Οι κλαρινογαμπροί της δεξιάς παράταξης
14/04/2014 06:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κλαρινογαμπροί της δεξιάς παράταξης

Στο χώρο της Δεξιάς γίνονται πολλές ζυμώσεις. Χρυσαυγίτες, Ψωμιάδηδες, Πολύδωρες, Ζώηδες, Καμμένοι, Μπαλτάκοι και άλλοι μοιάζουν με … Κλαρινογαμπρούς που κατεβαίνουν από το χωριό και τρέχουν να βρουν γκόμενα

Θα περίμενε κανείς τώρα που η λεγόμενη Κεντροαριστερά πνέει τα λοίσθια και οι ψευτο-προοδευτικές αριστερές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε στον κόσμο, να κυριαρχεί η λεγόμενη Δεξιά - Κεντροδεξιά, η προοδευτική, φιλελεύθερη παράταξη που στοχεύει μόνο στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και που τη λέξη «πατρίδα» δεν την χρησιμοποιεί μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Αντιθέτως, βλέπουμε μια Νέα Δημοκρατία που κρατιέται μόνο και μόνο γιατί ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, τη σωτηρία της Ελλάδας και τα καταφέρνει. Και που είναι η μοναδική σταθερά σε ένα κόμμα που ανέκαθεν σπαράσσονταν από έριδες αφού κάποιοι ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι το κόμμα ανήκει στην οικογένειά τους.

Παράλληλα, βλέπουμε μια σειρά από νέους σχηματισμούς κυρίως δεξιά της δεξιάς που επιδιώκουν να γίνουν (ή έχουν γίνει) κομματάρχες για να μοιραστούν το κομμάτι της πίτας των ψηφοφόρων που έχουν πάθει βέρτιγκο όλα αυτά τα χρόνια.

Έτσι, μέσα σε μια εβδομάδα είδαμε το νέο κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είδαμε τον Βύρωνα Πολύδωρα με τον δικό του σχηματισμό να ανακοινώνει το ευρωψηφοδέλτιο με κύρια υποψήφια την κόρη του. Είδαμε και έναν Τάκη Μπαλτάκο, μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, να δίνει δύο ή τρεις συνεντεύξεις αντί να επιλέξει την ταπεινότητα και την σιωπή μετά την γκάφα(;) - ή όπως αλλιώς πείτε το - με τον φίλο του τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα, στις συνεντεύξεις αυτές άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να φτιάξει νέο κόμμα, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι ήταν, είναι και θα είναι Νέα Δημοκρατία. Έκανε δηλώσεις του τύπου «η ΝΔ χάνει τη Δεξιά» ή ότι «ένστολοι του ζήτησαν να βγει μπροστά».

Είπε δε ότι αν ενωθεί η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ θα «κυβερνάμε για 40 χρόνια, αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά». Πέρα από τον πολιτικό κυνισμό που βγάζει αυτή η δήλωση, μια και πιστεύει ότι μόνο η Δεξιά μπορεί να κυβερνά κι όχι κάποιος άλλος, ο κ. Μπαλτάκος ζητά να ενωθούν ποιοι; Ο Σαμαράς με τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Καμμένο; Υπάρχει κανένα κοινό σημείο όλων αυτών; Μπορεί να διανοηθεί κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι ένα κόμμα ευρωπαϊκό, με δημοκρατικές δομές και διαδικασίες, με ανοιχτά μυαλά και με τον μοναδικό βιογραφικό που έχει, ότι τόλμησε εκεί που οι άλλοι για 40 χρόνια έκαναν την πάπια, να συνεργαστεί με τους νεοναζί και τους ψεκασμένους; Οι οποίοι εκτός των άλλων είναι και οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας;

