#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2011 21:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι καιροί δεν περιμένουν…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Είναι φανερό, ακόμη και στον πιο αδαή, ότι καταρρέουν. Πάνε από μέρα σε μέρα και πλέον κινδυνεύουν να σκοντάψουν σε οτιδήποτε.

Ένα δυο τυχαία γεγονότα, κανά δυο κατραπακιές ακόμη, σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη αποτυχία του Μνημονίου κι όλων των «επικαιροποιήσεων» του, και ο τουρίστας πρωθυπουργός μας θα βρεθεί με μαυρισμένο μάτι στο πολιτικό καναβάτσο.

Ο Αντώνης θα γίνει Πρωθυπουργός στις χειρότερες συνθήκες. Οι κίνδυνοι θα είναι τεράστιοι, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι «σοσιαλιστές» και οι τσιλιαδόροι τους σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο. Το χειρότερο δεν είναι ότι καθυστέρησαν εγκληματικά κι εκ δόλου και τελικά πήραν λάθος μέτρα σπρώχνοντας μας στις αδιέξοδες δουλείες της δανειακής σύμβασης. Το χειρότερο είναι ότι καταρράκωσαν το ηθικό του κόσμου, τσάκισαν την ψυχολογία όχι μόνο της αγοράς αλλά και του τελευταίου πολίτη. Οι άνθρωποι στα σπίτια τους βαστούν το κεφάλι τους με απόγνωση, μπαίνουν στα μαγαζιά των γνωστών τους και σταυρώνουν τα χέρια τους λέγοντας ο ένας στον άλλο «τι θα κάνουμε;», λες κι οι Γερμανοί πέρασαν το Κλειδί και κατεβαίνουν για τις Θερμοπύλες.

Ο Παπανδρέου απέτυχε. Τα ‘κανε ρόϊδο. Φεύγει ατιμασμένος κι έχοντας κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δεν έχω λεφτά στην Ελβετία, κι εδώ καλά - καλά ούτε 1000 ευρώ στην άκρη. Δεν έχω off shore, άϋλους τίτλους, ομόλογα, ούτε σαλέ στις Άλπεις, ούτε καν στην Αράχωβα. Δεν μπορώ λοιπόν να αποσυρθώ στη Ζυρίχη μέχρι να περάσει η μπόρα, κι ούτε θα μου ‘κανε κέφι. Πολύ αντισηπτική η Ελβετική Ομοσπονδία για τα γούστα μου. Έχουν βέβαια αξιοθαύμαστο Στρατό καθ’ ολοκληρίαν εξ εφέδρων, σκέτο υπόδειγμα, αυτούς αντέγραψαν οι Ισραηλινοί κι άμεση δημοκρατία πρώτης τάξεως, πατριωτισμό ανοξείδωτο, ρολόγια με κούκο και ωραία τυριά με τρύπες αλλά δεν έχασα τον γάϊδαρο μου στις Άλπεις. Εδώ θα κάτσω, όπως κι εσείς, όλοι μας. Η αφεντιά μου στον Κορυδαλλό, εσείς στο Περιστέρι, την Δράμα, τα Γιάννενα, στις πόλεις και τα χωριά μας. Κοντά στα παιδιά μας, στους γονείς και τους φίλους μας, σ’ όσες, όσους κι όσα αγαπάμε.

Κι εγώ και κάθε σοβαρός άνθρωπος που αγαπάει την Πατρίδα θα θέλαμε να τα κατάφερναν τούτοι οι άχρηστοι. Να έμπαινε η Πατρίδα σε πορεία ανάκαμψης κι ανάπτυξης. Κανείς μας δεν θα ήθελε να κρέμεται η χώρα με το ΄να χέρι απ’ το γκρεμό για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης. Ούτε κι ο ίδιος θα το ‘θελε, γιατί την αγαπάει τούτη τη φλούδα γης και τους ανθρώπους της.

Όμως τελικά θα τον καλέσει το καθήκον. Θα του χτυπήσει η Ιστορία την πόρτα και θα του δώσει φύλλο πορείας για την πρώτη γραμμή. Σύντομα.

Κάθε τόπος έχει τον αφέντη του κι εδώ αφέντες είναι οι Έλληνες. Κι οι Έλληνες, η Πατρίδα, θέλουν Αρχηγό. Όσο πιο άγριοι οι καιροί, τόσο πιο μεγάλη η ανάγκη γι’ Αρχηγό, πρόμαχο, μπροστάρη.

Ο Αντώνης έχει χρέος να πιάσει γερά το τιμόνι και θα το αδράξει γερά και μ’ άγρυπνο μάτι. Θα ήταν καλύτερα αργότερα, σε καλύτερες συνθήκες, να ‘χαμε καβατζάρει τον κάβο. Όμως δεν είναι έτσι, οι συνθήκες για τον Λαό γίνονται κάθε μέρα και χειρότερες. Η θέση μας  είναι πλάϊ στους απλούς ανθρώπους. Αυτοί είναι η Πατρίδα κι όχι οι πολιτικοί φεουδάρχες, βροντόσαυροι της παρακμής, όχι οι εκατό τραπεζίτες κι οι χίλιοι ταβλαδόροι μεσάζοντες του Κολωνακίου, βλαχομπαρόκ «αριστοκρατία» του δίφραγκου.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Η χώρα κάθε μέρα «στεγνώνει» περισσότερο. Οι άνθρωποι βουλιάζουν στην ανασφάλεια, την ανέχεια. Το πρώτιστο καθήκον του Αντώνη Σαμαρά θα είναι η συγκρότηση μιας δύναμης κρούσης. Μια κυβέρνηση – γροθιά που, ριζοσπαστικά κι ανελέητα απέναντι στις δυνάμεις της παρακμής, θα κάνει όλα όσα δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να κάνουν οι ιδεοληπτικοί ερασιτέχνες του κ. Παπανδρέου.

Κι επειδή ο ίδιος είναι άνθρωπος θετικός, που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, θα κερδίσει τον μισό αγώνα κάνοντας το σημαντικότερο: πυρπολώντας τα ξερά χόρτα της παρακμής με την φλόγα της Φιλοτιμίας.

Οι Έλληνες, οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης, απείθαρχοι με αγορασμένα διπλώματα, το 2004 οδηγούσαν αδιαμαρτύρητα στριμωγμένοι, αφήνοντας ελεύθερη την «ολυμπιακή λωρίδα» κυκλοφορίας, γιατί είχαν πειστεί για τον σκοπό. Κι αν σπάνια κάποιος την παραβίαζε, έτρωγε μούντζες σύννεφο από τους υπόλοιπους, τους πολλούς. Δεν έχει σημασία αν τους εξαπάτησαν και κατάκλεψαν την χώρα οι γνωστοί επιτήδειοι με το όργιο των ολυμπιακών έργων. Οι Έλληνες πίστευαν ότι πρέπει οι αγώνες να πετύχουν, για το ονόρε, το φιλότιμο, την οικονομία. Ρωτούσε ξένος τον δρόμο κι άγνωστοι τον έπαιρναν απ’ το χέρι να τον πάνε.

Καθαρές και τολμηρές λύσεις κι ο Σκοπός ένας: να ξυπνήσουμε το δαιμόνιο και την Φιλοτιμία του Έλληνα. Διοίκηση δια του παραδείγματος, υψηλό εθνικό και κοινωνικό φρόνημα, σαφή σκοπό, αυτά θέλει ο Έλληνας. Επίσης όμως θέλει να βλέπει ανταποδοτικότητα. Να πιάνουν τόπο οι κόποι κι οι θυσίες του. Αν το νοιώθει αυτό, πάρ΄ του την ψυχή!  Κι όχι πια ατιμωρησία των μεταπολιτευτικών κοτζαμπάσηδων. Γιατί η ατιμωρησία ξυπνάει την οργή των τίμιων ανθρώπων, χλευάζει την αξιοπρέπεια τους, τους φτύνει κατά πρόσωπο.

Μετά την πεισιθανάτια εκδοχή, το εκβιαστικό νταβατζιλίκι του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, επιτέλους ο Έλληνας θ’ ακούσει καθαρές κουβέντες, πρακτικές, ρεαλιστικές λύσεις, που δεν θα περιγράφουν απλώς τον πνιγμό αλλά το πώς θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ την κρίση και τον κακό μας εαυτό.

Κι αυτό δεν γίνεται με απειλές, καταστροφολογία και συκοφαντίες, ούτε αποδομώντας την εθνική ταυτότητα, την εθνική και κοινωνική συνοχή. Αυτό γίνεται με περηφάνεια, επιθετική ορμή, με δημιουργική ενότητα, ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες. Θέλει δαιμόνιο μωραΐτικο, αρβανίτικο πείσμα, ανωγειανή περηφάνεια, κεφαλονίτικη «τρέλα»  κι ηπειρώτικη νοικοκυροσύνη. Τις αρετές του καλού μας εαυτού. Θέλει τολμηρούς, γενναίους. Ωραίους τρελούς. Έλληνες.

Κι επειδή αυτά φαντάζουν «θεωρητικά» σε κάποιους κι αναρωτιούνται για τα πρακτικά, αυτά τα «θεωρητικά» είναι τα πιο πρακτικά, οι τεράστιες δυνάμεις που θα κάνουν πάλι την χώρα γόνιμη, παραγωγική, αληθινά πλούσια.

Οι επενδύσεις, τα παραγωγικά έργα, η αναγέννηση κι ανασυγκρότηση της βιομηχανίας, η Επιστροφή στη Γη μας, δεν θέλουν μόνο σταθερό κι ελκυστικό φορολογικό σύστημα, ευέλικτο και πρακτικό θεσμικό πλαίσιο.

Πάνω απ’ όλα θέλουν Ηθικό κι αυτό σήμερα μόνο ο Αντώνης μπορεί να το εμπνεύσει, γιατί απλούστατα το ‘χει. Δεν ελπίζει απλά στη Νίκη. Είναι σίγουρος γι’ αυτήν κι έχει σχέδιο, δρομολόγιο και τρόπο. Μα, θα πείτε, με ποιούς;

Έχει ανθρώπινα αποθέματα η Πατρίδα, αδέρφια. Μην φοβάστε. Από μυαλά και γενναίους η Μάνα ήταν πάντα σταχανοβίτισα. Υπερπαραγωγική…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanasis avatar
  thanasis 26/02/2011 22:03:13

  ο αντωνης σαν ηγετης μακρας πνοης θα κληθη να σωση την ελλαδα
  τον ακολουθη πανστρατια ανθρωπων αλα και ελπιδων του
  λαου αλλα και του εθνους αλλωστε η νουνεχης ανθρωποι
  και αυτη η παραταξη παντα καλειται να σωση την
  ριμαγμενοι απο το ΠΑΣΟΚ Ελλαδα

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ thanasis 27/02/2011 15:25:34

   Με αυταπάρνηση, σοβαρότητα και συνέπεια. Και με την αυστηρότητα, την έννοια της οποίας έχουμε ξεχάσει.

