04/12/2009 22:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλεςΈνα χρόνο μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, το κείμενο του «Προφήτη» που δημοσιεύσαμε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 παραμένει κατά την γνώμη μας μακράν η καλύτερη εκτίμηση όσων συνέβησαν. Το αναδημοσιεύουμε για να τα θυμηθούμε όλοι:

«Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
Δάντης

1. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι θωρούν τα μάτια μας είναι πολιτικά τυφλός.

2. Οι Αμερικανοί γκρεμίζουν τον Καραμανλή. Αυτή είναι η τύχη των συμμάχων-τοπικών αρχόντων που δεν ομονοούν 100% στις βουλές της Αυτοκρατορίας. Για τους εχθρικούς επιφυλάσσεται η αγχόνη. Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, προσεχώς Κάραζιτς.

3. Από κοντά συμμορίες κλεφτών και ναρκεμπόρων που επιδιώκουν να ιδρύσουν μικροκράτη στο κέντρο της Αθήνας. Από κοντά και οι εγχώριοι οικονομικοί φεουδάρχες που είχαν συνηθίσει στην θεσμική ασυδοσία της εποχής Σημίτη, όταν κατέλυσαν το πολίτευμα εγκαθιδρύοντας μηντιο-κρατία. Ο Αλεξ Ρόντος που βρίσκεται αυτή την εποχή;

4. Σύμμαχοι παραπλανημένα αμούστακα, πολλοί γόνοι της νέο-αστικής τάξης, παιδιά της αφθονίας που βλέπουν ότι το επίπεδο ζωής που συνήθισαν χάρη στις λαμογιές του μπαμπά δεν μπορεί να διατηρηθεί και «εξεγείρονται». Την προοπτική να δουλέψουν δεν την εξετάζει κανένας. ( Για το «πού θα δουλέψουν» μπορούν να ρωτήσουν 2 εκατ. αλλοδαπούς).

5. Κάθε γενιά θέλει να εξεγερθεί ενάντια στο «Σύστημα». Είναι ορμονικό.
Αλλά τόσο γελοία ποιότητα καλοζωισμένων «επαναστατών» δύσκολα θα βρεθεί. Εγκαλούν τους γονείς τους γιατί «πάχυναν και καράφλιασαν». Προφανώς θεωρούν ότι η ζωή είναι τηλεόραση και οι μεσήλικες οφείλουν να παραμένουν νέοι, με πλαστικές.

6. Ο Καραμανλής, αν πέσει, θα πέσει από ατολμία. Αλλά και από διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Δεν έχει πείρα ανατρεπτικών μηχανισμών. Η Δεξιά δεν υπονόμευε το «Σύστημα». Ήταν η ίδια Το Σύστημα. Όταν χρειαζόταν βία για να μείνει στη εξουσία υπήρχαν τα κανόνια του Σκόμπυ ή το Δόγμα Τρούμαν. Φλώροι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys που να τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighting men.

7. Η αγανάκτηση των μαζών για την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος δεν αποκτά πολιτική δυναμική. Λείπει ο πολιτικός φορέας που θα την μετουσιώσει σε πολιτική ενέργεια. Και γιατί λείπει ο πολιτικός φορέας; Γιατί η εποχή είναι μεταβατική, τάξεις και κοινωνικά στρώματα δεν έχουν ευδιάκριτη διαφορά, δεν δημιουργούνται κοινότητες συμφερόντων. Πού ανήκει αυτός που είναι υποτελής μισθωτός στην επαγγελματική του απασχόληση και ταυτόχρονα στυγνός εργοδότης στην οικιακή βοηθό που του εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες προσωπικής διαβίωσης;

8. Οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Και δεν καίνε βιβλιοθήκες.

9. Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα και όχι σε υποθετικά ευχολόγια. Αν πέσει η παρούσα κυβέρνηση δεν θα έλθει ο …Μαχάτμα Γκάντι, αλλά ο Γιωργάκης και η Ντόρα. Όσοι αποδέχονται να τους λέει το CNN ποιον πρέπει να έχουν κυβέρνηση να πάνε στην Αριζόνα.

10. Τέλος, το μόνο κριτήριο αποτίμησης της κατάστασης παραμένει : Cui bono?
Ποιος ωφελείται ;

Προφήτης

(Factorx: σε όλα μέσα Προφήτα μου, με εξαίρεση τη Ντόρα, αυτήν την αποφύγαμε)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 04/12/2009 23:17:05

  σε ετούτο το μπλογκ δεξιά στην στήλη ΄"άρθρα, σχόλια, επιλογές" έχει κρατηθεί αρχείο από τις περσινές άγριες μέρες. Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη εγγραφή είναι ακριβώς αυτή η ανάρτηση: "Ποιός ωφελείται;"
  Ελπίζω μόνον να ισχύσει το απόφθεγμα που έγραψε πριν λίγο η κανίς: η ιστορία εφέτος να επαναληφθεί ως φάρσα...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 04/12/2009 23:17:41

   εδώ: http://vsiapka.blogspot.com/

 2. aris lalidis avatar
  aris lalidis 04/12/2009 23:21:28

  Μπαχαλακηδες,οικοτροφοι του Soros,πρακτορια,υπαλληλοι πρεσβειων,βουτυρομπεμπεδες με ροζ στριγκακια,πρεζακηδες,αποτυχημενοι,προσπαθουν να ενωσουν τα στραγαλια τους και να αισθανθουν αντρες κατω απ την κουκουλα.
  Μοιαζει να δρουν εκ του ασφαλους γνωριζοντας οτι: " Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ,ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ".
  Εσεται ημαρ.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ aris lalidis 05/12/2009 21:21:47

   Μην το αποκλείεις. Μπορεί να συμβεί κι αυτό!!!

 3. Le canard avatar
  Le canard 04/12/2009 23:29:57

  Μέσα στο κλίμα των ημερών, είναι "σύμπτωση" βέβαια η αθώωση για τον ΕΛΑ. Λες και δεν καταλαβαίνουμε ότι έγινε ως "δωράκι" στο πλαίσιο του κατευνασμού των "υπερεπαναστατών" αυτών των ημερών. (θα μπορούσε να γίνει, πχ, μερικές μέρες μετά την 6η Δεκεμβρίου- παραβιάζεται αυτή η Δικαιοσύνη ρε παιδάκι μου όταν θέλει. Σε άλλες περιπτώσεις περιμένεις αιώνες για μια απόφαση).

  Βέβαια τα τζιμάνια οι δημοσιογράφοι ούτε που κατάλαβαν τίποτε. Συμπτώσεις βρε αδερφέ, απλές συμπτώσεις.

  Οπως και να'χει, γράφει στο σάϊτ του Θοδωράκη, εκσυγχρονιστής δημοσιογράφος (παλιά στα Νεα, τώρα στην Καθημερινή) που ήταν υπερ του "συνωστισμού" στη Σμύρνη και της κ.Ρεπούση, περιέργως δε, δεν ενοχλείτο ιδιαιτέρως από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Λίβανο (2006):

  "Tο είχαμε γράψει ότι η δίκη του EΛA» δεν πιανόταν από πουθενά. Kαι πως η ποιότητα της Δημοκρατίας μας εξαρτάται από τέτοιες δίκες. Kαι σήμερα το Eφετείο στις φυλακές Kορυδαλλού αθώωσε τους τρείς από τους τέσσερις κατηγορούμενους(ο τέταρτος, ο Kώστας Aγαπίου δεν ζεί).
  Aθώοι οι Tσιγαρίδας, Kανάς και Eιρήνη Aθανασάκη (η τελευταία ομόφωνα για όλες τις κατηγορίες).

  H δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της.
  Oι υπόλοιποι;
  Aυτοί οι τέσσερις άνθρωποι στιγματίστηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αιμορράγησαν ψυχολογικά αλλά και οικονομικά... Tους χρωστάμε κάτι; Yπάρχουν υπεύθυνοι και για την ταλαιπωρία τους και για τη βιαιότητα με την οποία άλλαξε η ζωή τους;
  Kαι τέλος, ο Kώστας Aγαπίου είναι αθώος ή ένοχος; Tο ότι πέθανε (και νομικά δεν υφίσταται δίωξη) αρκεί για να καταχωνιάσουμε τη μνήμη του στο ημίφως;
  Δεν ξέρω, μπορει να ζητάω πολλά...Aλλά τα λίγα ποια είναι;"

  Φέξε Μάη μου να φάς τριφυλλι και τρίφυλλα. Φοβερή ανάλυση βρε παιδί μου. Και με στοιχεία, ε;

 4. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 04/12/2009 23:32:40

  Εις οιωνός άριστος.

 5. kanis avatar
  kanis 05/12/2009 00:19:32

  Ποιά πληρωμένα μασκοφόρα ροπαλοφόρα εκπαιδευμένα νταβραντισμένα βρωμόσκυλα
  τολμάνε να απειλούν, όσους πλερώνουν με το βιός τους για τούτην την δημοκρατία;

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ kanis 05/12/2009 00:28:42

   Αν θές να ξέρεις ΕΣΥ τους πληρώνεις. Σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν, τα λεωφορεία που μετέφεραν μπαχαλάκηδες στην Αθήνα απο την περιφέρεια είχαν μισθωθεί από καθηγητές Α.Ε.Ι. Δεν ξέρω αν τα τιμολόγια πληρώθηκαν απο τα Πανεπιστήμια. Μήπως υποψιάζεσαι σε ποιν χώρο ανήκουν;;;;

   • kanis avatar
    kanis @ ΠΕΤΡΟΣ 05/12/2009 00:46:46

    Υπονοώ, ότι αυτά τα βρωμόσκυλα τα πληρώνω εγώ!
    Ποιό καθήκι τα καθοδηγεί, αναζητάω!
    Τέτοια στρατιωτική εκπαίδευση στις μέρες μας , ΠΟΥ την βρήκαν;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 00:50:39

     Υπαρχει κατι που λεγεται Εθνικη Υπηρεσια Πληροφοριων.
     Αυτοι ειναι αρμοδιοι αλλα για καποιο λογο κανενας δεν τους ρωταει.
     Οπως ξαναγραψα το κοινο σημειο ολων των κομματων ειναι οτι κανενα δε ζητησε δικαστικη διερευνηση των γεγονοτων του Δεκεμβρη (ουτε το ΛΑΟΣ) γιατι κανεις δεν ηθελε να βρεθει ποιος ειναι απο πισω.

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ kanis 05/12/2009 00:51:21

     Δεν είναι προφανής πλέον, η διασύνδεσή τους με τους ποινικούς;;;;; (Παράδειγμα Βούτση)

    • kanis avatar
     kanis @ kanis 05/12/2009 00:59:33

     Ψυχραιμία, ο απλός πολίτης που τρώει ξύλο στο δρόμο, άμα πάει στα εξάρχεια για καφέ , ποιόν να ρωτήσει; Ασε το δούλεμα και αναρωτήσου, γιατί ο Πολύδωρας κι ο Μαρκογιαννάκης απαντάνε στα...λατινικά!

 6. PARSIFAL avatar
  PARSIFAL 05/12/2009 00:19:33

  Μετά το cui bono, quo vadis ?

 7. thouthou avatar
  thouthou 05/12/2009 00:25:29

  Την αποφύγαμε την Ντόρα φάκτορα;;;;
  Το πρόβλημά μας ήταν η Ντόρα, ή αυτό που μετέφερε; Μήπως αποφύγαμε την Ντόρα, και από την χαρά μας αρχίσαμε να βιώνουμε μια Ντορική περίοδο χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Πού είναι η αντίδραση σε ότι περιμέναμε ότι θα έφερε η Ντόρα; Πού είναι η επόμενη μέρα;

  Μπείτε στο indymedia. Χαζεύτε. Δείτε ποιοι, πώς, και τί λένε. Την οργάνωσή τους. Δείτε τις αφίσες, τις εκδηλώσεις. Τα "αυτοδιαχειριζόμενα στέκια"... Τις πόλεις που κάνουν συντονισμένο αγώνα. Ποιος ο φορέας; ποια η οργάνωση; Με τί λεφτά; Ποιοι είναι αυτοί που είναι απίκο αγωνιστές; Πώς ζουν; Τί θέλουν; Με τί εισοδήματα;
  Θυμάται κανένας τις ΜΚΟ που ανακάτεψαν την Σερβία του Μιλόσεβιτς; Την Εργκενεκόν; Τις χρωματιστές επαναστάσεις; Το τί γίνεται στα Κοσσοβαρικοβοσνιακά πεδία; Τις μαφίες όπλων-ναρκωτικών; Τους τουριστες των Εμιράτων; Τον Σορος; Την Σημιτικη ιδεολογία;
  Εδώ ο κόσμος χάνεται, και η Φατμέ χτενίζεται...
  Και χτενίζεται, γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτε σε αυτήν την χώρα να την σταματήσει....
  Έχουν υπερισχύσει οι μπαχαλάκηδες, οι πάλαι ποτέ "Τούρκοι των Εξαρχείων", οι αντεθνικοί, οι ταϊζόμενοι καθηγηταδες, οι σπουδαγμένοι στας Εσπέρας... Δεν υπάρχει εθνική ιδεολογία, αστική τάξη να υπερασπίσει κοινωνική πορεία, δεν υπάρχει πλέον κοινωνικοϊστορικοπολιτικο μέγεθος να υπερασπίσει την ύπαρξη αυτής της χώρας... Η κατάρρευση είναι αναπόφευκτο γεγονός... Και οι "ακραίοι" το είχαν προειδεί εδώ και χρόνια...
  Το θέμα είναι ρί κάνουμε από εδώ και πέρα....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ thouthou 05/12/2009 00:38:42

   Μου αρεσει που ολοι νομιζουν οτι η Ντορα ηταν το προβλημα.
   Η Ντορα κυριοι ειναι ρεαλιστρια.Δεν ξερω τι θα εκανε αυτη αλλα ξερω τι θα εκανα εγω.Damage control ή cut losses λεγεται.
   Πρωτα κλεινεις το μετωπο με την Τουρκια γιατι δε μπορεις πια να τα βγαλεις περα.Μετα αποκαθιστας πληρως τις σχεσεις με τους συμμαχους.Και αφου εχουν κλεισει ολα αυτα στρεφεσαι προς το indymedia και τους λοιπους και τους λες : Κλειστε το γιατι θα γινει ο πραγματικος Δεκεμβρης και μετα την αστυνομια εχω το στρατο και μετα το ΝΑΤΟ που τωρα με εμπιστευεται πια.Τελος.
   Τωρα οποιοι νομιζουν οτι μπορει να αντιμετωπισουν εσωτερικα και εξωτερικα μετωπα μαζι ας το προσπαθησουν αλλα δεν θα πονταρω στην τυχη τους.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 05/12/2009 00:48:09

    αυτή όμως είχε κλείσει πέρυσι κανένα μέτωπο με την τουρκία και ζητούσε σκληρότητα;
    Στα λόγια μου έρχεσαι....

   • kanis avatar
    kanis @ ψυχραιμια 05/12/2009 00:49:59

    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

    Μας κουράζει το ζόρι, που τραβάς με την ανεπάγγελτη κι ασπούδαστη Ντόρα...ΟΚ! Η εκπαίδευση της στο γραφείο Μητσοτάκη μας είναι αδιάφορη.
    ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ;

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 00:54:58

     κι εγώ βαρέθηκα. δίκηο έχεις...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 00:55:26

     Αφηστε τη Ντορα και ακουστε αυτο που σας λεω ως προγραμμα.Ειναι το μονο ρεαλιστικο οποιος και να το κανει.Η ισορροπια με την Τουρκια εχει τελειωσει (και μεσα βαζω και το εθνικο φρονημα).Συμβιβασμος,πληρης αποκατασταση των σχεσεων με τους συμμαχους και μετα στροφη στο εσωτερικο με εκτακτα μετρα κατα οποιουδηποτε ταραξια.
     Οτιδηποτε αλλο οδηγει σε περιπετειες.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ kanis 05/12/2009 00:57:43

     Tελικά που το πας για πες μας; Σε ποστ για το Δεκέμβρη και τις αιτίες του εισάγεις ενδοτισμό για τα Ελληνοτουρκικά; Δε σε πιάνω.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 00:57:45

     στην ώρα του θα το συζητήσουμε. προηγείται το σκοπιανό. επί παρόντος παρακολουθούμε τα ανοίγματα του ΥΠΕΞ τους και κρατάμε μικρό καλάθι.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 00:59:35

     Λυπαμαι αν με παρεξηγησες.Δεν ενδιαφερομαι για τη συγκεκριμενη αλλα μονο για πιθανες λυσεις και οι υπολοιποι απλως πετουν στα συνννεφα.
     Μακαρι εκπροσωπος της ρεαλιστικης σχολης να ηταν καποιος καλυτερος.

