια σημασια αν ελεγε καποιος ΟΧΙ ή ΝΑΙ γιατι δεν θα υπηρχαν οπλα για πολεμο.
   Κατα το κινημα του 1935 οταν εγινε μερικη επιστρατευση η κυβερνηση εδωσε περιβραχιονια στους στρατιωτες αντι για στολες γιατι δεν υπηρχαν και ενα τουφεκι ανα 12 ατομα γιατι αλλα δεν υπηρχαν.
   Ο στρατος,τα πολεμοφοδια,το σχεδιο επιστρατευσης,τα οχυρα κλπ εγιναν στα 4 χρονια του Μεταξα.
   Οσο για τη δικτατορια εγινε μετα απο 5 βενιζελικα πραξικοπήματα (1909,1917,1923,1925,1935) μια φιλοβενιζελικη ξενη επεμβαση (1916)
   δυο βενιζελικες δικτατοριες (1917-20,1925-28) και μια βενιζελικη χρεωκοπια (1931 καλη ωρα).Οι προοδευτικοι ιστοριογραφοι παραλειπουν ολα αυτα που εκαναν οι αυτοαποκαλουμενοι δημοκρατες και εστιαζουν στη μια και μοναδικη αντιβενιζελικη δικτατορια πριν το πολεμο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:18:07

    Ούτε ΠΑΣΟΚ να ήταν ο Βενιζέλος

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:24:54

    Δηλαδή τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ του δημοκράτη Βενιζέλου που μας πήγε στην συνθήκη των Σεβρών και στην Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών και του φασίστα, ανδρεικέλου των ανακτόρων Μεταξά ;

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:37:48

    Ποιού δημοκράτη? Της πολιτικής ανωμαλίας? Αυτού που όταν είδε ότι έχανε τον πόλεμο της Μ.Ασίας, τον οποίο ο ίδιος ξεκίνησε, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια?
    Πόσο "δημοκράτης" ήταν ο διχαστής της χώρας?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:38:41

    Aσφαλως και τιθεται.Μπορεις να διαβασεις την αλληλογραφια των δυο (υπαρχει σε βιβλιο Η αλληλογραφια του Εθνικου Διχασμου) και να βγαλεις συμπερασμα.
    Και πως ηταν δημοκρατης καποιος που επεβληθη με ξενους στρατους και στολους;
    Ζεις σε μια εποχη που η ΝΔ μεχρι και τους κομμουνιστες εχει δικαιωσει,ποσο μαλλον το Βενιζελο οποτε δεν υπαρχει κομματικος φορεας για να υπερασπισει την αντιβενιζελικη παραταξη και πρεπει να ψαξεις μονος σου την αληθεια.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:38:48

    Χε χε,
    θυμάμαι μια φορά σε ένα φόρουμ έλεγε ένας δεξιός στους αριστερούς: Ρε σεις εσείς έχετε κάνει όλες αυτές τις δικτατορίες. Μόνο που τα δικά σας τα λέτε κινήματα και τα δικά μας δικτατορίες.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:44:35

    Κάποιοι που γράφουν βλέπω ότι αγνοούν τα στοιχειώδη.
    Ο ελληνικός στρατός επιβιβάστηκε στην Μ.Ασία εφαρμόζοντας την συνθήκη των Σεβρών.
    Καμιά προέλαση δεν είχε διαταχθεί πέραν των ορίων που καθόριζε η συνθήκη πριν χάσει τις εκλογές στην Ελλάδα το 1920 ο Βενιζέλος και αναλάβει ο φιλογερμανός Κωνσταντίνος που έστρεψε με τις αποφάσεις του τους συμμάχους εναντίον της χώρας μας.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:47:14

    ...αποβιβάστηκε...(πληκτρολογώ γρήγορα)

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 18/04/2010 21:52:50

    Ανώνυμε, δεν είναι φασισμός όταν το λένε αυτοί. Ότι λένε όλοι οι άλλοι όμως είναι κατά την άποψή τους. χο! χο!

