#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ηγέτες παίρνουν τις δύσκολες αποφάσειςΤου Κώστα Ροδινού

Τις τελευταίες εβδομάδες το κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, βελτιώθηκε αισθητά για την Ελλάδα.

Ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, ο Ρομπάϊ επισκέφθηκαν την Αθήνα, για πρώτη φορά μετά την κρίση.

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, πήγαν καλύτερα του αναμενομένου.

Η κ. Μέρκελ δημοσιοποίησε την απόφασή της για  εγκατάλειψη των σεναρίων αποπομπής της χώρας  μας από το ευρώ.

Φωνές ακούγονται από παντού ότι πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος στην Ελλάδα να ανασάνει.

Μέχρι και η γεωστρατηγική αξία της χώρας μας επανήλθε στο προσκήνιο από ανθρώπους που την εμφάνιζαν ως παρία.

Ακόμα και ο γνωστός μας κ. Σόϊμπλε, που σπανίως έλεγε καλό λόγο, χθες  παραδέχθηκε ότι στη χώρα μας έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε και η ΕΚΤ,μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Ντράγκι στη Φραγκφούρτη.

Όμως, δεν αιφνιδιάσαμε θετικά…

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ήρθε και η τρόϊκα για την αξιολόγηση προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 31.5 δις.

Τα περίφημα μέτρα, ως γνωστόν, είχαν συμφωνηθεί από τον κ.Βενιζέλο την προηγούμενη Άνοιξη.

Είχαμε, επομένως, όλο τον καιρό να  τα εξειδικεύσουμε, να επεξεργαστούμε εναλλακτικές προτάσεις, να αντιπροτείνουμε ισοδύναμα μέτρα, να έχουμε καταρτίσει διαφορετικά σχέδια.

Να είμαστε, δηλαδή πανέτοιμοι!

Γιατί το momentum, για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, είναι ευνοϊκό!

Σε μια σοβαρή χώρα, η συμφωνία θα έκλεινε την πρώτη κιόλας μέρα.

Έτσι θα αιφνιδιάζαμε ευχάριστα αγορές και εταίρους.

Η Ελλάδα δεν θα κέρδιζε μόνον πόντους αξιοπιστίας, τους οποίους τόσο πολύ έχει ανάγκη, αλλά κυρίως θα έδειχνε αποφασισμένη να αφήσει στην άκρη τη μιζέρια και τα ήξεις- αφίξεις των τελευταίων ετών και να δείξει ότι αλλάζει σελίδα.

Θέατρο του παραλόγου

Αντί αυτών ζούμε ακόμα ένα επεισόδιο, στο γνωστό θέατρο του παραλόγου. Από τη μια η τρόϊκα συμπεριφέρεται  με χαρακτηριστικά ακαταλόγιστου.

Οι άνθρωποι  που  διέλυσαν, σχεδόν ολοκληρωτικά, την ελληνική οικονομία με τις απίθανες εμμονές τους,  διατυπώνουν παράλογες αξιώσεις.

Εμμένουν σε περικοπές μισθών και συντάξεων και άλλα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, τα οποία ένα βέβαιο αποτέλεσμα θα έχουν: την περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας μας.

Αν νομίζουν ότι πρέπει να μας σταυρώσουν πρώτα για να μας …αναστήσουν στην συνέχεια, ας τους πει κάποιος ότι τέτοια θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας!

Αν πάλι δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι η συνταγή που μας έδωσαν ήταν καταστροφική, τότε είναι επικίνδυνοι και βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Η χώρα δεν αντέχει άλλα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Και να ψηφιστούν, θα είναι αδύνατον να υλοποιηθούν.

Γιατί δεν θα λύσουν το πρόβλημα, θα το επιδεινώσουν.

Δεν αποδέχονται, λέει, τα διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα γιατί δεν είναι βέβαιη η απόδοσή τους.

Μα τα διαρθρωτικά μέτρα, εξ ορισμού, αποδίδουν σε βάθος χρόνου και ενέχουν ένα στοιχείο αβεβαιότητας.

Εδώ, τα σίγουρα εισπρακτικά μέτρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα γιατί περιόρισαν τη βάση επί της οποίας προϋπολογίστηκαν.

Ε, όχι και να κυβερνάει ο Βενιζέλος!

Από την άλλη η κυβέρνηση, είτε αιφνιδιάστηκε, είτε ήταν όντως απροετοίμαστη.

Ύστερα χάθηκε πολύτιμος χρόνος  με τα τερτίπια  του κ. Βενιζέλου.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τελεί σε καθεστώς σύγχυσης. Έμεινε εκτός κυβέρνησης επειδή θεωρούσε βέβαιη την αποτυχία της, ελπίζοντας να αποφύγει τη φθορά και τώρα που διαβλέπει ότι κάτι πάει να γίνει,  επιχειρεί να  διεκδικήσει  το ρόλου του ανθρώπου που διαμορφώνει τις εξελίξεις!

Ποιος;  Ο κ. Βενιζέλος!

Ο χειρότερος υπουργός οικονομικών της μεταπολίτευσης!

Ο άνθρωπος που πέρσι μας διαβεβαίωνε  ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι της κρίσης, για να θυμηθεί λίγους μήνες μετά ότι η κρίση γιγαντώθηκε!

Τώρα είναι λέει  εναντίον οριζόντιων μέτρων, όταν με το τέλος ακινήτου φορολόγησε και τα…νεκροταφεία!

Παριστάνει τον κοινωνικά ευαίσθητο, όταν με το PSΙ …εξαέρωσε τα αποθεματικά των ταμείων;

Και πολλά άλλα, «ών ουκ έστιν αριθμός».

Και παρακολουθεί η κυβέρνηση, με περισσή ευγένεια είναι αλήθεια, την υπονόμευσή της, αντί να τον ξεμπροστιάσει;

Ας τολμήσει ο κ. Βενιζέλος να την ανατρέψει!

Να αναλάβει και τις ευθύνες! Δεν πρόκειται να το κάνει για αυτό και συνεχίζει τα τσαλίμια μήπως και βελτιώσει το εξαντλημένο πολιτικό του κεφάλαιο και ανακτήσει ψήγματα της απολεσθείσης αξιοπιστίας του. Και αυτό το θέατρο πρέπει να σταματήσει.

Το δυσβάσταχτο βάρος του κ. Κουβέλη

Ακόμα και αν διαφωνεί κανένας με τις απόψεις του κ. Κουβέλη οφείλει να του αναγνωρίσει την πολιτική του ευπρέπεια.

Για το χώρο που εκπροσωπεί, ο κ. Κουβέλης έχει ήδη διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση. Ξέρει ότι έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Αντιλαμβάνομαι ότι πιέζεται πολύ, κυρίως από τους πρώην πασοκογενείς, όμως είναι  έμπειρος πολιτικός και γνωρίζει το διακύβευμα.

Ο κ. Κουβέλης δεν είναι δημαγωγός και λαοπλάνος.

Οι ενστάσεις και οι προτάσεις του στα ζητήματα της οικονομίας θα έπρεπε να αποτελούν όπλο και όχι αδυναμία της κυβέρνησης.

Όμως, αυτά δεν γίνονται έτσι, στο πόδι.

Μεθοδεύονται. Καλλιεργείται πρώτα το έδαφος.

Διερευνώνται οι προθέσεις της άλλης πλευράς. Και των εταίρων και της τρόϊκα.

Η αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την Κυβέρνηση ήταν και παραμένει ένα ισχυρό χαρτί το οποίο το οικονομικό επιτελείο έπρεπε να αξιοποιήσει στο έπακρον.

Ακόμα και εκβιαστικά.

Για να αποσπάσει περισσότερες παραχωρήσεις.

Η απόφαση θα είναι πολιτική

Είναι προφανές ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα, αν δεν οδηγηθούν σε ναυάγιο, θα καρκινοβατήσουν επικίνδυνα.

Κάτι τέτοιο, στην παρούσα συγκυρία, θα αποτελέσει μια πολύ κακή εξέλιξη, θα παρατείνει την αβεβαιότητα, θα δώσει εκ νέου επιχειρήματα στους αντιπάλους μας, θα αυξήσει τις πιέσεις, ενώ μπορεί να εξαλείψει το momentum  που πήγε να διαμορφωθεί. Θα επιστρέψουμε, δηλαδή, στο προεκλογικό status, όταν τα  περισσότερα σενάρια ήταν εναντίον μας.

