#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/08/2010 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού ΚράτουςΈνα φάντασμα πλανιέται στη σκέψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου…

Ένα «όραμα» γι’ αυτόν…

Ένας εφιάλτης για όσους καταλαβαίνουν:Η Παγκόσμια διακυβέρνηση!

Δεν υποψιάζεται καν ότι η «παγκόσμια διακυβέρνηση» δεν είναι η επαγγελία του μελλοντικού επίγειου Παραδείσου της Ανθρωπότητας.

Είναι παλινδρόμηση στο πιο σκοτεινό παρελθόν της

* Η έννοια αυτή επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο αμέσως μετά την κατάρρευση του διπολισμού. Ως αίτημα «ένωσης» των κρατών με το επιχείρημα ότι οι νέες διεθνείς απειλές απαιτούν αντιμετώπιση σε διεθνή κλίμακα. Εδώ επισημάνθηκαν δύο παραδείγματα: η κλιματική αλλαγή και οι μεγάλες πανδημίες.

Βέβαια, στο βαθμό που οι απειλές αυτές είναι πραγματικές, αρκεί η διακρατική συνεργασία.

Κι υπάρχει πάντα η περίπτωση μικρής κλίμακας προβλήματα να προβάλλονται ως «βιβλικές καταστροφές»! Όπως η περιβόητη «πανδημία» της γρίπης των χοίρων, για την οποία υπήρξε άνευ προηγουμένου καταστροφολογία πέρσι τέτοιον καιρό και αποδείχθηκε λιγότερο επικίνδυνη από την… κοινή γρίπη (αφού δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια για άχρηστα και αδοκίμαστα εμβόλια).

Η Παγκόσμια διακυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με πραγματικές ή φανταστικές «παγκόσμιες απειλές». Είναι πρόσχημα Ολοκληρωτικής προπαγάνδας! Και στρέφεται ενάντια στην σύγχρονη Δημοκρατία. Την οποία ευθέως υπονομεύει

* Για να θεμελιωθεί και να λειτουργήσει η δημοκρατία πρέπει να υφίστανται δύο κρίσιμες προϋποθέσεις:

-- Πρώτον ενιαία ταυτότητα (εθνική συλλογικότητα) που ορίζει το «εθνικό συμφέρον» ως πεδίο αναφοράς του συνόλου.

-- Και δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη, που επιβάλλει κάθε φορά τη συνισταμένη του δημοσίου συμφέροντος.

Οι οπαδοί της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» αμφισβητούν και τις δύο:

Αμφισβητούν συνεχώς το εθνικό στοιχείο, στο πεδίο των ιδεών.

Και αποδυναμώνουν τις μεσαίες τάξεις, όπου μπορούν, μέσα από πολύ αμφισβητούμενες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις». Αλλά και μέσα από την ανεξήγητη ανοχή που επιδεικνύουν σε φαινόμενα κερδοσκοπικών «φουσκών» που κατά διαστήματα «εξαερώνουν» τα αποταμιεύματα των μεσαίων τάξεων. Πότε στο Χρηματιστήριο, πότε στην αγορά ακινήτων πότε στην αγορά ομολόγων…

Όπου υπήρξαν Ολοκληρωτικά καθεστώτα διασπάστηκαν στις εθνικές τους συνιστώσες για να γίνουν δημοκρατικά: πρώην Σοβιετική Ένωση, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία...

Ακόμα και μέσα στη δυτική Ευρώπη έχουμε αφύπνιση πληθυσμών, που παρά τις δημοκρατικές συνθήκες στις οποίες ζουν, απαιτούν απόσχιση και συγκρότηση νέων εθνικών κρατών. Όπως η Καταλανοί στην Ισπανία και οι Φλαμανδοί στο Βέλγιο…

Ή παγκόσμια τάση είναι η ενίσχυση των εθνικών ταυτοτήτων, όχι η συγχώνευσή τους σε υπερεθνικά υπερσύνολα.

Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνει το χαρακτήρα Ομοσπονδίας εθνικών κρατών, όχι ισοπέδωσης εθνών. Κι εδώ πάντως επικρατούν τελευταία όλο και περισσότερο τα εθνικά συμφέροντα των Γερμανών, των Γάλλων, των Ιταλών, των Βρετανών, αλλά και των Ολλανδώ. Η έννοια της «αλληλεγγύης» ποτέ δεν ήταν τόσο αποδυναμωμένη στην Ευρώπη όσο σήμερα.

* Οι οπαδοί της «Παγκόσμιας διακυβέρνησης» προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε την στήριξη των ξένων, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τα «παγκόσμια προβλήματα», αλλά ακόμα και τα δικά μας. Γι’ αυτό και εκθειάζουν το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης…

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ακριβώς αντίστροφη: Μόνο χώρες που μπορούν οι ίδιες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, μόνο λαοί που στέκονται στα πόδια τους κερδίζουν το σεβασμό των άλλων…

Όσο πιο πολύ καταλαβαίνει κανείς την παγκοσμιοποίηση, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι θα κερδίσουν ανταγωνιστικά έθνη και ανταγωνιστικοί λαοί, όχι «χύμα πληθυσμοί» χωρίς εθνικές ταυτότητες, χωρίς αυτοπεποίθηση, που περιμένουν από τους ξένους να τους σώσουν από τον ίδιο τον… «κακό εαυτό» τους.

* Το πρόβλημα με τον κ. Παπανδρέου είναι ότι δεν πιστεύει στη δυνατότητα του Ελληνικού λαού να ορθοποδήσει. Δεν πιστεύει καν στις προοπτικές ύπαρξης του Ελληνικού εθνικού κράτους. Γι’ αυτό και τοποθετεί… «ελληνόφωνους» (όχι Έλληνες) επικεφαλής δημόσιων οργανισμών! Γι’ αυτό και αναζητεί συνεχώς – και ανεπιτυχώς -  μη Έλληνες συμβούλους…

* Όταν κάποιος παραδίδεται σε χίμαιρες, είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του.

Όταν παραδίδεται σε χίμαιρες ένας πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνος για το λαό του.

Το «Κυβέρνηση του Μνημονίου», είναι το λιγότερο και πιο επιεικές που μπορεί να ακουστεί για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Πρόκειται για κυβέρνηση που αδημονεί να… αυτοκαταργηθεί και να προσχωρήσει στην «Παγκόσμια διακυβέρνηση», την οποία δεν πιστεύει κανείς και την οποία αποστρέφονται ως «ολοκληρωτική προπαγάνδα» όσοι ξέρουν Ιστορία και παίρνουν στα σοβαρά τη Δημοκρατία.

Η Ρώμη επέβαλε παγκόσμια κυριαρχία, αλλά έπαψε να είναι Δημοκρατία.

Η αποσύνθεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οδήγησε σε 1000 χρόνια Μεσαίωνα.

Και η αφύπνιση του Πολιτισμού στην Ευρώπη γεννήθηκε σηματοδοτήθηκε από τη συγκρότηση εθνικών κρατών, που αποτέλεσαν κοιτίδες της σύγχρονης δημοκρατίας.

Όπως ακριβώς οι πόλεις-κράτη της αρχαιότητας υπήρξαν κοιτίδες της άμεσης δημοκρατίας

Πάντα οι δημοκρατίες αναδείχθηκαν νικώντας αυτοκρατορίες. Και πάντα ο «Δήμος» είχε αναφορά σε μια «πατρίδα»

Ο Περικλής το διακήρυξε πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια στον περίφημο «Επιτάφιό» του. Ο Θουκυδίδης το κατέγραψε. Όλοι οι σύγχρονοι δημοκρατικοί ηγέτες το γνωρίζουν και το επικαλούνται. Ο κ. Παπανδρέου ούτε που το πρόσεξε…

Κάθε «Δήμος» έχει αναφορά σε μια «Πατρίδα»!

Όπου ακούτε για «Παγκόσμια διακυβέρνηση», να θυμάστε δύο πράγματα: ανασύσταση αυτοκρατοριών και κατάλυση της δημοκρατίας.

Είμαστε αντίθετοι – ασυμβίβαστα αντίθετοι - και στα δύο…

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/08/2010 20:22:50

  Nαι αλλα δεν βλεπω τη ΝΔ να ριχνει το συνθημα "οχι στη παγκοσμια διακυβερνηση".
  Παντως το προβλημα του Παπανδρεου ειναι οτι .....δεν υπαρχει η παγκοσμια κυβερνηση για να παραδωσει την εξουσια.Νομιζει οτι κατι υπαρχει (μια νεφελωδης συνεργασια σοσιαλιστων και δισεκατομμυριουχων τυπου Σορος) αλλα τα υπολοιπα εθνικα κρατη δεν ασχολουνται με ονειροφαντασιωσεις.
  Κατα καποιον τροπο μοιαζει με το Λουκασενκο της Λευκορωσιας.Αυτος ονειρευεται να καταργηθει η χωρα του και να αναβιωσει η Σοβιετικη Ενωση αλλα επειδη κανεις αλλος δεν ενδιαφερεται παραμενει αναγκαστικα ανεξαρτητος.

  • popolaros avatar
   popolaros @ ψυχραιμια 07/08/2010 21:29:59

   Φτυστός ο γραβατοφάγος σακασβίλι είναι.
   Ίδια ριξιά είναι.

  • lpap avatar
   lpap @ ψυχραιμια 08/08/2010 20:52:45

   Και ποιος λέει πως η ΝΔ δεν επιθυμεί την παγκόσμια διακυβέρνηση; Μήπως γι αυτή δεν εργάζονται πολλοί εκ των πολιτικών; Χρόνια τώρα! Ή μήπως δεν γνώριζαν ή μήπως δεν γνωρίζουν το..αύριο; Άσχετα αν δεν το εκφράζουν.Και μην πιστεύετε πως ανεβαίνοντας ο Σαμαράς στην πρωθυπουργία θα αλλάξουν τα πράγματα. Εγώ δεν το πιστεύω. Μπορεί να χρειαστεί να γίνουν πολλά για να αλλάξει κάτι. Οψόμεθα.

 2. Factorx avatar
  Factorx 07/08/2010 20:33:46

  To "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ" τι είναι;

  δεν πρεπει να το καταλαβαινει και ο κόσμος;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Factorx 07/08/2010 21:01:32

   To συνθημα αυτο περιοριζεται στα οικονομικα θεματα (μνημονιο).
   Η "παγκοσμια διακυβερνηση" ειναι κατι ευρυτερο.Αν η ΝΔ εριχνε το συνθημα ετσι ξεκαρφωτα θα κατηγορουνταν για συνωμοσιολογια (αφου πουθενα δεν υπαρχει προοπτικη παγκοσμιας κυβερνησης).
   Απο τη στιγμη ομως που ο πρωθυπουργος το λεει και το ξαναλεει η αντιπολιτευση δικαιουται να αντιταχθει και ας εξηγησει ο ΓΑΠ τι εννοει.Προκαταβολικα λεω οτι δεν μπορει να εξηγησει τιποτα.
   Ειτε θα πει οτι εννοει απλως διεθνη συνεργασια δηλ. κατι που ηδη υπαρχει ή θα πει μπουρδες και θα τα κανει χειροτερα.
   Για να τα πουμε καθαρα μια παγκοσμια δημοκρατικη κυβερνηση θα σημαινε ενα παγκοσμιο κοινοβουλιο στον ΟΗΕ οπου αν εχει 1000 βουλευτες,οι 200 θα ειναι Κινεζοι και 200 οι Ινδοι,οι 60 μονο Αμερικανοι,οι 40 Ρωσοι, απο 10 Γαλλοι,Αγγλοι,Γερμανοι και 2 Ελληνες.
   Οποιος νομιζει οτι τα εθνη του κοσμου θα παραδωσουν την εξουσια σε παρομοιο οργανο ειναι τρελλος για δεσιμο.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ ψυχραιμια 08/08/2010 20:49:47

    Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση. Συμφωνώ!

