#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2013 14:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ορισμένοι στη ΝΔ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η οικογενειοκρατία τελείωσεΜε αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αλλά και ενός κάποιου… Τζιτζικώστα που φυσικά δεν ομιλεί ως εκπρόσωπος της παράταξης που τον έκανε γνωστό, διάφοροι πολίτες που δηλώνουν παραδοσιακοί Δεξιοί, ψηφοφόροι της ΝΔ, η ψυχή της δεξιάς παράταξης και άλλα τέτοια, έχουν ξεσπαθώσει.

Άλλοι υβρίζοντας, άλλοι δηλώνοντας απογοητευμένοι κι άλλοι έτοιμοι, όπως λένε, να φύγουν από τη ΝΔ, αναρωτιούνται: Τι είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία; Τι κόμμα είναι, ποιους εκπροσωπεί, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ έπρεπε να το διαλύσει;

Κάποιοι, πιο… δεξιοί από άλλους λένε ότι ο Σαμαράς πρέπει να κάνει ακροδεξιά στροφή και να προσεγγίσει τη Χρυσή Αυγή, διότι εκεί δήθεν βρίσκονται οι απογοητευμένοι Νεοδημοκράτες που θα γυρίσουν έτσι πίσω στο… μαντρί.

Άλλοι, πιο μετριοπαθείς λένε ότι πρέπει να κάνει πιο… κεντρώο γύρισμα για να πιάσει τους Πασόκους που κάποτε ψήφιζαν και τη ΝΔ και τώρα είναι αποπροσανατολισμένοι και φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι μιλούν εξ ονόματος του Αντ. Σαμαρά κι άλλοι του ασκούν δριμεία κριτική, όπως καλή ώρα ο κ. Πολύδωρας τον οποίον μάλιστα αρκετοί θεωρούν… βασικό εκπρόσωπο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, ξεχνώντας φυσικά το παρελθόν του. Αυτός που έγινε πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα και διόρισε την κόρη του.

Εν πάση περιπτώσει, ένας παρατηρητής των όσων βλέπουν αυτά που λέγονται ή γίνονται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, θα έλεγε ότι έχουν τρελαθεί τελείως οι Νεοδημοκράτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, ο κεντροαριστερός χώρος επιχειρεί να δείξει ότι δεν είναι νεκρός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τους Έλληνες πολίτες και χωρίς σαφή προσανατολισμό κινείται μεταξύ ενός ευρωπαϊκού αστικού κόμματος κι ενός ακροαριστερού περιθωριακού μορφώματος και η ΝΔ ...αυτοϋπονομεύεται για να μην χρησιμοποιήσω μια χειρότερη λέξη που αρχίζει από "μ".

Η ΝΔ θα μπορούσε αυτήν την εποχή να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, κι όμως, ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πώς βλέπουν διάφοροι τη φυσιογνωμία του κόμματος και τα προσωπικά συμφεροντάκια τους. Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα, σύγχρονο που θέλει να φέρει τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ που ρήμαξαν τον τόπο. Όσο κι αν αυτό στεναχωρεί αρκετούς.

Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι στεναχωριούνται οι ακροδεξιοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να είναι τέτοιο κόμμα. Λάθος. Η ΝΔ του Σαμαρά δεν μπορεί να είναι ακροδεξιό κόμμα. Μπορεί να είναι πατριωτικό κόμμα, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους δολοφόνους, φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τελεία και παύλα. Και είναι μύθος ότι έφυγαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και πήγαν στη Χρυσή Αυγή. Από όλα τα κόμματα υπήρξαν ψηφοφόροι που γιγάντωσαν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, κι όχι μόνο από τη ΝΔ. Αν κάποιοι είναι φασίστες στο DNA τους ας κάνουν ότι θέλουν, ας αποθεώσουν όποιον θέλουν, ας στηρίξουν όποιον γουστάρουν. Οι πραγματικοί δεξιοί δεν είναι τέτοιοι. Είναι σύγχρονοι, ευρωπαϊστές, πατριώτες που την Ελλάδα την βλέπουν με διαφορετικό τρόπο, κι όχι με τα μάτια των νεοναζί. Κι αν απογοητεύτηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης και των λανθασμένων επιλογών του πολιτικού συστήματος, και φυσικά και της ΝΔ, αυτό δεν είναι λόγος να κάνουν στροφή προς τα άκρα, όποια κι αν είναι αυτά.

