#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο Γιώργος δεν εξελέγη για να κάνει προτεκτοράτο»Ελπίζω να διαβάσατε το « Στρατηγική επιδίωξη του γερμανικού κεφαλαίου είναι η εξασθένιση της εθνικής κυριαρχίας των εταίρων του» - είναι κουραστικό αλλά αξίζει τον κόπο, κι εκεί στην ΝΔ να μην ξεχνάνε ποτέ ότι το καλύτερο εργαλείο παραμένει η μαρξιστική ανάλυση (δεν είπα και «λενινιστική» Προφήτη).

Αφού  λοιπόν το διαβάσετε, διαβάστε τώρα και την «Γερμανική Συνταγή» που ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ αλλά χάθηκε μέσα στην σκόνη της διεθνούς περιοδείας του πρωθυπουργού μας.

Θα καταλάβετε έτσι πώς ο,τι μας έλεγε προεκλογικά θέλουν τώρα να μας το κάνουν με γερμανική σφραγίδα. Τα νερά τα έχουν τάξει στον γερμανικό παράγοντα από εποχής Σημίτη. Την ΔΕΗ επίσης. Θα μας πουλάνε το νερό μας, θα μας διαχειρίζονται τα σκ…, θα μας γεμίσουν αιολικά, θα διαχειρίζονται τον ΔΕΣΜΗΕ... 

Εκτός αν πρόκειται για δηλώσεις για δημόσια κατανάλωση, προτιμώ να βγούμε πάραυτα από την ΕΕ.  Θα μας επιβάλουν κάποιου άλλου είδους κατοχή, αλλά προτιμώ κατοχή όπου μπορώ να πυροβολώ τον στρατό κατοχής, παρά να εμπλακώ σε εμφύλιο. Ντρεπόμουν να το πω τόσο καιρό, αλλά τώρα το λέω:  Έξω από την ΕΕ. Και μην ακούσω «ψυχραιμίες» και άλλους σώφρονες να μου επικαλούνται μπαμπούλα.

Δεν εξελέγη ο ΓΑΠ για να κάνει προτεκτοράτο. Να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές, τώρα που ξέρουμε τα θέματα τις επιλογές.  Το Σύνταγμα δεν δίνει το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό να παραδώσει την χώρα. Δεν είναι πια 114... Τι είναι; 120;

Α

Γερμανική Συνταγή (Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία στους ακόλουθους τομείς:

1. Περιβαλλοντική Πολιτική:

Συνεργασία στον τομέα ποιότητας και καθαρισμού υδάτων, καθώς και της αφαλατώσεως θαλασσίων υδάτων για την εξοικονόμηση κατάλληλου προς χρήση και πόσιμου νερού και μάλιστα σε συνδυασμό με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

** Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων και διαχείρισης απορριμμάτων.

2. Ενεργειακή και κλιματική Πολιτική:

** Συνεργασία στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και ενεργειακής αποδοτικότητας.

** Ενίσχυση συνεργασιών στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.

3. Πολιτική Προστασία:

** Εντατική συνεργασία για την πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση και άμεση αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, με σύγχρονες τεχνικές και καλά εξειδικευμένο προσωπικό.

** Συνεργασία κατά την οικοδόμηση κατάλληλων δομών εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα.

**Συνεργασία στη συλλογή υδάτων για κατάσβεση πυρκαγιών και αποφυγή πυρκαγιών κατά την αποκομιδή απορριμμάτων.

4. Διάλογος Οικονομικών Φορέων:

**Συνεργασία του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών και των Ελληνικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων, μεταξύ άλλων για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου ανταγωνιστικότητας και επενδύσεων.

5. Πολιτική της έρευνας:

** Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών φορέων σε τομείς όπως π.χ. οι ενεργειακές τεχνολογίες, οι τεχνολογίες επικοινωνιών, μεταφορών και νέων υλικών.

** Διεκπεραίωση κοινών προγραμμάτων στους τομείς αυτούς, μέσα και στο πλαίσιο της πολιτικής έρευνας της Ε.Ε.

6. Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου:

** Εντατικοποίηση της αστυνομικής συνεργασίας προστασίας συνόρων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

**Στενή συνεργασία στον τομέα του ασύλου μέσω ανταλλαγής αρμοδίων υπαλλήλων -συνδέσμων.

7. Κοινωνικές επαφές - Πολιτιστικές ανταλλαγές - Συνεργασία:

**Εμβάθυνση της καλής συνεργασίας με οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία.

**Αξιοποίηση των ποικιλόμορφων δεσμών των κοινωνιών μας με στόχο την ανάπτυξη νέων εταιρικών σχέσεων μεταξύ μαθητών, φοιτητών, πολιτών και δήμων.

**Ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση της αμοιβαίας πολιτιστικής παρουσίας, δηλαδή της Γερμανίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στη Γερμανία.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν πως ανέθεσαν στους αρμοδίους υπουργούς τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, να συγκεκριμενοποιήσουν τις εταιρικές σχέσεις που τέθηκαν στους ανωτέρω τομείς, σε σύντομο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 12/03/2010 09:43:55

  Στα τελευταία πρέπει να συμπληρώσουμε και τη συνεργασία στη προμήθεια αμυντικού υλικού όπως αεροσκάφοι,αυτοκινούμενα πυροβόλα,βλήματα για τεθωρακισμένα,υποβρύχια με τα ναυπηγια και άλλα πολλά.
  Και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.(να μην λαϊκίσουμε και λίγο;)

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/03/2010 09:56:49

  Προτεκτοράτο της Γκρίεχενλαντ ή Χλιδαμπουριάτο της Τζίπ-Μπάμπουε;
  Αυτό είναι δίλημμα, μάστορα!
  Υπάρχει βέβαια και η λύση - αυγό του Κολόμβου: Να είμαστε και τα δύο, μαζί και ταυτοχρόνως, αρκεί ν' αποφασίσουμε ν' αγοράσουμε όλοι PORSCHE CAYENNE!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 10:15:32

   Όχι μία Πόρσε, αλλά δύο, σε διαφορετικά χρώματα. Ο ένας από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου πήγε την άλλη μέρα που πήρε τα λύτρα (!) και ζήτησε μία Πόρσε Καγιέν χρώματος χρυσαφί (ας πούμε). Του λέει ο πωλητής "δεν έχω τώρα, θα αργήσει", και αυτός αγόρασε μία άλλη, διαφορετικού χρώματος, αλλά παρήγγειλε και τη χρυσαφένια! Ετσι θυμάμαι, τουλάχιστον.
   Ο Νεοέλληνας στην απόλυτη γύφτικη χλιδάτη εκδοχή του.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 11:12:11

   Λέω να περάσουμε μια βόλτα από τη Φιλοθέη αυτές τις μέρες, φίλε μου stgm, ν΄ακούσoυμε το θόρυβο των οστών του ... Και στρέφοντας το πρόσωπό μας προς τον τόπο γέννησής του για να "προσανατολιστούμε", ν΄αναρωτηθούμε: Ρε μπας και η Δύση πέφτει τελικά μόνον ... αριστερά;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 11:14:49

   Θα το πρότεινα και στον ψύχραιμο, αλλά μιας και το απαγόρευσε ο αρχαίος αυτοπεριορίζομαι.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 12:25:55

   @ antiathlitikos
   Ήδη αυτός παραβίασε πρώτος την απαγόρευση, και του λόγου μου πήρα θάρρος και το υπενθυμίζω παρακάτω.

 3. gap-goup avatar
  gap-goup 12/03/2010 10:11:34

  H Μερκελ δεν ειπε ολη την αληθεια στον γαπ.
  Ολα αυτα θα γινουν αφου πρωτα μας αφησουν να χρεοκοπησουμε και μας πεταξουν εξω απο την ευρωπη.
  Το δηλωνει σημερα διακριτικα ο Wolfgang Schauble στους financial times.

 4. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 12/03/2010 10:19:18

  Δε ενδιαφέρει τίποτα τόσο πολύ και τόσο άμεσα ! Μόνο το θέμα του πολιτισμικού-γλωσσικού αφανισμού μας. Αν εξαναγκάζονταν οι νεογενίτσαροι να αλλάξουν πλώρη και να ψελίζουν σάχλες στα γερμανικά ίσως παίρναμε παράταση στον αγώνα. Το καλύτερο βέβαια θά 'ταν να πέφταν οι μάσκες στα μάτια όλου του πληθυσμού μας...

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/03/2010 10:20:51

  Τόσα πολλά κομμάτια ΑΠΑΙΤΕΙ η ΦΡΑΟΥ Γερμανία?
  Στην ΑΒΡΗ Γαλλία τι θα απομείνει για να ΔΩΣΟΥΝ?
  Δεν περιμένουμε να ακούσουμε το "πλάνο" και για κει?
  Και τι θα ζητήσει το ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟ Αμέρικα μετά?

  Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι δεν είναι δυνατό να προσφέρεται άλλο το σώμα της Ελλάδας προς διαμελισμό. AΛΛΑΞΤΕ ΡΟΤΑ ΤΩΡΑ!

  Αλλά ας πω όμως δυο κουβέντες για τα σημεία του άρθρου, κυρίως για το:
  "... 4.Διάλογος Οικονομικών Φορέων bla bla bla...:
  *Συνεργασία του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών και των Ελληνικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων, μεταξύ άλλων για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου ανταγωνιστικότητας και επενδύσεων.

  Δεν νοείται πλέον σε αυτό το πεδίο καμία άλλη συνεργασία που θα αποβεί σε όφελος της Ελλάδας, πλην της ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ εδώ με το κλειδί στο χέρι μερικών εργοστασίων της γερμανικής εξαγωγικής βιομηχανίας [οχήματα, ανταλλακτικά, βίδες, συρματουργια].
  Υπό Ελληνική διοίκηση, όχι όπως στο αεροδρόμιο των Σπάτων...
  ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΩΜΑ. Δεν είναι αθώα περιστερά η Γερμανία!
  Η Γερμανία έχει παραγωγικές μονάδες ενδεικτικά αναφέρω στην Πολωνία στην Ουγγαρία στην Τσεχία στη Βραζιλία στο Μεξικό στην Κίνα στην Ουρουγουάη, νομιζω και στις ΗΠΑ, Φλόριδα ή σε κάποια άλλη πολιτεία.
  Γιατί ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ λέει όχι στην Ελλάδα?

  Αν γίνει αυτό, ενσωματώνει αμέσως αμέσως τα σημεία 1. και 2. [αιολικά/απορρίμματα/ενεργειακά] και 5. και 7. [έρευνα και πολιτιστικές ανταλλαγές, αυτά "τρέχουν" συνεχώς δεν σταμάτησαν ποτέ] και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση γιατί.

