#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά πρέπει να αποτελούν οδηγό της κυβέρνησης...Αναμφίβολα η οικονομική κατάσταση την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι περισσότεροι μάλιστα θεωρούν ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

Με άλλα λόγια, σχεδόν το θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα τα καταφέρει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα από τρεις ακόμα παράγοντες:

Πρώτον, την μικροπολιτική τακτική του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί που του πήραν το παιχνίδι, δηλαδή την εξουσία.

Δεύτερον, τη γνωστή πλέον αβελτηρία των ευρωπαίων εταίρων, που τη μια μέρα κτίζουν και την άλλη γκρεμίζουν με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της χώρας.

Τρίτον, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με υπαρξιακά προβλήματα σχετικά με τα νέα μέτρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κραδασμούς στην εύθραυστη κυβερνητική ισορροπία.

 

Κοντά σ’ αυτά προβάλλουν δυο ακόμα, αντικειμενικά, μεγαλύτερα προβλήματα.

 

1. Οι αντοχές της κοινωνίας. Μπορεί η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή, έστω και με απώλειες, γιατί κανένας δεν θα τολμήσει να αναλάβει το κόστος της ανατροπής της. Όμως, η κοινωνία θα αντέξει τέτοιες προκρούστειες περικοπές; Να γιατί είναι κρίσιμο, το επόμενο δίμηνο.

 

2. Η πολιτική αξιοπιστία. Ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να  απαντήσει ευθέως και δημόσια τι έγιναν τα όσα έλεγε πριν από τις εκλογές.

 

Ο ελληνικός λαός, δεν ήθελε έναν άλλο «μνημονιακό Πρωθυπουργό».  Ήθελε, ψήφισε και ήλπιζε σε αλλαγές.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για διάψευση προσδοκιών, όμως, όταν αρχίσει η συζήτηση, ίσως να είναι αργά.

Βέβαια, ο Πρωθυπουργός,  μιλάει για το τελευταίο πακέτο των μέτρων και επιμένει, όπως είπε πρόσφατα, πως  οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Από το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπουν στο τέλος της τετραετίας για να υλοποιηθούν τα όσα έχουν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους.

Στην παρούσα συγκυρία, πρυτανεύει η σωτηρία της χώρας.

Άλλωστε, δεν  μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη.

 

Δεν θα επαναλάβουμε, για πολλοστή φορά, τις προτεραιότητές που  έθεσε ο σημερινός πρωθυπουργός στις 31 Μαΐου, από τα γραφεία του ΕΒΕΑ και έγιναν γνωστές ως τα "18 μέτρα" (μπορείτε να τα δείτε εδώ). Όλοι τις γνωρίζουν λίγο πολύ και άλλωστε γίνονται τον τελευταίο καιρό αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι η ανάκαμψη και η ανακούφιση του λαού δεν μπορούν να έλθουν από την μια ημέρα στην άλλη και ότι το πρόγραμμα Σαμαρά θα κριθεί ενδεχομένως σε βάθος τετραετίας.

 

Όμως όλες εκείνες οι δεσμεύσεις πρέπει να αποτελούν σταθερό οδηγό της κυβέρνησης για να μη καταντήσουν "ένα πουκάμισο αδειανό.."

 

Η δύναμη της αλήθειας

Το πακέτο των μέτρων είναι βαρύ και ασήκωτο. Και το χειρότερο, η επιτυχία δεν είναι εξασφαλισμένη γιατί τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο, πιθανότατα θα επιτείνουν την ύφεση και άρα πρόσθετα μέτρα ίσως απαιτηθούν στο εγγύς μέλλον.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσουν πειστικά τι έγιναν οι προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε  θα επιβληθούν άλλοι φόροι. Ακόμα ηχούν στα αυτιά πολλών οι αναφορές  πως δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Και δεν συζητάμε για την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση,  που χάθηκε στο λαβύρινθο του μνημονίου.

Μπορεί ακόμα ο Πρωθυπουργός να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης και όλοι να αναγνωρίζουν την εργατικότητά του, όμως, όταν αδειάζουν οι τσέπες, τα γιατί θα είναι αμείλικτα και οι ....όψιμοι φίλοι θα γίνουν αδυσώπητοι εχθροί.