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/08/2010 20:40:09

  Το μόνο που ήθελαν, ο μέν Παπανδρέας ήταν εξουσία, ο δε Λουκασενκο της Λευκορωσιας πετρέλαιο. Ο πρώτος πήρε στην αγκαλιά του το "πανέμορφο" αντικείμενο του πόθου (με την ευγενική χορηγία και των προκατόχων αντιπάλων του), αλλά ο δεύτερος πήρε τρ... άντε μη το γράψω και κοπώ ως άσεμνος.
  Ο κόσμος είναι πιό πεζός απ' ότι φανταζόμαστε, ψυχραιμία.
  Τα ιδεολογήματα είναι κυρίως για να λέμε καμμιά μακακία να περνάει η ώρα.

 4. Misha avatar
  Misha 07/08/2010 20:40:21

  Αγαπητοί μου φίλοι,


  Το γράμμα σας με συγκίνησε βαθειά. Κατ' αρχήν για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε κι ακόμα πιο πολύ για τις ιδέες που διατυπώνετε και που με φέρνουν τόσο κοντά σας. Μακάρι να σκέφτονταν και οι υπόλοιποι Έλληνες όπως εσείς, γιατί στην περίπτωση αυτή θα υπήρχε ελπίδα να σωθεί η χώρα και ο λαός μας από τον μεγάλο κίνδυνο, που για πρώτη φορά στην ιστορία μας στοχεύει στην καταστροφή της πεμπτουσίας της ελληνικότητας, που χωρίς αυτήν αντί Έλληνες θα καταντήσουμε απλά νούμερα στο χρηματιστήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γι' αυτό θα πρέπει όλοι και όλες να κατανοήσουμε καλά ότι σκοπός της Τρόικας είναι να μας διαλύσουν σαν λαό με όπλο την οικονομική εξαθλίωση, την καταστροφή του κοινωνικού ιστού και το σβήσιμο της ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής μας παράδοσης και πολιτισμού.
  Στις άλλες δύο περιπτώσεις που είχαμε καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την ξένη κατοχή και την στρατιωτική χούντα, μας χτύπησαν τις σάρκες, με αποτέλεσμα να στραφούμε προς τον εσωτερικό μας πλούτο, γεγονός που τελικά μεγάλωσε την αγάπη και την εμπιστοσύνη στις εθνικές μας αξίες και ιστορικές παραδόσεις, να γίνουμε δηλαδή δυο φορές περισσότερο Έλληνες και δέκα φορές πιο περήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες. Να γιατί ο κίνδυνος σήμερα είναι πολύ πιο μεγάλος. Γιατί έχει στόχο όπως είπα το μεδούλι της ελληνικής μας αλλά και της προσωπικής-ανθρώπινης μας οντότητας.
  Κι εγώ δυστυχώς είμαι αδύναμος για να αντιδράσω, όπως το έκανα σε άλλες περιστάσεις. Γι' αυτό το μήνυμά μου αυτό είναι μήνυμα προσμονής και αγωνίας. Και θα ήθελα το βραβείο που μου κάνετε την τιμή να μου προσφέρετε, να είναι ο αρραβώνας που θα μας ενώνει σ' αυτό το νέο μας δύσκολο αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδας μας. Σε σας τους νεότερους στηρίζω κι εγώ τώρα όλες μου τις ελπίδες.
  Σας χαιρετώ με ευχαριστίες και την αγάπη μου,

  Μίκης Θεοδωράκης

  h==p://lefteria.blogspot.com/2010/08/blog-post_3186.html

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Misha 07/08/2010 21:03:00

   Άχ, μεγάλε αγαπημένε και σεβαστέ μου Μίκη, τι πάς και μπλέκεις με τα πίτουρα; Γιατί δεν μένεις εκεί που σου αξίζει, εκεί που δημιούργησες, στον κόσμο των αιώνιων και άφθαρτων, τι δουλειά έχεις εσύ με τις "πολιτικές";
   Θα σε τυλίξουν οι πολύχρωμοι κάφροι σε μιά κόλλα χαρτί και θα σε κάνουν αεροπλανάκι, θα σε βάλουν σε τσίρκουλο να χοροπηδάς σαν το αρκούντα, τι θέλεις και μπλέκεις με τις πρώην, τις νύν και τις επόμενες κουραδομαγκιές της φυλής των Caraibba;

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Θείος 07/08/2010 21:10:21

    Η πολιτική, πατριωτική, φιλολαϊκή αντικαπιταλιστική δράση ήταν Η πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Μίκη.Κι αυτό είναι που τον κάνει ακόμα πιο μεγάλο , γιατί είπε τα ΟΧΙ του, όταν το ΟΧΙ κόστιζε όσο μια ζωή.

    Χτυπάει «ΤΑΚ ΤΑΚ», όπως τότε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ με τον Ανδρέα Λεντάκη, χτυπάει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς μας για να ξυπνήσουμε ...

    Όσοι θα τον ήθελαν «στην κοσμάρα του» παίζουν το παιχνίδι της Νέας Κατοχής.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 07/08/2010 21:18:01

    Η αλήθεια είναι ότι 'Το τραίνο φεύγει στις οχτώ" και οι "Λιποτάκτες" είναι διαχρονική μουσική, σαν να γράφτηκε χθές, τραγουδιέται ακόμα (και όχι μόνον στην Ελλάδα).
    Η πολιτική του μουσική, όχι.
    Η πολιτική είναι της βραχείας διάρκειας, η ζωή, ο έρωτας, (και ο θάνατος) είναι αιώνια.
    The Walkabouts - The Train Leaves At 8 (Mikis Theodorakis):
    h**p://www.youtube.com/watch?v=k8Kt6AZS8KQ

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Θείος 07/08/2010 21:57:04

    Aιώνια είναι πρωτίστως η φιλαλληλία , η αγάπη για το δίκιο, η λαχτάρα για ελευθερία.Κι όταν αυτά υπηρετούνται από τη μουσική , όπως συμβαίνει με τη δημιουργία του Μίκη, τότε κι η μουσική αποκτά οντολογική αξία, όχι απλά αισθητηριακή η οποία δε μπορεί να είναι αιώνια γιατί «παντα ματαιότης τα ανθρώπινα όσα ουχ υπάρχει μετά θάνατον»

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 07/08/2010 23:04:11

    Θείο, προφανώς οι ΜπιστοΚουναλάκηδες του εκσυχρονιστικού ολετήρα και οι ΚυρκοΚουβέληδες της δημοκρατικο"αριστεράς"-ουρίτσας του ΔΝΤ, θεωρούν τέτοιες δηλώσεις πολύ "πασέ" και εθνικιστικές. Και θέλουν και το Μίκη να κάνει τουμπεκί, σαν όλους εκείνους τους σαλονάτους "διανοούμενους" που ακόμα καταναλώνουν τα λίπη τα οποία συσσώρευσαν στα πατσόκοιλά τους επί αχαμνού λογιστάκου. Αλλά δεν τους κάνει τη χάρη...

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Misha 08/08/2010 13:22:46

   Misha,
   έκανες πολύ καλά που ανάρτησες σαν σχόλιο την απάντηση του Μίκη όλων μας, στο εύστοχο και αφυπνιστικό άρθρο του Ν.Ζ.
   Έτσι ακριβώς σκέφτονται αυτοί που έχουν υγιή εθνική συνείδηση, τέτοια που ο ΓΑΠ και ορισμένοι από τη συμμορία του δεν απέκτησαν ποτέ, γιατί είναι μισθοφόροι άλλων αφεντικών και συμφερόντων!
   Λέει ο αγαπημένος μας Μίκης, πως δεν έχει πια τις δυνάμεις να αντιδράσει όπως θα έκανε σε παλιότερες εποχές, μα κάνει λάθος γιατί κάθε φορά που παρεμβαίνει με τον κρυστάλλινο λόγο του, μας κάνει και μια τονωτική ένεση και μας ενδυναμώνει την πίστη μας στην Πατρίδα!
   Εκτιμώ πως θα πρέπει να του προτείνουμε να ηγηθεί μιας κίνησης για συλλογή υπογραφών, όπου όλοι οι Έλληνες εντός και εκτός της Πατρίδας, θα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν δεχόμαστε μεθοδεύσεις και είμαστε σθεναρά «ασυμβίβαστα αντίθετοι» που λέει και ο Ν.Ζ., σε κάθε επιχειρούμενη υπονόμευση της Πατρίδας και του πατριωτισμού μας !

   • Misha avatar
    Misha @ Αφροδίτη 08/08/2010 13:54:35

    Nα μια σπουδαία ιδέα!
    Ο Φακτωρ που διαχειρίζεται χωρο με μεγάλη επισκεψιμότητα μπορει να το ξεκινήσει!
    ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ.
    Και έκκληση στον μέγα Θεοδωράκη να ηγηθεί ηθικώς της προσπάθειας.
    Και να οργανώσουμε εθελοντικά περίπτερα σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων για συλλογη υπογραφών.Είμαστε εκατομμύρια , μπορούμε να το κάνουμε!Ααπορώ γιατι δεν το έχουν κάνει ήδη φορείς και κόμματα!

    Φάκτωρ τι λές;

    • Factorx avatar
     Factorx @ Misha 08/08/2010 14:08:42

     Υπομονη

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αφροδίτη 08/08/2010 14:02:13

    Απάντηση στην ωμή πολιτική παρέμβαση του τόμσεν για "εποικοδομητική αντιπολίτευση".

    1. Συγκρότηση επιτροπών ΑΝΤΙ-ΔΝΤ και ΑΝΤΙ-μνημονιακής ενημέρωσης και δράσης σε τοπικό, δημοτικό επίπεδο, ξεκινώντας από τη γειτονιά, από το χωριό.

    2. Κατέβασμα ανεξάρτητων συνδυασμών πολιτών στις δημοτικές εκλογές με προμετωπίδα την Έξοδο από το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.

  • Maya avatar
   Maya @ Misha 08/08/2010 15:26:57

   ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, έλεος.

   Κατά τύχη πέτυχα στον "Στο Κόκκινο" σήμερα ένα πολύ κομψό αλλά εύστοχο κράξιμο με αφορμή την τελευταία του συναυλία και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα όσα ειπώθηκαν.

   Τσόντα για τους χορηγούς που τον περιβάλλουν και το πόσο δεν έχει χορτάσει ακόμα επαίνους.
   Ο Κωστάλας να περιφέρεται στην σκηνή και να γίνεται αποθέωση και γλύψιμο στους πολιτικούς με τον ΓΑΠ από κάτω, Δρούτσα, Γερουλάνο κλπ.

