#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολάντ: Ήρθα για επενδύσεις στην Ελλάδα, όχι για να πουλήσω όπλα«Ελλάς – Γαλλία -  Συμμαχία». Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η επίσκεψη του φίλου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος, έχει στηρίξει τις ελληνικές θέσεις, στο μέτρο πάντα που του επιτρέπει η κυριαρχία Μέρκελ στην Ευρώπη.

Χωρίς πολλά λόγια ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα κι όχι να πουλήσει όπλα και άλλα εξοπλιστικά. Το πόσο βέβαια εννοεί ότι θα επενδυθούν γαλλικά κεφάλαια στη χώρα μας και με πιο τρόπο, θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Ενήμερος για τα όσα γράφτηκαν στην Ελλάδα περί πώλησης γαλλικών φρεγατών στη χώρα μας ο κ. Ολάντ εμφανώς ενοχλημένος γι’ αυτό είπε «Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη στις προσπάθειές της».

Κάτι είναι κι αυτό τουλάχιστον. Ένας ευρωπαίος ηγέτης να λέει ξεκάθαρα ότι δε θέλει να πουλήσει όπλα.

Βεβαίως,  όπως κάθε επενδυτής έτσι και οι Γάλλοι θα έρθουν για το κέρδος, αλλά αυτό καθόλου δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αν γίνει με τρόπο που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. «Ήρθα να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμφέρει και αυτούς και τη χώρα, δήλωσε ενώ πήρε κι αυτός θέση στο «τραπέζι της ενέργειας» δείχνοντας ενδιαφέρον για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.«Τα κοιτάσματα πρέπει πρώτα να βρεθούν και στη συνέχεια να τύχουν εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές δίκαιο. Αν η Γαλλία μπορέσει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, θα το πράξει» είπε ο γάλλος πρόεδρος. Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε σε τομείς που θα υπάρξει συνεργασία όπως στην δημόσια διοίκηση, στην υγεία, στον τουρισμό, στο φορολογικό, στο κτηματολόγιο, στην ενέργεια, στο νερό, στους σιδηρόδρομους και προανήγγειλε ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν με κάθε διαφάνεια σε όλους τους διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις.

Επίσης, μίλησε για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα αλλά και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης την οποία και εκθείασε. Είπε ότι υπάρχουν ιστορικές σχέσεις φιλίας και είναι τιμή για την Γαλλία που μπόρεσε σε σημαντικές ιστορικές στιγμές να συνεισφέρει στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της Γαλλίας σε όλες τις δυστυχισμένες ή ευτυχισμένες πλευρές της ιστορίας.

«Και όταν ακούω τους Έλληνες ηγέτες να μιλούν γαλλικά πείθομαι», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι εδώ, ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να πείσω όλους τους ηγέτες ότι έπρεπε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δοκιμασίες. Έπρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία να πετύχει τους στόχους της. Επιτρέψαμε στην Ελλάδα να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα από την στιγμή που τήρησε τις δεσμεύσεις της».

«Όταν μιλάμε για αλληλεγγύη, δεν αναφερόμαστε μόνο σε ρευστότητα αλλά μιλάμε και για ανάπτυξη. Στηρίζω την δράση της Ελλάδας και ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό διότι ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που μας στήριξε στην επιχείρησή μας στο Μάλι».Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την ΑΟΖ για την εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων: «είναι δικαίωμά μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, δικαίωμα που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και θα το πράξουμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Μαζί με την Κύπρο θα παίξουμε σημαντικό ρόλο στην προμήθεια υδρογονανθράκων στην Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι σε 15 ημέρες θα μεταβεί στην Τουρκία, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού μίλησε για του στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς είπε:  «Ενημέρωσα τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση ελλείμματος και διαρθρωτικές αλλαγές μεγάλο βαρύ τίμημα σε ύφεση και ανεργία» είπε ανέφερε πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε σεβασμό του για τις θυσίες ελληνικού λαού υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν μέτρα ανάπτυξης. «Συζητήσαμε για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην ενέργεια, τις κατασκευές, τις μεταφορές , την άμυνα, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και τη δυνατότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών επιχειρήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

«Ήδη η Γαλλία μας βοηθά σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης», είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η Γαλλική πλευρά “θα βοηθήσει και σε ότι έχει να κάνει και με θέματα κτηματολογίου αλλά και σε θέματα διοίκησης. Είχαμε τη δυνατότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τουρισμού, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα συμμετοχής της Γαλλίας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση της ρευστότητας», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα θα υπογραφεί επίσης μια συμφωνία μεταξύ των συνδέσμων βιομηχανιών των δύο χωρών” ανέφερε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος προς τον κ. Ολάντ τόνισε πως η Γαλλία ήταν πάντα το κέντρο της Ευρώπης, στήριξε την Ελλάδα να μπει και να παραμείνει στην Ευρώπη, ενώ σήμερα τη στηρίζει για να βγει από την κρίση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. partyman avatar
  partyman 19/02/2013 14:36:50

  ναι καλά, σε πιστέψαμε.. τι επενδύσεις? σαν το Carrefour και το fnac για παράδειγμα?

  • partyman avatar
   partyman @ partyman 19/02/2013 14:37:55

   ξέχασα την Societe General (γενική τράπεζα) ...

