#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «χρυσές» εφεδρείες του ΣαμαράΜπορεί η οικονομική κρίση, τα Μνημόνια, τα μέτρα, η πίεση των δανειστών, η αναδιάρθρωση του χρέους και όλα όσα σχετίζονται με τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός να μας απασχολούν από το πρωί ως το βράδυ, υπάρχει, ωστόσο, ένα μείζον θέμα.

Το έχουμε ξαναγράψει, το έχουμε αναλύσει πολλές φορές και οι αναγνώστες του antinews το επαναφέρουν κατά καιρούς διότι ίσως είναι πολύ σπουδαιότερο από όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Ο λόγος για το τέλος του πολιτικού συστήματος όπως το ξέρουμε όλοι, για το τέλος του μεταπολιτευτικού μοντέλου όπως το έχουμε μάθει. Και φυσικά το κορυφαίο ζήτημα της ανανέωσης ιδεών, πολιτικών και προσώπων που θα τραβήξουν το «κάρο» της πατρίδας.

Η οικονομική κρίση είναι εδώ και κάποια στιγμή θα περάσει. Φέτος θα είναι, του χρόνου ή σε 5 χρόνια η Ελλάδα θα πάρει ξανά μπροστά, η ανάπτυξη θα έλθει, η ανεργία θα μειωθεί και οι όποιες κοινωνικές αδικίες έγιναν θα αποκατασταθούν.

Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα έχουν ως βασικό στόχο την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Άλλωστε, όλες οι σφυγμομετρήσεις που έχει η κυβέρνηση και τα κόμματα συγκλίνουν σε μια και μοναδική αλήθεια. Ότι αν δεν υπάρξει αυτός ο αέρας ανανέωσης, αν δε φύγουν νοοτροπίες του παρελθόντος και πολιτικοί που τους έχουμε «φάει στα μούτρα» 30 και 40 χρόνια τότε καμιά προσπάθεια αναγέννησης της χώρας δε θα πετύχει. Και θα έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να απαγκιστρωθεί από τα δεσμά του παρελθόντος.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συχνά – πυκνά καταστάσεις και πρόσωπα που μας πλήγωσαν στο παρελθόν να επανέρχονται στο προσκήνιο, σχεδόν πάντα για κακό λόγο. Πολιτικοί που υπηρέτησαν λογικές «Μαυρογιαλούρου» επιμένουν να θέλουν να κάνουν κουμάντο.

Κομματάρχες του χειρότερου είδους συνεχίζουν να απαιτούν μέρος από τη νομή της εξουσίας. Ακόμη κι αν σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν φωνές αντίστασης στο λαϊκισμό, τον κομματισμό, την ευνοιοκρατία, τη ρεμούλα, υπάρχουν κομματικά στελέχη (όλων των κομμάτων), δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, γραμματείς και φαρισαίοι που επιμένουν να συντηρούν αυτό το σάπιο μεταπολιτευτικό μοντέλο. Αυτό το «πτώμα» που έχει βρομίσει και δεν αντέχεται πια.

Για παράδειγμα βλέπουμε πρώην υπουργούς να «λουφάρουν» με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο και να ρισκάρουν τη φήμη τους για λίγα ευρώ. Βλέπουν άλλους πρώην υπουργούς προκλητικά να επιδεικνύουν τα πλούτη τους, να κάνουν τρυφηλή ζωή και να φωτογραφίζονται στο facebook δείχνοντας σε όλους εμάς ότι είμαστε μεγάλα κορόϊδα.

Βλέπουμε άλλα κορυφαία στελέχη, με ιστορία 30 ετών και πάνω, να θέλουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές διαβάσατε για την οικογένεια Μητσοτάκη ή την οικογένεια Παπανδρέου ή για τους διάφορους κολαούζους τους που εδώ και πενήντα χρόνια μοίρασαν την Ελλάδα και συνεχίζουν να θέλουν να την εκμεταλλεύονται.

Και σκεφτείτε διάφορους «βλαχοδήμαρχους» ή «βλαχοβουλευτές» που δεν ξέρουν ούτε να αρθρώσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, να βγαίνουν από τηλεπαράθυρο σε ραδιόφωνο και να μιλάνε για το μέλλον της πατρίδας και των Ελλήνων. Φτάνει πια. Είναι η μεγάλη ώρα για τη μεγάλη ανανέωση και είμαστε σίγουροι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλάβει ότι δεν πάει άλλο με τις ίδιες νοοτροπίες και τους ίδιους ανθρώπους.

Θα πει κανείς: Που να βρούμε τους νέους ανθρώπους να αντικαταστήσουν όλη αυτή τη «γερουσία» σε ηλικία και μυαλά; Κι όμως, κάντε το κόπο και διαβάστε την έρευνα που είχε το Βήμα της Κυριακής:

«Την τελευταία πενταετία μόνο από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) αναγνωρίστηκαν 15.902 τίτλοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών (διδακτορικοί τίτλοι 2.439 και μεταπτυχιακοί τίτλοι 13.463). Τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών δίνουν τη συγκλονιστική εικόνα της ελληνικής εργασιακής πραγματικότητας: 8.045 διδακτορικά διπλώματα κατατέθηκαν από το 2009 ως σήμερα στις υπηρεσίες του, στις οποίες και καταγράφονται όλα τα σχετικά στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία ως το 2012 όλοι οι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας ήταν 35.570, από τους οποίους οι 23.853 είναι φοιτητές διδακτορικών προγραμμάτων. Αν σε αυτούς προστεθούν και όσοι κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο εξωτερικό, τότε ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 50.000.