    • kanis avatar
     kanis @ kanis 05/12/2009 01:02:53

     ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
     μήπως
     ψυχοραγείς

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ kanis 05/12/2009 01:03:10

     Και ο Τσίπρας που δε σ'αρέσει κάτι τέτοια λέει, το Αιγαίο βρέχει και τις δύο χώρες etc etc [στο πνεύμα της μείωσης των εξοπλισμών αυτός]

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 01:06:00

     ΒΚΣ το σκοπιανο ειναι ασημαντο γιατι αυτοι ειναι ασημαντοι.Ακομη και η διαλυμενη Ελλαδα δεν κινδυνευει απο αυτους.

     Αλλενακι : πολυ απλα το Δεκεμβρη εκτος των αλλων συνειδητοποιησα οτι με αντιεθνικιστικη νεολαια μιας γερασμενης χωρας ειναι ανοησια να συνεχιζω την αντιπαραθεση με μια χωρα 80 εκατομμυριων ενω ταυτοχρονα μου μπαινουν χιλιαδες μεταναστες.Θα συμβιβασθω,μεσα στο πακετο θα ειναι και το σφραγισμα των συνορων του Αιγαιου απο μεταναστες και μετα θα καθαρισω τα του οικου μου με τα 300 δισ ευρω χρεος και το λοιπο μεταπολιτευτικο αγος.Δυστυχως καλυτερη επιλογη δεν εχω.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 01:06:59

     αλλενάκι πώς σου φαίνεται ο Σύριζα με ...Ντόρα αρχηγό; και θα μαζευτούν τα γκρουπούσκουλα και θα έχει ένα κόμμα της προκοπής να τελευτήσει τον πολιτικό της βίο ως Αρχηγός κόμματος;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ kanis 05/12/2009 01:10:07

     Β.Κ.Σ. πως μου φαινεται; χωριο που φαινεται ...
     [το έσφαξες το λεξικό με το ΜπαΜπάκι σε άλλο σχόλιο... πολύ μου άρεσε]

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 01:12:12

     εκεί εσύ, ξανά μανά τα ίδια! δεν είναι αντιεθνικιστή η νεολαία! στα δεκαπέντε της πάει στη Βουλή των Ελλήνων και αμολάει εθνικιστικές κορώνες -κατά δική σου επισήμανση, κατάντησα να σε σπουδάσω βρε!-, στα είκοσι επαναστατεί κατά παντός επιστητού, οικογένειας-πατρίδας-εκκλησίας και στα τριάντα γυρίζει με το μεταπτυχιακό από την Αγγλία και ξέρει πως σαν την Ελλάδα καμμιά!
     -μόνον εμένα πείθεις πως έχεις καθ΄ έξιν πολιτική κατάθλιψη, αλλά με πείθεις, :)

    • kanis avatar
     kanis @ kanis 05/12/2009 01:12:39

     Από το 89 υπήρχε σύμπραξη Μητσοτακέικου και άλλων "προοδευτικών δυνάμεων" όπως έλεγε ο πρωην σύζυγος της κυρίας Τρέμη!
     ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; τους έχουμε βαρεθεί!
     παμ παρακάτ επιτέλους!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 01:13:32

     Αυτο δε γινεται ΒΚΣ μου.Ο Τσιπρας θελει να φυγει απο το ΝΑΤΟ (ξερω ξερω για πλακα το λεει,ειναι μυστικος πρακτορας) και να κανει κατι που ονομαζει σοσιαλισμο χωρις να ξερει ακριβως τι ειναι.
     Η Ντορα ειναι αλλου -τελος παντων δεν ειναι θεμα Ντορας,ειναι θεμα πραγματικοτητας.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ kanis 05/12/2009 01:16:30

     Ψυχραιμία, είναι αργά, το καταλαβαίνω, και ο πιο μεθοδικός κουράζεται. Πως κατορθώνεις και τα συνδυάζεις όμως.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 01:16:35

     Το πρωτο σχολιο στην ενοτητα αυτη το εκανα στο thouthou (δες τι γραφει)-αρα αυτος ειναι ο καταθλιπτικος που προβλεπει διαλυση της χωρας.
     Εγω λεω οτι δεν ειναι απαραιτητο αυτο αρκει να μπουν προτεραιοτητες.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 01:19:56

     αλλενάκι, το βρήκα! :)
     δεν μας αφήνει η ρημάδα επικαιρότητα, και όπου νάναι θ΄ αρχίσω να διαδηλώνω στον Φάκτορα για τέτοια θέματα που μας πονάνε.
     (δεν έχω βρει ακόμη τρόπο να ξαναγυρνάω στα προηγούμενα σχόλια, ξεχνάω να τσεκάρω το notify γμτ)

    • kanis avatar
     kanis @ kanis 05/12/2009 01:22:09

     Ψυχραιμία
     Η Ντόρα κι η οικογένειά της εκπροσωπούν την διάλυση τούτης της χώρας. Οτι κι αν αντιπαρατάξεις δεν πείθει! Οφείλει να προηγηθεί η απενοχοποίησή τους..

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 01:24:43

     Αλλενακι το τελευταιο πριν παω για υπνο-ισως καταλαβεις καλυτερα.
     Η πληγη της Ελλαδος που μας εφερε ως εδω ανοιξε το 1974.Πρεπει να κλεισει και μετα να ασχοληθουμε με την ανασυγκροτηση.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ kanis 05/12/2009 01:25:34

     ο thouthou έχει ψυχωτική κατάθλιψη, εσύ παθητική. Το καλό της πρώτης είναι πως δεν σ΄ αφήνει να κοιμηθείς, συνεπώς είσαι σε εγρήγορση, συνεπώς δεν σε πιάνουν κώτσο, συνεπώς δεν σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ενώ τα έχεις παίξει από την αυπνία, τραβάς και μερικές Θερμοπύλες στη ζωή σου. Στη δεύτερη, τι Σαλαμίνες, τί Πλαταιές, τι Μαραθώνες να σε περιμένουν εσύ σκέφτεσαι να χτίσεις ξύλινα τείχη στην ...Ακρόπολη!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ kanis 05/12/2009 01:27:44

     Ωραια.Ισως το κανει ο ΓΑΠ που η δικη του οικογενεια εκπροσωπει λαικους αγωνες (της κακιας ωρας) να ησυχασουμε.Παιδια η Ντορα εχασε,τα θεματα παραμενουν,ξεκολληστε και δειτε την πραγματικοτητα.

    • Giorgos_T avatar
     Giorgos_T @ kanis 05/12/2009 01:35:59

     @B.K.Σ.

     Είσαι ψυχίατρος και γράφεις για την κατάθλιψη; ;) :)

     Δεν χρειάζεται να έχει ψύχωση ο άνθρωπος για να μην κοιμάται...

     Λίγιο να μη βγείς, λίγο να σε έχει λοξοκοιτάξει κανένα πιπίνι στο΄καφέ στοκέντρο, λίγο ο προιστάμενος στη δουλειά...

     Καθημερινά πράγματα, που τα προβάλουμε στην πολιτική

     (Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν-καμμία, για πλάκα τα γράφω)

     Υ.Γ.: Αυτοί που τα λένε αυτά στη Βουλή των εφήβων δεν είναι ο μέσος όρος και ακόμα δεν είναι τριάντα.

     Και τα γραπτά τους είναι και λίγο περασμένα από έλεγχο, ε;

     Ξανά :) για να μην παρεξηγηθω

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 05/12/2009 01:26:29

    Καλή νύχτα σε σένα και σε όλους.
    Αυτό που θέλω είναι να κοιμηθούμε και αύριο το πρωί να μην έχουμε δυσάρεστα νέα. Για καμία πλευρά.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ αλλενάκι 05/12/2009 01:31:49

     Καληνύχτα κι από μένα σε όλους σας, με την ίδια προσδοκία για το Σ/Κ.

  • Swell avatar
   Swell @ thouthou 05/12/2009 15:32:04

   "Aποφύγαμε" τη Ντόρα, γιατί οσονούπω μας προκύπει το alter ego της, ο Κυριάκος. Και έλεγαν εδώ στο ANTINEWS, "ψηφίστε Σαμαρά για να γλιτώσουμε από την Αγία Οικογένεια."

 8. pennyton avatar
  pennyton 05/12/2009 00:28:14

  Θα μείνω στην φράση: ¨Αλλά τόσο γελοία ποιότητα καλοζωισμένων «επαναστατών» δύσκολα θα βρεθεί. Εγκαλούν τους γονείς τους γιατί «πάχυναν και καράφλιασαν».

  Και να συμπληρώσω ότι και το έχουν πάρει σοβαρά ότι κάνουν και επανάσταση τρομάρα τους πυρπολόντας μαγαζιά και αυτοκίνητα που προφανώς κάποιος κακομοίρης τα χρωστάει...πρόκειται περί ηλιθίων προφανώς αλλά κάποιος υποτεύομαι τους ταίζει κουτόχορτο χρόνια τώρα...οπότε αντί να καινοτομήσει κάπου αυτή η νεολαία, σε μια πατέντα για κάτι τέλος πάντων, να παράγει κάτι, να κάνει κάτι άλλο, μια επανάσταση πχ οικολογική (ας πάνε ομαδικά να φυτέψουν δεντρίλια με τον σκαι) αναλώνεται σε ιδεολογικές επαναστάσεις τυπου τα "σπάω"...εγκεφαλικός ευνουχισμός ή τι άλλο?

  Α, κρίμα και το παιδί ο Αλέξης, δεν έφταιγε σε τίποτα πουθενά αλλά γιατί να τραβιέται έτσι ως οσιομάρτυρας από παντού? Μπράβο στην Μητέρα του που έχει κρατήσει αποστάσεις...

  Α.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ pennyton 05/12/2009 00:32:36

   Αποστάσεις; Εἰδες την κυρία Τσαλικιάν να κάνει καμία έκκληση να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστερομπαχαλοκάφροι να καπηλεύονται τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού της;

   • Le canard avatar
    Le canard @ Μάρκο Τ 05/12/2009 00:40:22

    Μάρκο Τ για μια μάνα που της έφαγαν το παιδί της, μεταξύ μας, τουμπεκί το κάνει. Αντε που αντέδρασε με τη δίκη και είπε ότι ήθελε να γίνει στην Αθήνα. Καλά έκανε. Κατά τα άλλα, ούτε μια συνέντευξη δεν έχει δώσει αυτές τις μέρες.

  • Le canard avatar
   Le canard @ pennyton 05/12/2009 00:34:30

   pennyton για να βάλουμε τα πράματα σε μια τάξη, να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν σπάει τα μαγαζάκια. Κάποιοι από αυτούς που το κάνουν, είτε είναι μικρά -απο μιμιτισμό το κάνουν- είτε ανόητοι χουλιγκάνοι. Μην ξεχάσουμε και τους προβοκατοράκους. Να πω την αλήθεια πάντως, ουδεμία αντίρρηση έχω να δώ να καίγονται τράπεζες. Αν περιορίζονταν εκεί, θα χειροκροτούσα.

   • Lavazza avatar
    Lavazza @ Le canard 05/12/2009 10:07:44

    Le Canard,

    οι Τράπεζες χαίρονται όταν τις καίνε καθότι παίρνουν το 150% από την Ασφαλιστική.

    Οι μόνοι που ταλαιπωρούνται είναι οι κάτοικοι της γειτονιάς (ιδίως οι ηλικιωμένοι) που πρέπει να πάνε σε υποκατάστημα άλλης συνοικίας.

    Όταν έκαψαν την Εθνική στο Μαρούσι, ο δήμος προσπαθούσε να βάλει πορτοκαλί λεωφορεία (extra από τα ήδη υπάρχων) για να μεταφέρουν ηλικιωμένους στην Πεύκηκαι στα Μελίσσια.

    Όποιος από τους μπαχαλάκηδες έχει κότσια (δηλ. κανείς) ας πάει στα κεντρικά γραφεία της κάθε Τράπεζας να βάλει φωτιά...

    Όχι στις γειτονιές για να ταλαιπωρείται ο κόσμος...

 9. yannidakis avatar
  yannidakis 05/12/2009 10:03:19

  πολυ καλο το κειμενο ομως και παλι τι κερδιζουμε; ποιος εισακουεται σε αυτην την κοινωνια;
  σιγουρα οχι εκεινοι ποτ πρεπει.
  Να "συγχαρω" και σχολια που διαβασα παραπανω που συμφωνουν να καιγονται οι τραπεζες.. Αυτη ειναι η λυση μαστορα; Να δυναμιτιζουμε το κλιμα;
  Ο πολιτισμος στο ναδιρ του :[

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 05/12/2009 10:16:18

  Μιας και συζητάμε για "μπάχαλο" αυτές τις μέρες, με αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ τί θα γίνει;;;

  -Δυο άτομα ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ καταγωγής 34 και 35 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο σταθμό Κάτω Πατήσια του ΗΣΑΠ, έχοντας στην κατοχή τους περίπου έξι χιλιάδες πλαστά εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

  -Εισβολή σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Ομόνοια στην συμβολή των οδών Βούλγαρη και Πειραιώς. Ομάδα από περίπου 12 άτομα στο σύνολο τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ εισέβαλαν στο κατάστημα και ένας από αυτούς τραυμάτισε με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη. Οι "εισβολείς" αφαίρεσαν κάπου 50 συσκευές κινητών τηλεφώνων και μικροποσό από το ταμείο του καταστήματος και εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους.

  -Για δεύτερη φορά συνελήφθη μέσα σε 3 μήνες ένας 15χρονος ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών.
  Ο 15χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την Αθήνα (!!!), και με αυτό μετέφερε τους παράνομους μετανάστες. Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας οδού στην Βέροια, σταμάτησαν τον 15χρονο, αλλά και τον 17χρονο Αφγανό, που ο πρώτος είπε «παραλάβει» από τα Γιάννενα για να τον μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη έναντι χρηματικής αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον 15χρονο, αυτός τους έδωσε ένα πλαστό αφγανικό δίπλωμα και μία πλαστή άδεια παραμονής.

  ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΟ.ΠΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"...;;;

  • Y. avatar
   Y. @ Lavazza 05/12/2009 10:35:04

   Σε λίγο καιρό, τα σχόλιά σου από το αστυνομικό δελτίο, δεν θα αναφέρουν για Βούλγαρους, Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπών εθνικοτήτων αλλοδαπούς. Θα μιλάς μόνο για Έλληνες.
   Θα τους έχει πολιτογραφήσει ο ΓΑΠ.

 11. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 05/12/2009 10:34:00

  Όλα αυτά με μερικά μέτρα αν όχι να περιοριστούν θα εξαλείφονταν με:

  - Ένα σωστό επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας με την συνεισφορά κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής θωρακισμένων αντλιών.
  - Απομάκρυνση όλων των πανεπιστημίων από τα κέντρα τον αστικών πόλεων, ιδίως Αθήνα με ταυτόχρονη κατάργηση του ασύλου, που είναι πια άσυλο βίας και όχι διακίνησης ιδεών.
  - Απομάκρυσή της ηλεκτρονικής γιάφκας τους indymedia από τους server του πολυτεχνείου.
  - Συμμετοχή της ασφάλειας και της ΕΥΠ ώστε να παραλαβαίνονται και να διαβάζονται να επόμενα σχέδια τους, το τελευταίο είμαι πεπεισμένος ότι να λειτουργήσει αποτρεπτικά μιας και εκεί συναντώνται και οι παρυφές της τρομοκρατίας και της ένοπλης βίας.