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ partyman 19/02/2013 17:15:41

   Δεν χρειαζόμεθα ξένες εμπορικές αλυσίδες. Αυτές είναι καλές για την τσέπη των ξένων.
   Οι δύο γαλλικές αλυσίδες, που έφυγαν καλό μας έκαναν, όχι κακό...

 2. Factorx avatar
  Factorx 19/02/2013 14:40:09

  Μια αποκάλυψη μπροστά στις κάμερες έκανε ο Αντώνης Σαμαράς σε ερώτηση του Φρανσουά Ολάντ για την περιπέτεια που είχε με το μάτι του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Γάλλο πρόεδρο: «Δυστυχώς έχω χάσει την περιφερειακή μου όραση στο δεξί μου μάτι». O Aντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πάντως με χιούμορ πως του είπαν ότι ιδεολογικά έπρεπε να είναι στα αριστερά… η απώλεια της περιφερειακής όρασης.
  Λέτε να μη βλέπει πλέον τους… εχθρούς του από δεξιά ο κ. Σαμαράς γι’ αυτό και πατάει γερά η κυβέρνηση;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Factorx 19/02/2013 20:49:06

   Ἤ τούς βλέπει μέ τ' ἄλλο μάτι,γι'αὐτό καί ξέρει νά φυλάγεται..

 3. Ronin avatar
  Ronin 19/02/2013 14:58:49

  στενοτατες σχεσεις φιλιας, βεβαιως! αλλωστε σε αυτο το πλαισιο, των στενων δεσμων φιλιας, πρεπει να εντασεται και η φιλοτουρκικη πολιτικη κατα την περιοδο της μικρασιατικης καταστροφης. αλλωστε ποιος εξοπλιζει με πολεμικο υλικο τον εχθρο σου; ποιος στην προσπαθεια σου να σωθεις απο τη σφαγη καθεται και σε κοιταει αδιαφορα απο τα πολεμικα του πλοια χωρις να σου προσφερει βοηθεια; μονο ο φιλος! Αυτοι φυσικα δεν ειναι δεσμοι φιλιας, αλλα....δεσμα φιλιας. απλα ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα καποια πραγματα...

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Ronin 19/02/2013 17:32:48

   Oι Γάλλοι και οι Άγγλοι δεν εφήρμοσαν ναυτικό αποκλεισμό της Χώρας μας κατα την διάρκειαν του Κριμαϊκού Πολέμου, για να μην απελευθερώσουμε την Θεσσαλία και Ήπειρο. Διέδοσαν μάλιστα θανατηφόρο επιδημία χολέρας.

   Κατά τον ονομασθέντα Α΄ΠΠ οι αγγλογάλλοι κατέλαβον την Θεσσαλονίκη καταλύοντας την εθνική κυριαρχία μας, εφαρμόζοντας για μία εισετι φορά αποκλεισμό των Αθηνών, με αποτέλεσμα να λιμοκτονεί ο πληθυσμός.

 4. Χρήστος Χ. avatar
  Χρήστος Χ. 19/02/2013 15:59:14

  Κατάρ-αμενες Γαλλικές επενδύσεις.

 5. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 19/02/2013 16:43:34

  Άς μην θυμόμαστε τα παλιά για το 1922 (τότε οι φατρίες Κούρδων, οι Ιταλοί και οι Ρώσσοι ήταν σύμμαχοι του Κεμάλ του σφαγέα), και ας έλθουμε στο σήμερα.
  Είναι πανέξυπνη η κίνηση του Αντώνη, εμείς έχουμε κάτι που δεν έχει η Ευρώπη, την ενέργεια (υδρογονάνθρακες, αιολική, ηλιακή). Καλή η κίνηση με τους αγωγούς αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι τωρινοί παραγωγοί υδρογονανθράκων θα είναι οι μελλοντικοί ανταγωνιστές.
  Μία συμφωνία με την Γαλλία θα μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ μας και παράλληλα θα την εξασφαλίσουμε.
  Ήδη η ΤΟΤΑΛ θέλει έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές στην ΝΔ Πελοπόννησο που πιθανά διπλασιάζουν τα αποθέματα του Ιονίου.
  Η ΕΕ έχει ανάγκη τη Ελλάδα και το αντίστροφο.Υπάρχει δηλαδή ενότητα συμφερόντων.
  Κάτω απο αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε την ιδιωτικοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου στην χώρα μας (να μην δεσμευτούν δηλαδή απο μονοπωλιακούς ανταγωνιστές που θα εκβιάζουν την ΕΕ), ας δοθεί μόνον η μία εταιρεία που δεν έχει τα δίκτυα στους Ρώσσους. Παράλληλα να έχουμε και επενδύσεις και απο Ρώσσους ή Ελληνορώσσους επιχειρηματίες (είναι προτιμότεροι απο τους Τούρκους).
  Το ταξίδι στην Τουρκία δεν το καταλαβαίνω, προσοχή μην προσκυνήσει το πρωθυπουργός στη Άγκυρα τον τάφο του σφαγέα Ελλήνων και Αρμενίων Τουρκοφασίστα Μουσταφά Κεμάλ!!!
  Καιρός είναι να τεθεί στον Ερντογκάν θέμα μειονοτήτων στην Μικρά Ασία (κρυπτοχριστιανοί, Αλεβίτες, αυτονομία Κούρδων, ελληνορθοδόξων Ανατολίας, Αράβων κλπ), επίσης αποστρατικοπίησης Αν. Θράκης και Δυτ.Μικράς Ασίας, μείωσης των εξοπλισμών, σεβασμό στην Ελληνική, Βυζαντινή πολιτισμική κληρονομιά, απόδοση της Αγίας Σοφίας στο Πατριαρχείο, εκλογή Πατριάρχη χωρίς Τουρκική υπηκοότητα (και χωρίς Τουρκική παρέμβαση), αυτονομία του Πόντου και της Σμύρνης, ίδρυση νέων εκκλησιών στην Μικρά Ασία και Αν. Θράκη, αποχώρηση του στρατού κατοχής από την Κύπρο, παράδοση στη Ελλάδα των Τούρκων εμπρηστών των δασών μας, απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν (ή αποστολή του σε ξένη χώρα).
  Αντώνη προχώρα ο λαός είναι μαζί σου, σε εμπιστευόμαστε