   Και για να γίνουν αντιληπτές αυτές οι απαιτήσεις, καλώς ή κακώς, μαζί του και οι κρεμάλες. Γιατί είναι γνωστοί οι ημέτεροι κάθε παρατάξεως που έκλεψαν. Που τους ξέρουν πολύ καλά και οι δικαστές μας. Τόσο καλά που μόνο πάρτυ δέν οργάνωσαν οι μέν με τους δε. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν παρέα στο Σύνταγμα και παρουσία 'ολων των ΜΜΕ ελληνικών και διεθνών να αποχαιρετίσουν τον μάταιο τούτο κόσμο, δείχνοντας στους υπόλοιπους Έλληνες ότι, κάθε παρανομία έχει την τιμωρία της.

   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΑ Αντώνη, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ δέν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Ο κόσμος μόνο αυτό περιμένει για να προσφέρει στην απαλλαγή του τόπου απο την μιζέρια

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. Στρυμών avatar
  Στρυμών 26/02/2011 22:08:47

  Ο λαός είναι πλεον δύσπιστος και υποψιασμένος . Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη . Χρειάζονται πολλοί γύρω από το Σαμαρά . Μα αυτό που πάνω απ' όλα χρειάζεται είναι να δώσουν αυτοί το παράδειγμα .Όλοι τους.Μακροχρόνια , σκληρή δουλειά απ' όλους.Αν ζητάνε θυσίες , σκληρή δουλειά και υπομονή από το λαό , θα πρέπει όλα αυτά στο διπλάσιο , πρώτα να τα υιοθετήσουν και να τα εφαρνόσουν για τους εαυτούς τους. Περιμένουμε να μας πείσουν.Ο λαός δεν θέλει την καταστροφή του.Πρέπει όμως πρώτα να πεισθεί . Δεν ξεγελιέται πλεον.

 3. Tem avatar
  Tem 26/02/2011 22:11:26

  Μπράβο Φαήλο. Είναι πλέον βέβαιο ότι βαδίζουμε προς το τέλος της εποχής Παπανδρέου. Ο Αντώνης έρχεται σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα. Χρειάζεται ανθρώπους σαν κι εσένα. Προχώρα γερά Επιλοχία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tem 27/02/2011 01:22:27

   Γεια σου ΥΕΑ!

 4. Eva avatar
  Eva 26/02/2011 22:11:29

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ......ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ.....!!!!
  ΑΛΛΩΣΤΕ, "ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ..!!!!" (Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ).

 5. yiannos avatar
  yiannos 26/02/2011 22:12:19

  λεξιλόγιο πολεμικου ρεπορτάζ...
  ελπίζω ο Αντώνιος να μην επινοήσει καμιά πραγματική πολεμική ιστορία

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ yiannos 27/02/2011 01:23:16

   Μην φοβάσαι, βρε κουτό, εσύ θα πλέκεις κάλτσες στα μετόπισθεν.

 6. pakra avatar
  pakra 26/02/2011 22:15:42

  φαηλο αυτα που γραφεις λαμπουν,καπως ετσι θελω και εγω το αυριο.και αν ο αντωνης ειναι αυτος που λες η ιστορια θα τον παρει απο το χερι και θα τον παει εκει που εκει που πρεπει.

 7. pepito avatar
  pepito 26/02/2011 22:19:30

  οι αφεντες δεν ειναι ελληνες. οι πασοκοι ακομη προηγουνται στις δημοσκοπησεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ pepito 27/02/2011 01:24:15

   Η διαφορά είναι ήδη εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

   • trans avatar
    trans @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 10:51:43

    Όντως!!!!

   • LEWNIDAS avatar
    LEWNIDAS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 11:10:17

    και με μια δεξαμενη του 30+% να ψαρεψεις!! εκει που το πασοκ δεν μπορει να παρει ψηφο

 8. Tassos avatar
  Tassos 26/02/2011 22:28:23

  Να ανέβει να κάνει τί ρε Φαήλο? Να κάτσει να βλέπει κι αυτός κι εμείς να τον τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια η διαπλοκή? Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος μας από τη μιά να λέμε "νταβατζήδες" και από την άλλη οι Σουφλιάδες να παραδίδουν πισθάγκωνα δεμένη τη χώρα στους πλασιέ της "Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας", σε αυτούς που ο Μποχάν (τον θυμάται κανείς άραγε?) τους κατονόμασε ως αγωγούς χρημάτων της KGB. Χρειάζεται ρήξη. Τί να φοβηθεί ο Αντώνης από τα θλιβερά υποπόδια της κυβέρνησης που τους φτύνει κάθε μέρα ο λαός στις 8? Ο λαός είναι πιο μπροστά από την ηγεσία του. Ζητάει ΚΑΘΑΡΣΗ. Από τους "νταβατζήδες" και από το δημοσιογραφικο-πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tassos 27/02/2011 01:25:01

   Θ' ανέβει και θα κάνει αυτό που που πρέπει: το καθήκον του.

 9. rally monkey avatar
  rally monkey 26/02/2011 22:34:34

  Ο Σαμαρας εδειξε ο'τι ειναι απροθυμος να κυβερνησει και δεν ξερω πως θα αλλαξει αυτη την εικονα.
  λες: Θα ήταν καλύτερα αργότερα, σε καλύτερες συνθήκες, να ‘χαμε καβατζάρει τον κάβο... δεν ειναι μονο ο'τι το σκεφτηκε, το αφησε να φανει και μεχρι τωρα το επεδιωξε, ο κοσμος κατι τετοια τα πιανει και θα δυσκολευτει να σε εμπιστευτει.
  λες: Οι καιροί δεν περιμένουν.
  .. ο Σαμαρας παλι εδειξε ο'τι προτιμουσε να περιμενει την πτωση παρα να την προκαλεσει. Δυστυχως του κληρωσε σε δυσκολους καιρους αυτο ομως δεν ειναι δικαιολογια για δισταγμους και παλινωδιες. Ο Σαμαρας διστασε. Δεν εφταναν δηλ. οσα υπεστει η χωρα επι ΓΑΠ για να ζητησει να φυγει η κυβερνησης της μειοδοσιας και ζητουσε απλα..αλλαγη πολιτικης?

  Αν αναλαβεις εσυ το τελικο ποσοστο θα ειναι μεγαλυτερο.
  Γκαραντι.

  • popolaros avatar
   popolaros @ rally monkey 26/02/2011 23:42:49

   Αυτό που λες για την 'απροθυμία' όντως φαίνεται να έχει περάσει στο λαό.
   Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο ολίγιστος Jeffrey, προπαγανδίζοντας ότι ο μεν Καραμανλής την κοπάνησε στα δύσκολα και ο Σαμαράς είναι απρόθυμος να αναλάβει επίσης στα δύσκολα.
   Έτσι παριστάνει τον 'πατριώτη' που προσπαθεί να 'σώσει τη χώρα'.
   Ο κόσμος αναρωτιέται 'και ποιόν να ψηφίσω', ενώ έπρεπε να ήταν σίγουρος.
   Όσο σίγουροι ήταν οι Ιρλανδοί που καταπόντισαν σήμερα το 'πασοκ' τους, ανεβάζοντας την αντίστοιχη 'ΝΔ' τους, στην εξουσία.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ popolaros 27/02/2011 13:05:57

    Εκει ειναι και το τραγικο της υποθεσης, ρεκορ ποσοστο *συμμετοχης* στην Ιρλανδια (ξεπερασε το 70%) vs. ρεκορ ποσοστο *αποχης* στην Ελλαδα στις τελευταιες αυτοδιοικητικες.
    Ευθυνη για τα ποσοστα αποχης συνηθως δεν την χρεωνουμε στην κυβερνηση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 27/02/2011 01:35:07

   Και που το ξέρεις ότι το "σκέφτηκε"; Έχεις και κληρονομικό χάρισμα; Μεγάλη πόρτα θα διαβώ, πολλά λεφτά θα πάρω; Και πώς "το άφησε να φανεί";
   Επειδή κάνει σκληρή αντιπολίτευση με αντιπροτάσεις αλλά χωρίς τζάμπα καραγκιοζιλίκια, σαν άλλους που ρουφήξανε το αυγό του ΜΝημονίου και τώρα κάνουν τους καμπόσους;
   Όχι, δεν θα κάνει πραξικόπημα, επανάσταση, ούτε θα στήσει οδοφράγματα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕ΅, πώς το λένε; Απλή αριθμητική ξέρεις.
   Δηλώνει ότι η ΝΔ είναι ΕΤΟΙΜΗ για εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, αύριο, σ' ένα μήνα, σ' ένα χρόνο και δεν σου αρκεί;
   Ξέρω - ξέρω, "να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους"; Να υποστηρίξει μπλόκα; Καταλήψεις; Γενική απεργία; Αυτά χρειάζεται η χώρα;
   Η χώρα χρειάζεται δυναμική πατριωτική ηγεσία, με σχέδιο, τόλμη, που να διοικεί δια του παραδείγματος, να υψώσει το φρόνημα και να επανακινήσει την οικονομία. Αυτό θα κάνει ο Αντώνης παίρνοντας με εκλογές την εξουσία. Έτσι γίνεται στην Δημοκρατία.
   Ο Αλαβάνος κλπ μπορεί να πάει στην αραπιά, όπου θέλει, να γίνει Ταρζάν, να παίξει τον επαναστάτη εκ Κολωνακίου, ό,τι του κάνει κέφι. Ο Αντώνης πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τις επτά πληγές του Φαραώ.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 03:43:47

    Πως ξερεις ο'τι γνωριζω απλη αριθμιτικη? εχεις δει πιστοποιητικο γραμματικων γνωσεων? μην το ευτελιζουμε τελειως.. συγνωμη ξεχασα το disclaimer ο'τι εκφραζω υποκειμενικες εκτιμησεις και εξ'ορισμου οι εκτιμησεις ειναι ατελεις προσεγγισεις της πραγματικοτητας (με διαφορετικο βαθμο ατελειας φυσικα).

    λες: Ξέρω – ξέρω, “να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους
    καπου αλλου θα το διαβασες γιατι δεν εχω γραψει ποτε κατι τετοιο
    εχουμε κοινοβουλευτικη δημοκρατια και ελπιζω να συνεχισουμε να εχουμε και να την βελτιωσουμε - αναφερομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον αντιπολιτευτικο ΛΟΓΟ του Σαμαρα.
    δεν χρειαζονται ουτε οδοφραγματα - ουτε καταγγελιες δανειακων συμβασεων και πιασαρικα πυροτεχνηματα - ουτε υποσχεσεις για δρομους με ροδοπεταλα. Κουβεντες καθαρες χρειαζοταν και σταση αμειλικτη: εκλογες (χτες! σημερα ειναι αργα)
    - γιατι η παρουσα κυβερνηση καταστρεφει την χωρα
    - γιατι πρεσβευουμε διαφορετικο συστημα αξιων
    - γιατι μπορουμε να κανουμε τα πραγματα καλυτερα ωστε οι θυσιες του κοσμου να πιασουν τοπο
    - γιατι πρεπει να λογοδοτησουν στη δικαιοσυνη οι ενορχηστρωτες της καταρρευσης
    Δεν ειναι αυτοι ικανοι λογοι για να ζητας επιτακτικα εκλογες (και να εχεις και βασιμες πιθανοτητες να σε εμπιστευτει ο λαος οταν ερθει η ωρα)?
    Τις εκλογες συνηθως τις επιβαλλει η κοινη γνωμη και οχι το κομμα που εχει την κοινοβουλευτικη πλειοψηφια.
    Η ενταση και το περιεχομενο του αντιπολιτευτικου λογου του Σαμαρα ηταν και παραμενει τραγικα δυσαναλογο σε σχεση με τα πεπραγμενα αυτης της κυβερνησης, ουσιαστικα τους εδωσε συγχωροχαρτι.

