#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2010 09:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φορτηγατζήδες, ζωτική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση ΠαπανδρέουΑν στις προηγούμενες κυβερνητικές επιθέσεις κατά της ελληνικής κοινωνίας υπήρχε ακόμη αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, σήμερα πια οι αμφιβολίες τελείωσαν οριστικά: η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας. Συμβόλαιο θανάτου της μεσαίας τάξης, συμβόλαιο κυριαρχίας των πολυεθνικών, εξαθλίωσης και υπαλληλοποίησης των Ελλήνων, με τελικό σκοπό τη μετατροπή τους σε «ακίνδυνο» καταναλωτικό χυλό.

Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των φορτηγατζήδων: Στην αρχή πιπίλισαν την καραμέλα της «απελευθέρωσης» ενός «κλειστού» επαγγέλματος. Κακό πράγμα τα κλειστά επαγγέλματα, έτσι μας έμαθαν όλα τα προηγούμενα χρόνια διάφορες άγνωστης αξιοπιστίας μελέτες. Στις αρχές Μαΐου συμφωνήθηκε μια φόρμουλα μεταξύ Ρέππα και φορτηγατζήδων. Στη συνέχεια μας είπαν ότι η τρόικα δεν ενέκρινε τη συμφωνία και ότι το επάγγελμα πρέπει να «ανοίξει» χωρίς άλλες διαδικασίες. Ενδιαμέσως, μας είπαν ότι το «άνοιγμα», το επιβάλλει δήθεν η Ε.Ε. Τέλος, χθες το βράδυ, 28 Ιουλίου 2010, ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση ότι το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων δεν το επιβάλλει η τρόικα, αλλά είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης!

Αυτό, πέραν του ότι αποτελεί πλήρη δικαίωση όσων από την πρώτη στιγμή επέμεναν ότι τα μέτρα δεν τα επέβαλε η τρόικα, αλλά αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μας δουλεύει. Και δεν δουλεύει τόσο εμάς, όσο αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν έστω και μία λέξη από την κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγουν σαν τρελά τα κανάλια. Προφανώς είδαν στις δημοσκοπήσεις ότι «τραβάει» η σκληρή στάση έναντι των φορτηγατζήδων και αποφάσισαν, κοντόφθαλμα σκεπτόμενοι όπως πάντα, να πετάξουν τη μάσκα της «τρόικας» για να εισπράξουν πολιτικό όφελος από την επιστράτευση.Η βαθύτερη συνέπεια αυτής της αποκάλυψης είναι ότι ενισχύει σημαντικά, αν δεν επιβεβαιώνει πλήρως, το σενάριο της πλήρως προσχεδιασμένης εμπλοκής του ΔΝΤ στην οικονομία της Ελλάδας, όπως άλλωστε αποκάλυψε ο κ. Σαχινίδης στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ, στις 3 Μαΐου 2010: Το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου. Αυτό βέβαια εξηγεί πλήρως και την ενορχήστρωση, από την Τράπεζα της Ελλάδος και με πλήρη κυβερνητική κάλυψη, του σκανδάλου T+10, που προφανή σκοπό είχε την «εκτέλεση» της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου, ώστε καταστεί «μονόδρομος» και «αναγκαστική» η προσφυγή στο ΔΝΤ.

Τι σημαίνει, όμως, η προσφυγή στο ΔΝΤ σε επίπεδο πολιτικών επιλογών για την οικονομία; Είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλός «μηχανισμός στήριξης» της ελληνικής οικονομίας για την εξεύρεση δανεικών, που θα βρίσκαμε πάντως πολύ εύκολα, αν έλειπε η εξωφρενική κυβερνητική ρητορική για «Τιτανικούς», «αναξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων», «βαθιά λαρύγγια» κλπ. κλπ. Η περίπτωση των φορτηγατζήδων δείχνει καθαρά το περιεχόμενο της πολιτικής αυτής.

Σήμερα το «κλειστό» επάγγελμα του μεταφορέα κυριαρχείται από τις ατομικές επιχειρήσεις του ενός φορτηγού. Υπάρχουν και κάποιες μικρού μεγέθους μεταφορικές εταιρίες, οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια ενός πλήρως υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καταδυναστεύσουν την αγορά.

Λόγω του κόστους αγοράς αδειών από τους υπάρχοντες φορτηγατζήδες ή με βάση το αρχικό σχέδιο του Μαΐου, οι πολυεθνικές δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοβελίσουν τις ατομικές επιχειρήσεις του ενός φορτηγού από την αγορά, διότι αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος της επένδυσης για τις πολυεθνικές και γίνεται μη συμφέρουσα η απόσβεσή του για αυτές. Το κόστος αυτό είναι εύκολο να το καλύψει ο ένας φορτηγατζής, ή η μικρή μεταφορική εταιρία, αφού δεν απασχολεί προσωπικό, δεν έχει γραφεία κλπ. και στην ουσία είναι το μοναδικό κόστος (πέρα από το κόστος της μεταφοράς), που έχει να αντιπαλαίψει. Αντιθέτως, εάν η άδεια δίδεται δωρεάν από το κράτος, τότε οι πολυεθνικές, που έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση, θα μπορούν να κάνουν επένδυση στις μεταφορές στην Ελλάδα με πολύ μικρότερο κόστος, ενώ ταυτόχρονα μπορούν πολύ μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακος, μέσω της πρόσληψη οδηγών των 1.000 ή των 1.500 ευρώ μισθό.Ταυτόχρονα, θα αλλάξει και η δομή της αγοράς ανταλλακτικών, των υπηρεσιών συνεργείου κλπ., διότι, αφενός δεν θα υπάρχει πια ο μικρομεσαίος πελάτης (ο φορτηγατζής του ενός φορτηγού), αφετέρου οι πολυεθνικές θα δημιουργήσουν δικά τους συνεργεία, όπου επίσης θα προσλάβουν υπαλλήλους των 1.000 ή των 1.500 ευρώ.

Με άλλα λόγια, θα αλλάξει πλήρως η δομή όχι μόνον του συγκεκριμένου επαγγέλματος, αλλά και όλων των άλλων επαγγελμάτων γύρω από αυτό. Θα πεθάνει η μικρομεσαία ατομική επιχείρηση, που απέφερε αξιοπρεπές εισόδημα σε όσους την ασκούσαν, και θα προχωρήσουμε σε εξαθλίωση και υπαλληλοποίηση των Ελλήνων.

Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο μόνο κυβερνητικό δεν είναι, μια που πρόκειται για το σύνηθες σχέδιο άλωσης των οικονομιών που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές, πρόκειται να εφαρμοστεί στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, αφού «τελειώσει» η κυβέρνηση με τους φορτηγατζήδες.

Μια γεύση του τι σημαίνει ο θάνατος της μικρομεσαίας επιχείρησης για το σύνολο της οικονομίας, μπορεί να πάρει κανείς, αν δει τι συμβαίνει στο «ελεύθερο» και καθόλου «κλειστό» επάγγελμα των σούπερ-μάρκετ: Πέντε-έξι αλυσίδες, οι περισσότερες πολυεθνικές, ελέγχουν το σύνολο της χώρας και καθορίζουν αυθαίρετα όχι μόνον τις τιμές, αλλά και το ποια προϊόντα θα βρουν θέση στα ράφια και ποια όχι. Έτσι καταλήξαμε να έχουμε το ακριβότερο καλάθι της νοικοκυράς στην Ευρώπη.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η σωστή λειτουργία της οικονομίας και του ανταγωνισμού, δεν εξαρτάται από το αν ένα επάγγελμα είναι «κλειστό» ή ανοιχτό, αλλά από το αν η δομή του και η οργάνωσή του επιτρέπει την ύπαρξη πολλών και ανταγωνιστικών μεταξύ τους επιχειρήσεων, μικρών ή μεγαλύτερων. Και ενώ η σημερινή δομή του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων επιτρέπει την ύπαρξη πολλών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, η αυριανή, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν το επιτρέπει! Επιτρέπει, αντιθέτως, την κυριαρχία των πολυεθνικών, όπως περίπου έγινε ήδη στα σούπερ-μάρκετ, στις ελεγκτικο-λογιστικές υπηρεσίες και θα συμβεί σταδιακά, με τις ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου, σε κάθε κλάδο.

Με τον τρόπο αυτό θα επέλθει η εξαθλίωση και ο θάνατος της μεσαίας τάξης, με την έννοια ότι θα είναι πια αδύνατον για τον Έλληνα να ζήσει αξιοπρεπώς ή και να πλουτίσει, στο μέτρο του δυνατού, από την ατομική του εργασία. Η μόνη του επιλογή θα είναι να γίνεται υπάλληλος των πολυεθνικών, μια ζωή υπερχρεωμένος στις τράπεζες για κάθε αγαθό που θα απολαμβάνει.

Αν δεν θέλουμε να δούμε αυτή την εξέλιξη να υλοποιείται, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των φορτηγατζήδων, να αντέξουμε τη λίγη ταλαιπωρία που προκαλούν οι κινητοποιήσεις τους, και να μην τους αφήσουμε να υποχωρήσουν μέχρι να νικήσουν.

Αν η κυβέρνηση κερδίσει αυτή τη μάχη, όλες τις υπόλοιπες θα τις κερδίσει πολύ πιο εύκολα.

Αν αντιθέτως χάσει αυτή τη μάχη, είτε δεν θα τολμήσει καν να δώσει τις υπόλοιπες, είτε θα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε και τις υπόλοιπες μάχες.

Όλη η Ελλάδα, λοιπόν, στο πλευρό των φορτηγατζήδων: Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για αυτό που έλεγαν οι παλιοί, για το «βιος» τους. Για τη ζωή τους την ίδια. Και το κάνουν για λογαριασμό όλων μας!

Αν τους στηρίξουμε, θα νικήσουν!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tASOS avatar
  tASOS 29/07/2010 09:55:11

  Μάλιστα!
  Εγώ που κάνω χονδρικό εμπόριο και δεν έχω εμπόρευμα να δώσω στους πελάτες μου και χάνω έσοδα που τα είχα υπολογίσει για να πληρώσω ΙΚΑ, Ενοίκια και Μισθούς και από κει που ήμουνα στο όριο πλέον μπαίνω μέσα, ποιους να στηρίξω; Τους καλούς ή τους κακούς;
  Να την κλείσω την επιχείρηση... φτάνει να μη θιγούν οι φορτηγατζήδες...
  ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ tASOS 29/07/2010 09:57:01

   Μην φοβάσαι σε λίγο θα είσαι υπάλληλος πολυεθνικής των 600 ευρώ και θα σου περάσουν όλες οι ανησυχίες.

   Κάθε επαγγελματική τάξη στην Ελλάδα έχει τις αμαρτίες της αλλά στις δύσκολες τούτες στιγμές ο λαός πρεπει να είναι με το λαό και όχι με τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές που θέλουν όλο το κόσμο κολλήγους των 600 ευρώ.

   • ΓΑΠ Assasin avatar
    ΓΑΠ Assasin @ Paranoia 29/07/2010 12:39:55

    poly sostos file

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Paranoia 29/07/2010 13:13:05

    "Κάθε επαγγελματική τάξη στην Ελλάδα έχει τις αμαρτίες της αλλά στις δύσκολες τούτες στιγμές ο λαός πρεπει να είναι με το λαό".

    Αυτή είναι όλη η ουσία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tASOS 29/07/2010 10:16:14

   Να βρουν άλλον τρόπο αντίδρασης... Καλή σκέψη. Ποιον; Εγώ δεν ξέρω κανέναν άλλον που θα μπορούσε να λύγισει την κυβέρνηση.

   Η υπόλοιπη κοινωνία καταστρέφεται έτσι κι αλλιώς, όλη και δομικά, από το ΔΝΤ και την κατοχική κυβέρνηση.

   Έχουμε πόλεμο και ο πόλεμος θέλει θυσίες. Αν ζοριστούμε λίγο τώρα, θα απολαύσουμε αύριο. Αν δεν ζοριστουμε τώρα, θα χάσουμε τα πάντα.

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Επώνυμος 29/07/2010 13:27:43

    Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ, θέλει νεκροί χιλιάδες να ναι στους τροχούς θέλει κι οι ζωντανοί να χύνουν το αίμα τους

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ tASOS 29/07/2010 10:29:29

   Ο μόνος που έχει δίκιο είναι ο Τάσος.

   Κυβέρνηση και φορτηγατζήδες τους έχουν γραμμένους όλους στα παλιά τους τα παππούτσια.Αρκεί να βγάλουμε (είτε μπει στο ελλειματικό δημόσιο ταμείο είτε στις τσέπες των φορτηγατζήδων) κανα μπικικίνι παραπάνω από την κεφαλαιοποίηση των αδειών.

  • ZARKO avatar
   ZARKO @ tASOS 29/07/2010 10:56:50

   Ε ρε τι σου είναι αυτός ο Έλληνας...
   Μόνο την πάρτη του να κοιτάει αυτός ο Έλληνας...
   Δεν βλέπετε τι προσπαθούν να κάνουν; Δεν βλέπετε ότι επιχειρούν να στρέψουν κάθε φορά την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον του οικονομικού κλάδου που θίγεται από το εκάστοτε μέτρο της κυβέρνησης της τρόικας;
   Σήμερα είναι οι φορτηγατζήδες, χθες ήταν οι αγρότες, αύριο θα είναι κάποιος άλλος
   Και κάθε φορά αυτοί που είναι έξω από τον χορό θα κράζουνε, όπως οι Πρετεντέρηδες, οι Καψήδες και οι Κωνστάδες
   Φίλε tASOS@ δεν θα σου πω ψέμματα ότι κατανοώ την κατάσταση σου, αλλά απλά θα σου πω ότι με τους φορτηγατζήδες έχετε κοινούς εχθρούς. Αύριο μπορεί να είσαι στη θέση τους. Και δεν αποκλείεται να σου επιτάξουν το κατάστημα σου...

 2. Paranoia avatar
  Paranoia 29/07/2010 09:59:26

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ζήτησαν . οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ και της Ε.Ε. κάτι πιο συγκεκριμένο, πχ. γράφτηκε αυτές τις ημέρες ότι θα ζητηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Στο πλαίσιο των αυτών θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά.
  Αυτές ακριβώς οι αλλαγές είναι που ήδη μέσα στα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο ενσωματώνουν όλη μας την πολιτική και όλους τους στόχους. Προεξάρχουσα περίπτωση η περίπτωση του Καλλικράτη, όπου ενσωματώνονται όλες οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας. Τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε και τα οποία φέρνουν τα αποτελέσματα που σας προανέφερα.

  Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έκανε μια διάψευση στο ευθέως διατυπωμένο ερώτημα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Paranoia 29/07/2010 10:04:32

   Το Βήμα αναφέρει σήμερα ότι τα γιαπάκια της τρόικας ζήτησαν ευθέως απολύσεις στον ΟΣΕ και όχι μετατάξεις, και ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να απαντήσει (αντί να τα κάνει πακέτο και να τα στείλει εκεί απ' όπου ήρθαν).

   • Pankalos avatar
    Pankalos @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:19:53

    Εγώ γιατί να επιδοτώ τον αργόσχολο του ΟΣΕ; Και μην πει κανείς ότι στον ΟΣΕ όλοι έχουνε αντικείμενο εργασίας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:34:32

    Γιατί, με την ίδια λογική, αύριο που θα απολυθείς κι εσύ, μπορεί κι άλλοι να μη θέλουν να επιδοτούν την ανεργία σου. Αλλά είπαμε, όσοι αναμασούν σα μηρυκαστικά τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού νομίζουν ότι οι συνέπειές του δεν θα αφορούν ποτέ αυτούς. Μόνο τους άλλους.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:38:15

    Δηλάδή ρε Αυριανιστή είσαι υπέρ ενός Δημοσίου Τομέα σε ρόλο ΟΑΕΔ όπως έχει εξελιχθεί χρόνια τώρα.Μωρέ μπράβο εξέλιξη οι ΝΔκράτες!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:38:19

    Τι τους πειράζουν οι μετατάξεις; Τόσο πολύ θα βλαφθεί η οικονομία μας αν αργήσει ένα-δυο χρόνια η μείωση των Δ.Υ.; Τόσες ανάγκες υπάρχουν στους Δήμους, π.χ., και σε πολλές υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από πρώην σιδηροδρομικούς.

    Πρόκειται ακριβώς για γιαπάκια που δεν ξέρουν τι σημαίνει να χάνεις τη δουλειά σου στο έτσι και που δεν μπορούν να έρθουν στη θέση αυτών που εξαθλιώνουν.

    Πρόκειται για ανθρώπους που επιδιώκουν την με κάθε τρόπο εξουδένωση και ταπείνωση της κοινωνίας για να μπορέσουν μετά να περάσουν τον οικονομικό τους οδοστρωτήρα χωρίς αντιστάσεις.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:42:33

    @ undercover

    Δεν εννοώ αυτό που θέλεις να νομίζεις.

    Αλλά οι όποιες ελλείψεις σε προσωπικό υπάρχουν στον ΔΤ, μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν από τέτοιες μετατάξεις. Πετώντας στο δρόμο κάποιες χιλιάδες, και αναγκάζοντάς τους έτσι να βγουν στο δρόμο και να τα κάνουν όλα μπάχαλο -θυμήσου τι γινόταν από τους απολυμένους της ΕΑΣ επί Δρακουμέλ- δεν εξυπηρετείς ούτε την ανάπτυξη, ούτε την κοινωνική ειρήνη.

   • Pankalos avatar
    Pankalos @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:59:17

    Αγαπητέ Αυριανιστή, να θέσω ξανά το ερώτημά μου ορθά διατυπωμένο: Εγώ γιατί να επιδοτώ τον αργόσχολο του ΟΣΕ ο οποίος έχει ακίνητη περιουσία άνω των 3.000.000 ευρώ;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 29/07/2010 11:03:17

    Pankakos, δεν κατάλαβες καθόλου τι είπε ο Αυριανιστής. Αυτό που λέμε, είναι να υπάρξουν μετατάξεις, όχι απολύσεις. Αν δεν δουλεύουν στον ΟΣΕ, να τους στείλουμε κάπου που να δουλεύουν. Υπάρχουν αρκετές ανάγκες στο δημόσιο τομέα. Με τις συνταξιοδοτήσεις (που είναι φέτος πολλές περισσότερες από πέρυσι) έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά κενά. Γιατί να μην πάρεις αυτούς τους ανθρώπους εκεί που, αν όχι φέτος και του χρόνου (που δεν θα προσλάβεις κόσμο λόγω απαγόρευσης προσλήψεων), του παραχρόνου θα προσλάβεις άλλους;

    Πρόκειται για σχιζοφρενική επιλογή που μόνο της στόχο έχει την τρομοκράτηση και, βαθύτερα, την εξαθλίωση των ΟΣΕτζήδων.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/07/2010 12:18:20

    @ Pankalos

    Είσαι σε θέση να μου δείξεις υπαλλήλους του ΟΣΕ με ακίνητη περιουσία αξίας 3.000.000 (ολογράφως: τριών εκατομμυρίων) ευρώ; Ή μήπως τους μπερδεύεις με κάποιους λαδιάρηδες διευθυντές κλινικών του ΕΣΥ ή επίορκους άλλων δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι όμως έχουν περάσει στην κοινωνική τάξη των (νεοφιλελευθέρων) κατεχόντων και άρα κανείς δεν τους πειράζει γιατί "κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει";

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Αυριανιστής 29/07/2010 12:21:53

    Αυτό είναι το μόνο πράγμα με το οποίο συμφωνώ. Η αντιμετώπιση των προβληματικών ΔΕΚΟ και των εργαζομένων τους θα πρέπει να γίνεται με όρους ιδιωτικής οικονομίας.

    Γιατί δηλαδή οι εργαζόμενοι στα Ατλάντικ που βαράνε κανόνι θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους κυρίους του ΟΣΕ που έχει βαρέσει κανόνι εδώ και κάτι χρόνια?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 29/07/2010 13:03:15

    Σωστό το ερώτημα, Γιώργο. Η απάντηση είναι ότι δεν είναι το ίδιο. Ο εργαζόμενος του Ατλάντικ ήξερε ότι μπήκε σε ιδιωτική επιχείρηση και δεν βλέπει τον εαυτό του για πάντα εκεί. Πληρώνεται με 700 ευρώ σήμερα, αύριο θα πάει να ανοίξει δικό του εμπορικό, θα δώσει ΑΣΕΠ για να μπει στο δημόσιο ή θα παντρευτεί η ταμίας και θα κοιτάζει τα παιδιά της. Ο υπάλληλος των ΔΕΚΟ είναι δημόσιος τομέας και τυπικά μπορεί να μην είναι μόνιμος, αλλά διάλεξε να το κάνει αυτό με την έννοια του "τακτοποιούμαι για μια ζωή". Αυτη βασική διαφορά μας επιβάλλει να σεβαστούμε την αίσθηση τατκοποιήσης της ζωής του, που είχε ο υπάλληλος του ΟΣΕ και που δεν την είχε ο υπάλληλος του Ατλάντικ, άρα είχε προσαρμόσει διαφορετικά τη ζωή του.

    Είναι δηλαδή καθαρά θέμα συντήρησης του υπάρχοντος στάτους των ανθρώπων, από ανθρωπιά και σεβασμό, που στη μία περίπτωση υπάρχει και στην άλλη δεν υπάρχει. Καλά θα ήταν να σταματήσει να υπάρχει και στην πρώτη περίπτωση, αλλά αυτό για να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη προϋποθέτει το κράτος μας να γίνει ΠΟΛΥ απάνθρωπο, κάτι σαν τον ΓΑΠ τώρα, ας πούμε. Μπορεί να σταματήσει να είναι έτσι σταδιακά, χωρίς να πλήξει τις ζωές που χτίστηκαν πάνω στις κατεστημένες κοινωνικο-οικονομικές δομές.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/07/2010 13:12:43

    Και κάτι σε συμπλήρωση των γραφομένων του Επώνυμου για τους εργαζόμενους των κρατικών ΔΕΚΟ.

    Έχεις σκεφτεί Γιώργο ότι αυτοί οι εργαζόμενοι, σε αντίθεση με εκείνους πολλών ιδιωτικών εταιρειών, δεν παρακολουθούν (με ευθύνη των προϊσταμένων τους) συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση (σεμινάρια κ.λπ); Με αποτέλεσμα οι γνώσεις τους να έχουν απαξιωθεί σε σημαντικό βαθμό και, αν βγουν στην αγορά εργασίας ένεκα βίαιου λόγου (απόλυση), να είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ καταδικασμένοι σε δια βίου ανεργία;

    Δες και το παρακάτω, που εγκαίρως είχα προβλέψει και είχε δημοσιεύσει ο Φάκτορας: h**p://www.antinews.gr/?p=41925

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Αυριανιστής 29/07/2010 13:29:23

    Διαφωνώ να τα ρίξει στον καιάδα και να στείλει πίσω τα κεφάλια τους όπως οι σπαρτιάτες με τους απεσταλμένους των περσών

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Paranoia 29/07/2010 11:28:07

   Να με συγχωρείτε που δεν καταλαβαίνω, ας μαζέψω τώρα το κουβαδάκι μου και το φτυαράκι μου, πηγαίνω να παίξω στην παραδίπλα γούβα.

   • Paranoia avatar
    Paranoia @ Pankalos 29/07/2010 12:46:02

    Όταν το πολυεθνικό κεφάλαιο πάρει το datacenter σου και το μεταφέρει στην Ινδία να δω που θα βρεις φορτηγατζή, ταξιτζή, μηχανικό, εκπαιδευτικό, γιατρό, φαρμακοποιό να συμπαρασταθεί στον αγώνα σου...

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/07/2010 10:01:13

  Άχ αυτός ο εγγενής φραξιονισμός: Από την Κίνηση της Βόλβης στην Κίνηση των Τριαξονικών με Κουκούλα!
  Σαν να ήταν χθές.

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ Ο Θείος 29/07/2010 10:13:03

   Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα. Η κίνηση της Βόλβης ήταν μια σοβαρή προσπάθεια και μάλιστα μοναδική για την Δεξιά παράταξη που συνετρίβη από τον "Θείο" (ελπίζω να μην αναφέρεται εκεί το ψευδώνυμό σας). Τα υπόλοιπα;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Λεωνίδας 29/07/2010 10:41:53

    Συμπαθούσα το μεγάλο "Θείο" (στην μεταγενέστερη φάση του, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, καμμία σχέση με τρίκυκλα και καρφίτσες), αλλά ουδεμία σχέσις.
    Οι Βολβίστες φραξιονίζανε μέν, αλλά είχαν όντως σοβαρά άτομα, με πολιτικές θέσεις, γνώριζα φιλικά μερικούς.
    Οι Τριαξονικοί Ανατροπείς πάλι, αγωνίζονται με σοβαρότητα και σθένος για τα "κεκτημένα" τους. Όσοι ψάχνουν πολιτική δυναμική στην κινητοποίησή τους, ψάχνουν για μούσι πάνω στο αυγό.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/07/2010 10:02:07

  Για μια ακόμα φορά, εξαιρετικό κείμενο Επώνυμε. Respect!

  Δυστυχώς, πρέπει να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια, εν μέσω υστερόβουλα νεοφιλελεύθερων ή απλώς άκριτα φυλοκυβερνητικών πυρών, προκειμένου το μήνυμα να περάσει και η κοινωνία να καταλάβει ότι το διακύβευμα αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο τα "κλειστά" επαγγέλματα, αλλά πρωτίστως Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ Η ΙΔΙΑ.

 5. anonymous avatar
  anonymous 29/07/2010 10:03:29

  Συμφωνώ με το άρθρο. Μόνο μια διόρθωση. Δε θα δίνει τις άδειες τσάμπα αλλά προς 1500 Ευρώ τον τόνο. Δηλ πηγαίνεις μετράς 60.000 για μια άδεια 40 τόνων και παίρνεις την άδεια.
  Το παιχνίδι θα παιχτεί στις επεκτάσεις.. Π.χ. θα δίνουν 15.000 για ένα δεκάτονο, χρήματα που μπορεί να τα δώσει ο καθένας και μετά θα κάνουν επεκτάσεις αν η δουλειά πηγαίνει καλά.

  Πάντως σαφώς και θα τους τελειώσουν σταδιακά οι πολυεθνικές.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 29/07/2010 10:06:31

  Θα γράψετε κάτι για την, κατα την Στρατηγική, παράδοση απόρρητων πληροφοριών για το ΕΜΠΑΕ στους ξένους υπηκόους του ΔΝΤ απο τους γκαουλαϊτερ τους ΠΑΣΟΚιστάν;
  Αμάν πια με τα συντεχνιακά συμφέροντα του κάθε καλοταϊσμένου. Το εμπεδώσαμε πλεον, αυτά τα συμφέροντα -και μην ξεχνάτε οτι και τα συμφέροντα των πολιτικών συντεχνιακά είναι- εχουν καταστρέψει την Ελλάδα.

 7. GALA avatar
  GALA 29/07/2010 10:09:46

  Κ.tasos η επιχείρησή σας θα κλείσει ούτως ή άλλως σε 1-2 χρόνια το πολύ!Πρέπει να κοιτάτε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα διότι όταν θα έρθει η ώρα να αντιδράσετε εσείς για τα θιγμένα διακιώματά σας δεν θα είναι κανένας πλέον δίπλα σας! Σε αυτό ποντάρει η χουντοκυβερνηση. Σημειωτέον οτι ουδεμία σχέση έχω με το χώρο. Οποιαδήποτε μικρή επανάσταση ή απεργία κάνουν οι συμπολίτες μας απο οποιοδήποτε κλάδο ας μη παραπονιόμαστε αφού δεν κάνουμε ούτε το αυτονόητο να τους συμπαρασταθούμε!Όταν γινεται η ζωή μας κόλαση απο τα μέτρα που παίρνουν, οι απεργοί μας φταίνε? Δεν καταλάβατε τίποτα απο το παραπάνω άρθρο?

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/07/2010 10:11:14

  Εύγε Επώνυμε.
  Πρόκειται για την τελική επίθεση της Νεας Τάξης ώστε το 90% του παραγόμενου προϊόντος και πλούτου της χώρας να περιέλθει βίαια και άμεσα στα χέρια του 10% των εχόντων και κατεχόντων.

  Ο Max Keiser στο επικό του βίντεο μιλάει για το 99% του παραγόμενου πλούτου που θα περιέλθει στα χέρια του 1% της ΤΥΡΑΝΝΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 29/07/2010 10:12:07

  Επειδή δεν εναντιώνομαι στους φορτηγατζήδες, για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις απο τα πιο πανω υπ' εμου γενικως λεχθεντα, η κυβερνηση θα επρεπε να επιστρεψει το 80-80% των εξοδων της αδειας τους ωστε να μπορεσουν να αποσβεσουν τα χρεη τους. Με τις κινησεις της τωρα δημιουργει ολο και πιο πολλες αδικιες ενατιον τους και βαθμηδον εναντιον ΟΛΩΝ ΜΑΣ, και η δημιουργια κοινωνικων προβληματων ειναι το μονο που ξερει να κανει αυτη η κυβερνηση των ξενηλατων δοσιλογων.