   Και κουβέντα από τον Μίκη για την επικαιρότητα.

   Τον έχει κάνει η κόρη του προϊόν και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επιστολές.

   Ανέφερε χαρακτηριστικά ο παραγωγός ότι όταν του ζήτησε να μεσολαβήσει στον ΓΑΠ για να υπογράψει επιτέλους σαν υπεξ κάποια στιγμή την πληρωμή 150 δασκάλων που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε περιοχές της Μαύρης Θάλασσας αλλά παραμένουν εδώ και έναν χρόνο απλήρωτοι, έκανε τον Κινέζο.
   Αντίθετα η Παπαρήγα δήλωσε πως "δεν το ξέρουμε αυτό το θέμα" και ζήτησε να της δώσει περισσότερα στοιχεία.

   h**://www.stokokkino.gr/ekpompes/to-kokkino-piperi (8 Αυγ 2010, στο τελευταίο μισάωρο)

   • KM avatar
    KM @ Maya 08/08/2010 16:09:37

    Ενημερωτικά: Αυτός ο ραδιοσταθμός στον οποίον παραπέμπει η παραπάνω κυρία είναι ιδιοκτησία του εθνοφοβικού, χαβιαροαριστερού μορφώματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

   • Misha avatar
    Misha @ Maya 08/08/2010 16:37:33

    Μaya ,

    Kανεις λάθος.Ο Μίκης μίλησε στο Λυκαβητό για Νέα Κατοχή

    h--p://www.youtube.com/watch?v=sQucMfrt_HE

   • Maya avatar
    Maya @ Maya 08/08/2010 18:00:01

    Misha βαριέστε να πάτε να ακούσετε ε; :p

    Στο βίντεο που παραθέτετε, ο Θ. μιλάει μπροστά στις κάμερες! ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, όχι στην συναυλία. Όχι στο κοινό.

    Και δεν είναι μόνο έτσι, απλά ξένη η κατοχή. Αυτή η κατοχή, αυτή η χούντα, αυτοί οι "με γραβάτα και κουστούμι", έχουν και άλλα ονόματα Μίκη μας. Ελληνικά ονόματα, τα ονόματα των δικών μας πολιτικών, επιχειρηματιών και "φίλων" Μίκη μας. Πώς επιτρέπεις στον Πεταλωτή για παράδειγμα να είναι πρώτη μούρη στις δηλώσεις για σένα Μίκη μας;
    Πώς τον καλείς; Ως τι;

    Οκ, ώρα για λίγη στενογραφία:
    (Μιλάει ο Ελληνιάδης)

    Στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής ένα σχόλιο από την συναυλία-αφιέρωμα στον Μ.Θ. για τα 85 χρόνια του [...] και του ευχόμαστε να υπερβεί ανετότατα τα 100.

    Ανέβηκα μετά από πολύ καιρό στον Λυκαβηττό γιατί σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον η συμμετοχή 30 καλλιτεχνών με πολύ διαφορετικό στυλ μεταξύ τους οι οποίοι θα ερμήνευαν τραγούδια του Μίκη, τραγούδια διαφόρων εποχών και σκέφτηκα ότι αυτό έχει ενδιαφέρον.

    Αλλά πού να φανταστώ ότι για να ακούσω αυτές τις ερμηνείες και να πάρω και εγώ μέρος στα γενέθλια του Μίκη ως ένας απλός ακροατής, πού να φανταστώ ότι αυτό θα με υποχρέωνε να φάω όλο το «πακέτο».

    Η συναυλία, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι καλλιτέχνες χωρίς αμοιβή, είχε χορηγούς μεγάλες εταιρείες. Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει αυτό στην ιστορία του Μίκη, στα γενέθλια του Μίκη.
    Κάτι με χαλάει, δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικά αυστηρός, αλλά κάτι με χαλάει, και πολύ περισσότερο ότι αυτό δεν έγινε με μια ελάχιστη διακριτικότητα και κομψότητα.

    Να σκεφτείτε, ότι ακόμα και ο Δ/νων Σύμβουλος της Ιντεραμέρικαν, σηκώθηκε και έβγαλε λόγο! Μπροστά σε ένα πανώ της εταιρείας που έγραφε το όνομα της εταιρείας και το οποίο ήταν κρεμασμένο μπροστά στην εξέδρα... Όπως παλιά βάζαμε τα πολιτικά συνθήματα... φόρα παρτίδα στην συναυλία για τα γενέθλια του Μίκη αυτό το πανώ τώρα... για να μας θυμίζει τι; Ότι τώρα πια η "Δραπετσώνα" και το "Είμαστε Δυο Είμαστε Τρεις", τραγουδιούνται χάρη στις χορηγίες αμαρτωλών εταιρειών;

    (Ακολουθεί το "Φεύγω για το Σαν Ντιάγο" σε ποίηση Λόρκα, μουσική του Θεοδωράκη, σε ερμηνεία Αλίκης Καγιαλόγλου)

    Βάλανε τον Μίκη να σβήσει κεράκια σε μια χολυγουντιανή γαμήλια πολυόροφη σούπερ κιτς τούρτα την οποία μάλιστα λανσάρισε διά μικροφώνου γνωστός τηλεοπτικός ζαχαροπλάστης... απ' τα πρωινάδικα!

    Κι όλοι αυτοί οι τραγουδιστές που ανέβηκαν και τραγούδησαν, 30 και... μιλιά! Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε ένα μικρό υπονοούμενο ότι κάτι δεν πάει καλά τη σήμερον ημέρα! Όχι μόνο ότι δεν πάει κάτι καλά στην συναυλία... που αυτό εντάξει, να μην στεναχωρέσουνε τον Μίκη.
    Αλλά ούτε μια λέξη, σε μια συναυλία με τόσα πολιτικά τραγούδια, με τον Μίκη παρόντα, ούτε μια λέξη για την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα. Γιατί; Για να μην στεναχωρέσουν τον υπουργό Πολιτισμό ενδεχομένως που ήταν καλεσμένος;
    Ή τον Θεοδωράκη που ακόμα ο μέγας Μίκης δεν έχει χορτάσει επαίνους;

    Ενώ επί σκηνής αλώνιζε ο Κωστάλας εκθειάζοντας την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό του Μίκη δικαίως
    αλλά ταυτόχρονα εκθειάζοντας και τους χορηγούς.
    Και με ένα ακατάπευστο γλύψιμο στους πολιτικούς που ήταν εκεί.

    Μέχρι που κάποια στιγμή, τουλάχιστον μια μερίδα από τους θεατές δεν άντεξε άλλο πια, ξέσπασε και άρχισε να φωνάζει στον Κωστάλα διάφορα διακοσμητικά. Και λίγα του είπανε.

    (Ακολουθεί το "Ένα το χελιδόνι", Μπιθικώτσης, Θεοδωράκης, σε ποίηση Ελύτη)

    Εγώ λοιπόν ακούγοντας συνέχεια τα περί πατριωτισμού, τα οποία τα εκφωνούσαν εκτός από τον Κωστάλα και διάφοροι καλλιτέχνες που ανέβηκαν πάνω να τραγουδήσουν τραγούδια του Μίκη, στο μικρό κενό ανάμεσα σε δύο εμφανίσεις, πήγα στον Μίκη εκεί στην πρώτη σειρά, γονάτισα μπροστά του για να μην εμποδίζω το φιλοθεάμον κοινό, και του ζήτησα να μιλήσει στον πρωθυπουργό, με την άνεση και το κύρος που διαθέτει ο Μίκης, για 150 δασκάλους που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Γεωργίας, και είναι απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, επειδή ο υπουργός Εξωτερικών που τυγχαίνει να είναι και ΠΘ δεν υπογράφει την εκταμίευση του σχετικού κονδυλίου που υπάρχει στον ετήσιο προϋπολογισμό, για να καταβληθούν οι μισθοί που κυμαίνονται από 25 ως 100 ευρώ το μήνα, στους φτωχούς αλλά ηρωικούς δασκάλους της Ομογένειας.

    Και το έκανα αυτό γιατί ήταν εκεί πέρα και ο αναπληρωτής υπεξ ο Δρούτσας, και ο υπουργός Πολιτισμού και διάφοροι άλλοι υπουργο-βουλευτές.

    Ο Μίκης με κοίταξε με απορία, ως ουρανοκατέβατο, και μου απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

    Του λέω, "Μίκη, αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία. Η κοπιαστική προσπάθεια 15 ετών για να μπορέσουν να μπουν όλοι αυτοί οι δάσκαλοι στα σχολεία και να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στις περιοχές όπου υπάρχουν ελληνόπουλα, θα πάει χαμένη. Και ό,τι έχτισε ο ελληνισμός των 400.000 ψυχών που βρίσκονται γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα θα καταρρεύσει.
    Απευθύνομαι σε εσένα, γιατί εσύ μπορείς να πιέσεις τον Δρούτσα που ήρθε με την λιμουζίνα του να σε τιμήσει."

    Φαίνεται δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή... Αιφνιδιάστηκε... δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω τώρα; Η προσοχή του όμως όση ώρα του μιλούσα είχε ήδη στραφεί ξανά στην σκηνή για τον επόμενο γύρο των τυποποιημένων κολακειών που εκτοξεύονταν από τους καλλιτέχνες και τον παρουσιαστή.

    Δίπλα του καθόταν η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρακολουθούσε την αγωνιώδη προσπάθειά μου να εξηγήσω στον Μίκη μέσα σε χρονικά κλάσματα βεβαίως περί τίνος πρόκειται.

    Η Αλ.Π. όμως έδειξε έντονο ενδιαφέρον. Μου είπε "δεν το ξέρουμε αυτό το θέμα" και έδειχνε ξαφνιασμένη.
    "Μπορείς να μας στείλεις υλικό, πληροφορίες να δούμε και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;"

    Και υποσχέθηκα στην γραμματέα του ΚΚ να της στείλω έναν φάκελο με τις πληροφορίες.

    Σκέφτηκα ότι, άμα δεν μπορούμε να φτάσουμε μέσω του ογκώδους Μίκη στην εξουσία, κάθε προσφορά είναι σεβαστή.

    Θα επανέλθω στο θέμα καθώς αυτό είναι ένα ζήτημα που με καίει πάρα πολύ. Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Μαύρη Θάλασσα είναι μια πολιτισμική γενοκτονία του ελληνισμού.

    (Ο κήπος έμπαινε στην Θάλασσα. Θεοδωράκης, Ελύτης)

  • MARIA avatar
   MARIA @ Misha 08/08/2010 18:17:56

   Ή συναυλία του τελούσε υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού !!!

   ...και μετά το τέλος της συναυλίας κάνει δηλώσεις για 'κατοχή' ??
   Φυσικά, ο ίδιος δέχεται στα 85 του έτη όλα όσα του προσφέρει η κατοχική κυβέρνηση !!

   Έλεος !!

  • lpap avatar
   lpap @ Misha 08/08/2010 20:56:15

   Αμάν πια με το Μίκη!!!! Φτάνει, ένας συνθέτης, άντε κι ολίγον αριστερός κι ολίγον αγωνιστής δε χρειάζεται να μιλάει και διαρκώς για όλα!! Ας πάει να βγάλει καμιά φωτό και βλέπουμε..

