24/08/2009 13:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ευθύνες του κράτους απέναντι στην ελληνική «μαγκιά» των αυθαιρέτωνΆποψη μου είναι ότι η Πολιτεία δεν έχει καμία υποχρέωση ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΣΏΣΕΙ τις περιουσίες που αποκτήθηκαν και κατασκευάστηκαν παράνομα ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ – ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

Εάν υπάρχει μια συνταγματική , ανθρωπιστική υποχρέωση , αυτή είναι μόνο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής ΣΑΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΌ…, δηλαδή το μην χαθούν ζωές , ακόμα και εάν είναι αυτές παρανομούντων ανθρώπων.

Σε αντίθετη περίπτωση η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού σαν μια μορφή «τιμωρίας» θα παραβίαζε την αρχή της αναλογίας , βασική αρχή του Δικαίου.

Δηλαδή για ένα οικονομικό ή και οικολογικό έγκλημα δεν μπορείς να αφαιρέσεις ζωή , αν και υπάρχουν και πιο ριζοσπαστικές απόψεις…

Όμως το να αφήσεις να καεί – καταστραφεί ένα παράνομο «ακίνητο» περιουσιακό στοιχείο , το οποίο μάλιστα βλάπτει τα συμφέροντα ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ( με την ευρύτερη έννοια ) του γενικότερου πληθυσμού της και ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ – ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

Οι θρησκόληπτοι θα μίλαγαν μάλλον για «ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ» …

Διότι οι πολίτες που «δεν έχουν και δεν κατέχουν» και διαμένουν υποχρεωτικά στους γύρω Δήμους της παραλιακής Αθηνών – Κορίνθου ή κοντά σε χωματερές και τα βράδια όταν τα διυλιστήρια και οι χαλυβουργίες ανοίγουν τις καμινάδες τους δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα τους διότι θα πάθουν ασφυξία από την δυσοσμία των τοξικών χημικών αερίων ,

Οι πολίτες , υποχρεωτικά κάτοικοι , της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλούπολης στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ένα μπουκαλάκι σπρέι για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας και δεκάδων άλλων αλλεργιών που προκαλούνται από την σκόνη λιγνίτη και άλλα μικροσωματίδια που εκπέμπουν οι καμινάδες των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ,

Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που υποχρεωτικά διαμένουν ( διότι «δεν έχουν κάτι άλλο ) κοντά σε βιομηχανικές ζώνες ( όπως στην Εύβοια και την Χαλκιδική ) ,

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να ζουν στα κέντρα των μεγαλουπόλεων κα των λιμανιών και αναπνέουν καθημερινά τόνους καυσαερίων αυτοκινήτων και μικροσωματιδίων «βιοτεχνικών εργαστηρίων» , θα το πω γνήσια ελληνικά και τίμια , ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ εάν βλέπουν να καίγονται κάποια «σπιτάκια» μέσα σε δάση ή πάνω στις βουνοκορφές με «πανοραμική θέα» ή ακόμα και δίπλα στον αιγιαλό… και στις αυλές τους να στέκουν παρκαρισμένες κάποιες “ Mercedes” ή κάποιο «απλό» και φτηνό ενεργοβόρο «4χ4» ( σύμβολο του νεοέλληνα «γαμάω» ) .

Σπιτάκια ή αυτοκινητάκια που αποκτήθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς «πόθεν έσχες « , παράβολα , εφορίες . Με φτηνά , κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις , μεροκάματα αλλοδαπών , χωρίς ένσημα στο ΙΚΑ .

ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΜΑΓΚΕΣ»

Εφόσον οι οικισμοί μέσα σε δασικές εκτάσεις ήταν απόλυτα ορατοί και γνωστοί , όπως προκύπτει και από τις τρέχουσες τηλεοπτικές εικόνες και φωτογραφίες , ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ – ΟΦΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΟΦΕΙΛΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥς ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ – ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ – ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΟΠΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ – ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ – ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ – ΜΑΣΚΕΣ ΦΤΥΑΡΙΑ Κ.Λ.Π. – ΕΠΙΣΗΣ Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» – ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ – ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ – ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ – ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ «ΔΑΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ- ΒΙΛΑ « ΖΩΝΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ « ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ – ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ – ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ – ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ…

Το σωστό και άμεσα αναγκαίο είναι όμως να κατεδαφιστούν άμεσα όλα τα αυθαίρετα. Θα έπρεπε να το ζητήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες , εργαζόμενοι που πεθαίνουν καθημερινά με δόσεις στις ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ παραπάνω.

