#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2010 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ θριαμβολογεί για την επαναδιαπραγμάτευσηΟσο κι αν  οι περισσότεροι πλέον δεν πιστεύουν λέξη απ’ αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια. Εχει πάρει φοβερά μαθήματα για το πώς το μαύρο μπορεί να το κάνει άσπρο. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η Ελλάδα έδωσε μάχη και βγήκε νικήτρια διότι, όπως υποστήριξε, δεν πέρασε των ισχυρών η άποψη ώστε να μην ψηφίζουν οι χώρες με προβλήματα. Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα ψηφίζουμε ή ότι και που ψηφίζουμε δεν έγινε και τίποτε αφού η Ελλάδα είναι πλέον υπό κατοχή;

Ολόκληρο κείμενο συμπερασμάτων και πήρε ο κ. Παπανδρέου την άρνησή του για την ψήφο των αδυνάτων και την έκανε παντιέρα που θα σηκώσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική:

- Η ψήφιση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης είναι επιτυχία όπως λέει ο κ. Παπανδρέου, ή μήπως το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με νέους επαχθείς όρους για τη χώρα; Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για περιορισμένες αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, προκειμένου να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. Ποιον φωτογραφίζουν αν όχι την Ελλάδα; Διότι το 2013 η χώρα θα έχει χρέος πάνω από 150% ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%. Επομένως, το σύστημα διαχείρισης κρίσεων δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώτο βήμα για να κάνει η χώρα επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Ο υπάρχων μηχανισμός στήριξης ολοκλήρωνε το έργο του το 2013, σειρά θα αναλάβει ο νέος μηχανισμός ο οποίος θα φτιάξει το νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα.  Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Για τη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας είπε ότι «ήταν ξεκάθαρο πως η συζήτηση δεν αφορά εμάς». Τότε ποιον αφορά κ. Παπανδρέου; Την Ιρλανδία, την Ισπανία ή ποια άλλη αδύναμη χώρα; Διότι οι αγορές δείχνουν προς… Αθήναις.

- Με το νέο μηχανισμό για πολλά χρόνια θα βρισκόμαστε υπό στενή παρακολούθηση των οικονομικών μας (κι όχι μόνο). Αυτή θα είναι η δουλειά των Ευρωπαίων. Να δανείζουν τις προβληματικές χώρες (βλέπε Ελλάδα) αλλά και να κάνουν κινήσεις διασφάλισης των χρημάτων τους. Ητοι, να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς,  να μας «τραβάνε τα αυτιά κάθε φορά που ξεφεύγουμε. Κι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια, μέχρι να πάψουμε να χρωστάμε (δηλαδή ποτέ).

- Τι απάντησε ο πρωθυπουργός μόλις του τέθηκε ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση του Μνημονίου; Οτι «το θέμα της επιμήκυνσης (δηλαδή της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ) είναι ένα θέμα που τέθηκε όχι από εμάς, αλλά από τον ίδιο τον Στρος-Καν. Είναι ένα δείγμα της πρόθεσης να διευκολύνουν την Ελλάδα στο ξεπέρασμα της κρίσης». Την επιμήκυνση με τους επαχθείς όρους τη λέμε τώρα στα Πασοκικά διευκόλυνση. Δηλαδή η Τρόϊκα μας κάνει τη χάρη να μας βάλει σε πολλές… δόσεις την πληρωμή του χρέους διότι βλέπει τις θυσίες μας. Μα σε ένα στεγαστικό δάνειο όταν κάνεις επαναδιαπραγμάτευση, κι επομένως επιμήκυνση αποπληρωμής, δεν σου βάζει η τράπεζα υψηλότερο επιτόκιο ή άλλους όρους όπως υποθήκες περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.; Δε θέλει να διασφαλιστεί δηλαδή ο δανειστής; Αυτό δε θα κάνει και η Τρόϊκα; Πάρτε άλλα 10 χρόνια για να πληρώσετε το χρέος σας αλλά θα πληρώσετε και περισσότερα και ακριβότερα. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Για τον δανειστή όχι για τον δανειζόμενο. Απλά οικονομικά μαθήματα.