  Η Βία αντιμετωπίζεται μόνο με κατασταλτικά μέτρα, αλλιώς με πορδές αυγά δεν βάφονται, θα συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό της επαναστατικής γυμναστικής θα το βλέπουμε πολλά ακόμα χρόνια.

 12. anthropos avatar
  anthropos 05/12/2009 11:18:33

  Ποιοι δήλωσαν συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο;
  Μα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» του Τρεμόπουλου!

  • pampam avatar
   pampam @ anthropos 05/12/2009 11:26:03

   Γιατί όχι; Έρανο για ψηφαλάκια θα κάνουν….Ό,τι έχεις καλό είναι, που έλεγε κάποιος!

 13. syn avatar
  syn 05/12/2009 11:30:18

  και ποιοί ήθελες να δηλώσουν συμμετοχή, το ΛΑΟΣ ή η ΝΔ? Το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ? Πάνε εκτός υγειονομ ικής ζώνης αυτοί? Να μολυνθούν από κανένα ιό της ανθρωπιάς?

  • pampam avatar
   pampam @ syn 05/12/2009 12:13:13

   Άσ’ τα περί ανθρωπιάς καλέ μου, αυτή τη βλέπουμε καθημερινά στις απειλές του ιντιμύντια (και στο κάψιμο του «ΡΕΣΑΛΤΟ»), στο ανθρωπιστικό σχέδιο Ανάν, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πόζαραν γνωστοί ιογενείς σρβοφάγοι με υπογραφή και βούλα, ως επιβράβευση φαντάζομαι (ελπίζω να έμαθαν τις συνέπειες του απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Σερβία και στην περιοχή), τη βλέπουμε καθημερινά και επί σειρά ετών στα πανεπιστήμια, στα διπλά ψηφοδέλτια στην ΠΟΣΔΕΠ και …και…. Άσε τις γλυκερές επικλήσεις της ανθρωπιάς ---τουλάχιστον. Ας μην πιάσουμε γενικότερη κουβέντα τώρα. Όποιος θέλει να συμμετέχει σε άθλιες παρακρατικές μεθοδεύσεις για λίγα ψηφαλάκια, ας το κάνει

  • anthropos avatar
   anthropos @ syn 05/12/2009 12:23:00

   Όσο για τον «ΙΟ» τι να πω. Εκεί έχεις το δίκιο σου….
   Και για την «ΑΝΡΩΠΙΑ» πάλι δίκιο έχεις. Είναι πασίγνωστο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ανθρωπιάς και ότι όλοι οι άλλοι ματαίως την επικαλούνται :)

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ syn 05/12/2009 18:53:05

   Ποιά ανθρωπιά βρε syh. Οι άνθρωποι αυτοί (δεν εννοώ τα μαλακισμένα τους πιτσιρικάδες, αλλά τους υποκινητές) μπορεί να έχουν καμμιά σχέση με ανθρώπους ή με ιδεολογίες. Οι μόνες επιστημονικές ειδικότητες που πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους είναι η εγγκληματολογία και η ψυχοπαθολογία. Γιατί πρόκειται για άτομα άχρηστα, αντικοινωνικά, με φοβερά αισθήματα μειονεξίας, κομπλεξικούς εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου. Με το αζημίωτο φυσικά. Έτσι απλά!!! Μην ψάχνετε άλλες ερμηνείες.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/12/2009 11:36:17

  "Την ηθικη των αφεντικων την αντιπαθησα οσο και την ηθικη των δουλων. Μια τριτη ηθικη εβλεπα να διαμπορφωνεται μεσα μου.. Δινε το χερι σου σε οποιον σηκωνεται." - Μαξιμ Γκορκι

  ΠΠ

  • anthropos avatar
   anthropos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/12/2009 12:29:51

   Σωστά το λεει ο Γκόρκι: σε όποιον σηκώνεται, όχι σε όποιον «την πέφτει», όπως την έπεσαν στη μάνα μου τη στιγμή που πήγε να μπει στο σαραβαλάκι Φίατ και την έκαναν μαύρη στο ξύλο…. Αυτό το περιστατικό μου θύμισε τις χθεσινές δηλώσεις του Καρατζαφέρη για για Σέατ της καθαρίστριας…

 15. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 05/12/2009 13:50:49

  και εδώ -για τον ΑΚ, την Αφροδίτη, τον Τηλέμαχο:
  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35662&colid=37&catid=33&dt=2008-12-14%200:0:0

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ B.K.Σ. 05/12/2009 15:30:30

   "ή γνώριζαν οι Φινλανδοί κάτι που το αγνοούσε η ελληνική κοινωνία;
   από την αντίστοιχη βελγική πρεσβεία, ότι αν συμβούν επεισόδια και χρειαστεί βοήθεια να ειδοποιήσει αμέσως την πρεσβεία.
   Για ποιον λόγο από τις 15 Νοεμβρίου κατέφθασαν στην Αθήνα ειδικά τηλεοπτικά συνεργεία του BBC και του Reuters"

   -Το γνώριζαν οι Βέλγοι οι Φινλανδοί, το BBC και το Reuters. Περίεργο σχέδιο ...

   "Τι γνωρίζει η Αλέκα Παπαρήγα;
   Τι γνωρίζει ο Μανόλης Κοττάκης;
   Τι γνωρίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ;"

   -Ακόμη και η Παπαρήγα (πόσω μάλλον ο Κοττάκης) δεν θα πουν ότι ήταν σχέδιο των ΗΠΑ και του Σόρος όπως έχετε συμπεράνει.

   "Λέγεται ότι θα έρχονταν το Σαββατοκύριακο, όχι βέβαια για... τουρισμό, 5.000 αλλοδαποί.
   Πληροφορίες λένε ότι από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς οι περισσότεροι δεν διαμένουν στην Ελλάδα και ειδικά οι Αλβανοί.
   Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης είπε
   Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας,
   Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες,
   Γι' αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν επιληφθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων"

   Τι έγιναν όλες αυτές οι πληροφορίες; επιβεβαιώθηκαν;

   Γιατί ένα άρθρο στο Παρόν και μάλιστα όσο διαρκούσαν τα γεγονότα θεωρείται η Βίβλος της εξέγερσης/σχεδίου/πραξικοπήματος;

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ τηλέμαχος αναγνώστου 05/12/2009 16:28:54

    Τηλέμαχε επειδή το παλεύεις ακόμη, είναι πολλές οι πιθανότητες να μην είσαι μισθοφόρος. Αν είσαι όμως μην χάσεις τον χρόνο σου με ετούτο:
    Όταν οι μυστικές υπηρεσίες ασκούν πολιτική

    Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2009
    http://olympia.gr/

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ τηλέμαχος αναγνώστου 05/12/2009 16:39:33

    Διάβασε σε παρακαλώ ετούτο το άρθρο:
    Όταν οι μυστικές υπηρεσίες ασκούν πολιτική
    στο μπλογκ http://olympia.gr/

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ τηλέμαχος αναγνώστου 05/12/2009 16:57:13

    Τηλέμαχε γκούγκλισε τον εξής τίτλο:
    Όταν οι μυστικές υπηρεσίες ασκούν πολιτική

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ B.K.Σ. 05/12/2009 19:19:52

     Το θέμα δεν είναι αν είμαι μισθοφόρος ή όχι αλλά το αν υπάρχει μια στάλα κοινή λογική σε όλα αυτά τα σενάρια, τα οποία τα θεωρείτε αποδεδειγμένα με το που γράφονται κάπου. Τώρα τι σχέση έχει το πόνημα του Θ.Π. (που μπορεί και να είναι σωστό αλλά και εντελώς λάθος χωρις να μπορεί να αποδειχθεί τίποτε αυτήν τη στιγμή) στο οποίο παραπέμπεις με το θέμα μας ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Επειδή έχεις γράψει ότι "δεν διαχωρίζω το ΣΥΡΙΖΑ από τις επιδοτήσεις του Σόρος" και αυτό είναι πολύ βαρύ μπορείς να το στηρίξεις;
     Ξέρεις ποιά είναι η άποψη και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και όλων των "μελών" του προσωπικά για τις πορτοκαλί επαναστάσεις; Πήγαν φυλακή από μια αμερικανόπνευστη χούντα για να υπηρετούν τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στα εξήντα φεύγα; Μπορείτε να απαντήσετε σε μια έστω συγκεκριμένη ερώτηση χωρίς να παραπέμπετε σε κάποιο κείμενο που απλώς θεωρείτε ότι έχει λύσει το ζήτημα;

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 05/12/2009 19:28:29

     ok, αφού δεν τις έβγαζε στην ώρα τους, τις έβγαλε μαζεμένες.
     Τηλέμαχε, προφανώς έχεις κάποιες ενστάσεις για τον Σύριζα και ψάχνεις να βρεις στέρεες βάσεις για να αποκτήσουν υποστύλωμα. Σκοντάφτεις όμως στην αποδεδειγμένη μη διάθεση του άλλου να σε προσηλυτίσει. Μόνον τα συμπεράσματα του μοιράζεται μέσα σ΄ ένα ελεύθερο βήμα ανταλλαγής απόψεων. Αν εσύ έχεις πεισθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί τα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης, με σοσιαλιστικό περιτύλιγμα βεβαίως βεβαίως, με γειά σου με χαρά σου. το πολύ πολύ και ευχαρίστως όταν ξαναδιαβάσεις κάποιο μου συμπέρασμα και απορήσεις να σε ξαναπαραπέμψω σε μια εύκαιρη πηγή καλή τη πίστη. (βαρέθηκα)

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ B.K.Σ. 05/12/2009 20:40:15

     "Αν εσύ έχεις πεισθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί τα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης, με σοσιαλιστικό περιτύλιγμα βεβαίως βεβαίως, με γειά σου με χαρά σου"

     Αυτή είναι πολύ διαφορετική από την κατηγορηματική σου διατύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδοτείται από τον Σόρος.
     Επίσης επειδή ο Λαφαζάνης (για να αναφέρω κάποιον συγκεκριμένο) έχει γράψει εδώ μέσα ή έχει χρησιμοποιηθεί γραπτό του, θεωρείς ότι υπηρετεί τα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης;
     Έτσι ρητορικά ρωτάω (από χθες για εικοστή φορά) δεν περιμένω πια απάντηση. Πάντως χαίρομαι για την αυτοπεποίθησή σου που σε κάνει να βλέπεις τις μάζες να σε παρακαλάνε να τις προσηλυτίσεις.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 05/12/2009 20:52:21

     στο ρητορικό σου για τον Λαφαζάνη θα σου απαντήσω με τον σεβασμό που του αξίζει: μακάρι αυτός και κάποιοι ακόμη να ήτανε μέσα στο ΚΚΕ και η αριστερά στην Ελλάδα να ήταν ενιαία και με άλλο όνομα. Για τα υπόλοιπα σαπάκια μη θέσεις θέμα, που δεν θέτεις φυσικά....

    • anthropos avatar
     anthropos @ B.K.Σ. 06/12/2009 05:26:01

     @τηλέμαχος αναγνώστου

     Ο Λαφαζάνης είναι το «ξεκάρφωμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/12/2009 13:57:36

  Factorx: τέρμα οι προσωπικές επιθέσεις.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 05/12/2009 14:09:20

   Αγαπητέ μου Επώνυμε, από το 2002 έχω συναντήσει πολλούς με την λογική και την συμπεριφορά του Ψυχραιμία στο διαδίκτυο, και δεν αποκλείω πράγματι κάποιοι απ΄ αυτούς να είναι πληρωμένοι. Θυμάμαι την οργή με την οποία τους αντιμετώπισα την εποχή του Σχεδίου Αννάν, και πως εξαφανίστηκαν μετά από αυτό. Δεν μας πτοούνε οι εντεταλμένοι, με τα κρεμμυδάκια τα κάνουμε τα προβοκατόρικά τους, όμως εκεί που ουσιαστικά τους "ισοπεδώνουμε" είναι όταν τους αντιμετωπίζουμε ως ισότιμους συνομιλητές, παραγνωρίζουμε την αποστολή τους και συζητάμε ψύχραιμα τις αιτιάσεις τους. Ακόμη περισσότερο όταν τους χτυπάμε συγκαταβατικά στην πλάτη λέγοντάς τους δεν πειράζει κάποια στιγμή θα καταλάβεις το ατόπημά σου, δίνοντάς τους έτσι την πιθανότητα ακόμη κι αν έχουν πουλήσει την ψυχή τους να την ξαναδιεκδικήσουν πίσω...
   (Με συγκίνησες πολύ...)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ B.K.Σ. 05/12/2009 14:24:22

    Για λίγο καιρό, Β.Κ.Σ. μου, προσπάθησα να τον αντιμετωπίσω έτσι όπως λες. Όμως πρόκειται για πορωμένες συνειδήσης, για ανθρώπους έχουν ηττηθεί ως Έλληνες και ελπίζουν να σωθούν γινόμενοι Αμερικανοί. Γι' αυτούς τους ανθρώπους δεν θα υπήρχε τίποτε καλύτερο από το να γίνουμε 51η πολιτεία των Η.Π.Α.

    Δεν θα έβγαινα να τον καταγγείλω τόσο ανοικτά, εάν δεν μας έλεγε τώρα επίμονα ψέματα σχετκά με το πότε δήθεν άλλαξε στρατόπεδο και άφησε τον Καραμανλή. Γιατί δεν έχει την εντιμότητα να μας δηλώνει μόνον τις απόψεις του; Είναι ανάγκη να τις ενδύει με ψέματα προκειμένου να τις κάνει πιο αληθοφανείς; Αν πιστεύει στις απόψεις του, ας τις αφήσει σκέτες και μπορεί να πείσουν και κανέναν. Όμως όλο και λιγότεροι πείθονται, οπότε αναγκάζεται να καταφεύγει σε τακτικισμούς.

    Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί καλοπροαίρετοι συνομιλητές μας που δεν έχουν καταλάβει ακόμη περί τίνος πρόκειται.

  • Loretta avatar
   Loretta @ Επώνυμος 05/12/2009 16:29:51

   Συγχαρητηρια Επωνυμε...Φορεσες τα γυαλια σε πολλους εδω μεσα...και σε μενα πρωτα απο ολους.

   παντα εβλεπα μια αντιφατικοτητα στις θεσεις καποιων απλα δεν εμπαινα στην λογικη να ψαξω βαθυτερα...ισως γιατι ειμαι σχετικα καινρουργια εδω..

   παντως εκεινο που δεν μπορει κανενας να ελεγξει ειναι το ενστικτο και αυτο δεν χειραγωγείτε απο κανεναν και ποτε.

 17. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/12/2009 13:59:02

  Κατα την γνωμη μου το πραξικοπημα της 6ης Δεκεμβριου 08,οι φωτιες του 07 και η φωτια στην Αττικη το 09 πανε πακετο.Στοχος ηταν ενας: Η ανατροπη του Καραμανλη.Αλλα φοβαμαι οτι οπως δεν ανοιξε ποτε ο φακελος της Κυπρου δεν θα αναζητηθει η αληθεια και για το Δεκεμβριανο Πραξικοπημα.Και βλεποντας και την υπευθηνη σταση του Καραμανλη σε διαφορα θεματα, πιστευω οτι και αυτος για το καλο της χωρας θα ηθελε να κλεισει το θεμα εκει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/12/2009 14:29:58

   Χρειάζεται άραγε να ανοίξουν; Πιστεύεις ότι θα πειστούν περισσότεροι δύσπιστοι; 35 χρονια μετά την Κύπρο ξέρουμε πολύ καλά ότι υπήρξε προδοσία, ένα χρόνο μετά τα Δεκεμβριανά ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι υπήρξε προσπάθεια ανατροπής της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. Αν βγουν κάποια στοιχεία θα πειστούν ίσως ένας-δυο περισσότεροι, αλλά θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα αμφισβητούν. Αφού το γνωρίζουμε λοιπόν τι ακριβώς έγινε, ας ενεργήσουμε αναλόγως, όσοι γνωρίζουμε τουλάχιστον.