    • panais avatar
     panais @ rally monkey 27/02/2011 22:27:52

     Πολύ σωστά το είπες: τραγικά δυσανάλογος ο αντιπολιτευτικός λόγος του Σαμαρά σε σχέση με τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης, όπως τραγικά δυσανάλογος είναι και σε σχέση με τα φλογερά και "ξεσηκωτικά" άρθρα του Φαήλου και του Λαζαρίδη:

     Αυτοί μιλάνε για άσκηση πολιτικής με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αυτός παίζει θλιβερά αντιπολιτευτικά παιχνίδια (βλ. εκμετάλλευση της κρίσης στη Λιβύη για να ασκήσει κριτική για έλλειψη οργάνωσης στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων). Αν κινείσαι αποκλειστικά από την αγάπη για την πατρίδα και δεν πουλάς τα ιδανικά και τις αξίες σου ένεκα του πολιτικού κόστους, οφείλεις να ζητήσεις την απομάκρυνση της κυβέρνησης που απεργάζεται εν τω κρυπτώ και απαραβύστω τον εξανδραποδισμό του λαού που την ψήφισε και την υποδούλωση της χώρας σε ξένα κέντρα.

     Και, φυσικά, χωρίς να υπολογίζεις αριθμητικούς συσχετισμούς στη Βουλή. Το κάνεις γιατί το οφείλεις στην συνείδησή σου και στον Ελληνικό λαό.

     Απλά πράγματα.

     • aurora3363 avatar
      aurora3363 @ panais 28/02/2011 00:33:59

      ++++++++1000

   • lampros avatar
    lampros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/03/2011 01:08:05

    Ξέρω – ξέρω, “να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους”; Να υποστηρίξει μπλόκα; Καταλήψεις; Γενική απεργία; Αυτά χρειάζεται η χώρα;

    Γιατί όμως, σε άλλες χώρες ―και ευρωπαϊκές― που τα κάνουν αυτά οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, χαζοί είναι;

 10. katalytikos avatar
  katalytikos 26/02/2011 22:36:20

  και με την εργολαβία των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια τι γίνεται??

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ katalytikos 27/02/2011 01:36:13

   Χρωστάνε καμμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια έκαστος. Με λίγη βούληση τους βάζεις σε τάξη...

 11. SKAIs avatar
  SKAIs 26/02/2011 22:44:02

  Φαήλο πρέπει να δεχθώ ότι ο λόγος σου είναι συγκλονιστικά εμψυχωτικός και ελπιδοφόρος. Είναι όμως αδύνατον να φθάσει εκεί που πρέπει. Δες για παράδειγμα την πρότασή σου για τον Κώστα Καραμανλή. Με μια δημοσκόπηση κάηκε(?). Το 67% λένε, ότι λέει ΟΧΙ στην πρότασή σου.

  Αν εξαιρέσεις το διαδύκτιο που καλύπτει ένα μέρος του κόσμου, πώς είναι δυνατόν οι προτάσεις του Αντώνη να διαδοθούν? Χάρυ Πότερ τον λένε!!!! άσχετα αν ότι έχει πει μέχρι τώρα επαληθεύτηκε. Για να ενισχύσω την άποψή μου σου παραθέτω κέιμενο του Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ:
  «Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργία. Δεκάδες χιλιάδες καταστήματα είχαν κλείσει νεκρώνοντας όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά και πολλών επαρχιακών πόλεων. Παντού έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις. Η επαναβεβαίωση όμως της αποξένωσης της κυβέρνησης από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Οι διαδηλώσεις δεν προσέλαβαν διαστάσεις ικανές να προκαλέσουν την κατάρρευση της κυβέρνησης, η οποία επίσης γνωρίζει ότι αποκλείεται να κερδίσει κοινοβουλευτική ισχύ ίση με τη σημερινή της, αν αποφάσιζε να προκηρύξει η ίδια πρόωρες βουλευτικές εκλογές»
  O σκληρός πολέμιος του ΔΝΤ και του ΓΑΠ πιστεύει ότι σε περίπτωση πρόορων εκλογών, ο ΓΑΠ θα απωλέσει, απλώς, κοινοβουλευτική ισχύ. Για την περίπτωση Αντώνη ούτε κουβέντα! Δεν υπάρχει!

  Οι Ιρλανδοί πάντως ψήφισαν κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Ας ακολουθήσει το παράδειγμά τους και ο Αντώνης!!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SKAIs 27/02/2011 01:46:10

   Ρε αδερφέ, δεν ήταν πρόταση. Μια σκέψη ήταν, προσωπική. Εγώ είμαι αρμόδιος να επιλέξω και προτείνω...Πρόεδρο Δημοκρατίας;!;! Κi είδα ότι το 'βαλε ερώτημα και η MRB αναφέροντας με!! 67% όχι, ε; Λοιπόν, παίδες, υποτάσσομαι στην λαϊκή βούληση κι αποσύρω την σκέψη μου! Οκ;
   21 δισ. πρόσθετα μέτρα, το Μνημόνιο από τα μπαλώματα μοιάζει σαν το σακκάκι του Σαρλώ κι εμείς συζητάμε αυτά;
   Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν είμαστε Αίγυπτος. Εδώ οι κυβερνήσεις φεύγουν με εκλογές. Με εκλογές ήρθαν, με εκλογές θα φύγουν.
   Για μένα το ζήτημα είναι να περάσει στο Λαό το μήνυμα του Αντώνη, να πείθονται κάθε μέρα και περισσότεροι.
   Η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν θα φύγει επειδή θα γίνουν μια, δυο, εκατό μεγάλες διαδηλώσεις που θα τσακίζουν το ούτως ή άλλως γονατισμένο οικονομικά κέντρο. Θα αναγκαστεί να φύγει με εκλογές, στις οποίες θα συρθεί από την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης, από την καθημερινή πίεση των απλών ανθρώπων, από την πορεία της οικονομίας, τις αλλεπάλληλες αποτυχίες στις επενδύσεις, στην εξυγίανση των θεσμών κλπ.
   Έχουν ήδη απωλέσει την δημοκρατική νομιμοποίηση και σε λίγο θα αρκέσει ΜΙΑ και μόνο ειρηνική διαδήλωση. Μία.

   • SKAIs avatar
    SKAIs @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 02:11:52

    Φαήλο έχεις δίκιο, σκέψη σου ήταν. Ωστόσο μην την αποσύρεις, εμένα μου άρεσε. Και σε πολλούς άλλους, είμαι βέβαιος. Η MRB δεν εκφράζει την λαϊκή βούληση, χάζι έκανες!!

    Δεν είμαι υπέρ της μετατροπής του συντάγματος σε Ταχρίρ! Πιστεύω στις εκλογές, αναμφισβήτητα! Δεν είμαι όμως βέβαιος ότι ο Έλληνας θα αντιδράσει με τον τρόπο που λες. Θέλει δουλειά πολύ ακόμη!
    Οι φυλλάδες ακόμη στηρίζονται στο GAP. π.χ. κοίτα τι λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο (παρακαλώ) άρθρο της, όπου καλεί το GAP να φτιάξει "πολεμική" κυβέρνηση γιατί....
    "Η αξιωματική αντιπολίτευση λαϊκίζει αντιμνημονιακά, με μερικές μόνο αναλαμπές υπευθυνότητος, και σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη να πιάσει το τιμόνι."
    Δηλαδή μετά την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου λόγω GAP, θεωρούν ότι αυτός μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση σωτηρίας. Έλεος τι έχουμε να δούμε ακόμη!!!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SKAIs 27/02/2011 03:13:17

     Σε λίγο θα ζητήσουν από το Γιώργο να κάνει και "υπεύθυνη αντιπολίτευση" στον εαυτό του!

 12. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 26/02/2011 22:46:34

  ETΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΗΛΟ.
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ.
  ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ , ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΥΡΙΩΣ .
  ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ.
  ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.
  ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ.
  ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ , ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!

 13. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 26/02/2011 22:49:28

  “Ο καιρός είναι τώρα και πρέπει να κάνουμε τώρα ένα άλμα πιό γρήγορο απ΄την φθορά” έγραφε πριν λίγο ο Κ. Ροδινός.
  Επίτρεψε μου Φαήλο να παραθέσω και στο δικό σου άρθρο το ίδιο σχόλιο

  Ο καιρός είναι τώρα, για να μήν φθάσουμε στις 25 Μαρτίου αντί να γιορτάσουμε την Παλιγεννεσία του Έθνους να θρηνήσουμε την ες αεί υποδούλωση του.
  Ένα άλμα πιό γρήγορο από τη φθορά όμως προϋποθέτει έναν ηγέτη.
  Εναν ηγέτη που πρώτα απ΄ όλα θα βγεί να εξηγήσει στο λαό την αληθινή κατάσταση της χώρας. Ξεκάθαρα χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιημένα σενάρια.
  Εναν ηγέτη που δεν θα αναλωθεί στην απόδοση ευθυνών και στην “υπεράσπιση” του κομματικού παρελθόντος αλλά θα αναλύσει στο λαό τις προοπτικές του μέλλοντος.
  Εναν ηγέτη που δεν θα “χαϊδέψει αυτιά” αλλά θα “πάρει κεφάλια”.
  Εναν ηγέτη που θα μπορεί να υψώσει το ανάστημα του, το ανάστημα της Ελλάδας, στους ισχυρούς του πλανήτη.
  Εναν ηγέτη που θα επικοινωνεί με τον λαό και θα μοιράζεται τις αγωνίες του.
  Εναν ηγέτη που θα κάνει την αγάπη του για την πατρίδα εμφαλτήριο για το μεγάλο άλμα.
  Αυτά περιμένω από τον Αντώνη Σαμαρά.
  Να τολμήσει ΤΩΡΑ.

  • Misha avatar
   Misha @ Δώρα Γκανούλη 27/02/2011 00:49:33

   ++++++

   Στις 25 Μάρτη θα είμαστε στο Συνταγμα και αν δεν έχουν φύγει, θα τους διώξουμε ανήμερα του Ευαγγελισμού για να γίνει τριπλή γιορτή η μεγάλη μέρα.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/02/2011 22:50:02

  Φαήλο, είπες για τους Ελβετούς... Και τα στρατιωτικά τους μου αρέσουν αλλά πιο πολύ μου αρέσουν τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ τους. Ακριβώς επειδή πιο σκατά δύσκολα να είναι οι προοπτικές (η κατασταση θα γίνει πολύ χειρότερα, αλλά φαίνεται), ΜΙΑ είναι η προσέγγιση. ΩΜΗ αλήθεια, και δημοκρατία. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά προτιμώ λαό που ξέρει και συμμετέχει την απόφαση, παρά ζόμπυς που παραμυθιάζονται από λιμοκοντόρους με άποψη ή γκιόσες με ντεκολτέ στην τι-βι.

  Θέλει ο λαός μετανάστες, δώστου. Θέλει ακριβό ρεύμα, δώστου. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,μ ειλικρίνεια και συμμετοχή. Δεν υπάρχει από μηχανής θεός, εμείς είμαστε, εμείς, οι πασόκοι οι κουκουέδες, εμείς.