Ως σύγχρονο ευρωπαϊκό, λαϊκό κόμμα η ΝΔ δεν μπορεί να ανεχθεί γκάφες από «μπούληδες» ετερόφωτους πολιτικούς όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Ο γιος ενός φιλοβασιλικού θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει κι όταν ασκεί εξουσία. Αυτή είναι η αλήθεια κι όχι ότι δήθεν η ΝΔ υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ένα σοβαρό κόμμα δε μπορεί να ανεχθεί ισοπεδωτικές πρακτικές τύπου «δικάστηκε ο Ακης, άρα όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση». Κάτω από αυτή τη λογική και η ΝΔ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί δικάστηκε ο Παπαγεωργόπουλος ή γιατί δεν δικάστηκαν ορισμένα «γαλάζια» λαμόγια που πλήγωσαν την παράταξη της περίοδο 2004-2009 διότι το μόνο που σκέφτονταν ήταν η κονόμα. Είναι εγκληματική οργάνωση η ΝΔ γιατί κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια; Αστεία πράγματα.

Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έχει μαζέψει κάποιους ανόητους μπαχαλάκηδες, ή όλο τον παλιό μηχανισμό του Άκη. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται συνολικά επειδή κάποιοι «τα έπαιρναν». Τα κόμματα δικάζονται και καταδικάζονται από τους πολίτες στην κάλπη, εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής η οποία δεν έχει… μεμονωμένους εγκληματίες.

Κι επειδή ασκείται σφοδρή κριτική και για τη στάση της ΝΔ σε σχέση με τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να θυμόμαστε το εξής. Αν διαλυθεί η παρούσα κυβέρνηση τότε θα συμβούν πολύ χειρότερα από τον «αναγκαστικό γάμο» με το ΠΑΣΟΚ. Κι όπως γράφαμε πρόσφατα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το «αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ».

Ομοίως, όταν ασκείται σφοδρή κριτική για τη φυσιογνωμία της ΝΔ σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ας θυμούνται πού ήταν η χώρα, που είναι σήμερα και που θα πάει αν καταρρεύσουν όλα. Ήταν μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, απαξιωμένη από όλους, έγινε μια χώρα που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της και παρέμεινε στην Ευρώπη. Που κάνει σοβαρές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί, όχι γιατί μας το ζητά η τρόικα, αλλά γιατί πρέπει να γίνει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό προσπαθεί η ΝΔ και ο Σαμαράς, με δυσκολίες, λάθη, γκάφες, παλινωδίες, αλλά έτσι είναι. Αν κάποιος έχει καλύτερη ιδέα ας μας την πει.

Αυτή λοιπόν είναι η ΝΔ του σήμερα, σ’ άλλους αρέσει, σ’ άλλους όχι. Αν ορισμένοι τη θέλουν αλλιώς ας βρουν το θάρρος να το πουν στα ίσια, κι όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση και με παιχνίδια.

Το ερώτημα, πάντως, που τίθεται από τους σοβαρούς δεξιούς, απογοητευμένους ή μη είναι ένα: Γιατί έχει η ΝΔ όλα αυτά τα προβλήματα;

Πολλές μπορεί να είναι οι απαντήσεις. Η βασική είναι ότι κάποιοι δε μπορούν να χωνέψουν ότι πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Είναι αυτοί που είχαν συνηθίσει επί πολλά χρόνια να είναι «ουρά» του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που ήθελαν μια συρρικνωμένη δεξιά παράταξη που θα τη βάζει κάτω ο κάθε λογιστάκος τύπου Σημίτη ή ο κάθε γόνος τύπου Παπανδρέου.