Υ.Γ. Στις 28-8-2012, με  αφορμή το γεγονός ότι όλοι παρέπεμπαν στην έκθεση της τρόϊκα για τις αποφάσεις τους,  έγραφα για την «παγίδα που λέγεται έκθεση της τρόϊκα» (http://www.antinews.gr/2012/08/28/176461/)

Ναι, η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της.

Όμως, αν αυτό που ζητείται από τη χώρα, πλήττει βάναυσα την αξιοπρέπεια του λαού της και τον οδηγεί σε εξαθλίωση και δεύτερον, θέτει σε κίνδυνο την υπόστασή της, τότε έχει υποχρέωση  να απαιτήσει τροποποίηση του προγράμματος.

Γιατί καμιά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται  να συναινέσει στην εξόντωση του λαού της, προκειμένου να φανεί συνεπής σε αναληφθείσες δεσμεύσεις,  οι οποίες μάλιστα επιβλήθησαν με τρόπο εκβιαστικό και αντισυνταγματικό, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας.

Γιατί, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από μια ένωση ανεξαρτήτων χωρών, που είναι οργανωμένες και παίρνουν αποφάσεις με τρόπο δημοκρατικό. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως …τοκογλύφος. Οι δημοκρατίες έχουν κανόνες, αρχές  και όρια.»

Αυτό σημαίνει ο,τι ο Πρωθυπουργός πρέπει να επιδιώξει μια πολιτική συμφωνία που θα υπερβεί το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι παράλογες απαιτήσεις της τρόϊκα.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο άλλος δρόμος είναι η άνευ όρων παράδοση…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/09/2012 07:17:46

  Καλημέρα.
  κ.Ροδινέ,ἐμεῖς ξεκινήσαμε νά διασωθοῦμε ἀπό τόν ''ἀλλο δρόμο'' ὅπως ἀναφέρετε,ἀπό τήν ἄνευ ὅρων παράδοση καί φτάσαμε ἐδῶ πού εἲμαστε τῶρα.
  Ὁπότε,ποιές οἱ ἐναλλακτικές τῶρα;Ὅπως μᾶς παίζουν θά χορεύουμε...
  Συμφωνῶ ὅτι οὔτε ὁ Βενιζέλος οὔτε ὁ Κουβέλης εἶναι σέ θέση ἤ θά μποροῦσαν νά ἀνατρέψουν τήν κυβέρνηση,ἴσως τούς δοθοῦν εὐκαιρίες ἀργότερα.Ὁ κ.Σαμαρᾶς ἄς μείνει προσηλωμένος στό στόχο του καί...βλέπουμε.

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 12/09/2012 08:04:33

  Σε .....δημόσιου κινδύνου που απειλεί την ύπαρξη της Δημοκρατίας ή οποιοδήποτε τμήμα της, το υπουργικό συμβούλιο έχει εξουσία να προκηρύσσει, με απόφασή του, την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει την προκήρυξη, με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα, εκτός αν ασκήσει, μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες, το δικαίωμα αρνησικυρίας. Για να τεθεί όμως η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει η εκδοθείσα προκήρυξη να κατατεθεί και να εγκριθεί από τη Βουλή. Αν η Βουλή απορρίψει την προκήρυξη, αυτή δεν έχει καμιά νομική ισχύ. Αν η Βουλή δώσει την έγκρισή της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει παραχρήμα την απόφαση της Βουλής και η χώρα τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 3. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 12/09/2012 08:05:45

  προστίθεται "περίπτωση".

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 12/09/2012 08:33:15

  Καλημέρα σας. Εμένα εκείνο που μου λείπει από ετούτο το μακάβριο παζλ των δεσμεύσεων και των συμφωνιών, των υπογραφών και των δόσεων, των υπολογισμών και των εκβιαστικών διλημμάτων, του εξευτελισμού και της απόλυτης προσβολής της αξιοπρέπειας, είναι η καταλυτική επέμβαση του ...κοιμισμένου; του μουδιασμένου; του άβουλου; του αλλοτριωμένου; του καταδικασμένου στην απάθεια Ελληνικού λαού και κυρίως της Ελληνικής νεολαίας, που ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ και μαζικά εκπατρίζεται, πληρώνοντας τις αμαρτίες των πελατών-ψηφοφόρων-καταναλωτών γονιών της.... Εάν αυτοί εξακολουθήσουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του κομπάρσου, αν συνεχίσουν να είναι παρόντες-απόντες στα δρώμενα, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ανατροπής των σχεδίων της τοκογλυφικής μαφίας, που στοχεύει στη μετατροπή της χώρας σε μία μεγάλη ΕΟΖ εντός Ευρωπαϊκής ένωσης. Υπόδουλοι, εξαθλιωμένοι, τσαλακωμένοι κι ολοκληρωτικά ηττημένοι θα καταλήξουμε, να τους παρακαλάμε για ένα ισχνό μεροκάματο, που θα αρκεί για ένα πιάτο φαϊ και πληρωμή λογαριασμών, φόρων και λοιπών...υποχρεώσεων. Ο κ. Α.Σαμαράς, προσπαθεί, ΕΝΤΕΛΩΣ μόνος όμως , Βενιζέλος - Κουβέλης δεν είναι, παρά δύο ασήμαντα ανθρωπάκια, δύο cartoons που περιφέρονται στο σκηνικό της φρίκης νευρικά, αποζητώντας ρόλο.... Η πίεση και η αντίδραση του Ελληνικού λαού στην περαιτέρω υποβάθμισή του, θα βοηθούσε σίγουρα και τον Πρωθυπουργό ν΄αντισταθεί στις εκβιαστικές, χυδαίες πιέσεις της τρόϊκας, επικαλούμενος τη μη αντοχή της κοινωνίας και την πρόκληση πολιτικής αστάθειας που αυτή μπορεί να προκαλέσει..Ένα όπλο ακόμα στα χέρια του η λαϊκή αντίδραση, που για την ώρα ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ BLACKQUEEN 12/09/2012 08:51:04

   Καλημέρα καί σέ σένα.

   Χρειάζονται 'έμπνευση', άς πούμε, οι λαϊκές αντιδράσεις, ιδιαίτερα μετά από κάμποσα χρόνια συστηματικής- καί συστημικής -εφαρμογής τής μεθόδου shock and awe, πού ακολούθησαν τά ακόμα πιο πολλά χρόνια ανατροπής αρχών καί αξιών.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ BLACKQUEEN 12/09/2012 09:16:51

   Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας περισσότερο,
   Η οργανωμένη αντίδραση της κοινωνίας είναι παράγοντας που βοηθάει στις διαπραγματεύσεις, αλλά εδώ τις εκδηλώσεις τις καπελώνουν οι κουκουλοφόροι με τα γνωστά αποτελέσματα.

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 12:43:30

    ...... Η ...έμπνευση εν προκειμένω, όταν σου τίθενται πλέον διλήμματα του στυλ ή αποδέχεσαι τους παρά φύσιν συνεχείς βιασμούς σου ή συναινείς χαρούμενα στις τρυφερές πολυπρόσωπες (...κατά φύσιν) συνευρέσεις, μάλλον σαν πολυτελής δικαιολογία μου ακούγεται, ώστε να βρούμε λόγους να αθωώσουμε ξανά τους άβουλους και τους δειλούς, τους ''ναι σε όλα'' οκνούς, συνθηκολογημένους...(εαυτούς μας;;) Όσο για τους..κουκουλοφόρους, εδώ που έχουμε φτάσει, ίσως ΝΑ είναι και η στιγμή της τελικής αναμέτρησης. Τους ξεσκίζουμε επί τέλους τις κουκούλες (έχουμε αριθμητική υπεροχή, μας λείπει η τόλμη), κι αποκαλύπτουμε τους Κυπατζήδες, τους πράκτορες και τα κινούμενα των συμφερόντων. Έχει έρθει τελεσίδικα η ώρα της κρίσεως και η στιγμή να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, απαλλαγμένοι από αυταπάτες. Η πιθανή ...διστακτικότητα κι η άρνησή μας να διαμορφώσουμε τα γεγονότα ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, θα σημάνει την οριστική μας καταδίκη. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (Πολιτικοί, βουλευτές, λαμόγια,κ.λ.π.), ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΠΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΕΜΕΙΣ....

