#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2011 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου έχει κάψει τα χαρτιά του
Ειλικρινά αισθάνομαι συμπάθεια για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Για πολλούς λόγους: πρώτον γιατί  είπαν    «ναι» σ’  ένα νομοσχέδιο που μόνο βάρη φορτώνει στην κοινωνία. Δεύτερον, γιατί καταρρακώθηκε η αξιοπρέπειά τους, ψηφίζοντας  υπό το κράτος πρωτοφανών εκβιασμών! Τρίτον, γιατί το εξάμβλωμα που  ψήφισαν τους τοποθετεί απέναντι στην κοινωνία. Τέλος, επειδή  για μια ακόμα φορά  τους ενέπαιξαν και τους εξαπάτησαν!

Πόσο θ’ αντέχουν ακόμα;

Η επιστολή του Professor Venizelos  προς την κα Λαγκάρντ ουδεμία αναφορά κάνει στο περίφημο άρθρο 37! Άρα, το άρθρο  ή ήταν ιδέα του Καθηγητή για να δείξει ότι κάνει παραπάνω απ’ τα αιτούμενα ή υπάρχουν  συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τις οποίες προφανώς  δεν γνωρίζουμε! Ό,τι και να συμβαίνει,  ο Professor  πέρασε μεν το νομοσχέδιο, απώλεσε δε την αξιοπιστία του. Βαρύ το τίμημα.

Το ερώτημα που ανακύπτει πλέον είναι ένα: για πόσο καιρό  μπορεί ακόμα  αυτή η Κ.Ο. να ψηφίζει εν μέσω απειλών και εκβιασμών και να στηρίζει μια κυβέρνηση που κυριολεκτικά έχει χάσει τη μπάλα;  Για πόσο καιρό ακόμα θα αδιαφορούν για τα ποτάμια της λαϊκής οργής που πλημμυρίζουν δρόμους και πλατείες και ήδη θρηνούν νεκρούς;

Γιατί ας μην έχουμε καμιά αμφιβολία, ό,τι για την εκταμίευση της 7ης δόσης θα απαιτηθούν  νέα μέτρα! Το λέει άλλωστε και η τρόϊκα στην έκθεση της. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν η κατάσταση επιδεινωθεί , σύντομα να κληθεί η  κυβέρνηση να λάβει αυτά τα  επαχθέστερα μέτρα.

Επειδή, λοιπόν, όλοι βλέπουν το μάταιον της καταβαλλομένης προσπάθειας, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Πιο ξεκάθαρα απ’ όλους το είπε από το βήμα της Βουλής η κα Β. Παπανδρέου. Όμως, ποιές πολιτικές πρωτοβουλίες έχει στη διάθεσή του ο κ. Παπανδρέου;

Οι καλές λύσεις τελείωσαν

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να έχει κάψει από πολύ νωρίς  όλα τα χαρτιά του. Κατ’ αρχήν δεν παίζει πλέον το σενάριο μιας καλής συμφωνίας την οποία θα μπορούσε να εμφανίσει ως επιτυχία στο εκλογικό σώμα και να ζητήσει νωπή εντολή για  την υλοποίησή της. Όποια λύση και να αποφασιστεί, αν τελικώς αποφασιστεί,  στην Σύνοδο Κορυφής, δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τη χώρα μας. Παρά τις επαφές του Πρωθυπουργού με καναλάρχες και εκδότες, δύσκολα θα καταφέρει να στήσει ένα θετικό σκηνικό.

Η επόμενη καλύτερη λύση για τον πρωθυπουργό, ήταν η συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά για  ένα μεγάλο συνασπισμό. Μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής  και τα τελευταία τερτίπια του κ. Παπανδρέου, το σχέδιο αυτό δεν έχει πλέον καμιά πιθανότητα. Όχι πως είχε προηγουμένως! Εικάζω, ότι σκοπίμως το έκαψε ο Πρωθυπουργός, γιατί ήθελε να πολώσει την Κ.Ο. ομάδα του, αλλά και την εκλογική του βάση.