 10. klausevitz avatar
  klausevitz 29/07/2010 10:14:02

  Ο οχτρός του οχτρού μου, φίλος μου!
  Και μετά¨: ο suis generis αριστεροδεξιός αντιμονοπωλιακός
  στρόβιλος....και μετά, η υπεράσπιση της μικρο-μεσαίας
  επιχείρησης,υπό μορφήν κλειστού επαγγέλματος....και μετά..
  και μετά...
  Μπορώ να συμβάλλωστον κατάλογο των άστοχων ενεργέιών αυτής
  της κυβέρνησης, μόνο που δεν είναι αυτό το θέμα!
  Η υπεράσπιση "προκαπιταλιστικών" σχημάτων, ενώ το θέμα παραμένει
  καιείναι η υπέρβαση της σύγχρονης καπιταλιστικής ασφυξίας,τί συνεισφέρει;
  οκ!.."το σωστό για την κακήν αιτία",που λεει κι' ο ποιητής.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ klausevitz 29/07/2010 10:19:19

   λολ
   +1000

   Αλλά που να βρεις το δίκιο σου? Πήξαμε στους μπερδεμένους κομματικούς κομμουνιστοκαπιταλιστές.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ klausevitz 29/07/2010 10:37:36

   Το καλογραμμένο «επώνυμο» κείμενο νομίζω ότι αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την τεράστια σύγχυση που επικρατεί (και) στο αυτοπροσδιοριζόμενο ως «κοινωνικά φιλελεύθερο» στρατόπεδο. Εκείνο που με τρομάζει «λίγο» – γιατί αποτυπώνεται στον εγκέφαλο ευκολότερα απ΄ότι τα επιχειρήματα – είναι ο τίτλος που επικαλείται την ηγεμονία των φορτηγατζήδων ...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ antiathlitikos 29/07/2010 10:41:49

    Άσε έτερε Jedi , δράμα η κατάσταση λέμε. Τρέμω στην ιδέα προς τα που μπορεί να μετακινηθούν ψηφοφόροι που θα εναντιωθούν σε τυχούσα μετακίνηση της επίσημης ΝΔ σε τέτοιου είδους θέσεις.

    Ευτυχώς που δεν έχουμε Μπερλουσκόνι σε τούτη τη χώρα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ antiathlitikos 29/07/2010 10:45:13

    Εκπλήττομαι, υπάρχει ακόμη κοινωνικά φιλελεύθερο στρατόπέδο στη χώρα της φαιδράς μπανανέας;

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ antiathlitikos 29/07/2010 10:48:17

    Αν θείε μου, υποψιαστώ ότι θέλεις να με παρασύρεις πάλι σε περί ... «υπάρξεως» συζήτηση τούτη τη φορά θ΄αντισταθώ ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ antiathlitikos 29/07/2010 10:49:21

    "Τρέμω στην ιδέα προς τα που μπορεί να μετακινηθούν ψηφοφόροι που θα εναντιωθούν σε τυχούσα μετακίνηση της επίσημης ΝΔ σε τέτοιου είδους θέσεις".
    Η Τρανσυλβανία να είναι καλά, αίμα θα βρεθεί μπόλικο.
    Καραδοκεί και ο BlackFührer, σεμνός, ταπεινός και νομιμόφρων, όπως αρμόζει στη λεγόμενη σιωπηλή πλειοψηφία.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ antiathlitikos 29/07/2010 10:53:26

    Το πάτησε το τριαξονικό απ' ότι φαίνεται. (λολ)

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ antiathlitikos 29/07/2010 11:02:08

    "Ηγεμονία των φορτηγατζήδων", απίστευτο, υπερρεαλιστικό! Μόνον που γειτονεύουν αυτές οι δύο λέξεις, και ξυπνά μέσα μου ένας Εμπειρίκος, ενας Εγγονόπουλος: "Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε".
    Κάτι είχε ψυλλιαστεί από τότε ο Μακιαβέλι (και μετά ο Γκράμσι) κι έψαχναν σε παράξενες μεριές τις ιδιότητες του ιδανικού ηγεμόνα. Άν είχε τότε Εθνικές οδούς, στις παράπλευρες λωρίδες θα ψάχνανε.

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ klausevitz 29/07/2010 11:03:58

   συμπλήρωμα: για να αποφύγουμε τον κίνδυνο συντριβής της μικρομεσαίας επιχείρησης-υπαρκτός κίνδυνος!-,τους καλούμε
   να βρούν ένα τύπο συνεταιριστικής εκμετάλλευσης που να
   εξασφαλίζει περιθώρια ατομικής ευελιξίας και ταυτόχρονα
   τους δίνει τη δυνατότητα άμυνας απέναντι στην πολυεθνική-
   μονοπωλιακή εισβολή. Η μορφή της κλειστής ατομικής
   επιχείρησης κανένα τέτοιο εχέγγυο δεν δίνει.
   Στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Μιττεράν,και προτού ενσκήψει
   ο "μάγος" Ντελόρ", προώθησαν ανάλογη γραμμή με σχετική
   επιτυχία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις(pme-petits &
   moyens entreprises).
   Γνωρίζω,πως στην Ελλάδα έχουμε τη δυσμενή εμπειρία του
   αγροτικού συνεταιριστικού..ατοπήματος αλλά υπάρχει πάντα
   μια δεύτερη ευκαιρία!
   'Οπως και νά'χει δεν αντιμετωπίζονται οι μονοπωλιακοί
   κολοσσοί με τον "τσαμπουκά" του μικρο-ιδιοκτήτη που
   τις περισσότερες φορές είναι και πιό επώδυνος για τον
   εργαζόμενο!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ klausevitz 29/07/2010 11:15:34

    Η κοινή λογική συμφωνεί μαζί σου 100% , η Νεοελληνική κοινωνία των κεκτημένων μάλλον όχι.

    Υπάρχει και η περίπτωση βέβαια μερικοί (μπερδεμένοι) να μην έχουν εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα των φοτηγατζήδων και από καλή θέληση (και μόνο..) προσπαθούν να τους προστατεύσουν. χαχαχαχα

 11. nikos avatar
  nikos 29/07/2010 10:15:51

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΝΤΟΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΤΕΡΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

 12. Pankalos avatar
  Pankalos 29/07/2010 10:18:07

  Food for thought:

  - Μόλις τώρα πήρα Online quote από freightcenter.com για φορτίο 200 κιλά από Φλόριντα σε Νεα Υόρκη, παράδοση σε 4 εργάσιμες, 1300 μίλια, τιμές από 230 μέχρι 500 δολλάρια. Για να στείλω κάτι αντίστοιχο από Αθήνα σε Θεσ/νίκη πόσο θα μου πάρουν;
  - Εχετε ψωνίσει από τα συνοικιακά supermarket τελευταία; Αν ναι, έχετε συγκρίνει τις τιμές τους με τα supermarket των κακών πολυεθνικών; Ποιός είναι ο πιο φτηνός;
  - Νομίζετε ότι όσοι είναι αποκλεισμένοι σε νησιά και χωριά αυτή τη στιγμή δίνουνε δεκάρα για το δίκαιο αγώνα των φορτηγατζήδων;
  - Γιατί σε μια χώρα χωρίς τρένα υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των φορτηγών;
  - Γιατί σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο η μικρομεσαία επιχείρηση να έχει 150 άτομα και εδώ να έχει μέχρι 15;

  • Misha avatar
   Misha @ Pankalos 29/07/2010 11:45:48

   Η βενζίνη στας ΗΠΑ κοστίζει 3 δολλάρια τα 4 λίτρα.
   Και δεν έχει διόδια. Αλλαξε την τιμη ΗΠΑ με την ελληνική και θα βρείς τις πραγματικές αντιστοιχίες , όχι τις εικονικές.
   Για τα σουπερμάρκετ των πολυεθνικών κάνεις λαθος συγκρισεις.Θα έπρεπε να συγκρίνεις τις τιμές πχ του Λιντλ εδώ με τις τιμές Γερμανίας.Εδω με μισθούς 40% χαμηλότερους και ενοίκια τουλάχιστον 30% κάτω από τα αντίστοιχα δεδομένα σε Γαλλια , Γερμανία,Ιταλία, Ισπανία έχουμε 20-30% αυξημένες τιμές.

 13. yannis avatar
  yannis 29/07/2010 10:18:25

  ti vlakeies einai auta pou grafeis. I oikonomiki sou analysi mono sxesei me Oikonomika then ehei. Ta kleista epagelmata then voithoun oute ton antagonismo oute tin apotelesmatikotita oute tin koinonia kai oute tin anaptyxi. To kritirio then einai ean mia epiheiresei einai atomiki i ohi. Ta critirio tha prepei na einai to kata poso mia epeiheirisei voithaei tin anaptyksi tis oikonomias kai giati ohi ean katevazei to kostos gia tin koinonia. To megethos mia epiheireises then prepei na einai kritirio.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ yannis 29/07/2010 10:34:08

   Άκου να σου πω αγαπητέ μου. Η συμβατική σοφία περί την οικονομία ενδεχομένως να σου δίνει επιχειρήματα για αυτά που λες. Η μελέτης της ελληνικής πραγματικότητας μας λέει ότι, αυτό που πάντοτε περιγράφαμε ως "φτωχή χώρα - πλούσιοι κάτοικοι" έχει το έρεισμά του σε κάτι φαινόμενα σαν κι αυτά της ύπαρξης "κλειστών" (δήθεν) επαγγελμάτων, πολλών ατομικών επιχειρήσεων και λοιπά και λοιπά.

   Κατέληξα στην άποψη που γράφω στην ανάρτηση εδώ και μερικές μέρες. Νομίζω ότι από το μοντέλο "πλούσιοι κάτοικοι - φτωχή χώρα" δεν χρειάζεται να πάμε στο μοντέλο "φτωχοί κάτοικοι - φτωχή χώρα", ούτε καν στο μοντέλο "φτωχοί κάτοικοι - πλούσια χώρα". Μπορούμε μια χαρά να πάμε στο μοντέλο "πλούσιοι κάτοικοι - πλούσια χώρα", αν φροντίσουμε να εξαλείψουμε ορισμένες στρεβλώσεις και μια μονόπλευρα συντεχνιακή νοοτροπία που πράγματι υπάρχει. Μπορούμε να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό και να ευνοήσουμε τεχνολογικές εξελίξεις με διάφορες πολιτικές, μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα, αρκεί να υπάρχει μία προϋποθεση: σεβασμός στις υπάρχουσες πλουτοπαραγωγικές δομές και ομαλή, προσεκτική, μελετημένη μεταβολή τους, χωρίς να παραγνωρίζουμε τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ.

   Αυτόν που οι περίφημες μελέτες που δείχνουν αύξηση της παραγωγικότητας κλπ. δεν ξέρουν να λαμβάνουν υπόψη τους.

   Να τα βράσω τα οικονομικά αν οδηγήσουν στην εξαθλίωση τους ανθρώπους και σε βελτίωση των αριθμών. Δεν τα χρειαζόμαστε.

 14. tiramola avatar
  tiramola 29/07/2010 10:22:57

  Να σηκωθείς να φύγεις από την ΝΔ Επώνυμε γιατί άλλα υποστηρίζει το κόμμα για το οποίο αγωνίζεσαι τόσο καιρό εδώ μέσα.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/07/2010 10:25:19

  Πρέπει να αποφασίσεις τελικά, αν γράφω με οπαδικά κριτήρια ή όχι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Επώνυμος 29/07/2010 10:38:56

   Εγώ τι να αποφασίσω, εσύ πρέπει να αποφασίσεις αν έχεις πάρει λάθος δρόμο...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 29/07/2010 10:40:52

   Εγώ γράφω πάντα την άποψή μου. Όταν εσύ δεν έχεις τι να απαντήσει, την αποκαλείς "οπαδισμό", αν τύχει να συμπίπτει με της ΝΔ, αν δεν συμπίπτει με της ΝΔ, μου λες να αλλάξω κόμμα.

   Όταν μπορέσεις να απαντήσεις και κάτι επί της ουσίας (γιατί ποτέ δεν έχεις να απαντήσεις κάτι επί της ουσίας), πέρα από χαρακτηρισμούς για τις απόψεις μου, τα ξαναλέμε.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Επώνυμος 29/07/2010 10:50:57

   Eπώνυμε, σημασία έχει η σημερινή τοποθέτηση στα πράγματα, όχι η ιδεολογική προέλευση.

   Αν δεν είναι σε θέση ο πρόεδρος της νδ να αφουγκραστεί την κοινωνία πρόβλημα είναι πρόβλημα δικό του, όχι δικό σου δίλημμα.

   Ο μονολιθισμός είναι χαρακτηριστικό των ανοήτων και των δικτατόρων.

 16. undercover gpr avatar
  undercover gpr 29/07/2010 10:25:41

  Κάνει ακριβώς ότι κάνεις κι εσύ αλλά με άλλο στόχο, ΟΦΑ αρκεί να νικήσουμε τη Νέα Τάξη.(omg)

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/07/2010 10:26:49

  Κουλουάχατ, που λένε και οι φίλοι Άραβες. Έχω καταμπερδευτεί, είναι απίστευτο πόσο μπορεί να ελίσσεται ανάμεσα στις ιδεολογικές γραμμές ένας σύντροφος Τριαξονικός Ανατροπέας με Κουκούλα!

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Ο Θείος 29/07/2010 10:35:32

   Καλημέρα Θείο!

   Εγώ πλέον μόνο Αλάχ Ουάκμπαρ λέω με την εξέλιξη των κοινωνικών φιλελευθεριστών σε εξτρεμιστές φονταμενταλιστές κρατιστές λαϊκοδεξιούς.Βοήθειά μας.

 18. ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ avatar
  ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ 29/07/2010 10:27:24

  ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ο ΚΑΨΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΝΑΛΙΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

  • ganasta avatar
   ganasta @ ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ 29/07/2010 10:45:55

   Χθες είχαμε επίταξη του MEGA και επιστράτευση των κάθε λογής Καψήδων

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ganasta 29/07/2010 10:48:39

    Ο συγκεκριμένος στο Μέγκα μιλούσε με εξαιρετικά απειλητική χροιά φωνής.

    Ιδανικός για ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ KOMMANDATUR.

    Να το κοιτάξει.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ganasta 29/07/2010 10:59:52

    Έφαγε κάτι χριστοπαναγίες (όπως κι ένα mouse η κακομοίρα η τηλεόραση) ο Καψής εχθές (ειδικά για το ύφος του) την ώρα που τον άκουγα όλες δικές του. Μέχρι και η σύντροφος ,εξ'Γαλλίας, τρόμαξε που με είδε έτσι (δεν είναι συνηθισμένη σε Νεοελληνικές εκρήξεις χαχαχαχα).