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 18:12:01

    Ας ξεσηκωθεί, για να δούμε ποιούς τελικά θα κυνηγήσει!

 5. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/09/2012 09:18:10

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=474430

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 10:39:51

   Αφού επαναστάτησε κι ο Καρακούσης, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 10:43:02

    Καλημέρα Γιάννη!
    Τους όψιμους επαναστάτες να φοβάσαι!

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 10:55:58

     Πολύ μπερδεμένο το παζλ. Ο καλός λύκος, ο κακός λύκος και στη μέση τα πρόβατα. Χτές επέστρεψα και διαπιστώνω ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 13:11:58

      Ποιός δίνει σημασία σ΄αυτά τα πουλημένα φερέφωνα; Μεταξύ τους...ζυμώνονται και μόνο οι πολύ αφελείς τους πιστεύουν. Το κακό είναι, οτι όσο βελάζουν τα πρόβατα, ΠΑΝΤΑ θα τρώνε οι λύκοι κι ότι ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΓΛΙΤΩΣΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΤΈ, ΑΠ΄ΤΗ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ... :-))

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 13:16:56

      Να κάνω (με πλήρη ειλικρίνεια) μιαν ερώτηση - τέστ για τις "απορίες" του κ. Καρακούση;
      Γιατί να είναι διατεθειμένοι οι της Τρόικας να αποδεχθούν "προγνώσεις ενίσχυσης των εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής ή υποσχέσεις περικοπής εξοπλιστικών δαπανών;"
      Εμείς ως Έλληνες πολίτες, με την πείρα μας, θα παίρναμε στα σοβαρά τέτοιες προγνώσεις;
      Ακόμη και άν υποθέσουμε ότι είναι "κουτόφραγκοι", αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι εντελώς, μα εντελώς βλάκες με IQ κατσικιού.

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 12/09/2012 13:20:31

      Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Το ίδιο αναξιόπιστα βέβαια είναι και τα αναλυτικά εργαλεία της τρόϊκας, αφού έχουν αποτύχει στις περισσότερες προβλέψεις.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 15:04:53

      Το θανάσιμο ερώτημα, είναι αν οι γραβατοφορεμένοι υπαλληλίσκοι των τοκογλύφων ...αποτυγχάνουν συνεχώς σκοπίμως, ή από απλή ανικανότητα. Η εκδοχή α), σίγουρα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες....

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ BLACKQUEEN 12/09/2012 17:40:47

      Ρητορικό πια το ερώτημα...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ BLACKQUEEN 12/09/2012 17:59:52

      σκοπίμως, σκοπίμως!
      Το είχε πεί άλλωστε από την αρχή ο DSK οτι χρειαζόμασταν ....εσωτερική υποτίμηση!

 6. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 12/09/2012 09:21:20

  Αν δεν τιμωρηθούν ΟΛΟΙ όσοι φάγανε από δημόσιο, και κυρίως προμηθευτές, εργολάβοι, πολιτικοί, μιζαδόροι και φορφυγάδες (με αυτή τη σειρά), δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό. Το πολιτικό σύστημα έχει πλήρως απαξιωθεί και δεν μπορεί να αντιδράσει (πώς να το κάνει άλλωστε όταν είναι δέσμιο συμφερόντων). Και αντί να προχωρήσει στην κάθαρση, συνεχίζει την εκποίηση του εθνικού πλούτου υπέρ των χρηματοδοτών του.

 7. Νικος avatar
  Νικος 12/09/2012 09:26:25

  Καλο θα ειναι να μην ξεχναμε το ρολο που εχουν παιξει τα τελευταια 3 χρονια και οι τρεις συγκυβερνοντες.Ο Σαμαρας απο τον υπερμαχο του αντιμνημονιακου αγωνα,που εκεινη την εποχη και νοημα ειχε,και τεκμηριομενα ηταν τα αντιμετρα που προτεινε και λαικο ερεισμα υπηρχε,περασε στην αντιθετη οχθη αναιρωντας ολα οσα ελεγε,συνυπεγραψε με τον Βενιζελο τα μετρα την περασμενη ανοιξη,υποσχεθηκε επαναδιαπραγματευση,λες και υπηρξε διαπαραγματευση,και τελικα ηλθε ακριβως στο σημειο που βρισκονταν η χωρα επι ΓΑΠ.Το οτι ο Βενιζελος και το ΠΑΣΟΚ του κρατα αυτη τη σταση επρεπε η ΝΔ να το περιμενει μιας ειναι φανερο πως για να παραμεινει στη πολιτικη σκηνη θα παιξει ολα τα χαρτια του ακομα και το προφιλ του υπερασπιστη των λαικων κεκτημενων.Ο Κουβελης προσπαθει να εμφανιστει σαν την αριστερη συνιστωσα της κυβερνησης αλλα το μονο που εχει καταφερει μεχρι τωρα ειναι να γελοιοποιηται καθε φορα που υποσχεται οτι δε θα υπαρξουν οριζοντιες περικοπες,ενω συμβαινει το εντελως αντιθετο.Ποιο ειναι λοιπον το συμπερασμα,κατα την αποψη μου παντα;η χωρα εχει μπει στο χωρο του Ζαλογγου,εχει ηδη αρχισει να πεφτει στο γκρεμο,και αυτο που ακουμε και απο τους τρεις ειναι πως πρεπει να θυσιασουμε οτι εχει απομεινει για να σωθει η ευρωζωνη και το ευρω.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/09/2012 10:39:29

  Καλημέρα Κώστα.

  Η διαπραγμάτευση πρέπει να περάσει αποκλειστικά και μόνο στον Σαμαρά. Δεν βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Τουτέστιν, δεν βάζεις πρώην υπαλλήλους του ΣΕΒ να (καμώνονται ότι) διαπραγματεύονται με τους τροϊκανούς. Αλλιώς, ας βάλουμε και τον κουκουλοφόρο άεργο πρόεδρο των βιομηχάνων να "διαπραγματευτεί" με την τρόικα τα... εργασιακά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 12/09/2012 10:43:28

   έτσι ακριβώς!

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 12/09/2012 10:46:11

  Ποιό κομπλεξικό σαίνι σκέφτηκε την ιδέα να βάλει ως τεκμήριο τα πτυχία ;;;;;
  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. Ντροπή, ντροπή, ντροπή.
  Ντροπή στον Σαμαρά. Ντροπή του.
  Για να σπουδάζουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων.
  Των Φεουδαρχών.

  • Bohemian avatar
   Bohemian @ Τί να λέμε; 12/09/2012 11:22:04

   αν γίνει αυτό θα φάνε ξύλο και από τα βόρεια προάστια

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Τί να λέμε; 12/09/2012 11:33:23

   Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει ποτέ!!!
   Ακούς εκεί τα πτυχία τεκμήριο....

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 11:37:24

    Κώστα, μη σου φαίνεται παράξενο. Εδώ σκέφτηκαν να φορολογήσουν -έστω κι αν αργότερα διαψεύστηκε, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά- τα... ακίνητα αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν παραδοθεί! Αν δεν διώξουμε με τις κλωτσιές τους τροϊκανούς, ώστε να χάσουν το αντικείμενό τους και ορισμένοι ντόπιοι χατζηαβάτηδες μανδαρίνοι υπουργείων (ή σύμβουλοι υπουργών) που για να κάνουν τον καλό "διαρρέουν" τέτοιες ιδέες, δεν θα γλιτώσουμε.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 12/09/2012 11:47:08

     πολλές ανοησίες τις διαρρέουν επίτηδες για λόγους που αντιλαμβάνεσαι.
     Ομως,για τα πτυχία,επαναλαμβάνω, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανοησία.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 12/09/2012 11:47:08

     πολλές ανοησίες τις διαρρέουν επίτηδες για λόγους που αντιλαμβάνεσαι.
     Ομως,για τα πτυχία,επαναλαμβάνω, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανοησία.

