#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2012 08:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος, το σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ και τα ορφανά του Σημίτη

(Chicken Games και τα «ορφανά του Σημίτη»!)

 

Του Κώστα Ροδινού

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση  «επί ξυρού ίσταται ακμής». Αφ΄ενός λόγω των πιεστικών προβλημάτων που διαχειρίζεται, αφ’ ετέρου εξ αιτίας της αμφίσημης τακτικής του κ. Βενιζέλου. Τακτική  που απειλεί τη συνοχή της και  καθυστερεί τη λήψη αποφάσεων, η αναβολή των οποίων επιδεινώνει την κατάσταση. Όμως, γιατί ο κ Βενιζέλος υιοθετεί αυτή τη γραμμή;

Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ!

Δεν είναι μυστικό ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξ ανάγκης συμμετέχει στην Κυβέρνηση. Δεν ήθελε ευθύνες. Επιδίωξή του είναι  να ...διαγράψει το μνημονιακό του παρελθόν. Θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα μέτρα που πήρε ως υπουργός οικονομικών. Τις διαπραγματεύσεις που έκανε. Τις πολιτικές που εισηγήθηκε, οι οποίες όχι  μόνο απέβησαν  καταστροφικές  για τη χώρα, αλλά  οδήγησαν  και το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα.

Και πως θα το καταφέρει αυτό;

Πρώτον, παριστάνοντας  τον ....αντιμνημονιακό και φιλοτεχνώντας ...φιλολαϊκό προφίλ!

Δεύτερον, προσπαθώντας να φορτώσει στον Πρωθυπουργό μέτρα και αποφάσεις που  διαπραγματεύτηκε και  συμφώνησε ο ίδιος!

Το είπε άλλωστε χθές ότι «αναγκάστηκε» να δεχτεί την εισήγηση Σαμαρά, επειδή ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη! Λέξη για το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά τα συμφώνησε ο ίδιος ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών!

Βέβαια η συνέπεια λόγων και έργων ποτέ δεν ήταν το ατού του κ. Βενιζέλου.

Το σύνδρομο  του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί παράλληλα να επιλύσει και ένα ακόμα πρόβλημα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας λεηλάτησε  την εκλογική βάση του άλλοτε κραταιού Κινήματος. Το πλήρωσε ήδη δυο φορές στις εκλογές.

Σε πρώτη, λοιπόν, φάση θέλει να σταματήσει  την αιμορραγία. Να οικοδομήσει ένα ανάχωμα.  Και για να το καταφέρει  σταδιακά υιοθετεί πιο φιλολαϊκή ρητορική και ταυτοχρόνως συνεχίσει να προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του και την άρνησή του να την παρουσιάζει ως ...ανευθυνότητα.

Από την άλλη, προσπαθεί να βρει έναν κοινό τόπο με τον κ. Κουβέλη προκειμένου να ισορροπήσει, κατά κάποιο τρόπο, τις απώλειες που έχει ήδη υποστεί, ενώ παράλληλα να ενισχύει και το αριστερό του προφίλ.

Στην παρούσα συγκυρία και ο κ. Κουβέλης έχει λόγους να βλέπει  θετικά τη συμπόρευση με τον κ. Βενιζέλο γιατί και ο ίδιος αντιμετωπίζει τη καυτή ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα πληθαίνουν οι φωνές που δυσανασχετούν με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Αν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν ξεφύγουν από το σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίσουν να βλέπουν την μικρή εικόνα, δηλαδή την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αντί για τη μεγάλη, τη δικαίωση της κυβερνητικής,  πολιτικής σε βάθος τετραετίας, τότε η μικροπολιτική αντίληψη  μπορεί πραγματικά να παραλύσει την κυβέρνηση. Και αυτή η παράλυση στο τέλος να φέρει ταχύτερα, αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν.

 Chicken Games

Ένα από τα δημοφιλέστερα αναλυτικά εργαλεία στη «Θεωρία των Παιγνίων» είναι το Chicken Game. Η ιστορία του παιγνίου ανατρέχει στη δεκαετία του 60 στην Καλιφόρνια, όπου νεαροί οδηγοί  επιδίδονταν  σε αγώνες μετωπικής σύγκρουσης. Νικητής ήταν εκείνος  που ρισκάριζε να παραμείνει μέχρι τέλους στην  πορεία. Ηττημένος, εκείνος που λύγιζε απ’ το φόβο και για να αποφύγει την μετωπική, την τελευταία στιγμή έστριβε το τιμόνι και άλλαζε πορεία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες επιδίδεται σ΄αυτό ακριβώς το παιχνίδι. Σχεδιάζει δήθεν τη σύγκρουση. Προετοιμάζει το ...κοινό του με φιλολαϊκές κορώνες  ό,τι δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις του. Δημιουργεί ένα συγκρουσιακό κλίμα, μια αίσθηση μάχης!

Και στη συνέχεια, επειδή στην ουσία  φοβάται  την αντιπαράθεση, κάνει πίσω και φορτώνει τις ευθύνες στον άλλο «παίχτη», τον Πρωθυπουργό δηλαδή!

Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος παίζει ένα παιχνίδι με απώτερο σκοπό το ...κοινό που τον παρακολουθεί.

Δεν τον ενδιαφέρει η ουσία, αλλά οι εντυπώσεις. Η φασαρία που θέλει να προκαλέσει!

Δεν τον απασχολεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, αλλά η παράσταση που θέλει να δώσει.  Αυτό είναι το ζητούμενο γιατί έτσι νομίζει ότι θα ενισχύσει το προφίλ του και θα αποκαταστήσει τις διαλυμένες σχέσεις του με την κοινωνία.