Εσχάτως, ακούγεται και η σκέψη για μια κυβέρνηση προθύμων. Γίνεται μάλιστα αναφορά και στα ονόματα της κας Μπακογιάννη και των κυρίων Καρατζαφέρη και Κουβέλη! Ανεξαρτήτως, του κατά πόσον είναι εφικτό να ορθοποδήσει ένα τέτοιο  ετερόκλητο σχήμα, αναρωτιέμαι, θα κάνει ο κ. Παπανδρέου ένα τόσο μεγάλο δώρο στον κ. Σαμαρά;

Μεταξύ κακού και κάκιστου

Έτσι όπως τα έχει καταφέρει ο κ. Παπανδρέου, αυτή τη στιγμή  έχει απέναντί του την κοινωνία  και το σύνολον του πολιτικού κόσμου. Αμφιβάλλω δε, αν τον εμπιστεύονται ακόμα και οι βουλευτές του! Είναι πλήρως απομονωμένος με το στενό του κύκλο.

Εδώ έφτασαν, οι έως χθες  σύμμαχοι του, να θέτουν ως όρο είτε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, είτε την προκήρυξη εκλογών. Και τα δύο, ισοδυναμούν με ομολογία αποτυχίας και σημαίνουν προσωπικό και πολιτικό τσαλάκωμα του κ. Παπανδρέου; Θα το δεχθεί;

Από την άλλη για πόσο  θ’ αντέξει, απειλώντας και εκβιάζοντας μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατά γενική ομολογία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της; Όχι για πολύ, είναι η απάντηση!

Επομένως;

Μια ομάδα πιστών «σωματοφυλάκων», προτείνει στον  κ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, να βάλει μερικά νέα πρόσωπα στην κυβέρνησή του (αν είναι δυνατόν από άλλους χώρους) και να σηματοδοτήσει έτσι την απαρχή μιας νέας προσπάθειας. Έτσι ευελπιστούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι την Άνοιξη προσδοκώντας σε μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδεχομένως, να προκύψουν και τα πλεονάσματα για τα οποία μιλάει ο κ. Αντιπρόεδρος! Ο ορισμός της αισιοδοξίας σε βαθμό υπερθετικό! Όπως, τότε που έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2011!!!

Υπάρχουν και μερικοί θιασώτες της ιδέας ενός δημοψηφίσματος, το οποίο, υπό προϋποθέσεις, θα αποτελούσε  μια μορφή νομιμοποίησης. Μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα γιατί  ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση.

Συμπέρασμα: Ο κ. Παπανδρέου είναι σε πλήρες αδιέξοδο. Μπορεί να επιλέξει να σέρνεται και να παρακαλάει να τον ρίξουν οι βουλευτές του! Θα έχει, τουλάχιστον,  να λέει ότι τον ανέτρεψαν και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του!

Εκτός και εάν βρεί τη γενναιότητα, συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι  η μόνη λυτρωτική διέξοδος που του απομένει. Γιατί εκλογές θα γίνουν αργά ή γρήγορα. Το ζήτημα για τον κ. Παπανδρέου δεν είναι αν θα περάσει στην ιστορία ως κακός πρωθυπουργός. Αυτό το έχει εξασφαλίσει. Το ζήτημα είναι να μην καταχωρηθεί  ως μοιραίος. Δεν ξέρω τι του λένε οι σύμβουλοί του, όμως ο χρόνος δεν κυλάει υπέρ του, αλλά εναντίον του. Και εναντίον της χώρας, δυστυχώς…

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ 22/10/2011 07:29:24

  μονο μοιραιος να χαρακτηριστει!

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ 22/10/2011 09:32:12

   ΝΙΚ ΚΑΡΑΣ.Ουτε μοιραιος ειναι αρκετο για το κακο που εκανε και κανει στη χωρα!

 2. Μάνος avatar
  Μάνος 22/10/2011 07:35:07

  Δεν έκαψε τα χαρτιά του ο ΓΑΠ, ήταν καμένο χαρτί από την αρχή και καίει ολόκληρο το κόμμα του και το κράτος. Το θέμα είναι εάν ο Α.Σ. εφόσον κυβερνήσει τον περάσει από ειδικό δικαστήριο και τον καταδικάσει μαζί με τον παπακωνσταντίνου για να πληρώσουν για την μεθοδευμένη - ελεγχόμενη πτώχευση του Ελληνικού κράτους, λαού και απαξίωση της περιουσίας . Άλλως θα είναι και αυτός συνηπεύθυνος στο έργο του ΓΑΠ που σήμερα τρέμει το ΓΟΥΔΙ με την κρεμάλα. Ο λαός εξαγριώθηκε και δεν αντέχει συμπεριφορές ανοχής κατά των πολιτικών και των εξουσιών που κατέχουν.

