#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2013 14:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος είχε περάσει νόμο το 2011 που καταργούσε την ΕΡΤ!!!Αν ο κ. Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ είχαν τσίπα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχουν παραιτηθεί. Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους των βουλευτών, το 2011 ως υπουργός Οικονομικών είχε περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο: «Η ΕΡΤ, όπως και άλλοι φορείς που επιχορηγούνται τακτικά από το κράτος μπορούν να καταργηθούν, να συγχωνευτούν, ή να διασπαστούν με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών. Επίσης να αποσπώνται τα περιουσιακά στοιχεία τους και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».

Δεν τα λέμε εμείς όλα αυτά. Τα λέει το άρθρο 66 του νόμου 4002 που περιέχει άρθρα για τις τουριστικές επενδύσεις, συνταξιοδοτικά θέμα αλλά και μέτρα που αφορούσαν το υπουργείο Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν τότε ο κ. Βενιζέλος.

Έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου 2011 και τις υπογραφές τους στο νόμο έχουν βάλει, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπουργοί: Δ. Ρέππας, Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούσης, Γ. Κουτρουμάνης, Γ. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος.

Πλην του Μ. Χρυσοχοϊδη που είχε το θάρρος να πάει κόντρα στο λαϊκισμό, όλοι οι υπόλοιποι έκαναν πύρινες δηλώσεις για την κατάργηση της ΕΡΤ, για τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και για άλλα σχετικά.

Αυτοί που υπέγραψαν τον νόμο με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο απειλούν σήμερα να ρίξουν την κυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ.

Τι παραπάνω προβλέπει άραγε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της σημερινής κυβέρνησης; Ούτε καν χρειαζόταν κάτι τέτοιο αφού υπάρχει ήδη ψηφισμένος νόμος και κανείς δε μπορεί να μιλά για αντισυνταγματικότητες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το σχετικό άρθρο μέχρι και εκκαθαριστή προβλέπει, μέχρι και τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών και κατά περίπτωση στο εποπτεύοντα υπουργό να προχωρά σε κατάργηση φορέων όπως η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΘΕΜΙΣ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΙΓΜΕ, ο ΟΔΔΥ κ.λπ.

Ακριβώς ότι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ακριβώς ότι είπε δηλαδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Απίστευτο; Κι ενώ οι περισσότερες εταιρείες καταργήθηκαν στην ΕΡΤ δεν έγινε απολύτως τίποτε παρ’ ότι το προβλέπει ο νόμος του Βενιζέλου.

Και μην ξεγελιέστε. Δεν είναι άλλος Βενιζέλος, ο ίδιος είναι που είπε χθες απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία».

Ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι Πασόκοι βουλευτές που βγήκαν να κάνουν επανάσταση κατά της κυβέρνησης, είχαν φτιάξει οι ίδιοι νόμο που καταργεί την ΕΡΤ.

Πρόκειται πράγματι για αποκάλυψη – βόμβα η οποία έχει τρία βασικά αποτελέσματα:

1.      Εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ.

2.      Αδειάζει όλους όσοι λένε ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας. Υπάρχει νόμος που πέρασε από τη Βουλή, δε χρειάζεται καν η Πράξη για να κλείσει η ΕΡΤ.

3.      Δίνει στον Σαμαρά ένα ισχυρό χαρτί για τη σύσκεψη της Δευτέρας. Μπορεί πλέον εύκολα να πει στον Βενιζέλο: Basta. Εσύ κατάργησες την ΕΡΤ με το νόμο σου και τώρα μας πουλάς επανάσταση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 14/06/2013 15:19:24

  Άντε και να συμφωνήσω με την άμεση αναγκαιότητα να μπεί λουκέτο στην ΕΡΤ και να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό. Άντε και να πιστέψω τον κ. Σαμαρά ότι όσες προσπάθειες έγιναν να δοθεί μία αναίμακτη λύση απέτυχαν..Άντε και να πιστέψω λοιπόν ότι η Ν.Δ είχε επεξαργαστεί εδώ και καιρό το πλάνο της επόμενης του κλεισίματος της ΕΡΤ μέρα..

  Εάν ισχύουν όλα τα προηγούμενα τότε:

  Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει ποιό είναι το Business Plan και το Personnel Allocation (Οργανόγραμμα) της νέας Εταιρίας?

