#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2010 11:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ουδείς εχέφρων μπορεί να κατανοήσει γιατί η Ελλάδα σπεύδει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία»Λέγεται ότι ρωτήθηκε κάποτε ο Francois Mitterrand εάν θα μπορούσε να απαντήσει με μια μόνον λέξη στο ερώτημα "τι είναι πολιτική;".

Ο Mitterrand απάντησε: "Συμβολισμοί φίλτατε, συμβολισμοί…".

Εάν όντως έτσι είναι, εάν πράγματι πολιτική είναι πρωτίστως το μήνυμα που εκπέμπει κάθε λόγος, κάθε πράξη, κάθε απόφαση και κίνηση του ηγέτη καθώς και κάθε πολιτικό γεγονός, είναι και επίκαιρο και ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε: ποιο είναι το μήνυμα της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού, δέκα υπουργών του και πάνω από εκατό Τούρκων μεγαλοεπιχειρηματιών στην οικονομικά χειμαζόμενη, αυτήν την περίοδο, Ελλάδα";

Με λίγα λόγια, πως αντιλαμβάνεται ο έλληνας πολίτης αυτήν την "επίσκεψη-απόβαση" της πολιτικής και επιχειρηματικής ηγεσίας της Τουρκίας σε αυτήν την πρωτόγνωρα δυσμενή για εμάς συγκυρία;

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη μετά την προσφυγή της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης  Ευρώπης - ΔΝΤ και την υιοθέτηση του πιο σκληρού πακέτου οικονομικών μέτρων αυστηρής λιτότητας που έχουν γνωρίσει οι Έλληνες εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Ερντογάν έχει ήδη μιλήσει για την πρόθεση της Τουρκίας να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα. Πέραν αυτών, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σε Αθήνα και Άγκυρα,  θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συνεδρίαση "Μικτού ελληνο-τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου".

"Μικτό Υπουργικό Συμβούλιο" με άλλη χώρα δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν. Ούτε με παραδοσιακούς φίλους της Ελλάδας, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία. Ούτε ακόμα και με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γιατί τώρα όλα αυτά;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε με υπευθυνότητα τον κώδωνα της σοβαρότητας όταν, τόσο στη Βουλή των Ελλήνων, όσο και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι  δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια και προϋποθέσεις για μείζονες πρωτοβουλίες στα εθνικά θέματα, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος με την γνωστή τηλεοπτική δήλωσή του  "δεν μπορείς να βάζεις κόκκινες γραμμές όταν διαπραγματεύεσαι από θέση αδυναμίας", έχει κατ' ουσίαν συμφωνήσει με την θέση του κ. Σαμαρά. Προφανώς όμως η γνώμη του κ. Πάγκαλου δεν θεωρήθηκε αρκετά πειστική από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που έσπευσε να ανακοινώσει την εντατικοποίηση των λεγομένων διερευνητικών επαφών-στην ουσία διαπραγματεύσεων - Ελλάδας-Τουρκίας.

Ουδείς εχέφρων μπορεί να είναι αντίθετος με την ανάγκη συνεχούς διπλωματικής και πολιτικής προσπάθειας για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία. Ταυτόχρονα όμως, ουδείς εχέφρων και καλοπροαίρετος μπορεί να κατανοήσει γιατί η Ελλάδα σπεύδει - αυτήν τη στιγμή, από δυσμενή θέση - σε μια διαπραγμάτευση στην οποία η Άγκυρα συνεχίζει να θέτει όλα τα ζητήματα που θεωρεί ως "διαφορές" της με την Ελλάδα.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Δεν είναι ούτε αντιπολιτευτικό. Είναι η έκφραση ειλικρινούς και έντονου προβληματισμού για την σπουδή με την οποία η Κυβέρνηση επιταχύνει - τώρα - την "πολιτική καλής θελήσεως" προς την Άγκυρα, χωρίς αυτή να έχει μεταβάλει έστω και κατά κεραία τις γνωστές θέσεις και την πολιτική προκλήσεων έναντι της χώρας μας.

