#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2013 15:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης θα αυτώσει τα αυτά…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Πως θα ξεκολλήσουμε από δω; Με μισόλογα, διστακτικότητα, μπαίνοντας στην «πολιτικά ορθή» λογική των παρδαλών χλιδάτων «αντεξουσιαστών», που υποδύονται την αξιωματική αντιπολίτευση;

Στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία υπάρχουν διάφορα «μαγαζιά». Κάτω είναι οι συνιστώσες, οι γύρω – γύρω, οι κουλτουριαραίοι και τα τρολλ, που κάνουν διαδικτυακό και μιντιακό ανταρτοπόλεμο, συνήθως πυροβολώντας τα μούτρα τους. Γκάφα πάνω στη γκάφα. Στο ρετιρέ είναι το παρεάκι του Τσίπρα, που προσπαθεί να συμμαζέψει το ασύντακτο και ποικιλόχρωμο τσούρμο των κρατικοδίαιτων «αγωνιστών». Μια το σκίζουν, μια το ράβουν το Μνημόνιο. Το ‘χουμε ξαναγράψει, εκτός από τον Γκράμσι και την Ρόζα Λούξεμπουργκ, έχουν επιρροές και από τους Μόντυ Πάϋθονς και το Τρίο Στούτζες.

Αν έχουν αποτύχει να πείσουν ως εναλλακτική πρόταση, δεν είναι μόνο λόγω της περιθωριακής, εξαρχειώτικης νοοτροπίας τους, τον σφιχτό εναγκαλισμό τους με την ανομία και το φλερτ με την τρομοκρατία. Έχουν αποτύχει κυρίως λόγω του ότι ο λαός δεν βλέπει σε αυτούς στοιχειωδώς πειστική εναλλακτική πρόταση. Οι ίδιοι τρέμουν να κυβερνήσουν κι ο λαός δεν θέλει. Η Τσίπρας Α.Ε., η πλέον τυχοδιωκτική ομάδα πέριξ του ροκαμπιλά που διαβάζει για το profficiency, ξέρει πολύ καλά ότι είναι φούμαρα τα περί κατάργησης του Μνημονίου «μ’ ένα νόμο, ένα άρθρο» και πως η χώρα δεν χωράει στην μηχανή του χρόνου, για να αποκαταστήσουν τα εισοδήματα του 2009.

Στις τηλεοπτικές συζητήσεις όταν τους ρωτάω, «οκ, και που θα βρείτε τα λεφτά; Χρήμα από πού;», οι απαντήσεις τους μετά από σχοινοτενείς υπεκφυγές, βηξίματα, κνησμούς και χάσματα, συνοψίζεται στην αθάνατη ατάκα του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα: «θα αυτώσουμε τα αυτά».

Δεν θα σταθώ στην τεράστια συνενοχή τους, αφού το ρέμπελο ασκέρι τους περιλαμβάνει πλήθος από αυτούς, που μια χαρά στελέχωσαν τους μηχανισμούς λεηλασίας της χώρας, αφελληνισμού της παιδείας, ανθρωποδιώκτες επιχειρήσεων κι επενδύσεων. Τα ‘χουμε πει εκτενώς άλλες φορές.

Στο κάτω – κάτω όμως αυτοί το ραχάτι τους κάνουν. Το ‘χαν πάντα αυτό το σακατιλίκι, πολέμιοι κάθε μεταρρύθμισης, υπερασπιστές ξένων σωβινισμών, οπαδοί των «επενδύσεων χωρίς επενδυτές» και του ξεχειλωμένου κράτους, το οποίο μια ζωή αρμέγουν και που μέσω του αχανούς πελατειακού συστήματος του και της φασιστικής δικτατορίας τους στον δημόσιο λόγο, ήλεγχαν την κοινωνία. Απλά η επάρατος Δεξιά και το πασέ αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, ενοχικά τους έκανε χώρο κι έκανε η μύγα κώλο.

Το κύριο θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Εμείς που με τις όποιες αποχρώσεις του εθνικού, αστικού, φιλελεύθερου χώρου, χτίσαμε την χώρα και της δώσαμε το κοινωνικό κράτος, το οποίο φαλίρισε το ΠΑΣΟΚ στην παντοδυναμία του, με την συνέργια και τις νοοτροπίες της Αριστεράς και τώρα ξεχαρβαλώνεται στα χέρια μας λόγω αφραγκίας. Κι εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά και του κορμού της κυβέρνησης, της ΝΔ.

Αν δεν σπάσουμε τα τείχη της παρακμής, τα εμπόδια των μεταρρυθμίσεων, αν δεν διαλύσουμε τις συντεχνίες, αν δεν σκουπίσουμε τα παπούτσια μας πάνω στην κουρελού της «πολιτικής ορθότητας» και δεν αποκαλύψουμε και φτύσουμε τον τυχοδιωκτισμό της φασιστοειδούς πολιτικής αλητείας που εξακολουθεί και πριονίζει τα πόδια της χώρας, δεν θα κάνουμε χαΐρι.

Πρέπει να προκαλέσουμε ένα σαρωτικό κύμα αλλαγών, να νοιώσουν όλοι την πολιτική μας σαν επελαύνοντα οδοστρωτήρα, που θα διαλύσει όλα τα εμπόδια και τους καθεστωτικούς υποκριτικούς μύθους.

Ψάχνουμε για επενδυτές, όχι για μαζοχιστές, που θα εκβιάζονται από το ποικίλο πλέγμα των διεφθαρμένων λειτουργών, που δεν θα φέρουν ζωτικό για μας χρήμα, για να τους ταλαιπωρούν επί εικοσαετία οι μπατιρημένοι εγχώριοι ανταγωνιστές, μέσω «οικολόγων», προσφυγών, εκβιαστικών ΜΜΕ, τρολλ και «λαϊκών κινητοποιήσεων» εντός των ορίων της συμμοριακής τρομοκρατικής δράσης.

Το κράτος ως επιχειρηματίας απέτυχε, σχεδόν παντού και πάντα, γιατί στους «κομμισάριους» του φραπόγαλου ή του καπουτσίνο, καρφί δεν καίγεται για την παραγωγικότητα, είναι με το χέρι απλωμένο στους νταβατζήδες και στοιβάζουν υπερπληθώρα ρουσφετιών – υπαλλήλων, που τους πληρώνουν οι άλλοι, τα απόπαιδα, ο ιδιωτικός τομέας. Χρειαζόμαστε λοιπόν αποκρατικοποιήσεις ή κοινοπραξίες με ιδιώτες που θα βάζουν χρήμα και τεχνογνωσία και θα δημιουργήσουν παραγωγικές θέσεις εργασίας. Στις χώρες που έχουν ευημερία από πλούτο που δημιουργούν κι όχι από δανεικά, έτσι γίνεται. Όχι το νεράκι του Θεού, αυτό πρέπει να μείνει στο κράτος και να ‘ναι πάμφθηνο για όλους, το λέω και το υπογραμμίζω. Είναι η πηγή της ζωής. Αλλά σε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, αγαθών και υπηρεσιών, οφείλουμε, όχι αύριο, χθες, να δημιουργήσουμε αληθινό ανταγωνισμό, να εκχωρήσουμε με γενναίο κρατικό αντάλλαγμα δικαιώματα, και να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό πλούτο και την περιουσία, κερδίζοντας από το κρατικό ποσοστό και την φορολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, το φύγε, το έλα, δεν θέλουν τίποτε από αυτά. Θέλουν να παγώσει η χώρα, να μείνουμε στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα. Θα γίνουμε όλοι μελλισοκόμοι, θα φυτέψουμε ελιές και ραπανάκια στο Ελληνικό, δεν θα εκμεταλλευτούμε την ΑΟΖ, για να μην ενοχληθούν τ’  «αδέρφια» μας οι Τούρκοι, που τώρα βγήκαν παγανιά κι απειλούν και σκοτώνουν Κούρδους και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Με σιγαστήρα πλέον. Οι γιοι του Ερτογρούλ εκσυγχρονίζονται, όχι μόνο χατζάρια πια, ε; Κατά τα γούστα της ανακυκλωμένης προοδευτικάντζας, που διαμορφώνονται μετά τις 11 που ξυπνά η κρεμ ντε λα κρεμ της «διανόησης» και των κουμουνδουραίων ινστρουκτόρων, θα γίνουμε όλοι μια ζαπατίστικη κολλεκτίβα και θα χεστούμε στο τάληρο και στην χλίδα. Αυτά πιστεύουν.