 16. anonymous avatar
  anonymous 18/04/2010 20:22:26

  "αγγλοδουλος": η κορη του εχει υπονοησει οτι τον δολοφονησαν οι Αγγλοι

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ anonymous 18/04/2010 20:37:59

   Για να μην συνθηκολογήσει πριν την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων του Χιτλερ.
   Αυτό παραμένει ωστόσο εικασία.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 18/04/2010 21:26:33

   Ναι, προσπαθούσε να συνεννοηθεί με το Χίτλερ για να μη μας επιτεθεί.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ anonymous 18/04/2010 21:32:08

    Ποιόν Χίτλερ; Μήπως αυτόν τον οποίο οι μοναχοί του Αγίου Όρους αποκαλούσαν "φιλεύσπλαχνο, θεόσταλτο σωτήρα τους" σε επιστολή που του έστειλαν;

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ anonymous 18/04/2010 21:37:01

    Το σενάριο που έχει ακουστεί χωρίς φυσικά να υπάρχουν αποδείξεις είναι ότι τον δολοφώνησαν με δηλητήριο οι Αγγλοι για να μην συνθηκολογήσει με την Γερμανία πριν την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων.
    Δεν την υιοθετώ προσωπικά λόγω έλλειψης άμεσων ιστορικών αποδείξεων.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ anonymous 18/04/2010 21:39:09

    ...δολοφόνησαν...

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 18/04/2010 21:42:34

    Ο ελλειμματικός σου τρόπος σκέψης και η άγνοια περί τα εκκλησιαστικά είναι φανερός. Το Άγιο Όρος δεν είναι κοσμικό. Ζητούσε να συνεχίσει να παραμένει μη κοσμικό. Τίποτε άλλο.

    Υπόψιν ότι δεν το πείραξαν οι Τούρκοι και οι Γερμανοί. Οι μόνοι που το εξευτελίζουν διαρκώς είναι κάτι ανθέλληνες αριστεροί φελλοί.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ anonymous 18/04/2010 21:58:50

    Είναι απόκοσμο...

   • Orestios avatar
    Orestios @ anonymous 18/04/2010 22:28:07

    Ναι, αυτόν τον Χίτλερ, που το ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλιστές αντιγράφουν άριστα. Χρησιμοποιούν την ίδια ρητορική.

   • man8os avatar
    man8os @ anonymous 18/04/2010 22:30:08

    Υπαρχουν παρα πολλες ενδειξεις ομως.

 17. neotera avatar
  neotera 18/04/2010 20:36:17

  Βεβαίως γιατί φθόνησαν το μεγαλείο μας που πήγαμε ντε φάκτο, με τα όπλα στα χέρια, ως σύμμαχοί τους επιπροσθέτως, να κερδίσουμε την οριστική ανεξαρτησία μας. Οι μαλάκες, οι σταλινικοί υπάλληλοι που είχαν υπονομεύσει τη Μ. Βρετανία όταν ήρθε επίσκεψη εδώ ο Τσώρτσιλ και δεν τον τίναξαν στον αέρα...

 18. Δημητρης avatar
  Δημητρης 18/04/2010 20:58:56

  γιατι ενοχλει ο Καρατζαφερης ? επειδη λεει αληθειες ? ο Καρατζαφερης το εχει πει στηριζει Ελλαδα δεν μας πηγε ο Καρατζαφερης στο ΔΝΤ ο Γιωργακης μας πηγε.

 19. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 18/04/2010 21:29:31

  Τον Μεταξά τον έφερε στο προσκήνιο και στον αφρό ο δημοκράτης Βενιζέλος.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ καθρέφτης 18/04/2010 21:34:07

   Ο Γεώργιος Β΄ θέλεις να πεις.
   Ο Βενιζέλος έτρεφε μεγάλο μίσος για τον Μεταξά.

   • man8os avatar
    man8os @ Κάποιος. 18/04/2010 21:40:16

    Πρεπει να ειχαν αμοιβαια αισθηματα...