    • Τί να λέμε; avatar
     Τί να λέμε; @ Αυριανιστής 12/09/2012 11:48:52

     Ο κομπλεξικός που το σκέφτηκε ΔΕΝ είναι Τροϊκανός...προφανώς κάποιο Ελληνικό σαίνι το σκέφτηκε...

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Τί να λέμε; 12/09/2012 11:50:51

      μην είσαι και τόσο βέβαιος οτι οι τροϊκανοί είναι σαϊνια

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Τί να λέμε; 12/09/2012 11:37:28

   Αν βάλουν τεκμήριο στην ανοησία θα εισπράξουν περισσότερα. Τι θέλουν δηλαδή. Να διώξουν όλους όσους έχουν προσόντα εκτός Ελλάδος;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 11:43:58

    Έννοια σου Γιάννη, και ξέρουν καλά ότι δεν φεύγει κανείς πια. Είναι ακόμα νωπή η ιστορία του Bloomberg με τον Έλληνα νεομετανάστη που ξεσκ@ίζει τουαλέτες στη Σουηδία (ενώ εδώ ήταν στέλεχος σε πολυεθνικές πριν μείνει άνεργος). Παίζουν λοιπόν εκ του ασφαλούς, χαρατσώνοντας άγρια τους πτυχιούχους οικογενειάρχες που δεν μπορούν να φύγουν εύκολα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 11:45:38

    δεν θα είχαμε χρέος, αν το είχαν κάνει!

 10. Kst avatar
  Kst 12/09/2012 11:05:21

  Θεωρώ ότι το προσωρινά θετικό κλίμα έχει να κάνει και μόνο με την επανεκλογή Ομπάμα και δεν πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι άρχισαν ξαφνικά να μας συμπονούν. Άλλωστε δεν ξέρουμε ακόμη την έκθεση της Τρόικα που τόσο διατυμπανίζουν και την μοστράνουν ως το χέρι σωτηρίας μας.

  Το γεγονός ότι δεν αποδέχονται ως αποτελεσματικά τα ισοδύναμα μέτρα για την φοροδιαφυγή και τις περικοπές στις δαπάνες, αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και της κρατικής μηχανής, καθώς μας λένε κατάφορα ότι "Κύριοι δεν μπορείτε να εισπράξετε, όσα πρόστιμα κι αν επιδώσετε..." Μόνο και μόνο αυτό φτάνει για να καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει στο ναδίρ όχι μόνο της αξιοπιστίας της χώρας εντός και εκτός των συνόρων, αλλά και της περιφρόνησης ως προς τις αποφάσεις που θέλει να πάρει η κυβέρνηση, οι οποιες, εαν δεν αλλάξει, θα είναι πάντα καθοδηγούμενες από εξωγενείς δρώντες...

 11. gio avatar
  gio 12/09/2012 11:20:21

  Συνταξη στα 67 να απολυθουν δημοσιοι υπαλληλοι ,αλλα να μειωθει ο φορος στα καυσιμα και να κουρευτουν τα ιδιωτικα χρεη η τουλαχιστον να ιχυσει νομικα οπως σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες η δυνατοτητα πτωχευσης φυσικων προσωπωςν

 12. o apotetoios avatar
  o apotetoios 12/09/2012 11:38:35

  και από διαρθρωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης τίποτα...

  φερ'ειπείν,προσπερνώ εφορίες,πολεοδομίες,υπουργεία,δήμους..χιλιοειπωμένα

  στέκομαι στα πανεπιστημία...
  πάλι στον πάτο της παγκόσμιας αξιολόγησης βρίσκονται,πώς θα ανέλθουν?
  κόβεις κάθε ομφάλιο λωρό σύνδεσης της λειουργίας τους πανεπιστημίου με τους φοιτητές,εξωτερική αξιολόγηση των σχολών κ των καθηγητών,από καθηγητές έλληνες του εξωτερικού(από σοβαρά πανεπιστημία μόνο)...
  κλείνει τις μισές σχολές και τα πανεπιστημία,αφού τα λεφτά είναι περιορισμένα γιατί τα διαχέεις σε ένα σωρό σχολές,άχρηστες?περιορίζεις στο μισό και πιο κάτω τους εισαχθέντες φοιτητές

  απολύεις τους μισούς καθηγητές πανεπιστημίου,όχι βάσει παλαιότητας,αλλά βάσει βιογραφικού και δημοσιεύσεων ανά έτος σε διεθνή έγκυρα περιοδικά...οι όποιοι νέοι διορισμοί καθηγητών απαγορεύονται να γίνονται από σχολές που πήραν το διδακτορικό τους ή φοίτησαν.

  στους εναπομείναντες διπλασιάζεις τον μισθό,για να τραβήξεις κάποιους καλούς απ'έξω...

  επιτρέπεις την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,ύστερα απο κεντρικό έλεγχο και έγκριση

  με τα παραπάνω δεν θα κέρδιζε πόντους το ελληνικό πανεπιστημίο ,η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πατρίδα μας?γιατί δεν τα πράττουν?
  για τον ίδιο ακριβώς λόγω που δεν πήραν ούτε ένα νέο μεταρρυθμιστικό μέτρο για την επανίδρυση του κράτους

  • Στεργιος avatar
   Στεργιος @ o apotetoios 12/09/2012 12:13:32

   Ο Αρβανιτόπουλος θα τα κανει όλα αυτά που πολύ σωστά αναφέρετε;
   Αυτός που έδωσε πληρη θητεια στους παλιους πρυτανεις τυπου Μυλόπουλου;
   θα ονειρευεστε!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Occam avatar
   Occam @ o apotetoios 12/09/2012 12:36:43

   Ας δοκίμαζαν καλύτερα κάθετες περικοπές (κλεισιμο σχολών και απολύσεις) με τυχαίο τρόπο. Πιο πιθανό να δώσουν αποτέλεσμα. Ο καλός εργαζόμενος θα βρει δουλεια την επόμενη ημέρα. Ο κακός θα πάρει αυτό που του αξίζει.

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 12:04:14

  By the way (που έλεγε και ο Κίμων - όχι ο αρχαίος...ο άλλος!) το στίψιμο αποδίδει καρπούς. Ο προϋπολογισμός φαίνεται ότι εκτελείται ικανοποιητικά καταγράφοντας πλεόνασμα 850 εκ τον Αύγουστο. Βέβαια, τους εκτελεσμένους ανέργους του ιδιωτικού τομέα και τους άνευ αντικειμένου απασχόλησης αυτοαπασχολούενους, ουδόλως τους αποσχολεί το θέμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 12:07:23

   αν το δημόσιο πλήρωνε και τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 12:12:34

    Ε αφού αυτά είναι μέσα στη δόση... Προς το παρόν Μεθαδόνη

   • Tasos avatar
    Tasos @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 18:00:25

    Μα γι' αυτό υπάρχει πλεόνασμα. Αλλιώς το εύλογο αίτημα συμψηφισμού χρέους-φπα θα είχε γίνει δεκτό. Τέτοιο πλεόνασμα είναι να χουνε να λένε για απόδοση των μέτρων κλπ.

  • o apotetoios avatar
   o apotetoios @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 12:11:37

   εικονικό είναι και αυτό το αποτέλεσμα,προσμετρώνται οι δόσεις της εφορίας που πλάκωσαν αυτόν τον μήνα...
   αν δεν αντιμετωπίζεις την κρίση,τα αίτια της,γίνεσαι άδικος,ανεύθυνος,επιζήμιος για τον τόπο...τι σημασία έχει αν είναι πλεονασματικός ή όχι ένας προυπολογισμός όταν απομυζείς τους ίδιους και τους ίδιους και δεν παίρνεις μεταρρυθμιστικά μέτρα?