Όσο όμως αυτοί θεωρητικώς θα «αυτώνουν τα αυτά», ας δούμε εμείς πχ την γεωθερμία, την δημιουργία χιλιάδων κτηνοτροφικών και γεωργικών σύγχρονων εκμεταλλεύσεων στο καλύτερο οικόπεδο του Θεού, ας αφήσουμε, υγιώς κι ανταγωνιστικά, ελεύθερες τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους στις νέες τεχνολογίες και να τις δούμε να δημιουργούν πράγματα υψηλής ποιότητας, που μπορείς να τα φας, να τα πιεις, να τα χρησιμοποιήσεις. Ας δημιουργήσουμε τρία πράγματα συν ένα: παραγωγή, παραγωγή, παραγωγή και παραγωγή!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 24/02/2013 15:43:43

  Διαφωνώ ριζικά μ αυτές τις πρακτικές (στο κάτω κάτω, "αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, η ζωή θα ταν βαρετή")
  Να εξηγήσω πού έγκειται η διαφωνία:

  "Θα αυτώσει τα αυτά"
  "παρδαλών χλιδάτων"
  "κουλτουριαραίοι και τα τρολλ"
  "πυροβολώντας τα μούτρα τους"
  "Στο ρετιρέ είναι το παρεάκι "
  "έχουν επιρροές και από τους Μόντυ Πάϋθονς και το Τρίο Στούτζες"
  "Τσίπρας Α.Ε."
  "τυχοδιωκτική ομάδα πέριξ του ροκαμπιλά"
  "βηξίματα, κνησμούς και χάσματα"
  "ρέμπελο ασκέρι "
  "το ραχάτι τους κάνουν"
  "σακατιλίκι"
  "φασιστικής δικτατορίας τους"
  "έκανε η μύγα κώλο"

  Αυτά, στις τρεις-τέσσερις πρώτες παραγράφους.
  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, στην πρώτη σελίδα του ΑΝΤΙ μπορείτε συν-αναγνώστες, να διαβάσετε κι ένα άλλο άρθρο με τίτλο "Ηλεκτρονικό ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρύκιος 24/02/2013 16:17:22

   Είσαστε πολύ ευαίσθητος, να διαβάζετε μόνο Έλενα Ακρίτα.

   • Βαγγέλης Π avatar
    Βαγγέλης Π @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/02/2013 16:40:53

    χα χα χα εισαι απλα θεος !!

    • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
     ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ Βαγγέλης Π 24/02/2013 17:38:39

     Θεός; ημίθεος και βάλε

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ Βαγγέλης Π 24/02/2013 18:30:31

     Ναί,γλυκοκυττάζει τήν Ἁγία Ἔδρα...

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/02/2013 17:20:28

    !!!!!!!!

   • bueno avatar
    bueno @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/02/2013 18:55:10

    κύριε Κρανιδιώτη υποτίθεται ότι εκπροσωπείς το σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό σύστημα.
    Είσαι πολιτευτής της ΝΔ στον Πειραιά και υποψήφιος Βουλευτής .
    Αν αυτή είναι η πολίτικη σου προσέγγιση , τότε αποδεικνύεις το γιατί αυτό το σύστημα έχει χρεοκοπήσει στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.
    Βεβαίως αυτές οι προσεγγίσεις δεν είναι τυχαίες .
    Οι απολιτικ καταστάσεις κ έλλειψη πολιτικής τοποθέτησης στα ελάχιστα είναι συνειδητή σου επιλογή, αφού έτσι νομίζεις ότι αποδομείς ένα σύστημα που Κυβέρνησε και Κυβερνάει ακόμα την χώρα.Μόνο που λησμονείς ότι και εσύ ήσουν υποψήφιος -αποδεχόμενος- και συνειδητά μέρος του συστήματος αυτού.
    Στην ουσία ενισχύεις τα άκρα , τα οποία υποτίθεται θες να μαζέψεις.

    Προσφέρεις λοιπόν καλή υπηρεσία στο σύστημα.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ bueno 25/02/2013 00:33:57

     Οι εκφράσεις μας πειράζουν και όχι τα νοήματα; Κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος; Στενοκεφαλιά, εμπάθεια ή υποκρισία;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ bueno 25/02/2013 01:35:36

     Επειδή ήμουν υποψήφιος προσφέρω καλή υπηρεσία στο σύστημα; Ενδιαφέρον. Για ρίξε καμμιά ιδέα. Να κάνω κίνημα, πραξικόπημα;
     Κι αφού με διάβασες βρήκες την θέση μου απολιτίκ, λες. Πρεσβυωπία;

   • Donatello avatar
    Donatello @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/03/2013 12:55:05

    Γιατί δεν μετακομίζει προς χρυσή αυγή ο κύριος μήπως και αρχίσει να ξεβρωμίζει το κόμμα;

 2. eksothen avatar
  eksothen 24/02/2013 15:54:54

  Mr. Kranidiotis as allways, right on target na humoristicaly done. As for Monty Pythons, truly there is art in form....

  P.S. A skptical reader of your articles

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ eksothen 24/02/2013 16:18:31

   High class art, indeed. The mention refers to the grotesque, comical side.

   • eksothen avatar
    eksothen @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/02/2013 19:19:41

    Of course, british irony with raw cynicism -used to be a daily diet.

    I am not an New Democracy voter, disenfranchised from their similarities with the left & neoliberalism that plagued our nation for many dacades. I must admit I see a determination and a national backbone from certain core figures within and without the New Dem governing body. I hope my perception is not false and a momentum is picked up, why? not because of my fears from any outside foe, but rather from the inside, since 'federation', (Thessaloniki 1912) we have been trying to buid a country against others on the 'inside' who want to make it into a new version of a 'Clockworkorange' mixed with a new kibbutz. Keep on writing as you do. It is needed. Thanks for replying.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ eksothen 24/02/2013 22:51:54

     Vielleicht können wir die Komponenten von Syriza simulieren,
     wenn wir mehrere Sprachen diskutieren ... :-)

     • EKATH avatar
      EKATH @ roadrunner 24/02/2013 23:54:10

      Ehkä voimme simuloida Syriza osat,
      kun käsittelemme eri kielillä ...

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 24/02/2013 16:28:17

  Καλησπερα φαηλο αντε να το κανουμε επιτελους αυτο το βημα να φυγουμε μπροστα και να αφησουμε την σαπιλα πισω μας,το παλιο πεθαινει και κατι νεο γενιεται

 4. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 24/02/2013 16:35:17

  κ.Κρανιδιώτη σωστά τα γράφετε αλλά 8 μήνες μετά από την κυβέρνηση αυτή πιστεύετε ότι ο Σαμαράς κινείται προς αυτή την κατεύθυνση? Βέβαια θα μου πείτε όπως παλαιότερα ότι δεν κυβερνάει μόνος του αλλά μαζι με το φαληρισμενο Πασοκ κ.τ.λ. τότε απλώς τα λέμε για να τα λέμε μήπως ακούσει και κανένας ιθυνών νους κάτι από αυτά? κάθε μέρα που περνάει η δυναμική αυτής της κυβέρνησης εξασθενεί γιατί ο λαός κάνει υπομονή όχι 8 μήνες όπως νομίζουμε αλλά 3 χρόνια. Πολύ νομίζουν ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται 8 μήνες τα πράγματα όμως στό μυαλό των πολιτών η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο Παπαδημου, Παπανδρέου. η υπομονή εξαντλείται όλο και πιο γρήγορα. αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν από τον 1ο μήνα. και κάτι ακόμα όσο και να θέλει ο Αντώνης μόνος του δεν μπορεί. οι περισσότεροι υπουργοί φοβούνται μην καούν ενώ αν θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι από το Μαξίμου ο στουρναρας, ο σταικουρας κ.α. τότε τι να πω. Βέβαια μπορούμε να συνεχίζουμε να γράφουμε απλώς για επιθυμητές πολιτικές και πρωτοβουλίες χωρίς απαραίτητα να εφαρμόζονται και κάτι από αυτά.

 5. DAVY JONES avatar
  DAVY JONES 24/02/2013 16:35:26

  "ΕΚΤΩΡ ἧφι βίηφι πιθήσας ὤλεσε λαόν."
  Στη θέση του ονόματος Εκτωρ βάλετε όποιον θέλετε ταιριάζει!!!
  Ομηρος ιλιάδα.

 6. dim avatar
  dim 24/02/2013 17:46:19

  Τη συνέντευξη του Δραγασάκη στη ΝΕΤ την είδατε? Ο Σύριζα μας δουλεύει ψιλό γαζί... Ο κόσμος περνάει πραγματικά δύσκολα και αυτοί λένε ο καθένας και κάτι διαφορετικό, για να θολώσουν τα νερά και να υφαρπάζουν ψήφους από όπου κάτσει...

  Ο Τσίπρας δηλώνει ότι με ένα νόμο θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009

  Ο Δραγασάκης λέει ότι δε μπορεί να καταργηθεί το χαράτσι για όλους, ίσως μόνο για τους ανέργους, καθώς και ότι δε μπορεί να υποσχεθεί ότι θα επιστρέψουν οι μισθοί εκεί που ήταν, αλλά θα το "προσπαθήσουν"...

  Ο Λαφαζάνης (που ελέγχει το 35% του εσωτερικού του Σύριζα) λέει ότι το όραμα του είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ !!!

  Είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Ο ένας τα λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς... (και προσέξτε, μιλάμε για το Νο1, το Νο2 και το Νο3 του Συριζα, όχι για το κάθε τυχαίο στέλεχος...)...

