#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2010 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Δημαράς είναι εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ!



Εχει ελπίδες ο κ. Κικίλιας;

Τον κ. Κικίλια  δεν τον γνωρίζω. Τον παρακολούθησα  μερικές φορές σε  αγώνες μπάσκετ και με …εκνεύριζε με την μαχητικότητά του. Ούτε για το έργο του στο Δήμο της Αθήνας είμαι ενήμερος. Ετσι ξαφνιάστηκα  όταν ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε για υποψήφιο περιφερειάρχη  Αττικής. «Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη επιλογή», σχολίασα με δυο-τρεις φίλους, την ίδια μέρα. Συμφώνησαν. Υστερα αρχίσαμε να αραδιάζουμε ονόματα καλύτερων υποψηφίων. Εκείνα που ανακύκλωναν οι εφημερίδες. Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης, Μεϊμαράκης,  Αβραμόπουλος και άλλα.

«Μα όλοι αυτοί ήταν υπουργοί του Καραμανλή», είπε ένας, «τόσο καιρό δεν τα ρίχνουμε στο Καραμανλή, τώρα θέλουμε κάποιον από τους υπουργούς του για να σηματοδοτήσουμε το νέο;»

«Γιατί δεν έβαλε κάποιο στέλεχος με πείρα στην αυτοδιοίκηση;» αντέτεινε ένας άλλος. Εδώ είχα την απάντηση. «Και στην Πελοπόννησο που πρότεινε τον κ. Δράκο, στέλεχος με μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, φωνάζουμε γιατί δεν έβαλε κάποιον νέο!»

«Ας επέλεγε τον κ. Δημαρά ή κάποιο στέλεχος από την Αριστερά. Η Ν.Δ. κέρδισε την περιφέρεια με υπερκομματικά πρόσωπα» είπε ο άλλος της παρέας και μας υπενθύμισε την περίπτωση Κατριβάνου.

Αν ο κ. Σαμαράς στήριζε έναν υποψήφιο μη προερχόμενο από τη Ν.Δ. , αυτό δεν θα έδειχνε  φοβία του κόμματος να αναμετρηθεί σε μια μεγάλη περιφέρεια;  Δεν θα  επιβεβαίωνε όλους αυτούς που φωνάζουν ότι η Ν.Δ. δεν  έχει στελέχη;

Γιατί,  λοιπόν, η Ν.Δ, να μην κατέβει στη μάχη με ένα δικό της στέλεχος, νέο και άφθαρτο;  Ούτως ή άλλως δεν κερδίζονται όλες οι μάχες και στο κάτω – κάτω οι μόνες χαμένες μάχες είναι εκείνες που δεν δίνονται!  Αλλωστε, όπως έχει πεί  ο Χαρίλαος Φλωράκης η «κάλπη είναι γκαστρωμένη»!  Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Ποιος περίμενε ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα κέρδιζε τον κ. Πάγκαλο για τον δήμο της Αθήνας;

Αίφνης  ανακαλύπταμε…πλεονεκτήματα στην υποψηφιότητα Κικίλια!

Ψυχολογία ήττας και οι δημοσκοπήσεις



Οταν οριστικοποιήθηκαν   οι υποψηφιότητες,  οι  δημοσκόποι και τα ΜΜΕ έσπευσαν να  διαλέξουν  τα «δίπολα» και απεφάνθησαν οι …ειδήμονες.  «Ο Δημαράς κερδίζει τον Σγουρό. Ο Κικίλιας έρχεται τρίτος!»

Αναρωτηθήκατε ποτέ σε ποιόν απευθύνεται αυτή τη συζήτηση; Η συζήτηση αυτή αφορά στους οπαδούς της Ν.Δ. ! Σ’ αυτούς θέλουν να δημιουργήσουν ψυχολογία ήττας και είτε να τους οδηγήσουν στον κ. Δημαρά (αφού ο Κικίλιας χάνει ούτως η άλλως και επομένως  κάνουν την  ήττα συντριβή), είτε να τους ..πείσουν να μείνουν σπίτι τους!

Ας δούμε λίγο την επιχειρηματολογία τους:

Μας λένε ότι  ο κ.  Κικίλιας  είναι «άπειρος, δεν έχει ασκήσει διοίκηση.»

Δηλαδή στην Ελλάδα για να εκλεγεί κάποιος σ’ ένα αξίωμα πρέπει να έχει πατήσει τα πενήντα;

Ο κ. Δημαράς, που δεν είναι άπειρος, που και πότε έχει ασκήσει  διοίκηση  και δεν το γνωρίζω;

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο  κ. Δημαράς δεν είναι υπερκομματικός.  Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι. Εκανε  και ένα πέρασμα από το κόμμα του κ. Τσοβόλα, αλλά πάντα στο ΠΑΣΟΚ επέστρεφε.  Γιατί είναι καλύτερος από τον Κικίλια;  Επειδή τον αβαντάρει το συνάφι του;

Τι συμβολίζει ο κ. Δημαράς; Ανθρωπος του συστήματος των ΜΜΕ είναι και αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία του κ. Παπανδρέου, όταν θα υποχρεωθεί να αλλάξει πορεία και να εγκαταλείψει το Μνημόνιο!  Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ από την πίσω πόρτα.

Η απόλυτη, όμως, υποκρισία είναι με τη στήριξη που του παρέχει η κα Μπακογιάννη. Εδώ πια και αν έσμιξαν τα αηδόνια.

Ο κ. Δημαράς διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο.

Η κα. Μπακογιάννη διεγράφη από τη Ν.Δ, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο.

Ερχεται τώρα η κα Μπακογιάννη και στηρίζει έναν υποψήφιο που είναι εναντίον του Μνημονίου;

Ο απόλυτος παραλογισμός ή ο απόλυτος …καιροσκοπισμός!

Η απάντηση είναι απλούστερη:  απλώς και οι δυο θέλουν να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Ας το έχουν αυτό υπ΄ όψιν τους όσοι, της  απ’ εδώ πλευράς, σκέφτονται να ψηφίσουν τον κ. Δημαρά.

Η επιλογή Κικίλια



Η υποψηφιότητα Κικίλια, με όσες αδυναμίες και να έχει, είναι μια υποψηφιότητα του μέλλοντος.  Και είναι μια υποψηφιότητα εκτός σειράς. Εκτός κομματικής επετηρίδας.  Για αυτό και αιφνιδίασε. Είναι ένα στοίχημα για να αλλάξουμε πορεία.

Για τον  κ.  Σαμαράς η επιλογή Κικίλια είναι μια πρώτη νίκη.  Αγνόησε τους μηχανισμούς και την κομματική ιεραρχία. Εβγαλε στην πρώτη γραμμή της μάχης ένα νέο πρόσωπο και το στηρίζει με όλες του δυνάμεις. Αυτή του η κίνηση στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους νέους που θέλουν να μπούν στην πολιτική. Ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι μπορεί να έχουν μια ευκαιρία.  Και στη ζωή το να σου δοθεί μια ευκαιρία, είναι το περισσότερο που μπορείς να περιμένεις γιατί μερικοί ποτέ δεν είχαν μια ευκαιρία!

Ο κ. Σαμαράς κέρδισε από την επιλογή Κικίλια ανεξαρτήτως αποτελέσματος.  Ούτως ή  άλλως η Αττική είναι μια δύσκολη περιφέρεια για τη Ν.Δ. Οι πιθανότητες ήταν εναντίον της, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από μια συντριπτική  ήττα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα μπορούσε να επιλέξει μια politically correct  υποψηφιότητα και θα είχε το κεφάλι του ήσυχο. Όμως τόλμησε να μας προτείνει ένα νέο πρόσωπο. Για ανανέωση δεν μιλάμε όλοι; Με τα τζάκια δεν τα έχουμε;  Με τους επιγόνους δεν τα βάζουμε; Ε, λοιπόν, μας δίνεται μια αφορμή να ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό.

Εχει ελπίδες ο Κικίλιας;

Με ρωτάνε. «Μα έχει ελπίδες ο Κικίλιας; Τρίτο τον φέρουν  οι δημοσκοπήσεις».  Προφανώς και έχει ελπίδες! Πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφουν  οι δημοσκοπήσεις.  Αν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αποφασίσουν να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να στηρίξουν την επιλογή του κόμματός τους, ο κ. Κικίλιας, όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά μπορεί να κερδίσει και τη μάχη. Γιατί στο δεύτερο γύρο η μάχη δεν θα είναι μεταξύ του κ. Κικίλια και του κ. Σγουρού. Θα είναι μια αναμέτρηση μεταξύ των δυνάμεων που υπερασπίζονται το Μνημόνιο και εκείνων που είναι εναντίον γιατί  τα αποτελέσματα του Μνημονίου τα είδαμε ήδη. Τα ξέρουμε!

«Μα  και ο κ. Δημαράς είναι εναντίον του Μνημονίου;»

Ο κ. Δημαράς είναι το άλλοθι του κ. Παπανδρέου.

Η επιλογή του κ. Δημαρά από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι ψήφος εναντίον της Ν.Δ.

Η  υπερψήφιση του κ. Κικίλια δεν σηματοδοτεί μόνο την καταδίκη του Μνημονίου. Σηματοδοτεί, με τον καλύτερο τρόπο, την ανάκαμψη της Ν.Δ. και τη δημιουργία μια νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει σε εκλογές για την αλλαγή κυβέρνησης.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 15/10/2010 13:36:50

  Δεν ξέρω αν έχετε δίκιο στην ανάλυσή σας κ. Ροδινέ,
  αυτό που βλέπω όμως είναι μιά συνεχής συνωμοσιολογία.
  Αν δεν το κατάλαβα λάθος, εννοείται ότι η ψήφος κατά του μνημονίου από το Δημαρά κι η διαγραφή του ήταν προμελετημένη εν όψει εκλογών;
  Ο κόσμος εντέλει, στη μεγάλη του πλειοψηφία, αποφασίζει την ώρα των εκλογών ποιόν θα ψηφήσει. Ο Μητσοτάκης είχε δυστυχώς δίκιο όταν είπε ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ σιδεράκιας 15/10/2010 13:45:00

   Όχι, δεν το βλέπει συνωμοσιολογικά. Αλλά ο Δημαράς έχει φύγει πολλές φορές από το ΠΑΣΟΚ και ξαναήρθε. Μπαίνει-βγαίνει. Η ψήφος κατά δεν ήταν προμελετημένη, αλλά η υποψηφιότητα πιθανότητα είναι. Το ντηλ είναι "πάρε την περιφέρεια να πάρουμε πίσω την έδρα και κρατάς και ψηλά το κεφάλι ότι δεν συμβιβάστηκες". Και λύνουν ένα σωρό προβλήματα έτσι, με αυτόν τον τρόπο.

   Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να μην κερδίσει ο Σγουρός. Όλο τους το πρόβλημα είναι να μην κερδίσει ο Κικίλιας, να μην κερδίσει ο Σαμαράς.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ σιδεράκιας 15/10/2010 15:05:47

   Mε πρόλαβε ο Επώνυμος και σου απάντησε.
   Κατ' αρχήν δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας.
   Δεύτερον,προφανώς και δεν εννοώ ότι η ψήφος στο Μνημόνιο ήταν προμελετημένη με αντάλλαγμα τις περιφερειακές εκλογές.
   Αυτό που θέλω να πώς και νομίζω είναι σαφές είναι το εξής: Ο Δημαράς μπορεί να απορροφήσει τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ως ανάχωμα και δεν τους επιτρέπει να πάνε σε άλλα κόμματα π.χ. τη Ν.Δ.

   Τα υπόλοιπα τα εξηγώ επαρκώς.

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ σιδεράκιας 15/10/2010 16:16:42

   η κοντή μνήμη είναι ένα μέρος του όλου. το όλον είναι το κοντό μυαλό.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ παραέλληνας 15/10/2010 19:45:52

    Παραέλληνα,

    Εξαιρετικός ο αφορισμός!

   • παραέλληνας avatar
    παραέλληνας @ παραέλληνας 15/10/2010 22:50:23

    thanx man.

 2. Ιωαννης Ένατος avatar
  Ιωαννης Ένατος 15/10/2010 13:42:12

  Ο Δημαράς ψήφισε παρών στο μνημόνιο. Ήθελε λίγο χρόνο να το σκεφτεί. Όποιος του δίνει ψήφο, τον φέρνει πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Ας σκεφτούν οι Έλληνες λίγο πιο ανοιχτά. Τί θα κάνει ο Δημαράς αν βγει Περιφερειάρχης; Θα συνεχίσει να λέει "παρών"; Και ποιο θα είναι το πολιτικό του μέλλον; Στο Συνασπισμό που είναι οι παλιοί του σύντροφοι από το ΔΗΚΚΙ ή στο νέο κόμμα της Θοδώρας ή πίσω στο ΠΑΣΟΚ;
  Πρέπει να γίνει κατανοητό πως το ΠΑΣΟΚ στην Αττική κατεβαίνει με δύο υποψηφίους!

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/10/2010 13:42:42

  Μπράβο Κώστα. Καταπληκτική ανάλυση. Λες ακριβώς αυτά που θα ήθελα να πω κι εγώ. Ακριβώς.

  Η ουσία είναι μία. Ο Κικίλιας ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια. Όποιος περάσει στο δεύτερο γύρο με αντίπαλο το Σγουρό, κερδίζει την περιφέρεια. Τόσο απλά.

  Και οι διαρροές που βγάζουν οι του οργανωμένου εγκλήματος ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ ότι τάχα "το ΠΑΣΟΚ το σκέφτεται να πριμοδοτήσει τον Κικίλια με ψήφους για να έρθει δεύτερος και να κερδίσει ο Σγουρός" είναι Ο ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ! Υποβάλλουν την ιδέα, χωρίς να το λένε ανοιχτά, ότι ο Κικίλιας είναι χαμένος από χέρι και σπρώχνουν Νεοδημοκρατικές ψήφους προς το Δημαρά! Καλύπτοντας έτσι το τεράστιο πρόβλημα που ΑΥΤΟΙ έχουν με την υποψηφιότητα Δημαρά!

  Με δεδομένες τις "στάνταρ" Νεοδημοκρατικές ψήφους, στο ελάχιστο ever ποσοστό αυτού του κόμματος στην ιστορία του (Οκτώβριο 2009), ισχύει ακριβώς αυτό που λες, Κώστα: Ότι αν σηκωθούν οι Νεοδημοκράτες και ψηφίσουν Κικίλια, πολύ απλά, ο Κικίλιας θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο.

  Κι από κει και πέρα, να μην περιμένουμε να ψηφίσει κανείς το Σγουρό από όσους ψήφισαν άλλο ψηφοδέλτιο στον α΄ γύρο.

  Κι αφήστε τις δημοσκοπήσεις να λένε. Θα συμβεί αυτό που σας λέω: Αν ο Κικίλιας περάσει στο δεύτερο γύρο θα πάρει την περιφέρεια...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 15/10/2010 14:09:10

   Ο Σαμαράς πρέπει να οδηγήσει στην κάλπη τους απογοητευμένους και αποστασιοποιημένους ΝΔκράτες. Αν μείνουν σπίτι τους και απέχουν όπως πέρσυ στις 4 οκτωβρίου η μάχη θα χαθεί.

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 15/10/2010 14:00:42

  Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε Κικίλια όσοι νιώθουμε κοντά στον Αντώνη. Πρέπει να οδηγήσουμε στην κάλπη φίλους, συγγενείς, γείτονες, συνεργάτες. Δεν στήνονται κάλπες κάθε μέρα. Η μάχη συνεχίζεται. Έχουμε 23 μέρες ακόμα για τον πρώτο γύρο.

 5. nina avatar
  nina 15/10/2010 14:20:28

  λέτε μπούρδες. ο Δημαράς είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ένας έντιμος άνθρωπος και αυτό ο κόσμος το γνωρίζει πανελληνίως. έχει αναγνωρισιμότητα.Ο Κικίλιας είναι ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει δώσει δείγμα γραφής . Μή συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.
  μπορείτε να πείτε άλλα πράγματα άν θέλετε να συσπειρώσετε τους ψηφοφόρους της ΝΔ υπέρ του Κικίλια σε καμμία περίπτωση αυτά που λέτε. αμάν πια με τους επικοινωνιολόγους της Ρηγίλης .ότι νάναι και χαίρονται κι όλας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 14:25:33

   Ο Δημαράς είναι ένας κωλοτούμπας και το έχει αποδείξει άπειρες φορές. Εξάλλου, αν ήταν τόσο έντιμος, θα τον στήριζε εμμέσως πλην σαφώς η Ντόρα;

   Μην πέφτεις στην παγίδα του Μητσοτάκη, όλη αυτή η ιστορία του Δημαρά ιθύνοντα νου έχει το Μητοστάκη και να μου το θυμηθείτε ότι το είπα όταν θα βγει στη φόρα.

   • boanerges avatar
    boanerges @ Επώνυμος 15/10/2010 14:41:36

    Αυτή ήταν και η αποστολή του ΔΗΚΚΙ εξαρχής. (Άλλο που κάποιοι πίστεψαν για λίγο καιρό ότι κόμιζε κάτι διαφορετικό).
    Να παίζει το ρόλο της εφεδρείας αριστερά του ΠΑΣΟΚ, να είναι κάτι σαν revolving door ανακύκλωσης στελεχών με τελικό προοσρισμό το σαλόνι του ΠΑΣΟΚ βεβαίως.
    Όσοι αρνήθηκαν να παίξουν το παιχνίδια αυτό εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη με συνοπτικές διαδικασίες.
    Αφήστε λοιπόν τα περί "εντιμότητας" και αηδίες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:09:14

   Και κάτι άλλο: Ποιοι είναι οι "επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης";

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 15/10/2010 15:16:52

    Επώνυμε,

    "Επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης",

    το μεγαλύτερο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 15/10/2010 15:18:48

    Ναι! Δε φτάνει που κάνουμε εδώ μέσα ανιδιοτελώς τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης, τα ακούμε και από πάνω και από κομπλεξικούς δεξιούληδες τύπου "Νίνα" ότι είμαστε "επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης".

    Πολίτες απλοί είμαστε, Νίνα, που λέμε την άποψή μας.

    Με τη διαφορά ότι βάζουμε και το μυαλό μας να σκεφτεί λιγουλάκι, δεν γράφουμε ότι μας κατέβει όπως του λόγου σου.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Επώνυμος 15/10/2010 15:25:32

    Στους 2 από πάνω.@ Επώνυμο και Κ. Ροδινό.

    Αν αυτοί που λέτε οι επικοινωνιολόγοι κλπ, έβλεπαν τη δουλειά που κάνετε συν λίγους ακόμα στο διαδίκτυο θα έπρεπε να είχαν την ευθιξία, να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να αποχωρήσουν καταβάλλοντας και αποζημίωση.
    Αλλά...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 15/10/2010 15:33:16

    Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

    Η Ν.Δ. διαχρονικά παρουσιάζει ένα έλλειμμα στην επικοινωνιακή της πολιτική. Υπήρξαν και φωτεινές εξαιρέσεις.

    Ομως, η Ν.Δ. από τότε που έμεινε χωρίς τους παραδοσιακούς εκδότες (Τ. Αθανασιάδης, Μομφεράτος, Βλάχου) δεν έχει ένα συγκρότημα τύπου που να τη στηρίζει για ιδελογικούς λόγους. Εχει μείνει μόνος ο έρμος ο Ρίζος. Πολιτεύεται δηλαδή σε ένα εχθρικό επικοινωνικό περιβάλλον.

    Κάνει,λοιπόν,περιστασιακές συμμαχίες και αυτές μόνον όταν πλησιάζει στην εξουσία.

    Λόγω αυτής της αδυναμίας η επικοινωνία με τον πολίτη καθίσταται, εξ αντικειμένου ένα δύσκολο εγχείρημα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 15/10/2010 16:48:31

    Κώστα Ροδινέ, με κατέπληξες. Επειδή εγώ είχα την εντύπωση ότι ο Ρίζος προμοτάρησε με όλες τις δυνάμεις του την Ντόρα (μόνο σήμερα έχει εξώφυλλο πιό συμπαθητικό για Σαμαρά, αλλά δεν ξέρω τι γράφει ο ίδιος μέσα). Και ο Ελεύθερος Τύπος τι είναι τότε? Ακόμη και η Απογευματινή, η Εστία...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 15/10/2010 16:49:46

    ...ακόμη και ο Κύρτσος είναι πιό φιλικός από τον φίλο μας

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 15/10/2010 16:56:14

    Δρόμε,

    Μιλάμε συχνά εδώ.
    Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι.
    Προφανώς και ο Ρίζος στήριξε την Μπακογιάννη,αλλά ο Ρϊζος είναι μια ζωή Ν.Δ. και θα είναι από τους τελευταίους που θα φύγει.
    Την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ την έχει ο εργολάβος Σαραντόπουλος.
    Η ΕΣΤΙΑ είναι αξιέπαινη προσπάθεια και είμαι αναγνώστης της, αλλά η επιρροή της είναι μικρή.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 15/10/2010 17:00:52

    Δρόμε,

    Άναφέρθηκα σε εκδότες που ανήκαν ιδεολογικά στη Ν.Δ.
    Ημουνα σαφής.
    Ο Τ. Αθανασιάδης, ο Μομφεράτος, η Βλάχου ήταν Ν.Δ. δεν άλλαζαν θέση όύτε είχαν άλλες επαγγελματικές ασχολίες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 15/10/2010 21:56:28

    Για την ένδεια της ΝΔ σε εφημερίδες, πολύ φοβάμαι ότι δεν φταίει τόσο η απώλεια των πάλαι ποτέ παραδοσιακών εκδοτών. Μάλλον φταίει η συνολικότερη μετάλλαξη, η κωστοπούλεια λαϊφσταϊλοποίηση της κοινωνίας. Αυτή είναι που κατέστησε το "προϊόν" (των παραδοσιακών δεξιών εκδοτών) μη-ελκυστικό. Σε μια μασκαρεμένη με επιφάσεις ψευτοπροοδευτικότητας, κοινωνία, τι τύχη θα μπορούσε να έχει ο γνήσια (και αποενοχοποιημένα) συντηρητικός λόγος; Βγάζουν ένα Big Brother τα σαπροκάναλα και τον αποδομούν σε χρόνο dt.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ nina 15/10/2010 15:36:18

   nina

   Απορώ πως διαβάζετε και στη συνέχεια σχολιάζετε μάλιστα τις "μπούρδες" που γράφουμε.
   Δεν έχετε κάτι περισσότερο ενδιαφέρον να ασχοληθείτε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ nina 15/10/2010 16:12:34

   Αν είναι να μιλήσουμε για εντιμότητα nina, σε προκαλώ να μου πείς πού είναι έντιμος ο Δημαράς και πως καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα.