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Nεστωρίδης 19/02/2013 20:55:41

   Πῶς θέλετε νά μᾶς πραγματοποιήσουν αὐτά τά αἰτήματα(σωστά ἐννοεῖται),ἕνα ἕνα ἤ σέ πακέτο;

 6. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 19/02/2013 16:47:57

  Για ξενες επενδυσεις ακουμε χρονια τωρα οι οποιες παραμενουν στα χαρτια.Βλεπουμε πρωθυπουργους,υπουργους να συνανιουνται με ξενους ηγετες,με εμιρηδες και να μιλανε για τις ξενες επενδυσεις που θα ερθουν.
  Εν τω μεταξυ οι εμιρηδες που και αυτοι θα εκαναν επενδυσεις την εκαναν για αλλες πολιτειες.Προτασεις εχουν γινει για το τι θα πρεπει να αλλαξει ωστε να προσελκυσουμε επενδυτες..
  η διαμορφωση ενος σταθερου φορολογικου πλαισιου, αρση περιορισμων στα (καρτελ, μονοπωλια). Η απελευθερωση των μεταφορων και της ενεργειας. Απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων, μειωση της γραφειοκρατιας που εκτρεφει τη διαφθορα. κ.λ.π.

 7. Queen In Black avatar
  Queen In Black 19/02/2013 17:19:56

  Αφιερωμένο στους ανιδιοτελείς φίλους που πάντα μας περίσσευαν και πάντα πάνω απ΄το συμφέρον τους, έβαζαν τις αξίες, τα αισθήματα και την ανάγκη μας :

  Ήρθαν ντυμένοι φίλοι (Άξιον Εστί) - Οδυσσέας Ελύτης

  Ήρθαν
  ντυμένοι φίλοι
  αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
  το παμπάλαιο χώμα πατώντας
  και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

  Έφεραν το Σοφό, τον Οικιστή, και το Γεωμέτρη,
  βίβλους γραμμάτων και αριθμών,
  την πάσα υποταγή και δύναμη,
  το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.
  Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους.

  Ούτε μέλισσα καν δεν γελάστηκε
  το χρυσό ν’ αρχίσει παιχνίδι
  ούτε ζέφυρος καν, τις λεύκες να φουσκώσει ποδιές.

  Έστησαν και θεμελίωσαν
  στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα
  πύργους κραταιούς και επαύλεις
  ξύλα και άλλα πλεούμενα,
  τους νόμους τους θεσπίζοντας
  τα καλά και συμφέροντα,
  στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.
  Και το μέτρο δεν...
  έδεσε ποτέ με την σκέψη τους.
  Ούτε καν ένα χνάρι θεού
  στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε
  ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς
  τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει.

  Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι»
  αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
  τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
  Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
  παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
  Στ’ ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
  μόνο όπλα και σίδερο και φωτιά.
  Μόνο όπλα και σίδερο και φωτιά.

  • Δημήτρης Κ. avatar
   Δημήτρης Κ. @ Queen In Black 19/02/2013 18:19:59

   TEΛΕΙΟ!!! για να μην αποκοιμιόμαστε...
   Πρώτα σας αφήνουμε στα νύχια των Γερμανών για να τάχουμε καλά μαζί τυος, να παίρνουν απο σας και όχι απο εμάς, και μετά ερχόμαστε για μερίδιο απο τον ορυκτό σας πλούτο, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις που ευλόγησαν οι Τραπεζίτες...
   Και φυσικά είμαστε και "σοσιαλιστές" και στηρίζουμε έμπρακτα την κυβέρνησή σας με τον " σύντροφο" Βενιζέλο...

 8. WY avatar
  WY 19/02/2013 17:49:12

  Πάντα Μεμψίμοιροι!!!!!

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ WY 20/02/2013 09:20:10

   Πάντα μωροπίστευτοι και αφελείς.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 19/02/2013 19:07:43

  Μέχρι και πριν λίγες βδομάδες, άντε μήνες το πολύ, αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών ΚΑΙ ακαδημαϊκοί, ειρωνεύονταν τον επίτιμο πλέον καθ. Φώσκολο του Πολυτεχνείου Κρήτης για την επιμονή του σχετικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου και, πιθανώς, πετρελαίου, στα νότια της Κρήτης....τώρα; Ακόμη και όταν βομβαρδίζονταν η Λιβύη, ακόμη και τότε κάποιοι δεν έλεγαν να κατανοήσουν τα πιθανά αίτια...κάποιοι ανακάλυψαν και τη γεωπολιτική...φυσικά αρνούνται ακόμη τη νίκη της γεωπολιτικής επί της οικονομίας...ας όψονται...μία συμβουλή: μη κάνει το λάθος η νομενκλατούρα της ΝΔ, άσχετη γαρ στα της γεωπολιτικής, να παρανοήσει τα μηνύματα των Αμερικανών...αυτοί δεν παίζουν...α, και μη ξεχνάμε ποιοί απελευθέρωσαν τους Γάλλους του...Βισσύ...αυτά...