  Αυτή είναι και η συμβουλή και στον Σαμαρά και θα ήταν και στην ΓΑΠ αν δεν ήταν στον κόσμο του. Η κατάσταση είναι ΔΥΣ_ΚΟ_ΛΗ. Πες την αλήθεια, και όπως εσενα ψήφισαν άσε να ψηφίσουν τι προτιμούν. Κι αν δεν σε θέλουν, ή δεν θέλουν την αλήθεια, η φιλική μου συμβουλή, μην το ψάχνεις.

  Αληθινά πλούσιοι, το λέω εγώ και δεν ντρέπομαι θα αργήσουμε να γίνουμε. Είμαστε διαλυμένοι σε πολλά επίπεδα. ΔΕΝ θα έδινα ψεύτικες ελπίδες. Θα έταζα μόνο ότι εμείς μπορούμε, ΕΣΕΙΣ μπορείτε. Τίποτα άλλο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 26/02/2011 22:50:33

   ("στον" ΓΑΠ)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ archaeopteryx 27/02/2011 01:48:31

   Συμφωνώ και δεν είπα κάτι διαφορετικό. ΚΙ αυτό που έγραψες για τις 5 προτάσεις μου έχει βάλει φωτιά...

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ archaeopteryx 28/02/2011 00:37:25

   ετσι μπράβο...+++++100000000000

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/02/2011 22:55:16

  Φαήλο, αυτό που γράφει ο Αρχαίος πιο πάνω είναι ολόσωστο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί συνταγματικά ο θεσμός των δημοψηφισμάτων. Με μεταρρύθμιση του συντάγματος.
  Βλέπεις ότι τώρα με τον ρατσιστονόμο του Καστανίδη πάνε να μας επιβάλουν έναν ακόμα ολοκληρωτικό έλεγχο στην έκφραση;
  Εσύ ως νομικός τι γνώμη έχεις; Η ΝΔ πάντως ακόμα να αντιδράσει, ενώ στο opengov έχει γίνει χαμός από τα σχόλια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 27/02/2011 01:54:18

   Αντισυνταγματικές μαλακίες που εκπορεύονται από τα γνωστά "παρατηρητήρια", προβλέπουν "εγκλήματα γνώμης". Μόλις έρθει ο Αντώνης, αν τον ψηφίσουντον νόμο αυτό, θα πρέπει να πάει στα σκουπίδια, μαζί με τον λαθρονόμο. Θα μείνουν άνεργα κάτι επιδοτούμενα καλόπαιδα αλλά τί να κάνουμε; Ας πάνε στην οικοδομή ή απέναντι...
   Το ποινικό μας δίκαιο έχει επαρκείς διατάξεις για την προστασία των ανθρώπων, της τιμής και υπόληψης τους. Και σε ιστορικά ζητήματα είναι κωμικοτραγικό να τα παραπέμπεις στο...Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Κι έχουν κι αντίθετο αποτέλεσμα κάποιες φορές. Κάνανε όλες αυτές τις μηνύσεις στον Κ. Πλεύρη για το βιβλίο του για τους Εβραίους, τί κατάφεραν; Ξεπούλησε! Ξεσκίστηκε στις επανεκδόσεις.

 16. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 26/02/2011 23:03:20

  ΦΑΗΛΟ γράφεις λές και ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι ήδη Προθυπουργός, από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί .
  Όμως μήπως ξεχνάς τους μπετατζήδες με τα μιντιακά φερεφωνά τους ;οι οποίοι όταν θα φύγουν από την μάσα θα βάλουν λητούς και δεμένους να ρίξουν τον ΣΑΜΑΡΑ ,οι ΚΑΜΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΑΨΗΔΕΣ θα οργιάσουν θα ξαναγίνουν επαναστάτες της μάσας

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αντάμ Παπαντάμ 28/02/2011 01:25:13

   Θνήσκουν.

 17. ierofantis avatar
  ierofantis 26/02/2011 23:06:39

  Καλά τα λες Φαήλε...

  Αλλά μιας και αναφέρεσαι σε "συγκρότηση δύναμης κρούσης" από τον Αντώνη Σαμαρά, μήπως να ρίξει και κανένα προπαρασκευαστικό πυρ;

  Έτσι, για να ισώνει το ύψωμα, πριν την επίθεση...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ierofantis 27/02/2011 01:55:25

   Ως Διμοιρίτης διμοιρίας όλμων, μου αρέσει η ιδέα! Κανονισμό βολής το λέγαμε...

 18. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 26/02/2011 23:26:34

  "Η Ελλάδα, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, είναι μία από τις πλουσιότερες, καθώς επίσης από τις πλέον «προικισμένες» χώρες του κόσμου. Φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση χρεοκοπημένη – αφού, απέναντι στο δημόσιο χρέος της, ευρίσκονται πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία. Αρκεί να τη συγκρίνει κανείς με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία διαθέτει μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, απέναντι σε συνολικό χρέος που υπερβαίνει το 500% του ΑΕΠ της (252% της Ελλάδας), ενώ πουλάει πλέον ακόμη και τα δάση της, για να καταλάβει σε πόσο καλή θέση ευρίσκεται. Πόσο μάλλον όταν, το συνολικό χρέος της χώρας μας, δημόσιο και ιδιωτικό μαζί είναι, όπως έχουμε πολλές φορές τεκμηριώσει με Πίνακες, το χαμηλότερο στην Ευρωζώνη".

  Πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2290.aspx

  Ο Σαμαράς θα συναντήσει προβλήματα, αλλά λύσεις υπάρχουν. Αρκεί μα καταφέρει να επαναφέρει την αισιοδοξία στους Έλληνες. Αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο από την πολιτική σήμερα. Όλα τα άλλα γίνονται.

 19. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 26/02/2011 23:29:32

  Φαήλο, γράφεις καταπληκτικά.. στο έχω ξαναπεί. Νομίζω ωστόσο (και είμαι πεπεισμένος ότι δεν είσαι φαύλος) ότι χαϊδεύεις τα αυτιά μας. Αυτά τα φοβερά πλεονεκτήματα που αποδίδεις στου Έλληνες, στην ουσία, είναι τα αποτελέσματα της προσπάθειά τους να επιβιώνουν στα δύσκολα. Είμαστε απόγονοι σκληροτράχηλου λαού, που καταφέρνει ενώ τον πνίγουν να βγαίνει στην επιφάνεια (μόνος του τις περισσότερες φορές). Μέχρι εκεί όμως. Μετά, αντί να κολυμπήσει και να χαλαρώσει χάνει τον προσανατολισμό του και ξαναβουλιάζει. Μέχρι να ξαναγλυτώσει τον πνιγμό. Αυτή είναι η ιστορία μας.
  Και τώρα, δύσκολα και με απώλειες, θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε τα χειρότερα...και μόλις τεθούν οι βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα, ο ίδιος λαός που κατόρθωσε μόλις να γλυτώσει τον πνιγμό θα ανακυκλώσει πάλι τον χειρότερο του εαυτό του..

  • lampros avatar
   lampros @ Φακ Κωστας 01/03/2011 01:16:33

   Μετά, αντί να κολυμπήσει και να χαλαρώσει χάνει τον προσανατολισμό του και ξαναβουλιάζει. Μέχρι να ξαναγλυτώσει τον πνιγμό. Αυτή είναι η ιστορία μας.

   Αυτή είναι η ιστορία μας πως; Στο Ελλαδικό κρατίδιο του 1821; Που από την αρχή το είχαν στο μάτι ξένοι νταβατζήδες; Μπορεί. Από την άλλη, από μια πάμφτωχη περιοχή τότε, μέσα σε 100 χρόνια έγινε τριπλάσιο σε έκταση (Βόρεια Ελλάδα, Δωδεκάννησα, Επτάνησα, Κρήτη, κλπ) και έγινε το πλέον ισχυρό κράτος των Βαλκανίων.

   Και η ιστορία μας είναι και η Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο κλπ. Το Βυζάντιο π.χ. έκανε 1000 χρόνια να «χάσει τον προσανατολισμό του και να ξαναβουλιάξει». Λίγο το'χεις;

 20. popolaros avatar
  popolaros 26/02/2011 23:31:35

  Φαήλο τα λες σωστά.
  Όταν σε διαβάζω ανεβαίνει το πεσμένο ηθικό και φεύγει η απογοήτευση.
  ΑΛΛΑ δεν ξέρω πόσο σε ακούνε και σε διαβάζουν στα επιτελεία.
  Μόνο το Μιχελάκη βλέπω να 'τραβάει'.
  Τους υπόλοιπους τους βλέπω να κάνουν λευκή απεργία.
  Προχθές πάλι έβλεπα στη βουλή, μόνο τον Τσίπρα να κοπανάει τον ολίγιστο και τον Καρατζαφέρη.
  Έψαχνα να ακούσω κανένα από ΝΔ...τζίφος.

 21. A.M. avatar
  A.M. 26/02/2011 23:33:50

  @Φαήλος έγραψε:
  «Οι Έλληνες, οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης, απείθαρχοι με αγορασμένα διπλώματα, το 2004 οδηγούσαν αδιαμαρτύρητα στριμωγμένοι, αφήνοντας ελεύθερη την «ολυμπιακή λωρίδα» κυκλοφορίας, γιατί...
  ....είχαν πειστεί για τον σκοπό. »

  «ΕΊΧΑΝ ΠΕΙΣΤΕΊ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΌ.»

  @Φαήλος έγραψε:
  «Καθαρές και τολμηρές λύσεις κι ο Σκοπός ένας:
  να ξυπνήσουμε το δαιμόνιο και την Φιλοτιμία του Έλληνα.
  Διοίκηση δια του παραδείγματος, υψηλό εθνικό και κοινωνικό φρόνημα, σαφή σκοπό, αυτά θέλει ο Έλληνας. »

  Να ξυπνήσουμε το φιλότιμο του Έλληνα ΔΙΆ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΟΣ.
  .. και ΣΑΦΉ ΣΚΟΠΌ.
  Πρόσθεσε εδώ και το ότι «με καλό προπονητή πήραμε και το Euro!»

  @Φαήλος έγραψε:
  «Επίσης όμως θέλει να βλέπει ανταποδοτικότητα.
  Να πιάνουν τόπο οι κόποι κι οι θυσίες του.
  Αν το νοιώθει αυτό, πάρ΄ του την ψυχή!
  Κι όχι πια ατιμωρησία των μεταπολιτευτικών κοτζαμπάσηδων.
  Γιατί η ατιμωρησία ξυπνάει την οργή των τίμιων ανθρώπων, χλευάζει την αξιοπρέπεια τους, τους φτύνει κατά πρόσωπο.»

  ΌΤΙ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΚΑΙ ΌΤΙ ΣΤΕΡΕΊΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΈΠΕΙ ΚΑΤΑΘΈΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΊΑ ΑΛΛΆ ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ.
  Και - εννοείται! - τα λαμόγια στην ψειρού!.
  Αφού πρώτα επιστρέψουν τα κλοπιμαία.

  Αυτά θέλουμε, ακριβώς αυτά!
  Και θα στηρίξουμε τον Αντώνη όσες θυσίες και αν μας κοστίσει προσωπικά.
  Αρκεί να βλέπουμε την χώρα να στέκεται στα πόδια της και τους Έλληνες περήφανους γι αυτό που είναι.