  Προσοχή, περιμένω (λέμε τώρα..) απάντηση τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη και όχι θα τα δούμε σε 2-3 μήνες...

  Επειδή είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν τίποτε έτοιμο, καλό θα ήταν να σταματήσουν όλα αυτά που λένε ως δικαιολογίες και να παραδεχτούν ευθαρσώς ότι ο μοναδικός λόγος είναι η μνημονιακή υποχρέωση απομάκρυνσης 2000 δημοσίων υπαλλήλων.

  Υ.Γ

  Προφανώς και είμαι ΚΑΤΑ της διατήρησης της ΕΡΤ με την σημερινή μορφή της...όχι όμως έτσι και όχι από κάποιους πολύ συγκεκριμμένους..

  • pirandello avatar
   pirandello @ makis Stefanatos 14/06/2013 17:38:39

   Σας παρακαλώ πολύ μην βάζετε δύσκολα, διότι αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπερπροσπάθειες προκειμένου να γίνει κατοχύρωση του διαδικτυακού ονόματος nerit.gr

   • GO avatar
    GO @ pirandello 14/06/2013 19:37:19

    Τώρα, ξενεΡΙΤώσαμε.

   • makis Stefanatos avatar
    makis Stefanatos @ pirandello 14/06/2013 20:16:35

    Εάν ο κ. Σαμαράς ενδιαφέρεται πραγματικά να κάνει μία νέα αρχή στην ΕΡΤ, ξεχνώντας οριστικά "συνήθειες" του παρελθόντος, του προσφέρω δωρεάν την 20 ετή εμπειρία μου σε ανάλογα έργα (large scale Projects) του ιδιωτικού τομέα...υπό την προυπόθεση βέβαια ότι το επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan), το Οργανόγραμμα (Personnel Allocation) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (Schedule) θα υλοποιηθούν βάσει των αρχών του PMI και όχι των παρατρεχάμενων ημιμαθών "κηπουρών"..

    Υ.Γ

    Προφανώς η πρόταση μου περιέχει αρκετά σημεία "ρομαντισμού" σε ότι αφορά τον τρόπο που η εκάστοτε εξουσία αντιλαμβάνεται την σχέση της με το δημόσιο συμφέρον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

   • yellow avatar
    yellow @ pirandello 15/06/2013 00:39:13

    ++ Άψογος Luitzi

 2. s avatar
  s 14/06/2013 15:24:58

  Τελικά επιβεβαιώνεται η ρήση ότι κάποιον τον "καίνε" οι δικοί του. Α ρε φουκαρά Σαμαρά...

  Κατάργηση Ή συγχώνευση Ή αναδιάρθρωση έλεγε το νομοθέτημα. Λέει πουθενά ότι θα σταθεί ο κυβ. εκπροσωπος βρίζοντας μπροστά στις κάμερες στις 7 το απόγευμα και στις 11 η ώρα θα κατέβει ο διακόπτης ; Το μόνο που κάνετε με αυτό είναι να επιβαρύνετε την σχέση των τριών κομμάτων και να φέρνετε το αναπόφευκτο ένα βήμα πιο κοντά.

 3. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 14/06/2013 15:25:31

  -Πάλι κλαψουρίσματα....
  Πολύ ξεnerit..
  Ο Βενιζέλος 'έβγαλε' άμυνα εξαπολύει 'κάρφωμα' ...και δεν βλέπω άμυνα για
  block.. θα πείς ένας χαμένος πόντος δεν χάθηκε κι' ο κόσμος.

 4. Αν... avatar
  Αν... 14/06/2013 15:26:50

  '' Η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος.''
  Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός και φιλόσοφος

 5. fitsoulas avatar
  fitsoulas 14/06/2013 15:58:16

  Τεράστιο επικοινωνιακό λάθος η δημοσίευση αυτού του νόμου. Ο λαός είναι με το μέρος μας και η επιτυχία χρεώνεται στο Σαμαρά λόγω της προσωπικής του απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Και τώρα πάμε να μοιραστούμε τη δόξα με το Βενιζέλο; Δε θα μάθουμε ποτέ;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fitsoulas 14/06/2013 18:29:01

   Μα ίσα-ίσα. Αυτό που δεν τόλμησε να εφαρμόσει και το άφησε στα χαρτιά ο Μπένι (το χαράτσι το τόλμησε και δε βγήκαμε στους δρόμους θυμίζω). ο Σαμαράς το κάνει πράξη και αναβαθμίζει τη δημόσια τηλεόραση και τη διαχωρίζει από κυβερνητικό δεκανίκι και κομματικό όργανο προσλήψεων. Πιο μεγάλη ευκαιρία να αναδείξεις αντίθεση δε βρίσκεις εύκολα.