   Τα στοιχεία από το περυσινό Παρόν που παρέθεσε η Β.Κ.Σ. είναι άραγε λίγα για να πειστούμε;

 18. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 05/12/2009 14:21:07

  Ψυχραιμία:
  "Ο Τσιπρας θελει να φυγει απο το ΝΑΤΟ (ξερω ξερω για πλακα το λεει,ειναι μυστικος πρακτορας) και να κανει κατι που ονομαζει σοσιαλισμο χωρις να ξερει ακριβως τι ειναι.
  Η Ντορα ειναι αλλου -τελος παντων δεν ειναι θεμα Ντορας,ειναι θεμα πραγματικοτητας."
  Ο Τσίπρας δεν είναι μυστικός πράκτορας του ΝΑΤΟ, δουλεύει φανερά όπως κι εσύ για τα καλά της παγκοσμιοποίησης και για το ξεκάρφωμα στηλιτεύετε τα κακά της κάπου κάπου. Θεωρεί δηλαδή πως η παγκοσμιοποίηση πρέπει να επιτευχθεί σοσιαλιστικά.
  Η Ντόρα ομοίως φανερά δηλώνει υπηρέτης της παγκοσμιοποίησης. Θεωρεί όμως, όπως κι εσύ, πως αυτή πρέπει να κυριαρχήσει καπιταλιστικά.
  Νομίζω πως εάν και οι δύο πλευρές βάλετε λίγο νερό (εβιάν) στο κρασάκι σας (αλσατίας) θα μπορέσετε σε αγαστή συνεργασία να επιβάλλετε την παντοκρατορία της παγκοσμιοποίησης στο Ελλαδιστάν σας. Εμείς θα φύγουμε, θα πάμε στα χωριά μας και μη τολμήσετε να πατήσετε το ποδάρι σας εκεί...

  • pampam avatar
   pampam @ B.K.Σ. 05/12/2009 16:53:41

   Μπράβο σου Β.Κ.Σ. που τα λες στα ίσια ! Φανερά, ολοφάνερα την κάνουν τη δουλειά τους…. Για ένα πράγμα μόνο δεν είμαι σίγουρος: Λες, «Εμείς θα φύγουμε, θα πάμε στα χωριά μας και μη τολμήσετε να πατήσετε το ποδάρι σας εκεί…» Στο δικό μου χωριό τους βρήκα ήδη εκεί, στα σπίτια που τους είχαν πουλήσει οι «τελειωμένοι» από επιχειρήσεις «Χρηματιστήριο» και άλλες πολλές…

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ pampam 05/12/2009 17:03:39

    έτσι είναι η επαρχία, μια ζωή θύμα και ανόητος μιμητής της αήθειας του κέντρου. Επειδή όμως διατηρεί στα σπλάχνα της αποθέματα αρχέγονου ήθους, ας είναι καλά η επαφή με τη φύση, τα ξεπερνάει εύκολα και συνέρχεται γρήγορα...

    • pampam avatar
     pampam @ B.K.Σ. 05/12/2009 17:17:33

     Στο τελευταίο, ευτυχώς, έχεις δίκιο!

 19. TERMATOFYLAKAS avatar
  TERMATOFYLAKAS 05/12/2009 14:23:18

  όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε πρώτα από όλα ψυχραιμία.....

 20. sirmar avatar
  sirmar 05/12/2009 15:37:28

  Φίλες και φίλοι σας το λέω με μεγάλη ειλικρινά ΚΟΠΑΝΑ, ΚΟΠΑΝΑ για να μην πω τίποτε άλλο πιο σοβαρό.
  Έχω πάει σε όλοι την Ευρώπη μόνο εδώ είμαστε οι (κακομοίρηδες) μάγκες τσαμπουκάδες κομπλεξικοί απατεώνες και ότι άλλο κοσμητικό επιθέτω κατεβάζει ο νους (τα κοροϊδία και τα ρολόγια δουλεύν (μακριά από το πι@@. το δικό μου και όπου αλλού) Φίλοι αυτοί ήμαστε Καλά τόσο Μ@@ς ήταν ο πάκης η λουλού ο Χινοφ
  Που δεν μπόρεσαν να τσακίσουν μερικά κοπάνια αλλά τα ήθελε ο κόλος τους
  Όσο για το ΚΚ του όποιου ήμουν και θερμός υποστηριχτής .
  Προτείνω να στήθη στο σύνταγμα να φορά μονό σκελέα με τα σήματα του τριφυλλιού και να πάμε ευχαρίστως να του ρίξουμε ροχάλες τέτοιο καθήκι ητο λες και δεν το ενδιέφερε το κράτος παρά ο Κ@@@ς του
  Καλά κάνει ο χρυσοχοειδης και θα τους λιανίσει .
  Και καλό θα είναι να μεταφερθεί η ΓΑΔΑ στους θρακομακεδονες στο κτίριο που είχε πάρει ο Άγιος Εφρεμ για να κάνει εμπορικό κέντρο.
  Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλαδιτσα μας πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνουν
  Το κακό αρχίζει από τα ΚΟΠΑΝΙΑ που μας κυβερνάμε

 21. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 05/12/2009 16:17:26

  Έτσι είναι ανώνυμε, όσοι είμαστε αρκετό καιρό εδώ, αλλά και όσοι έρχονται σήμερα δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους αλλά και την επιφυλακτικότητά τους.
  Όταν από πέρυσι έγραφα πως το Αντινέα έχει την αφρόκρεμα των σχολιαστών του ελληνικού διαδικτύου και γι΄ αυτό έρχομαι και το διαβάζω συμπεριελάμβανα και τον ψυχραιμία μέσα.
  Και τις εντάσεις μια χαρά τις βγάζουμε πέρα.

 22. Αθανασιος Ι. avatar
  Αθανασιος Ι. 05/12/2009 16:25:16

  Ένα χρόνο μετά... άλλαξε τίποτα;

 23. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 05/12/2009 16:34:54

  H κυβέρνηση.

 24. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 05/12/2009 16:36:29

  Ανώνυμε, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως: Το ιντυμήδια εμένα με κόβει άμα πάω να γράψω το αντινέα εσένα σε αφήνει να γράφεις. Ποιός εφαρμόζει τον στρατιωτικό νόμο λοιπόν;
  Επίσης, εάν το Αντινέα εξέπεμπε μέσα από τον σέρβερ του ΕΜΠ, το ίδιο θα ζητούσα, να φύγει. Ένα διεθνές χρηματοδοτούμενο αντεθνικό δίκτυο έχω κάθε δικαίωμα να μην ανέχομαι την λειτουργία του με την φορολογικές μου εισφορές. Καθαρά σημειολογικό και αισθητικό είναι το θέμα δηλαδή, αλλά έλα που η αισθητική μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει να υπερασπιζόμαστε... Ε, δεν θα μας την αποστεώσετε κι αυτήν!

 25. dkfar avatar
  dkfar 05/12/2009 16:43:38

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201122
  Καταγγελία εχνικών TV για νέες κάμερες που στήνονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό απαντά και για ποιό λόγο διαδηλωτές φορούν κουκούλα. Προφανώς δεν θέλουν να τους φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί η ασφάλεια.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ dkfar 05/12/2009 17:21:52

   γιατί καλό μου να μην τον φωτογραφίζει η ασφάλεια; εμένα που με φωτογράφιζε τί έπαθα; και σπούδασα και στο μεροκάματο βγήκα, και κανένα τζάμι δεν έσπασα, ή μήπως στον κουκουλοφόρο δεν ισχύει κανένα από τα προαναφερόμενα;

   • dkfar avatar
    dkfar @ B.K.Σ. 05/12/2009 17:28:20

    Γιατί να μην το φωτογραφίζει η ασφάλεια; Άλλο και τούτο, βρε τι μου 'μελε να ακούσω. Μα γιατί δεν γουστάρει. Τώρα για σένα τι να πώ, μήπως δέρνεις τη γυναίκα σου, μήπως ξεσπάς σε κανέναν αλλοδαπό υφιστάμενο, μήπως ξεδίνεις αλλιώς; Που να ξέρω τι βίτσιο είναι αυτό να σου αρέσει να σε φωτογραφίζει η ασφάλεια.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ dkfar 05/12/2009 17:39:07

     Διότι δεν έχω να κρύψω τίποτα αγαπητέ μου, δεν σπάω, δεν βαράω, ξελαρυγγιάζομαι αλλά αυτό είναι ελεύθερο και εάν ενοχλεί υπάρχουν και ωτασπίδες, α, και δεν έχω ωραίο ανφας οπότε θα τους κάψω και το φιλμ :Ρ
     Και ομολογώ πως δεν δέρνω την γυναίκα μου, δεν έχω αλλοδαπό υφιστάμενο και ξεδίνω μόνον εδώ! μη ρωτήσω για άλλες απορίες, μάλλον σε κάλυψα....

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ dkfar 05/12/2009 17:57:20

     α, ξέχασα και το σημαντικότερο, με αυτή την φωτογραφία αποδεικνύω πως είμαι απέναντι και τεκμηριώνω πως δεν είμαι ...ασφαλίτης!
     ...λίγο τό ΄χεις;
     {λέω να πάω να τις ζητήσω κι όλας από την Ασφάλεια με σφραγίδα τους για νά έχω να δείχνω στα παιδιά μου και να τα διαπαιδαγωγώ κατά το πατρώον έθος και ήθος!}

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ dkfar 05/12/2009 20:01:55

     Δεν μου αρέσει βέβαια. Αλλά και δεν με ενοχλεί, γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω. Εσύ ή κάποιοι άλλοι μήπως έχετε;;;
     Ε!!! Τότε ΓΟΥΣΤΑΡΩ να βιντεοσκοπούμαστε ΟΛΟΙ!!!

     Έτσι μπάς και γνωριστούμε κάποτε!!!!

     Και τα περί "προστασίας προσωπικών δεδομένων" τα θεωρώ απλά μ@@@@ες. Γιατί άν πραγματικά τα προσωπικά μου δεδομένα ήταν προφυλαγμένα, τότε εξήγησέ μου που βρίσκει το σταθερό μου Τ/Φ η κοπέλλα (συμβασιούχος μάλλον) από την Χ Τράπεζα και με ξυπνάει 4 το μεσημέρι για να μου πεί ότι υπάρχει προεγκεκριμένο στο όνομά μου καταναλωτικό δάνειο;;

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/12/2009 16:44:44

  Πώς είσαι τόσο σίγουρος εσύ; Δεν είναι ζήτημα δικαιώματος στην αντίθετη άποψη, είναι ζήτημα συστηματικής καλλιέργειας ενός κάποιου κλίματος. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις πάντοτε ασκούνται με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου.

  Με πάρα πολλούς έχω διαφωνήσει εδώ μέσα, αλλά ο συγκεκριμένος ξεπερνάει το όριο της διατύπωσης γνώμης και μπαίνει μέσα στο όριο άσκησης εχθρικών ψυχολογικών επιχειρήσεων.

  Τη λέξη Πέμπτη Φάλαγγα δεν την έχετε ακούσει ποτέ;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 05/12/2009 16:52:35

   Είναι γιατί εντοπίζεις πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι ψυχολογικές επιχειρήσεις. Συνεπώς το διακύβευμα είναι το πρόσφορο έδαφος. Σε εμένα και σε εσένα που είμαστε μπετόν αρμέ στην αυτοπεποίθησή μας και στην ιδιοπροσωπεία μας φυσικά και δεν έχουν αποτέλεσμα αυτές οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, συνεπώς εσύ κι εγώ δεν θα χάσουμε αρνητικά τον χρόνο μας με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, αλλά θα τον επενδύσουμε θετικά στο πρόσφορο έδαφος, στους ανθρώπους που απευθύνονται αυτές οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, οι οποίες μόνον άμα ασχολείσαι μαζί τους θεριεύουν, άμα τις απαξιώσεις και τις ξεμπροστιάσεις με την λαμπρότητα των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ιδεών και των απόψεων που ΕΣΥ κομμίζεις μαραγκιάζουν και στεγνώνουν....

 27. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2009 16:44:47

  Δεν συμμερίζομαι τόσο την άποψη περί πραξικοπήματος, δηλαδή κατά τι ρεαλιστικότερες θεωρώ τις απόψεις του Ψυχραιμία για τον Δεκέμβρη. Διαφωνώ σε άλλα μαζί του, αλλά εκτιμώ τη σκέψη και τις γνώσεις του. Δεν υιοθετώ επίσης τραβηγμένους χαρακτηρισμούς.

  Αφού μιλάμε όμως για συνωμοσία, ας τραβήξουμε τη λογική στα άκρα [η συνομωσία περιλαμβάνει και την αφορμή των Δεκεμβριανών, ναι ή όχι;],

  Τρεις αλιεύσεις:
  Από το Μποτίλια:

  http://bostopel.blogspot.com/2008/12/blog-post_26.html

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=434722470152803670&postID=4543246061315375755&isPopup=true

  Και μια άλλη:
  http://prezatv.blogspot.com/2009/12/we-are-image-from-future.html

  Θα έλεγα δε να περιμένουμε τη δίκη.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2009 16:51:16

  Δεν συμμερίζομαι τόσο την άποψη περί πραξiκοπήματos. Περισσότερο ρεαλιστικές θεωρώ τις απόψεις του Ψυxραιμία για τα περσινά. Μάλλον ήταν μια συγκλίνουσα δεσμίδα γεγονότων και τίποτα δεν αποκλείεται.
  Αφού όμως μιλάμε για συνoμωσiα να την τραβήξουμε στα άκρα τη λογική [η συνoμωσiα περιλαμβάνει και την αφορμή των γεγονότων δλδ;]

  Δύο aλiεύσεις από ιστoλoγια:

  1. http://bostopel.blogspot.com/2008/12/blog-post_26.html
  (κaι τα σχoλια)

  2. http://prezatv.blogspot.com/2009/12/we-are-image-from-future.html

  • αρχισαμε avatar
   αρχισαμε @ αλλενάκι 05/12/2009 20:17:45

   Μα και ο ψυχραιμια για ...πραξικοπημα μιλαγε περσυ.

   post 4583. Ποιος ωφελειται?
   ψυχραιμια says:
   10/12/2008 at 8:22 am
   Δεν έχει σημασία ποιος ωφελείται.
   Σημασία έχει ότι βρίσκεται εν εξελίξει πραξικόπημα αναρχικών κουκουλοφόρων.
   Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο ακροτελεύτιο άρθρο του γράφει : Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων δικαιουμένων και υποχρεουμένων να το υπερασπίσουν.
   Αναρχικά στοιχεία επιχειρούν την κατάλυση του Συντάγματος,την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης και την καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας.
   Μην ακούτε όσα λένε οι προοδευτικοί δημοσιογράφοι,τα κανάλια ,τα κόμματα ,ακόμη και ο Καραμανλής.
   Βάσει του άρθρου αυτού εάν θέλετε έχετε το δικαίωμα να βγείτε στους δρόμους για να υπερασπίσετε από τους αναρχοτραμπούκους τη Δημοκρατία,το Σύνταγμα και το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας που απειλείται από τους εμπρηστές.

   Τωρα του την πεφτουν. Μαλλον γιατι δηλωνε ...Ντορικος.
   Δηλαδη οποιος διαφωνει με τον ...Θυμιο, με το Παρον, και με τον Επωνυμο ειναι μισθοφορος?

   ΥΓ.Τον ψυχραιμια δεν τον γνωριζω, και με τις αποψεις του διαφωνω πληρως, δικαιουται ομως να τις εχει και να τις ...ζυμωνει.
   Ή μηπως οχι???

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ αρχισαμε 05/12/2009 20:39:31

    Φοβερή ανάλυση!!!

    Επομένως γιατί να έχουμε στη Βουλή ανθρώπους, εκλεγμένους κατά τις συνταγματικές διατάξεις, οι οποίοι επιχειρούν να καταλύσουν το σύνταγμα με τη βία;;;

    Μήπως τους δίνουμε εμείς τα όπλα για να μας πολεμήσουν;;;;


    Υ.Γ. Εαν μπορεί κάποιος άς μου λύσει μια απορία. Γιατί μετά απο κάθε σύλληψη "αντεξουσιαστή" εμφανίζεται" πίσω του μια στρατιά δικηγόρων και μάλιστα απο αυτούς που θεωρούνται ως ακριβοπληρωμένοι;;;

    Αφού οι αντεξουσιατές "θεωρητικά" δεν θεωρούν νόμιμους τους θεσμούς της εξουσίας όπως είναι η δικαιοσύνη.