  Ζωγράφισες πάλι Φαήλο!
  Την ψυχή του Έλληνα ζωγράφισες.

 22. sirmar avatar
  sirmar 26/02/2011 23:40:08

  Έτσι είναι Φάηλο εσύ καλά τα γράφεις αλλά τη να κάνει ο Αντώνης με τα τόσα σούργηλα που έχει και αυτοί όλοι μέσα στης ακαθαρσίες είναι .Θα πρέπει να βάλει μέσα τους μισούς βουλευτές .
  Συμφωνούν με τη μείωση του μισθού των βουλευτών να κόψη πρωθυπουργικές αποζημίωσης ,βουλεύτηκες και προέδρων. Φόρο 40 % για όσους παίρνουν πάνω από 6000 ευρώ
  Καμία χρηματοδότηση των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών μη μας πουν ότι πεινάμε διότι αυτοί βόλεψαν όλο το σοι στο δημόσιο και μάλιστα στη βουλή με 16 μισθούς διότι παρακουράζετε το σκυλόσοι τους
  Και όταν με το καλό ξεκινήσει να κάνει πέρα όλους τους γλείφτες και καμία συμπόνια σε κανέναν.Και εννοώ τα δικά μας παιδιά δεν αξίζουν στο καλό
  Και θέλει πολύ ματσούκι διότι η κεντροαριστερά Γαπ Αλέκα τσιπρας θα τα κάνουν ένα και θα γίνετε το έλα να δεις
  Θα φωνάζουν ο λαός δέν ξεχνά τι σημαίνει δεξία

 23. Crocodile avatar
  Crocodile 26/02/2011 23:44:34

  Ρήγα Φεραίο βρήκαμε. Κολοκοτρώνη όμως δε βλέπω.

 24. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 26/02/2011 23:45:22

  «γιατί οι νεοφιλελεύθεροι «σοσιαλιστές» και οι τσιλιαδόροι τους σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο»

  Με τους (νέο)φιλελεύθερους «δεξιούς» τι κάνουμε; Σπατάλησαν δε σπατάλησαν χρόνο, είναι διατεθειμένοι να μείνουν, δίπλα στον Σαμαρά...

 25. babayaro avatar
  babayaro 26/02/2011 23:54:27

  α γεια σου αγορι μου φαηλο...μιλας μες στην ψυχη μου.
  Και βεβαια δεν προκειται να φυγω απο εδω.Οχι μπατηρης που ειμαι,μα και φραγκατος να μουν,δεν θα τους εκανα το χατηρι να το βαλω στα ποδια.
  Με θλιβει και ταυτοχρονα με εξοργιζει το γεγονος που τοσοι νεοι ανθρωποι σκεφτονται τα διαβατηρια και τις Ολλανδιες.
  Θα μεινω εδω,εστω και αν χρειαστει να βραζω στα παιδια μου ριζες...
  Οταν διαβαζω εσενα,νιωθω οτι υπαρχει ακομη μαγια.

 26. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 27/02/2011 00:00:16

  “Καθαρές και τολμηρές λύσεις κι ο Σκοπός ένας: να ξυπνήσουμε το δαιμόνιο και την Φιλοτιμία του Έλληνα. Διοίκηση δια του παραδείγματος, υψηλό εθνικό και κοινωνικό φρόνημα, σαφή σκοπό, αυτά θέλει ο Έλληνας.”

  Θα τα καταφέρουμε ρε Φαήλο!!! Αυτό είναι εύκολο! Όπως τα κατάφεραν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, χωρίς τίποτα στο κόσμο. Αρκεί ο Σαμαράς να έχει δίπλα του πολλούς σαν τον Χρύσανθο και σένα. Με τα παραπάνω τα είπες όλα: Διοίκηση δια του παραδείγματος, υψηλό εθνικό και κοινωνικό φρόνημα, σαφή σκοπό, αυτά θέλει ο Έλληνας

  • saltcity avatar
   saltcity @ Κώστας Σταματάκης 27/02/2011 12:13:03

   +1000

 27. skeptomenos avatar
  skeptomenos 27/02/2011 00:16:42

  Υπάρχουν μόνο 2 ενδεχόμενα στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν
  1)Μεγάλη νίκη της ΝΔ . Κυβερνά ο Σαμαράς.
  Η ανθρωπότητα θα μιλά για το ελληνικό θαύμα..
  2) Μικρή νίκη της ΝΔ . Κυβερνά η ΝΔ, με αρχηγό τον Σαμαρά. Απλώς θα είναι λίγο έως πολύ καλύτερα, από οποιαδήποτε άλλη διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
  Εάν αυτό το καταλάβουν οι πολίτες, θα συμβεί το πρώτο. Στο χέρι των πολιτών είναι.
  Οι πολίτες έχουν ανάγκη το πρώτο ενδεχόμενο.

  • Misha avatar
   Misha @ skeptomenos 27/02/2011 01:23:53

   Αν θέλετε «μεγάλη νίκη» στείλτε τον Κούλη και τους συν αυτώ πρέσβεις στη ΝΑΣΑ για την υποδοχή του αναμενόμενου εξωγήινου διαστημόπλοιου.

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ skeptomenos 27/02/2011 20:26:27

   Σε παραδέχομαι. Είσαι πραγματικά σκεπτόμενος.

   Και όντως!! Η ανθρωπότητα ολάκερη θα θαμάξει τον περήφανο λαό μας.
   Που παρά τις σφαλιάρες επιμένει να ψηφίζει ομοθύμως τους νταβατζήδες του.
   Αυτά τα πράγματα μόνο στα θαύματα γίνονται.
   Θα λαλήσουν οι άνθρωποι στα πέρατα της οικουμένης.

 28. χριστινα avatar
  χριστινα 27/02/2011 00:28:56

  Φαήλο, οι Σαμαροφύλακες-και ιδιαίτερα εμείς οι μανιάτες - γεννηθήκαμε έτοιμοι, αρκεί να μην έχει ο Πρόεδρος δίπλα του ''νενέκους''!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ χριστινα 27/02/2011 01:57:48

   Κορώνα!

 29. Redim avatar
  Redim 27/02/2011 00:43:10

  Ειλικρινά ελπίζω να υπάρχει ένα κάποιο σχέδιο που να διαπνέεται από όσα αναφέρεις στα άρθρα σου. Θεωρώ ότι είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας.
  Σχέδιο όμως σημαίνει ότι υπάρχει στόχος για τη λύση πολύ συγκεκριμένων προβλημάτων. Όσο περισσότερο διαβάζω φλογερά κείμενα που τοποθετούν το Σαμαρά σε ρόλο μεσσία που θα ρθει να λύσει όλα, τόσο λιγότερο πείθομαι ότι το σχέδιο υπάρχει.
  Για το καλό όλων μας πρέπει να δουλέψετε πυρετωδώς ώστε να είστε σε θέση να προσφέρετε απτά αποτελέσματα άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, του χρόνου τέτοια εποχή, θα περιγράφω, με το άρθρο σου αυτό, τη δική σας πτώση στο πολιτικό καναβάτσο.
  Πάντως όσα γράφεις, σε αυτό και σε άλλα άρθρα σου, αγγίζουν πραγματικά τους αληθινούς ανθρώπους. Ελπίζω μόνο να μην σε ξεπεράσουν και σένα οι εξελίξεις και παραμείνεις απλά ένας ακόμα γραφικός.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Redim 27/02/2011 02:00:40

   Δεν είναι Μεσσίας, ούτε περιέγραψα ποτέ τέτοια ανοησία.
   Το σχέδιο του το είπε στο Ζάππειο και σε πολλές ομιλίες του, απ' αυτές που αγνοούν ή κουτσουρεύουν τα μαγαζιά της παραπληροφόρησης.
   Σίγουρα θα κάνει λάθη, άνθρωπος είναι, αλλά ο τόπος και το συμφέρον του του καίνε την ψυχή. Αυτό στο υπογράφω.-

 30. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 27/02/2011 00:59:53

  O Σαμαράς χρειάζεται να σχηματίσει μια κυβέρνηση ομοιογενή, δηλ. αυτό που ονόμασες "γροθιά" , με κοινό λόγο και κοινό στόχο. Να μην λέει ο ένας το ένα και ο άλλος το δικό του.

  Πρέπει μέσα σε διάστημα ημερών ή το πολύ 2-3 εβδομάδων να έχουν μπεί στην φυλακή μερικά ηχηρά ονόματα απατεώνων. Ο κόσμος τότε μόνο θα καταλάβει ότι κάτι άλλαξε και θα βοηθήσει. Τώρα νοιώθει αδικημένος. Ότι δηλ. πλήρωσε το μερίδιό του, αλλά τα μεγάλα ψάρια έμειναν ανέγγυχτα. Και αυτό τον τρελλαίνει.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/02/2011 01:06:51

  Aπο πουθενα δεν προκυπτει οτι αν γινουν τωρα εκλογες θα τις κερδισει η ΝΔ.
  Ουτε το ΠΑΣΟΚ θα τις κερδισει και θα εχουμε κυβερνησεις συνασπισμου.Οι δημοσκοπησεις ειναι σαφεις σε αυτο.
  Κατα τα αλλα οπως ειπε και ενας απο πανω ερωτησεις στον Παπανδρεου κανουν ο Τσιπρας,ο Καρατζαφερης και η Παπαρηγα.Νομιζω οτι ο Σαμαρας δεν εχει κανει μεχρι στιγμης ερωτηση στην ωρα του πρωθυπουργου.
  Περα απο την οικονομια οι τομεαρχες ειναι αδρανεις.Στο θεμα της Νομικης εκλεψε την παρασταση ο Καρατζαφερης.Η εμπιστοσυνη στη ΝΔ δεν εχει αποκατασταθει καθολου και επομενως ολα αυτα ειναι προωρα.

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 27/02/2011 01:21:33

   H εμπιστοσύνη στη ΝΔ θα αποκατασταθεί όταν παγώσει ο ήλιος.
   Η σχέση του Σαμαρά και των πατριωτών που τον περιστοιχίζουν με τον λαό είναι άλλου μεγέθους αιτούμενο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 27/02/2011 02:03:56

   Την πιο σοβαρή κι αληθινά σκληρή αντιπολίτευση την κάνει ο Αντώνης. Ουσία, όχι πυροτεχνήματα.
   Στο θέμα των κατσαπλιάδων της Νομικής κυριάρχησε. Όταν εξήγγειλε την κατάθεση πρότασης Νόμου για την κατράργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Καρατζαφέρης έγραψε δικιά του την νύχτα και την κατέθεσε. Κωμικά πράγματα.

 32. antanistimi avatar
  antanistimi 27/02/2011 01:24:56

  κυβερηση σαμαρα,και:1.επαναδιαπραγματευση του μνημονιου
  2.αλλαγη του καλλικρατη και ορισμου του
  μονο σε περιπτωσεις εθελοντικων συνενωσεων 3.νεο εθνικο οραμα με
  στελεχωση ολων των βαθμιδων με αληθινους,ανιδιοτελεις ελληνες οι οποιοι
  χωρις να χρειαζεται να ανηκουν αποκλειστικα στη ΝΔ θα εχουν την αποδοχη της πλειοψηφιας των τοπικων κοινωνιων,λογω του ακεραιου,αγωνιστικου χαρακτηρα τους και προπαντος της θελησης τους για την ελληνικη αναγεννηση.