Ο Πρωθυπουργός, πρέπει να εξηγήσει με ειλικρίνεια και τόλμη στον ελληνικό τι διακυβεύεται.

Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι;

Παίζεται κάτι μεγαλύτερο, από το μέλλον μας στην ευρωζώνη;

Ό,τι και να συμβαίνει, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ακόμα μια διάψευση ελπίδων.

Δικαιούται να γνωρίζει, γιατί αυτά που ζητούνται απ’ όλους μας είναι υπερβολικά σκληρά...

Αδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/09/2012 07:31:04

  Όπου σταθώ και όπου βρεθώ, βλέπω μουδιασμένα πρόσωπα, και τσακισμένες ψυχές.
  Τα κεφάλια είναι πεσμένα, και το μόνο που ακούγεται είναι γκρίνια.
  Γκρίνια για την ανεργία, γκρίνια για τα χαράτσια, γκρίνια για τις μειώσεις μισθών, και πάει λέγοντας.
  Και πουθενά φως στον ορίζοντα. Όλοι είναι παγωμένοι.
  Η μόνη στιγμή στην οποία ανάβουν τα αίματα και ζωντανεύουν οι φωνές, είναι όταν το τέρας του «κοινωνικού αυτοματισμού» κάνει την εμφάνισή του, και αρχίζουν οι κόντρες και οι φιλονικίες για το ποιος φταίει για την κατάντια μας.
  Πρόσφατα, η επικρατέστερη άποψη για τι τις πταίει είναι ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι και μη.
  Πιο πριν έφταιγαν οι αρπατζήδες «επιχειρηματίες», οι φοροφυγάδες, οι συνδικαλιστές, και διαχρονικά, για όλα φταίνε οι πολιτικοί, που όμως εμείς ψηφίζουμε.
  Γενικά πάντα φταίνε οι άλλοι.
  Δεν φταίει δηλαδή ο μάγκας που φυγάδευσε τα λεφτά του κρυφά στην Ελβετία (ακόμη και στην Αλβανία)!
  Δεν φταίει ο «κακομοίρης» ο ταβερνιάρης που εισπράττει το ΦΠΑ από τον πελάτη, αλλά δεν τον αποδίδει, αφού ούτε καν απόδειξη δεν κόβει.
  Δεν φταίει ο καταστηματάρχης που λειτουργεί με μαϊμού τιμολόγια, πέτσινες επιταγές, κλπ.
  Δεν φταίει ο φαρμακοποιός με τις διπλοσυνταγές, κλπ.
  Δεν φταίει ο συνδικαλιστής που ζει μπέικα εις βάρος των κορόιδων που εκπροσωπεί.
  Δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος που αποδίδει στο 1/100 των όσων θα μπορούσε, και μάλιστα ατιμώρητα.
  Γενικά δεν φταίει κανείς.
  Φταίει πάντα ο άλλος. ‘Έτσι απλά.
  Και πολλοί συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη, ξεχνώντας πως οι άλλοι είμαστε εμείς.
  Και έρχεται τώρα ο Σαμαράς να βάλει μια τάξη, και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
  Και επειδή θέλουμε να ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ο Σαμαράς (ακόμη κι αν ήταν ο ίδιος ο Ιησούς) δεν μπορεί να κάνει πολλά. Και εν πάση περιπτώσει δεν κυβερνά μόνος του.
  Είμαι από τους λεγόμενους «όψιμους» Σαμαρικούς. Προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω στα κόμματα εδώ και χρόνια.
  Πιστεύω όμως ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει την θέληση, και αν βοηθηθεί ίσως να μπορέσει να καταφέρει κάτι. Όχι πολλά. Αλλά τουλάχιστον την παραμονή μας στο ευρώ, με μια ελπίδα κάποιας ανάκαμψης μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλιώς μας περιμένει μεσαίωνας. Εργασιακός, οικονομικός, κοινωνικός, και πολιτικός. Και πάνω απ όλα μας περιμένει η πληθωριστική δραχμή, και οι επιτήδειοι μαυραγορίτες, μαζί με τα γραμμάτιά τους!
  Ναι, αλλά τον πολεμούν από παντού. Ακόμη κι αυτοί που υποτίθεται ότι συστρατεύτηκαν μαζί του για να δώσουν την μεγάλη μάχη.
  Με το πρώτο όμως μπαμ, λακίζουν.
  Και τι να πούμε για τους αντιπάλους του; Ή τις ενδοκυβερνητικές λυκοφιλίες;
  Το διακύβευμα είναι τεράστιο για την χώρα μας, και δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εγκλωβισμένοι στα ειδικά μας, μικροκομματικά, μικροεπαγγελματικά προσωπικά συμφέροντα.
  Ελάχιστοι βλέπουν το δάσος, περιοριζόμενοι στην εξέταση του (δικού τους) δένδρου.
  Είμαι απαισιόδοξος.
  Οι αλλαγές και οι τομές που χρειάζεται η χώρα δεν μπορούν να γίνουν με το παρόν πολιτικό σύστημα.
  Η Ελλάδα για να λειτουργήσει, για να εκσυγχρονιστεί, χρειάζεται διάλυση και χτίσιμο από την αρχή. Σκεφτείτε (αν δεν κάνω λάθος), πως εν έτει 2012, και ακόμη δεν διαθέτουμε εθνικό κτηματολόγιο…. Τι να λέμε;
  Για όλα αυτά, και ακόμη πιο πολλά, αύριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να φυγομαχήσει, όπως ήδη τον κατηγορούν πολλοί.
  Ο κόσμος, άσχετα με το σοκ στο οποίο έχει περιέλθει, ξέρει πολλά καλά μέσα του το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι χρειάζεται. Ήδη, έχει αναγνωρίσει στον Σαμαρά κάποιες καίριες κινήσεις και επεμβάσεις του, που κάνουν την διαφορά.
  Απομένει να κάνει το θαύμα του και στα οικονομικά ζητήματα.
  Για αυτό και ο Σαμαράς θα πρέπει να ανοίξει την καρδιά του, να ανοίξει τα χαρτιά του, και κοιτώντας τον κόσμο (και την κάμερα) στα μάτια να μας μιλήσει για το τι σκέφτεται, τι πρόκειται να κάνει, και να ζητήσει απ όλους μας να βάλουμε πλάτη.
  Μια τέτοια στάση θα εκτιμηθεί.
  Οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται.
  Και αν μη τι άλλο, ο Σαμαράς απέδειξε ότι είναι για τα δύσκολα.
  Αλλιώς μπορούσε να ήταν πρωθυπουργός κι από το 1992….