Είναι δυνατόν να γίνει σε κεντρικό επίπεδο κάτι τέτοιο; Διότι σε επίπεδο ψηφοφόρων φυσικά και μπορεί να γίνει. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ή ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε εγκληματίες, ούτε για τα… σίδερα και τα κάγκελα. Είναι οργισμένοι πολίτες, οι περισσότεροι από τον δεξιό χώρο που απογοητεύτηκαν από το πολιτικό σύστημα και ψηφίζουν για να εκδικηθούν ή γιατί παραπλανήθηκαν από τον άθλιο λαϊκισμό της Χ.Α. και των Ανεξάρτητων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παραδοσιακοί δεξιοί που επλήγησαν από την κρίση, τα μνημόνια, τα μέτρα και που δεν αντέχουν άλλο γι’ αυτό και οδηγούνται στα άκρα. Αλλά που βλέπουν σιγά – σιγά ότι η σωτηρία της πατρίδας σημαίνει και σωτηρία της ψυχής. Και ότι η αποκατάσταση της Ελλάδας δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Εν πάση περιπτώσει, στο χώρο της Δεξιάς γίνονται πολλές ζυμώσεις. Χρυσαυγίτες, Ψωμιάδηδες, Πολύδωρες, Ζώηδες, Καμμένοι, Μπαλτάκοι και άλλοι που θα εκδηλωθούν σύντομα δίνουν μια εικόνα περίεργη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζουν με τους… Κλαρινογαμπρούς που κατεβαίνουν από το χωριό, ντύνονται με τον πιο αστείο τρόπο, βάζουν κάργα ζελέ στο μαλλί, φουσκώνουν στα γυμναστήρια, βάζουν και τα… σκαρπίνια και τρέχουν να βρουν γκόμενα. Στην προκειμένη περίπτωση οι Κλαρινογαμπροί της Δεξιάς εποφθαλμιούν την πολύφερνη νύφη. Να την αρπάξουν, να την διακορεύσουν, «να φάνε καλά» και μετά να την πετάξουν σε μια γωνία ψάχνοντας για άλλη γκόμενα.

Χρειάζεται άραγε η «νύφη», δηλαδή η κεντροδεξιά παράταξη τέτοιους «βλάχους»; Ή μήπως χρειάζεται σοβαρούς ηγέτες που έχουν όραμα, όχι για το κόμμα αλλά για την πατρίδα;

Η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, τα λαϊκά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στην Αμερική μετασχηματίζονται. Αφήνουν στην άκρη τα άκρα και προχωρούν σε γενναίες αποφάσεις με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον νέο πατριωτισμό. Για το τι πρέπει να κάνει η ΝΔ στις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, τα γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο. Δεν χρειάζονται περισσότερα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα φέρουν το νέο το οποίο θα υπηρετεί και τον νέο πατριωτισμό που θέλουμε.

Οι υπόλοιποι κλαρινογαμπροί αυτό που εκπροσωπούν είναι το παλιό και το φθαρμένο το οποίο από μακριά μυρίζει παλαιοκομματισμό, διαπλοκή και εξάρτηση. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της κεντροδεξιάς. Ότι τα παντρολογήματα που υπόσχονται οι περιφερόμενοι γαμπροί οδηγούν στο αδιέξοδο και στην καταστροφή. Όχι της παράταξης, αυτό ίσως είναι το λιγότερο. Αλλά της πατρίδας, κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 14/04/2014 09:26:13

  Δεν εχει σχέση η Δεξιά με τον Φασισμό, ο Πατριωτισμός με την Χούντα, ο σεβασμός στις παραδώσεις της πατρίδας μας και την θρησκεία μας με τον ολοκληρωτισμό. Επικρατεί ένα μεγάλο μπέρδεμα που όμοιο του δεν εχει ξαναγίνει λόγο της κατάρρευσης των ιδεολογιών. Δεν υπάρχουν πια οι κλασικές έννοιες του δεξιού, αριστερού, σοσιαλιστή. Υπάρχει μια παγκόσμια ελεύθερη οικονομία και πρέπει να επιβιώσουμε σε αυτή. Οι κανόνες είναι οικονομικοί και πολιτισμικοί, τείνουν να γίνουν και θρησκευτικοί. Άρα σε μια παγκόσμια οικονομία που αναδιαρθρωνεται, σε ένα γεωπολιτικό σκηνικό που ανασχεδιαζεται και σε μια Ελλαδα που εχει σχεδόν πτωχεύσει, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και σωφροσύνη. Ποτέ οι ακραίες κινήσεις δεν έφεραν τη λύση, αλλά πάντα την καταστροφή. Δεν θα βγούμε απο την κρίση τινάζοντας την Ελληνική οικονομία και κοινωνία στον αέρα. Επίσης για όσους δεν έχουν καταλάβει ο Αντωνης Σαμαράς είναι Πατριώτης, είναι μεταρρυθμιστής, είναι ταυτησμένος με την πορεία της Ελλάδας και πάντα πλαισιωνόταν από όλα τα ιδεολογικά ρεύματα για το καλό της πατρίδας. Στην Πολιτική Άνοιξη είχε συνεργαστεί με τον Λεντακη, με στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ και σύνθημα του ήταν να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε πίσω οτι μας χωρίζει. Δεν ήταν ποτέ καιροσκόπος, πολιτικός γυρολόγος και ανεύθυνος. Η νοημοσύνη και ο εγωισμός των διαφόρων Μπαλτακων δημιουργούν το μπέρδεμα, διότι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι και οι αριστεροί μπορούν να είναι πατριώτες, ότι η δημοκρατία δεν είναι αδυναμία αλλά μεγάλο πλεονεκτήματα για μια κοινωνία και οτι τελικά το κοινό καλό είναι αυτό που θα μας κρατήσει δυνατούς Ελληνες και όχι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ JIM BEAM 14/04/2014 11:20:57