Όλοι αυτοί αποτελούν τον «εθνικό πλούτο» της Ελλάδας, μεγαλύτερο και σημαντικότερο κι από τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζα της Ελλάδος. Όλοι αυτοί οι μορφωμένοι νέοι μπορούν να στελεχώσουν την κρατική μηχανή, όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό. Αρκεί να δείξουμε σε όλους αυτούς ότι υπάρχει αξιοκρατία, ότι μπαίνει τέλος στις κομματικές νομενκλατούρες, ότι η οικογενειοκρατία πνέει τα λοίσθια.

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για όλα τα κόμματα να επιλέξουν άξιους Έλληνες που θα βγουν μπροστά και θα δείξουν ότι υπάρχουν «χρυσές» εφεδρείες που θα οδηγήσουν την πατρίδα σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως προείπαμε ο κ. Σαμαράς έχει καταλάβει τι θέλει ο κόσμος και σιγά – σιγά προβάλλει νέους ανθρώπους που μπορούν να υπηρετήσουν την Ελλάδα απ' όλες τις θέσεις. Αν έκανε το ίδιο και το δεύτερο μεγάλο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Διότι απ' ότι βλέπουμε στην Κουμουνδούρου επιλέγεται η ανακύκλωση προσώπων και ιδεών. Πασοκικές ιδέες και άνθρωποι βλέπουν φως και μπαίνουν, αλλά δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν. Έχει λοιπόν και ο κ. Τσίπρας μια καλή ευκαιρία, ως άφθαρτο και φρέσκο πρόσωπο ο ίδιος, να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που τον ακολουθεί. Εδώ μέχρι και το ΚΚΕ το έκανε (μόνο στα πρόσωπα δυστυχώς).

Ας μην εκπλαγούμε, λοιπόν, αν το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε θεσμικές τομές που θα ανατρέψουν τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/01/2014 08:08:57

  Για να δουμε ποιους θα ανακοινωσει υποψηφιους.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ψυχραιμια 28/01/2014 14:07:35

   Ήδη τους έχει ανακοινώσει, τον γιο της Μπακογιάννη για περιφερειάρχη, τον γιo του Αχιλλέα Κωστάκη Καραμανλή και περιμένουμε και άλλους από την οικογενειοκρατία της ΝΔ. Για τα δίδυμα του Καραμανλή δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα πάρουν σειρά, στα πλαίσια της μεγάλης ανανέωσης που προγραμματίζεται στη ΝΔ.

   Άστα φάκτορα πάλι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς ετοιμάζουν να ρίξουν πάλι.

 2. Αγρότης avatar
  Αγρότης 28/01/2014 09:31:11

  Τελευταία ευκαιρία θα είναι οι εκλογές του Μαΐου και επειδή ο λαός δεν έχει "μάθει" είναι στο χέρι του Σαμαρά να ανανεώσει τις...λίστες για την ανατροπή. Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά πάντως είναι απαραίτητα και αναγκαία αλλά από μόνα τους όχι ικανά. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με copy paste και υποθέσεις εργασίας.

  • astiator avatar
   astiator @ Αγρότης 28/01/2014 12:48:34

   Kαι αυτοί που είναι τώρα σε θέσεις κλειδιά, με διδακτορικά,μεταπτυχιακά και ολα τα κομφόρ είναι, και είναι οι πρώτοι που βούτυξαν στο βάζο με το μέλι (η κυρία του ΤΑΙΠΕΔ πρωην ταχ.ταμιευτήριο έχει ένα τοίχο τέτοια)

   • Μουρουνέλαιο avatar
    Μουρουνέλαιο @ astiator 28/01/2014 14:39:53

    Φυσικά και δεν αρκούν οι τίτλοι. Πρέπει να υπάρχει και ψυχική καλλιέργεια και εντιμότητα κα αν αυτά δεν ...επαρκούν, να υπάρχει και η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι η Δικαιοσύνη τιμωρεί ΌΛΟΥΣ τους επίορκους, όσο ψηλά κι αν στέκονται. Ακύρωση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών ΤΩΡΑ.

 3. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 28/01/2014 09:34:33

  "Όλοι αυτοί οι μορφωμένοι νέοι μπορούν να στελεχώσουν την κρατική μηχανή"

  Μια ένσταση, τον πλούτο, δηλαδή το κεφάλαιό σου ως χώρα και ως κοινωνία, δεν τον επενδύεις ποτέ στο κράτος!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Λούμπεν 28/01/2014 14:00:38

   Δηλαδή, ο γνωστός genius Θεοχάρης Θεοχάρης που επένδυσε τη μόρφωσή του στο κράτος, αφού τον είχαν ξωπετάξει από τον ιδιωτικό τομέα μερικές φορές, χαμένος βγήκε; Εμείς βγήκαμε, αλλά αυτός όχι!

