#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2010 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιώργος «καίει» το «παλιό» ΠΑΣΟΚ και φτιάχνει ένα δικό τουΝέος κύκλος εσωστρέφειας, ή σχέδιο με σφραγίδα Μαξίμου

Του Ρεπόρτερ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσιζε τη σύνθεση της κυβέρνησης ήταν πεπεισμένος σχετικά με τις ικανότητες του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά δεν ήταν βέβαιος αν θα έπρεπε να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Πως θα μπορούσε εξάλλου να έχει εμπιστοσύνη σε ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είχε εκφραστεί υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το έτος 2007. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν δήλωσε «εκσυγχρονιστής», αλλά «Σημιτικός».

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε επίσης ότι τα εργασιακά ζητήματα και το ασφαλιστικό με τα οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος καταπιάνεται σήμερα και τα οποία δημιουργούν πολιτικές και πολιτειακές παρενέργειες,  δεν θα άφηναν περιθώρια ή τουλάχιστον δεν θα εξασφάλιζαν πολύτιμο χρόνο στον σημερινό υπουργό Εργασίας,  ώστε να συμμετάσχει σε εσωκομματικές διαδικασίες οι οποίες θα μπορούσαν να προσλάβουν χαρακτηριστικά ίντριγκας ή ακόμη και υπονόμευσης στο μέλλον. Η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν προγραμματισμένη, ώστε εκείνος να «καεί» πολιτικά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη αισθάνεται την πίεση που δημιουργεί η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον έριξε στον λάκκο των λεόντων, των εσωκομματικών λεόντων, ενώ τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για "μεγάλες ζαριές". Παιχνίδι ισορροπίας λέγεται αυτό.

Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για την ανάπτυξη συγκρουσιακών διαδικασιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στο βαθύ ΠΑΣΟΚ ήδη έχει ξεκινήσει σφοδρή κριτική για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Σε άλλη περίπτωση ή αν την χώρα κυβερνούσε κάποιος άλλος κομματικός μηχανισμός οι αντιδράσεις θα σάρωναν τους πάντες και τα πάντα.

Η οικονομική κρίση που πλήττει και θα πλήξει ακόμη περισσότερο τη χώρα είναι το όχημα για την εφαρμογή σκληρών πολιτικών για την ολοκλήρωση του σχεδίου υποτέλειας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τα γνώριζε όλα αυτά. Έτσι φρόντισε να τοποθετήσει σε υπουργικές θέσεις στις οποίες η φθορά θα μπορούσε να θεωρείται δεδομένη πρόσωπα τα οποία στο μέλλον θα ήταν δυνατόν να αποτελέσουν τους εσωκομματικούς πόλους αμφισβήτησης της πολιτικής ηγεσίας του.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, εκεί δηλαδή από όπου όλοι οι υπουργοί «φεύγουν νύχτα». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Άμυνας έχοντας από πάνω τον ευπροσάρμοστο Θεόδωρο Πάγκαλο και ακριβώς από κάτω έναν από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, τον Πάνο Μπεγλίτη.

Ο πάλαι ποτέ «σκληρός εκσυγχρονιστής» Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ακολουθεί ένα είδος επικοινωνιακής πολιτικής – διάσωσης μέσα από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, γεγονός το οποίο, χωρίς να λέγεται, ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου, τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας, όπου τα μαλλιά όλων των υπουργών «ασπρίζουν γρήγορα».

Κίνημα μέσα στο Κίνημα;Σήμερα κάποιοι κάνουν λόγο για δημιουργία «Κινήματος εντός του κινήματος». Ήδη από την κοινοβουλευτική ομάδα έχουν διαγραφεί τρεις βουλευτές, επειδή τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις κεντρικές επιλογές σε ότι έχει να κάνει με την υιοθέτηση των μέτρων που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση. Μέσα σε λίγους μήνες έχουν καταγραφεί δύο παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης, της κας Γκερέκου και του κου Ρόβλια.

Μέσω του πολιτικού ρεπορτάζ διοχετεύεται εντέχνως η άποψη του Γιώργου Παπανδρέου ότι «εγώ δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές». Εξ’ άλλου ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ιδιαίτερα δε όταν το τοπίο στο πολιτικό σκηνικό παραμένει θολό και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές το ερχόμενο φθινόπωρο.  Η χώρα μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, αλλά σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία.

Η εκλογολογία έχει αποκτήσει την τιμητική της, ενώ έχει ξεκινήσει η πασαρέλα των «υποψηφίων προς αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα», οι οποίοι κατά περίεργη σύμπτωση είναι, αν όχι οι πιο πιστοί στον Γιώργο Παπανδρέου, τότε σίγουρα οι πιο ακίνδυνοι: Λούκα Κατσέλη, Παύλος Γερουλάνος, Κατερίνα Μπατζελή, Ιωάννης Πανάρετος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη.

Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στην οποία θα συμμετέχουν εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την οποία διοργανώσει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύει τα βέλη του και να υπενθυμίζει τον ιστορικό χαρακτήρα του Κινήματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι «πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ υπηρετούν διεθνή συμφέροντα».  Στην πραγματικότητα το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι περιθωριοποιημένο ενώ τα συνδικάτα μπορούν μερικώς να ελεγχθούν.

Κάποιοι διακινούν πληροφορίες ότι ο Χάρης Παμπούκης έχει προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ίσως το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή να καεί, με τρόπο επί της ουσίας αναίμακτο ένα τέτοιο σενάριο.

Όσοι, όμως, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα προχωρούν σε μια άλλου είδους ανάλυση. Ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε εκ των προτέρων ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό. Πιθανότατα γνώριζε και την κατάσταση της οικονομίας όταν αναλάμβανε καθήκοντα πρωθυπουργού.  Οι πολιτικοί συντάκτες, δεν «ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική», ούτε βέβαια τον ρόλο για τον οποίο προορίζονταν υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το κυβερνητικό σχήμα είναι αδύναμο και κάποιοι από την παλιά φρουρά τον ΠΑΣΟΚ (όσοι δηλαδή δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα) εκφράζουν ήδη αμφιβολίες σχετικά με το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας.  Αλήθεια ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου ένα σχήμα αδύναμο; Ο ίδιος θα παραμείνει πρωθυπουργός. Θα παραμείνουν, όμως, όλοι οι υπουργοί στις θέσεις τους; Στην κυβέρνηση θα παραμείνουν όσοι προορίζονται για πολιτική εξόντωση. Οι στενοί συνεργάτες θα αποσυρθούν για λίγο με έντεχνο τρόπο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πιθανότατα ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αυτορρύθμισης, μέσα από τον οποίο θα εκτεθούν, ή άλλως θα «καούν», πολλά από τα πρόσωπα που συγκρότησαν την κυβέρνηση της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιοι προορίζονταν ώστε να καταρρεύσουν υπό το βάρος της πίεσης που γεννούν οι συνθήκες. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι όποτε και αν πραγματοποιηθούν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα τις ξανακερδίσει.

Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι το εξής: Με ποιες δυνάμεις και μέσα σε ποιες συνθήκες; Μήπως υπολογίζουν στον νέο πολιτικό φορέα του Φώτη Κουβέλη (αν δεν κάνει το ιστορικό σφάλμα να συμπράξει έστω και υπό τη μορφή του «ανεξάρτητου» με την Ντόρα Μπακογιάννη);

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greco avatar
  Greco 21/06/2010 21:42:12

  το παιχνιδι ηταν στημενο απτην αρχη να παμε στο δντ

  τωρα για το λοβερδο,απο σιγουρες πηγες,σας λεω οτι οταν του ανακοινωθηκε οτι θα παει στο Εργασιας,δακρυσε
  Το χε σιγουρο οτι θα τον εβαζε στο Εξωτερικων

  τελος,εκτος απτον κουβελη μην υποτιμαται και το ποσοστο που θα μπορουσε να τραβηξει η ντορα απτο παοσκ

  • anonymos avatar
   anonymos @ Greco 22/06/2010 08:20:27

   Συμφων'ω απολύτως όλα αυτα ήταν προδιαγεγραμμένα πριν τις εκλογές και ξέρανε που θα μας πάνε γιαυτό και αρχισαν την τρομοκρατία απο τα ΜΜΕ.Αλλά πόσο μπορείς να τρομοκρατείς ένα λαό αν δεν είσαι κατοχική δύναμη. Το καζάνι κάποιοα στιγμή θα σκάσει.
   Σχετικά με την τύχη των αντιπάλων του ΓΑΠ στην κυβέρνηση δεν μας κόφτει ας τελείωσουν πολιτικά. Η άλλη εναλλακτική είναι να σηκώθούν να φύγουν και να ριξουν τον πιο μισητό πρωθυπουργό που γνώρισε ο τόπος.
   Σε ότι αφορά τον Κουβέλη άνθρακες ο θησαυρός δεν αντιπροσωπεύει τίποτα.

  • jeffrey avatar
   jeffrey @ Greco 22/06/2010 10:11:11

   ...και απο τότε που πήγε στο εργασίας κλαίμε εμείς με μαύρο δάκρυ.

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ Greco 22/06/2010 13:14:15

   Ρε λεβέντες και με την συγνώμη σας για την παρέμαβασή μου σ'αυτήν την θέση.