   Ωστε δεν έχει τιναχτεί η ελληνική οικονομία στον αέρα ούτε η ελληνική κοινωνία. Τότε αυτά τα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που χρωστούν στο δημόσιο τι είναι? Το ότι η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από το 58% τι είναι? Περίπου 3,5 εκατομμύρια εργάζονται για να συντηρήσουν όλους τους υπόλοιπους............. Το γιατί δεν αφήνουν την Ελλάδα να πτωχεύσει επαναλαμβάνεται από πολλούς, αλλά ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία έχουν πτωχεύσει και είναι άγνωστο πότε και πως θα υπάρξει ανάκαμψη. Τώρα όσοι θέλουν να βλέπουν το παρών και το μέλλον ρόδινο καλά κάνουν όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τους διαψεύδουν σε όλα τα επίπεδα.

   • JIM BEAM avatar
    JIM BEAM @ Aegean times 14/04/2014 15:33:39

    Τι σχέση εχει ο Α. Σαμαρας με την πτώχευση ? Αυτός μας έβαλε στο μνημόνιο ? αυτός κυβέρνησε τα τελευταία 25 χρόνια ? η τελευταία του πολιτική πράξη ήταν η δημιουργία ενός κόμματος που στηρίχθηκε σε δεξιούς, αριστερούς και κεντροους. Την πτώχευση την αποφεύγουμε σιγά σιγά και αυτό οφείλεται βασικά στην προσωπική προσπάθεια του Πρωθυπουργού. Για την πτώχευση και την ανεργία άλλους πρέπει να τιμωρησετε

    • Aegean times avatar
     Aegean times @ JIM BEAM 14/04/2014 16:54:37

     Εγώ δεν τιμωρώ κανένα γιατί δεν έχω αυτό το προνόμοιο, αλλά μην γράφεις ότι ο Σαμαράς δεν κυβέρνησε, γιατί δεν πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή το 2009, ούτε τώρα συγκυβερνά με τίποτα αγγέλους, ξέρουμε όλοι πολύ καλά με ποιούς συγκυβερνά, άσχετα αν κάνουμε τις πάπιες για να μην υπάρξει ακυβερνησία. Ψάξε άλλα χρυσόψαρα.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Aegean times 14/04/2014 17:04:20

    Μια απαντηση δοθηκε σημερα. Πανω απο 200 ΔΥ απο εφοριες και πολεοδομιες εχουν βγαλει μεγαλα ποσα στο εξωτερικο. *700χιλ. , 1.5 εκ κλπ* Κοιταξτε γυρω σας και θα δειτε την φοροδιαφυγη στο μεγαλειο της ειδικα ανα πατε για Πασχα στα νησια των Κυκλαδων κλπ. Την ανακαμψη πρεπει να την φερουμε ολοι μας !!!!!

  • Stamatina Chasomeri avatar
   Stamatina Chasomeri @ JIM BEAM 16/04/2014 18:40:39

   ειπέ τα ''Χρυσόστομε'', αλλά πού κοινή λογική, πού ?

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 14/04/2014 09:44:50

  Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με τους ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι προσευχή, να τους φωτίσει ο Άγιο πνεύμα, μέρες που είναι μπας και έρθουν στα ίσια τους.

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 14/04/2014 09:45:07

  Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με τους ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι προσευχή, να τους φωτίσει ο Άγιο πνεύμα, μέρες που είναι μπας και έρθουν στα ίσια τους.

