#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2010 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "επτά αμαρτίες" της Τρόϊκα και η μεγάλη δικαίωση του ΣαμαράΣτερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα ή το καράβι που οι ίδιοι έφτιαξαν βουλιάζει και προσπαθούν να φύγουν τα ποντίκια;

Δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς την… πρόθεση του Βήματος της Κυριακής –και εν πολλοίς και της κυβέρνησης- το οποίο έκανε πρώτο θέμα σήμερα τις 7 αμαρτίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ξαφνικά, το εκλεκτό συγκρότημα του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να απαριθμήσει όλα αυτά που έλεγαν τόσο καιρό κορυφαίοι αναλυτές (από αυτούς που δεν διαπλέκονται με την εξουσία) αλλά και εμείς που αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες της κοινωνίας. Εδώ και μήνες φωνάζουμε ότι το ΔΝΤ έρχεται στην Ελλάδα, όπως πάει και σε άλλες χώρες, για να επιβάλει με κάθε τρόπο ένα στυγνό οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα φέρει μόνο ύφεση, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού ιστού, κατάργηση κατακτήσεων δεκαετιών. Βρήκε στην Ελλάδα και πρόθυμους συνεργάτες στο πρόσωπο της κυβέρνησης και των εξαπτέρυγών της και έδεσε το γλυκό. Από τη μια οι τεχνοκράτες που έρχονται, χτυπάνε και φεύγουν κι από την άλλη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αποδείχθηκε βασιλικότερη του βασιλέως.Αίφνης λοιπόν, έχουν αρχίσει κάποιοι να αμφισβητούν την Τρόϊκα, τις επιλογές της, τις προβλέψεις της και τα μέτρα που ζήτησε για την Ελλάδα. Αν δεν είναι ένα ακόμη ύπουλο παιχνίδι της κυβέρνησης που θέλει να δείξει στον κόσμο ότι δεν συμφωνεί με τη γραμμή ΔΝΤ, τότε είναι σίγουρα πράξη μετάνοιας για τα δεινά που ήρθαν και που έπονται. Όπως και να έχει το ζήτημα, το Βήμα, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Παντελής Καψής αποφάσισαν να δώσουν στην κοινωνία αυτό που όλοι ήξεραν. Ότι η Τρόϊκα όχι μόνο κάνει λάθη και γκάφες, αλλά μπορεί να διαλύσει ολόκληρο κράτος.

Απαριθμώντας τις αμαρτίες της Τρόϊκας το Βήμα αναφέρει την περίπτωση του πληθωρισμού όπου προβλεπόταν 1,9% και είναι πάνω από 5,5%. Επίσης της εντολή για πώληση του 40% της ΔΕΗ, γεγονός που η κυβέρνηση απορρίπτει μετά βδελυγμίας, αφού είδε ότι τέτοια δεν περνάνε στην κοινωνία.

Άλλη γκάφα η αύξηση της ανεργίας. Το ΔΝΤ από τη μια κρούει τον κώδωνα για την ανεργία κι από την άλλη ζητά λουκέτα και μειώσεις προσωπικού.

Επίσης, προέβλεψαν λάθος ποσοστό ύφεσης, πρότειναν χωρίς περίπτωση να γίνει, μείωση συντάξεων γιατί οι Ελληνες είναι καλοπερασάκηδες και στη συνέχεια το πήραν πίσω. Εκαναν κωλοτούμπες με την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησαν ανάπτυξη αλλά τα μέτρα που πρότειναν οδήγησαν σε ύφεση.

Ο κατάλογος των λαθών και των ανεδαφικών συστάσεων της Τρόϊκας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, όπως π.χ. οι αυξήσεις του ΦΠΑ και των άλλων φόρων αλλά δεν έχει αυτό σημασία.

Σημασία έχει ότι κατόπιν εορτής κάποιοι αμφισβητούν την Τρόϊκα και την πολιτική της και αρχίζουν δειλά - δειλά να μιλούν για άλλο δρόμο, όχι τόσο επώδυνο. Να είναι άραγε άποψη της εφημερίδας ή μήπως στην κυβέρνηση αισθάνονται πανικοβλημένοι με τα όσα έκαναν και σκέφτονται πώς να ξεφύγουν από τις δεσμεύσεις που έλαβαν.

Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές, αρκεί να μην είναι σκόπιμη και υποβολιμαία η δημοσιοποίηση της «δυσαρέσκειας» για το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ.

Αν βλέπει τώρα η κυβέρνηση τα λάθη που έκανε τότε γιατί ετοιμάζεται να κάνει κι άλλα χειρότερα; Γιατί δεν αλλάζει ρότα προτού είναι ακόμη πιο τραγικές οι συνέπειες; Γι’ αυτό και μόνο το λόγο δεν πιστεύουμε ότι ξαφνικά ζητούν συγχώρεση. Μάλλον προς τα ποντίκια που θέλουν να βρουν τρόπο να εγκαταλείψουν το καράβι μας κάνει.

Και κάτι τελευταίο για την «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία των μεγάλων συγκροτημάτων. Τόσους μήνες λαλίστατοι και προβεβλημένοι δημοσιογράφοι ζητούσαν μέτρα για να βγει η χώρα από την κρίση και έλεγαν ότι το ΔΝΤ είναι η μόνη λύση. Αποθέωσαν τον Παπανδρέου όταν ανακοίνωσε την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης λέγοντας ότι είναι τολμηρός, αποφασιστικός, η μόνη ελπίδα, ότι παίρνει καλές αποφάσεις.

Τώρα ξαφνικά θυμούνται να μας πουν ότι και η Τρόϊκα κάνει λάθη και γκάφες.

Αξιος ο μισθός τους.

Και φυσικά όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη δικαίωση του Σαμαρά που όχι μόνο είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ, όταν όλοι του ασκούσαν αφόρητες πιέσεις να πει «ναι», αλλά και πρότεινε απο την πρώτη στιγμή εναλλακτικές πολιτικές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. danaos avatar
  danaos 22/08/2010 14:21:26

  Και ο λαός ρε Φάκτορα;Πού είναι αυτός ο περήφανος λαός;Σε αφασία βρίσκεται;Με τι τον έχουν ναρκώσει;

  • donaE avatar
   donaE @ danaos 22/08/2010 17:01:30

   Με τον φοβο να μην ξαναδει τον μισθο του και τις καταθεσεις του.Καλο οπλο.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 22/08/2010 14:26:31

  Έλα ντε! Δεν το πίστευαν τα μάτια μου όταν το διάβασα. Είναι δυνατόν να κάνουν λάθος; οι ανώτεροι" δυτικοί; Θού Κύριε.

  • danaos avatar
   danaos @ Νίκος 22/08/2010 14:37:26

   Νίκο,με τα επτά λάθη προσπαθούν τώρα να δώσουν άλλοθι!Τυχαίο;

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 22/08/2010 14:30:09

  "γιατί ετοιμάζεται να κάνει κι άλλα χειρότερα; Γιατί δεν αλλάζει ρότα προτού είναι ακόμη πιο τραγικές οι συνέπειες;"

  Διότι, αγαπητοί μου Παράγοντες, κερδίζουν και αυτοι, προσωπικά εννοώ. "Ακολουθήστε το χρήμα", όπως λένε οι Αμερικανοί, και θα πάρετε όλες τις απαντήσεις. Τίποτα δεν έγινε τυχαία απο τα ξενήλατα γιουσουφάκια, ειδικά απο τον επι κεφαλής αρχιανθέλληνα.

 4. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 22/08/2010 14:32:53

  Τα μέτρα μπήκαν. Η αντιπολίτευση του Βήματος και οποιασδήποτε άλλης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας είναι κατόπιν εορτής.

  • danaos avatar
   danaos @ Ολντ Τραφορντ 22/08/2010 14:40:44

   Ολντ Τραφορντ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι γράφουν!Αρχίζουν το χορό των επτά πέπλων!

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ danaos 22/08/2010 15:28:53

    Διαφωτίστε με.

 5. Μisha avatar
  Μisha 22/08/2010 14:48:17

  Tα μέτρα είναι τα πιο σκληρά που έχουν επιβληθεί απόπ το ΔΝΤ οπουδήποτε στον κόσμο.Αυτο είναι πανθομολογούμενο.
  Ομοίως πανθομολογούμενο είναι και το αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκεί όπου πηγαινει το σοσιλανεοφιλελεύθερο ΔΝΤ του σιωνιστή Στρός Καν.
  Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.
  Η ολοκληρωτική κατάρρευση του μικρομεσαίου επιτηδευματία είναι μπροστά μας, μαζί με την επόμενη γιγάντωση της ανεργίας και τη δημιουργία μιας στρατιάς νεόπτωχων που θα επιβιώνουν σε συνθήκες 1950.
  Τωρα για την διαφαινόμενη κολοτούμπα του Βήματος, διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές και βλέπουμε τη λυσσαλέα υπεράσπιση του ΔΝΤ παο τον Μ.Καψή και τον Τερμπεντέρη και δε μάς πείθει κανένας ελιγμός του καθεστωτικού ψυχαρισμού.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/08/2010 14:52:07

  Δεν πείθουν κανένα.
  Ο στόχος είναι να φτιάξουν τέτοιο κλίμα ώστε στη ΔΕΘ να παρουσιαστούν περίπου ως αντιστασιακοί κατά του ΔΝΤ με το σχεδιαζόμενο πακέτο "φιλοκοινωνικών μέτρων".

  • danaos avatar
   danaos @ αλλενάκι 22/08/2010 14:55:55

   Ακριβώς έτσι!Γι αυτό έγραψα πιο πάνω για το χορό των επτά πέπλων!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ danaos 22/08/2010 15:03:46

    Το σχόλιο ήταν εξαίρετο.
    Πέρα από αυτό η ικανότητα του Πασοκ να οικειοποιείται τα επιχειρηματα ή και τους αγώνες των άλλων χωρίς να πιστεύει σε αυτά ,αλλά να τα σερβίρει αληθοφανώς ως δικά του είναι παροιμιώδης.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 22/08/2010 15:05:47

   Αλλενάκι, κανείς δεν τους πιστεύει πια. Το έχουν χάσει το παιχνίδι και το μόνο που κάνουν είναι επικοινωνιακά κόλπα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 22/08/2010 15:08:18

    Δεν εφησυχάζουμε.