  Για να γλυτώσουμε μια και καλή από αυτό το συνονθύλευμα ακραίων, λαϊκιστών, δημαγωγών, νομίζω ότι δύο πράγματα πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα: α) να προχωράει αποφασιστικά η κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις αλλά ταυτόχρονα να δίνει λύσεις σε προβλήματα καθημερινά για να απομακρύνει το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων... και β) να ανασυνταχτούν ο χώρος της φιλελεύθερης - πατριωτικής - λαϊκής κεντροδεξιάς, και ο χώρος της δημοκρατικής - μεταρρυθμιστικής - ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, ώστε να απομακρυνθεί οριστικά το ενδεχόμενο να πέσει η πατρίδα μας στα χέρια είτε ακραίων λαϊκιστών, εθνομηδενιστών και οραματιστών του άκρατου κρατισμού, είτε στα χέρια ακραίων υπερεθνικιστικών, φασιστών, οραματιστών ολοκληρωτικών καθεστώτων...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dim 24/02/2013 18:15:11

   Εεε, "προσωπικές απόψεις"...

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ dim 24/02/2013 19:27:47

   Άσε Dim...

   Η 'λαϊκή', 'πατριωτική' Δεξιά είναι στα κάγκελα αυτή τη στιγμή...

   Και αναπολεί τις 'ηρωικές' στιγμές της αντιμνημονιακής ΝΔ του 2010 και 2011... Δεν μπορεί να χωνέψει τη στροφή στο 'ρεαλισμό' της κυβέρνησης Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση με τους 'δοσίλογους' του ΠΑΣΟΚ...

   Εκτιμώ ότι επίκειται ανασύνταξη των κεντροδεξιών φιλελεύθερων δυνάμεων της ΝΔ, των κεντρώων μεταρυθμιστών του ΠΑΣΟΚ και των κεντροαριστερών ανανεωτικών της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία ενός ενιαίου φιλοευρωπαικού μεταρυθμιστικού σχήματος που θα στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές.

   Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι και η πιο γενναία και δίκαιη πράξη του τέλους της μεταπολίτευσης.

   Πάντως μην ονειρεύεσαι ενιαία κεντροδεξιά. Αυτά last year...

   • dim avatar
    dim @ tzagerCrete 24/02/2013 22:15:55

    Αν η "στροφή" αυτή αποδειχθεί τελικά σωστή, όχι μόνο θα την χωνέψει, αλλά θα την αγκαλιάσει με όλη της την καρδιά, γιατί βασικό γνώρισμα της "λαϊκής - πατριωτικής" δεξιάς είναι η λεβεντιά να αναγνωρίζει το σωστό... Με όλους αυτούς που στην "απότομη στροφή" του Σαμαρά εκείνο το βράδυ επίδρασε ο νόμος της φυσικής περί "φυγόκεντρων δυνάμεων", εκκρεμεί ακόμα η ειλικρινής, πατριωτική, γεμάτη ένταση δήλωση του: «Δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός… Εμπιστευτείτε με… Χρόνο πρέπει να κερδίσουμε, μη πέσουμε τώρα στο γκρεμό, ώστε όταν η Ευρώπη αλλάξει εμείς να είμαστε ακόμα στο τρένο πάνω, μην είμαστε τότε ήδη εκτός ευρώ….»… Όσοι λοιπόν τότε δεν τον εμπιστεύτηκαν και «έφυγαν» (και μιλάω για μεσαία στελέχη και απλό λαό, και όχι για όσους έχουν «καμμένη φλάντζα»), αν αποδειχθεί ότι η «στροφή» ήταν σωστή, θα ξαναβρεθούν όλοι μαζί σε μια μεγάλη ενωμένη φιλελεύθερη – πατριωτική – λαϊκή κεντροδεξιά…

    Αν βέβαια η «στροφή» αυτή αποδειχθεί λάθος, και η Ευρώπη δεν αλλάξει τελικά (πχ ζητήσει και νέα μέτρα, νέους φόρους κλπ, και άρα οδηγήσει συνειδητά τη χώρα σε νέες εκλογές, αφού νέα μέτρα δε περνάνε…), τότε ναι, η μερίδα εκείνη της πατριωτικής δεξιάς που αποχώρησε τότε θα έχει δίκιο τελικά, αφού θα έχει δικαιωθεί στην εκτίμηση της ότι η Ευρώπη δε θα άλλαζε ποτέ και ότι λειτουργούσε πάντα βάσει σχεδίου για να μας εξαθλιώσει εντός ευρώ, αντί να εξαθλιωθούμε εκτός ευρώ… Βέβαια η ουσία θα είναι η ίδια… Θα εξαθλιωθούμε έτσι κι αλλιώς αν ισχύσει αυτό το σενάριο, οπότε να ευχόμαστε όλοι ο Σαμαράς να είχε δίκιο τελικά, και όχι η μερίδα που αποχώρησε…

    Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι όλα αυτά θα κριθούν μέσα σε αυτή και την επόμενη χρονιά… Αν ο Σαμαράς αντιμετωπίσει τα προβλήματα, και η Ευρώπη δε ζητήσει νέα μέτρα, και φανεί ότι κάτι αλλάζει, θα έχει δικαιωθεί ο Σαμαράς και μαζί του θα έχουμε όλοι μαζί κερδίσει… Αν τα πράγματα δε βελτιωθούν ή και χειροτερεύσουν, τότε όντως θα υπάρξει μια μαζική φυγή του κόσμου προς τα άκρα, και θα υπάρξουν τρεις πόλοι: ο (ακρο)αριστερός με το Σύριζα, ο πέριξ του κέντρου όπως τον περιγράφεις, και ο (ακρο)δεξιός με τεράστια ενδυνάμωση της ΧΑ… Αν επικρατήσουν τα άκρα, ας ετοιμαστούμε για καταστάσεις που μόνο ως ιστορίες από τους παππούδες μας τις έχουμε ακούσει…

    • tzagerCrete avatar
     tzagerCrete @ dim 25/02/2013 15:49:14

     Αυτό το μεγάλο 'Αν', φίλε dim, είναι η διάφορα στην οπτική μας για τα πράγματα.

     Εσύ ακόμα διατηρείται τον ευσεβή πόθο ότι το πρόγραμμα θα βγει, ενώ εγώ εκτιμώ ότι ήδη το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο σε οικτρή αποτυχία.

     Και με το δεδομένο αυτό, η διαδικασία 'αποψίλωσης' των παραδοσιακών φορέων του δικομματισμού είναι συνεχής και εντεινόμενη.

     Ακραίοι πολιτικοί φορείς αγαπητέ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή οι ΑΝΕΛ. Με την ίδια λογική που εύκολα και εύσχημα κατατάσσεις συλλήβδην την αξιωματική αντιπολίτευση στα άκρα, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να κατατάξει και τη ΝΔ στο δεξί άκρο του πολιτικού spectrum επειδή μέσα της υπάρχουν στοιχεία ακραίου εθνικισμού και κοινωνικού ρατσισμού. Δεν είναι έτσι.

     Άκρα αυτή τη στιγμή αποτελούν η ΧΑ και κάποιοι φορείς της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Να δεχτώ ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αναπομείναντα στοιχεία αντιεξουσιαστών και αναρχισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να χαρακτηρίζεται ακραίο επειδή έτσι βολεύει την στρατηγική της πόλωσης και του διχασμού.

     Αποδέξου λοιπόν ότι η κεντροδεξιά δεν πρόκειται ξανά να εκφράζεται κάτω από τη σκέπη ενός ενιαίου πολιτικού φορέα, γιατί πολύ απλά η φιλελεύθερη συνιστώσα της δεν διαφέρει σε τίποτα σχεδόν από την σοσιαλδημοκρατική κεντροαριστερά και σε εσωτερικό αλλα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

     Αντίθετα η λαϊκιστική πατριωτική Δεξιά απέχει πλέον έτη φωτός από της επιταγές της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής, κοινωνικής και εξωτερικής πολιτικής που ενστερνίζονται εδώ και χρόνια οι παραδοσιακοί φορείς εξουσίας και στη χώρα μας και στο ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι.

     Το ίδιο πρόβλημα με τη διάσπαση του κεντροδεξιού χώρου συναντάται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Βρετανία, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία. Ακόμα και στις ΗΠΑ, στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δύσκολα συνυπάρξουν οι ακραίοι υποστηρικτές του Tea Party Movement με τους μετριοπαθείς συντηρητικούς.

     Ο ευροσκεπτικισμός, η ξενοφοβία, ο κοινωνικός υπερσυντηρητισμός και ο άκρατος εθνικισμός είναι πλέον κοινά γνωρίσματα στην ιδεολογία και τη ρητορική της παραδοσιακής 'καθαρόαιμης' Ευρωπαϊκής Δεξιάς.

     Και κάτι τελευταίο. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επικρατήσουν τα άκρα (όχι φυσικά όπως τα εννοείς εσύ...) γιατί οι πολίτες είναι πολυ ωριμότεροι από τις πολιτικές ηγεσίες τους και δεν πέφτουν πια θύματα ακραίου εκβιασμού και εκφοβισμού. Το να επικρατήσει κάποια στιγμή η ριζοσπαστική Αριστερά ούτε φοβερό ούτε καταστροφικό μπορει να είναι. Ανατρεπτικό θα είναι σίγουρα, στα πολλά ανατρεπτικά που ζούμε τα τελευταία χρόνια...

 7. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 24/02/2013 17:52:10

  ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΑΗΛΟ ΕΝΑΣ....ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ? ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ.........ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΣΠΟΡ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΡΓΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ..........ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.............