Αυτή η τακτική, όμως, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό μας σύστημα, ενώ απειλεί διαρκώς της συνοχή της κυβέρνησης.

Η μεσσιανική  αντίληψη

Το άλλο πρόβλημα που θέλει να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι το εσωκομματικό του.  Εκεί το κλίμα είναι εκρηκτικό. Φταίει βέβαια και το βαρύ εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως, περισσότερο όλων φταίει το αρχηγικό μοντέλο που έχει επιβάλλει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέραν της πολυπραγμοσύνης του, έχει μια μεσσιανική αντίληψη για τον εαυτό του! Θεωρεί ότι ήταν περίπου ...προορισμένος να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να τους...σώσει! Αντί αυτού τους χαντάκωσε! Επιπλέον, αντιμετωπίζει τους βουλευτές του όπως τους ...φοιτητές του! Από καθέδρας! Αυτό το μοντέλο είναι ξεπερασμένο στο  ΠΑΣΟΚ!  Ειδικά τώρα που το άστρο του ...Μεσσία έχει ξεθωριάσει. Έτσι,  όσο περνάει ο καιρός τα στόματα θα ανοίγουν πιό εύκολα! Θα μπορεί να το αμφισβητεί ακόμα και ο προκάτοχός του! Οι χθεσινοί διάλογοι με τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι ενδεικτικοί του τι θα ακολουθήσει!

Στην παρούσα φάση, ουδόλως αποκλείεται να αποτελεί επιλογή του κ Βενιζέλου να εξωθήσει  κάποιους από τους...δελφίνους στα άκρα (το Chicken Game  που αναφέραμε)

Όσοι μείνουν, τον αποδέχονται ηττημένοι.

Όσοι φύγουν, του αδειάζουν τη γωνιά.

Έτσι, αφ΄ενός εδραιώνει τη θέση του και αφ΄ετέρου γλιτώνει την αμφισβήτηση.

Γιατί, ως γνωστόν, ο Μεσσίας κατέχει την ...απόλυτη αλήθεια. Και το...αλάνθαστο!

Και τα ..... «ορφανά του Σημίτη»

Υπάρχει ακόμα ένας ...αποσταθεροποιητής του συστήματος. Μετά τις τελευταίες εκλογές έμειναν εκτός Βουλής κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Ραγκούσης, Παπουτσής, Β. Παπανδρέου  κ.α.. Είχαν ήδη αποχωρήσει Φλωρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Καστανίδης  κ.α. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος δυσκολεύεται (ή δεν θέλει) να συνυπάρξει με τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Χρυσοχοϊδη και προφανώς και με το σύστημα του κ. Παπανδρέου.

Πόσοι αλήθεια ελπίζουν ότι όλοι αυτοί θα παραμείνουν ...ήσυχοι;

Ελάχιστοι , υποθέτω!

Τι κοινό έχουν; Σχεδόν όλοι ήταν εκλεκτά στελέχη του ...εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Είναι «ορφανά του Σημίτη» με άλλα λόγια!

Και αγαπημένα παιδιά του συστήματος!

Δεν αποκλείεται, μάλιστα,  μαζί τους να συμπορευτούν και κάποια ...άστεγα του νεοφιλελεύθερου χώρου!

Τι θέλουν όλοι αυτοί; Εκλογές για να ανακτήσουν ρόλους!

Αυτός, λοιπόν,  ο ετερόκλητος συνασπισμός απόψεων, φιλοδοξιών και ματαιοδοξίας σχεδιάζεται να αποτελέσει έναν εναλλακτικό πόλο εξουσίας σε περίπτωση που η παρούσα κυβέρνηση λυγίσει υπό το βάρος των προβλημάτων. Και για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, λένε κάποιοι!

Συμπέρασμα: Οι παράγοντες που προαναφέρθησαν  συνθέτουν ένα περιβάλλον αστάθειας. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα μας, εν μέσω κρίσης.

Ποιά είναι η απάντηση;

Πρώτον, πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας γιατί το έργο της είναι τιτάνιο.

Δεύτερον, οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση να αντιληφθούν ότι η αποτυχία της θα είναι αποτυχία όλων και κυρίως της χώρας.

Τρίτον, επειδή ο κόσμος είναι σε οριακή κατάσταση και δεν αντέχει άλλο, χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα που θα δείξουν ότι υπάρχει ελπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. johnnie avatar
  johnnie 02/08/2012 08:25:40

  "πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας γιατί το έργο της είναι τιτάνιο."

  Πιστεύει κανείς ότι αυτή η "κυβέρνηση" μπορεί να βγάλει τετραετία;;

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ johnnie 02/08/2012 17:00:14

   @Πιστεύει κανείς ότι αυτή η “κυβέρνηση” μπορεί να βγάλει τετραετία;;

   Πολλοί. Προφανώς, και ο κ.Ροδινός. Σωστό ή λάθος θα δείξει. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο "μισογεμάτο ποτήρι", αρκεί να μην πληρώσουμε, στο τέλος, λογαριασμό για ...πλήρες.

   Και ένα άλλο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

   Ποιος κάθεται να ασχοληθεί με το 12% που προήλθε από ένα 45% και είναι "ρεμπέτ ασκέρι" => έχει πιο πολλές οι ομάδες/κλίκες από βουλευτές;!;

   Τώρα, θα τον μάθουμε τον Βενιζέλο;
   Τον ξέρουμε από το 89, που τον πήρε ο Ανδρέας δίπλα του, για να φτιάξει το νόμο "περί ευθύνης υπουργούν", αποτέλεσμα του οποίου είναι το Μνημόνειο και τα τελευταία 11,5 δισ, ευρώ και όλα όσα προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν.