   • Stel avatar
    Stel @ Orestios 22/08/2010 16:42:35

    Καιρό έχω να ακούσω και το ωραιο "νύχτα θα φύγουν". Μην ξεχνιόμαστε ρε παιδιά. Εμπρός σις επάλξεις!

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ αλλενάκι 22/08/2010 15:33:48

   Σωστό.
   Bad ΔΝΤ made me do it.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Ολντ Τραφορντ 22/08/2010 16:31:20

    και θα είναι η δεύτερη πλάνη χειρότερη της πρώτης...

  • evangelos avatar
   evangelos @ αλλενάκι 22/08/2010 17:30:59

   ΑΚΡΙΒΩΣ......

 7. spiros avatar
  spiros 22/08/2010 14:56:38

  Η ανάλυση σκτοχεύει στο συμπέρασμα ότι τα λάθη της Κυβέρνησης είναι λάθη της Τρόϊκα. Θέλει να βγάλει λάδι τον ΓΑΠ. Εκτιμώ ότι με τα λεγόμενα ο στόχος δεν επιτυγχάνεται. Επιβεβαιώνει με τον εξαιρετικά εύγλωτο τρόπο τον πόλεμο του μνημονίου. Πως όμως όλοι αυτοί οι κύριοι θα κάνουν εύκολη την τούμπα για να κατηγορούν όσους ψήφισαν το μηνμόνιο. Δεν αντελήφθηκαν ακόμη ο Λαός τους έχει αντιληφθεί.

 8. kostas avatar
  kostas 22/08/2010 15:03:33

  Αφού πέσαν τόσο έξω, τι τους κρατάμε εδώ. Ας τους στείλουμε σε κανά σχολείο πρώτα και μετά να ακολουθήσουμε τις "συμβουλές" τους.

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/08/2010 15:21:09

  Κι ενώ οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιδοτηθεί με απίστευτα ποσά το τελευταίο διάστημα από διάφορες πηγές (h**p://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5799974), η Τρόϊκα, με το πρόσχημα της καθυστέρησης των στεγαστικών δανείων, "προκρίνει την εξαγορά ελληνικών τραπεζών από μεγάλους ξένους τραπεζικούς ομίλους που διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια" (h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231056078)

  Αλλος ένας στόχος: να εξαγορασθούν από ξένες τράπεζες οι ελληνικές.

  Το μεγάλο φαγοπότι της Χρηματοπιστωτικής Δημοκρατίας εν εξελίξει.

  Αχ, έρμε έλληνα που νομίζεις ότι ζεις και σε δημοκρατία.
  Τι σε περιμένει ακόμα...

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Μisha avatar
   Μisha @ Θραξ Αναρμόδιος 22/08/2010 16:22:03

   Το ερωτημα της Εσχάτης Προδοσίας για τον ΓΑΠ και τη συμμορία του είναι πιο επίκαιρο από ποτε. Με τα λεφτά που έχει δώσει στις τράπεζες , σχεδόν χάρισμα, θα μπορούσε να τις έχει εξαγοράσει όλες μαζί και να δημιουργηθεί ένας πυλώνας στηριξης της οικονομίας.

   Πούλησαν τον ΟΤΕ , τωρα πάνε να πουλησουν ΔΕΗ και Τράπεζες για να μη μπορούμε να ανασανουμε ουτε σε 50 χρόνια.

   ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!

 10. vlammenoi avatar
  vlammenoi 22/08/2010 15:49:26

  Εμείς τους φέραμε εδώ, τους παρακαλούσαμε μάλιστα.Και τι κάνουμε για να γλιτώσουμε από αυτούς; Εμπιστευομαστε τις τύχες της χώρας στα ίδια κόμματα και πολιτικούς, που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.Δεν το βρίσκετε λίγο παράδοξο;

  www.vlammenoi.blogspot.com

 11. provato avatar
  provato 22/08/2010 16:12:28

  Η τρόικα ήρθε με αποκλειστικό σχεδόν σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των μεγάλων δανειστών μας όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί. Καμία ΄΄αμαρτία΄΄ , ΄΄γκάφα΄΄ κτλ εάν οι ενέργειες της εξηγηθούν μέσα από το πρίσμα που αναφέρθηκε. Εαν όμως ΄΄δεχθούμε΄΄ την ΠΑΣΟΚ - ΜΜΕ προπαγάνδα, περί σχεδίου διάσωσης της χώρας και άλλες πομφόλυγες τότε είναι επιτακτική η ανάγκη ενός φύλλου συκής ανάμεσα στην ζοφερή πραγματικότητα (΄΄προϊόν΄΄ της τρόικας που έφερε η κυβέρνηση ως λύση)που βιώνουμε και στην εικονική πραγματικότητα του σχεδίου διάσωσης που η κυβέρνηση ΄΄φόρεσε΄΄ στην Ελλάδα μέσω της τρόικας και επικοινώνησε στο λαό με μπαράζ προπαγάνδας και με παράλληλη καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων (αυτών που ψέγει υποκριτικά τώρα ο Πεταλωτής, τι ειρωνεία!) και που τουλάχιστον στα ιστολόγια (αυτή η προπαγάνδα) έχει απογυμνωθεί από το ξεκίνημά της και δεν χρειαζόταν να περιμένουμε τις ΄΄σοφίες΄΄ του καθεστωτικού Β(λ)ΗΜΑΤΟΣ και κάθε Β(λ)ΗΜΑΤΟΣ για να ενημερωθούμε.

  ΥΓ: Και όπως σωστά επισημάνθηκε πιο πάνω, ίσως το δημοσίευμα να εντάσσεται σε μια προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού κλίματος υπέρ της κυβέρνησης του μνημονίου εν όψει και ΔΕΘ.
  ΥΓ2: Αργά η γρήγορα στη θέση ανάλογου δημοσιεύματος θα είναι μάλλον η κυβέρνηση του ΓΑΠ. Ο σώζων εαυτόν σωθείτο ;

 12. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 22/08/2010 16:13:01

  παιδια μην μασάτε... σταδιακά θα δούμε κι άλλες φυλλάδες να το γυρίζουν όπως το ΒΗΜΑ με το συγκεκριμένο άρθρο. ο λόγος ειναι οτι βλέποντας που πάνε τα πράγματα, τρέμουν μην "καούν" κι αυτοί μαζί με την κυβέρνηση! Ξέρετε, οι εκδοτικές και εκτυπωτικές επιχειρήσεις ειναι πολύ ευφλεκτο αντικείμενο γι' αυτό και οι ασφαλιστικές ζητάνε αυξημένα ασφάλιστρα! Να δείτε που και τα νταβατζοκάναλα και τα φερέφωνά τους θα αρχίσουν να το γυρίζουν για τούς ίδιους λόγους...

  • Μisha avatar
   Μisha @ DeltaLamda 22/08/2010 16:19:07

   Σε ένα χρόνο οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν χάσει 100 χιλιάδες φυλλά κατά μεσο όρος στο συνολο τους.
   Τα 4,5 ευρώ που κοστίζουν είναι τρία κιλά ντομάτες ή 4 κιλά αλεύρι, και όσο μεγαλώνει η οικονομική δυσπραγία τοσο θα αυξάνονται και οι πολιτες που δε θα θέλουν να δώσουν 20 ευρω το μηνα για τις φυλλάδες του Μπόμπολα , του Ψυχάρη και του Αλαφούζου.με 20 ευρω το μηνα αποκτάς μια συνδεση Ιντερνετ και ανοίγεις παράθυρο σε τεράστιο όγκο μη καθεστωτικής πληροφόρησης.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Μisha 23/08/2010 12:57:46

    +1000

 13. deldio avatar
  deldio 22/08/2010 16:17:49

  Μπράβο αλλενάκι. Εάν οι λεχρίτες-ταγματασφαλίτες του ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά τους (τύπου ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, MEGA κλπ) κάνουν κωλοτούμπα είναι επειδή θέλουν να πείσουν τους χαχόλους να μην κάνουν διαδηλώσεις στη ΔΕΘ και να μην τους μαυρίσουν στις δημοτικές εκλογές. Ουδείς τους πιστεύει, άντε να καταρρεύσουν!

 14. Orestios avatar
  Orestios 22/08/2010 16:21:03

  Το ΒΗΜΑ και όλες οι άλλες φυλάδες της χυδαίας προπαγάνδας του ΓΑΠ προσπαθούν να καλύψουν την απατεωνιά του μνημονίου προστατεύοντας τον μόνο υπεύθυνο που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
  Η προσπάθεια δεν πετυχαίνει γιατί ετοιμάζεται επανάσταση.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Orestios 22/08/2010 16:41:38

   Μήπως θυμήθηκαν την αποστασία Α', τότε που οι φυλλάδες γινόντουσαν προσάναμα;

 15. Olympia avatar
  Olympia 22/08/2010 16:22:46

  Μάλλον κάτι έχουμε παρεξηγήσει.
  1. Η Τρόικα δεν ήρθε. Την έφερε το ΠΑΣΟΚ συνειδητά.
  2. Η Τρόικα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Προτείνει εφ' όσον ερωτηθεί.
  3. Δουλειά της Τρόικας είναι να ελέγχει την πορεία των οικονομικών. Όχι να είναι υπουργός οικονομικών.
  4. ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ από την Ελληνική κυβέρνηση. Η Τρόικα απλά παρακολουθεί και αξιολογεί.

  Τέλος, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ για να πάρει αυτά τα μέτρα. ΟΥΔΕΙΣ.

  • danaos avatar
   danaos @ Olympia 22/08/2010 17:52:33

   Mπράβο Olympia!Ακριβώς έτσι!Όμως τα άκουσες πουθενά αυτά;Τα διάβασες;Περάσαν πολύ καλά το μηνυμά τους!Στην επαρχία ζω και ακούω καθημερινά να λένε:'Τι να κάνουμε έτσι έπρεπε να γίνει!"Πολύ σωστά το έθεσε η donaE πιο πάνω.Έκαναν το φόβο όπλο!