  • geothe avatar
   geothe @ nina 16/10/2010 04:39:44

   Όλοι λένε πως κι εγώ είμαι έντιμος (μόνο ο Πάγκαλος λέει πως τα φάγαμε μαζί) μπορώ να γίνω Περιφερειάρχης;

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 15/10/2010 14:27:49

  Με όλο το σεβασμό πέρα απτη μαχητικότητα , κ το νεαρό της ηλικίας πρέπει να συνδυάζονται σημανικότερες αρετές για να περπατήσει μια υποψηφιότητα. Ο Βασίλης δυστυχώς δεν εχει δείξει κατι ιδιαίτερο, κ απλά εκμεταλλευτηκε τη δημοφιλία του ονόματος του! Ιατρός σπούδασε, με θέση απτις διακρίσεις της εθνικης ομάδας μπασκετ , κ στα 30 του παράτησε την επιστημη για να μπεί στην πολιτική! τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Κικιλιας ήταν ειδικευόμενος Ιατρος, δημοτικός σύμβουλος Αθηνων, Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμου κ απορώ σε τί απο αυτα πέτυχε ! Τέλος πάντων λίγο κρατει στο κριτηρίο του .. όποιος είναι νέος ειναι κ ικανός να διαχειριστεί τα σημαντικότερα θέματα του τόπου .. Επικοινωνία , Δημοσιότητα κ Πολιτική είναι εννοιες που σκοπίμως μπερδεύονται στις μέρες μας .. γι αυτο κ έχουμε μαζέψει σε μεγάλο ποσοστο για κουμανταδόρους μας . κάθε λογής ανθρώπους που κηνυγουν τα ράσα .. με το παιδκό όνειρο να γινον όσο το γργορότερο παπάδες ! Αλλά δυστυχως γι αυτους ο Παπάς κάνει το ρασο κ όχι το ρασο τον Παπα ! Όσο νωρίτερα το καταλάβει ωριμάζοντας η κοινωνία μας τόσο πιο κερδισμένη θα βγαίνει απτις επιλογές της ! Την καλησπέρα μου

 7. dexapterigos avatar
  dexapterigos 15/10/2010 14:54:13

  Kalh h analysh......san mia diaforetikh apopsh se osa akougonte olo ayton ton kairo.Alla kalo an den mporei na kerdithei mia perifereia..toulaxiston na th xasei kai o amesos antipalos sou....allo na paroume apo 6 perifereies kai allo 6 h nd kai 5 to PASOK....pantws stirizoume mexri telos Kikilia....

 8. δημητρης avatar
  δημητρης 15/10/2010 14:56:52

  Ο ΔΗΜΑΡΑΣ + ΛΙΑΝΗΣ + ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ= ΤΟ ΤΡΙΛΑΜΠΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ
  ΘΕΟΤΗΤΑΣ (βλ. ΠΑΣΟΚ).
  ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΕΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΠΑΣΟΚ!!

  ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ.
  Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΕΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΡΕΖΕΡΒΑ Η ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ.
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑ - ΕΞΩ ΠΑΣΟΚ;
  ΓΙΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 9. nina avatar
  nina 15/10/2010 14:57:29

  άμα βγάλετε τις παρωπίδες και πάψετε να πιστεύετε σε συνομοσιολογίες ίσως υπάρξει επικοινωνία .διαφορετικά δεν το βλέπω.και φτάνει πιά με το δρακουμέλ είπαμε καληνύχτα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:01:54

   Ποιες είναι οι παρωπίδες; Τι εννοείς;

 10. Greg avatar
  Greg 15/10/2010 15:11:12

  Αν, όμως, η κάλπη επαληθεύσει τις δημοσκοπήσεις -στημένες ή μη- και περάσουν στο δεύτερο γύρο Δημαράς-Σγουρός, τί ψηφίζετε;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 15/10/2010 15:15:21

   Ψηφίζουμε αποχή. Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ αρνούμαι να επιλέξω. Ας βγει όποιος να 'ναι.

   Αν όμως συνεχίσουμε να πιπιλάμε την καραμέλα ότι δεν περνάει ο Κικίλιας στο δεύτερο γύρο, τότε είναι που δεν θα βγει ο Κικίλιας.

   Και θα πάμε σε μια οικτρή επανάληψη του Οκτωβρίου του 2009, όπου οι πάντε πείστηκαν ότι ο Καραμανλής δεν θα βγει και οι Νεοδημοκράτες απλώς δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 15/10/2010 15:45:01

    Επώνυμε,

    Ο λόγος που εδώ και μέρες και ίσως το δούμε ακόμα πιο έντονα το Σαββατοκύριακο επιχειρούν να μας πείσουν οτι ο Δημαράς μπορεί να κερδίσει τον Σγουρό είναι αυτός ακριβώς, να μην πάνε να ψηφίσουν οι οπαδοί της Ν.Δ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 15/10/2010 15:49:12

    Έχουμε καρμπόν επανάληψη του κόλπου του Οκτωβρίου 2009...

    Τώρα αν πω ότι τα βόδια στη Ρηγίλλης δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα, θα είμαι πολύ κακός Φάκτορα;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 15/10/2010 22:00:06

    Δεν είναι τυχαίο που από προχθές ήδη το "Βήμα" έχει "σηκώσει" το θέμα Δημαρά. Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να θυσιάσουν τον "επίσημο" για χάρη του "δούρειου ίππου", αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους και να πάρουν την περιφέρεια με οποιοδήποτε τρόπο. Και γι' αυτό από εδώ και στο εξής τα νταβατζοΜΜΕ θα καταβάλουν εργώδεις προσπάθειες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Greg 15/10/2010 15:15:30

   Greg,
   Αν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αποφασίσουν να ψηφίσουν, ο Κικίλιας θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

   Στο υποθετικό δίλλημμα που θέτειες, η απάντηση μου είναι ότι πρόκειται για ενδοοικογενειακή τους υπόθεση και δεν με αφορά.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 16:10:33

    Κ. Ροδινέ μην εκλάβετε το γεγονός ότι σχολιάζω εδώ ως αντιπαράθεση μαζί σας, δεν έχω την ποιότητα της γραφής σας και πιθανόν ούτε τις γνώσεις σας, όμως γράφετε...

    Αν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αποφασίσουν να ψηφίσουν, ο Κικίλιας θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

    Σκέφτεστε δηλαδή ότι μπορεί και να μην πάνε; Για ποιό λόγο; Οι ψηφοφόροι δεν είναι που διάλεξαν το Σαμαρά; Δεν οφείλουν να υποστηρίξουν την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του;
    Δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα, και γενικά είμαι κι απείθαρχος, αλλά αν δε στηρίξουν την επιλογή τους προ ενός έτους, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κι οι συζητήσεις είναι άνευ αντικρίσματος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 16:21:53

    σιδεράκια,

    Η αντιπαράθεση είναι το οξυγόνο μιας συζήτησης.

    Σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. απείχε από τις εθνικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και η αποχή του έστειλε τη διαφορά στο 11 μονάδες.

    Οπως βλέπεις συστηματικά καλλιεργείται η εντύπωση οτι ο Κικίλιας θα έρθει τρίτος.

    Αν,λοιπόν, εμπεδωθεί αυτή η άποψη, τότε η αρχίζει να λειτουργεί η θεωρία της "μάταιης ψήφου",δηλαδή με την ψήφο μου δεν αλλάζω το αποτέλεσμα. Αυτό οδηγεί στην αποχή.
    Αυτό επισημαίνω.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 16:59:58

    σε σχέση με το σκεπτικό σου, σιδεράκια, οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πολύ περισσότεροι από τους 500.000 που ψηφίσανε πέρυσι τον Σαμαρά. Πολλοί δεν πήγαν ούτε και σε αυτή την εκλογική δοκιμασία, που σημαίνει ίσως ότι είναι γενικότερα αποστασιοποιημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει η ΝΔ να τους ξανακερδίσει, εν όψει και της μάχης κατά του μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ.

  • Greg avatar
   Greg @ Greg 15/10/2010 15:41:53

   Ξεχνάτε τα χρώματα στο χάρτη την επομένη των εκλογών. ΠΑΣΟΚ-ΞΕΠΑΣΟΚ το χρώμα σε υποτιθέμενη εκλογή Δημαρά δεν θα είναι πράσινο. Πολιτικά η εκλογή Δημαρά δεν θα μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος επιδοκιμασίας των κυβερνητικών μέτρων. Άρα, δεν μπορεί να εξισώνονται Δημαράς-Σγουρός έστω και αν είναι και οι δύο ΠΑΣΟΚ.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Greg 15/10/2010 15:47:10

    Σα να ηχεί στα αυτιά μου η φωνή του Καψή στο μεγκα αν επιβεβαιωθεί νίκη Δημαρά...

    ο κόσμος δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στον γαπ, μέσω της ψήφου διαμαρτυρίας που έδωσε στον Δημαρά, για να τρέξει πιο γρήγορα τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλει η εποχή.
    Αλλωστε με τη νίκη του Δημαρά, ο κόσμος δείχνει ότι συνεχίζει να εμπιστεύεται ανθρώπους του κυβερνώντος κόμματος.
    Το ισχυρό πλήγμα το δέχτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να καρπωθεί τη φθορά του πασόκ.