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ ganasta 29/07/2010 13:31:32

    Προτείνω Καψή για αρχηγό των ταγμάτων Ασφαλείας του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ

 19. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 29/07/2010 10:38:12

  Ή διαφωνία των μεν με τους δε έγκειται στο γεγονός ότι π.χ. ο Τιραμόλα ορθά διακρίνει το δέντρο, χάνει όμως το δάσος. Ζητούμενο δεν είναι το άνοιγμα ενός επαγγέλματος, το οποίο καλώς να ανοίξει ούτε η δημιουργία οικονομιών κλίμακος. Ζητούμενο είναι η επιβίωση του Ελληνικού Κράτους, με τη μορφή της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία η κυβέρνηση ΓΑΠ επιχειρεί να καταλύσει. Την κατέλυσε νομικά τσαλαπατώντας το Σύνταγμα (Ιθαγένια, Μνημόνιο με παραίτηση από κυριαρχικά διακιώματα, μυστική διπλωματία κοκ) και επιχειρεί να την καταλύσει και πραγματικά. Οι φορτηγατζήδες δεν προσφέρονται ως παραστατικό παράδειγμα, γιατί είναι έντονο το συντεχνιακό στοιχείο. Παρ' όλα αυτά ακόμα και ο συντεχνιακός δυναμισμός έχει κάτι να προσφέρει, με την μορφή αφορμής, στην προσπάθεια να απομακρυνθεί μια κυβέρνηση, η οποία έχει μεν νομιμοποιηθεί από την επόμενη των εκλογών όμως έχει νοσφισθεί την λαική κυριαρχία.

 20. parsifal avatar
  parsifal 29/07/2010 10:40:56

  Kαραγκιόζη επώνυμε, πήγαινε να συμπαρασταθείς στους συμμορίτες οταν θα συρθούν στα δικαστήρια για λιποταξία ! Τσακίστε τώρα τις συμμορίες της ψευτο-μεσαίας τάξεως των παρασίτων, των "επαγγελματιών", των "αυτοαπασχολουμένων" και λοιπών συμμοριτών !
  ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, Στρατός και οτι αλλο χρειασθεί, και εθελοντές πολιτοφύλακες ακόμη !

  • Misha avatar
   Misha @ parsifal 29/07/2010 10:43:58

   Βγήκαν κι αρουραίοι , οι γερμανοτσολιάδες, από τα λαγουμια τους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ parsifal 29/07/2010 10:44:42

   Νάτα μας! Πάλι οι μαθητές του Χίτλερ και του Στάλιν εδώ!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 29/07/2010 10:46:08

    (Κάποιοι τελευταία σφετερίζονται ψευδώνυμα και αναγκάζουν το Φάκτορα να διαγράφει μηνύματα. Φάκτορα, βγάλε και τη δική μου απάντηση, αφορούσε σε μήνυμα κάποιου, προφανώς μαθητή των ανωτέρω.)

 21. Misha avatar
  Misha 29/07/2010 10:42:11

  Eπώνυμε, συνυπογράφω «αμφοτέραις ταις χερσί» το κείμενο σου!
  Ο ΓΑΠ μας μετατρεπει σε αποικία των πολυεθνικών.
  Σε λίγο θα μάς επιβάλλει και τατουάζ με τα λογότυπα τους.
  Στο πλευρο των φορτηγατζήδων , για την πατριδα και το λαό της.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Misha 29/07/2010 10:50:35

   Εδώ είναι που λένε ότι το μνημόνιο προκάλεσε την αριστεροδεξιά συμμαχία, με συμμάχους που άλλα λέει η θειά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου όπως λέει και ο σοφός λαός.
   Για το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό.
   Ότι εσύ συμφωνείς και προσυπογράφεις κάτι το οποίο δεν το πιστεύει αυτός που το έγραψε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 29/07/2010 10:56:45

    Και πού ξέρεις εσύ ρε τιραμόλα τι πιστεύω και τι όχι εγώ;

    Τελικά έχω υπαρξιακό πρόβλημα: Είμαι οπαδός ή όχι; Αν είμαι οπαδός, γιατί να γράψω κάτι που δεν πιστεύω; Αν δεν είμαι οπαδός, μήπως να γίνω για να γράφω μόνον πράγματα που πιστεύω;

    Ευτυχώς που δεν έχω φάει το πράσινο κουτόχορτο που έχει καταναλώσει σε μεγάλες ποσότητες ο τιραμόλα. Θα μπορούσα να σκέφτομαι όπως αυτός.

   • Misha avatar
    Misha @ tiramola 29/07/2010 11:15:13

    H «αριστεροδεξιά συμμαχία» της παρούσας φάσης ερείδεται σε ένα παλιό τραγουδάκι της ΟΝΝΕΔ που έλεγε «για τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό, εμείς δεν ξέρουμε ζυγό»...δλδ στα παλιά κοινά εθνικοαντιστασιακά δεδομένα.

    Μπροστά στη σύμπραξη ΓΑΠ-ΛΑΟΣ-Μητσοτακαίων-Κουβελοδμανάκηδων-ΔΝΤ χρειάζεται ένα κοινό μετωπο ολων όσων δε γουστάρουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και το Δ Ράιχ των οικονομικών δολοφόνων.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ tiramola 29/07/2010 11:18:50

    ΓΑΠ/ΛΑΟΣ/Μητσοτακαίοι εναντίον ΝΔ/ΚΚΕ/Σειτάν-Αλαμπάν/Σειτάν-Λαφαζάν.
    Είμαστε μια ωραία κατάσταση.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ tiramola 29/07/2010 11:24:45

    Έχω από καιρό αποφασίσει ότι κοινοτοπίες του τύπου «η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά ως φάρσα» δεν προσφέρουν τίποτε σε μια συζήτηση, γιατί ακόμη κι αν αποτυπώνουν επαρκώς μια κατάσταση δεν προκαλούν γέλιο.

    Επίσης θεωρώ ότι η Ελλάς και αντιθέτως απ΄ότι βολευόμαστε να βαυκαλιζόμαστε «τσωρτσιλικά» ουδέποτε απετέλεσε κατά τη νεότερη περίοδο της Ιστορίας της «Παράδειγμα» που επέτρεπε κοινωνιολογικές αναλύσεις γενικότερης ισχύος.

    Τα κακέκτυπα «σοσιαλδημοκρατικών» ή «φιλελεύθερων» κομμάτων που μας κυβέρνησαν μετά το 74 δε χρειάστηκε να κάνουν αναθεωρητική των επιλογών τους αυτοκριτική διότι είχαν το άλλοθι του εξ αρχής αυτοπροσδιορισμού τους ως «κάτι άλλο».

    Η ίδια η διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας εξάλλου με 50% «αυτοαπασχολούμενους» μεν αλλά υπό σταθερή κρατική προστασία διατελούντες δε, εξέθρεψε την αλλεργία προς τη μισθωτή εργασία – εκτός αν και αυτή ήτο ... δημοσία.

    Υπ΄αυτές τις συνθήκες αποφεύγω να μπω στον πειρασμό και να αναφερθώ σε αντιστροφή ιστορικών αντιστοιχιών. Δεν ξέρω ωστόσο αν θα διατηρήσω μέχρι τέλους την εγκράτειά μου και δεν καταφύγω τελικώς σε συγκρίσεις μεταξύ π.χ. του σωτήρα της ιδιόκτητης κατσαρόλας Πινοσέτ που απελευθέρωσε τη Χιλή από τον αλλιεντικό σοσιαλιστικό εφιάλτη και ενός αναρχοφιλελευθεροκομμουνιστικού συνασπισμού δυνάμεων που θα μας απαλλάξει από τον ΔΝΤ-ΓΑΠΙΚΟ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ άξονα με αιχμή του δόρατος συμπαθείς κατά τα άλλα κοινωνικές τάξεις όπως οι μεταφορείς καυσίμων και αγαθών ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 29/07/2010 12:05:08

    Θείο, στην ανίερη συμμαχία "ΓΑΠ-ΛΑΟΣ-Μητσοτακαίων", ξέχασες να συμπεριλάβεις τους Δημοκρατικο"Αριστερούς" του Κουβέλη!

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ tiramola 29/07/2010 12:21:01

    Βάλτους κι αυτούς Αυριανιστή, να πλατύνουν και πυκνώνουν τα αντιμαχόμενα μπλόκ, να σφίγγουν και οι κ*λοι, μέχρι τελικής πτώσεως!
    Άν σου θυμίζει τίποτε το Convoy του Πέκινπα, μάς το θύμισε ο φίλος πιό κάτω.

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/07/2010 10:46:26

  Προς όσους σπεύδετε να αναζητήσετε ιδεολογικές συγχύσεις και λοιπά:

  Μπορούμε να συζητάμε για το ποιο είναι το σωστό να γίνει π.χ. στις μεταφορές, να εντοπίζουμε στρεβλώσεις, να ψάχνουμε λύσεις, να αποφασίζουεμ λύσεις.

  Ένα πράγμα δεν μπορούμε όμως να κάνουμε: Να το κάνουμε αποκλειστικά εις βάρος των ανθρώπων που ζουν από αυτό το δύσκολο επάγγελμα σήμερα, εξαθλιώνοντάς τους και απαξιώνοντάς τους, οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά.

  Εδώ έχουμε μια καθαρή στόχευση να συμβεί αυτό στο σύνολο της κοινωνίας. Και να συμβεί με τρόπο ανατρεπτικό, που εξαθλιώνει, συντρίβει, εξουδενώνει και υποτάσσει όλη την κοινωνία.

  Με άλλα λόγια: Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν υπάρχουν ούτε ιδεολογίες, ούτε κοινωνικές θεωρίες, ούτε οικονομικές θεωρίες. Υπάρχει το καθήκον της κοινωνίας να αμυνθεί στους εισβολείς με την πασοκική προβειά (γιατί άλλοι είναι οι εισβολείς, το ΠΑΣΟΚ του γιου του Ανδρέα είναι απλώς το όχημα).

  Αν το καταλάβουμε αυτό εγκαίρως, έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αν μείνουμε εγκλωβισμένοι στο συμβατικό τρόπο σκέψης, τότε ζήτω που καήκαμε.

 23. undercover gpr avatar
  undercover gpr 29/07/2010 10:47:24

  Όταν θα κάνουμε Τσε Γκεβάρα και τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών τότε θα μεταναστεύσω και επίσημα...

 24. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 29/07/2010 10:53:59

  κατοχη δεν υπαρχει φιλε αρθρογράφε......τον οκτωβριο αν θελει ο ελληνας δε βγαζει ουτε ενα πρασινο δημαρχο.πεφτει το πασοκ και ερχεται κυβερνηση που μας αποδεσμευει απο το ΔΝΤ και το δανειο...τα περι κατοχης ειναι αν μη τι αλλο ύποπτο

 25. BLACK SEA avatar
  BLACK SEA 29/07/2010 11:02:47

  Συμφωνω μαζι σου μεχρι ενα σημειο γιατι αν ηταν η ελληνικη αγορα εφορη στον χωρο των μεταφορων ειδη θα ειχαν κανει την εμφανιση τους οι πολυεθνικες οπως εγινε με τα super market. αν σπασει η απεργια και περασει το νομοσχεδιο και ερθουν οι ξενες εταιριες στην Ελλαδα θα πρεπει να δουλευουνε στην αρχη φθηνα για να μπορουν να ανταγωνιστουν τους ελληνες και απο οτι ξερω οι ξενοι δεν δουλευουν στο τζαπα. μονο μια εταιρια εχει ερθει στην Ελλαδα Αυστριακη απο οτι ξερω αλλα κανει μεταφορες στο εξωτερικο και μαλιστα ειναι στα ευρωπαικα δικαστηρια με την Ελλαδα.οι συνθηκες εργασιας το μεταφορικο εργο που ειναι λιγο σε σχεση με τις χωρες τις βορειοδυτικες ευρωπης και οι χιλιομετρικες αποστασεις που εχουμε απο αυτες τις χωρες συν οτι γυρω μας εχουμε χωρες φτωχες και χωρις σπουδαιο μεταφορικο εργο. ολα αυτα θα κανουν τις εταιριες να το σκεφτουν καλα πριν επενδυσουν στην Ελλαδα ειδικα τωρα μεσα στην κριση.μην ξεχναται τι επαθε ο γερμανικος κολοσος ALDI!

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ BLACK SEA 29/07/2010 12:09:52

   Σωστός!

 26. tagr avatar
  tagr 29/07/2010 11:08:51

  Ε όχι και οι φορτηγατζήδες άμυνα της κοινωνίας. Μου διαφεύγει κάτι ή όχι. Από που κι ως που θα αμυνθούν αυτοί στον εκμαυλισμό και στην ξεφτίλα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής? Έχουν να επιδείξουν σημαντικούς αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο?. Όχι βέβαια, όπως συμβαίνει φυσικά και με πολλές άλλες παραγωγικές τάξεις που τώρα νοιώθουν το κ..λι αυτών που ψήφιζαν 35 χρόνια.
  Τον π..λο λοιπόν καραγκιοζάκια και πολυ το χαίρομαι που κανιβαλίζω τώρα κι εγώ όπως κάνατε και κάνετε τόσα χρόνια εσείς για όλους τους άλλους που τόλμησαν να διεκδικήσουν κάτι.
  Ας το πάρουμε απόφαση και να μην είμαστε υποκριτές. Μακριά από τον κώλο μας κι οπου αλλού θέλει να πάει. Αυτό ξέρουμε καλά να κάνουμε τόσα χρόνια: Ας το κάνουμε λοιπόν!
  Ως ελεύθερος επαγγελματίας (Τοπογράφος Μηχ.) δεν είχα λόγο από την αρχή της ξεφτιλισμένης αυτής πολιτικής να μην αντιδράσω σε οποιοδήποτε μέτρο αφαιρούσε, διέλυε και κατέστρεφε τα δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά. Βγήκα, φώναξα και διαμαρτυρήθηκα για τον ξεπεσμό αυτό και τέλος εισέπραξα την ατονία και ατολμία αρχικά και τέλος ακόμα και απειλές από αυτούς τους οποίους τους υποστήριξα ότι θα έρθει και η δική μου σειρά.
  Η δική μου σειρά έχει έρθει λοιπόν εδώ και μήνες όπως ισχύει για όλους μας. Με τη διαφορά ότι ήμουν ΠΑΝΤΑ απενταντι σ' αυτούς και όχι κατα περίσταση και κατα τετραετία.
  Να τους χαίρεστε λοιπόν και σιδερένιοι, εκτός κι αν όλοι εδω μέσα ψηφίζουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , λευκό, οτιδήποτε άλλο εκτος η δεν ψηφίζουν καθόλου

  • Misha avatar
   Misha @ tagr 29/07/2010 11:28:13

   Τag δεν έχει λογική η τοποθέτηση σου.Το αντιλαμβανεσαι.Σημερα λές εσύ «τον π...λο» στους φορτηγατζήδες, αυριο θα πεί ο ναυτεργάτης σε σένα το ίδιο όταν θα σε «μπουζουριάσουνε» σε μια πολυεθνική εταιρεία μηχανικών με μισθό 500 ευρώ κ.ο.κ.
   Αλληλεγγύη χρειάζεται , ακόμα κι αν αυτή δεν επιδείχθηκε στο παρελθό.Επιβάλλεται από την επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας και από την οποία δε θα βγεί κανεί κερδισμένος πλην των τραπεζιτων και των κολλητών τους.