 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 14/06/2013 16:37:50

  Παιδιά,
  ὁ ἐχθρὸς πρὸ τῶν πυλῶν καὶ
  ἐμεῖς τσακωνόμαστε μεταξύ μας,
  ὅπως καὶ τὸ '21.

  Ἔστω ὁ τρόπος νὰ μὴν ἦταν καλός.
  Ἔστω ὁ τρόπος νὰ φαίνεται ἀντιδημοκρατικός.

  Ἐπ' οὐδενὶ αὐτὸ δὲν πρέπει νὰ μᾶς ὁδηγήσει νὰ τυφλωθοῦμε συναισθηματικὰ καὶ νὰ ἐκτοξεύουμε ἀσύστατες, ἀστήρικτες ἀκραίες κατηγορίες (φασίστας κτλ) κατὰ τοῦ Πρωθηπουργοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας μας.

  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, νὰ κατηγορεῖς ἕναν νηφάλιο ἄνθρωπο τοῦ διαλόγου ἔτσι.

  Θυμηθεῖτε, πῶς φαγώθηκαν μερικοὶ γιὰ νὰ φύγει ὁ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
  Ἢλθε ὁ ΓΑΠ.
  Μέσα σὲ μικρὸ χρονικὸ εἴδαμε τί ἔπαθε ἡ χώρα.

  Ἄν φύγει τώρα ὁ ΣΑΜΑΡΑΣ, ποιὸς θὰ ἔλθει;
  Φρονῶ ὅτι ἂν φύγει ὁ ΣΑΜΑΡΑΣ,
  θὰ γίνει ΣΥΡΙΑ ἐδῶ μέσα.

 7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 14/06/2013 16:41:21

  ... Πρωθυπουργοῦ ...(συγγνώμη)

 8. Evangelos avatar
  Evangelos 14/06/2013 16:43:42

  και γιατί τότε η ΝΔ διαφωνούσε ?

 9. theo1611 avatar
  theo1611 14/06/2013 16:48:34

  Κατανοώ ότι πως ακριβώς λειτουργεί το κράτος δεν το γνωρίζουμε, άγνοια νόμου δεν συγχωρείται, αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα τελευταία χρόνια εξ ανάγκης έχουμε εντρυφήσει για να γίνουμε νομοταγείς πολίτες!

  "Εφόσον επιχορηγείται τακτικά..." είναι η φράση κλειδί!

  Περιλαμβάνει τους φορείς που κάθε χρόνο τους τσοντάρει ο Τακτικός Προϋπολογισμός ή το ΠΔΕ (όχι ως χρηματοδότηση συγκεκριμένου έργου, αλλά ως κρατική επιχορήγηση για επιτέλεση του σκοπού τους μέσω έργων, που δεν κατονομάζονται)

  Υπάγεται η ΕΡΤ σε αυτή την κατηγορία? Παίρνει και άλλα λεφτά από τους φόρους μας για λειτουργικούς σκοπούς εκτός από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και δεν θεωρείται δημόσια επιχορήγηση, αλλά κοινωνικός πόρος?

 10. Mara avatar
  Mara 14/06/2013 17:01:02

  Άχ... καϋμένε Βενιζέλο, ήταν σάπιο το σκαρί... ανέβηκες και εσύ επάνω και το βούλιαξες....
  Καληνύχτα.... Ευάγγελε...

 11. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/06/2013 17:07:41

  Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν, όπου ακόμη ζούμε στο Μεσαίωνα του κρατισμού, των κομισάριων του ΠΑΣΟΚ, των πρασινοφρουρών, αλλά και κάποιων καλοβολεμένων Νεοδημοκρατών συνδικαλιστών, κλπ., στην Κύπρο οι εξελίξεις τρέχουν...εκεί είναι το μεγάλο παίγνιο:
  http://famagusta-gazette.com/total-to-accelerate-hydrocarbons-exploration-cyprus-president-says-p19612-69.htm
  Ενδεικτικό απόσπασμα: "...On Total’s interest in participating at the construction of the LNG terminal, the President said that “it seems that [such interest] exists”.

