#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2010 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οριστική η πτώχευση του ΠΑΣΟΚ!Αυτό που παρακολουθούμε καθημερινά δεν είναι οι αγωνίες μιας κυβέρνησης που αγωνίζεται να περάσει δύσκολα μέτρα «οικονομικής εξυγίανσης»...

Είναι η κατάρρευση ενός καθεστώτος!

Πότε έχουμε καθεστωτική κατάρρευση;

Όταν διαλύονται οι «σταθερές» του συστήματος.

Οι κοινωνικές, οι οικονομικές, οι θεσμικές, οι ιδεολογικές…

Όταν μια μόνο από τις σταθερές αυτές διαλύεται, έχουμε αποσταθεροποίηση

Όταν ένας συνδυασμός τέτοιων σταθερών ανατρέπεται, έχουμε μείζονα «κλυδωνισμό»

Όταν όλες μαζί καταρρέουν, τότε έχουμε κατάρρευση καθεστώτος!

Η μόνη τέτοια σημαντική καθεστωτική κατάρρευση που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες ήταν το 1974. Με «καταλύτη» μιαν εθνική καταστροφή. Στην Κύπρο...

Σήμερα το κυβερνητικό κόμμα, μόλις εννέα μήνες μετά την «πανηγυρική νίκη» του στις εκλογές, κάνει πράγματα πολύ χειρότερα από εκείνα που κατήγγελλε ως Αντιπολίτευση και απολύτως αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε.

Για την ακρίβεια, κάνει τα αντίστροφα από εκείνα που αποτέλεσαν όχι μόνο την πάγια Πολιτική του, αλλά και την αναλλοίωτη «ταυτότητά» του:

Επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ μοίραζε προνόμια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Όχι δικαιώματα. Προνόμια!

Τα «δικαιώματα» μπορούν να τα απολαύσουν όλοι και να τα ασκήσουν όλοι, μεγιστοποιώντας το όφελος της κοινωνίας.

Τα προνόμια μπορούν να τα απολαύσουν μόνο κάποιοι σε βάρος όλων των άλλων, σε βάρος του συνόλου.

Επί δεκαετίες του ΠΑΣΟΚ μοίραζε προνόμια. Και το έκανε με δανεικά...

Σήμερα αναγκάζεται να αφαιρέσει ουσιώδη δικαιώματα!

Κι αυτό δεν το αντέχει η κοινωνική βάση του, δεν το αντέχει το πολιτικό προσωπικό του, δεν το αντέχει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του, δεν το αντέχουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του.

Σε αυτούς, κυρίως, φαίνεται ανυπόφορο.

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε ένα κόμμα εξουσίας:

Ο «σκληρός πυρήνας» που πιστεύει στο κόμμα, το Λόγο του και στο διαχρονικό ρόλο του...

Κι ένα στρώμα οπαδών και ψηφοφόρων που δεν πιστεύουν, αλλά ψηφίζουν από ανάγκη (με τη λογική του «μικρότερου κακού») ή από συμφέρον (γιατί προσδοκούν προσωπικά οφέλη) ή για να «εκδικηθούν» το άλλο μεγάλο κόμμα.

Συνήθως από την φθορά του στην εξουσία, ένα κόμμα πρώτα χάνει τους «ευκαιριακούς» οπαδούς του. Τους άλλους, τους πιο «πιστούς», τους χάνει πολύ πιο δύσκολα…

Σήμερα έχει γίνει μια πρωτοφανής αντιστροφή: Εκείνοι που περισσότερο έχουν συγκλονιστεί από την Πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ο πιο «σκληρός πυρήνας» των οπαδών του. Οι «πιστοί» του

Αυτοί είναι που καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που έγιναν οι πρόσφατες εκλογές και νίκησε το κόμμα τους!

Αυτοί είναι που λένε – και το λένε μεγαλόφωνα πια – ότι καλύτερα να μην είχαν γίνει οι εκλογές του Οκτωβρίου.

Γιατί είτε η εξέλιξη στην οποία οδηγηθήκαμε – «οιονεί πτώχευση» την ονομάζουν πλέον στο εξωτερικό – ήταν αναπόφευκτη, οπότε καλύτερα να την είχε διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να έμενε «αλώβητο» και να ερχόταν στην εξουσία λίγο αργότερα για να ορθοποδήσει τον τόπο…

Είτε η πτώχευση δεν ήταν «αναπόφευκτη», την προκάλεσαν οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον τη χρεώνεται κι όλα!

Σε κάθε περίπτωση, κάθε υπόμνηση του αλησμόνητου εκείνου «λεφτά υπάρχουν» δημιουργεί ρήγματα συνείδηση σε κάθε οπαδό ή ψηφοφόρο, μόνιμο η «ευκαιριακό», του ΠΑΣΟΚ.

Κάθε κόμμα εξουσίας οφείλει τελικά να διαχειριστεί τις προσδοκίες που προηγουμένως δημιούργησε. Κάθε κόμμα μπορεί επικοινωνιακά να διαχειριστεί σε κάποιο βαθμό μιαν «έκπτωση προσδοκιών»: Δηλαδή λιγότερα απ’ όσα υποσχέθηκε…

Αλλά κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την απόλυτη αντιστροφή προσδοκιών: να έχει τάξει τόσα πολλά και μέσα σε λίγους μήνες να έχει αρπάξει τόσο πολλά, αντί να «μοιράσει».

Το ΠΑΣΟΚ δεν μοίρασε λεφτά αυτή τη φορά. Μοίρασε «λυπητερές»! Κι όσο πάει μοιράζει περισσότερες λυπητερές…

Κι αυτό απογοητεύει τους πάντες. Αλλά περισσότερο συγκλονίζει – και διαλύει - το «σκληρό πυρήνα» του.

Κι αν σε ένα κόμμα διαλυθεί η πάγια εκλογική του βάση, δεν αργεί η οριστική διάλυσή του.

Το βλέπουμε καθημερινά στη Βουλή: Όπου κορυφαία στελέχη του ξεκατινιάζονται δημόσια, οι υπουργοί του παλινωδούν, ψεύδονται και διαψεύδονται και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι μέρος των νομοσχεδίων τους προκύπτει και …αντισυνταγματικό!

Το ξέρουν πια όλοι, αν και δεν το ομολογεί κανείς: Οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ εύχονται ενδόμυχα να αντέξει! Να πιεί όλο το «πικρό ποτήρι»...

Γιατί με κάθε νομοσχέδιο που περνάει, χάνει οριστικά ένα μέρος από τη βάση του, από την ιστορική ταυτότητά του κι από την νομιμοποίησή του.

Όταν το καθεστώς της χούντας, μετά από χρόνια εθνοκαπηλείας, ταυτίστηκε με μιαν εθνική καταστροφή, όχι μόνο κατέρρευσε το ίδιο, αλλά καταδίκασε και τη δεξιά παράταξη σε δεκαετίες ενοχικών πλεγμάτων

Το ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες διακηρύξεων υπέρ της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και του «κοινωνικού κράτος» διαλύει σήμερα τα πάντα!

Και δεν θα «συνέλθει» ποτέ…

Βέβαια, φρόνιμο στην Πολιτική είναι ποτέ να μη λες ποτέ!

Εκτός, όμως, από τις περιπτώσεις που καταρρέουν τα πάντα.

Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα…

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alex avatar
  Alex 03/07/2010 22:27:09

  Μακαρι αλλα το θεμα ειναι να μην παρουν κεφαλι οι οπαδοι του νεοφιλελευθερισμου φορωντας καιονωνικο ψευδομανδυα...Και κατι αλλο το Πασοκ 35 χρονια τωρα προσπαθει να διαγραψει οτιδηποτε εμπεριεχει τον ορο Εθνος, εθνικο , προβαλλοντας ενα ψευδοπροοδευτισμο και ουσιαστικα προσπαθοντας να δημιουργηση ενα κρατος φαντασμα...Δεν γινεται να βγουμε απο τη κριση αν πρωτα απο ολα δεν αναδειξουμε την εθνικη μας συνηδηση και το πατριωτισμο μας...Παρτε παραδειγμα τη Γαλλια..Παντα ειναι μπροστα το εθνος και μετα ολα τα αλλα...ας σταματησει επιτελους η ψευδοεξισωση Εθνος=Φασισμος=ακροδεξια=Ρατσισμος...

  ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ...ακους Yiorgo?

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/07/2010 22:27:51

  Ακυρο και αντισυνταγματικο το μνημονιο.

  Ακυρη και η κυβ ΠΑΣΟΚ μιας και ξεπλυνε μαυρο χρημα κατα Τσουκρατο..

  Τι κανουμε ?? που παμε?? το ΔΝΤ θα παρει πισω ολα τα χαμενα απο τις Τραπεζες στην κριση στην Αμερικη και γενικοτερα. Εμεις ποτε και πως θα απρουμε τα $$ ΜΑΣ απ οσουν τα εφαγαν και τα εχουν εκτος?? Απο τη Μιζενς/ΜΑΝ κλπ κλπ

  ΠΠ

 3. k avatar
  k 03/07/2010 22:42:25

  Αφού όλα καταρρέουν και αλλάζουν, γιατί το ΠΑΣΟΚ να έμενε όπως ήταν?
  Νέα μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα ξαναμοιραστεί αλλιώς όλη η κομματική τράπουλα. Και το όλη σημαίνει όλη.

 4. l
  l' ami du peuple 03/07/2010 22:43:26

  ακριβως! οπως το εγραψε κι ο παπακωνσταντινου στο δρομο ή το πριν δεν θυμαμαι: " σημερα, η πιο θυμωμενη αντιπολιτευση, βρισκεται μεσα στο πασοκ"

  σχιστηκε λοιπον το παραπετασμα του ναου, και ανακαλυφθηκε η αμερικη!! ειδε η "αριστερα του πασοκ" τι ποιει η δεξια της!!και οργιστηκε πολυ!!

  ο υπολοιπος κοσμος το ειχε δει χρονια τωρα, υπηρξε ομως τετοια η αβελτηρια του "ανηψιου του εθναρχη" που εξανεμισε το ηθικο πλεονεκτημα που τον ειχε φερει στα πραγματα το 2004.

  εν παση περιπτωσει ολο και πιο πολυ η κατασταση θυμιζει βαϊμάρη, δειτε το ποστ για τα εμφυλιοπολεμικα του γεωργιαδη και θυμηθειτε το ρεκορ σχολιων για τα "σπασμενα καγιεν των πλουσιων"

  • σορός απο αποκαϊδια avatar
   σορός απο αποκαϊδια @ l' ami du peuple 04/07/2010 10:32:15

   η αριστερα θα φυγει.

 5. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 03/07/2010 22:46:45

  Oταν ένα κόμμα για να κυβερνήσει στηρίζεται ...

  ...σε head hunters για την στελέχωση κυβερνητικών θέσεων..
  ...σε εξαπτέρυγα για την νομιμοποίηση αποφάσεών του..
  ...σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ για τo image making υπουργών ...


  Οταν ένα κυβερνών κόμμα εμφανώς αποξενώνεται...

  ...από τους σταθερούς του ψηφοφόρους..
  ...από τα ιστορικά αδιάφθορα στελέχη του...
  ...από τα κοινωνικά στρώματα που τύποις εκπροσωπεί...


  ....εν πλω, θυμίζει τον Τιτανικό στο τρίγωνο των Βερμούδων!


  Κι όπως θα έλεγε κι ο Νίκος Καββαδίας
  "ο μπούσουλας είναι που στρέφει ή το καράβι;"

 6. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 03/07/2010 23:38:56

  Ενα πρέπει να είναι το σύνθημα:ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!
  Αυτοί δεν είναι κυβέρνηση,είναι απλοί υπάλληλοι,εντολοδόχοι των αφεντικών τους του ΔΝΤ,της ΕΕ και των διεθνών εβραίων τοκογλύφων παγκοσμιοποιητών.
  Ας ξανα-αγαπήσουμε την Ελλάδα μας και τους τίμιους έλληνες κι ας προσπαθήσουμε να βγούμε από το βάλτο που μας έχει πετάξει ο εθνοπροδότης GAP και η συμμορία του.

 7. SKAIs avatar
  SKAIs 03/07/2010 23:53:57

  @NZ
  Αν και καταλαβαίνω ότι τα όσα γράφετε, είναι απολύτως λογικά. Αισθάνομαι, όμως, ότι οι άνθρωποι (περίπου 3.000.000 ψηφοφόροι) που πίστεψαν στον "ολίγηστο", τον ψήφισαν και αποδέχτηκαν την προεκλογική εξαπάτηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον εκλεκτό των ΜΜΕδων. Είπαν ότι "αν δεν τον είχαμε θα έπρεπε να τον ευφεύρουμε". Εμετικές καταστάσεις!!!!

  Αν τελικά συμβούν τα όσα προβλέπετε, τότε θα πρέπει όλοι μας να ευγνωμονούμε τον Κ. Καραμανλή, που αυτοκτονώντας οδήγησε στον γκρεμό το "σύστημα ΠΑΣΟΚ", που δυστυχώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να ξεριζώσει.
  Αυτό είτε αρέσει είτε όχι είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ SKAIs 04/07/2010 08:51:53

   Ίσως τελικά φίλε μου, αυτή να είναι η μέγιστη συνεισφορά του ΚΚ Β'. Μπορεί πολλοί να τον κατηγορούν για οκνηρία και μαλθακότητα, αλλά τελικά ίσως αποδειχτεί καμικάζε της πολιτικής. Αντί "αφού δεν μπορεί να τους φαει, ας φάει μαζί τους" προτίμησε να τους "πάρει μαζί του".

  • perifanos deksios avatar
   perifanos deksios @ SKAIs 04/07/2010 13:41:39

   Συμφωνώ απόλυτα.Ο Καραμανλής κατηγορήθηκε από πάρα πολλούς για τις πρόωρες(σχεδόν από όλους τους δεξιούς) αλλά τώρα αρχίζει να φαίνεται η ορθότητα της απόφασης του..Μην παραξενευτείτε αν σε λίγα χρόνια όλοι μιλούν με τα καλύτερα.Και η σιωπή του είναι θετική.Σε περίοδο κρίσης η σιωπή είναι χρυσός.Το ιδιο είχε κάνει και ο μπάρμπας του όταν αυτοεξορίστηκε και επέστρεψε θριαμβευτής..