 27. Kostas avatar
  Kostas 29/07/2010 11:11:13

  (συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος αλλά προσπαθώ με νηφαλιότητα να σχολιάσω το άρθρο του Επώνυμου)

  Επώνυμε, το θέμα είναι σαφέστατα πολιτικό (δηλαδή σχετίζεται με τα πιστεύω που έχει κανείς για τη λειτουργία μίας οικονομίας).

  Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δω τα οφέλη για την χώρα από τη διατήρηση μίας κάστας 2.000 - 3.000 ανθρώπων (φορτηγατζήδων) οι οποίοι αποτελούν μεσαία τάξη είναι αλήθεια, όχι όμως διότι λειτουργούν ανταγωνιστικά προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά γιατί λειτουργούν υπό καθεστώς προστατευτισμού και μειωμένου ανταγωνισμού (δηλαδή προς όφελος δικό τους και όχι των υπολοίπων).

  Επιπλέον, τόσα χρόνια δεν έχουμε δει και από την πλευρά τους τον τόσο άκρατο επαγγελματισμό στις υπηρεσίες που παρείχαν. Ούτε σοβαρές επενδύσεις έκαναν, ώστε να έχουν ένα σύγχρονο μεταφορικό στόλο (με όποιες συνέπειες στην ασφάλεια τη δική τους, αλλά και των υπολοίπων, για να μη μιλήσω για περιβαλλοντικά επιπτώσεις, κτλ).

  Συμπερασματικά, οι άνθρωποι αυτοί είχαν έως τώρα ένα καλό ή αξιόλογο εισόδημα, και επιπλέον απολάμβαναν ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τελικά ήταν η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία η οποία καλούνταν να πληρώσει για την ευημερία τους και όχι διότι αυτοί άξιζαν να την έχουν λόγω της υψηλής τους ανταγωνιστικότητας ή της ποιότητα των υπηρεσιών που παρείχαν (ενώ πολλές φορές διεκδικούσαν πρόσθετα προνόμια, περιφρονώντας με την στάση τους την υπόλοιπη κοινωνία).

  Το θέμα όμως τελικά είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν μικρότερα κόστη, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές, να μπορούν να αναπτυχθούν και να είναι σε θέση να παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν υπάρξει ανταγωνισμός σε όλους τους κλάδους στους οποίους λειτουργούν καρτέλ (είτε στις μεταφορές, είτε στα τρόφιμα, είτε αλλού). Και άλλωστε αυτή είναι και η μόνη λύση για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και να χτυπηθεί η ανεργία.

  Επιπρόσθετα, είναι καλό να ξέρουμε ότι πάντα οι καλές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και σε καταστάσεις υψηλού ανταγωνισμού, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου των μεταφορών), λόγω της μεγαλύτερής τους ευελιξίας (αρκεί φυσικά να είναι ευέλικτες και να είναι ανταγωνιστικές). Ε, αν τώρα κάποιοι από τους σημερινούς μεταφορείς αποδειχτεί ότι δεν μπορούν να είναι καλοί επιχειρηματίες, τι να κάνουμε? Αυτά έχει η ζωή. Τα πάντα ρει...

  Αλλά αλήθεια, τώρα τα πράγματα ως έχουν είναι καλύτερα (για να πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε)? Αλήθεια, Επώνυμε, γιατί να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει επιχειρηματικά στο χώρο των μεταφορών? Γιατί αν εγώ θέλω να γίνω μεταφορέας να μη μπορώ? Για ποιο λόγο 3.000 άνθρωποι να έχουν το προνόμιο να ασκούν αυτή τη δραστηριότητα? Για ποιο λόγο να θεωρείται ότι αυτοί είναι καλύτεροι επαγγελματίες από μένα ή μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες από ένα νέο άνθρωπο που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα?

  Η απάντηση είναι μία. Μέχρι τώρα είχαν τη δύναμη (και ίσως και την ανοχή της κοινωνίας) για να το επιβάλλουν. Αλλά από ότι φαίνεται πλέον δεν μπορούν διότι η κοινωνία έχει βαρεθεί πια να πληρώνει τις κάθε λογής συντεχνίες και προστατευμένες με ειδικά προνόμια ομάδες που ζουν σε βάρος της.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kostas 29/07/2010 12:49:50

   Λοιπόν, θέτεις όλα τα σοβαρά ζητήματα και χαίρομαι πολύ για το σχόλιό σου (που αν σκεφτείς τα πόσα πολλά είπες δεν είναι καθόλου μακροσκελές).

   Προκαταβολικά θα σου πω ότι στις περισσότερες διαπιστώσεις σου συμφωνώ μαζί σου. Έξι μήνες πριν θα ήμουν λαύρος κατά των φορτηγατζήδων και θα έλεγα ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει νόμο και τάξη. Ίσως και δύο μήνες πριν. Όμως όλα αυτά τα σωστά που λες αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ!

   Ο προστατευτισμός υπάρχει, όχι τόσο στο σημερινό καθεστώς, όσο στον τρόπο λειτουργίας τους. Συνοδεύεται δηλαδή το σημερινό καθεστώς περιορισμένου αριθμού αδειών (να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε όταν λέμε "κλειστό" επάγγελμα) από μια συντεχνιακή νοοτροπία που προκαλεί στρεβλώσεις, χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών, υψηλές τιμές.

   Δεν ξέρω αν είναι δύο-τρεις χιλιάδες οι επαγγελματίες του κλάδου, νομίζω ότι υπάρχουν συνολικά τριαντα τρεις χιλιάδες άδειες, αλλά πόσες από αυτές είναι σε δικά τους φορτηγά και πόσες σε εταιρίες, δεν ξέρω. Πάντως δεν είναι το ζήτημα μόνον του πόσοι είναι οι φορτηγατζήδες, είναι και ζήτημα ότι όλοι αυτοί απευθύνονται σε μικρομεραίους παρόχους ανταλλακτικών, λιπαντικών, βενζινοπολών, υπηρεσιών συνεργείου. Η μικρομεσαία δομή δηλαδή αυτού του επαγγέλματος κάνει μικρομεσαία τη δομή όλης της οικονομίας γύρω από αυτήν.

   Μιλάς για απουσία επενδύσεων και καλού μεταφορικού στόλου. Πολύ σωστά. Ας μπουν υψηλά τέλη κυκλοφορίας στα παλιά φορτηγά. Μιλάς για ειδικό φορολογικό καθεστώς. Μα αυτό καταργήθηκε στα πλαίσια απόδοσης "φορολογικής δικαιοσύνης" από τον ΓΑΠ. Μιλάς για μικρότερα κόστη. Μα αυτά είναι ζήτημα εσωτερικών στρεβλώσεων ανταγωνισμού και συντεχνιακής νοοτροπίας, που μπορεί να σπάσει εάν σταματήσει να τους "χαϊδεύει" η εκάστοτε κυβέρνηση, αν πει ότι π.χ. κρατάω το επάγγελμα "κλειστό", αλλά δημοπρατώ ακόμη χίλιες άδειες. Ή αν έστω, τους απειλήσει ότι θα δημοπρατήσει νέες άδειες, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία. Έχεις και στο βάθος της εικόνας την απειλή για "άνοιγμα", αν τυχόν συνεχίσουν οι στρεβλώσεις.

   Επικαλείσαι δηλαδή ένα σωρό πράγματα, τα οποία είτε μπορούν να αλλάξουν είτε έχουν ήδη αλλάξει, αλλά έχουν αφήσει κακή "ρετσινιά" στο συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

   Όμως το ερώτημα είναι: Είναι όλα αυτά λόγος για να τους "πάρουμε το κεφάλι"; Μήπως δηλαδή όλα αυτά τα δικαιολογημένα δικά σου παράπονα λειτουργούν ως κυβερνητικό άλλοθι και έρεισμα κυβερνητικής προπαγάνδας για να πουν "δείτε από τι κακά θα σας γλιτώσουμε, καλοί μας τηλεθεατές"; Εμένα αυτό μου φαίνεται. Δες π.χ. πώς χρησιμοποιείς εσύ ο ίδιος το θέμα της φορολογίας. Αυτά που λες, έχουν αλλάξει ήδη! Κανένα προνομιακό καθεστώς πια. Όμως τώρα εσύ το επικαλείσαι για να στηρίξεις την άποψη που έχεις υιοθετήσει, χωρίς να ισχύει πια! Τυχαίο; Όχι. Δεν φταις εσύ, έτσι περνιέται το θέμα: "δείτε πόσο προνομιούχοι είναι, η κοινωνία υποφέρει εξαιτίας τους, να τους συντρίψουμε, επιστρατεύσουμε, πάρουμε τις άδειες" οτιδήποτε τέλος πάντων.

   Διάβαζα σήμερα τα Νέα στο πρωτοσέλιδο και έφριξα. Νομοσχέδιο-σκούπα, λέει, για το άνοιγμα όλων των "κλειστών" επαγγελμάτων. Πρώτο-πρώτο ποιο λέτε; Του φορτηγατζή; Μα όχι! Του... δικηγόρου! Εδώ όλη η Ελλάδα καίγεται από την απεργία των φορτηγατζήδων, και τα Νέα προβάλλουν το άνοιγμα του "κλειστού" επαγγέλματος του δικηγόρου!

   Και αναρωτιέμαι εγώ: μα είναι "κλειστό" επάγγελμα ο δικηγόρος, όπως του φορτηγατζή; Όποιος θέλει δεν γίνεται δικηγόρος; Δίνει εξετάσεις και γίνεται, όπως σε ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που απαιτούν κάποια κατάρτιση (π.χ. γιατρού). Ποια είναι η "κλειστότητα"; Α, λένε, να μπορεί να πηγαίνει ο κάθε δικηγόρος σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνοι. Χρειάζεσαι δικηγόρο σε άλλη πόλη και πρέπει να πληρώσεις και τον δικό σου και αυτόν που θα υπογράψει. Αλλά λένε, όοοοχι μόνον αυτό. Θα επιτρέψουμε τις κεφαλαιουχικές δικηγορικές εταιρίες και θα επιτρέψουμε και τη δικηγορική διαφήμιση! Καταλάβατε δηλαδή για τι σόι "απελευθέρωση" μιλάμε;;; Να έρθουν εδώ οι πολυεθνικές των δικηγόρων να ισοπεδώσουν το επάγγελμα του μικρομεσαίου δικηγόρου! Που μόνον στην Αμερική επιτρέπεται, από όσο ξέρω, η διαφήμιση των δικηγόρων. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που είχα δει σε έναν αυτοκινητόδρομο μια δικηγορική σκατόφατσα με χαμόγελο σε γιγαντοαφίσα και από κάτω τη λέξη "injured?". Λέω στο διπλανό μου, τι είναι αυτό; Α, μου λέει, διαφήμιση δικηγόρου! Μου φάνηκε τόσο ξεφτίλα! Εμπορία του ανθρώπινου πόνου! Δεν νοείται, δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

   Αλλά τα Νέα και η κυβέρνηση, τι κάνουν; Χαρακτηρίζουν "κλειστό" το ανοιχτό αυτό επάγγελμα ώστε: α) να επιφέρουν εκείνες τις λίγες τροποποιήσεις που θέλουν για να έρθουν οι πολυεθνικές και, κυρίως, β) να βάλουν ένα κατεξοχήν αντιπαθές επάγγελμα στην πρώτη θέση των "υπό απελευθέρωση" επαγγεμάτων, ώστε να δείξει τι καλή που είναι η κυβέρνηση που θα κάνει ζάπι τους κακούς τους δικηγόρους και όλα τα άλλα "κλειστά" επαγγέλματα! Έστω κι αν μερικά από αυτά είναι ορθάνοιχτα!

   Σήμερα ο φορτηγατζής, αύριο ο δικηγόρος, μεθαύριο εσύ, ότι δουλειά κι αν κάνεις. Ο στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης και είναι πια αυτό πολύ, πάρα πολύ φανερό.

   Γι' αυτό λέω: αντιστεκόμαστε σήμερα στην ισοπέδωση, και, μετά, πιάνουμε και διορθώνουμε μόνοι μας όσα πρέπει να διορθώσουμε.

   Αυτό είναι, για μένα, και το βαθύτερο νόημα αυτού που λέμε "εθνική κυριαρχία". Να κάνουμε κουμάντο όπως νομίζουμε εμείς στη χώρα μας. Για αυτό το πράγμα μιλάμε.

   Ίσως κάποιες αδικαιολόγητες υπερευαισθησίες και πελατειακές λογικές δεν επέτρεψαν τη σωστή αξιοποίηση της εθνικής κυριαρχίας. Τώρα που δεν την έχουμε, όμως, με την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου, βλέπουμε πόσο μας λείπει, πόσο θα θέλαμε να τα είχαμε κάνει όλα από μόνοι μας σωστά.

   Και μπορούμε να τα κάνουμε, τώρα που ξέρουμε ότι πρέπει. Αρκεί να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι που σκοπό δεν έχουν να τα κάνουμε σωστά, αλλά στο όνομα δήθεν σωστών διακηρύξεων να μας πάρουν τη χώρα και τη δυνατότητά μας να ευημερήσουμε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 29/07/2010 12:59:55

    Πες τα, βρε Επώνυμε, γιατί όσοι θέλουν να νομίζουν ότι ο "καλός" Τζέφρυ φροντίζει για το καλό της κοινωνίας (και όχι των πατρώνων του) επειδή κατά βάθος θα ήθελαν να μην αυτομουντζώνονται για την ψήφο τους, έχουν καταπιεί αμάσητη όλη την προπαγάνδα των Καψοπρετεντέρηδων, του Πορτοσάλτε και του Παπαδημητρίου!