- Τέλος, για την εκτίναξη των spreads ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το γεγονός αυτό «δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας σε όποιες κινήσεις μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια». Δηλαδή το να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να απειλεί με πρόωρες εκλογές δεν είναι κίνηση αστάθειας; Το να μη μπορεί να κυβερνήσει με σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα φέρει αποτελέσματα, αυτό δεν είναι κίνηση αστάθειας;. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/10/2010 08:01:33

  Φάκτορα καλημέρα. Μέσα στο μυαλό μου ήσουν! Ακριβώς αυτα σκεφτόμουν κι εγώ για το θέμα.

  Όμως το ερώτημα τώρα είναι αν θα τολμήσει να καταψηφίσει ο Σαμαράς τις αλλαγές της Συνθήκης της Λισαβώνας στη Βουλή. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει. Εκεί να δείτε λύσσα και χολή που θα βγάλει η Νέα Τάξη...

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Επώνυμος 30/10/2010 08:21:16

   Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Θα τολμήσει ο Σαμαράς; Και θα εξηγήσει ο ΓΑΠ τί σημαίνει «επαναδιαπραγμάτευση» (τώρα που τα κατάφερε……) για καταθέσεις και εισοδήματα;

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 30/10/2010 11:26:41

   Επώνυμε, εκεί θα κριθούν πολλά για τις πραγματικές προθέσεις του Σαμαρά.
   ΑΝ τις καταψηφίσει θα δώσει στιγμα αγάπης προς την πατρίδα.
   Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ΔΕΝ....

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 30/10/2010 11:39:20

    Δεν ξερω τι θα κανει.Εχει ηδη ταχθει κατα της ελεγχομενης χρεωκοπιας.Μπορει ομως οι αλλαγες να μην φθανουν ως το σημειο αυτο.Πρεπει να δουμε πρωτα τις αλλαγες.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 30/10/2010 11:47:56

     όποιες και αν είναι οι αλλαγές με αντιπρόεδρο τον επίτροπο Δήμα και τον καλοχαιρέτα Αβραμό, ΔΕΝ....

     Μακάρι να διαψευσθώ, θα είναι κέρδος για τον τόπο ένα ΟΧΙ του Σαμαρά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 30/10/2010 11:52:42

    Μίσα, είμαι λίγο πιο αισιόδοξος από σένα, διότι πιστεύω ότι οι προθέσεις του είναι πράγματι καλές. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει στις τρομακτικές πιέσεις που θα του ασκηθούν και στην τρομακτική συκοφαντηση που θα του γίνει στη συνέχεια.

    Αν όμως καταψηφίσει, τότε, για να αμυνθεί στις ανηλεείς επιθέσεις που θα δεχθεί, θα χρειαστεί τη συμπαράσταση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου.

    Εκεί τότε, θα έχετε τι σαφή υποχρέωση και όλοι εσείς που σήμερα δικαιούστε, ακόμη, να αμφιβάλλετε, να σταθείτε στο πλευρό του, ακόμη και εκλογικά, κρατώντας βέβαια τη διαφορετικότητα των απόψεων σας όπου διαφωνείτε.

    Όμως θα είστε ασυγχώρητοι αν υπάρξει πραγματική ευκαιρία για υπέρβαση της υποτέλειας κι εσείς συνεχίσετε να κοιτάτε αλλού.

    • Misha avatar
     Misha @ Επώνυμος 30/10/2010 12:01:37

     Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις , Επώνυμε.
     Όμως ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Υπάρχει ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας με δεδομένο το , έστω κουτσουρεμένο, ΟΧΙ στο μνημόνιο και την παρουσία ανθρώπων όπως ο Λαζαρίδης και ο Κρανιδιώτης κοντά στον Σαμαρά.
     Ωστόσο η ιστορία της ΝΔ με τα αλλεπάλληλα «ΝΑΙ σε όλα» στις ευρωσυνθήκες , λέει πολλά.