   Τώρα θα τον μάθουμε τον Βενιζέλο;
   Ο κομματάρχης του, πρόεδρος των εφοριακών του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, είναι στην τούφα, μαζί με τους Καραμπέρη και λοιπούς τοκογλύφους/υποψήφιους ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια.

   Τώρα θα τον μάθουμε τον Βενιζέλο;
   Αυτός δεν είναι που χρηματοδότησε παράνομα την Proton Bank του Λαυρεντιάδη και το CDU ζήτησε να γίνει έρευνα, επειδή τα χρήματα δόθηκαν από κοινοτικά κονδύλια και έγραφε η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Βόμβα υπεξαίρεσης στην Proton Bank», για την "παράνομη ενίσχυση της Proton με ένεση 100 εκατ. ευρώ, ενώ είχε διαπιστωθεί η υπεξαίρεση, παρά τη διαφωνία των υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που επισήμαναν την παρέκκλιση από το νόμο 2362/95".

   Παραπάνω, είδαμε πως οι αρχιτοκογλύφοι είχαν την υποστήριξη, μέσω των κομματαρχών τους, του ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος) και ΛΑΟΣ (Βελόπουλος). Και στην Βουλή, ΟΜΩΣ, συνέπλευσαν τα ...συνεταιράκια:

   "Στις 3/8 ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, για να καλύψει τις ευθύνες του για την πριμοδότηση της Proton κατέθεσε τροπολογία, με την οποία προσέφερε στον εαυτό του και στους προκατόχους του νομική κάλυψη και μάλιστα αναδρομικά από το 1997. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ του κ. Βενιζέλου σ’ αυτή τη ρύθμιση ήταν ο ΛΑΟΣ."

   Τώρα θα μάθουμε τον Βενιζέλο;
   Αυτός δεν είναι που υπονόμευσε και έριξε τον αρχηγό του, ΓΑΠ; θα ...κωλόσει, λέτε, για τον Σαμαρά και τη ΝΔ;

   Με άλλα λόγια,
   το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος, ιδιαίτερα, είναι ξεδοντιασμένα θηρία προς αποσύνθεση. Δεν ανεβαίνει στα μάτια των μη φανατικών (= εθελοτυφλούντων) κομματικών υποστηρικτών της ΝΔ και του Σαμαρά, ούτε το κόμμα ούτε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του με αποκαθήλωση του ΗΔΗ πολιτικού κουφαριού, Βενιζέλου, και του σαραβαλιασμένου κάρου που τον κουβαλάει, ΠΑΣΟΚ.

   Γνώμη μου, βέβαια.
   Αλλά, αν υπάρχει αντίλογος, θα χαρώ να τον ακούσω.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Nietzsche 02/08/2012 17:15:37

    εξαιρετικό σχόλιο!

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 18:02:48

     Ευχαριστώ!
     Τιμή μου η κρίση σας, δε.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Nietzsche 02/08/2012 18:06:53

      my pleasure!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ johnnie 02/08/2012 17:09:06

   Σε κανέναν με σπυρί μυαλό δεν συμφέρουν (καί άλλες - έλεος Χριστιανοί - οι 5ες ση σειρά !!!) πρόωρες εκλογές !!!
   Στα 3 κυβερνητικά κόμματα, οι λόγοι είναι προφανείς.
   Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ συμφέρουν: "Καυτές πατάτες από το πάτωμα θα μαζεύουμε τώρα"; Ή θα βγάζουμε φίδια από την τρύπα;
   Ίσως συμφέρουν στο Επίχρυσο Ηλιοβασίλεμα, αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
   Αλλά πάλι, τι να πώ; Υπάρχουν και τρελλοί, και οι τρελλοί τρέλλες κάνουν.

   • avanti avatar
    avanti @ Ο Θείος 03/08/2012 10:36:29

    Ο κάθε λαός έχει τις εμμονές του, π.χ. οι Αμερικανοί με την στατιστική, οι Γερμανοί να κάνουν τέλειες μηχανές, οι Εβραίοι να είναι καλοί(!) τραπεζίτες, οι Γάλλοι με τα αρώματα και τα κρασιά τους, ε, οι Ελληνες έχουμε με τις εκλογές!

 2. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 02/08/2012 08:53:41

  Ο Βενιζέλος ειναι τελειωμένος πια σαν αρχηγος του Πασοκ, αλλα και σαν πολιτικός.

  Αυτο που πρεπει να απασχολει τον Σαμαρά, ειναι τι θα κάνει οταν ο Βενιζέλος μη εχοντας αλλο οπλο να παραμεινει στη πολιτική, θα συμπαρασύρει τη κυβερνηση σε πτώση επιχειρώντας εξοδο με χαρακτήρα.

  Ειναι θέμα προσωπικού χαρακτήρα, που συναντάται σε κλασσικές ψυχιατρικές περιπτώσεις......

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Γραβατοφορος 02/08/2012 17:05:03

   @Ο Βενιζέλος ειναι τελειωμένος πια σαν αρχηγος του Πασοκ, αλλα και σαν πολιτικός.

   !!!!
   Δεν το είχα διαβάσει αυτό!
   Έγραψα κατ' ευθείαν, πριν διαβάσω όλα τα σχόλια.

 3. tampakiotis avatar
  tampakiotis 02/08/2012 09:17:37

  αυτο μαλιστα!!!! ειναι αποψη. οχι σαν κατι λαλακες που γραφουν επι παντως επιστητου,χωρις να εχουν ιδεα για το θεμα που γραφουν.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ tampakiotis 02/08/2012 15:14:22

   Ἔτσι ἀκριβῶς!!
   Καί γράφουν μέ σωστή ὀρθογραφία καί βάζουν καί τόνους...!