 8. Σταμ avatar
  Σταμ 04/07/2010 00:49:16

  Ένα πολύ θετικό στοιχείο της σημερινής κρίσης είναι ότι μπορείς να σχολιάζεις αρνητικά το ΠΑΣΟΚ μεγαλοφώνως σε δημόσιο χώρο (π.χ. στο μετρό), συζητώντας με κάποιο γνωστό, και κανείς να μην υπάρχει για να το υπερασπιστεί. Σε άλλες εποχές αυτό θα ήταν αδύνατο: Ο διπλανός πρασινοφρουρός θα πεταγόταν να σε κατακεραυνώσει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Σταμ 04/07/2010 17:19:13

   αν μπορούσε η μάνα μου να διαβάσει αυτό που έγραψες, θα συμφωνούσε απόλυτα μαζί σου, αν και εκείνη ακόμη δεν τολμάει να εκφρασθεί ελεύθερα...τι καταδίκη κι αυτή , για ανθρώπους που βγήκαν αλώβητοι από τη φωτιά του εμφυλίου, έχοντας σαφώς επιλέξει στρατόπεδο!

 9. blue nile avatar
  blue nile 04/07/2010 00:59:45

  πάρα μα πάρα πολύ καλή ανάρτηση...επαίνους στον ΝΖ...

 10. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 04/07/2010 02:14:48

  Το Πασόκ καταρρέει γιατί: 1) κάνει ακριβώς τα αντίθετα απ' αυτά που υποσχέθηκε και είναι συνυφασμένα με το εξαγγελτικό πολιτικό του DNA,
  2) καταργεί στην πράξη όλες τις ιδεολογικές και άλλες σταθερές που μπόλιαζε την κοινωνική του βάση επί δεκαετίες,
  3) δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ακόμη και στον πιο φανατικό οπαδό του, ότι όλα αυτά που ευαγγελιζόταν επί σειρά ετών, ήταν τελικά σκιές που εξαφανίστηκαν μπροστά στην ισχύ υπέρτερων συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, 4) προσπαθεί με άκομψο και αγχωτικό τρόπο, να κάνει εξ ανάγκης και δια της βίας, έναν νέο κοινωνικό μετασχηματισμό των δημόσιων και οικονομικών δομών, σε απόλυτα αντίθετη κατεύθυνση από τον (ευρύτερο και κοινωνικό) "μετασχηματισμό" που πραγματοποίησε τις προηγούμενες δεκαετίες. Κανένα κόμμα, υπό την ίδια σημαία, σύμβολα και πρόσωπα, στην παγκόσμια ιστορία της πολιτικής, δεν κατάφερε να κάνει δύο κοινωνικούς μετασχηματισμούς, τον έναν ακριβώς αντίθετο από τον άλλο !!! Πρόκειται για πραγματική φάρσα της πολιτικής ιστορίας, αυτό που βιώνουμε όλοι μας σήμερα! Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα συμφωνήσω απόλυτα με το συμπέρασμα του άρθρου: "Εκτός, όμως, από τις περιπτώσεις που καταρρέουν τα πάντα.
  Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα…"

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιάννης Χριστόπουλος 04/07/2010 09:45:17

   Mπα,υπαρχει και ενα κομμα πιο ευελικτο απο το ΠΑΣΟΚ.Το ΠΑΣΟΚ περασε δυο φασεις,τη φαση του λαικισμου (Ανδρεας) και τη φαση του εκσυγχρονισμου (ηπιος επι Σημιτη και αγριος τωρα).
   Το Κομμουνιστικο κομμα Σερβιας ξεκινησε το 1945 ως σταλινικο κομμα,μετα εγινε κομμα ηπιου κομμουνισμου την τιτοικη περιοδο,μολις επεφταν τα καθεστωτα μετονομασθηκε σε σοσιαλιστικο και εγινε στη πραγματικοτητα εθνικιστικο πολεμικο κομμα επι Μιλοσεβιτς και αφου εχασε τους πολεμους αναδυθηκε ως "εκσυγχρονιστικο" δυτικοφιλο αλα υστερο ΠΑΣΟΚ τωρα.Ηταν παντα το ιδιο κομμα με στελεχη παιδια προηγουμενων στελεχων που εστριβε και γυριζε κατα τις επιταγες των καιρων και αφου κατεστρεψε κυριολεκτικα τη χωρα του με πολλους τροπους συνεχιζει.
   Υπαρχουν και χειροτερα.

   • Greco avatar
    Greco @ ψυχραιμια 04/07/2010 13:03:03

    μη βαζεις ιδεες...

 11. aengus avatar
  aengus 04/07/2010 04:54:51

  Υπάρχουν (…) κάποια σημάδια… Κάποια σημάδια που τουλάχιστον εγώ πρώτη φορά στη ζωή μου τα βλέπω, όπως για παράδειγμα…
  Η αγαστή και απροκάλυπτη (πλέον) συνεργασία σοσιαλφιλελεύθερων και εθνικοσοσιαλιστών. Τα αποβράσματα του ΛΑ.Ο.Σ. αποτελούν το καλύτερο δεκανίκι και συμπαραστάτη της κυβέρνησης (…)
  Οι καθημερινοί λίβελοι των Μανδραβέληδων (Π. Μανδραβέλης = Δημοσιογράφος που στην σημερινή νέα Κατοχή, την Κατοχή Γ’, αποτελεί την σύγχρονη Σίτσα Καραϊσκάκη).
  (…) Οι άρπα κόλα “εσχατολογικές” έρευνες, προβλέψεις, αναλύσεις, εκθέσεις ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση του κόσμου, οι κατασκευασμένες φήμες και το κλίμα φόβου που συντονισμένα διασπείρεται.
  Ο πανικός των κατ’ επάγγελμα αριβιστών και τυχοδιωκτών της πολιτικής να τρέξουν να πάρουν θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό με νέα κόμματα, ως λευκές περιστερές εμβαπτισμένες στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
  … που δείχνουν, πως -ίσως για πρώτη φορά από το 1989- ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Για πρώτη φορά από τότε έχουν απωλέσει το υπεροπτικό ύφος του “νικητή” και ανησυχούν έντονα για την κουτάλα και τα ζουμιά. Μπορεί να βγάζουν δόντια, αλλά ταυτόχρονα έχουν και την ουρά στα σκέλια. Κι αυτό σημαίνει κάτι…
  (Από το ιστολόγιο ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ)

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ aengus 04/07/2010 10:46:38

   Συμφωνώ .Οπως επίσης οτι απομυθοποιήθηκε τό Σημιτικό καθεστώς,τό πλέον χιλιοϋμνημένο από τήν διαπλοκή καί απομυθοποιείται και δεύτερη φορά από τόν ΄διάδοχο πού πήρε τό δαχτυλίδι κατ΄ανάθεσιν΄.
   Τά διάφορα κομματίδια μέ ΄προσωπικότητες΄(βλέπε Ντόρα και ο μάρτυς υπεράσπισης Μεταξόπουλου ,Κουβέλης)τά ετοιμάζουν ως χρυσή εφεδρεία άν απαιτηθεί..
   Πάντως γιά πρώτη φορά δείχνουν νά φοβούνται.Εξ΄ού και η επιστροφή σέ τρομοκρατία μετεμφυλιοπολεμικού τύπου και ή ανάδειξη τού Καρατζαφέρη σέ Αντιπροέδρου Β . τής ΄Κυβέρνησης΄
   Τό θέμα είναι όμως τί γίνεται απ΄εδώ και εμπρός καί πώς θά αποτυπωθεί η ανάγκη τών πολιτών νά αντιδράσουν οργανωμένα καί όχι χαοτικά.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ aengus 04/07/2010 17:22:01

   προσοχή, όποιος φοβάται είναι επικίνδυνος

   • zackii avatar
    zackii @ δρόμος 04/07/2010 21:34:36

    Το πιό σωστό! Όταν στριμώξεις το θηρίο -βλέπε το αμετανόητο σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα- είναι πιό επικίνδυνο. Και εδώ λέμε γιά ανθρώπους που κινδυνεύουν με φυλακή -άσε που σε άλλες χώρες θα κινδύνευαν με εκτέλεση γιά εσχάτη προδοσία.

 12. klausevitz avatar
  klausevitz 04/07/2010 07:45:18

  Η κρίση είναι γενικευμένη και πολυσχιδής...
  ...κρίση οικονομική,πολιτική,πολιτισμική...
  ...κρίση γεωπολιτική,απο το '90 και μετά...
  ...κρίση δημογραφική, απο τις σημαντικότερες....
  και άλλες πολλές επι μέρους......
  Οι αλληλοχρεώσεις γίνονται μέ βάση "τοποθετήσεις"...
  ...βαθμοί ευθύνης και καταλογισμών υπάρχουν, υπο τις
  παρούσες περιστάσεις δεν συνεισφέρουν τίποτε ιδιαίτερο!
  Η εκτεταμένη κοινωνική συνενοχή-μακρά,επίμονος και διαβρωτική-
  δεν επιτρέπει να κάνει κανείς τον ανήξερο...!
  Τώρα, περισσότερο απο ποτέ, χρειαζόμαστε ανθρώπους ακέραιους
  και επινοητικούς...χρειαζόμαστε προτάσεις άρσης των αδιεξόδων.
  Η κατάρρευση είναι προφανής...η επόμενη σελίδα είναι το ζητούμενο!
  Το παραρίξαμε στη διχαστική θεματογραφία!

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2010 08:15:39

  Ο σκληρός πυρήνας των κομματικών λαμόγιων ζει και βασιλεύει αν και έχει κάπως κουρνιάσει. Απόδειξη: Η επέλαση που ετοιμάζεται στο δημόσιο τομέα ενόψει κρίσεων προαγωγών. Οι θέσεις ευθύνης (και κουτάλες) μοιράστηκαν στα πράσινα στελέχη ήδη. Ετοιμάζεται πράσινη εφόρμηση στα ταμεία για το τελικό φαγοπότι.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Strange Attractor 04/07/2010 08:25:21

   Εχουν κάνει ...τουκαπρω... οι Μητσοτακοσημιτικοί πασόκοι!

  • dimitris avatar
   dimitris @ Strange Attractor 04/07/2010 08:38:12

   Συμφωνώ μαζί σου ! Η ιστορία λέει ότι θα φάνε και κάποια δις του ΔΝΤ και μετά θα φύγουν, Νομίζω άλλωστε ότι και στην Αργεντινή και στην Ουγγαρία οι κυβερνήσεις που διαχειρήστηκαν χρήμα του Ταμείου εβαλαν το χέρι τους στο βάζο με το μέλι και μετα έφυγαν κακήν κακώς.

 14. rizospastikos avatar
  rizospastikos 04/07/2010 08:41:29

  Περιμενετε (μαζι κι εγω) να πεσει το ΠΑΣΟΚ...

  Αληθεια με ποιο τροπο??

  Οταν ολοι οι θιγομενοι απο το ασφαλιστικο και τα εργασιακα αντι να κατεβαινουν στο δρομο ασχολουνται με το υιο Ζαγοριτη και τη Τζουλια??
  Οταν το συνδικαλιστικο κινημα ειτε εχει προσκυνησει (παναγοπουλος) στις κομματικες επιταγες, ειτε ειναι ανυπαρκτο (ΔΑΚΕ), ειτε ειναι στη Γωνια λοιδωρουμενο (ΠΑΜΕ) ως εθνικος μειοδοτης??

  Οταν ενθεν κακειθεν για ολα "φταιει ο Καραμανλης" ειδικα για οσους ευεργετηθηκαν τη περιοδο 2004-2009??

  Οταν στη αποδω πλευρα ΟΛΟΙ σφαζονται για τη "Ντορα" τον "Αντωνη" το "Κωστα" και το "Βρασιδα" εν μεσω θυελλας αντιλαϊκων μετρων που θα εκαναν και αυτη τη Θατεσερ να μοιαζει με πρωτοετη μαθητη της Σχολης Λενιν??

  Οταν συσσωμη η αντιπολιτευση πλην ΚΚΕ περιμενει το "Σεπτεμβρη" για να εκφραστει ταχατες η λαϊκη οργη λες κι ενας μηνας ετσι απο μονος ειναι αρκετος για να ξεσηκωσει τους εξαθλιωμενους??

  Ας μην εχουμε αυταπατες...
  Οσο ο λαος αφηνεται στα "δελτια των οκτω" ανυπερασπιστος κανενας Σεπτεμβρης δε προκειται ποτε να ερθει...

  Και κανενα προγραμμα εξοδου απο τη κριση οσο ρεαλιστικο κι εφαρμοσιμο "απο αυριο" μπορει να ειναι, οσο εξαγγελεται απο το Ζαππειο δε μπορει να εχει καμμια απηχηση γιατι πολυ απλα η μεγαλη μαζα δε θα μαθει ποτε γιαυτο...

  Καλα τα συνεδρια, καλα και τα blogs καλες και οι εσωκομματικες ομφαλοσκοπησεις, αλλα ο αγωνας (πρεπει να) γινεται στους δρομους...

  • σορός απο αποκαϊδια avatar
   σορός απο αποκαϊδια @ rizospastikos 04/07/2010 12:07:14

   Ναι, να μην έχετε αυταπάτες, οσο τη "λαϊκή οργή" περιμένει να τη καπελώσει το ΠΑΜΕ και η Παπαρήγα για προσωπικό όφελος δεν θα δείτε κανένα στους δρόμους.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ rizospastikos 04/07/2010 16:09:15

   rizospastikos

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

   Δυστυχώς παρά τις αναμφισβήτητες καλές προθέσεις του ο Σαμαράς

   κάνει ξανά το σφάλμα που έκανε και με την Πολιτική Άνοιξη.

   Πιστεύει ότι το εκλογικό σώμα είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ.

   Ετοιμάζει τις προτάσεις του για τα οικονομικά πιστεύοντας ότι οι

   Ελληνικές οικογένειες θα κάτσουν το βράδυ γύρω από το τραπέζι να

   τις αναλύσουν.