    Πάμε στοίχημα ότι εκείνο το βράδυ δε θα μάθετε τι γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;;;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Greg 15/10/2010 15:50:43

    Α, ναι, Greg; Και ποιος θα αποφασίσει για το τι χρώμα θα μπει στο χάρτη; Κι αν δεις ένα ανοιχτό ή ένα βαθύ πράσινο να το δίνει το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών, τι θα κάνεις, θα πας να κάνεις παράσταση διαμαρτυρίας στο Ραγκούση;

    Ε, ρε κοίτα κάτι επιχειρήματα, που ψαρώνουν και νομίζουν ότι οι Πασόκοι παίζουν μόνον με χτυπήματα πάνω απο τη ζώνη!

   • Greg avatar
    Greg @ Greg 15/10/2010 16:16:54

    Πάντα ψηφίζω το κατά τη γνώμη μου μικρότερο κακό και ποτέ με ενθουσιασμό. Βρίσκω τις επιλογές όλων των κομμάτων στην περιφέρεια Αττικής απογοητευτικές. Σκέφτομαι Μητρόπουλο στον πρώτο γύρο με πολύ-πολύ βαριά καρδιά. Στο δεύτερο, αν μείνει εκτός και περάσει ο Κικίλιας θα τον ψηφίσω. Στο σενάριο με δίδυμο Δημαρά-Σγουρό γιατί αποχή; Εξάλλου όσοι απέχουν, απέχουν με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό που επικαλείσθε, ότι δεν τους απασχολούν τα "ενδοοικογενειακά" των κομμάτων.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Greg 15/10/2010 16:23:02

    Θεέ μου, να γελάσω ή να κλάψω, δεν ξέρω.

    Θυμάμαι όμως την κουβέντα ενός πολύ σοβαρού ανθρώπου που σέβομαι βαθύτατα:

    "Τελικά η βλακεία αυτού του λαού είναι απερίγραπτη".

   • Greg avatar
    Greg @ Greg 15/10/2010 16:30:15

    Καταπληκτικό επιχείρημα. Σκέφτεστε όταν έρθετε στα πράγματα να μας αναμορφώσετε ώστε να κάνουμε μόνο "έξυπνες" επιλογές στην κάλπη;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Greg 15/10/2010 17:08:00

    Greg, θα ήταν πολύ καλό για το μέλλον αυτού του τόπου, και ειδικότερα των νέων και των παιδιών μας, αν κάποια θεία φώτιση φανέρωνε ξαφνικά την αλήθεια γυμνή στο λαό, αυτή που μας στερούν τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ. Επειδή όμως αυτά δεν γίνονται, και επειδή οι επιλογές μας έχουν βαρύτατες συνέπειες για όλους, δες πάλι τα προφίλ των υποψηφίων, πριν καταλήξεις οριστικά, συγκρίνοντάς τα αντικειμενικά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Greg 15/10/2010 17:27:13

    Δεν είναι επιχείρημα, είναι κραυγή απόγνωσης. Και προσγείωσης στη σκληρή πραγματικότητα.

    Δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ούτε με 'αναμόρφωση' ούτε με τίποτα. Τελειωμένα πράγματα...

    Θα το καταλάβω να ψηφίσεις Μητρόπουλο, αν είσαι αριστερός, αν είσαι ΠΑΣΟΚ. Αν είσαι όμως νεοδημοκρατικής καταγωγής, όπως φαίνεσαι από τον τρόπο που γράφεις, τότε ισχύει το λεχθεν.

 11. nina avatar
  nina 15/10/2010 15:21:02

  @επώνομε,
  άν ανατρέξεις στο πρώτο μου σχόλιο θα καταλάβεις.λόγω επαγγέλματος έκανα μιά κριτική στη σύγκριση Κικίλια-Δημαρά. άν θέλεις οπωσδήποτε να είναι ανέντιμος ο Δημαράς είναι δικαίωμά σου και δικαίωμα του οποιουδήποτε να το πιστεύει. αυτό που πιστεύεις εσύ όμως σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό που έχει εντυπωθεί στον μέσο πολίτη. Μπλέκοντας και το Μητσοτακέικο οι εντυπώσεις γίνονται χειρότερες.επικοινωνιακά λοιπόν η σύγκριση παραπέμπει σε φτηνή προπαγάνδα. δηλαδή μπούρδες. άλλο τρόπο πρέπει να χρησιμοποιήσεις άν θέλεις να προμοτάρεις τον Κικίλια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:24:57

   Α, ναι; Συνωμοσιολογία δικιά μου; Δεν συναντήθηκε δηλαδή η Ντόρα με το Δημαρά στη Βουλή; Δεν κατεβαίνουν άνθρωποί της με το ψηφοδέλτιο του Δημαρά; Και, για να πάμε και παραπίσω, δεν πήγε να ακυρώσει την υποψηφιότητα Μητρόπουλου μόλις κατέβηκε ο Μητρόπουλος και ανακοίνωησε και στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε την άλλη στιγμή να τον τουμπάρει και να τον βάλει αντιπεριφερειάρχη στο δικό του ψηφοδέλτιο;

   Ο Δημαράς είναι

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:27:56

   Α, ναι; Συνωμοσιολογία δικιά μου; Δεν συναντήθηκε δηλαδή η Ντόρα με το Δημαρά στη Βουλή; Δεν κατεβαίνουν άνθρωποί της με το ψηφοδέλτιο του Δημαρά; Και, για να πάμε και παραπίσω, δεν πήγε να ακυρώσει την υποψηφιότητα Μητρόπουλου μόλις κατέβηκε ο Μητρόπουλος και ανακοίνωησε και στήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε την άλλη στιγμή να τον τουμπάρει και να τον βάλει αντιπεριφερειάρχη στο δικό του ψηφοδέλτιο;

   Ο Δημαράς είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ υποψηφιότητα από την Ιπποκράτους. Προσπαθούν και να συγκρατήσουν ψηφοφόρους, και να ανακόψουν την αντιμνημονιακή δυναμική της ΝΔ, και να κάνουν πέρα το Σγουρό που τους ήταν βραχνάς και δεν το πολυήθελαν από την αρχή ως υποψήφιο (και έπαιζε εδώ και μήνες να κατέβει κι αυτός ως ανεξάρτητος! διότι ακριβώς δεν είχε σκοπό να τον κατεβάσει ο ΓΑΠ) και να πάρουν την έδρα του Δημαρά πίσω.

   Πρόκειται για ένα αρκετά προφανές μακιαβελλικό σχέδιο, για όποιον θέλει να το δει.

   Για όποιον νομίζει ότι αυτά είναι "συνωμοσιολογίες", φυσικά δεν θα δει τίποτα.

   Αλλά σε ρωτάω να μου πεις πού είναι οι "παρωπίδες" για να αναγκαστείς να τοποθετηθείς επί της ουσίας και όχι με headlines.

 12. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2010 15:27:19

  Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας θα παιχθεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων.
  Σε ένα δυσμενέστατο πολιτικό περιβάλλον και με καμμένο όλο το πολτικό της καύσιμο, η κυβέρνηση επιδιώκει μια νίκη η οποία σε συνδυασμό με η γνωστή εύνοια των Μέσων Ενημέρωσης θα αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις από τα ενδεχομένως άσχημα αποτελέσματα των άλλων περιφερειών. Η ανάλυση της ανάρτησης είναι περιεκτικότατη και ακριβής.
  Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τρεις δικούς του στη μάχη εκ των οποίων οι δύο αποτελούν τη βαλβίδα εκτόνωσης της αντίδρασης, κυρίως στη χειμαζόμενη οικονομικά Β Αθήνας. Ότι και να γίνει κερδισμένο είναι. Εκτός αν κερδίσει ο Κικίλιας.

  Η υποψηφιότητα Κικίλια έχει ως κύρια ανασταλτικό παράγοντα, εκτός της χαμηλής ανγνωρισιμότητας, τη λευκή απεργία των στελεχών της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Γενικώς, δε αρέσει σε αυτούς τους τύπους το ανακάτεμα της τράπουλας. Έχουν τα τιμάριά τους και δε θέλουν την εισβολή νέων παικτών.

  Μια καλή ιδέα θα ήταν να βοηθηθεί η υποψηφιότητα από τη βάση με "κινηματικό" τρόπο όπως έγινε με την εκλογή του Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος. Όπως συνέβη και πέρυσι, ας δραστηριοποιηθούν όσοι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνηση για να πειστούν οι ΝΔκράτες να πάνε να ψηφίσουν. Αυτή είναι η μόνη λύση.
  (Αν έβγαινε κι ο επίτιμος για να στηρίξει π.χ Δημαρά ή Σγουρό θα την έπαιρνε αέρα την περιφέρεια ο Βασίλης)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2010 15:40:50

   O ...πρώην επίτιμος δεν κάνει τέτοια λάθη!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 19:58:06

    "O …πρώην επίτιμος" Brilliant. I love it!

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/10/2010 16:47:12

   Μην περιμένετε από τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τον Κικίλια. Οι περισσότεροι από αυτούς μη σου πω ότι θα ήθελαν και να χάσει για να μην τον έχουν στα πόδια τους στις επόμενες εθνικές εκλογές σαν τον Ντινόπουλο.
   Ξαναφάρτε στο μυαλό σας την 29η Νοεμβρη. Σπάστε τα πόδια των μηχανισμών και των πάσης φύσεως αυλών. Διαμαρτυρηθείτε στους βουλευτές της ΝΔ όπου τους βρίσκετε για την αδράνειά τους.
   Μόνο σαν κίνημα όπως ήταν η εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία η παράταξη αυτή έχει μέλλον. Αν περιμένουμε από τους περισσότερους βουλευτές, που ένας Θεός ξέρει που είναι μπλεγμένοι, θα μας πάρει ο Αίολος!

 13. nina avatar
  nina 15/10/2010 15:29:29

  συγνώμη για το λάθος -ΕΠΏΝΥΜΕ-, και σε καμμία περίπτωση δεν είπα ότι είσαι επικοινωνιολόγος της ρηγίλης. απλώς το άκουσα πρώτα απ΄αυτούς.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:32:27

   Δεν με νοιάζει η συγγνώμη, αλλά αν θέλεις να μιλήσουμε, δες αυτά που λέω παραπάνω για το πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι η υποψηφιότητα Δημαρά είναι ένα μακιαβελλικό σχέδιο. Το οποίο το χρεώνω στο Μητσοτάκη γιατί μόνον αυτός είναι τόσο μακιαβελλικός. Ο ΓΑΠ π.χ. αποκλείεται να το σκέφτηκε.