 2. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 30/10/2010 08:46:06

  Σε γενικές γραμμές φαίνεται δύσκολότερο το μέλλον με τι αποφάσεις στις Βρυξέλλες. Απ' οτι φαίνεται, δεν δικαιολογούνται θριαμβολογίες από τον κ. Πρωθυπουργό. Όμως η γκαιμπελική νοοτροπία να κάνει το άσπρο μαύρο, είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ, της πιό μεγάλης και επικίνδυνης αδελφότητας της Ελλάδος. Ολοι μας έχομε υποχρέωση να τους αποπέμψομε το δυνατόν ταχύτερα, για να απελευθερωθούμε και να δημιουργηθεί μια ακτίνα ελπίδας για όλους τους Ελληνες. Και τώρα για τις αλλαγές στη Συνθήκη ης Λισαβώνας: Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως σε κάθε κρίσιμο εθνικό σταυροδρόμι, θα δεί πάνω απ'όλα το μέλλον των Ελλήνων. Αυτό να γίνει κατανοητό από τώρα σε κάθε ένα από τα μέλη της Νέας Τάξης, εδώ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 3. RSS avatar
  RSS 30/10/2010 09:35:39

  η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από χρήματα – αντίθετα, πρέπει να πάψει αμέσως να δανείζεται από τους εχθρούς της (Γερμανία, ΔΝΤ), ζητώντας ταυτόχρονα από τους «φίλους» και συμμάχους της, από τους «μη εχθρούς» της καλύτερα, να ανοίξουν τις αγορές τους στα κύρια προϊόντα της (τουρισμός, πολιτισμός, γεωργία και ναυτιλία). Παράλληλα, οφείλει να απαιτήσει πλέον μία «γενναία» (40-50%) διαγραφή των δημοσίων χρεών της (default), αφού το μεγαλύτερο μέρος τους έχει ήδη αποσβεσθεί από τους οφειλέτες της.

  Ας μην ξεχνάμε πως οι σημερινοί ιδιοκτήτες των ελληνικών ομολόγων τα έχουν αποκτήσει με έκπτωση/discount έως και 30% - οπότε έχουν ήδη χάσει οι προηγούμενοι διαχρονικά ανάλογα ποσά, ενώ οι καινούργιοι απλά κερδοσκοπούν, αναλαμβάνοντας (και ασφαλίζοντας) το ρίσκο της «διαγραφής». Από το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2218.aspx

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 30/10/2010 09:51:25

  Ο Γιώργος θριαμβολογεί που του πήραν τα παντελόνια τα πουκάμισα τα σώβρακα και τον άφησαν γυμνό με την μια κάλτσα πράγματι μεγάλη επιτυχία.

 5. pikras57 avatar
  pikras57 30/10/2010 10:01:02

  H NΔ εμφάνισε μία υστέρηση μία κάμψη στην ένταση αντίδρασης απέναντι στον επικοινωνιακό τραμπουκισμό των κυβερνητικών.
  Πρέπει πάλι ο Σαμαράς να πάρει το παιχνίδι πάνω του στις συνεντεύξεις και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. (Κάτι αρλούμπες για διγλωσσία, για νίκη του GAp στην ΕΕ, για επίθεση στην Μέρκελ, για επίτυχίες σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης και άλλα φούμαρα )

 6. ellinas avatar
  ellinas 30/10/2010 11:00:47

  Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης παρουσιάσαν ώς συνήθως το μαύρο ασπρο. Απλά ο κόσμος δεν πιστεύει πια τον Γιωργάκη.
  Ο σαμαρας αν θέλει να αναδειχθεί σε εθνικό ηγέτη δεν πρέπει να ψηφίσει την νεα Λισσαβόνα αλλοιως θα ειναι ένα αναλώσιμο είδος σαν τον Γιωργάκη.
  Σημαντικότερο όλων είναι η τιμωρία όλων των δημοσιοκαφρών με την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, δήμευση των περιουσιών τους και κανονική δίκη τους.