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Επώνυμος 29/07/2010 13:08:20

    Με πολλά από τα επιμέρους συμφωνώ (το "αγγλοσαξωνικόν" ύφος μου άς μην παραπλανά), όπως και με του Kostas.
    Αλλά υπάρχουν 2 κόμποι στο (σπασμένο πιά) χτένι:
    1. Γιατι, τόσες δεκαετίες, οι κυβερνήσεις (πράσινες και μπλέ) δεν έλυσαν (και δεν ασχολήθηκαν σοβαρά), με το πρόβλημα που ανέκαθεν αναγνώριζαν στα λόγια; Μπορούσαν, ήθελαν; Η απάντηση μου είναι ορθή-κοφτή: Ούτε μπορούσαν, ούτε το είχαν πραγματικά ως στόχο.
    2. Ανήκουμε, θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρωπαική Ένωση και την Ευρωζώνη, αποδεχόμαστε ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ¨Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ τα προνόμια, υποχρεώσεις και συνέπειες που αυτή η εταιρική σχέση επιφέρει; Αποδεχόμαστε τον προσδιορισμό της έννοιας "εθνική κυριαρχία", με αυτό ως δεδομένο; Είχε δίκιο ή άδικο ο Κ. Καραμανλής ο Α' που επιδίωξε και επέτυχε αυτή την εταιρική σχέση;
    Η απάντηση που δίνει ο καθένας στα ερωτήματα αυτά, ορίζει και τη στάση του σήμερα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 29/07/2010 13:21:51

    1. Φυσικά και μπορούσαν. Δεν ήθελαν. Τους ένοιαζε η διατήσηση του πελατειακού συστήματος. Θέλει ήθος, αρετή και τόλμη. Αν τα έχεις αυτά, αλλάζουν όλα, τα πάντα, την άλλη μέρα κιόλας.
    2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτό που σου παρουσιάζουν τα κανάλια και η ντόπια υποταγμένη στους ξένους πολιτική τάξη που προήλθε μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη δολοφονία Καποδίστρια και κυριάρχησε στη χώρα. Κάθε χώρα ξέρει να προασπίζεται τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά στην Ε.Ε. εκτός από εμάς. Οι άλλες χώρες είναι αυτές που ΔΟΜΟΥΝ την Ε.Ε., που ΕΙΝΑΙ η Ε.Ε., εμείς είμαστε αυτοί που ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ στην Ε.Ε., που ΑΝΗΚΟΥΜΕ στην Ε.Ε. Οι άλλοι είναι, εμείς ανήκουμε. Καιρός να "είμαστε" και εμείς, να μην "ανήκουμε". Να συνδιαμορφώσουμε την Ευρώπη όπως θέλουμε και, γιατί όχι (όλοι οι άλλοι το κάνουν εκτός απο μας τους ρομαντικούς περί την Ευρώπη), όπως μας συμφέρει.

    Αν πάλι το θέτεις σε επίπεδο take it or leave it, εγώ προσωπικά δεν έχω δίλημμα: Leave it. Αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν άπειρα περιθώρια διαμόρφωσης πολιτικών που ποτέ δεν τα αξιοποιήσαμε, συνήθως καθαρά για λόγους ευρωλιγουρισμού.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Επώνυμος 29/07/2010 13:44:10

    1. Τριανταπέντε χρόνια "θέλω-δεν θέλω, μπορώ-δεν μπορώ", είναι πολλά. Game over.
    2. Άλλοι που "εντάχθηκαν" πολύ αργότερα από μας (π.χ. οι πιό πολλές πρώην "ανατολικές"), συντονίσθηκαν κι έπιασαν το σφυγμό γρήγορα. Εμείς καθυστερούμε (νάτο πάλι το 1), λόγω νοοτροπιών, ιδεολογιών. "Μολυνθήκαμε" υπερβολικά από Μεσανατολίτικα, τριτοκοσμικά, αντιδυτικά ιδεολογήματα, τις τελευταίες δεκαετίες με κύρια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της σταλινικής αριστεράς, αλλά και στη δεξιά όλα αυτά βρήκαν καλούς μαθητές. Κυρίως, έχουμε στην καμπούρα μας 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και Σουλτάνων (οι άλλοι είχαν στο σβέρκο τους, για καλή τους τύχη, Αψβούργους).
    Ο ευρωσκεπτικισμός μας δεν είναι φυσικά αγγλοσαξωνικού, αλλά Μεσανατολικού, ανατολίτικου τύπου. Οι αντιευρωπαίοι Αγγλοσάξωνες απλώς μας χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους, ως "χρήσιμους ηλίθιους". Εμείς βέβαια νομίζουμε ότι το κρυφτούλι αυτό με τους Ευρωπαικούς θεσμούς έχει δήθεν εθβνικό περιεχόμενο.
    Ξεχνάμε προπάντων ότι το "εντασσόμαστε" ή "ανήκουμε" στην Ευρώπη, δεν περιγράφει την πραγματική σχέση μας με αυτήν. Είμαστε ιστορικά η βάση και γεννήτριά του Ευρωπαικού πολιτισμού, της Δύσης.
    Τελικά, για ότι αφορά την πολιτική και πολιτισμική ταυτότητά μας ως Ευρωπαίων και Δυτικών, συμπεριφερόμαστε και λίγο σαν γονέας που αισθάνεται έντονο πειρασμό να εγκαταλείψει το οικογενειακό σπίτι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 29/07/2010 13:49:49

    Ποιος καθορίζει το Game over; Πρέπει να πατήσουμε το κουμπί της αυτοκαταστροφής μας επειδή δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε κράτος τόσα χρόνια; Γιατί είμαι σίγουρος ότι η πολιτική του ΓΑΠ δεν θα οδηγήσει στον "απελευθερωμένο παράδεισο" που υπόσχεται η πολιτική της "κατάργησησης των 'προνομίων' και της απελευθερώσης", αλλά σε μια κόλαση εξαθλίωσης, όπου ούτε ελεύθερα θα λειτουργήσουν τα "απελευθερωμένα" επαγγέλματα. Ας το πάρουμε απόφαση ότι αν δεν φτιάξουμε κράτος, ούτε η λεγόμενη "απελευθέρωση" μπορεί να λειτουργήσει. Οπότε το ζητούμενο παραμένει να φτιάξουμε κράτος.

    Ως προς το δεύτερο, το βασικό μας πρόβλημα είναι τα εθνικά μας κόμπλεξ κατωτερότητας. Εκεί είναι η ουσία. Όλα αυτά, ακόμη και το "δώσαμε τα φώτα στον κόσμο" είναι μέρος του εθνικού μας κόμπλεξ, που προκλήθηκε από τη στιγμή που η Δύση μας νίκησε στρατιωτικά το 1204 και πήρε έκτοτε κεφάλι στην κυριαρχία επί του πλανήτη, πρωτίστως στην πολιτισμική κυριαρχία.

  • george avatar
   george @ Kostas 29/07/2010 13:03:47

   Πολύ σωστός σχετικά με την οικονομική ανάλυση των κλειστών επαγγελμάτων και τη λειτουργία της οικονομίας. Να προσθέσω δε ότι η απελευθέρωση δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ασυδοσία. Είναι υποχρέωση κάθε κράτους να προστατεύει τη λειτουργία της αγοράς, και τον ανταγωνισμό από αθέμιτες πρακτικές. Και η προστασία της αγοράς δε σημαίνει κλειστά επαγγέλματα.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Kostas 29/07/2010 13:07:05

   Συμπατριώτη όλες οι επαγγελματικές τάξεις στην Ελλάδα σήμερα έχουν τις αγκυλώσεις και τις αμαρτίες τους. Πές μου μία που δεν έχει δηλαδή. Μην χάνεις το δάσος για το δέντρο.

   Ναι σίγουρα οι φορτηγατζήδες είναι μια επαγγελματική κάστα που είναι και αυτή υπευθυνη για τον σημερινό τιμάριθμο αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε οτι το κομματικό σύστημα (σε μεγαλύτερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ) ανάθρεψε έτσι όλες αυτές τις κάστες ώστε τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας να διαιωνίζονται και να απομυζούν μαζί με την πλουτοκρατία και τις πολυεθνικές το μεδούλι του ιδρώτα των εργαζομένων.

   Τα παιδιά του φορτηγατζή, του ταξιτζή, του εκπαιδευτικού, του δημόσιου υπάλληλου πάνε στο σχολείο μαζί με τα δικά σου και με τα δικά μου παιδιά και όχι με του διευθυντή της πολυεθνικής και του κάθε νταβατζή.

   Κοινά δικά μας είναι τα σημερινά προβλήματα και αντίπαλος είναι το διεφθαρμένο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που αβαντάρει και όχι η διπλανή κοινωνική ομάδα που στο κάτω-κάτω έχει τις ίδιες αμαρτίες με τη δικιά σου και τη δικιά μου.

   Διαίρει και βασίλευε. Με όλους μαζι καμμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βάλει, έναν-έναν όμως, σιγά-σιγά θα αλωθεί όλος ο κοινωνικός ιστός προς όφελος τραπεζιτών, πολυεθνικών και νταβατζήδων. Αυτό πρέπει να'χουμε στο νου μας, σήμερα ο διπλανός αύριο εμείς. Και μην φοβάστε τα σχέδια των πολυεθνικών και του διεθνούς κεφαλαίου τους περιλαμβάνουν όλους...

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 29/07/2010 11:22:19

  Η συζήτηση έχει πάει σε "άλλα νερά", άσχετα με το πνεύμα του άρθρου του Επωνύμου.
  Η ουσία του ζητήματος έγκειται στις προβλέψεις του νομοσχεδίου: Αν το νομοσχέδιο "εξισώνει", τάχα μου, την πρόσβαση στα κλειστά επαγγέλματα και των πολυεθνικών, τότε (θα) έχουμε νέα, οικονομική αυτή τη φορά, κατοχή. Και τι θα πει υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ; δλδ το εθνικό συμφέρον, τουτέστιν να επιβιώνει η μεσαία τάξη και να ελέγχουμε εμείς οι Έλληνες τι παράγουμε αλλα κυρίως τι καταναλώνουμε, το προσπερνούν για την νέα θρησκεία τους της άνευ σωβράκων επικύψεως στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ;

 29. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 29/07/2010 11:25:21

  Μπράβο Γιωργάκη

  Μάμησε τους νταβατζήδες όλους!
  Να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα!
  Ποια ζωτική άμυνα και πιοί φορτηγατζήδες!
  Στο δρόμο τους βλέπουμε όλοι πιοί ειναι!

 30. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 29/07/2010 11:26:21

  Tα κλειστά επαγγέλματα βλάπτουν την οικονομία διότι ανεβάζουν τις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι και σε ανοιχτές αγορές δεν δημιουργούνται καρτέλ με το ίδιο αποτέλεσμα γι’αυτό υπάρχουν αρχές ανταγωνισμού που σε σοβαρές χώρες κόβουν κεφάλια.
  Συνεπώς το επάγγελμα θα πρέπει να ανοίξει αλλά σταδιακά και αποζημιώνοντας δίκαια τους ανθρώπους που θίγονται. Και για την προϋπάρχουσα κατάσταση δεν ευθύνονται οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά το κράτος που έφτιαξε και διατηρούσε ένα τέτοιο καθεστώς. Οπότε αυτό θα πρέπει να αμβλύνει τις κοινωνικές συνέπειες της όποιας αλλαγής.

 31. Μαρούλα avatar
  Μαρούλα 29/07/2010 11:33:40

  Ελληνες ενωθείται!
  ¨ολοι στο πλευρό των φορτηγατζήδων, σήμερα αυτοί, αύριο έρχεται η σειρά μας!!
  Η σαρκοφάγος κατοχική κυβέρνηση θα είναι ανελέητη μέχρι να κατασπαράξει τις σάρκες όλων μας..

 32. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 29/07/2010 11:35:28

  Επώνυμε μπράβο, όντως πολύ καλό. Ο Σαμαράς ξέρεις αν έχει άποψη επ' αυτού ? Γνώμη μου, αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε πέσει ο γιωργάκης πριν καν την υπογραφή του μνημόνιου. Στην πολιτική βούληση έγκειται πρωτίστως το πρόβλημά μας.

 33. ΙΔ avatar
  ΙΔ 29/07/2010 11:46:52

  Ή κυβέρνηση τών αλογενών επιλέγει τήν τακτική τήs σαλαμοποίησηs .Τώρα οί φορτηγατζήδεs αύριο οί φαρμακοποιοί μεθαύριο οί συμβολεογράφοι κ.λ.π. Στόχοs όπωs επισημαίνει τό άρθρο ή διάλυση τήs μεσαίαs τάξηs καί στήν συνέχεια ή ολοκληρωτική υποδούλοση τού Ελληνισμού.Αυτόs είναι ό λόγοs πού είμαστε μαζί μέ τούs φορτηγατζήδεs. O αγώναs τουs είναι Εθνικόs.

 34. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 29/07/2010 12:05:27

  Ἀπορία πρώτη: Φορτηγατζῆδες καὶ ὑπαρκτὸς φιλελευθερισμός

  Ὁ ὑπαρκτὸς οἰκονομικὸς φιλελευθερισμὸς (πῶς λέγαμε «ὑπαρκτὸς σοσιαλισμὸς» γιὰ τὸ παραπέτασμα), ὅπως ὅλα σχεδὸν τὰ πράγματα σὲ αὐτὸν τὸν ἀτελὴ κόσμο, ἔχει καλὲς προθέσεις καὶ ἐφιαλτικὴ ἐφαρμογή. Τί εἶναι καλύτερο γιὰ τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία καὶ τὴν ἐθνικὴ οἰκονομία:

  α) Ἕνα κλειστὸ συντεχνιακὸ ἐπάγγελμα φορτηγατζήδων (ἢ ὅ,τι ἄλλο), μὲ χίλιους Ἕλληνες ἐλεύθερους ἐπαγγελματίες - μικροεπιχειρηματίες, μὲ ἐπαγγελματικὴ ἄδεια ποὺ ἀποκτᾶται κληρονομικῶς, μὲ πολλὰ χρήματα καὶ γραφειοκρατία ἢ κομματικὸ μέσον, τὸ ὁποῖον ἐπάγγελμα προσφέρει ἀκριβὲς ὑπηρεσίες
  [ὄχι, θὰ μοῦ πεῖτε· ἕνα ἐλεύθερο ἐπάγγελμα, στὸ ὁποῖο θὰ ἀπασχολοῦνται δύο χιλιάδες Ἕλληνες ἐλεύθεροι ἐπαγγελματίες, οἱ ὁποῖοι, λόγῳ ἐλευθέρου ἀνταγωνισμοῦ, θὰ προσφέρουν φθηνὲς καὶ ποιοτικὲς ὑπηρεσίες· καὶ μετὰ ξυπνήσατε],
  ἢ,
  β) Ἕνα «ἐλεύθερο» ἐπάγγελμα, μὲ μία (ἄντε τρεῖς, κάντες δύο, τελικῶς μία) ξένη πολυεθνικὴ ἐταιρεία μεταφορῶν, μηδὲν (0) Ἕλληνες ἐλεύθερους ἐπαγγελματίες, πενήντα Ἕλληνες χαμηλὰ ἀμειβομένους ὑπαλλήλους καὶ διακόσιους πακιστανοὺς τριτοκοσμικῶς ἀμειβομένους (οὔτε κἂν «νέους Ἕλληνες» ψηφοφόρους τοῦ ΠΑΣΟΚ).