   γι αυτό και έγραφα τις προάλλες είναι προτιμότερο,αν ο σαμαράς δεν έχει διάθεση να πάρει άμεσα όλα τα διαρθρωτικά μέτρα και να δώσει σφιχτό χρονοδιάγραμμα για τα άλλα να παραιτηθεί,διότι αργότερα θα αγγίξει το 40άρι ο σύριζα .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 12:15:16

   Αὐτό τό πλεόνασμα δέν τό βλέπουν οἱ τροϊκάρες;
   Τί ζητοῦν πιά;Πλεόνασμα πτωμάτων;

 14. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 12/09/2012 12:21:07

  ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΕΤΑΙΡΩΝ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.
  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΚΛΗΡΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.
  ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΚΟΜΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ giorgosalexpoli 12/09/2012 12:55:31

   Ποιές ἀκριβῶς παλιές ἐποχές δέν μμπορεῖ νά ξαναζήσει ἡ κοινωνία μας;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ giorgosalexpoli 12/09/2012 15:03:28

   Συμφωνω απολυτα !!!

 15. armageddon avatar
  armageddon 12/09/2012 12:41:36

  Δεν υπάρχει ούτε Ευρωπαική ,ούτε Ένωση.Δεν υπάχει αλληλεγγύη ,παρά μόνο Γερμανική μπότα.Τα Ελληνικά προιόντα δεν έχουν καμμία προστασία.Αν δε φύγουμε θα πεθάνουμε

 16. θοδωρης χ. avatar
  θοδωρης χ. 12/09/2012 12:52:53

  Τα καλα σχολια και τα φιλικα χτυπηματα στη πλατη ειναι απο εντολη ανωθεν (ομπαμα)και μετα απο διαβεβαιωση του σαμαρα οτι δεν θα χασουν σεντσι,Η επιμηκυνση προβλεπεται απ το πρωτο μνημονιο αρα δεν μιλαμε για επιτυχια.Ο βενιζελος ξεροντας οτι θα δοθει επιμηκυνση θελει να παρει μεριδιο απ τη δοξα.Οσο για το κουβελη, μη μπορωντας να επιβληθει στη κοινοβουλευτικη του ομαδα, και γνωριζοντας πως οτι δοξα και δημοσιοτητα ηταν να παρει την πηρε διοτι η δημαρ τελειωσε, προσπαθει να περισωσει οτι μπορει, κανοντας τον αντιμνημονιακο στην εσωτερικη τροικα.Τελος οσον αφορα τα παιδια απ τας ευρωπας συνεχιζουν το σχεδιο κινεζοποιηση του ελληνα και την ανευ ορων παραδοση των πλουτοπαραγωγικων πηγων του κρατους.Ευχαριστω, και ελπιζω να βοηθησα στη συζητηση,ως προς το πως βλεπει ενας απλος πολιτης τη κατασταση

 17. xp avatar
  xp 12/09/2012 12:53:38

  Κώστα, στο Βήμα σήμερα γραφεται για τις ακριδες......Σουπερ Μαρκετ πουλάνε μετρητοις και χρωστούν στους παραγωγούς δυο χρόνια.Το ίδιο και στα πετρελαιοειδή με τα πρατήρια.Μαζεύουν το χρήμα και παίζουν εις βάρος της οικονομίας .Τα Διυλιστήρια -2- έχουν 4πλασιες τιμές διύλησης από αλλού! Δεν πρέπει να επέμβει το κράτος για να επιβάλλει κανόνες?Η θα διαλυθεί εντελώς το μαγαζί?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ xp 12/09/2012 13:07:00

   το είδα και είναι για ν' ανεβαίνεις στα κάγκελα...
   Ο υπερ-υπουργός Χατζηδάκης ας κάνει αυτό που πρέπει.

 18. akisenv avatar
  akisenv 12/09/2012 12:54:42

  Υπαρχει παντα και το ακροτελευτιο αρθρο του Συνταγματος μας...
  Η επιταγη του οποιου δεν αποτελει δικαιωμα αλλα υποχρεωση του καθε πολιτη και της Ελληνικης κοινωνιας στο συνολο της.

 19. Enzo avatar
  Enzo 12/09/2012 13:03:39

  Εχει παραβιαστει μεχρι και το καταστατικο της ΕΕ.
  Η Γερμανια καπελωσε ολη την Ευρωπη!
  με ποιο δικαιωμα? ποιος της το εδωσε?
  Την πας στα δικαστηρια πακετο και με τις γερμανικες αποζημειωσεις.
  Που ειναι ο ηγετης?

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/09/2012 13:07:45

  Κανείς Βενιζέλος και κανείς Κουβέλης δεν θ' ανατρέψει και δεν θα απειλήσει την κυβέρνηση.
  Ξέρουν ότι αυτό δεν τους συμφέρει, όπως ακριβώς δεν συμφέρει και στην ΝΔ.
  Κοινή γάρ η τύχη και το μέλλον αόρατον.
  Οι πολιτικοί μας είναι αυτοκαταστροφικοί. Δεκτόν. Αλλά έχουν κάψει την γούνα τους τόσο πολλές φορές που δεν μένει τίποτε πιά να καεί. Είναι γυμνοί, μόνον το δέρμα μένει. Αλλά αυτό άν καεί, πονάει πολύ. Και κάπου εκεί ακούγεται το game over και τελειώνει για πάντα το πολιτικό "ταξίδι σ' αυτόν τον κόσμο".
  Ανατολίτικο παζάρι γίνεται. Όχι προετοιμασία μονομαχίας.

 21. Φανη avatar
  Φανη 12/09/2012 13:13:12

  Αυτο με τα πτυχια δεν το καταλαβα.Δηλαδη αν κανεις πηρε μερικα πτυχια σημαινει οτι εχει λεφτα; οχρονος [πχ τον σπουδασε ο μπαμπας που μετα πεθανε η φτωχυνε] δεν μετραει; οι υποτροφιες; το δυνατο μυαλο;Ολα συνυπηρξαν τα συγκεκριμενα χρονια, μετα τα δεδομενα αλλαζουν [τα οικονομικα εννοειται] αλλα τα πτυχια παραμενουν, γι αυτο και θα φορολογηθουν;
  Οι βλακωδεις αποφασεις δημιουργουν και βλακωδη αποτελεσματα, εκτος και αν το μηνυμα ειναι οτι τα πραγματα δεν εχουν γυρισμο οποτε ειναι καλυτερα να προετοιμασουν το λαο, το στρατο και τα συσσιτια, γιατι τετοιες αποφασεις σε τετοιες σκεψεις μας βαζουν.Αμαν πια.

 22. Louisa avatar
  Louisa 12/09/2012 13:35:18

  Γίνεται κουβέντα για δύσκολες αποφάσεις, ενώ σε καθεστώς χρεωκοπίας χώρας δεν έχει καταργηθεί ακόμη το εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων της! Κάθε ΔΥ της χρεωκοπημένης χώρας των εκατομμυρίων ανέργων και πεινασμένων αξιώνει κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να βγει στη σύνταξη.
  Στον Ιδωτικό Τομέα, ο εργαζόμενος αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση, λουκέτα σωρηδόν, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι επί μήνες, εργοδότες φαληρισμένοι πηγαινοέρχονται (αν δεν έχουν "προστασία") με χειροπέδες στον Εισαγγελέα, αν δεν έχουν προηγουμένως αυτοκτονήσει, και κατα τ' άλλα γίνεται κουβέντα για...ισοδύναμα μέτρα! Σουρεαλιστική κατάσταση για τον παρατηρητή, φονική για το πειραματόζωο εκτός πολιτικού πελατολογίου.

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 12/09/2012 14:00:05

  «Προετοιμάσου για το άγνωστο, μελετώντας το ΠΩΣ οι άλλοι στο παρελθόν με επιτυχία αντιμετώπισαν τα αμφίβολα και τα απρόβλεπτα.»

  ~George S. Patton (1885-1945): **** Στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού, Βετεράνος Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και Πρότυπο Έμπνευσης (Inspirational Role Model) για το Στράτευμα.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/09/2012 14:03:26

  καλημέρα, αγαπητή μου Dimi!
  Πάντα με κάτι εύστοχο!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 15:03:45

   Κώστα, σ' ευχαριστώ πολύ!