   Είχα χθές το βράδυ την μοναδική ευκαιρία να καθίσω δίπλα σε μέλος του ΔΤΝ, που ήλθε στην χώρα μας για 2 μέρες και μετά να επιστρέψει στην Κύπρο όπου βρίσκεται εκεί υπηρεσιακά.

   Έγινα σοφότερος καθώς τώρα ξέρω ότι, ό ίδιοι αποκαλούν τον οργανισμό αυτό δημόσιο αμερικανικό, ενώ δέν είναι παρά το εργαλείο της αμερικανικής μαφίας που απλώνει τα πλοκάμια του σε όλες τις χώρες του κόσμου με την βοήθεια σήμερα του ΟΗΕ και την κατα κάποιο τρόπο συμμετοχή 186 εθνών. Κατα κάποιο τρόπο, επειδή μόνο 4-5 χώρες έχουν πρακτικά δικάιωμα ψήφου στις αποφάσεις, και εκ των οποίων πρώτη φυσικά οι ΗΠΑ.

   Η συμμετοχή του ΔΤΝ στον νεοσύστατο ευρωπαϊκό μηχανισμό βοηθείας και στηρίξεως ανήμπορων και αναξιοπαθούντων ευρωπαϊκών κρατών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πρόσκληση της Frau Merkel, που εξετέλεσε εντολή του Obama. Γιατί είναι γνωστό ότι, ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ δέν θέλει το ΔΤΝ στην Ευρώπη.

   Η ταυτότης του ΔΤΝ, η ιστορία του και η αλυσίδα των αποτυχιών του ή αλλίώς ληστειών του βρίσκονται πάρα πολύ εύκολα στο Google άν ζητήσει κανείς ολογράφως το Δ.Ν.Τ. Και δέν πρόκειται για αμφισβητήσιμα στοιχεία.

   Συνιστώ για τον λόγο αυτό την κατα σειράν 7η πηγή όπου σε βίντεο κειμένου και νσε σειρά βίντεο μπορεί να ενημερωθεί κανείς απο το Α ώς το Ω ασφαλώς και για το τί μας περιμένει. Αλλά και για το πώς μπορούσαμε αλλά ίσως και ακόμα μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή αυτή.

   Συνιστώ με όλη μου την καλή διαθέση να προηγηθεί η ενημέρωση πρίν απο κάθε συζήτηση εδώ ή απο κάθε περαιτέρω ανάρτηση, καθώς είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, δέν θα υπάρξει κάποιος, που δέν θα ζητήσει πριν απο ο,τιδήποτε άλλο την απομάκρυνση του αμερικανικού υποκατάστατου στην χώρα μας.

   'Οσο παραμένει δέν κάνει κακό μόνο στην Ελλάδα αλλά και στους προστάτες του, τον διασυρμό των οποίων εξασφαλίζει καλύτερα απο παντού η ελληνική επικοινωνία.

   Φυσικά βέβαια με τα κόμματα και κομματίδια που διεκδικούν σήμερα μέρος έως και πλήρη εξουσία δέν μπορεί να γίνει τίποτε, άν δέν αντικατασταθούν απο ένα και μόνο κόμμα. Το κόμμα όλων των Ελλήνων. Και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

   Γιατί οι χειρότερες προβλέψεις την στιγμή αυτή - άς με διαψεύσει κάποιος - προδικάζουν αίματα.

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. αγανακτισμένος avatar
  αγανακτισμένος 21/06/2010 22:08:23

  Ο Ρεπόρτερ μέσα είναι. να τι διάβσα στο Παρόν: (μιλάει ο Αντρεας):

  "Γιώργο, κάτι μου μαγειρεύετε... Το βλέπω, δεν κρύβεται... Δεν χρειάζονται ούτε καν αποδείξεις. Οι πράξεις το δείχνουν. Μου έλεγαν φίλοι παλιοί, που παραμένουν φίλοι, όχι όπως κάποιοι άλλοι:
  – Πρόσεξες Ανδρέα ότι ο Ραγκούσης πάντα μιλάει για «κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου» και όχι «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ»; Τυχαία λες να... ξεχνάει τη λέξη ΠΑΣΟΚ; Ή είναι προεόρτια διαγραφής του ΠΑΣΟΚ;
  – Πρόσεξες ότι τον Άκη δεν τον κάλεσαν να απολογηθεί για τα σπίτια στα νέα γραφεία του κόμματος, στην Ιπποκράτους, όπου μάλιστα στεγάζεται η Επιτροπή Διαφάνειας και Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ; Τον κάλεσαν στην ερειπωμένη και αραχνιασμένη Χαριλάου Τρικούπη. Καθόλου τυχαία. Θέλησαν να περάσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Άκης είναι το παλιό, κακό, διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει σχέση με το νέο, και θα... μόλυνε την Ιπποκράτους αν φώναζαν εκεί τον Τσοχατζόπουλο.
  Δεν τα βλέπεις όλα άριστα μελετημένα, πρόεδρε; Τώρα που τʼ άκουσα ίσως να έχεις δίκιο... Γιώργο, παιδί μου, βλέπω ο επόμενος να είμαι εγώ... Να πέφτω έξω; Γιατί κάτι ψίθυροι έφτασαν εδώ όπου είμαι, για κάποιες έρευνες που γίνονται για τα δικά μου χρόνια..."