 4. Spatharios avatar
  Spatharios 14/04/2014 10:57:38

  θα ήθελα πραγματικά κάποιος να μου δώσει τον ορισμό του νέου πατριωτισμού γιατί δεν μπορώ να τον καταλάβω. Είναι άραγε η προκλητική αδιαφορία στις συνεχείς,και με καθε μεσο, παραβιάσεις των εθνικών χώρων; Είναι η μετάπτωση των διαθεσιμοτήτων των καθε λογής μέσων του στρατευματος στα ιστορικά τους χαμηλά; Είναι η χωρίς αντίδραση παρακολούθηση(;) της δράσης του γνωστού προξενείου στη Θράκη; Είναι η παραπομπή στις καλένδες της προεκλογικής υπόσχεσης περί ανακύρηξης ΑΟΖ; Είναι οι κρυφές συζητήσεις με τα Σκόπια και η απάθεια απέναντι στην προσπάθειά τους ενίσχυσης της εθνικής "μακεδονικής" συνείδησης με συνεχή παραχάραξη της ιστορίας; Είναι το φοβικό σύνδρομο που χαρακτηρίζει ακροδεξιό λόγο την αναγνώριση γενοκτονιών εναντίων Ελλήνων; Γιατί αν είναι ολα αυτά θα ήθελα να παραμείνω στον παλαιό πατριωτισμό και ας με χαρακτηρίζουν οι νεοπροοδευτικοί του μεσαίου χώρου όπως θέλουν

  • Factorx avatar
   Factorx @ Spatharios 14/04/2014 11:59:45

   Ο Νέος Πατριωτισμός: Ο Νέος Πατριωτισμός δεν είναι ιδεολογία, με την έννοια «προφητείας» που πρέπει να εκπληρωθεί, αλλά μια διαρκής προσήλωση στα συμφέροντα του Έθνους. Δεν είναι «ιδεολόγημα», όπου το επιχείρημα της καταγωγής, του «αίματος» υπερισχύει. Δεν είναι «αφήγημα», ένα καλο-ειπωμένο παραμυθάκι για να υφαρπαχθεί η ψήφος του λαού. Δεν είναι γραφικός, δεν είναι μετεμφυλιακός, δεν είναι ρομαντικός. Αναφέρεται στο μέλλον με όρους 21ου και όχι 19ου αιώνα. Δεν έχει καμία σχέση με μίσος και μισαλλοδοξία. Δεν διαχωρίζει και δεν κατατάσσει τους πολίτες σε «εθνικόφρονες και μη». Δεν είναι μονολιθικός, αλλά συνθέτει και ενώνει. Ο Νέος Πατριωτισμός αφορά κυρίως όλους αυτούς που «δεν συνηθίζουν να θεατρίζουν στο εθνικό τους φρόνημα, αλλά μες το άγιο βήμα της ψυχής» όπως έλεγε κι ο Δ. Σολωμός.

   • Spatharios avatar
    Spatharios @ Factorx 14/04/2014 13:35:51

    Αγαπητέ, πολλά τα δεν ώστε να δημιουργηθούν θετικά συναισθήματα για κάτι νέο και άρα ελκυστικότερο του παλαιού. Ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα και εκδήλωση ψυχής, πως μπορεί να απαξιώνει το στοιχείο του ρομαντισμού; Όλους αυτούς που θυσίασαν την ζωή, την ελευθερία, την περιουσία γι αυτό το τόπο τους κίνησε αποτέλεσμα λογικής σκέψης ή αυθόρμητη εκδήλωση ρομαντικής ψυχής; Οι όροι του 19ου αιώνα , με τά όποια στραβά τους, δημιούργησαν μια πατρίδα και την αύξησαν σε αντίθεση της λογικής και του τότε συσχετισμού δυνάμεων . Η επικαιροποίηση των όρων και ο χρονικός προσδιορισμός τους έκαναν τα Ίμια γκρίζα ζώνη . Δημιουργούν συνθήκες αρνητικές και επικίνδυνες σε μέρος της Ελληνικής επικράτειας και απαξιώνουν δίκαιο και ιστορία , γιατί; Για να μη χάσει ο Ευρωπαϊκός νεοπατριωτισμός μας τα 70 εκ πελάτες της εξ Ανατολών φίλης και συμμάχου Τουρκίας; Μπορεί ο πατριώτης να ξεχνά την ιστορία και τα γεγονότα στο όνομα μιας σύνθεσης ποιών; Του δικαίου με το άδικο, των αγώνων περί βωμών και εστιών με την προσπάθεια κυριαρχίας ξένων οικονομικών ή γεωπολιτικών συμφερόντων; Η πραγματική αγάπη για την πατρίδα, ο σεβασμός της ιστορία της, η πίστη στα ιερά και όσιά της , ειδικά όταν αυτά βασίζονται στην Ελληνορθοδοξη παράδοση , δομικό της στοιχείο,δεν μπορούν να συνυπάρχουν ούτε με μισαλλοδοξία, ούτε με ρατσισμό ούτε με κανενός είδους μίσος. Αυτό είναι μια διαχρονική παραδοχή των Ελλήνων πατριωτών και τους διαχωρίζει από κάθε λογής μισάνθρωπο όποιας ιδεολογίας ή ιδεοληψίας. Δεν χρειάζεται ανανέωση και ούτε φόβο παραδοχής στο όνομα της όποιας λογικής συλλογής ψήφων ψευτοπροοδευτικώνχώρων που δεν μπορούν να τον κατανοήσουν.