   • tampakiotis avatar
    tampakiotis @ Κυθήριος 02/08/2012 16:43:36

    σωστα...καμμια φορα ,το χερι κανει λαθος.....παντος,και οχι παντως.........οσον αφορα τους τονους......ελεος.....

 4. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 02/08/2012 09:58:29

  Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να είναι κυβερνητικός εταίρος κανονικά. Είναι σε φάση αποσύνθεσης. Αναμενόμενα αυτά στις συνθήκες που βιώνει το ΠΑΣΟΚ και πιο αναμενόμενα για το συγκεκριμένο κόμμα με τη συγκεκριμένη νοοτροπία. Δεν πρόκειται να σοβαρευτεί ποτέ, να αφήσει τα επικοινωνιακά τσαλιμάκια και να κάνει πολιτική. Δεν προνοήσαμε και τώρα θα πληρώνει η κυβέρνηση, άρα η χώρα, άρα εμείς τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Ανδρομέδα 02/08/2012 17:22:15

   @Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να είναι κυβερνητικός εταίρος κανονικά. Είναι σε φάση α π ο σ ύ ν θ ε σ η ς.

   --------το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος, ιδιαίτερα, είναι ξεδοντιασμένα θηρία προς α π ο σ ύ ν θ ε σ η.

   Καλά πάμε!

   • ROCK avatar
    ROCK @ Nietzsche 03/08/2012 19:35:35

    ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ
    ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ...

 5. rollin avatar
  rollin 02/08/2012 10:16:02

  Ο βενιζελος βουλιαζοντας θα ρουφηξει οτι υπαρχει διπλα του δεν.περιμενω παυτριωτικη σταση απο τους σνθρωπους που εκαναν την ελλαδα μετασοβιετικο μορφωμα με τεραστια κρατικη διαφθορα

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/08/2012 10:23:46

  Πολλή φασαρία κάνει τελευταία o Ευάγγελος.
  Βενιζέλος ή Βουβουζέλος;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 02/08/2012 11:36:33

   Βουβουζέλος!
   Τι μου θυμίζεις τώρα ρε Θείο!
   Οταν γινόταν το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, ο Μικρός Οδυσσέας, ο Strange και ο Φέλτωρ, πήγαν να στήσουν μια επιχείρηση εισαγωγής ...βουβουζελών και ...ναυάγησε το πλοίο!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 14:37:17

    Είμαστε θύματα της εχθρότητας του κράτους προς την επιχειρηματικότητα!..
    Θα είχαμε μειώσει το ισοζύγιο πληρωμών και θα τονώναμε την ελληνική μεταποίηση, αλλά φεύ!
    Θυμάμαι ότι ο Μικρός θα συνέγραφε και βιβλίο στη...Ροδινή Αχαΐας.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 02/08/2012 15:06:39

     Ακόμα γράφει ο Μικρός!
     Τι έχασε πάντως η ελληνική....μεταποίηση!

 7. rollin avatar
  rollin 02/08/2012 10:28:50

  Η παγιδα του βενιζελου θα ειναι "εκλογες" μαζευοντας τελιωμενους κεντρους με σκοπο να παρει.πισω απο τσιπρα πελατες

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ rollin 02/08/2012 15:43:20

   εκλογές και μάλιστα πρόωρες, θα είναι η καταστροφή του Βενιζέλου και το ξέρει!

   • Γρυνη avatar
    Γρυνη @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 17:40:20

    ειτε τωρα οι εκλογες, ειτε μετα, ο Βαγγελης Βενιζελος ειναι τελειωμενος!!
    το κακο ειναι οτι το ξερει και ο ιδιος αλλα αρνειται να το χωνεψει!
    ετσι ειναι: το εξυπνο πουλι που λεει και η παροιμια...

    Let it go, ρε Βαγγελη! Let it, just go... που λενε και στην πανω Ραχουλα!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γρυνη 02/08/2012 17:47:10

     Σιγά να μην το αφήσει!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Γρυνη 02/08/2012 17:54:33

     Το ξέρει, και ο Βαγγέλης και οι άλλοι, γι' αυτό μόνον γκρίνια θ' ακούσουμε, τίποτε περισσότερο. Ξεχάστε τις εκλογές για 4 χρόνια.
     Kicking the can down the road, που λένε και οι Άγγλοι , έτσι παίζεται αυτό το παιχνίδι.
     h**p://thevictoryreport.org/2011/05/26/what-does-kicking-the-can-down-the-road-mean/

 8. Lampros avatar
  Lampros 02/08/2012 11:28:25

  Εξαιρετο άρθρο και πάντα συνοπτικά βρισκει την ουσια.
  Για άλλη μια φορά λοιπόν στην μεταπολιτευτική ιστόρια, βλέπουμε το "συστημα Πασοκ" ναα δραστηριοποιέιται, με σκοπό (μονο σκοπό) την επιβιωσή του. κατ αρχήν, πονταρουν στο κοντο μηνμονικό του λαου, και στην διατηρηση με κάθε κοστος ενός"σπορου" που θα μεινει ζωντανος μέσα απο την καταστροφή, που όταν η Δεξιά, η παραταξη μας, ή "οι άλλοι" κατ αυτους, ξεπεράσει -με όποιο κοστος- την δυσκολη κατασταση, θα ξαναφυτρωσει, και θα απολαυσουν τους καρπους, καθαροι απο τις αμαρτιές τους.
  Για εμένα τα πραγματα ήταν πάντοτε -απο το 1989 και μετά τουλάχιστον- πολύ απλά. Πρέπει μια και καλή να τελειώσουμε με το αριστερό παραμυθάκι, και για να το κάνουμε αυτό, ό μονος τρόπος ειναι να πουμε αληθειες, πρώτα απ όλα στους εαυτους μας, και κατα αμεσως μετα στον λαό. Οι άνθρωποι αυτοι, εχουν σκοπό την επιβιωση του συστήματος τους, το οποίο ειναι οργανωμένο με στρατιωτική πειθαρχία. εχουν το κομματικό τους στρατο που ειναι καλοταισμένος και τοποθετημένος σε στρατηγικά σημεια, και όταν δουν τα σκουρα, κανουν τις απαραιατητες στρατηγικές υποχωρήσεις για να ανασυνταχθούν.
  Αυτό κανουν και τώρα. Δεν πρέπει να τους αφησει ο Σαμαράς. Πρέπει να ξεμπροστιαστουν για τον ρόλο τους όχι μονο τα τελαυταια 2,5χρονια, αλλά για την τελευταία 35ετία. Κατεστρεψαν 2 γενιές Ελληνων, δεν επιτρέπεται να τους αφησει να κρυφτουν.