 3. Orestios avatar
  Orestios 21/06/2010 22:35:12

  Αφού είναι τόσο σίγουροι στο ΠΑΣΟΚ, ότι θα κερδίσουν τις εκλογές, δεν έχουν παρά να το τολμήσουν. Εμπρός λοιπόν. Βουρ για εκλογές.

  • anonymos avatar
   anonymos @ Orestios 22/06/2010 08:22:04

   Εμπρός λοιπόν και γαία πυρί μηχθήτω

 4. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 22/06/2010 06:25:38

  Σιγά μη λυπηθούμε πολιτικούς σαν το Λοβέρδο.
  Πρόσωπα κρίνονται εδώ ή πολιτικές;
  Και στο κάτω κάτω τον υποχρέωσε κανείς το Λοβέρδο να γίνει υπουργός;
  Με το ζόρι τον έβαλε ο Παπανδρέου;
  Έγινε Υπουργός Εργασίας διότι ήθελε να γίνει Υπουργός Εργασίας.
  Εάν δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά αυτή όφειλε να παραιτηθεί, όχι να γυρνάει γύρω γύρω τα κανάλια και να λέει 1000 ψέμματα την ημέρα.
  Όταν πχ. προσπαθεί να μας πείσει από την τηλεόραση ότι φέρνοντας από τους 24 μήνες στους 4 μήνες την προειδοποίηση απόλυσης για να μειωθεί η αποζημίωση στο μισό, δεν δίνει κίνητρο στον εργοδότη να ξεφορτωθεί τους παλιούς εργαζόμενους με το μισό κόστος ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
  Μην τον δικαιολογούμε λοιπόν, κλεφτοκοτάς είναι όπως και ο Παπανδρέου, απλά με όλους αυτούς τους θεατρινισμούς προσπαθεί να κρατήσει την εκλογική του πελατεία.
  Δηλαδή και το σκύλο (παπανδρέου) χορτάτο και την πίτα (πελάαατες μου) ολάκερη.
  Τους σιχάθηκα εντελώς.
  Από αλλεργικό σύνδρομο στην αλήθεια πάσχουν όλοι τους;

 5. Dimi avatar
  Dimi 22/06/2010 07:14:40

  Του Γιώργου Δελαστίκ city-press.gr 18/10/2010

  Πήρε αέρα μέχρι και ο Γκρούεφσκι!

  Συνιστά ομολογουμένως δημοσιογραφική παραδοξότητα να ασχολείται κανείς σήμερα με την ονομασία των Σκοπίων, ιδίως την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα βράζει εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου για την υιοθέτηση μέτρων που διευκολύνουν την εξαπόλυση πογκρόμ απολύσεων εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

  Κανένα πρόσχημα δημοσιονομικού οφέλους δεν υπάρχει γι' αυτά τα ακραία αντεργατικά μέτρα μιας κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ ακόμη και οι ξένοι δυνάστες του καθεστώτος επικυριαρχίας του ΔΝΤ αρνούνται ότι τα εισηγήθηκαν αυτοί, αφαιρώντας ακόμη και το φύλλο συκής από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

  Παρόλα αυτά, οφείλουμε να ασχοληθούμε, έστω για μία και μοναδική ημέρα, με το πρόβλημα της ΠΓΔΜ. Οχι επειδή περιήλθε σε γνώση μας κάτι δραματικό που να συνομολογήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

  Κανείς δεν ξέρει αν.. συμφώνησαν σε κάτι και σε τι, καθώς μέχρι στιγμής καμιά πλευρά δεν διοχέτευσε στον Τύπο οτιδήποτε.

  Είναι όμως τέτοια η καταβαράθρωση του διεθνούς κύρους της χώρας μας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να την υπαγάγει στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ, ώστε ακόμη και ο Γκρούεφσκι έχει πάρει αέρα και θεωρεί ότι είναι κατάλληλη στιγμή να... μας πατήσει κι αυτός στον λαιμό και να μας επιβάλει με τη βοήθεια της ΕΕ λύση στο όνομα ευνοϊκή για τα Σκόπια!