 5. Ελίζα avatar
  Ελίζα 14/04/2014 11:48:33

  Ηγέτης που θα ενώσει την κεντροδεξιά χρειάζεται και τίποτα άλλο.

  • Βασίλης Β. avatar
   Βασίλης Β. @ Ελίζα 14/04/2014 12:37:36

   Η κεντροδεξιά είμαι μια χαρά ενωμένη. Εμπεριέχει κεντροδεξιούς, καθώς και δεξιούς που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με κεντρώους. Όπως και κεντρώους που πολιτικά και κοινωνικά συνεννοούνται άψογα με τους Δεξιούς. Δεν εμπεριέχει πάντως ακροδεξιούς (είτε απολογητές της χρυσαυγίτικης ψήφου είτε όχι) που μόνιμη επωδός τους είναι «με λένε ακροδεξιό γιατί αγαπάω την πατρίδα» σαν να μην έχουν δώσει δήθεν το παραμικρό δικαίωμα, οι οποίοι θεωρούν την Δεξιά μάλλον τσιφλίκι τους και φαντασιώνονται την παράταξη να μετατοπίζεται ιδεολογικά στον χώρο που κάποτε καταλάμβανε το Λ.Α.ΟΣ. του Καρατζαφέρη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι γύρω τους είναι προδότες, παρατημένοι και δειλοί τζιτζιφιόγκοι.

   • Ελίζα avatar
    Ελίζα @ Βασίλης Β. 14/04/2014 13:48:10

    Την ενότητα της κεντροδεξιάς που ακριβώς την είδες εντύπωση μου κάνει. Αν υπήρχε ενότητα, το κοντέρ θα έγραφε 40ντάρι τουλάχιστον....

   • Ελίζα avatar
    Ελίζα @ Βασίλης Β. 14/04/2014 13:56:13

    Και φυσικα δεν εννοούσα να μετατοπιστεί η δεξιά στα άκρα για να εκλείψουν χα, ανελ και λαος. Οι δεξαμενές όμως αυτών των κομμάτων μπορούν να αδειάσουν το ίδιο εύκολα όσο γεμίσανε άν υπάρξει ηγέτης που θα εμπνεύσει τους ψηφοφόρους τους.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Βασίλης Β. 14/04/2014 14:04:59

    Οι βέροι δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας ουδεμία σχέση έχουν με τους κεντρώους του "βαθύ ΠΑΣΟΚ" που κυνηγάει η Νέα Δημοκρατία να τους εντάξει με κάθε τρόπο! Οι βέροι δεξιοί δεν έχουν τίποτε κοινό με τον κεντρώο Χρυσοχοίδη που είναι υπερήφανος επειδή επί υπουργίας του θα χτιστεί μεγαλεπήβολο τέμενος στο κέντρο της Αθήνας! Οι "κεντροδεξιοί" (κάτι σαν "λίγο απ' όλα" δηλαδή) καθώς και οι κεντρώοι (όλο το ΠΑΣΟΚ, ρηχό και βαθύ) συνυπάρχουν όντως αρμονικά όπως το λέτε και είναι συνολικά γύρω στο 10%-12% του εκλογικού σώματος, αν φύγουμε και οι τελευταίοι βέροι δεξιοί που απομείναμε στη Ν.Δ.

    • Μεγάλες στιγμές avatar
     Μεγάλες στιγμές @ Marcelos 14/04/2014 14:16:40

     Είναι γεγονός οτι σε αυτά τα δύο χρόνια αν στρίψαμε κάπου ,είναι προς τα αριστερά.Θες απο αδυναμία,θες λόγο ΜΜΕ,λόγο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη,λόγο +κυβερνησης; Παρ'όλες αυτές τις ''στρογγυλοποιήσεις'' η Κυβέρνηση εχει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ξεκάθαρο ιδεολογικό προσανατολισμό και η επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών για άλλη μια φορά ορίζεται ως νίκη της ΝΔ

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Μεγάλες στιγμές 14/04/2014 14:56:26