 7. Σπαρτιατης avatar
  Σπαρτιατης 30/10/2010 11:20:13

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
  ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΔΩ. Κε ΦΑΚΤΟΡΑ ΠΑΛΙ ΗΣΥΧΙΑ ΕΧΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.

 8. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2010 11:23:31

  Στις 7 Νοεμβριου, γινομαστε εμεις οι πρωταγωνιστες και ριχνουμε την αυλαια στο Θατσερικο θιασο του Γ. Παπανδρεου.

 9. lianos avatar
  lianos 30/10/2010 13:19:31

  Επώνυμε, μέχρι σήμερα, το ¨κάρο¨ το τραβάει ο Σαμαράς και ο εαυτός του. Φοβάμαι όμως ότι οι υγιείς δυνάμεις του τόπου είναι πιά λιγοστές για να αντιπαλέψοουν την υποτέλεια στην οποία έχουμε περιέλθει.

 10. oxoxo avatar
  oxoxo 30/10/2010 13:32:55

  Μάλλον είστε ιδιαίτερα βιαστικοί για το αν θα ή πρέπει να ψηφίσει την αναθεώρηση των συνθηκών. Προτρέχετε στο κενό. Κι αυτό διότι η απόφαση που ελήφθη αφορά στην προετοιμασία της αναθεώρησης. Ουσιαστικά δηλαδή τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση για το περιεχόμενο αυτής. Η σύσταση ευρωπαϊκού μηχανισμού για την οικονομία πρέπει καταρχήν να θεωρείται θετική και καλοδεχούμενη εξέλιξη για κάθε ευρωπαϊστή. Σε σχέση με τα ιδιαίτερα εθνικά συμφέροντα απαιτείται σκληρή διαπραγμάτευση. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Όχι γενικότητες κι ιδεοληπτικοί έως μικροκομματικοί αφορισμοί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ oxoxo 30/10/2010 13:54:53

   Αυτά με το τι 'πρέπει' να πρεσβεύει ένας 'ευρωπαϊστής' είναι ΒΛΑΚΕΊΕΣ, ταμπέλες που αποσκοπούν στο να κατευθύνουν τη σκέψη των ανθρώπων. Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα κατά της Ελλάδας.

  • Misha avatar
   Misha @ oxoxo 30/10/2010 14:01:19

   Συμφωνούμε Επώνυμε.Προσχεδιασμένο απο καιρό.Οι Γερμανοί ξανάρχονται, αυτή τη φορά με τις γραβάτες του ευρωφασισμού.

 11. donaE avatar
  donaE 30/10/2010 13:47:23

  Tα δανεικα θα υπαρχουν οσο υπαρχει ο τοκος.Αυτη η αναγκη κινει τα νηματα.

  • Misha avatar
   Misha @ donaE 30/10/2010 14:52:30

   Dona

   Είναι αυτό που λέμε από καιρό και εδώ.
   Μόλις καταργηθεί ο τοκισμός σε όλα τα επίπεδα ξημερώνει ένας δικαιότερος, καλύτερος κόσμος μονομιάς.

   • donaE avatar
    donaE @ Misha 30/10/2010 15:01:57

    Μονο που δεν ξερω πως θα παραγει αγαθα αυτος ο κοσμος...Μακαρι.

 12. pikras57 avatar
  pikras57 30/10/2010 21:10:37

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ
  ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ...

  "Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις 5 ή στις 12 Δεκεμβρίου ενώ κυκλοφορούν και σενάρια με βάση τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναβάλει τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (14 Νοεμβρίου) και να προχωρήσει στην προκήρυξη «δίδυμων» εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου."
  (Παπαχρήστος ΤΑ ΝΕΑ)
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4601560

  Την @α@αρολογία αυτή σήμερα ποιός την τρώει????????

 13. Γιώργος Μ. avatar
  Γιώργος Μ. 30/10/2010 22:54:40

  Επισκεφθείτε το ιστολόγιο http://www.pyrinos-logos.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.