 14. Νεφέλη avatar
  Νεφέλη 15/10/2010 15:37:21

  Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα πει "περιφέρεια".
  Ουδείς μπαίνει στον κόπο, να διευκρινίσει, τι οικονομικά ποσά θα διαχειρίζεται, ο περιφερειάρχης που θα εκλεγεί. Η εντιμότητα είναι εκ των ουκ άνευ, στην επιλογή του ποιόν θα εκλέξουμε τελικά. Ιδιαίτερα μάλιστα, στην περιφέρεια Αττικής.

  Ο κ.Δημαράς ψήφισε ΠΑΡΩΝ, αλλά επικοινωνιακά το προβάλει, σαν να ψήφισε ΟΧΙ. Πόση διαφάνεια κι εντιμότητα χαρακτηρίζει μια τέτοια πράξη; Αν είναι σταθερός στο ΟΧΙ, τι δουλειά έχει να συνομιλεί με το στρατόπεδο της Ντόρας του ΝΑΙ, προς άγραν ψήφων; Αν φτάσει, να διαχειρίζεται εκατομμύρια εκατομμυρίων ευρώ για το λεκανοπέδιο Αττικής, πόσες άλλες ψευδαισθήσεις άραγε θα μας προβάλει;

 15. nina avatar
  nina 15/10/2010 15:44:58

  @Ροδινος

  έχω να κάνω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα κύριε .και θα τα κάνω αμέσως τώρα.
  Μήν θεωρείτε προσωπική επίθεση στο άρθρο σας αυτά που έγραψα. είναι η αλήθεια. αυτά που γράψατε απωθούν τον αναποφάσιστο ΄νεοδημοκράτη . δεν προσφέρετε υπηρεσια κάνετε ζημιά

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ nina 15/10/2010 15:47:16

   Δεν με ενδιαφέρει να προσφέρω υπηρεσίες σε κανέναν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nina 15/10/2010 15:52:41

   Αυτό που γράφεις, Νίνα, θα είχε βάση αν ενεργουσαμε για λογαριασμό της ΝΔ.

   Επειδή δεν ενεργούμε για λογαριασμό της ΝΔ, αν ο αναποφάσιστος "νεοδημοκράτης" θέλει να "απωθηθεί" είναι δικό του πρόβλημα.

   Το δικό μου είναι να μην έχω καμία σχέση εγώ ο ίδιος ως πολιτικό ον με τέτοιους "αναποφάσιστους νεοδημοκράτες". Κι ευτυχώς, δεν νομίζω να έχω καμία σχέση με τέτοιους τύπους.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 15/10/2010 16:17:18

    Πολύ σωστά Επώνυμε ΚΑΙ Κώστα Ροδινέ.
    Την nina την έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την ΝΔ.
    Τόσο ξαφνικά όσο όλα τα πράσινα εξαπτέρυγα.

 16. stoxastis avatar
  stoxastis 15/10/2010 16:10:04

  ...δίνω ψήφο στην ΕΛΠΙΔΑ, στηρίζω Βασίλη Κικίλια...

 17. denkserotipota avatar
  denkserotipota 15/10/2010 16:25:24

  idimaras στο ιστοτόπο του γράφει.

  Είμαι ‘’παρών’’ και στηρίζω τον Πρωθυπουργό μας. Διαφωνώ όμως με τα άδικα μέτρα που καλούνται να πληρώσουν ξανά όσοι με τη ζωή τους έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την Ελλάδα μας και ουδόλως


  Μάλιστα...Εγώ δεν ξέρω και πολλούς να συμφωνούν με τα μέτρα, εκτός από τον μπάμπη του σκάι, τον κώνστα του "πτωχευμένου" άλτερ και τα αφεντικά τους, που φοβήθηκαν μη χάσουν τα λεφτά τους και ήρθαν να τα προεισπράξουν μέσα από το μνημόνιο και με τα πανωτόκια μαζί.
  Αλλά μαζί με τα λεφτά, βλέπω να παίρνουν και μερικές σπιθαμές γης γιατί τι να την κάνουμε την ερημωμένη ύπαιθρο; Μας φτάνει για όλους η Αθήνα. Και... πολύ μας πέφτει τέτοιοι που είμαστε και τους ανεχόμαστε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

 18. marilena avatar
  marilena 15/10/2010 16:28:15

  ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ "ΠΑΡΟΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
  ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΗΦΙΣΕ ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.
  ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΔΗΛ.Η ΝΔ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.ΟΤΑΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΜΟΝΙΟΥ(ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,"ΠΑΡΟΝ",ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΌΠΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ "ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ")ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΘΑΡΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ.
  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 15/10/2010 16:30:55

  Δεν τον ξέρεις καθόλου καλά μάλλον τον Βασίλη τον Κικίλια.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ 15/10/2010 16:37:29

   Γιάννη,

   Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν καθόλου τον Κικίλια.
   Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου.

   Είμαστε ένα μήνα πρίν τις εκλογές.
   Πόσες συνεντεύξεις στο διαδίκτυο έδωσε ο κ. Κικίλιας;
   Διάβασα μόνο μιά εδώ στο Antinews
   Περιμένω επίσης από έναν νέο άνθρωπο να πεί δυο τρία σημαντικά πράγματα που θα συζητηθούν.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 17:17:53

    Την επόμενη Τετάρτη 20/10 θα είναι στο Caravel στις 18.30 - ελάτε να τον γνωρίσετε από κοντά.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ δρόμος 16/10/2010 09:08:35

     Εγώ είμαι των λαϊκών δυτικών συνοικιών, ας έρθει κατά τη δική μας μεριά ο κύριος.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 16/10/2010 14:49:25

      ΒΙΣ
      Νομίζω οτι ο Σαμαράς με τον Κικίλια ήταν σήμερα στο Αιγάλεω/

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 08:59:29

    Eίδες να πει κάτι σημαντικό μέχρι τώρα ο Κικίλιας κύριε Ροδινέ;
    Είσαι άνθρωπος με παιδεία και ευφυϊα.
    Εξ όνυχος τον λέοντα...

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ΒΙΣ 16/10/2010 14:51:40

     Οχι,και το είπα παραπάνω
     Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι.
     Μπορείς να μου πείς τι το σημαντικό είπε ο κ. Δημαράς ή ο κ. Σγουρός (αυτός είπε οτι θα φτιάξει γήπεδο στην ΑΕΚ) ή ο κ. Γεωργιάδης;

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Κώστας Ροδινός 17/10/2010 20:16:16

      οσον αφορα την αναμετρηση οι αλλοι εχουν καθε λογο να στρογγυλοποιουν προς τα κατω - ακριβως το αντιθετο απο ο'τι θα επρεπε να επιδιωκει ο Σαμαρας δηλ.
      η διαφορα αναμεσα στο δυναμικο των υποψηφιων επρεπε να ειναι ΧΑΩΔΗΣ - γιατι τους εκανε τη χαρη ??

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΓΙΑΝΝΗΣ 17/10/2010 20:11:29

   για να ακριβολογουμε δεν τον ξερω *καθολου* οπως και πολλοι αλλοι που θα πρεπει να τον ψηφισουν και αν υπηρχε οντως λογος να τον μαθουν δεν θα ηταν ως 'επιλογη Σαμαρα'.

 20. 2505 avatar
  2505 15/10/2010 16:49:37

  Αμα μεινει εξω που ειναι και το πιθανοτερο δεν καθομαστε σπιτι μας ..παμε και ψηφιζουμε Δημαρα!!

 21. aris. A avatar
  aris. A 15/10/2010 17:11:39

  Να μην ψηφίσουν Κικίλια όσοι:

  Δεν πιστεύουν στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, και θέλουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

  Απορώ με τέτοια ηττοπάθεια που διακρίνει την ελληνική κοινωνία πως οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες μας κάνουν την τιμή να κατεβάζουν τα παιδιά τους στην πολιτική και τα κουράζουν και δεν βάζουν τις φιλιπινέζες τους να μας κυβερνούν.

  Οσοι θέλουν να δικαιώσουν τις πριμαντόνες της παράταξης που έχουν κυρήξει λευκή απεργία επειδή ο Σαμαράς τους έστειλε να τραγουδούν στην λαχαναγορά.

  Οσοι είναι ευχαριστημένοι με την οικονομική πολιτική, με την μείωση της κατανάλωσης, την αύξηση της ανεργίας, την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και την καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Οσοι ενδιαφέρουν να στηρίξουν τα εξαπτέρυγα του Πασόκ Καρατζαφέρη Μπακογιάννη και θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία ανανέωσης της ΝΔ.

  Οσοι είναι ευχαριστημένοι από την ποιότητα της διακυβέρνσης του Παπανδρέου και της παρέας του.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/10/2010 18:37:57

  O λογος που καποιοι νεοδημοκρατες θα τσιμπησουν και θα ψηφισουν Δημαρα ειναι η ιδεολογικη συγχυση που εχει προκαλεσει στους ψηφοφορους της η ΝΔ τα τελευταια χρονια.
  Για μενα τα πραγματα ειναι πολυ απλα : το ΔΗΚΚΙ ως αριστεροτερο κομμα του ΠΑΣΟΚ και ως ιδεολογικη συνεχεια του αρχικου ανδρεικου ΠΑΣΟΚ ειναι χειροτερο απο το κανονικο ΠΑΣΟΚ και το ιδιο ισχυει για το Δημαρα.
  Για το λογο αυτο θα ψηφισω Κικιλια στον πρωτο γυρο και αν δεν περασει στο δευτερο ΛΕΥΚΟ.Μεταξυ Σγουρου και Δημαρα δεν με ενδιαφερει ποιος θα εκλεγει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 15/10/2010 18:41:04

   Προσθετω οτι επειδη ψηφιζω στην Α΄Αθηνων και Δημο Αθηναιων δεν βρεθηκα ποτε σε διλημματα "χαμενης ψηφου".Αν βρεθω για πρωτη φορα αυτη θα ειναι η επιλογη μου.Το ιδιο θα εκανα και αν αντιπαλος του ΠΑΣΟΚ ηταν καποιος απο το ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 16/10/2010 11:22:06

   σωστά επισημαίνεις την διαφορά μεταξύ λευκού και αποχής: λευκό όταν η επιλογή δεν κάνει διαφορά, κατά τη γνώμη μας - αποχή σημαίνει αδιαφορία για την ίδια τη διαδικασία, δηλ τον θεσμό.