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Τί να λέμε; 19/02/2013 19:29:18

   http://www.britishpathe.com/video/us-troops-parade-in-paris

   Έτσι, για να προσγειωθούν ορισμένοι ανεγκέφαλοι της ΝΔ...και να μη στέλνουν λάθος, εθνικώς επικίνδυνα, μηνύματα στον αρχηγό τους...

  • WY avatar
   WY @ Τί να λέμε; 19/02/2013 20:00:02

   Τά κοιτάσματα υδρογοναθράκων τού Αιγαίου,ώς συνέχεια αυτών τού ##τόξου τού Αίνου##,όπως τά χαρακτήριζε,τά αποτύπωσε επί χάρτου,ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ από τό 1942 ακόμη,όπως φυσικά κι αυτά τής Σαουδικής Αραβίας καί περιγράφονται σαφέστατα σέ απόρρητη αλληλογραφία,τής τότε Γερμανικής Στρατιωτικής Διοίκησης στήν Ελλάδα μέ τούς επιτελείς τού Αδόλφου Χίτλερ.

   Επομένως ό καθ.Φώσκολος έπεται,όπως φυσικά κι ό (ΨΕ)ΚΑ(Σ)ΜΜΕΝΟΣ!

 10. δημης avatar
  δημης 19/02/2013 20:31:02

  ΟΙ...ΦΡΕΓΑΤΕΣ ...ΚΥΡΙΕ ..., ΜΗΠΩΣ... ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ;;;;;;;

 11. kapar13 avatar
  kapar13 19/02/2013 20:53:42

  Δεν ξέρω γιατί ήρθε ο Ολάντ.
  Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα το απόγευμα έκανα κοντά 2 ώρες τη διαδρομή Μαρούσι - Βύρωνας. Είχανε κλείσει το σύμπαν.
  Αυτά ούτε στις αποικίες τη δεκαετία του τριάντα δεν γινόντουσαν.

 12. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/02/2013 21:08:10

  Παραθέτω αποσπάσματα από άρθρο τού Γιώργου Κοντογιώργη
  «Η πρωτοφανής κρίση που διέρχεται η χώρα είναι πρωτογενώς πολιτική. Την προκάλεσε εξ ολοκλήρου το πολιτικό σύστημα και, στο πλαίσιο αυτό, το πολιτικό προσωπικό που αυτό “παράγει”. Ένα προσωπικό που λειτουργεί, έναντι του κράτους, με τους όρους του υποκόσμου: ιδιοποιείται απροκάλυπτα το δημόσιο αγαθό που προόρισται να υπηρετήσει. Ασκεί πολιτικές που εξυπηρετούν εντέλει…
  τους ιδίους και τους συγκατανευσιφάγους που διαπλέκονται μαζί τους, με διακύβευμα τη νομή της κοινωνίας. Έχει αποσυνθέσει και (ανα-)δομήσει το κράτος, από την τελευταία του βαθμίδα, με μέτρο την αρχή των ολιγαρχικών συμμοριών, τις οποίες ενορχηστρώνει η κομματική νομενκλατούρα. Τέλος, χρησιμοποιεί τη Βουλή ως νομοθετικό όχημα και ως καθαρτήριο της ανομίας.»

  «Το κομματικό σύστημα, από διαμεσολαβητής της κοινωνίας και λειτουργός της πολιτείας, μεταλλάχθηκε σε κατοχικό ιδιοκτήτη του πολιτικού συστήματος, μεταβάλλοντας ουσιαστικά τον δημόσιο σε ιδιωτικό χώρο. Κομματοκρατία, δυναστικό έναντι του πολίτη, κράτος, λεηλατική διαχείριση του δημόσιου αγαθού, συγκροτούν το “σώμα” της μεταπολίτευσης, η οποία μπορεί αβιάστως να ορισθεί ως η ολοκληρωτική επιστροφή στο καθεστώς της πλέον απεχθούς φαυλοκρατίας του 19ου αιώνα στην Ελλάδα.
  Η καταχρέωση της χώρας, ιδίως από τη δεκαετία του 1980, δεν έγινε με γνώμονα την ανάπτυξη της οικονομίας και τις ανάγκες της κοινωνίας. Οφείλεται στην ακατάσχετη “λαιμαργία”, που ανέπτυξε συντοχρόνως η πολιτική τάξη, στη συνάρμοση των πολιτικών της με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που ανεδείχθη σε θεμέλιο του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η άνοδος και η διασφάλιση της πολιτικής σταδιοδρομίας των μελών της, συνεπήγετο την διέλευσή τους από τους “μηχανισμούς” των συγκατανευσιφάγων, δηλαδή από τη διαβεβαίωσή τους ότι θα εργασθούν συνεπώς ως εντολοδόχοι τους.»