  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η γερμανική Δεξιά φαίνεται πως συμμερίζεται τις απόψεις του Γκρούεφσκι περί "ευνοϊκής συγκυρίας", αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από την εντυπωσιακής προβολής συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στη "Φράνγκφουρτερ Αλγκεμάινε", την κατεξοχήν εφημερίδα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας.

  Ο Γκρούεφσκι είναι σαφέστατος. "Ακριβώς τώρα που όλοι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, είναι ο σωστός χρόνος να λύσουμε την υπόθεση", δηλώνει χωρίς περιστροφές και εξηγεί γιατί:

  "Σε εμάς, το 80% των ημερών του χρόνου οι βραδινές ειδήσεις αρχίζουν με τα νέα για το θέμα του ονόματος. Στην Ελλάδα δεν μιλάει τώρα κανένας γι' αυτό. Ολοι μιλούν για την κρίση".

  Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δείχνει μάλιστα να έχει χάσει την υπομονή του με την... καθυστέρηση της ΕΕ να συνετίσει την Ελλάδα!

  "Γνωρίζουμε φυσικά ότι στην ΕΕ πολλά ζητήματα πρέπει να λυθούν με συναίνεση. Ομως κάτι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η παράλογη στάση της Ελλάδας" δηλώνει. Αποφαίνεται μάλιστα ότι "η Ελλάδα έχει δημιουργήσει επί πάρα πολύ καιρό ένα πρόβλημα, το οποίο είναι ακατανόητο στην Ευρώπη".

  Ο Γκρούεφσκι δεν παραλείπει να δημοσιοποιήσει και την άποψή του ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι μόνο... "φρου φρου κι αρώματα" και καθόλου ουσία επί του ζέοντος θέματος!

  "Ο Καραμανλής δεν ήθελε κανενός είδους επαφές μαζί μου, ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία. Υπήρξε μόνο μία χειραψία σε μια συνδιάσκεψη, καθώς δεν είχε καμιά άλλη επιλογή, επειδή συναντηθήκαμε στον διάδρομο" τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε:

  "Ο Παπανδρέου θέλει συναντήσεις, κάμερες, χειραψίες, συνομιλίες. Ομως η ουσία είναι σχεδόν η ίδια".

  Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο ηγέτης της ΠΓΔΜ δεν ικανοποιείται πλέον μόνο με τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της χώρας του.

  Απαιτεί συμφωνία με την Ελλάδα και στα θέματα της αναγνώρισης τόσο της "μακεδονικής", χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό, εθνικής ταυτότητας όσο και της "μακεδονικής" γλώσσας, πάλι χωρίς προσδιορισμό οποιασδήποτε φύσης (π.χ. σλαβομακεδονικής ή οτιδήποτε άλλο).

  Η τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρη και παράλληλα θρασύτατη:

  "Εμείς μιλάμε για λύση - πακέτο, η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα που δημιουργούν προβλήματα. Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται μάλλον στην ταυτότητα παρά στο όνομα.

  Οταν οι Ελληνες ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για την ταυτότητά μας, αλλά μόνο για το όνομα της χώρας, λένε ψέματα! Πρέπει να βρούμε μια λύση που να αφήνει άθικτη την ταυτότητά μας και να είναι αποδεκτή και από τις δύο χώρες" διακήρυξε.

  * * *
  Νίκολα Γκρουέφσκι: Aθικτη ταυτότητα. Mineiko-Bilderberg: Viva ΛΑΘΡΟ!

 6. gianniotis.gr avatar
  gianniotis.gr 22/06/2010 07:22:35

  Πρωτοφανές Pasokiko αίσχος: Η "Τρόικα" έχει δικαίωμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου!

  • αναγνώστρια avatar
   αναγνώστρια @ gianniotis.gr 22/06/2010 20:59:11

   τώρα το πήρες είδηση;
   πρέπει με θυσίες να διώξουμε τους εφαρμοστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων

 7. trellakias avatar
  trellakias 22/06/2010 07:46:18

  Το πόσο επικίνδυνος είναι ο ανικανότατος jefrey, δίγλωσσος, ψεύτης και ανακόλουθος, δείτε το κάτωθι:

  http://www.youtube.com/watch?v=AgHQE8fkQZY&feature=player_embedded#

  Αφιερωμένο σ' όσους πιστεύουν ακόμα στο σοσιαλιστικό πρόσωπο της πράσινης υποανάπτυξης, και στα πασοκικά σκουλίκια της πασκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ trellakias 22/06/2010 08:28:14

   πασκε-δαπ και ρουσφετολογικες νεολαιιστικες οργανωσεις εχουν πεθανει φιλε.....στο προτυπο της πασοκικης αναπτυξης πιστεψε η ΝΔ, που φουσκωσε με ρουσφετια το ηδη φουσκωμενο πορασινο δημοσιο και ρημαξε τον τοπο με τις χαριστικες αναθεσεις εργων.