 16. Κικη avatar
  Κικη 22/08/2010 17:05:16

  Η Τροικα δεν προτεινει ,επιβαλλει,ασχετος ειναι ο Παπακωνσταντινου,που τα αποδεχεται.Ουτε παιδι του δημοτικου δεν θα τα εκανε αυτα στην οικονομια.
  Αλλα το θεμα δεν ειναι ποιος και τι ,το αποτελεσμα ειναι αυτο ερχεται η πτωχευση,και μας το πασαρουν γλυκα.Δεν βγαινουν αυτα που κανουν.Και αντε φετος ,του χρονου που θα βρει τα λεφτα ,αδυνατον,απο που θα τα παρει.Με την αυξηση του ΦΠΑ,δεν θα ψωνιζουμε,απο τους μισθους και τις συνταξεις που θα κοψουν.
  Εγω δεν ξεχναω τον υπαλληλο μας Ολι Ρεν που ζηταει μειωσει μισθων στον ιδιωτικο τομεα για να γινουμε πιο ανταγωνιστικοι,ποσο κατω απο 420 ευρω,θα παιθανουμε,και τι τους νοιαζει.
  Το κρισιμο σημειο σε ολα αυτα ειναι οι τραπεζες,εχει δικιο ο Θραξ,εκει ειναι το κουμπι,μπηκαμε σαυτον το φαυλο κυκλο για να εξυπηρετησουν οι πασοκοι την Γκολντμαν ,και τις αλλες χρηματοπιστωτικες εταιρειες,οι οποιες εχουν δικα μας κρατικα ομολογα,με το αζημιωτο παντα ειμαι σιγουρη.
  Ο Μπογιοπουλος του Ριζοσπαστη βγηκε μια φορα στην τηλεοραση και σε πεντε λεφτα ειχε κανει μια αναλυση εκληκτικη,για να βγουμε απο αυτην την κατασταση,φορο στα υπερκερδη των τραπεζων,ε,καλα δεν τον ξαναβγαλανε.
  Λοιπον και παλι επειδη μαυρες μερες ερχονται και επειδη προτιμω ναναι μαυρες οι δικες τους,και οχι οι δικες μου,ετοιμαστειτε για ξεσηκωμο,αφηστε τις πολυθρονες και μην ξεχνατε 114 ,επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων.

 17. deldio avatar
  deldio 22/08/2010 17:12:22

  Επειδή σε λίγο θα γίνει περίπου της μόδας να είμαστε όλοι εναντίον του μνημονίου και της τρόϊκας, απλώς υπενθυμίζω ότι μετά το Γιακουμάτο και ο ανεπανάληπτος Μαρκογιαννάκης δήλωσε χθες στο MEGA ότι ήταν υπέρ του μνημονίου και ότι εάν εξαρτιόταν από την ψήφο του εάν θα περάσει τότε θα ψήφιζε υπέρ. Ο δε ΛΑΟΣκαρατζαφύρερ που ψήφισε υπέρ του μνημονίου ξεκινάει ανένδοτο αγώνα εναντίον του (μάλλον νομίζει ότι έχουμε Απόκριες). Κατόπιν αυτού ο Σαμαράς ματαιοπονεί.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ deldio 22/08/2010 17:41:09

   Τα λόγια πετάνε και τα γραπτά μένουν. Μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής αρκεί. Αν και νομίζω ότι το δημοσίευμα του Βήματος είναι προάγγελος εθνικών εκλογών με την έννοια ότι "ναι το φέραμε το ΔΝΤ, για να σώσουμε τη χώρα, αλλά αυτοί θέλουν να τη διαλύσουν και εμείς πάμε σε εκλογές για να μας εξουσιοδοτήσει ο λαός να διαπραγματευτούμε σκληρά προς όφελός του".

 18. armageddon avatar
  armageddon 22/08/2010 17:18:08

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΕΥΕΒΡΕΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΗ
  ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .ΘΕΛΩ ΒΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΣΤΗΘΗ ΓΙΑΝΑ
  ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ;

 19. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/08/2010 17:26:32

  "...σε λίγο θα γίνει περίπου της μόδας να είμαστε όλοι εναντίον του μνημονίου και της τρόϊκας..."

  και

  "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΕΥΕΒΡΕΙ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ..."

  Ούτε να γελάσω μπορώ πια, ούτε να εξοργιστώ.
  Εξουθενώθηκα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • danaos avatar
   danaos @ Θραξ Αναρμόδιος 22/08/2010 17:58:42

   Ήρεμα!Σε διαβάζω καιρό κι εδώ και στη σελίδα σου!Σπανίως γράφω!Αν έρθεις προς Χαλκιδική θα τα πούμε από κοντά!Δώσε σήμα!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ danaos 22/08/2010 19:01:09

    Δαναέ

    δίκιο έχεις να με μαλώνεις. Ετοιμος να παρεκτραπώ είμαι ώρες ώρες.

    Είναι όμως τόσο άδικο αυτό που έχουν κάνει οι κομματικοί. Τόσο άδικο. Πήραν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχει ο μέσος έλληνας, ο καθένας μας, μες την καρδιά του για τον συν-έλληνά του, για τον τόπο του, το χωριό και την πόλη του, για την πατρίδα του, για την προκοπή τη δική του και της κοινωνίας του. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Και το κάνανε ότι χειρότερο μπορέσανε. Μα ότι χειρότερο. ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ρε γμτ μου: φανατικό της παράταξής του, εξολοθρευτή των "αντιπάλων" και με πλήρη άγνοια για το τι είναι δημοκρατία.

    Με μόνο στόχο να τον δέσει ο καθένας στο κόμμα του σαν ψηφοφόρο. Με βαρίδι. Να τον πακτώσει. Να μην τους φύγει από ψηφοφόρος. Από οπαδός. Και τον στήσαν απέναντι στους υποθετικούς "αντιπάλους" του έλληνες, συμπολίτες, συμπατριώτες, συναδέλφους... Ξέρω οικογένειες και αδέρφια που, παλιά τουλάχιστον, δεν μιλιόταν μεταξύ τους για τα κομματικά και μόνο.

    Ε, πως το κάνουν αυτό ρε γμτ μου;
    Τι είδους μαγεία ασκούν τέλοσπάντων;
    Πως ακυρώνουν όλη την λογική στην πράξη;
    Πως καταφέρνουν και βιάζουν την λογική τόσο εύκολα;
    Και πως το περνάνε όλο αυτό για "εθνικό συμφέρον";
    Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά εθνικά συμφέροντα αλληλοσυγκρουόμενα;
    Και πως αποκρύπτουν την έλλειψη δημοκρατίας;
    Πως την εξαφανίζουν την δημοκρατία έτσι;
    Πως γίνεται να κόπτονται για δημοκρατία και ενώ ΤΩΡΑ που θα πρέπει να ΑΣΚΗΣΟΥΝ δημοκρατία, δηλαδή να ΚΑΛΕΣΕΙ το κάθε κόμμα τα μέλη στις οργανώσεις βάσης του, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν τα καλεί;
    Και γιατί οι ψηφοφόροι, φίλοι, οπαδοί, μέλη δεν αναρωτιούνται γι' αυτό;
    Πως γίνεται να κοροϊδεύουν ο καθένας τους δικούς του οπαδούς και μαζί και των αλλουνών τους οπαδούς και να μη τους μυρίζονται παρά ελάχιστοι;

    Και το μεγαλύτερο κακό από όλα, πέρα από την διάχυση του φανατισμού, που αυτοί το λένε "συσπείρωση", είναι ότι δεν αφήνουν τον έλληνα να καταλάβει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ε, θα σκάσω από το κακό μου ρε συ Δαναέ.

    Εχεις δίκιο όμως. Μεγάλο. Να συγκρατηθώ και να συγκρατηθούμε πρέπει. Να το παλαίψουμε για ενότητα μεταξύ μας.

    Δεν φταίει ο μέσος ψηφοφόρος, ο οπαδός ή ότι άλλο, τόσο. Το μεγάλο φταίξιμο το έχουν αυτοί. Που παίρνουν αγνούς έλληνες πατριώτες, καλούς ανθρώπους, γειτόνους και νοικοκυραίους και τους κάνουν φανατικούς. Που πλασάρουν για δημοκρατία τον αλληλοσκοτωμό τους στα παραθύρια των καναλιών, και τα κατ' ευφημισμόν συνέδρια που εκλέγουν τις κεντρικές επιτροπές τους.

    Και έχουν και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δημοκρατία στην παρανομία. Και στο σκοτάδι.
    Την δημοκρατία που μας μάθαν οι δασκάλοι μας από το δημοτικό.

    Πως να τα συγχωρήσεις όλα αυτά.
    Που μας οδήγησαν κιόλας τόσες φορές στον γκρεμό.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • xrhxa65 avatar
    xrhxa65 @ danaos 22/08/2010 21:12:20

    καλησπέρα φίλοι....
    φίλε θράκα μην σκάς απ'το κακό σου....αυτοί είμαστε αυτά καάνουμε......έχουμε ό,τι μας αξίζει...και σε κοινωνία και σε πολιτευτές και σε όλα...ξαναδιάβασε όλα αυτά που σε κάνουν να τρελαίνεσαι με το σκεπτικό ότι σου τα προσάπτουν κακόβουλα οι εχθροί σου....και προσπάθησε να τα διακαιολογήσεις....είμαστε ανώριμοι ...είματε συανισθηματικοί και παρασυρόμαστε...τίποτε ...τίποτε δεν μας σώζει....είμαστε αυτό που είμαστε κα παίρνουμε ό,τι μας αξίζει...

    Το μόνο διακιολογητικό που μας βρίσκω είναι ότι απέναντι σε κάτι οργανωμένο και μακροχρόνιο ...ξεγελαστήκαμε λιγάκι σαν το βατραχάκι στην κατσαρόλα....

  • danaos avatar
   danaos @ Θραξ Αναρμόδιος 22/08/2010 19:22:49

   Εκεί ακριβώς είμαι και συμπάσχω!Με αποζημιώνουν όμως οι μουσικές σου αναρτήσεις!Τα άκουσα απ'το πρωι 100 φορές!Κάνε το ίδιο!!!