    Υπάρχει λογική σ΄αυτό;;;;

    • αρχισαμε avatar
     αρχισαμε @ ΠΕΤΡΟΣ 05/12/2009 21:40:17

     Πετρο,
     δεν το εβαλα για την - οποια - αξια της αναλυσης.
     Αλλα για την αυταξια του δικαιωματος της αποψης.

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 05/12/2009 21:46:10

     Αρχίσαμε.
     Δεν σε καταλαβαίνω. Γίνε σαφής.

    • αρχισαμε avatar
     αρχισαμε @ ΠΕΤΡΟΣ 05/12/2009 22:05:25

     Ποσο σαφης να γινω ρε Πετρο.
     Κολλησα ενα περσινο σχολιο του ψυχραιμια -με την ουσια του οποιου διαφωνω - απλα για να δειξω πως ελεγε τα ιδια με αυτους που σημερα του την ...πεφτουν.
     Ισχυριζομαι πως ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης του, και πως το να καταγγελεις καποιον ως ψευτη, κλεφτη ή μισθοφορο ειναι βαρυ και πρεπει να το αποδειξεις.
     Με στοιχεια και οχι με ...εκτιμησεις.
     Εγινα σαφης?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ αρχισαμε 05/12/2009 20:54:03

    Mπραβο που τα ανακαλυψες αρχισαμε.
    Διαφωνεις μεν αλλα αντιλαμβανεσαι τη σημασια της διαφωνιας.
    Ειναι δεδομενο οτι ολοι οι νεοδημοκρατες ηταν κατα των επεισοδιων που επιζητουσαν την ανατροπη της κυβερνησης τους και που τελικα ως ενα σημειο επηρεασαν το αποτελεσμα των εκλογων.Αρα το ΠΟΙΟΣ ηταν πισω απο τα επεισοδια εχει αμεση σημασια με το ποια γραμμη πρεπει να ακολουθησει πλεον η ΝΔ.
    Ειχε σημασια για τις εσωκομματικες εκλογες αλλα συνεχιζει και τωρα να εχει.Αλλη διασταση υπαρχει αν ηταν πισω απο αυτα οι Αμερικανοι ή καποιοι Δυτικοι και αλλη αν οχι.
    Αυτος φυσικα ειναι και ο λογος που η επισημη ΝΔ αποφευγει να πει ποιος πολιτικος χωρος τα υποκινησε και ποτε δεν θα γινει δικαστικη ερευνα.Επειδη ομως τα φωτα επεσαν πανω στο ΣΥΡΙΖΑ τελικα η διαμαχη μετατοπιζεται στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κατευθυνομενος απο τους πορτοκαλι κυκλους.Εκει εγω εχω ισχυροτατα επιχειρηματα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αντιαμερικανικο και εν μερει αντιευρωπαικο κομμα που προκυπτουν απο ολη την ιστορια του και την ιστορια των μελων του.Φυσικα στο χωρο της ΝΔ αυτα δεν ειναι και πολυ γνωστα γιατι σιγα μην ασχολουνται με τη δραση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Υπαρχουν ομως και τελικα δεν κρυβονται αλλα οταν τα βγαζω μου λενε οτι κανω ψυχολογικες επιχειρησεις η οτι πληρωνομαι απο τη πρεσβεια (αμεσως μετα τον Αλαβανο ισως).

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 05/12/2009 20:59:26

     για να ελαφρύνω την συζήτηση, αν ο Σύριζα έχει αντιαμερικανική ταμπέλα, τα πολλά έργα που έχω δει λένε ότι ο Σύριζα δουλεύει για την αντιταμπέλα :-)

    • anthropos avatar
     anthropos @ ψυχραιμια 06/12/2009 05:33:22

     Λοιπόν, «ψυχραιμία», έτσι που τα λες, ίσως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα (Β.Κ.Σ.) να γίνει η Ντόρα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ … Και μόνο το ότι αποδίδεις «αντιαμερικανισμό» στην αμερικανόπνευστη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Σχέδιο Ανάν, αγωγός και πολλά άλλα) δείχνει πού το πας.

 29. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/12/2009 17:05:22

  Η αληθεια ειναι οτι ο κοσμος ειναι υποψιασμενος για καποια πραγματα.Θυμαμαι στο τελευταιο Τσαντηρι της χρονιας, το καλοκαρι,ο Λακης εκανε ενα γκαλοπ διαφορετικο απο τα αλλα.Η διαφορα ηταν καποιες ερωτησεις που δεν βαζουν στα συνηθισμενα ερωτηματολογια.Μια απο αυτες τις ερωτησεις ηταν η εξης:Τι πιστευετε για οσα εγιναν τον Δεκεμβρη του 08;Λοιπον σε ποσοστο 42 % ο κοσμος απαντησε οτι τα γεγονοτα ηταν υποκεινουμενα.Αφου και ο Λακης προς στιγμη σαστισε.
  Μοιαζει αυτο το 42% να ελαβε τα γεγονοτα υπ οψιν οταν ψηφισε τον Ιουνη και τον Οκτωβρη; Μαλλον οχι.
  Αρα τη ψαχνουμε.Μπανανια ειμαστε και μπανανια θελουμε να ειμαστε.Με δηθεν εκρηξεις οργης που ανατρεπουν κυβερνησεις.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/12/2009 17:50:11

   Κρίμα, πολύ μαύρο συμπέρασμα σε ενδιαφέροντα διάλογο. Πάντως εγώ έστειλα στον Φάκτορα κάτι από αυτά που λέγαμε χθες. θα τα αναζητήσεις?

 30. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 05/12/2009 17:09:06

  "ψυχραιμια says: 05/12/2009 at 2:24 am
  Αλλενακι το τελευταιο πριν παω για υπνο-ισως καταλαβεις καλυτερα.
  Η πληγη της Ελλαδος που μας εφερε ως εδω ανοιξε το 1974.Πρεπει να κλεισει και μετα να ασχοληθουμε με την ανασυγκροτηση."

  Δε μπορώ να εννοήσω τον ρεαλισμό , που πρεσβεύεις μα το 1974 και τη μετέπειτα μεταπολίτευση, μέχρι σήμερα.

  Ποιά πληγή άνοιξε και πρέπει να κλείσει;

  Πριν δεν υπήρχαν πληγές;
  Ο εμφύλιος έγινε για πλάκα;
  Η οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ έχει εξοφληθεί ή όχι ακόμη;
  Τα επεισόδια στη Πόλη το 55 και η ανακύρηξη της μειονότητας από μουσουλμανική σε τουρκική την ίδια περίοδο;
  Η Κύπρος;
  Ο Βασιλιάς και η αποπομπή του;
  Ο Παπαδόπουλος και η χούντα του;

  Μιλας για ρεαλισμό, αλλά έχεις κατηγορηματικό λόγο και πολλές φορές προστακτικό.
  Δε τολμάς να επικοινωνήσεις και ζητάς από άλλους να το κάνουν για σένα.
  Δεν μας αποδεικνύεις τα γραφόμενά σου, αλλά είσαι κατηγορημαικός επι αυτών!

  Μπορείς να μου εξηγήσεις πως στέκουν όλα αυτά;
  Μπορείς να μου βρείς μια φράση που να περιγράφει το στίγμα σου εδώ μέσα;

  Χθές μου έγραψες ότι με ζηλεύεις λίγο, διότι έχω αυταπάτες(http://www.antinews.gr/?p=26403&cpage=1#comment-364619 βλ. ώρα
  05/12/2009 at 12:08 am) και σ' ερωτώ:
  ....
  ....
  Μπορείς να επιχειρηματολογείς επί των απόψεών σου;
  Σε όσες το κάνεις και όποιος το κάνει, εγώ προσωπικά, θα του δίνω σημασία!
  Οποιον δε τον κάνει, θα τον απορρίπτω!

  Κατηγορηματικές απόψεις, αβάσιμες, αστήρικτες, αναπόδεικτες και χωρίς επιχειρήματα είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

  Θα μπορούσες λοιπόν να μου εξηγήσεις

  α) ποιά είναι η πληγή του 1974 και μας έχει φέρει μέχρι εδώ σήμερα, που πρέπει να κλείσει για να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση;

  β) Πώς γίνεται, εσύ, ένας ρεαλιστής να δέχεται ότι μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο τρόπο ανασυγκρότηση; Ποιός είναι ο τρόπος αυτός και πόσο ρεαλιστικός είναι;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 17:22:29

   Δεν είναι έτσι ακριβώς, μην προβαίνετε σε τραβηγμένους χαρακτηρισμούς, ουτε γίνεται εδώ δίκη σχολιαστών. Πολλοί τον εκτιμούν -και εγώ- για τις αναμφισβήτητες γνώσεις του και την πληροφόρηση που εισφέρει εδώ, ιδίως στα εθνικό-διπλωματικο-στρατιωτικά θέματα, ασχέτως του ότι δεν συμφωνουν [και εγώ δεν συμφωνώ μαζί του σε πάρα πολλά]. Άλλο να διαφωνεί κάποιος κάθετα με τον ρεαλισμο που εκφράζει, ο οποίος όμως δεν είναι σαθρός σε καμία περίπτωση, και άλλο να λέμε διάφορα τραβηγμένα και αναπόδεικτα. Ποιος είναι ποιος στην τελική;

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ αλλενάκι 05/12/2009 17:28:32

    ναι αλλενάκι, με κατανόηση στην επιφυλακτικότητα αλλά και με εμπιστοσύνη στην εμπειρία κι εγώ θα παρακαλούσα να τελειώσει υπ΄ αυτή την οπτική το θέμα εδώ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 05/12/2009 17:29:49

    Τα τραβηγμένα, αν είναι τραβηγμένα, εγώ τα είπα αλλενάκι και όχι ο Τυχαίος. Ο τυχαίος έχει μόνον επιχειρήματα, μόνον στοιχεία για τη δράση του. Μην ψαρώνεις τώρα και μην του δίνεις άλλοθι δημοκρατικότητας. Εσύ η ίδια εντόπισες να εισάγει ενδοτισμό υπέρ της Τουρκίας σε ποστ για τους κουκουλοφόρους. Δεν σε παραξενεύει αυτό, τουλάχιστον; Ή δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από μυστικές υπηρεσίες για να γράφουν ως σχολιαστές; Αν λοιπόν υπάρχουν τέτοιοι (και φυσικά υπάρχουν), τι λες, δεν ανήκει ο Ψυχραιμία σε αυτούς;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 05/12/2009 17:45:34

     Επώνυμε εντάξει, δεν ήταν μομφή για σένα.
     Δεν ψαρώνω, ασχέτως του τι εντόπισα. Δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του.
     Στην ερώτησή σου όμως δεν ξέρω να απαντήσω. Τι σημασία έχει αν είναι κάποιος από αυτούς ή αν είναι κάποιος πεπεισμένος από τη Ντόρα ή κάποιος άλλος που τα εκφράζει αυτά ως απλός πολίτης;
     Σημασία έχει αυτό που είπε η Β.Κ.Σ. ότι συζητάς με αυτόν και αντιπαραβάλλεις τα επιχειρήματα και όποια είναι δυνατότερα επικρατούν.

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ αλλενάκι 05/12/2009 18:21:29

    Μπορείς σε παρακαλώ να μου γράψεις ποιός είναι ο τραβηγμένος χαρακτηρισμός και που φαίνεται ότι κάνω δίκη;

    Είναι λάθος που επιζητώ η πληροφόρηση να συνοδεύεται απά επιχειρήματα; Δε ζήτησα αποδείξεις! Επιχειρήματα ζήτησα!

    Το στίγμα βασίζεται στην αναζήτηση της αλήθειας βάση της λογικής.
    Δε μπορώ να δεχθώ απόψεις, χωρίς να υπάρχει κάποια επιχειρηματολογία, μόνο και μόνο επειδή φαίνονται ωραίες, αληθοφανείς, ρεαλιστικές επειδή είναι κατηγορηματικές.

    Τέλος σου διευκρινίζω ότι δε διαφωνώ με τον ρεαλισμό.
    Μάλλον τον αναζητώ.

    Ο ρεαλισμός θέλει επιχειρήματα για να πείσει και εγώ από τον "Ψυχραιμία" δεν πείθομαι, ακόμα!

    ΘΕΛΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, εκτός αν δεχθώ ότι εδώ γράφουμε λογοτεχνικά κείμενα!

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 19:00:14

     αλλενάκι έγραψα
     “Κατηγορηματικές απόψεις, αβάσιμες, αστήρικτες, αναπόδεικτες και χωρίς επιχειρήματα είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!”

     Είναι υπερβολική αυτή η άποψη;

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 19:11:04

     Είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Γιατί εχθρός της δημοκρατίας οπωσδήποτε ένας που δεν εξηγεί τι λέει; Θα μπορούσε να είναι απλώς βλάκας [που δεν είναι]. Όμως έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι η Ελλάδα δεν αναπτύχθηκε σωστά ως αστική δημοκρατία στη μεταπολίτευση, γιατί ηγεμόνευσε ιδεολογικά η αριστερά και μπόλιασε τη δεξιά και έγιναν τα μπάχαλα. Αυτή είναι η άποψή του, εκεί εντοπίζει μάλλον την κακοδαιμονία.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 19:23:22

     Παιδιά, το αν ο Χ ή ο Ψ έχει απόψεις δυσάρεστες ή προβοκατόρικες, άλλοι το βλέπουν άλλοι δεν το βλέπουν. Επειδή έχω μια τάση προς το κυνικό και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, έχω χαρακτηριστεί και ...φιλοδυτικός, δεν με ξενίζει ο ψυχραιμίας, απεναντίας τον βρίσκω ...ψύχραιμο, με στενοχωρεί ο ρεαλισμός, ακούω, συμφωνώ-διαφωνώ δεν έχει σημασία, αλλά δεν είδα αντίφαση ή αποπροσανατολισμό ή παπαρολογία. Εν τάξει, προτιμούσε Ντόρα, και εγώ δεν την πάω καθόλου, c' est la vie.

     Δεν τους πάω τους Τούρκους, ξέρω ότι παίζουν και αλλωνών παιχνίδια, ξέρω ότι έχουν και τα προβληματάκια τους. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την πολιτική που μας συμφέρει, αλλά το προβλημα με εμάς είναι ότι με δύο Έλληνες στο δωμάτιο υπάρχουν 7 γνώμες και μπερδευόμαστε.

     Η εσωτερική μας οικονομική αδυναμία που πηγάζει από βλακώδη φολολογικά συστήματα, διαφθορά και καφρισμό είναι αυτό που μας βάζει σε μειονεκτική θέση. Όχι ότι έχω έτοιμη την λύση (την έχω δηλαδή, αλλά κανείς δεν με πιστεύει χαχαχα)

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 19:23:57

     «φορολογικά»

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 17:24:18

   Τυχαίε, κάνεις πολύ καλό ψυχογράφημα του Ψυχραιμία. Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε τα όσα λες, διότι υποθέτω ότι, μετά την καταστροφή του προφίλ του "Ψυχραιμία", ο ίδιος άνθρωπος θα επανέρχεται είτε ως τελείως ανώνυμος, είτε με άλλο Nick.

   Ήδη πιστεύω ότι ο ανώνυμος παραπάνω που μας λέει ότι "δεν πληρώνεται" ο Ψυχραιμία και ότι "δικαιούται να έχει τις απόψεις του επειδή είναι πολύ καιρό εδώ μέσα" (δηλαδή αλλιώς δεν θα το δικαιούνταν; Το ακούτε ρε εσείς οι νέοι; Μόνον εμείς οι παλιοί ρε εδώ θα έχουμε άποψη, ίσα και σας έφαγα ρε αν δω άποψη εδώ από κανέναν νιούμπη), ήδη πιστεύω λοιπόν ότι αυτός ο λόγος ο "κατηγορηματικός και πολλές φορές προστακτικός" είναι του Ψυχραιμία του ίδιου.