 4. Ελληνας Πολίτης avatar
  Ελληνας Πολίτης 28/01/2014 10:08:45

  ΔΕΝ είναι θέμα μόνο ηλικιακό.
  Υπάρχουν νέοι με γεροντική νοοτροπία και πίστη σε πεθαμένες ιδεολογίες για παράδειγμα ο Τσίπρας.
  Όπως η ποσοτική καταμέτρηση πτυχίων και μεταπτυχιακών δεν μου λέει τίποτα.
  Η αγορά εργασίας κρίνει αν το πτυχίο έχει αντίκρυσμα.

  • liberal queer avatar
   liberal queer @ Ελληνας Πολίτης 28/01/2014 12:13:07

   4 προτάσεις γράψατε αλλά περιέχουν όλη την ουσία!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ελληνας Πολίτης 28/01/2014 13:38:21

   Δε μου φαίνεται να θέτει το ηλικιακό ο αρθρογράφος.
   Μάλλον προτείνει την απομάκρυνση των φθαρμένων προσώπων από το πολιτικό σκηνικό, η συντήρηση των οποίων αποθαρρύνει την ανανέωση, ούτως ή άλλως.
   Για να απομακρυνθούν οι φθαρμένοι όμως, χρειάζεσαι αντικαταστάτες.
   Και γιατί να μην επιλεγούν οι αντικαταστάτες,
   από τους φρέσκους και άφθαρτους από τη δεξαμενή των χιλιάδων προσοντούχων νέων, λαμβάνοντας υπόψην φυσικά και άλλα κριτήρια εκτός από τα πτυχία ;
   Ας μην υποτιμούμε τα πτυχία και τα ανώτερα προσόντα.
   Η επένδυση χρόνων και χρήματος στη μόρφωση, στη γνώση, στην εξειδίκευση με μεταπτυχιακά-διδακτορικά, φανερώνει μια (αρχική) αποστασιοποίηση από το γρήγορο κέρδος, και προϋποθέτει κάποιες αρετές κατά κανόνα όπως, την υπομονή, την εργατικότητα, τον αλτρουισμό, την προσήλωση σε στόχους και την επίτευξή τους, τις οργανωτικές ικανότητες κτλ.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ Ελληνας Πολίτης 28/01/2014 21:25:21

   Το μεγαλύτερο προσόν θα είναι να έχουν τον κοινόν νούν. Και τιμιότητα. Και υπάρχουν πολλοί. Και μάλιστα στις τάξεις της ΝΔ. Ομως υπάρχει από πάνω τους , μέσα στο κόμμα, η μαύρη χειρ των κληρονομικώ δικαίω και οικογενειακω επίσης, βουλευτών, υπαλλήλων, σφουγγοκολάριων του κόμματος, που δεν τους αφήνει νά "αναπνεύσουν" και αυτοί απογοητευμένοι, γυρίζουν την πλάτη τους στην μάχη των εκλογών.
   Και τους μεν και τους δε θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να τους βάλει στην κατάλληλη θέση. Αλλους εκτός και άλλους εντός κόμματος.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/01/2014 10:11:31

  Εκτιμώ ότι όχι μόνο θέλει, αλλά και μπορεί.
  Μένει να το αποδείξει.
  Η κοινωνία "οξειδώθηκε στη νοτία των ανθρώπων" και αδιαφορεί για παρατάξεις και κενόλογους πατριωτισμούς. Ωρίμασε.
  Καιρός και οι πολιτικές ελίτ να ωριμάζουν και να πράξουν.
  Από διαγνώσεις καλά πάμε. Έχουμε πληθώρα γιατρών...

 6. Ανάστροφη πορεία avatar
  Ανάστροφη πορεία 28/01/2014 10:26:17

  Τα πιστοποιητικά γνώσης δεν αρκούν ούτε κι εξασφαλίζουν το ψυχικό σθένος, την αγωνιστικότητα και τη διάθεση προσφοράς που απαιτείται να διαθέτει ένας πολιτικός σήμερα. Δυστυχώς περισσεύει η μωροφιλοφοξία, η έπαρση, η κενοδοξία και ο κυνισμός από τους διατεθειμένους να ασχοληθούν με τη διαχείριση της εξουσίας. Για να δεχτούν να εμπλακούν άνθρωποι με ανώτερο ψυχικό και διανοητικό επίπεδο, χρειάζεται να ξεκαθαρίσει κάποιος οριστικά το τοπίο από τους αρριβίστες.

 7. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 28/01/2014 10:36:22

  ένσημα, παράσημα ζωής, τρίψιμο γυάλισμα με προβλήματα, αγωνιστικότητα, ιδεολογία και τρέλα,, μπορείτε;

 8. Παρέμβαση avatar
  Παρέμβαση 28/01/2014 10:47:13

  Ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια, τιμιότητα και διάθεση για εκχώρηση προκλητικών προνομίων από πλευράς των διοικούντων. Διαφορετικά, δεν θα υπάρξει ούτε εμπιστοσύνη ούτε κι εκτίμηση.