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Μάνος 23/10/2011 11:14:43

   Ο ΓΑΠ, παιδιά έχει κάψει φλάντζα! Δεν το πήρε μυρωδιά και χτύπησε μπιέλα! Δηλαδή: Ανήκεστος βλάβη!

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/10/2011 08:35:02

  Κώστα, καλημέρα.
  θα διαφωνήσω σήμερα με την εισαγωγή σου:
  1) Δεν πρέπει να τους λυπόμαστε. Ξέρουν καλά τι κάνουν.
  2) Δεν έχουν αξιοπρέπεια για να καταρρακωθεί.
  3) Δεν τους εξαπάτησαν, ξέρουν πολύ καλά τι συνέβαινε. Οι θεατρικές τους παραστάσεις (Βούρος κα.) είχαν ένα και μόνο σκοπό, την διατήρηση της καρέκλας τους.
  Που τα στηρίζω όλα αυτά; Μα στο γεγονός ότι ΟΥΤΕ ένα από τα προνόμιά τους δεν αγγίχθηκαν. Και αν δικαιολογηθούν ότι έχουν υποχρεώσεις να τους πείτε ότι ΟΛΟΙ έχουν υποχρεώσεις. Απλά επειδή ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την σαπίλα γι' αυτό και δεν τους αγγίζουν. Τόνα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το σύστημα διαφθοράς. Απλά, στοιχειώδη πράγματα.
  Και το απέδειξε η Κατσέλη.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Αργεάδης 22/10/2011 16:41:49

   Νίκο,
   η συμπάθεια είναι για τους χαμένους, γενικώς!

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/10/2011 08:37:16

  Καλημέρα.Ο Παπανδρέου,και η παράταξη της οποίας ηγείται,ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ τη χώρα και είναι ΕΝΟΧΟΙ για τη σημερινή ΦΡΙΚΤΗ κατάσταση.Τα τελευταία δυο χρόνια,που κυβερνούν,έχουν προβεί σ'εγκληματικές και θανάσιμες κινήσεις.Αφού έκλεψαν,για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ,τη ψήφο του ελληνικού λαού με ΨΕΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της χαλιμάς,κατόπιν ρήμαξαν τη χώρα,ξεχαρβάλωσαν συνταγματικούς θεσμούς,σκλάβωσαν τη πατρίδα.Η χώρα και η κοινωνία είναι βυθισμένες σε μια ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ κρίση....Η καταρρέουσα πασοκική παράταξη και ο Παπανδρέου έχουν δώσει βρώμικα,ύπουλα και θρασύδειλα ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ κατά της ελληνικής κοινωνίας,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ βαθιά σημάδια στο πληγωμένο και καταματωμένο σώμα της Ελλάδας...Ο Παπανδρέου είναι ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ άνθρωπος,τον οποίο η Ιστορία θα κατατάξει στις πιο ΜΑΥΡΕΣ σελίδες της.....

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/10/2011 08:44:32

  Λέτε να τον εξαναγκασουν οι βουλευτές σε παραίτηση και να εκλεγεί από την ΚΟ νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα είναι και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Αυτό θα ήταν ένα λογικό σενάριο για να μην διαλύσει το ΠΑΣΟΚ σε δυο τουλάχιστον κομμάτια (εκσυγχρονιστικό και παραδοσιακό). Αν νοιάζει τους πασόκους να έχουν προοπτική κόμματος εξουσίας αύριο θα πρέπει να προβούν σε αυτή την κίνηση και ας μην θέλει ο ματαιόδοξος Γιώργος.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/10/2011 09:00:55

   Αν εκεί στο ΠΑΣΟΚ το μόνο που τους νοιάζει είναι η μοίρα του κόμματος τους και όχι ο λαός και οι δυσκολίες που περνά με τα καμώματα τους τότε τι άλλο να πω. Η εξαθλίωση και η φτώχεια επικρατούν στη χώρα μας και άλλοι σκέφτονται το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν ας διαλυθεί ας γίνει ότι θέλει. Αυτό που με νοιάζει είναι το τι θα κάνουμε εμείς ο λαός.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 22/10/2011 09:10:07