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Strange Attractor 08/09/2012 10:16:39

   Ν΄ανοίξει τα χαρτιά του, ν΄ανοίξει την καρδιά του, αλλά να υποχρεώσει και τους επί 40 χρόνια θησαυρίσαντες κλεφτοκοτάδες, κατσαπλιάδες, εφημεριδοκαναλοεργολάβους, μεγαλοφοροφυγάδες να πληρώσουν το αναλογούν ποσόν στο κοινό μας ΄΄χρέος΄΄. Γιατί διαφορετικά, δεν δικαιούται να ζητήσει από κανέναν ούτε ανοχή, ούτε σύμπνοια. Εδώ που έχουμε φτάσει, το να μην ομοιάζεις με τους προδότες, αδιάφορους, ανίκανους, άτολμους και άχρηστους προκατόχους του Πρωθυπουργικού σου αξιώματος, δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Ή ρισκάρεις να προχωρήσεις σε επαναστατικές ρήξεις-συγκρούσεις με κάθε είδους μεγαλοκατεστημένα που εμποδίζουν την πορεία μας προς τα εμπρός (όχι μονάχα με μικροσυμφεροντάκια και βολεμένους υπαλληλίσκους που είναι εύκολη λεία), ή σε καταπίνει η καθημερινότητα, σε φθείρει, σε αφομοιώνει και γίνεσαι άμεσα...παρελθόν. Η μετριότητα, η μετριοπάθεια και η διαλλακτική ατολμία ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ. Ο λαός θα στοιχηθεί με κάποιον που θα τον εμπνεύσει και θα επιλέξει το ρόλο του Ηγέτη αντί αυτόν του μίζερου διαχειριστή της αθλιότητας και των συμβιβασμών. ΤΟΛΜΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ, γιατί αν διστάσεις, ίσως πολύ πιό γρήγορα απ΄όσο φανταζόμαστε, να είναι ήδη για όλους μας, πολύ αργά....