  Για το 6. Για να θωρακίσουμε τα σύνορα απαιτούνται κονδύλια. Έχει θέληση η Γερμανία να αποδεσμεύσει σοβαρούς ευρωπαϊκους πόρους για αυτό; Ναι ή Όχι; Αυτό θα έπρεπε να είναι το πλαίσιο συζήτησης. Όχι bla bla bla bla...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 12/03/2010 10:35:00

   Τα θέλεις εδώ, τα θέλεις και μ' ελληνική διοίκηση. Κι αυτοί μόνο να σου τα πληρώνουν. Και να σου δώσουν και λεφτά για να θωρακίσεις τα σύνορά σου. Τίποτε άλλο; Αυτή η τρακαδόρικη και ραγιάδικη νοοτροπία είναι που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε. Αν δεν το καταλάβουμε δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

   Έχω μια καλύτερη πρόταση. Να φτιάξουμε δικά μας εργοστάσια. Μυαλά έχουμε, τόσος κόσμος φεύγει στο εξωτερικό, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, επειδή δεν έχει τι να κάνει εδώ. Χρήματα θα βρούμε. Τόσα και τόσα δίνουμε για τις ΜΚΟ, δεν είναι θέμα. Τεχνογνωσία θα παράγουμε μόνοι μας και θα αγοράσουμε και όση δεν παράγουμε, καίγονται όλοι να σου πουλήσουν τεχνογνωσία. ΚΡΑΤΟΣ δεν έχουμε, γιατί το λυμαίνονται τα λαμόγια από τότε που ιδρύθηκε. Μόνον ο Μεταξάς κι ο Καποδίστριας πήγαν να βάλουν μια τάξη και φύγανε νωρίς. Θέλεις σήμερα "να θωρακίσουμε τα σύνορά μας", όταν ο Μεταξάς έφτιαξε με το ΕΜΠ τσιμέντο ελληνικής τεχνογνωσίας για το Ρούπελ που πήγαν μετά στην κατοχή οι Βούλγαροι να τα ανατινάξουν από μέσα, για να τα καταστρέψουν, και δεν τα κατάφεραν και σταμάτησαν την προσπάθεια!

   Βρε τι είστε εσείς οι σημερινοί τέλος πάντων; Όλα από τους ξένους τα περιμένετε; Πόσος πια ραγιαδισμός;!

   Ας απελευθερώσουμε τις καταπιεσμένες από το κράτος μας δυνάμεις του Ελληνισμού, και τότε θα δείτε θαύματα. Και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 12/03/2010 11:39:20

   Θυμάμαι Επωνυμε όταν είχε γράψει ο Ν. Γεωργιόπουλος το άρθρο για τη νέα δραχμή και την έξοδο από την ΕΕ πόσο είχες αντιδράσει και τι καλή που είναι η ΕΕ και πόσο είμαστε προστατευμένοι μέσα σε αυτή.
   Αντίθετα εγώ είχα καλωσορίσει εκείνη την άποψη τότε και είχα γράψει ότι η ΕΕ ήταν τελικά μόνο μια ψευδαίσθηση του ανήκειν στο κλαμπ του ευρώ και της εγγύησης των συνόρων. Διάβασες τις τέσσερις πρώτες σειρές του κειμένου; Γράφω: αλλάξτε ρότα τώρα. Με ξέρεις και απο χτες και μιλάς για ραγιαδισμό;

   Έστω όμως με έξοδο από την ευρωζωνη, εχεις την εντύπωση ότι θα μηδενίζονταν από σήμερα μέχρι αύριο οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των χωρών;
   Το πρόβλημα στη συνεργασία με τη Γερμανία όπως έδειξε η περίπτωση της Siemens είναι το διαχρονικό λάδωμα. Η σχέση αυτή έχει αναλυθεί τόσο καλα εδώ στο αντινιους. Εγώ δεν ξέρω ποιος ξεκινά πρώτος τη "συναλλαγή", ο Γερμανός ή ο Έλληνας. Δεν παρέστην ποτέ σε καμία.
   Σε τεχνολογικό επίπεδο πάντως η μονάδα της Siemens που είχε στηθεί στη Θεσσαλονίκη και έκλεισε ήταν εξαιρετική από τεχνολογικής άποψης και απασχολούσε εξειδικευμένο ελληνικό δυναμικό.
   Αντί λοιπόν συνεχών εισαγωγών γιατί να αποκρούαμε μια παραγωγική επένδυση που θα αντικαθιστούσε σταδιακά τις όποιες εισαγωγές, δεδομένου ότι το κόστος για μια σοβαρή ρομποτοποιημένη μονάδα είναι σχεδόν απαγορευτικό για μας στη φάση αυτή;

   Όσο για τα σύνορα, στο βαθμό που παραμένουμε μέσα στην ΕΕ, Ναι πρέπει να απαιτήσουμε κονδύλια για τη φύλαξη εφόσον συμφωνούν ότι είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Εγκρίνετε κονδύλια κύριοι, Ναι ή Όχι. Αν Όχι δεν σας χρειαζόμαστε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 12/03/2010 17:45:00

   Ναι, μιλάω και για τρακαδορισμό και για ραγιαδισμό. Δεν σε ξέρω από χθες, σχολιάζω αυτά που γράφεις. Και αυτά που γράφεις είναι νοοτροποία τρακαδόρου. Σαν κι αυτή που από πάντοτε μας εμπέδωσαν οι πολιτικοί μας. Δεν φταις εσύ γι' αυτή τη νοοτροπία, τα λόγια σου αντανακλούν μια νοοτροπία εμπεδωμένη πολύ βαθιά στην ελληνική κοινωνία. Είναι περισσότερο ο τρόπος που το γράφεις "να αποδεσμεύσει η Γερμανία σοβαρούς ευρωπαϊκούς πόρους για αυτό", λες και είναι υποχρέωσή της να μας φυλάξει τα σύνορα. Εγώ τη χώρα μου δεν θα αφήσω να αποφασίσουν οι Γερμανοί αν θα φυλαχθεί η όχι. Και μέχρι το 1980 μια χαρά τα καταφέρναμε, παρά τους υπερεξοπλισμούς μετά την εισβολή στην Κύπρο. Δεν μας φοβίζουν οικονομικά οι εξοπλισμοί, απλώς θέλουμε τη ρέκλα μας και κρατικές σοσιαλιστικές παροχές, αυτό είναι το πρόβλημα. Η τράκα μας είναι το πρόβλημα.

   Ο Γεωργιόπουλος είχε πει άλλο πράγμα: Είχε πει για virtual έξοδο από το ευρώ και αυτόματη επανεισδοχή με μειωμένη ισοτιμία της virtual δραχμής που θα ίσχυε για λίγο. Ήταν ένας λογικός και επιστημονικός ακροβατισμός εκείνη η πρόταση. Την επανέλαβε κι ένας αμερικανός καθηγητής μετά (που όμως είχε την υποσημείωση ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δουλεύουν με ευρώ! άλλος ακροβατισμός αυτός!).

   Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τότε η "έξοδος από το ευρώ" ήταν η εύκολη λύση για να μην πάρουμε μέτρα. Τότε δεν είχαμε χρεωκοπήσει. Δεν είχε διαφανεί το ΓΑΠειο σχέδιο να μας πάει οπωσδήποτε για δάνειο στο ΔΝΤ ή στην Ε.Ε., σχέδιο που του έχει γίνει σχεδόν εμμονή. Δεν είχαμε μεταφράσει δηλαδή ακόμα τι σήμαινε εκείνο το "απώλεια εθνικής κυριαρχίας" που ακούσαμε σχετικά νωρίς, αρχές Δεκεμβρίου. Το κλήμα δεν ήταν ακόμη τόσο στραβό, τώρα στράβωσε και μένει να το φάει και ο γάιδαρος. Τότε δηλαδή ακόμη σωζόταν η κατάσταση με μέτρα, τώρα δεν σώζεται με μέτρα, αλλά μόνον με αλλαγή καπετάνιου στον Τιτανικό, γιατί αυτός εδώ έχει βαλθεί να μας καταστρέψει. Αν δεν αλλάξει ο καπετάνιος, η έξοδος από το ευρώ είναι πια μια κάποια λύση. Όπως οι βάρβαροι. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ήταν μια πολύ κακή λύση. Αλήθεια, έχετε καταλάβει ότι έρχεται η χρεωκοπία πραγματικά, λόγω της μη μείωσης των spreads και της παράλυσης της αγοράς και των κρατικών δαπανών;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 12/03/2010 19:20:56

   Επώνυμε:
   Για τα σύνορα, έγραψε ο Ν.Γεωργιόπουλος τότε:
   " Να θέσουμε τους εταίρους μας ενώπιον των ευθυνών τους για την σιωπή τους στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στο οποίο η Ελλάδα δρα ως ο κυματοθραύστης της Ευρώπης, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Να θέσει η Ελλάδα το ζήτημα της τουρκικής επεκτατικότητας ως ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ του δημοσιονομικού προβλήματος λόγω αυξημένων ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ δαπανών. Κοινώς οι Ευρωπαίοι να μαζέψουν τους Τούρκους και να ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ τους για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης."

   "... Τα οφέλη μιας πολιτικής του τρελού, θα είναι πως πρώτον μια τέτοια πολιτική θα αναταράξει την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους. Πρέπει να σταματήσει επιτελούς αυτό το μερκαντιλιστικό μοντέλο των υπέρογκων Γερμανικών πλεονασμάτων τα οποία μακροχρόνια δημιουργούν μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω ενός γενικευμένου παραδόξου της φειδούς όπως το ονομάζουμε στα μακροοικονομικά. Δεύτερον θα αποδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να παίζει το παιχνίδι των διεθνών αγορών και να προηγείται αντί να έπεται των αγορών. Τρίτον θα ξεμπλοκάρει τον διάλογο για το πώς πορεύεται πλέον η ΕΕ στις νέες οικονομικές πραγματικότητες και θα δείξει επιτελούς πως η ΕΚΤ δεν είναι το υποκατάστημα της είτε ΒUNDESBANK, είτε του εκάστοτε ΓΕΡΜΑΝΟΥ καγκελαρίου"
   Για το προφανές θα συζητάμε, ότι στην ΕΕ κάνει πρωτίστως κουμάντο η Γερμανία; Αν θέλει η Γερμανία θα αποδεσμευθούν κονδύλια τη φύλαξη, εάν δε θέλει θα αναθεωρήσουμε τη θέση μας μέσα στην ΕΕ έως την έξοδο, γεια σας και ας πεινάσουμε!