  «Η διαχείριση της κρίσης, στο πλαίσιο του Μνημονίου, αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την πολιτική διάσταση της κρίσης. Δεν προσχώρησαν απλώς στην πολιτική επιλογή των αγορών -και στο εσωτερικό της Ε.Ε., της Γερμανίας-, δηλαδή στην “κινεζοποίηση” της ελληνικής κοινωνίας, στην αποδόμηση του οικονομικού ιστού και του κοινωνικού χάρτη της χώρας, καθώς και στην απαξίωση του ιδιωτικού και του δημόσιου πλούτου. Προχώρησαν ακόμη περισσότερο, εφαρμόζοντας επιλεκτικά τις πρόνοιες του Μνημονίου εις βάρος της κοινωνίας της εργασίας και του παραγωγικού ιστού της χώρας. Απέφυγαν όμως πεισματικά να αγγίξουν τους πυλώνες της καταστροφής: το πολιτικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση και τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
  Εξού και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, αφού η τακτική της διαχείρισης προσομοιάζει με εκείνη του ναρκομανούς: αποβλέπει στη δόση, όχι στην ανάταξη του ασθενούς, προετοιμάζοντας έτσι τον αργό του θάνατο. Με απόλυτο τρόπο, εννοούν να αμνηστεύσουν το δύσοσμο πολιτικό τους παρελθόν (όλα ανεξαιρέτως τα σκάνδαλα κλπ) και τη φοροδιαφυγή, καθώς και να διατηρήσουν αλώβητα τα σκανδαλώδη τους προνόμια, τη δημόσια διοίκηση και τη νομοθεσία της διαπλοκής. Με αναπόφευκτη συνέπεια, τα βάρη να μετακυλύονται στους καθέξιν φορολογουμένους, καθ’υπέρβαση ακόμη και των προβλέψεων της τρόικας.»

  Άλλοι θά συμφωνήσουν καί άλλοι θά διαφωνήσουν μέ τίς διαπιστώσεις τού κ. Κοντογιώργη. Εγώ συμφωνώ.
  Τό πρόβλημα βέβαια δέν εξαντλείται στήν διαπιστωτική του διάσταση, αλλά αναμένει καί κάποιες προτάσεις πιθανών λύσεων.
  Γνωρίζω τίς διάφορες απόψεις γιά τούς διεθνείς τοκογλύφους, δίκαιο τού ισχυρού, συνωμοσίες (η ανθρώπινη Ιστορία είναι μιά ατέλειωτη συνεχής συνωμοσία -δέν είναι κάτι καινούργιο-), ευρώ ή δραχμή, λάθος νομισματικής πολιτικής, κ.λ.π.
  Άν οι άνωθεν διαπιστώσεις (τού κ. Κοντογιώργη) είναι σωστές, τότε νομίζω ότι πρακτικές προτάσεις μπορούν νά βοηθήσουν μόνο καί όχι θεωρητικές προσεγγίσεις καί κλαψουρίσματα ανάγκης μερικής διάσωσης τής σαπίλας πού προκαλείται από τήν κρατικοδίαιτη συμμορία προστασίας τού παρασιτισμού.

  Σχεδόν όλοι συμφωνούν σέ ένα δρόμο μερικής εξόδου από τήν σημερινή οικονομικοπολιτική κρίση: Ανάπτυξη.
  Η διαφορά είναι ότι ο καθένας τήν αντιλαμβάνεται διαφορετικά, αναλόγως τού ατομικού του παρασιτικού βδελλορουφήγματος ή όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. υπόσχεται τήν διαιώνιση αυτής τής κατάστασης μέ καλύτερους μάλιστα όρους βδελλορουφήγματος (τό επιπλέον αίμα πού θά τό βρεί είναι μυστήριο) καί συγχρόνως απευθύνεται στήν αγέλη τών ψηφοφόρων προσπαθώντας νά τούς πείσει ότι όλοι θά είναι υποψήφιοι βδέλλες, αρκεί νά τόν φέρουν στήν εξουσία.

  Σάν οπαδός τής ανθρώπινης ιστορικής παρακαταθήκης, εντοπίζω ότι τό βδελλορούφηγμα ήταν πάντα μιά αμετάβλητη σταθερά, η οποία άλλαζε στόν χρόνο μόνο τήν μορφή της (πολεμική ομάδα, σκλάβοι, κολόνοι, ραγιάδες, σοβιετικοί δουλοπάροικοι, χρηματιστικοί σκλάβοι, κ.λ.π.). Η άποψή μου είναι ότι δέν πρέπει νά εγκλωβιστούμε στήν συζήτηση πώς οι βδέλλες θά επιβιώσουν, αλλά πώς θά τίς περιορίσουμε τόσο ώστε νά μείνει αρκετό αίμα στούς υπόλοιπους πού τούς τρέφουν νά πάρουν τά πάνω τους. Η άποψη ότι μιά βίαιη απομάκρυνση θά προκαλέσει μεγάλη μόλυνση καί θάνατο τού σημερινού ανθρωποσυστήματος είναι μόνο μιά άποψη καί αυτή βδελλικής καταγωγής.