   Αντί να παρουσιάσει άμεσα νέο πολιτικό προσωπικό,

   αντί να κρεμοτσακίσει όλους όσους εκλέγονταν επί δεκαετίες στα

   κομματικά όργανα και επανεξελέγησαν πάλι(π.χ εκλέχθηκαν όλοι οι

   περιφεριάρχες Παυλόπουλου),

   αντί καταγγείλει όλα τα μέσα ενημέρωσης που εμπλέκονται στη

   διαπλοκή,

   αντί να καταγγείλει τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της

   διαπλοκής,

   ασκεί την πολιτική με συμβατικό τρόπο.

   Επειδή όμως το συμβατικό θα πεθάνει οσονούπω,

   δεν βλέπω τρόπο διάσωσης.

   Οταν ο κόσμος θα βγει στούς δρόμους με τις κατσαρόλες

   και δεν θα έχει πείσει ότι διαθέτει όχι το know how αλλά τους

   ανθρώπους που θα φέρουν την ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,τότε τα πράγματα θα

   είναι δύσκολα.

   Για να πείσει ότι φέρνει την ανατροπή πρέπει να το αποδείξει ΑΠΟ

   ΤΩΡΑ.

   Και οι Αβραμόπουλοι,Δήμες και Παπαπιμίκοι δεν πείθουν.

 15. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 04/07/2010 08:53:25

  Καλά δεν την παλεύουνε εκεί πέρα στο ΒΗΜΑ. Ούτε τα άλλα τα παπαγαλάκια. Βάφτισαν την ερώτηση "Συμφωνείτε με την ίδρυση κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη" και το ποσοστό 15% που παίρνει σε πρόθεση ψήφου. Όλα τα ρεπορτάζ αυτό λένε. Και εγώ θέλω να ιδρύσει κόμμα, να πάει άπατο και να πάει σπιτάκι της η εθνοπροδότρα. Αλλά δεν θα το ψήφιζα ΠΟΤΕ!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ etsi_kai_allios 04/07/2010 17:32:34

   μα όχι, δεν βλέπεις, πρόκειται για το νέο νεο-πασοκ των νεοφιλελεύθερων απογοητευμένων από τους γιωργάκη και σια, συνασπισμένων υπό τη Ντόρα προκειμένου να εκπληρώσουν την κατάρα του Καραμανλή...(μ'ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια, που λένε στο χωριό μου)

 16. anonymous avatar
  anonymous 04/07/2010 09:05:30

  "Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» Δυτικής Αττικής.
  Σε πια γούρνα έπεσε το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ περί αρίστων και όχι αρεστών;

  Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου, Σταυρούλα Δήμου, η επονομαζόμενη ΜΑΜΑ, απόφοιτος Λυκείου, Δημόσιος Υπάλληλος, Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, στενή συνεργάτης - κομματάρχης του κυρίου Παγκάλου στη Δυτική Αττική.

  Μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου, Τσίγκος Αθανάσιος, απόφοιτος Λυκείου, αρτοποιός (διατηρεί αρτοποιείο στον Ασπρόπυργο), κομματάρχης του...

  κυρίου Παγκάλου, δημόσιες εμφανίσεις, τραπέζια κτλ. με τον κύριο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

  Μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου, Φιλιππής Φίλιππος απόφοιτος Λυκείου υπάλληλος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

  Επισυνάπτω τον σύνδεσμο.
  http://www.thriassio-hosp.gr/index.cfm?Level1=2&Level2=1&Level3=0&Level4=0

  Αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
  μετά απ’ όλα τα παραπάνω πως να μην μεταναστεύσουν κατά εκατοντάδες ειδικευμένοι άνθρωποι με masters και διδακτορικά.
  Τι μπορεί να τους κρατήσει στην Ελλάδα;
  Με αυτούς τους τρόπους που μετέρχεστε περιμένετε να ανακάμψει η Ελλάδα; Αρτοποιοί και γραμματείς να είναι αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία νοσοκομείων; Με προσόντα που απέκτησαν στο λύκειο; Απορώ γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι δώσαμε τα ωραία μας λεφτά και σπαταλήσαμε τόσα χρόνια σε σπουδές για να καταντήσουμε σήμερα Φιλιππινέζες αρτοποιών και γραμματέων...


  Με τιμή

  Ένας εξοργισμένος πολίτης, που κάποτε θαύμαζε την οξύνοια σας".

  Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8813.html

  Το ότι έβαλαν δικούς τους δε με ενδιαφέρει. Το ότι έβαλαν αμόρφωτα κομματόσκυλα είναι το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να αναδειχθεί όσο πιο πολύ γίνεται.

  • zonitis avatar
   zonitis @ anonymous 04/07/2010 13:49:56

   Σε γουρνες πεφτουν τα γουρουνια. Οι υποσχεσεις δεν ηταν παρα αερας, αερας κοπανιστος. Οι Γερμανοι λενε αερας ζεστος, για να εννοησουν την πορδη. Αυτο ακριβως ηταν αυτα τα λογια. Αερας ζεστος κατα την γερμανικη εννοια

 17. Μάχος avatar
  Μάχος 04/07/2010 09:37:05

  Η αλήθεια είναι ότι οτι πρώτη φορά, παραμομές εκλογών, ακούσαμε τόσα πολλά ψέμματα. Πρώτη φορά οργίασε ο λαϊκισμός. Και αποδείχτηκε ο χειρότερος λαϊκιστής ένας άνθρωπος υποτίθεται νέος, μορφωμένος, με αξίες ηθικές, περιβαντολλογικές, αναπτυξιακές κλπ. Πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος να είναι ο χειρότερος ψέφτης? Ποιός Πασόκος έχει το σθένος να ξαναψηφίσει τον GAP? Από τον Οκρώβρη που θα γιναντωθούν και οι διαμαρτυρίες του κόσμου -γιατί τότε θα δουν την πραγματική κατάσταση της τσέπης τους- τι θα μας λένε οι Πασόκοι? Κάντε υπομονή? Ή ότι φταίει ο Καραμανλής? Ο Καραμανλής φταίει γι' αυτά που δεν έκανε. Αλλά και ο GAP και η παρέα του φταίνε για ότι κάνουν εναντίον των Ελλήνων. Πότε θα πάρει τα πάνω του αυτός ο κόσμος, αυτός ο τόπος? Μέχρι πότε θα μας κυβερνούν τσιράκια των "ξένων επενδυτικών οίκων"? Μέχρι πότε αυτοί που μας κυβερνούν θα σκύβουν το κεφάλι (και τη μέση) στους ξένους, για μας, αφέντες τους? ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ? ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ? Για σκεφτείτε το...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μάχος 04/07/2010 10:30:43

   "ένας άνθρωπος υποτίθεται νέος, μορφωμένος, με αξίες ηθικές, περιβαντολλογικές, αναπτυξιακές κλπ." ...

   νέος; πόσο νέος και φρέσκος "πολιτικά" μπορεί να θεωρηθεί ένας με 15ετές φορτίο πλήρους και συνειδητής θήτευσης στις κυβερνήσεις πασοκ και καθοριστικής συμμετοχής στις αποφάσεις αυτών; Σερβία, Ίμια, Ανάν

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ αλλενάκι 04/07/2010 17:36:41

    και στις ρεμούλες, αλλενάκι, να μην ξεχνιώμαστε με τη φοβερή οικογένεια Παπανδρέου...άκου "ηθικές αξίες"!!!!!

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Μάχος 05/07/2010 13:02:02

   εγώ πιστεύω ότι θα ξαναεκλεγεί ο γαπ άνετα. μελετώντας τη νεώτερη ελληνική ιστορία, ο βενιζέλος τα ίδια πράγματα έκανε. πραξικοπήματα, διχασμούς κλπ. μπορεί να κάνει και καναν πόλεμο με την τουρκία έτσι για τους τύπους, να χάσει τη θράκη και το μισό αιγαίο νόμιμα και μετά να επανεκλεγεί για να σώσει τη χώρα από τον εαυτό του όπως ο βενιζέλος. μόνο το μουσάκι του λείπει, όσο για την καράφλα, ολόιδια. τυχαίο? δε νομίζω.
   και θα μείνει στην ιστορία σαν εθνοσωτήρας που έσωσε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή και την ολοκληρωτική υποδούλωση στους τούρκους, αφού θα έχει χάσει μόνο θράκη-μισό αιγαίο. τότε θα λέμε "η λάρισα είναι ελληνική".

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 05/07/2010 13:05:28

    θα γραφτούν και τραγούδια:
    του γιωργάκη το μουστάκι
    έσωσε το λαρισάκι
    του γιωργάκη η καράφλα
    δε γίνεται ρίμα με την καράφλα

 18. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 04/07/2010 09:40:27

  Για αλλη μια φορα ο ΓΑΠ δινει συνεντευξη χωρις την Ελλας την ευγνομονουσα πισω απο το γραφειο του.... Ολοκληρο το σχεδιο εξοντωσης του ελληνικου εθνους σε εφαρμογη. Δε θα τους περασει αδερφια!!!!

 19. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 04/07/2010 09:49:54

  @Γ.Τ Η μονη σοφη του κινηση εστω και αν σημειολογικα αλλο θελει να δειξει... Γιατι να τον ευγνομωνει η Ελλας? Αυτο της ελειπε της ταλιπωρης, να τον ευγνομωνει κι ολας... Ειπαμε Ψωροκωσταινα μπορει ναναι αλλα οχι και μαζοχιστρια...

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Μαυρη Αντιδραση 04/07/2010 10:12:30

   Στον πίνακα,η Ελλάς ευγνομωνεί τους αγωνιστές του 21 και όχι τους κατα καιρούς πρωθυπουργούς που βρίσκονται απο κάτω.
   Ειδικά για το ΓΑΠ, χρειάζεται ένας πίνακας με θέμα "Η Ελλάς καταπτύουσα"

   • aengus avatar
    aengus @ εναςάσχετος 04/07/2010 16:46:39

    Το καλύτερο σύντομο σχόλιο ever !!!!!!!

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/07/2010 10:26:51

  Oι τράπεζες στις χώρες των "PIIGS" -που εφαρμόζουν τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας- αιμοδοτούνται πλουσιοπάροχα από τα ταμεία σταθεροποίησης και ευημερούν (στην Ελλάδα 28 δις του καραμανλή και 15 δις του παπανδρέου)

  από καπιταλ τζι αρ.:
  Σημαντική αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες το Μάιο δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Ειδικότερα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν στα 379,7 δισ. ευρώ από 373,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, αναρριχήθηκαν δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων το Μάρτιο του 1998.

  Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν στο ίδιο διάστημα οι τραπεζικές καταθέσεις σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι καταθέσεις στα Ιρλανδικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έφτασαν τα 685,3 δισ. ευρώ το Μάιο από 655,3 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι Ισπανικές καταθέσεις ανήλθαν στα 2,239 τρισ. ευρώ από 2,183 τρισ. ευρώ. Στην Πορτογαλία, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων διαμορφώθηκε στα 308,9 δισ. ευρώ από 295 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 300 δισ. ευρώ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ αλλενάκι 04/07/2010 10:48:59

   μαζικη φυγη απο risk assets το μαιο - με τα 'ακινδυνα' κρατικα ομολογα εκτος παιχνιδιου - μετρητα ειναι το τελευταιο καταφυγιο

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/07/2010 10:41:57

  Μεταξυ τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμος.Προς το παρον το ΠΑΣΟΚ χανει λιγοτερο απο οτι η ΝΔ οποτε δεν απειλειται.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ ψυχραιμια 04/07/2010 11:05:41

   Σωστά! Για το λόγο αυτό λοιπόν θα πρέπει ο Σαμαράς να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ τη πορεία για να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού...

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ΑΡΚΑΣ 04/07/2010 12:07:23

    προς το παρον στηριζει εμμεσα ΓΑΠ - τι σε κανει να πιστευεις ο'τι αν δεν καταλαβε τι παιζεται μεχρι τωρα θα το καταλαβει στη συνεχεια..

 22. armageddon avatar
  armageddon 04/07/2010 10:46:26

  ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ,ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
  ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΜΜΑ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981
  .ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ,ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΗ
  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ
  ΧΡΗΜΑ ΣΕ OFFSHOR ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΒΑΡΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ
  ΦΤΕΕΙ Η ΤΡΩΙΚΑ.

  • σορός απο αποκαϊδια avatar
   σορός απο αποκαϊδια @ armageddon 04/07/2010 11:04:54

   Αν τα ΜΜΕ δεν φοβόταν κατάρρευση ΠΑΣΟΚ δεν θα προωθούσαν συνεχώς και τη Ντόρα.
   Ή διαλύουν τη ΝΔ και φτιάχνουν ενα κεντρώο μόρφωμα δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, ή η ΝΔ αντέχει και εν τέλει διαλύουν το ΠΑΣΟΚ και φτιάχνουν ενα κεντρώο μόρφωμα που αντί του ΠΑΣΟΚ.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ σορός απο αποκαϊδια 04/07/2010 17:41:22

    συμφωνώ μαζί σου - και φαντάζομαι τον Ανδρέα να βγάζει σπυριά στον τάφο του όσο θα σκέπτεται την πιθανότητα να ηγηθεί η Ντόρα του νέου ΠΑΣΟΚ...

  • Greco avatar
   Greco @ armageddon 04/07/2010 13:08:24

   ηξερα εναν δεξιο φολα που εβριζε το πασοκ μετα το 81
   μολις τον διορισαν,το ραψε
   απο τοτε εγινε φανατικος γενιτσαρος πασοκτσης...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Greco 04/07/2010 13:10:22

    Αυτή είναι περιγραφή και ενός Λιάγκα, χα,χα,χα,χα....

 23. σορός απο αποκαϊδια avatar
  σορός απο αποκαϊδια 04/07/2010 10:54:24

  Πολύ καλό άρθρο για να περάσει και σε άλλες ιστοσελίδες.

  Χαιρόμαστε γιατί το ΠΑΣΟΚ όντως απέτυχε.
  Πρέπει να λυπόμαστε και να ανησυχούμε γιατί αυτό το κόμμα όπως κατάντησε θα κλείσει τουλάχιστο χρόνο ως κυβέρνηση στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
  Τίποτε δεν αποκλείει ενα άλλο μόρφωμα να παρουσιαστεί στην πολιτική σκηνή και με ψέμματα να παραμείνει άλλο ενα χρόνο και μετά άλλο ενα μόρφωμα να κάνει τα ίδια κ.ο.κ. εως ότου η παγκόσμια κατάσταση να σταθεροποιηθεί κι ο λαός μαζί με τη χώρα να συρθεί ΠΑΛΙ πίσω απο τις εξελίξεις. Ενας λαός που δύσκολα πλέον θα αναγνωρίζεις οτι ανήκει στην Ελλάδα.