 20. akyros avatar
  akyros 18/04/2010 21:41:32

  Εκτός από "α-Ληθειες" λέει και η-Λιθιότητες!
  Πριν χρόνια στην άποψη του Γιανναρά ότι ήταν ένα φαιδρό εκτόπλασμα της πολιτικής, του αντιλέξαμε πως όλοι οι άλλοι μας σπρώχνουν σ΄ αυτόν, αφού έστω κι έτσι, έστω αυτός, ήταν η μόνη διέξοδος που μας δινόταν να ανατρέψουμε την διαφαινόμενη πορεία!
  Όχι! Μόλο που ήταν η σκέψη-κίνητρο "να εκμεταλλευτούμε τους εκμεταλλευτάς", Ο εκμεταλλευτής αποδείχθηκε απάλευτος!
  Ψεύστης, σφονδύλας, καιροΘκόπος, ΚρυπτοΝτοκουμέντος, άφιλος, ΑσπροΜαυρίτης (συνώνυμο του Γκαίμπελς στο ελληνικότερο!), δεξιοΤσομπάνος, σαμαροΚτόνος κρυπτοΝτοράς, φαρισαιως ΦιλάΝτροπος, ανεΜούριος,αμν(ο)Ημων, ναι, οφείλω να το ομολογήσω!
  Μας την έφερε!
  αλλα να θυμάται ο ...αξιότιμος κύρ Αρχηγός, ότι ο Γιανναράς που τον είπε "Φαιδρό εκτόπλασμα της Πολιτικής" και δεν έκανε λάθος, όταν χαρακτήρισε τους ψηφοδώρους τους ως "απαίδευτους και άκριτους" έκανε λάθος!
  Κι αυτό θα το ανακαλύψει σύντομα!

 21. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 18/04/2010 21:43:35

  Όχι,δεν έκανα λάθος. Οι ιστορικές πηγές το επιβεβαιώνουν.

 22. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 18/04/2010 21:50:13

  Και σαφώς ο Βενιζέλος έκανε λάθη (μόνο οι νεκροί δεν κάνουν) αλλά παρέδωσε την Ελλάδα μεγαλύτερη απ'ότι την παρέλαβε και ποτέ δεν υπήρξε φιλοφασίστας ή προδότης.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Κάποιος. 18/04/2010 22:00:41

   Οπως επίσης είναι εντελώς ανιστόρητο και άστοχο να χαρακτηρίζεται ο Βενιζέλος ως αριστερός.
   Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές ή λάτρεις της βασιλείας ή του φασισμού (υπενθυμίζω ότι τότε δεν υπήρχαν δεξιοί με την σύγχρονη έννοια του όρου).
   Γιατί αυτοί ήταν οι αντίπαλοι του Βενιζέλου που αντιπροσώπευε την δημοκρατική παράταξη.
   Αριστεροί ήταν οι κομμουνιστές και το βέβαιο είναι ότι καλώς ή κακώς ο Βενιζέλος όπως αποδεικνύεται τουλάχιστον απ' το περίφημο «Ιδιώνυμο»,δεν τους πολυσυμπαθούσε...

   • man8os avatar
    man8os @ Κάποιος. 18/04/2010 22:04:22

    Ποσο απιστευτα δυσκολο ειναι να καταταξης τον Βενιζελο στο σημερινο πολιτικο συστημα... Νομιζω οτι κανενα απο τα σημερινα κομματα δεν θα τον εκπροσωπουσε.

 23. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 18/04/2010 22:16:17

  Οσον αφορά το κίνημα της Εθνικής Αμύνης και της κυβέρνησης Βενιζέλου στην Μακεδονία που κάποιος υπαινίχθηκε ότι έγινε με την βοήθεια συμμαχικών δυνάμεων, θα του θυμίσω αν το ξέχασε ή αν δεν το γνωρίζει, ότι μεσούντος του Α' Παγκοσμίου πολέμου ο γερμανόφιλος βασιλιάς Κωνσταντίνος εξανάγκασε τον νόμιμα εκλεγμένο από το λαό Βενιζέλο σε παραίτηση, γιατί αρνούνταν να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο με το πλευρό της Ανταντ.
  Ο Βενιζέλος με την σθεναρή αντίσταση του κατόρθωσε να βάλει την Ελλάδα στο πόλεμο με την πλευρά των νικητών, έτσι ώστε να πάει στην συνθήκη των Σεβρών και να δούμε την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών.