  Γιά νά μπορέσει νά ασκηθεί μιά επιθετική αναπτυξιακή πολιτική πρέπει νά λειτουργήσει η έννοια τού κέρδους, τό οποίο θά τό διασφαλίζει η πολιτεία μόνο όταν είναι προϊόν παραγωγικής κύρια διαδικασίας.
  Ποιάς παραγωγικής διαδικασίας όμως σέ ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα μέ χώρες παραγωγής προϊόντων μέ βαθμό εκμετάλευσης τού ανθρώπινου δυναμικού, πού θά τήν ζήλευαν περασμένες εποχές δουλοκτησίας;
  Οι συνεχείς εκλήσεις τών ελλήνων ιθυνόντων γιά επενδύσεις στήν χώρα δέν συγκινούν τίς αγορές κεφαλαίου καί αυτό γιά ένα λόγο. Τό πρόβλημα μέ τούς διεθνείς επενδυτές είναι ότι στήν ουσία αυτοί πού είναι διαθέσιμοι είναι σάν τίς ακρίδες. Πέφτουν μόνο γιά νά φάνε ότι πράσινο απέμεινε καί μετά σέ χρόνο dt τήν πέφτουν στό επόμενο λιβάδι αφήνοντας πίσω τους τήν καταστροφή.
  Οι παραγωγικές επενδύσεις τούς συγκινούν στό βαθμό πού η χώρα μπορεί νά τούς εξασφαλίσει μέ μισθούς δούλων πάμφθηνη παραγωγή γιά νά μπορούν οι πολυεθνικές νά τά μεταπωλούν μέ κέρδη 100%.

  Στήν κατάσταση πού βρισκόμαστε πρέπει η χώρα νά εγγυηθεί σέ όποιον κατέχει πλούτο καί θέλει νά πληρώνει λιγώτερους φόρους, σέ όποιον θέλει νά επενδύσει καί νά πληρώσει λιγώτερους φόρους καί σέ όποιον κερδίζει από τήν εργασία του καί δέν θέλει νά τά ακουμπάει χοντρά, σέ όποιον έχει ακίνητη περιουσία καί δέν θέλει νά ζεί σέ μιά κατάσταση έρπουσας απώλειάς της, σέ όποιον...
  Νά τό εγγυηθεί μέ τήν σταθερότητα πού πρέπει νά επιδιώξει πρώτον μέ δημοψήφισμα καί στήν συνέχεια μέ κύρωση νόμου από 200 βουλευτές.
  Τήν σταθερότητα τού αριθμού 15.

  Φορολογικό σύστημα δεσμευτικό γιά μιά δεκαπενταετία.
  Μέ
  Flatrate παντού.
  - ΦΠΑ 15%
  - Φόρος επιχειρήσεων (γιά όλους τούς τύπους) 15%
  - Κατάργηση τεκμηρίων
  - Κατάργηση πόθεν έσχες γιά δημιουργία επιχειρήσεων καί αύξηση κεφαλαίου
  - Κατάργηση πόθεν έσχες γιά αγορά ακινήτων μέχρι τού συνολικού ύψους
  500.000€. (μόνο γιά πολίτες τής ΕΕ)
  - Δύο φορολογικοί συντελεστές στόν φόρο εισοδήματος 15% καί 30%.
  - επιδοτήσεις μόνο γιά παραγωγικές καί μεταποιητικές επενδύσεις καί μόνο σέ
  επενδυτικές αξίες πού δέν μπορούν νά μεταφερθούν αλλού (π.χ. κτίρια, γή)
  - αποκρατικοποιήσεις μόνο σέ μή μονοπωλιακούς τομείς, τών οποίων η
  κερδοφορία γιά τόν ιδιώτη θά απαιτεί επιπλέον επένδυση.

  Άς τό τολμήσει η πολιτική τάξη. Τί μπορεί νά συμβεί;
  Νά λείψουν τά χρήματα τά πρώτα χρόνια καί τό κράτος νά αναγκαστεί νά κηρύξει στάση πληρωμών στό εσωτερικό του. Τό εξωτερικό χρέος τό έχουν αναλάβει τά συνεταιράκια μας καί θά μάς απασχολήσει εκ νέου σοβαρά σέ μιά δεκαετία. Μέχρι τότε πρέπει νά πατήσουμε γερά στά πόδια μας καί άς σκούξουν όλοι γιά αθέμιτο φορολογικό ανταγωνισμό από τήν χώρα μας.