Ήταν τόσο δύσκολο, αλήθεια, να θέσουμε έστω και μια προϋπόθεση για την συγκρότηση του "μικτού ελληνο-τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ";

Για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν χρειάζεται, άραγε, να έχει προηγηθεί εμπέδωση ατμόσφαιρας ηρεμίας και αποφυγής προκλήσεων;

Δεν είναι λογικό, άραγε, ένα τέτοιο συμβούλιο να συνεδριάζει, χωρίς οι έλληνες υπουργοί να ανησυχούν μήπως την ίδια ώρα, ή τις αμέσως επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετάξουν και πάλι πάνω από το Αγαθονήσι;

Μια τέτοια προϋπόθεση εκ μέρους της Ελλάδας θα ήταν χρήσιμη έστω και ως ένα είδος διερεύνησης του βαθμού ειλικρίνειας της "πολιτικής μηδενικών προβλημάτων" του κ. Νταβούτογλου.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Έτσι τώρα αναμένουμε με ενδιαφέρον αλλά και εύλογη ανησυχία την άφιξη του κ. Ερντογάν, των δέκα υπουργών του και των εκατό επιχειρηματιών που θα τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την προσφυγή μας στον "μηχανισμό στήριξης"...

"Πολιτική είναι συμβολισμοί " έλεγε ο F. Mitterrand...

Γιώργος Σ. Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής ΝΔΣημ.: το άρθρο δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mavro kounavi avatar
  mavro kounavi 13/05/2010 11:23:30

  Έπρεπε να περιμένουν ακόμα 16 ημέρες για τη ... συνάντηση...

  • anhsyxos thrakas avatar
   anhsyxos thrakas @ mavro kounavi 13/05/2010 15:06:40

   29-5-1453.Η Πόλις εάλω, αλλά παραμένει Τουρκική.
   14-5-1920. Απελεθυέρωση Δυτικής Θράκης από Ελληνικά Στρατεύματα (Σύνταγμα Κρητών υπό τις διαταγές του Επαμεινώντα Ζυμβρακάκη). Η Δυτική Θράκη παραμένει Ελληνική.
   14-5-2010 "Απόβαση" Ερντογάν στην Ελλάδα και βούληση επίσκεψης στην Κομοτηνή.Ευτυχώς κράτησαν τα κυβερνοτσιράκια τα προσχήματα και δεν πηγαίνουν "οι τείνοντες χείρα φιλίας¨εκεί.Κανείς από όλο το "ασκέρι" δεν θα πάει Θράκη..?Σχετική διαβεβαίωση από επίσημα χείλη δεν υπάρχει.
   “Πολιτική είναι συμβολισμοί ” έλεγε ο F. Mitterrand...

 2. socrates avatar
  socrates 13/05/2010 11:56:36

  Μάλλον εννοείς "ουδείς εχέφρων Έλληνας".
  Εδώ οι αμερικανοί κτυπούσαν χρόνια τον Κ.Κ. για να τον υποχρεώσουν να διαπραγματυθεί από θέση αδυναμίας, τώρα με το δικό μας το παλληκάρι, θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη;
  Τόσο χρόνο και χρήμα ξοδέψαμε, είμαστε για τσιριτσάντζουλες;
  Μάλιστα, το γοργόν και χάριν έχει, διότι οι αμερικανοί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι οι μέρες του Γιωργάκη είναι μετρημένες.

 3. otiprepei avatar
  otiprepei 13/05/2010 12:25:08

  Τις κότες δεν τις χτυπάνε, απλά τις φοβίζουν....

 4. victoria avatar
  victoria 13/05/2010 12:31:55

  Εν πολλοίς σύμφωνοι..
  Αλλά για μένα τουλάχιστον, ένσταση στην παράγραφο:

  "Το αξιοσημείωτο είναι ότι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος με την γνωστή τηλεοπτική δήλωσή του “δεν μπορείς να βάζεις κόκκινες γραμμές όταν διαπραγματεύεσαι από θέση αδυναμίας”, έχει κατ’ ουσίαν συμφωνήσει με την θέση του κ. Σαμαρά. Προφανώς όμως η γνώμη του κ. Πάγκαλου δεν θεωρήθηκε αρκετά πειστική από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που έσπευσε να ανακοινώσει την εντατικοποίηση των λεγομένων διερευνητικών επαφών-στην ουσία διαπραγματεύσεων – Ελλάδας-Τουρκίας."