 24. Orestios avatar
  Orestios 04/07/2010 11:01:51

  Η χαριστική βολή δίνεται από το GAP με την σημερινή του συνέντευξη. Ομολογεί τα θηριώδη ψέματα του και υπενθυμίζει στους Έλληνες πόσο πολύ τους εχθρεύεται.

 25. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/07/2010 11:44:40

  Μέσα στα πλαίσια της διεθνούς συνωμοσίας των τραπεζικών κεφαλαίων που κάνουν (αόρατα) κουμάντο, προκειμένου να επιβάλλουν μια νέα παγκόσμια τάξη, ο δικός μας ΓΑΠ είναι ένα μικροαντίγραφο του Ομπάμα που άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει τελικά. Εκείνος ξεγέλασε τους ψηφοφόρους του δημιουργώντας κυβέρνηση της Γουόλ Στριτ, ο δικός μας μας ξεγέλασε φέρνοντας μας ως κυβέρνηση το ΔΝΤ, του οποίου μάλλον είναι "υπάλληλος".
  Και αρκετός κόσμος ακόμη πιστεύει σε ΠΑΣΟΚ!!!!
  Το ΠΑΣΟΚ όμως μεταλλάχθηκε σε υποκατάστημα της μπίλτερμπεργκ προ πολλού. Άλλοι εξαγοράστηκαν και άλλοι εξαφανίσθηκαν από τα κοινά, παντρέεύτηκε και η Ματσούκα... οπότε ποιός απομένει να μας σώσει;

 26. aengus avatar
  aengus 04/07/2010 12:06:41

  Σήμερα η εφ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύει πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS σε ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΔΕΙΓΜΑ (2.003 ατόμων) από την πανελλαδική έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH, που δημοσιεύετε σε προηγούμενη ανάρτηση . Δεν αντέχω να μη δώσω 2-3 σημεία:

  ΠΑΣΟΚ 24,7
  ΝΔ 19,3 (διαφορά 5,4)
  ΚΚΕ 7,8

  Αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%

  To GAP κάτω από τη βάση: 4,73 στα 10, από 6,23 τον Ιανουάριο

  Επίσης, το 49,3% δικαιώνει τον Σαμαρά για το όχι στο Μνημόνιο, έναντι του 37,7%.
  Μεταξύ αυτών που τον δικαιώνουν είναι: 32,2% από ΠΑΣΟΚ, 54,3% από ΚΚΕ, 51,6% από ΛΑ.Ο.Σ., 48,7% από ΣΥΡΙΖΑ…

  Στην ίδια εφημερίδα, στο «Κατά Μάρκον», διαβάζω: «Έχουν κάτι δημοσκοπήσεις εκεί στο Μαξίμου (…) Ούτε που θέλουν να τις βλέπουν! (…) Πλήρης κατάρρευση, διάλυση!» Κάτι θα ξέρει ο Μάρκος Μουζάκης, τον οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό και έντιμο.

  • nick avatar
   nick @ aengus 04/07/2010 14:10:07

   Αυτή τη δημοσκόπηση δε θα τη δείξουν πουθενά και λόγω της μικρής διαφοράς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λόγω του ότι φαίνεται να δικαιώνεται ο Σαμαράς για το μεγάλο ΟΧΙ που είπε στο ΔΝΤ.
   Αντίθετα θα μιλήσουν για τη δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ με σχόλιο: "καταρρέει ο δικομματισμός" και χωρίς αναφορά στο γεγονός ότι υπάρχει τρομερή επιδείνωση στα ποσοστά του ΓΑΠ προσωπικά.
   Κατά τη γνώμη μου, βρισκόμαστε σε αυτό ακριβώς το "οριακό σημείο" όπου θα αρχίσει να μειώνεται ακόμη περισσότερο η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για να εμφανιστεί μια εξισορρόπηση μετά από 2-3 μήνες και τελικά η ΝΔ να περάσει μπροστά κάπου προς το Νοέμβριο. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό υπήρξε όταν το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά τελικά στις δημοσκοπήσεις το χειμώνα του 2008. Η σειρά είναι: μεγάλη φθορά-εξισορρόπηση-ανατροπή. Το χρονικό διάστημα για να γίνουν αυτά ποικίλλει και εξαρτάται από το αν θα ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη και από το πόσα μέτρα θα ληφθούν ακόμα.
   Σημείωση: μη δίνετε τόση σημασία στα μικρά ποσοστά. 25% και 20% σε δημοσκόπηση αυτό τον καιρό μεταφράζεται σε 35% και 30% σε συνθήκες εκλογών. Χαμηλά ποσοστά μεν, όχι όμως κατάρρευση...
   Το παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό, όχι όμως τόσο ως προς την εξέλιξη, αλλά ως προς την ταχύτητα των γεγονότων.

  • man8os avatar
   man8os @ aengus 04/07/2010 14:54:29

   Κλεινει η Ψαλιδα! Να το καταλαβουν ολοιαυτο!

 27. tiramola avatar
  tiramola 04/07/2010 12:20:58

  Μάλλον για οριστική πτώχευση του δικομματισμού θα έλεγα εγώ.
  Για την οριστική πτώχευση του ΠΑΣΟΚ μας έγραψε ο αρθρογράφος, για τα ποσοστά επιπέδου ΣΥΡΙΖΑ στην καλή του περίοδο της ΝΔ δεν προβληματίζεται?
  Μπορεί ο καθένας φυσικά να έχει τις προτιμήσεις του γράφοντας άρθρα ή απόψεις αναλύοντας τα δεδομένα όπως τον βολεύουν.
  Εκείνο που είναι σίγουρο πλέον είναι ότι οι πολίτες έχουν γνώση και για τις ευθύνες και για το μέγεθος που αναλογεί στον καθένα.
  Για του λόγου το αληθές μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα στην σημερινή "Ε" που αφορά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων για να καταλάβετε πως αντιλαμβάνονταν κάποιοι την άσκηση της οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στον πάτο ΚΑΙ το ασφαλίστικό σύστημα.

  ΥΓ. με αφορμή την αποκάλυψη για τα 9 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς συνδικαλιστή προέδρου της ΔΑΚΕ και τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει θυμήθηκα τις ρήσεις του προφήτη ότι οι δεξιοί είναι άνθρωποι καλύτερης πάστας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 04/07/2010 12:53:07

   Καμμια οριστικη πτωχευση δικομματισμου δεν υπαρχει.Εκτος αν εννοουμε οτι θα γινει τρικομματισμος με ενα αλλο κομμα στη μεση περιπου στα ιδια.
   Το κρισιμο σημειο ειναι οτι τα ακραια μικρα κομματα δεν ανεβαινουν.
   Τι θα πει 40% αναποφασιστοι;Στο τελος θα ψηφισουν ενα απο τα δυο και θα ειμαστε στα ιδια.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 04/07/2010 12:58:20

    Νομίζεις ότι θα επαναληφθεί η γνωστή ιστορία της συσπείρωσης λίγο πριν τις εκλογές?
    Εγώ πιστέυω πως δεν θα γίνει με την μαζικότητα του παρελθόντος σε καμία περίπτωση.
    Τα ποσοστά δεν θα διαφέρουν αλλά σε πολύ λιγότερο αριθμό ψηφισάντων.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 04/07/2010 13:03:10

    Αν δεν διαφερουν δεν εχει σημασια ο αριθμος των ψηφισαντων.
    Σε αλλες χωρες ψηφιζουν οι μισοι.Δεν αλλαζει κατι.
    Αντε να γινει και το κομμα της Ντορας και του Κουβελη και να αρχισουν κυβερνησεις συνασπισμου.Αυτο ειναι η πιο μεγαλη αλλαγη που μπορει να γινει αλλα το πιθανοτερο ειναι μια απο τα ιδια.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ tiramola 04/07/2010 12:59:17

   "Εκείνο που είναι σίγουρο πλέον είναι ότι οι πολίτες έχουν γνώση και για τις ευθύνες και για το μέγεθος που αναλογεί στον καθένα".

   Και να είσαι απολύτως σίγουρος, αδερφέ, ότι σε λίγο εδώ μέσα θα κάνεις αντιπολίτευση...Και δεν ξέρω αν θα είναι και αξιωματική...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 04/07/2010 13:21:27

    @ tiramola
    Εγώ θα περιμένω, μπορεί για πολύ...Εσύ δεν μας εξηγείς τι περιμένεις από το ΓΑΠ ,πλέον...Ήθελα να ήξερα, πραγματικά , τι περιμένετε εσείς, μορφωμένοι και συγκροτημένοι άνθρωποι, από το ΓΑΠ;
    Απορία έχω, αδερφέ, μηνμ επαρξηγείς.Απορώ ακόμα πως αντέχετε και δεν το έχετε στείλει, στην μαμά του.
    Καλά εμείς οι δεξιοί είμαστε λάθος, δεν έχουμε ιδέα τι μας γίνεται, αλλά εσείς ακόμα να περιμένετε από το ΓΑΠ προκοπή, δεν μπορώ πια να το καταλάβω, ειλικρινά.
    Αντί να του δώσετε μιά σπρωξία του αυνάνα και να δηλώσετε, ¨λάθος ρε παιδιά, βοηθήστε την πατρίδα όλοι μαζί να διορθώσουμε μερικά πράγματα, όλοι μαζί" , μου τον έχετε και τον αφήνετε να σας διασύρει σε όλη την Ελληνική κοινωνία. Εγώ πιστεύω, πραγματικά, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψήφισαν και δεν θέλουν πια να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, και όχι από προσωπικό συμφέρον. Από φιλότιμο. Δεν μπορώ να καταδικάσω ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού, ως προδότες και λαμόγια.Δεν το δέχομαι. Σας έχει ξεφτιλίσει σε όλον τον πλανήτη και αντί να τον στείλετε-εσωτερικά- για βρούβες υπερασπίζεστε από καθήκον(?) την πολιτική του.Τι να πω;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tiramola 04/07/2010 13:04:52

   Οι συνδικαλιστές δεν έχουν κόμμα. Και οι άξιοι, γι' αυτό και ελεύθεροι άνθρωποι, δεν χρειάζονται νταβατζήδες για να διαπραγματεύονται τα συμφέροντά τους.

   Νταβατζήδες χρειάζονται για να τους εκπροσωπούν οι ανίκανοι που γίνονται εκλογική πελατεία.

   Οι νταβατζήδες, με τη σειρά τους, έχουν συμφέρον να κρατούν τους ανθρώπους απαίδευτους -άρα ανίκανους- για να αρχηγεύουν στο κοπάδι. Αυτό που ορίζεται σαν "Σύστημα ΠΑΣΟΚ".

   Με το κλεμμένο και δανεικό χρήμα το ΠΑΣΟΚ κατέλυσε κάθε νομιμότητα, ήθος και κοινή αξία που κρατά συνεκτική την κοινωνία.
   Αλλά που να τα καταλάβεις εσύ αυτά ...

   Οι συντηρητικοί, σαν κορμός, παρότι επίπεδοι, είναι καλύτερη πάστα, διαφυλάττουν αρχές.
   Όσοι παρεξέκλιναν σε παραβατικές συμπεριφορές απλά ακολούθησαν το κυρίαρχο κοινωνικό μοντέλο που επέβαλαν οι πασόκοι, όχι ότι όλοι οι γαλάζιοι ήταν ή είναι άγγελοι.

   Τι σου έλεγε ο κολλητός σου ο Άδωνις για την ναυμαχία του με το ΚΚΕ;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Προφήτης 04/07/2010 13:20:31

    Την μισή αλήθεια πάλι Προφήτη?
    Ξέρεις πολύ καλά αφού είσαι και παλαιότερος υποθέτω αφού γνωρίζεις και το αντικείμενο εργασίας των δραγατών, ότι πριν το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" δούλευε το "σύστημα βαφτηστήρι".
    Η κομματική νομεκλατούρα του κόμματος που υποστηρίζεις είναι ο ορισμός της οικογενειοκρατίας.
    Όχι άλλες μισές αλήθειες, δεν αντέχει ο λαός...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Προφήτης 04/07/2010 13:21:20

    Τα λαμόγια είναι λαμόγια ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Βασικά είναι υπεράνω ιδεολογιών και καταστάσεων. Τρυπώνουν όπου δουν φως. Τα περισσότερα λαμόγια τα τελευταία 35 χρόνια είναι πράσινα διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα στην εξουσία και εκεί χώθηκαν για να φάνε. Στη πραγματικότητα, τα ίδια άτομα θα ήταν μαυραγορίτες επί κατοχής, χουντικοί επί χούντας και πάει λέγοντας. Προ του `74 τα λαμόγια ήταν κυρίως μπλε διότι η δεξιά μονοπωλούσε την εξουσία. Άρα μη μαλώνετε για τα τρωκτικά και τα λαμόγια. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.Και όσο εμέις καθόμαστε και ενημερωνόμαστε ή γράφουμε απόψεις σε μπλογκ, αυτά αδιαφορούν και απλά εστιάζουν στη κουτάλα... ασχέτως ιδεολογίας.
    Κομματόσκυλα, αφισοκολλητές κλπ μοναδικό σκοπό έχουν να γλείψουν την εκάστοτε εξουσία για να φάνε.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 04/07/2010 13:26:49

    Επιστρέφω λοιπόν στις ολόκληρες αλήθειες : "λεφτά υπάρχουν".

   • tiramola avatar
    tiramola @ Προφήτης 04/07/2010 13:35:46

    Η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφει ο Strange.
    Αν υπάρχουν λέει λεφτά?
    Με τη σέσουλα...
    Δεν βλέπεις τι αποκαλύπτεται καθημερινά Προφήτη?
    Που ήταν ο δικός σου ο πατριώτης να τα μαζέψει?
    Χάζευε τη γιατρίνα?