   Όταν εσύ ακόμα έλεγες όχι έξω από την ΕΕ και το ευρώ, εγώ είχα πάρει πολύ σοβαρά υπόψη μου τις προτάσεις Γεωργιόπουλου.
   Και στη συζήτηση εκείνη είχες αντίθετη άποψη από αυτή που γράφεις σήμερα, ήσουν υπερ της ΕΕ και εγώ εξέφρασα ευρωσκεπτικισμό. Τον ίδιο ευρωσκεπτικισμό και γερμανοσκεπτικισμό εκφράζω και σήμερα, και εσύ προσχώρησες τελικά σε αυτόν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 12/03/2010 20:59:25

   Διαστρεβλώνεις καίρια τα λόγια μου και δεν το περίμενα αυτό από εσένα. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η σημερινή μου προσέγγιση με την τότε προσέγγιση του Γεωργιόπουλου, η οποία αποσκοπούσε μόνον σε ένα πράγμα: να μην χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Να καταστραφούν δηλαδή όλα για να μην πάρουμε πέντε μέτρα. Η σημερινή δική μου προσέγγιση είναι: Αν έτσι κι αλλιώς καταστραφούν, τότε, ναι, μπορούμε να το ξανασκεφτούμε το θέμα της Ε.Ε., γιατί δεν θα έρθει κάποια άλλη καταστροφή. Αλλά όχι να τα καταστρέψουμε χωρίς να υπάρχει λόγος, μόνο και μόνο απο τεμπελιά και για να μη ρίξουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

   Δηλαδή, για να καταλάβεις τη διαφορά, η μία προσέγγιση είναι "επειδή μπορεί να σαπίσει το πόδι μου από το διαβήτη, ας το ακρωτηριάσω από τώρα, γιατί βαριέμαι και να γυμνάζομαι", ενώ αυτό που λέω εγώ τώρα είναι "αν έτσι κι αλλιώς έχει σαπίσει ήδη το πόδι, ο ακρωτηριασμός δεν έχει τώρα πια τις ίδιες δυσμενείς συνέπειες".

   Σε κάθε περίπτωση, ο Γεωργιόπουλος πρότεινε αυτό που προτείνεις κι εσύ: τρακαδόρικη, ραγιάδικη, ευρωλιγούρικη νοοτροπία, άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας, επειδή εμείς βαριόμαστε, άλλοι να μας δίνουν λεφτά να καλοπερνάμε, επειδή εμείς έχουμε καλομάθει τώρα και δεν μπορούμε να ρίξουμε το βιοτικό μας επίπεδο με τα τρία αυτοκίνητα και τις πέντε τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι, και αν τύχει και να μας την πουν κιόλας που είμαστε τέτοιοι τρακαδόροι, φταίνε φυσικά αυτοί που κάποτε ήταν ναζί και δεν μας καταλαβαίνουν τώρα εμάς που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

   Αν σκέφτονταν έτσι ο Αριστοτέλης και ο Λεωνίδας, όμως, δεν θα είχατε τίποτε σήμερα για να κοκορεύεστε, μια που εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι τράκα. Μέχρι και από τους αρχαίους, τράκα κάνετε. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που φτάσαμε μέχρι εδώ. Ιδού η ρίζα των προβλημάτων μας. Η νοοτροπία της τράκας. Τράκα στο κράτος, τράκα στους ξένους, τράκα παντού. Τώρα όμως έρχεται ο λογαριασμός. Ελπίζω να καταλάβετε τουλάχιστον τι πρόκειται να σας συμβεί και γιατί θα σας συμβεί.

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 12/03/2010 22:33:39

   Επώνυμε, δεν καταλαβαίνεις τι γράφω;
   Πουθενά δεν είπα ότι η σημερική σου προσέγγιση έχει σχέση με την τότε προσέγγιση του Ν.Γ.
   Μα δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι τέτοιο, πρώτα πρώτα!
   Είπα όμως ότι σήμερα ακούγεσαι ευρωσκεπτικιστής, σε αντίθεση με τότε, χωρίς να ασχοληθώ με τους λόγους που σε οδήγησαν σήμερα σε μια άλλη στάση.
   Όσον αφορά την πρόταση για τη στοιχειώδη υποχρέωση που έχει η Ευρώπη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα για τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της λόγω της λαθρομετανάστευσης, και εννοώ σε αυτό το Αιγαίο κυρίως, ίσως δεν το έγραψα, αλλά αυτό είχα στο νου μου, είναι πρόταση και του Α.Σαμάρά, εκτός των άλλων.
   Και αυτή τρακαδόρικη και ευρωλιγούρικη είναι;
   Μήπως εσύ διαστρεβλώνεις;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 12/03/2010 22:37:24

   το παραπάνω δικό μου καθάρισα cookies

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ αλλενάκι 13/03/2010 00:18:32

   Ποιες δυνάμεις του Ελληνισμού αγαπητέ Επώνυμε; Ποιά ήταν η γεννητικότητα επί Μεταξά και ποια είναι τώρα; Και τα νέα μέτρα δεν εξαίρεσαν ούτε τρίτεκνους, ούτε πολύτεκνους. Ξέρεις τα επιδόματα της Γαλλίας για το κάθε παιδί;
   Έχουμε γίνει ένα έθνος καλοταϊσμένων, καλομαθημένων, φυγόπονων και αναιδών Λεβαντίνων (γιατί ούτε κανονικοί Ευρωπαίοι είμαστε).

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ αλλενάκι 13/03/2010 00:22:09

   Τα της χρεωκοπίας ψιθυρίζονται τις τελευταίες μέρες. Φοβούμαι πως όσο ακούγονται, τόσο περισσότερα κεφάλαια θα φεύγουν σο εξωτερικό. Ελπίζω πως είναι μούφα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 13/03/2010 10:16:35

   Η γεννητικότητα επί Μεταξά δεν βασιζόταν σε επιδόματα. Αν ξαναπροστρέξουμε στη Μητέρα μας, την Ορθοδοξία, θα ξαναβρούμε τις αστείρευτες δυνάμεις που μας κράτησαν μέχρι σήμερα και θα ξαναρχίσουμε να κάνουμε παιδιά, διότι θα τα βλέπουμε όχι ως μπελά, αλλά ως ευλογία του Θεού.

   Το είπε εξάλλου και ο Κίσινγκερ ότι μέσα στα άλλα τη θρησκεία μας πρέπει να χτυπήσουν. Είναι η απομάκρυνση από τη θρησκεία που μας κάνει να κάνουμε λιγότερα παιδιά. Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που δεν πιστεύουν, αλλά η γενική κοινωνική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθορίστηκε κυρίως από αυτό τον παράγοντα, την απομάκρυνση από τη θρησκεία.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/03/2010 10:28:13

  Δεν είναι κακή σκέψη να φύγουμε από την Ε.Ε. Αρκεί να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Ακόμη καλύτερη σκέψη θα ήταν να συνδεθούμε με την Ε.Ε. στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως η Νορβηγία, ώστε να μην χάσουμε τα οικονομικά πλεονεκτήματα της κοινής αγοράς, αλλά να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την ιστορία του προτεκτοράτου.

  Το ευρώ έτσι κι αλλιώς το έχουμε στην ουσία χάσει (αφού χάσαμε τα χαμηλά επιτόκια που το συνοδεύουν), την ανταγωνιστικότητά μας την έχουμε χάσει και μάλιστα κυρίως εξαιτίας του ευρώ. 170 χρόνια μια χαρά επιβιώσαμε χωρίς ευρώ και 150 χρόνια πολύ καλά επιβιώσαμε και χωρίς Ε.Ε. Λιγότερο χρέος είχαμε, πιο υγιή κοινωνία είχαμε, περισσότερη κοινωική και εθνική συνοχή, λιγότερα λαμόγια που φτιάχνονταν εις βάρος των άλλων.

  Μην ξεχνούμε ότι, εκτός των άλλων, την Ευρώπη τη θέλαμε για να προστατευθούμε στα εθνικά θέματα. Πάει κι αυτός ο μύθος, κατέρρευσε. Το αντίθετο συνέβη. Αποδείχθηκε η έσχατη πλάτη χείρων της πρώτης.

  Μόνον μόνοι μας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σωστά. Εγώ λέω να φύγουμε κι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αυτοί εκεί οι τύποι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι τελικά πολύ περίεργοι.

  Φάκτορα, κάντο κεντρικό το άρθρο σου, στο "Επισημαίνουμε", αξίζει τον κόπο.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 12/03/2010 11:59:30

   Λιγότερα λαμόγια είχαμε; Εγώ θυμάμαι ακόμη, από διηγήσεις παλαιοτέρων, τον "υπέρ Αεροπορίας έρανον" και τους τότε "μάγκες", με μάτια πλάνα κι αυτιά αεροπλάνα!
   Κι αλήθεια, τόσο "υγιή" κοινωνία, με τόση "συνοχή", που από της Ευρωπαικές, μόνον η δική μας (μαζί με την Ισπανία και την νεαρά Ιρλανδία), έπεσε στο αίσχος του Εμφυλίου!
   Να φύγουμε λοιπόν από παντού και να γίνουμε Αλβανία του Χότζα; Με μπετονένια πολυβολεία το 2010;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επώνυμος 12/03/2010 12:28:47

   Επώνυμε έχει δίκιο σε αυτά που γράφεις για την ΕΕ. Μετά όμως την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας τίθεται το ερώτημα αν μπορούμε να φύγουμε.
   Κατά τη γνώμη μου πρέπει να μαζέψουμε τα οικονομικά, να κάνουμε μια μελέτη αν μας συμφέρει το Ευρώ και αν όχι να φύγουμε και να γίνουμε προσεκτικότεροι κι Ευρωσκεπτικιστές. Μέχρι τώρα ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε ανεπιφύλακτα φιλοευρωπαϊστές.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 12/03/2010 12:41:22

   @ anonymous 13:28
   για φαντάσου, οποία μαγική εικόνα: Βουλγαρία και Ρουμανία παλαιά μέλη στην ΕΕ (η πρώτη υποβάλλει οσονούπω αίτηση ένταξης και στο Ευρώ), Σερβία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ νέα μέλη, για την Αλβανία διατηρώ ακόμη κάποιες αμφιβολίες, το Κοσσυφοπέδιο είναι εξ ορισμού προτεκτοράτο, και η Ελλάς απ' έξω! Είμαι ακόμη εδώ ή με πήραν εξωγήινοι σε άλλη Γή, σ' άλλα μέρη;