 33. Έρεβος avatar
  Έρεβος 27/02/2011 01:50:12

  Το ότι καταρρέουν είναι το πλέον βέβαιον, το ζήτημα είναι όμως πότε τελικά θα κατερρεύσουν.

  Αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες ξέρουν ότι θα πέσουν και θα επιδιώξουν να γίνει αυτό σε μια χρονική περίοδο όπου και να βγει ο Σαμαράς αυτοδύναμος να μην μπορεί να συνεισφέρει τίποτε σημαντικό στην κατάσταση της χώρας. Στόχος τους στη συνέχεια να ξαναέρθουν ως ..."σωτήρες" της χωρας.

 34. panagiotis_argos avatar
  panagiotis_argos 27/02/2011 02:44:58

  H ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΕ......ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΦΑΗΛΟ. ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΠΛΙΔΑΣ...!!!!!

 35. Orestios avatar
  Orestios 27/02/2011 02:45:00

  Εύγε Φαήλε
  Πυρπολούμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που εξαιτίας του ζούμε την απόλυτη παρακμή.

 36. Κώστας avatar
  Κώστας 27/02/2011 03:21:30

  Φαήλο, οι καιροί είναι δύσκολοι.
  Η αντιπολιτευτική γραμμή του Σαμαρά είναι σωστή.
  Αλλά αντίπαλος δεν είναι ο ΓΑΠ. Αυτός είναι πλέον αιμόφυρτος στο καναβάτσο. Αξιολύπητος.
  Ο πραγματικός αντίπαλος είναι αλλού. Η τηλεοπτική αθλιότητα και παραπληροφόρηση των 8. Εχουν και χρησιμοποιούν, ως τώρα, με επιτυχία το ύστατο όπλο τους: Το "όλοι ίδιοι είναι, δεν γίνεται τίποτα, καθήστε σπίτι σας, απέχετε".
  Και θέλει αντίλογο τύπου Τζαβάρα για να πειστεί ο Λαός και να μην επηρεάζεται πλέον από τους Γεωργαλάδες των ΜΜΕ.

 37. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 27/02/2011 07:30:25

  Καλημέρα
  Ο Καραμανλής έκανε ένα μεγάλο λάθος. Έτρεχε, προσπαθούσε ο άνθρωπος για το "βασικό μέτοχο" στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υποστηρικτές των εργολάβων ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει κάτι πιο απλό: Να πάρει τα διόδια από τους εργολάβους ώστε να μην έχουν "ψωμάκι" η Τρέμη, ο Τσίμας, ο Χασαπόπουλος και τα λοιπά παιδιά της αμύνης. Επίσης βασικός κανόνας στα δημόσια έργα
  να είναι πρώτα ο Έλληνας εργαζόμενος. Αν δε θέλει ο Έλληνας να δουλέψει π.χ στην Ολυμπία Οδό, παίρνεις μετανάστη. Τα πράγματα είναι αλληλένδετα αλλά ταυτόχρονα απλά. Η πηγή της παραπληροφόρησης, της λαθρομετανάστευσης, της αρχαιοκαπηλίας και άλλων προβλημάτων είναι
  τα δημόσια έργα.

 38. juliet avatar
  juliet 27/02/2011 10:03:31

  Φαήλο, καλή μέρα,μπράβο μπόρεις να εμψυχώνεις και τουτη τη στιγμή αυτος ο "άνομος" λαός αύτο χρειάζεται.Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που επιδειώκουν είναι η εποδούλωση της ψύχης μας.Είναι οξύμορο να πουμε οτι Ελληνες υποδούλωσαν τους ΕΛΛΗΝΕΣ , έτσι κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν με ενοχές.Η ελευθερία είναι προιπόθεση της ύπαρξης του ατόμου ,του Κράτους ολοκλήρου.Η υποδούλωση είναι εξουθένωμα του λαού,ντροπή και κατάπτωση.
  Ατίμασαν και διέσειραν ένα λαό ,μας έκαναν ζήτουλες ποίους;ενα λαό που είχε σαν σύνθημα "Ελευθερία η θάνατος".
  Τον έσυραν στη παρακμή και τώρα που τον εκαναν νωχελικό του λένε είσαι παχύδερμο δε μπορεί να τρέξεις ,τρέχω εγώ για σένα,το μεσήμερι θα περάσω να σου αφήσω ένα πιάτο φάγητο.
  Του στέρησαν τη σκέψη ,για το καλό σου εγώ φροντίζω.
  Τόσα χρόνια τον άφησαν ανεξέλεκτο ,για να μη τους ενοχλεί,και αυτός νόμιζε οτι φρόντιζαν για το καλό του.Μα ήλθε η μέρα που είπαν μαζί τα φάγαμε,και εδώ η διαφορά ,αγαπητέ Φαήλο, ξέρεις πολύ καλά ποιά είναι.
  Εκείνοι δε θα τα επιστρέψουν ποτέ ενώ αυτοί με τόκο και όχι μόνο......
  Φαήλο,ο κοτοπούλας δε τρέμει μη πέσει αρρώστεια στο κοτέστι του αλλά και του διπλανού γιατί πάνε και τα δικά του κοτόπουλα και αυτό πρέπει να γνωρίζει κάθε παραγωγός,κατάλαβες τι εννοώ.
  Κάποια μέρα θα τα πούμε από κοντά,συνέχισε, ειμαστε πολλοί ,απλά είχαμε καταπιεστεί απο τα πολλά τζιμάνια του περιβάλλοντος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ juliet 27/02/2011 11:48:48

   Ελεύθερον το εύψυχον, συμμαχητή!

 39. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 27/02/2011 11:12:57

  φαηλο: ο σαμαρας μπορει να ειναι ετοιμος και σωστος, ποσους εχει διπλα του που να ειναι στο ιδιο μηκος κυματος?
  ο φιλος σου ο διακουματος ή ο αρουλης?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ LEWNIDAS 27/02/2011 11:47:53

   Έχει και πολλούς άλλους, εντός κι εκτός οργανωμένου κόμματος.

   • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
    ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 13:09:23

    Οι εντός ποιοί είναι Φαήλο?
    Αντινεοταξίτικο λόγο μπορείτε να εκφέρετε 5-6 άτομα, οι υπόλοιποι δε κάνουν. Ενσωμάτωσε orestio, Αλλενάκι , Arxeopteryx και καμιά 60αριά ακόμη για να κάνεις δουλειά.

    Η νεολαία της ΔΑΠ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και γνωρίζει που πάει το πράμα. Να την εκπροσωπήσουν δεν υπάρχουν άνθρωποι.
    Η δυναμική νεολαία δημιουργήται με αρχές και αξίες (πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια). Το επικοινωνιακό επετελείο της Ν.Δ σύστησε για παράδειγμα κάποιο βιβλίο, να διαβάσει η καλύτερη νεολαία της Ελλάδας (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), με τις ωραιότερες και εξυπνότερες γκόμενες?
    Ή αφήνει τη νεολαία στη διαπαιδαγώγηση του Κωστόπουλου και του nitro?

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 27/02/2011 23:00:48

     Άδικος είσαι, υπάρχουν στελέχη διαμάντια. Όχι μόνο κεντρικά. Πήγα προ ημερών στην Ν. Φιλαδέλφεια, στην Β% ΝΟΔΕ. Δουλευταράδες. Μίλησαν ο πχ οΠαπανικολάου, ο Ευρωβουλευτής, άριστος, η Βασιλική Τζότζολα, εξαίρετη, ο Γιάννης Κωτούλας, γνώστης, ευθύβολος και με φρόνημα κ.α. Και στην επαρχία να δεις! Κάνε μια βόλτα κατά Αργολίδα ή Αίγιο, στο λέω επειδή πήγα πρόσφατα, να δεις ωραίους ανθρώπους, στελέχη με ορμή, αυτοδημιούργητους, τίμιους 'Ελληνες.
     Είμαι μεγάλος πια, άλλοι είναι αρμόδιοι για τη νεολαία.
     Στην εποχή μου μόλις είχε βγει το ΚΛΙΚ, γυαλιστερό τίποτα.
     Ως τότε Επίκαιρα και Ταχυδρόμος. Είμαι παλιός, ε;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 23:01:10

      Β5

 40. popolaros avatar
  popolaros 27/02/2011 11:29:43

  Τώρα έπιασα το 'μήνυμα' στον τίτλο.
  Οι καιροί δεν περιμένουν......
  Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο.

 41. ιχωρειος avatar
  ιχωρειος 27/02/2011 11:31:22

  Φαηλε σε αγαπω και σε σεβομαι,πραγματικα.Θα ηθελα να σου θυμισω κατι ομως.Ο Σαμαρας δεν ειναι του συστηματος?Γνωριζουμε πολυ καλα πως οποιος καταλαμβανει υψυλες θεσεις ειναι απο πολυ πριν ειτε μασσωνος, ειτε υπερατλαντικος,ειτε κατι αλλο τελος παντων.Δεν το λεω εγω, ο λαος το λεει,ειμαι σιγουρος πως το εχεις ακουσει .Με ποιον τροπο ξεπερναμε αυτον τον υφαλο?
  Στα πρακτικα τωρα.Επειδη ακουω για προτασεις ας καταθεσω και εγω μια εστω αφελη,ημια που σε λιγους θα αρεσει.Αντικειται στην λογικη μου οι κατοκοι του Καστελοριζου να εχουν ισα και ιδια δικαιωματα με εμενα που ζω .Ο καθεις αναλογως την προσφορα του στο εθνος και την Πατριδα οπως και στο κοινωνικο συνολο θα εχει τα αναλογα δικαιωματα.Εξηγουμαι οι του Καστελοριζου θα εχουν 1000 ψηφους επι παραδειγματι οταν οι των Αθηνων μολις ΜΙΑ.Τερμα,παπαλα.Απο εκει και περα αναλογως της φορολογικης κλιμακος της εν γενει προσφορας στο κρατος θα προστιθενται και αλλοι ψηφοι.Προς αποφυγη παρεξηγησεως ειμαι ενας απλος υπαλληλος ουτε βιομηχανος ουτε τιποτα παρεμφερες.Στο πολιτευμα πρεπει να γινει αλλαγη,με μειξη της δημοκρατιας της Αθηνας(προτιμω του Κλεισθενη)και αυτο της Σπαρτης,δηλαδη με Γερουσια, δημοψηφισματα κ.τ.λ. τουλαχιστον μεχρι να ειμαστε εις θεσιν πνευματικα τετοια που αρμοζει για μια πιο αμεση Δημοκρατια.Εχει αφελληνιστει η υπαιθρος ολοι γιναμε αστοι.Πρεπει να γυρισουμε στις ριζες μας να ξαναγεννηθουμε.Ακομα και εγω,εδω υποτιθεται στην επαρχια δεν ξερω να τσαπιζω,να φτιαξω ενα μερεμετι,βρε αδελφε.Θα μου πεις κατα αυτον τον τροπο θα γεμισουν τα χωρια μας?Οχι βεβαια,αλλα ειναι μια αρχη.Δεν υπαρχει πλεον λαος μονο αστοι που δεν παραγουμε λαικο πολιτισμο ,Παραδοση και τα τοιαυτα.Μηπως νομιζετε πως οι παραδοσεις δεν εμλουτιζονταν στο παρελθον,οτι η Παραδοση ειναι κατι σταθερο και ακαμπτο?Σιγα σιγα μπορουμε να τα αλλαξουμε ολα.Ηδη αρχισα να αλλαζω συμπεριφορα, λιγο η κριση,λιγο το ενα,λιγο το αλλο και θα δουμε φως.
  Αλλη μια προταση που θελω να θεσω ειναι η εξης,γιατι πληρωνονται οι δημοτικοι συμβουλοι?Οποιος θελει να προσφερει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.Τελεια και παυλα.Το αυτο και για τους νομαρχιακους.Η Πατριδα δεν αντεχει αλλο.Ας ψαξει το θεμα ενας οικονομολογος να δουμε ποσα χανουμε καθε χρονο στα κομματοσκυλα.no maney no honey.