  Για την ιστορία η Ελλαδική Εκκλησία είχε αφορίσει τότε τον Βενιζέλο για την στάση του.
  Ετσι για να μην ξεχνάμε...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κάποιος. 18/04/2010 22:37:35

   Και μετά χάθηκαν όλα πάλι από την άφρονα πολιτική του Βενιζέλου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κάποιος. 18/04/2010 22:42:27

   Υπαρχουν βεβαια και μερικες λεπτομερειες οπως τα Νοεμβριανα 1916 οταν ο γαλλικος στολος βομβαρδιζε την Αθηνα και το Πειραια και γινονταν οδομαχιες μεταξυ Γαλλων και κατοικων για να εξαναγκασουν το βασιλια σε παραιτηση καθως και ο ναυτικος αποκλεισμος απο τους συμμαχικους στολους οταν πολλοι υπεφεραν απο πεινα για να βγει η Ελλαδα στον πολεμο αλλα ας μη τα πολυψαχνουμε.
   Ο Βενιζελος υποχρεωθηκε σε παραιτηση επειδη εδωσε αδεια για αποβθβαση Αγγλογαλλων στη Θεσσαλονικη μονος του χωρις ψηφο της Βουλης.
   Εν πασει περιπτωσει δεν εχει νοημα τωρα να παμε σε γεγονοτα πριν ενα αιωνα-απλως για τη διμαορφωση σφαιρικοτερης γνωμης προετινεω σε οσους ενδιαφερονται να διαβασουν το βιβλιο με την αλληλογραφια των δυο που γινοταν απο τις στηλες της Καθημερινης και του Βηματος και κατ αντιπαρασταση ο καθενας αντικρουει τις αποψεις του αλλου.

 24. akyros avatar
  akyros 18/04/2010 22:25:25

  Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος.
  Δεν ξέρω ιστορία, ξέρω γεγονότα.
  Και ξέρω πως ο Βενιζέλος "σκότωσε" την δημοκρατία της Τραπεζούντας,
  ανέχτηκε την δράση των νεοτούρκων που οδήγησε στην γενοκτονία των Χριστιανών,
  ξεκίνησε την εκστρατεία στην Μικρά Ασία και την πρόδωσε με τις πρόωρες εκλογές,
  πήγε στην Άγκυρα στα τέλη του 30 και όλοι μαζί, Κεμάλ και αυτός, χόρεψαν τα βαλς τους στα σαλόνια του σφαγέα, τον οποίον πρότεινε για το Νόμπελ ειρήνης!
  Αυτό το ....δΕΙμοκρατικό όν τάραξε την Ελλάδα στα ..."κουνήματα" που όταν τα έκαναν οι άλλοι ήταν ..."δικτατΟυρίες".
  Αξίζει να διαβάσετε τις επιστολές που αντάλλαξαν με τον Μεταξά για την εθνική καταστροφή!
  Εύκολα θα βγάλετε συμπεράσματα! Για τον Ελ ΒΕΝιζέλο, τον Αεροδρόμιο!
  Και να μου συγχωρήσετε την... ασέβεια!
  Αλλά την ίδια εισπράττω, ανελέητη και μοχθηρή, για τον άλλον ...επιστολογράφο! τον Αγγλόδουλο ...γερμανόφιλο Μεταξά!
  Λίγη …ανταποδοτική κατινιά δεν βλάπτει!