 20. Χαμενος avatar
  Χαμενος 22/08/2010 17:36:48

  Τον πιο σημαντικό λόγο στα οικονομικά της Ελλάδας έχει η ΕΕ και όχι το ΔΝΤ καθώς τα ποσά που δανείζουν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ μεγαλύτερα και ούτως η άλλως η Ελλάδα δεσμεύεται από ένα σορό συμφωνίες με την ΕΕ. Θα μπορούσαν άνετα να απαιτήσουν να δράσουν χωριστά από το ΔΝΤ, αλλά αντιθέτως συμψήφισαν το ΔΝΤ στο μνημόνιο για να κρυφτούν από πίσω. Αν υπάρξει αλλαγή στρατηγικής στην κυβέρνηση, θα πρέπει να ψάξει κανείς τους λόγους προς ΕΕ μεριά.

 21. deldio avatar
  deldio 22/08/2010 17:43:37

  Φίλε Θραξ,
  μπορεί να εξοργιζόμαστε οι περισσότεροι από αυτή την πολιτική που γεννά ανεργία, φτώχεια, υποβάθμιση της ζωής μας και των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, απόγνωση και απελπισία αλλά όπως καλά γνωρίζεις 1) δεν είμαστε όλοι χαμένοι από τα μέτρα και 2) μέχρι τώρα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού πίστευε τις ασυναρτησίες και τη διατεταγμένη ενημέρωση της κυβέρνησης και των κολαούζων της (ΜΜΕ, υπεύθυνων "παραγόντων" κοινωνικής και οικονομικής ζωής τύπου π.χ. Γεωργίου Προβόπουλου, Παναγιώτη Γεννηματά ή Ιωάννη Στουρνάρα, ΛΑ.Ο.Σ., μέρος της ΝΔ, Ντόρας, αριστεράς του μνημονίου ή του "γλυκού νερού" κλπ) ότι τάχα τα μέτρα είναι "μονόδρομος" αλλιώς θα πτωχεύσουμε, δεν υπάρχει άλλη πρόταση, δεν υπάρχουν αντιδράσεις και η κοινωνία τα αποδέχεται, κάθε αντίσταση είναι μάταιη κλπ. Το κλίμα αυτό αλλάζει ραγδαία, όχι επειδή υπάρχει συνειδητοποίηση, αλλά επειδή οι οικονομικές συνέπειές του γίνονται ορατές αφού συντρίβουν ήδη την πλειοψηφία των Ελλήνων. Μπροστά σε αυτό το γεγονός ας μην ξεχνάμε ότι θα έλθουν πολλοί (όχι καλοπροαίρετα) να μας λένε αυτά που λέγαμε εμείς εδώ και μήνες και να γίνουν "βασιλικότεροι του βασιλέως". Αυτό εννοώ όταν λέω παραπάνω ότι σε λίγο θα γίνει περίπου της μόδας να είμαστε όλοι εναντίον του μνημονίου, ήδη το σημερινό φαινόμενο του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι άκρως διαφωτιστικό.

 22. γαλάζιος avatar
  γαλάζιος 22/08/2010 17:56:55

  ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ - ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

  Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει λουφάξει κάτω από το τραπέζι, φοβισμένη και χωρίς να ξέρει τι της ξημερώνει.
  Και να με συγχωρείται αλλά δεν είναι δικαιολογία ορθολογιστική το ότι ο φόβος της απώλειας μισθού και καταθέσεων, κρατά το καπάκι της κατσαρόλας και γι΄αυτό δήθεν δεν εκρήγνυται.
  Αφού έτσι κι άλλιώς και μισθοί και καταθέσεις , κάθε μέρα που περνά, με κάθε απόφαση που παίρνεται, είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα εξανεμιστούν. Δηλαδή αν θέλει κάποιος να διασώσει το μισθό και την κατάθεση του, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να συμβάλλει για να φύγουν οι πασόκοι μια ώρα αρχίτερα.
  Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι το κόλπο είναι στημένο και από την αρχή ξεπουλημένο. Κάθε κομμάτι που προστίθεται στο παζλ, κάθε απόφαση που παίρνεται, φτιάχνει πλέον όλο και πιο καθαρή την εικόνα ενός σχεδίου που εκτελείται στις πλάτες της χωρας μας με πρώτο βιολί τον Τζέφρι.
  Παρεπιμπτόντως **Την πρωτη φορά που άκουσα περί κινδύνου χρεωκοπίας και περί ΔΝΤ κατάλαβα ότι είναι προδότες**
  Δεν έχω όμως την απαίτηση όλοι οι Έλληνες να το αντιλαμβάνονται έτσι. Περίμενα όμως ότι θα κατανοήσουν τα πιο απλά.
  Οτι δηλαδή οι αγορές δεν τιμώρησαν την Ελλάδα για όσα είχε κάνει στο παρελθόν και μόνο αλλα κυριώς για όσα διέβλεπαν ότι θα έκανε ή δεν θα έκανε ο Παπανδρέου. Στην οικονομία όλα προεξοφλούνται...
  Αυτό δεν το καταλαβαίνουν;
  Οτι ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του είναι καμένο χαρτί.
  Οτι άσπρη μέρα δεν θα δουν αν δεν αλλάξει η πολιτική κατάσταση.
  Δεν ξέρουν ότι η παραοικονομία είναι πάνω από το 50% του συνόλου της οικονομίας μας και ότι το πραγματικό ΑΕΠ μας είναι 600 δισ και άρα το έλλειμα μας είναι χαμηλότερο από της Γερμανίας;
  Δεν ξέρουν ότι το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος μαζί της Ελλάδας είναι υποπολλαπλάσιο αυτού των άλλων ευρωπαϊκών χωρών;
  Κι αν δεν τους το λένε τα κατεθυνόνμενα ΜΜΕ γιατι δεν ψάχνουν γύρω τους να μάθουν τι συμβαίνει ;
  Η εικόνα πτώχευσης και χρεωκοπίας είναι μια απάτη που στήθηκε στην πλάτη μας για να βάλουν το χέρι τους στη τσέπη μας και το πόδι τους τα αμερικανάκια στην Ελλάδα.
  Και εμείς οι βλάκες κοιμόμαστε όρθιοι.
  Δεν ξέραμε δηλαδή ότι όταν έλεγε πως λεφτά υπάρχουν , εννούσε τα δικά μας λεφτά, που θα μας τα έπαιρνε;
  Όποιος πει ότι δεν το ήξερε βαθιά μέσα του, λέει ψέμματα. Οσο πασόκος και αν είναι.
  Καλά μας κάνει λοιπόν και μας ξεσκίζει....
  Εμπρός Έλληνες επιβραβεύστε τον μεθαύριο.. και μετά αρχίστε πάλι να ψάχνετε για βαζελίνη...αλλά τότε θα είναι αργά ..
  Ούτε η παρθενοραφή δεν θα μας σώζει!
  40 μέρες μπάνια και ούτε μια αιχμή από κανέναν. Στα πιο χλιδάτα ριζορτ. και ούτε κουβέντα για την πρόκληση. Ενώ η εικόνα του Καραμανλή τους ενοχλεί και που υπάρχει. Αν ο Καραμανλής είχε πάει 40 μέρες διακοπές ως πρωθυπουργός θα ήταν λόγος αρκετός για να τον ρίξουν.
  Και επειδή δεν έδωσε τέτοιους λόγους και αφορμές φροντισαν να ποτίσουν με δηλητήριο την εικόνα του.
  Με ψευτιές για βατοπαίδια, ομόλογα και άλλες ψευτοσκανδαλιές που ανακάλυπταν οι βρωμοπράκτορες .
  Ξέρετε αυτοί που ήθελαν το κόμμα των αφεντικών, της διαπλοκής , της μίζας και της αμερικανιάς να κυβερνάει για να έχουν τον Έλληνα υπόδουλο.
  Αυτοί που αγκαλιάζουν την αγία οικογέννεια και εξαγοράζουν βουλευτές σε μια ισχνή πλειοψηφία 151 βουλευτών.
  Ούτε σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι έγινε...
  Πρωτογεννές έλλειμα 8 δισ σε πεντέμισι χρόνια η ΝΔ και την κατηγορούν για τα 320. Κι όμως όλα είναι του Πασοκ. Όποιος δεν το ξέρει αυτό , κακώς δεν το γνωρίζει.
  Να ψάξει τον προϋπολογισμό του Παπακωνσταντίνου και θα το μάθει.
  Αλλα δεν είναι μόνο η οικονομία...
  Γύρισε από το Βουκουρέστι ο Καραμανλής και ώ του θαύματος βγήκε το βατοπαίδιο.
  Τέσσερις μήνες ήταν τα μεγάλα αφεντικά εκεί στο βατιπαίδιο (κλιμάκιο με τον επικεφαλής στην Ελλάδα) και έστηναν παιχνίδι. Βουλευτές της ΝΔ (της κυρίας για να ακριβολογώ) πήγαιναν φακέλους στα πορνοκάναλα για να στήσουν καλά την υπόθεση. Και τι αποδείχτηκε λεει τελικά από τα πορίσματα διεθνών οίκων που εκδόθηκαν επί ΠΑΣΟΚ ; Οτι δεν υπέστη ζημία το δημόσιο!!!
  Γύρισε από τις ΗΠΑ ο ΚΚ και πήγε Μόσχα για τον αγωγό και κάηκε όλη η Ελλάδα.
  Αλλα δεν τους αρκούσαν όλα αυτά, έκαψαν και την Αθήνα....
  Και έτσι ο Έλληνας πήγε εκεί που τον καλούσαν οι καρχαρίες.
  Και τώρα του ρουφούν το αίμα και εκείνος λουφάζει...
  Ρε καλά μας κάνουνε ... αυτό μας αξίζει...
  Τα παιδιά μας σκέφτομαι και ντρέπομαι!!!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ γαλάζιος 23/08/2010 18:15:49

   Από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) αναλύσεις που έχω διαβάσει και παρουσιάζει ΑΚΡΙΒΩΣ την εικόνα.
   Φίλε συγχαρητήρια!!!!!!!