 9. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 28/01/2014 12:13:47

  Καποτε ημουν εναντιον της λιστας. Σημερα υποστηριζω το αντιθετο.
  Θα μπορουσε ενα κομμα να διαλεξει τα στελεχη του που θα το εκπροσωπησουν στην βουλη με αξιοκρατικα κριτηρια . Θα μπορουσε ενα κομμα να εχει κριτηρια σπουδων, ενσημων και προυπηρεσιας , ειδικες γνωσεις κλπ. Σημερα πληρωνουμε τα λαθη της οικογενειοκρατιας του πολιτικου συστηματος. Σε αλλες κακες χωρες οπως συνηθιζουμε να λεμε π.χ. Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια κλπ δεν θα βρουμε ευκολα πολιτικους 2ης και 3ης γενιας οπως στην Ελλαδα. Οπως πολυ καλα γραφεται στο αρθρο, υπαρχουν εφεδρειες στην κοιωνια αλλα το συστημα αποτρεπει ολου αυτους να πολιτευτουν. Το συστημα επιβιωνει με συνδικαλιστες, με γονους πολιτικων οικογενειων και με μαυρογιαλουρους της επαρχιας.

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Ρεαλιστης 28/01/2014 13:48:45

   "...Σε αλλες κακες χωρες οπως συνηθιζουμε να λεμε π.χ. Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια κλπ δεν θα βρουμε ευκολα πολιτικους 2ης και 3ης γενιας οπως στην Ελλαδα...."
   Πού ήσουν αγόρι μου το 2006 όταν κάποιοι τα είπαν αυτά και πήραν τα τρία τους και τί ψήφισες το 2007;
   Άστο.
   Αργά πια.
   Ας πρόσεχες κι εσύ. Θα το λουστείς μέχρι τέλους.

   Α! υπόψιν ότι το πρωτοσέλιδο άρθρο του Κυριακάτικου Βήματος που ξεκίνησε το θέμα με τους μορφωμένους νέους κλπ...αναφερόταν στο outsourcing...γκέ-γκε;
   (Άσε που τώρα το ανακάλυψαν και στην Ελλάδα και αυτό: από το 2006 ήταν γνωστό έξω)

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Τί να λέμε; 28/01/2014 22:07:54

    Παντα εδω. Και παντα μακρυα απο τις οικογενειες. Και παντα στον Ι.Τ παρολο που ευκολα θα μπορουσα να ειμαι στο δημοσιο. Και υπηρετησα , και εχω πληρωσει απιστευτους φορους και εισφορες. Συνεπως αν λουζομαι κατι ειναι οτι καποιοι το δημιουργησαν , καποιοι παρατρεχαμενοι των οικογενειων και μονιμοι πελατες των πολιτικων γραφειων. Ολοι αυτοι λοιπον σημερα κατηγορουν τις οικογενειες αλλα ολοι αυτοι ειναι που τις νταντεψαν και τους εδωσαν αξια. Οσον αφορα το outsourging υτο ειναι μια παγκοσμια πραγματικοτητα θελετε δεν θελετε

 10. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 28/01/2014 12:33:55

  Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία ως το 2012 όλοι οι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας ήταν 35.570, από τους οποίους οι 23.853 είναι φοιτητές διδακτορικών προγραμμάτων. Αν σε αυτούς προστεθούν και όσοι κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο εξωτερικό, τότε ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 50.000.

  Όλοι αυτοί αποτελούν τον «εθνικό πλούτο» της Ελλάδας, μεγαλύτερο και σημαντικότερο κι από τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζα της Ελλάδος.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ
  ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΕΣ 90000 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
  ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 28/01/2014 14:28:18

   "τότε ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 50.000."

   ῾Υπάρχει ἀγορά ἐργαίας στήν ῾Ελλάδα γιά τόσους πολλούς ῞Ελληνες μέ μεταπτυχιακά/δοκτοράτα;; ῾Η συνεργασία πανεπιστημίων/ἀγορά ἐργσίας ὑπάρχει στήν ῾Ελλάδα;; Ζῶ στό Βέλγιο καί γιά νά βρῶ γιατρό μέ εἰδικότητα πρέπει νά πάω στίς Βρυξέλλες, 1 1/2 ὥρα διαδρομή μέ τό αὐτοκίνητο. Τελικά μήπως ὑπάρχουν ἐπιστήμονες περισότεροι ἀπό ὅσους μπορεῖ νά ἀπορροφση ἡ ῾Ελλάδα;

 11. Vroutino avatar
  Vroutino 28/01/2014 12:48:07

  Εγώ βλέπω οτι οι ικανοί νέοι Έλληνες επιστήμονες, φεύγουν εκτός Ελλάδος. Αν αυτή η αφαίμαξη δεν σταματήσει, δεν έχουμε ελπίδα ανάκαμψης.

  • Παρέμβαση avatar
   Παρέμβαση @ Vroutino 28/01/2014 14:47:13

   Δυστυχώς, πολύ δύσκολο να εμποδίσουμε τη φυγή, έχοντας 30% ανεργία.