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/08/2010 21:25:08

  Για όσους και όσες δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους Κράτους:

  Τα Αρχαία Ελληνικά στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της Αγγλίας.
  Ανακοινώθηκε ότι τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται στα δημόσια δημοτικά σχολεία προκειμένου η διδασκαλία τους να ενισχύσει τις δεξιότητες χειρισμού της αγγλικής γλώσσας.
  Γράφει ο Graeme Paton της Daily Telegraph, υπεύθυνος για τα θέματα προσχολικής αγωγής, βασικής, μέσης, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης:
  Ο Ηρόδοτος – πατέρας της Ιστορίας – θα διδάσκεται στα πλαίσια διδακτικής ενότητας των αρχαίων ελληνικών στα δημοτικά σχολεία.
  Την μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου θα διδάσκονται περίπου 160 μαθητές τριών διαφορετικών δημοτικών σχολείων στη Μεγάλη Βρετανία από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
  Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης εισαγωγής της λατινικής γλώσσας σε δεκάδες δημόσια δημοτικά σχολεία στη Μεγάλη Βρετανία.
  Οι υπεύθυνοι του « Ίρις», του προγράμματος που προωθεί και προάγει τη διδασκαλία της κλασσικής αρχαιότητας – κάτι που αποτελεί πλέον πρόσφατο εκπαιδευτικό προσανατολισμό - αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σημαντικά παρεπόμενα οφέλη σε όλο το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται.
  Η Lorna Robinson, υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία πρόκειται να διδάξει το ωριαίο μάθημα κάθε δεύτερη εβδομάδα, αναφέρει σε συνέντευξή της στο ένθετο των “Times”: «Οι υποψήφιοι μπορεί να αποθαρρυνθούν στην ιδέα της σπουδής μιας γλώσσας με διαφορετικό αλφάβητο, κάτι που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.
  Στην πραγματικότητα όμως, όπως έχουμε διαπιστώσει, παρόλο το γεγονός ότι προσθέτει στον εκπαιδευόμενο μια επιπλέον συνιστώσα εκπαίδευσης, πολύ σύντομα απολαμβάνει τη διαδικασία εκμάθησης».
  Η αρχαία ελληνική είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και συναρπαστικές εκφράσεις και έννοιες.
  Οι μαθητές θα διδάσκονται το αλφάβητο, βασική γραμματική και λεξιλόγιο, καθώς και θέματα αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, όπως τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.
  Η διδασκαλία της λατινικής αν και ευρύτερη της αρχαίας ελληνικής, περιορίζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  Ανάμεσα στους υποστηρικτές του προγράμματος περιλαμβάνεται και ο Boris Johnson, ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο οποίος πρόσφατα παρέδωσε μαθήματα Λατινικής γλώσσας σε εφήβους σε γυμνάσιο του Λονδίνου.
  Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, η αρχαία ελληνική θα διδάσκεται σε τρία δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
  Η Sue Widgery, διευθύντρια του δημοτικού της ανατολικής περιοχής της Οξφόρδης στο Cowley, όπου οι μαθητές ομιλούν 26 διαφορετικές γλώσσες, είπε: «Η πορεία του προγράμματος διδασκαλίας της λατινικής γλώσσας μας ενθουσίασε αρκετά ώστε να υιοθετήσουμε και τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Πιστεύουμε ότι προάγει στο παιδί την αντίληψη της δικής του γλώσσας και προκαλεί συνάψεις μεταξύ διαφορετικών γλωσσών και τα παιδιά το διασκεδάζουν».
  Απόδοση στη νεοελληνική από andreas, hellenic-spirit blogspot com
  Το πρωτότυπο κείμενο εδώ: http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/7917191/Ancient-Greek-to-be-taught-in-state-schools.html

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 07/08/2010 21:44:56

  Αχαχαχαχα! Ελάτε τώρα, υπερβολες. Ο Παπανδρέου, όπως και μέλος της ελλαδικής κλεπτοκρατίας πιστεύει μόνο στον εαυτό του και μόνο. Η Ελλάδα είναι χώρος δράσης για την μαφία με τα ελληνικά ονόματα και τα ξένα κοστούμια. Το φωνάζω εδώ και πολλάααααα! χρόνια, αλλα μηδέν εις το "πηλίκιον". Ο μέσος Έλληνας σήμερα είναι βλαξ. Γι' αυτο και ο Παπανδρέου είναι "πρωθυπουργός".

 7. anonymous avatar
  anonymous 07/08/2010 22:22:53

  Γιατί τα βάζετε με τον Παπανδρέου; Μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού διαπνέεται από ραγιαδισμό, είναι εξαγοράσιμο και στην τελική είναι υπέρ της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Όποιος μιλήσει για εθνικό κράτος στιγματίζεται ως ακροδεξιός.
  Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα, τι να κάνουμε; Που έλεγε κι ο λογιστάκος.

 8. Βαλεντίνος avatar
  Βαλεντίνος 07/08/2010 22:30:50

  Ας προσέχατε ανόητοι νεοέλληνες όταν ψηφίζατε αυτον πρότεινε η Μαντλίν Όλμπράιτ για κυβερνήτη της ελλάδας το 1999. Δεν το θυμάστε? Καλά να πάθετε. Πάντα μέσα στην άγνοια θα ζήτε...

  • τεο avatar
   τεο @ Βαλεντίνος 09/08/2010 00:03:47

   Ακριβώς έτσι είναι όπως το λες...

 9. adkan adkan avatar
  adkan adkan 07/08/2010 23:00:21

  Δηλαδή αποβλέπει στην κατάλυση του Συντάγματος. Και είναι ακόμη Πρωθυπουργός;

 10. provato avatar
  provato 07/08/2010 23:27:09

  Δεν είναι μόνο ΄΄εμμονές΄΄ του ΓΑΠ. Παλιότερα είχε δώσει συνέντευξη ο Πάγκαλος που έκανε λόγο και αυτός για την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης κτλ

  ΥΓ: Βρήκα και τις ΄΄αμπελοφιλοσοφίες΄΄ του Πάγκαλου (τι να σχολιάσεις από τα μισά ψέμματα μισές αλήθειες που αραδιάζει; - κρίμα για την Ελλάδα με αυτούς τους ...(να μην πω καμιά βαριά κουβέντα) που βρέθηκαν να την κυβερνούν και να ορίζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο το παρόν και το μέλλον μας).
  h**p://3.bp.blogspot.com/_2oeLbEhyIs8/SV_FsLyBErI/AAAAAAAAFNo/Wm_w_ZazEVg/s1600-h/pagkalos.jpg

 11. aurora3363 avatar
  aurora3363 08/08/2010 00:04:02

  ευγε για το αρθρο!επιτελους ξυπναει ο κοσμος για κατι που πριν λιγα χρονια ανηκε στη σφαιρα των συνομοσιολογων και των "γραφικων".
  Το θεμα βεβαια ειναι αν τους "κατσει" η παγκοσμια διακυβερνηση,λογω του οτι ο κοσμος αργησε να το αντιληφθει το παιχνιδι που παιζοτανε ωστε να αντιδρασει.Αλλα αν τους κατσει την κατσαμε..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ aurora3363 08/08/2010 00:06:20

   Η παγκοσμια κυβερνηση δεν μπορει να τους "κατσει" γιατι δεν μπορει να υπαρξει.
   Εκεινο που μπορει να τους "κατσει" ειναι παραχωρησεις σε ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ στο ονομα δηθεν της παγκοσμιας κυβερνησης και του διεθνισμου.

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/08/2010 00:04:27

  Ειναι πιθανο οτι ολη αυτη η φιλολογια εχει σκοπο να δικαιολογησει απο το μνημονιο μεχρι τυχον παραχωρησεις σε εθνικα θεματα προβαλλοντας τη ψευδη αντιληψη οτι η εποχη των "εθνικισμων" εχει τελειωσει,παμε για παγκοσμια διακυβερνηση και αρα ολα οσα γινονται απο τη κυβερνηση ειναι λογικα στο πνευμα της εποχης.
  Στην περιπτωση αυτη οι αντιπαλοι των παραχωρησεων παιζουν το παιγνιδι των κυβερνητικων οταν αναφερονται σε καποια μυθικη Νεα Ταξη.Η δηθεν Νεα Ταξη δεν ειναι κατι αλλο απο τη παγκοσμια κυβερνηση.Αρα οταν το ακουει καποιος συμπεραινει οτι αφου τοσο οι αντιπαλοι οσο και οι φιλοι της Νεας Ταξης - παγκοσμιας κυβερνησης συμφωνουν οτι αυτη επικειται ειναι λογικο αυτο να ειναι αληθεια.Επομενως τα οσα κανει η κυβερνηση εχουν βαση αφου ειναι αναποφευκτα.Αν λοιπον καποιοι δεν θελουν να παιξουν το παραπλανητικο παιγνιδι του Παπανδρεου πρεπει να παψουν να επικυρωνουν την περιγραφη του μιλωντας για νεες ταξεις αλλα να αναφερονται παντα συγκεκριμενα στις κινησεις και συμφεροντα χωρων οπως ΗΠΑ,Αγγλια,Ρωσια,Γαλλια,Τουρκια κλπ.
  Δεν ειναι μονο ο Παπανδρεου που θελει να πιστεψουμε οτι εφθασε το τελος των εθνικων κρατων.Ειναι και πολλοι αριστεροι που εχουν το εξης προβλημα : μετα τη παταγωδη αποτυχια του σοσιαλισμου οποιαδηποτε υπερασπιση της εθνικης ανεξαρτησιας αφορα την υπερασπιση του "αστικου" εθνικου κρατους γιατι δεν μπορει να υπαρχει κανενα αλλο κρατος σημερα (αυτο δεν αφορα το ΚΚΕ που ειναι πιστο στο κλασικο μοντελο αλλα τους αλλους).Επειδη δεν θελουν να ταχθουν υπερ αυτου του κρατους προσπαθουν την αδυναμια τους να την ξεπερασουν με το ιδεολογημα οτι περασε η εποχη τους και ολα πια ειναι ζητημα "παγκοσμιας κυβερνησης".ΠΑΣΟΚ και εκτος ΚΚΕ αριστερα μετατρεπουν την ιδεολογικη τους αμηχανια μπροστα στο γεγονος οτι πρεπει να προτεινουν λυσεις για ενα αστικο εθνικο κρατος (και το ΠΑΣΟΚ να το κυβερνησει) σε φαντασιωση οτι καταργουνται τα κρατη.
  Η ΝΔ πρεπει να επιμεινει στην καταρριψη των φαντασιωσεων αυτων γιατι αυτη ειναι η δυναμη που αντικειμενικα δεν εχει στην ιδεολογια της κανενα προβλημα με το εθνικο κρατος.

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ ψυχραιμια 08/08/2010 00:38:21

   πολυ θολουρα ψυχραιμια αυτο που γραφεις..κατ αρχην η παγκοσμια διακυβερνηση δεν ειναι φαντασιωση κανενος ελληνικου κομματος..Ειναι μια προσδοκια και κυριως σκεψη (στην ελλαδα δεν σκεφτομαστε, απλα συλλογιζοματε κατα Αξελο) αυτων που πραγματικα κυβερνουν αυτον τον πλανητη εδω και πολλα χρονια..