Δεν μπορούν να χωνέψουν επίσης ότι ο Σαμαράς είναι αυτός που επιχειρεί να αλλάξει τη ΝΔ και τη χώρα. Είχαν συνηθίσει να κάνουν κουμάντο δυο - τρεις οικογένειες, να εκλέγουν αρχηγούς και μόλις έφταναν στην κάλπη να τρώνε φάπες. Ή στην καλύτερη περίπτωση να γίνονται πρωθυπουργοί και να τα κάνουν μαντάρα διώχνοντας ένα μεγάλο μέρος των δεξιών.

Ο Σαμαράς τους έχει χαλάσει τη… μαγειρική. Δεν κοιτάζει μόνο την πάρτη του, δεν είναι συνδεδεμένος με παραδοσιακά συμφέροντα, κοιτάζει τη δουλειά του που είναι η σωτηρία της χώρας.

Επίσης, ένας λόγος που η ΝΔ διχάζεται είναι γιατί επί χρόνια είχε χάσει τον προσανατολισμό της, τον βηματισμό της. Και επί χρόνια ήταν παγιδευμένη ανάμεσα στους μεσαιοχωρίτες και στους ακροδεξιούς. Διχασμένη αντί να είναι ενωμένη. Συγκρουσιακή στο εσωτερικό της αντί να συγκρούεται με τα προβλήματα της χώρας. Και βολεμένη στη δεύτερη θέση με δεξιές παρενθέσεις.

Τέλος, κι αυτό αφορά τους παραδοσιακούς… ακροδεξιούς. Όχι τους πατριώτες αλλά τους κρυπτοφασίστες που επί χρόνια κρύφτηκαν πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και μόλις έσκασε μύτη ο Μιχαλολιάκος και οι ντυμένοι ναζιστές οπαδοί του, αποκαλύφθηκαν. Όχι, η ΝΔ δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα. Δεν ανέχεται φασίστες στου κόλπους της. Δεν έχει καμιά σχέση με εγκληματίες.

Η ΝΔ χρειάζεται πραγματικούς πατριώτες κι όχι τραμπούκους. Χρειάζεται μια νέα αρχή με ανθρώπους που πιστεύουν σε μια σύγχρονη Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει ριζικά και που θα βοηθήσει η Ελλάδα για να γίνει. Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει μέλλον έτσι όπως λειτουργεί. Αλλά δε θα αλλάξει γυρίζοντας στο παρελθόν, αλλά κάνοντας βήματα στο μέλλον. Με όσους πιστεύουν στα ιδανικά της δεξιάς παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 29/10/2013 14:36:15

  Ο Τζιτζικώστας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.
  Είπε, ότι το ποιούς καλείς και ποιούς όχι το προβλέπει ο Νόμος. Αν αποφασίζει ο κάθε περιφερειάρχης όπως του καπνίσει (αν δηλ. αυθαιρετεί), τότε μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα πει (επίσης αυθαίρετα), π.χ., "το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση", γι' αυτό δεν καλώ τους βουλευτές του.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Καβαλιώτης 29/10/2013 15:07:26

   Όμορφα τα περί νόμου και πρωτοκόλλου.
   Το ότι όμως η ΧΑ έχει και μια επίσημη κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης δεν την διαφοροποιεί στον ...εγκέφαλο του κ. Τζιτζιφιόγκα από το Πασόκ του Τσοχατζόπουλου?
   Το ότι έχει πάρει φωτιά η Ελλάδα με τη ΧΑ, δε σήμαινε τίποτα στον κ. Τζιτζιφιόγκα να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να συμβουλευτεί κάποιον?
   Δε σκέφτηκε ότι οι παρελάσεις έχουν γίνει πεδίο διαμαρτυρίας για κάθε πικραμένο και ότι η απόφασή του θα έριχνε λάδι στη φωτιά?
   Τελικά κατάλαβε έστω αργά ο κ Τζιτζιφιογκας ότι η Πολιτική είναι δύσκολο πράγμα όταν έχεις την προσωπική ευθύνη να την ασκήσεις και ότι εμετρήθη, εζυγίθη και ευρέθη ελιποβαρής?