  • l
   l' ami du peuple @ Επώνυμος 12/03/2010 12:59:56

   Η χρεωκοπία, η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας στο φόντο της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ανέδειξε με δραματικό τρόπο τις παθογένειες του κοινωνικοοικονομικού μοντέλου που οικοδομήθηκε στη χώρα ύστερα από τη μεταπολίτευση. Μοντέλο που συνειδητά, συστηματικά και μεθοδευμένα εξέθρεψαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που κυβέρνησαν τη χώρα, μαζί με την επιχειρηματική ολιγαρχία, τους μεγάλους προμηθευτές του δημοσίου, τους διοικητές των ΔΕΚΟ, και γενικά τα ισχυρά λόμπι, την ανώτατη νομενκλατούρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (διοικητικά συμβούλια εταιρειών του δημοσίου, συνεταιρισμών σε ανώτατο επίπεδο, ‘επιτροπές’, κυβερνητικοί συνδικαλιστές….). Το εν λόγω μοντέλο χαρακτηριζόταν -ειδικά και περιοριστικά για το θέμα στο οποίο κυρίως εστιάζουμε στο σημείωμα αυτό – από :
   Τεράστιες οικονομικές ανισότητες μεταξύ τάξεων και στρωμάτων καθώς και παράλογες εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις σε τέτοιο βαθμό ώστε η σύνθετη, υψηλής εξειδίκευσης εργασία να αμείβεται ουσιωδώς χαμηλότερα από την απλή, ανειδίκευτη ή χαμηλής ειδίκευσης εργασία. Η ίδια λογική των κραυγαλέων ανισοτήτων θεμελίωσε και το συνταξιοδοτικό σύστημα έτσι ώστε η άνιση σχέση υψηλότερης / χαμηλότερης σύνταξης να είναι πρωτοφανής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το κορυφαίο, ωστόσο, ήταν η πλήρης παράδοση του δημοσίου στους προμηθευτές του δημοσίου και τους κατασκευαστές των μεγάλων έργων που κυριολεκτικά στράγγισαν με κάθε τρόπο και με την πλήρη συνενοχή των κυβερνώντων τα δημόσια ταμεία.
   Θεμελίωση ενός φορολογικού συστήματος, επίσης, ακραία άνισου και προκλητικού με ουσιαστική φορολογική ασυλία του πλούτου και απίστευτη απομύζηση των εισοδημάτων από εργασία (φοροαπαλλαγές, φοροαποφυγή, φοροκλοπή, σχέση άμεσων/έμμεσων φόρων, μη τιμαριθμοποίηση κλιμακίων, κ.λπ.). Μάλιστα, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, το σύστημα αυτό είχε ενδυθεί ενδυμασία …νόμιμη! Έτσι θεμελιώθηκε η μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ε.Ε., πλούτιζε άνομα ή νόμιμα, πάντως αθέμιτα, η οικονομική ολιγαρχία και όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο φτώχαινε και αδυνατούσε να παίξει οποιονδήποτε σοβαρό κοινωνικό ρόλο (αναδιανομή, δημόσια αγαθά, πρόνοια, υγεία, παιδεία, ασφάλεια, κ.λπ.).
   Κατασπατάληση του γλίσχρου δημοσίου χρήματος με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους για ίδιον όφελος των κυβερνώντων (με την ευρεία έννοια) καθώς και για εξασφάλιση της διαιώνισής τους στην εξουσία (ρουσφέτια, διαπλοκή, διαφθορά, πελατειακό σύστημα εν γένει). Έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάχρησης που κατ’ εξακολούθηση διέπρατταν φρόντισαν να έχουν το ακαταδίωκτο θεσμικά και κοινοβουλευτικά κατοχυρωμένο.
   Απόλυτη αντιπαραγωγική χρησιμοποίηση των πόρων που εισέρρεαν από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα η συμμετοχή των πόρων αυτών στη διαμόρφωση του ΑΕΠ να είναι μηδαμινή, πάντως, μακράν χαμηλότερη στην Ε.Ε. (κάτω του 1%).
   Καμιά αναπτυξιακή λογική στις επενδύσεις που περιορίζονταν σε έργα κατασκευών (και μάλιστα, εν πολλοίς, κατασκευών πολυτελείας για τους ολυμπιακούς αγώνες) χωρίς μέριμνα για τη μεταποίηση. Μάλιστα, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να προωθήσουν την ιδιωτική κατανάλωση και τη ρεμούλα αντί να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία των χαμηλών επιτοκίων για παραγωγικές επενδύσεις και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
   Ταύτιση της ανταγωνιστικότητας με το χαμηλό κόστος εργασίας χωρίς καμιά εστίαση στις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες, την ποιότητα, την εκπαίδευση και την έρευνα.
   Ασύδοτη, ολιγοπωλιακή διάρθρωση των αγορών, αχαλίνωτη κερδοσκοπία σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών, απουσία δικτύων διανομής και εμπορίας από τους παραγωγούς, απουσία ή απαξίωση ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
   Έτσι, η συνέπεια ήταν η οικονομία να υπονομευτεί μέχρι χρεωκοπίας, η πολιτική και το δημόσιο να υποταχθούν στην οικονομική ολιγαρχία, η κοινοβουλευτική δημοκρατία να γίνει κοινοβουλευτική ολιγαρχία και να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λίγα χέρια ενώ, αντίστοιχα, η φτώχεια να διαχυθεί στους πολλούς."

   απο την αυγη, αθανασιου, την προπερασμενη βδομαδα

  • l
   l' ami du peuple @ Επώνυμος 12/03/2010 13:06:29

   αχ sgtm μου, παντα τολεγα εγω!!

   αν κερδιζε ο ζαχαριαδης αλλη θαταν η μοιρα μας!!

   ειδες; ολοι αυτοι θαναι μπροστα απο μας συντομα!!!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Επώνυμος 12/03/2010 13:28:18

   'Μόνον μόνοι μας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σωστά. Εγώ λέω να φύγουμε κι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αυτοί εκεί οι τύποι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι τελικά πολύ περίεργοι.'

   Δεν είναι περίεργοι, απλά εκτελούν την αποστολή τους. Που βέβαια δεν είναι η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά το αντίθετο. Αυτή είναι άλλωστε η απόλυτη πονηριά. Να κάνεις το αντίθετο από αυτό που έχεις πείσει τους αφελείς ότι κάνεις.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Επώνυμος 12/03/2010 13:40:35

   Αχ ρε Θανάση, σε φάγανε κάτι "Βούλγαροι", κάτι "Χρυσάνθεμα", κάτι "Ψαράδες" και κάτι "Πανπανάδες". Και η αδυναμία σου να στήσεις φράξια της προκοπής. Και η βαρυθυμία σου. Τώρα είναι αργά, όσο σωστά πράματα και να λες ...

   Φίλε του λαού, νομίζω ότι σε σχέση με το παρόν η συνέχεια του άρθρου του Θανάση που αναφέρεται στη σχέση "εμβάθυνσης" και "διεύρυνσης" της ΕΕ έχει επίσης ενδιαφέρον.

  • l
   l' ami du peuple @ Επώνυμος 12/03/2010 13:43:02

   ποιος ειπε πως οχι;

   Στο σημείωμα αυτό δεν έχω σκοπό να αναφερθώ στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, στο ποιος, κυρίως, θα πληρώσει, στην απουσία της αναπτυξιακής διάστασης, στην απουσία εναλλακτικής πρότασης της αριστεράς κ.λπ. Θα σχολιάσω μόνο και αποκλειστικά το ερώτημα αν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (αλλά και των άλλων νότιων χωρών της Ε.Ε.) οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης ειδικότερα.
   Υποστηρίζω ότι δεν είναι αυτή καθεαυτή η περίπτωση της Ελλάδας εκείνη που προκαλεί αποσταθεροποίηση της Ε.Ε./ Ευρωζώνης αλλά, ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι εκείνη που, απλώς, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο την ανορθολογική, την παθογενή θεμελίωση της σημερινής Ε.Ε.
   Ακριβώς, φαίνεται, πλέον, καθαρά ότι ένα κοινό νόμισμα χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Μια Ε.Ε. που δεν θεμελιώνεται σε ομοσπονδιακή οργάνωση, σε πολιτική ένωση και κοινούς μηχανισμούς ελέγχου και παρέμβασης είναι μετέωρη. Μια Ε.Ε. στην οποία δεν υφίσταται η αλληλεγγύη του όλου και των μερών αλλά επικρατεί κυρίως ο παρτικιουλαρισμός, εκ των πραγμάτων, το γεγονός αυτό συνιστά υπονόμευση του ενιαίου χαρακτήρα της. Έτσι, στην πρώτη σοβαρή κρίση όλοι στρέφονται εναντίον όλων και ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του. Η ποικιλότητα των οικονομικών πολιτικών, η απουσία ενιαίων κεντρικών οργάνων, αναδεικνύουν τη ρηχότητα της ‘Ένωσης’, της ‘Ενοποίησης’, και την έκπτωσή της σε κοινή αγορά, σε ένα μεγάλο παζάρι. Σήμερα, φαίνεται πόσο σημαντική ήταν η συζήτηση για το αν έπρεπε να προηγηθεί το ‘βάθεμα’ της ενοποίησης και να ακολουθήσει η διεύρυνση ή αντίστροφα. Σήμερα, φαίνεται πόσο δικαιώνεται η θέση του βαθέματος έναντι της διεύρυνσης. Οι αποφάσεις για διεύρυνση χωρίς βάθεμα έχει υπονομεύσει αποφασιστικά το εγχείρημα της ενοποίησης, το έχει καταστήσει αβέβαιο, μετέωρο και ρευστό. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι Αμερικανοί και το παρακολούθημά τους, η Βρετανία, ώστε να αδυνατεί η Ε.Ε. να διαδραματίσει ρόλο παγκόσμιο, να ανταγωνιστεί σοβαρά τις ΗΠΑ. Σήμερα, εισπράττουν τους καρπούς. Το ευρώ δέχεται και θα δεχτεί ακόμη ισχυρότερο χτύπημα όταν εκτυλιχθεί περαιτέρω η κρίση σε Ισπανία και Πορτογαλία έτσι ώστε να παραμείνει το δολάριο ακλόνητο και αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο νόμισμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας εξαρτάται από την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία του δολαρίου. Την εδραίωση αυτής ακριβώς της πρωτοκαθεδρίας έχει προσφέρει η Ε.Ε. με την επιλογή της μη ομοσπονδιακής συγκρότησής της και της ανυπαρξίας κοινής οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής. Τα περί αποσταθεροποίησής της από την Ελλάδα είναι άλλοθι, δεν εντοπίζουν την πραγματική αιτία και συγκαλύπτουν τις ευθύνες του κυρίαρχου άξονα που παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις. Αντί λοιπόν να δίνουν μόνο μαθήματα και να φωνασκούν θα ήταν πιο παραγωγικό να αξιολογούσαν αυτοκριτικά τις αποφάσεις τους για να διαπίστωναν την πλήρη αποτυχία τους.

   (μη φωναζετε για το μακρυναρι, το ζητησε ο φιλος μου ο antiathlitikos)

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 12/03/2010 13:55:52

   Άχ τι μου θυμίζεις antiathlitikos, με το Θανάση και τ' άλλα παιδιά! Έφυγαν γρήγορα και μερικοί συνετοί που ήξεραν πιό πρακτικά την τέχνη, το κάνανε μετά θερινό το μαγαζί οι "Πανπανάδες" και τα "Χρυσάνθεμα" κόντρα στους "Λαζούς" και στους "Σαμπαχορευταράκηδες" και πάει, χάθηκε ο άμοιρος Βελεστινλής στα κύματα του Δουνάβεως! Ατυχής ιστορία.

 7. gap-goup avatar
  gap-goup 12/03/2010 10:29:30

  Ειναι προτιμοτερο για την χωρα να βγουμε εμεις τωρα απο την ευρωζωνη,γιατι σε λιγο θα μας πεταξουν αυτοι εξω..
  Εμεσα μας δειχνουν την εξοδο βαζοντας ορους σιγα-σιγα που καμμια χωρα δεν θα μπορουσε να δεχθει.
  Οι γερμανοι το εχουν αποφασισει..ειναι θεμα χρονου.