  Ωιμε!Τι ειναι τουτο παλι να με νοιαζει τι θα κανει η ΚΟ της ΠΑΣΟΚΟχουντας για να κρατησει την κουταλα της εξουσιας !Να σκεπτομαι οτι αντιστεκονται στο να ριξουν τον ΓΑΠ και δεν του δινουν την διεξοδο να λεει οτι τον ριξανε και δεν προλαβε να ολοκληρωσει το εργο του !Με τις εκλογες του 2009 και την μεγαλη διαφορα που πηρε το ΠΑΣΟΚ εχει μαζευτει ενας εσμος βουλευτων τιτανογιγαντων Πασοκων που ξεκοκκαλιζει οτι εχει απομενει σ'αυτην την ερημη χωρα απο την 2οετη διακυβερνηση τους !Στα λαικα δικαστηρια του ΚΚΕ στον εμφυλιο ζητουσαν οι δυστυχεις κρατουμενοι καποια επιεικεια απο το προεδρειο των Εαμιτων και η απαντηση του Προεδρου ηταν ''Καμια επιεικεια '' και γυριζε μετα στους συντροφους του και ρωταγε τι ειναι η επιεικεια ?Ετσι κι'εμεις τωρα παρ'ολο που ξερουμε τι θα πει επιεικεια δεν τους πρεπει καμια πια!Δεν ξεχνω το Γουδη ειναι εδω.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Ραβινος 22/10/2011 11:56:15

   Δεν φτάνει που τους σκότωναν για προσωπικές διαμάχες τις περισσότερες φορές, τους ειρωνεύονταν από πάνω.
   "Τι είναι επιείκεια;"
   Αυτή που δεν αξίζουν όλοι οι ΚουΚουΕδες.
   Σφάξανε τον κοσμάκη και τους κακόπεφτε μετά ο "τουρισμός" στην Μακρόνησο!

   Συγνώμη για το off topic αλλά, τα σίδερα και τις προσβολές τα χτυπάς όσο είναι ζεστά.

 7. steven avatar
  steven 22/10/2011 09:26:21

  Καλημέρα

  δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, αυτοί ή επόμενοι θα κάνουν τα ανάλογα και η κατάσταση θα είναι δύσκολή, εκτός αν κατεβάσουν την φορολογία και το ΦΠΑ, χαμηλότερα από τις χώρες που βρίσκονται γύρω μας (Βουλγαρία , Κύπρος κλπ).

  Αν δεν γίνει αυτό, από την χώρα θα φύγουν και οι τελευταίοι , αν δεν έχουν πεθάνει πριν...

  Ευχαριστώ...!

 8. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 22/10/2011 09:42:35

  Καποτε ελεγα ενα ψεμα την ημερα,
  τωρα το ψεμα μου δεν παει παραπερα,
  φευγω,τωρα φευγω
  Καποτε στηριζαν στον ηλιο μου τα παντα
  και αυτο τον ηλιο εγω τον εκανα κομματια
  φευγω,τωρα φευγω
  Τωρα τα spreads τα cds δεν με τρομαζουν
  στα laptop οι υπουργοι μου μηνυμα διαβαζουν,
  φευγω τωρα φευγω
  Φευγω,φευγω και παιρνω τη μαμα μου και τον Αντρικο συντροφια μου
  φευγω φευγω
  Φευγω κι αφηνω πισω μου συντριμια,εξαθλιωμενους και αγριμια
  φευγω φευγω
  φευγω τωρα φευγω.

 9. seraios avatar
  seraios 22/10/2011 09:57:27

  28 οκτωβριου, ΜΕΤΑΞΑΣ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ένας είπε ΟΧΙ ένας είπε ΝΑΙ!!!!!!!!!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ seraios 22/10/2011 17:36:01

   Το βραβείο!