   • fitsulas avatar
    fitsulas @ Προφήτης 04/07/2010 14:12:20

    Τα είπε όλα ο περίεργος. Ο Σαμαράς, αν θέλει την ψήφο μου πρέπει να δεσμευτεί για νομοθετικό ξεσκαρτάρισμα για να μην πω πραξικόπημα. Τέλος ο περί ευθύνης υπουργών, επαναφορά του βασικού μετόχου, δημιουργία συνταγματικού δικαστηρίου, απεμπλοκή των δικαστών από την πολιτική ηγεσία. Τα υπόλοιπα είναι ψηφοθηρική σπέκουλα.

  • l
   l' ami du peuple @ tiramola 04/07/2010 15:23:24

   ακριβως, tiramola, εχει απολυτο δικιο ο ψυχραιμια. τα παντα ειναι θεμα ποσοστων στο τελος, καθως απο αυτα αντλειται (ΑΚΟΜΗ) η νομιμοποιηση του καθεστωτος.

   απο την αλλη ο κοσμος "απεχει", πεισμενος οτι "τιποτε δεν αλλαζει", και αυτο κανει ωστε πραγματι το μονο που αλλαζει, να ειναι οτι ολο και περισσοτεροι αποκλειονται.
   η υπαρξη των πολιτικων δικαιωματων αποκτα το νοημα της απο τη λειτουργια των κοινωνικων δικαιωματων, αν ο αλλος ειναι καταδικασμενος στην εξαθλιωση δεν παει να ψηφισει, καθως δεν "ελπιζει απο αυτο".
   (ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ειναι περιθωριακο ζητημα πια στις σημερινες συνθηκες, οι στροφιγγες ειναι αρκετα κλειστες)

   μεγαλες ομαδες ανθρωπων ωθουνται στο περιθωριο, πολιτικης και -κυριως- κοινωνιας, παντου. περισσοτερο φυσικα στις χωρες της περιφερειας, ομως και μεσα στα κεντρα της πολιτισμενης δυσης μαζικοποιειται αυτο που λεγαμε "τεταρτος κοσμος", οι ζωνες εξαθλιωσης. αυτο συνιστα ορο επιβιωσης του καπιταλισμου, δεν μπορει να λειτουργησει πια χωρις να παραγει "ανθρωπινα αποβλητα".

   απο κει και περα θα ξαναπω το οτι η φαλκιδευση της δημοκρατιας στη δυση μεσα απο τα εκλογικα συστηματα και τις πολιτικες σκηνοθεσιες υπηρξε ο "κρυφος κανονας" του περασμενου αιωνα.
   τωρα δεν τους ειναι απαραιτητη ουτε καν ως προσχημα η δημοκρατια, βαδιζουμε ολοταχως σε οργουελικες καταστασεις.(NEWSPEAK, μεγαλος αδελφος κοκ)

 28. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 04/07/2010 13:07:10

  Μπορεί να αφαιρεί δικαιώματα, αλλά δεν έχει αγγίξει στο ελάχιστο τα προνόμια που μοίρασε στη νομενκλατούρα που δόμησε εδώ και τριάντα χρόνια. Και δυστυχώς κανένας δημοσιογράφος δεν τολμά να τους αγγίξει. Ο δυστυχής μικρομεσαίος που γίνεται μικρός αυταπατάται πως και ο μεσαίος ακολουθεί τη δική του πορεία και θα γίνει μικρομεσαίος. Τον έχουν μαστουρώσει τόσο με την τιβι και δεν πρόκειται να πάρει ποτέ χαμπάρι πως ήδη οι μεσαίοι είναι μεγαλομεσαίοι και οδεύουν ολοταχώς για την παγίωσή της ενταξής τους στη νέα τάξη πραγμάτων της γάπικης νομενκλατούρας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Β.Κ.Σ. 04/07/2010 17:49:43

   πολύ χαίρομαι που σε διαβάζω - πού ήσουνα τόσον καιρό?

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ δρόμος 04/07/2010 20:11:00

    Σ΄ ευχαριστώ πολύ δρόμε. Είπα να μην χρεωκοπήσω τελικά κι έβαλα το κεφάλι κάτω και δουλεύω σα σκυλί, :) {ίσα που προλαβαίνω τα ΣΚ να ανασκοπώ την εβδομαδιαία επικαιρότητα, δεν χάνω και πολλά, κάθε βδομάδα και χειρότερα...}

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 04/07/2010 20:50:58

    μπράβο-μπράβο, κάθε προσπάθεια ευλογημένη, έτσι κι αλλιώς εμείς στις επάλξεις συναντιώμαστε (κι εγώ για δουλειά βγήκα στο μεταξύ)

 29. tiramola avatar
  tiramola 04/07/2010 13:09:01

  Καλά, περίμενε εσύ την 7th of July...

 30. popolaros avatar
  popolaros 04/07/2010 13:19:50

  Ο αμερικανόδουλος γιος της μαργαρίτας, έχει πλάνο να διαλύσει και το πασοκ του μπαμπά αλλά κυρίως την Ελλάδα που μισεί.
  Μετά θα φύγει για εξωτερικό.
  Δεν έχει σκοπό να μείνει εδώ, όπως ο καραμανλής και ο σημίτης.
  Συμβόλαιο εκτελεί, για την επόμενη διεθνή θέση του.

  • tiramola avatar
   tiramola @ popolaros 04/07/2010 13:26:41

   Τον φαντάζεσαι υπουργό εξωτερικών της Παγκόσμιας κυβέρνησης να διαπραγματεύεται με εξωιγήινους?

   • zonitis avatar
    zonitis @ tiramola 04/07/2010 13:41:51

    Εσυ τον φανταζεσαι Τιραμολα; Το UFO με τα UFOs

   • aengus avatar
    aengus @ tiramola 04/07/2010 13:45:28

    Να μια θέση ευθύνης στην οποία θα μπορούσε ίσως να ανταποκριθεί: Διαπραγματεύσεις με εξωγήινους. :)
    Άντε βρε, και γρήγορα.
    Να πούμε σιδεροκέφαλος με την καρδιά μας :) :)

   • aengus avatar
    aengus @ tiramola 04/07/2010 13:48:27

    Να τον προωθήσουμε, με υφυπουργό τον Πάγκαλο και γραμματέα τον Μπουμπούκο

   • aengus avatar
    aengus @ tiramola 04/07/2010 16:26:58

    Γι΄ αυτό πληθαίνουν τα σενάρια για εξωγήινους τον τελευταίο καιρό («αγρογλυπτική» κ.τ.τ.). Ετοιμάζουν τη θέση :)

    (Τώρα μεταξύ μας, πιστεύω ότι θα τον πετάξουν στον πρώτο σκουπιδοτενεκέ που θα βρουν μπροστά τους. Θα γίνει η διασημότερη στυμμένη λεμονόκουπα της Ιστορίας…)

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 04/07/2010 14:00:03

   Jeffrey o κανο-νιέρης.

 31. fitsulas avatar
  fitsulas 04/07/2010 13:58:33

  Το ΠΑΣΟΚ υπήρχε όσο υπήρχαν τα ευρωπαϊκά πακέτα. Τελείωσαν τα πακέτα, τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδεολογία, ενδόμυχα το ήξεραν και οι φανατικοί του. Η ρητορική των οπαδών του ήταν: τρώνε αυτοί αλλά δίνουν και μερικά ψίχουλα και στον λαό.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ fitsulas 04/07/2010 17:52:30

   να κι ένας οξυδερκής σχολιαστής που δεν φοβάται να μιλήσει ωμά

   /ακριβώς όπως τα λες είναι

 32. Hellas-Orthodoxy avatar
  Hellas-Orthodoxy 04/07/2010 14:04:40

  Factor αυτο το αρθρακι το εχεις υποψη σου;Ειναι απο την φυλλαδα που δινει 15% στη ΝΔ!

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=341313&dt=04/07/2010

  Ετσι εξηγουνται παρα πολλα...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Hellas-Orthodoxy 04/07/2010 14:08:13

   Εγω το έχω υπόψιν μου, στην Ρηγίλλης δεν ξέρω αν το έχουν

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ Factorx 04/07/2010 16:28:10

    Αυτο το άρθρο το έβαλε σήμερα ο ΔΟΛ γιατί του αρνήθηκε του Ψυχάρη ο Καραμανλής συνέντευξη! Και καλά έκανε!

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Hellas-Orthodoxy 04/07/2010 14:26:19

   Όταν τους σουτάρει ο Ψυχάρης θα ζητάνε αλληλεγγύη από τον λαό. Ξέρεις τι θα πάρουν...
   Πάντως είναι απίστευτο το πόσο ραγιάδες και κολλαούζοι γλύφτες είμαστε. Οι νταβατζήδες μας καταρρέουν και αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να τους στείλουμε στον αγύριστο, τους ακολουθούμε στον τάφο.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Hellas-Orthodoxy 04/07/2010 14:45:22

   ο μονος τροπος για να μπορεσει να συνεχισει την καταστροφη η κυβν/ση ΓΑΠ - ειναι να παραμεινουν υπο την επειρια αναισθητικου του πατριωτικα αντανακλαστικα του εκλογικου σωματος - και των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ συγκεκριμενα - ωστε οι διαροοες να ελαχιστοποιηθουν και να υπαρχει στοιχειωδης συσπειρωση

   η ευθυνη ανηκει πρωτιστως στον Σαμαρα (δεν ειναι πλεον χτεσινος) αλλα και σε οσους συνεχιζουν να περιγραφουν την πραγματικοτητα με ορους παραπλανησης ΠΑΣΟΚ/ΝΔ-δεξια

   ειναι αδιευκρινιστα μεγαλο το ποσοστο των ψηφοφορων ΠΑΣΟΚ - που στην καλυτερη δεν του αρεσει καθολου η σταση ΓΑΠ σε εθνικα θεματα διαχειρηση κρισης στην οικονομια κπλ ..και πρεπει να θεωρειται 100% αστεγο - και αν καποιος καταφερε και στεγασε ορισμενους (προεκλογικα τουλαχιστον που ηταν λιγοτεοι) ηταν το ΛΑΟΣ

   μεγαλη πατριωτικη παραταξη (οχι κομμα) ηταν το ζητουμενο αλλα δεν το καταλαβαν

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Hellas-Orthodoxy 04/07/2010 16:59:39

   Hellas Orthodoxy

   Δυστυχώς η πολιτική Σαμαρά έχει σήμερα τις ίδιες αδυναμίες που

   είχε και στην Πολιτική Ανοιξη και εκπηγάζει προφανώς από την

   ιδιοσυγκρασία του.

   Καλές προθέσεις αλλά λάθος στρατηγική και συνεργάτες.

   Ετσι ευαγγελίζεται το άλφα και νοματοδοτεί το βήτα.

   Ευγγελίζεται την ανατροπή και επιλέγει Αβραμόπουλο.

   Μιλάει για ιδεολογικό καθεστώς 60-40 και δεν εκλέγεται ο Φαήλος

   ή εκλέγεται στα χαμηλά ο Χρύσανθος.

   Γιατί το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι μην τον πουν υπερπατριώτη η

   δεξιό.

   Το κακό είναι ότι αυτή του την αδυναμία την ξέρει και το σύστημα

   γι'αυτό άρχισαν τα βιολιά.

   Και μη μου πει κανείς για αντικειμενικές εκλογικογικές

   διαδικασίες και τις παπαριές του ΒΗΜΑτος για αντίδραση του

   μεσαίου χώρου στο δίκτυο 21.

   Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά από διαβούλευση,ακόμη

   και η σειρά εκλογής και η καταμέτρηση ψήφων είναι απλώς

   ενδεικτική.

   Το ΒΗΜΑ απλώς άρχισε την πολιορκία.

   • man8os avatar
    man8os @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/07/2010 17:50:11

    ΣΟΝ ΠΕΝ
    Ακομα κι ετσι να ειναι οπως τα λες, το ΠΑΣΟΚ περνει τετοια φθορα που το υπερπατριωτης η το εθνικιστης ακουγεται πολυ ελκυστικοτερο του ΠΑΣΟΚΟΣ, του αναλγητου νεοφιλελευθερου δηλαδη.
    Εχει αδυναμιες ο Σαμαρας, οπωσδηποτε, αλλα προ του χασαπη επιλεγεις τον καλο ανθρωπο, με τις καλες προθεσεις. Κανεις δεν θα επιλεξει για δευτερη θητεια τον χασαπη.
    Ειναι μοναδικη η επιλογηαυτη την στιγμη και λεγεται Σαμαρας! Αυτο το μνημονιο ειναι η θανατικη καταδικη τηςμεσαιας ταξης. Και για αυτο θα πεσει. Και μαζι του το ΠΑΣΟΚ.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/07/2010 18:15:43

    man8os

    Το μη χείρον δεν δίνει την εκλογική δύναμη και συσπείρωση που χρειάζεται ο τόπος.
    Κι εγώ με το Σαμαρά στρατεύουμε αλλά δε σιγουρεύομαι ότι θα τα καταφέρουμε αν δεν τολμήσει περισσότερο.
    Για παράδειγμα το χειροκρότημα των συγκεκριμένων συνέδρων υπέρ Καραμανλή δεν εναρμονίζεται με την άποψη των Ελλήνων στη μεγάλη τους πλειοψηφεία.
    Και όμως επέλεξε να συμπορευτεί με τα υπολείματα του Καραμανλισμού.

 33. rally monkey avatar
  rally monkey 04/07/2010 15:17:28

  οι μεγαλες κορωνες υπερ Δεξιας και Πατριδας και ενανατια στους κλεφτες του πασοκ ΜΟΝΟ τον ΓΑΠ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
  εικονικη πολωση, παραπλανητικοι στοχοι, ανουσιες/ασχετες συζητησεις - που απλα κρατανε τον ψηφοφορο παλαιο-ΠΑΣΟΚο στο μαντρι - ενω το παιχνιδι παιζεται ΑΛΛΟΥ και οχι αν τα'πιαναν οι εκσυγχρονιστες η αν ο Ανδρεας μας κατεστρεψε και αν οι δεξιοι ειναι καλυτεροι ανθρωποι κατα βαθος.
  ΚΑΛΗ 4Η ΙΟΥΛΙΟΥ everybody

 34. Manos-England avatar
  Manos-England 04/07/2010 15:41:53

  Whether accurate or not, the polls function as a "mirror" and reflect the current developments. ND scoring below 20% is slightly worrying, especially after the 8th Synedrio!
  Yes it was dynamic and it redifine our ideology, but... there is a void: Although people are not sure about new political schemes they say NO to the current parties, ND inclusive. I have written before and I am afraid that we have not learned from history, as I feel that a new party, a fresh beginning, and not just a new building would have "tipped the scales" for the big centre-right. I hope that I will be proven wrong...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Manos-England 04/07/2010 16:23:23

   Πήγες λίγο Ίγκλαντ και ξέχασες τα ελληνικά σου;

   • Manos-England avatar
    Manos-England @ Strange Attractor 04/07/2010 16:28:15

    OXI alla efyga poli mikros apo Ellada kai mou einai dyskolo na grapsw kamia fora auta pou thelw... To thema einai allo:
    Symfwneis i oxi oti tha eprepe ne epanidrithei h ND???