 8. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 12/03/2010 10:31:37

  So immature,for thinking.So 'little' to act .So unable to decide. So strong, for the disaster. So stranger for us.Αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

 9. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 12/03/2010 10:37:02

  ΣΠΑΡΤΑΚΕ,
  άν προσπαθήσουμε λίγο ακόμα;πού θά πάη θά πεθάνη!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Kὀριννα 12/03/2010 10:53:46

   Οχι πρός Θεού,Κόριννα.Ούτε γι' αστείο δεν πρέπει νε γίνονται τέτοιες κουβέντες.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Kὀριννα 12/03/2010 11:36:34

   Προσπαθεί πολύς κόσμος εδώ κάτω, Κόριννα και Σπάρτακε! Δυστυχώς.
   Μέχρι και έξοδο από την ΕΕ προτείνουν, όχι απλώς από την Ευρωζώνη.
   Μακάρι να είχαμε μόνον τους κατά Καρυωτάκη "ιδανικούς αυτόχειρες".
   Εδώ διακρίνω τόλμην αυτοκαταστροφής. Κάτι εξίσου ασύνετον, όπως η "τόλμη" του χθεσινού Παναθηναικού.
   Η ασόβαρη και ελαφρόμυαλη διαχείριση της πορείας μέσα στην Ευρωζώνη, από κυβερνώντες και από το "ισχυρό" τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, ήταν το Ελληνικό Φθινόπωρο. Ένας ενδεχόμενος θρίαμβος του ευρωσκεπτικισμού θα είναι ο (πολικός) Ελληνικός Χειμώνας.

  • l
   l' ami du peuple @ Kὀριννα 12/03/2010 12:43:57

   ασοβαρη και ελαφρομυαλη ή απλως ιδιοτελης;
   sgtm εψαξες τελικα το finis gloria mundi του Leal; να μη ξαναλεω για τους "αξιους του ονοματος τους" εμεις απλως δεν εχουμε απο αυτους.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Kὀριννα 12/03/2010 12:51:23

   Ιδιοτελής με πλήρη απουσία του "ενστίκτου αυτοσυντήρησης" = ασοβαρη και ελαφρομυαλη. Γιατί υπάρχουν παντού ιδιοτελείς, αλλά δεν πριονίζουν κατανάγκη όλοι το κλαδί που πάνω του κάθονται.
   Το άλλο το είδα, είναι φανερό ότι δεν έχουμε. Ίσως, τα παιδιά ή τα εγγόνια μας κάποτε...

  • l
   l' ami du peuple @ Kὀριννα 12/03/2010 15:01:22

   να, εδω διαφωνουμε sgtm:
   που το βρηκες οτι τους χαρακτηριζει "απουσια ενστικτου αυτοσυντηρησης";
   ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ- ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.
   ενστικτο αυτοσυντηρησης που να χωραει κι εσενα και μενα στο "ΑΥΤΟ-".. τετοιο ειναι που δεν εχουν ουτε για δειγμα.

 10. Aggelos avatar
  Aggelos 12/03/2010 11:59:38

  ολοι οι πραγματικοι Νδμοκρατες δεν μπορουν να λενε για εξοδο απο τν ΕΕ ευρω κλπ..
  το κατεξοχην ευρωπαικο κομμα στην Ελλαδα ηταν και ειναι η ΝΔ..και ο σαμαρας το ειπε καθαρα,αν βγουμε απο το ευρω θα γινουμε προτεκτορατο αλλων

 11. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 12/03/2010 12:14:24

  Αφού λοιπόν δε γουστάρουμε γερμανικές συνταγές ή μας πέφτουν βαριές στο στομάχι... να και ο ελληνικός τσελεμεντές:

  1. Περιβαλλοντική Πολιτική:
  Δημιουργία Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου στον τομέα μόλυνσης των υδάτων, καθώς και της εναλατώσεως γλυκών υδάτων για την κατασπατάληση κατάλληλου προς χρήση νερού και μάλιστα χωρίς καμμιά συμμετοχή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  Ανάπτυξη καθαρής ελληνικής τεχνογνωσίας στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων και διαχείρισης απορριμμάτων.

  2. Ενεργειακή και κλιματική Πολιτική:
  Ίδρυση κατασκευαστικών εταιριών με αμιγώς ελληνική τεχνογνωσία στους τομείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και ενεργειακής εκμηδένισης.
  Αναστολή όλων των συνεργασιών στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.

  3. Πολιτική Προστασία:
  Χαλαρός προβληματισμός για την πρόκληση, άκαιρη ανίχνευση και μη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, με δοκιμασμένες αρχαιοελληνικές τεχνικές και ανειδίκευτο προσωπικό.
  Κατεδάφιση δομών εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα.
  Ανάπτυξη ερασιτεχνικών σωμάτων για την απώλεια υδάτων σε περίπτωση ανάγκης για κατάσβεση πυρκαγιών και πρόκληση πυρκαγιών κατά την επέκταση χωματερών.

  4. Διάλογος Οικονομικών Φορέων:
  Απαγόρευση οιασδήποτε σχέσης μεταξύ του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών και των Ελληνικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων, μεταξύ άλλων και για την επιδείνωση του ρυθμιστικού πλαισίου ανταγωνιστικότητας και επενδύσεων.

  5. Πολιτική της έρευνας:
  Διακοπή της συνεργασίας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών φορέων σε τομείς όπως π.χ. οι ενεργειακές τεχνολογίες, οι τεχνολογίες επικοινωνιών, μεταφορών και νέων υλικών.
  Απαγόρευση υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στους τομείς αυτούς και δημιουργία νέου πλαισίου εθνικής έρευνας.

  6. Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου:
  Χαλάρωση της αστυνομικής συνεργασίας προστασίας συνόρων για την αύξηση της λαθρομετανάστευσης.
  Απαγόρευση ανταλλαγής στοιχείων στον τομέα του ασύλου και αμοιβαία αποσύνδεση αρμοδίων υπαλλήλων -συνδέσμων.

  7. Κοινωνικές επαφές – Πολιτιστικές ανταλλαγές – Συνεργασία:
  Απαγόρευση επαφών με οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία.
  Διάλυση των ποικιλόμορφων δεσμών των κοινωνιών μας με στόχο την κατάργηση κάθε σχέσης μεταξύ μαθητών, φοιτητών, πολιτών και δήμων.
  Αναστολή κάθε σχετικής πρωτοβουλίας με στόχο την εκμηδένιση της αμοιβαίας πολιτιστικής παρουσίας, δηλαδή της Γερμανίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στη Γερμανία.

  Να προταθούν και στο Σαμαρά ...

  • l
   l' ami du peuple @ antiathlitikos 12/03/2010 13:09:01

   μην τους δινεις ιδεες!!! θα βρεθει καποιος να το κανει!!!

 12. πολίτης avatar
  πολίτης 12/03/2010 12:15:20

  Αν το να βγούμε είναι ρίσκο, τότε να τη διαλύσουμε. Ήλθε ο καιρός να συνεργαστούμε με άλλα κράτη, για να αμφισβητήσουμε την παντοδυναμία της. Να διαλύσουμε και την ΕΣΔΑ. Ακόμη και στο κυπριακό μας έριξαν. Αφού το βλέπουμε ότι οι εξελίξεις τρέχουν χωρίς εμάς και εναντίον μας . Τί περιμένουμε;

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/03/2010 12:16:50

  Θα παραβιασω την απαγορευση.Υπενθυμιζω οτι και οι 3 (τρεις) υποψηφιοι για την αρχηγια της ΝΔ δηλωσαν οτι ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης και της εξελιξης και σε Ευρωπαικη Ομοσπονδια.Υπενθυμιζω επισης οτι η ΝΔ ειναι το ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ που ευθεως εχει παρει θεση κατα της προσφυγης στο ΔΝΤ και υπερ της ευρωπαικης λυσης.Μηπως καποιοι ειναι σε λαθος κομμα;Μηπως ειστε ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξερετε,ελεγαν καποτε.
  Για τους ευρωσκεπτικιστες δεξιους υπαρχει το ΛΑΟΣ.
  Για τους ευρωσκεπιτικιστες πασοκους η φραξια Κατσελη - Παπουτση.
  Για τους ευρωσκεπτικιστες αριστερους υπαρχουν τα παντα εκτος απο κατι κακομοιρους αναενωτικους που θα τους παρουν και το σπιτι τους (λογω χρεων ισως).
  Η ΝΔ ειναι φιλοευρωπαικο κομμα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 12/03/2010 12:22:29

   ψυχραιμια,
   ο ιδρυτής της ΝΔ είχε πολλά αρνητικά, ιδίως στην πρώτη, προδικτατορική περίοδο, αλλά ασφαλώς είχε ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο θετικό: Δεν ήταν αυτοκαταστροφικός. Ως μεταρρυθμιστής αριστερός, νοσταλγώ την συντηρητική σοφία του.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 12/03/2010 12:34:54

   Γιατί απαγορεύεται σε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα να υπάρχει μια φράξια αντιευρωπαϊστών;
   Ξέρεις κάτι; Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου που επί 1,5 χρόνια χύνουν όσο δηλητήριο μπορούν να χύσουν κατά της Ελλάδας δε θέλω επαφές με αυτούς.
   Αυτό σου το λέει άνθρωπος που έχει μείνει 11 χρόνια στη Γερμανία.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ ψυχραιμια 12/03/2010 12:45:51

   Αγαπητέ ψύχραιμε, πάντα, παραβάτη, πρόσεξε γιατί δίνεις επιχειρήματα στους αντιευρωπαϊστές. Οι "ανανεωτικοί" κινδυνεύουν με έξωση γιατί θελήσανε ... "ανοίγματα" και "μεγάλες" πολιτικές. Και τώρα, κατ΄αναλογία με τις εδώ περί αποχωρήσεως σκέψεις, σκέφτονται την αποχώρηση οι ίδιοι!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 12/03/2010 12:58:28

   Φίλε Ανώνυμε,
   να ρωτήσουμε τον Αντώνη Σαμαρά άν μπορεί ν' ανεχθεί μια τέτοια φράξια στο κόμμα;
   Balkan Torries is a very strange extremity!

  • l
   l' ami du peuple @ ψυχραιμια 12/03/2010 13:03:38

   μην εισαι τοσο βεβαιος ψυχραιμια μου, μην εισαι...

   θα δουμε, αν το αποφασισετε κι αυτο "απο τη βαση"...ισως και να ακολουθησετε "πιο πατριωτικο" δρομο!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 12/03/2010 17:52:05

   Γιατί μπαίνεις σε τέτοια καλούπια Ψυχραιμία; Τι σημαίνει "η ΝΔ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα"; Αν τα συμφέροντα της χώρας επιτάσσουν αποχώρηση από την Ε.Ε., γιατί να μην φύγουμε; Γιατί τέτοιος δογματισμός; Δεν λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε, αλλά αν είναι να χρεωκοπήσουμε έτσι κι αλλιώς, τότε είναι μια σκέψη το να φύγουμε, ίσως αφού χρεωκοπήσουμε.