   Εν ανάγκη, μπορεί η υπηρεσία του να στείλει κάποιον καινούργιο, αυτός εδώ κάηκε. Όχι ότι και ο καινούργιος δεν θα καεί γρήγορα, τούτος εδώ ήταν μάλιστα και πολύ ικανός, δύσκολα θα βρουν καλύτερο.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Επώνυμος 05/12/2009 17:32:02

    Επώνυμε επειδή κάποτε έτσι τα σήκωνα κι εγώ τα άλμπουρα επί δικαίων και αδίκων θέλω να σου μεταφέρω ό,τι μου λέει το ακονιμένο πλέον ένστικτό μου: δεν ισχύουν για το συγκεκριμένο παρωνύμιο αυτά.
    πάμ παρακάτ που λέει και η κανίς, :)

    • Loretta avatar
     Loretta @ B.K.Σ. 05/12/2009 18:25:06

     ΒΚΣ θα σε μαλωσω....το παμ παρακατ δικο μου ειναι!!!

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ B.K.Σ. 05/12/2009 18:49:18

     Λορέττα μαλωσέ με! σκάλωσα πάντως τ΄ ομολογώ πριν το αποδώσω, !)

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2009 18:20:42

  Βλεπω οτι πηγα μια βολτα και ο Επωνυμος με στολισε καλα.Δεν πειραζει.
  Ακου λοιπον αγαπητε μου.Δεν υπηρξε μια επανασταση στον 20ο αιωνα που να μην εγινε μετα απο ενα χαμενο πολεμο.Απο τη ρωσικη επανασταση του 1917,τη κινεζικη του 1949 μεχρι και τον ελληνικο εμφυλιο που δε θα γινοταν ποτε αν δεν ειχε προηγηθει η κατοχη.Αυτο οι ηγετες της παλιας δεξιας,της μετακατοχικης το ηξεραν πολυ καλα και φροντιζαν με καθε τροπο να αποφυγουν τον πολεμο με την Τουρκια.Το ηξεραν και οι αντιπαλοι τους και η 17Ν προσπαθουσε και με δολοφονιες Τουρκων και Αμερικανων να προκαλεσει ενα τετοιο πολεμο ωστε μετα απο αυτον να περασει στη δευτερη φαση.
  Μερικοι ομως τελευταια το εχουν ξεχασει.Νομιζουν οτι μπορουν να ανοιξουν ταυτοχρονα μετωπα και προς το εξωτερικο και στο εσωτερικο και να βγουν αλωβητοι.Ισως να πονταρουν και στον "πατριωτισμο" των αριστερων.Δικαιωμα τους να το πιστευουν και δικαιωμα μου να βλεπω αυτο που νομιζω,οτι η ελληνικη κοινωνια ειναι διχασμενη και αν ενας ηγετης της δεξιας προσπαθησει να ασκησει επιθετικη εξωτερικη πολιτικη με το 45% που θα παρει θα βουλιαξει και θα τον περιμενουν τα χειροτερα μετα στο εσωτερικο.
  Επειδη εσεις εξιδανικευσατε το ανοιγμα του Καραμανλη στη Μοσχα θελετε να βγαλετε το ΣΥΡΙΖΑ και την περυσινη εξεγερση αμερικανοκινουμενη.Λαθος.
  Διαβαζω τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ χρονια και ειναι ολες αντιαμερικανικες στα διεθνη ζητηματα.Ο Αλαβανος ήταν χρονια μελος του ΚΚΕ,δηλαδη ακουγε υποδειξεις απο το Κρεμλινο και ηταν και κοντρα στους βομβαρδισμους της Σερβιας και κατα του Ισραηλ και εξω απο το ΝΑΤΟ και οτι αλλο θελετε.
  Απλως ουτε αυτος ουτε η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα ενδιαφερονται για το τι κανει ο Καραμανλης στο εξωτερικο ή μαλλον το μονο για το οποιο ενδιαφερονται ειναι να χρησιμοποιησουν την πιθανη ρηξη με συμμαχους για δικο τους οφελος.Και το οφελος περυσι αν πετυχαινε το πραξικοπημα θα ηταν η ανατροπη της ΝΔ οχι απο αυτοδυναμη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ αλλα απο κυβερνηση συνεργασιας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ οπου αυτοι θα ειχαν βαρυνοντα ρολο.Δεν τους βγηκε ομως.Τα υπολοιπα για συνωμοσιες τα διαδιδει ο Καραμανλης και οι περι αυτον για να δικαιολογησει το γεγονος οτι αφοπλισε τη ΝΔ απο την επαγρυπνηση απεναντι στους εσωτερικους αντιπαλους και αφησε τα πραγματα να εξελιχθουν ετσι.
  ΤΩρα επι των ελληνοτουρκικων : Το ΑΕΠ της Ελλαδος ειναι πλεον το μισο της ΤΟυρκιας και ο πληθυσμος το ενα ογδοο.Η απεναντι χωρα γινεται μεσαιομεγαλη δυναμη και οποιος θελει να εκστρατευσει πρεπει να το ξερει οταν μαλιστα εχει ανοιχτο εσωτερικο μετωπο.
  Αν θελετε να ονομασετε τη περιγραφη της παραγματικοτητας "ψυχολογικες επιχειρησεις" μπορειτε να το κανετε.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ψυχραιμια 05/12/2009 18:43:32

   Αν και δεν απαντάς στις ερωτήσεις μου θα δεχθώ ότι προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις.
   Αυτά που γράφεις είναι μια ερνηνεία, που ικανοποιεί εσένα.
   Πιθανόν και όσους συμφωνήσουν μαζί σου.
   Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλεαβε ολόκληρη Ελλάδα και παρέδωσε μια με "γρίζες ζώνες". Ελπίζω να μην προχωρήσει και άλλο τώρα!
   Με την Τουρκία δεν έχουμε διμερής σχέσεις, αλλά τις έχουμε αναγάγει σε σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ.
   Βέβαια με τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό τις ΕΕ και περισσότερο στην Γερμανία και τη Γαλλία, η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ πολυπλοκεύει.

   Δέχομαι ότι μας κάνεις μια περιγραφή της πραγματικότητας όπως εσύ ρεαλιστικά την αντιλαμβάνεσαι.
   Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.
   Μπορεί να σου διαφεύγουν δεδομένα που φτιάχνουν μια άλλη πραγματικότητα!

   Θα ήθελα πάντωσ να απαντάς στις ερωτήσεις μου!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ένας Τυχαίος 05/12/2009 19:02:45

    Το ΠΑΣΟΚ ειχε δυο φασεις : τη δηθεν "πατριωτικη" και την "αντιεθνικιστικη".Και οι δυο φασεις το εξυπηρετουσαν.
    Στην "πατριωτικη" φαση παρελαβε το 1981 μια Ελλαδα με το 90% του ΑΕΠ της ΤΟυρκιας και 150.000 γεννησεις το χρονο.Πουλησε τσαμπουκα με τα οικονομικα και δημογραφικα αποθεματα του "κρατους της δεξιας" που κατηγγειλε.Επισης εκμεταλλευθηκε τη στρατηγικη θεση της Ελλαδος επι Ψυχρου Πολεμου και τη βεβαιοτητα οτι οι ΗΠΑ θα επενεβαιναν για να αποτρεψουν τη διαλυση του ΝΑΤΟ.
    Η "αντιεθνικιστικη" φαση αρχιζει μετα το τελος του Ψυχρου ΠΟλεμου οταν η Ελλαδα χανει τη σημασια της και πλεον η ΤΟυρκια εχει κανει αλματα καθως τη στιγμη που εμεις πειραματιζομαστε με το τριτο δρομο,προς το σοσιαλισμο ο Οζαλ εισηγαγε φιλελευθερες μεταρρυθμισεις και η οικονομια της ειναι πια σαφως ισχυροτερη ενω οι γεννησεις στην Ελλαδα επεσαν κατω απο 100.000 (τρια ουρρα για τη Μελινα Μερκουρη που ελεγε οτι οι γυναικες δεν πρεπει να παντρευονται και να κανουν παιδια).
    Η επισημη ιδεολογια καθε φορα του κεντρικου προοδευτικου κρατους ειναι και αυτη του επαναστατικου παρακρατους.Στην πατριωτικη φαση αντιστοιχει η "πατριωτικη" 17Ν και στην αντιεθνικιστικη τα "αντεθνικα" Εξαρχεια.
    Τωρα τι πρεπει να κανουμε εμεις : δεν μπορουμε να γυρισουμε το ρολοι της ιστοριας πισω και ο γεγονε γεγονε.
    Δε γνωριζω τι εχει κατα νουν ο Σαμαρας και ελπιζω να σταθμισει ολα τα δεδομενα.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ ψυχραιμια 05/12/2009 19:48:17

     Ψυχραιμία συμφωνώ απολύτως με την βαρύτητα που δίνεις στην εξάρθρωση του παρακράτους της αριστεράς. Δεν συμφωνώ με την υπαγωγή της διαδικασίας σε δεύτερο χρόνο αφού λύσουμε τα ελληνοτουρκικά, και ιδιαιτέρως με το θα μας έχει εμπιστοσύνη το ΝΑΤΟ!, δεν το σχολιάζω καν...
     Άμεσα ξύλωμα του Σύριζα στο καθηγητικό κατεστημένο. Κρίσεις, άτεγκτες και όσοι δεν αξίζουν την έδρα μια συνταξούλα και σπίτι τους -δεν την λυπάμαι την σύνταξη μπροστά στο κακό που κάνουν. Είδες την δύναμη της νεολαίας του Σύριζα που σου ανέφερε ο Τηλέμαχος. ελάχιστη. Από τους καθηγητές ξεκινάει όλη η αθλιότητα και εκεί πρέπει να χτυπηθεί.

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ ψυχραιμια 05/12/2009 20:20:27

     Αυτά δεν είναι δεδομένα.

     Είναι η ιστορία από τη δική σου σκοπιά και σ' ευχαριστώ, που την κατέθεσες.

     Ο Σαμαράς είναι εκλεγμένος στη Βουλή από το 1977 και προφανώς γνωρίζει πολύ καλά το τι έγινε από 10 1981 και μετά!

  • anthropos avatar
   anthropos @ ψυχραιμια 06/12/2009 05:45:31

   Στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε κάποια (Ιογενή) Σερβοφάγα στελέχη για να τα βάλει στα ψηφοδέλτια.
   Ο Συνασπισμός τότε αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να παραστήσει ότι ήταν εναντίον των βομβαρδισμών… Όταν είδε ότι η ελληνική κοινωνία ήταν σύσσωμη εναντίον, έκανε ταχύτατη κολοτούμπα! Κάποιοι από αυτούς πήγαν μάλιστα στη Σερβία τότε (με τον Κωνσταντόπουλο)… Μόνο όσοι ήταν μαζί τους ξέρουν τι έλεγαν εκεί που πήγαν…
   Το ότι προσπαθείς απεγνωσμένα να «αποδείξεις», εσύ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμερικανόπνευστος (στην ηγεσία) μάλλον δείχνει τι πραγματικά είναι….

   • anthropos avatar
    anthropos @ anthropos 06/12/2009 05:47:33

    Το ανωτέρω απευθύνεται στον «Ψυχραιμία»…

 32. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 05/12/2009 18:32:40

  Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, για να τα βάλει το κράτος με μία αλητεία 2-3.000 ατόμων και μερικών πολιτικάντηδων (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) που τους προστατεύουν, θα πρέπει να επιτευχθεί "συμβιβασμός" με την κατά πολύ ισχυρότερη Τουρκία.
  Κατ'αρχήν, αυτό μου φαίνεται παράλογο. Η κοινή γνώμη πλέον είναι διατεθειμένη να τελειώνουμε με τους αληταράδες του αριστροχουλιγκανισμού και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να τους προστατεύει, δίκην νταβατζή, τόσο το χειρότερο για αυτόν. Θα μπει σε πολιτική καραντίνα.
  Αναρωτιέμαι όμως, τί είδους συμβιβασμός με την Τουρκία; Αναγνώριση κυριαρχίας σε μερικές "βραχονησίδες" μήπως; Μήπως και σε καμία κατοικημένη "βραχονησίδα";
  Πολύ Κυβέρνηση Vichy μου θυμίζεις Ψυχραιμία, πολύ Λαβάλ ρε αδερφέ...
  Δεν είμαι του εθνικιστικού μπλοκ, αλλά εδώ λίγο ξεπερνάμε τα όρια και αρχίσουμε να τρελαινόμαστε από τον υπερβάλλοντα ¨ρεαλισμό".

  Οσο συνεχίζεις να γράφεις έτσι, τόσο περισσότερο αρχίζω να λέω "στα τσακίδια η Ντόρα".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μάρκο Τ 05/12/2009 18:43:11

   Δεν ειναι απλως 2-3 χιλιαδες.Προκειται για κανονικο παρακρατος η σχεση του οποιου με το κρατος του ΠΑΣΟΚ ειναι ιδια με τη σχεση του παλιου ακροδεξιου παρακρατους με τη κανονικη δεξια.Το ΠΑΣΟΚ τους χρησιμοποιει και αυτοι το ιδιο.
   Δεν θα αφησει ποτε την πληρη εξαρθρωση τους.Απλως ο συσχετισμος δυναμεων στο εσωτερικο του συμπλεγματος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ -αναρχικο παρακρατος αλλαζει κατα περιπτωση.Περυσι νομισαν οτι ειχαν ευκαιρια να γινουν κυβερνηση με αλλους ορους πιο ευνοικους γιαυτους.
   Επι του συμβιβασμου : σε τουρκικη εφημεριδα πριν τρια χρονια αναφερθηκε οτι η Τουρκια προτεινε επεκταση των χωρικων υδατων στα 12 μιλια στο Βορειο Αιγαιο και παραιτηση απο το δικαιωμα αυτο και παραμονη στα 6 μιλια στο Νοτιο Αιγαιο.Δεν ελεγε τιποτα για βραχονησιδες.Εαν η συμφωνια για παραιτηση απο τα 12 μιλια στο Ν.Αιγαιο περιλαμβανε και παυση της αμφισβητησης βραχονησιδων απο τους Τουρκους θα ηταν καλος συμβιβασμος.Ξερεις εχουν γινει 50 συναντησεις εμπειρογνωμονων μυστικες και δενξερουμε που εχουν φθασει.
   Και κατι αλλο : η Ντορα δεν αποφασισε τιποτα και ουτε ηατν δυνατον να αποφασισει μονη της.

 33. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 05/12/2009 18:34:08

  Το έχω ξαναγράψει: Γιατί αλήθεια δεν χρησιμοποιούνται μάνικες για τους αριστεροχουλιγκάνους βανδάλους; Τότε θα δούνε πόσο διαλυτός στο νεράκι είναι ο συριζο-αριστεροχουλιγκανισμός...

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/12/2009 18:37:10

  Έχει δώσει πολλές φορές σε άλλες συζητήσεις επιχειρήματα για αυτά που πιστεύει, όμως είδα το όνομά μου πάνω πάνω στο ποστ σου και απάντησα από κάτω, απαντώντας και στον Επώνυμο για τα περί πληρωμένης υπηρεσίας. Και το Εχθρός της Δημοκρατίας είναι υπερβολικό, διοτι έχει πει πολλές φορές εδώ ότι είναι υπέρμαχος του αστικού πολιτεύματος και της κοινοβ.δημοκρατίας. ΝΔ από πάντα.