  1. Η διατύπωση είναι προβληματική σε ένα ευαίσθητο θέμα.. Νομίζω ότι πολύ διαφορετική είναι η -επεξηγώ γιατί σκύβουμε το κεφάλι- δήλωση του Πάγκαλου, με τη θέση Σαμαρά ότι ΔΕΝ διαπραγματεύομαι όταν είμαι σε δύσκολη θέση. Δεν είμαστε ηλίθιοι για να μην καταλαβαίνουμε ότι όταν χρωστάς και θες λεφτά δεν μπορείς να βάζεις και όρους, αλλά ο Σαμαράς για την κατάσταση σου λέει, είναι που είναι, μην ανοίγεις καν την κουβέντα για τα εθνικά! Μας φτάνουν τα οικονομικά, που θα πάρουν τους όρους που θέλουν..

  2. Σε συνέχεια του προηγούμενου, ας μην επικαλείται η ΝΔ τον Πάγκαλο για ..ανάστημα σε εθνικά θέματα, κάπως μου'ρχεται.

 5. takis avatar
  takis 13/05/2010 13:01:24

  Παιδιά, τσιμπιέμαι να δω αν είναι αλήθεια. Ο Παναγιωτόπουλος δήλωσε λέει πως «οι διμερείς επαφές είναι θετικές μεταξύ δυο γειτονικών λαών, που επιθυμούν τις καλύτερες σχέσεις και τη στενότερη συνεργασία».

  Συνάντηση λέει αύριο με Σαμαρά. Πέστε μου οτι είναι λάθος.

 6. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 13/05/2010 13:02:27

  Για την Ελλαδα δεν εχει κλεισει το θεμα με τις 300,000 Ελληνων διαβιουντων στην Κωνσταντινουπολι το 1923, με τεραστιεσ περιουσιες και επιχειρησεις που ηδη εξεδιωχθησαν και ο πλουτος τους υφερπαγη,, ο βιαιος εκτουρκισμος της Ιμβρου και της Τενεδου και οι βιαιπραγιες μετα φονων και ΛΕΗΛΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.
  Τα επασχηντα πονηματα εξωνημενων αναλογου αναστηματος και οσφυοκαμπτων δεν αλοιωνουν τα γεγονοτα, ουτε μπορουν να παραπλανησουν την κοινη γνωμη, εστω και αν οι απατριδες εσπευσαν να πολιτογραφησουν σαν Ελληνες τον καθε λαρομεταναστη για να αλλοιωσουν τα ψευτικα τους γκαλλοπ και δυστυχως και αυτην ακομα την αναδειξι συντομα της εκλογικης πλειοψηφιας.
  ΑΣ ΕΙΜΕΘΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙ.

 7. Σαος avatar
  Σαος 13/05/2010 13:50:10

  «Έλεγχος ταυτότητας» σε Mirage 2000-5 ανατολικά της Άνδρου από τουρκική Φ/Γ!
  13-05-2010 13:48:27

  Νέα επιθετική κίνηση 18 ώρες πριν την άφιξη του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη εφαρμόζουν πια οι τούρκοι στο Αιγαίο με de facto διχοτόμηση του Αρχιπελάγους.

  Πιο συγκεκριμένα στις 12:55 σήμερα και ανατολικά της Άνδρου και σε μη δεσμευμένη περιοχή τέσσερα Mirage 2000-5 της ΠΑ ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη αποστολή δέχθηκαν δύο κλήσεις ασυρμάτου στη συχνότητα κινδύνου από την τουρκική φρεγάτα TCG F-496 «Gokova» τύπου O. H. Perry ανακρίνοντας πρακτικά τα αεροσκάφη και ρωτώντας για την ταυτότητά τους, τις προθέσεις τους και τον προορισμό τους. Στην περιοχή εκτός της Gokova πλέουν ακόμη δύο τουρκικές φρεγάτες.

  Τα ελληνικά αεροσκάφη αγνόησαν τις τουρκικές κλήσεις και αφού πέρασαν κοντά από το τουρκικό σκάφος αναγνωρίζοντάς το συνέχισαν κανονικά την αποστολή τους.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12141&Itemid=139

 8. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 13/05/2010 13:55:38

  Ο χατζηελληνισμος κινειται μεσα στην ατμοσφαιρα του νεοοθωμανισμου,οπως το ψαρι στο νερο.
  Οι δε Ελληνες αποκοιμηθηκαν αγκαλια με το πληκτρολογιο κι οταν ξυπνησουν θα φορουν φεσακι.
  Αναβιωνουν τα περιβοητα "καπακια" των κοτζαμπασηδων με τους αγαδες.
  Αλλη μια αποδειξη οτι η Επανασταση του 1821 δεν τελειωσε ποτε...