  • internetas avatar
   internetas @ Σαρακατσανος 24/02/2013 23:10:07

   Ζήτα του να εφαρμόσει προγράμματα δια βίου μάθησης μπας και μάθεις στα 50 σου να εκφράζεσαι πολιτισμένα.

   • eksothen avatar
    eksothen @ internetas 25/02/2013 14:12:23

    The man is just expressing his point of view, nothing wrong with that right?? Some respect would go along way, do you not agree??

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σαρακατσανος 25/02/2013 00:38:20

   Εδώ πάει για φούντο ολόκληρη Γερμανία που μπήκε σε ύφεση. Τι περίμενες να γίνει στο ελληνικό εμπόριο με τέτοια μέτρα σοκ σε μισθούς και συντάξεις; Και με όλους να χρωστάνε σε όλους; Δυστυχώς έχουμε ήδη πτωχεύσει ως κοινωνία ηθικά και οικονομικά. Το θέμα είναι να ανακάμψουμε σύντομα και δυναμικά. Για να μειωθούν οι άνεργοι πρώτα και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους...

 8. παρεξήγηση avatar
  παρεξήγηση 24/02/2013 18:28:52

  Τα λεφτά θα τα βρεί από τους κολλητούς σου εφοπλιστές - λαθρέμπορους πετρελαίου.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ παρεξήγηση 24/02/2013 19:12:17

   Κ. Κρανιδιώτη, μᾶς κρύψατε τούς "φίλους" σας τόσο καιρό;;; :D High Society, eh?? Τί νά πῶ τά τρολλάκια ἔχουν τρελλαθεῖ!!

  • aggelosview avatar
   aggelosview @ παρεξήγηση 24/02/2013 19:18:24

   Τύλιξέ μου δυο κρατικοποιήσεις και στείλ' τες με το Σκουρλέτη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ παρεξήγηση 25/02/2013 01:38:08

   Έχω κι ένα φίλο που έχει πρόβατα κι ένα γάϊδαρο. Θες κάτι;

 9. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 24/02/2013 18:36:19

  Φαήλο,ὁ Ἄλεξ ὅσο αὐτώνει τά αὐτά δέν ὑπάρχει θέμα,ὅταν θά ἀρχίσει νά ἀπαυτώνει μέ τά ἀπαυτά,ἐκεῖ ἀρχίζουν τά προβλήματα...

 10. aggelosview avatar
  aggelosview 24/02/2013 19:03:56

  Φαήλο, είσαι η πιο δυνατή πένα και ο πιο ευθύβολος λόγος της ΝΔ αυτή την περίοδο. Για όποιον θέλει "γλυκανανάλατες" αναλύσεις υπάρχει κι ο Αρβανίτης στο Κόκκινο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aggelosview 26/02/2013 22:55:33

   Κι η Ακρίτα στα ΝΕΑ.

 11. Παύλος avatar
  Παύλος 24/02/2013 20:32:30

  Αγαπητέ Φαήλο,
  για μια ακόμα φορά μας πρόσφερες ........ρίγη αληθειών και ανατριχίλα ασυμπλεγματικής παρρησίας !
  Μόνο ένας εκουσίως νοητικά θεόστραβος, δεν θα μπορούσε να δει καθαρά, ότι - το γε νυν έχον -είσαι η πιο καθαρή, η πιο θαρραλέα, η πιο ακραιφνής, η πιο ρηξικέλευθη, η πιο οξυδερκής, η πιο ακομπλεξάριστη, η πιο αντρίκεια και προ πάντων, η πιο φιλόπατρις φωνή στον πολιτικό στίβο !
  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι μου είπαν την προηγούμενη Κυριακή, μετά την ομιλία σου στην πόλη μας (περίπου) : "Χαλάλι του, είχες απόλυτο δίκιο, που μας "ζάλιζες" τόσον καιρό με έναν Φαήλο" !
  Είμαι περήφανος, που σε είδα και σε άκουσα από κοντά, που μου δόθηκε η ευκαιρία να σφίξω το χέρι ενός γνήσιου αγωνιστή που θαυμάζω και να φωτογραφηθώ μαζί του! Να σε χαίρεται η μανούλα που σε γέννησε !
  Εύχομαι, ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις αυτόν τον αγώνα ! Και να ξέρεις ότι γύρω σου είμαστε πολλοί που εμφορούμεθα από τις ίδιες αρχές και ενθαρρυνόμεθα από την αγωνιστική σου παρουσία !

  • Karenin avatar
   Karenin @ Παύλος 24/02/2013 23:32:20

   Μπράβο ρε Παύλο, χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που συναντησαν το φως το αληθινό..... πορεύσου εν ειρήνη τώρα και κήρυξε τον λόγο του.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Karenin 25/02/2013 01:39:55

    Παύλο, μην τον παρεξηγείς, κι ο Καρένιν καλός είναι. Απλά ακόμη το παλεύει κι είναι λίγο αγοραφοβικός και ζηλιάρης.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 14:59:17

     Δεν τον παρεξηγώ βεβαίως, Φαήλο! Αφίημι αυτώ, καλόν γαρ τούτον είναι !

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Karenin 25/02/2013 03:34:21

    Εσύ τράβα να φωτογραφηθείς με τον Ρωμανό/Νάσιουτζικ/«Mykonos Blues» (και να του πας και τσιγάρα).

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΜ 26/02/2013 22:54:58

     Είναι μικρός. Δεν τον αφήνει η μαμά του να καπνίζει.

 12. Hans avatar
  Hans 24/02/2013 20:32:35

  "Το κράτος ως επιχειρηματίας απέτυχε", ενώ εξακολουθεί να κάνει μπίζνες στη Γερμανία με την Deutsche Post, την DHL, την Volswagen, την DB κλπ κλπ. Και στη Γερμανία, παρότι υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι περισσότεροι τα υποτιμούν και τα χλευάζουν. Και οι Φιλανδοί φίλοι μου μειδιούν όταν τους λέω ότι στην Ελλάδα στρεφόμαστε στην ιδιωτική ασφάλιση. "Όχι, όχι. Μην το αφήσετε αυτό."

  Η αλήθεια βρίσκεται λοιπόν κάπου στη μέση. Εκτός αν θέλουμε να καταλήξουμε (που θα το κάνουμε βεβαίως) στον Balkan Far West Capitalism.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Hans 25/02/2013 00:41:16

   Πάντα ο συνδυασμός των καλύτερων από όλα τα είδη είναι το ιδανικό. Ότι κάνει ο Πούτιν στη Ρωσία. Και κράτος ισχυρό και επενδύσεις από ιδιωτικές εταιρίες...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Hans 25/02/2013 01:33:04

   Τα 'χεις μπερδέψει λίγο. Η Παιδεία και η Υγεία δεν έχουν σχέση με αυτό που λέω. Αν με διαβάζεις θα ήξερες ότι είμαι σταθερά υπέρμαχος του δημόσιου χαρακτήρα τους. Δεν τα θεωρώ πεδία κέρδους αλλά κομμάτι του σκληρού πυρήνα του κράτους, του Εθνικού Λαϊκού Κράτους, μαζί με την Εθνική Άμυνα, την Δημόσια Τάξη και την Δικαιοσύνη. Αν κάποιος θέλει ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή ιδιωτική κλινική, όπου θα του χρεώνουν την παχιά μοκέτα, internet και ξανθιά νοσοκόμα με ενισχυμένο στήθος, δικαίωμα του αν έχει να τα πληρώσει. Όμως θέλω καλά δημόσια πανεπιστήμια και νοσοκομεία για ΟΛΟΥΣ.
   Εγώ αναφέρομαι στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, την εμπορική, βιομηχανική δραστηριότητα, τον τζόγο. Και στον ορυκτό πλούτο, φυσικό αέριο κλπ, συμπράξεις με μεγάλους ξένους οίκους, που έχουν και την τεχνογνωσία, ώστε να εξασφαλίζουμε ως πολλαπλασιαστή ισχύος έναντι της Τουρκίας, την ταύτιση ισχυρών ξένων συμφερόντων με τα δικά μας.
   Μην με μπερδεύετε με άλλους. Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, τους θεωρώ την άλλη όψη της βαρβαρότητας, μαρξιστές από την ανάποδη, αφού βλέπουν κι αυτοί την κοινωνία ταξικά αλλά αφ υψηλού, από την πλευρά των ισχυρών ή μάλλον της αλήτ που υποδύεται την "αστική" τάξη εδώ. Δεν πιστεύω στην αυτορρύθμιση των αγορών. Είναι εισιτήριο για την βαρβαρότητα όπως και μαρξισμός.

   • Hans avatar
    Hans @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 12:55:23

    Η DHL και η Volkswagen είναι καθαρά ιδιωτικός τομέας. Πόσω μάλλον τα ενεργειακά. Στη Νορβηγία το 80% των εσόδων πάει στο κράτος και μοιράζονται ως κοινωνικές παροχές. Αν προτείνεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, θα σε πουν κομμουνιστή και θα σε παροτρύνουν να πας να ζήσεις στη Β.Κορέα ή στην Κούβα. Ο Ψαρριανός διαρρυγνύει τα ιμάτιά του κατά του κράτους-επιχειρηματία, που ευτυχώς στις μεγάλες οικονομίες δεν έχει πεθάνει ακόμη.