 35. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2009 19:14:03

  Τυχαιος : απαντω στις ερωτησεις σου.
  Η πληγη που ανοιξε το 1974 ειναι το ανοιχτο μετωπο με την Τουρκια.
  Ο εμφυλιος εγινε γιατι το ΚΚΕ ηθελε να καταλαβει την εξουσια.Παρομοιοι εμφυλιοι εγιναν και σε μια ντουζινα αλλες χωρες.Προφανως αφησαν τεραστιες πληγες αλλα μεχρι το 1974 δεν υπηρχε εξωτερικο μετωπο.Οι περιοδικες ελληνοτουρκικες κρισεις καταληγαν σε συμβιβασμους ενω απο τη στιγμη που εγινε η εισβολη στη Κυπρο προφανως δεν μπορει να ισορροπησουν αν δε λυθει το ζητημα αυτο.
  Απαντω λοιπον στις ερωτησεις σου ¨:
  α) η πληγη που πρεπει να κλεισει ειναι τα ελληνοτουρκικα.Αν γινεται δεν το ξερω.Εγραψα μερικες σκεψεις.
  β) η ανασυγκροτηση μπορει να γινει με πληρη εφαρμογη ενος δυτικοευρωπαικου κοινωνικοοικονομικου μοντελου απο μια αποφασισμενη κυβερνηση που θα αντιμετωπισει ολα τα συντεχνιακα συμφεροντα χωρις να εχει εξωτερικες περιπλοκες.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ψυχραιμια 05/12/2009 19:21:24

   Φυχραμία!!!
   Μήπως ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ στην πραγματικότητα δεν σταμάτησε ποτέ;;; Για σκέψου λίγο. Αυτό που βλέπουμε σήμερα τι είναι;; Το 3-4% να προσπαθεί με τη βία να ανατρέψει νόμιμα και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ εκλεγμένες κυβερνήσεις και !!!! γαία πυρί μιχθήτω.....
   Λυπάμαι ειλικρινά που ο Ελληνικός Λαός είναι τόσο ανεκτικός απέναντί τους. Ας όψονται οι "Πολιτικοί" μας απο το 74 και μετά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΠΕΤΡΟΣ 05/12/2009 20:09:15

    Ο εμφυλιος για τους νεοδημοκρατες τελειωσε και τυπικα το 1989 οχι τοσο με τα σουτζουκακια της Μαρικας και τη συγκυβερνηση με το Χαριλαο αλλα και με την πτωση του Τειχους.Για χρονια νομιζαν οτι αυτα εχουν ληξει και δεν τρεχει τιποτα και οτι πλεον οι αντιπαλοι θα ειναι κοινοβουλευτικοι.Ξυπνησαν αποτομα περυσι το Δεκεμβρη και ακομη ψαχνονται και τσιμπιουνται και δεν μπορουν να καταλαβουν τι γινεται,γιαυτο ακους τα πιο απιθανα για την αιτια των επεισοδιων.
    Συνεβαλε και ο Καραμανλης με τις επισκεψεις στον Αη- Στρατη,την καταψηφιση σπο τη ΝΔ του αντικομμουνιστικου μνημονιου στο Συμβουλιο της Ευρωπης και κοιμοντουσαν-πολλοι ακομη κοιμουνται και υπαρχει γενικη συγχυση.
    Εγω ομως ξερω τι ειδα περυσι και αποφασισα "οπισθεν ολοταχως" .

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 05/12/2009 19:52:33

   και στο α) και στο β) συμφωνώ απολύτως.
   Το β) προηγείται του α), και του α) προηγείται μια υποπαράγραφός του, το σκοπιανό, το οποίο και θα πρέπει να επιλυθεί λαμβάνοντας υπόψιν το οθωμανικό τόξο των βαλκανίων που άπτεται απολύτως του α)

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ B.K.Σ. 05/12/2009 20:39:09

    1. Είχα διαβάσει ότι συζητιόταν επί Σημίτη με την Τουρκία, σε επίπεδο τεχνοκρατών-διπλωματών, ένας συμβιβασμός, δηλ. να μειωθεί ο εναέριος χώρος μας και να αυξηθεί ο θαλάσσιος, ώστε να συμπέσουν. 10 μίλια πάνω και κάτω. Δεν ξέρω αν αληθεύει και αν αναφερόταν στο σύνολο του Αιγαίου. Δεν θα ήταν ίσως κακή λύση, καθότι η σημερινή αναντιστοιχία μεταξύ θαλάσσιου και εναέριου χώρου είναι προβληματική από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου. Τί γίνεται όμως με τις "βραχονησίδες"; Αυτό το καινούριο "φρούτο" δεν φαίνεται να τελειώνει εύκολα, γιατί αν ο άλλος θέλει να δημιουργεί πρόβλημα, θα βρίσκει την αφορμή. Σαν τον κακό γείτονα που ψάχνεται διαρκώς.

    2. Σχετικα με το αριστερό παρακράτος, που έχει όντως άκρες στο καθηγητικό κατεστημένο, αλλά βασίζεται και σε διάφορα γκρουπούσκουλα βλαμμένων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των παρυφών του ΣΥΡΙΖΑ (που παίζει στο χώρο το ρόλο του νταβατζή, προς άγραν ψήφων. Αλλωστε ο Αλαβάνος το είπε καθαρά πέρσι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς κάνει και προστατεύει τον "χώρο" γιατί έτσι δεν τον αφήνει να διολισθήσει προς τα χειρότερα!):
    Η εξάρθρωση αυτού του αριστερίστικου παρακράτους για μένα είναι εθνική ανάγκη.
    α. Υποβαθμίζει τραγικά τα πανεπιστήμια,
    β. υποβαθμίζει την αισθητική των πόλεων, με τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς ακόμα και των ιστορικών κτιρίων, όπως η Ακαδημία Αθηνών, μνημείων, κ.ά.,
    γ. είναι ο "χρήσιμος ηλίθιος" πραγωγός του εξισλαμισμού και της υποβάθμισης ολόκληρων συνοικιών μέσω των λαθρομεταναστών
    δ. καταστρέφει τις περιουσίες πολιτών,
    ε. απασχολεί δύναμη της αστυνομίας που θα ήταν απασχολημένη στην πάταξη του κοινού εγκλήματος και της κοινής παραβατικοτητας,
    στ. στοιχίζει τεράστια ποσά στο κράτος, αλλά ωφελεί τις εταιρείες που βάφουν κάθε τόσο τα δημόσια κτίρια, τους τζαμάδες, κ.ά.
    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει μία κυβέρνηση
    α. Να κάνει μία μεγάλη καμπάνια για το θέμα των βανδαλισμών με στόχο την κοινή γνώμη και καταγγέλοντας τεκμηριωμένα το συγκεκριμένο παρακράτος. Να βγουν τα άπλυτα των διαφόρων γκρουπούσκουλων και των φυλάρχων του Αριστεριστάν στη φόρα, υπάρχουν τα μέσα και η πληροφόρηση.

    β. να ξεδοντιάσει το αριστερίστικο παρακράτος με κάθε τρόπο, περιορίζοντας τον ζωτικό του χώρο, όπως το ψάρι που του περιορίζεται το νερό και στο τέλος βρίσκεται να κολυμπάει γύρω από τον εαυτό του. Η κατάργηση του ασύλου πρέπει να είνα μόνο η αρχή.

    γ. να αφήσει τις εκδηλώσεις των αναρχικών να περιορίζονται στο επίπεδο συζητήσεων, παρουσιάσεων βιβλίων κ.ά. Να τους απαγορεύσει να κλείνουν κάθε λίγο και λιγάκι τους δρόμους. Οι συγκεντρώσεις τους σε δημόσιους χώρους να είναι περικυκλωμένες από την αστυνομία, όπως γίνεται στη δημοκρατικότατη Γερμανία.

    δ. να υποβάλει τα πανεπιστήμια σε ουσιαστική αξιολόγηση και σε αυστηρούς ελέγχους επί των οικονομικών. Σε περιπτώσεις που ένα πανεπιστήμιο βανδαλίζεται διαρκώς με την ανοχή των πρυτανικών αρχών, να του στερεί τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών. Ας παραμείνει αχούρι, ένα είδος θεματικού πάρκου των φυλών της Αριστεράς.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ψυχραιμια 05/12/2009 21:01:50

   α) Τα ΕλληνοΤουρκικά έχουν ξεκινήσει με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 με μετακινήσεις πληθυσμών βάση θρησκεύματος και παραμονή μουσουλμάνων στη Θράκη και ορθόδοξων στην Πόλη.
   Το 1955-1959 έγινε το 1ο μεγάλο παιχνίδι με τη Θράκη, τη Πόλη τη Κύπρο(ΕΟΚΑ), τη Τουρκία και τους Αγγλους.
   Εφόσον δεν γίνεται η ένωση με τη Κύπρο, περνάει το παιχνίδι στη Κύπρο, όπου με τη ανεξαρτησία της και τη Συνθήκη της Ζυρίχης η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ επέμβασης σε μια περιοχή, όπου 82% είναι Ελληνες και 18% Τούρκοι.
   Αρα το 1974 δεν άνοιξε η πληγή. Η πληγή είναι ανοιχτή από το 1955!
   Γιατί μας αρέσει να κάνουμε πολιτική από το 1974 και μετά;

   β) Στη χώρα που ανακαλύφθηκε η Δημοκρατία δεν δέχομαι αντιγραφή από άλλη χώρα και μάλιστα Δυτικής προέλευσης.
   Μπορούμε μόνοι μας να παράξουμε Δημοκρατική λειτουργία, που θα έχει τα στοιχεία, που περιγράφεις και ακόμη καλύτερα.
   Αρκεί να έχει ιδεολογική δύναμη για να συσπειρώσει τη κοινωνία, ανεξαρτήτως κομμάτων.

 36. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/12/2009 20:01:35

  Ο Προφήτης, δεν είναι τυχαίος, ούτε τυχαία έχει το όνομα (και δεν κρύβω ότι με έχει κάνει να δω πράγματα από άλλες πτυχές εδώ και καιρό)

  Ωστόσο, και ο ψυχραιμίας γράφει εδώ από καιρό...

  Σαββατόβραδο λοιπόν, ζητώ συγγνώμη, και ερωτώ:

  Αν κάποιος ήταν «πράκτορας» των Τούρκων ή των Αμερικάνων, τι θα έγραφε σε αυτό εδώ το site. Κατά καιρούς «βλέπω» και εγώ πράκτορες (εγώ βλέπω παντού γερμανογάλλους), αλλά είμαι περίεργος τι, και πως, θα προσπαθούσε να πετύχει αμερικάνος (η ...τούρκος) πράκτορας ...επαέ.

 37. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 05/12/2009 20:02:47

  "Η εσωτερική μας οικονομική αδυναμία που πηγάζει από βλακώδη φορολογικά συστήματα, διαφθορά και καφρισμό είναι αυτό που μας βάζει σε μειονεκτική θέση"
  Η συγκεκριμένη θέση είναι η συνισταμένη σχεδόν όλων όσων γράφουν εδώ μέσα και κυρίως των βασικών σχολιαστών του Αντινέα. Είναι η κοινή μας γλώσσα και ο κώδικας αξιών μας και επικοινωνίας μας. Με αυτό το σημείο εκκίνησης δεν είναι τυχαίος και ο πολιτισμός ανταλλαγής επιχειρημάτων μεταξύ όλων. Διότι γνωρίζουμε πως και ο απέναντι εφορμείται από την αυτή προαίρεση, την προκοπή της πατρίδας μας.
  Ε, αυτής της προκοπής οι κουκουλοφόροι είναι εχθροί της.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ B.K.Σ. 05/12/2009 20:14:16

   Οι κουκουλοφόροι είναι εχθροί της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας, της ευημερίας της Χώρας μας και της κοινωνικής γαλήνης. Ας το καταλάβουμε και ας το ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!

   Γιατί αφήνουμε κάποιους (δεν μπορούν να κρυφτούν πιά) να τους δίνουν βήμα και λόγο ύπαρξης;;;;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ B.K.Σ. 05/12/2009 21:14:00

   να προσθέσω επίσης πώς όσοι δεν κοινωνούν αυτήν την προσδοκία, δηλαδή την προκοπή της πατρίδας μας, και το αποδεικνύουν ποικιλοτρόπως και περιπλόκως πρωτοτύπως ενίοτε, είναι ίδιοι με τους κουκουλοφόρους. έχουν το ακριβές ήθος των κουκουλοφόρων.

 38. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/12/2009 22:30:36

  factorx: Επώνυμε στείλε e-mail να στείλω ψυχική βοήθεια

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 05/12/2009 22:43:52

   Μην εχεις.Εγω ως προβοκατορας θα συνεχισω να λεω οτι ο ανθρωπος που υποκινησε την εξεγερση περυσι,ο Αλαβανος,ηταν στο κομμα της Μοσχας την περισσοτερη ζωη του οπως και οι συντροφοι του του ΣΥΝ και ακομη και τωρα λιγο εχουν αλλαξει και εσυ προαπαθησε να τον βγαλεις πρακτορα 007 (εγω ειμαι ο 008).

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 05/12/2009 22:47:55

   Φάκτορα η ανάλυση που είχε ο Επώνυμος ήταν πολύ καλή για τον αμερικάνικο κινηματογράφο και θα λείψει από τον σχολιασμό.
   και δεν νομίζω πως τον ψυχραιμία τον ενοχλούν αυτές οι αντιπαραθέσεις. Αφού έχεις δει ήδη πως μια χαρά τα βγάζουμε πέρα..., :(

 39. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/12/2009 22:38:39

  Επώνυμε,

  διάβασα προσεκτικά ό,τι έγραψες, θεωρώ λογικό να είμαστε όλοι καχύποπτοι, και δεν νομίζω ότι το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες είναι τόπος αθωότητας. Και εγώ ψάχνω για αντιφάσεις, και ασυνέπειες και non sequitur και παράδοξα. Φυσικά και όλοι κοιτάμε ο ένας τον άλλο λοξά, και παίζουμε με ψευδώνυμα και με ιδεές και με προκαταλείψεις... Είναι και μέρος της ...ψυχαγωγίας. Διάβαζε και γράφε.

 40. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/12/2009 22:40:42

  Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο μέρος της θέσης σου αναφορικά με Ράμπο, χόλιγουντ κλπ. Είναι πασιφανές άλλωστε ότι οι Αμερικανοί νίκησαν κατά κράτος τους βιετκόγκ... μόνο στο σινεμά. Όσο για τα υπόλοιπα, ο καθένας δικαιούται να έχει άποψη, όσο ριζοσπαστική σε σχέση με τα ισχύοντα, αρκεί να την τεκμηριώνει ή έστω να προσπαθεί.

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/12/2009 22:54:37

  Εγω του εγραψα απαντηση και εσεις τον κοψατε.Τετοιο κειμενο που συνδυαζε την υπονομευτικη μου αντικαραμανλικη φιλοντορικη δραση με το Χολλυγουντ δεν πρεπει να χαθει.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 05/12/2009 22:59:52

   ήτανε όμως πειστικός, δεν μπορείς να πεις;!
   {εμ δεν σε συμπαθώ τυχαία εγώ από πέρυσι, :) }

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/12/2009 18:46:53

   Ποιος νοιάζεται για τον Καραμανλή; Εδώ μιλούμε για διατεταγμένη υπονόμευση του φρονήματος όλων μας. Τα "αναπόφευκτα" κλπ. σε σχέση με την Τουρκία και τα Σκόπια που προπαγανδίζεις, αυτά είναι κυρίως το πρόβλημα. Καθώς και η αθώωση των εργοδοτών σου από κάθε ευθύνη για το περυσινό πραξικόπημα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και του Αλαβάνου, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο.