 9. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/05/2010 14:57:22

  Αγαπητοί φίλοι τα ελληνοτουρκικά είναι από τα πιο σύνθετα ζητήματα που υπάρχουν στη παγκόσμια διεθνή σκηνή. Οι αφορισμοί δεν βοηθούν όπως δεν βοηθούν και οι ραγιαδισμοί. Θέλει ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ το ζήτημα.

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ Ηλίας 13/05/2010 15:48:18

   Ο Κολοκοτρώνης είχε καταλήξει πως η ελληνοτουρκική σχέση πρέπει να στηρίζεται στην ισχύ και στην αποφασιστικότητα: "Στον τούρκο άμα δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του. Άμα όμως του δείχνεις τα μπροστινά σου, σου δείχνει τα πισινά του"

 10. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 13/05/2010 15:09:21

  ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ!!!

 11. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 13/05/2010 15:27:41

  Αν δεν εχη το Θαρρος η πολιτικο-στρατιωτικη ηγεσια να εγειρη τις ελαχιστες απαιτησεις στους Τουρκους αλλα να δειξη δουλοπρεπεια, θα εισπραξη την αναλογη περιφρονησι απο εμας τους ιθαγενεις που εξισωθηκαμε ηδη πολιτειακα με τα μιλιουνια των μουσουλμανων που καθημερινα κατευωδωνει το τουρκικο λιμενικο, και ενιοτε συνοδευει μεχρι τα νησια μας, σε εκτελεσι επιτελικου σχεδιου πεμπτης φαλαγγας στη χωρα μας.

 12. 2Μ avatar
  13/05/2010 15:33:42

  Η ΔIEΘNHΣ AΓOPA
  Οι νεο-οθωμανοί* έρχονται...
  ZEZA ZHKOY

  Οι νεο-οθωμανοί έρχονται... Ο Ταγίπ Ερντογάν έρχεται... Κλειδώστε τις τράπεζες, ασφαλίστε το Αιγαίο και τη Θράκη, μαντρώστε τους λύκους του Γιώργου Παπανδρέου που ορέγονται ιστορικές συμφωνίες...

  Ολο το αρθρο εδώ

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_09/05/2010_400304

 13. anonymous avatar
  anonymous 13/05/2010 15:36:10

  Κανείς δε μπορούσε να κατανοήσει γιατί άνοιξε το μεταναστευτικό
  Κανείς δε μπορούσε να κατανοήσει γιατί μπήκαμε στο ΔΝΤ
  Κανείς δε μπορεί να κατανοήσει γιατί ανοίγει τα Ελληνοτουρκικά.

  Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη.

 14. Akis avatar
  Akis 13/05/2010 15:45:35

  Πόσο κρίμα, την Ελλάδα μας να την κυβερνούν προδότες.. :-(

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2010 15:46:39

  http://www.youtube.com/watch?v=u62yjPsfoZo&feature=player_embedded

  αφιερωμενο..

  ΠΠ

 16. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 13/05/2010 15:49:05

  Όλοι συμφωνούμε ότι τα πράγματα είναι πλέον οριακά και για να αλλάξουν θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και την παραμικρή ευκαιρία του παρουσιάζεται. Ο Σαμαράς ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθεί με τον Ερντογάν. Εφόσον είναι έτσι:
  1. Είναι μια μια ευκαιρία να προβληθεί ως ηγέτης απέναντι σε έναν πολυδιαφημιζόμενο και ικανό πολιτικό διεθνούς εμβέλειας. Να του δείξει ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι πολιτεύονται με βάση την εθνική αξιοπρέπεια. Και ας χαλάσουν πολυετείς φιλίες σε προσωπικό επίπεδο και ας εκνευριστούν ο Σουλτάνος με τον Βεζίρη και οι εδώ υποτακτικοί τους.
  2. Να υπενθυμίσει στον ΓΑΠ μία φράση του πατέρα του από το 1977 ότι διαπραγμάτευση είναι μία διαδικασία, στην οποία προσέρχεσαι προκειμένου κάτι να πάρεις και κάτι να δώσεις. Επομένως να ζητήσει να μας πει ο ΓΑΠ τί (συ)ζητάει και τι θα δώσει. Να τον χτυπήσει επικοινωνιακά
  3. Πραγματοποιώντας μια δυναμική και ουσιαστική συνομιλία με τον Ερντογάν θα αναδείξει τα εθνικά θέματα στην επικαιρότητα και θα προβάλλει θετικά τη ΝΔ, η οποία όσο δεν μιλάει ο ΚΚ ο Β' θα βάλλεται ως υπαίτια της οικονομικής κατάστασης.
  4. Αφού το άρθρο ξεκινά λέγοντας ότι η πολιτική είναι συμβολισμοί, είναι ευκαιρία για τον Σαμαρά να δείξει στο λαό μέσω μίας εθνικά αξιοπρεπούς συνάντησης με τον Ερντογάν ποιός κάνει για πρωθυπουργός.