  Επιστολή προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο *
   
  του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης
   
  «Αγαπητέ φίλε και αδελφέ κ. Ελευθέριε Βενιζέλε. Επέστη η μεγάλη στιγμή της μεγάλης εκ μέρους Σας χειρονομίας. Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικόν Κράτος, αλλά και σύμπαν το Ελληνικόν Έθνος καταβαίνει πλέον εις τον Άδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής, βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί Σας εχθροί, πλην και Υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος, δια δύο πράξεις σας. Πρώτον, διότι απεστείλατε εις Μικράν Ασίαν ως Ύπατον Αρμοστήν ένα τούτ’ αυτό παράφρονα και εγωιστήν, φλύαρον, απερροφημένον εν τω αυτοθαυμασμώ του και καταφρονούντα και υβρίζοντα και δέροντα και εξορίζοντα και φυλακίζοντα όλα τα υγιή και σώφρονα στοιχεία του τόπου, διότι εν τω φρενοκομείω του βεβαίως δεν είχον τόπον, και εις το τέλος αποδώσαντα αυτούς τους αγλαούς καρπούς της τελείας του Μικρασιατικού λαού καταστροφής, τους οποίους νυν θερίζομεν. Και δεύτερον, διότι πριν αποπερατώσητε το έργον Σας και θέσητε την κορωνίδα και το επιστέγασμα επί του ανεγερθέντος αφαντάστως ωραίου και μεγαλοπρεπούς δημιουργήματός Σας, της καταθέσεως των θεμελίων της περικλεεστάτης ποτέ Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, είχατε την ατυχή και ένοχον έμπευσιν να διατάξητε εκλογάς κατ’ αυτάς ακριβώς τας παραμονάς της εισόδου σας εις Κωνσταντινούπολιν και της καταλήψεως αυτής υπό του Ελληνικού Στρατού προς εκτέλεσιν των όρων της -οίμοι- δια παντός καταστραφείσης Συνθήκης των Σεβρών».
   
  Σμύρνη, 21 Αυγούστου 1922
   

  • Orestios avatar
   Orestios @ akyros 18/04/2010 22:39:37

   Κάτι σε GAP με τις ζεμπεκιές 3 χρόνια μετά τα Ίμια. χο! χο!

 25. akyros avatar
  akyros 18/04/2010 22:39:38

  ΛυκοΦιλίες

  http://3.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/S8t6rlMD3UI/AAAAAAAAALY/LkyiXsFrjGA/s1600/lykofilies.jpg

  Γράμματα και ...ΧοροΔράματα
  http://1.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/S8t6iYSu5hI/AAAAAAAAALQ/wgjqIg8y2zk/s1600/xrysost-benizelos.jpg

  Αλήθεια όταν πάει ο ιώργος στη Αγκυρα λίγο μετά την Ελληνική Καταστροφή, παλι θα πουν οι ...ειδωλοΛατρες πως ήταν αλλος ένας... γεναίος;

 26. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 00:20:25

  Akyros το έγραψα και πιο πάνω.
  Ο ελληνικός στρατός απoβιβάστηκε στην Μ.Ασία εφαρμόζοντας την συνθήκη των Σεβρών.
  Καμιά προέλαση δεν είχε διαταχθεί πέραν των ορίων που καθόριζε η συνθήκη πριν χάσει τις εκλογές στην Ελλάδα το 1920 ο Βενιζέλος και αναλάβει ο φιλογερμανός Κωνσταντίνος που έστρεψε με τις αποφάσεις του τους συμμάχους εναντίον της χώρας μας.
  Ο βασιλιάς και η αυλή του ευθύνονται αποκλειστικά για την μεταστροφή της εύνοιας των συμμάχων προς των κίνημα των Νεοτούρκων και την μικρασιατική καταστροφή.