  • Νοσφιστης avatar
   Νοσφιστης @ Strange Attractor 08/09/2012 10:51:38

   "Και επειδή θέλουμε να ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ο Σαμαράς (ακόμη κι αν ήταν ο ίδιος ο Ιησούς) δεν μπορεί να κάνει πολλά. "
   Τι ακριβώς υπονοείτε δηλαδή? Οτι η δημοκρατία είναι τροχοπέδη στις θέσφατες μεταρυθμίσεις και ο "περιορισμός" της θα έλυνε τα χέρια του "αρχηγού" για να κάνει τα δέοντα? Έλεος..
   "Ναι, αλλά τον πολεμούν από παντού. Ακόμη κι αυτοί που υποτίθεται ότι συστρατεύτηκαν μαζί του για να δώσουν την μεγάλη μάχη."
   Το σύνολο των ΜΜΕ κ των ελιτ της Ελλάδος τον υποστηρίζουν καθώς είναι απόλυτα εξαρτημένοι από την παρασιτική δομή της οικονομίας και τους δυτικούς πατρόνες τους,εξάρτηση την οποιά η πολιτική του Σαμαρά επιχειρεί να διαιωνίσει..

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Νοσφιστης 08/09/2012 11:08:11

    Η δημοκρατία βασίζεται στην διαβούλευση, στην συναίνεση, στον διάλογο, και στην συζήτηση. Για να λειτουργήσει όμως, θα έπρεπε να πάψουν οι άνθρωποι να μιλάνε.

    • Νοσφιστης avatar
     Νοσφιστης @ Strange Attractor 08/09/2012 11:29:28

     Clement Attlee έτσι?..Αν είναι η συζήτηση να διεξάγεται με τσιτάτα κ αφορισμούς άλλων,έστω και ελαφρώς παραλλαγμένα,δεν έχει καμια αξιά..Αν θέλετε απαντήστε με δικά σας λόγια στο δεύτερο σκέλος τουλάχιστων..

  • Tasos avatar
   Tasos @ Strange Attractor 08/09/2012 10:59:41

   Υπάρχει μια αντίφαση πάντως. Αν η "Η Ελλάδα για να λειτουργήσει, για να εκσυγχρονιστεί, χρειάζεται διάλυση και χτίσιμο από την αρχή" τότε το να συντηρηθεί κουτσά-στραβά ένα "κλίκ" πριν τη διάλυση η χώρα από τον ΑΣ δε θα προσφέρει τίποτα παρά τη διαιώνιση της κατάστασης. Σαν αυτό που λέμε ότι πρέπει να πιάσεις πάτο για να κάνεις γκέλ και να πας προς τα πάνω, μόνο που ο πάτος στη περίπτωσή μας είναι η δραχμή που φοβίζει.

  • regeneration avatar
   regeneration @ Strange Attractor 08/09/2012 13:03:48

   "Για αυτό και ο Σαμαράς θα πρέπει να ανοίξει την καρδιά του, να ανοίξει τα χαρτιά του, και κοιτώντας τον κόσμο (και την κάμερα) στα μάτια να μας μιλήσει για το τι σκέφτεται, τι πρόκειται να κάνει, και να ζητήσει απ όλους μας να βάλουμε πλάτη.
   Μια τέτοια στάση θα εκτιμηθεί."

   Πότε θα την κοιτάξει τη ριμάδα την κάμερα στα μάτια. Πότε; Παρακαλετά θα τον πάμε; Τι περιμένει; Απορώ με τέτοια άρθρα ακόμα... Απορώ.
   Ακούστηκαν πολλά πολλά μπαμ και δε λάκισε κανείς, αλλά κανείς δεν είναι δεδομένος.
   Ας το καταλάβει ο Σαμαράς αυτό χθές και... όχι βάθος τετραετίας.........