 12. Γιώργος Χρυσάνθου avatar
  Γιώργος Χρυσάνθου 28/01/2014 12:54:05

  Όποιος έχει ζήσει (δεν πήγε για ψώνια για τουρίστας) στο εξωτερικό και έχει ζήσει επίσης λίγο τη δημόσια διοίκηση από μέσα ξέρει ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο υπάρχει εν αφθονία στην Ελλάδα.

  Επίσης έχει ζήσει τον κ. Σαμαρά να στελεχώνει όλες τις καίριες θέσεις, αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, με ότι χειρότερο παλαιο-κομματικό υπάρχει. Δεν το έκανε στο κόμμα όταν βγήκε και μπορούσε να στείλει τους αποτυχημένους στο σπίτι τους μετά από ιστορική ήττα, δεν το έκανε όταν βγήκε πρωθυπουργός γιατί να το κάνει τώρα?

 13. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 28/01/2014 12:57:35

  1. Τα μηνύματα όντως λένε πως πέφτει χοντρό ψάξιμο για ανανέωση...όλοι ψάχνουν...δεξιά και αριστερά...καθώς τα υπάρχοντα στελέχη είναι για...πέταμα
  2. Το διδακτορικό μόνο του χωρίς εργασιακή πραγματική εμπειρία ίσον με ένα τίποτε όσο αφορά τη διοίκηση/ηγεσία (management/leadership) για οποιονδήποτε οργανισμό...
  3 . Κανείς λογικός νέος με πτυχία δεν θα ήθελε να καταστεί η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάποιους ξεγραμένους ειδικά όταν δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη σε επίπεδο κάθαρσης (λίστα Λαγκάρντ/Ράϊχενμπαχ κλπ.).
  4. Αυτή την περίοδο ψάχνουν για κορόϊδα όλοι τους...δεξιοί και αριστεροί.
  Συμβουλή προς νέους: περιμένετε, αφήστε τους να διαλυθούν τελείως...έχουμε ακόμη 2-3 βουλευτικές εκλογές μέχρι να καθαρίσει το τοπίο από τους άχρηστους. Ως τότε μην μπλέκετε μαζί τους...σας/μας θέλουν να σκουπίσουμε τις βρωμιές τους και μετά να ξαναφέρουν τους επιγόνους τους...
  Αμ δεν σφάξανε. Θα τα λουστούν όλα και μετά από 4-5 χρόνια τα λέμε...ως τότε κοιτάξτε τις δουλειές σας και την προσωπική σας επιτυχία...μην είστε κορόϊδα.

  Τί να λέμε;

 14. basmas avatar
  basmas 28/01/2014 13:17:56

  απο τοτε που τα μεταπτυχιακα πουλουνται δι αλληλογραφιας στην Αγγλια, γεμισαμε απο μαστερ και διδακτορες που δεν ξεν που παν τα τεσσερα. Ετσι απλα.

 15. Οι αστεφάνωτοι avatar
  Οι αστεφάνωτοι 28/01/2014 13:32:44

  '' Η οικονομική κρίση είναι εδώ και κάποια στιγμή θα περάσει.''
  Για την ώρα πάντως, περνάει από πάνω μας.

 16. Zizel avatar
  Zizel 28/01/2014 13:37:00

  Μόνο ο Πρωθυπουργός μας ο κ. Αντώνης Σαμαράς μπορεί να αφουγκραστεί την απαίτηση του κόσμου για ανανέωση, αξιοκρατία και αντικατάσταση των φθαρμένων μηχανισμών εξουσίας. Καιρός να απομακρύνει τους κουρασμένους, τους απρόθυμους και τους συνταξιούχους της πολιτικής.

  • john avatar
   john @ Zizel 28/01/2014 17:21:01

   ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Zizel avatar
    Zizel @ john 28/01/2014 17:33:41

    Θα περιμένω. Για λίγο όμως ακόμη ..... :-)

 17. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 28/01/2014 13:40:39

  Μάλλον δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, γιατί ο κόσμος δεν τσιμπά πλέον, και δεν βρίσκουν υποψήφιους. Και όπως φαίνεται, μάλλον υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια: και ο Καρακούσης γράφει τα ίδια σήμερα...πετάνε καραμελίστσες και καθρφετάκια σε νέους μορφωμένους...καθώς ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ για τους "πρίγκιπές" τους. Για τα θρεφτάρια τους...
  ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.
  Κοιτούν να βρουν καμιά δουλειά ή να φύγουν έξω.
  Να φύγουν μακριά από τα αριστεροδεξιά κομματόσκυλα.
  Και οι άγιες αριστεροδεξιές πολιτικές οικογένειες θα μείνουν χωρίς υποτελείς....
  Τετέλεσται.


  ΥΓ. θα καταλήξουν όλοι με γελοίους υποψήφιους. Αυτό θα είναι ακόμη ένα μήνυμα.

 18. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 28/01/2014 13:42:54

  Μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2010, ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα, τονίζοντας ότι «το πρώτο βήμα της εθνικής πορείας προς τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι ο ορισμός της Βουλής, μετά τον Ιούνιο του 2013, ως Αναθεωρητικής».

  Και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας: «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Κρινόμαστε όλοι από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή Νέα Ελλάδα».

  Περιμένουμε.