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ CRAZY DOCTOR 22/06/2010 11:37:26

    Αγαπητέ μου,

    είναι η πρώτη φορά που σας απαντώ και θα ήθελα να πω τούτο: έχετε πολύ κοντή μνήμη.
    Ο Μ. Κεφαλογιάννης ακόμη περιμένει απάντηση από τον ειδικό γραμματέα του του 2003 και νυν ΥΠΟΙΚ για τα 62 δις ευρώ που πλήρωσε η κυβέρνηση του Καραμανλή ως τόκοχρεωλύσια για τα δάνεια που είχαν συναφθεί επί κυβέρνησης Σημίτη.

    Αναμένω και εγώ μια απάντηση και δεν περιμε΄νω μια χώρα όπως η Ελλάδα να πέσει έξω με απευθείας αναθέσεις...

    Λυπούμαι αλλά είναι η εύκολη δικαιολογία...

 8. anonymos avatar
  anonymos 22/06/2010 08:27:02

  Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. κάθε ώρα που περνάει αυτή η κυβέρνηση επιβαρύνει τον τόπο. Οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν. Οσοι από το ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι και βλέπουν την κατάντια να φύγουν τώρα. Αυριο θα είναι αργά. Ο λαός δεν θα τους περιμένει. Σκίστε στη βουλή το κατάπτυστο μνημόνιο. Συλλάβετε τους αντιπροσώπους της τρόικας.

 9. tatoulis avatar
  tatoulis 22/06/2010 10:28:08

  Εμένα ποιο κόμμα θα με πάρει?????προσφερομαι!!!

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ tatoulis 22/06/2010 13:30:14

   Το Κόμμα Ελλήνων Πετροβολητών, . . . για στόχο.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/06/2010 10:41:52

  εγώ πιστέυω ότι ΚΑΙ αυτό είναι παραπληροφόρηση για να μπερδεύονται οι ιθαγενείς, και να ηρωποιείται ο δήθεν lone ranger πρασινο-νεο-σοσιαλιστής ΓΑΠ

 11. anonymos avatar
  anonymos 22/06/2010 11:01:17

  Κατ'αλαβες τώρα Λοβέρδο γιατι δεν έπρεπε να δεχτείς την θέση?
  Το ίδιο ισχύει και με την Διαμαντοπούλου. Φύγετε όσο είναι καιρός

  • αναγνώστρια avatar
   αναγνώστρια @ anonymos 22/06/2010 21:13:22

   να ακολουθήσει και ο Παπακωνσταντίνου, άσχετα τι εντολές πήρε και αυτός από την bidelberg, ας τους πει sorry και ας φύγει

 12. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 22/06/2010 11:35:51

  Δεν αποφασίζουν, απλώς διατάζουν

  Σημερα διαβασα δυο αρθρα στην ΚΑΘΗΜΡΙΝΗ. Παρα την αλλαγη πλευσης του οκονομικου επιτελειου της εφημεριδας υπαρχουν ακομη ψυχραιμες φωνες που περιγραφουν με γλαφυρο τροπο οσα σημερα συμβαινουν στην ελληνικη κοινωνια κανουν δε μια οχι και τοσο ευχαριστη προβλεψη για το μελλον τολμω να πω.
  Τα παραθετω γιατι πιστευω οτι απηχουν τις σκεψεις και τα συναισθήματα ολων των απλων ανθρωπων, ολων οσων σκεπτονται ελευθερα και δεν κλεινουν τα ματια στην οδυνηρη πραγματικοτητα και στα ασυστολα ψεμματα με τα οποια θελουν να μας αποπροσανατολισουν και να μας τρομοκτατησουν προκειμενου να υποκυψουμε αγογγυστα στις λευκες επιταγες τους

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_22/06/2010_1291988

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_22/06/2010_405411

  Καλη αναγνωση και καλο προβληματισμο αδελφια. Η αντιδραση μας δεν πρεπει να ειναι ανοργανωτη,αλλα καλα προεταιμασμενη και προφυλαγμενη απο διαφορους καιροσκοπους, κερδοσκοπους, κουκουλοφορους και τα συναφη ευαγη ιδρυματα. Τη αξιοπρεπεια μας πρεπει να την διεκδικησουμε με καθαρο προσωπο, με ματια γεματα λαμψη και κατω απο το φως του πραγματικου ηλιου!!!!