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/10/2013 16:13:35

    1. Όμορφα ή άσχημα, αδιάφορο.
    Το θέμα είναι: εφαρμοστέα ή όχι ?
    2. Η ΧΑ, ως κόμμα, δηλ. ως ιδιότυπο νομικό πρόσωπο,
    δεν έχει καμμία "επίσημη κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης".
    Πώς θα ήταν δυνατόν, άλλωστε? Mόνο φυσικά πρόσωπα μπορούν να έχουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
    3. Ακόμη όμως κι αν η ΧΑ "είχε επίσημη κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργανωσης", αυτό σε τίποτε δεν θα τη διαφοροποιούσε από το ΠΑΣΟΚ ή από οποιοδήποτε άλλον πολιτικό κόμμα έναντι του Νόμου, εφόσον θα επρόκειτο για κατηγορία και όχι για καταδίκη.
    Κανέναν δεν (πρέπει να) αφορά το αν θα την διαφοροποιούσε στον ... εγκέφαλο τον δικό σας, του κ. Τζιζτζικώστα (που τόσο χαριτωμένα ειρωνεύεστε) ή οποιουδήποτε άλλου.

   • Valantis avatar
    Valantis @ ΣΟΝ ΠΕΝ 29/10/2013 17:05:31

    H μεγαλύτερη φωτιά που έχει ανάψει στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή, είναι στα μπατζάκια του "συνταγματικού τόξου" όταν βλέπει της δημοσκοπήσεις...

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Valantis 30/10/2013 12:29:44

     @Valantis Ε, να που εδω θα συμφωνησουμε.

 2. Νεος Καππαδόκης avatar
  Νεος Καππαδόκης 29/10/2013 15:19:00

  Θα σας σοκάρω, αλλά η ευνοιοκρατία και η οικογενειοκρατεία ζει και βασιλεύει.

  Ο Απ. Τζιτζικώστας μπορεί να οφείλει την ανάδειξη του στο όνομα του, αλλά μάλλον είναι το πιο υποσχόμενο στέλεχος στη Θεσσαλονίκη, και από τότε που ανέλαβε και περιφερειάρχης βελτίωσε και την εικόνα σε σχέση με τον Πανίκα.
  Η εναντίον επίθεση του για μια λεκτική υπερβολή είναι απολύτως ανοίκια. Για τη στελεχιακή γύμνια στη Θεσσαλονίκη αλλά και παντού συμφωνώ, αλλά είναι και ευθύνη της εκάστοτε ηγεσίας που δεν αναζητά νέα και εκτός πλαισίου στελέχη. Οι επερχόμενες εκλογές για τους δήμους θα μπορούσε να ήταν μια καλή ευκαιρεία αλλά δεν το βλέπω. Εδώ το κόμμα θα στηρίξει Πάχτα μην τυχόν και διασπασθεί το Μπομπολιστάν τι να λέμε.

  Και στη Θεσσαλονίκη βλέπω δεύτερο γύρο Μπουτάρης εναντίον Κρίτωνα. Κρίτωνας δαγκωτό. Ελντοράντο go home το σύνθημα, όσο η επίσημη ΝΔ θα ψάχνει τρομοκράτες σε φίλους και συγγενείς στη Χαλκιδική.

 3. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2013 15:33:14

  Δὲν ἔχουν καταλάβει ὅτι ἡ οἰκογενειοκρατία στὴ ΝΔ τελείωσε ἐπειδὴ δὲν ἔχει φροντίσει νὰ τὸ ἀνακοινώσει ρητῶς ἡ ΝΔ σὲ κάποια εἰδικὴ ἐκδήλωση. Προτείνω μιὰ δημόσια στρογγυλὴ τράπεζα μὲ τοὺς Βαρβιτσιώτη, Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Τζιτζικώστα, Λιβανό, Παναγιωτόπουλο κ.ἄ. Ἀπὸ τὴν νέα γενιὰ τῆς παράταξης προτείνω τὸν Κώστα Μπακογιάννη καὶ τὸν Κώστα Καραμανλῆ Γ' μὲ τὰ ὁλοσέλιδα ἀφιερώματα στὶς παραταξιακὲς φυλλάδες*. Ὅλοι αὐτοὶ θὰ πρέπει νὰ ἐξηγήσουν στὸν ἑλληνικὸ λαό, νὰ τὸ καταλάβει καλά, ὅτι ἡ οἰκογενειοκρατία ἔχει τελειώσει ἀνεπιστρεπτὶ γιὰ τὴ ΝΔ.


