#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2012 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο Ελληνικός Λαός έχει και μνήμη και κρίση»;Συζητήσεις  επί συζητήσεων, σχόλια επί σχολίων, αντεγκλήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα, αναλύσεις, τι έφταιξε, τι έφταιξε περισσότερο,  τι έγινε στραβά, αυτομαστιγώσεις,  ομφαλοσκοπήσεις…

Κι εμένα ο πόνος στην ψυχή, αντί να μετριαστεί, επιτείνεται!

Και να σου οι σφήκες να μη λένε να σταματήσουν το βουητό μες το μυαλό μου! γιατί; γιατί;; γιατί;;;

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή, για να μην υποστούμε μείζονα ψυχική διαταραχή:

Ζούμε μια ζοφερή κατάσταση και σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται, όσο ποτέ άλλοτε από την μεταπολίτευση, προ μιας τραγωδίας. Και όλοι αναμασούν την ίδια … ‘’σοφία’’:  Ο λαός ξέρει, ο λαός αποφάσισε, ο λαός… έχει και γνώση και κρίση, ο λαός θα ξαναποφασίσει!

Εμένα όμως δεν με γεμίζει αυτή η άποψη, κάθε άλλο μάλλον, με δαιμονίζει. Και γίνεται σμήνος από σφήκες που βασανίζει τον εγκέφαλό μου!

Ποιος λαός;

Αυτός που υπέστη πλύση εγκεφάλου το 2009 και παρέδωσε αφρόνως την εξουσία σε εκείνον που έκλινε τον αυχένα στην Υπερδύναμη του Σκότους, η οποία ξετσίπωτα απαιτούσε την εξόντωση του Κ. Καραμανλή;;

Αυτός που είχε τόση κρίση, ώστε να αδιαφορεί για τις ειλικρινείς εξαγγελίες του Καραμανλή για δύσκολα μέτρα που πρέπει να παρθούν μετά τις εκλογές, υποκύπτοντας στην γοητεία της απάτης ότι λεφτά υπάρχουν;;  Που έκλεισε τα αυτιά του στο επαναλαμβανόμενο σλόγκαν του Καραμανλή: "ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο δεν προτείνει ο κ. Παπανδρέου" και  τον κάλεσε αυτόν τον τελευταίο (τον κ. Παπανδρέρου) να μπει με τα τσαρούχια μες την ψυχή του, τάζοντας αυξήσεις και όχι πάγωμα μισθών και τόσα άλλα πιο ελκυστικά από τα πετραχήλια του λαγού, για να έλθει  – μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου (κάλπη) -  ως οδοστρωτήρας να τον ισοπεδώσει, να τον εξαθλιώσει, να τον βιάσει;;;

Ή αυτός ο λαός που αποφάσισε στις προχτεσινές εκλογές να ‘’τιμωρήσει’’ εξ ίσου τους δημίους του, με αυτούς που προσπάθησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες και δεν τα κατάφεραν;;;;;  Και μην μου ζητήσετε να αιτιολογήσω τους ρόλους, γιατί κινδυνεύω να γίνω κουραστικός, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αφροσύνη και ολιγόνοια, για να μην χρησιμοποιήσω την άλλη έκφραση, το να μην δύνασαι να διακρίνεις ότι είναι χαωδώς διαφορετικό το να επιλέγεις συνειδητά την υποδούλωση της πατρίδος σου, από το να αποτυγχάνεις να την ελευθερώσεις. Είναι χαωδώς διαφορετικό, το να επιλέγεις μνημόνιο, χωρίς να σε πιέζει κανείς, από το να επιλέγεις μνημόνιο (το δεύτερο), με δέκα πιστόλια στον κρόταφό σου.  Είναι τελείως διαφορετικό το να αποφασίζεις μπροστά από σταυροδρόμι, από το να αποφασίζεις μπροστά από γκρεμό !!

Αυτή είναι η ευθυκρισία ;;; Αυτή είναι η σύνεση ;;; Αυτή είναι η δικαία απόδοση ευθυνών;

Αυτή είναι η γνώση και η κρίση ;;;;;;

Τότε δηλώνω αμαθής και  άσοφος !!!!!