  Μπρὸς γκρεμὸς καὶ πίσω ρέμα.

  Φαντάζομαι μιὰ φιλελεύθερη ἔφοδο τῆς φάλαγγας τῶν βρυχώμενων φορτηγῶν, τοῦ καυτοῦ ἀτσαλιοῦ καὶ τῶν ἀχνιζόντων ἐλαστικῶν, στὸ κυνοβούλιο. Πάω νὰ βάλω στὸ βίδεον τὸ «Convoy» («Ἄγρια Σύγκρουση») τοῦ Πέκινπα.


  Ἀπορία δευτέρα: Φορτηγατζῆδες, ἔθνος, κράτος καὶ ἐπιστράτευσις

  Διαβάζω ὅτι ἡ φιλελεύθερη καὶ προοδευτικὴ κυβέρνησίς μας θὰ ἐπιστρατεύσῃ τοὺς φορτηγατζήδες. Τὸ πρᾶγμα μοῦ γεννᾷ ἀπορίες. Θὰ ἤθελα νὰ μοῦ ἐξηγήσουν οἱ «προοδευτικοὶ» ὑπερασπιστὲς τῶν ἀτομικῶν δικαιωμάτων: α) τὶ σημαίνει «ἐπιστράτευσις» -ἰδιωτῶν, σὲ μιὰ «φιλελεύθερη» πολιτεία· β) πῶς νοεῖται «κράτος», εἰς τὸ ὁποῖον εἶναι νόμιμη καὶ θεωρεῖται θεμιτὴ αὐτὴ τούτη ἡ ἄρνησις τῆς στρατεύσεως καθ᾿ ἑαυτῆς (τῆς στρατιωτικῆς θητείας), τῆς βασικότερης καὶ θεμελιωδέστερης δηλαδὴ ὑποχρεώσεως τοῦ πολίτου, νὰ ἐπιβάλλῃ ἐπιστράτευσιν... φορτηγατζήδων. Ἡ ἀπορία μου, γενικότερα, εἶναι: Πῶς νοεῖται ἐπιστράτευσις σὲ μιὰ Ἑλλάδα, ὅπου, πρακτικῶς, ἀλλὰ κατὰ τοὺς ἐθνομηδενιστὲς θεωρητικοὺς καὶ θεωρητικῶς, α) δὲν ὑπάρχει στρατός, γιὰ νὰ ἐπιστρατευθῇ· καί, β) δὲν ὑπάρχει κἂν Ἑλλάς (ἐθνικὸν κράτος) γιὰ νὰ ὑπερασπιστῇ ὁτιδήποτε μὲ ἐθνικὸ στρατό.

  Φαντάζομαι μιὰ ἔφοδο, ἕνα blitzkrieg τῆς φάλαγγας τῶν βρυχώμενων φορτηγῶν, τοῦ καυτοῦ ἀτσαλιοῦ καὶ τῶν ἀχνιζόντων ἐλαστικῶν, κατὰ του κυνοβουλίου. Πάω νὰ βάλω στὸ βίδεον τὸ «Convoy» («Ἄγρια Σύγκρουση») τοῦ Πέκινπα.

 35. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/07/2010 12:12:56

  Όλα μου θυμίζουν, παλιά κι αγαπημένα, Κινεζο-Τροτσκο-ΠΑΣΟΚ του 1980!
  "Κυβέρνηση σε αναμονή", αχτύπητη παλιά ομάδα του Κοτσιφάρα και του Χαραλαμπίδην!
  Κάποτε φονάζανε "Πρασίνισε ο κουμπαράς που ήταν μπλέ", μια ακόμη αντιιμπεριαλιστική-αντιμονοπωλιακή αντιστροφή χρωμάτων είναι, θα την αντέξουμε!

 36. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/07/2010 12:25:16

  Ας παραδεχτουμε την αληθεια .Σε ολους εμας κατα βαθος μας αρεσει ο ΓΑΠ.
  Μας αρεσει γιατι δεν ενεδωσε στους αγροτες, γιατι μειωσε τις αποδοχες των δημοσιων ,γιατι θα κανει ιδιωτικοποιησεις, γιατι εδωσε αδειες σε 30 κολλεγια, γιατι δεν ανοιξε μυτη στα Δεκεμβριανα, γιατι εκανε παλι την Ελλαδα δορυφορο της Αμερικης γιατι ειναι σε κοντρα με το ΚΚΕ και γιατι κανει γενικα οτι αρεσει σε εναν δεξιο ψηφοφορο. Για ολους αυτους τους λογους νομιζω οτι ο Γαπ ειναι σεβαστος απο μεγαλη μεριδα της συντηρητικης παραταξης.
  Και αν κανει και αυτο που εγραψα εχτες μεταξυ σοβαρου και αστειου δηλαδη να επαναφερει την Βασιλεια στην Ελλαδα και να αποκαταστησει την μνημη των Απριλιανων τοτε θα εχει αλλωσει το χωρο της δεξιας απο τα ακρα της ως και το κεντρο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/07/2010 12:29:10

   Τη μνήμη των Απριλιανών, την αποκαθιστά... έμπρακτα. Με τις χουντικού τύπου επιστρατεύσεις.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/07/2010 12:34:14

   Κάτι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κ. Καραμανλής ο Β' θαύμαζε κατά βάθος τον Α. Παπανδρέου (και σε κάποια πράγματα προσπαθούσε να είναι "μαθητής" του). Έτσι, αύριο ίσως κάποιοι επιφανείς της ΝΔ κρυφοθαυμάζουν τον Γ. Παπανδρέου.
   Στο σημερινό κόσμο, οι "δυναστείες" δεν είναι εχθροί μεταξύ τους. Αντίπαλοι είναι, στο παίγνιον. Η εχθρότητα και το "ξύλο" είναι δουλειά βάρβαρη, μόνον για την κερκίδα.
   Τόσο το χειρότερο για τους ένθερμους οπαδούς.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ O Θείος 29/07/2010 12:43:30

    Λες ο ΓΑΠ να ειναι θαυμαστης της πρωτης 8ετιας του Κ.Κ του πρωτου;Μπορει.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ O Θείος 29/07/2010 12:51:39

    Πήγαινε και λίγο πιό πίσω, κατά το 1910...
    Εδώ κάποιοι βλέπουν γύρω Νέο Εθνικό Διχασμό, στρατιώτες και τάνκς, Τρόικα, ΔΝΤ και Αγγλογάλλους μόλις να βγήκαν με αποβατικά στο Φάληρο...
    Άκου και το λαικόν άσμα:
    "Έλα να δεις σπαθιά και γιαταγάνια
    που βγάζουν φλίγες και φτάνουν στα ουράνια
    εκεί ψηλά ψηλά στα σύνορά μας
    τρέχει ποτάμι το αίμα του εχθρού
    Της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
    της αμύνης το καπέλο έφερε το Βενιζέλο
    της αμύνης το σκουφάκι
    έφερε το Λευτεράκη.."
    Αυτός ο διπολισμός χωρίς νόημα, παρά μόνον την εξουσία, δεν θα τελειώσει ποτέ;

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/07/2010 12:39:03

   Ποιός κακόμαθε τους αγρότες; Ποιός κατέβαινε στο λιμάνι; Πιός γιγάντωσε το κράτος; Ποιός υποστήριξε τη λύση των κολλεγίων και μετά έκανε πίσω από φόβο κομματικής κατακραυγής; Ποιός ευνόησε την αποσταθεροποίηση τον Δεκέμβρη του 2008; Μην κοιτάς τώρα που έγινε εξουσία. Πρίν να δεις τί έλεγε που είχε ανάγκη την ψήφο τους. Όσο για τη δορυφοριοποίηση που αρέσει κιόλας, να υποθέσω ότι αρέσει και η δορυφοριοποίηση ΄σε σχέση με την Τουρκία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/07/2010 12:57:36

   Φίλε συκοφάντη, περιγράφεις τους λόγους για τους οποίους άρεζε στη δεξιά ο Σημίτης.

   Ο ΓΑΠ είναι διαφορετική περίπτωση. Όχι πολύ διαφορετική, αλλά κρίσιμα διαφορετική.

   Ο ΓΑΠ έχει έναν αριστεροφιλελευθερισμό ο οποίος κάνει τον δεξιό να τον σιχαίνεται. Ο Σημίτης ήταν πιο "δεξιός" στο προφίλ του, στις κινήσεις του. Όλοι οι πρώην δεξιοί οικονομικοί παράγοντες είχαν πάει μαζί του. Εδώ δεν έχει γίνει το ίδιο.

   Σίγουρα ο δεξιός γουστάρει κατά βάθος τη δυναμική αντίδραση του κράτους. Όμως ένα κράτος που σπεύδει π.χ. να νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες ως "Έλληνες", ο δεξιός δεν έχει και πολλά να συμπαθήσει σε αυτόν τον τύπο και θέλει να φύγει μόνο και μόνο για αυτόν το λόγο.

   Εδώ υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο: ο ΓΑΠ δεν είναι "δεξιός", στα ζητήματα που αναφέρεις. Ο ΓΑΠ είναι κάτι άλλο: είναι απάνθρωπος. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Ζει σε έναν δικό του, εικονικό κόσμο, ανδρείκελο μιας κατοχικής κατάστασης, που ξεκίνησε ως κατοχική από τις πυρκαγιές του 2007, πέρασε στο "Δεκέμβρη" του 2008, πήγε σε Βατοπαίδια, νέες πυρκαγιές, ισοπέδωση Καραμανλή στην προεκλογική εκστρατεία, υπαγωγή στο ΔΝΤ.

   Ποιος να τον συμπαθήσει και γιατί; Κάποιοι μεμονωμένοι νοσταλγοί της Μητσοτάκειας νοοτροπίας; Αυτοί, ίσως. Διότι ο ΓΑΠ ξεπέρασε και το Μητσοτάκη σε αναλγησία. Με τη διαφορά ότι την αναγλησία του την πασπαλίζει με σοσιαλιστικά παραμύθια και σοσιαλιστική προβειά. Και απατεώνας δηλαδή, ενώ ο Μητσοτάκης δεν έκρυψε αυτό που ήταν.

   Οπότε, δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει τίποτε προς την κατεύθυνση που λες. Όχι τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.

 37. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 29/07/2010 12:31:04

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε «αν συνεχίσουν να απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, τότε η ίδια, με πράξεις πλέον, θα αναλάβει την ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία»

  Δλδη τι θα κάνουν;
  θα αρχίσουν να πυροβολούν τους ανυπάκουους φορτηγατζήδες!
  Νομίζω ότι η μόνη ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία είναι να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, υπάρχει πλέον επαρκής λόγος

 38. Απόστολος avatar
  Απόστολος 29/07/2010 13:12:27

  To ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε μεταπολιτευτικά αυτές τις καταστάσεις που σήμερα μας οδηγούν στην χρεωκοπία. Η ΝΔ (90-93 και 2004-2009) προσπάθησε να εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές υπερ των δικών της λαμόγιων.
  Ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά το σκέπτικό ήταν ένα:
  Ξεσκίστε το Δημόσιο.
  Ενδεικτικά αναφέρω:
  - Καταλήψεις Σχολείων και Πανεπιστημίων (90-93 οι συνδικαλιστές καθηγητές του ΠΑΣΟΚ πηγαίνανε στρώματα και σουβλάκια στους καταληψίες).
  - Αγρότες , κλοπή επιδοτήσεων (διπλοζυγίσματα βαμβακιού, ανύπαρκτα χωράφια στα σιτηρά κλπ), ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ.
  - Συντεχνίες κάθε λογής (Λεωφορεία του ΚΟΛΑ , Σιδηροδρομικοί ,τα λαμόγια του ΟΣΕ δημοπρατούσαν έργα και τα έκαναν οι ίδιοι -στα χαρτιά- δίνοντας ένα ποσοστό στους εργολάβους που φυσικά δεν έκαναν έργο!!!, δικηγόροι , μηχανικοί κλπ).
  -Δικαστικοί που αποφάσιζαν και αποφασίζουν οι ίδιοι για το μισθό που θέλουν.
  -ΕΣΥ (Νοσοκομεία , Γιατροί , Φαρμακοποιοί) ρεμούλες δισεκατομμυρίων ευρώ...
  -Ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες οι ναταήδες και οι μάγγες που πήραν άδειες με χαρτόσημο των 5 δραχμών από την Χούντα και την πουλάνε αφού κονόμησαν για 40 χρόνια αντί 200,000 ευρώ!!!! (το άρθρο μεροληπτικό υπέρ τους είναι).

  Είμαστε λαός που τον έπεισε ο πρώτος ΠΑΠΑΤΖΗΣ αλλά και οι απομιμήσεις του που ακολούθησαν ότι Δημοκρατία είναι οι Αρπαχτή.

  Αρπαχτές με ταμεία άδεια όμως δεν μπορούν πλέον να υπάρξουν.

 39. Misha avatar
  Misha 29/07/2010 13:17:35

  Nα πω και μια πληροφορία τελευταίας στιγμής.
  Οι απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ δε μπορούν να εξαναγκασθούν σε εργασία με κανένα τρόπο, ακόμα και μετα την παραλαβή ή θυροκόλλληση των «φύλλων πορείας».Οι ποινικές τους ευθυνες για τη μη συμμμορφωση τους προς τα υποδειξεις, δε μπορούν να καταλογισθούν αυθαιρέτως και απουσία τους.Μια τέτοια διαδικασια θα πάρει μήνες .Ακόμα και αυτόφωρο να θελήσουν να τους πάνε δε φτανουν οι μπάτσοι: 35000 οδηγοί, 80000 ταγματασφαλίτες.Αυτό το αντιλήφθηκε και ο Ρέππας κι άρχισε τις κωλοτούμπες και τις ματσακονιές.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 29/07/2010 13:24:56

   Γι' αυτό λέω: ας πάνε άμεσα, τώρα, στα σπίτια τους να πάρουν τις οικογένειές τους και να την κάνουν για διακοπές παρά θιν' αλός, χωρίς κινητό μαζί τους. Οι αστυνομικοί θα θυροκολλήσουν τα ΦΠ σε άδεια σπίτια. Στου κουφού την πόρτα, πάρ' το ΔΝΤ και φύγε...