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Strange Attractor 04/07/2010 18:07:20

    Μάνο, αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια νομίζω πως απέχουν από την ποιότητα του Σαμαρά. Η ΝΔ επανιδρύεται καθημερινά αλλάζοντας τη νοοτροπία στα αγκυλωμένα στελέχη της. Και αυτό είναι το διακύβευμα. Όχι τα ονόματα, οι πυρσοί και φανφάρες. Μπορεί με αυστηρότητα και συνέπεια να συνθέσει τα υπάρχοντα στελέχη που θα τα έχει σούζα, και να φέρει και δέκα ανθρώπους από την κοινωνία που μπορούν να εμπνεύσουν; πχ τον Μελετόπουλο. Θα είναι ο επόμενος Πούτιν όπως έγραψε ο Επώνυμος. Και ο Πούτιν για να εδραιωθεί και τους συμβιβασμούς του έκανε αλλά και κάτι απλωμένα ποδαράκια κλάρισε με τη μία.

 35. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/07/2010 16:39:33

  Ο Σαμαράς είναι νομοτελειακό να ξαναανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ, από τη στιγμή που υπάρχει ένας αποφασισμένος πυρήνας υποστηρικτών του στο εκλογκό σώμα. Μιλάω για όλους εμάς που ξεκινήσαμε από το πουθενά την κούρσα της εκλογής του στην ηγεσία της ΝΔ. Όλους αυτούς που αναγκαστήκαμε να τον προσέξουμε ως τη μόνη μας ελπίδα μετά την ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κοτζιά. Και που γίναμε περισσότεροι στην πορεία και αυξανόμαστε κάθε μέρα.

  Εμείς, δεν είμαστε ο τυπικός νεοδημοκράτης. Είμαστε το πραγματικά καινούργιο. Είμαστε άνθρωποι που πάντοτε είχαμε ανησυχία για τα κοινά, αλλά η μέχρι τώρα έκφρασή μας ήταν είτε ανύπαρκτη, είτε συμβατική και μη ικανοποιητική. Η παλιά ΝΔ πέθανε μαζί με την απαξίωση του Καραμανλή και τώρα όλοι αυτοί που ήλπιζαν στον Καραμανλή απλώς φοβούνται μήπως και ο Σαμαράς αποδειχθεί ότι είναι μια από τα ίδια (ένας άλλος Καραμανλής δηλαδή). Είναι πολύ δύσκολο να ξαναελπίσεις όταν έχεις διαψευσθεί ήδη μια φορά τόσο απότομα.

  Δεν ήταν τόσο η πολιτική Καραμανλή, που διέψευσε τον κόσμο, αλλά το γεγονός ότι "πέταξε πετσέτα" με την προκήρυξη των εκλογών και συνέχισε να πετάει πετσέτα, κι άλλο κι άλλο, με το να του φορτώνει (ψευδώς) την καταστροφή της χώρας ο ΓΑΠ και αυτός να μην αντιδράει. Σε μια τέτοια συνολική καραμανλική αυτο-απαξίωση, πώς περιμένουμε να αντιδράσει ο μέσος Νεοδημοκράτης;

  Στην πραγματικότητα, η μείωση των ποσοστών της ΝΔ που βιώνουμε είναι η μείωση των ποσοστών του... Καραμανλή!

  Τα ποσοστά του Αντώνη δεν έχουν ανεβεί ακόμη. Στην ουσία, αυτοί που λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ είμαστε εμείς οι καθαρόαιμοι "σαμαρικοί", εμείς που ίσως στις παλιές δημοσκοπήσεις να ανήκαμε στην αδιευκρίνιστη ψήφο, στους αναποφάσιστους, σε μικρότερα κόμματα. ΔΕΝ είναι ο κλασικός νεοδημοκράτης. Αυτός είναι ακόμη χαμένος, μετά την κατάρρευση του ινδάλματός του, του Καραμανλή.

  Στην πραγματικότητα, ο ΚΚ ο β΄, προσπαθώντας να το παίξει "θείος", αφήνει τη δεξιά και την κεντροδεξιά ανοικτή στη σαμαρική επέλαση. Γιατί το 1963 ο Παν. Κανελλόπουλος αποδείχθηκε λίγος για πολιτικός ηγέτης. Κάτι που δεν θα αποδειχθεί ο Σαμαράς σήμερα. Και με αυτό του το λάθος, ο Καραμανλής ο β΄ θα επανορθώσει ένα ακόμη, το μεγαλύτερο, λάθος του θείου του: την προσωπολατρεία ως στοιχείο του πολιτικού DNA της δεξιάς.

  Η νέα ΝΔ θα είναι σαμαρική μέχρι το μεδούλι. Η κυριαρχία Σαμαρά τώρα μόλις αρχίζει. Ο νεοδημοκράτης θα γίνει τώρα προσωποπαγής οπαδός του Σαμαρά. Ο καραμανλισμός τελείωσε (αν και για να γίνει αυτό, χρειάστηκε πρώτα να δηλώσει ο Αντώνης "υποταγή" σε αυτόν, - κάτι περίεργα που έχει ι ιστορία) Και μόλις γίνει αυτό, τότε θα έρθουν στη ΝΔ πολίτες και κοινωνικές ομάδες από όλα τα κόμματα.

  Από τη στιγμή που το όλον ΠΑΣΟΚ βυθίζεται μαζί με το γιο του ιδρυτή του, στην Ελλάδα σύντομα, σε μερικές εβδομάδες, άντε μήνες, η μόνη συγκροτημένη πολιτική δύναμη που θα υπάρχει θα είναι η νέα Νέα Δημοκρατία.

  Και όταν αυτή η νέα Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, τότε ο Αντώνης θα πάρει μαζί του και όλους τους άλλους που θα έχουν ξεμείνει, και θα φτάσει σε ποσοστά Πούτιν. Γιατί τότε θα μπορέσει να εξουδετερώσει και όλες τις δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας, οι οποίες με νύχια και με δόντα μάχονται για την εξουδετέρωση της χώρας μας και το πολιτικό της τέλος.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 04/07/2010 18:01:05

   γειά σου Επώνυμε, εύχομαι αλήθεια να γίνουν όλα όπως τα λες - επειδή ξέρω πόσο ειλικρινά εύχεσαι την ανόρθωση αυτού του τόπου, κι ας τους ακούω κιόλας να σου επιτίθενται για προσωποπαγείς συμπεριφορές κλπ.κλπ.κλπ. Δυστυχώς κανείς δεν έχει υπομονή να δει πριν σχηματίσει άποψη...Δε βαρυέσαι, αυτοί χάνουν.

 36. ApoTel avatar
  ApoTel 04/07/2010 17:54:54

  Μήπως διακρίνω μια άλλη προσωπολατρία;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ApoTel 04/07/2010 18:30:31

   Έτσι όπως το έγραψα, έχεις δίκιο να το θέτεις έτσι. Η απάντηση είναι όχι, για τους εξής λόγους:

   Η δεξιά ορίστηκε στην ελλαδική πολιτική ως η συνέχεια της βασιλόφρονας παράταξης. Σημείο αναφοράς της δεξιάς ήταν το πρόσωπο του βασιλιά. Όταν αυτό σταμάτησε να υπάρχει απότομα, με απόφαση του δικτάτορα Παπαδόπουλου και στη συνέχεια με απόφαση του Καραμανλή, ο δεξιός χρειάστηκε νέο σημείο αναφοράς. Το νέο σημείο αναφοράς ήταν ο Καραμανλής, ο άνθρωπος που έδιωξε οριστικά το βασιλιά. Η διεργασία αυτή δεν ήταν συνειδητή, αλλά έγινε ασυνείδητα, ως μαζική ψυχολογική διεργασία.

   Αυτή τη στιγμή ζούμε την πλήρη κατάρρευση του καραμανλισμού. Ο δεξιός δεν έχει πια σημείο αναφοράς κάποιο πρόσωπο.

   Ταυτόχρονα με την άνοδο του καραμανλισμού, συνέβη και κάτι ακόμη: εξέλιπε πλήρως η ιδεολογία από σημείο αναφοράς της δεξιάς. Η εθνικοφροσύνη που την καθοδηγούσε ως το 1974 σταμάτησε πια να είναι περιεχόμενο του καραμανλισμού. Ο δεξιός ένιωσε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του, αλλά η ισχυρή προσωπικότητα του Καραμανλή αναπλήρωνε τη χαμένη ιδεολογία. Η Εθνική Παράταξη δεν είχε καμία τύχη, ο καραμανλισμός στάθηκε απόλυτα κυρίαρχος στη δεξιά, ο πατριωτισμός εκχωρήθηκε στο αδιόρατα νεοταξικό ΠΑΣΟΚ, βοηθούντος και του κυπριακού (όπου ευθύνες για την τελευταία και πιο καταστροφική φάση του έφερε κυρίως η δεξιά) και η δεξιά κατέληξε να έχει πια ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημείο αναφοράς τον Καραμανλή.

   Γι' αυτό και επενδύθηκαν τόσα πολλά στην άνοδο του ΚΚ του β΄. Γι' αυτό και η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη.

   Ωστόσο, όσο αποκαλύπτονταν ο χαρακτήρας του ΠΑΣΟΚ ως νεοταξική τσόντα και ως μεγάλη πατριωτικη απάτη, που σκοπό είχε να εγκλωβίσει τη μεγάλη μάζα των Ελλήνων αγωνιστών που κατατάσσονταν στο κέντρο ή στην αριστερά, τόσο το κενό ιδεολογίας που άφησε πίσω του ο Καραμανλής γινόταν ευκρινέστερο. Μετά την άνοδο του Σημίτη στην εξουσία, και ειδικά μετά το θέμα των ταυτοτήτων το 2000, συγκροτήθηκε ένας οριζόντια συγκροτημένος πολιτικός χώρος που στην ουσία δεν είχε πουθενά πολιτική έκφραση. Έβλεπε τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας να τα ξεπουλάνε όλα και δεν είχε πού να αναφερθεί. Ο Καρατζαφέρης ξεγέλασε μερικούς, αλλά λίγους, ο Παπαθεμελής δεν είχε το μέγεθος που χρειαζόταν για να γίνει σημείο αναφοράς. Έτσι όλοι εμείς του "πατριωτικού χώρου" ήμασταν στην ουσία πολιτικά άστεγοι, μέχρι να βρεθεί ο Σαμαράς και να ηγηθεί του πατριωτικού αυτού κινήματος.

   Ενός κινήματος που διέγνωσε έγκαιρα κάποιες πατριωτικές τάσεις Καραμανλή, και γι' αυτό τον στήριξε - όχι για το επώνυμο που κουβαλούσε, ούτε από την ανάγκη εύρεσης δεξιού σημείου αναφοράς στον πολιτικό ορίζοντα.

   Ενός κινήματος που γνωρίζει τις παγίδες που έχει στήσει η Νέα Τάξη, ιδίως τη σπίλωση κάθε εθνικού και πατριωτικού λόγου με τη ρετσινιά του εθνικισμού και του ρατσισμού.

   Ενός κινήματος που αντιλαμβάνεται από πολιτικό ένστικτο περισσότερο το γνήσιο πατριωτισμό του Αντώνη, που έχει την εσωτερική βεβαιότητα ότι ο Αντώνης είναι "ένας από εμάς" στις θέσεις για τις απειλές που δέχεται η χώρα. Που είναι από την "από δω" μεριά της οριζόντιας γραμμής που χωρίζει τα κόμματα.

   Το λοιπόν, εμείς ΔΕΝ μπορεί να έχουμε προσωπολατρεία σε σχέση με τον Αντώνη. Η πολιτική σχέση μας μαζί του είναι πολύ συνειδητή και δεν είναι απροϋπόθετη. Δεν θα τον στηρίξουμε όπου πάει, αν δεν πάει εκεί που θέλουμε. Δεν θα τον στηρίξουμε δηλαδή, αν κι αυτός μας προδώσει. Γι' αυτό και το να μας προδώσει θα είναι καθαρή πολιτική αυτοκτονία για τον ίδιο, ακριβώς επειδή είμαστε συνειδητοί υποστηρικτές του και όχι πρόβατα.

   Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν συνειδητοποιηθεί πολιτικά με τον ίδιο τρόπο, όπως εμείς του οριζόντιου "πατρωτικού χώρου", ο Αντώνης θα γίνει κάποια στιγμή το προσωπικό σημείο αναφοράς που έχει ανάγκη ο μέσος δεξιός, ο μέσος νεοδημοκράτης, σε αντικατάσταση του καταρρεύσαντος Καραμανλή.

   Από αυτή την άποψη θα γίνει προσωποπαγές σαμαρικό κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

   Αυτός ο προσωποπαγής χαρακτήρας όμως, δεν θα έχει καμία σχέση με τον προσωποπαγή χαρακτήρα που είχε ο καραμανλισμός.

   Ο Καραμανλής, αυτό που επεδίωξε να γίνει ήταν βασιλιάς στη θέση του βασιλιά.

   Και το κατάφερε. Είχε και επίγονο, διάδοχο στο θρόνο τον ανηψιό του (αφού δεν είχε ο ίδιος παιδιά).

   Ο Καραμανλής υποκατέστησε ακόμη και την έως τότε ιδεολογία της δεξιάς, την εθνικοφροσύνη, απολήγοντας στην πλήρη προσωπολατρεία.