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 08/09/2012 08:14:10

  όσο κερδίζει ο Πρωθυπουργός τον σεβασμό και την εκτίμηση των εταίρων και του λαού τόσο πιο πολύ θα αντιδρά ο ΒΕΝΥ και οι λοιπές προοδευτικές δυνάμεις ..

 3. neo avatar
  neo 08/09/2012 08:52:36

  Πολύ ΑΔΕΞΙΟ (ή πολύ ...δεξιό) το κείμενο σου. Δεν μας είπες απολύτως τίποτε πέρα του ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και ότι δεν συνάδουν με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. "να βάλουν όλοι πλάτη"; αυτό είναι το πολιτικό ζητούμενο; δηλαδή να βάλουν ΚΑΙ πάλι "πλάτη" οι μισθωτοί ενώ όλες οι προβλέψεις εξακολουθούν να είναι για μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και πλήρη διάλυση της οικονομίας;;
  Όταν το δημόσιο ΔΕΝ πληρώνει (π.χ. τους φαρμακοποιούς, τα δεδουλευμένα, κ.α.) επειδή (λέμε τώρα...) δεν έχει ρευστότητα και ταυτόχρονα ΔΕΝ νομοθετεί διασυνδέοντας την στάση πληρωμών του ΔΗΜΟΣΙΟΥ με την στάση πληρωμών του επιχειρηματία ή εργαζόμενου που δεν τον πληρώνει.
  ΠΩΣ γίνεται αυτό:
  να ΕΚΔΟΣΕΙ ομόλογο με το οποίο να πληρώσει τον επιχειρηματία ή εργαζόμενο και ταυτόχρονα να καταστήσει υποχρεωτική την πληρωμή με το ομόλογο αυτό των ανειλημμένων υποχρεώσεων επιχειρηματία ή εργαζόμενου προς τρίτους (επιταγές, τράπεζες, φαρμακοβιομηχανίες, κ.α.). ΔΕΝ είναι δυνατόν να εκτίθεται οικονομικά επιχειρηματίας ή εργαζόμενος επειδή το ΔΗΜΟΣΙΟ του χρωστά - αλλιώς ορθά οι φαρμακοποιοί σταματούν το "βερεσέ", οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι απεργούν, κ.ο.κ.
  Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι: ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ δεν μπορεί να σηκώνει ο πολίτης, ότι η "συνταγή" παραμένει λάθος και ότι κάθε νέος φόρος καθιστά εκ των πραγμάτων "φοροφυγά" τον πολίτη λόγω αδυναμίας πληρωμής - η φορομπηχτική πολιτική καταλήγει στην "εκποίηση" π.χ. υποθηκευμένης ή μη πρώτης κατοικίας του πολίτη με ανόητους φόρους τύπου "ιδιοκατοίκησης"...
  Και το κυριότερο:
  Κανείς πολιτικά υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ως εδώ (προεκλογική εξαγγελία για ΜΙΑ & ΜΟΝΗ εξεταστική) δεν ελέγχεται...

 4. Enzo avatar
  Enzo 08/09/2012 09:26:05

  παντα οι αλλοι φταινε, εγω δεν φταιω πουθενα.