 19. Marsal avatar
  Marsal 28/01/2014 13:51:57

  Θεωρώ πως ο λαός γι'αυτό επέλεξε τον Σαμαρά να τον κυβερνήσει. Αν υπάρχει μια ελπίδα κάτι να αλλάξει την προσφέρει ο προθυπουργός. Δειτε για παράδειγμα τις αλλαγές μέσα στο ίδιο του το κόμμα... Απλά όλο αυτό θέλει χρόνο. Αν βλέπουμε να γίνεται, τον έχει πιστεύω.

  • Alexisfairo avatar
   Alexisfairo @ Marsal 28/01/2014 16:00:21

   Δε χρειάζεται να λιβανίζουμε, ούτε τα πάντα με σοφία ποιούνται. καλύτερα να απαιτούμε επαναστατικές κινήσεις που θα αλλάξουν τη συμβατική ροή των πραγμάτων. Ο κόσμος κουράστηκε από τους ληγμένους σωτήρες κα τα ....έργα τους. Ο κ. Α.Σαμαράς οφείλει να μην επαναπαύεται και να τολμήσει. Να κάνει τη διαφορά.

 20. Leyla avatar
  Leyla 28/01/2014 14:02:10

  Πιστεύω πως αφού έσωσε το καράβι από τα βράχια ο πρωθυπουργός, εκτός της καθημερινότητας που είναι επιβεβλημένη για τους πολίτες, θα αλλάξει και την σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Είμαι απόλυτα σίγουρη γι'αυτό, πολύ σίγουρη, διότι ο Σαμαράς ποτέ δεν έλαβε υπόψιν του το πολιτικό κόστος και αυτό όλοι του το αναγνωρίζουν.

  • Zizel avatar
   Zizel @ Leyla 28/01/2014 14:33:43

   Πράγματι. Αν πρόκειται να γίνει κάτι σωστό, αυτό θα το κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός μας. Κανείς άλλος.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ Leyla 28/01/2014 21:24:14

   Ο λαός μπορεί πάντα να αλλάξει γνώμη. Και αυτό έχει κάνει.

 21. Vivi avatar
  Vivi 28/01/2014 14:10:53

  Τυχαίο ότι όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν κόμματα έφαγαν σουτ από τον Σαμαρά; Καθόλου νομίζω... Η λογική του μαυρογιαλούρου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των όσων έφαγαν πόρτα από τη ΝΔ κι αυτό για μένα λέει πολλά. Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν ως προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά το νερό έχει μπει στ'αυλάκι.

 22. athinaios avatar
  athinaios 28/01/2014 15:01:34

  Οι ανθρωποι με τα πτυχια και με τα μεταπτυχιακα να πανε να εργαστουν στην ελευθερη αγορα, να παραξουν πλουτο, να δημιουργησουν, να δωσουν απασχοληση σε αλλους ανθρωπους και οχι βεβαια στο δημοσιο για να βαρανε σφραγίδες. Αν αυτα τα ατομα εργαστουν στο δημοσιο το πλουτο θα τον παραξουν αυτοι που δεν εχουν πτυχια και μεταπτυχιακα; Δηλαδη οι αναξιοι κατα την αξιολογηση του φοβερου αυτου συστηματος με τα 400δις χρεος; Οι αναξιοια θα ταιζουν τους άξιους; Σαν να μην μας τα λεει καλα ο αρθρογραφος. Πτυχια και μεταπτυχιακα εχουν τα παιδια των πλουσιων αυτων δηλ που ελαβον μερος στο παρτι κυριως οι γονοι της κρατικοδιαιτης πασοκικα κατασκευασμενης κατα 80% ελληνικης αστικης ταξης. Πτυχια και μεταπτυχιακα δεν εχουν οι φτωχοι, αυτων δηλ που οι γονεις τους δεν ελαβαν μερος στο παρτι. Οσον αφορα την αντιπροσωπευση, στην δημοκρατια καλο ειναι να σε αντιπροσωπευουν ανθρωποι με αναλογο οικονομικο κοινωνικο και εκπαιδευτικο επιπεδο με το δικο σου και οχι με διαφορετικο γιατι αλλιως..... Συμπερασμα: για τους πλουσιους υποστηρικτες της ανταγωνιστικοτητας και της ελευθερης αγορας δημοσιο. Για τους φτωχους ιδιωτικος τομεας!!

 23. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 28/01/2014 15:11:48

  Καθόμαστε και συζητάμε για τους νέους πτυχιούχους που μπορούν να στελεχώσουν όχι έναν αλλά τρεις κρατικούς μηχανισμούς την ίδια ώρα που το πάρτυ των μετακλητών υπαλλήλων των αποσπασμένων-διορισμένων σε χρυσοφόρες καρέκλες των 22χρονων και των ειδικών συμβούλων συνεχίζεται σε ξέφρενους ρυθμούς λες και δεν έχει συμβεί τίποτα από το 2009...
  Και όλα αυτά δυστυχώς με την ανοχή (αν όχι τις ευλογίες) του Μεγάρου Μαξίμου...

  Την ίδια στιγμή το επικοινωνιακό επιτελείο κόμματος και κυβέρνησης είναι, όπως πάμπολλες φορές έχει επισημάνει απολύτως εύστοχα το antinews κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου, το λιγώτερο ανεπαρκές...