   Παρεμπιπτόντως, και ο Παπαχελάς αύριο στους Φακέλους του με το θέμα του τι ακριβώς έγινε πέρυσι στα επεισόδεια ασχολείται. Πάνε να μας βγάλουν όλους αρρωστημένους συνωμοσιολόγους. Ακολοθούν πιστά στον πρώτο κανόνα του Ουμπέρτο Έκο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 06/12/2009 18:56:59

   Περασα σημερα το πρωι απο το πεδιο των επιχειρησεων και πηρα προκηρυξεις.Εκτος απο ΣΥΡΙΖΑ υπηρχε ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΜΕΡΑ,ΕΔΕ,ΟΚΔΕ,μ-λ,ΔΕΑ και διαφορα αλλα μαοικα τροτσικστικα και σταλινικα μορφωματα που πανηγυριζαν για το Δεκεμβρη.Βασικα ολη η αριστερα ηταν.Μπορεις αν θελεις να τους βγαλεις ολους αυτους πρακτορες της πρεσβειας.Αλλωστε πραγματικα οργανωνουν τοσες διαδηλωσεις προς το συγκεκριμενο κτιριο που φαινεται σα να ζητανε κατι απο τους διαβιουντες εκει μεσα.
   Αστα καλυτερα.Καθε χρονο θα εχουμε επετειο και καθε χρονο ολη η αριστερα θα δηλωνει "δεκεμβριακη" οποτε η εκδοχη σου περι Αμερικανων θα ξεθωριασει.
   Δε χρειαζεται αλλωστε πια αφου η προεδρια στη ΝΔ κριθηκε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/12/2009 21:28:33

   Βλέπεις τι κάνεις τώρα FactorX; Παίρνει αέρα. Η προβοκατόρικη δράση αντιμετωπίζεται μόνον όταν την καταγγείλεις. Αν την αντιμετωπίσεις σαν να πρόκειται για τάχαμου ισότιμο συνομιλητή, τότε πάει περίπατο η ισορροπία. Η μόνη πραγματική ισορροπία επέρχεται αν την καταγγείλεις.

   Διότι φίλοι μου, όταν ο άλλος πάει εμμέσως πλην σαφώς να σε βγάλει τρελό επειδή πιστεύεις αυτό που βλέπουν τα μάτια σου (αύριο θα έρθει η συνέχεια παό τον κανονικό Παπαχελά στους Φακέλους), τότε είσαι υποχρεωμένος από τα πράγματα να δείξεις ότι πρόκειται απλώς για πιστή τήρηση του κανόνα νούμερο ένα των συνωμοσιών: Η συνωμοσία δεν υπάρχει, εσείς είστε τρελοί που βλέπετε παντού συνωμοσίες.

   Ψυχραιμία μου, όλη αυτή η συντήρηση του αντιεξουσιαστικού μηχανισμού, η προσεκτική διατήρησή του στους κλωβούς του "ασύλου" των πανεπιστημίων, η αφειδής χρηματοδότησή του από τους διαφόρους Σόρους, υπάρχει ώστε να χρησιμοποείται τις κατάλληλες στιγμές από τους εμπνευστές τους. Ξέρεις εσύ από ποιους.

   Τα υπόλοιπα είναι επαναστατική γυμναστική. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πρώτα ορισμένα πράγματα και όταν έρθει η ώρα οι γνώσεις τους αξιοποιούνται.

   Όσο για τον Αλαβάνο: Ήξερε μήπως ο Ιωαννίδης όταν έκανε το πραξικόπημα κατά του Μακάριου ότι ενεργούσε για τα τουρκικά συμφέροντα; Δεν το ήξερε. Έτσι δεν το ξέρει και ο Αλαβάνος. Όταν το καταλάβει - που μακάρι να το καταλάβει - θα είναι ίσως πολύ αργά.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 06/12/2009 22:02:46

   οκ εδώ είναι το σημερινό σου!
   για σήμερα η μάχη των επιχειρημάτων άνοιξε εδώ:
   ουφ δεν το βρίσκω! είναι η ταύτιση της φυσικής και νομοτελειακής μας ένταξης στη δύση με την οσφυοκαμψία της Μπακογιάννη....
   και σε καλούσα να πιάσεις το γάντι! :)

 42. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 05/12/2009 22:56:17

  Α... ρε ψυχραιμια....Σβατζενεγκερ...
  Τους ...μασας τους Βιετκογκ στο ...πανι.

  ΥΓ. Να υπερασπιζομαι Μητσοτακικο Νεοδημοκρατη ...
  ουτε στους εφιαλτες μου...

 43. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 06/12/2009 01:46:33

  Β.K.Σ. says:
  05/12/2009 at 9:52 pm

  στο ρητορικό σου για τον Λαφαζάνη θα σου απαντήσω με τον σεβασμό που του αξίζει: μακάρι αυτός και κάποιοι ακόμη να ήτανε μέσα στο ΚΚΕ και η αριστερά στην Ελλάδα να ήταν ενιαία και με άλλο όνομα. Για τα υπόλοιπα σαπάκια μη θέσεις θέμα, που δεν θέτεις φυσικά….

  Επιτέλους για πρώτη φορά μερικά τουλάχιστον εντός θέματος! Φυσικά καταλαβαίνεις ότι αυτό σημαίνει πως ο Παναγιώτης είναι ηλίθιος και δεν έχει αντιληφθεί αυτό που εσύ και τόσοι άλλοι εδώ μέσα έχετε συλλάβει δηλαδή ότι οι σύντροφοι του τα παίρνουν (επιδοτούνται) από τον Σόρος και μυστικές υπηρεσίες για να οργανώνουν να εκτελούν και να καλύπτουν πολιτικά, πορτοκαλί πραξικοπήματα (για να φέρουν τον ΓΑΠ στην εξουσία no less).Επειδή όμως αυτός ο χώρος είναι μικρός αλλά με γνωστή ιστορία και ονόματα επανέρχομαι. Ο Λαφαζάνης δεν συνεργάζεται με τη Νέα Τάξη. Ο Γλέζος; Ο Μπανιάς; Ο Κλαυδιανός; Ο Φλαμπουράρης; Ο Κουβέλης έστω; Ή μήπως ο Ρινάλντι και ο Νταβανέλλος που και να ήθελαν δεν θα τους ήθελε η "Νέα Τάξη"; Για όλους σχεδόν εδώ μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας δαίμονας στη σφαίρα της φαντασίας, η ενσάρκωση του κακού, χωρίς όνομα και διεύθυνση, υπεύθυνος για τα περισσότερα δεινά της χώρας αλλά στην πράξη ελάχιστα γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Αυτό όμως βοηθάει μερικούς ευφάνταστους να κατασκευάζουν σενάρια τα οποία με τρόμο διαπιστώνω ότι λόγω άγνοιας τα ενστερνίζεται ένα μεγάλο τμήμα των δεξιών πολιτών. Και αφού αναφέρεις το ΚΚΕ με τόσο σεβασμό γιατί δεν υιοθετείς την άποψη του για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δηλαδή ένας οππορτουνιστικός συμβιβασμένος πολιτικός σχηματισμός που ερωτοτροπεί με τη σοσιαλδημοκρατία; Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή ποιούς βοηθάει πολιτικά αυτή η άποψη αλλά βοηθάει στην καλυτέρευση της δημόσιας (ψυχικής) υγείας.

  • pampam avatar
   pampam @ τηλέμαχος αναγνώστου 06/12/2009 06:31:48

   «Ο Λαφαζάνης δεν συνεργάζεται με τη Νέα Τάξη. Ο Γλέζος; Ο Μπανιάς; Ο Κλαυδιανός; Ο Φλαμπουράρης; Ο Κουβέλης έστω;»
   Αραδιάζεις ονόματα, θα αναφερθώ σε δύο κεντρικά….. Λοιπόν:
   Από την εποχή της αείμνηστης Μαλβίνας (που πρώτη αναρωτήθηκε δημοσίως) πολύς κόσμος έχει προβληματισθεί σχετικά με την παρουσία του Λαφαζάνη στο «χώρο». Εσύ ειδικά θα πρέπει να έχεις προσέξει ότι στα κρίσιμα θέματα (π.χ. σχέδιο Ανάν) ο Λαφαζάνης εκφράζει –και το διευκρινίζει—«προσωπική άποψη». Αυτό είναι πολύ βολικό, καθώς συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα… Πεποίθησή μου είναι ότι ο Λ. χρησιμεύει ως αριστερό άλλοθι. Τον έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Αυτό τον κολακεύει. Και του είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει, όπως είναι δύσκολο για πολλούς που το σκέφτονται. Ο Κουβέλης είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Βέρος σοσιαλδημοκράτης (που ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι είναι κάτι διαφορετικό) παίρνει την ικανοποίηση ότι ο Συνασπισμός (το «ΣΥΡΙΖΑ» είναι επικοινωνιακό ψευδώνυμο) ακολουθεί την πολιτική του. Γλέζος: το «πατριωτικό» άλλοθι εφάπαξ, ή «τα στερνά τιμούν (ή ΔΕΝ τιμούν) τα πρώτα». Δλδ «και εις την λαοκρατίαν πιστεύομεν» ή «και του πουλιού το γάλα». Τα «σκοτεινά» σημεία βρίσκονται αλλού και αφορούν τις κινήσεις Αλαβάνου, Τσίπρα, Κοροβέση. Εκεί κοντά βρίσκεται ο πυρήνας που «εμπνέει» τον «ΣΥΡΙΖΑ».
   Εν κατακλείδει: θα χαιρόμουν πολύ αν ο «ΣΥΡΙΖΑ», δλδ ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, αντί να ψαρεύει σε (πολύ) θολά νερά έβγαινε στην κοινωνία και δήλωνε ευθαρσώς ότι είναι σοσιαλδημοκρατικό σχήμα. Αυτό θα ήταν έντιμο. Το γεγονός ότι δεν το κάνει και «παίζει» με (κοινώς εκμεταλλεύεται) τροτσκιστές, μαοϊκούς και άλλους, μπορεί να βάλει και τον πιο καλόπιστο σε σκέψεις.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ pampam 06/12/2009 12:14:25

    Καλώς τον! Ξέρεις το θέμα μου είναι κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνει από το Σόρος και τις μυστικές υπηρεσίες όπως πιστεύουν και προπαγανδίζουν πολλοί εδώ μέσα και πολύ λιγότερο αν είναι σοσαλδημοκρατία ή ριζοσπαστική αριστερά. Άλλοθι ο ένας, άλλοθι ο άλλος, άσχετος ο τρίτος, εκμεταλλευόμενοι οι τροτκιστές και οι μαοϊκοί. Τι μένει λοιπόν; Ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας που δεν μιλάνε πια μεταξύ τους αλλά έχουν καταφέρει να κάνουν όλους τους υπόλοιπους όργανα της Νέας Τάξης. Συνεπικουρούμενοι από τον .... Κοροβέση! Αυτός σίγουρα τα παίρνει από τον Σόρος (ασε που δεν μιλιέται και αυτός με τον Τσίπρα πια).
    Απλώς, αγαπητοί μου όλη αυτή η δαιμονοποίηση προέρχεται από άγνοια (δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεις τα τρία πιο γνωστά ονόματα του χώρου) ιδίως αν πάρει κανείς υπόψη του αυτά που γράφεις παρακάτω για την ΠΟΣΔΕΠ. Για να μην φτιάξετε κανένα νέο σενάριο πάλι και μιας και θέλετε να βάλετε τάξη και στα πανεπιστήμια (πριν να βάλετε τάξη στο μυαλό σας) η ΑΡΜΕ (που είναι πιο αντ-ΣΥΡΙΖΑ από σας)και η συσπειρωση εχθρεύονται η μια την άλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δράκος του παραμυθιού σας αλλά αυτό το σχήμα αντιβαίνει την κοινή λογική. Αλλάξτε δράκο ή παραμύθι.

    • φωκάς avatar
     φωκάς @ τηλέμαχος αναγνώστου 06/12/2009 15:01:45

     1) Άνθρωποι που αποδεδειγμένα τα παίρνουν από τον Σόρος, όπως π.χ. οι συγγραφείς του ρεπουσικού βιβλίου ιστορίας, είναι μέλη, φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ρεπούση, η Χριστίνα Κουλούρη και άλλα μέλη του CDRSEE γνώρισαν λυσσώδη υποστήριξη από την Αυγή.

     2) Όλες οι νεοταξικές απόψεις (αποδόμηση του έθνους, ναι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, μπράβο στο βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβίας, ναι στο Αννάν) στηρίζονται και υπογράφονται από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

     3) Ιδίως στον πανεπιστημιακό χώρο, οι περισσότεροι νεοταξικοί πράκτορες είναι φίλοι, κολλητοί και "κουμπάροι" του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις αυτές στηρίζονται στην Αυγή, την Ελευθεροτυπία και αλλαχού από τους ίδιους ή άλλα παρόμοια φυντάνια. Όλα τα λαμόγια των πανεπιστημίων, με καριέρες από την μεταπολίτευση που εξαργυρώνουν το πολυτεχνείο, και ροκανίζουν ευρωπαϊκά προγράμματα στον ΣΥΡΙΖΑ τείνουν.

     4) Η ταξική διάσταση αλλά και τα εθνικά κλπ έχουν εγκαταληφθεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κάτι σοσιαλδημοκρατικές ασυναρτησίες υποστηρίζονται, και μαλακίες του τύπου "όχι στο θρησκευτικό όρκο", "κάτω οι παρελάσεις" κλπ λες και αυτά είναι τα πολιτικά μας προβλήματα.

     5) Κουβέντες και μόνο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αρκούν.

     Όπως και ο Ψαριανός στο δημοδέλτιο. Θέλουμε τίποτα άλλο;

    • anthropos avatar
     anthropos @ τηλέμαχος αναγνώστου 06/12/2009 16:34:16

     @φωκάς

     Άψογος!

    • pampam avatar
     pampam @ τηλέμαχος αναγνώστου 06/12/2009 17:13:43

     Ομολογώ ότι είμαι εντελώς εκτός θέματος… Δεν έθεσα θέμα Σόρος και προφανώς δεν εκφράστηκα με σαφήνεια.
     Στη σχέση όμως του τριγώνου Αλαβάνος-Τσίπρας-Κοροβέσης (αυτά που λες για τις μεταξύ τους σχέσεις είναι σωστά) υπάρχει ένα θέμα… Θεωρώ τη συντονισμένη δράση Αλαβάνου-Κοροβέση ενδεικτική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το ότι ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας δεν μιλάνε πια μεταξύ τους δεν μου λέει τίποτα. Η σχέση τους είναι σαφώς ανταγωνιστική. Αλλά η δήλωση Τσίπρα περί Αιγαίου είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εύγλωττη. Τώρα για τον Φλαμπουράρη και τον Μπανιά τι να σου πω…Το περί αντιπαλότητας των δύο ψηφοδελτίων στην ΠΟΣΔΕΠ (που επισημαίνεις) είναι σωστό. Δεν νομίζω να υπαινίχθηκα συμπαιγνία. Δεν είμαι τόσο κακόπιστος όσο νομίζεις και δεν με ενδιαφέρει να βάλω τάξη πουθενά: Θεωρώ ότι το παιχνίδι έχει χαθεί, έτσι κι αλλιώς.

 44. anthropos avatar
  anthropos 06/12/2009 07:08:24

  Το διάβασα…

  http://olympia.gr/2009/12/05/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb/

  Όντως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ τόσο για τη συμπαιγνία όσο και για το ρόλο κάποιας συγκεκριμένης «αριστεράς».

 45. pampam avatar
  pampam 06/12/2009 07:41:05

  @B.K.Σ.
  «Άμεσα ξύλωμα του Σύριζα στο καθηγητικό κατεστημένο … Από τους καθηγητές ξεκινάει όλη η αθλιότητα και εκεί πρέπει να χτυπηθεί.»
  Τώρα λες στο σύστημα να ….αυτομαστιγωθεί!
  Δεν γίνονται τέτοια πράγματα Β.Κ.Σ. μου.
  Ο Σύριζα (καθηγητές) είναι το καθεστώς στα πανεπιστήμια…
  Δεν είδες, μόλις τόλμησε ένας εισαγγελέας να αγγίξει το θέμα «ιντυμίντια-Ε.Μ.Π.» πώς αντέδρασαν οι πρυτάνεις, πώς εκβίασαν με παραίτηση και πώς στηρίχτηκε το πλέγμα «ιντυμίντια-Ε.Μ.Π.» από τους υπουργούς;

 46. pampam avatar
  pampam 06/12/2009 07:48:08

  Β.Κ.Σ

  ΥΓ. Στο πανεπιστήμιο υπάρχει αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (Βλ. τωρινή ηγεσία ΠΟΣΔΕΠ, μετά από κάθοδο με δύο ψηφοδέλτια (!) από τον ΣΥΡΙΖΑ…). Αν και όπου χρειαστεί τείνει χείρα βοηθείας και η Ν.Δ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.