      Εάν η Ν.Δ είχε "ξεκάθαρο" ιδεολογικό προσανατολισμό, δεν θα ήταν η Χρυσή Αυγή στο 10% (για τον ψεκασμένο δεν μιλάω γιατί αυτός δεν ξέρει ούτε για τον εαυτό του τι είναι). Ίσα-ίσα είναι πολύ θολός πλέον ο προσανατολισμός της και για αυτό άλλωστε αναλύαμε σε άλλη ανάρτηση εδώ μέσα πώς θα πρέπει να είναι ένας ενδεχομένως νέος φορέας της (κεντρο)δεξιάς αν δημιουργηθεί. Αυτά που σώζουν τη Ν.Δ από το να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό αυτή τη στιγμή είναι δύο πράγματα: 1.) ο χαρισματικός ηγέτης Α. Σαμαράς του οποίου τον πατριωτισμό και τις ΔΕΞΙΕΣ καταβολές δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς 2.) το ότι η Χρυσή Αυγή απαρτίζεται από bodybuilder που βγάζουν άναρθρες κραυγές στους δρόμους. Εάν η Χρυσή Αυγή είχε 5 καθηγητές πανεπιστημίου να αρθρώσουν λόγο στα παράθυρα και να εξαφανίσουν τα σήματα από Hitler, SS κτλ., η Ν.Δ θα ήταν στο 8%...

     • r+w avatar
      r+w @ Marcelos 14/04/2014 15:27:26

      Μα καθηγητές δεν είχαν όλες οι κυβερνήσεις που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση; Τι διάολο, εξάρτηση έχουμε πάθει από το κατεστημένο της διαπλοκής στα Πανεπιστήμια; Φίλε μου η πρόταση σου κάνει τον Αρβανιτόπουλο να μοιάζει με τον Θερβαντες. Εσύ τι λές; Με ανεμόμυλους παλεύει ο υπουργός παιδείας ή με τα κατεστημένα οπισθοδρομικά μυαλά των ΑΕΙ που έχουν αναγάγει την υπαλληλική δημόσια θέση τους σε ρυθμιστή του πολιτεύματος;

     • Μεγάλες στιγμές avatar
      Μεγάλες στιγμές @ Marcelos 14/04/2014 17:27:48

      Δεν νομίζω οτι το ποσοστό της ΧΑ οφείλεται σε ιδεολογικούς λόγους.Είτε δικούς της,είτε των άλλων κομμάτων.Απλώς εκμεταλλεύτηκε τα κοινωνικά προβλήματα.Οσο δε για τους θεωρητικούς,μάλλον θα της αφαιρούσαν ψήφους αφού αυτό ακριβώς εχει βαρεθεί ο κόσμος,τις ιδεολογικές αναλύσεις.Αν οι καθηγητές φορούσαν αρβυλο και παραλλαγή,ίσως βοηθούσαν. Για τα πλεονεκτήματα του Πρωθυπουργού συμφωνώ,γι'αυτό άλλωστε είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

     • r+w avatar
      r+w @ Μεγάλες στιγμές 14/04/2014 18:38:33

      Θα σε παρακαλούσα να βγάλεις την ΧΑ από το κάδρο. Δεν μίλησα για αυτήν. Απλά είπα ότι με τόσους καθηγητάδες στις κυβερνήσεις των παρελθόνων ετών η χώρα πτώχευσε. Για να περάσει δε ο νόμος για τα ΑΕΙ είδε και έπαθε ο Αρβανιτόπουλος. Στην δε ηλεκρτονική ψηφοφορία έφτασαν να του πουν σαν αντεπιχείρημα ότι δεν γνωριζον από υπολογιστές. Σκέφτομαι λοιπόν ότι εάν η μαύρη αντίσταση στο εκσυχρονισμό είναι οι καθηγητές των Πανεπιστημίων μας τότε καλά θα κάνουμε να τους βγάλουμε από την πολιτική ζωή προκειμένου να ασκήσουν αμιγώς τα εκπαιδευτικά καθήκοντα τους δίνοντα χώρο σε πολίτες που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία. Μόνο αυτό. Άλλωστε έχοντας περάσει από ΑΕΙ κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι ναι οι καθηγητές πολυ καλά μυαλά αλλά ατελή. και λέω ατελή με την έννοια ότι επί 40 χρόνια αχολούνται αποκλειστικά με 20-χρονους και ως εκτούτου δεν έχουν πείρα ζωής για να μεταφέρουν στα υπουργεία και στην κοινωνία κατά συνέπεια.