   Το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Ο κ. Παπανδρέου πήρε το βραβείο στην κατηγορία «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν.
   http://www.youtube.com/watch?v=bVWjhQh_BMU&feature=player_embedded

 10. yannidakis avatar
  yannidakis 22/10/2011 10:42:40

  θα έλεγα πως διάβασα ένα "ψύχραιμο" κείμενο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ίδιο, όμως πρόκειται για ένα μονοπάτι που ο ίδιος επέλεξε από τη στιγμή που ανακοίνωσε πως δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος για τη σωτηρία της χώρας.
  Βέβαια το πολιτικό κόστος είναι βαρύ: δε θα ξαναυπάρξει πρωθυπουργός.
  Τώρα για τη σωτηρία της χώρας έως την ημέρα των εκλογών δεν ξέρω αν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό για να πιστώσουμε στο ΠΑΣΟΚ :[

  • Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Κωστας Ε. Χριστοδουλου @ yannidakis 22/10/2011 11:02:09

   .........." δέν θά ξαναϋπάρξει πρωθυπουργός "....... Αύτό άφορά μόνο τόν ΓΑΠ ή μήπως νά τό δούμε σέ γενικότερη έφαρμογή .....??

  • juliet avatar
   juliet @ yannidakis 22/10/2011 11:50:20

   Δεν καταλαβαίνετε ,ότι όσο περνούν οι μέρες η χώρα οδηγείται σε πλήρη δυνάστευση απο τους τοκογλύφους και τυχοδιώκτες του χρήματος.
   Κύριε Γιαννιδάκη ,δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείτε όταν λέτε ...αν έχουμε κάτι χειροπιαστό για να πιστώσουμε στο ΠΑΣΟΚ.Μήπως εννοείτε ότι δεν θα έχει προλάβει να κάμει την Αθήνα επίνειο της Αγκυρας;η θέρετρο των Γερμανών; Το κόστος ελπίζω να είναι αυτό που πρέπει στους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ.Και αν δεν σας αρέσει, μην τον ξαναψηφίσετε( αν προλάβει) .......αλλοστε στο κόμμα αυτό υπάρχουν πολλοί σωτήρες .

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/10/2011 10:55:22

  Τραγικότερο όλων:

  ποιος Πρωθυπουργός και ποιος Υπουργός Οικονομικών αλληλογραφούν υποσχόμενοι τους Νόμους που θα εγκρίνουν οι εκπρόσωποί μας ένα μήνα μετά;

  Παραθέτοντας σε οποιαδήποτε Υπάλληλο οποιουδήποτε Οργανισμού Ταμείου ή Ενώσεως δεσμεύσεις σε νομοσχέδιο που δεν έχουν κατατεθεί προς γνώση των εκπροσώπων μας;

  ποιοι βουλευτές σε οποιαδήποτε χώρα ψηφίζουν έχοντας συνειδησιακό πρόβλημα αντίθετα της συνείδησής τους;

  Αναφορά και υποσχέσεις δίνουν οι υποκείμενοι στην υπερκείμενη αρχή και όχι κυβερνήσεις σε ταμίες.

  Θα πάνε να διαπραγματευτούν τι; Τις επιστολές; Την επιτυχία της 21ης Ιουλίου; Πελάτες σε μπαρμπέρικο είναι με το λογαριασμό να τον πληρώνει η χώρα. Ούτε πόσες τρίχες θα κοπούν δεν μπορούν να ψελλίσουν....

  Ορισμένοι στα βολευτικά έδρανα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι εκπρόσωποι και όχι αντιπρόσωποι της κοινωνίας και της χώρας.
  Οτι και να κάνουν και οι εκλογές και η ετυμηγορία είναι αναπόφευκτη και απλά είναι γατζωμένοι στις καρέκλες για να μην αποσυρθούν

  • Ατάλαντος avatar
   Ατάλαντος @ Ο Ιθαγενής 22/10/2011 11:36:54

   Άλλοι πάλι ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν.