   Ο Σαμαράς ΔΕΝ θα γίνει βασιλιάς στη θέση του βασιλιά. Ο Σαμαράς έχει ιδεολογία και αυτή ΔΕΝ είναι η εθνικοφροσύνη. Η ιδεολογία δηλαδή που χωρίζει τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και σε μιάσματα. Είναι ο γνήσιος πατριωτισμός. Είναι οι γνήσιες αρχές και οι προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού. Είναι η αρετή, για την οποία αγωνίζονταν οι αρχαίοι των Επτά Σοφών και οι βυζαντινοί Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

   Είναι ο ηρωισμός της Πηνελόπης Δέλτα και των πατέρων του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

   Αυτά χωρούν μέσα όχι μόνον δεξιούς, αλλά και κεντρώους και αριστερούς.

   Ο Αντώνης δεν κάνει διαχωρισμούς. Δεν τους έχει ανάγκη!

   Εμείς τον έχουμε ανάγκη, διότι κάθε κίνημα - και το δικό μας - έχει ανάγκη από ηγέτη.

   Αλλά το κίνημα αυτό προϋπήρχε του Αντώνη, και θα υπάρχει και μετά τον Αντώνη, και μετά από εμάς. Γι' αυτό και ποτέ δεν θα είναι το ίδιο προσωποπαγής η ΝΔ και η δική μας στάση, με την προσωπολατρεία Καραμανλή ή Παπανδρέου ή οποιουδήποτε άλλου.

   Με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο Αντώνης θα συνεχίσει να είναι αυτός που είναι και αφού γίνει πρωθυπουργός.

   • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος @ Επώνυμος 04/07/2010 22:39:43

    Συγχαρητήρια επώνυμε γιατί εξέφρασες αυτό που συμβαίνει χωρίς ίσως να το αντιλαμβανόμαστε! Έδωσες απλή και λογική εξήγηση σε μια πραγματικότητα που την νιώθαμε αλλά δεν μπορούσαμε να την συνειδητοποιήσουμε και γι' αυτό, να την εκφράσουμε! Ακριβώς αυτό που είπες, ισχύει και στην δική μας περίπτωση: Υποστηρίζουμε με φανατισμό τον Σαμαρά, όχι για τα ατομικά πολιτικά χαρακτηριστικά του (καλά και κακά), αλλά για τον πατριωτισμό που αποπνέει και την ελπίδα ανατροπής της σαπίλας που κομίζει (και από το προσωπικό του παράδειγμα του 1993). Δεν αυτοαποκαλούμαστε σαμαρικοί λόγω προσωπολατρείας (και μόνο που γράφω την λέξη γελάω!) αλλά λόγω πίστης σε αξίες που ο Σαμαράς εκφράζει και διακηρύττει για πολλά χρόνια. Γι' αυτό και οι περισσότεροι από εμάς ούτε λέμε ούτε πιστεύουμε ότι είμαστε οι δεξιοί του τύπου που περιέγραψες τέλεια πιο πάνω. Δεν περιμένουμε να πιαστούμε από ένα όνομα τύπου π.χ. Καραμανλή για να πιστεύσουμε, πιστεύουμε ήδη, και χωρίς κανένα όνομα! Η εμφανιζόμενη δήθεν προσωπολατρεία μας προς τα έξω, θα κατέρρεε ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, αν ο Σαμαράς ξαφνικά αποφάσιζε να γίνει δουλικό των ξένων και των συμφερόντων (το αποκλείω αλλά το αναφέρω για να γίνω κατανοητός). Και αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα είμαστε συνειδητοί πολίτες με πατριωτικό προσανατολισμό και λαϊκή ιδεολογία, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προερχόμαστε. Η ανάλυσή σου βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Η μεγάλη μάζα των απογοητευμένων καραμανλικών, κλασσικών δεξιών αστών και συντηρητικών ψηφοφόρων, μόλις συνέλθει από την απογοήτευσή της για την συντριβή του πατριαρχικού ονόματος της παράταξης, θα συνταχθεί αναφανδόν με τον νέο αρχηγό και θα κερδίσει εκ νέου (και εύκολα) την εξουσία. Είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό που ανέλυσες άριστα παραπάνω. Ας περιμένουμε και λίγο (όχι όμως στα γραφεία αλλά στον δρόμο)! :)

 37. mitsosms avatar
  mitsosms 04/07/2010 17:59:14

  Ωραία, και τώρα λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να μοιράζει και αποφάσισε να κάνει σοβαρή πολιτική μη συρόμενο πίσω από τους εργατοπατέρες εσείς είστε αντίθετοι. Δηλ. οι σταθερές που δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια με τις στρεβλώσεις του συνδικαλισμού πρέπει να διατηρηθούν; Τι μας λέτε τώρα; Την στιγμή που η χώρα δεν έχει να πληρώσει θα πρέπει η κυβέρνηση να αυξάνει μισθούς και συντάξεις; Γιατί; Για να καταρρεύσουν όλα μία ώρα αρχύτερα; Και αυτό που προτείνει ο Σαμαράς περί αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου είναι τρίχες. Ξέρετε πολλούς να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα; Εγώ πάντως όχι. Ρεαλισμός χρειάζεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 18:33:17

   Συγγνώμη, μήπως εμείς είμαστε που πρέπει να σε ρωτήσουμε με ποια λογική είσαι και τότε και τώρα ΠΑΣΟΚ;

   Το κακό, σε αυτά που λες, είναι ότι ΚΑΜΙΑ από τις στρεβλώσεις του συνδικαλισμού δεν καταργεί ο ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ καταργεί τη δυνατότητα των Ελλήνων να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη από το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα. Καταργεί βασικές συνιστώσες του εθνικού μας εισοδήματος. Διαλύει την οικονομία.

   Ο Σαμαράς δεν προτείνει μόνον την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Το πρώτο που προτείνει είναι η παύση της κατασυκονφάντησης της χώρας. Μόνον τότε θα πάρουμε μπρος ως χώρα.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 04/07/2010 18:38:17

    "Ο ΓΑΠ καταργεί τη δυνατότητα των Ελλήνων να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη από το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα"

    Τι προτιμάς: καθόλου σύνταξη ή σύνταξη έστω και μικρή;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 04/07/2010 18:54:49

    Άσε τα ψευτοδιλήμματα που σας βάζει ο ΓΑΠ, δεν είμαστε πασόκοι σαν κι εσάς για να τρώμε ότι μας σερβίρουν.

    Το ασφαλιστικό μας σύστημα μπορούσε και μπορεί να δίνει τις συντάξεις που δίνει σήμερα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα έχω εξηγήσει πολύ αναλυτικά. Δεν μπορείς να δίνει τις συντάξεις που δίνεις σήμερα, αν κάποιος δουλεύει 30 χρόνια και συνταξιοδοτείται 30 χρόνια. Πόσο μάλλον αν για πολλά χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πήρα συνταξάρες για 40 χρόνια ή περισσότερα, έχοντας δουλέψει 20 ή λιγότερα. Μπορείς όμως να τις δίνεις αν δουλεύει 40 χρόνια και συνταξιοδοτείται για 20.

    Αυτό που έπρεπε να γίνει για να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα ήταν η ΑΜΕΣΗ αύξηση των ορίων ηλικίας στα 65 χρόνια ή, ακόμη καλύτερα, στα 67. Με αναδρομικη ισχύ από 1-1-2010, επιστρέφοντας τους Δ.Υ. που παραιτήθηκαν στις δουλειές τους. Έτσι, και αύξηση του ΑΕΠ θα είχαμε, αφού περισσότερος κόσμος θα δούλευε για περισσότερο χρόνο.

    Δεν μπορεί το σύστημα να μου ζητάει εμένα να μην πάρω κανονική σύνταξη, για να μπορέσουν να πάρουν μέχρι το 2015 συντάξεις που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν αντέχει το σύστημα να τις πληρώνει για τόσον καιρό. Στην ουσία, κλέβουν από εμένα για να μη δυσαρεστήσουν όσους έχουν "ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα".

    Προτιμώς δηλαδή να δουλέψω μερικά χρόνια παραπάνω, για να πάρω αξιοπρεπή σύνταξη. Αυτό προτιμώ. Και ΕΙΝΑΙ εφικτό αυτό, με στοιχεία και αριθμούς.

    Ο ΓΑΠ, όμως, όταν αυξάνει δραματικά (αλλά όχι σήμερα που χρειάζεται!) τα όρια ηλικίας και, ταυτόχρονα, μειώνει εξισου δραματικά το ποσό των συντάξεων, μειώνοντας κατά πολύ την αναπλήρωση και καταργώντας στην ουσία τις επικουρικές συντάξεις, δίνει διπλή "ανάσα" στο σύστημα, τις οποίες στην ουσία αυτό δεν χρειάζεται. Χρειάζεται μόνον τη μία: τη γενική αύξηση των ορίων ηλικίας σε χρόνο, στον οποίο το σύστημα θα μπορεί να δίνει αξιοπρεπή σύνταξη.

    Ο ΓΑΠ όμως κάνει και κάτι άλλο που δεν του δόθηκε η σημασία που του αξίζει:

    Καταργεί την εγγύηση του κράτους στις συντάξεις, πλην της "βασικής"!

    Τι σημαίνει αυτό άραγε;

    Σημαίνει, σε πολύ απλά ελληνικά, δημιουργία ΑΠΟΛΥΤΗΣ ανασφάλειας στον Έλληνα για το ΑΝ θα πάρει σύνταξη και ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ότι, και να πάρει, θα είναι σύνταξη πείνας.

    Εσύ, δεν θα σπεύσεις αύριο, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, να ψάξεις για συνταξιοδοτικό πακέτο σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία ή σε τράπεζα;

    Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του ΓΑΠ και αυτών που εκπροσωπεί: να στρέψουν ΑΜΕΣΑ τον κοσμάκη στη σύναψη συνταξιοδοτικών συμβολαίων ιδιωτικής ασφάλισης.

    Βασικά, ο δικός σου δηλαδή μας ξεπουλά στις τράπεζες.

    Και τέλος, μια που προσπερνάς τόσο εύκολα "ιδεολογία" (τρομάρα σας) τριάντα πέντε χρόνων, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο:

    Αν τα έκανε τα ίδια πράγματα η ΝΔ, με ποιον τρόπο θα τα αντιμετώπιζες;

    Το ερώτημα είναι ρητορικό, βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να απαντήσεις.

    Απλώς, πρέπει να κοιταχτείτε πολυ καλά στον καθρέφτη εσείς οι πασόκοι και να καταλάβετε ότι πάσχετε από σοβαρό σύνδρομο ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής σας σκέψης.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ mitsosms 04/07/2010 19:00:34

   πλάκα έχεις, επειδή δεν τους ξέρεις εσύ σημαίνει πως δεν υπάρχουν κιόλας, έ? Λοιπόν Μήτσε μην κάνεις τον χαζό, τα ψέμματα συχαινόμαστε όλοι μας και την ανυπαρξία -στη καλύτερη περίπτωση- πολιτικής που έκρυβε το ΠΑΣΟΚ πίσω από τις διανομές, όχι τις στρεβλώσεις, που το ίδιο άλλωστε δημιούργησε.
   Όσο για τη σοβαρή σημερινή πρακτική τους, ας μην είχε την τρόικα πάνω από το κεφάλι του ο Παπακ, και θα σούλεγα εγώ για τι πάρτυ θα μιλάγαμε τώρα. Που γίνεται δηλ. το πάρτυ, αλλά δεν τα μαθαίνουμε, ακόμη.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ δρόμος 04/07/2010 19:03:34

    Μα αυτό υποστηρίζω και εγώ. Ότι η τρόικα βοηθάει να περάσουν μέτρα που διαφορετικά θα συναντούσαν την σθεναρή αντίσταση των εργατοπατέρων. Μέτρα σκληρά αλλά αναγκαία!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:06:55

    Δηλαδή τα υποστήριζες και στις 3 Οκτωβρίου αυτά τα μέτρα;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ δρόμος 04/07/2010 19:07:35

    Όχι γιατί είχα άλλα δεδομένα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:12:51

    Σωστά. "Λεφτά υπάρχουν", αυτά τα δεδομένα είχες τότε.

   • man8os avatar
    man8os @ δρόμος 04/07/2010 19:14:09

    Αλλα τωρα εκανε update και εμαθε το μνημονιο να πιπιλαει...

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 04/07/2010 19:17:06

    Πάντως λεφτά υπάρχουν Επώνυμε όπως και η περιπτωση του πρώην προέδρου της ΔΑΚΕ δείχνει.

    Αλήθεια θα τον διαγράψετε αυτόν από το κόμμα?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:20:08

    Το θέμα μας είναι άλλο τιραμόλα, μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.

    Αλλά ξέχασα. Μια που δεν έχει άρτον, σας δίνει ο ΓΑΠ τουλάχιστον θεάματα. Την πολύ ευχάριστη ιδέα της κατασπάραξης του μισητού πολιτικού αντιπάλου.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ δρόμος 04/07/2010 19:21:46

    Φυσικά και υπάρχουν. Τον συνταξιούχο με τα 9εκ τον είδες; Τι έκανε η ΝΔ γι' αυτά; Τίποτε. Γι'αυτό φτάσαμε ως εδώ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:25:29

    Μην πετάς κι εσύ τη μπάλα στην εξέδρα Μήτσο'μ. Αλλά, αφού το πας εκεί, για πες μου: αφού τα βρήκατε τα λεφτά, κοτζάμ 9 εκ., γιατί τώρα είναι ανάγκη να κόψετε τις συντάξεις του κοσμάκη;

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ δρόμος 04/07/2010 19:27:18

    Γιατί δεν φτάνουν μόνο αυτά. Πρέπει να βρεθούν και τα υπόλοιπα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να φτιαχτεί ο φορολογικός μηχανισμός που κατέστρεψε η διακυβέρνηση της ΝΔ.

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 04/07/2010 19:33:24

    Δεν αλλάζω θέμα, για τα λεφτά αν υπάρχουν λέγαμε.

    Αλλά τι να συζητήσεις και για ποιούς?
    Αυτούς που ενώ το σύστημα κινδύνευε με κατάρρευση αντάλλασαν νερό με παραλιακά οικόπεδα και ακίνητα-φιλέτα.
    Και έχεις και την νέα ΝΔ να μην απολογείται για τίποτα.