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ r+w 14/04/2014 22:10:14

      Η ιδιότητα του καθηγητή Πανεπιστημίου είχε να κάνει αποκλειστικά με την άρθρωση του λόγου! Με απολύτως τίποτε άλλο! Άλλο να ακούς κάποιον Bodybuilder να γαβγίζει "έξω οι Πακιστανοί" και άλλο να ακούς κάποιον που χειρίζεται τον λόγο άπταιστα, να μιλά ήρεμα και να εξηγεί σε άπταιστα Ελληνικά όλα τα δεινά που έφεραν και θα φέρουν οι λαθρομετανάστες, την χαριστική βολή που δίνουν στο ΕΣΥ, την τρύπα που δημιουργούν στην οικονομία, τα δισεκατομμύρια μαύρα και αφορολόγητα Ευρώ που φεύγουν για τις τρίτες χώρες μέσω Western Union, την σκληρή εγκληματικότητα που εισήγαγαν κτλ. κτλ.

 6. grande canare avatar
  grande canare 14/04/2014 12:12:32

  Η Νέα Δημοκρατία είναι όπως μια στρίγγλα πεθερά που αν και μετά από χρόνια παραδέχεσαι πως είχε δίκιο στις συμβουλές που σου δινε, συνεχίζεις να μην τη συμπαθείς.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/04/2014 17:29:32

  Πατριωτισμός εν καιρώ ειρήνης είναι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός γιατί χωρίς αυτόν δεν γίνεται τίποτα. Δεν βλέπω που έστριψε αριστερά η ΝΔ επί Σαμαρά.Αντιθέτως είναι πολύ πιο δεξιά απ ότι επί Καραμανλή Β΄όταν 1) τα ελλείμματα κάλπαζαν 2) οι λαθρομετανάστες αυξάνονταν διαρκώς με τις ευχαριστίες Παυλόπουλου 3) οι αναρχικοί έκαιγαν κάθε εβδομάδα ότι ήθελαν. Ζητώ συνεπώς από τον οποιοδήποτε να μου πει σε ποιο σημείο ήταν πιο δεξιός ο Καραμανλής Β΄όταν τώρα ο Δένδιας έχει καθαρίσει σε αρκετό βαθμό την πόλη και υπάρχει φράχτης στον Έβρο και όταν η βίλα Αμαλίας έχει περιέλθει πάλι στο κράτος και το άσυλο έχει καταργηθεί. Οι απέναντι έχουν ακριβώς την αντίθετη εντύπωση και φωνάζουν για ακροδεξιό Σαμαρά επειδή δεν τους κάνει τα χατήρια όπως το 2004-2009.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ψυχραιμια 14/04/2014 17:42:30

   Δεν συγκρίναμε Καραμανλή-Σαμαρά Οι πολιτικές επιλογές είπαμε ''έστριψαν'' εκτός αν είναι Δεξιός ο Μπουτάρης και ο Ζαγοράκης ΥΓ.Οι αναρχικοί πάλι τα σπάνε όποτε θέλουν και οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ μόνο ένα χρώμα είχαν (όχι το μπλε)

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Μεγάλες στιγμές 14/04/2014 17:59:29

    Αλλιώς το σκέφτηκα και αλλιώς το διατύπωσα... Λάθος σχόλιο ...σε προλαβαίνω

  • Βασίλης Β. avatar
   Βασίλης Β. @ ψυχραιμια 14/04/2014 19:43:40

   Ακριβώς. Ποτέ άλλοτε τα Εξάρχεια δεν είχαν λυσσάξει τόσο περί «φασιστικής δεξιάς» όσο τώρα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά Με τον Καραμανλή Β. έκαναν εντελώς την πλάκα τους. Και το κέντρο της Αθήνας από λαθρομετανάστες έχει αδειάσει τουλάχιστον πολύ κάτω από το μισό σε σχέση με τα επίπεδα του 2010. Ακόμα και με τους τοξικομανείς η κατάσταση είναι αισθητά βελτιωμένη. Τώρα αν κάποιοι ονειρεύονται την απόλυτη «σκούπα» που θα επιστρέψει την πληθυσμιακή μας σύνθεση στην περίοδο του 1960, είναι μη ρεαλιστικός στόχος για την εποχή και τα γεωγραφικά μας δεδομένα ενώ με τα τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με απολυταρχικό καθεστώς και σε περιβάλλον κρατικής τρομοκρατίας που θα έγραφε στα παλαιότερά του κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων μη τηρώντας ούτε καν τα προσχήματα. Αν και αυτό το τελευταίο σε ορισμένους αναγνώστες ίσως καλοφανεί, «φτιάχνονται» μερικοί με τέτοιες φαντασιώσεις.