 40. coolision course avatar
  coolision course 29/07/2010 13:24:47

  Δεν γνωρίζω αν θα απογειωθεί η οικονομία με το υποτιθέμενο άνοιγμα του επαγγέλματος των μεταφορέων . Αυτή την περίφημη έκθεση του ΙΟΒΕ που επικαλείται ο κ. Στουρνάρας, δεν μπορώ ν αξιολογήσω εγω αν έχει βάση ή όχι. Απο τα λίγα που γνωρίζω απο όσους εμπλέκονται, το κόστος των μεταφορικών δεν προκειται να μειωθεί σημαντικά. Σήμερα όμως βλέπω τους φορτηγατζήδες να τσακίζουν την επίδειξη πυγμης απο τους απολογητές του μνημονίου. Η επιστράτευση που αποφάσισε η αδιάλλαχτη κυβέρνηση αποδεικνύεται παρωδία.Η ιδια συρεται πλεον σε διαπραγματεύσεις. Διαπραγματευεται ο στρατηγός με τον φαντάρο;Παρακολουθώ τους τηλεεισαγγελείς δαγκωμένους στα δελτία. Τα τηλεοπτικά συνεργεία κρύφτηκαν λεει σε σχολή οδηγών για να μην τους λυντζάρουν. Σήμερα είναι μια θαυμάσια μέρα , μια μέρα ελπίδας.

 41. panos33 avatar
  panos33 29/07/2010 13:27:19

  την μπαλαντα του κυρ μεντιου την θυμαστε οι εξιχρωνιστες προοδευτικοι?επιδη δεν το νωμιζω για ακουστε τον κυρ νικο απ εκει ψηλα τι λεει.......
  http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA&feature=related

  • panos33 avatar
   panos33 @ panos33 29/07/2010 13:30:48

   να σκοτονωνται οι λαοι για τ αφεντη το φαι…..

 42. Paranoia avatar
  Paranoia 29/07/2010 13:28:28

  Επειδή ο ΓΑΠ αρέσκεται στην πρόσληψη συμβούλων και τεχνοκρατών σε διάφορους τομείς που δεν έχει εμπειρία τον ενημερώνουμε ότι ακόμα είναι εν ζωή ο Ιωαννίδης, ο Πατακός, ο Πλεύρης. Μπορεί να τους προσλάβει να οργανώσουν λίγο την επιβολή της "εννομης" τάξης στους φορτηγατζήδες, α λα '67.

  • Misha avatar
   Misha @ Paranoia 29/07/2010 13:33:45

   χοχοχοχοχο ..το έβαλα στο βλόγκιον τουτο...νωριτερα χοχοχοχοχο

   • Paranoia avatar
    Paranoia @ Misha 29/07/2010 13:35:51

    Εδώ πέφτουν 100 σχόλια την ώρα που να τα προλάβεις όλα...

    Την ίδια σκέψη κάναμε πάντως!

 43. collision course avatar
  collision course 29/07/2010 13:29:33

  Δεν γνωρίζω αν θα απογειωθεί η οικονομία με το υποτιθέμενο άνοιγμα του επαγγέλματος των μεταφορέων . Αυτή την περίφημη έκθεση του ΙΟΒΕ που επικαλείται ο κ. Στουρνάρας, δεν μπορώ ν αξιολογήσω εγω αν έχει βάση ή όχι. Απο τα λίγα που γνωρίζω απο όσους εμπλέκονται, το κόστος των μεταφορικών δεν προκειται να μειωθεί σημαντικά. Σήμερα όμως βλέπω τους φορτηγατζήδες να τσακίζουν την επίδειξη πυγμης απο τους απολογητές του μνημονίου. Η επιστράτευση που αποφάσισε η αδιάλλαχτη κυβέρνηση αποδεικνύεται παρωδία.Η ιδια συρεται πλεον σε διαπραγματεύσεις. Διαπραγματευεται ο στρατηγός με τον φαντάρο;Παρακολουθώ τους τηλεεισαγγελείς δαγκωμένους στα δελτία. Τα τηλεοπτικά συνεργεία κρύφτηκαν λεει σε σχολή οδηγών για να μην τους λυντζάρουν. Σήμερα είναι μια θαυμάσια μέρα , μια μέρα ελπίδας

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ collision course 29/07/2010 13:32:55

   Και λίγο θα ήταν το λυντσάρισμα. Φαντάζεσαι να έδινε κάποιος στο λαό των φορτηγατζήδων τον... Καψή; Ούτε για τις... ύαινες δεν θα απέμενε κάτι!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ collision course 29/07/2010 13:34:34

   Κρύφτηκαν τα τηλεοπτικά συνεργεία;;;

   Ε, τότε, ναι! Είναι ημέρα ελπίδας!

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ collision course 29/07/2010 13:38:33

   Σε ποια σχολή, αυτή που πας να λαδώσεις για να περάσεις ΚΤΕΟ;

   Και που το ξέρουν όλοι πλην του εκάστοτε υπουργού;......

 44. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 29/07/2010 13:33:28

  Εκείνος ο Παπακωνσταντίνου που είναι κατάπειε τις δηλώσεις του χτες βράδυ ή τόσκασε γιατι σκουρένουν τα πράματα

 45. Mario avatar
  Mario 29/07/2010 13:33:29

  Σιγά ρε αγωνιστή δεξιέ, φορτηγατζή θα σκίσεις το αγωνιστικό σου καλσόν...

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Mario 29/07/2010 13:36:51

   Ισα ρε φασίστα. Ο μίκης ο Θοδωράκης έλεγε ότι υπήρχαν κάποτε 2 κόμματα στην Ελλάδα ώσπου ήρθε ένα φύφτος και έβαλε ένα τσαντίρι στη μέση

   • zonitis avatar
    zonitis @ ανώνυμος 29/07/2010 13:57:43

    Χαχαχα... Τελειο! Πρωτη φορα το ακουσα. Ετσι ακριβως ειναι..

 46. George avatar
  George 29/07/2010 13:50:01

  Η χωρα του "αερα",η χωρα του "ολα στον ατμο".Ποτε κατι δεν σχεδιαστηκε για να μεινει επειτα.
  Παντα γνωμονας ηταν να υπαρχει παραθυρακι ωστε να μπορει η δουλεια να γινετε και "αλλιως".
  Αυτο μετα το ονομασαμε "συστημα".Οσοι πανε κατα του "συστηματος" τους τρωει η μαρμαγκα.
  Κοιταξτε προσεκτικα πως γινονται οι "δουλειες".Παντα παρασκηνιακα.Περυσι δεν ειχε γινει παλι
  απεργια απο τους φιλους Βυτιοφορους?Γιατι λοιπον περυσι τα προβληματα αρχισαν να φαινονται μετα απο 10
  ημερες περιπου?Γιατι τα βενζιναδικα δεν ξεμειναν απο βενζινη "ξαφνικα" οπως τωρα?Γιατι ολα τα
  ΜΜΕ εχουν "φαγωθει" να φωναζουν για επιστρατευση τους επειδη πληττονται ενα σωρο επαγγελματικες
  κατηγοριες?Ποιος μου λεει εμενα οτι περυσι δεν ηταν "ολοι μιλημενοι" Συνδικαλιστες και μη ωστε
  να γνωριζουν εξαρχης το ποτε θα γινει μια απεργια?Αληθεια ποσες αδειες οχηματων "μπορει" να κατεχουν
  οι Συνδικαλιστες τους?Ποιος αραγε θα την πληρωσει τη νυφη?Γιατι σημερα γινετε να "βορα" ο καημενος
  ο Φορτηγατζης,ο Βυτιοφορος στη συνειδηση του Πολιτη?Γιατι η Κυβερνηση επιλεγει τον ευκολο δρομο
  διαλυσης της Κοινωνιας?Βαλε τη μια ομαδα να χτυπαει την αλλη.Κοινως "διαιρει και βασιλευε"
  Ευκολα..
  Ομορφη Ελλαδα,αγγελικα πλασμενη...

  • Orestios avatar
   Orestios @ George 29/07/2010 13:58:26

   Πάντως η κίνηση σήμερα ήταν αυξημένη. Από πού είδαν οι δημοσιογράφοι την έλλειψη στην αγορά?

 47. Orestios avatar
  Orestios 29/07/2010 13:52:40

  Επώνυμε στόχος είναι η κατάργηση κάθε είδους εργατικού ή εμπορικού συλλόγου, σωματείων και επιμελητηρίων.
  Για τους σοσιαλιστές οι παραπάνω ενώσεις είναι "κλειστά επαγγέλματα" και επιχειρείται η κατάργησή τους.
  Καμία διάθεση βελτίωσης δεν υπάρχει. Γιατί να κοπιάζουν οι "πιο σοσιαλιστές", όταν οι συνεργάτες τους από το εξωτερικό δίνουν έτοιμα τα σχέδια? Έτσι το GAP μπορεί να νοιώθει αισιόδοξο. Χωρίς να κοπιάσει και αραδιάζοντας ψέματα και ύβρεις μπορεί να κάνει τα μπανάκια του. Όχι πως πριν έκανε κάτι διαφορετικό.

 48. Collision Course avatar
  Collision Course 29/07/2010 17:18:48

  Βασίλη δεν κατάλαβες ακόμη; Σε παίζει. Πασόκος είναι. Κρυφή.

 49. KΠ avatar
  29/07/2010 17:23:12

  Ο επώνυμος ξέρει τι λέει, οι υπόλοιποι γράφετε απλά την γνώμη σας (σεβαστή). αγκληκά σκαμπάζι, εκτώσ απώ χαρτή από πολιταιχνύο εχυ και MSc στα ικωνωμεικά, κάνει και PhD στα γεράματα πάλι στα εφαρμοσμένα οικονομικά, γεγονός που μας οδηγεί στην λογική συνεπαγωγή ότι δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στο διαδίκτυο αλλά στις βιβλιοθήκες, τα συγράμματα και τα βιβλία, textbooks και "εξωσχολικά". Παρεπιμπτόντως: Το διαδίκτυο στο τέλος θα υποκαταστήσει την tv. (Αν δεν το πιστεύετε, "πάτε" στην Wikipedia και δείτε τι "επισήμως" αναγράφεται για τους "τούρκους της Θράκης", την "δημοκρατία της γκιουμουλτσίνας", την "μακεδονία" και άλλα τέτοια χαριτωμένα, μιλάμε για τόνους "πολτού" με σοβαροφανές επίχρισμα από referees της πλάκας). Επώνυμε, η ιστορία ξεκίνησε από την είσοδο στον Π.Ο.Υ. της Κίνας (αλλά βέβαια, όχι της Ρωσίας...). Το ανήλικο κινεζάκι ανέλαβε να υποκαταστήσει τον οικογενειάρχη της Πενσιλβάνια και του Ντιτρόιτ. Το θέμα βεβαίως, δεν είναι αν θέλουμε ή όχι πολυεθνικές, είναι ότι και να θέλαμε, δεν πρόκειται να έλθουν. Και όταν λέμε πολυεθνικές, δεν χρειάζεται να είναι αμερικάνικές ή αμερικανόφιλες (μην ξεχνάς ότι ο Κανελό είχε επενδύσει σε ΗΠΑ, άρα όντως έπρεπε να πληρώσει "διόδια" στα αλλοδαπά και τις ντόπιες κακομούτσουνες καρικατούρες γυναικών), υπάρχει και η ιταλιάνικη FIAT (όλα τα Altea που αρκετοί εδώ αγοράζουν, φτιάχνονται ΜΟΝΟ στην αυτοαποκαλούμενη "τουρκία"), υπάρχει η φραντζέζικη AREVA (το εργοστάσιο στα Οινόφυτα που ξηλώθηκε και το "έφυγαν" στην Κωνσταντινούπολη ήταν το παλαιότερο και μεγαλύτερο της περιοχής - η παλιά AEG) αλλά και η γότθικη VAG Group (λές να είναι μ@λ@κες οι Ισπανοί της SEAT που ναι μεν εξαγοράστηκαν, όμως ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ και πουλά τρελά, το ίδιο και οι Τσέχοι της Skoda, οι Ρουμάνοι της Renault-Dacia κλπ κλπ - γράφω για γνωστά brands για εξοικονόμηση kB). Τι θέλει να πει το ποιητή; Ότι παρατηρώντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και το πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ βιοτέχνες - βιομήχανοι την κοπανάνε καθημερινά από τις ΒΙΠΕ μας για Βουλγαρία κυρίως (τώρα πια), μου προκαλεί απορία να λέμε ότι είμαστε κατά των πολυεθνικών και του μοχλισμού που δημιουργούν, σε λίγο όπως πάμε και μας πάνε, απλά θα κοιταζόμαστε. Αυτή είναι και η βασική μου διαφωνία με τον κ. Β. του ΠΑΜ, δεν είμαι κατά της Νικαράγουας και των αυτοδιαχειριζόμενων υποδειγμάτων, προτιμώ όμως χίλιες φορές Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία ως τρόπο οργάνωσης μιας σύγχρονης εκβιομηχανισμένης χώρας (δεν θα μπορούσαν κι αλλιώς με τον χειμώνα που έχουν - και το κλίμα είναι Η ΔΙΑΦΟΡΑ αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).

  Για σοβαρές επενδύσεις χρειάζονται δύο αξιόπιστες πλευρές, ο σώφρων που επενδύει και ο αξιόπιστος που υποδέχεται την επένδυση. Ακόμη και να βρίσκαμε τον επενδυτή, αμφιβάλω αν θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε. Αν είχαμε σοβαρούς λειτουργούς της Πολιτείας μας, θα επιλέγαμε και το είδος της πολυεθνικής που θα επιθυμούσαμε να εγκατασταθεί (σοφά κατά την ταπεινότητα μου η Ιρλανδία, που κατά τον σημίτη δεν θέλουμε να γίνουμε σαν αυτήν, "επένδυσε" hi-tech, ήτοι σε Intel, Symantec, Microsoft, αφού πρώτα ο Ιρλανδός Υπουργός Παιδείας της δεκαετίας του '50 είχε επενδύσει αρκετά γκαφρά σε Παιδεία, γι΄αυτό και το πορτραίτο του μοστράρει "πρώτο τραπέζι πίστα" στο Μουσείο του Δουβλίνου). Εν κατακλείδι: αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δεν μπορώ όμως να στεναχωρηθώ ειλικρινώς για τον "χαρτωμένο" νταλικέρη που συν τοις άλλοις χρησιμεύει και ως "πρώτη ύλη" για τους μεγαλοεργολάβους των φαραωνικών Ελληνικών αυτοκινητόδρομων, την στιγμή που το έστω μικρό σιδηροδρομικό μας δίκτυο εγκαταλείπεται στην τύχη του. Φιλικά._Κ.Π.

 50. thespieys avatar
  thespieys 29/07/2010 17:25:40

  To καταπληκτικό κείμενο του Επώνυμου να σταλεί συστημένο στο Παπαμιμίκο.

 51. juan antonio avatar
  juan antonio 29/07/2010 17:27:11

  Yeia sou re paikth amempte!
  Re lamogio, gia na to les auto mallon tsimpas to paradaki sou kai esu apo to dhmosio... Gia pes, se poia kommatiki uphresia exeis troupwsei kai pws?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.