 23. ΚΑΨΙΩΤΗΣ avatar
  ΚΑΨΙΩΤΗΣ 15/10/2010 19:11:13

  ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΗΤΡΙΕΣ:

  2ος ΓΥΡΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ' ΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ)
  ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΣΓΟΥΡΟΣ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ) 1 (στάνταρ)ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  ΔΗΜΑΡΑΣ - ΣΓΟΥΡΟΣ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ) 1 (στάνταρ)ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΔΗΜΑΡΑΣ(ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ)1 ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ...!!!ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.-

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΚΑΨΙΩΤΗΣ 16/10/2010 11:24:16

   ναι, αλλά στην δεύτερη περίπτωση ΔΕΝ χάνει το ΠΑΣΟΚ, ο Δημαράς είναι μέλος του και πάντα μπορεί να ξαναγίνει βουλευτής του

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 16/10/2010 12:00:22

    Σωστά! Και έτσι θα γίνει

 24. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 15/10/2010 19:35:39

  Κώστα εξαιρετικό το χρονικό της υποψηφιότητας και των εντυπώσεων που σιγά σιγά κερδίζει.
  Θα κερδίσει ο Κικίλιας για όλους τους λόγους που αναφέρεις.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Μικρός Οδυσσέας 15/10/2010 19:50:25

   Μικρέ Οδυσσέα,

   Ως ειδικός επι των περιφερειακών εκλογών, αναμένω μια περισσότερο κριτική τοποθέτηση.

   Και μόλις ετοιμαζόμουν να ρωτήσω μήπως σε παρέσυρε στο δρόμο της ακολασίας ο Strange Attractor

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 20:01:49

    Ο Σγουρός τάζει γήπεδο στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλεις κριτική τοποθέτηση?
    Το γιατί δεν το έκανε στα χρόνια της Νομαρχίας του άγνωστο.
    Δεν είναι συνθηματικό. Θεωρώ ότι ο Κικίλιας θα κερδίσει. Και ο Μιχαλολιάκος στον Πειραιά.
    Εντρυφώ στα της Θεσσαλίας. Παπατόλιας εναντίον Αγοραστού. Πάσα προσφορά δεκτή

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 20:14:39

    Αυτό το θέμα με το γήπεδο της ΑΕΚ έχει καταντήσει αηδία. Κάθε φορά που έχουμε εκλογές βγαίνουν διάφοροι υποψήφιοι και στηρίζουν τάχα την προσπάθεια για την ανέγερση γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ελπίζω ο Κικίλας να μην πέσει στην ίδια λούμπα των υποσχέσεων, παρόλο που είχε την τιμή να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ ως παίχτης.
    Εδώ κοτζάμ Παναθηναϊκός με τους μισούς βουλευτές δικούς του δεν μπορεί να προχωρήσει. θα φτιάξει γήπεδο η ΑΕΚ που δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε? Και που έχει τόσα νομικά προβλήματα το θέμα εκεί?
    Ας σταματήσει το παραμύθι και το ανέξοδο εμπόριο ελπίδων

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 20:41:14

    Μικρέ Οδυσσέα,

    Για τη Θεσσαλία είμαι αισιόδοξος.
    Οπως και για την Ηπειρο.
    Αν τα καταφέρει ο Δράκος και κρατήσει ο Σπύρου στα Ιόνια τη δυναμική που έχει αναπτύξει, τότε θα έχουμε ανατροπή.
    Για τον Κικίλια το στοίχημα είναι να πάνε να τον ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες στον πρώτο γύρο.
    Αυτό είναι το κλειδί.
    Για το Σγουρό τα είπες σε μια πρόταση.

 25. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 15/10/2010 20:22:53

  O Δημαρας δεν ειπε ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, δηλωσε ΠΑΡΩΝ.
  Η διαφορα του ΟΧΙ απο το ΠΑΡΩΝ ειναι τεραστια.
  Ο Μεταξας ειπε ΟΧΙ στον Ιταλο πρεσβη Γκρατσι,δεν δηλωσε ΠΑΡΩΝ.
  Γιατι απλα αν δηλωνε ΠΑΡΩΝ ο πρεσβης θα τον ρωτουσε τι εννοει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 15/10/2010 20:42:02

   Σωστός!

 26. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 15/10/2010 20:25:12

  O Κικίλιας εκπροσωπεί το αίτημα της κοινωνίας για υπέρβαση...
  Ο κόσμος ξέρει..
  Και έχει τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα της επόμενης μέρας.

 27. Wolf avatar
  Wolf 15/10/2010 20:39:16

  Είναι σαφές για μένα ότι η ψήφος στις εκλογές αυτές είναι και πρέπει να είναι κατα του μνημονίου και φυσικά υπερ των υποψηφιοτήτων που εκπροσωπουν κάτι καινουργιο και φρέσκο, όπως αυτη του Βασίλη Κικίλια.
  Απο την άλλη πρέπει να γνωρίζουμε όλοι όμως, ότι ψηφίζοντας όποια άλλη επιλογή οι Νεοδημοκράτες, δίνουμε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να περνάει όποια και όσα μετρα θέλει.
  Ας το σκεφτούμε καλά αυτό.

 28. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 15/10/2010 20:54:48

  "Ε, όχι και Δημαρά!" 12/10 στο http://firiki2010.wordpress.com/

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 06:33:01

   Παρά πολύ καλή η ανάλυση σου, Φιρίκι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 06:52:39

   Καλημέρα Φιρίκι,
   Πολύ καλή ανάλυση να συμπληρώσω και εγώ.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 08:09:15

   Kαλημέρα Επώνυμε, καλημέρα Κώστα
   Ευχαριστώ πολύ. Τα καλά λόγια ιδιαίτερα απο σας έχουν ιδιαίτερη αξία μένα, για διαφορετικούς λόγους Απ΄ τον Κώστα γιατί εχω εκφράσει αρκετές φορές την εκτίμηση στην κρίση του και απ΄ τον Επώνυμο γιατί του έχω αναγνωρίσει πολλές φορές ότι τολμάει και λεει αυτά που δεν λεει κανένας αλλά και κάποιες φορές έχουμε "σκοτωθεί" (και δεν "μου το κρατάει")
   Για την ανάρτηση του Κώστα και των σχολίων που ακολούθησαν θα τα πούμε αργότερα.

 29. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 15/10/2010 21:05:59

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, έπιασες την αλήθεια από τα μαλλιά!
  Ασφαλώς και είναι η χρυσή εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, αφού την υποψηφιότητά του τη συνδράμει και η μειοψηφία Χανίων-Ευρυτανίας, διά του γνωστού "ντορακίου" Κουρούση! Δηλαδή απ' ότι φαίνεται εκείνο το «παρών», τώρα μοιάζει σαν και προσχεδιασμένο από το ΓΑΠ και προσυμφωνημένο με την ατυχήσασα κόρη! Γι αυτό στις 7 του Νοέμβρη όλοι στις κάλπες, κάθε απουσία θα ισοδυναμεί με αποδοχή της υποθήκευσης της χώρας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αφροδίτη 15/10/2010 21:15:46

   Καλησπέρα Αφροδίτη,

   Ειλικρινά δεν ξέρω αν το "παρών" του Δημαρά ήταν προσχεδιασμένο. Εκτιμώ, όμως, ότι ο Δημαράς θα λειτουργήσει ως το ανάχωμα που θα συγκρατήσει την μετακίνηση των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα.
   Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
   Για σχέδιο μου φαίνεται.
   Το ΠΑΣΟΚ πρετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές και δημιουργεί πρόσθετα στηρίγματα.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Κώστας Ροδινός 15/10/2010 21:45:08

    Ακριβώς! Τα αναχώματα τα ετοίμασαν πολύ έγκαιρα, από τρόμο μην πάει το αντιμνημονιακό ποτάμι παραπέρα! Απλά μου φαίνεται απίθανο, να μη συμμετέχει στο όλο σχέδιο η "αθλία" οικογένεια, που έχει την τέλεια τεχνογνωσία τέτοιων κινήσεων.
    Να μην ξεχνάμε, ότι ο Καρατζαφέρης τους υπηρετούσε πιστά υπερασπιζόμενος τα εθνικά ζητήματα και παριστάνοντας ότι διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως με τις κινήσεις της τότε κυρίας ΥΠΕΞ. Κάπου τα γεγονότα μοιάζουν πολύ! Κάλπικες διαφωνίες μου μυρίζουν.

 30. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 15/10/2010 22:35:14

  Σημερα το βραδυ , γνωστος παρουσιαστης οχι πρωτοκλασσατου καναλιου,προετρεψε τους νεοδημοκρατες να ψηφισουν μαζικα Δημαρα.Νονιζω οτι οτι οι μασκες σιγα σιγα πεφτουν.Το σκεπτικο ή Δημαρας ή αλλιως Σγουρος που εβαλε ο νεαρος ανκορμαν για τους νεοδημοκρατες δεν στεκει.Ο Δημαρας ποτε δεν θα ερθει κοντα στον οπαδο της Ν.Δ και ουτε θα θελει να μας βαλει κατω απο την ομπρελα του.Νεοδημοκρατη σκεψου αυτο:Αν τα πραγματα δεν πανε καλα στις περισσοτερες περιφερειες και ο Κικιλιας δεν περασει στο δευτερο γυρο τοτε το Πασοκ θα παρει πολιτικο σωσιβιο και η Ν.Δ θα φανει η χαμενη των εκλογων..Και οι ψηφοι των νεοδημοκρατων που θα πανε στον πρωτο γυρο υπερ Δημαρα δεν θα φανουν αντιμνιμονιακες αλλα αντισαμαρικες!Με τη λογικη οτι ταχα υπαρχει δυσαρεσκεια για τον Σαμαρα για την αντιπολιτευση που ασκει.Οποτε καλημερα Ντορα..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/10/2010 06:34:22

   Πρέπει επιτέλους να καταγγελθεί αυτή η στάση από τη ΝΔ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/10/2010 06:54:50

   Συκοφάντη,

   Ποιός είναι ο παρουσιαστής; Να υποθέσω αυτός που διατηρεί και blog όπου επίσης αβαντάρει καθημερινά τον Δημαρά και τον προβάλλει απο τώρα ως νικητή;

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 06:56:20

    Σωστα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 07:10:15

    Ποιος είναι ρε παιδιά, να καταλάβουμε κι εμείς;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 07:13:38

    Τι βάζουμε στο στόμα των σκυλιών για να μη μιλάνε?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 07:20:03

    Επώνυμε,

    Ακόμα να αντιδράσεις.
    Ο Φαίλτωρ το απεκάλυψε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 07:30:26

    Αααα, εντάξει, ευχαριστώ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/10/2010 07:01:36

   Συκοφάντη,

   Είναι τόσο χοντροκομένη αυτή η προσπάθεια, που αντιλαμβάνεται ο καθένας.
   Αυτό, όμως, που λέει ο Επώυυμος είναι ορθό.
   Η τακτική αυτή πρέπει να αποκαλυφθεί και να ανιμετωπιστεί, αλλιώς θα έχουμε πάλι φαινόμενα του 2009.
   Δες και την ανάλυση που έκανε το Φιρίκι, εχει το link πιο πάνω.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 08:04:18