Ή αυτός ο λαός που κάνοντας χρήση του ιερού του δικαιώματος της ψήφου και θέλοντας να εκδικηθεί όσους του άδειασαν την τσέπη –πέραν βεβαίως, του άδικου και άκριτου καταμερισμού ευθυνών-  ανέδειξε νικητή των εκλογών αυτούς που μόλις πριν λίγα χρόνια έκαψαν και ξανάκαψαν την Ελλάδα ;;;; (Για να αναφέρω μόνο ένα από τα …. ‘’μπουμπούκια’’ τους).

Αυτή είναι η μνήμη ;;;;;;

Ε,  τότε εγώ είμαι εντελώς αμνήμων !!!!!!!!!

‘’Οίοι ημείς, τοιούτοι και οι άρχοντες ημών’’. (Τέτοιοι που είμαστε, τέτοιοι είναι και οι άρχοντές μας).

Παύλος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/05/2012 13:03:16

  Σωστός ο Παύλος (καλώς ήρθες). Μακάκας ήταν ο Σωκράτης ή ο Πλάτων, που αυτά τα έλεγαν πριν από 2.000 και βάλε χρόνια;

 2. franc avatar
  franc 14/05/2012 13:14:51

  Eχεις δίκιο αγαπητέ Παύλο. Ο λαός είναι πρόβατα...
  Δυστυχώς και εσύ και εγώ είμαστε λαός αν και θα έπρεπε να είμαστε Αριστοκράτες.

 3. o deksios avatar
  o deksios 14/05/2012 14:11:34

  απολυτα σωστο σχολιο...

 4. ΣΠ avatar
  ΣΠ 14/05/2012 14:18:05

  Δηλαδή να πάμε σε εκλογές για να ...διορθωθεί η ψήφος μας ως προς τη στήριξη της ΝΔ

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 14/05/2012 14:39:56

  Οι Ελληνες πολίτες και όχι λαός.
  Οσα κόμματα δεν μάθουν να συνεργάζονται με άλλα, που σαφώς έχουν διαφορές, να το κλείσουν το μαγαζί και να πάνε αλλού.
  Δεν θέλουμε ιδέες ,θέλουμε ΙΚΑΝΟΥΣ διαχειριστές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πλούτου.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/05/2012 14:40:47

  Συγχαρητήρια Παῦλο,δυστυχῶς,ἡ σοφία ἒχει ἐκλείψει πρό πολλοῦ ἀπό τόν πολύ λαό...
  Καί ἡ σύνεση ἑνός λαοῦ δέν κρίνεται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια μέ τήν ψῆφο,ἀλλά ἀξιολογεῖται κάθε μέρα...
  Τό θέμα μας ὃμως εἶναι οἱ ἐκλογές...

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 14/05/2012 15:18:41

  Μπράβο Παύλο, σωστός! Ενας λαός κατώτερος των προσδοκιών μας. Καλή αρχή και καλή συνέχεια επί της αρθρογραφίας!

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 14/05/2012 16:50:15

  Ευχαριστώ για τις ευχές σου Διαμαντένιε Άγγελε μου. Σε παρακολουθώ και εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου. Επ' ευκαιρία:
  http://www.antinews.gr/2012/04/26/158080/
  http://www.antinews.gr/2012/04/30/158733/

 9. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 14/05/2012 17:11:51

  Πολύ ωραία ανάρτηση, που θέτει τα πράγματα στη θέση τους. Στη δημοκρατία δυστυχώς εξισώνεται η ψήφος του μορφωμένου και του αγράμματου, του πατριώτη και του ριψάσπιδος, του ιδεαλιστή και του ωφελιμιστή, του σοφού και του ηλίθιου. Για κάθε ενάρετο πολίτη, υπάρχουν εννιά κοπρίτες...
  (Τόσο καιρό διαβάζαμε μόνο τους ύμνους του Φαήλου προς τον Γίγαντα, σοφό, λεβέντη και πατριώτη Λαό. ( Το Λ πάντα κεφαλαίο...) Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, ελπίζω να έβαλε πάντως μυαλό...)

 10. gloup avatar
  gloup 14/05/2012 18:18:41

  Σωστά Παύλο! Δραματική η πραγματικότητα. Ομως: όταν θα βγει ο ήλιος από τη Δύση τότε θα σκοτεινιάσει και μας η κρίση μας. Δε πα να βουίζουν οι σφήκες.