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ aurora3363 08/08/2010 11:58:03

    Eιπα την αποψη μου πιο πανω και θα την ξαναπω αλλιως.Ο κοσμος ειναι ετσι δομημενος και τοσο μεγαλος που αυτο απλως ειναι αδυνατον.
    Το κεντρο βαρους του κοσμου πληθυσμιακα ειναι στην Ασια.Προφανως δεν υπαρχει κανεις που να πιστευει οτι ειναι δυνατον εκει να ειναι και το κεντρο της παγκοσμιας κυβερνησης.Οπως φανηκε και απο τα λεγομενα ολοι νομιζουν οτι θα ειναι σε Αμερικη και Ευρωπη.Δηλαδη μια μειοψηφια του 1/5 του πληθυσμου της γης θα διοικει το υπολοιπο.Μια μειοψηφια επιπλεον που δεν εχει καμμια διαθεση για πολυνεκρους αποικιακους πολεμους.Αυτο ειναι απλως αδυνατον.
    Αυτη τη στιγμη υπαρχει μετατοπιση πλουτου και ισχυος απο την Ευρωαμερικη προς την Ασια που κανει το ενδεχομενο ακομη πιο απιθανο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ aurora3363 08/08/2010 17:46:06

    Όταν μιλάνε για παγκόσμια διακυβέρνηση εννοούν ενοποίηση του δυτικού κόσμου. Οι παρίες δεν τους ενδιαφέρουν.

 13. aurora3363 avatar
  aurora3363 08/08/2010 00:05:18

  ευγε για το αρθρο!επιτελους ξυπναει ο κοσμος για κατι που πριν λιγα χρονια ανηκε στη σφαιρα των συνομοσιολογων και των "γραφικων".
  Το θεμα βεβαια ειναι αν τους "κατσει" η παγκοσμια διακυβερνηση,λογω του οτι ο κοσμος αργησε να το αντιληφθει το παιχνιδι που παιζοτανε ωστε να αντιδρασει.Αλλα αν τους κατσει την κατσαμε..ομαδικως

 14. Olympia avatar
  Olympia 08/08/2010 00:18:53

  Γραφικοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την Εθνική υπόσταση. Η ετυμολογία της λέξης Έθνος προέρχεται από την λέξη Γέννα (Natio όπως σωστά το μετέφεραν οι Λατίνοι). Εξ ου και ο όρος "Γένος". Το να αμφισβητεί λοιπον κάποιος "Έλληνας" τον όρο "Εθνικό" είναι τόσο γραφικό και γελοίο, εκτός εάν ο ίδιος πιστεύει ότι προέρχεται από τον Σείριο. Ή έχει την Εθνοσύσταση του ΓΑΠ που δικαιολογημένα αμφισβητεί το Εθνικό κράτος. Ο ίδιος είναι το κράτος αλλά από έναν αχταρμά "γενεών".
  Τέλος, τα δύο μοναδικά σοβινιστικά κράτη στον πλανήτη, οι ΗΠΑ και οι Τουρκία, είναι προϊόν Γενοκτονίας. Δηλαδή εξάλειψης των Εθνών που κατοικούσαν στα εδάφη όπου τώρα αναπτύσσεται η σοβινιστική προπαγάνδα.
  "Εθνικισμός" λοιπόν με την κακή έννοια, απαιτείται εκεί που πραγματικά δεν υπάρχει "Έθνος". Όπου υπάρχει Έθνος, φαίνεται πως η "Νέα Τάξη", επιβάλλει την Εθνοκτονία ως πρακτική είτε ρητορικά είτε πρακτικά (βλ. Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια).

 15. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 08/08/2010 00:30:37

  Καταπληκτικό το άρθρο και πλούσιο νοημάτων και μηνυμάτων. Ελπίζω η ηγεσία της ΝΔ να διαβάζει ή να ενημερώνεται καταλλήλως γι' αυτά τα άρθρα και την πολιτική τους σημασία. Πλησιάζει η ώρα νομίζω που θα αντιπαρατεθούν 2 διαφορετικοί κόσμοι στον ελληνικό πολιτικό στίβο και είμαι βέβαιος για την επικράτηση του ελληνικού κόσμου και όχι του σκυμμένου και δουλοπρεπούς κοσμοπολίτικου. Δείτε και την κριτική του Παπαχρήστου.
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4588196
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ !

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος 08/08/2010 16:35:36

   A!!! o k.Παπαχρηστου..τι καλα ανεβλεψε!!! Προφανως κατι ειδε και ανεβλεψε αλλα τι;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος 08/08/2010 17:15:24

   O k. Παπαχρηστου ακομα καταριεται την Δεξια...τωρα ξαφνικα ανεβλεψε και δεν πιστευει αν αυτα που βλεπει ειναι εργο ΠΑΣΟΚ.
   Μεγας εισε Κυριε και θαυμαστα τα Εργα σου...και πιο πολυ η θεραπεια του τυφλου κ. Παπαχρηστου....Μπορουμε λοιπον να ελπιζουμε σε καλυτερες μερες, φτανει να μην συμβει κατι και χασει παλι το φως του και τον δρομο του φυσικα.

 16. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 08/08/2010 02:15:42

  Η παγκόσμια διακυβέρνηση που παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη σαν ένα ασαφές ιδεολόγημα είναι στην πραγματικότητα μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική που εκπονήθηκε αρχικά από κάποιες Αμερικάνικες ομάδες συμφερόντων. Με την οικονομική ισχυροποίηση της Κίνας και την ορθοποδηση της Ρωσίας, και εν μέσω οικονομικών προβλημάτων στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πλουτοκράτες κινδύνευαν να μην μπορούν να επικρατήσουν (για να θυμηθούμε τον Μπους), και ο πιο εύκολος τρόπος ενδυνάμωσης τους ήταν ένα εταιριλικι με την ΕΕ. Για να πετύχει όμως αυτό υπήρχαν δυο προϋποθέσεις:
  Κατ'αρχάς έπρεπε αυτή η ταύτιση πολιτικών και συμφερόντων ΗΠΑ και ΕΕ να μην εμφανίζεται σαν άλλη μια αποικιοκρατική εκστρατεία των λευκών εις βάρος των υπόλοιπων λαών, και γι'αυτό ήταν σκόπιμο να μπει ένα περιτύλιγμα τύπου ΟΗΕ που θα έχει υποτίθεται σκοπό να εντάξει σταδιακά και άλλες χώρες.
  Η άλλη προϋπόθεση είναι να υπάρχει συγκέντρωση των εξουσιών στην ΕΕ έτσι ώστε να μην έχει η κάθε Μάλτα και Σλοβακία δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις της Ευρώπης. Γι'αυτο και όλη η φασαρία με την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας. Και εδώ, η θεωρία της παγκόσμιας θολούρας είναι βολική μέχρι να δημιουργηθούν οι ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης. Αλλά μέχρι εκεί. Γιατί από εκεί και πέρα τα φλου κράτη με τα ελαστικά σύνορα θα είναι καλά για τους άλλους. Και αυτό θα φανεί όταν ένα από τα 27 σήμερα κράτη μέλη της ΕΕ αποφασίσει να αποχωρίσει, οπού θα πολεμηθεί λυσσαλέα από τις Βρυξέλλες.
  Εκεί εξαντλούνται για την ώρα οι φιλοδοξίες για παγκόσμια διακυβέρνηση γιατί το εγχείρημα είναι ήδη αρκετά δύσκολο και αν πετύχει εξασφαλίζει τους εμπνευστές του για αρκετά χρονιά.

 17. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 08/08/2010 03:39:42

  "Η αποσύνθεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οδήγησε σε 1000 χρόνια Μεσαίωνα."

  Θα μου επιτρέψετε μια διόρθωση. Η αποσύνθεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οδήγησε στο Δυτικό Μεσαίωνα!! Στην καθ'υμάς Ανατολή οδήγησε στο ένδοξο Βυζάντιο. Δεν είναι απλά ένας πόλεμος για τη σύσταση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Είναι ένας πόλεμος με σκοπό την ανασύσταση της όποιας Αυτοκρατορίας χωρίς την πολιτισμική κυριαρχία της Ανατολής.
  Ίσως είναι ένα θέμα πιο βαθύ αλλά καθόλου δύσκολο να το κατανοήσουμε. Η διαμάχη τα τελευταία χρόνια είναι η επικράτηση της Νέας Τάξης στην οποία η Ελλάδα ως Πολιτιστική Υπερδύναμη δεν θα υπάρχει.
  Δεν είναι συνωμοσιολογία αλλά αν ο καθένας μας κοιτάξει γύρω του, θα καταλάβει. Η επίθεση στη Θρησκεία μας έγινε με πολλαπλά χτυπήματα. Η ταπεινωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης Σημίτη στην Εκκλησία, η υπερπροβολή των κακών υποθέσεων στελεχών του Κλήρου, οι διάφορες καρικατούρες τύπου κας Λουκά που κατέκλυσαν την τηλεόραση και τις εφημερίδες. Η εκλογή ενός μουγκού Αρχιεπισκόπου μετά από τον άκρως επικίνδυνο για τη Νέα Τάξη Χριστόδουλο ακόμη και αυτός ο θάνατος του τελευταίου που έγινε πάνω στην ώρα..
  Βγήτε στους δρόμους. Περπατήστε και μετρήστε τις ελληνικές πινακίδες στα καταστήματα. Δείτε τηλεόραση και αριθμήστε τα τηλεοπτικά κανάλια με Ελληνικό όνομα.. Πείτε μου ποιος Έλληνας συγγραφέας είναι ο αγαπημένος της νεολαίας σήμερα. Ποιος ποιητής. Ποιος συγγραφέας και ποιος σκηνοθέτης γυρίζει ταινία με Ελληνικό θέμα. Έστω σήριαλ στην τηλεόραση. Όλα ξένα!! Τα πάντα λατινικά, αγγλοσαξωνικά.
  Σήμερα είναι η τελευταία επίθεση στην αξιοπρέπεια. Από αποπαίδι της Ευρώπης μας έκαναν ζητιάνους..
  Ας σκεφτούμε όμως όλοι. Ως εδώ φτάσαμε τυχαία; Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο;

  • michal avatar
   michal @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 08/08/2010 06:43:46

   Nai oi Evraioi ftaine gia ola.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ michal 08/08/2010 12:19:57

    Ξέρεις κάτι; Γιατί εγώ μόνο γεγονότα παραθέτω. Για Εβραίους κουβέντα δεν είπα. Και δε νομίζω να είναι οι Εβραίοι πίσω από όλα αυτά...

   • michal avatar
    michal @ michal 08/08/2010 16:41:53

    Den para8eteis apla gegonota. Afhneis uponoies sunwmosias anti na koitaxteis ws Ellhnas sto ka8refth kai na deis tis eu8unes sou. Oloi oi Ellhnes eite perimenoun ta panta apo tous ksenous, eite meta tous kathgoroun dia pasan noson. Ftaiei h Nea Taksh pou o Xristodoulos eixe dipla tou Epafeneious kai 8eoklhtous?