 12. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 22/10/2011 11:08:54

  Ο Παπανδρέου δεν έχει κανένα άλλοθι για απλούς λόγους που δεν σχετίζονται με τρόπους διαχείρισης καταστάσεων αλλά με νοοτροπίες.
  Όταν ωθείς τη νέα γενιά στη μετανάστευση, φτάνεις στο σημείο να τους παροτρύνεις και λεκτικά ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεχυθεί στα μμε, σε οργανώσεις, σε ομάδες, ένα φασιστικό παραλήρημα μίσους απέναντι στους έλληνες τότε κάτι δεν πάει καλά...
  Μια χώρα με δημογραφική γήρανση, με ανθρώπινο δυναμικό α' διαλογής αχρησιμοποίητο, με 1 εκατ. ανέργους με αυξητικές τάσεις, που φαντάζει εποικιζόμενη από ορδές παράνομων μεταναστών, δεν θα βρει ποτέ το "κλειδί" για να ανοίξει τις πόρτες της ανοικοδόμησης.
  Είναι άρρωστη η κατάσταση και το πεδίο αναφοράς.
  Οι περισσότεροι είναι free riders πολίτες, και όσο βαθαίνει το χάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού τόσο θα υπάρχει αδιαφορία, κακή προαίρεση και ασυνειδησία.
  Άκουγα εχθές σε μια τηλεοπτική εκπομπή κάποιους να αποκαλούν τους έλληνες ρατσιστές και ξενοφοβικούς...
  Λυπήθηκα για ακόμη μια φορά για το πόσο εύκολα κατακρίνουν οι άνθρωποι και αρνούνται να σκεφτούν.
  Όλα είναι βιώματα, οι γνώσεις προέρχονται από βιώματα γενικά...
  Αρνούμαι να μη θεωρήσω "ρατσιστή" εκείνον που αποκαλέι έναν λαό ολόκληρο ως ρατσιστικό και μάλιστα άθελά του επικαλούμενος τη βιολογική συνέχεια του γονιδίου "πας μη έλλην βάρβαρος" ως επιχείρημα.
  Όλοι μας αρνούμαστε να δούμε την δική μας καμπούρα και είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τη ρετσινιά, αρκεί να ικανοποιήσουμε το ναρκισισμό μας και την έλλειψη εμπειριών.
  Το παν είναι ειλικρίνεια, η συμμετοχή-η μέθεξη στα κοινά προβλήματα και επιτέλους... να σταματήσει να υπάρχει αυτό το χάσμα πλούσιων και φτωχών γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε κανίβαλοι!
  Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ανθρωπιά να πάρει τη σκυτάλη από τον επιφανειακό ανθρωπισμό και η οξυδέρκεια από τις μισές αλήθειες.
  Δεν πιστεύω λοιπόν ότι ο Παπανδρέου είναι σε θέση να κατανοήσει αυτά τα ζητήματα, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες όσο γυρνούν σε παράλληλα σύμπαντα μέσα στην ίδια χώρα.
  Επιπλέον νομίζω πως παρόλα αυτά έχει καταλάβει ο ίδιος πως τέλειωσε το παραμυθάκι και δεν μπορεί να κυβερνήσει άλλο πια με αυτούς τους όρους.
  Ξαναλέω πως το μεγαλύτερο σφάλμα του είναι η διάλυση του πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η καταβαράθρωση της νέας γενιάς.
  Και δευτερευόντως ο ατυχής τρόπος διαχείρισης του μνημονίου...

 13. Aris. A avatar
  Aris. A 22/10/2011 11:15:03

  Ο Παπαδρέου κυβερνάει την χώρα με βασιλική νοοτροπία.

  Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει να συμπεριφέρεται όπως θέλει με απίστευτη προχειρότητα και παιδαριώδης αυτοσχεδιασμούς και στο τέλος να μην δίνει σε κανέναν λογαριασμό.

  Εχουμε πέσει στα χέρια 153 ευνούχων και ενός απίστευτου προχειρολόγου.

  Εινα τέτοια η έλλειψη σεβασμού στους γύρω του που ούτε σε μια συνάντηση δεν μπορεί να είναι στην ώρα του.

  Αυτό που αποδεικνύει πόσο κακομαθημένος είναι, είναι ότι μονίμως ζητεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες του.

  Του φταίει η αντιπολίτευση τα κανάλια οι τράπεζες οι υπουργοί του.

  Μια λέξη αυτοκριτικής για λάθη που έγιναν δύο χρόνια τώρα έχετε ακούσει από το στόμα του;;

  Με δεδομένο ότι ουδείς από το κόμμα του τολμάει να τον κράξει για την απίστευτη ανικανότητα του είναι θετικό ότι επιτέλους ο Σαμαράς τα έσπασε μαζί του.