    Σωστη αναλυση απο το Φιρικι.Και μπαινουν καποια ερωτημα για να πονηρευτει λιγο ο κοσμος.Ο ΓΑΠ πριν ψηφιστει το μνημονιο, ειχε πει οτι προκειται για τη σημαντικοτερη ψηφοφορια του κοινοβουλιου στη μεταπολιτευση.Ειναι ποτε δυνατο να τιμωρηθει ο Δημαρας και οι λοιποι με την ποινη- χαδι- διαγραφη απο την κοινοβουλευτικη ομαδα,ενω θα επρεπε να διαγραφουν απο το κομμα οπως εκανε ο Σαμαρας με τη Μπακογιαννη;
    Αλλο ερωτημα: Πως γινεται να εισαι εναντιον του μνημονιου και οχι εναντια στα προσωπα που το προκαλεσαν;Γιατι ο Δημαρας ειναι τοσο αιχμηρος στον ΓΑΠ και στον ΠΑΠ οσο αιχμηρη ειναι μια μπαλα του μπασκετ! Προσωπικα δεν εχω ακουσει το παραμικρο σχολιο εναντιον του ΓΑΠ απο τον Δημαρα. Αρα κοροιδευομαστε!Το μνημονιο κυριε Δημαρα ηταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.Την αποφαση αυτη καποιος την πηρε δεν επεσε μονη της απο τον ουρανο.Ηταν πολιτικη στρατηγικη και προωπικη αποφαση του πρωθυπουργου.Και ο κοσμος δεν θα μαυρισει στις εκλογες το μημονιο γενικα και αοριστα αλλα αυτους που το προκαλεσαν κυριε Δημαρα.

 31. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 15/10/2010 22:50:22

  Συνεντευξη Κικιλια στο newsit.gr

 32. Costas avatar
  Costas 16/10/2010 02:54:21

  Παρά το γεγονός ότι είμαι οργανωμένος στη ΝΔ από το 1995, ίσως μη υπαρχούσης άλλης επιλογής, αυτό που λές Ροδινέ με αυτό εδώ

  "..Ομως, η Ν.Δ. από τότε που έμεινε χωρίς τους παραδοσιακούς εκδότες (Τ. Αθανασιάδης, Μομφεράτος, Βλάχου) δεν έχει ένα συγκρότημα τύπου που να τη στηρίζει για ιδελογικούς λόγους.."

  είναι μάλλον ΜΑΥΡΟ ΑΣΤΕΙΟ!!

  Η ΝΔ, το μόνο που δεν είχε ποτέ ούτε έχει είναι ιδεολογία.

  Ιδεολογία, η ΝΔ. Τίποτα! Εξουσία γιά την εξουσία, και κατά τα άλλα ούτε παιδεία ελληνοπρεπής, ούτε συντηρητική οικονομική πολιτική, ούτε φυλοδυτική πολιτική, ούτε φιλοΙσραηλινή πολιτική, ούτε αντιπαλότητα στην επιθετικότητα της Τουρκίας, ούτε αντιπαλότητα στους Σλάβους που θέλουν να γίνουν Μακεδόνες, τίποτα. Τίποτα! Τίποτα!! Μηδέν!

  Είμαστε Κόμμα της πλάκας. Κόμμα του Κικίλια....

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Costas 16/10/2010 06:57:54

   Costas,
   Αν αυτή είναι η άποψη σου για τη Ν.Δ. και παρ' όλα αυτά παραμένεις και μάλιστα οργανωμένος στη Ν.Δ., ε, τότε τι να πώ.

   Ομως, δε θα γνώρισες τον Αθανασιάδη και τη Βλάχου για αυτό μιλάς.

   • Costas avatar
    Costas @ Κώστας Ροδινός 16/10/2010 16:43:03

    Ροδινέ,

    Κατάλαβες πολύ λάθος!

    Ο Αθανασιάδης και η Βλάχου (την οποία είχα γνωρίσει και προσωπικά) ΕΙΧΑΝ ιδεολογία. Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ!!

 33. Costas avatar
  Costas 16/10/2010 02:55:54

  Παρά το γεγονός ότι είμαι οργανωμένος στη ΝΔ από το 1995, ίσως μη υπαρχούσης άλλης επιλογής, αυτό που λές Ροδινέ με αυτό εδώ

  “..Ομως, η Ν.Δ. από τότε που έμεινε χωρίς τους παραδοσιακούς εκδότες (Τ. Αθανασιάδης, Μομφεράτος, Βλάχου) δεν έχει ένα συγκρότημα τύπου που να τη στηρίζει για ιδελογικούς λόγους..”

  είναι μάλλον ΜΑΥΡΟ ΑΣΤΕΙΟ!!

  Η ΝΔ, το μόνο που δεν είχε ποτέ ούτε έχει είναι ιδεολογία.

  Ιδεολογία, η ΝΔ. Τίποτα! Εξουσία γιά την εξουσία, και κατά τα άλλα ούτε παιδεία ελληνοπρεπής, ούτε συντηρητική οικονομική πολιτική, ούτε φυλοδυτική πολιτική, ούτε φιλοΙσραηλινή πολιτική, ούτε αντιπαλότητα στην επιθετικότητα της Τουρκίας, ούτε αντιπαλότητα στους Σλάβους που θέλουν να γίνουν Μακεδόνες, τίποτα. Τίποτα! Τίποτα!! Μηδέν!

  Είμαστε Κόμμα της πλάκας. Κόμμα του Κικίλια….

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Costas 16/10/2010 09:06:46

   Costa, η αποϊδεολογικοποίηση της Δεξιάς ξεκίνησε από τον Κ. Καραμανλή τον πρεσβύτερο, που διόρισε παντού, εννοώ σε καίριες θέσεις, ανθρώπους του παλιού ΚΚΕ Εσ., τους Εσωτερικάκηδες, όπως είναι και ο Καμίνης (ο οποίος έγινε επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη από τον ΚΚ τον Βραχύ).
   Επιπλέον, η αποϊδεολογικοποίηση της Δεξιάς ξεκίνησε με την απεγνωσμένη προσπάθεια να μην ταυτιστεί η Δεξιά με την Χούντα - η Χούντα καπηλεύθηκε τη λαϊκή δεξιά ιδεολογία και την ευτέλισε απόλυτα - και με το νεφελώδες ιδεολόγημα του "ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού". Το οποίο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Οχι μόνο αυτό, αλλά υπονοεί το εντελώς αντίθετο από ό,τι δηλώνει γραμματικά-νοηματικά: Ακραίος, απόλυτος φιλελευθερισμός! Αυτό είναι φυσικά η ιδεολογία του Στ. Μάνου και του Πάσχου Μανδραβέλη, δεν ήταν η ιδεολογία του γερο-Καραμανλή, που λάνσαρε αυτή την αρλούμπα.
   Σκέψου τώρα ένας παραδοσιακός δεξιός, με αντιβενιζελικές ρίζες, όπως ο παππούς μου, να έπρεπε να λέει ότι είμαι "ριζοσπάστης φιλελεύθερος"!
   Η απόλυτη ανοησία.
   Από κει και πέρα, με έναν ηγέτη του γύρου με πίτα και του μπαρ, με τους συμβούλους και το περιβάλλον που όλοι γνωρίζουμε (εννοώ τον ΚΚ τον Βραχύ) περιμένεις ιδεολογία στη ΝΔ;

   • Costas avatar
    Costas @ ΒΙΣ 16/10/2010 16:51:13

    ΒΙΣ,

    Συμφωνούμε! Ούτε περιμένω ιδεολογία ούτε βλέπω. Από τον Σουβλάκια της Ραφίνας και τον Ρουσόπουλο να έβλεπα ιδεολογία. Αλλά ο κ. Ροδίτης μου λέει στην ουσία να φύγω κιόλας.να μείνει αυτός με κάτι άλλους που αποκαλούν τον βασιλιά Γλύξμπουργκ, την απόλυτη ξεφτίλα οπαδών της ΝΔ. Συμμαζωκτάρια, τα έλεγαν οι παλλαότυεροι.

    Φυσικά και φταίνε οι κοκκορόμυαλοι χουντικοί, αλλά και ο Γερο-Καραμανλής σαν να έωαχνε γιά αφορμή να εξαφανίσει την δεξιά από την Ελλάδα.

   • Costas avatar
    Costas @ ΒΙΣ 16/10/2010 16:51:14

    ΒΙΣ,

    Συμφωνούμε! Ούτε περιμένω ιδεολογία ούτε βλέπω. Από τον Σουβλάκια της Ραφίνας και τον Ρουσόπουλο να έβλεπα ιδεολογία. Αλλά ο κ. Ροδίτης μου λέει στην ουσία να φύγω κιόλας.να μείνει αυτός με κάτι άλλους που αποκαλούν τον βασιλιά Γλύξμπουργκ, την απόλυτη ξεφτίλα οπαδών της ΝΔ. Συμμαζωκτάρια, τα έλεγαν οι παλλαότυεροι.

    Φυσικά και φταίνε οι κοκκορόμυαλοι χουντικοί, αλλά και ο Γερο-Καραμανλής σαν να έωαχνε γιά αφορμή να εξαφανίσει την δεξιά από την Ελλάδα.

 34. jackpot avatar
  jackpot 16/10/2010 06:51:24

  Ποιος ειναι πολιτικα ο Κικίλιας; Έχει βγει να παρει υπεύθυνα καποια σημαντική θέση στα τελευταία τεκταινόμενα στη χώρα μας;
  Τα πράγματα ειναι απλά.

  Δεν ψηφίζουμε υποψηφίους του Πασοκ γιατί έτσι στηρίζουμε το προδοτικό μνημόνιο που καταστρέφει τη χώρα

  Ο Δημαράς την έκανε γυριστή και τη γλύτωσε. Αν ήταν κόλπο και στημένο από την αρχή δεν μπορούμε να το ξέρουμε με βεβαιότητα.

  Εγώ ψηφίζω Άδωνη πρώτη κυριακή γιατί θα γουσταρα να τον έβλεπα να δουλεύει για την Αττικη, να αναστηλώσει κανα αρχαίο όπως έχει δηλώσει.

  Δεύτερη κυριακή, όποιον μεινει. Κικίλια ή Δημαρά. Τέλος.