  *μία ἀπὸ αὐτὲς εἶχε φωτογραφία του μὲ τὴν λεζάντα «Ὁ Κώστας Ἀ. Καραμανλῆς στὸ γραφεῖο τῆς οἰκογενειακῆς ἐπιχείρησης», ἀλλὰ περιέργως στὸν φόντο δὲν εἰκονιζόταν τὸ Μαξίμου

  • Πλεοναζων εργαζομενος avatar
   Πλεοναζων εργαζομενος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2013 18:20:02

   +1000

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2013 20:26:43

   Oπως ακριβώς τα λές αγαπητέ Αστυάνακτα. Ολοι αυτοί που αναφέρεις δεν δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η οικογενειοκρατία στη ΝΔ τελείωσε.
   Οπως δεν μπορούν να χωνέψουν οτι με την ΝΔ στην κυβέρνηση τελείωσε και η αναξιοκρατία στο Δημόσιο. Επισης οτι τελείωσαν οι διορισμοί "ημετέρων" και η διαφθορά . Τέλος δεν μπορούν να χωνέψουν οτι οι μεγαλοφοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ θα συλληφθούν όλοι και τα κλεμμένα θα επιστρέψουν στο ταμείο του κράτους.
   Γενικά στη ΝΔ δεν μπορούν να πιστέψουν οτι η επανίδρυση του κράτους μόλις επανεκλεγεί ο Σαμαράς θα αρχίσει αυτή τη φορά σίγουρα...

   • Valantis avatar
    Valantis @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 30/10/2013 16:56:56

    Δημήτριε,

    προσπαθούμε να πιστέψουμε όντως ότι η οικογενειοκρατία τελείωσε αλλά βλέπουμε τη λίστα με τα ονόματα των υπουργών/υφυπουργών και συνειδητοποιούμε ότι τελικά ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ!

 4. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 29/10/2013 16:09:40

  επιτελους δηλαδη ... υπαρχει η δεν υπαρχει το τεκμηριο της αθωοτητας ?
  εφοσον δεν εχει καταδικαστει το οποιοδηποτε κομμα τοτε πως ζητας απο εναν περιφερειαρχη να καταπατησει εναν νομο?

  ποσο μαλλον οταν ολη αυτη η υποθεση μυριζει απο μακρια οτι ειναι κυριως πολιτικο παιχνιδι...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Εθνικιστης 29/10/2013 17:52:25

   Μόνο το αίμα του δολοφονημένου μυρίζει από μακριά. Και είναι το μόνο βέβαιο ότι ο δολοφόνος είναι μέλος της ΧΑ...

   • Valantis avatar
    Valantis @ Γεώργιος Τ. 29/10/2013 18:42:31

    Και οι τρομοκράτες που συλλαμβάνονται είναι μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τι σημαίνει αυτό;;;

    Πώς γίνεται πάντα, όταν κάνει κάτι μεμπτό ένας Χρυσαυγίτης τότε σημαίνει ότι το έκανε όλη η Χ.Α αλλά όταν κάνει κάτι ένας αναρχοσυριζαίος τότε είναι πάντα μεμονωμένο περιστατικό...

    Ο υιός Βούτσης πέταξε χειροβομβίδα έξω από την τράπεζα που λήστευε για να διαφύγει η οποία ευτυχώς δεν έσκασε ώστε να σκοτώσει 5-6 αστυνομικούς και περαστικούς!
    Κατόπιν με τις χειροπέδες φώναζε ότι "γ@μώ το κράτος και την Αστυνομία σας"...
    Κι αυτός μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν...