 13. Βασίλης avatar
  Βασίλης 22/06/2010 11:36:13

  Ελάχιστα με ενδιαφέρει τι πρόκειται να γίνει στο ΠΑΣΟΚ, αν κάποιοι καούν, αν κάποιοι άλλοι αναδομηθούν, αν κάποιοι κριθούν αποτυχημένοι (όλοι τους είναι απόλυτα ανίκανοι), αν, ..... αν θα γίνει ανασχηματισμός, πότε θα γίνει ανασχηματισμός, .... πότε και που θα δώσει ο "Μέγας Ηγέτης" συνέτευξη, ποιο θα είναι το επόμενο ταξίδι αναψυχής του "ΗΓΕΤΗ", τι μπουρδολογίες θα πει (πάντα στα Αμερικάνικα) ..... και και.

  Όλα είναι μια παπαριά. Παίζεται μεγάλο παιχνίδι, πολύ παραπληροφόρηση και υψηλού επιπέδου χειραγώγηση.

  Μας έχουν βγάλει τώρα στα μανταλάκια κάποιους άγνωστους μεγαλογιατρούς για τα λεφτά που βρήκαν στους λογαριασμούς τους. Αύριο θα βγάλουν κάτι άλλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το κράτος μας είναι απόλυτα διεφθαρμένο. Θέλετε να σας πω τη γνώμη μου. Αν το κράτος αποφάσιζε να πιάσει ένα μικρό μόνο μέρος του μαύρου χρήματος και να περιορίσει τη διαφθορά, δε θα χρωστούσε ούτε σέντσι σε κανένα κερατά και θα είχε και πολύ καλές υπηρεσίες και υποδομές. Αλλά κανένας δε θέλει.

  Βγάζουν στη φόρα διάφορες βρωμιές, αρπακτές, αρκετή διαφθορά. π¨αντα χωρίς όνομα... Ε και!! Τι νομίζετε ότι θα γίνει; Θα πάει κάποιος φυλακή; Θα γυρίσει τίποτε στο δημόσιο κορβανά; Θα γίνει καμιά κατάσχεση; Θα σταματήσει το πάρτι;;

  ΤΙΠΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνει. Είναι όλοι μπλεγμένοι, ταϊσμένοι από ένα σωρό μεριές, διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο. Ο ένας καλύπτει τον άλλο.. Κανένας δεν πρόκειται να βγάλει τα μάτια του... Απλώς δίνουν σε μας τους χαχόλους κάτι για να συζητάμε και να μη βλέπουμε τα μελούμενα. Μας δίνουν πχ σα θέμα τη κατάσχεση μιας κουρτίνας έτσι για να αγανακτούμε με τους εφοριακούς και να μη βλέπουμε την αυτοκρατορία που επιτίθεται..

  Για να αλλάξει η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ριζικά, κάθετα ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο. Θα πρέπει να γίνει αυστηρό, δρακόντιο. Ένα απλό σημείο. Ξέρετε πότε θα βγει αμετάκλητη απόφαση για το γιατρό με τα 30 εκατομμύρια; Μετά από 15 χρόνια... Χέσε μακριά και αγνάντευε.

  Άρα όλα υπάγονται στο παιχνίδι της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης.

  Εμένα με ενδιαφέρει τι κρύβετε από πίσω και που το πάνε... Φοβάμαι τα χειρότερα που έρχονται. Φοβάμαι μήπως "εκπορνεύσουν" την Ελλάδα και όλους εμάς.. Τρέμω που Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις ΚΛΕΙΣΤΕΣ συνεδριάσεις μιας "ιδιωτικής λέσχης" ΠΟΥ ΤΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΕΊΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Διαβάστε το παρακάτω που μου έστειλαν και ίσως συμφωνήσετε:

  «Δανία του Νότου»...
  Το ρεπορτάζ καταγράφηκε την Κυριακή στην καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας «Ντάγκενς Νιχέτερ» και αφορά στη Δανία:

  *
  Ανεργη μετανάστρια από το Βιετνάμ που ζει στη Δανία προσπαθούσε να βρει δουλειά. Διάβασε μια αγγελία δημοσιευμένη μέσω του ΟΑΕΔ της Δανίας, όπου εταιρεία εμφανιζόταν να ζητά γυναίκα ως υπάλληλο, με αμοιβή γύρω στα 40 ευρώ (300 δανικές κορώνες). Κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΑΕΔ, η αίτηση της γυναίκας εγκρίθηκε και στάλθηκε στην εταιρεία για πρακτική 4 βδομάδων.