 17. Dimi avatar
  Dimi 13/05/2010 16:20:55

  Όταν το κράτος αρχίζει να σκοτώνει, πάντα ονομάζει τον εαυτό του Πατρίδα.

  Επειδή η Ιστορία Επαναλαμβάνεται. Επειδή πρέπει να θυμόμαστε και μαθαίνουμε απ’αυτήν...

  Κάτω από το Αγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: Μπλόκο στον Εντοργάν και τα γιουσουφάκια του – Παρασκευή 14 Μαϊου 2010 στις 7μ.μ. http://bit.ly/a967Ld


  ΠΟΙΗΜΑ

  Του Αμπντί Ιπεκτσί, Δημοσιογράφου. «Φιλέλληνα!»

  Δολοφονήθηκε στις 1/2/1979, από τους υπερεθνικιστές «Γκρίζους Λύκους».

  Είναι οι ίδιοι «Γκρίζοι Λύκοι», οι οποίοι «Ελέω Mineiko», προσφάτως άνοιξαν γραφεία στο κέντρο της.. Ελευσίνας. Ξεσηκώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Τους οποίους, προσπάθησε (μάταια) να καθησυχάσει, η νεοταξική πολιτισμικότητα Χρυσοχοϊδη.

  Λίγο μετά τη δολοφονία του Αμπντί Ιπεκτσί και με πρωτοβουλία του τότε Διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδη και Μουσταφά Γκουρσέλ της «Μιλιέτ», συστάθηκε Ελληνοτουρκική Επιτροπή: «που θα απονείμει χρηματικό έπαθλο 40.000 δραχμών στο καλύτερο, πιο αμερόληπτο και πιο αντικειμενικό δημοσιεύμα, άρθρο ή μελέτη που θα προσεγγίζει τα προβλήματα των δύο χωρών με προσοχή και κατανόηση συμβάλλοντας επικοδομητικά στη σύσφιξη των σχέσεών τους.»

  Το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί απονέμεται κάθε δύο χρόνια, εκ περιτροπής, σε Αθήνα και Κωσταντινούπολη. Από το 1986 τελεί υπό την Αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

  Το εμβλημα του βραβείου Αμπντί Ιπεκτσί: ένα περίστέρι και μιά σφιγμένη γροθιά με κλάδο ελαίας!..


  "ΤΟ ΜΙΣΟΣ"

  Οσο υπάρχει ο πρόστυχος
  Ο Ελληνας σ’αυτό το κόσμο

  Δεν βγαίνει μα το Θεό αυτό
  το μίσος από μέσα μου.

  Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω
  τον σκύλο

  Δεν βγαίνει μα το Θεό αυτό
  το μίσος από μέσα μου.

  Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια
  Δεν σβύνουν ένα μίσος.

  Εκδίκηση να πάρω είναι ο
  Μοναδικός μου στόχος

  σάν αναμετρηθώ στης μάχης
  το πεδίο.

  Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια
  να κλαδέψω σε μιά μέρα

  Δεν βγαίνει μα το Θεό αυτό το
  Μίσος από μέσα μου.

  Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια
  Δεν σβύνουν ένα μίσος.

  Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα
  με τη λόγχη μου

  Ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα
  στη κόλαση

  Εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα
  στο σκοινί

  Δεν βγαίνει μα τον θεό αυτό το
  Μίσος από μέσα μου.

  Χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια
  Δεν σβύνουν ένα μίσος.

  * * * *

  Φιλελληνικό, ε;;

  Πάνω σ’αυτό το Ποίημα, "ΤΟ ΜΙΣΟΣ",
  στηρίχθηκε "Η Mινέϊκο-Ερντογάνια"
  Ελληνοτουρκική (Α)φιλία! των δύο λαών!