   Το βασικό είναι να γίνει σωστή εθνικά διαχείριση της χρεωκοπίας. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Δεν είναι ότι δεν αποφεύγεται και εδώ ακόμη που είμαστε, αποφεύγεται, απλώς ο ΓΑΠ είναι αποφασισμένος να μας χρεωκοπήσει. Μιλούσε-μιλούσε για μέτρα, όταν τα πήρε δεν έκαναν τίποτα. Τώρα μιλάει-μιλάει για ΔΝΤ, όταν θα πάει πάλι δεν θα κάνει τίποτα και η χρεωκοπία θα έρθει παρά το ΔΝΤ. Πάλι θα έρθει παγκόσμια πρωτοτυπία. Έχουμε χρέος που δεν παλεύεται με βάση την πραγματική μας παραγωγή και όχι την οικονομική φούσκα που δημιουργήσαμε από το 2000 και μετά.

   Το ερώτημα είναι αν θα φύγει ο ΓΑΠ και δεν θα χρεωκοπήσουμε ή αν δεν θα φύγει ο ΓΑΠ εγκαίρως και θα χρεωκοπήσουμε. Πόση σημασία έχει αν είσαι στην Ε.Ε. όταν χρεωκοπήσεις; Αν θέλεις να κρατήσεις το κράτος ελεύθερο, ίσως να είναι καλύτερα να μην είσαι στην Ε.Ε. Δεν λέω σίγουρα, λέω όμως να το σκεφτούμε. Όλες τις παραμέτρους. Και, δυστυχώς, σε αυτή τη φάση δεν έχουμε εμείς οι απέξω όλες τις αναγκαίες πληροφορίες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 12/03/2010 18:31:35

   Θα πρεπει να διαπιστωσουμε ποιος ευθυνεται για την κριση στις σχεσεις Ελλαδος - ΕΕ.Εαν ευθυνομαστε εμεις δε γινεται να καταληγουμε εκει.Νομιζω οτι εχεις συμφωνησει οτι ο ΓΑΠ προκαλεσε την κριση.
   Τωρα δηλαδη τι θα μπορουσε να γινει;
   Ξερεις πολυ καλα οτι στη χωρα δρουν αντιευρωπαικες δυναμεις που δυναμιτιζουν διαφορα και μετα προσπαθουν να τα ριξουν στην ΕΕ.
   Οι ματαιωσεις επενδυσεων απο οικολογους,αρχαιολογους,επιτροπες κατοικων και λοιπους τερατολογους δινουν και παιρνουν.
   Τωρα οτι τελικα μπορει να φυγουμε μπορει.Ξεκαθαρα ομως ο λογος ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.Δε μπορει ολα τα Βαλκανια και η Α.Ευρωπη να θελει να μπει και εμεις να εχουμε προβλημα μετα 30 χρονια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 12/03/2010 21:15:00

   Η λογική μου για εκτός Ε.Ε. βασίζεται στο ότι κατά βάθος είμαστε πολύ καλύτεροι από τους Ευρωπαίους και μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα η λεγόμενη ενωμένη Ευρώπη. Θέλουν οι Ελβετοί να μπουν στην Ε.Ε.; Όχι βέβαια, χαζοί είναι; Αφού είναι καλύτερα εκτός. Δεν είναι μόνον ότι μαζεύουν όλο το μαύρο χρήμα του πλανήτη, έχουν και ξεχωριστής ποιότητας βιομηχανία, καταπληκτική κοινωνική και πολιτική συνοχή, θεσμούς αξιοζήλευτους, τα πάντα. Τι να την κάνουν την Ευρώπη.

   Αυτό που λέω εγώ λοιπόν ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την Ευρώπη ως πανάκεια. Έχει καλά, έχει και στραβά. Δεν είναι δογματικό το ζήτημα "πρέπει να είμαστε στην Ευρώπη", επειδή π.χ. κάποιος είναι Νεοδημοκράτης - ούτε βέβαια μπορείς εσύ να επιβάλεις κάποιος να μην είναι Νεοδημοκράτης αν δεν θέλει την Ευρώπη για το χι ψι λόγο.

   Οι οικολόγοι, αρχαιολόγοι, ζωόφιλοι, αντιρατσιστές και λοιποί που αντιτίθενται με θόρυβο σε υγιείς αναπτυξιακές προσπάθειες και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν είναι δυνάμεις "αντιευρωπαϊκές". Για μένα είναι χρήσιμοι ηλίθιοι. Τους ταϊζουν κάποιοι, μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους. Ταϊζει τους οικολόγους ο Αλαφούζος, και όταν τεθεί θέμα αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που θα μειώσει τα πετρελαϊκά φορτία στα τάνκερ του, τότε τους ξαμολάει να θέσουν περιβαλλοντικό θέμα. Κάνουν εκστρατεία κατά του Βωβού, αλλά όχι κατά του Λάτση. Προπαγανδίζουν υπέρ του τραμ και κατά του μετρό, γιατί αυτό συμφέρει τον Κοπελούζο. Και λοιπά και λοιπά.

   Από κει και πέρα, το ζήτημα δεν είναι οι κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Ε.Ε. Κατά τη γνώμη μου, ο Ελληνισμός έχει περισσότερες δυνατότητες εκτός Ε.Ε., παρά εντός Ε.Ε. Αν είναι όμως να βγεις΄, πρέπει να βγεις με το σωστό τρόπο, ώστε να μην προκαλέσεις κακό και γίνουν πράγματα όπως να χάσει κόσμος τις δουλειές του, να χρεωκοπήσουν επιχειρήσεις και τράπεζες, κλπ. Να το πω με μία κουβέντα: Για να βγεις από την Ε.Ε. πρέπει πρώτα να γίνεις Ελβετία, να αποκτήσεις τέτοια οικονομική, νομισματική και πολιτική αξιοπιστία, και μετά να βγεις.

   Θα σου δώσω μόνον ένα παράδειγμα τι εννοώ με το ζήτημα του πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας. Η Ε.Ε. από εδώ το πάει, από εκεί το πάει, προσπαθεί σιγά-σιγά να πλήξει το ελληνικό καθεστώς της ναυτιλίας, με τις συνταγματικά φοροαπαλλαγές και προστασία των ναυτιλιακών κεφαλαίων κλπ. Ήδη σε άλλες χώρες έχει απαγορεύσει να θεσπίσουν πράγματα που εδώ ισχύουν από πάρα πολλά χρόνια. Αν μας πλήξει τη ναυτιλία, τη μοναδική δραστηριότητα που είμαστε ανταγωνιστικοί, μάλιστα δε ηγέτες, διεθνώς, τότε τι μας μένει ως χώρα; Φεύγεις ή δεν φεύγεις τότε από την Ε.Ε.; Κρατάς μόνον τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και άντε γεια.

   Η αποχώρηση από την Ε.Ε. δεν είναι λύση για την κρίση. Η αποχώρηση από την Ε.Ε. απλώς μπορεί να συντελεστεί σχετικά ανώδυνα λόγω της χρεωπίας. Μπορείς δηλαδή να βγεις χωρίς να έχεις γίνει Ελβετία, εάν γίνεις Ουγκάντα. Ως Ουγκάντα, αφού γίνουμε Ουγκάντα (και ακόμη χειρότερα) θα είμαστε καλύτερα μέσα ή έξω από την Ε.Ε.; Αυτό είναι το ερώτημα. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερα μέσα. Μπορεί όμως και να είναι μέσα. Προς διερεύνηση.

 14. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/03/2010 12:28:29

  Ιδού, έγινα λοιπόν και νοσταλγός του Καραμανλισμού!
  Έ ρε που φθάσαμε, πού λεγε και ο Αλέφαντος!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 12:40:00

   Μη σκας, εδώ άλλοι επώνυμοι και αρχαίοι ψιθυρίζουν τα λογάκια του ΚΚΕ!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 12/03/2010 12:43:57

   Άχ, το είπε κάποιος, δεν θυμάμαι ποιός, τελικά το πολιτικό φάσμα δεν είναι γραμμικό, κυκλικό είναι.

 15. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 12/03/2010 13:53:37

  @ sic transit gloria mundi
  @ l' ami du peuple

  Πολύ αναστενάξαμε σήμερα ...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ antiathlitikos 12/03/2010 13:56:18

   Ώχ, λέω!

  • l
   l' ami du peuple @ antiathlitikos 12/03/2010 14:06:01

   μπα, antiathlitike, εγω λεω να κανω το nick μου "ZIDANE for EU president", και να βαλω αλλους να αναστεναζουν... τι εχουν να μου συρουν!!
   (βλεπεις τι γινεται αν βλεπεις τη δυση αριστερη, επειδη ειναι στα αριστερα ε;)

  • l
   l' ami du peuple @ antiathlitikos 12/03/2010 14:13:57

   αχ και βαχ..

   αλλα αμα κανω το nick μου "ZIDANE for EU president" θα αναστεναζουν αλλοι..., μεχρι που θα δω το καρατσι στα αριστερα...

   ειδες "μοντερνος αριστερος ευρωπαΪσμος";

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ antiathlitikos 12/03/2010 15:09:34

   Αγαπητέ μου l' ami du people, να σου αφιερώσω ένα μικρό απόσπασμα από κάτι που έγραψα αμέσως μετά τον τελικό του 2006 για τον μέγιστο:

   " «Ω, άσε με να μην είμαι τίποτ’ άλλο παρά ομορφιά! Αργά ή γρήγορα θα φύγω, αλλά θα τολμήσω να κάνω ό,τι μπορεί να αποτολμηθεί. Θα καταστρέψω τις εμφανίσεις, τα πλαίσια που με περιβάλλουν θα καούν όλα και θα εξαφανιστούν. Και θα ξαναπαρουσιαστώ ένα απόγευμα πάνω στην παλάμη σου, ήρεμος κι απέριττος, σαν ένα κρυστάλλινο αγαλματίδιο»
   (Ζαν Ζενέ ή ΖΖ Νο 1, Το ημερολόγιο ενός κλέφτη)

   … Κι όμως αυτή η ήρεμη κι απέριττη παράσταση είχε για πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο με πολύ θυμό μέσα του. Δε θα μπορούσε και νάναι αλλιώς. Γιατί μόνον άνθρωποι με τέτοια σωθικά είναι σε θέση να φτάσουν στην τελειότητα. Η τραγικότητά του Ζιντάν συνίσταται στο ότι ενώ τόλμησε ν’ αναζητήσει την απελευθέρωσή του στη έκφραση της ποδοσφαιρικής του ιδιοφυΐας , παρέμεινε τελικά και μέσα σ’ αυτή την έκφραση ένας περήφανος δεσμώτης του ίδιου του του θυμού.