  Είναι καιρός να καταλάβει ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν μπορεί να γίνουν παιχνίδια στα χέρια του της μαμάς του και των αδερφών του.

  Είναι καιρός να καταλάβει ότι οι Ελληνες ψήφισαν πρωθυπουργό και όχι ισόβιο ελλατωματικό βασιλιά.

  Η αντιπολίτευση πρέπει να ανεβάσει στροφές και να φωτίσει τα σημεία εκείνα που δείχνουν ότι η χώρα είναι στο έλεος της καμαρίλας και συμφερόντων του Καστριού.

  Καμία κυβερνητική λύση η οποία θα περιλαμβάνει τον Παπανδρέου αλλά και όσους με την ανοχή τους η την συμμετοχή τους συμμετείχαν για να φτάσουμε ως εδώ δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

  Η χώρα δεν χρειάζεται κανόβιο και ποδηλατόβιο πρωθυπουργό.

  Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Σαμαρά χθες στον Πρόεδρο είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στα κυβερνητικά σχήματα που ετοιμάζουν οι εκδότες και πασάρουν κάθε τόσο στην κοινή γνώμη.

  Πολλές φορές ο Πρόεδρος θυμήθηκε ότι είναι Πασόκ και όχι ουδέτερος πολιτειακός παράγοντας που τον ενδιαφέρει μόνο η πρόοδος της χώρας.

  Ελπίζω ότι δεν θα παίξει και τον τελευταίο ρόλο που του ετοιμάζουν που είναι να είναι ο μεσίτης λύσεων που μαγειρεύουν οι εκδότες για να διασώσουν το Πασόκ ΑΕ και την Παπανδρεική δυναστεία με στόχο να καθυποτάξουν την χώρα.

  Η τελευταία ελπίδα του Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να μπορέσει να ισομοιράσει την αποτυχία που έρχεται για να αποφύγει το τελικό του ξεγύμνωμα.

  Αν κρίνω από τις προσωπικές επιθέσεις που του εξαπέλυσαν την τελευταία εβδομάδα Μπακογιάννη και Καρατζαφέρης μάλλον και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ δύσκολονα στηρίξουν έναν τόσο ακραία ανεπαρκή πρωθυπουργό.

  Αρα ετοιμάζεται λύση με άλλον πρωθυπουργό για παράδειγμα τον Παπαδήμο.

  Σε μια τέτοια περίπτωση τον Παπανδρέου θα τον καθαρίσουν οι εκδότες σε δύο μέρες μοιράζοντας στα φανάρια dvd με τις κατά καιρούς δηλώσεις του.

  Από την άλλη πλευρά η θέση Σαμαρά πρέπει να είναι μια και μόνο.

  Οποιος νοιώθει ικανός και θέλει να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες πρέπει να επιλεγεί από τον λαό.

 14. crisis avatar
  crisis 22/10/2011 11:21:46

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ crisis 22/10/2011 11:58:41

   :) :) :)

 15. ΣΩΤΗΡΗΣ avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ 22/10/2011 12:40:33

  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ

 16. brankaleon avatar
  brankaleon 22/10/2011 12:45:55

  Μια και για "τελευταία" φορά ψήφησαν οι βολευτάδες του Πα."ΣΟ".Κ., τώρα είναι που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους πιστέψουμε.
  Όλη αυτή η φάμπρικα των αντιρρήσεων, των αρνήσεων είναι τσιριμόνιες.
  Αποτελούν και αυτές μέρος προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
  Από την τελευταία περίοδο του 2004 (πριν τους "Ολυμπιακούς" που μας ρήμαξαν κοντά στα άλλα) μας φλώμωσαν στα τετελεσμένα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.
  Με τον G.A.P. ή χωρίς αυτόν, το μόνο τελευταίο που έχει πλέον να του προσφέρει
  είναι:
  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΛΕΜΒΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

  Το πρόβλημα το έχει μόνον ο Λαός για το τί και πώς το θέλει.