  Μόνο που όταν η γυναίκα έφτασε στο χώρο της εργασίας, διαπίστωσε ότι η εταιρεία στην οποία είχε σταλεί από τον δανικό ΟΑΕΔ να μαθητεύσει, ήταν ένα πορνείο. Και ότι η ίδια θα έπρεπε να εργαστεί προσφέροντας κάτι περισσότερο από τα χέρια της ή το μυαλό της...

  Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας, αλλά και των εργατικών σωματείων, ο ΟΑΕΔ της Δανίας αντέδρασε άμεσα: Η «εταιρεία», δηλαδή το πορνείο - όπως δήλωσε ο ΟΑΕΔ - είναι απολύτως σοβαρή και νόμιμη επιχείρηση, τίποτα το παράνομο δεν υπάρχει όσον αφορά το φορολογικό ή το εργασιακό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του. Από τη στιγμή, δε, που πρόκειται για θέση εργασίας στην οποία την έστειλε ο ΟΑΕΔ, αφ' ης στιγμής η γυναίκα αρνηθεί να δουλέψει στην «εταιρεία», τότε, τότε χάνει το ταμείο ανεργίας...

  *
  Αυτά από τη Δανία. Για να ξέρετε, δηλαδή, σε συνθήκες ΔΝΤ, τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκείνο το προεκλογικό του κ.Παπανδρέου, ότι οραματίζεται να κάνει την Ελλάδα την «Δανία του Νότου»...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Βασίλης 22/06/2010 11:46:08

   Μην λες τετοια γιατι ο Λοβερδος θα αρχισει να κλαιει παλι και δεν αντεχω να τον βλεπω ετσι...δεν μπορω να κοιμηθω τα βραδυα που τοσο!!! υποφερει γαι μας τους φτωχους, γιατα σκληρα μετρα που παιρνει για να χτισει την Ανοια του νοτου (δεν εκανα λαθος ,ξερω τι γραφω).Δεν του κανουμε και την χαρη να παιθαινουμε νωρις και τουσ χαλαμε τα σχεδια!!! Ιδου ο ανθρωπος!!! Ιδου και τα λεγομενα του!!!
   http://www.youtube.com/watch?v=L6kqHyfcSCI&feature=related

 14. anonymous avatar
  anonymous 22/06/2010 12:21:03

  1) Ο ΓΑΠ λειτουργεί και συμπεριφέρεται σα να βρίσκεται σε πολίτευμα προεδρικής δημοκρατίας αμερικάνικου τύπου.

  2) Καλόν είναι αν έχετε στο αρχείο σας το ΝΕΜΕΣΙΣ της Κανέλη που δημοσίευσε τις επιστολές της Βασιλομήτωρος ή Προεδρομήτωρος προς τον υιόν της να τις δημοσιεύσετε. Κάπου γράφει στα greeklish παρακαλώ ''makria apo ta stelehi''.

 15. ros avatar
  ros 22/06/2010 13:00:39

  Σιγά τις προσωπικότητες το Λοβέρδο και την Αννούλα. Μακάρι να καούν όσο είναι καιρός

 16. Αθανασιος Ι (ΠΑΛΙΑ ατακτος ) avatar
  Αθανασιος Ι (ΠΑΛΙΑ ατακτος ) 22/06/2010 14:23:31

  http://respentza.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html..xixxixixi

 17. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 22/06/2010 15:48:06

  Συγνώμη φίλε Ρεπορτερ. Αλλά νομίζω ότι του Γιώργου του δίνεις τεράστιες ικανότητες νοημοσύνης. Είναι αλήθεια; Αν τα σκέφτηκε όλα αυτά ο Γιωργάκης τότε τί να πώ. Μιλάμε για τη Σάρον Στόουν (το υψηλότερο ΙQ)της Ελλάδος!

  Πέραν αυτών όμως, επειδή γνωρίζουμε τις πνευματικές ικανότητες Γιώργου (υπό επιτροπείαν μητρός)θεωρώ ότι αποτελεί την καλύτερη λύση ως ευκόλως χειραγωγούμενος για τους ανθρώπους της Νέας Τάξης πραγμάτων.

 18. athinaios axioprepis avatar
  athinaios axioprepis 27/06/2010 01:29:13

  Θλίβομαι για τον Λοβέρδο

  Θλίβομαι για την ελληνική παιδεία και την κατάντια της

  θλίβομαι που και ο Κουτρουμάνης κάπου ''πιάστηκε'' να παίζει με χαρτιά

  θλίβομαι που εκείνο το ξερακιανό κακόμοιρο
  ανασύρθηκε απο τα γυμναστήρια για να βρεθεί άσχετα σε ένα υπουργείο
  και να μην κυνηγούσε κι εκείνο τον δόλιο τον πολύτεκνο
  για να του φορτώσει το έκτο.....

  Θλίβομαι για την ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.