 25. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 12/09/2012 14:27:45

  Αξίζει να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, αφού όλα αυτά που μας παίρνουν υποτίθεται ότι ήταν το κέρδος για να συμμετάσχει μια χώρα στην Ένωση και να στερηθεί ένας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας;" Ή είναι καλύτερα να ακολουθήσουμε έναν εθνοκεντρικό δρόμο όπου εμείς θα αποφασίζουμε για την τύχη μας και όχι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών; Και ποιο νόημα έχει να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όταν η χώρα κυβερνάται από τις Βρυξέλλες;

 26. dimitrtf avatar
  dimitrtf 12/09/2012 14:43:27

  Οχι κυριε ροδινε ολοι αυτοι που σημερα ολα αυτα τα θετικα εξακολουθουν να εχουν την ιδια γνωμη που ειχαν .τα μετρα να περασουν θελουν και μετα παλι μια απο τα ιδια .Αποδειξη τα μετρα του ντραγκι δεν αφορουν την ελλαδα που πνιγεται αλλα ιταλια ισπανια ,εμεις ειμασται στην απεξω ακομα και στην ιρλανδια μαλακωσαν ,στην ελλαδα μονιμη επωδος να τηρηθουν με πασα ακριβεια τα θανατηφορα μετρα που εχουν προ πολλου υπογραψει αυτοι που τωρα παριστανουν τους αρειανους.ΟΛΟΙ.

 27. dimitrtf avatar
  dimitrtf 12/09/2012 14:51:23

  Εδω και πολυκαιρο 2 χρονια τωρα ισως και περισσοτερο οι ξενες αλυσιδες σουπερ μαρκετ δουλευουν με τα λεφτα των παραγωγων ,και κατα την εκκαθαριση στο τελος του ετους τουςκανουν με το ετσι θελω εκβιαστικα εκπτωση 1 5 και 20%.ποιος να αντισταθει??και φυσικα καθε βραδυ στελνουν στις μητρικες οσα μετρητα εχουν μαζεψει την ημερα.Εχουν φεσωσει ολους τους παραγωγους .Τα ξερω και τα εχω δει .

 28. panos avatar
  panos 12/09/2012 15:21:54

  ΑΝΤΩΝΗ αν θελεις να εισαι μεγαλος Ηγετης στειλε τωρα (μαλλον απο χθες) στο σπιτι του το κυριο Μανιτακη, γιατι μονο κακο κανει στη κυβερνηση και στη κοινωνια. Αυτος ο υπερηλιξ κυριος μας βαζει και εκβιαστικα διλημματα για το περι απολυσεων Δ.Υ. παιρνοντας γραμμη απο τον ετερο γεροκουβελη. Προτεινω στον Αντ. Σαμαρα στη δεδομενη κρισημη στιγμη τις δυσκολες αποφασεις να τις παιρνει μονος του γιατι τα αλλα δυο συνεταιρακια ανηκουν ακομη στη παλαι ποτε σοβιετ εποχη, και μονο κακο μπορει να κανουν στη χωρα.

 29. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 12/09/2012 15:50:41

  H καταληκτική παράγραφος της έκθεσης της Alpha-Bank συνοψίζει:

  "Η Ελλάδα έχει πετύχει και με το παραπάνω τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται και θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στη ΓΚ ήδη από το 2012, παρά την μεγάλη ύφεση στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική οικονομία. Παρ΄ όλα αυτά, η Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την απόδοση των μέτρων που έχει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία με την συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων. Η πολιτική αυτή συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη, και εν πολλοίς αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων των δανειστών της χώρας. Η ελληνική οικονομία δεν είναι δυνατό πλέον να κρατείται όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός. Εάν η Τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται. Διότι στην ζωή, δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μόνον δεν θέλω."

  Κατά συνέπεια:
  -στοιχεία που να δικαιώνουν τις θέσεις μας έχουμε.
  -η τρόικα πέφτει έξω σε όλα. Ακόμη και σε όσα αφορούν την αποκλιμάκωση των ελλειμμάτων, όχι μόνο στην πρόβλεψη της ύφεσης και της ανεγίας όπου γελοιποίηθηκαν.
  -ενώ το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι η φοροδιαφυγή, οι τροικανοί αρνούνται να δεχθούν τα προβλεπόμενα έσοδα από την πάταξή της.
  Είναι δηλαδή αποδεδειγμένα αποτυχημένοι , ανίκανοι για την παραμικρή μακροοικονομική πρόβλεψη. Αν λοιπόν επιμείνουν στην ακαμψία τους και απορρίπτουν αναιτιολόγητα τα μέτρα που δεν άπτονται μισθολογικών περικοπών, να καταγγελθούν δημοσίως. Ονομαστικά στα διεθνή ΜΜΕ και fora με δημόσιες δηλώσεις. Έχουμε πλεόν τα στοιχεία και είναι αδιάψευστα. Στοιχεία και για την ανικανότητά τους και για την κακοπιστία τους.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Kώστας ΜΠ 12/09/2012 18:08:32

   μεχρι και οι τραπεζιτες λενε τα ιδια με εμας.
   που καταντησαμε.

 30. xp avatar
  xp 12/09/2012 16:19:30

  Μα η τροικα τι είναι ? Τρείς γραφειοκρατες με προνόμια κτλ .Υπάρχει περίπτωση να μην κανουν ότι τους πουν ? Δεν τους κρατανε από κάπου?
  Και οι εκτιμήσεις είναι σχετικό πράγμα.Το σπίγκελ έγραψε ότι άλλαζαν τα νούμερα -σε γιουρογκρουπ-για τα μαθηματικά μοτέλα που θα έδειχναν αν το χρέος είναι βιώσιμο επί τέσσερεις ωρες.Αυτό δεν είναι μαιμούδιασμα? .
  Αφου υπάρχει μαιμουδιασμα έεις τεράστιο περιθώριο να παίξεις τα νούμερα ,έτσι ωστε να βγαλεις ότι έκθεση θέλεις!!!!
  Ολα τα ηξεραν ! Ειναι δυνατόν να υπάρχει κατασκοπία πουαπαγορεύεται και να μην υπάρχει έρευνα αγοράς ?Τοσο δυσκολο είναι ?Γνωριζω Εληνοαμερικάνο που τραβά ντοκιμαντερ επί τρια χρόνια,για οικονομικά θέματα.Ποιος τον πληρώνει?

 31. xristina papanikolaou-portosalte avatar
  xristina papanikolaou-portosalte 12/09/2012 17:44:05

  paidia, doste lyseis. oxi alles diapistoseis tou problhmatos.:krish elladas.bohthhste eseis ton samara dia tou axarakthristou proedrou ths dhmokratias. epiballete tis orthes theseis sas yper ths xoras. oyte yper ton kommaton oute yper ton klefton-troika. kai bebaia mhn dinoume allo xrono sto na krypsoun oi dikoi mas kleftes-lamogiokataskeyastikes, ton klemmeno daneismoo. den pisteyo oti exoume xrono. mporei kai naxoyme omos. loipon ortha oikonomika programmata gia mas, alla kai gia tous eyropaioys etairoys. alhtheia giati mono h germania fainetai na hgeitai ayths ths enoshs/myala exoyme dynata. gia na mmpoume dynata sto paixnidi na to feroume sta dika mas metra. opos orizei h logikh logikh kai oxi tou paralogou. o THEOS mazimas.

  • Βέρτης avatar
   Βέρτης @ xristina papanikolaou-portosalte 12/09/2012 19:44:55

   Γράψε Ελληνικά.

 32. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 12/09/2012 18:59:39

  Αν δεν καταλάβουν εκεί στη Λ.Συγγρού οτι ψηφίστηκαν τον Ιούνιο μόνο από τους χιλιοπονεμένους δεξιούς ,και αυτοί κ μόνο θα τους στηρίξουν στις επόμενες εκλογές , και συνεχίσουν να παρακαλάνε για στήριξη τους βενιζέλους και τους ΔΟΛηδες και τους κοκκινοκουβέληδες , θα δούνε σύντομα την πλάτη ολων σε δημοσκοπήσεις και μετά εκλογές . Επειδή βάλανε τον τίτλο της εφημερίδας τους σε μπλε πλαίσιο νομίζετε οτι έγιναν και δεξιοί ...!!!