   • eksothen avatar
    eksothen @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 13:24:48

    Excelent and crystal clear reply

   • Damon avatar
    Damon @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2013 23:25:13

    Ναι και θα σε ρωτήσουν εσένα Φαήλο πριν τα πουλήσουν...

 13. sim avatar
  sim 24/02/2013 20:45:01

  Συγχαρητήρια για τον καθαρό σας λόγο. Μην μασάτε από τους ευαισθητούληδες προοδευτικάριους τύπου Αρβανίτη και της Ακρίτα. Μαζί σας.

 14. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 24/02/2013 20:50:57

  Λίγο άσχετο, αλλά όχι τελείως εκτός κλίματος.

  Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και σύζυγος της κας Έλενας Ακρίτα, παρευρισκόμενος σε κάποια συνέλευση (της ΔΕΚΑ, τώρα τις ακριβώς είναι αυτό θα σας γελάσω και δεν θέλω) στα Τρίκαλα, απάντησε σε ερώτηση πολίτη σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, με το πολύ ωραίο "θα πάρετε τα τέτοια μου".

  Αναμένω με αγωνία την τοποθέτηση της συζύγου του, αξιοσέβαστης κας Ακρίτα. Θεωρεί την απάντηση και γενικά τη στάση του βουλευτή (υπάρχει σχετικό βίντεο) "νταηλίκι", και "μαγκιά"; Και να ήθελε να αγιάσει, δεν μπορεί, κολάζεται και ως εκ τούτου την κατακεραυνώνει με ολόκληρο άρθρο της, την καταγγέλλει κλπ; Ή θα τα κάνει γαργάρα και θα πάρουμε τα τέτοια της...;

  (Τα προαναφερόμενα αφορούν μόνο την κα Έλενα Ακρίτα και την διαμάχη της με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και όχι την συγκεκριμένη απάντηση του κου Κυρίτση, με την οποία δεν διαφωνώ).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σιωπηλός 25/02/2013 01:41:56

   Πω πω, εκφράζονται έτσι οι προοδευτικοί καλλιτέχναι; https://www.youtube.com/watch?v=ZMT-XJEPq3E

 15. γιωργης avatar
  γιωργης 24/02/2013 20:57:20

  Αλλά κι αυτή η κρατικοδίαιτη κυρία αδύναμος κρίκος, πολύ πορωμένη!!

 16. Nik avatar
  Nik 24/02/2013 21:17:07

  "για να τους ταλαιπωρούν επί εικοσαετία οι μπατιρημένοι εγχώριοι ανταγωνιστές, μέσω «οικολόγων», προσφυγών, εκβιαστικών ΜΜΕ, τρολλ και «λαϊκών κινητοποιήσεων» εντός των ορίων της συμμοριακής τρομοκρατικής δράσης."

  Κάνε αρχή λοιπόν με ΑΜΕΣΗ αναστολή της συνθήκης του Κυότο. Σταμάτα ΤΩΡΑ τις επιδοτήσεις για την δήθεν ανανεώσιμη ενέργεια και ρίξε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Χωρίς φτηνή και αδιάκοπη ενέργεια ανάπτυξη γιοκ. Απόδειξε μας έμπρακτα ότι κατανοείς το ρόλο της εγχώριας οικομαφίας που έχει διαβρώσει τα πάντα, αφού τις έχει παραχωρηθεί πρόσβαση προπαγανδισμού ακόμη και στα νηπιαγωγεία και επί μιας 30ετία διαμρφώνει συνειδήσεις. Κάνε το, ή τουλάχιστον πρότεινε το, και θα σε πιστέψω.

 17. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 24/02/2013 21:24:18

  Φαήλο μην πολύτρελαινεσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την προσωπική μου άποψη η ψήφος στο τουρλουμπούκι του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από δεξιούς ήταν η τελευταία ειρηνική διαμαρτυρία. Μια τιμωριτική ψήφος που πήγε σε αυτόν που ήταν ο λιγότερο λερωμένος στα ματια του κόσμου. Δεν πιστεύει κανείς ότι το 27% σαγηνεύεται από το σύνταγμα των Κορυσχάδων ή από τις λοιπές αρλούμπες . Φοβάμαι την στιγμή που θα καταλάβουν πως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φούσκα. Τώρα οι απλοϊκά σκεπτόμενοι πολίτες που πλήτονται βαριά σε κάθε πτυχή της ζωής τους, έχουν μια προσδοκία, να την βγάλουν μέχρι να ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ "να καταργήσει το μνημόνιο". Στην παρούσα κατάσταση ασφυξίας μετά την "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται το μπαμ.
  Όμως, δεν γίνεται όσοι μας οδήγησαν στην χρεοκοπία να έχουν ακόμη ρόλο και λόγο.Ραντεβου με την δικαιοσύνη πρέπει να έχουν. Δεν γίνεται τα πασοκοειδή να είναι σε θέσεις κλειδιά στην κρατική μηχανή και να συντηρούν καταστάσεις νοσηρές που μας έφτασαν εδω. Δεν γίνεται η ομάδα σημίτη να έχει αναλάβει την οικονομία. Η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης κάνει μάγκα τον Τσίπρα και ακυρώνει τις προσπάθειες Σαμαρά. Εάν ο Σαμαράς βρει τρόπο να ανοίξει την βαλβίδα της χύτρας χωρίς να τα σπάσει με τους Γερμανούς αλλά και άν αποπασοκοποιήσει την διοίκηση τότε αυτόματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφουσκώσει.

  • παπαδόπουλος ηλίας avatar
   παπαδόπουλος ηλίας @ ιάκωβος 24/02/2013 22:17:37

   Σκεφτήτε την ημέρα που το πασοκ θα συγκυβερνήσει με τον συριζα,για να σωθεί η χώρα βεβαίως-βεβαίως και θα δόσει τα ιδια στελέχη,που γνωρίζουν να κυβερνούν βεβαίως -βεβαίως.
   Δυστυχώς άλλη μια "επιτυχία" της ΝΔ είναι ηπροστασια του πασοκ

   • ΕΚΑΤΗ avatar
    ΕΚΑΤΗ @ παπαδόπουλος ηλίας 24/02/2013 23:40:31

    Σκεφτείτε καλύτερα, την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκυβερνήσουν. Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ !

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΚΑΤΗ 25/02/2013 01:22:49

     Μετά την Ντόρα όλα τ' άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες...

     • EKATH avatar
      EKATH @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 11:28:54

      ΄EEEEEτσιιιιιιιιι !! :-) Αυτό θα ήταν ιδεώδες!

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ΕΚΑΤΗ 25/02/2013 01:25:58

     Αυτό εγώ το λέω ΚΟΛΑΣΗ !

     • EKATH avatar
      EKATH @ roadrunner 25/02/2013 11:33:39

      ΚΟΛΑΣΗ είναι οι αθωωμένοι κλεφτοκοτάδες του Πασοκολαμογιστάν και οι θεσιθήρες της Δημάρ. Τη ζούμε την κατάντια.
      Ας δοκιμάσουμε κάποια στιγμή να συνδυάσουμε τα φαινομενικά ''αντίθετα''. Μπορεί εκεί να βρίσκεται και η χαμένη μας ισορροπία.
      Β.Q

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ roadrunner 25/02/2013 21:39:01

      roadrunner,

      A B Y S S, τό λέω ἐγώ.

  • mara avatar
   mara @ ιάκωβος 24/02/2013 22:31:17

   AΨΟΓΟΣ!!!!

 18. Έκτορας avatar
  Έκτορας 24/02/2013 21:35:14

  Φαήλο εσύ μιλάς για τολμηρές κινήσεις αλλά εμείς 8 μήνες τώρα, βλέπουμε μόνο ψυχρούς εκτελεστές εντολών και εφαρμοστές αποτυχημένων σχεδίων.
  Πως και ποιοί φαντάζεσαι οτι θα '' προκαλέσουν ένα σαρωτικό κύμα αλλαγών, ώστε να νοιώσουν όλοι την πολιτική μας σαν επελαύνοντα οδοστρωτήρα, που θα διαλύσει όλα τα εμπόδια και τους καθεστωτικούς υποκριτικούς μύθους.'';
  Ο κόσμος έχει κουραστεί απ΄τα συνθήματα. Πράξεις χρειάζονται και πράξεις δεν υπάρχουν. H κατρακύλα συνεχίζεται, οι φοροκλέφτες γιορτάζουν, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σταυρώνονται. Χωρίς ορατή πιθανότητα ανάστασης δυστυχώς.

 19. fe avatar
  fe 24/02/2013 22:05:55

  .......

  • *partyman avatar
   *partyman @ fe 24/02/2013 23:32:28

   χμμμμ.... !

   • ΕΚΑΤΗ avatar
    ΕΚΑΤΗ @ *partyman 24/02/2013 23:42:45

    β)Με 1.500.000 ανέργους, με την οικονομία σε στασιμότητα και χωρίς πιθανότητα άμεσης ανατροπής του εφιάλτη, είναι ασέβεια και προσβολή να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός απ΄την προσπάθεια να στοιχηθούμε και να δράσουμε συντονισμένα ενάντια στα καταστροφικά και αδιέξοδα σχέδια των Μνημονίων των σεβαστών εταίρων-τοκογλύφων.
    Στο δεύτερο μέρος του σχολίου σας, αποφασίσατε να είστε ευτυχώς ο εαυτός σας, χωρίς το προσωπείο του ακραίου ”καμικάζι”. Είπατε πράγματα που όλους μας καίνε, διατυπώσατε προτάσεις και προβληματισμούς που είναι κοινά.