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ michal 09/08/2010 07:40:14

    Ο Επιφάνειος και ο Θεόκλητος τον αρρώστησαν; Τα ανακάτεψες. Και πάλι δεν αφήνω δεν μιλάω μόνο για ξένους.. Μιλάω για κάποιους. Οι Εφιάλτες ζούνε. Και εγώ κύριε δεν έχω καμία ευθύνη ως Έλληνας γι αυτή την κατάσταση!!!

   • michal avatar
    michal @ michal 09/08/2010 07:52:18

    Mhpws tou ekanan me enesh thn pa8hsh tou, eleos. O an8rwpos arrwsthse opws arrwstainoun oloi oi an8rwpoi.

  • Julius avatar
   Julius @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 09/08/2010 11:44:25

   Αναφορικα με το Σχεδιο,παραπεμπω στο Youtube και στις ετικετες¨:
   The NWO Agenda 2012, Bildeberg, FEMA, Satanism in music, κ.α. αλλα σχετικα που θα αναδυθουν.

 18. smilenet avatar
  smilenet 08/08/2010 03:54:53

  ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ... ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ... ΕΛΕΓΕ ΟΜΩΣ ΣΥΧΝΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
  ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...

  ΑΛΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ (ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ) ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΞΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ... ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ;;;

  Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3.012.373 ψήφους. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ 3.075.043 ΠΟΛΙΤΕΣ Πηγή για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2009 είναι η Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html .
  ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ... ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΟΥΝ

 19. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 08/08/2010 04:29:11

  Το πείραμα που διεξάγεται σε βάρος του Ελληνικού γένους χτυπάει την ενιαία εθνική ταυτότητα την ισχυρή μεσαία τάξη και τους φτωχούς
  * Το πείραμα

  *Α). Οικονομική δυσπραγίας της Ελλάδας

  *Β). ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ

  *Γ). ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,

  *Δ). ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  *Ε). ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Vs ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.


  Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΟΣ Constitutio Antoniniana είναι η αντίστροφη πορεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δηλαδή θα γίνει πλιάτσικο σε κατακτήσεις των δυτικών κοινωνιών που είχαν καλό επίπεδο διαβίωσης και θα ενταθεί η αποδόμηση της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας ενώ θα γιγαντωθούν οι τραπεζίτες (κυρίως) και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (δευτερευόντως) ως μια “κάστα” ανώτερη που θα κυβερνάει την “πλέμπα”.

  Άρα:
  Οι γεωστρατηγικοί στόχοι μεγάλων δυνάμεων επιτυγχάνονται μέσω εξαθλίωσης του τοπικού πληθυσμού μέσω χρεών, μέσω λαθρομετανάστευσης (πόλεμοι για την δημιουργία πολιτικών προσφύγων) και σε περίπτωση αντίστασης μέσω στρατιωτικής επιβολής

  Για να θεμελιωθεί και να λειτουργήσει η δημοκρατία πρέπει να υφίστανται δύο κρίσιμες προϋποθέσεις:

  “Πρώτον ενιαία ταυτότητα (εθνική συλλογικότητα) που ορίζει το “εθνικό συμφέρον” ως πεδίο αναφοράς του συνόλου.

  Και δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη, που επιβάλλει κάθε φορά τη συνισταμένη του δημοσίου συμφέροντος.”


  Πρώτον ενιαία ταυτότητα
  1). Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα εξακολουθούν να δεσπόζουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
  Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την μετακίνηση και ενσωμάτωση των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός κράτους προτεκτοράτου και την υποτέλειά του, με βάση τις αρχές της τυραννίας, σε υπερεθνικούς οργανισμούς και δομές προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους με την εκμετάλλευση των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης.
  Κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη των Η.Π.Α. και των προθυμων εργαλείων της προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της πολυπολιτισμικότητας, του εθνομηδενισμού και της αποδυνάμωσης εθνικών κρατών (όπως η Ελλάδα).

  (Οι Η.Π.Α. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ την μετακίνηση, την εγκατάσταση και την προστασία των εγκληματιών λαθρομεταναστων μέσω των προθύμων εργαλείων που τους υπηρετούν.)

  Δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη
  2). Η επιχειρούμενη εξίσωση προς τα κάτω των μεσαίων στρωμάτων των δυτικών κοινωνιών είναι βασικός στόχος της Ν.Τ.Π.

  Τα wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς καθώς τα πρόθυμα εργαλεία προωθούν την αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

  Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

  Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

  Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

  Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

  Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι σημερινοί κοσμοεξουσιαστές με την προγραμματισμένη διαφορά πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών στο παρελθόν, την επιχειρούμενη εξίσωση προς τα κάτω των δυτικών κοινωνιών, κατάφεραν να μετατρέψουν σε πολλαπλά πλεονεκτήματα την μετακίνηση πληθυσμών και κεφαλαιων.


  ΣΤΟΧΟΙ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  Τα σχεδιασμένα βημάτα του πολυπολιτισμικού πειράματος για την εξομάλυνση της πολυπολιτισμικής πορείας έχουν χαραχθεί από υπερεθνικά κέντρα και think tanks. (πολιτικό άσυλο, Μ.Κ.Ο., πολεμοι, ομάδες επιδοτούμενων αριστεριστών κ.α.)

  think tanks (δεξαμενές σκέψεων) + πρόθυμα εργαλεία + διεθνείς οργανισμοί = το δυναμικό και οι ιδέες της παγκοσμιοποίησης

  Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις = προπαγάνδα & εκφοβισμό απέναντι σε συνειδητοποιημένους εθνικά υπερήφανους πολίτες

  Το σχέδιο των κέντρων αυτών (think tanks) είναι η κυριαρχία του ισλαμικού στοιχείου στην Ελληνική επικράτεια με την αδιάκοπη ροή λαθρομεταναστών και η αποδόμηση της Ελληνικής εθνοκεντρικής παιδείας, και η προώθηση της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

  Και μπορεί να ρωτήσει κάποιος γιατί θα είναι τόσο μεγάλη και αδιάκοπη η μεταναστευτική ροή, ειδικά στην Ελλάδα.

  Επειδή στην Ελλάδα διεξάγεται το πείραμα* μετάβασης προς την πολυπολιτισμική κοινωνία, και επειδή είναι και μια συμβολική κίνηση κατάλυσης της φυλετικής συνέχειας της γενέτειρας της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

 20. st.takis avatar
  st.takis 08/08/2010 10:00:36

  οταν τα ελεγε ο Λιακοπουλος γελάγανε.

 21. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 08/08/2010 10:17:42

  το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ακόμα στην αθηναϊκή δημοκρατία. και το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως έχουν ελεύθερη βούληση. οι άνθρωποι είμαστε αρνητικές οντότητες και οι διάφορες αρνητικές συμπαντικές δυνάμεις βρίσκουν πεδίο δράσης. χτυπούν με μανία πάνω στη φύση και πολλές φορές χρησιμοποιούν ευάλωτους ανθρώπους σαν πιόνια για να κάνουν κακό. αλλά πιο εύκολο είναι να βρουν χρήσιμους ηλίθιους ικανούς να καταστρέψουν ό,τι βρουν μπροστά τους νομίζοντας ότι κάνουν καλό.οι πιο πολλοί κάτοικοι του πλανήτη είναι προμηθεϊκά ανθρομποτάκια.

 22. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 08/08/2010 12:26:12

  Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εθνική συνείδηση, αλλά ΔΕΝ είχαν κράτος ελληνικό. Σαφώς υπάρχει αναφορά σε πατρίδα στους αρχαίους, αλλά αυτή η πατρίδα είναι η Πόλις. Λάθος ότι οι δημοκρατίες δεν δημιουργούν αυτοκρατορίες. Ο Επιτάφιος του Περικλή είναι ο ύμνος στην Αθηναϊκή ηγεμονία, που ήταν η αυτοκρατορία της εποχής στην Μεσόγειο. Διαβάστε τα αποσπάσματα του Επιταφίου που αναφέρονται στην στρατιωτκή ισχύ των Αθηνών, "αθρόα τε τη δυνάμει ημών ουδείς πω πολέμιος ενέτυχε...", "την τε των πέλας αυτοί επελθόντες....", κλπ και θα καταλάβετε ότι ο Περικλής δεν έχει κανένα πρόβλημα να παινευτεί για τις ιμπεριαλιστικές επιδόσεις της πατρίδας του. Και καλά κάνει στο κάτω-κάτω διότι οι αρχαίοι δεν μάσαγαν τα λόγια τους και ο πόλεμος είναι θέμα ιχύος. Ο δε πόλεμος της εποχής εκείνης ήταν μεταξύ Ελλήνων (εμφύλιος). Η δε Πατρίδα, την οποία επαινεί ο Περικλής, είναι η πόλη των Αθηνών, η οποία κυριαρχεί επί των υπολοίπων Ελλήνων και βαρβάρων σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως ζωτικό της χώρο.

 23. oi vlammenoi avatar
  oi vlammenoi 08/08/2010 12:40:10

  Οι απόψεις του Παπανδρέου περί παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι γνωστές εδώ και χρόνια.Το πρόβλημα είναι, ότι είναι κυρίαρχες σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας.Ακόμα και στην αριστερά, στην δικιά της χειρότερη εκδοχή βέβαια.Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι σαν ιδέα είναι έξυπνη.Για πρώτη φορά στην ιστορία, κάποιοι προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, χωρίς στρατιωτικά μέσα, αλλά με πολιτικό έλεγχο των λαών.Τους βγαίνει πιο φθηνά προφανώς.Στόχος βέβαια, όπως κάθε αυτοκρατορίας, η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη.Ο έλεγχος της Ελλάδας, για ιστορικούς, γεωστρατηγικούς και συμβολικούς λόγους, είναι μια από τις βασικές προυποθέσεις για την επιτυχίας τους.Οι καιροί αλλάζουν και μάλιστα πολύ γρήγορα στην εποχή μας, αλλά η μορφολογία της γης όχι.Ιστορικά, για να ελέγχεις τον πλανήτη, πρέπει να ελέγχεις την μεσογειακή λεκάνη και για να την ελέγχεις πρέπει να ελέγχεις την Ελλάδα.Με την πρόοδο των τεχνολογιών, αναδείχθηκε και ένα δεύτερο στρατηγικό σημείο ελέγχου, η κεντρική Ευρώπη.Δεν είναι τυχαίο , ότι οι δύο τελευταίοι παγκόσμιοι πόλεμοι, έγιναν για τον έλεγχο της Γερμανίας.
  Δυστυχώς, έχουν καταφέρει να ελέγχουν και τα δύο αυτά στρατηγικά σημεία.Εμάς μέσω του πολιτικού ελέγχου και οικονομικού ελέγχου, εκμεταλλεύοντας τα τραγικά μας λάθη μετά τον δεύτερο πόλεμο και την Γερμανία, με την έλλειψη της σε ενεργειακές πηγές και τον παθολογικό της φόβο για την Ρωσσία.Εμείς δεν κάναμε τίποτα για να τους αντιμετωπίσουμε.Οι Γερμανοί κάνανε μια προσπάθεια με την δημιουργία της ΕΕ, αλλά από ότι φαίνεται το χάνουν το παιχνίδι.Το μόνο που καθυστερεί την απόλυτη κυριαρχία τους είναι η επάνοδος της Ρωσίας ως παγκόσμιας δύναμης, υπό την ηγεσία του Πούτιν.Όσο και να τον βρίζουν τα δικά μας ξεφτέρια, θα τον προτιμούσαμε για ηγέτη από αυτούς.