 33. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 12/09/2012 19:14:33

  Κύριε Κώστα εξηγήστε μου κάτι σας παρακαλώ.
  Στο χωρίο του άρθρου '' Όμως, δεν αιφνιδιάσαμε θετικά…'' δεν καταλαβαίνω το νόημά του.
  Εξηγείτε τι δε κάναμε και τι θα επιτυγχάναμε εάν το κάναμε τους τελευταίους μήνες.
  Αυτό πιστεύω ότι είναι κατανοητό.
  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα ότι οι τελευταίοι μήνες είναι της τρέχουσας διακυβέρνησης Σαμαρά και αυτός έχει την κύρια, αν όχι την μοναδική, ευθύνη.
  Τι μας ενδιαφέρει εάν ο Βενιζέλος νομίζει ότι κυβερνά ή εάν ο Κουβέλης είναι συνετός;
  Η κυβέρνηση έχει Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Γεν. και Ειδ. Γραμματείς. Αυτό προβλέπουν οι θεσμοί και αυτοί φέρουν την ευθύνη.
  Εάν μάλιστα αναλογιστούμε ότι τόσο ο κ. Πρωθυπουργός, όσο φυσικά και ο κ. Βενιζέλος γνώριζαν απόλυτα πριν τις εκλογές αφενός τι είχαν υπογράψει, αφετέρου το μέγεθος των δημοσιονομικών προβλημάτων, είναι διπλάσια υπεύθυνοι για αυτά που είπαν πριν τις εκλογές και για αυτά που συμφώνησαν δημόσια μετά τις εκλογές.
  Πάντα όμως το κύριο βάρος το έχει ο κ. Σαμαράς γιατί απλά αυτό επιβάλει η κοινή λογική, οι θεσμοί και η πρόσφατη λαϊκή εντολή.
  Εάν νομίζει ότι έσφαλε σε αυτά που έταξε, σε αυτά που είπε, σε αυτά που κλείνοντας το προεκλογικό μάτι υπονόησε, ας βγει ευθαρσώς να ανακαλέσει δημόσια και να πει το mea culpa του.
  Τότε ίσως να θεωρηθεί υπεύθυνος ηγέτης και να νομιμοποιηθεί πλέον να πάρει τις ''δύσκολες'' (καταστροφικές όπως και εσείς τις περιγράφετε) αποφάσεις.
  Μπορεί να κάνω λάθος ή να φαίνομαι οργισμένος, αλλά δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να είναι σε νηφάλια κατάσταση (εκτός ίσως από τα λαμόγια που , όπως και οι μαυραγορίτες της κατοχής, πάντα θησαυρίζουν).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 12/09/2012 23:08:42

   το αναφέρω στην ανάρτηση.
   Τα μέτρα είχαν συμφωνηθεί από τον Μάρτη.
   Ξέραμε, επίσης, πότε θα έρθει η τρόϊκα.
   Δεν έπρεπε να είμαστε έτοιμοι;
   Αυτό εννοώ.

 34. λαλακης avatar
  λαλακης 12/09/2012 19:30:39

  H τρικομματικη κυβερνηση απλα αγοραζει χρονο. Προσπαθει να κερδισει
  αλλο 1 ετος εστω στις καρεκλες δουλευωντας ΔΥ και ιδιωτικοανεργους
  τους πρωτους οτι θα δωσει μαχες για να μην απολυθουν ενω πλεον
  κουμαντο κανει το ΔΝΤ και τους δευτερους τους σπρωχνει στη μεταναστευση
  αφου πρωτα εχουν πουλησει στα ενεχυροδανειστηρια οτι εχουν.
  Κοροιδια απλα , του χρονου παλι θα ζητουν νεα μετρα , θα απαιτουν νεες
  απολυσεις ΔΥ και η χωρα θα παει ατακτα σε εκλογες αφου οι τρικομματικη
  θα την κοπανησει σαν λαγος.
  Και θα παμε δραχμη....
  Αργεντικη 2001, Ελλας 2013.
  Κοινη ιστορια και μαλλον κοινη μοιρα.

 35. xp avatar
  xp 12/09/2012 21:00:42

  Αυτό που προσπαθεί ο Σαμαράς είναι να κερδίσει χρόνο.Το πιθανότερο όμως είναι να τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

 36. Aris. A avatar
  Aris. A 12/09/2012 21:57:38

  Το κλίμα στην Ευρώπη δεν το άλλαξε ο Σαμαράς.

  Απλά δεν μπορούν να μην δώσουν την δόση επειδή κανείς δεν θέλει μια ελληνική χρεοκοπία που κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει.

  Απλά οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί πρέπει να βρουν μια δικαιολογία για να αναδιπλωθούν και αυτή ί τους την δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν και τα λοιπα και τα λοιπά.

  Παράλληλα οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους ελληνες βουλευτές να συνεχίζουν να διορίζουν τα σόγια τους λες και δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ το βόλεμα των κομματόσκυλων στο δημόσιο συνεχίζεται.

  Το πολιτικό σύστημα σε πλήρη αφασία δεξιά και αριστερά συνεχίζει να βυζαίνει τα κορόιδα.

  Σε μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο απολυμένους του δημόσιου τομέα, με τους μικρομεσαίους να αυτοκτονούν αποτελεί ταμπού η απόλυση 50.000 δημοσίων υπαλλήλων που παράνομα μπήκαν στο δημόσιο.

  Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να λουφάρει όσους είναι στην περιφέρεια της δράσης του συνεχίζει να ευννοεί την παρέα του.

  Τρεις μήνες κυβέρνηση και δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να σχετίζεται με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

  Να παέι ο Σαμαράς να ζητήσει τι από τους Ευρωπαίους;;

  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτο το πολιτικό σύστημα ούτε την φοροδιαφυγή ούτε το λαθρεμπόριο ούτε στοιχειώδη ισότητα μεταξύ των πολιτών δεν μπορεί να εξασφαλίσει.

  Αρα τα μέτρα θα παρθούν πάλι θα την πληρώσουν όσοι μένουν έξω από την πόρτα των κομμάτων και ο Σαμαράς δεν δείχνει να είναι ούτε αυτός που θα διεκδικήσει ούτε αυτός που μπορεί να ανανεώσει την χώρα.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Aris. A 12/09/2012 23:26:18

   "Τρεις μήνες κυβέρνηση και δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να σχετίζεται με ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα"...

   1. 20 Αυγούστου
   "Σήμερα θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών."
   (ένα από τα 10+8 σημεία που δήθεν ξεχάστηκαν, τα κονδύλια βρέθηκαν από ισοδύναμα)

   2.21 Αυγούστου
   "Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 και αφορούν επιχορηγήσεις προς ΜΚΟ και σωματεία, ενώ από το 2013 όλες πλέον οι δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση."

   3.8 Σεπτεμβρίου
   "Απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού των υπουργών και των υφυπουργών στα πολιτικά γραφεία τους, θεσπίζει κοινή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή. "

   4.26 Ιουλίου
   "Ψαλίδι μισθών σε πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, στελέχη της κυβέρνησης
   Σχέδιο νόμου του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα - Μαχαίρι και στα ενοίκια του Δημοσίου"

   5.12 Σεπτεμβρίου
   "Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού έκανε χθες ο πρωθυπουργός με την κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών των υπουργείων καθώς και των ειδικών γραμματειών"

   υγ: Άρη, κάποτε δεν μπορούσα να διαφωνήσω ούτε με ένα "και" από αυτά που έγραφες. Με λύπη διαπιστώνω πως-και το λέω με κάθε εκτίμηση- έχεις χάσει την αντικειμενικότητά σου.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Kώστας ΜΠ 12/09/2012 23:40:14

    Αποκατέστησαν και τον Λιάρο.

    Ξέχασες να το γράψεις.

    Με τον εκλογικό νόμο μπας και μπει κανένας καινούργιος στην πολιτική και όχι τα τζάκια τι θα γίνει ρε Κώστα.

    Με εκείνη την ρημάδα την δισκέτα με όσους έβγαλαν λεφτά έξω που γυρίζει από γραφείο σε γραφείο τρία χρόνια τι θα γίνει.

    Πόσο χρόνο θέλουν να διασταυρώσουν μέσα από το Taxis αν 5.000 ονόματα είχαν ή όχι τα εισοδήματα που τους επιτρέπουν να έχουν τόσα λεφτά.