  • Μήτσος avatar
   Μήτσος @ jackpot 16/10/2010 09:05:50

   Αδελφέ και ο Άδωνις στήριξε το προδοτικό μνημόνιο, όχι μόνο οι ΠΑΣΟΚοι..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ jackpot 16/10/2010 09:11:35

   Νομίζω ότι η θέση του jackpot εκφράζει και εμένα. Δεν ψηφίζω στον πρώτο γύρο υποψήφιο που αποκαλεί τους λαθρέμπορους με τις λινάτσες "δυστυχισμένους".
   Μας στοιχίζουν δισ ευρώ τον χρόνο οι "δυστυχισμένοι" (=τυχοδιώκτες), και σε διαφυγόντες φόρους και δασμούς, και σε δωρεάν περίθαλψη.
   Αρκετά με την πολιτική ορθότητα. Ας τον ψηφίσει τον κ. Κικίλια το Κολωνάκι, το Χίλτον και τα ΒΠ...

   • Μήτσος avatar
    Μήτσος @ ΒΙΣ 16/10/2010 16:06:18

    Προτιμάς δηλαδή υποψήφιο που το παίζει λαθρομεταναστοφάγος αλλα υποστηρίζει με πείσμα την κυβέρνηση ΓΑΠ και κατ'επεκταση τις πολιτικές της σε ιθαγένεια και λαθρομεταναστευση..

    Με αυτό τον τρόπο δεν τα βάζεις την "πολιτική ορθότητα", παρα μονο επιβραβεύεις την πατριδοκαπηλία.

    Ο αρχηγός του Γεωργιάδη αποκαλούσε απο το βημα της Βουλης "πρακτορες" τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το λαθρονομοσχέδιο, τα ξέχασες αυτα;

 35. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/10/2010 08:58:24

  Δύο ερωτήσεις για τον κύριο Κικίλια:

  1. Ο κ. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο newsit του Ευγαγγελάτου, έβαλε ναι ή όχι στο ίδιο καλάθι τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα (Έλληνες και νόμιμους οικογενειάρχες μετανάστες) που αντιδρούν στην υποβάθμιση της περιοχής τους με τους αντιρατσιστές και αναρχοαριστερούς;
  2. Ο κ. Κικίλιας στην παραπάνω συνέντευξη χαρακτήρισε, ναι ή όχι, "δυστυχισμένους" τους λαθρομετανάστες με τις λινάτσες, που είναι υπάλληλοι κινέζων κ.ά. λαθρεμπόρων; Και ουσιαστικά είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν θα τους κυνηγήσει;
  Αναπαράγει ή όχι ο κ. Κικίλιας όλο το ψευδο-ανθρωπιστικό λεξιλόγιο της ροζ Αριστεράς;
  Μετά από μία τέτοια συνέντευξη, γιατί να τον ψηφίσει ένας άνθρωπος που νοιάζεται για την πόλη αυτή; Για να έχουμε έναν δεύτερο Κακλαμάνη στην περιφέρεια;

 36. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 09:39:00

  Διάβασα προσεκτικά - με αρκετή καθυστέρηση όλα τσ σχόλια και ειλικρινά κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω
  "Πρωτο γυρο Μητρόπουλο και στον δεύτερο Κικίλια!"
  "Πρώτο γύρο Άδωνι και στον δεύτερο Κικίλια ή Δημαρά!"
  "Είμαι οργανωμένος από το 1995 στη Νέα Δημοκρατία η οποία δεν έχει ιδεολογία !" Και άλλα διάφορα
  Ενα δυο ερωτήματα μόνο:
  1 Τι ακριβώς έκανε ο Δημαράς μέχρι να φθάσουμε στο μνημόνιο? Τι είπε? Αντέδρασε καθόλου στις αφέλειες και τις "μαγκιές " του αρχηγού του ανά την Ευρώπη? Τι σόϊ "αντιμνημονιακός" μας το παίζει ΑΦΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?
  2 Είναι δυνατον να έχουμε αμφιβολίες ότι ο Δημαράς πάνω απ ΄ όλα είναι ΠΑΣΟΚ, βαθύ πράσινο σχεδόν μαυρο?
  3 Ποια είναι η "αντιμνημονιακή" πρόταση του Δημαρά σήμερα? Η πρόταση Σαμαρά? Ν΄ αλείψουμε τον Τόμσεν με πίσσα και πούπουλα και να τον κυνηγήσουμε μέχρι τα σύνορα? Τι ακριβώς?
  4 Αποτελεί πολιτική κριτική η "μη αναγνωρισιμότητα"? Εχει λογική το για να μην βγεί ο ΠΑΣΟΚος Σγουρός ψηφίζω τον ακόμα πιο ΠΑΣΟΚο Δημαρά?
  Με συγχωρείτε, αλλά αν δεν το καταλάβατε στο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) τρίβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση!

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 11:34:20

   Ετσι ειναι.Και για να το κανουμε πιο λιανά.Ο Δημαρας ειναι απεναντι στο Μνημονιο γενικα και αοριστα.Πως λεει καποιος ΟΧΙ στα Ναρκωτικα ή ΟΧΙ στα Πυρηνικα , ετσι και ο Δημαρας λεει οχι στο Μνημονιο.Δεν λεει ομως τιποτα για αυτους που το σχεδιασαν.Γιατι το μνημονιο πανω απο ολα ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για την αντιμετωπιση μιας καταστασης .Της οικονομικης κρισης εν προκειμενο.Ο Παπανδρεου δηλαδη χρησιμοποιει με δικη του ευθυνη το Μνημονιο σαν φαρμακο για τις παθογενειες της ελληνικης οικονομιας.Ειναι δικη του επιλογη.Ακουσατε λοιπον τον Δημαρα ολον αυτο τον καιρο να εχει πει κουβεντα για αυτον που πηρε την αποφαση για το μνημονιο;Δεν εχει πει κουβεντα.Ποιος εφερε το μνημονιο;Τα ξενα κεντρα,οι εξωγηινοι;Αν πει εστω και μια αιχμηρη κουβεντα ο Δημαρας εναντιον του Γαπ και της κυβερνησης εγω θα τον ψηφισω.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/10/2010 11:40:42

    Ούτε ΟΧΙ στο μνημόνιο είπε. Μάλλον δε διαβάζετε σωστά ρε παιδιά. Το πα και παραπάνω. Κάντε μια βόλτα από τον ιστοτόπο του να δείτε. Είπε ΟΧΙ στα.μέτρα!!!

    Είμαι λοιπόν ‘’παρών’’ και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Είμαι ‘’παρών’’ και στηρίζω τον Πρωθυπουργό μας. Διαφωνώ όμως με τα άδικα μέτρα που καλούνται να πληρώσουν ξανά όσοι με τη ζωή τους έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την Ελλάδα μας και ουδόλως την επιβάρυναν.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/10/2010 15:20:54

    Mη ρωτάς εμένα το Δημαρά ρώτα.
    Που λέει όχι στα άδικα μέτρα.
    Αυτό λέει και μόνο.
    Σαν τον Καρατζαφέρη ένα πράμα.
    Που ψήφισε ΝΑΙ και τώρα βρίζει το μνημόνιο.
    Το πιασες τώρα;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 14:52:56

   Firiki,
   Πολύ καλή η περίληψη!

 37. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 16/10/2010 11:43:09

  Κολιός και κολιός, απ'το ίδιο βαρέλι.

 38. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 16/10/2010 13:28:42

  denkserotipota
  Προσπαθώ να σε παρακολουθήσω , αλλά.... Λες: "Ο Δημαράς δεν είπε όχι στο μνμόνιο. Είπε όχι στα μέτρα" Τα μέτρα ειναι κάτι άσχετο από το μνημόνιο? Αν τα μέτρα είναι άδικα και υπάρχουν άλλα δίκαια μέτρα που πρέπει να παρθούν γιατί στηρίζω τον Πρωθυπουργό που παίρνει άδικα μέτρα? Γιατί στηρίζω ένα Πρωθυπουργό που οδήγησε την χώρα του στο να παίρνει άδικα μέτρα?
  Οσοι είπαν "οχι" στο μνημόνιο δεν στηρίζουν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία?

 39. Νεφέλη avatar
  Νεφέλη 17/10/2010 08:27:35

  "Τους αγαπάω όλους και δεν θέλω, να αντιπαρατεθώ μαζύ τους" είπε ο Δημαράς στους Αναγνωστάκη-Χασαπόπουλο κι απέφυγε να εμφανιστεί στο Μεγκα το πρωί, με τους Κικίλια, Σγουρό, Ψαριανό,Γεωργιάδη..
  Ηταν και πρωινή η εκπομπή, Σάββατόβραδο χθες, που να τρέχει ο άνθρωπος!

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Νεφέλη 17/10/2010 22:38:29

   Τον δασκαλευουνε καλα εκει στην Ιπποκρατους ,τον Δημαρα.Την ιδια τακτικη της απουσιας απο συνεντευξεις ακολουθησε και ο αρχηγος του περυσι τον Σεπτεμβρη.Παντως ο Κικιλιας αν καταφερει και τον πετυχει καπου να τον ρωτησει αν περα απο το Μνημονιο ειναι και εναντια σε αυτον που το εφαρμοζει.Θα εχει ενδιαφερον η απαντηση του.

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 17/10/2010 22:50:23

    Τελικά ποιός δασκαλεύει τον Δημαρά... η ιπποκράτους ή κρητικοκαρπενησιότικη μειοψηφία;
    Αυτό θα το δούμε, αν προκύψει Β γύρος Σγουρός-Δημαράς.
    Γι΄αυτό χρειάζεται ξεκάθαρο τοπίο.....

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 17/10/2010 23:07:34

    Ηδη η μειοψηφία σπρώχνει τους πιστούς της, προς τις κοσμικές μαζώξεις για τον πρωην συνήγορο....

 40. rally monkey avatar
  rally monkey 17/10/2010 19:16:27

  Οταν επιδιωκω
  1 καταδίκη του Μνημονίου
  2 ανάκαμψη της Ν.Δ.
  3 δημιουργία νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που οδηγει σε εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης
  και επιλεγω Κικιλια
  ..νομιζω δημιουργειται ενα γενικοτερο θεμα αξιοπιστιας (αμφιβολιες περι αντιληψης της κρισιμοτητας της καταστασης, υποψιες για τραγικη ελλειψη επιλογων). ειναι καποια πρραγματα που οσο και αν προσπαθησει να τα δικαιολογησει κανεις απλα δεν βγαινουν.

 41. FILODIMOS avatar
  FILODIMOS 18/10/2010 12:05:07

  Αν κατάλαβα καλά ο Δημαράς είναι υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ. Μηπως και ο Κικίλιας είναι το άλλοθι της ΝΔ για όλα τα στελεχη της που αναφέρετε στο άρθρο σας; Δηλ. δεν λειτουργεί η υποψηφιότητά του ως κολυμβήθρα του Σηλωάμ;
  Και κάτι τελευταίο: ξέρετε αν ο κ. Σαμαράς έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον κ. Παπανδρεου, αν είανι φίλοι απ τα παλιά και αν είναι μέλος της λέσχης Bilderberg;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.