 24. δημης avatar
  δημης 28/01/2014 15:41:38

  ++++++
  Εθνικός πλούτος ΝΑΙ..
  Εθνική Χρυσή Εφερδρεία ΝΑΙ....
  ΑΛΛΑ....
  -Κάποιοι Εκπ/κοί στους ΑΞΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ έβαλάν πλάτη...
  -Κάποιοι ίδρωσαν και γίναν σκαλοπάτια οι πλάτες τους για να τους καμαρώνουμε ΔΙΚΑΙΑ και ΕΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ και τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ τους..
  -Ούτε πήγαν στα Κόλετζ ... αλλά στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .... ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΊΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...

 25. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 28/01/2014 16:45:59

  Ο αριθμός των μεταπτυχιακών και διδακτορικών είναι πράγματι συγκλονιστικός, δεδομένου του μεγέθους της αγοράς εργασίας μας, και αποτέλεσμα του εγκληματικού κεντρικού σχεδιασμού των κυβερνήσεών μας. Διότι, όλοι αυτοί θα είναι, κατα το μάλλον ή ήτον, ικανοί να διοικήσουν (ή να καθήσουν πίσω από ένα γραφείο, τέλος πάντων) κάποιους ΑΛΛΟΥΣ, πολύ περισσότερους, και σ'αυτό θα αποβλέπουν. Αυτούς τους άλλους που θα τους βρούμε, για να αξιοποιήσουμε την επένδυσή μας στην μόρφωση των πρώτων; Καταντήσαμε στρατός αξιωματικών, χωρίς στρατιώτες. Λογικά λοιπόν, τα παιδιά μας θα ξενιτεύονται και την επένδυσή μας θα την αξιοποιούν άλλα κράτη, πιο μεθοδικά.
  Πάντως, έχω την κρυφή ελπίδα ότι ο Σαμαράς θα αποτινάξει το "σαμάρι" που λέγεται "παραδοσιακή ΝΔ" και μέσα στην διάλυση των καιρών θα εμφανίσει νέο πολιτικό σχήμα, με την αφρόκρεμα των παλαιών στρατευμένων στην πολιτική, ασχέτως κόμματος, και των "εφεδρειών" του τίτλου, ικανό να οδηγήσει ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ την Ελλάδα στην τρύπα της βελόνας, που μας απομένει σαν ελπίδα.
  Είναι και ο μόνος τρόπος να διεκδικήσει την ψήφο μου, αν του λέει τίποτα...

 26. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 28/01/2014 17:21:30

  πιστεύω ότι δεν έχουμε αποφασίσει τί δημόσιο θέλουμε
  Δημόσιο αποδοτικό, δημόσιο επιτελικού χαρακτήρα ή δημόσιο για την καταπολέμηση της ανεργίας (έστω με αξιοκρατικά κριτήρια). Ας πάψει επιτέλους η επιθυμία το Δημόσιο να είναι μαγνήτης των ικανότερων και πιό άξιων νέων, πρέπει η ιδιωτική πρωτοβουλία να μην τους στερηθεί. Το δημόσιο να έχει μικρότερους μισθούς σαν αντικίνητρο και οι περισσότερες εργασίες του να γίνονται εξωτερικά (outsourcing), να πάψει επιτέλους η πολυνομία και να διώκονται αμέσως οι διεφθαρμένοι και οκνηροί.
  Μόνο η επιχειρηματικότητα θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Οι νέες επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν νέες εργασίες.

 27. Dimitris avatar
  Dimitris 28/01/2014 17:56:53

  Αν ξέρατε πως επιλέγονται οι μεταπτυχιακού φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες στα ελληνικά ΑΕΙ της μετριότητας, της συνδιαλλαγής με τις κομματικές παρατάξεις και της οικογενειοκρατιας δεν θα ήσασταν τόσο αισιόδοξος.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ Dimitris 28/01/2014 21:25:41

   Καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του οικείου τμήματος.

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ CHRIS 29/01/2014 15:57:07

    Και μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών στην οικεία γραμματεία και την επίδοση του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης, έστελναν τον αριθμό πρ. τησ αίτησης στο "δόντι" για να έχει η αίτηση υποψηφιότητας την ανάλογη μεταχείριση.

 28. δραχμοτρομος avatar
  δραχμοτρομος 28/01/2014 18:23:49

  Ελλην Πολίτης είπε:

  "Ας πάψει επιτέλους η επιθυμία το Δημόσιο να είναι μαγνήτης των ικανότερων και πιό άξιων νέων, πρέπει η ιδιωτική πρωτοβουλία να μην τους στερηθεί."