    • ΕΚΑΤΗ avatar
     ΕΚΑΤΗ @ ΕΚΑΤΗ 24/02/2013 23:44:46

     Καλύτερα λοιπόν σ΄αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες, να μας μιλάτε για όσα ενώνουν, γι αυτά που εμπνέουν και είναι ικανά να κινητοποιήσουν και να βοηθήσουν στη συστράτευση και την κοινή μας ανατρεπτική πορεία ενάντια στη μιζέρια και την παρακμή.
     Κάντε αυτό που σας ταιριάζει και σας τιμά, αυτό που μας αξίζει.
     Q.Β

 20. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 24/02/2013 23:03:08

  ''..Εμείς που με τίς όποιες αποχρώσεις του εθνικού,αστικού,φιλελευθερου χώρου, χτίσαμε τη χώρα και της δώσαμε το κοινωνικό κράτος...''

  Είπαμε ρε μεγάλε,
  μιά που μπαίνεις στα βαθειά της τρέχουσας πολιτικής να πετάς και καμιά μακακία καπου-κάπου, αλλά όχι κι έτσι!!
  Ποιό κοινωνικό κράτος κτίσατε;
  Από το 1974 μέχρι το 1981 ΛΙΤΟΤΗΣ, ΛΙΤΟΤΗΣ,ΛΙΤΟΤΗΣ.
  Από το 1989-1993 0+0=14
  Από το 2004- 2009 ετήσιο έλλειμα 25 ΔΙΣ
  Λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει.

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 24/02/2013 23:28:54

   Με τα λεφτά του μπαμπά κι εσύ από τα ΜΟΠ και τα ΚΠΣ, το "παίζεις" επαναστάτης, εε?

   Μη μου πεις, είσαι κι ενεργό μέλος της Greenpeace? Και σε ΜΚΟ ίσως?

   Όπως είπε κι αλλού ένας συνσχολιαστής, ο Αλέξης θα δώσει θέσεις στο Δημόσιο σ' όλους τους αγωνιστές της αντιμνημονιακής αντίστασης.

   Εμπρός για τις ανατροπές της εποχής μας!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 25/02/2013 01:49:25

   Το ΙΚΑ το ίδρυσαν το 1934 οι Φιλελεύθεροι με πρώτο διοικητή έναν αντίπαλο τους, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον ιστορικό ηγέτη της Δεξιάς και εκ των θεμελιωτών του Ελληνικού Ιδεαλισμού. Το Ίδρυμα όμως ανδρώθηκε κι απέκτησε πόρους και αρμοδιότητες επί Ι. Μεταξά, περίοδος στην οποία καθιερώθηκε το 8ωρο, η απαγόρευση της παιδικής εργασίας, τα δώρα, οι πληρωμένες διακοπές. Ήταν δε η περίοδος της αυστηρότερης εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Το πλαίσιο αυτό διατηρήθηκε και διευρύνθηκε κατά τι από όλες τις κυβερνήσεις του Κέντρου και της Δεξιάς, με μια δικαιοσύνη που επίσης πάντοτε ήταν ιδιαίτερα φιλεργατική.
   Από το 1981 με τον υπερδανεισμό της χώρας, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης, την δημιουργία σκανδαλωδών προνομίων σε ΔΕΚΟ κι άλλους πυρήνες του Δημοσίου τομέα και την διόγκωση του κράτους, δημιουργήθηκαν οι βάσεις της σημερινής κατάρρευσης, όπου η κρίση κι η έλλειψη χρήματος οδήγησε σε περιστολή κατακτήσεων δεκαετιών.
   Οπότε απλά λες ανοησίες.

   • Apistos avatar
    Apistos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2013 14:05:45

    http://www.youtube.com/watch?v=cO0kVd34mpg μια καλή απάντηση!!

 21. internetas avatar
  internetas 24/02/2013 23:25:21

  "Πρέπει να προκαλέσουμε ένα σαρωτικό κύμα αλλαγών, να νοιώσουν όλοι την πολιτική μας σαν επελαύνοντα οδοστρωτήρα, που θα διαλύσει όλα τα εμπόδια και τους καθεστωτικούς υποκριτικούς μύθους."

  Ναι, πρέπει. Αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που κάνετε είναι να συνεχίζετε πολιτικές άγριας λιτότητας και να μην έχετε πάρει ούτε μία πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της χώρας.

  Επομένως κ. Κρανιδιώτη καλές οι παρλάτες αλλά από ουσία μηδέν.

 22. ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ avatar
  ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ 25/02/2013 00:34:28

  “Πρέπει να προκαλέσουμε ένα σαρωτικό κύμα αλλαγών, να νοιώσουν όλοι την πολιτική μας σαν επελαύνοντα οδοστρωτήρα, που θα διαλύσει όλα τα εμπόδια και τους καθεστωτικούς υποκριτικούς μύθους.”
  Με την ευγενική υποστήριξη φυσικά του κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και των συν αυτώ ΠΑΣΟΚΩΝ που την έχουν βρει μέσα στην Τρικομματική συνεύρεση - πανδαισία … παρορών αυτοίς πάντα τα εγκλήματα και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ αναλογικά.
  Εσύ (ΝΔ)διοικητής σε κάποιο Νοσοκομείο, ο άλλος (ΠΑΣΟΚ)Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ και ούτω καθ’ εξής.
  Κρατά με να σε κρατώ ΦΑΗΛΟ.
  Όλα τα αλλά που λες είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε .
  Και ρίχνουμε καμιά πενιά και για τον ΤΣΙΠΡΑ μπας και κρατήσουμε στο μαντρί κάνα πρόβατο.
  Ξέρω εσύ τα λες και τα γράφεις και διαφωνείς αλλά δεν σε ακούνε μωρέ…
  Κάτι έχουν τα αυτιά τους ‘η εσύ δεν μιλάς σωστά Ελληνικά.

 23. stamoschios avatar
  stamoschios 25/02/2013 01:15:45

  Σεβασμός φίλτατε Φαήλω. Ανήκετε σε αυτούς που οι νουνεχείς αποκαλούν ως την εσχάτην ελπίδαν του έθνους (ομάδα πατριωτών εθνικοφρόνων).

 24. roadrunner avatar
  roadrunner 25/02/2013 01:22:31

  Πολλές, πυκνογραμμένες αλήθειες που θα στεναχωρήσουν πολλούς, μας γράφετε σήμερα.
  Ξεχώρισα τη φράση “Θέλουν να παγώσει η χώρα, να μείνουμε στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα.” Είναι μια αλήθεια εύληπτη για όσους συναναστρέφονται και γνωρίζουν ανθρώπους των «αριστερών χώρων», όμως όχι για όλους.
  Για να καρποφορήσουν οι τρεις συν μια προτάσεις σας για «παραγωγή» , ίσως χρειάζεται, εκ των προτέρων, σχεδιασμός και συντονισμένη αντίδραση,
  στην αντίδραση, σε όλα τα επίπεδα και παντού.

 25. Ακις avatar
  Ακις 25/02/2013 02:47:21

  Στην Ελλαδικό όλοι έχουν την ψυχολογία της αντιπολίτευσης, δεν έχει σημασία ή δεν έχουν καταλάβει ότι είναι κυβέρνηση. Λένε μόνο τι θα έπρεπε να γίνει και τι δεν κάνουν σωστά οι άλλοι. Ειναι ο πιο βολικος ρολος αλλωστε... Οτι κιαν μας πειτε, της (εκαστοτε) κυβερνησης δεν εχει πια σημασια για μας γιατι τωρα ειναι που αν δεν δουμε εργα, τετελεσται... Αν δεν μπορειτε να παραγετε εργα, ναι, αυτα που υποσχεθηκατε προεκλογικα, να πατε σπιτι σας. Ναι δεν υπαρχει τιποτα κακο στο να αποδεχτεις οτι δεν εισαι ικανος να το κανεις....

 26. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 25/02/2013 07:49:16

  Ενώ εσύ βαρεια εργασία.
  Πυλοφόρι;= Λασπατζής;

 27. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 25/02/2013 08:12:50

  Αγαπητέ Φαήλο,

  άς εκμεταλλευτεί ο Σαμαράς προς όφελος της πατρίδας ότι δύναται... με τόλμη.
  Η ευκαιρία για αυτόν και την χώρα, είναι μοναδική.
  Όσο και άν "κουνάνε" απειλητικά τον Τσίπρα, για να αποτρέψουν αυτά... που φοβούνται, δεν τολμάνε εύκολα να μεθοδεύσουν πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
  Το σκέφτονται, το ζυγίζουν, άλλα δεν τους βγαίνει...
  Τις συνέπειες τις γνωρίζουν. Ξέρουν τί θα ακολουθήσει...
  Άν εξωθήσουν εκεί τα πράγματα, γνωρίζουν καλά ότι ο Σαμαράς ναι μεν θα φύγει, αλλά ο κόσμος της δεξιάς (...και πλέον όχι μόνο...) θα στραφεί σε κάτι "κουρασμένα" παλληκάρια, άκρως ενοχλητικά..., που είδαν και έπαθαν να τα στείλουν σπίτι τους.
  Τα ποσοστά δε θα είναι τέτοια, που δεν θα υπάρχει περιθώριο πλέον για παιχνιδάκια...
  Θά έχουν χάσει εξ΄ολοκλήρου την κατάσταση από τα χέρια τους.