Στο βαθμό που η Πολιτεία γνωρίζει τους αυθαίρετους «δασικούς οικισμούς» και δεν λαμβάνει τα παραπάνω απαραίτητα μέτρα , ΤΟΤΕ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ – ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ …ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ – ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΑΞΙΚΟ

Ήδη από τώρα θα έπρεπε για λόγους παραδειγματισμού και επίδειξης αποφασιστικότητας να διαταχθεί η ποινική δίωξη στους «συναρμόδιους» κατά σειρά προτεραιότητας Υπουργούς και Υφυπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ , Αγροτικής Ανάπτυξης ( Γ.Γ. Δασών ) , Δημοσίας Τάξεως ( και των αρμόδιων Διευθύνσεων της Πυροσβεστικής ) τους Περιφερειάρχες , Νομάρχες , Δημάρχους , Κοινοτάρχες και στους Διευθυντές των Πολεοδομικών Γραφείων…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΛΗΨΗ» – «ΑΜΕΛΕΙΑ» ΜΕΤΡΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ «ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ» ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ «ΔΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ…»

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

 ΝΤΑΝΤΟΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. περαστικός avatar
  περαστικός 24/08/2009 13:32:40

  Για όλα αυτά αγαπητέ ΝΤΑΝΤΟΝ "χρειάζεται τόλμη και περισσότερη τόλμη".
  Και ΑΥΤΟΙ για το μόνο που νοιάζονται είναι "ψηφαλάκια και περισσότερα ψηφαλάκια".

 2. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 24/08/2009 14:07:33

  ΑΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ?

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΚΑΘΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .... ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΚΩΛΟΙ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΑΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΡΙΞΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

  ΑΥΤΑ ....

 3. petel avatar
  petel 24/08/2009 15:17:31

  artzimpourtzi says:

  Τεχνοκράτης, δεν σημαίνει τεχνικός, τεχνίτης, τεχνολόγος, ή τι άλλο που έχει να κάνει με τεχνικά ζητήματα. Πόσω μάλλον μηχανικός.
  Μάλλον παρεξήγησες τον όρο(ο οποίος, ομολογουμένως και γοητευτικός είναι και ψοφάει για παρεξήγηση).
  Τεχνοκράτης είν αυτός που σε ερώτηση ας πούμε, "ο δείκτης παραγωγικότητας έπεσε 0,2%", απαντά "βάλτους να δουλέψουν υπερωρίες αμισθί και θα φροντίσω να το κατοχυρώσω και νομοθετικά".
  Ομοίως, σε παρατήρηση του είδους "προβλέπουμε μείωση των κερδών (προσέξτε, ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ)3%", έχει έτοιμη την απάντηση "προβείτε σε μαζικές απολύσεις".
  Εξυπακούεται, πως σε κάθε περίπτωση τον εαυτό του τον αφήνει απ έξω. Μόνο όμως για τις δυσμενείς συνέπειες. Αντιθέτως, χωρίς αυτός να συμμετέχει ουσιαστικά, ενεργά, με δουλειά και φαντασία, τρέχει πρώτος να καρπωθεί κέρδη αν προκύψουν.
  Πρόκειται για το πλέον ανάλγητο υποκείμενο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη. Κουτοπόνηρος, αριβίστας, παπαγαλίζει θεωρίες που δεν έχει καταλάβει και αν δεν τόχεις πάρει χαμπάρι, είν αυτός που κυβερνάει τον κόσμο εδώ και κάποιες δεκαετίες. Και χωρίς δικτατορία. Υπάρχει η κατ επίφαση δημοκρατία. Τον ψηφίζουμε κιόλας τα κορόιδα.
  Τι άλλο απο τεχνοκράτες είν αυτοί που αποφασίζουν ας πούμε, να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διότι πράγματι δεν φτάνουν τα λεφτά, μα κουβέντα για το που πήγαν τα λεφτά που ως χτές φτάνανε.
  Για το οτι κάνανε είτε λάθος επιλογές επενδυτικές, είτε τα φάγανε οι ίδιοι, είτε δεν φροντίσανε να κρατήσουν τα ταμεία υγειή, κουβέντα. Δεν τους αφορά.
  Τεχνοκράτες δεν είναι αυτοί που σε ερώτηση ας πούμε "χρειαζόμαστε κάποια αύξηση που θα την πάρουμε μέσω της αύξησης του μισθού των δικαστών, μα δεν βρίσκονται τα χρήματα, τι κάνουμε;" Απαντούν "πουλάμε κρατική περιουσία"
  (Θυμάσαι φαντάζομαι, επι κυβέρνησης Μητσοτάκη, μόλις πουλήσανε τα ναυπηγεια Σκαραμαγκά νομίζω, έγινε αυτό ακριβώς. Δόθηκε αύξηση στους δικαστικούς και αυτονόητα και στην αφεντιά τους. Τεχνοκρατικά.

 4. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 25/08/2009 12:07:18

  ποιος το γραφει; το βημα; ε τοτε δεν εχει σημασια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.