    Και σας φταίνε οι πληρωμένοι δημοσκόποι μετά...
    Άλλες δυό φωτογραφίες με αγκαλιές Σαμαρά-Καραμανλή και έπεσες σε μονοψήφιο

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:33:25

    Κάτσε, εδώ μιλάμε για τη δυνατότητα επιβίωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Στην αρχή μου λες "δεν γινόταν τίποτε άλλο", σου λέω μετά εγώ τι γινόταν, μετά εσύ δεν έχεις απάντηση και αμολάς ότι ναι, "λεφτά υπάρχουν" και τα είχε κλέψει ένας συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Μετά μας λες ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός καταστράφηκε επί ΝΔ.

    Τέλος πάντων, ζαλίστηκα μετά από τόσα πετάγματα της μπάλας στην κερκίδα, αλλά αφού σου ζητήσω να σχολιάσεις τη δική μου πρόταση για άμεση αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 χρόνια και διατήρηση του "συμβολαίου των γενεών" έντιμου και απέναντι σε εμάς που δεν θα πάρουμε σύνταξη τόσο γρήγορα, θα σου ζητήσω μετά να σχολιάσεις, πώς στο καλό τα έσοδα των Δ.Ο.Υ. καταρρέουν στο εξάμηνο (σε σχέση με πέρυσι) σε ποσοστά άνω του 20% σε ορισμένες Δ.Ο.Υ., και σε μέσο όρο γύρω στο 10%. Κι αυτό έργο του Καραμανλή;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 04/07/2010 19:35:36

    "Δεν αλλάζεις θέμα" τιραμόλα'μ, αλλά από το ασφαλιστικό μας πήγες στο... Βατοπαίδι!

    Με τέτοιο διανοητικό επίπεδο οπαδών, δεν είναι παράξενο που το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη πρώτο κόμμα.

    Ο Προφήτης το είχε αναλύει πολύ καλά, ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε το βασικό κοινωνικό μετασχηματισμό να εξισώσει το σκράπα με τον ευφυή.

    Και φυσικά, έκανε το σκράπα αιώνιο οπαδό του.

 38. πολίτης avatar
  πολίτης 04/07/2010 18:17:57

  Μοίραζε προνόμια και αφαιρεί δικαιώματα!!!
  Απείρως εύστοχο, τα λέει όλα!!!

 39. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/07/2010 18:34:44

  Απογοητευμένοι είναι οι Έλληνες απέναντι στο πολιτικό σύστημα σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για την εφ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» η εταιρεία Κάπα Research όμως , (82,9%) εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
  -------------------------------------------------------------------------------------------
  Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, για λογαριασμό της εφ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»,77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
  --------------------------------------------------------------------------
  από τη στιγμή που το 77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας πως το 82,9% εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
  Υπάρχει περίπτωση το πασοκ να κάνει κάτι άλλο τη στιγμή που έχει δεσμευτεί με το μνημόνιο!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ o βουνίσιος 04/07/2010 18:44:39

   Ψυχανεμίζονται ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αλλά δεν έχει βρεθεί αυτός που θα τους κωδικοποιήσει σε μήνυμα κατανοητό από τον πολύ κόσμο.

   Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του Αντώνη. Την οποία δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Και, ναι, το συνεχίες πιπίλισμα της "αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου" δεν είναι πειστικό.

   Το σημαντικό είναι ένα, αυτό που στηρίχθηκε ο ΓΑΠ για να μας βάλει στο ΔΝΤ: να ανατρέψει την έλλειψη εμπιστοσύνης που πολύ εύκολα δημιούργησε ο ΓΑΠ εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Αυτό όμως είναι έργο τιτάνιο. Γιατί όσο εύκολα γκρεμίζεις, τόσο δύσκολα χτίζεις.

   Αυτό όμως πρέπει να είναι το κεντρικό μήνυμα που θα περάσει στις 7 Ιουλίου στον κόσμο. Ότι αυτό έκανε ο ΓΑΠ (κατέστρεψε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που με τόσο κόπο χτίσαμε την περίοδο 1990-2009) και αυτό είναι που θα ξε-κάνει αυτός.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ o βουνίσιος 04/07/2010 18:46:11

   Και ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Άρα τι λέμε τώρα για διαφορετική πρόταση;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:02:24

    Εννοούσε ότι θα ξοφλήσει τα δάνεια που θα πάρουμε. Καθώς και ότι ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα ασκήσει λαϊκιστική πολιτική τύπου Τσάβες. Ήταν ένα αναγκαίο μήνυμα υπευθυνότητας προς τα έξω, γιατί με δεδομένη την κατά πολλούς (αλλά όχι για εμάς) απροσδόκητη κίνησή του να καταψηφίσει το μνημόνιο, ετίθετο ζήτημα αξιοπιστίας του ως μελλοντικού κυβερνήτη της χώρας. Έκανε πάρα πολύ καλά που το είπε. Για να το πετύχει δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Αυτές που τις κατηγορούσε συνέχεια ο ΓΑΠ, μέχρι που σταμάτησαν να τον δανείζουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:09:53

    Τιτιτιτιτιτι, ποιος "τριπλασίασε" τα σπρεντς;;;;;;; Μας δουλεύεις ρε Μήτσο'μ; Είπαμε ότι το πράσινο κουτόχορτο κάνει κακό, αλλά όχι κι έτσι.

    133 τα παρέλαβε ο δικός σου, 1010 ήταν την ημέρα της ψήφισης του μνημονίου. Σήμερα είναι κάπου στο 770. Σε επίπεδο, δηλαδή, χρεωκοπίας. Παρά την "ευρωπαϊκή στήριξη". Έτσι λέμε τώρα το ξεγύμνωμα της χώρας και η άρση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mitsosms 04/07/2010 19:12:00

    Καθόλου δεν σε δουλεύω. Διαφορετικά βλέπουν οι αγορές μία χώρα όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν και αλλιώς μία χώρα όπου η αντιπολίτευση λαϊκίζει.

   • man8os avatar
    man8os @ mitsosms 04/07/2010 19:12:27

    @mitsosms
    Kλασσικε πρασινοφρουρε, η προπαγανδα δεν θα πιασει...
    Το ΠΑΣΟΚ θα πατωσει τον Νοεμριο οσες βαρδιες και να κανεις...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:17:30

    Α, αυτό φταίει δηλαδή και όλοι λένε ότι θα χρεωκοπήσουμε.

    Το "μας δουλεύεις" πήγαινει στο ότι τριπλασιάστηκαν στα σπρεντς όταν καταψήφισε ο Σαμαράς το μνημόνιο.

    Στέργιο, πού είσαι, πώς το είχες πει εκείνο; Σύνθλιψη της πραγματικότητας;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ mitsosms 04/07/2010 19:24:29

    @ mitsosms

    Δεν μπορει να υπαρχει μονομερης υπευθυνοτητα.Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολιτευση οχι απλως καταψηφιζει αλλα φερεται οπως η αριστερα με διαδηλωσεις και ταραχες.
    Ουτε μπορει η ΝΔ να ψηφιζει κειμενα που την κατηγορουν γιατι στην εισαγωγη του μνημονιου αυτο υπηρχε.
    Ουτε δικαιουται καποια ανοχη ο Παπανδρεου οταν συκοφαντει το αντιπαλο κομμα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο.

 40. mitsosms avatar
  mitsosms 04/07/2010 18:39:47

  Από τον Ατίθασο:

  "Είναι φυσιολογικό το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει. Αν μία Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε τολμήσει να ανακοινώσει μόνο παρόμοια μέτρα θα είχε πέσει την επόμενη μέρα. Όμως η Ν.Δ. είναι στην Αντιπολίτευση. Έχει νέο Αρχηγό. Νέα Ηγετική Ομάδα. Είναι η Νέα ΝΔ. Και παίρνει 15%!!!"

 41. mitsosms avatar
  mitsosms 04/07/2010 19:00:12

  Και στην Ιταλία γιατί τα όρια ηλικία αυξάνονται στα 67 με το 45% των συντάξεων κάτω από 500€; Επειδή ισχύουν οι υπολογισμοί σου; Μάλλον κάπου έχεις κάνει λάθος. Λες το ΠΑΣΟΚ να είναι βλάκες και να μην ήθελαν να κάνουν αυτό που θα είχε μικρότερο πολιτικό κόστος;

 42. mitsosms avatar
  mitsosms 04/07/2010 19:05:17

  Ναι υπευθυνότητα, τι να σου πω τώρα. Η καταψήφιση του μνημονίου είναι που τριπλασίασε τα spreads και μου μιλάς για υπευθυνότητα τώρα. Στην Πορτογαλία κυβέρνηση και αντιπολίτευση έδωσαν τα χέρια. Εδώ δεν είμαστε ικανοί για τέτοια.

 43. tiramola avatar
  tiramola 04/07/2010 19:13:33

  Μέχρι και 40% περικοπές στα υπουργεία θέλει να κάνει ο Κάμερον?
  Ούτε το ΔΝΤ δεν έχει τέτοια αναλγησία...

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ tiramola 04/07/2010 19:18:43

   Από τον Ανδριανόπουλο:

   "Στην τελευταία σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών στον κόσμο αποφασίσθηκε να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες στο μισό περίπου μέσα στα επόμενα χρόνια. Και να προωθηθούν πολιτικές ανάπτυξης μέσα από την ενίσχυση της λαικής κατανάλωσης. Αυτά, για τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες.

   Η διαλυμένη οικονομικά δική μας χώρα αδυνατεί να ακολουθήσει ένα παρόμοιο δρόμο. Αρνείται να μειώσει τον δημόσιο τομέα (δεν έχουν κλείσει άχρηστες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί) ενώ οι φόροι που συνέχεια επιβάλλονται σκοτώνουν την αγορά υπονομεύοντας την κατανάλωση. "

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:23:18

    Τα νέα σας πολιτικά πρότυπα.

    Κατάλαβες τώρα γιατί τους είχε κάνει βουλευτές στο κόμμα σας από το 2004; Ήταν και τότε "διαλυμένη" η οικονομία; Ή μήπως τα σημερινά του σχέδια τα είχε από τότε;

   • Orestios avatar
    Orestios @ mitsosms 05/07/2010 01:58:20

    Σοσιαλισμός!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ tiramola 04/07/2010 20:18:46

   μπορει να κανει μεχρι και μεγαλυτερες περικοπες χωρις να δημιουργησει προβλημα - εχει πραγματικη οικονομια και επιχειρησεις που λειτουργουν με κανονες αγορας που θα απορροφησουν αυτους που θα φυγουν απο το δημοσιο τομεα
   εδω δεν εχουμε υλικα για τετοιες συνταγες

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ rally monkey 04/07/2010 20:22:24

    "εδω δεν εχουμε υλικα για τετοιες συνταγες" συμφωνώ, αλλα τι θα κάνουμε θα συνεχίσουμε έτσι?

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 04/07/2010 21:40:08

    μονο σιγουρο πως δεν θα συνεχισουμε ετσι..
    αυτη η κυβερνηση δεν μπορει να συνεχισει να παιρνει μετρα

    πρωτα πρεπει να υπαρξει κυβερνηση εμπιστοσυνης
    που θα πραξει αυτα για τα οποια δεσμευτηκε προεκλογικα
    και ας ειναι x2 σκληροτερα απο το μνημονιο

    η συγκεκριμενη δεν ειναι νομιμη κυβερνηση
    υφαρπαξαν ψηφο με ψεμματα - υπονομευσαν την θεση της χωρας τη διεσυραν και παραχωρησαν εθνικη κυριαρχια - δεν νομιμοποιουνται να κυβερνουν - και πρεπει να δικαστουν

    μετα να ασχοληθουμε με το αν θα δουλεουμε 37 η 339 χρονια -αλλα επειδη τα παραπανω ειναι ψιλα γραμματα οσο μπαινει ο μισθος (που ακομα μπαινει) τα χειροτερα επονται

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 05/07/2010 00:14:45

    o ΓΑΠ εχει διαπραξει εγκληματα - ΑΥΤΟΣ χρεοκωπησε τη χωρα και η ΝΔ ασχολουνται με τα πταισματα (για το αν θα αγορασω αυριο συνταξιοδοτικο πακετο απο ασφαλιστικη και το αν θα βγαλουν λεφτα οι τραπεζες..) - δεν υπαρχει σωτηρια

 44. παύλος avatar
  παύλος 06/07/2010 11:45:46

  Τελικά έχει πλάκα η όλη ιστορία με τα δεκανίκια που αναφέρεται παραπάνω, πραγματικό θέατρο παραλόγου. Ο ΛΑΟΣ, ασκώντας την ίδια ακριβώς αντιπολίτευση (ναι στα κατ'αυτόν καλά, όχι στα κατ'αυτόν αρνητικά για τη χώρα) όταν κυβερνούσε η ΝΔ ήταν το δεκανίκι της (από ΠΑΣΟΚ, Αριστερά, ΜΜΕ κλπ) και τώρα που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας το ίδιο πράγμα, είναι το δεκανίκι του Γιώργου......αθάνατη Ελλάδα με τα πολιτικά σου πάθη που τυφλώνουν τους πάντες....
  Όταν ο Καρατζαφέρης πρότεινε τη στήριξη στον Καραμανλή και της ισχνής του πλειοψηφίας, ζητώντας του....να κυβερνήσει και να μην τα παρατήσει, να μην παραδώσει τη χώρα στα νύχια των πασόκων....η ΝΔ αγρόν ηγόραζε......είναι καλύτερα με το Γιωργάκη τώρα...?
  Ας εστιάσουμε επιτέλους σε αυτά που ενώνουν την ευρεία δεξιά παράταξη και ας επιχειρηθεί συνεργασία (κοινοί υποψήφιοι περιφερειάρχες) μπας και αποτρέψουμε το ολοκληρωτικό πρασίνισμα της Ελλάδος, που θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι σημαίνει.........ο εχθρός είναι κοινός, το μέτωπο γιατί όχι? Αυτά βλέπουν οι πασόκοι και τρίβουν τα χέρια τους γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολυδιασπασμένη δεξιά. ο Σαμαράς δυστυχώς , τουλάχιστον σε αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό εκλογικά....γιατί δηλαδή για τους εγωισμούς κάποιων να καταδικαστούμε όλοι μας με την πράσινη μονοκρατορία? Δεν είναι κρίμα....?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.