  Οσον αφορά τα Νοεμβριανά ο γαλλικός στόλος βομβάρδιζε συγκεκριμένα τα ανάκτορα και όχι γενικώς την Αθήνα και μάχονταν τους επίστρατους φιλοβασιλικούς και όχι το λαό της Αθήνας γενικά και αόριστα.
  Και βλέπω ότι αποσιωπάται η εξέλιξη των γεγονότων.
  Οτι δηλαδή μετά τις ένοπλες συγκρούσεις που προκάλεσαν οι φιλοβασιλικοί επίστρατοι, τον βομβαρδισμό των ανακτόρων απ' το Φάληρο και τον συμβιβασμό του βασιλιά, ακολούθησαν σφοδρές διώξεις εναντίον των βενιζελικών από τους οπαδούς του Κωνσταντίνου με δεκάδες βενιζελικούς νεκρούς.

  Και αλλη μια ιστορική ανακρίβεια.
  ο Βενιζέλος παριτήθηκε πριν αποβιβαστούν οι δυνάμεις τις Ανταντ στην Θεσσαλονίκη ακι όχι εξαιτίας της.
  Το κίνημα της Εθνικής Αμυνας (Κουντουριώτης,Δαγκλής κ.α)έφερε κατόπιν τον Βενιζέλο ως νόμιμο πρωθυπουργό στην κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης.

  Και για να μπούμε στην ουσία του πράγματος η Ελλάδα ωφελήθηκε ή ζημιώθηκε που τάχθηκε στο πλευρό της Ανταντ στον Α'ΠΠ συντρίβοντας τους Βούλγαρους και τους Τούρκους και μπαίνοντας στην Πόλη μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα, καταλαμβάνοντας την Ανατολική Θράκη, Ιμβρο,Τένεδο και όλη την περιφέρεια της Σμύρνης ;

 27. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 00:37:36

  Και μια ακόμα υποσημείωση!
  Ο Βενιζέλος τις εκλογές του 1920 τις έχασε έχοντας συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων στην επικράτεια αλλά υστερώντας στον αριθμό εδρών λόγω του εκλογικού νόμου.
  Στον συνασπισμό εναντίον του είχε ταχθεί.....κρατηθείτε....και το ΣΕΚΕ (δηλαδή το κομμουνιστικό κόμμα ελλάδος) που περηφανευόταν στην συνέχεια ότι έριξε τον Βενιζέλο.

 28. akyros avatar
  akyros 19/04/2010 07:15:47

  Εγώ δέχομαι ότι οι πολιτικοί και οι πράξεις τους κρίνονται στα μέτρα της εποχής τους αγαπητέ και πάντα με καταλύτες την σύγχρονη πραγματικότητα.
  Εθεσα την μεριά πράξεων και ΄πολιτικών του Βενιζέλου για να σου θυμίσω πως όταν κρίνεις τον αντίπαλο οφείλεις να μετρήσεις με τά ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.
  Η μονομέρια στην α-Ληθεια δεν είναι προσόν μόνο των ...φίλων του Μεταξα:
  Αναφέρεις τον ΣΕΚΕ του Μπεναρόγια προσωπικού φίλου του Κεμάλ, και το πώς καμαρώνουν ακόμα σήμερα τα φιδάκια τους, για την ήττα των αστοτσιφλικάδων στην οποία με την πέμτη φάλαγγα επετυχαν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του φίλου τούρκικου Λαού!
  Ο Μεταξάς έκανε χρήση για να περιορίσει τις δράσεις και τους σκοπούς τους το Ιδιώνυμο ου ο...Βενιζέλος νομοθέτησε από το 32 για τον ίδιον ακριβώς λογο.
  αν λοιπόν δέχεσαι Δημοκράτην τον εκ Κρήτης ορμώμενο με τον ίδιο στόχο να επιδιώκει ο Μεταξάς, γιατί είναι για σένα Φασίστας ο δεύτερος;
  Οχι αγαπητε "οι ΚΑΠΟΙΟΙ" που συνείγηραν σε ερήγορση δυο αντίθετης ιδεολογίας(;) προσωπικότητες είχαν ΚΑΠΟΙΟΥΣ στοχο!
  Και οι δύο ηγέτες είχαν πρείδει την συνεχή,αδειάηπτη ,θνοκτόνα δράση των υποχείριων του Ιανού!
  Ειτε θέλουμε να το δουμε είτε όχι!
  Με σέβας στη γνώμη σου