 42. pg avatar
  pg 27/02/2011 12:04:06

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ... ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΡΕΞΑΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ. ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.

 43. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 27/02/2011 12:06:01

  Καλά και ωραία όλα, όμως:
  1.Δεν βλέπω ΣΥΝΟΛΙΚΗ πρόταση, απόλυτα αναλυτική και εξειδικευμένη για το μάζεμα της κατάστασης και την αποτίναξη του ζυγού του "Μνημονίου"
  2.Και πάλι αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση πρόσωπα παντελώς διαβρωμένα
  και ελεγχόμενα τόσο για την ηθική τους υπόσταση όσο και για τα πεπραγμένα τους
  3.Εάν από τις προσεχείς εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση,ο Σαμαράς τι θα πράξει;Θα συνεργαστεί με άλλον πολιτικό φορέα ή θα τραβήξει γραμμή "ΠΟΛ.ΑΝ";

 44. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 27/02/2011 12:06:07

  Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Δόγμα, ένα επεξεργασμένο σύνολο προτάσεων για κάθε τομέα της πολιτικής, το μεταναστευτικό -το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα πλέον-, την επανελλήνιση της Θράκης, την Παιδεία. Αυτό θα το κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με άξονα το εθνικό συμφέρον, την κοινωνική συνοχή, την υπεράσπιση των αξιών του ελληνικού και του ευρωπαικού πολιτισμού.
  Η λογική της ρήξης με το παρελθόν είναι αναγκαία, η χρήση των πολιτισμικών πολέμων κατά της κυβέρνησης μία σωστή τακτική. Μεταναστευτικό, αντίθεση στο νομοσχέδιο της λογοκρισίας, αντίθεση στην υψηλή φορολόγηση, οι κινήσεις αυτές θα ενδυναμώσουν δραστικά την ΝΔ.

 45. Νικος Πασχος avatar
  Νικος Πασχος 27/02/2011 12:20:40

  Εχεις δικιο στα περισοτερα που γραφεις αλλα δεν βλεπω τον Σαμαρα να εχει την διαθεσει να συγκρουστει με το κεφαλαιο κακι ολουσ οσους μας εφεραν σε αυτη την κατασταση.
  Πρεπει να εχει πολλη δυναμη και κοινοβουλευτικη και τον λαο μαζι του για να βαλει φυλακη Σημιτη Καραμανλη Παπανδρεου Τσοχατζοπουλο Σουφλια Μπακογιαννη και αλλους τοσους επκυδυνουσ προδοτες της ελλαδος πρεπει να βρει τουσ καταλληλουσ συνεργατες που ΄΄ θα τους ενδιαφερει το καλο της ελλαδος και μονο αυτο ΄΄
  Ο μεγαλυτεοσ εχθρος του θα ειναι ο ιδιος του ο εαυτος και πρεπει να παλεψει πολυ μεσα του για να τα καταφερει για τι αν τα καταδερει αθτος θα τα καταφερει και η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

 46. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 27/02/2011 12:22:58

  Αν καταλαβα καλα απο αυτα που διαβασα, ο Αντωνης θα κινηθει στη γραμμη του Μνημονιου (συμφωνα και με την παλαιοτερη δηλωση,θα σεβαστουμε την υπογραφη της χωρας)χτυπωντας ολους μας στο φιλοτιμο,οτι πρεπει δηλαδη η χωρα να βαλει τα δυνατα της για να ξεχρεωσει κλπ.Ετσι ομως η βαλιτσα δεν προκειται να παει μακρια.Ο κοσμος θα κουραστει γρηγορα οπως κουραστικε και με τον Παπανδρεου. Θελει τεραστια ψυχικα απο τον ιδιο για να πετυχει το διπτυχο:μειωση της δανειακης πιεσης,αμεταβλητο της εθνικης μας κυριαρχιας.

 47. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 27/02/2011 12:35:29

  Αν οι εκλογες γινουν με λιστα, την ευθηνη της ομαδας που θα πλαισιωσει τον αρχηγο θα την εχει ο ιδιος. Αν παμε ομως με σταυρο, το βαρος θα το σηκωσουμε εμεις. Στο χερι το δικο μας ειναι να στειλουμε τους αξιους και τους ικανους στη
  Βουλη. Δεν ψηφιζουμε τον γιο η την κορη του μπαμπα με το κληρονομικο χαρισμα που διαφεντευει την περιοχη. Η επιλογη θα ειναι δικη μας να δωσουμε Αξιωματικους στο Στρατηγο.
  Φαηλο, συνεχισε να γραφεις τετοια αρθρα που κρατανε τη φλογα στην καρδια του Ελληνα Πατριωτη ζωντανη και θεριεμενη.

 48. Κώστας Δ. avatar
  Κώστας Δ. 27/02/2011 13:21:45

  Υπάρχει ακόμα κόσμος που εναποθέτει τις "ελπίδες" του στα 2 μεγάλα κόμματα, τα οποία μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια και λεηλάτησαν την χώρα μας;;;;

 49. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/02/2011 13:47:00

  Καλημερα Φαηλε,
  πολυ καλο το αρθρο σου.
  Εγω θα σημειωσω το εξης.. " Η θέση μας είναι πλάϊ στους απλούς ανθρώπους",
  και για να συμβει αυτο θα πρεπει να εχουμε Απλους Ανθρωπους Υπουργους με τον Σαμαρα. Εκει θα φανει η πραγματικη θεληση της ΝΔ να αφουγκραστει τον κοσμο, ψηφοφορους της και μη.

  Ελπιδα, Οραμα και Ηθικη σε ολα τα επιπεδα. Ξεκαθαρες θεσεις. Θελω πολλους σαν τον Μιχελακη το Τζαβαρα και τον Καμμενο. Μαχημους και εντιμους.

  ΠΠ

 50. victoria avatar
  victoria 27/02/2011 13:55:00

  Φαήλε, δεν είμαστε για τα εύκολα, αλλά εδώ έχει παραγίνει το πράγμα... Για να δούμε.
  Για να αντέξει όμως ο Αντώνης να κάνει το πρόγραμμά του, πρέπει να μην αποσπάται με το παρελθόν, πρέπει να τελειώσουν αυτά μια για πάντα. Όποιος έχει επιχείρημα να το πει και αντιπολίτευση πραγματική όποιος αντέχει να κάνει, αλλά τέρμα ο λαϊκισμός και η 'ροζ' βασιλεία της μεταπολίτευσης.

  Λογική ρήξης και επίταξης με βάση την κοινωνική συναίνεση. Δημοψηφίσματα φουλ.

 51. Μάριος avatar
  Μάριος 27/02/2011 13:58:46

  Απορία: ο Αντώνης όπως τον αναφέρεις, λες κι αυτός είναι το παιδί της διπλανής πόρτας και όχι παιδί του ίδιου σάπιου πολιτικού συστήματος, μόνος του θα κυβερνήσει; γιατι ακόμα κι αν δεχτώ ότι έχει ο ίδιος όλα τα προσόντα, πιστεύεις αλήθεια ότι διαθέτει το πολιτικό δυναμικό τους πολιτικούς συνεργάτες ή όπως θες να τους ονοματίσουμε, για να πάει η χώρα μπροστά και να περάσει τη δυσκολία;;; επέτρεψε μου να αμφιβάλλω πάρα πολύ...

  • siakkas-gagauz avatar
   siakkas-gagauz @ Μάριος 27/02/2011 15:26:53

   Στην δημοκρατία υπάρχει και ο αντίλογος.. ΓΙΑΤΙ αδερφέ αντιλέγω να είσαι τόσο δύσπιστος; Ακέραιος είναι.
   Το πλαφόν των συπληκτρολογούντων εδώ δείχνει τρομερό επίπεδο ορθού πολιτικού λόγου.
   Κανείς μας δε νομίζω επικρότησε δηλώσεις Παυλόπουλου προς την αστυνομία το κράτος είσαστε εσείς.
   κανείς μας δεν είναι πρόβατο σε μαντρί
   όπως και κανείς εχέφρων δε δέχτηκε ότι τα φάγαμε μαζί
   Ε να λοιπόν δημόσια διαβούλευση δεν ήθελε ο george?
   ή νομίζετε δε μας διαβάζουν!
   απλός κοιμούνται ακόμη τον ύπνο του δικαίου.
   Απλά πράγματα η προσπάθεια τους είναι να φορτώσουν τις επιεικώς ατασθαλίες τους στους επόμενους για να βγουν γάλα την επόμενη φορά.
   Απλά πράγματα και για τον Αντώνη. Εφαρμογή των είδει υπαρχόντων νόμων.
   Βάζει και θέμα εκλογής κάθε 2 τετραετίες
   αρχίζει εφαρμογή άμεσης δημοκρατίας σε επίπεδο συλλόγων και κάθε είδους συναφή εκλογοσυμετοχικών διαδικασιών με όρους κληρωτού και ανακλητού.
   και να δούμε αν αυτός ο άγιος τόπος έχει αξιους και ικανούς ανθρώπους σε επίπεδο αυταπάρνησης ή σε επίπεδο μοιρολατρίας και σκλαβιάς που αναφέρει και ο αρχαιοπτερηνχας εδω.

 52. ΤΙΜΑΙΟΣ avatar
  ΤΙΜΑΙΟΣ 27/02/2011 15:12:33

  Αγαπητέ Φαήλε,
  Συμφωνώ, οι καιροί ου μενετοί
  Σαφώς και θα αναλάβει ο Αντώνης σε δύσκολη στιγμή αλλά οι μεγάλοι άνδρες οφείλουν να δοκιμάζονται στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο να τρομάζουν απέναντι τους, αλλά να τις αποζητούν, αν θέλουν να είναι μεγάλοι άντρες...
  Όραμα λοιπόν Τόλμη, Θέληση μα πάνω από όλα Θάρρος και Αποφασιστικότητα καθώς θα είναι πολλοί αυτοί που προσπαθήσουν να γίνουν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια…(εκτός μα κυρίως και εντός). Όπως και γνώση σαν τον Αλέξανδρο, ότι δε λύνεται κόβεται.
  Και σίγουρα αν ο κόσμος πειστεί θα συνταχθεί μαζί. Στόχος η ανάκτηση του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας…Γιατί στο θέμα της Πατρίδας δεν χωρούν εκπτώσεις…
  Ψηλά το κεφάλι…όπως είπε πριν λίγο καιρό και ο Λυσσαρίδης, «Αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν», είναι χρέος στους προγονούς και στα παιδιά μας.