  Αν η "ιδιωτική πρωτοβουλία δε θέλει να τους στερηθεί" ας κάνει καμμιά κίνηση καλής θελήσεως:Μια πολύ καλή αρχή θα ήταν οι αξιοπρεπείς μισθοί.Στη συνέχεια ο σεβασμός της εναπομείνουσας εργατικής νομοθεσίας...
  Τέλος όποιος νομίζει ότι στον ΙΤ της Ελλάδας επικρατεί σε επίπεδο αξιοκρατίας κάτι διαφορετικό απο ότι επικρατεί στο ΔΤ είτε λέει ψέμματα είτε είναι εκτός πραγματικότητας.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ δραχμοτρομος 29/01/2014 21:24:32

   Δεν ξέρω για ποιόν ΙΤ μιλάς, μάλλον για τον διαπλεκόμενο με το Δημόσιο, οπότε γίνονται και συμβιβασμοί.
   Στον ΙΤ κορυφαίο κριτήριο είναι η ανταποδοτικότητα. Ποιός επιχειρηματίας δεν θα πλήρωνε ένα μεγάλο μισθό, αν το αποτέλεσμα θα ήταν να του μένει και κέρδος; Τρελλός είναι; Βέβαια, πρέπει πρώτα να πειστεί ότι ο μεγαλύτερος μισθός θα παράγει πολλαπλάσιο κέρδος (που δεν είναι σίγουρο) για να καλύψει την προφανή, λόγω του μισθού αυτού ζημιά (που είναι σίγουρη). Εκεί, δεν βοηθάει η ποιότητα των ίδιων των επιχειρηματιών, η παραφροσύνη της εκπαιδεύσεως (όλοι κραδαίνουν από ένα πτυχίο, ακόμα και οι στούρνοι) και η προοπτική των εργασιών στη χώρα μας (ποτέ ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν αισθάνθηκε "ασφαλές περιβάλλον"). Και σε αυτό έφταιξε ΚΑΙ η Εργατική Νομοθεσία, που σε υποχρεώνει να "παντρεύεσαι" τον εργαζόμενο.
   Αλλά αυτά θα τα διορθώσει η Αριστερά, όταν με τα "1400 καθαρά βασικό" και τις "35 ώρες" (τα θυμάται κανένας;) απογειώσει την παραγωγή μας.

 29. perastikos avatar
  perastikos 28/01/2014 22:02:43

  Φίλοι μου καλά είναι όλα αυτά... αν όμως δεν αντιμετωπιστεί το παρόν και δεν δημιουργηθούν οι προυποθέσεις εκείνες για να ανακάμψει η οικονομία και οι πολίτες, τότε όλα τα υπόλοιπα θα μείνουν στη σφαίρα των δυνατοτήτων που θα προσέφεραν οι χρυσές εφεδρείες.
  Ποιος από όλες αυτές τις πραγματικά χρυσές εφεδρείες θα δεχθεί μία θέση στον κρατικό μηχανισμό υπο τις παρούσες συνθήκες και ιδιες αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές που συνεχίζονται απαράλλακτες αφήνοντας μια καλή δουλειά με προοπτικές στο εξωτερικό?

 30. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/01/2014 12:44:54

  Καλά θα κάνουν αυτοί που γνωρίζουν ήδη το μέγεθος των κοιτασμάτων σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη να ενημερώσουν ανοικτά τις τοπικές κοινότητες για τα πιθανά οικονομικά ωφέλη σε επέιεπδο περειφρειών κλπ. ώστε η κοινωνία να γνωρίζει.
  Για΄τι μέχρις στιγμής δεν έχει ακουστεί πόσο % από τα κέρδη θα πηγαίνουν στις τοπικές κοινωνίες.
  Αν νομίζουν πως θα τα κουκουλώσουν κάποιοι με αδιαφάνεια τότε να ξέρουν πως θα δημιουργηθούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα. Κυρίως πολτικά...με ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ διαστάσεις...
  Όσοι γνωρίζουν παραδείγματα από το εξωτερικό μπορούν να επιβεβαιώσουν πως τέτοιες αδιαφάνειες συμβαίνουν μόνο σε Αφρικανικά κράτη...
  Όπου συναντά κανείς εμφυλίους, αυτονομήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις περιοχών κλπ.
  ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Τί να λέμε; 29/01/2014 21:28:50

   Λέω, να ξεκινήσουμε τη μοιρασιά και τον εμφύλιο από τώρα και να ψάξουμε μετά για τα κοιτάσματα...
   Μην την πατήσουμε, σαν τους Κάφρους στη Νιγηρία...

 31. Sabmarine avatar
  Sabmarine 30/01/2014 23:28:32

  Αν τα θεωρεις ευκολα ολα αυτ πεστο και σε εμενα ενας νομος εχει ψυφηστει εδω και ενα χρονο στο υπουργειο ναυτιλιας και ακομα δεν τολμανε να φτιαξουν το προεδρικο διαταγμα .Για να μην κοψουν την κονομα καποιον κυριων του λιμενικου,που ειναι στις ιδιες θεσεις 15 χρονια λες και δεν υπαρχουν αλλοι να τους αντικαταστησουν

 32. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/01/2014 23:39:39

  Δεν το θεωρώ έκπληξη. Απεντίας!

 33. yellow avatar
  yellow 31/01/2014 08:58:35

  Παρακαλώ να αφαιρέσετε από το κείμενο τους όρους
  "βλαχοδήμαρχος" και "βλαχοβουλευτής" διότι με θίγεται ως βλάχο...

  Κάτι άλλο, αν η ανάπτυξη είναι να έρθει σε 5 χρόνια .... τι θα κάνουμε μέχρι τότε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.