   Ο Ζινεντίν Ζιντάν (ως ΖΖ Νο 2) κατάφερε στην τελευταία του μεγάλη παράσταση να συμπυκνώσει σε 108 λεπτά όλη του τη μεγαλοσύνη: Σκόραρε με το δικό του μοναδικό τρόπο χωρίς να επιτρέψει το πανηγύρι παρά μόνο μετά το δεύτερο ριπλέι! Έβγαλε τον ώμο του δείχνοντας με τις δικές του κωδικές χειρονομίες τι του συνέβη και τι (δεν) ήθελε, χωρίς και πάλι να τον αποκωδικοποιήσει κανείς. Συνέχισε χωρίς μπανταρίσματα και τσιρότα να περιφέρεται στο γήπεδο χωρίς κανένας να διανοηθεί να τον αλλάξει. Και σ’ αυτή την κατάσταση μας πρόσφερε ένα ακόμα αυστηρά ανδρικό χορευτικό στην κεφαλιά που θα μπορούσε να του χαρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποφάσισε, τέλος, να μας αποχαιρετήσει με το δικό του τρόπο, εμβολίζοντας, πάλι με το κεφάλι, τον Ιταλό προβοκάτορα(;) – αν και διαβάζοντας πάλι τη σκηνή θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο ίδιος τα προκάλεσε όλα και αντέδρασε επειδή ο αντίπαλος τόλμησε να μην ανταποκριθεί στη δική του πρόκληση. Και κανείς δεν έστερξε να τον καταδικάσει!

   Η αγιοποίηση και του ΖΖ Νο 2 απαιτεί έναν ακόμη Σαρτρ. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ελλείψει τέτοιου μεγέθους διανοητή πολλοί – σαν και τον υπογραφόμενο καλή ώρα – θα επιχειρήσουν να ψελλίσουν λίγα φωνήεντα και να πασαλείψουν το κάδρο. Όμως η αγιογραφία του Ζινεντίν Ζιντάν θα μείνει φοβάμαι μισή ... Γιατί τα όνειρα της μοναδικότητάς του, μπόρεσε να τα καταστήσει επικοινωνιακή αναγκαιότητα ο ίδιος και είναι πολύ δύσκολη για οποιονδήποτε ακόμη κι η απλή της επικύρωση."

 16. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 12/03/2010 13:53:41

  Δεν τους αντιπροτείναμε πόρσε καγίεν να βγει σε γαλλανόλευκο;

  Και με κάτι μαχητικά που εκκρεμούν 3-5 δις δεν βλέπω να λέγεται τίποτα!

 17. l
  l' ami du peuple 12/03/2010 14:15:56

  ελα antiathlitike, κατι μου χαλαει τον αναστεναγμο μου, δε χωραει

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ l' ami du peuple 12/03/2010 14:28:06

   Δεν πειράζει φίλε μου. Spread και στους αναστεναγμούς!

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 12/03/2010 14:43:20

   κι ομως βλεπεις, που ειναι η δυση;
   οπως τα λες ...ολο αριστερα...far west ενα πραγμα...

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 12/03/2010 15:26:36

   αξιζει λοιπον ο αναστεναγμος, sgtm..
   χαλαλι του...

   λαβε και ενα παρηγορητικο, και για τον antiathlitiko με το δικο του ποιημα πιο πανω:


   Στίχοι: Bertolt Brecht
   Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
   Πρώτη εκτέλεση: Θάνος Μικρούτσικος

   Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ
   είμαι από τα μαύρα δάση,
   η μάνα μου στις πολιτείες
   με κουβάλησε,
   σαν ήμουνα ακόμα στην κοιλιά της,
   και των δασών η παγωνιά
   μέσα μου θα 'ναι ως το θάνατό μου

   Έχω, έχω το σπίτι μου
   στην πολιτεία της ασφάλτου,
   φορτωμένος από την αρχή
   με όλα τα μυστήρια του θανάτου
   με εφημερίδες, με καπνό και με ρακή,
   καχύποπτος και τεμπέλης
   κι ευχαριστημένος στα στερνά

   Φέρομαι φιλικά στους ανθρώπους
   φορώ καθώς το συνηθίζουν
   ένα σκληρό καπέλο,
   λέω, είναι ζώα που μυρίζουν τελείως ιδιότροπα
   και λέω πάλι,
   δε βαριέσαι έχω κι εγώ την ίδια μυρουδιά

   Το πρωί στο γκρίζο χάραμα
   τα έλατα κατουράνε,
   και τα ζωύφιά τους τα πουλιά
   αρχίζουν να φωνάζουν
   Κείνη την ώρα αδειάζω το ποτήρι μου στην πόλη
   πετάω τ' αποτσίγαρό μου και ανήσυχος κοιμάμαι

   Απ' αυτές τις πολιτείες
   θα απομείνει εκείνος που διάβηκε από μέσα τους
   ο άνεμος, δίνει χαρά το σπίτι σ'αυτόν που τρώει,
   τ' αδειάζει

   Ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί
   κι ότι ύστερα από μας
   τίποτα τ' αξιόλογο δε θα ρθει.
   Ελπίζω στους σεισμούς
   που μέλλονται για να 'ρθουν,
   να μην αφήσω τη Βιρτζίνιά μου
   απ' την πίκρα να μου σβήσει

   Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ
   από τα μαύρα δάση,
   ξερασμένος στις πολιτείες της ασφάλτου
   μέσα στη μάνα μου σε πρώιμη εποχή

  • donaE avatar
   donaE @ l' ami du peuple 12/03/2010 16:07:46

   l' ami du peuple
   Ωραιο ποιημα... και των δασών η παγωνιά,μέσα μου θα ‘ναι ως το θάνατό μου...
   Η Γερμανια κουβαλαει τον θανατο μεσα της.Και τον σκορπαει και γυρω της.

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 12/03/2010 16:15:39

   εχουμε μεσα μας το θανατο μας ντονα, ολοι μας.

   απλως ο μπρεχτ το γνωριζει και μιλαει με τοσο θαρρος και αποδοχη γι αυτο

   και των "δασων η παγωνια" σε αντιδιαστολη με τη πολη των ανθρωπων, δειχνει ποσο καλα ξερει τι ειναι ο ανθρωπος...ομως "ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ", δεν ειναι "αλλού"...

   νασαι βεβαιη πως αυτος που "ΑΛΛΑΖΕ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ" δε θαταν με τη μερκελ σημερα ..ουτε με το σοιμπλε...

  • donaE avatar
   donaE @ l' ami du peuple 12/03/2010 16:28:33

   Και αυτο το πιστευω.Επειδη ξερει...

 18. A. avatar
  A. 12/03/2010 14:32:38

  Δεν είναι θέμα αντιευρωπαϊσμού (ούτε καν είναι κομματικό το θέμα). Αν για οικονομικούς λόγους μου απειλούν την εθνική ακεραιότητα, να βάλω κάτω το κεφάλι να πληρώσω. Αλλά όταν μου απειλούν την εθνική ακεραιότητα, μου βγαίνουν και άλλα. Κανένας προσκυνημένος, καμία Ρεπούση, κανένας δοσίλογος, δεν θα με κάνουν να ξεχάσω ὅτι μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι. Από κάτι τέτοια "πατριδοκάπηλα" υπάρχουμε σε αυτόν τον τόπο και μιλάμε αυτήν την γλώσσα.

  Οι Γερμανοί υπερασπίζονται τα δικά τους, οι Αμερικανοί το ίδιο. Και εμείς.

 19. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/03/2010 14:56:38

  Αρχίζω όμως σύντροφοι, να μας βλέπω φτωχούς και μόνους καουμπόΰδες, που υπερασπιζόμαστε τελευταίοι επί των επάλξεων τις αρχές του Δυτικού πολιτισμού. Ο οποίος ως γνωστόν γεννήθηκε ...

 20. l
  l' ami du peuple 12/03/2010 15:19:16

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ president της eu;
  προτιμαμε τους ματερατσι του κοσμου τουτου;

  (θεσπεσιο γραπτο-ποιημα/αναδρομικα συγχαρητηρια)

  • man8os avatar
   man8os @ l' ami du peuple 12/03/2010 15:39:34

   GAP FOR PRESIDENT! YEAH!!!

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ l' ami du peuple 12/03/2010 15:49:09

   "Ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί" φίλε μου, νάσαι καλά!

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 12/03/2010 16:48:37

   οχι man8os, οχι!!
   zidane for eu president ειπα!!

 21. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 12/03/2010 15:45:28

  ΣΠΑΡΤΑΚΕ,
  τό έγραψα μέ πίκρα.Δέν βλέπεις πόσοι πολλοί προσπαθούν νά τήν πεθάνουν;
  Καί είμαι τόσο ασήμαντη γιά νά κάνω κάτι!

 22. ανωνυμ avatar
  ανωνυμ 12/03/2010 16:08:35

  αν ενώσετε το παραπάνω άρθρο μαυτό παρακάτω και ακόμη αναρωτιέστε τι γίνεται μάλλον είστε άξιοι της μοίρα σας

  " Το State Department δίνει γραμμή για μια πολυπολιτισμική Ελλάδα με «μακεδόνες» και «τούρκους» μειονοτικούς "


  υγ, το πολύ λογοτεχνείν βλάπτει.

 23. Κώστας Ρωδινός avatar
  Κώστας Ρωδινός 12/03/2010 21:52:54

  @Ermippos

  Αγαπητέ,

  Είναι προφανές ότι αγνοείς πρόσωπα και καταστάσεις και μες την άγνοιά σου, αδικείς.
  Αν και απεχθάνομαι να το παίξω συνήγορος του Προέδρου της Ν.Δ., θα μου επιτρέψεις να επισημάνω τα εξής:
  1. Ο Σαμαράς ήταν ηγετικό στέλεχος στην ΟΝΝΕΔ και είχε την ευθύνη της ΔΑΠ. Τότε που η ΔΑΠ είχε μονοψήφια νούμερα στα Πανεπιστήμια. Το θυμάμαι σαν να είναι χθες να μας ενθαρρύνει πώς να σταθούμε στα αμφιθέατρα. Αυτά δεν ξεχνιούνται.
  2. Ως νεαρός βουλευτής δίπλα στον Αβέρωφ έδωσε μάχες τότε που η Ν.Δ. προσπαθούσε να συνέλθει από τη συντριβή.
  3. Να σου θυμίσω ότι ως Υπουργός Οικονομικών αυτός εισηγήθηκε την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ έβαλε σε τάξη στα ταμεία που είχαν αδειάσει από το «Τσοβόλα δώστα όλα»
  4. Ως Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο υπερασπίσθηκε τις θέσεις του, αλλά είχε τη γενναιότητα να παραιτηθεί και να φύγει. Ξέρεις πολλούς που έχουν κάνει κάτι τέτοιο;
  5. Εγώ τότε διαφώνησα έντονα με την επιλογή του. Πιστεύω ότι έκανε λάθος. Αν παρέμεινε στη Ν.Δ. είναι πιθανό να γινόταν αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός νωρίτερα.
  6. Πέρασε την πολιτική του έρημο με απόλυτη αξιοπρέπεια. Εγώ, λοιπόν, έναν άνθρωπο που πήγε στην πολιτική κόλαση, άντεξε με αξιοπρέπεια και επέστρεψε τον εμπιστεύομαι απολύτως,. Γιατί περισσότερο απ’ όλα δείχνει σθένος, επιμονή, αντοχή, απαράμιλλη μαχητικότητα. Ότι πρέπει για τους καιρούς που διανύουμε.
  7. Οσοι υποτιμούν τον Αντώνη Σαμαρά, όπως εσείς, βιάζεστε να τον ξεγράψετε! Το μόνο που καταφέρνετε, είναι να τον δυναμώνετε όλο και περισσότερο.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Κώστας Ρωδινός 12/03/2010 22:36:02

   Κώστα Ροδινέ ο Έρμιππος έρχεται εδώ μέσα για να γράψει αυτά που είναι προαποφασισμένος να γράψει. Δεν έρχεται για να διαλεχθεί.
   (έχω την αίσθηση πως το σχόλιό σου αφορά ετούτη την ανάρτηση:
   http://www.antinews.gr/?p=37222#comments )

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ Κώστας Ρωδινός 12/03/2010 23:49:18

   Ευχαριστώ για το σχόλιο. Εχω κάνει τόσα πολλά χρόνια στην ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ (παράλληλα με την ΔΑΠ) και αργότερα στο κόμμα ώστε, δόξα τω Θεώ, μπορώ να ξέρω και πρόσωπα και πράγματα. Τόσο από τα παλιά όσο και από τα απολύτως πρόσφατα της Νέας Διακυβέρνησης. Για όλα αυτά λέω την άποψη μου. Στην σελίδα αυτή έγραψα λίγες φορές. Μόνον μια από αυτές δέχθηκα αντίλογο. Στον αντίλογο αυτό απάντησα με ένταση αλλά πιστεύω και με ευπρέπεια. Αυτό νομίζω πως είναι διάλογος.