    Μια εβδομάδα δύο τρεις πόσες.

    Οι υπόλοιπες νομοθετικές πρωτοβουλίες που γράφεις οι περισσότερες είναι κατόπιν εορτής.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Aris. A 13/09/2012 01:22:40

     Ένα, ένα.
     Ο Λιάρος είναι αποτέλεσμα της μη αυτοδυναμίας.
     Ψηφίζεις πχΤέρενς Κουίκ που ΘΑ καταγγείλει τη δανειακή και θα φέρει λεφτά από τον ...Άρη, παίρνεις Λιάρο λόγω μη αυτοδυναμίας.

     Τί σχέση έχει ο εκλογικός νόμος με τα τζάκια; Για να μείνουμε στα νεοδημοκρατικά, ο εκλογικός νόμος οδηγεί το χέρι των πανέξυπνων που σταυρώνουν Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Τραγάκη; Σου είχε νεοδημοκράτη μου το κόμμα στο ίδιο ψηφοδέλτιο Κρανιδιώτη και Τραγάκη( εξ ορισμού ως εν ενεργεία). Ψηφίζεις Τραγάκη. Και φταίει ο εκλογικός νόμος;;;

     Εσύ ξέρεις πως η δισκέτα είναι μία μούφα. Για τις συναλλαγές αυτές της δισκέτας είναι ενήμερη η ΤτΕ διότι μέσω αυτή βγήκαν τα εμβάσματα. Απλά θα ελέγξουν αν τα χρήματα είναι δικαιολογημένα από τα εκκαθαριστικά. Ο θησαυρός είναι άνθρακας , απλά βρήκαν θέμα οι μαρκουτσοφόροι των ΜΜΕ.

     Οι "υπόλοιπες" που γράφω δεν είναι καθόλου κατόπιν εορτής. Κτηνοτρόφοι, όσοι φωνάζαν χρόνια για τις ΜΚΟ , για τις αμοιβές των επιτροπών , για την μη συμμετοχή των κρατούντων στα βάρη κλπ δεν τα βρίσκουμε καθόλου κατόπιν εορτής. Απλά δεν μηδενίζουμε.
     Υποθέτω πως και ο ξένιος Ζευς είναι μια αποτυχία κατ'εσέ; Έπρεπε να λυθεί το μεταναστευτικό σε λίγες εβδομάδες να υποθέσω;

 37. xp avatar
  xp 12/09/2012 22:03:50

  Δραχμή, γιατί βρίζουμε το παρελθόν μας? Αν είναι να ακολουθήσω τους Γερμανούς για να έχω ευρώ ή θα πρέπει να αυτοκτονήσω ή @@@@@@@@(ειναι ποινικό αδίκημα να γράψω τι πρέπει να κάνω)

 38. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 23:22:56

  Νέες επιτυχίες του συνεργείου Τόμσεν:
  "...Η Τρόικα εκτιμούσε τον Φεβρουάριο του 2012 ότι τα έσοδα της ΓΚ το 2012 δεν θα υπερβούν τα € 86 δις και ότι θα είναι μειωμένα κατά -2,4% έναντι του 2011. Αυτό θα συνέβαινε, σύμφωνα με την Τρόικα, παρά τα εξαιρετικά επώδυνα και ευρείας βάσης μέτρα αύξησης των εσόδων που ελήφθησαν κατά το τρέχον έτος και παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης για σταδιακή μείωση της
  φοροδιαφυγής. Τα αποτελέσματα εκτέλεσης του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 (Π2012) στο 7μηνο Ιαν.-Ιούλ. 2012 δείχνουν ότι η Τρόικα έχει υποεκτιμήσει σημαντικά τα έσοδα της ΓΚ το 2012. Τα έσοδα αυτά ήταν αυξημένα κατά 0,6% στο 7μηνο.'12 και αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 1,5% το 2012 ως σύνολο. Αν συμβεί αυτό, τότε τα έσοδα θα ανέλθουν στα € 89 δισ το 2012, δηλαδή θα είναι κατά € 3,0 δισ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του επικαιροποιημένου Π2012. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πρωτογενείς δαπάνες της ΓΚ. Η Τρόικα προέβλεπε τον Φεβρουάριο του 2012 μείωσή τους κατά -5,1% το 2012. (Ωστόσο, η πτώση τους στο 7μηνο.'12 διαμορφώθηκε στο -8,1% και αναμένεται να διαμορφωθεί στο -7,0% το 2012 ως σύνολο.
  Επομένως, το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους ύψους € 6,0 δισ έναντι των εκτιμήσεων της Τρόικα τον Φεβρουάριο του 2012..."

  Αυτά τα λέει το ενδομαδιαίο δελτίο της Alpha. Ξέρω ότι δεν τρέφουμε συμπάθεια για τις τράπεζες αλλά τα νούμερα είναι νούμερα...

 39. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 12/09/2012 23:29:38

  οι αναλυτές της ALPHA , ασχέτως των αισθημάτων για τις τράπεζες, είναι αξιόπιστοι.
  Ομως, άλλο είναι το ερώτημα: αυτό που λένε οι αναλυτές της ALPHA δεν μπορεί να το υποστηρίξει το ΓΛΚ και η κυβέρνηση κατά συνέπεια.
  Η τρόϊκα μέχρι σήμερα έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της.
  Δεν σκεφτήκαμε ή δεν θελήσαμε ως χώρα, να έχουμε μια ομάδα οικονομολόγων πρώτης γραμμής με διεθνές κύρος να ξετινάζει τις προτάσεις του Τόμσεν και της παρέας του;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 12/09/2012 23:46:57

   Τώρα τι να σου απαντήσω. Τα αυτονόητα;Νομίζω ότι μέσα στον πανικό δεν το σκέφτηκαν.
   Πάντως επανερχόμαστε στο ότι ένα οικονομικό πρόβλημα στο οποίο επεβλήθη πολιτικά μια "ανεφάρμοστη λύση" μόνο με πολιτική διαπραγμάτευση μπορεί να επιλυθεί και να δοθεί μια αναπτυξιακή διέξοδος. Αλλά στις διαπραγματεύσεις η ισχύς των επιχειρημάτων είναι τόση όση και η ισχύς αυτών που τα επικαλούνται.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/09/2012 23:53:06

    Δεν είναι οτι δεν το σκέφτηκαν!
    Το γράψαμε εδώ καμιά δεκαριά φορές!
    Μάλλον κάποιοι ..εγωϊσμοί, που τα ξέρουν όλα, δεν το ήθελαν!
    Και μη .......συνεχίσεις τις ερωτήσεις γιατί μπορεί να .....αρχίσω να λέω ονόματα!!!

 40. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2012 00:05:28

  Λέγε, λέγε... Και διευθύνσεις.
  Ή γράφτα (να ωραίο θέμα για βιβλίο).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/09/2012 00:10:23

   άστο!
   Δεν είναι η ώρα για ...φωτιές!

 41. xp avatar
  xp 13/09/2012 00:08:01

  Κωστα να τα πουμε ολα! Η η Ελλάς πρέπει να δει τις δυναμεις της μόνη της με κατάληλες συμμαχίες ή με το ευρώ με το ορο οτι είμαστε άνθρωποι Α διαλογής.Αυτό είναι το ερώτημα! Εχω μιλήσει ,εδω, 2 φορές για έναν γνωστό μου νταλικιέρη , βοήθησε να αποδράσει ο περίφημος μπολαρης γιατι ητο ο καλύτερος αλεξιπτωτιστής, και έκανε διαδρομές στην μεγάλη έρημο της Σ.Αραβίας με συνοδηγό ένα γορίλλα !Ο Ελληνας δουλεύει και σκληρά! Με ή χωρις ευρώ !!!!!!!!
  Απλά θέλει τους πολιτικούς και γενικότερα το κράτος να βοηθά και α μην τον ξεπουλά! Μπορουν οι 300?

 42. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/09/2012 18:20:14

  Μήπως αυτή η αλλαγή των Ευρωπαίων ''εταίρων" μας οφείλονται στις εκλογές στις ΗΠΑ και στην γραμμή Ομπάμα λέω εγώ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.