 17. Tsol avatar
  Tsol 22/10/2011 13:00:22

  Μόνο αν τους δούμε όλους αυτούς όπως είδαμε τον κανταφυ μετά το λιντσάρισμα θα αγαλέιάσει η ψυχή μας και θα αντέξουμε όποια δυσκολία μας προκάλεσαν. Όλους αυτούς Παπανδρέηδες, βενιζέλους, παπακωνσταντίνους, λοβέρδους, διαμαντοπούλου και λοιπά αποβράσματα μυάσματα του ελληνισμού. Μόνο έτσι θα έχουν το νου τους και οι επόμενοι όποιοι κι αν είναι αυτοί, γιατί η ατιμωρησία έφερε τον τόπο στην κατασταση που είναι σήμερα. Παραδειγματική τιμωρία σε όλους τους δοσίλογους

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 22/10/2011 13:13:15

  Ωδυνεν όρος και έτεκεν μυν !

 19. babis avatar
  babis 22/10/2011 13:43:54

  παντως να εισαι σιγουρος οτι οπως και ο Καραμανλης κατηγορηθηκε οτι αδρανησε και οτι δεν εκανε τιποτα το ιδιο θα πουν και για τον Σαμαρα που ενω μπορει δεν τον ριχνει τον παπατζη . Απορω τι θα την κανει την πρωθυπουργια σε ενα διαλλυμενο κρατος...

 20. armagedon avatar
  armagedon 22/10/2011 13:50:02

  ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ.ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

 21. BlueSky avatar
  BlueSky 22/10/2011 13:58:35

  Καμιά συμπάθεια για τους προδότες, τελεία και κάτω πάυλα!

 22. Panos avatar
  Panos 22/10/2011 14:47:05

  Για την αξιοπιστία του λίγο ενδιαφέρει έναν κόσμο που πεινάει_ που θα είναι πάντα πασοκ έτσι και αλλιώς. Κατά δεύτερον, είναι ανάγκη να βάζεις τα μούτρα του χασικλή κάθε φορά στη φόρα και να σπάμε τις οθόνες μας;

 23. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 22/10/2011 17:40:40

  Ο ΓΑΠ χρησιμοποιεί τα χαρτιά του πολύ μεθοδικά και καίει μονάχα τους Έλληνες. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, απλά ολοκληρώνει το σκοπό της δημιουργίας του. Ακόμη κι αν διαλυθεί ως κόμμα, η σάπια ιδεολογία του έχει μπολιάσει για τα καλά τη σκέψη των Ελλαδιτών και θα είναι παρούσα για δεκαετίες.

 24. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 22/10/2011 19:55:54

  http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=36941&type=21&kata=0

  Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος

 25. φωνη avatar
  φωνη 22/10/2011 20:12:05

  Πλεόνασμα δεν θα έχουν ούτε στον αιώνα τον άπαντα συνεχίζοντας τα ίδια. 2 χρόνια όχι δεν έριξαν το έλλειμα το ανέβασαν κιόλας και μέσα στο 12 θα το μηδενίσουν και θα έχουν και πλεόνασμα;
  Θα αναγκαστούν στο τέλος να κάνουν εκλογές. Βαρεθήκαμε και να τα λέμε.

 26. yannidakis avatar
  yannidakis 23/10/2011 09:54:14

  "βράβευση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
  Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση. Καληνωρίσματα :[

 27. pascal avatar
  pascal 23/10/2011 16:19:13

  Ελπίζω μονο ο Αντωνης Σαμαρας να μην υποκύψει σε πιεσεις για συγκυβερνηση και να συνεχίσει να ζητα εκλογες εδω και τωρα , που θα ναι πιο ευκολο να γινουν απο την στιγμη που την τεταρτη θα χει γινε ..η κουρα των αμνων ημων των Ελληνων....ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΑΝΤΩΝΗ!!!!!!

 28. George avatar
  George 23/10/2011 20:30:25

  deste auto to link http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/37229/Default.aspx

 29. Kostas avatar
  Kostas 24/10/2011 15:36:41

  Όλοι αυτοί που ζητούν εκλογές, να σκεφτούν ότι (με τα μυαλά που κουβαλάμε) αν δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά της εκλογές, η κατάσταση θα πάει κατά διαόλου!
  (και αυτό δεν είναι κομματικό σχόλιο, ακόμα και το ... "Kόμμα των κυνηγών" να βγει κυβέρνηση, το ίδιο ισχύει!)
  (για όσους πιστευουν το αντίθετο, έχω να πω 2 ονόματα: "Ρέπας - Ραγγούσης".
  Και ο νοών νοείτο...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.