  Καταλάβατε τί εστί αυτό;

  Η ΕΡΤ είναι παιγνιδάκι μπροστά στο θέμα της ενεργειακής κάλυψης της ΕΕ και του γεωπολιτικού, γεωστρατηγικού παίγνιου της ΝΑ Μεσογείου.
  Δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε με ένα μέσο ενημέρωσης ακροαματικόττηας 2% όταν γύρω μας παίζονται τέτοια παίγνια...ΕΛΕΟΣ.

  Ερώτηση:
  Τί γίνεται με το θέμα επιλογής των στελεχών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ);
  Μήπως η ΕΔΕΥ είναι το...μήλο της αμαρτίας; Όπου ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε πάνω από 100 αιτούμενα στελέχη-"ειδικούς" σε θέματα πετραλίων όταν στη χώρα μας η ειδικότητα του Μηχανικού Πετρελαίων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σε κανένα Πολυτεχνείο;;;;;;;;;
  ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
  Ή μήπως να σχοληθώ με τις φήμες περί προσπάθειας κάποιων να βάλουν στην ΕΔΕΥ στελέχη τα οποία ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ;;;;
  Αλήθεια, αν πέσει η Κυβέρνηση ποιοί βγαίνουν κερδισμένοι σε αυτό το ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ;

 12. Mara avatar
  Mara 14/06/2013 17:22:03

  +++++1000

 13. Epameinondas avatar
  Epameinondas 14/06/2013 17:26:19

  Δυστυχως και θα συμφωνησω με τους "πολλους"
  Οποιος σπερνει θυελλες... θεριζει καταιγιδες
  Οσμησθηκε ο μπενι ψητο και αρπαξε την σουβλα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Epameinondas 14/06/2013 18:30:56

   Η σούβλα όμως δεν έχει κρέας. Φαγώθηκε από τη συνομοταξία του εδώ και δεκαετίες. Μόνο να σουβλίσει τον εαυτό του θα μπορέσει έτσι και δαγκώσει...

 14. Mara avatar
  Mara 14/06/2013 17:43:00

  ....κατακαϋμενε... Ευάγγελε, κυκλοφόρησε και το βίντεο που ανακοίνωνες επισήμως γεμάτος υπερηφάνια τον νόμο που πέρασες για την ΕΡΤ και όχι μόνο.....
  Κύριοι.... του Πασόκ, μην εξευτελίζεστε άλλο....

 15. pirandello avatar
  pirandello 14/06/2013 17:53:06

  Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
  Φοβούμαι όμως ότι θα συμφωνήσω με τις τρεις τελευταίες σειρές του σχολίου σας. Η ΝΔ είναι αναγκασμένη να περάσει μέσα από τις Συμπληγάδες μιας ανώριμης και επιπόλαιης αριστεράς χωρίς σταθερό βηματισμό και μιας επικίνδυνης για την κοινωνική συνοχή ακροδεξιάς που έχει κατακτήσει σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας την πεποίθηση ότι έχει λογική πρόταση για την αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.
  Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση ΕΡΤ είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί άμεσα με αμοιβαίες υποχωρήσεις, αν και φαίνεται ότι έχει διαρραγεί η συνοχή και λειτουργία της Κυβέρνησης.
  Όσο για τον mr. Βενιζέλο είναι τόσο μουτζουρωμένος πολιτικά και ηθικά, που κανείς δεν μπορεί να εκπλήσσεται με όσα έρχονται στο φως της επικαιρότητας.

 16. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 14/06/2013 18:13:03

  Διότι ήταν αντιπολίτευση.

  • Evangelos avatar
   Evangelos @ Επισκέπτης 14/06/2013 19:49:54

   σωστό και αυτο !!! τότε μόνη λύση ήταν οι εκλογές και αλλαγή της λάθος συνταγής ... μετά ήρθε ο Λουκάς

 17. Zame avatar
  Zame 14/06/2013 18:14:53

  Ρουα-Σαχ-Ματ εκανε ο ΣΑΜ τον (.....μπιιπ)
  και μηπως αυτην την - επιστολή-παρέμβασή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντ. Σαμαρά,(που το απο τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς θα επρεπε να εχει ποιο συγκεκριμενο τον αποδεχτη ?