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 02/08/2012 11:39:31

  Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Πλασκοβίτης διορίστηκε, με 6ετή παρακαλώ θητεία, στην Τράπεζα της Ελλάδος!
  Εύγε!
  Λεφτά υπάρχουν!

  • Heaven avatar
   Heaven @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 14:34:04

   αγαπητε Κωστα,

   διαβαζω τις δηλωσεις του υπουργου Χατζηδακη:

   -Σαν πρώτη προτεραιότητά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης οριοθέτησε τα μεγάλα οδικά έργα και την επανέναρξη των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων και τόνισε ότι θα δημιουργηθούν άμεσα 30.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα 60.000 θέσεις.

   -Δεύτερη προτεραιότητα, ανέφερε, ότι είναι η επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιτευχθεί με απλοποίηση των διαδικασιών, αναθεώρηση του προγράμματος και διαρκή επόπτευση 181 μεγάλων έργων.

   -Τρίτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, οι οποίες διαβεβαίωσε πως θα γίνουν «με φροντίδα για τους φορολογούμενους και μέριμνα για τους εργαζόμενους».

   -Τέταρτη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων με νέο νόμο, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τον υπουργό ως προϋπόθεση για την ανάταξη του κλίματος εμπιστοσύνης.

   -Πέμπτη προτεραιότητα ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε την Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, καθώς -όπως δήλωσε «το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αποτελεί βασική αιτία της κρίσης».

   - Εκτη προτεραιοτητα, προσθετω εγω, να παει και αυτος στο καλο του και να μας αφησει ...μονους. Ισως μονοι μπορουμε καλυτερα!!! Ειναι εναμιση μηνα στο υπουργειο Αναπτυξης, το γνωριζει οσο κανεις, και ακομη θα, θα, να, να... Να τελειώνουμε, κε. Χατζηδακη!! Μπορειτε; Ναι! Δεν μπορειτε; Ο επομενος!!!

   Ξερεις ολο αυτο το επικοινωνιακο, ...θα κανουμε, θα δειξουμε, να τωρα, σε λιγο, αμεσως... χωρις να γινεται το παραμικρο, ειναι που εχει κουρασει αφορητα τον κοσμο. Αποφασεις στα χαρτια που ποτε δεν υλοποιουνται.
   Το ειδαμε με τον νομο των ΑΕΙ! Τον ψηφισαν και μετα τον πηραν πισω λογω του τσαμπουκα των πρυτανεων.

   Η αναποφασιστικότητα και η απουσια σταθεροτητας στην τηρηση των αποφασεων, ειναι νομιζω ο λογος που θα κλυδωνισει, θα τελειωσει την κυβερνηση. Θα χασει και τα τελευταια της ερείσματα στον κοσμο!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Heaven 02/08/2012 15:07:54

    Ναι και μόλις τελείωσε ο Χατζηδάκης η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της!

   • avanti avatar
    avanti @ Heaven 02/08/2012 15:12:09

    Εμείς αυτό που βλέπουμε (για μία ακόμη φορά) είναι ότι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα " μεγάλα οδικά έργα", πάντα πρώτοι οι μπετατζίδες εθνικοί μας εργολάβοι ! πρώτο μας μέλημα. Δεν υπάρχουν άλλοι τομείς της οικονομίας για ανάπτυξη & νέες θέσεις εργασίας? Δεν πάει πουθενά το μαγαζί αυτό, είναι τελειωμένο, πάρτε το χαμπάρι.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ avanti 02/08/2012 15:43:57

     έχω τις ίδιες απορίες...

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ avanti 02/08/2012 17:38:06

     @η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα ” μεγάλα οδικά έργα”, πάντα πρώτοι οι μπετατζίδες εθνικοί μας εργολάβοι ! πρώτο μας μέλημα.

     Ο Χατζηδάκης,
     (που είναι τόσο "μακριά νυχτωμένος" από την πραγματικότητα, όσο να πιστεύει ότι μπορεί να ...περάσει αλώβητος ανάμεσα από το πλήθος των "αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, και έγινε, φυσικά, αυτός που την πλήρωσε πιο ακριβά απ' όλο το πολιτικό σύστημα, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ),
     προαλείφεται για νέος αρχηγός της ΝΔ και, άρα, εν δυνάμει, πρωθυπουργός.

     Αυτό ΔΕΝ γίνεται χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των καναλαρχών. Και οι τελευταίοι είναι μεγαλοεργολάβοι, (οεδ).

     ΥΓ. Έχουμε ξεχάσει, λόγω της φωτιάς στα μπατζάκια μας, τα "τζάκια" μας: τη Ντόρα, τον Κυριάκο κλπ νεοφιλελεύθερους στο κόμμα. Αυτοί, όμως, ούτε ξέχασαν ούτε κοιμούνται. Όχι είπες;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Nietzsche 02/08/2012 17:40:45

      γράφω για τα ...άστεγα!