 53. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 15:29:11

  Αγαπητοί φίλοι,
  Επειδή βλέπω και στον τύπο σήμερα διάφορα, θα κάνω σαφές το αυτονόητο:
  Ό,τι γράφω ή λέω, το λέω επωνύμως και ευθέως.
  Δεν είμαι "περιβάλλον", "πορτ παρόλ" κανενός, ούτε μέσο "διαρροής".
  Ό,τι θέλει να πει ο Σαμαράς το λέει ο ίδιος ή το λέει ο εκπρόσωπος του, ο κ. Μιχελάκης.
  Δικές μου οι σκέψεις και οι πράξεις, άλλες μπορεί να ταυτίζονται με την ΝΔ, άλλες ίσως όχι. Δεν ρωτάω, γιατί δεν χρωστάω.
  Όποιος θέλει "γραμμή" να ρωτάει στη Λεωφόρο Συγγρού τους αρμοδίους.
  Ένας ελεύθερος πολίτης είμαι που λέει την γνώμη του. Αν αυτή αξίζει, θα το πείτε εσείς.
  Οι παρερμηνείες, η προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων, οι συνωμοσιολογικές θεωρίες ή οι αναλύσεις του τύπου "το λέει ο τάδε, άρα τον βάζει ο δείνα" δεν με αφορούν.
  Υπάρχουν άνθρωποι που απλώς, λένε αυτό που σκέφτονται και πιστεύουν, χωρίς αμφισημίες, περικοκλάδες ή διατεταγμένες υπηρεσίες.
  Αυτά και καλή δύναμη σε άπαντες.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2011 17:11:15

   Ενοχλείς..., είναι φανερό.

   Και σε..., ενοχλούν...!

 54. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 27/02/2011 19:14:52

  ...Δεν ελπίζει απλά στη Νίκη. Είναι σίγουρος γι’ αυτήν κι έχει σχέδιο, δρομολόγιο και τρόπο. Μα, θα πείτε, με ποιούς;...
  Φαήλο αυτό το "με ποιούς;"φανερώνει την ένδεια των επιβητόρων της εξουσίας που συνωστίζονται στη Λεωφ.Συγγρού.Το έχω ξαναπεί,η κυβέρνηση-γροθιά πρέπει να συγκροτηθεί απο ΤΩΡΑ και να αρχίσει το έργο της απο το εσωτερικό του κόμματος!!!!!!

 55. victoria avatar
  victoria 27/02/2011 19:56:21

  Και για να προσθέσω κι εγώ κάτι Μάριε, μήπως να σκεφτούμε λίγο ότι εφόσον θέλουμε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ιδού η Ρόδος, ας συμμετέχει και κανένας καινούριος. Ανοιχτό είναι το φόρουμ της ΝΔ, ο καθένας ας προτείνει το λόγο του, ή βρείτε άλλο κόμμα που σας εκφράζει αντίστοιχα και μιλήστε.

  Μια που η μεταπολίτευση τελειώνει, κάπως πρέπει να κυβερνηθούμε, για να δούμε και την άλλη πλευρά. Καλή η κριτική, αλλά ποιος θα μπει στα σκ.. για να κολυμπήσει και να σώσει την πατρίδα, με καθαρά χέρια, καλή καρδιά και χωρίς συμφέροντα, και να έχει και τον καθένα με το βιολί του στο κεφάλι του; Για να μας δω...!

 56. Panais avatar
  Panais 27/02/2011 19:58:35

  Αγαπητέ Φαήλο,

  μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Μακάρι ο Αντώνης να φτιάξει επιτέλους μια νέα Ελλάδα, όπου θα εφαρμόζεται ο Νόμος και όπου η Πολιτική σε όλους τους τομείς θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται από ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ με μοναδικό γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ο Αντώνης (του οποίου η άνοδος στην εξουσία είναι όντως θέμα χρόνου) σύντομα θα απογοητεύσει όσους τον πίστεψαν. Ήδη τους απογοητεύει. Πες μου, γιατί έκανε γαργάρες το όργωμα του Αιγαίου από
  "Τσεσμέ" και "Σισμίκ" το περασμένο καλοκαίρι; Γιατί δεν καθαρίζει το κόμμα του από αυτούς που αποκαλείς εσύ "ντιντήδες"; Και κυρίως: γιατί δεν κατέθεσε πρόταση μομφής όταν αποδείχθηκε με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο (ούτε ο Πεταλωτής δεν το διέψευσε) ότι η κυβέρνηση αυτή ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ τον λαό και του φόρεσε την κηδεμονία της Τρόικας κατόπιν σχεδίου - πλεκτάνης που καταστρώθηκε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009;

  Ξέρω, δεν έχει τους βουλευτές να επιβάλει μια παραίτηση της κυβέρνησης. Έχει όμως ιστορική ευθύνη να την καταγγείλει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ως μή έχουσα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και η Ιστορία θα τον κρίνει αυστηρά που δεν ζήτησε την απομάκρυνση μιας κυβέρνησης που απεργάζεται εν τω κρυπτώ τον εξανδραποδισμό των ανθρώπων που την εξέλεξαν.

  Επιτέλους, εκτός από την πολιτική σκοπιμότητα, υπάρχει και το ηθικώς και πατριωτικώς σωστό (το οποίο, αν το καλοσκεφτείς, ταυτίζεται με το λογικό).

  Μόνο μία ελπίδα έχουμε όλοι: ότι όλα αυτά που ζητούμε εμείς με τόση αγωνία (και που τα "καταπίνει" για να μην τον χαρακτηρίσουν λαϊκιστή) τα έχει στο μυαλό του και περιμένει να αποκτήσει την ασφάλεια της λαϊκής εντολής για να πάρει τη σκούπα...

 57. Misha avatar
  Misha 27/02/2011 20:18:18

  Στο λαιμό τούς κάθεσαι , Φαήλο, από την εποχή της κατάδοσης Οτσαλάν...
  Οι Ιπποπόταμοι έχουν περισσιο λίπος και λαδώνουν πολλούς.

 58. Μάνος στο Βουνό avatar
  Μάνος στο Βουνό 27/02/2011 22:10:48

  κ. Κρανιδιώτη ,
  Έχει ανθρώπινα αποθέματα η Πατρίδα, αδέρφια. Μην φοβάστε. Από μυαλά και γενναίους η Μάνα ήταν πάντα σταχανοβίτισα. Υπερπαραγωγική…
  Εγώ , ο κανένας , ο ένας απλός πολίτης , γιατί δεν βλέπω κάποιους απο αυτούς
  στο περιβάλλον , εννοώντας στον κομματικό χώρο , του Σαμαρά ?
  Να φτάιει η παλιοΤV , απλά δεν έτυχε να τους πετύχω , γιατί αραγέ ?
  Απεναντίας συναντώ τέτοιους ανθρώπους , και πίστεψε με δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικά κόμματα , κάθε μέρα γύρω μου , στην εργασία μου , στα μέρη που συχνάζω , στο σαλόνι του σπιτιού μου. Τυχαίο ? δεν νομίζω .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μάνος στο Βουνό 27/02/2011 22:51:33

   Μάνο, κι εγώ μίλησα για το σύνολο της κοινωνίας, όχι μόνο για το κόμμα.Υπάρχουν και μέσα κι έξω αυτοί που ψάχνουμε.

 59. Kennan avatar
  Kennan 27/02/2011 23:44:21

  Μιλαμε για μεγάλο κόμπλεκξ ορισμένοι. Αναπαράγουν το άρθρο του Φαήλου με τίτλο "Ο Παπανδρέου απέτυχε. Τα ‘κανε ρόϊδο" σαν δικό τους !!!! Βάλτε τον τίτλο στο google για να δείτε

 60. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 27/02/2011 23:50:57

  Μόλις το τσίμπησα κι εγώ. Το ανεβάζει το taxalia που το πήρε από το tromaktiko.net που το πήρε από κάποιο katsimpas.blogspot. Και πού 'σαι ακόμη Φαήλε, θραύση κάνεις!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λεωνίδας 28/02/2011 01:21:19

   Μπα...

   • Περίοπας avatar
    Περίοπας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2011 09:43:06

    Ετσι ακριβως ειναι παιδια.Την "πατησα" κι εγω.Το ειδα sto taxalia ,ελεγξα για πηγη και μου βγαλε το κατσιμπας...Το ανεβασα στο δικο μου και μετα απο μιση ωρα και στο ολυμπια.Δεν ειχα πολυ χρονο ,εφευγα για δουλεια μετα(νυχτα) και σημερα το πρωι ειδα ευτυχως στην ολυμπια πως το διορθωσαν σχετικα με την πηγη.Λυπαμαι Φαηλο ,συγνωμη ,θα διορθωσω αμεσα και στο δικο μου την αναφερομενη "πηγη".

 61. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2011 16:09:18

  Εγώ κατά βάθος είμαι μητσοτακικός αλλά οπαδός του Σπύρου Μητσοτάκη. Σπύρο, ωραίο το Βελιγράδι, ε;

 62. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2011 16:11:37

  Για την ακρίβεια εγώ είμαι Ολυμπιακός, ο Ροδινός επίσης κι ο Φάκτορας ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 63. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 28/02/2011 16:33:30

  Παρακολουθώ αυτή την σελίδα τον τελευταίο μήνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είμαι ειδήμων της πολιτικής αλλά σαν πολίτης, με πολύ απλή γλώσσα, θα ήθελα να μοιραστώ αυτό που αισθάνομαι.....
  Νοιώθω ότι:
  α, δεν έχει γεννηθεί ακόμα πολιτικός ο οποίος δεν είναι υποκινούμενος, υποβασταζόμενος αν θέλετε, από ξένα "κεφάλια".
  β. καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δράσει αυτόνομα και "πατριωτικά" αν δεν της το επιτρέψει η ΕΕ...χλωμότατο και ειδικά με το "σθένος" των παρόντων πολιτικών....
  γ. οι κυβερνήσεις είναι αντικατοπτρισμός του ίδιου του λαού (που τους ψηφίζει!!)
  Βλέπω στην καθημερινότητά μου πως φέρεται, στην πλειοψηφία του, ο Ελληνας στους συνανθρώπους του, στο δρόμο, στην δουλειά. Υπάρχουν πιο πολλοί Εφιάλτες παρά Λεωνίδες....παρόλο που δηλώνουν το αντίθετο..!!!
  ε. αν ο καθένας από εμάς δεν αλλάξει εκ των έσω αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά...
  (..παρεπιπτόντως είμαι Νεοδημοκράτισα αλλά εδώ και καιρό έχω στερέψει από "αρχηγική έμπνευση..),,δεν ξέρω τι φταίει...ας το σκεφτούν οι πολιτικοί

  • Γιώργος Β Χ" avatar
   Γιώργος Β Χ" @ Νατάσσα 28/02/2011 17:23:23

   Ορθές σκέψεις και ακόμη ορθότερη λογική.
   Απλά δεν νομίζω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί κάποιος πολίτης να λέει: Είμαι νεοδημοκράτης ή πασόκος ή οτιδήποτε άλλο.
   Η αποτυχία ανήκει σ' όλους όσους κυβέρνησαν και η στάση μας πρέπει να τους δώσει να το καταλάβουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.