  Οπότε σε λίγο καιρό, θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για τον ρόλο μας στην παγκόσμια σκακιέρα και δυστυχώς, όσο είμαστε σε αυτήν την κατάσταση δεν έχουμε καμια ελπίδα.

  www.vlammenoi.blogspot.com

  • anonymous avatar
   anonymous @ oi vlammenoi 08/08/2010 18:04:02

   κάποιοι προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, χωρίς στρατιωτικά μέσα, αλλά με πολιτικό έλεγχο των λαών.

   Αυτό πέτυχε η αριστερά στην Ελλάδα. Κυριάρχησε επί της χώρας με πολιτικό, ασφυκτικά πολιτικό, έλεγχο των πάντων και μας έφερε εδώ που μας έφερε.

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ anonymous 08/08/2010 21:25:20

    σωστος!!!!

 24. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 08/08/2010 13:10:22

  Ρόμπερτ Σίλερ, Αμερικανός Οικονομολόγος (στο "Βήμα" της Κυριακής):
  "Σε 100 χρόνια θα θυμάστε την κρίση με ευγνωμοσύνη"... Πάλι καλά, το νέο "Ναυαρίνο" θα κρατήσει έναν αιώνα και όχι περίπου δύο, όπως το παλιό.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Διοτίμα 08/08/2010 14:03:36

   Αυτός είναι ο συγγραφέας του "Animal Spirit" που ακουσαμε πρόσφατα δια στόματος Γ.Π.

 25. Factorx avatar
  Factorx 08/08/2010 14:13:20

  Εχουμε γραψει κι άλλες φορές οτι τα “εθνικά” τους ανησυχούν περισσότερο απο τα “οικονομικά”. (http://www.antinews.gr/?p=56106).
  Σιγά – σιγά (και με τις προσπάθειες όλων μας) το ζητημα της Εθνικης Ανεξαρτησίας έρχεται στο προσκήνιο.
  Δείτε σήμερα και σχετικό αφιέωμα στο ΒΗΜΑ και πως επιχειρεί να απαντήσει ο Ψυχογιός:
  “…Στην πραγματικότητα, τα περί εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας αναφέρονται για να νιώσουμε την καυτή ανάσα της τουρκιάς στον σβέρκο, να νιώσουμε να πληγώνεται ο εγωισμός μας, να φοβηθούμε ότι αυτό το πολύ μεγάλο πράγμα που είναι η ψυχή μας, το Ονομα δηλαδή, δεν θα το σώσουμε· θέλουν να αισθανθούμε απειλούμενοι- όταν αυτό που απειλείται είναι το δικαίωμα της πολιτικής τάξης να διαχειρίζεται τα δημόσια αξιώματα και χρήματα σαν να είναι ιδιωτικά. Επομένως, το δίλημμα δεν είναι « ανεξαρτησία ή υποτέλεια ». Ακατέργαστα διατυπωμένο, το δίλημμα είναι « η Ελλάδα ανήκει στους πολίτες της ή στην πολιτική τάξη; »- ήτοι θα δεχθούν οι πολιτικοί να εκσυγχρονιστεί η κρατική διαχείριση ώστε να προχωρήσει η χώρα ή θα υπερασπιστούν τα προνόμιά τους επικαλούμενοι την «εθνική κυριαρχία» και θα την οδηγήσουν στο χάος; Πρόκειται για ερώτημα που στον πυρήνα του είναι σωστό και κυρίως κρίσιμο, θα έλεγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ..

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=347666&ct=114&dt=08/08/2010#ixzz0w07q1a1C

 26. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 08/08/2010 15:06:47

  h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/08/2010_1292352

  Το Μνημόνιο, η χύτρα και το «σημείο βρασμού»
  Tου Σταυρου Λυγερου

  Με κηδεμόνα την τρόικα και με όπλο το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή πτώχευση», η κυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας. Και μάλιστα μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία. Η διάλυση της απεργίας των φορτηγατζήδων είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, που ενίσχυσε την εντύπωση ότι η αντίσταση στην κυβερνητική επιλογή είναι ατελέσφορη και ως εκ τούτου μάταιη. Κυριαρχεί η πεποίθηση πως λόγω των ειδικών συνθηκών η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο υποχώρησης.

  Επιπροσθέτως, λόγω και της προπαγάνδας των ΜΜΕ, η οποιαδήποτε απεργία αντιμετωπίζεται από την κοινή γνώμη εχθρικά, με αποτέλεσμα να ασκείται στους απεργούς όχι μόνο η ασφυκτική πίεση της κυβέρνησης, αλλά και μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η απεργία έχει ηθικοπολιτικά κηρυχθεί αντικοινωνική ενέργεια, με πρακτικό αποτέλεσμα οι επαγγελματικές ομάδες να μην διαθέτουν πια καμία δυνατότητα άμυνας έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.

  Παρότι η κυβέρνηση έλαβε πρωτοφανή και επώδυνα μέτρα, έστω και με γκρίνιες, οι βουλευτές στοιχήθηκαν πίσω από τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα. Μπορεί η διαδικασία ιδεολογικοπολιτικής μετάλλαξης να είχε αρχίσει προ αρκετών ετών, αλλά τώρα διαρρηγνύονται οι δεσμοί του με τις κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες παραδοσιακά αποτελούσαν την προνομιακή εκλογική πελατεία του.

  Στην πραγματικότητα, έχει πάψει να λειτουργεί ως αυτόνομος πολιτικός οργανισμός. Τραυματισμένο ηθικά και με βαρύτατες ευθύνες (όπως και η Ν.Δ.) για την κατάντια της χώρας, δεν μπορεί να θέσει όρια στις επιλογές του αρχηγού του. Η έννοια πολιτικό κόμμα τείνει να υποκατασταθεί στην πράξη από τον αρχηγό - «βασιλιά» και τους συνεργάτες - «αυλικούς» του. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε τόσο εύκολα σε «κόμμα του Μνημονίου».

  Αυτή η ιδεολογικοπολιτική μεταλλαγή δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Προς το παρόν, όμως, οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πρώτο κόμμα και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα αποφασιστικό επιχείρημα. Δεν φαίνεται να κατανοεί, όμως, ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι ρευστή. Η ηθική απαξίωση και οικονομική κατάρρευση του προηγούμενου μοντέλου ανάπτυξης συγκρατεί προς το παρόν τις αντιδράσεις και διευκολύνει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Για πόσο ακόμα, όμως, θα αποδίδει ο εκβιασμός «Μνημόνιο ή πτώχευση»;

  Οι πολίτες φοβούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν στο νέο δυσμενές περιβάλλον. Εάν, όμως, η ανεργία και η καταστροφή μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπερβούν ένα όριο, εάν δηλαδή συγκεντρωθεί η κρίσιμη μάζα απόγνωσης, θα μεταλλαχθεί σε οργή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια ασήμαντη αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη. Οι ενδιάμεσες λύσεις έχουν φύγει από το τραπέζι. Η κατάσταση μοιάζει με ερμητικά κλεισμένη μεταλλική χύτρα, που έχει τοποθετηθεί στη φωτιά, κι αναμετριέται με την εγκλωβισμένη δύναμη του ατμού. Πόσο θα αντέξει;

  Εάν το Μνημόνιο ήταν μόνο μία συνταγή δημοσιονομικής εξυγίανσης, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πρόγραμμα βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας-κοινωνίας, με βάση τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες προδιαγραφές. Είναι αλήθεια ότι η τρόικα επιβάλλει μέτρα, τα οποία έπρεπε να είχαν προ πολλού εφαρμοσθεί από τις κυβερνήσεις κυρίως για την καταπολέμηση της κλεπτοκρατίας, των πελατειακών σχέσεων και του ανορθολογισμού.

  Από την άλλη πλευρά, όμως, η εφαρμοζόμενη συνταγή συνολικά λειτουργεί σαν προκρούστεια κλίνη, που τείνει να εγκλωβίσει την οικονομία σε ανατροφοδοτούμενη ύφεση. Εάν αυτό συμβεί η έκρηξη θα καταστεί αναπόφευκτη. Εάν αντιθέτως η οικονομία ανακάμψει, οι πιέσεις θα αμβλυνθούν και η κυβέρνηση θα κερδίσει το στοίχημα.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όσα κάνει τα κάνει για να σώσει την Ελλάδα. Είναι προφανές, όμως, ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο. Οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, αλλά και οι δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών επιβεβαιώνουν εδώ δοκιμάζονται οι κοινωνικές αντοχές στις σχεδιαζόμενες πολιτικές λιτότητας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.

  Από την έκβαση του ελληνικού πειράματος θα κριθεί η κατεύθυνση και η ένταση της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, που θα εφαρμοσθεί στην Ευρώπη. Για να καμφθούν, όμως, οι αντιστάσεις των ευρωπαϊκών κοινωνιών, δεν αρκούσαν τα λόγια. Η Ελλάδα, ως ο αδύνατος κρίκος της Ευρωζώνης, παίζει σήμερα τον ρόλο του κακού μαθητή, που τιμωρείται αυστηρά για να πειθαρχήσουν οι υπόλοιποι.

  Είτε επειδή έχει πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, είτε επειδή δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του λειτουργούν ως εντολοδόχοι κι όχι ως πραγματική κυβέρνηση, η οποία ναι μεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά παραλλήλως ασκεί και τη δική της πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

  Το εξοργιστικό είναι ότι οι ελίτ που εξέθρεψαν τη διαπλοκή, την κλεπτοκρατία, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό και την ατιμωρησία μετατράπηκαν με επιδεξιότητα χαμαιλέοντα σε σημαιοφόρους του συμβολαίου κηδεμονίας, που παραπλανητικά ονομάσθηκε Μνημόνιο. Οι ελίτ όχι μόνο δεν βιώνουν τραυματικά το καθεστώς κηδεμονίας, αλλά έχουν βολευθεί πολιτικά. Δεν είναι πρώτη φορά, άλλωστε, που όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες των δικών τους πράξεων, βρίσκουν καταφύγιο στην αγκαλιά ξένων κηδεμόνων! Η μορφή μπορεί να άλλαξε, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η εξάρτηση και η υποτέλεια έχουν βαθιές ρίζες στην Ελλάδα.

 27. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 08/08/2010 15:08:44

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/08/2010_1292350

  Οι αντοχές του ΠΑΣΟΚ
  Tου Κωστα Iορδανιδη

  Εντυπωσιακή ιδιότης του ΠΑΣΟΚ, από ιδρύσεώς του, ήταν η διαχείριση των πολιτών που το αναδείκνυαν στην εξουσία. Εξελίξεις αναιρετικές θεμελιωδών «αρχών», όπως η συμφωνία παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, έγιναν αδιαμαρτύρητα δεκτές, διότι απλώς ο ιδρυτής του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου τη μετονόμασε αυθαιρέτως σε συμφωνία απομακρύνσεως των βάσεων.