 23. γαλάζιος avatar
  γαλάζιος 22/08/2010 18:06:33

  Το χειρότερο από όλα , το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι έρχεται τώρα ο Σαμαράς και μας λέει: προσέξτε αυτοί σας πάνε στα βράχια, αλλάξτε πορεία να σωθείτε. και εμείς αγρόν ηγοράσαμε. Εχουμε ήδη σκάσει στα βράχια τρεις φορές μέχρι τώρα σε λίγους μήνες και παρ΄όλα αυτά δεν τον ακούμε..
  Δηλαδή τι περιμένουμε να βουλιάξει τελείως το καράβι;
  ΓΦια αυτό λέω ότι μας αξίζουν χειρότερα.
  Για να σώθεί η χώρα πρέπει να βιαστούμε.
  Δεν υπάρχει ούτε μέρα διαθέσιμη. Πρέπει η υποδούλωση να ανατραπεί τώρα.
  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αλλα δυστυχώς πεθαίνει κάποτε και αυτή!

  • athamas avatar
   athamas @ γαλάζιος 22/08/2010 18:56:46

   Πάντα πεθαίνει η ελπίδα μαζί με αυτόν που την έχει.
   Αυτό είναι το φυσιολογικό.
   Το αφύσικο και διαστροφικό είναι να πεθαίνει η ελπίδα πριν πεθάνει αυτός που την έχει.
   Και δυστυχώς κάποιοι έχουν καταφέρει να σκοτώσουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή πολλών Ελλήνων, κυρίως των νέων.
   Εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι εντάξει ... κάπως θα τα βολέψουμε.
   Με το να σκοτώνεις όμως την ελπίδα στις καρδιές των νέων σκοτώνεις την ίδια την Ελλάδα του αύριο.

   Οι δολοφόνοι των ελπίδων μας στο σκαμνί!

   • Dimi avatar
    Dimi @ athamas 22/08/2010 20:14:28

    @athamas Λαοδικεία!!

   • danaos avatar
    danaos @ athamas 22/08/2010 21:04:34

    Εύγε!!!!

   • Dimi avatar
    Dimi @ athamas 22/08/2010 23:09:25

    @ danaos To άδειο στομάχι ΔΕΝ είναι καλός πολιτικός σύμβουλος..

 24. oxiallopasok avatar
  oxiallopasok 22/08/2010 18:15:00

  Παιδιά,

  Οχι άλλο ΠΑΣΟΚ. Έλεος.

  Ο Γιωργάκης είναι επικίνδυνος.

  Θα τους πάρουν με τις πέτρες. Θα πάθει χειρότερα απ' ότι έπαθα το Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

 25. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 22/08/2010 18:44:48

  ΧΙΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
  ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ.
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΡΧΕΤΕ Η ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.

 26. klausevitz avatar
  klausevitz 22/08/2010 19:01:30

  Η κίνηση ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ,πέρα απο τα δεινά που επισωρεύει,βοηθάει-
  απ'όσο διαβάζω σε πολλές παρεμβάσεις-και το...θεάρεστο έργο
  της αποενοχοποίησης της δεξιάς παράταξης, της κατ'εξοχήν ένοχης
  παράταξης μεταπολεμικά.
  Απο το '96 και μετά, η ελληνική "κεντρο-αριστερά" είναι για
  κλάμματα....προσφάτως,δέ,ξεπέρασε τις χειρότερες προσδοκίες!
  Η παραδοσιακή "αριστερά" ενισχύει την περιχαράκωση της και τις
  δομικές ανεπάρκειες που την χαρακτηρίζουν, χρόνια τώρα...!
  Για να επιβιώσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια,οι'Ελληνες,πρέπει
  να βγάλουν...λαγό απ'το καπέλλο! Δύσκολο πολύ, όχι απίθανο
  στατιστικά!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ klausevitz 22/08/2010 19:08:04

   Εγω δεν αισθανομαι καθολου ενοχος που υποστηριζω τη δεξια.Βεβαια δεν ζουσα την εποχη του πολεμου αλλα υποστηριζω ολες τις πραξεις της δεξιας τοτε.
   Η δεξια πηρε την αποφαση την εποχη που ο Χιτλερ φαινοταν ανικητος,το 1940,να ταχθει με την Αγγλια και η δεξια κατοπιν απετρεψε τη μετατροπη της Ελλαδος σε ενα ακομη κομμουνιστικο βαλλανικο κρατος.
   Γιατι θα πρεπει να ειναι ενοχος καποιος οταν εκανε τις σωστες επιλογες;
   Τις ενοχες τις δημουργησε μεταπολιτευτικα το ΠΑΣΟΚ για να επικρατησει και εφερε το αποτελεσμα που βλεπουμε.
   Η καλυτερη κινηση του Σαμαρα ηταν η πρωτη,που δηλωσε θαυμαστης του Ευαγγελου Αβερωφ.

   • Greco avatar
    Greco @ ψυχραιμια 22/08/2010 19:27:37

    καταρχας το ονομα του κλαουζεβιτς δε γραφεται ετσι

    η "κατεξοχην ενοχη παραταξη μεταπολεμικα" οδηγησε την ελλαδα 2η σε αναπτυξη μετα την ιαπωνια,την εσωσε απτον κομμουνισμο και προεβαλε τον ελληνικο πολιτισμο διεθνως(χατζιδακι,θεοδωρακη,ελυτη,σεφερη,κακογιαννηκ.α....)

    το μονο που της ξεφυγε ηταν ορισμενοι φανατιλες του στρατου που οδηγησαν τελικα στη χουντα(η οποια παρολα αυτα σεβαστηκε τα λεφτα του ελληνικου λαου και τον κοπο του,παραδιδοντας μηδενικο χρεος και αρκετα εργα)

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 22/08/2010 19:47:20

    O Aβέρωφ φέρει βαρύτατες, τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου.Όταν και εάν ανοίξει ο φάκελλος τότε θα φανεί και η ενοχή του «εθνάρχη» για τον οποίο γράφει ο ήρωας στρατηγός Αλευρομάγειρος σε πρόσφατο σημείωμα του.

    Η Δεξιά δημιούργησε τους «παρθενωνες» της Μακρονήσου, της Γυάρου και του Αη Στράτη. Έστρωσε, με την αμερικανοδουλεία της, και το δρόμο για το πραξικόπημα και την απώλεια της μισής Κύπρου.

    Αν η «Δεξιά» δεν ντρέπεται για το παρελθόν της ας ανοίξει το φάκελλο της Κύπρου για να γελάσουμε όλοι μαζί.

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ ψυχραιμια 22/08/2010 19:49:00

    H ενοχή μιάς παράταξης έχει ιστορικό βάρος και δεν
    χρεώνεται σε πρόσωπα που την ακολουθούν,εκτός άν
    έπαιξαν βαρύνοντα ρόλο...Τί διάολο,στη δημοκρατία
    πιστεύουμε, αν και δίνουμε διαφορετική προοπτική,
    ανάλογα με τίς αναμονές και τα πιστεύω μας.
    Λόγου χάρη,εγώ δεν πιστεύω ότι μας έσωσε ο Winston
    Churchill κι'αυτοί που τον κάλεσαν, μεταξύ των οποίων
    και ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού...ούτε θεωρώ
    τον συγγραφέα του "Φωτιά και Τσεκούρι" επωφελή,εθνικά,
    πολιτικό.
    Δεν ξέρω άν μπορούσε η χώρα να αποφύγει το σιδηρούν
    δίλημμα: σταλινισμός ή δυτική "δημοκρατία",μπορούσε
    πάντως κάτι καλύτερο απο το μετεμφυλιακό-δεξιότατο-
    αίσχος μέσα στ οποίο έζησε μέχρι το '75, διάστημα στο
    οποίο παίχτηκαν και κυοφορήθηκαν τα άνευ προηγουμένου!
    Ελπίζω να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα-όπως εγώ το
    αντίστοιχο δικό σου-να δηλώνω...άστεγος σοσιαλιστής,
    ανα΄καλώντας φυσιογνωμίες όπως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου,
    ο Αλέξανδρος Σβώλος,ο Γεώργιος Καρτάλης και ο...Ανδρέας
    Παπανδρέου,il miglior fabbro!
    To ότι συνδιαλεγόμαστε,κάποτε με κάποια ένταση, δεν αναιρεί την ανάγκη σεβασμού των απόψεων του άλλου.
    Η ζωή συνεχίζεται και περνάμε οριακές στιγμές με άδηλο
    τέρμα...πρέπει να συγκλίνουμε τουλάχιστο σε δυό-τρία
    βασικά. Διατελώ!

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 22/08/2010 19:59:30

    Μisha,
    αν ήταν όπως τα λες για το Κυπριακό τότε ο φάκελος θα είχε ανοίξει από το 81 άντε το 85 και μετά. Άλλο που δεν ήθελαν για να την τελειώσουν οριστικά.

    Για τα ξερονήσια που λες δεν τα δημιούργησε η δεξιά αλλά αυτοί που τα δημιούργησαν καλά έκαναν. Βλέπουμε και σήμερα που χωρίς ξερονήσια κάθε τρεις και λίγο καίνε την Αθήνα. Το σήμερα δικαιώνει τις επιλογές του χτες.

   • Greco avatar
    Greco @ ψυχραιμια 22/08/2010 20:04:27

    αστεγε σοσιαλιστη
    φυσικα και στο αναγνωριζω,σημαντικες οι προσωπικοτητες που ανεφερες,αλλα τον αντρεα τι τον ηθελες?
    τα γαμ@@κα του θα πληρωνει απο δω και περα ο ελληνικος λαος-απλα οικονομικα ειναι

    φυσικα αν διαφωνεις με καποιους τυης δεξιας,οπως λες,τοτε δε θα πρεπε να χρεωνεις τη δεξια ή κεντροδεξια αν θες παραταξη

    οσο για τον αμορφωτο και συμπλεγματικο mish δε του κανω τη χαρη να του απαντησω
    ειναι λασπολογος συστηματικος και της δεξιας και της νεας δημοκρατιας,ουτε ξερει ποιοι ανοιξαν τα ξερονησια,ουτε αναγνωριζει τη χουντα ως ΑΚΡΟ-δεξια

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ ψυχραιμια 22/08/2010 20:13:36

    για Grecο

    στον ψυχραιμία απάντησα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 22/08/2010 20:20:15

    @ Klausevitz

    Δικαιωμα φυσικα εχεις να εισαι με ολους αυτους.Σε καλω ομως να σκεφθεις προσεκτικα τα στρατοπεδα του ελληνικου εμφυλιου πολεμου για να δεις αν υπηρχε δυνατοτητα να ξεφυγουμε απο το διλημμα που λες.
    Σε αντιθεση π.χ. με τον ισπανικο εμφυλιο πολεμο οπου απο τη μια μερια ηταν οι φρανκικοι και απο την αλλη αρκετα κομματα και οχι μονο το κομμουνιστικο,στην Ελλαδα απο τη μια μερια ηταν το ΚΚΕ και απο την αλλη ολοι οι υπολοιποι συμπεριλαμβανομενου και του παππου του ΓΑΠ.Αν δεις και τη γεωγραφικη θεση της χωρας και με ποιους συνορευε θα καταλαβεις ακριβως τι γινοταν.
    Για τα μετεμφυλιακα δεν υπαρχει καμμια χωρα του κοσμου οπου μετα απο μια παρομοια συγκρουση αυτοματως να επικρατησει ισονομια.Εαν μου βρεις μια χωρα στον κοσμο που να εγινε εμφυλιος και αμεσως μετα ολοι να ειχαν την ιδια αντιμετωπιση ανεξαρτητως της θεσης που ειχαν παρει θα σου πω μπραβο.