  Και ο Νοών.. Νοείτω

  Οι Ηρωες του 1821 έδωσαν το πανάκριβο αίμα τους!
  Και μετά 400 χρόνια, τους έδιωξαν από την Ελλάδα!

  Σήμερα, ο νεοταξίτης προσκυνημένος Jeffrey Μineiko
  Τους φέρνει πίσω στην Ελλάδα;; Ερήμην των Ελλήνων;;

  ΕΞΩ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  ΕΞΩ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

  ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!

  «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»… ~Jeffrey Mineiko

  «Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους» ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΗΣΙΣ:
  Jeffrey Mineiko is the name of the game.
  ή, πέφτει αυτός, ή χάνεται η Ελλάδα
  ή, Τώρα, ή, Ποτέ!

 18. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 13/05/2010 16:32:44

  Αληθευει οτι απεσυρθησαν ολες οι τουρκικες σημαιες απο συνεργειο του Δ.Αθηναιων;
  Αν ναι,πως θα παρελασει ο μπακλαβα-νταγιπ;

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2010 16:38:55

  Ποσους εχεφρονες γνωριζει προσωπικα ο καθενας απο εμας??

  ΠΠ

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2010 16:41:11

  Να συμφωνησουν να βαλουμε γυαλινους πατους στα υποβρυχια για θαλασσοσιινγκ απο κοινου με τους φιλους μας. Τουριστικες πτησεις με τα F16/18 προς 50.000Ε η μιση ωρα, τα βληματα κυπροπηγια, τις φρεγατες AegeanDisneyWaterLAnd, κλπ κλπ

  ΠΠ

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 13/05/2010 17:05:56

  Λεξεις που ΔΕΝ χαρακτηριζουν την αλητ μας:

  Ευπατριδης
  Εχεφρων
  Πατριωτης
  Ειλικρινης
  κλπ, κλπ.

 22. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/05/2010 19:08:51

  Κακά τα ψέματα. Σε μια ελληνική κοινωνία -που ακόμα και πριν την κρίση και την προτεκτορατοποίηση από το ΔΝΤ - που ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΧΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΕΠΟΥΔΕΝΙ, οι τσαμπουκάδες στον ελληνοτουρκικό "στίβο" είναι τουλάχιστον αστείοι. Εκεί βρίσκεται και η διαφορά μας με του εβραίους ας πούμε. Ένα κράτος μικρότερο από την Ελλάδα, έχει κάνει ΟΛΟΥΣ τους Άραβες και του Πέρσες να τρέμουν στο άκουσμα τους. Αυτή τους τη φήμη βεβαίως την απέκτησαν στα πεδία των μαχών όπου έχυσαν - και χύνουν ακόμα - ΠΟΤΑΜΙΑ αίμα, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥΣ ΧΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ!
  Η ελληνική κοινωνία έχει γαλουχηθεί με αρχές ξένες προς τον πατριωτισμό και την αυτοθυσία προς όφελος του καλού της πατρίδας. Life style, αυτοκίνητα, διακοπούλες στα νησάκια, φοροδιαφυγή και κριτική των πάντων από μακριά. Ο Έλληνας δεν είναι διατεθειμένος να χαλάσει τη ζαχαρένια του και μεγαλύτερη απόδειξη τούτου είναι ότι δεν έχει βγει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους μετά τα πρόσφατα μέτρα του ΔΝΤ.
  Μην το ψάχνετε. Η ελληνική πολιτεία [!] πρέπει να στύψει το μυαλό της [όσο απέμεινε] να βρει τρόπους ελιγμού στην ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ επικράτηση του νεο-οθωμανισμού στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε στο τέλος - εξήγησα στο γιατί - απλά μπορούμε να βάλουμε κι άλλους παράγοντες στο παιχνίδι και να το κάνουμε πιο δύσκολο για τους τούρκους.

 23. popolaros avatar
  popolaros 13/05/2010 19:15:54

  Δυστυχώς, όσους μήνες ακόμα θα τρώμε στην μάπα τον Jeffrey, το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι ο ξένος παράγοντας και μόνο ο ξένος παράγοντας.
  Οι ξένοι κάνουν πάρτυ με τον Jeffrey και οι Έλληνες μνημόσυνο.
  Υπομονή λίγους μήνες.
  Για αυτό βιάζονται...

 24. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 13/05/2010 22:59:01

  http://polis-agora.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.