  Άς αρχίσει η κυβέρνηση νά πληρώνει τίς υποχρεώσεις της έναντι τών υπαλλήλων της μέ παράβολα τού ελληνικού δημοσίου.
  Εφάπαξ (στό σύνολο), συντάξεις, μισθοί (καί τών βουλευτών, υπουργών, προέδρων, πρωθυπουργών, κ.λ.π.) πού είναι πάνω από 1.000 € νά πληρώνονται μέ νέα παράβολα τού ελληνικού δημοσίου, τά οποία (μέ τήν κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση) νά είναι υποχρεωτικά αποδεκτά από τό δημόσιο γιά όλες τίς συναλλαγές του μέ τούς πολίτες. Καί γιά τήν πληρωμή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, όπως καί γιά παροχή υπηρεσιών από κρατικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ, κ.λ.π.).
  Τά δανεικά πού παίρνουμε σέ ευρώ καί περισσεύουν νά διοχετευθούν άμεσα σέ στήριξη παραγωγικών επιχειρήσεων (άς εκπονήσει η κυβέρνηση τό αντίστοιχο αναπτυξιακό πρόγραμμα).
  Στήν ουσία τό κράτος θά εισάγει ένα νέο ανεπίσημο νόμισμα ονομαστικής αξίας σέ ευρώ, τό οποίο, υποθέτω, θά εμπορεύεται χαμηλότερα τής ονομαστικής του αξίας. Γιατί κάποιος πού παίρνει 50.000 € σέ παράβολα τού ελληνικού δημοσίου από τό εφάπαξ του πρέπει νά τά δώσει σέ όποια τιμή θεωρήσει αποδεκτή από κάποιον πού μπορεί νά τά χρησιμοποιήσει πληρώνοντας τούς φόρους του ή τίς εισφορές του στό δημόσιο.
  Μακάρι τό κράτος στήν πορεία του νά μπορέσει σιγά-σιγά νά τά αποσύρει από τήν αγορά στήν ονομαστική τους αξία αντικαθιστώντας τα μέ ευρώ.
  Άν δέν μπορέσει τότε θά έχουμε τήν ανεπίσημη εισαγωγή τοπικού νομίσματος, τό οποίο θά υποτιμάται μέχρι νά πιάσει τό πραγματικό επίπεδο τής αξίας του.
  Στήν χειρότερη περίπτωση θά δημιουργήσουμε δύο παράλληλες οικονομίες.
  Μία πού θά τρέχει ουσιαστικά μέ συνάλλαγμα (τό επίσημο εθνικό μας νόμισμα πού θά είναι τό ευρώ) καί μία μέ παράβολα τού ελληνικού Δημοσίου.
  Έτσι θά ικανοποιήσουμε καί τούς δραχμολάγνους καί τούς ευρωλάγνους.
  Όταν τό κράτος αποφασίσει νά σταματήσει τήν έκδοσή τους καί τό μάζεμά τους, τότε θά τά μαζέψει «κουρεμένα» στήν τότε τρέχουσα τιμή τους.
  Αυτοί πού θά χάσουν αρκετά θά είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
  Αυτοί πού θά ωφεληθούν θά είναι ο παραγωγικός τομέας τής ιδιωτικής οικονομίας.
  Καί τήν πίττα ολόκληρη καί τόν σκύλο χορτάτο δέν γίνεται.

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Ιαπετός 19/02/2013 22:34:03

   ............................ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΟΛΑΓΝΟΥΣ.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 20/02/2013 09:25:37

   Ιαπετέ, εξαιρετική και επίκαιρη παράθεση του Κοντογιώργη.

 13. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 19/02/2013 21:11:37

  1) Οι γαλλικες επενδυσεις εφυγαν με απιστευτη ταχυτητα και πρεμουρα τα τελευταια 3 χρονια, γιατι τωρα ξαφνικα θα ξαναγυρισουν;

  2) Οι εως τωρα γαλλικες επενδυσεις στην Ελλαδα γινονταν μονο για τα περιθωρια κερδους που μπορουσαν να καταγραφουν πληρωνοντας μισθους Ελλαδας και πουλωντας σε τιμες Νορβηγιας (οπως και ολοι οι υπολοιποι). Πλεον, δεν υπαρχει τετοια αγοραστικη δυναμη αν και το λομπυ των καρτελ εχει καταφερει να εχει επιβαλλει τιμες ακομη υψηλοτερες και απο της φουσκας του 2008 με εσωτερικη ανατιμηση την τελευταια 3ετια 10% κανοντας που και που ολιγοημερες προσφορες λεγοντας στον καταναλωτη-εργαζομενο οτι οι μειωσεις μισθων σου θα ειναι μονιμες και συνεχεις σε ρυθμο και ενταση αλλα το ξεφουσκωμα των τιμων θα ειναι ολιγοημερο και για ο,τι προϊον θελω εγω να σου πουλησω

  3) Ποιος ειναι ο κ.Ολαντ που θα αναγκασει σε επενδυσεις τους Γαλλους επιχειρηματιες στην Ελλαδα; Για Καισαρας την περασε; Εδω οι Γαλλοι επιχειρηματιες φευγουν ενας-ενας απο την Γαλλια

  4) Οπως και ο ιδιος ο Ολαντ ειπε, οταν αναφερεται σε επενδυσεις στην Ελλαδα αναφερεται στην πολιτικη ενδυναμωση των πιθανοτητων τα προς ιδιωτικοποιηση ασημικα να πεσουν σε Γαλλους επιχειρηματιες και σε πολυ προσιτες τιμες

  5) Ας σταματησουμε να βλεπουμε φιλους. Δεν υπαρχει διπλωματια πλεον. Μονο οικονομικα συμφεροντα.

  • Δημήτρης Κ. avatar
   Δημήτρης Κ. @ Φοιτητης 19/02/2013 21:55:46

   Aν και φοιτητής, απόλυτα προσγειωμένος στην Πραγματικότητα.
   Προφανώς ο κ. Ολλάντ δεν είναι ικανός να σου απαντήσει. Αλλωστε είναι ομοιδεάτης του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, εξ ού και συμπατριώτες του τον έχουν χαρακτηρίσει Ολλαντρέου*. Χειρίζεται επιδέξια το ΘΑ...

   *Tα Ελληνικά ΜΜΕ σκοπίμως απέδωσαν τον όρο του Μελανσόν στον Τσίπρα.