 29. παύλος avatar
  παύλος 21/04/2010 11:54:47

  Ακούστηκαν πολλά για τον "κακό δικτάτορα" Μεταξά αλλά περιέργως ουδείς λόγος για το ποιος θέσπισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις διασυλλογικές συμβάσεις εργασίας, το οχτάωρο, τις αργίες, τις άδειες, την κοινωνική ασφάλιση και ένα σωρό άλλα κεκτημένα που σήμερα πασχίζουμε για να μη χαθούν. Ας βγάλουμε τις παρωπίδες και ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...Επίσης η εποποιϊα των οχυρών Ρούπελ που αν δεν είχε καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η Γιουγκοσλαβία σε 3 μέρες μέσα, οι Γερμανοί τούμπες να έκαναν δεν πρόκειται να παραβίαζαν τη Γραμμή Μεταξά (παρόλο που 1000 υπερασπιστές ήταν αντιμέτωποι με μία ολόκληρη και αήττητη στρατιά της Wehrmacht,όταν το κύριο και πιο μάχιμο σώμα του ΕΣ έγραφε άλλες χρυσές σελίδες δόξας στην Ήπειρο). Άλλωστε οι ίδιοι οι Γερμανοί δήλωναν ότι η Γραμμή Μεταξά ήταν τουλάχιστον ισάξια με τη Γραμμή Siegfried.
  Ας μην αφήνουμε τα πολιτικά πάθη να μας τυφλώνουν....

  Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη, θα έλεγα ότι θα ήταν καλύτερο η ΝΔ να ασχολείται με τη δική της ανυπαρξία (για την ώρα τουλάχιστον - εύχομαι να επανέλθει δριμύτερη) και όχι με το ΛΑΟΣ, γιατί κακά τα ψέματα το ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα στη Βουλή αυτή τη στιγμή που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση. Και αυτό είναι μία πραγματικότητα.

  Αν η ΝΔ επιμείνει και δεν αποδεχτεί την πρόταση να κατεβάσει από κοινού υποψηφίους για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, πιστεύω ότι καταλαβαίνετε πως το ΠΑΣΟΚ θα πάρει και τις 13 περιφέρειες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Αντίο Ελλάδα.....Αυτό θέλει ο Σαμαράς ή ελπίζει καλύτερης τύχης? Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βασικό να κερδίσει η δεξιά όσο περισσότερες περιφέρειες γίνεται γιατί διαφορετικά το νέο 1981 έρχεται....

  Σας χαιρετώ...

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ παύλος 21/04/2010 17:36:20

   Το 1914 επί κυβερνήσεως Βενιζέλου καθιερώνεται η αργία της Κυριακής και ορισμένων άλλων εορτών. Δόθηκε επίσης εξουσιοδότηση στα σωματεία να συνάπτουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έγινε προσπάθεια να ρυθμιστεί η εργασία των γυναικών και των παιδιών (Ν. 281/1914).

   Το 1920 στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Βενιζέλου ψηφίζεται ο νόμος 2269/20, ο οποίος αναφέρει: "Γενικώς το νόμιμο ωράριο των μισθωτών είναι οκτώ ώρες ημερησίας εργασίας και σαράντα οκτώ εβδομαδιαίας εργασίας".

   Το 1932 επί κυβερνήσεως Βενιζέλου με το ΠΔ 8/13/4/32 ορίζεται το ωράριο εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού και των ανωνύμων εταιριών, των τραπεζών και των γραφείων γενικώς στις 8 ώρες ημερησίως.

   Το 1934 επί κυβερνήσεως Π.Τσαλδάρη ψηφίστηκε ο βασικός νόμος 6298/1934 «Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων» και συστάθηκε το Ι.Κ.Α (Ν. 6298/1934).Πρώτος διοικητής του υπήρξε ο Π.Κανελλόπουλος, 1934–1935.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.