  Για αυτό Αντώνη, τράβα μπρός και μην φοβάσαι.
  Είναι παγιδευμένοι.

 28. ΕΚΑΤΗ avatar
  ΕΚΑΤΗ 25/02/2013 08:20:07

  ???

 29. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 25/02/2013 08:28:25

  Κύριε Φαήλο,
  τελικά η ένδεια των επιχειρημάτων, σας περιώρισε στη μία και μοναδική κοινωνική παροχή της μεταξικής απόχρωσης του 1934.
  Τί λογίζεται τελικά κοινωνικό κράτος;
  Μήπως η σύσταση νέων θεσμών και έργων που ανακουφίζουν και διευκολύνουν το λαό στην καθημερινότητα του; π.χ.
  -Το ΕΣΥ;
  -Τα ΚΑΠΗ;
  -Τα ΚΕΠ;
  -Το ΑΣΕΠ;[ας είναι καλά ο Παυλόπουλος που πρόσθεσε και την συνεντευξη και θεσμοθέτησε το προδήλως δύσκολο ερώτημα...ποιός πήρε τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα]
  -Τό ΕΚΑΣ
  -Η αυτοτελής σύνταξη στην ελληνίδα αγρότισσα;
  -Τα 10 νέα νοσοκομεία 1996-2004;
  -Τα κέντρα υγείας παλιότερα,
  ή μήπως κοινωνικό κράτος λογίζονται και οι πάσης φύσεως υποδομές που εξυπηρετούν το λαό;
  -Το μετρό της Αθήνας;[καταλάβατε το χάος που επικρατούσε με την απεργία;]
  -Η Αττική Οδός[ομολογουμένως πανάκριβη] που διασχίζεις την την Αθήνα σελίγα λεπτά;]
  -Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος;
  -Ο προαστιακός που φτάνει παντού;
  -Ο περιφερειακός του Υμητού;
  -Τα πάσης φύσεως ολυμπιακά έργα;
  ΜΗΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ Τζελαλαμπάντ;
  -Ξέρετε την ΠΑΘΕ και την Εγνατία; Θυμάστε τους 3.000 νεκρούς κατ΄έτος από τα τροχαία ατυχήματα που σήμερα περιορίσθηκαν στούς 1800[πάλι πολλοί είναι]. Θυμάστε τίς μετωπικές συγκρούσεις των ..εθνικών οδών τα Σαββατοκύριακα με τίς εκατόμβες των θυμάτων και την δαντική κόλαση;
  -Περάσατε από την γέφυρα του Ρίο-Αντίριο; Ξέρετε ότι έχει δύο παγκόσμιες πρωτιές[μεγαλύτερο καλωδιωτό φορέα και μεγαλύτερο υποθαλάσιο βάθος;]
  Ξαναείδατε ουρές οχημάτων σε χιλόμετρα;
  -Γνωρίζετε τον ΄΄ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ ΟΥΑΝ΄΄; Είναι ο ένας και μοναδικός ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, χάρη στον οποίο η ΝΕΤ ταξιδεύει στα πέρατα της γής; Ξέρετε ότι κάνουν χρήση οι ΕΝΟΙΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; Ξέρετε ότι κάνουν χρήση τα Πανεπιστήμια η Τποπογραφία και κάθε είδους επικοινωνίες;
  -Ξέρετε που στεγάζοννται τα αρχεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; Αυτά που όλες οι αποχρώσεις σας τα είχαν παρατημένα στα υπόγεια των υπηρεσιών;
  Ξέρετε ότι, σε αυτό το καλλιμάρμαρο κτίριο φυλάσσονται τα ιερά και τα όσια της φυλής των ελλήνων;Περάστε μια βόλτα να τα δείτε δεν είναι κακό!! Η πατρίδα είναι ενιαία και έχει συνέχεια είτε την διοικούν αποχρώσεις , είτε πασοκικές συνιστώσες[γερμανοί, λύβιοι,μπααθικοί,ιταλοί[εδώ είμαστε],ενοσοκεντρίτες κλπ.
  Εγώ πάντως στο μνημείο Κων/νου Κραμανλή και Μελίνας Μερκούρη[ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ] έχω πάει...

 30. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 25/02/2013 08:34:29

  "..Ψάχνουμε για επενδυτές, όχι για μαζοχιστές, που θα εκβιάζονται από το ποικίλο πλέγμα των διεφθαρμένων λειτουργών, που δεν θα φέρουν ζωτικό για μας χρήμα, για να τους ταλαιπωρούν επί εικοσαετία οι μπατιρημένοι εγχώριοι ανταγωνιστές, μέσω «οικολόγων», προσφυγών, εκβιαστικών ΜΜΕ, τρολλ και «λαϊκών κινητοποιήσεων» εντός των ορίων της συμμοριακής τρομοκρατικής δράσης..."
  .
  Το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας μας είναι αυτό που περιγράφει ο Φαήλος. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στις δομές του βαθέος ελλαδιστάν μας...
  Οι πραγματικοί επικυρίαρχοι και τα χρήσιμα εργαλεία τους ελπίζουν,αγωνιούν και παλεύουν να μην χάσουν το υπέροχο και προσοδοφόρο κρατιδιστάν που έστησαν..

 31. ΕΚΑΤΗ avatar
  ΕΚΑΤΗ 25/02/2013 08:46:18

  Το μόνο που παράγουμε, παράγουμε, παράγουμε, παράγουμε με θαυμαστή ταχύτητα για την ώρα, είναι λουκέτα, ανέργους και φρούδα οράματα για καταρρακτώδη βροχή επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας, για ανακάμψεις, αναπτύξεις και μελλούμενες ... πτήσεις !
  Ακόμη και σήμερα, ένα σοβαρό, εφαρμόσιμο, μελετημένο σχέδιο αλλαγής του παραγωγικού μας μοντέλου που πια δεν λειτουργεί, κανείς δεν έκανε τον κόπο να καταθέσει. Δεν νοιάζεται κανείς; Είναι πιό εύκολες οι αντεγκλήσεις και τα ευχολόγια από τις ρεαλιστικές προτάσεις και τις γενναίες πράξεις. Όλοι τους μια χαρά βολεύονται στην απάθεια και την απραξία.

 32. Ηπειρώτης avatar
  Ηπειρώτης 25/02/2013 09:08:10

  Δώσε πόνο Φαήλο. Βαρεθήκαμε την υποκρισία , επιτέλους κάποιος που δεν μασάει τα λόγια του.
  Η εναλλακτική πολιτική πρόταση από το τσούρμο του συριζα είναι κάτι που τρομάζει , περισσότερο και από τον Τόμσεν.

 33. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 25/02/2013 09:20:43

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕ

 34. ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
  ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 25/02/2013 09:26:05

  Το μέγεθος της ένδειας των επιχειρημάτων σας κύριε Φαήλο,
  σας οδήγησε στη μία και μοναδική αναφορά περί κοινωνικού κράτους της μεταξικής απόχρωσης της παράταξης. Το ΙΚΑ του 1934.
  Ε!!Δεν είναι καί λίγο;

 35. Δάμων avatar
  Δάμων 25/02/2013 09:39:31

  Αγαπητή ΕΚΑΤΗ, δεν αρκεί να είναι κάποιος πατριώτης...
  Μάλλον το να παραείναι κάποιος πατριώτης είναι κακό έως επικίνδυνο για την Πατρίδα.
  Την Πατρίδα πρέπει να την αγαπάμε με απέραντη ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ και όχι με άγριο πάθος όπως ο Μιχαλολιάκος...
  http://www.youtube.com/watch?v=Mj69fBVC9tA

  • EKATH avatar
   EKATH @ Δάμων 26/02/2013 01:59:38

   Ο Μιχαλολιάκος είναι πατριδοκάπηλος. Την πατρίδα την αγαπάμε με άγριο πάθος. Με τίποτε λιγότερο :-)

 36. Kimon avatar
  Kimon 25/02/2013 10:04:14

  κ.Κρανιδιώτη,
  Έχετε δίκιο, όμως σκληρόν εις προς κέντρα λακτίζειν. Στην ΝΔ πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό. Το επιβεβαιώνει και η αμοιβαία έλξη μεταξύ των κ. Καραμανλή και Τσίπρα.

 37. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 25/02/2013 10:36:29

  Αλέξης ο MAD MARX.

 38. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 10:57:11

  Εισαι κι ανιστορητος και μου θες και παρεμβασεις, ταλαιπωρε. Το 1934, που ιδυθηκε το ΙΚΑ, ειχαμε κοινοβουλευτικη κυβερνηση τψν Φιλελευθερων. Το δικτατορικο καθεστως Μεταξας επιβληθηκε στις 4 Αυγουστου 1936.

  • ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ avatar
   ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/02/2013 21:03:58

   Εσείς εμμέσως πλήν σαφώς ναεβάσατε το μεταξικό καθεστώς.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΚΙΑΟΥΡ ΚΙΟΪ 26/02/2013 22:52:11

    Μάθε Ιστορία. Θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

 39. ΙΛΑΡΙΩΝ-ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ avatar
  ΙΛΑΡΙΩΝ-ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ 25/02/2013 11:39:22

  φαηλο συμφωνω απολυτα
  αλλα...
  υπαρχει μια διαλλεκτικη σχεση αναμεσα στην απολυτη επικρατηση της εαμοβουλγαρικης δολοφονικης μισελληνικης αριστερας απο τη μια, και στην απολυτη ανικανοτητα, δειλια ξεφτιλα και ανεπαρκεια της σφαλιαροφαγικης κατεξεφτελισμενης χαζονουδουλας απο την αλλη

  39 χρονια ειναι αυτα φαηλο,,,..
  τα χαζοπαιδα της ΦΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΗς ΟΝΝΕΔ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?
  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ αναρχομπολσεβικους και να τα κανουν απανω τους....

  εχετε εστω εναν δημοσιοκαφρο δικο σας?
  εστω εναν πανεπιστημιακο δεξιο (σε τμηματα που διαμορφωνουν ιδεολογικοπολιτιοφιλοσοφικα οπως στο ιστορικο, στο παντειο στις φιλοσοφικες παιδαγωγικα και λοιπες θεωρητικες επιστημες?
  οχι φυσικα ουτε εναν!
  και μη μου πεις για τραγκα....ααχχααχαχαχαχα

  που πας λοιπον ρε καραμητρο δεξιουλη ψωμιαδη ξεβρακωτος μεσα στα σοβιετικα αγγουρια?????????

  δυστυχως μας τελειωσε και το βενιζελικο εθνικο κεντρο
  καταντησε τσοχατζοπουλικο πασοκ....

  αρα δεξια τελος, κεντρο τελος -που ειναι οι στυλοβατες καθε κρατους καθε κοινωνιας καθε δημοκρατιας- αρα τι μενει και ανεβαινει?
  η εαμοβουλγαρικη αριστερα και οι ναζι!

  διαλλεγεις και παιρνεις
  ειναι αργα πλεον να ανακαμψει η χαζονουδουλα των απιθανων αυτων τυπων (καραμαλαιων πως τους λενε....
  βρειτε τα με χα μπας και περισωσουμε κανα κομματι της ελλαδας, εστω κατω απο τον ολυμπο, η εστω μονο την πελοποννησο....
  ετσι βλεπω να παει το πραμα εξ αναγκης....
  απο τη μια ο αστικος δημοκρατικος κοσμος (οτι θα απομεινει-τσοχατζοπλουλικο πασοκ χαζονουδουλα με επικεφαλις την χα), και απο την αλλη οι εαμοβουλγαροι μαζι με τους λαθρομεταναστες τους (μαζι πανε αυτοι πακετο)-οι μαρξιστοισλαμιστες δηλαδη αμερικανοκομουνιστες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ της σχολης φρανκφουρτης και σικαγου με τους λαθρο επιβητορες τους....

 40. EKATH avatar
  EKATH 25/02/2013 12:09:41

  β)Με 1.500.000 ανέργους, με την οικονομία σε στασιμότητα και χωρίς πιθανότητα άμεσης ανατροπής του εφιάλτη, είναι ασέβεια και προσβολή να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο εκτός απ΄την προσπάθεια να στοιχηθούμε και να δράσουμε συντονισμένα ενάντια στα καταστροφικά και αδιέξοδα σχέδια των Μνημονίων των σεβαστών εταίρων-τοκογλύφων.
  Στο δεύτερο μέρος του σχολίου σας, αποφασίσατε να είστε ευτυχώς ο εαυτός σας, χωρίς το προσωπείο του ακραίου ”καμικάζι”.
  Είπατε πράγματα που όλους μας καίνε, διατυπώσατε προτάσεις και προβληματισμούς που είναι κοινά.

  • EKATH avatar
   EKATH @ EKATH 25/02/2013 12:10:57

   γ) Καλύτερα λοιπόν σ΄αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες, να μας μιλάτε για όσα ενώνουν, γι αυτά που εμπνέουν και είναι ικανά να κινητοποιήσουν και να βοηθήσουν στη συστράτευση και την κοινή μας ανατρεπτική πορεία ενάντια στη μιζέρια και την παρακμή.
   Κάντε αυτό που σας ταιριάζει και σας τιμά, αυτό που πραγματικά μας αξίζει.
   Β.Q

 41. Tasos avatar
  Tasos 25/02/2013 13:18:54

  Εχουν περάσει τόσοι μήνες και τελικά πιό πολύς ζήλος υπάρχει για να απαντάμε στο Συριζα κι όχι στο μνημόνιο και πώς θα ξεφύγουμε από αυτό.

 42. Πάνος avatar
  Πάνος 25/02/2013 14:48:57

  Καλά, τελικά η παραποίηση της ιστορίας δεν έχει όρια...Μέχρι το 81 αν δεν είχες πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν διοριζόσουν πουθενά στο Δημόδιο.....Σερραίος είμαι και τα ξέρω από μέσα....Αν είχες κάποιο γνωστό γνωστού Δεξιό κάπου μπορεί να βολευόσουν......Τι περιμένατε δηλαδή το 81 ότι οι άλλοι που ήταν στην απέξω για 150 χρόνια θα ήταν αγγελούδια......Να σας πω και τι μου έλεγε ένας θείος μου Δεξιός και αυτός ...Οι Δεξιοί ήταν πάντα δειλοί...Οι κομμουνιστές ήταν οι τολμηροί.....γι' αυτό και επί κατοχής η μόνη αντίσταση ήταν από την άλλη πλευρά.....Δυστυχώς, η αλήθεια πονά......

 43. Kostas G avatar
  Kostas G 25/02/2013 16:22:58

  Θα σχολιάσω το άρθρο σου από το σημείο "Το κύριο θέμα είναι τί κάνουμε εμείς." Τα προηγούμενα δεν ενδιαφέρουν πολλούς, ούτε η αποδόμηση των άλλων θα φέρουν ψήφους στη ΝΔ,εκτός άν είσαι της θεωρίας "το μη χείρον βέλτιστον". Εγώ δεν είμαι. Δεν κατεβάζω τον πήχυ και έχω απαιτήσεις από ένα κόμμα που πιστεύω πολλά χρόνια.
  Και άν πάλι διαψευσθώ, που πολύ το φοβάμαι,
  βλέποντας το Σαμαρά να φηψίζει επιδεικτικά στην μία κάλπη με αποτέλεσμα το Βενιζέλο να μιλάει για ΠΑΣΟΚ ισχυρό και δυνατό προς όφελος του λαού, βλέποντας να μην υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη,
  βλέποντας ο Πρωθυπουργός νά έχει ξεχάσει την πρώτη του αρχηγική λέξη "υπέρβαση",
  βλέποντας να καλύπτονται συστηματικά και απροκάλυπτα οι φοροκλέπτες και φοροφυγάδες ,
  τι να κάνουμε, γκίνια, αλλά δεν θα μου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Ομως αναρωτιέμαι, ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό ούτε στους υποψηφίους βουλευτές και συμβούλους οτι εχθρός της πατρίδος δεν είναι οι άλλοι, αλλά ο κακός εαυτός της κυβέρνησης του Σαμαρά. Που πρέπει χωρίς να υπολογίσει το λεγόμενο πολιτικό κόστος να εφαρμόσει αυτά που περιγράφεις. Και αφού τα επισημαίνεις γιατί δεν συνεχίζεις με καυστικότητα και ονοματολογία?

 44. lazaros avatar
  lazaros 25/02/2013 23:14:04

  παντως να κοιταξουμε λιγο και την κυβερνηση,γιατι πολυ για τον τσιπρα μιλαμε...διαβασε π.χ κανεις την ανακοινωση του Μανιτακη?
  ουσιαστικα κανει γαργαρα τα περι ΑΣΕΠ..μεχρι τωρα λεγανε πως οι απολυθέντες θα προκύψουν απο τους εκτος ΑΣΕΠ,εκτος αντικειμενικων διαγωνισμων.εκτος Δημοσιας σχολης συν καποιες εξαιρεσεις(απο το συνολο των ρουσφετιων δηλαδη,μιλωντας για την περιοδο απο την υπαρξη του ΑΣΕΠ και μετα)...τωρα ο Μανιτακης λεει θα αλλαξουν τα κριτηρια..στολιζει και καποιες πασοκικες εκφρασεις και τελος...θλιψη θλιψη θλιψη και λιγη ντροπη...τι αισχη ειναι αυτα?σε ζωα απευθυνονται...?αυτο ειναι το αξιοκρατικο δημοσιο που μας λεγαν?θα αλλαξουν τα κριτηρια!χαχα ΟΥΡΤ ρε ,λιγη ντροπη

 45. ΕΚΑΤΗ avatar
  ΕΚΑΤΗ 26/02/2013 01:35:10

  !?

 46. Elston avatar
  Elston 01/03/2013 00:11:29

  To proficiency που θα πάρει ο Τσίπρας γραφεται με ένα f...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.