   • dim avatar
    dim @ Γεώργιος Τ. 29/10/2013 22:21:22

    Δεν έχει σχέση ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος της ΧΑ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχει διαπιστωθεί από τη δικαισύνη ότι όλος ο κομματικός μηχανισμός λειτουργούσε στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης. Με ιεραρχία, πυραμίδα, με στρατολόγηση, εκπαίδευση, εντολές άνωθεν που έπρεπε να εκτελούν πιστά οι κατώτεροι στην ιεραρχία. Πρώτα ο Φύρερ, μετά οι βουλευτές - εκπαιδευτές, μετά φαλαγγάρχες, πυρηνάρχες, φαλλαγίτες κλπ... Είχανε μάθει τα μέλη να κάνουν πράξη αυτά που τους μάθαιναν και τους πιπίλιζαν το μυαλό στα γραφεία του κάθε πυρήνα... Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση... Η δουλειά είναι να σαπίζουμε (ή και να τραυματίζουμε ή και να σκοτώνουμε) αριστερούς, και η διασκέδαση είναι να παίζουμε μπάλα με τα κεφάλια λαθρομεταναστών...

    • Neutral Observer avatar
     Neutral Observer @ dim 29/10/2013 22:29:17

     Είσαι για τον ψυχίατρο dim.
     Εντελώς φιλικά..

   • occultist avatar
    occultist @ Γεώργιος Τ. 30/10/2013 09:31:47

    @Γεώργιος Τ. είπε:
    ""Και είναι το μόνο βέβαιο ότι ο δολοφόνος είναι μέλος της ΧΑ…""
    Βέβαιο επείσεις είναι οτι είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Φέρει καμμιά ευθύνη γιαυτό ο σύλλογος ή εμείς οι οπαδοί του;;;;;

 5. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 29/10/2013 16:26:44

  Σιγά να μην τελείωσε ! Ολόκληρο το σάπιο σύστημα, που κυβερνά την χώρα εδώ και 39 χρόνια, μέσα στο οποίο είναι και η ΝΔ, έχει ως βάση την οικογενειοκρατία.
  Όταν τελειώσει αυτή, θα τελειώσει και το σύστημα. Ίσως...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Επισκέπτης 29/10/2013 17:54:32

   Δηλαδή εσύ δε βλέπεις κόντρα των πρώην υπουργών με το Σαμαρά; Μάλλον δε διαβάζεις πολύ ή θες γυαλιά. Ξέρεις ποιος τον έβγαλε πρόεδρο; Μόνο ο λαός. Για αυτό δεν ελέγχεται και δε τον πάνε τα γνωστά λαμόγια...

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ Γεώργιος Τ. 29/10/2013 23:15:33

    Ναι,αλλα δεν μπορει καθε ειδηση,σχολιο,αρθρο να συνδεεται με τον Σαμαρα.Την ξερεις την παροιμια με το πολυ κυρελεησον...
    Τα προβληματα της Δεξιας ειναι γνωστα,οπως και η μετριοτητα πολλων στελεχων.Οι ψηφηφοροι γνωριζουν καλυτερα

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Γεώργιος Τ. 30/10/2013 12:02:14

    > Ξέρεις ποιος τον έβγαλε πρόεδρο; Μόνο ο λαός. Μάλλον δε διαβάζεις πολύ ή θες γυαλιά<

    Γιατί στην Ελλάδα πρέπει να γινόμαστε πάντα αγενείς μ' αυτόν που διαφωνούμε;

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 29/10/2013 18:23:15

  "...μια νέα αρχή με ανθρώπους που πιστεύουν σε μια σύγχρονη Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα."

  Υπάρχουν;

 7. martios avatar
  martios 29/10/2013 22:46:08

  ''....και η διασκέδαση είναι να παίζουμε μπάλα με τα κεφάλια των λαθρομετανα
  στών...''το χιούμορ σας είναι πράγματι ...θανατηφόρο.

 8. tsakali avatar
  tsakali 29/10/2013 23:13:18

  MOY ARESEI ΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΕΑΥΤΟΝ Κ ΦΙΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ Κ ΚΑΛΙΤΕΡΑ. ΟΨΟΜΕΘΑ!

 9. Σ/ς avatar
  Σ/ς 29/10/2013 23:46:38

  Που το βλέπεις ότι τελειωσε;Στις Βρυξέλλες πάλι ο ανηψιός πήγε ονόματι Καραμανλής.Ο Κων/νος Καραμανλής ένας και μοναδικός ήταν,μη προσπαθούνε να του χαλάσουν το όνομα του Εθνάρχη. Τα ανήψια ,καλά θα είναι ούτε και για δημοτικοί σύμβουλοι να ζητήσουν ψήφο .Ενας είναι ο ΚΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ.