     • Nietzsche avatar
      Nietzsche @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 18:09:59

      Ε, ναι! Το πρόσεξα...

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ avanti 02/08/2012 18:05:28

     ... Επίσης, θα υποχρεώσει κανείς τους μη αξιότιμους μεγαλοκαρχαρίες-εργολάβους να προσλάβουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, μιάς και η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο;;;; Οι...μετανάστες, εισέρχονται στην αγορά εργασίας μιάς ευνομούμενης χώρας, όταν έχουνε απορροφηθεί προηγουμένως οι γηγενείς της άνεργοι ... Αυτό δε λέει η λογική; Το αυτονόητο να υπερασπιστούμε ακόμα μια φορά, διά νόμου!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 14:53:08

   Είναι προφανώς η επιβράβευσή του (με εντολή των τροϊκανών κατακτητών) για την επιβολή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ. Φημολογείται ότι ήταν δική του ιδέα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 02/08/2012 15:09:39

    Ζανιάς και ο Χριστοδούλου βολεύτηκαν στην ΕΤΕ, ο Πλασκοβίτης στην ΤτΕ!
    Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έχασε τις εκλογές!

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 17:42:07

     Το ΠΑΣΟΚ, κ. Ροδινέ, δεν είναι κόμμα, όπως λέτε, αλλά ΣΥΣΤΗΜΑ.
     Και τα Συστήματα δεν χάνουν, ποτέ, γιατί δεν αλλάζουν με εκλογές, (ξέρετε: "Αν οι εκλογές ... θα ήταν παράνομες")

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Nietzsche 02/08/2012 17:43:42

      παράλειψή μου!
      Εχετε δίκιο!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 15:08:42

   Αυτό με τον Πλασκοβίτη με κάνει να σκέφτομαι σοβαρά την ένταξή μου στο Πασόκ (αφισοκολλητής νάμαι εκεί, και να μην φοβάμαι για τίποτα).
   Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Παντός καιρού και αποτελεσματικότατοι (βλ επίσης Φώφη, Πρωτόπαππα, κλπ) Ότι γουστάρουν κάνουν.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 02/08/2012 15:11:05

    λίγο μεγάλος δεν είσαι για αφισοκολλητής;
    Υπάρχουν και άλλες δουλειές.
    ...σημαιοφόρος στις συγκεντρώσεις!

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 16:19:23

     ...Λάθος. Οι θέσεις είναι κλεισμένες από Πακιστανούς. Υπάρχουν ντοκουμέντα....

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ BLACKQUEEN 02/08/2012 17:44:30

      Ο Strange θα βρεί θέση!
      Λένε οτι είναι ...ομορφάντρας!

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 17:56:17

      Ωχ....Τραγικές παραχωρήσεις υποδηλώνει αυτό και σκιάζομαι...

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Strange Attractor 02/08/2012 15:24:33

    ...Ειναι συγκυβερνώντες μεν, διαφωνούντες δε, αλλά από χθες, ΟΧΙ πλέον και συνυπεύθυνοι.......!!!! Ε, να μην τακτοποιήσουν κι αυτοί μερικούς δικούς τους ανθρώπους;; Τι περίεργοι που είστε ώρες-ώρες.....

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ BLACKQUEEN 02/08/2012 15:44:23

     κακό πράγμα αυτό,ε;

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Κώστας Ροδινός 02/08/2012 17:55:08

      E, τώρα...Μη δείτε ανθρώπους να προκόβουν!!! Είναι καλό δηλαδή να φθονείς την επαγγελματική καταξίωση των συνανθρώπων σου;; Είναι σαν εκείνο το ανέκδοτο, όπου απόρησε ο αετός σαν είδε τον σαλίγκαρο αλαζονικά να κορδώνεται, στην πάνω-πάνω άκρη ενός πανύψηλου στύλου...Λέει λοιπόν ο αετός : ''Καλά εγώ, έφτασα εδώ, με τα φτερά μου. Εσύ;'' Και απαντάει το σαλιγκάρι : '' Γλύφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μου''... Αξιοκρατία πάνω απ΄όλα!! :-))

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ Strange Attractor 02/08/2012 17:52:15

    @σκέφτομαι σοβαρά την ένταξή μου στο Πασόκ

    ΔΕΝ γίνεται. Δεν μπορείς. Έχεις εγγενή αδυναμία: δέχονται, μόνον, βλάκες. Κορόιδα τους έχεις; Καλτάκες είναι. Θα πάρουν εσένα να τους χαλάσεις τη σούπα/στρούγκα;

    Άσε που, τελευταία, υπάρχει γραμμή για προτίμηση σε γυναικείες ευφυΐες:
    Καϊλή, Αράπογλου, Αντωνίου, Ράπτη, Τζάγκρη, Γιαννακά, Γιαννακοπούλου...

 10. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 02/08/2012 11:47:49

  Ο Βενιζέλος από τη στιγμή που εισέπραξε τη μέγιστη φθορά από τρόικα μνημόνια και εκλογές και του μεινε ένα κόμμα του 10% , το μόνο χαρτί που έχει να παίξει είναι του δήθεν καινούργιου πασόκ που ξεκινάει ξανά από τις στάχτες του και κτλ... στην παρούσα κυβέρνηση θα παίξει το ρόλο του επιθετικού παίκτη μόνο έτσι θα κερδίσει κάτι μελλοντικά .είναι αυτός που ή θα προσπαθήσει να κάνει συμμαχίες με κεντροαριστερούς -βλέπε κουβέλη - ή θα προκαλεί για εκλογές στην πρώτη δύσκολη στιγμή .Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Αντώνης είναι η κυβερνηση να πείθει στο πέρασμα των μηνών οτι κυβερνάει ,δηλ. σοβαρότητα και υπευθυνότητα .Αυτά τα δύο χαρτιά έχει και αυτά πρέπει να παίξει .Που σημαίνει οτι δεν πρέπει να κωλώνει όταν θα έρχονται στιγμές για δύσκολες πλην δίκαιες αποφάσεις .