   Κάτι ακόμη. Η απόδοση σκοτεινών σκοπιμοτήτων σε όσους αποκλίνουν σοβαρά από τις κεντρικές πολιτικές αντιλήψεις αυτού του φόρουμ θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα (να θυμίσω ότι όλοι σχεδόν οι ηγέτες του ΚΚΕ τελείωσαν την ζωή τους με το στίγμα του πράκτορα). Και οπωσδήποτε μια τέτοια στάση δεν συντελεί στην ανάπτυξη παραγωγικού διαλόγου. Αυτή η λογική χαρακτήρισε και την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. Καμιά συζήτηση τότε δε είχε ως θέμα του τι είπε κάποιος. Παρά μόνον γιατί το είπε, ποιος τον έβαλε να το πεί, τι προσπαθεί να εξυπηρετήσει, ποιος τον κατευθύνει κ.λ.π. Η ουσία παραμερίσθηκε και όλοι αναζητούσαν με πάθος και μανία σκοτεινά κέντρα και υποχθόνιες δυνάμεις. Όταν για παράδειγμα ο Στυλιανίδης ξόδευε τα χρήματα των φορολογουμένων σε πολυτελή καταλύματα στο Παρίσι κανείς δεν μιλούσε για την ηθική και πολιτική διάσταση της πράξης του. Αντίθετα ο παραδοσιακός τύπος αναρωτιότανε μόνον ποιοι θέλουν να χτυπήσουν τον μικρό, γιατί τώρα, ποιος τους έβαλε, τι επιδιώκουν. Έπαψε να μας ενδιαφέρει ο καθαρός λόγος και βαλθήκαμε να αναζητούμε τα θολά κίνητρα. Μέχρι που αυτοακυρωθήκαμε. Η ΝΔ ζει καιρό τώρα μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας. Και δεν υπάρχει χειρότερη συνταγή για την συνέχιση της κατρακύλας της. Λυπάμαι πολύ.

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ Κώστας Ρωδινός 13/03/2010 00:10:25

   συγγνώμη, ήθελα να γράψω "ο παραταξιακός τύπος".

 24. nemo avatar
  nemo 13/03/2010 01:09:10

  Μια πληροφορία για.....γερμανομαθείς:

  http://info.kopp-verlag.de/nc/news/exklusiv-geheime-vorbereitungen-fuer-den-einsatz-der-eu-spezialeinheit-eurogendfor-in-griechenland.html

 25. panos avatar
  panos 13/03/2010 13:39:50

  παιδεια πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας μια αληθεια κ μετα να δουμε τι ειναι αυτα που ζηταμε απο την ΕΕ κ κατα ποσο ειναι εφικτα.οταν μπηκαμε στην ΕΕ με τις γνωστες αλχημειες, ηταν γνωστες αυτες οι αλχημειες κ στα κεντρα των βρυξελων,αλλα ειμασταν απαραιτητοι διοτι ολοι οι πολεμοι στην ανατολη καιστην ανατολικη ευρωπη,βλεπε αλβανια σερβια κτλ. που εγιναν απο το ΝΑΤΟ με σκοπο το ανοιγμα νεων αγορων κ υφαρπαγη πορων των εκει κρατων,θα ειχε σαν συνεπεια την εκρηξη της μεταναστευσης προς την ευρωπη.οποτε μας εβαλαν μεσα στην ευρωπη ωστε να γινουμε κρατος μονιμης υποδοχης μεταναστων,για αυτο και το νεο νομοσχεδιο,γιατι πολυ απλα η ΕΕ μας χρειαζεται ως αναχωμα,αδιαφοροντας φυσικα για το βιοτικο μας επιπεδο,οποτε μην τσακωνεστε για το αν η ΕΕ πρεπει να φυλαξει τα συνορα μας

  • anonymous avatar
   anonymous @ panos 13/03/2010 23:32:46

   Φίλε μου εδώ είσαι λάθος. το 80 που μας έβαλαν στην ΕΟΚ τότε δεν είχαν πέσει τα σύνορα και οι πόλεμοι δεν ξέραμε αν θα συμβούν.
   Ούτε έχουμε δεχτεί σέρβους μετανάστες. ότι άλλο βαλκανικό φρούτο θες ναι έχουμε δεχτεί αλλά σέρβους όχι.

 26. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 10:07:44

  ο εχθρος δεν ειναι αυτος που μας μιλαει αυστηρα σαν η γερμανια αλλα αυτος που μας γλυφει να βγουμε εκτος οπως η Αγγλια,,
  Ο Σαμαρας ειπε καθαρα οτι αν βγουμε απο εε θα ξαναγινουμε προτεκτορατο των αμερικανων οπως θελει ο γαπ...

  καλα τα ειπες ψυχραιμια περι αντιευρωπαισμου...

 27. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 10:08:56

  οι γερμανοι δεν ειχαν ποτέ αποικιες οι αγγλοι ειχαν αιωνες και ειχαν κατασφαξει κοσμο..
  μην δρουμε σαν κακομαθημενα παιδια..καμια φορα αυτος που ειναι αυστηρος θελει το καλο μας..

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 14/03/2010 10:36:45

   άγγελε, αν την βρίσκεις με μαζοχισμό, έχει κάτι οίκους που ειδικεύονται... Να πας και να μείνεις.

  • ΖωήΧ avatar
   ΖωήΧ @ Aggelos 10/06/2010 15:20:33

   @ Aggelos: Με συγχωρείτε, όχι ότι θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη σημασία εν προκειμένω, αλλά επειδή έτυχε να το διαβάσω, βεβαίως και είχαν αποικίες και οι Γερμανοί και βεβαίως διέπραξαν και αγριότατα εγκλήματα σε αυτές. Απλώς έτυχε να τις χάσουν νωρίς συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (μετά την ήττα τους στον Α Παγκόσμιο) και γι' αυτό πολλοί νομίζουν (λανθασμένα) πως δεν είχαν και ποτέ κιόλας... Αν ενδιαφερεστε ειδικότερα, μπορείτε να διαβάσετε για τη γενοκτονία των Χερέρο στη Ναμίμπια για αρχή.

 28. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 14/03/2010 14:00:52

  Μηπως λεω εγω τωρα...μηπως, πρεπει να αρχισουμε να κανουμε τον ρεβιζιονισμο μας, Αθηνα 2004, SIEMENS, "Η Ελλαδα θελει το Γερμανο της" Ρεχάγκελ..

  Για να δουμε, ποιοι έφτιαχναν σιγα σιγα το προφιλ του προτεκτορατου.
  Λεω εγω τωρα, ο πονηρος..

 29. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 15:39:08

  " άγγελε, αν την βρίσκεις με μαζοχισμό, έχει κάτι οίκους που ειδικεύονται… Να πας και να μείνεις."

  μη φερομαστε σαν κακομαθημενα παιδακια...
  να ξερουμε με ποιους εχουμε κοινα συμφεροντα -οπως με μη την ΕΕ και συγκεκριμενα Γαλλογερμανους- και με ποιους οχι... ολα τα αλλα ειναι παραμυθια περι εθνικης ανεξαρτησιας κλπ
  το νεο κρατος στον 21ο αιωνα θα ειναι η ευρωπη και η Ελλαδα μια επαρχια της..

 30. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 15:40:11

  αν θελουν καποιοι να λενε παραμθια περι εθνικης κυριαρχιας εξοδο απο το Ευρω επιστροφη στις τιμημενες δραχμες κλπ ρομαντικα και ανεδαφικα ας ξυπνησει..

 31. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 15:41:31

  και εγω αντεδρασα ασχημα με την επιθεση γερμανικων μεσων κλπ,αλλα ξερω με ποιον ειναι το συμφερον της χωρας μας και με ποιον οχι..

 32. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 15:44:10

  γιατι βλεπω κατι απιστευτους Ελληνες δηθεν πατριωτες που λενε μπραβο στους Αγγλους που βριζουν τη γερμανια και το ευρω και αναρωτιεμαι..ποσο ηλιθιος μπορει να γινει ο Ελληνας?

  http://www.youtube.com/watch?v=GxXyJSPeOMw

  δειτε τα σχολια..

  • anonymous avatar
   anonymous @ Aggelos 14/03/2010 22:43:13

   Το συγκεκριμένο βιντεάκι έχει κάνει 95.000 κλικς και ο κόσμος θεωρεί ότι λέει αλήθεια.
   Η Γερμανοί χρησιμοποιώντας την ΕΕ έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα.
   Τώρα έπιασε αυτοκριτική τις Γερμανικές εφημερίδες και μετά τους οχετούς δηλητηρίου που δημοσίευσαν αναγνωρίζουν ότι ξεπέρασαν τα όρια.

 33. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 15:46:53

  την ιδια στιγμη που οι ιδιοι Αγγλοι μας καλουν να βγουμε απο το ευρω...μας καλουν οι σειρηνες να καταρρευσουμε μαζι τους..

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 14/03/2010 16:03:09

   Ποιός τον ψήφισε τον συγκεκριμένο; Κανείς. Μην ψάχνεις αν σου είναι συμπαθής ο ρήτορας, δώσε απάντηση στα ερωτήματά του.

 34. Aggelos avatar
  Aggelos 14/03/2010 16:16:05

  πρεπει να ζηταμε να ψηφιζεται απο το κοινοβουλιο και οχι να ζηταμε να διαλυθει η ΕΕ..εκει πρεπει να πιεσουμε,,

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 14/03/2010 20:06:08

   με λίγη τύχη, το Δ' Ράϊχ δεν θα έχει το τέλος του Γ'...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.