 10. Σ/ς avatar
  Σ/ς 29/10/2013 23:47:49

  οκ

 11. Greg avatar
  Greg 30/10/2013 00:50:59

  Ένα σοβαρό κόμμα δε μπορεί να ανεχθεί ισοπεδωτικές πρακτικές τύπου «δικάστηκε ο Ακης, άρα όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»

  Να ήταν μόνον ο Άκης καλά θα ήταν. Εάν δεν υπήρχε η παρά φύσιν "συγκυβέρνηση", το μισό ΠΑΣΟΚ θα ήταν υπόδικο. Εάν είχε υλοποιηθεί η υπόσχεση της "μιας και μόνης εξεταστικής" θα ήταν όλο υπόδικο.

  Ξέρω ότι το σχόλιο θα το σβήσεις, αλλά μάθε πως σκέπτονται οι ΝΔ μη πάθεις σοκ μετά τις επικείμενες εκλογές.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΕΣΑΝΟΓΛΟΥ avatar
   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΕΣΑΝΟΓΛΟΥ @ Greg 30/10/2013 10:08:47

   γκρεγκ,,,,μπραβο φιλε,επαυξανω

 12. occultist avatar
  occultist 30/10/2013 09:41:42

  Θα πρέπει να καταλάβουμε, εμείς οι ψηφοφόροι, οτι τα τζάκια έχουν στάχτες ή κούτσουρα.

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ occultist 31/10/2013 23:27:43

   Πολυ σοφη κουβεντα.
   Και εγω παντα κατακρινω την οικογενειοκρατια, οχι μονο στην πολιτικη, αλλα και στα πανεπιστημια, αλλα δεν ξεχνω και το οτι ο Κωστας Καραμανλης δεν ηθελε να παει για προεδρος της ΝΔ αλλα οι συνεδροι στο συνεδρειο του κοματος τον επιεσαν να δεχτει. Αυτα απο πρωτο χερι.
   Τον εκλιπαρουσαν να δεχτει γιατι ετσι μονο θα επερναν την εξουσια απο το ΠΑΣΟΚ. Η μηπως δεν ηταν το ιδιο και με τον Κ. Μητσοτακη? Ελεγαν τοτε, και αποδειχθηκε σωστο: It takes a crook to catch a crook!

 13. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/10/2013 12:23:03

  Οταν η γενικώτερη τάση (trend γιά τούς κοσμοπολίτες) γίνεται παντού όλο καί πιό πατριωτική (επιστροφή στίς εγχώριες οικονομικές πηγές-δυνάμεις λόγω αποτυχίας τής παγκοσμιοποίησης),καλό θά ήταν νά είχαν τελειώσει ήδη τά "παλαιά τζάκια", όλα "φωτισμένα" από τήν ίδια υπερεθνική πηγή ανεξαρτήτως κόμματος, πράγμα όμως πού δέν συμβαίνει.

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 31/10/2013 20:53:48

  «Tις γυναίκες και τα φρούρια,
  ή πρέπει να τα καταλάβεις αμέσως,
  ή να παραιτηθείς από τη κατάληψή τους.»
  ~Ναπολέων Βοναπάρτης

  Ο Ναπολέων, συχνά έγραφε τολμηρές επιστολές στην αγαπημένη του Ιωσηφίνα, και μία εξ αυτών, λέγεται ότι φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου:
  «Έρχομαι στο Παρίσι σε τρεις μέρες. Μη πλυθείς.»

  Για την ασέβεια της κυρίας, θα τρίζουν τα κόκκαλα της διαχρονικής Κοκό Σανέλ.

 15. Agortheo avatar
  Agortheo 31/10/2013 22:03:17

  Γιατι μόλις πει κάτι καποιοςγια το ΠΑΣΟΚ γίνετε χαμός στην ΝΔ;για τον τατουλη που εφάρμοσε τον νομό όπως ο τζιτζι, ούτε μια κουβέντα, από κανέναν, αυτο είναι το πρόβλημα του νεοδημοκράτη οτι βλέπει να τον κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.