 8. Ηλίας avatar
  Ηλίας 14/04/2014 19:33:15

  Τι μας λέει δηλαδή το άρθρο. Ότι ο Πολύδωρας, αυτός που η ΝΔ είχε υπουργό και πρόεδρο της βουλής, δεν είναι ΝΔ ?? Ότι ο Ψωμιάδης , αυτός που η ΝΔ είχε για χρόνια βουλευτή, νομάρχη και περιφερειάρχη, που ανέλαβε προσωπικά τη στήριξη Σαμαρά στις εσωτερικές εκλογές, δεν είναι ΝΔ ?? Και όλοι οι άλλοι Ζώης, Καμμένος κλπ που βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δεν είναι ΝΔ ?? Απλά αυτός που μέσα εδώ όλοι σχεδόν εκθειάζουν σαν μεγάλο ηγέτη τελικά δεν έχει το ανάστημα να ενώσει μια παράταξη από την οποία προέρχεται (αλλά που κάποτε κάποιοι θεωρούν ότι πρόδωσε). Η σχεδόν ακραία ρητορική του για κάποια θέματα και η περίεργη αντίδρασή του στην αρχή της κρίσης, αποξένωσαν πολύ κόσμο. Και αυτός ο κόσμος δεν είναι αυτός που εύκολα ψηφίζει ΧΑ ή ΑΝΕΛ, είναι αυτοί που βρίσκονται προς τη μεριά του κέντρου. Είναι αυτό το περίπου 20% που στις πρώτες εκλογές, εκεί που φάνηκε τι δύναμη έχει ο καθένας, ψήφισαν τα διάφορα μικρά κόμματα που βρίσκονταν ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η στροφή του Σαμαρά προς τη λογική είναι αυτή που δημιούργησε τους ΑΝΕΛ και μεγάλωσε την ΧΑ. Αν ο Σαμαράς είχε τη λογική να στηρίξει την τότε κυβέρνηση του ΓΑΠ, με κριτική διάθεση βέβαια, όταν τα πάντα έδειχναν τον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας θα είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να είναι αποδεκτός από όλους τους πολίτες. Αλλά επέλεξε τη σύγκρουση για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και να προσφέρει ομπρέλα πολιτικής κάλυψης για τον Καμμένο τον Αλογοσκούφη τον Πολύδωρα και διάφορους άλλους. Ε λοιπόν μόνος του τους έδωσε τα "όπλα" για αυτό που ακολούθησε.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/04/2014 20:48:49

  Αν αληθεύει η είδηση πως ο Σαμαράς διόρισε σύμβουλό του για τα κοιτάσματα τον Σόλωνα Κασίνη, τότε πράγματι έκανε κίνηση ματ...το μήνυμα ας το πάρουν πολλές πλευρές στο εσωτερικό επιχειρηματικό αντι-κοιτασματικό λόμπυ...για να δούμε...

 10. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 16/04/2014 00:11:27

  Η "σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά" αν δεν κάμω λάθος, ασχολείται εδώ και καιρό με την διαρκώς αυξανόμενη εκλογική επιρροή των "βλάχων". Ίσως γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα απέτυχε να διευκρινήσει τί είναι ο... νέος πατριωτισμός, χαχαχαχαχαχαχα

 11. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 16/04/2014 15:51:14

  Η Ελληνικη Δεξια, πρεπει να ξανα-μαζευτει. Ουσιαστικα εχουμε τη πλειοψηφία στη κοινωνια, αλλά εχουμε γινει 100 κομματια. Ο Β. Πολυδωρας, εφυγε απ τη ΝΔ , όταν θεσπιστηκε ο νεος φορος ακινητων (ΕΝΦΙΑ) ο οποίος με τις τωρινες αντικειμενικες αξιες είναι βάρβαρα δημευτικός. Στις αμεσως επομενες δημοσκοπησεις, με τον ΕΝΦΙΑ, η ΝΔ απ το περιπου +2% πηγε στο -2% απ το ΣΥΡΙΖΑ. Σας το εχουμε πει απειρες φορες. Ριξτε ~30% τις αντικειμενικες αξιες στις μικρο-μεσαιες και μεσαιες περιοχες (με σημερινες τιμες 1.000- 2.000 Ευρω ανα τ.μ) και θεσπίστε ένα λογικο αφορολόγητο Α' κατοικιας (πχ 120.000 Ευρω) και τοτε αυτόματα η ΝΔ αποκαθιστα την αδικια , κερδιζει ευκολα τις εκλογες και ολοι αυτοι οι ....κλαρινογαμπροι χανουν μεγαλο μερος της εκλογικης τους επιρροής. Για καλο σας το λεμε....ακουστε μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.