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Φοιτητης 20/02/2013 00:39:29

   "Ας σταματησουμε να βλεπουμε φιλους. Δεν υπαρχει διπλωματια πλεον. Μονο οικονομικα συμφεροντα."
   ΑΨΟΓΟΣ!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Τί να λέμε; 20/02/2013 01:16:56

    ᾿Εκτός καί ἄν προέρχοντε (οἱ φίλοι) ἀπό Λατινική ᾿Αμερική, ἔ;;; :D

 14. MCA. avatar
  MCA. 19/02/2013 21:49:32

  Το ουσιαστικό ενδιαφέρον σ αυτήν την συνάντηση είναι το θέμα της ΑΟΖ .Η υποστήριξη της Ελλάδος με λόγια δεν αρκεί.Θέλουμε έργα.Έχουν οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τα .......... κότσια να μας προσφέρουν ουσιασική υποστήριξη;Φοβάμαι πως όχι.Αν πει όχι η μαμά Αμερική,αυτοί θα μαζευτούν στα καβούκια τους και ας είναι πολλά τα λεφτά.Ακόμη και οι ΗΠΑ να τους δώσουν το ελεύθερο, τους θεωρώ λίγους για να τα βάλουν με την Τουρκία.Μόνο σε μας κάνουν τους καμπόσους.Δυστυχώς είναι γατάκια......

 15. FALCON avatar
  FALCON 19/02/2013 21:54:16

  O πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσε σήμερα με στον λόγο του θετικά για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Εάν ο πρωθυπουργός πάρει και την θετική έγκριση των ΗΠΑ και των άλλων ηγετών της Ε.Ε τότε η ΑΟΖ θα γίνει πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα έγινε και φαίνεται ότι η πολιτική Σαμαρά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά . Τελικά ο πρόεδρος αρχίζει και δίνει ελπίδα στον Ελληνικό λαό αρκεί να περπατήσει με το ίδιο σχέδιο και στους άλλους τομείς

 16. Aris. A avatar
  Aris. A 19/02/2013 21:56:30

  Χωρίς τους Αμερικάνους ΑΟΖ δεν κάνεις και πολύ περισσότερο δεν τρυπάς.

  Οι Αμερικάνοι εδώ και δεκαετίες έχουν κάνει την επιλογή τους Τουρκία και ξερό ψωμί.

  Ολάντ και λοιποί είναι για να πουλήσουν κανά αεροπλάνο μέχρι εκεί.

  Ελπίζω οι Αοζολόγοι να το έχουν υπόχη τους ότι ο 6ος στόλος έχει την δύναμη και αυτός θα προστατεύσει τα Τούρκικα συμφέροντα.

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Aris. A 20/02/2013 00:58:29

   "...ο 6ος στόλος έχει την δύναμη και αυτός θα προστατεύσει τα Τούρκικα συμφέροντα...."
   Όχι απαραίτητα.
   Εξαρτάται τί θα τους πουν οι Έλληνες ανεγκέφαλοι-εθνικά επικίνδυνοι κυβερνώντες...αυτοί, αριστεροί και δεξιοί, τους οποίους οι Αμερικανοί ανέβαζαν στην εξουσία τα τελευταία 70 χρόνια...αν οι Έλληνες ανεγκέφαλοι πολιτικάντηδες, άσχετοι στα γεωπολιτικά και στην Ιστορία, δαγκώσουν το χέρι που τους τάϊζε, τότε τα Αμερικανάκια θα αγριέψουν...και ποιός λογαριάζει τους Ρώσους και τους Γάλλους...ειδικά τους Γάλλους του Βισσύ...τα ξενέρωτα τσουτσέκια...

   ΥΓ. θαρρούν οι Έλληνες ανεγκέφαλοι πως τα Αμερικανάκια ξεχνούν τους χιλιάδες νεκρούς τους, του Β' παγκοσμίου πολέμου, και πως θα παραδώσουν την Ελλάδα, και τα πετρέλαιά της, σε άλλα συμφέροντα έτσι χωρίς αντίδραση; ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΟΛΙΑΣΟΥΝ...(ξεχάστε τα Δωδεκάνησα) και καλά θα μας κάνουν...τόσο μ@@@@ς που είμαστε και ψηφίζαμε αυτούς τους κερατάδες...

 17. thΘymios avatar
  thΘymios 20/02/2013 20:17:29

  μήπως πρέπει να τον αντικαταστήσομε με ένα “όραμα” “ευρύτερο”, τον Ευρωπαϊσμό;

  ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ (μόνον) ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ Ο.Α.Σ.Ε./Δ.Α.Σ.Ε. (O.S.C.E.)
  Το καλύτερο, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, θα ’ταν να ενωθεί η Ρωσία με την Αμερική, μ’ έδρα την Κωνσταντινούπολη.
  για να αναλάβει η Αμερική τον ενοποιητικό ρόλο, με την Ρωσία σαν τον κυρίως στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως στα πλαίσια της Ο.Α.Σ.Ε./Δ.Α.Σ.Ε. (O.S.C.E.) και με έδρα την Κωνσταντινούπολη & ενδιάμεσο την “B.P.” (και την Shell), χρειάζεται και η Ελληνική ‘‘δράση’’ και π‘‘ρωτοβουλία’’.

 18. Nik avatar
  Nik 20/02/2013 21:35:16

  Θύμιε,

  Με την δική σου λογική δεν έπρεπε σήμερα να υπάρχει πετρελαϊκή εταιρεία μη αμερικανική, έλα όμως που υπάρχουν! Αρα κάπου καταφέρνουν μη αμερικανικά συμφέροντα να εξορύσσουν αέριο και πετρέλαιο. Είτε η Αμερική δεν είναι τόσο ισχυρή ή δεν είναι τόσο μοναχοφάγα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.