 11. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 02/08/2012 14:02:43

  Έλεγε ο Βενιζέλος προχτές ,κάτι που το λέει και η κυβέρνηση: αντί για τα ειδικά μισθολόγια θα κοπούν άλλες ισοδύναμες ανελεστικές δαπάνες. Για σταθείτε. Δηλ. τι είναι τα ειδικά και δεν πρέπει να κοπούν Δηλ΄. θα κόψουν πάλι από τη φτώχεια; Δηλ.πρέπει ο υπάλληλος του ειδικού να συνεχίσει να λαμβάνει παχυλές αμοιβές ,ενώ ένας άλλος υπάλληλος του δημοσίου με παρόμοια προσόντα να παίρνει 300% λιγότερα; Εγώ που τα γράφω αυτά είμαι αριστούχος δάσκαλος με 21 χρόνια υπηρεσία και οι καθαρές μου αποδοχές είναι 1145 ευρώ. Δε θα τη γλυτώσει η κυβέρνηση . Με τέτοια αδικία η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών. Αδικία τεράστια.

 12. DI.KO avatar
  DI.KO 02/08/2012 14:41:32

  Πολύ σωστές οι απόψεις σας κ. Ροδινέ.
  Θα ήθελα να συμπληρώσω στην τελευταία παρατήρηση "Τρίτον, επειδή ο κόσμος είναι σε οριακή κατάσταση και δεν αντέχει άλλο, χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα που θα δείξουν ότι υπάρχει ελπίδα".
  Άμεσα αποτελέσματα όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, που αποτελεί αναμφισβήτητα το κύριο θέμα για την κυβέρνηση, αλλά και στην καθημερινότητα του πολίτη. Δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, δεν υπάρχει αίσθημα κατανόησης και συνενόησης τις περισσότερες φορές. Φυσικά έχουμε όλοι τα προβλήματα μας. Αλλά τώρα είναι περισσότερο από άλλες φορές αναγκαίο να δείξουμε αλληλεγγύη και σύνεση σε όλα τα επίπεδα. Κατά την γνώμη μου η κυβέρνηση πρέπει συνάμα με το οικονομικό να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο και με τα θέματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τον κόσμο και δεν χρειάζονται οπωσδήποτε ιδιαίτερα χρήματα. Αυτό θα αποτελέσει σίγουρα έναν επι πλέον παράγοντα για την ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής και παράλληλα θα συμβάλλει σ' ένα ακόμα πιο θετικό κλίμα απέναντι στην κυβέρνηση.

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 02/08/2012 15:09:26

  Η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.Το μνημόνιο απελευθέρωσε την πολυπληθέστατη αριστερόστροφη πτέρυγα του πασοκισμού και την έστρεψε προς το χώρο του ΣυΡιζΑ.Επίσης,ας μην αμελεί κανείς πως ο πασοκισμός ήταν ταυτισμένος με τον παπανδρεϊσμό.Ο παπανδρεϊσμός κατέρρευσε.Οπότε ήταν φυσικό και αναμενόμενο να γκρεμιστεί και το πολιτικό οικοδόμημα-δημιούργημά του.
  Σε όλους τους πολιτικούς χώρους προμηνύονται εξελίξεις.Το μνημόνιο καλλιεργεί οριζόντιες διαιρέσεις.Προσωπικώς,θεωρώ πως είμαστε σ'ένα μεταβατικό στάδιο.Τα γεγονότα θα είναι αλλεπάλληλα.Η κεντρική ανάρτηση θέτει υγιείς και γόνιμους προβληματισμούς.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Komis Montechristo 02/08/2012 16:25:09

   Πολύ σωστό ότι η κατάρρευση του παπανδρεϊσμού παρέσυρε και τον πασοκισμό. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή το ευρύτερο (το όλον, που λέγαμε κάποτε) ΠΑΣΟΚ θυμίζει ξεχαρβαλωμένη μηχανή που μόνο ελάχιστα γρανάζια της παραμένουν σε λειτουργία. Και τα γρανάζια αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά διάσπαρτοι πυρήνες σκληρού κομματικού κράτους. Ο διασυρμός και η, εν πολλοίς, ηθική απονομιμοποίηση του παπανδρεϊσμού πάντως νομοτελειακά θα οδηγήσει είτε σε δημιουργία νέου κεντροαριστερού πολιτικού φορέα (που λογικά θα αντιδιαστέλλει χωρίς περιστροφές τον εαυτό του από το κακό ΠΑΣΟΚ) είτε στην αναγκαστική αμβλυντική ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται περισσότερο με τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς εξακολουθεί να μην φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει στα σοβαρά την εξουσία.


   Και ενώ οι εξελίξεις στο χώρο της αριστεράς ήδη τρέχουν, στη ΝΔ ακόμα ψάχνουν τον άφθαρτο Γραμματέα...