    @ Μisha

    Ξεχνας οτι ο φακελλος εχει ανοιξει επι ΠΑΣΟΚ και εγινε εκτενης συζητηση στη Βουλη.

   • Μisha avatar
    Μisha @ ψυχραιμια 22/08/2010 20:37:00

    Ψυχραιμία

    Θυμάσαι να κατέθεσε ο Κίσσιντζερ;
    ή να κληθηκε έστω;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 22/08/2010 20:48:53

    Γιατι αν τον καλουσαν θα ερχοταν;Μηπως να καλουσαν και τον Καλλαχαν ή και τον Ετσεβιτ;
    Η ερευνα της Βουλης για ενα εθνικο θεμα ασχολειται με τη δραση Ελληνων και οχι ξενων στους οποιους δεν εχει καμμια δικαιοδοσια.

   • klausevitz avatar
    klausevitz @ ψυχραιμια 22/08/2010 21:12:57

    για ψυχραιμία

    μια παρατήρηση μόνο για να μήν το παρατραβήξουμε στην ιστορική αναδρομή:

    ο εμφύλιος επιδιώχθηκε απο τον Τσώρτσιλ και τους
    πολιτικούς της δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και το
    ΚΚΕ απάντησε ως μή ώφειλε.....η συντριπτική πλειο-
    ψηφεία του ελληνικού λαού ήπιε το πικρό ποτήρι
    βιαζόμενη....ήδη,απο την περίοδο της κατοχής το ΕΑΜ
    είχε ξεφύγει απο τον έλεγχο του ΚΚΕ.....έκτοτε,
    εκκρεμεί το αίτημα της εθνικής χειραφέτησης και
    επανέρχεται σήμερα με νέα(;) δεδομένα!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ψυχραιμια 24/08/2010 16:37:01

    @ Misha

    Κάνεις μεγάλο λάθος για τα μακρονήσια. Δεν τα άνοιξε η δεξιά. Οι τόποι εξορίας έγιναν επί κυβερνήσεων Ενώσεως Κέντρου. Φτάνει πια με αυτήν την προπαγάνδα. Κάποια μέρα ελπίζουμε ότι ο λαός δεν θα μασάει το κουτόχορτο.

    Διάβασε εδώ ενδεικτικά για τη Μακρόνησο

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ψυχραιμια 24/08/2010 16:38:41

    @ Misha

    Κάνεις μεγάλο λάθος για τα μακρονήσια. Δεν τα άνοιξε η δεξιά. Οι τόποι εξορίας έγιναν επί κυβερνήσεων Ενώσεως Κέντρου. Φτάνει πια με αυτήν την προπαγάνδα. Κάποια μέρα ελπίζουμε ότι ο λαός δεν θα μασάει το κουτόχορτο.

    Διάβασε εδώ ενδεικτικά για τη Μακρόνησο:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82

 27. athamas avatar
  athamas 22/08/2010 19:18:39

  Ο κόσμος έχει μεγάλη ευθύνη για την ανάδειξη του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία.
  Το ΠΑΣΟΚ το γνωρίζαμε, 20 χρόνια μας κυβερνούσε, και η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές δεν έχει καμμία απολύτως δικαιολογία για κανέναν!
  Δεν σου άρεσε η ΝΔ ψήφισε κάτι άλλο!
  ΠΑΣΟΚ όμως;
  Τώρα ας ελπίσουμε να φάει μαύρο σε όλες τις περιφέρειες και να απαλλαγούμε χτές απ' το πιο ξεπουλημένο πολιτικό κόμμα που είχε ποτέ η Ελλάδα.

  Και όσο για τον Καραμανλή που γράφει ο Ανώνυμος παραπάνω..
  Τον Καραμανλή τον έφαγαν επειδή προχώρησε τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
  Τα Δεκεμβριανά του 2008 έγιναν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.
  Επειδή ο Καραμανλής - έξυπνα, στρατηγικά και θέλοντας να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της χώρας - θα έβαζε σφήνα τα Ρώσικα συμφέροντα στα σύνορά μας με την Τουρκία με αποτέλεσμα οι βλέψεις της Αγκυρας και όσων θέλουν την ολοκλήρωση της χάραξης νέων συνόρων στα Βαλκάνια για αυτόνομη στην αρχή και τούρκικη Θράκη στην συνέχεια να πήγαιναν περίπατο.
  Δυστυχώς για την χώρα, οι διεθνείς προβοκάτορες με τους ξεπουλημένους ντόπιους υπαλληλίσκους τους μιά με τις πυρκαγιές, μια με τα επεισόδια, μια με τις ψευτιές των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, μια με τα σκάνδαλα που τα περισσότερα αποδεικνύονται παραμύθι κατάφεραν να αδειάσουν τον Καραμανλή - που κατά την γνώμη μου έδειξε ατολμία σε κάποιες περιπτώσεις που επιβάλλονταν να επιδείξει πυγμή - και να στρώσουν τον δρόμο για τον ΓΑΠ και το συνάφι του, ο οποίος ΓΑΠ άφησε τον αγωγό στο χρονοντούλαπο, ξεπουλάει το μισό Αιγαίο, μας ενημερώνει ότι έχουμε «μειωμένη εθνική κυριαρχία» - αν είναι δυνατόν!!! και που ξανακούστηκε από χείλη πρωθυπουργού μιας χώρας κάτι τέτοιο - και με τα «λεφτά που υπάρχουν» μας έχει καταντήσει παγκόσμιους διακονιάρηδες και ξεφτίλα του σύμπαντος.

  Ας ελπίσουμε όταν πρώτα ο Θεός ο Αντώνης ανέλθει στην πρωθυπουργία να κόψει κώλους και όχι να ξανακατεβάσει παντελόνια σε κάθε ξεπουλημένο τομάρι.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ athamas 22/08/2010 20:25:40

   Ξερεις κατι;Οι οπαδοι του ΓΑΠ λενε οτι καλως τα κανει αυτα γιατι το αντιθετο ειναι "εθνικισμος".
   Απο τη μια μερια κατηγορουν τη δεξια για το κυπριακο και αποθεωνουν τον Ανδρεα που πουλαγε εθνικισμο της πλακας με το κανταρι βυθιζοντας το Χορα με το μυαλο του και απο την αλλη πουλανε και αντιεθνικισμο καιγοντας και την Αθηνα το Δεκεμβρη εν αναγκη.
   Κατα τη λογικη τους επρεπε να ειμαστε εθνικιστες μεχρι το 1996 και μετα οχι επειδη ετσι αποφασισαν αυτοι.

 28. Μisha avatar
  Μisha 22/08/2010 19:22:49

  «Στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό δεν είπα μόνο τη λέξη "Κατοχή" αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα "ο Ελληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς".


  Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μην ξεγελιώνται από την υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η "σύνεση" μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια "ελληνικότητα" από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά...

  Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Ελληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση. Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο: ότι ο Ελληνας με τους καλούς γίνεται καλύτερος, ενώ με τους κακούς χειρότερος. Γι΄ αυτό και το σύνθημα "η Ελλάδα στους Ελληνες" τον ομόρφυνε και τον συστράτευσε, γιατί πίσω απ΄ αυτό έβλεπε ότι κάποιοι δυνατοί θέλουν να παλέψουν μαζί του για κείνο που αγαπά περισσότερο:την εθνική ανεξαρτησία!

  Κοίταξε όμως πόσο παράξενος σκηνοθέτης είναι η ζωή, ώστε ύστερα από τριάντα χρόνια να βρεθεί ένας "κλώνος" εκείνου που ανέμισε το σύνθημα αυτό πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, να πει το ακριβώς αντίθετο! Οτι δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσουμε ένα μέρος από την εθνική μας ανεξαρτησία... Υποχρεωμένοι από ποιους; Και τι είναι η εθνική ανεξαρτησία για να την παραχωρείς και μάλιστα εθελοντικά πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι έτσι σώζεις τον λαό;

  Όμως η εθνική ανεξαρτησία είναι η ψυχή, η πνοή, η ίδια η ζωή ενός ελεύθερου λαού. Χωρίς αυτήν ο λαός είναι ουσιαστικά νεκρός. Μιας και η ψυχή δεν είναι ένα φτηνό πανί που το κόβεις για να δώσεις ένα κομμάτι εδώ κι ένα κομμάτι εκεί. Είναι ένα ΟΛΟΝ, ομοούσιο και αδιαίρετο... Και μου προκαλεί αληθινό πόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και αξιόλογοι, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου, λησμόνησαν τις θυσίες αυτού του λαού για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

  Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε "για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου "παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας"".

  Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;

  Και κάτι ακόμη: Πιστεύω και μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν είναι η οικονομική μας κρίση που οδήγησε την Τρόικα στη χώρα μας αλλά ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με όργανα τρεις Τράπεζες, μια Αμερικανική και δυο Ευρωπαϊκές. Το πώς και το γιατί, όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαός θα το δει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και τότε θα πονέσει πολύ. Πάρα πολύ.