 11. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 14/05/2012 19:16:10

  Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως οι νεοφιλελεύθεροι πλέον δεν κρύβουν αλλά ομολογούν δημόσια την αντιδημοκρατική ύφη των ιδεών τους.

  Μιμούμενος λοιπόν τον νεοφιλελεύθερο «λόγο», παραθέτω τα ακόλουθα:

  Μετά από πολύχρονες σπουδές με την βοήθεια υποτροφιών από τις κυβερνήσεις κρατών της Δυτικής Ευρώπης τα οποία πραγματοποιούν τίμιους κα ανταγωνιστικότατους διαγωνισμούς και την απόκτηση αυτών, μου είναι αδιανόητο η ψήφος μου να σταθμίζεται το ίδιο, να έχει δηλαδή την ίδια βαρύτητα με την ψήφο ατόμων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Στέφανος Μάνος.

  Οι σπουδές τους είναι τραγικές και αποτελούν ένδειξη της ανύπαρκτης επιστημονικής τους γνώσης.

  Θα μπορούσα να προσθέσω πλήθος ονομάτων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά επιφυλάσσομαι προς το παρόν.

  Τέλος, όποιος νεοφιλελεύθερος μπορεί, ας μου παράθεση τις ημερομηνίες και τους βαθμούς καθώς και την διάρκεια των σπουδών των «δυο» πτυχίων που αφήνει να εννοηθεί πως έχει λάβει, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος καθώς μόνο το ένα είναι δεδομένο πως έχει λάβει, αν και δεν γνωρίζει κανείς με τι βαθμό. Το άλλο ακόμη αναζητείτε.

  Για μεταπτυχιακά δεν συζητάμε καν.

  Ξέρω πως το μόνο «διδακτορικό» που έχει είναι ένα τιμής ένεκεν από ένα βουλγάρικο πανεπιστήμιο, μετά την πτώση του υπαρκτού , το οποίο έλαβε όταν ήταν Υπουργός ή κάτι τέτοιο, Εμπορίου.

  Μιλάμε για τέτοιες ευφυΐες!

  Όποτε θέλουν οι διάφοροι νεοφιλελεύθεροι μπορώ να προσθέσω στην λίστα των ατόμων με ανύπαρκτες σπουδές και γνώσεις, πλήθος γνωστών επιχειρηματιών και «επιχειρηματικών στελεχών» αλλά ελληνικά.

  Όχι τίποτε άλλο αλλά το θράσος και η κατάντια του ελληνικού επιχειρείν έχει και ονοματεπώνυμα και αιτίες όπως η απίστευτη αμορφωσιά που διαχρονικά το διέκρινε και συνεχίζει να το διακρίνει.

  Και όπως το έχω γράψει εδώ συχνά - πυκνά, άλλο η γαλλική και βρετανική αστική τάξη και άλλο η ελληνική αστική τάξη, η πιο ανίκανη και πιο ξεφτιλισμένη αστική τάξη σε όλη την Δυτική Ευρώπη.

  Όταν οι νεοφιλελεύθεροι που μας έφερνα εδώ που μας έφερνα, πιάνουν στο στόμα τους τον ελληνικό ΛΑΟ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ τους θα παρατίθεται, γιατί είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.


  Όποτε θέλετε μιλάμε και για τις σπουδές του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και του Νικολάκη Παπανδρέου.

  ΑΝΤΡΙΚΑ, ΣΤΑΡΑΤΑ και ΚΟΚΚΙΝΑ, γιατί πλέον όσον αφορά το αξιακό τους υπόστρωμα, μόνο «ένα τσιγάρο δρόμος» χωρίζει τον νεοφιλελεύθερο λόγο από τον χρυσαυγίτικο λόγο.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Βαγγέλης, Πειραιάς 14/05/2012 20:46:35

   Με άλλα λόγια Βαγγέλη, μπορείς να θέσεις τον δάκτυλό σου επί των τύπων των ήλων, ή μάλλον, να πείς τα πράγματα με το όνομά τους ;;;
   Δεν είμαι από αυτούς , που , για να τους προσέξουν, παραθέτουν τα πτυχία τους και τα μεταπτυχιακά τους !
   Όποιος καταλάβει , κατάλαβε . Δεν με νοιάζει , για όποιον δεν θα με καταλάβει ! Αρκεί να ...βγάζω την ψυχή μου !! Αρκεί , να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια !!!!
   Εκφράσου , λοιπόν ελεύθερα ! Φαίνεται ότι έχεις πολύ σπουδαίες ιδέες και θα ήταν άδικο να τις στερήσουμε από τον μέσο Έλληνα !
   Αλλά όχι με υπονοούμενα και αμφισημίες !

   • Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
    Βαγγέλης, Πειραιάς @ Παύλος 14/05/2012 21:51:19

    Παύλο, δεν έχω ανάγκη να με προσέξει κανένας, ειδικά εδώ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς άλλωστε είναι αυτό που είναι και κάνει αυτά τα οποία κάνει στον εργασιακό και επιστημονικό του χώρο.

    Αφορμή της οργής μου που εξέφρασα με την παραπάνω παρέμβαση μου, είναι τα φληναφήματα διαφόρων νεοφιλελευθέρων που καπηλεύονται όρους όπως «μεταρρύθμιση» και οι οποίοι ανάμενα στα άλλα που γραφούν, αναφέρουν πως

    «τη δημοκρατία δυστυχώς εξισώνεται η ψήφος του μορφωμένου και του αγράμματου»

    Γι αυτό και εγώ λοιπόν παρέθεσα μια σειρά από ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ νεοφιλελεύθερους, που είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σχημάτων.

    Προφανώς και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις αστείες σπουδές των ατόμων αυτών.

    Όσον αφορά τους διάφορους «πρίγκιπες», να πληροφορήσω τους αναγνώστες πως ακόμη κρατάνε γερά τα ανέκδοτα για τι φοιτητής ήταν ακαδημαϊκά στο Λονδίνο. Αυτά και ο νοών νοείτε. Σαρκερά με τους ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ νεοφιλελεύθερους στην Ελλάδα που έχουν το θράσος να εγκαλούν και τον ΛΑΟ μας.

    Αρκετά με τους αλήτες που μας αποκαλούσαν «τεμπέληδες» σε όλη την Δυτική Ευρώπη. Αρκετά. Από εδώ και πέρα ονομαστικές αναφορές για το ποιον του καθένα σε κάθε δημόσιο χώρο όπως είναι αυτό το site, το οποίο και δεν λογοκρίνει.

    Όσον αφορά για τον μέντορα των νεοφιλελεύθερων, προφανώς και οι σπουδές του καταδεικνύουν την απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ του επιστημονικά. Ημερομηνίες και βαθμοί πτυχίων λοιπόν του Α Α , για να γελάσει ο κάθε έλληνας άνεργος επιστήμονας και να έχει επίγνωση το ποιος τον υβρίζει.

    Ως εδώ, υβριστές του ελληνικού λαού. Ως εδώ.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Βαγγέλης, Πειραιάς 15/05/2012 07:47:49

     Έγινες κατανοητός και συμφωνώ με τις "καταγγελίες" σου Βαγγέλη. Εμείς δεν πολιτευόμαστε και ως εκ τούτου, έχουμε την πολυτέλεια να αποφεύγουμε αυτή τη μεγάλη υποκρισία που διαπράττουν οι πολιτικοί μας, να κολακεύουν δηλαδή το λαό κατά τρόπο που , εμένα τουλάχιστον, μου προκαλεί ναυτία !

 12. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 14/05/2012 19:40:16

  Παύλε
  Πικρό σαν την αλήθεια το σχόλιό σου, εξέφρασε τις σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό πολλών από μας, αυτές τις στενάχωρες μέρες.
  Προσωπικά βρίσκω δικαιολογία, δίνω ελαφρυντικά στο λαό μας για όσα σωστά επισημαίνεις, στην θηριώδη, πρακτορική προπαγάνδα των νταβατζοΜΜΕ που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμμιά ευρωπαική, τουλάχιστον, χώρα. Και έχει καταλύσει, στον πυρήνα της, την δημοκρατία στην Πατρίδα μας.

 13. δημης avatar
  δημης 14/05/2012 21:40:33

  ΑΝ ΚΥΡΙΕ Παύλε ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΥ (ΕΓΚΕΦΑΛΟ).... ΚΑΙ ΕΒΑΖΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ OUTPUT ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....
  ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ...ΚΑΤΑ 80% ΤΟΤΕ .... ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑ 100% ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;;;;;;;

 14. anideos avatar
  anideos 15/05/2012 03:33:42

  Μαλον η μνημη του ελληνικου λαου περναει κριση...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.