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/09/2012 09:57:29

  Αγαπητέ Αδέξιε Δεξιέ, με απογοητεύετε....Καλά το πηγαίνατε μέχρι τη στιγμή που γράψατε τη φράση : '' Ο Πρωθυπουργός, πρέπει να εξηγήσει με ειλικρίνεια και τόλμη στον ελληνικό λαό τι διακυβεύεται. Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι; Παίζεται κάτι μεγαλύτερο, από το μέλλον μας στην ευρωζώνη;'' Ξέρετε καλέ μου πώς λέγεται αυτό που μας λέτε;; Λέγεται ...Αδέξια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, προτροπή σε ένα άσκοπο κυνήγι μαγισσών, επιχείρηση....μεταφυσικής ερμηνείας των προβλημάτων και πρόχειρη, απλοϊκή κινδυνολογία που όμως ούτε να πείσει, ούτε να τρομοκρατήσει μπορεί πια κανέναν. Ή γίνετε απόλυτα ΣΑΦΗΣ, ή μην επιλέγετε για κανένα λόγο τον εύκολο και υποτιμητικό για τη διανοητική ικανότητά μας δρόμο της ερμηνείας της πραγματικότητας με όρους Λιακόπουλου. Τα Νεφελίμ, οι Ελοχίμ και οι λοιποί εξωγήϊνοι μη αντιμετωπίσιμοι κίνδυνοι που απειλούν να μας εξαφανίσουν από το....σύμπαν, είναι ξεπερασμένοι μύθοι, που μπορούν να κατευνάσουν πλέον την οργή μικρότερων, πιό αθώων, και περισσότερο...άπειρων στις συνεχείς διαψεύσεις, παιδιών..... :-) Η μέθοδος ''πονάει χέρι κόβω χέρι'', μπορεί να εφαρμοστεί απόλυτα επιτυχημένα και από έναν τεχνίτη χασάπη της κεντρικής κρεαταγοράς.... Τόσοι φωτισμένοι νόες, οικονομολόγοι, ειδικοί σύμβουλοι, ....επιτυχημένοι υπουργοί και ....καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες όμως, για να καταφεύγουν κι αυτοί στις πρωτόγονες τεχνικές των άξεστων, σημαίνει απλά Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Τ Η Τ Α εμπνευσμένου χειρισμού των πολύπλοκων και απαιτητικών προβλημάτων. Οι λοιπές ερμηνείες, αποτελούν αποτυχημένη προσπάθεια μυοχαλαρωτικού μασάζ του νου μας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.....

  • regeneration avatar
   regeneration @ BLACKQUEEN 08/09/2012 13:25:36

   Πες τα.....

 6. Qnihilism avatar
  Qnihilism 08/09/2012 11:38:25

  Ο Σαμαράς έχει δύο όπλα στη φαρέτρα του και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει με συγκεριμένη σειρά γιατί αλλίώς η ανοχή στα μέτρα δεν θα είναι δεδομένη.

  α) Πριν την ανακοίνωση των μέτρων δηλ. στις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να λυθεί το θέμα με τους 53000 που έβγαλαν λεφτά έξω. ΠΡΙΝ όχι μετά ώστε να υπάρξει και επί δικαίου αίσθημα ότι πληρώνουμε όλοι.

  β) Με ποια λογική τσακίζεις τα μισθολόγια και τα δώρα ολονών (ακόμη και αστυνομικών κτλ) και αφήνεις έξω τις ΔΕΚΟ--το άντρο των κομματικών στρατών. Μέσος μισθός 1900 ευρώ με πολλά άτομα να παίρνουν πάνω από μισθό του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ ; Μέσος μισθός διπλάσιος από το μισθό του Λέκτορα και του αστυνομικού; Ε όχι κύριοι.

  Ο Σαμαράς πρέπει να αποδείξει ότι βάζει το λαό πάνω από τους κομματικούς παρατρεχάμενους. Ακόμη και επκοινωνιακά να το κάνει θα είναι κέρδος- ο κόσμος θα σφίξει τα δόντια.

  • regeneration avatar
   regeneration @ Qnihilism 08/09/2012 13:13:24

   Σωστότατος...

 7. rollin avatar
  rollin 08/09/2012 13:03:02

  ΔΕΚΟ Δημοι εξω αυτο τα λεει ολα

 8. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 08/09/2012 17:16:09

  Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα! Μπορούμε; Ασφαλώς και μπορούμε! Για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή. Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λένε, τα 11 δισ. περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα 2 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Εγώ φωνάζω: «Λεφτά δεν υπάρχουν»! Σε ποιους το φωνάζω; Στους δανειστές μας. Ότι δεν υπάρχουν λεφτά για νέους φόρους και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε, δημόσια σπατάλη.

 9. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 09/09/2012 00:55:31

  Οι προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά πρέπει να αποτελούν οδηγό της κυβέρνησης… Καλό!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.