  Όσο για τον ρόλο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θέλω να εκφράσω μόνο μια ευχή: Ότι έχουν πέσει θύματα της πρωτοφανούς συκοφαντικής εκστρατείας που κάποιοι ενορχήστρωσαν κατά της χώρας και του λαού μας με καταστροφικές βλέψεις για το μέλλον μας, που άλλωστε δεν τις κρύβουν και που για ανεξήγητους λόγους δεν φαίνεται να τις έχουν αντιληφθεί ακόμα τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι, των οποίων την ευθύνη και τον πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

  Όμως και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη μέγιστη τραγωδία, δεδομένου ότι γίνονται έτσι άθελά τους ο καλύτερος αγωγός- σε σχέση με την κομματική γεωγραφία της χώρας μας- για να επιβληθεί η πιο σατανική και καταστρεπτική επίθεση από όσες έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα. Γιατί χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας αποβλέποντας στην ολοκληρωτική μας διάλυση.

  Με θερμούς χαιρετισμούς,
  Μίκης Θεοδωράκης

 29. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 22/08/2010 20:10:51

  Είναι αργά πια για για δάκρυα από τους θιασώτες του Μνημονίου! Θα πιουν το πικρό ποτήρι της λαϊκής οργής μέχρι το τέλος. Αντι-Μνημονιακό μέτωπο στις εκλογές του Νοεμβρίου (τουλάχιστον τις περιφερειακές)! Η ελάχιστη αντίδραση όλων μας!

 30. Thomas avatar
  Thomas 22/08/2010 20:27:47

  Και για να μην ξεχνιώμαστε δείτε τι έκαναν οι έλληνες στους καταχραστές και τους προδότες http://4.bp.blogspot.com/_ntSFs_ZNz-0/TBCNFLlJh_I/AAAAAAAABAA/KixS5lfg3Hw/s1600/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.jpg (η φωτογραφία είναι από τον απαγχονισμό μετά από στρατιωτική καθαίρεση, των Αντισυνταγματαρχών Ζαφειρόπουλου και Δρακάτου στο Σύνταγμα το 1926 από τον Στρατηγό Θ.Πάγκαλο, αφού βρέθηκαν ένοχοι γιά ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ)

 31. Θάνος avatar
  Θάνος 22/08/2010 21:00:03

  Μετά απο αυτά τα δημοσιεύματα θέλω να πιστεύω ότι θα σοβαρευτούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα σταματήσουν την ομφαλοσκόπηση και θα πάνε να ψηφίσουν μαζικά τον Νοέμβρη.
  Και ποτέ μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία και μας τρέχει όχι γιατί το ψήφισε μαζικά ο λαός αλλά γιατί ένα εκατομμύριο Νεοδημοκράτες για να τιμωρήσουν τάχα μου τον Καραμανλή αντί να ψηφίσουν κάτι βρε αδερφέ ακόμα και το κόμμα Κυνηγών, πήγαν για μπάνιο.

 32. mitsosms avatar
  mitsosms 22/08/2010 21:04:36

  Το μέγεθος της στρέβλωσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι ενώ το μνημόνιο εφαρμόζεται μόνο για 3 μήνες έχουν κλείσει τόσες επιχειρήσεις. Μια υγιής επιχείρηση δεν κλείνει σε τόσο μικρό διάστημα. Συνεπώς για να μην είχαν κλείσει αυτές οι επιχειρήσεις το έλλειμμα θα έπρεπε να είχε φθάσε στο 20% μέχρι το τέλος του χρόνου. Το μνημόνιο εκτός των άλλων δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό έγγραφο. Ξεκινάει με κάποιες προϋποθέσεις και με την πάροδο του χρόνου προβαίνει σε διορθώσεις. Το αν ο Σαμαράς προέβλεψε ή όχι σωστά το τι θα συμβεί μικρή σημασία έχει την στιγμή που η τήρηση του μνημονίου είναι προϋπόθεση για την λήψη των δανείων.

 33. favlepifavlos avatar
  favlepifavlos 22/08/2010 21:29:40

  tha mas paroun me tis petres

 34. mat avatar
  mat 22/08/2010 22:21:18

  Oταν από τα 11.000.000 ελληνες , ο ενεργός πληθυσμός είναι μόλις 4.400.000 και από αυτούς 1.100.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 1.500.000 άνεργοι , πως θα μπορέσει το υπόλοιπο 1.800.000 να ζήσει 11.000.000 κόσμο ?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ mat 23/08/2010 10:49:34

   Στην απογραφή, αν δεν κάνω λάθος, οι φερόμενοι ως "δημόσιοι υπάλληλοι" ήταν κάπου 800.000. Αρχικά είχαν τα παπαγαλάκια μιλησει για 1,5 εκατομ.
   Σε αυτούς περιλαμβάνονται κάθε είδους υπόχρεοι του δημοσίου, γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι και καθηγητές ΜΕ, επιστήμονες ερευνητές σε ερευνητικά κέντρα, αρχαιολόγοι του ΥΠ ΠΟ, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, κλπ.
   Υπάλληλοι είναι όλοι αυτοί; Γιατί τους ταυτίζουμε με τους διοικητικούς όλους αυτούς;
   Είναι γνωστή η μέθοδος, από την εποχή της Τρομοκρατίας στη Γαλλική Επανάσταση, με καλό μαθητή το Στάλιν: Στοχοποιούμε μια τάξη, τη δαιμονοποιούμε στην κοινή γνώμη, τους εμφανίζουμε ως παράσιτα που πρέπει να πεθάνουν, τους εξοντώνουμε. Μετά πάμε στους υπόλοιπους.
   Για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες της αρπαχτής και του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος, με "επένδυση" τα μπαρ, τις καφετέριες και τα "μεζεδοπωλεία" του κ..ου, δεν είδα να γράφει κανείς τίποτα. Αυτοί σε τί προάγουν την ελληνική οικονομία;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:17:22

    Μην αρπάζεσαι, ΒΙΣ, δεν έβαλε κανείς θέμα εξόντωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι γεγονός όμως ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται χωρίς καμμία οικονομική στήριξη για τις επενδύσεις τους, με προσωπικό ρίσκο, και δημιουργούν θέσεις εργασίας που δεν στοιχίζουν τίποτε στο κράτος, αντιθέτως συνεισφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία και στο σύνολο του συστήματος κοινωνικών παροχών. Και φυσικά συμμετέχουν στην κίνηση της παραγωγικής αλυσίδας: ακόμη και τα "άχρηστα" μπαρ και μεζεδοπωλεία έχουν προμηθευτές, αγοράζουν και μεταπωλούν ποτά, καφέδες, τρόφιμα που μετασκευάζουν... Ακίνητη οικονομία είναι η πεθαμένη οικονομία, αυτή που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον μισθό των υπαλλήλων, που δεν παράγεται από το έργο τους!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:26:13

    H αναπτυξη μιας χώρας δεν μπορεί να βασίζεται σε μπαρ και καφετέριες, που χρεώνουν υπερτιμημένες υπηρεσίες, λαδώνουν, καταπατούν δημόσιο χώρο, ηχορρυπαίνουν και φοροκλέβουν, προσφέρουν ανάπτυξη;
    Προφανώς γι' αυτό η "ανεπτυγμένη" χώρα μας έχει τα πρωτεία σε τέτοιου είδους "επενδύσεις" της "νύχτας" και της αρπαχτής.

    Ο δάσκαλος, ο καθηγητής ΜΕ ή ο δικαστικός ή ο νοσοκομειακός γιατρός δεν αξίζει την αμοιβή του; Ξερεις πολλές ευρωπαικές χωρες που να εχουν αντικαταστήσει τον δημόσιο τομέα πλήρως από τον ιδιωτικό;
    Γιατί συνεχίζεις να ταυτίζεις τον δημόσιο τομέα με καποιους διοικητικους κηφήνες, στα Υπουργεία ή τους ΟΤΑ; Και δεν θέλω να πω ότι όλοι οι διοικητικοί είναι κηφήνες.
    Γιατί όμως να μιλάμε συλλήβδην για "υπαλλήλους";

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:28:04

    Το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου τώρα είναι και υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και του πλούτου που παράγει το τραπεζοκάθισμα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:32:35

    @ δρόμος

    Συμφωνώ με τον ΒΙΣ. Θέλεις να μας πεις τι ακριβώς παράγουν -προσοχή, ΠΑΡΑΓΟΥΝ, όχι "ανακυκλώνουν χρήμα"- τα κ**όμπαρα με τις Ρωσίδες και οι καφετέριες της ρέκλας και του κοπροσκυλιάσματος;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:43:20

    Καλά, τι μανία είναι αυτή να πιστεύετε ότι κάθε συζήτηση περί δημοσίου ανάγεται στο ότι οι υπάλληλοι δεν αξίζουν την αμοιβή που παίρνουν? Μήπως έχετε κρυπτοενδοιασμούς?

    Υπάρχει η βασική, ειδοποιός διαφορά, και καταλάβετέ το: ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν χρεώνει στο κράτος (δηλ. στους φορολογούμενους) την αμοιβή του. Το τι παράγει δεν θα το συζητήσω, όπως δεν θα συζητήσω και το τι παράγει ο δημόσιος τομέας. Αυτά είναι ζήτημα χώρου και χρόνου, δεν είναι σταθερές αξίες! Αν όμως παραλείψετε την ύπαρξή του, για την αμοιβή σας θα προσδοκάτε μόνο τον κρατικό δανεισμό, που όλο και πιό δύσκολος καθίσταται, όπως βλέπετε, και φυσικά σε λίγο θα σας τον ζητήσουν πίσω μέσω περικοπών και εξαφάνισης του μισθού σας, φυσικά!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:51:33

    800,000 χωρίς τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:53:09

    Mιλάς για ελεύθερο επαγγελματία που πληρώνει τους φόρους του και είναι καθ' όλα νόμιμος (άδειες, κλπ) ή για ελεύθερο επαγγελματία-λαμόγιο και μαφιόζο;
    Πόσοι ιδιοκτήτες καφετεριών, μπαρ και συναφών είναι νόμιμοι;
    Πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κρατικοδίαιτοι; Αρχής γενομένης από προμηθευτές νοσοκομείων, διαπλεκόμενους φυσικά με ανθρώπους μέσα στα νοσοκομεία (σύμπραξη ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, χαχα).
    Η μήπως ζούμε σε άλλο πλανήτη και μιλάμε για άλλες χώρες;
    Και γιατί πάλι εξακολουθείς να μιλάς για "υπαλλήλους" όταν αναφέρεσαι στο δημόσιο γενικώς; Ελληνικά δεν γνωρίζεις επαρκώς για να καταλάβεις την έννοια της λέξης "υπάλληλος"; Ο νοσοκομειακός γιατρός είναι υπάλληλος;
    Στις "επενδύσεις-καφετέριες", όμως, που υπερασπίζεσαι, δεν διδάσκονται αυτά, το λησμόνησα.