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Τιγράνης 02/08/2012 18:33:44

    Φίλε Τιγράνη,εξαιρετικά σημαντικός ο προβληματισμός σου.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Komis Montechristo 02/08/2012 16:34:34

   Ολόκληρο το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό (και όχι μόνον η "κεντροαριστερά", αλλάζει ριζικά και θ' αλλάξει πολύ περισσότερο.
   Η αποτυχία του κοινωνικού, κρατικού και οικονομικού μοντέλου τόσων και το ότι μετά το 2008 έγινε φανερή η καταστροφή του, είναι ιστορικό γεγονός μεγάλης κλίμακας. Ισοδύναμης με καταστροφή "πολεμικού τύπου" (π.χ. Εμφύλιος).
   Αυτό το γεγονός τα αλλάζει και θα τα αλλάξει όλα: Και στο πολιτικό σκηνικό. Όταν με το καλό πλησιάσουμε στην έξοδο του "τούνελ", ο Ελληνικός πολιτικός χάρτης ελάχιστα θα μοιάζει με ό,τι θεωρούσαμε οικείο μέχρι πρόσφατα.

   • Heaven avatar
    Heaven @ Ο Θείος 02/08/2012 18:09:08

    κρατάει πολύ αυτή η πορεία Θείο και αποκλείει ικανούς παίκτες!
    ούτως ειπείν, πάλι με τον κατιμά θα μείνουμε!!!!!

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Ο Θείος 02/08/2012 18:32:08

    Αγαπητέ Θείε,κατά τη προσωπική μου γνώμη θεωρώ πως οι έννοιες δεξιά,κέντρο,αριστερά,κεντροδεξιά,κεντροαριστερά θα εξακολουθούν να υπάρχουν (ίσως εμπλουτισμένες και αναθεωρημένες,αλλά θα υπάρχουν).Οι παραπάνω πολιτικοί χώροι,με τις αντίστοιχες ιδεολογίες που αντιπροσωπεύουν, δεν εξαλείφονται έτσι απλά.Δέχομαι πως καμία ιδεολογία δεν είναι τέλεια.Εξάλλου πως να είναι,αφού είναι ανθρώπινο δημιουργημα;Όμως,πιστεύω ακράδαντα στην ύπαρξη ακατάλληλων πολιτικών που χρεωκοπούν τις ιδεολογίες,διότι πολύ απλά είναι ανίκανοι να τις εφαρμόσουν.Ακλόνητο παράδειγμα το παρελθόν.Κάποτε υπήρχαν,πανευρωπαϊκώς,αξιόλογοι πολιτικοί.Τώρα;Δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε όργανα των αγορών.Προηγείται η Οικονομία της Πολιτικής,αντί να συμβαίνει το αντίθετο....
    Όσο για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό θα δούμε,σίγουρα,αλλαγές και μεταβολές.Τόνισα και παραπάνω πως είμαστε σε μεταβατικό στάδιο.Ουδείς είναι δυνατόν να προβλέψει το μέγεθος των ανατροπών.Πάντως,όλοι οι πολιτικοί χώροι θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό από την είσοδο του μνημονίου στη χώρα μας.

 14. makis avatar
  makis 02/08/2012 15:19:15

  Αναστέλλεται η λειτουργία της λαϊκής αγορά της Ε.Ν.Α. στην Πρέβεζα http://shar.es/vvoyy

 15. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/08/2012 15:33:00

  Κατά τή γνώμη μου Κώστα,ὁ Βενιζέλος καί πρόγραμμα ἒχει καί βάσει σχεδίων πορεύεται,καί γιά συγκρούσεις-ἀποχωρήσεις εἶναι ἔτοιμος.Ὅμως,τελικά,τίποτα ἀπ'ὅλα αὐτά δέν θά πετύχει,τουλάχιστον ὄχι ὅπως τά σχεδιάζει.Ὅχι γιατί δέν εἶναι ἰκανός,ἀλλά διότι ὁ ἐκρηκτικός του χαρακτήρας,τά νεύρα του,συχνά τοῦ τά ἀνατρέπουν.Καί ὅταν ἀπέναντί του εἶναι ἄνθρωποι νηφάλιοι μέ ψυχραιμία...

 16. rollin avatar
  rollin 02/08/2012 15:34:32

  Οσοι φιλοι μου δεξιοι 'η αριστεροι το παιξαν πασοκ απο φανταρος μεχρι στρστηγος καποιο βολεμα τσιμπισαν απο μεταθεσουλα στο στρατο μεχρι κσρεκλιτσα οπαπ δεη ετε δημο νομαρχια οτι φουσταρουν κανουν εχουν το καταλληλο για τον καθενα

 17. gio avatar
  gio 02/08/2012 16:15:45

  Oλο το πολιτικο σκηνικο λειτουργει κατω απο το φοβο μην ερθει ο Τσιπρας στην εξουσια, ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο πως αυτο που φοβασαι θα συμβει

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ gio 02/08/2012 16:38:20

   Ωστόσο και ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του σκηνικού. Σάρξ εκ της σαρκός του.
   Μην το ξεχνάμε, δεν είναι τουρίστας που τώρα μόλις μπήκε...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 02/08/2012 17:17:26

    Εκήβολος, Θείε!

   • gio avatar
    gio @ Ο Θείος 02/08/2012 18:35:03

    Μπορει να φοβαται και ο ιδιος να κυβερνησει

 18. LYKOYRGOS avatar
  LYKOYRGOS 02/08/2012 18:31:10

  Ο γνωστός συγγραφέας, από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του τόπου, ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ, σε σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε:
  « Όσο περνά ο καιρός ο Βενιζέλος γίνεται πιο γλοιώδης και απεχθής με τα περίτεχνα ψεύδη του. Νοσταλγώ τον ωμό κυνισμό του Πάγκαλου ».

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 02/08/2012 21:32:06

  “I hire people brighter than me and then I get out of their way”
  ~Lee Iacocca http://bit.ly/Mm9D8I

 20. thomas avatar
  thomas 02/08/2012 22:41:56

  An ton peirazan ta greekenglish den tha ebaze oute thn diamartyria, H dhmokratia agaphth nmou einai tropos zohs h thn pisteyeis h OXI

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.