 18. γαλατης avatar
  γαλατης 14/06/2013 18:28:46

  ειλικρινά αυτό το Σ/Κ θα γίνει η αποθέωση του γνωστού αθλήματος που δόξασε η Κομανέτσι...οι θεατές θα ξεπατωθούν στα χειροκροτήματα...

 19. laz avatar
  laz 14/06/2013 18:28:48

  πρέπει να διατηρήσει την σκληρή γραμμή ,είναι ζήτημα πατριωτικό...
  λειτουργεί για τις επόμενες γενιές,όχι γι αυτές που τα "κάψανε" όλα...
  είναι και θέμα υστεροφημίας δικιάς του...

  το δημόσιο σε όλα τα επίπεδα πρέπει να λειτουργήσει αξιοκρατικά,θα διορίζονται όλοι με γραπτό ΑΣΕΠ ή αν δεν παίρνει γραπτός ΑΣΕΠ σε κάποιες ειδικότητες τότε βάσει βιογραφικών ,όσο το δυνατόν αξιοκρατικά

  και όλοι πρέπει να ενταχθούν σε έναν ενιαίο που θα καθορίζει επακριβώς την μισθοδοσία,διάφανη και ωραία,ακόμα και οι βουλευτές...ας βελτιωθεί προς τα πάνω και ο ενιαίος δεν χάλασε ο κόσμος

  ο Σαμαράς είτε θα επιλέξει την σύγκρουση με το πελατειακό κράτος ,με το κράτος της σπατάλης,με τις συντεχνίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

  είτε θα επιλέξει συμβιβασμό και θα μετατραπούμε σε λατινικού τύπου οικονομία και δημοκρατία,που κουτσά στραβά θα τα φέρνει βόλτα,κάποιοι θα καλοπερνούν,πολλοί θα υποφέρουν και οι δυνατότητες της χώρες θα μείνουν πάντα δεσμευμένες και εν δυνάμει

  δεν σε ψήφισα,αλλα θα σε ψηφίσω αν επιμένεις.Γράψει ιστορία...οι αποφάσεις σου δεν επηρεάζουν μόνο την γενιά του ανδρέα,αλλά και τις γενιές που ακόμα δεν γεννήθηκαν...βάλτα με όλους,ΔΕΚΟ,ΕΡΤ,υπαλληλους βουλης,δημους,ρουσφετια,πολεοδομίες,εφορίεςμε τους πάντες..επιβραβευσε τους αξιοκρατικά διορισθέντες για να δώσεις βήμα,τσάκισε τις στρεβλώσεις...
  ή τώρα θα γίνουμε δυτικό κράτος ή ποτέ...ότι δεν κατάφερε ποτέ ο καραμανλής ( ο μεγάλος φυσικά,όχι ο μικρός) είναι στο χέρι σου..ήρθε η στιγμή να μείνεις στην ιστορία ,να προσφέρεις στο έθνος σου ή να περάσεις ως άλλος καραμανλής(ο μικρός) και να μην ακουμπήσεις.

 20. laz avatar
  laz 14/06/2013 18:35:53

  τουλάχιστον προσπάθησε...ακόμα και αν πέσεις και σε ρίξουν με αυτά που ζητούν,θα μείνεις στην ιστορία ως παράδειγμα,του τι πρέπει να γίνεται...και τελικά είναι πολύ σημαντικό η ιστορία μας να έχει και παραδείγματα

 21. roadrunner avatar
  roadrunner 14/06/2013 18:49:37

  Έτσι.

 22. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/06/2013 19:40:38

  Η παρέμβαση Προέδρου υπέρ του βαθέους κράτους της ΕΡΤ σημαίνει εξαναγκασμό σε οπισθοχώρηση για τον Πρωθυπουργό;
  Σημαίνει προσπάθεια από το βαθύ κράτος για να εξαναγκασθεί σε παραίτηση/αλλαγή πρωθυπουργού;
  Το βαθύ κράτος των πρασινοφρουρών σε όλο το μεγαλείο του...
  Επαναλαμβάνομαι, και ζητώ συγνώμη, αλλά κατά την εντελώς προσωπική μου γνώμη, το "τυράκι" είναι η ΕΡΤ, αλλά η "φάκα" είναι τα ενεργειακά...καθώς αυτά θα καθορίσουν τα επόμενα 50+ χρόνια σε Ελλάδα και ΕΕ...