    Στο κάτω-κάτω, ποιος διόγκωσε την τάξη των υπαλλήλων-διοικητικών πάσης φύσεως; Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ; Δεν είμαι εγώ υπέρ της διόγκωσης του δημόσιου τομέα, αυτό είναι δικό σας έργο και μπορείτε να το χαίρεστε.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:58:16

    Μην χαίρεσε για τις μειώσεις και περικοπές στο δημόσιο, γιατί ακολουθούν αυτές στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά υπάρχει ο αντίκτυπος στην κατανάλωση.
    Εξαιρείται η ανθηρή βιομηχανία της ξάπλας, της καφετέριας, του τάχα μου μεζεδοπωλείου-πιασοκ..δικου, του μπαρ, της τραγουδιάρας, της μπόμπας και της καθε λογής μαφιόζικης δραστηριότητας. Που επιτρέπει ο διεφθαρμένος δημόσιος τομέας λόγω λαδώματος. Αυτά τα εισοδήματα δεν μειώνονται ούτε αυτά τα επιδόματα περικοπτονται.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ΒΙΣ 23/08/2010 13:13:45

    Στους συμβασιούχους των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ είχε γίνει το διαχρονικό πολιτικάντικο πάρτυ διορισμών τις τελευταίες δεκαετίες.

    Άρα 800Κ + ? = χ

 35. petros avatar
  petros 22/08/2010 22:26:26

  Ναι, τώρα είδαν τα λάθη, τρομάρα τους!
  Ναι, είναι λάθη της τρόικας , ε ; Ο κ. Παπανδρέου, η κ. Ντόρα και τα άλλα λιμά που το ψήφισαν δεν είχαν κρίση και γνώση; Και γιατί, ρε κοπρίτες, τόσο καιρό βρίζατε τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που δεν το ψήφισαν ; Εσείς δεν το στηρίζατε με τις φυλλάδες σας και τα διαπλεκόμενά σας ; Ε, αει σιχτίρ.

  Και γιατί, βρε κοπρόσκυλα, αφού βλέπετε το χάος, την ύφεση, την ανεργία οργανώνετε αποσταΣΙΑ για να πλήξετε τη Νέα Δημοκρατία και το Σαμαρά ;
  Γιατί βάζετε τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους,τα Ντοράκια και το Λαος να το παίξουν δεκανίκια της άχρηστης κυβέρνησης των 35ημερών διακοπών στα νησιά, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ; Γιατί μας δουλεύετε,ψιλό γαζί ; Σας εχει σιχαθεί ο ελληνικός λαός.Φάγατε τα λεφτά του κοσμάκη με το Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς αγώνες και τώρα τα τρώτε ωμά, και προετοιμάζετε να μας ξεσκίσετε μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, αφού ξεγελάσετε πάλι κάποιους ...

  Σταματήστε να αγοράσετε τις εφημερίδες τους.
  Φύγετε, αυτοδιαγραφτείτε από τα κόμματα αυτά και τα φόρουμ, όπως σωστά εδώ και μέρες προτείνουν αρκετοί.
  Μαυρίστε και στο α' και β' γύρο τα πρόσωπα και κόμματα του Μνημονίου, ακόμα κι αν μας είναι συμπαθητικά και άξια.
  Για να μη δούμε το ΦΠΑ στο 23%.Θέλουν να ξεπουλήσουμε τα πατρικά μας, τις επιχειρήσεις των πατεράδων μας ( αφού κλείσουμε λόγω ύφεσης ) στους ξένους. Και αυτοί να κάνουν διακοπές στα κοσμοπολίτικα νησιά, τα οποία θα καταρρεύσουν εάν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για ΦΠΑ, ακίνητα, τέλη αυτοκινήτων, μειώσεις επιδομάτων, μισθών, συντάξεων,με νέα αύξηση σε βενζίνη και καύσιμα.Κάθε ψήφος υπέρ τους θα τη χρησιμοποιήσουν για να διαλύσουν τη μεσαία τάξη.Αυτά να τα θυμάστε για να μη θρηνείτε μετά τις εκλογές. Αρκετά πληρώσαμε τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, με τις οποίες μας εξαπάτησαν.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ petros 23/08/2010 10:43:14

   Η διακυβέρνηση της Ελλάδας από την Αριστερά, διαχρονικά, είχε χαρακτήρα...εξοχικό.
   Ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του Βουνού και κατέληξε στην Κυβέρνηση της Πάρου.
   Βουνό και θάλασσα.

 36. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 23/08/2010 10:26:52

  Πολυ γελιο το εξωφυλλο αλλα και το ρεπορταζ στο εσωτερικο της εφημεριδας πιστευω ομως οτι πιο αστειο ειναι το αρθρο που ειναι διπλα απο το χτυπημα 'ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ' μιλαμε για πολυ γελιο...μεχρι δακρυων......

 37. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/08/2010 10:41:38

  Ευτυχώς που ο Σκαϊ παραμένει αδάμας στην υποστήριξη του Μνημονίου. Ο Άρης Πορτοσάλτε έδινε ρέστα και σήμερα και έθαβε και τον Κικίλια, γιατί, λέει, είναι άχρωμος και θα τον χρησιμοποιήσει ο Σαμαράς για την πολιτική του κατά του Μνημονίου.
  Ο Πορτοσάλτε καλό θα ήταν, αφού είναι υπέρ πάσης φύσεως περικοπής, γενικώς, να μας πει πόσο μισθό παίρνει και ποιοί είναι οι τίτλοι σπουδών του (π.χ. μεταπτυχιακό, κλπ, γιατί πτυχίο σήμερα έχει και η κουτσή Μαρία).

 38. perastikos avatar
  perastikos 23/08/2010 11:11:04

  @ ΒΙΣ
  ασε ΡΕ βισ ... και ποιός νομίζεις απ' ολα αυτα τα φερέφωνα εχει κάποιο σοβαρό πανεπιστημιακό δίπλωμα? ακομα κι αν υπάρχουν κάποιοι δεν εξάσκησαν καν το γνωστικό αντικείμενό τους γιατι βρήκαν "ψητό" με την την δήθεν αμερόληπτη δημοσιογραφία τους... εδω ο Πορτοσάλτε δεν μπορεί να εκφραστεί, όπως καο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Καψής, κι εσυ περιμένεις να έχει μεταπτυχιακο?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ perastikos 23/08/2010 11:30:29

   Μα τι μου λες; Δεν ξέρεις ότι ο Γιάννης Λοβέρδος και ο Αρης Πορτοσάλτε (στυλοβάτες του Μνημονίου και του ΔουΝουΤου) είναι διδάκτορες ιατρικής και μάλιστα επιδημιολογίας; Δεν θυμάσαι που κατακεραύνωναν όσους εξέφραζαν επιφυλάξεις για τη μεγάλη και θανατηφόρο πανδημία της "Νέας Γρίππης" ως συνομωσιολόγους και φανατίκλες, σχεδόν ακροδεξιούς, και μόνο που δεν την έστηναν σε καμιά γωνία να τρυπάνε τον κόσμο με εμβόλια;
   Το γεγονός ότι εκατοντάδες παιδίατροι και φαρμακοποιοί (στα κρυφά φυσικά) απέτρεπαν τον κόσμο να κάνει το διαβόητο εμβόλιο και το γεγονός ότι στην Ευρώπη υπήρχε ακόμα μεγαλύτερο κίνημα κατά του εμβολιασμού, το απέκρυψαν οι φωστήρες της (αλμπάνικης) ιατρικής επιστήμης-δημοσιογραφίας.
   Μούγκα τώρα που διεθνείς οργανισμοί λένε ότι..υπερβάλαμε τα πράγματα και μας ξεμειναν ως Ελλάδα μερικά εκατομμύρια εμβόλια.
   Δεν αξίζει να τα βάλεις σε νταμιτζάνες και να τα δώσεις για ρόφημα στον Πορτοσάλτε και τον Λοβέρδο πρωί-βράδυ; Να δούμε και τις παρενέργειες άμεσα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/08/2010 12:29:10

    Για δαύτους δεν θα άξιζε φάρμακο σε νταμιτζάνες, αλλά... φαρμακοχέρης. Για τον δεύτερο φυσικά, τέτοιο κήτος που είναι και δεν θα μπορούσε ούτε καν να κουνηθεί, θα ήταν σα να... κλέβεις εκκλησία.

 39. elpada avatar
  elpada 23/08/2010 12:31:14

  1. Έρχονται οι Δημοτικές εκλογές. Θα δούμε σε λίγο και τους δημοσκόπους να αλλάζουν κατεύθυνση και τα ποσοστά του πασοκ να μειώνονται δραματικά.
  2. Το «χαρτί» με την ψήφο των αλλοδαπών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
  3. Η σχέσεις μας με το Ισραήλ οδηγούν σε αλλαγή κατεύθυνσης στην οικονομία αλλά και στα εθνικά μας θέματα, (Σκοπιανό, Κυπριακό, Τουρκία).
  Η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ προσπαθεί να πλησιάσει μια άλλη πραγματικότητα, αυτήν που ζει ο Λαός ενόψει των εκλογών.
  Τώρα τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι για όλα φταίει το κακό ΔΝΤ και όχι το «καλό» πασοκ που έπαιρνε τα σκληρά μέτρα με «πόνο» ψυχής….
  *Για όσους δεν το πρόσεξαν ο Νετανιάχου δεν έχει επισκεφτεί ποτέ στη ζωή του την Τουρκία και φυσικά δεν σκοπεύει να το κάνει από εδώ και πέρα όπως δήλωσε σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους.

 40. meidin avatar
  meidin 24/08/2010 00:50:02

  σε παρακαλω athamas δωσε μου μια ακρη για την δηλωση του ΓΑΒ σορρυ ΓΑΠ εννοω περι "μειωμενης εθν κυριαρχιας"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.