  Η εθελουσία αυτή τύφλωση απεδόθη στη «δαιμονική» ιδιοσυστασία του Ανδρέα Παπανδρέου, από τη Νέα Δημοκρατία, οι οπαδοί της οποίας παρέμειναν απλοί θεατές των διαδραματιζομένων στην ελληνική πολιτική σκηνή για μία εικοσαετία, με εξαίρεση ένα σύντομο διάστημα επί της κυβερνήσεως του κ. Κ. Μητσοτάκη.

  Το γεγονός ότι τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος δεν ενεργούσαν μόνο με βάση το θυμικό στοιχείο κατέστη σαφές με την εκλογή του «εκσυγχρονιστή» κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος ανεδείχθη αρχηγός από κομματικό συνέδριο, όπου κυριαρχούσαν οι συνδικαλιστές, οι αντίπαλοι κάθε εκσυγχρονιστικής προσπάθειας, διότι ορθώς θεώρησαν ότι αυτός μπορούσε να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εξασφαλίζονταν την υποστήριξη της αστικής τάξεως. Και απεδείχθη ότι είχαν δίκαιο.

  Ο σημερινός πρωθυπουργός και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρεί την πλήρη ανατροπή. Κατ’ εντολήν της τρόικας εξαρθρώνει συστηματικά το οικοδόμημα που ανήγειρε το κόμμα του από το 1981. Ως υπουργός Εξωτερικών είχε αντιτάξει στον αρχέγονο εθνικισμό του ΠΑΣΟΚ πολιτική προσεγγίσεως με την Τουρκία, συνεργάστηκε με το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας δίχως να ακουστεί η παραμικρή διαμαρτυρία από τα «μαχητικά» στελέχη του κόμματος.

  Στην παρούσα συγκυρία, «εκσυγχρονιστές» Ροβεσπιέροι επιδίδονται στην πολιτική καρατόμηση των παλαιών συντρόφων, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Η Ελλάδα των μικρομεσαίων συνθλίβεται σταδιακώς, η μέριμνα για τον μη προνομιούχο έδωσε τη θέση της σε «πραγματιστικές» θεωρήσεις. Παρά ταύτα, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Ν.Δ.

  Και όμως, τίποτε από όσα εσφαλμένα έπραξε η Ν.Δ. ή από όσα της καταλογίζουν δικαίως ή αδίκως οι αντίπαλοί της, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει το φαινόμενο. Ισως ο λόγος αυτού του παραδόξου είναι ότι η Δεξιά στην Ελλάδα απεδέχθη άνευ όρων την ενοχή, που καλλιέργησε εναντίον της το σύνολο της Αριστεράς, διότι διανοητικώς απλούστατα αδράνησε. Οι συνεχείς αναθεωρήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντί να το απαξιώνουν, του προσδίδουν ζωτική ορμή.

  Θεώρησε η Ν.Δ. ότι αρκούσε να παραμείνει «συνεπής» σε αρχές, που ουδέποτε εξειδίκευσε και ούτε προσπάθησε να μεταδώσει πειστικά, και δημιούργησε απλώς εικόνα διανοητικής στειρότητας. Προσπάθησε απλώς να αντιγράψει –με τρόπο ασφαλώς κακέκτυπο– την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ και επεχείρησε συνεργασίες παρά φύση με την κομμουνιστική Αριστερά.

  Ο κ. Μητσοτάκης συνέπραξε με το ΚΚΕ και επέτυχε την πολιτική νεκρανάσταση του Α. Παπανδρέου. Ο κ. Κώστας Καραμανλής απέτισε φόρο τιμής στους κομμουνιστές εγκλείστους της Μακρονήσου και ουδέναν έπεισε τελικώς. Ολως διαφόρως φαίνεται ότι κατακτάται η επαφή με τον λαό. Αυτή την πρόκληση αντιμετωπίζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο νέος αρχηγός της Ν.Δ.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 08/08/2010 20:27:53

   Δες αυτό: h**p://mitsosms.blogspot.com/2010/08/blog-post_2627.html

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 08/08/2010 20:29:47

   Και αυτό: h**p://mitsosms.blogspot.com/2010/08/k.html

 28. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 08/08/2010 15:11:57

  O GAP ενα σκοπο εχει να εκδικηθει και να διαλυσει την ελληνικη κοινωνια

 29. Maya avatar
  Maya 08/08/2010 16:28:27

  Εγώ η παραπάνω, έχω πάντως επίγνωση του τι είναι αυτός ο ρ/σ.

  Για αυτό ακριβώς και είπα "κατά τύχη".
  Έψαχνα κάτι να ακούσω και εκείνη την ώρα έτυχε να παίζει κάτι καλό. Κόλλησε ο δείκτης μέχρι που ξεκίνησε να μιλάει για τα διόδια, έμεινα εκεί και αμέσως μετά πήγε στον Θεοδωράκη.
  Τρομερό;

  Αν είχατε και εσείς την ευκαιρία να ακούσετε (μόνο) το συγκεκριμένο σημείο για τον Θεοδωράκη θα με ενδιέφερε περισσότερο κάποιο σχόλιο επί τούτου, όχι για το εστί ο Σύριζα ή ο σταθμός γενικά και ειδικά.

  Αυτά είναι γνωστά, αλλού είναι το θέμα και ο προβληματισμός του.

 30. lamοgios avatar
  lamοgios 08/08/2010 19:53:56

  Οι Γιωργάκηδες, οι Ντόρες και οι Τρόϊκες είναι περαστικοί, δεν λυποψυχάμε.

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

  Δείτε το βίντεο (όλο}.

  http://lamogios.blogspot.com

 31. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 08/08/2010 20:09:26

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι απολύτως ανεπαρκής,
  ως προσωπικότητα, για τόσο....διαλυτικούς στόχους που
  του αποδίδεις.
  Η αυτουπονόμευση μιας κοινωνίας, με πρωτοπόρες τις
  ψευδοελίτ που ΄διέθετε, μετρησε πολύ περισσότερο.
  Εάν προκύψουν προτάσεις ανοικοδόμησης και συσπειρώσουν
  κοινωνικές δυνάμεις με κάποιο τσαγανό, θα θυμόμαστε,
  όσα συμβαίνουν,ως κακό εφιάλτη.
  Διαφορετικά, θα συρρικνωθούμε στην έκταση και το εύρος
  που μας αξίζει. Τόσο απλό!
  Δεν θα δαιμονοποιήσουμε τώρα και τον ΓΑΠ....σιγά τον..
  anjel exterminador!

  • τεο avatar
   τεο @ χελιδόνι 09/08/2010 00:24:41

   Τη διαλυση της κοινωνιας δεν ειναι ικανος οπως πολυ σωστα λες να την κανει ο ΓΑΠ. Αυτη την εχουν αναλαβει αλλοι. οπως για παραδειγμα η Διαμαντοπουλου και οι Τσιπριδες.

 32. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/08/2010 11:15:03

  "Πατρίδα και ελευθερία σαν ιδέα, σαν αίσθημα και σα λέξη είναι γέννημα δημοκρατικό. Οταν επικρατεί η τυραννίδα είτε η ολιγαρχία, χάνεται η πατρίδα μαζί με την ελευθερία". (Επίκουρος, η αληθινή όψη του αρχαίου κόσμου. Χρ. Θεοδωρίδης εκδόσεις Κολλάρου.)

  Ο "έχων" μεγάλη περιουσία ή ισχύ ή δημοσιότητα ή όλα αυτά, μπορεί να θεωρεί ότι ΔΕΝ χρειάζεται να έχει πατρίδα. Και άρα δεν υπάρχει και ανάγκη να υπηρετήσει σε κάτι. Η πατρίδα είναι γέννημα ανάγκης συλλογικής. Για επιβίωση, άμυνα και προκοπή. Και μάλιστα σαν τέτοια ιδέα είναι γέννημα του αρχαίου δήμου.

  Η αυτοκρατορικοί αιώνες, η φεουδαρχία, η βασιλεία δεν χρειάζονται πατρίδες και λαούς. Θεωρούν πως έδαφος και κάτοικοι είναι περιουσία τους προσωπική. Οπως οι Σαούντ στην Σαουδική Αραβία περίπου σήμερα.

  Την πατρίδα την γεννάει η ανάγκη του δημοκράτη να εκφράσει την ένταξή του στο δημοκρατικό σύνολο. Του λαού.

  Τέτοια ανάγκη δεν έχει ο γόνος της πλούσιας οικογένειας, η αναλφάβητη τηλε-περσόνα, ο "αοιδός" της μη-μουσικής και της γκλαμουριάς, ο εκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής, κοκ. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αυτός θέλει να ξεχωρίσει. Οχι να ενταχθεί στο σύνολο. Και μάλιστα το δημοκρατικό.

  Δεν γίνεται να ξεχωρίσεις υπηρετώντας την πατρίδα στον κάθε "Εβρο".

  Το πολίτης-οπλίτης είναι ιδανικό της δημοκρατίας. Οχι της γκλαμουριάς και της ολιγαρχίας.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Από h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/06/blog-post_1495.html

 33. dimitris avatar
  dimitris 09/08/2010 22:18:03

  Την Ελλάδα σας δεν θα την πάρετε πίσω. Μας τελείωσε συμπατριώτες. Ανήκει στη νέα τάξη πραγμάτων. Ανήκει στην παγκόσμια διακυβέρνηση την οποία υπηρετούν οι πασοκάνθρωποι και οι νεοέλληνες αχυράνθρωποι των μίντια και των κομμάτων όλου του βολευτικού φάσματος. Η Ελλάδα τελείωσε συνέλληνες, ανθέλληνες, γραικοί ή γραικύλοι ουδεμία σημασία έχει. Η Ελλάδα τεμαχίστηκε καρντάσια στα καρντακ(Ίμια) και ουχί μόνον. Η βούλα του νεκροθάφτη λείπει μόνο πάνω απ' το αιγαίο. Οι φυγόστρατοι νενέκοι που μας κυβερνού αποφάνθηκαν. ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. Υπάρχει μόνο το προτεκτοράτο του Αμερικάνου που ψηφίσατε. Το προτεκτοράτο του Αιγαίου. ΄Το νεοοθωμανικό γιουνανισταν καρντάσια. Όπου οι αδελφοί μας τουρκαλβανοί, πακιστανοί, μπαγκλαντεσιανοί, νιγηριανοί, κούρδοι κ.λ.π. άρειες φυλές θα μας διαδεχτούν, αλλάχ θέλοντος και Θείου Μπεν ( οχι Σαμ, πλεον) επιτρέποντος

 34. περαστικός avatar
  περαστικός 10/08/2010 09:54:36

  Για τον ΓΑΠ και το θέμα του άρθρου δείτε ορισμένες παλιές καλές δηλώσεις του, σαν το παλιό καλό κρασί. Θα το πάρετε το μήνυμα πολύ καθαρά.

  h--p://www.antibaro.gr/node/599

 35. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/08/2010 13:53:30

  ναι μονον ετσι θα κανει 500 πτησεις το χρονο και θα τις χρεωνει "εσωτερικες".. χαχαχαααα ρε τι εχουν να δουν τα ματακια μας..

  Ο ΓΑΠ Αστροναυτης στην Γιαγαλαξιακη κυβερνηση..

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.