 23. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 14/06/2013 19:47:45

  Αξιότιμον κ. Πρωθυπουργό Αντώνιο Σαμαρά.
  Ο Μ. Αλέξανδρος όταν έκοψε τον Γορδιο δεσμό, είχε πίσω του στράτευμα ισχυρό, εκπαιδευμένο, με άξιους, εμπειροπόλεμους εταίρους αρχηγούς, με πνεύμα ομόθυμο, το σχέδιο και τις εντολές πιστά να εκτελέσει. Ο ίδος δε είχε ήδη νικήσει πριν την όποια μάχη, γιατί βαθιά μέσα του το Θείο ωθούσε και ο Αλέξανδρος πάντοτε συνομιλούσε με το Θείο, από εκεί εμπνέετο το στρατήγημα. Είχε ήδη νικήσει, γιατί απλά εντός του δεν υπήρχε το ενδεχόμενο ήττας ή αμφιβολίας. Και αυτό το ελάμβαναν οι ενάντιοι. Αντώνη, εάν ό,τι δεν λύεται κόβεται, τότε δες το στράτευμά σου αν ομόθυμα ακολουθεί, ενέσκυψε εντός σου και αφουγκράσου αν η Πίστις σου καλά κρατεί. Το βέβαιον είναι ότι το παλαιό αποθνήσκει, έστω και με άναρθρες κραυγές. Η συνέχεια θα δείξει εάν το πνεύμα του Μ. Αλέξανδρου ζει και εμπνέει, όχι μόνον στη "μάχη" της ΕΡΤ, αλλά στον μακρύ πόλεμο ενάντια στους δυνάστες της Πατρίδος, εγχώριους και εξωχώριους. Ο Θεός μαζί σας κ. Πρωθυπουργέ. Για το κομματικό στράτευμα δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Θυμηθείτε ότι οι όποιες εφεδρείες αντλούνται από τον λαό αρκεί να κερδίσεις την καρδιά του με την αγάπη και δύναμη του παραδείγματος πχ της Γεδρωσίας.

  • Παντσο avatar
   Παντσο @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 14/06/2013 22:43:27

   Τι πίνεις ρε αδερφέ?

   • Hrthe_to_telos avatar
    Hrthe_to_telos @ Παντσο 15/06/2013 08:14:33

    Ο απο κατω παντως πινει τσιπουρα το ομολογησε :)

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ @ Παντσο 15/06/2013 14:00:05

    Από το αθάνατο κρασί του '21 αδελφέ!

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ @ Παντσο 15/06/2013 14:04:25

    Το αθάνατο κρασί του '21 αφορούσε εσέ αδελφέ Πάντσο, αλλά από τη μέθη του εστάλη η απάντηση στον από κάτω...

 24. afrwnios avatar
  afrwnios 14/06/2013 19:52:40

  πλατεία Ταξίμ,
  πλατεία payola και dj,
  πλατεία κοματοκρατίας και ναπολεοντων,
  κρίμα τα τσίπουρα που κατανάλωσα
  η επανασταση να ξεκινάει από τις κατουριμένες ποδειες
  κρίμα το ΟΑΕΔ που με πληρώνει,
  τέτοιος πολίτης πρέπει να είμαι και εγώ
  τις μεσαίας ταξης των εργατών του έθνους κράτους
  κρίμα και πάλι κρίμα

  Που ωθούν τον κόσμο;
  στην ακροδεξιά;
  τι παιχνίδια παίζονται;
  ενα πουλάκι μου είπε για Παρασκευή
  ala kypra πράγμα
  ρε κουφάλες αμα το χετε στημένο
  κρίμα τα τσίπουρα
  κρίμα που πίστεψα
  κρίμα σε μας τους πουλημένους

 25. pirandello avatar
  pirandello 15/06/2013 00:06:21

  Περαστικά σας...

 26. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 15/06/2013 00:19:23

  ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ....
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.